英语 选择性必修 第三册 WY
第六单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
W:Does the play start at 6:00 or 6:15 M:Neither. It starts at 6:30 and ends at 8:00.
1.When does the play start
A.At 6:00. B.At 6:30.
C.At 8:00.
答案:B
Text 2
M:There is an exhibition about planes and satellites. W:Really I'd like to see that, too.
2.What have the speakers decided to do
A.Plan a satellite. B.See an exhibition.
C.Play a game.
答案:B
Text 3
W:I want a second class ticket to London, please. M:Single or return
3.What is the man
A.A ticket seller. B.A passenger.
C.A writer.
答案:A
Text 4
M:I'm terribly sorry. I'm late, dear. I had a long meeting at the office. W:That's OK. I arrived here only a moment ago because my car broke down and I walked all the way down here.
4.Why did the man arrive late
A.His car broke down.
B.He had a long meeting.
C.He met someone else on the way.
答案:B
Text 5
W:If you had listened to me, we would be the party now. Moreover, I'll drive. M:I was sure I knew the way there. I'll turn around.
5.What do we know about the speakers
A.The man can't drive well.
B.The woman's car is gone.
C.They are on the wrong way.
答案:C
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:Helen, I heard that you wanted to be a gym teacher, didn't you W:Yes, I did think about it. But it was going to be too expensive. M:You mean the training W:Yes, you need to pay for the use of all the equipment, you know. M:So you went to a nursing college. W:I did. And I have no regrets. M:Really You enjoyed it W:Oh, very much. M:Didn't you feel sad that you couldn't become a teacher W:Well, in a way. But as time went on, I really began to like my job.
6.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher
A.She didn't have the equipment.
B.She couldn't afford the expense.
C.She found the training was hard.
答案:B
7.What does the woman think of her job
A.It's disappointing. B.It's boring.
C.It's satisfying.
答案:C
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:I want to have my hair done. Do you have any suggestions M:You can take a look at this magazine. It has some of the newest styles. W:Ah ... I like this style. It's pretty. Do you think it suits me M:Well, do you really want to keep your hair that long I think you will look better with short hair. W:It's up to you. I am ready for a change. M:Do you want to change the color of your hair It would be shining in wine red and will light up your face. W:Yeah, I believe so, but would that do much harm to my hair M:Not really. We have some of the best hair care products. W:Hmm ... maybe another day. By the way, how much do you charge M:80 dollars in total.
8.What does the man show the woman
A.A bottle of red wine.
B.Hair care products.
C.A magazine.
答案:C
9.How will the woman's hair look
A.Long. B.Short.
C.Red.
答案:B
10.Why does the woman refuse to change the color of her hair
A.She thinks it's too expensive.
B.She doesn't like the suggested color.
C.She's afraid it might damage her hair.
答案:C
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:How did you spend your holiday M:I went to climb Mount Tai. W:Oh, really It must have been exciting. M:It really was. Mount Tai is indeed a natural monument. W:How did you reach the top M:Step by step. I was totally exhausted before I even got halfway to the top. Those were the steepest steps I've ever seen. W:Are there any relics M:Of course, and most of the unearthed relics remain intact. Confucius and many famous people have been there. All in all, it's really worth seeing. W:OK, I'll go there if I get a chance.
11.What are the speakers talking about
A.Mount Tai. B.Mount Hua.
C.Mount Huang.
答案:A
12.What can we learn about the man
A.He reached the top of the mountain.
B.He stopped halfway.
C.He met many famous people.
答案:A
13.What can we learn about the woman
A.She doesn't like climbing mountains.
B.She wants to climb the famous mountain too.
C.She has been to the famous mountain before.
答案:B
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:Good evening, David. I'm so glad to have you here. M:It's my pleasure. W:When did you start to volunteer M:When I retired in 2014, I found myself with more time to spare and I was looking for things to do. So I began volunteering the next year. W:There are many ways we can occupy ourselves as we get older. We can start new hobbies; we can travel. Why did you choose to volunteer M:You know there's always someone out there that needs your help and seniors have valuable experience and knowledge that can be put to good use. W:I can't agree more. Are there many seniors out there volunteering M:Absolutely. There were a large number of senior volunteers in the United States last year alone. W:What volunteer activities do you participate in M:I used to offer food to the homeless at the Food Bank. But now I'm doing teaching in local schools. W:What do you get from volunteering M:I gain a sense of purpose. It just feels good to be needed. W:Thank you again, David. M:You're welcome. And thank you for inviting me to the show.
14.In which year did the man start to volunteer
A.2014. B.2020.
C.2015.
答案:C
15.What is the reason for the man to choose to volunteer after retirement
A.Putting his experience and knowledge to use.
B.Finding a good way to kill time.
C.Developing a new hobby.
答案:A
16.What volunteer job is the man doing now
A.Being a guide.
B.Offering food to the homeless.
C.Teaching in local schools.
答案:C
17.What does the man gain from volunteering
A.Free education.
B.A sense of purpose.
C.Love for life.
答案:B
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Welcome to visit the university. It covers an area of six hundred acres. There are four schools, including Science and Technology, Social Science, Law and Medicine. And our university is best known for the last school. Now you can pick up a brochure and decide which tour you want to go on, according to your subject of interest. Your tour will begin with a talk by one of the lecturers, who will tell you more about the courses. All our courses consist of a mixture of formal lectures and at least two group discussions of two or three students per term. You can choose group discussions according to your own schedule. All degree courses require students to write a long essay of at least six thousand words on a particular subject in their last years. Besides open days for you, we have separate open days for graduates who want to go on to take a course after their graduation. Your application to our university is always welcome.
18.Which school is the university most famous for
A.Social Science. B.Medicine.
C.Law.
答案:B
19.Who will say something more about the courses
A.The lecturers. B.The receptionists.
C.The visitors.
答案:A
20.What is required for degree courses
A.Informal lectures.
B.One group discussion.
C.A long essay.
答案:C
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
From helping rescued animals find permanent homes to providing care for chimpanzees (黑猩猩) that have found shelter, there's always a volunteering site for every animal lover. Here are some amazing opportunities.
Seattle Humane Society
Seattle Humane Society has been helping animals since 1897. In 2013, it adopted out a record of 6,297 pets. It provides a wide range of programs, including dog training, a pet food bank and volunteer opportunities for animal lovers. A six-month commitment is required, and all volunteers must be at least 18 years old.
Chimpanzee Shelter Northwest
Chimpanzee Shelter Northwest was founded in 2003 as a shelter for chimpanzees. It lies in the foothills of the Cascade Mountains, 90 miles east of Seattle. Volunteers have a unique opportunity to see what it takes to run a shelter. It has three levels of volunteers; Level Ⅰ volunteers help with meal preparation; Level Ⅱ volunteers help the staff clean the shelter; Level Ⅲ volunteers are trained to interact directly with the chimpanzees.
Hope For Horses
Hope For Horses has an all-volunteer team that has helped hundreds of severely abused horses since 2001. It's also rescued a variety of other animals over the years, including donkeys, chickens, geese and a goat. Volunteers provide hands-on care for horses and other animals, including medical research, site visits and assistance with adoption. All volunteers must be 18 years old.
Purrfect Pals
Purrfect Pals, which was founded in 1988, is the Pacific Northwest's largest cat-only adoption shelter and organization. And it's one of the largest cat-only shelters in North America as well. It finds home for over 2,000 cats each year. It asks for a five-month commitment and volunteers must be 18 or older.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要为热爱动物的人介绍了四个动物收容站,为他们提供志愿服务的机会。
21.What's the text intended to introduce
A.Benefits of being animal lovers.
B.Permanent homes for rescued animals.
C.Volunteer opportunities for animal lovers.
D.Commitments of volunteers at animal shelters.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“there's always a volunteering site for every animal lover. Here are some amazing opportunities”可知,文章介绍了几个动物收容站提供的志愿服务机会。故选C。
22.Which of the following has the longest history
A.Seattle Humane Society.
B.Chimpanzee Shelter Northwest.
C.Hope For Horses.
D.Purrfect Pals.
答案:A
解析:细节理解题。根据文章内容可知,四个动物收容站的成立时间分别是:1897年、2003年、2001年和1988年,其中历史最悠久的是Seattle Humane Society。故选A。
23.In what way is Chimpanzee Shelter Northwest different from the other three
A.It lies within the city of Seattle.
B.It sets no age limit for volunteers.
C.It is completely run by volunteers.
D.It is a shelter for only one kind of animals.
答案:B
解析:细节理解题。根据Seattle Humane Society部分中的“all volunteers must be at least 18 years old”及Hope For Horses部分中的“All volunteers must be 18 years old.”和Purrfect Pals部分中的“volunteers must be 18 or older”可知,Seattle Humane Society, Hope For Horses, Purrfect Pals这三个收容站都对志愿者有年龄限制,Chimpanzee Shelter Northwest没有对志愿者的年龄设限。故选B。
B
Two pig farmers in Suffolk, East England have succeeded in feeding one million bees after participating in a project that saw them turn over half of their land to wild flowers. Four years ago, brothers Mark and Paul Hayward decided to fill 81 acres of their farm land with wild flowers. This week, a study was carried out to monitor insect activity on the flower covered land, which found they were feeding one million bees at any time.
“This was our target when we started, to grow enough flowers to feed a million bees on a single day,” Mark said. “We are acutely aware that bees are under threat from modern farming methods and that East England is one of the worst places where bees are seriously suffering from lack of foraging diversity (觅食多样性),” he continued.
“Every third bite of food you eat can come from bees and we wanted to create an operation on our farm that did not push nature out but rather hugged it—as a central part of our ecology system and our food cycle,” he said.
The farm uses all kinds of seeds which can produce many different wild plants and of course, the bees can get food from different wild flowers.
“We are taking a very small role in helping society restore a balance and this starts with plant diversity to encourage insects, bees, small mammals (哺乳动物), and birds,” said Paul. “At the end of the day, we see ourselves as caretakers of this land. Between us we have six children and we owe it to them to farm sustainably (可持续地) and set an example for the generations to come,” added Paul.
According to the Bee Conservation Trust, many types of bees have seen their populations decline by 70%, and two species have become extinct in the last century.
Gill Perkins, CEO of the Bee Conservation Trust said, “Thanks to Mark and Paul, at least here, 1 million bees can keep living, which is of great significance for ourselves now and future.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了英国两位农民种植野花,希望可以帮助蜜蜂生存的故事。
24.What can we know about the brothers from the first two paragraphs
A.They have about 160 acres of land.
B.They grow wild flowers for pigs.
C.They are not good at growing wild flowers.
D.They have to support 1,000,000 bees in their land.
答案:A
解析:细节理解题。根据第一段前两句“Two pig farmers ... farm land with wild flowers.”可知,两兄弟将81英亩的土地用来种植野花,而这些土地是两兄弟所拥有的超过一半的土地,81×2=162,即他们拥有的土地大概是160英亩。故选A。
25.Why are bees under threat in East England
A.There is not enough food for bees.
B.Bees are not used to the modern society.
C.There are too many animals eating bees.
D.Bees can not find different wild flowers.
答案:D
解析:推理判断题。根据第二段中的“We are acutely ... of foraging diversity (觅食多样性)”可知,蜜蜂受到的威胁有两种:一是现代农业耕作方法,二是缺乏觅食多样性,即蜜蜂需要多种不同的花作为食物。由此可推知,蜜蜂找不到不同的野花。故选D。
26.What is the Gill Perkins' attitude to the action
A.Opposed. B.Doubtful.
C.Supportive. D.Disappointed.
答案:C
解析:推理判断题。根据最后一段中的“Thanks to ... ourselves now and future. (多亏马克和保罗,至少在这里,100万只蜜蜂可以继续生存,这对我们现在和未来都很重要。)”可推知,Gill Perkins (吉尔·珀金斯)对这样的行为持支持态度。故选C。
27.What is the best title for the text
A.The Bees Are in Danger Now
B.Two Brothers Feed a Million Bees
C.One Million Bees Are Surviving in East England
D.Two Brothers Love Wild Flowers in East England
答案:B
解析:标题判断题。根据第一段第一句“Two pig farmers in Suffolk ... their land to wild flowers.”可知,本文主要介绍了两兄弟通过种植野花,为100万只蜜蜂提供了食物,从而实现生态平衡的事迹。由此可知,B项(两兄弟养了一百万只蜜蜂)最适合作为文章标题。故选B。
C
Why do we call the sounds of birds, whales and insects songs Because something about what we hear seems to have beauty, and some mellifluous (动听的) structure that touches us more than any possible message. Though for many years science has cautioned__against hearing too much of what we humans would like to hear when we are trying to understand animal sounds, the musicality in some sounds is now starting to have an effect on the science of animal communication itself.
Many specific animal sounds express aggression, warning, or food, but such practical explanations are tough to apply to the long songs. Some whale songs can go on for up to 24 hours. The usual explanation for birdsong is that the birds are singing to attract mates or to announce the limits of their area. But the audience is not always evident for these long love songs, which have many of the elements related to human music: rhythm, melody, themes repeating patterns, organization, variety, interest—all adding up to something humans have found beautiful for thousands of years. “Birds taught man,” wrote Roman poet and philosopher (哲学家) Lucretius, “and taught them songs before their art began.”
What is the scientific value of such sounds The advantage of hearing music in nature and trying to reach out to nature through music is that though we don't fully understand it, it is so accessible.
Music refuses explanation, but it clearly expresses something deep and important, which humans can't live without. Finding music in the sound of birds, whales and other animals makes the farther frontiers of nature seem much closer to us.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲述了从自然界中听到的许多鸟鸣或其他动物的声音,虽然我们不能够完全地理解,但是可以加以利用。
28.The underlined phrase “cautioned against” in Paragraph 1 probably means “________”.
A.warned against B.fought against
C.been filled with D.been satisfied with
答案:A
解析:词义猜测题。根据画线部分所在句可知,许多年来,当我们试着理解动物的声音时,科学已经警告我们不要听太多我们人类想听到的声音,这些声音的音乐性正开始影响动物之间的交流。因此caution against意为“警告,告诫”。故选A。
29.According to the passage, which of the following isn't mentioned
A.We call the songs of birds' sounds because there is beauty that sounds pleasant to the ears.
B.It is believed that birds are singing to attract mates or to warn the limits of their areas.
C.The songs of a bird really carry an emotional message such as “aggression and warning”.
D.It is not very long for people to know that birdsong does have something beautiful.
答案:D
解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,我们称鸟的声音为歌声是因为它们很悦耳;根据第二段第三句可知,鸟发出歌声是为了吸引同伴或警告其他动物不准进入其领地;根据第二段第一句可知,鸟鸣实际会传达情绪,比如“挑衅或警告”。由此可知,A、B、C三项文中都有提及。故选D。
30.By saying “Birds taught man”, what did Lucretius mean
A.People teach rhythm, melody, themes, repeating patterns to birds.
B.Birds can teach people how to go on singing a song up to 24 hours.
C.Human music has, in fact, come from the sounds of birds in nature.
D.Humans learned something beautiful from the sounds of many animals.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的“and taught them songs before their art began”可知,人类能从许多动物的声音中学到一些美丽的东西。故选D。
31.From the passage we know that music in nature ________.
A.can't be explained at all
B.is very easy to pick up and listen to
C.can't be understood at all
D.is of no scientific value
答案:B
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“The advantage of ... is so accessible.”可推知,大自然中的音乐是很容易接近和聆听的。故选B。
D
Shinrin yoku means “forest bathing”. Forest bathing doesn't mean you take a bath in the forest; rather, you simply go for a walk in the woods or a city park, where you slacken by using all your senses to experience nature.
Yoshifumi Miyazaki, from Chiba University, is among a growing number of scientists who have begun studying the science behind the effects of nature on human health. In his book Shinrin yoku: The Japanese Art of Forest Bathing, Miyazaki explains the techniques of forest bathing.
Miyazaki has an interesting theory about why shinrin yoku is so effective. He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment. In fact, in 1800, only 3% of the world's population lived in cities, and by 2016, this figure reached 54%. This is only going to get worse; officials predict that by 2050, 66% will live in cities.
This suggests we live in our modern society with bodies that are still used to the natural environment, he writes in the book, because “genes cannot change over just a few hundred years”. The science behind the research studies he presents in the book makes a convincing case that forest bathing is an effective method for reducing stress in today's world.
Now city planners are becoming increasingly aware of the importance of nature and are creating new kinds of “parks” out of empty spaces. There're also more city gardens where people can grow vegetables. For kids, kitchen gardens in schools are becoming popular. As Miyazaki stresses, you don't have to find a formal park or garden to practice shinrin yoku. Instead, you can enjoy the effects of nature wherever there're plants.
Better yet, he says, we can bring nature closer to where we spend most of our time. Miyazaki's research has shown that just increasing the amount of plants in a room can affect the relaxation benefits of the room. What's more, even when people simply look at flowers, their bodies relax and stress levels decrease.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了日本千叶大学的一位科学家提出一种名为Shinrin yoku的“森林浴”活动,研究表明增加与自然的接触对人的身心健康是有利的。
32.What does the underlined word in Paragraph 1 mean
A.Behave. B.Entertain.
C.Anticipate. D.Relax.
答案:D
解析:词义猜测题。从森林浴的形式以及下文它带来的对健康的好处来看,通过在自然环境中散步、用一切感官感受自然应该会让人放松下来。所以画线词指“放松”。故选D。
33.How does the author mainly develop the third paragraph
A.By giving examples.
B.By listing figures.
C.By making remarks.
D.By presenting research findings.
答案:B
解析:细节理解题。第三段为了说明城市人口占比的变化情况,列举了1800年、2016年及预测的2050年的百分比数值,使用的是列数字的说明方法。故选B。
34.Why does forest bathing work effectively according to Miyazaki
A.Human genes can change easily.
B.Nature is part of the modern society.
C.Human body can integrate into nature.
D.People can always get excited in nature.
答案:C
解析:推理判断题。根据第三、四段的描述可知,在这位科学家看来,近百年来人类的居住环境迅速变化,但基因中对于自然的适应性是不可能同步变化的,我们生活在现代社会中,身体仍然习惯自然环境,因为基因不能在几百年内改变。而森林浴这种形式对身心健康有益,正是因为人类的身体还适于生活在自然环境中。C项(人体能融入到自然之中。)符合文意。故选C。
35.Which of the following will Miyazaki agree on forest bathing
A.It is easy to operate.
B.It is meant for gardeners.
C.It is unaffordable in the city.
D.It is inconvenient to practice.
答案:A
解析:推理判断题。根据最后一段可知,仅仅在房间里增加些植物就能让人放松,甚至当人们看到花朵时压力都会下降。由此可推知,森林浴操作起来很容易。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The Art of Recycling
Recycling is not new. Many civilizations have reused objects. However, recycling is more important today because there is more pollution and fewer natural resources. __36__ Others use these recycled materials to make art!
__37__ Artists use old tires, pieces of metal, cloth, etc. These materials might come from yard sales or swap meets (旧物交换会). In addition, businesses might give used materials to artists.
__38__ For example, artists in New York City made a sculpture that looked like a giant white cloud. The sculpture, called “Head in the Clouds”, was more than 40 feet long and 15 feet high! People walked into the cloud sculpture and danced to live music. __39__ That's the number of water bottles that are thrown into the trash every hour in New York City! The artists wanted to show how many water bottles ended up in the garbage.
Many art projects are shown at outdoor art and music festivals. Many cities even have festivals specifically for recycled art.
Museums also exhibit recycled art. A museum in Texas allowed visitors to add to the art on display. The project was called the “Recycle Reef (珊瑚礁)”. The background looked like an ocean reef, and people added to the “reef” with the recycled materials provided. __40__
Have you made something using paper towel tubes or water bottles If so, you've made recycled art.
A.Not all recycled art is big, though.
B.Almost anything can be recycled into art.
C.Recycled art often says something about our world.
D.They even recycled the exhibit after the show ended.
E.Some people might recycle cans and bottles at home.
F.Others bring home plastic and cardboard that can be recycled.
G.The artists used over 53,000 recycled water bottles to make the cloud.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了艺术家用回收品材料制作艺术品,并呼吁人们也参与其中。
36.答案:E
解析:根据下文“Others use these recycled materials to make art!”可知,此处应说明怎样利用回收的东西。E项(有些人可能在家回收易拉罐和瓶子。)引出下文。故选E。
37.答案:B
解析:根据下文“Artists use old tires, pieces of metal, cloth, etc.”可知,许多材料都可以被回收制成艺术品。B项(几乎任何东西都可以被回收利用成为艺术品。)引出下文。故选B。
38.答案:C
解析:根据下文“The artists wanted ... in the garbage.”可知,这些艺术品总会提醒人们关注世界。C项(回收的艺术品往往反映了我们的世界。)引出下文。故选C。
39.答案:G
解析:根据下文“That's the number of water bottles ... in the garbage.”可知,名为“Head in the Clouds”的雕塑是用扔掉的水瓶制作的。G项(艺术家们使用了53,000多个回收水瓶来制作这朵“云”。)引出下文。故选G。
40.答案:D
解析:根据上文“The project ... the recycled materials provided.”可知,此处介绍了名为“Recycle Reef”的项目。D项(他们甚至在展览结束后回收了展品。)承接上文。故选D。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A student at Hellesdon High School in England has been called “Rubbish Girl” for her environmentally-friendly ways. __41__, that has not stopped her from cleaning up the environment.
Using the basket on her bicycle, 12-year-old Nadia has been __42__ rubbish along her two-mile route to and from school since September of last year. __43__ her good intentions, some of the kids at Nadia's school have nicknamed her “Rubbish Girl” and have bullied her for her selfless efforts to help the __44__. But instead of letting them bring her down, she's using their negativity as motivation.
“I'm not going to __45__ doing the right thing because of them,” she said. “I'm doing something to __46__ the world which they also live in. It's everyone's job. We are all __47__ for keeping this world safe, instead of believing it's always someone else's job.”
Nadia's mum, Paula, said she is __48__ proud of Nadia for not only standing up to her bullies, but also standing up for what she believes in. “I told her she had two __49__—she could either stop collecting rubbish, stop attracting their __50__ so that they would leave her alone, or she could face the challenge, be the ‘rubbish girl’ and keep her __51__.”
As a result of the local media attention, Nadia has created a group named “Team Rubbish Girl”, where she shares updates on her green efforts. Positive __52__ have poured in, all in __53__ of Nadia, encouraging her to carry on with the green efforts.
“Sweetheart, you are a star that __54__ really bright above the rest. Hold your head high and never let others __55__ you. You are doing something selfless and amazing. Shame on the bullies,” wrote one of the local citizens on her web page.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了12岁的Nadia (娜迪亚)一直在上下学两英里的路上用自行车上的篮子捡垃圾,却被学校里的一些孩子给她起了个绰号“垃圾女孩”,网友们纷纷支持Nadia,鼓励她继续做正确的事情。
41.A.Therefore B.However
C.Besides D.Meanwhile
答案:B
解析:根据下文“that has not stopped ... the environment”可知,上下文之间为转折关系。故选B。
42.A.picking up B.taking off
C.giving away D.leaving behind
答案:A
解析:句意:自去年9月以来,12岁的娜迪亚一直在上下学两英里的路上用自行车上的篮子捡垃圾。pick up 捡;take off 起飞;give away 赠送;leave behind 留在身后。故选A。
43.A.Despite B.Without
C.Due to D.Thanks to
答案:A
解析:根据下文“her good intentions”以及“some of the kids ... ‘Rubbish Girl’”可知,上下句之间为让步关系。故选A。
44.A.disabled B.homeless
C.planet D.business
答案:C
解析:句意:尽管娜迪亚的初衷很好,但学校里的一些孩子给她起了个绰号“垃圾女孩”,并因为她无私地帮助地球而欺负她。故选C。
45.A.start B.enjoy
C.practise D.stop
答案:D
解析:根据下文“I'm doing something ... live in.”可知,Nadia并不打算因为被霸凌而停止做正确的事情。故选D。
46.A.discover B.protect
C.repair D.understand
答案:B
解析:根据下文“keeping this world safe”可知,做一些事情来保护他们也生活在其中的世界。故选B。
47.A.responsible B.ready
C.grateful D.available
答案:A
解析:句意:我们都有责任保护这个世界的安全,而不是相信这总是别人的工作。故选A。
48.A.hardly B.generally
C.barely D.extremely
答案:D
解析:根据下文“not only ... she believes in”可知,妈妈对Nadia感到非常自豪。故选D。
49.A.goals B.choices
C.problems D.friends
答案:B
解析:根据下文“she could either ... keep her __51__”可知,她有两个选择。故选B。
50.A.strength B.conclusion
C.attention D.energy
答案:C
解析:根据下文“so that they would leave her alone”可知,停止吸引他们的注意力。故选C。
51.A.balance B.promise
C.number D.faith
答案:D
解析:句意:我告诉她,她有两个选择:要么停止收集垃圾,停止吸引他们的注意力,这样他们就不会管她了,要么她可以面对挑战,做“垃圾女孩”,坚持她的信念。balance 平衡;promise 承诺;number 数字;faith 信念。故选D。
52.A.effects B.results
C.comments D.experiences
答案:C
解析:根据下文“encouraging her to carry on with the green efforts”可知,这是网友对她的评论。故选C。
53.A.charge B.honour
C.search D.support
答案:D
解析:句意:积极的评论纷至沓来,都支持娜迪亚,鼓励她继续绿色行动。charge 负责;honour 荣誉;search 搜查;support 支持。故选D。
54.A.shines B.falls
C.burns D.compares
答案:A
解析:shine 闪耀;fall 降落;burn 燃烧;compare 比较。根据上文“a star”和下文“bright”可知,此处指一颗光芒四射的明星。故选A。
55.A.praise B.discourage
C.improve D.welcome
答案:B
解析:句意:高昂你的头,永远不要让别人使你气馁。praise 表扬;discourage 使气馁;improve 改善;welcome 欢迎。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Zhang Yipeng, an inheritor of Jiaotai (mixed clay) Sancai, __56__ city level intangible cultural heritage of Luoyang City, central China's Henan Province, has given a new lease of life __57__ the ancient handicraft.
Tri colored glazed pottery, or Sancai, is a Chinese porcelain characterized by a glaze with three intermingled colors __58__ (invent) over 1,300 years ago during the Tang Dynasty (618-907). In 2008, Sancai __59__ (list) as a national intangible cultural heritage.
Zhang, 35, is a local of Nanshishan Village in Luoyang, the birthplace of Sancai. More than 70 enterprises in the village are engaged in the production of Sancai wares, __60__ (provide) jobs for more than 2,000 people.
Zhang has invented multiple cultural and creative products __61__ meet the tastes of the younger generation. __62__ (contribute) his part to rural vitalization, he actively promotes the integrated __63__ (develop) of Sancai through tourism, culture and creation.
“As a young inheritor of intangible cultural heritage, I will keep innovating __64__ make more people fall in love with the ancient art,” says Zhang, shaping a Sancai figure with more and more tourists looking at his products __65__ (enthusiastic).
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了张毅鹏作为河南洛阳非物质文化遗产绞胎三彩制作技艺的代表性传承人,给这一古老的手工艺赋予了新的生命。
56.答案:a
解析:考查冠词。设空处作“Jiaotai (mixed clay) Sancai”的同位语,指Sancai是洛阳的一个市级非物质文化遗产,应用不定冠词,且city level的发音以辅音音素开头。故填a。
57.答案:to
解析:考查介词。give sth to sb “把某物给某人”,为固定短语。故填to。
58.答案:invented
解析:考查非谓语动词。invent与其逻辑主语a Chinese porcelain之间为被动关系,应用过去分词作后置定语。故填invented。
59.答案:was listed
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。list与主语Sancai为被动关系,结合时间状语“In 2008”可知,应用一般过去时的被动语态,且主语Sancai表示单数意义,be动词应用was。故填was listed。
60.答案:providing
解析:考查非谓语动词。provide与逻辑主语“More than 70 enterprises in the village are engaged in the production of Sancai wares”之间为主动关系,应用现在分词作结果状语。故填providing。
61.答案:that/which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,先行词products指物,关系词在从句中作主语,应用关系代词that或which。故填that/which。
62.答案:To contribute
解析:考查非谓语动词。此处表示目的,应用动词不定式作目的状语。故填To contribute。
63.答案:development
解析:考查词性转换。根据形容词integrated可知,设空处应用名词作宾语,development “发展”,为不可数名词。故填development。
64.答案:and
解析:考查连词。此处表示Zhang会继续创新,并让更多人爱上这门古老的艺术。设空前后为顺承关系,应用连词and。故填and。
65.答案:enthusiastically
解析:考查词性转换。此处应用副词修饰动词短语looking at。故填enthusiastically。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是校学生会主席李华,你校将举行以可持续发展(sustainable development)为主题的英语演讲比赛,请给外教 Caroline写一封电子邮件,邀请她担任比赛的评委。内容包括:
1.比赛的时间和地点;
2.比赛的内容和目的。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
[精彩范文]
Dear Caroline,
I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest which will be held in our school hall on November 15th. It is arranged to start at 2 pm, and it will last for about three hours. Ten contestants will deliver their speeches about the given topic “sustainable development”.
The aim of this contest is to spread the knowledge about sustainable development, to raise our awareness of it and to arouse our interest in English study at the same time.
I hope you will accept the invitation if it is convenient for you. Please call me at 44876655 if you have any questions. I'm looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When I was in middle school, my social studies teacher asked me to enter a writing contest. I said no without thinking. I did not love writing. My family came from Brazil, so English was only my second language. Writing was so difficult and painful for me that my teacher had allowed me to present my paper on the sinking of the Titanic by acting out a play, where I played all the parts. No one laughed harder than he did.
So, why did he suddenly force me to do something at which I was sure to fail His reply: “Because I love your stories. If you're willing to apply yourself, I think you have a good shot at this.” Encouraged by his words, I agreed to give it a try.
I chose Paul Revere's horse as my subject. Paul Revere was a silversmith (银匠) in Boston who rode a horse at night on April 18, 1775 to Lexington to warn people that British soldiers were coming. My story would come straight from the horse's mouth. Not a brilliant idea, but funny; and unlikely to be anyone else's choice.
What did the horse think, as he sped through the night Did he get tired Have doubts Did he want to quit I sympathized immediately. I got tired. I had doubts. I wanted to quit. But, like Revere's horse, I kept going. I worked hard. I checked my spelling. I asked my older sister to correct my grammar. I checked out half a dozen books on Paul Revere from the library. I even read a few of them.
When I handed in the essay to my teacher, he read it, laughed out loud, and said, “Great. Now, write it again.” I wrote it again, and again and again. When I finally finished it, the thought of winning had given way to the enjoyment of writing. If I didn't win, I wouldn't care.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
A few weeks later, when I almost forgot the contest, there came the news. I went to my teacher's office after the award presentation.
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者上中学的时候,老师邀请作者参加一个写作比赛。作者不喜欢写作,于是毫不犹豫地拒绝了。但是在老师的鼓励下,作者同意试一试。在写作过程中,作者付出了很多努力。他会获奖吗?颁奖典礼后作者和老师说了什么?
[精彩范文]
A few weeks later, when I almost forgot the contest, there came the news. I was informed that I won the first prize in the writing contest and that there would be an award presentation in two days. I was so happy to hear the news that I immediately shared it with my teacher. “I knew you'd win! I am proud of you. You made it!” he said excitedly. Then came the big day. When I was invited to the stage to receive the award, I expressed my thanks to my teacher. I said, “It's you who make me fall in love with writing, my social studies teacher. Without your recognition and guidance, I couldn't have written this article. Again thank you very much!”
I went to my teacher's office after the award presentation. My teacher was waiting for me. Holding my hands, he said, “Congratulations! You are a good writer, so keep writing.” “You know I didn't like writing before, but now I am crazy about it! I will try my best to create good works.” I said seriously. Since then, I have written many good works and now I am a famous writer. I owe my success to my social studies teacher who is a beacon in my life on the road to writing.
20(共93张PPT)
WELCOME UNIT
第六单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟 满分:150分
Text 1
1.When does the play start
A.At 6:00. B.At 6:30.
C.At 8:00.
W:Does the play start at 6:00 or 6:15
M:Neither. It starts at 6:30 and ends at 8:00.
2.What have the speakers decided to do
A.Plan a satellite. B.See an exhibition.
C.Play a game.
Text 2
M:There is an exhibition about planes and satellites.
W:Really I'd like to see that, too.
3.What is the man
A.A ticket seller. B.A passenger.
C.A writer.
Text 3
W:I want a second class ticket to London, please.
M:Single or return
4.Why did the man arrive late
A.His car broke down.
B.He had a long meeting.
C.He met someone else on the way.
Text 4
M:I'm terribly sorry. I'm late, dear. I had a long meeting at the office.
W:That's OK. I arrived here only a moment ago because my car broke down and I walked all the way down here.
5.What do we know about the speakers
A.The man can't drive well.
B.The woman's car is gone.
C.They are on the wrong way.
Text 5
W:If you had listened to me, we would be the party now. Moreover, I'll drive.
M:I was sure I knew the way there. I'll turn around.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:Helen, I heard that you wanted to be a gym teacher, didn't you
W:Yes, I did think about it. But it was going to be too expensive.
M:You mean the training
W:Yes, you need to pay for the use of all the equipment, you know.
M:So you went to a nursing college.
W:I did. And I have no regrets.
M:Really You enjoyed it
W:Oh, very much.
M:Didn't you feel sad that you couldn't become a teacher
W:Well, in a way. But as time went on, I really began to like my job.
6.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher
A.She didn't have the equipment.
B.She couldn't afford the expense.
C.She found the training was hard.
7.What does the woman think of her job
A.It's disappointing. B.It's boring.
C.It's satisfying.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:I want to have my hair done. Do you have any suggestions
M:You can take a look at this magazine. It has some of the newest styles.
W:Ah ... I like this style. It's pretty. Do you think it suits me
M:Well, do you really want to keep your hair that long I think you will look better with short hair.
W:It's up to you. I am ready for a change.
M:Do you want to change the color of your hair It would be shining in wine red and will light up your face.
W:Yeah, I believe so, but would that do much harm to my hair
M:Not really. We have some of the best hair care products.
W:Hmm ... maybe another day. By the way, how much do you charge
M:80 dollars in total.
8.What does the man show the woman
A.A bottle of red wine.
B.Hair care products.
C.A magazine.
9.How will the woman's hair look
A.Long. B.Short.
C.Red.
10.Why does the woman refuse to change the color of her hair
A.She thinks it's too expensive.
B.She doesn't like the suggested color.
C.She's afraid it might damage her hair.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:How did you spend your holiday
M:I went to climb Mount Tai.
W:Oh, really It must have been exciting.
M:It really was. Mount Tai is indeed a natural monument.
W:How did you reach the top
M:Step by step. I was totally exhausted before I even got halfway to the top. Those were the steepest steps I've ever seen.
W:Are there any relics
M:Of course, and most of the unearthed relics remain intact. Confucius and many famous people have been there. All in all, it's really worth seeing.
W:OK, I'll go there if I get a chance.
11.What are the speakers talking about
A.Mount Tai. B.Mount Hua.
C.Mount Huang.
12.What can we learn about the man
A.He reached the top of the mountain.
B.He stopped halfway.
C.He met many famous people.
13.What can we learn about the woman
A.She doesn't like climbing mountains.
B.She wants to climb the famous mountain too.
C.She has been to the famous mountain before.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:Good evening, David. I'm so glad to have you here.
M:It's my pleasure.
W:When did you start to volunteer
M:When I retired in 2014, I found myself with more time to spare and I was looking for things to do. So I began volunteering the next year.
W:There are many ways we can occupy ourselves as we get older. We can start new hobbies; we can travel. Why did you choose to volunteer
M:You know there's always someone out there that needs your help and seniors have valuable experience and knowledge that can be put to good use.
W:I can't agree more. Are there many seniors out there volunteering
M:Absolutely. There were a large number of senior volunteers in the United States last year alone.
W:What volunteer activities do you participate in
M:I used to offer food to the homeless at the Food Bank. But now I'm doing teaching in local schools.
W:What do you get from volunteering
M:I gain a sense of purpose. It just feels good to be needed.
W:Thank you again, David.
M:You're welcome. And thank you for inviting me to the show.
14.In which year did the man start to volunteer
A.2014. B.2020.
C.2015.
15.What is the reason for the man to choose to volunteer after retirement
A.Putting his experience and knowledge to use.
B.Finding a good way to kill time.
C.Developing a new hobby.
16.What volunteer job is the man doing now
A.Being a guide.
B.Offering food to the homeless.
C.Teaching in local schools.
17.What does the man gain from volunteering
A.Free education.
B.A sense of purpose.
C.Love for life.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Welcome to visit the university. It covers an area of six hundred acres. There are four schools, including Science and Technology, Social Science, Law and Medicine. And our university is best known for the last school. Now you can pick up a brochure and decide which tour you want to go on, according to your subject of interest. Your tour will begin with a talk by one of the lecturers, who will tell you more about the courses. All our courses consist of a mixture of formal lectures and at least two group discussions of two or three students per term. You can choose group discussions according to your own schedule.
All degree courses require students to write a long essay of at least six thousand words on a particular subject in their last years. Besides open days for you, we have separate open days for graduates who want to go on to take a course after their graduation. Your application to our university is always welcome.
18.Which school is the university most famous for
A.Social Science. B.Medicine.
C.Law.
19.Who will say something more about the courses
A.The lecturers. B.The receptionists.
C.The visitors.
20.What is required for degree courses
A.Informal lectures.
B.One group discussion.
C.A long essay.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
From helping rescued animals find permanent homes to providing care for chimpanzees (黑猩猩) that have found shelter, there's always a volunteering site for every animal lover. Here are some amazing opportunities.
Seattle Humane Society
Seattle Humane Society has been helping animals since 1897. In 2013, it adopted out a record of 6,297 pets. It provides a wide range of programs, including dog training, a pet food bank and volunteer opportunities for animal lovers. A six-month commitment is required, and all volunteers must be at least 18 years old.
Chimpanzee Shelter Northwest
Chimpanzee Shelter Northwest was founded in 2003 as a shelter for chimpanzees. It lies in the foothills of the Cascade Mountains, 90 miles east of Seattle. Volunteers have a unique opportunity to see what it takes to run a shelter. It has three levels of volunteers; Level Ⅰ volunteers help with meal preparation; Level Ⅱ volunteers help the staff clean the shelter; Level Ⅲ volunteers are trained to interact directly with the chimpanzees.
Hope For Horses
Hope For Horses has an all-volunteer team that has helped hundreds of severely abused horses since 2001. It's also rescued a variety of other animals over the years, including donkeys, chickens, geese and a goat. Volunteers provide hands-on care for horses and other animals, including medical research, site visits and assistance with adoption. All volunteers must be 18 years old.
Purrfect Pals
Purrfect Pals, which was founded in 1988, is the Pacific Northwest's largest cat-only adoption shelter and organization. And it's one of the largest cat-only shelters in North America as well. It finds home for over 2,000 cats each year. It asks for a five-month commitment and volunteers must be 18 or older.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要为热爱动物的人介绍了四个动物收容站,为他们提供志愿服务的机会。
21.What's the text intended to introduce
A.Benefits of being animal lovers.
B.Permanent homes for rescued animals.
C.Volunteer opportunities for animal lovers.
D.Commitments of volunteers at animal shelters.
解析:细节理解题。根据第一段中的“there's always a volunteering site for every animal lover. Here are some amazing opportunities”可知,文章介绍了几个动物收容站提供的志愿服务机会。故选C。
22.Which of the following has the longest history
A.Seattle Humane Society.
B.Chimpanzee Shelter Northwest.
C.Hope For Horses.
D.Purrfect Pals.
解析:细节理解题。根据文章内容可知,四个动物收容站的成立时间分别是:1897年、2003年、2001年和1988年,其中历史最悠久的是Seattle Humane Society。故选A。
23.In what way is Chimpanzee Shelter Northwest different from the other three
A.It lies within the city of Seattle.
B.It sets no age limit for volunteers.
C.It is completely run by volunteers.
D.It is a shelter for only one kind of animals.
解析:细节理解题。根据Seattle Humane Society部分中的“all volunteers must be at least 18 years old”及Hope For Horses部分中的“All volunteers must be 18 years old.”和Purrfect Pals部分中的“volunteers must be 18 or older”可知,Seattle Humane Society, Hope For Horses, Purrfect Pals这三个收容站都对志愿者有年龄限制,Chimpanzee Shelter Northwest没有对志愿者的年龄设限。故选B。
B
Two pig farmers in Suffolk, East England have succeeded in feeding one million bees after participating in a project that saw them turn over half of their land to wild flowers. Four years ago, brothers Mark and Paul Hayward decided to fill 81 acres of their farm land with wild flowers. This week, a study was carried out to monitor insect activity on the flower covered land, which found they were feeding one million bees at any time.
“This was our target when we started, to grow enough flowers to feed a million bees on a single day,” Mark said. “We are acutely aware that bees are under threat from modern farming methods and that East England is one of the worst places where bees are seriously suffering from lack of foraging diversity (觅食多样性),” he continued.
“Every third bite of food you eat can come from bees and we wanted to create an operation on our farm that did not push nature out but rather hugged it—as a central part of our ecology system and our food cycle,” he said.
The farm uses all kinds of seeds which can produce many different wild plants and of course, the bees can get food from different wild flowers.
“We are taking a very small role in helping society restore a balance and this starts with plant diversity to encourage insects, bees, small mammals (哺乳动物), and birds,” said Paul. “At the end of the day, we see ourselves as caretakers of this land. Between us we have six children and we owe it to them to farm sustainably (可持续地) and set an example for the generations to come,” added Paul.
According to the Bee Conservation Trust, many types of bees have seen their populations decline by 70%, and two species have become extinct in the last century.
Gill Perkins, CEO of the Bee Conservation Trust said, “Thanks to Mark and Paul, at least here, 1 million bees can keep living, which is of great significance for ourselves now and future.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了英国两位农民种植野花,希望可以帮助蜜蜂生存的故事。
24.What can we know about the brothers from the first two paragraphs
A.They have about 160 acres of land.
B.They grow wild flowers for pigs.
C.They are not good at growing wild flowers.
D.They have to support 1,000,000 bees in their land.
解析:细节理解题。根据第一段前两句“Two pig farmers ... farm land with wild flowers.”可知,两兄弟将81英亩的土地用来种植野花,而这些土地是两兄弟所拥有的超过一半的土地,81×2=162,即他们拥有的土地大概是160英亩。故选A。
25.Why are bees under threat in East England
A.There is not enough food for bees.
B.Bees are not used to the modern society.
C.There are too many animals eating bees.
D.Bees can not find different wild flowers.
解析:推理判断题。根据第二段中的“We are acutely ... of foraging diversity (觅食多样性)”可知,蜜蜂受到的威胁有两种:一是现代农业耕作方法,二是缺乏觅食多样性,即蜜蜂需要多种不同的花作为食物。由此可推知,蜜蜂找不到不同的野花。故选D。
26.What is the Gill Perkins' attitude to the action
A.Opposed. B.Doubtful.
C.Supportive. D.Disappointed.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“Thanks to ... ourselves now and future. (多亏马克和保罗,至少在这里,100万只蜜蜂可以继续生存,这对我们现在和未来都很重要。)”可推知,Gill Perkins (吉尔·珀金斯)对这样的行为持支持态度。故选C。
27.What is the best title for the text
A.The Bees Are in Danger Now
B.Two Brothers Feed a Million Bees
C.One Million Bees Are Surviving in East England
D.Two Brothers Love Wild Flowers in East England
解析:标题判断题。根据第一段第一句“Two pig farmers in Suffolk ... their land to wild flowers.”可知,本文主要介绍了两兄弟通过种植野花,为100万只蜜蜂提供了食物,从而实现生态平衡的事迹。由此可知,B项(两兄弟养了一百万只蜜蜂)最适合作为文章标题。故选B。
C
Why do we call the sounds of birds, whales and insects songs Because something about what we hear seems to have beauty, and some mellifluous (动听的) structure that touches us more than any possible message. Though for many years science has cautioned__against hearing too much of what we humans would like to hear when we are trying to understand animal sounds, the musicality in some sounds is now starting to have an effect on the science of animal communication itself.
Many specific animal sounds express aggression, warning, or food, but such practical explanations are tough to apply to the long songs. Some whale songs can go on for up to 24 hours. The usual explanation for birdsong is that the birds are singing to attract mates or to announce the limits of their area. But the audience is not always evident for these long love songs, which have many of the elements related to human music: rhythm, melody, themes repeating patterns, organization, variety, interest—all adding up to something humans have found beautiful for thousands of years. “Birds taught man,” wrote Roman poet and philosopher (哲学家) Lucretius, “and taught them songs before their art began.”
What is the scientific value of such sounds The advantage of hearing music in nature and trying to reach out to nature through music is that though we don't fully understand it, it is so accessible.
Music refuses explanation, but it clearly expresses something deep and important, which humans can't live without. Finding music in the sound of birds, whales and other animals makes the farther frontiers of nature seem much closer to us.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲述了从自然界中听到的许多鸟鸣或其他动物的声音,虽然我们不能够完全地理解,但是可以加以利用。
28.The underlined phrase “cautioned against” in Paragraph 1 probably means “________”.
A.warned against B.fought against
C.been filled with D.been satisfied with
解析:词义猜测题。根据画线部分所在句可知,许多年来,当我们试着理解动物的声音时,科学已经警告我们不要听太多我们人类想听到的声音,这些声音的音乐性正开始影响动物之间的交流。因此caution against意为“警告,告诫”。故选A。
29.According to the passage, which of the following isn't mentioned
A.We call the songs of birds' sounds because there is beauty that sounds pleasant to the ears.
B.It is believed that birds are singing to attract mates or to warn the limits of their areas.
C.The songs of a bird really carry an emotional message such as “aggression and warning”.
D.It is not very long for people to know that birdsong does have something beautiful.
解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,我们称鸟的声音为歌声是因为它们很悦耳;根据第二段第三句可知,鸟发出歌声是为了吸引同伴或警告其他动物不准进入其领地;根据第二段第一句可知,鸟鸣实际会传达情绪,比如“挑衅或警告”。由此可知,A、B、C三项文中都有提及。故选D。
30.By saying “Birds taught man”, what did Lucretius mean
A.People teach rhythm, melody, themes, repeating patterns to birds.
B.Birds can teach people how to go on singing a song up to 24 hours.
C.Human music has, in fact, come from the sounds of birds in nature.
D.Humans learned something beautiful from the sounds of many animals.
解析:细节理解题。根据第二段中的“and taught them songs before their art began”可知,人类能从许多动物的声音中学到一些美丽的东西。故选D。
31.From the passage we know that music in nature ________.
A.can't be explained at all
B.is very easy to pick up and listen to
C.can't be understood at all
D.is of no scientific value
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“The advantage of ... is so accessible.”可推知,大自然中的音乐是很容易接近和聆听的。故选B。
D
Shinrin yoku means “forest bathing”. Forest bathing doesn't mean you take a bath in the forest; rather, you simply go for a walk in the woods or a city park, where you slacken by using all your senses to experience nature.
Yoshifumi Miyazaki, from Chiba University, is among a growing number of scientists who have begun studying the science behind the effects of nature on human health. In his book Shinrin yoku: The Japanese Art of Forest Bathing, Miyazaki explains the techniques of forest bathing.
Miyazaki has an interesting theory about why shinrin yoku is so effective. He points out that for more than 99.99% of the time, humans have lived in a natural environment. In fact, in 1800, only 3% of the world's population lived in cities, and by 2016, this figure reached 54%. This is only going to get worse; officials predict that by 2050, 66% will live in cities.
This suggests we live in our modern society with bodies that are still used to the natural environment, he writes in the book, because “genes cannot change over just a few hundred years”. The science behind the research studies he presents in the book makes a convincing case that forest bathing is an effective method for reducing stress in today's world.
Now city planners are becoming increasingly aware of the importance of nature and are creating new kinds of “parks” out of empty spaces. There're also more city gardens where people can grow vegetables. For kids, kitchen gardens in schools are becoming popular. As Miyazaki stresses, you don't have to find a formal park or garden to practice shinrin yoku. Instead, you can enjoy the effects of nature wherever there're plants.
Better yet, he says, we can bring nature closer to where we spend most of our time. Miyazaki's research has shown that just increasing the amount of plants in a room can affect the relaxation benefits of the room. What's more, even when people simply look at flowers, their bodies relax and stress levels decrease.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了日本千叶大学的一位科学家提出一种名为Shinrin yoku的“森林浴”活动,研究表明增加与自然的接触对人的身心健康是有利的。
32.What does the underlined word in Paragraph 1 mean
A.Behave. B.Entertain.
C.Anticipate. D.Relax.
解析:词义猜测题。从森林浴的形式以及下文它带来的对健康的好处来看,通过在自然环境中散步、用一切感官感受自然应该会让人放松下来。所以画线词指“放松”。故选D。
33.How does the author mainly develop the third paragraph
A.By giving examples.
B.By listing figures.
C.By making remarks.
D.By presenting research findings.
解析:细节理解题。第三段为了说明城市人口占比的变化情况,列举了1800年、2016年及预测的2050年的百分比数值,使用的是列数字的说明方法。故选B。
34.Why does forest bathing work effectively according to Miyazaki
A.Human genes can change easily.
B.Nature is part of the modern society.
C.Human body can integrate into nature.
D.People can always get excited in nature.
解析:推理判断题。根据第三、四段的描述可知,在这位科学家看来,近百年来人类的居住环境迅速变化,但基因中对于自然的适应性是不可能同步变化的,我们生活在现代社会中,身体仍然习惯自然环境,因为基因不能在几百年内改变。而森林浴这种形式对身心健康有益,正是因为人类的身体还适于生活在自然环境中。C项(人体能融入到自然之中。)符合文意。故选C。
35.Which of the following will Miyazaki agree on forest bathing
A.It is easy to operate.
B.It is meant for gardeners.
C.It is unaffordable in the city.
D.It is inconvenient to practice.
解析:推理判断题。根据最后一段可知,仅仅在房间里增加些植物就能让人放松,甚至当人们看到花朵时压力都会下降。由此可推知,森林浴操作起来很容易。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The Art of Recycling
Recycling is not new. Many civilizations have reused objects. However, recycling is more important today because there is more pollution and fewer natural resources. __36__ Others use these recycled materials to make art!
__37__ Artists use old tires, pieces of metal, cloth, etc. These materials might come from yard sales or swap meets (旧物交换会). In addition, businesses might give used materials to artists.
__38__ For example, artists in New York City made a sculpture that looked like a giant white cloud. The sculpture, called “Head in the Clouds”, was more than 40 feet long and 15 feet high! People walked into the cloud sculpture and danced to live music. __39__ That's the number of water bottles that are thrown into the trash every hour in New York City! The artists wanted to show how many water bottles ended up in the garbage.
Many art projects are shown at outdoor art and music festivals. Many cities even have festivals specifically for recycled art.
Museums also exhibit recycled art. A museum in Texas allowed visitors to add to the art on display. The project was called the “Recycle Reef (珊瑚礁)”. The background looked like an ocean reef, and people added to the “reef” with the recycled materials provided. __40__
Have you made something using paper towel tubes or water bottles If so, you've made recycled art.
A.Not all recycled art is big, though.
B.Almost anything can be recycled into art.
C.Recycled art often says something about our world.
D.They even recycled the exhibit after the show ended.
E.Some people might recycle cans and bottles at home.
F.Others bring home plastic and cardboard that can be recycled.
G.The artists used over 53,000 recycled water bottles to make the cloud.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了艺术家用回收品材料制作艺术品,并呼吁人们也参与其中。
36.答案:E
解析:根据下文“Others use these recycled materials to make art!”可知,此处应说明怎样利用回收的东西。E项(有些人可能在家回收易拉罐和瓶子。)引出下文。故选E。
37.答案:B
解析:根据下文“Artists use old tires, pieces of metal, cloth, etc.”可知,许多材料都可以被回收制成艺术品。B项(几乎任何东西都可以被回收利用成为艺术品。)引出下文。故选B。
38.答案:C
解析:根据下文“The artists wanted ... in the garbage.”可知,这些艺术品总会提醒人们关注世界。C项(回收的艺术品往往反映了我们的世界。)引出下文。故选C。
39.答案:G
解析:根据下文“That's the number of water bottles ... in the garbage.”可知,名为“Head in the Clouds”的雕塑是用扔掉的水瓶制作的。G项(艺术家们使用了53,000多个回收水瓶来制作这朵“云”。)引出下文。故选G。
40.答案:D
解析:根据上文“The project ... the recycled materials provided.”可知,此处介绍了名为“Recycle Reef”的项目。D项(他们甚至在展览结束后回收了展品。)承接上文。故选D。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A student at Hellesdon High School in England has been called “Rubbish Girl” for her environmentally-friendly ways. __41__, that has not stopped her from cleaning up the environment.
Using the basket on her bicycle, 12-year-old Nadia has been __42__ rubbish along her two-mile route to and from school since September of last year. __43__ her good intentions, some of the kids at Nadia's school have nicknamed her “Rubbish Girl” and have bullied her for her selfless efforts to help the __44__. But instead of letting them bring her down, she's using their negativity as motivation.
“I'm not going to __45__ doing the right thing because of them,” she said. “I'm doing something to __46__ the world which they also live in. It's everyone's job. We are all __47__ for keeping this world safe, instead of believing it's always someone else's job.”
Nadia's mum, Paula, said she is __48__ proud of Nadia for not only standing up to her bullies, but also standing up for what she believes in. “I told her she had two __49__—she could either stop collecting rubbish, stop attracting their __50__ so that they would leave her alone, or she could face the challenge, be the ‘rubbish girl’ and keep her __51__.”
As a result of the local media attention, Nadia has created a group named “Team Rubbish Girl”, where she shares updates on her green efforts. Positive __52__ have poured in, all in __53__ of Nadia, encouraging her to carry on with the green efforts.
“Sweetheart, you are a star that __54__ really bright above the rest. Hold your head high and never let others __55__ you. You are doing something selfless and amazing. Shame on the bullies,” wrote one of the local citizens on her web page.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了12岁的Nadia (娜迪亚)一直在上下学两英里的路上用自行车上的篮子捡垃圾,却被学校里的一些孩子给她起了个绰号“垃圾女孩”,网友们纷纷支持Nadia,鼓励她继续做正确的事情。
41.A.Therefore B.However
C.Besides D.Meanwhile
解析:根据下文“that has not stopped ... the environment”可知,上下文之间为转折关系。故选B。
42.A.picking up B.taking off
C.giving away D.leaving behind
解析:句意:自去年9月以来,12岁的娜迪亚一直在上下学两英里的路上用自行车上的篮子捡垃圾。pick up 捡;take off 起飞;give away 赠送;leave behind 留在身后。故选A。
43.A.Despite B.Without
C.Due to D.Thanks to
解析:根据下文“her good intentions”以及“some of the kids ... ‘Rubbish Girl’”可知,上下句之间为让步关系。故选A。
44.A.disabled B.homeless
C.planet D.business
解析:句意:尽管娜迪亚的初衷很好,但学校里的一些孩子给她起了个绰号“垃圾女孩”,并因为她无私地帮助地球而欺负她。故选C。
45.A.start B.enjoy
C.practise D.stop
解析:根据下文“I'm doing something ... live in.”可知,Nadia并不打算因为被霸凌而停止做正确的事情。故选D。
46.A.discover B.protect
C.repair D.understand
解析:根据下文“keeping this world safe”可知,做一些事情来保护他们也生活在其中的世界。故选B。
47.A.responsible B.ready
C.grateful D.available
解析:句意:我们都有责任保护这个世界的安全,而不是相信这总是别人的工作。故选A。
48.A.hardly B.generally
C.barely D.extremely
解析:根据下文“not only ... she believes in”可知,妈妈对Nadia感到非常自豪。故选D。
49.A.goals B.choices
C.problems D.friends
解析:根据下文“she could either ... keep her __51__”可知,她有两个选择。故选B。
50.A.strength B.conclusion
C.attention D.energy
解析:根据下文“so that they would leave her alone”可知,停止吸引他们的注意力。故选C。
51.A.balance B.promise
C.number D.faith
解析:句意:我告诉她,她有两个选择:要么停止收集垃圾,停止吸引他们的注意力,这样他们就不会管她了,要么她可以面对挑战,做“垃圾女孩”,坚持她的信念。balance 平衡;promise 承诺;number 数字;faith 信念。故选D。
52.A.effects B.results
C.comments D.experiences
解析:根据下文“encouraging her to carry on with the green efforts”可知,这是网友对她的评论。故选C。
53.A.charge B.honour
C.search D.support
解析:句意:积极的评论纷至沓来,都支持娜迪亚,鼓励她继续绿色行动。charge 负责;honour 荣誉;search 搜查;support 支持。故选D。
54.A.shines B.falls
C.burns D.compares
解析:shine 闪耀;fall 降落;burn 燃烧;compare 比较。根据上文“a star”和下文“bright”可知,此处指一颗光芒四射的明星。故选A。
55.A.praise B.discourage
C.improve D.welcome
解析:句意:高昂你的头,永远不要让别人使你气馁。praise 表扬;discourage 使气馁;improve 改善;welcome 欢迎。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Zhang Yipeng, an inheritor of Jiaotai (mixed clay) Sancai, __56__ city level intangible cultural heritage of Luoyang City, central China's Henan Province, has given a new lease of life __57__ the ancient handicraft.
Tri colored glazed pottery, or Sancai, is a Chinese porcelain characterized by a glaze with three intermingled colors __58__ (invent) over 1,300 years ago during the Tang Dynasty (618-907). In 2008, Sancai __59__ (list) as a national intangible cultural heritage.
Zhang, 35, is a local of Nanshishan Village in Luoyang, the birthplace of Sancai. More than 70 enterprises in the village are engaged in the production of Sancai wares, __60__ (provide) jobs for more than 2,000 people.
Zhang has invented multiple cultural and creative products __61__ meet the tastes of the younger generation. __62__ (contribute) his part to rural vitalization, he actively promotes the integrated __63__ (develop) of Sancai through tourism, culture and creation.
“As a young inheritor of intangible cultural heritage, I will keep innovating __64__ make more people fall in love with the ancient art,” says Zhang, shaping a Sancai figure with more and more tourists looking at his products __65__ (enthusiastic).
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了张毅鹏作为河南洛阳非物质文化遗产绞胎三彩制作技艺的代表性传承人,给这一古老的手工艺赋予了新的生命。
56.答案:a
解析:考查冠词。设空处作“Jiaotai (mixed clay) Sancai”的同位语,指Sancai是洛阳的一个市级非物质文化遗产,应用不定冠词,且city level的发音以辅音音素开头。故填a。
57.答案:to
解析:考查介词。give sth to sb “把某物给某人”,为固定短语。故填to。
58.答案:invented
解析:考查非谓语动词。invent与其逻辑主语a Chinese porcelain之间为被动关系,应用过去分词作后置定语。故填invented。
59.答案:was listed
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。list与主语Sancai为被动关系,结合时间状语“In 2008”可知,应用一般过去时的被动语态,且主语Sancai表示单数意义,be动词应用was。故填was listed。
60.答案:providing
解析:考查非谓语动词。provide与逻辑主语“More than 70 enterprises in the village are engaged in the production of Sancai wares”之间为主动关系,应用现在分词作结果状语。故填providing。
61.答案:that/which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,先行词products指物,关系词在从句中作主语,应用关系代词that或which。故填that/which。
62.答案:To contribute
解析:考查非谓语动词。此处表示目的,应用动词不定式作目的状语。故填To contribute。
63.答案:development
解析:考查词性转换。根据形容词integrated可知,设空处应用名词作宾语,development “发展”,为不可数名词。故填development。
64.答案:and
解析:考查连词。此处表示Zhang会继续创新,并让更多人爱上这门古老的艺术。设空前后为顺承关系,应用连词and。故填and。
65.答案:enthusiastically
解析:考查词性转换。此处应用副词修饰动词短语looking at。故填enthusiastically。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是校学生会主席李华,你校将举行以可持续发展(sustainable development)为主题的英语演讲比赛,请给外教 Caroline写一封电子邮件,邀请她担任比赛的评委。内容包括:
1.比赛的时间和地点; 2.比赛的内容和目的。
注意:1.写作词数应为80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
Dear Caroline,
I'm writing to invite you to be a judge at our English speech contest which will be held in our school hall on November 15th. It is arranged to start at 2 pm, and it will last for about three hours. Ten contestants will deliver their speeches about the given topic “sustainable development”.
The aim of this contest is to spread the knowledge about sustainable development, to raise our awareness of it and to arouse our interest in English study at the same time.
I hope you will accept the invitation if it is convenient for you. Please call me at 44876655 if you have any questions. I'm looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When I was in middle school, my social studies teacher asked me to enter a writing contest. I said no without thinking. I did not love writing. My family came from Brazil, so English was only my second language. Writing was so difficult and painful for me that my teacher had allowed me to present my paper on the sinking of the Titanic by acting out a play, where I played all the parts. No one laughed harder than he did.
So, why did he suddenly force me to do something at which I was sure to fail His reply: “Because I love your stories. If you're willing to apply yourself, I think you have a good shot at this.” Encouraged by his words, I agreed to give it a try.
I chose Paul Revere's horse as my subject. Paul Revere was a silversmith (银匠) in Boston who rode a horse at night on April 18, 1775 to Lexington to warn people that British soldiers were coming. My story would come straight from the horse's mouth. Not a brilliant idea, but funny; and unlikely to be anyone else's choice.
What did the horse think, as he sped through the night Did he get tired Have doubts Did he want to quit I sympathized immediately. I got tired. I had doubts. I wanted to quit. But, like Revere's horse, I kept going. I worked hard. I checked my spelling. I asked my older sister to correct my grammar. I checked out half a dozen books on Paul Revere from the library. I even read a few of them.
When I handed in the essay to my teacher, he read it, laughed out loud, and said, “Great. Now, write it again.” I wrote it again, and again and again. When I finally finished it, the thought of winning had given way to the enjoyment of writing. If I didn‘t win, I wouldn’t care.
A few weeks later, when I almost forgot the contest, there came the news.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
I went to my teacher's office after the award presentation. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者上中学的时候,老师邀请作者参加一个写作比赛。作者不喜欢写作,于是毫不犹豫地拒绝了。但是在老师的鼓励下,作者同意试一试。在写作过程中,作者付出了很多努力。他会获奖吗?颁奖典礼后作者和老师说了什么?
[精彩范文]
A few weeks later, when I almost forgot the contest, there came the news. I was informed that I won the first prize in the writing contest and that there would be an award presentation in two days. I was so happy to hear the news that I immediately shared it with my teacher. “I knew you'd win! I am proud of you. You made it!” he said excitedly. Then came the big day. When I was invited to the stage to receive the award, I expressed my thanks to my teacher. I said, “It's you who make me fall in love with writing, my social studies teacher. Without your recognition and guidance, I couldn't have written this article. Again thank you very much!”
I went to my teacher's office after the award presentation. My teacher was waiting for me. Holding my hands, he said, “Congratulations! You are a good writer, so keep writing.” “You know I didn't like writing before, but now I am crazy about it! I will try my best to create good works.” I said seriously. Since then, I have written many good works and now I am a famous writer. I owe my success to my social studies teacher who is a beacon in my life on the road to writing.