九年级英语Unit11 练习题
一、单词拼写
1.Too much noise makes me u .
2.Although money is very important, I think health is more important than w .
3.His face turned p as soon as he heard the bad news.
4.Stick to your g , and you will succeed one day.
5.We should spend more time with our friends to make our f stronger.
6.It’s cloudy and g . You’d better take an umbrella with you.
7.He said “yes”, n to me at the same time.
8.Lang Ping used to be a good volleyball player and now she is a good volleyball c .
9.His father works in a bank. And he is a famous b .
10.After failing the competition, Tommy walked home with a lot of weight on his s .
11.I can’t eat much chocolate, because I must watch my w .
12.If you are always late for the meeting, we will k you off.
13.The doctor e her but found nothing wrong.
14.The boy went to the basketball practice with c rather than fear in his heart.
15.My brother had a job interview last week, but the result d him.
16.Lily made her little brother stop (cry).
17.He can’t make himself (understand) because of his poor English.
18.I (sudden)remembered that I didn’t bring my key.
19.Let’s drink to the (friend)between us.
20.The movie made (they)feel energetic.
21.We once had four (coach) and they were all strict with us.
22.She tried many ways to lose (weigh) , but she failed.
23.She went to Hollywood to look for (famous) and wealth.
24.In hot summer days, many children feel like (drink) cold water.
25.A (bank) is a person who owns a bank or has an important job in a bank.
26.My father and Uncle Wang have been good friends for many years, and their (friend) is very strong.
27.John asks me (help) him with math.
28.The girl is (happy) because she lost her pet dog.
29.The (hard) you study, the (good) result you’ll get.
30.The government wants to reach an (agree) on the trade issue.
31.He felt (comfortable) because of possible danger or trouble.
32.I heard her (cry) in her room when I went by.
33.The picture in an ad looks much (good) than the real thing.
34.Do you know where (buy) a scarf
35.The trees and flowers make our school (beauty).
二、完形填空
A wealthy man loved his son very much. As he wanted his son to lead a happy life, he decided to send him to see a wise old man for his advice on happiness.
When the old man learnt about the man’s 36 , he handed the boy an empty bowl and said, “Go to the river miles away and 37 it with water. I will tell you about it if no water is spilt (洒) when you 38 here.” Although the boy was very surprised at this, he had no choice but to do this task.
The boy 39 on foot for the river and some time later came back with a bowl of water. The old man asked him, “Did you 40 the beautiful flowers along the road and the birds’ beautiful song in the trees ” The boy could say nothing about them because he gave his 41 attention to the bowl in his hands.
The old man smiled and said, “Bring me another bowl of water, but this time enjoy the flowers and the 42 of birds as well.”
When he returned, the boy was able to 43 everything he had seen to the old man. But when he looked down at his bowl, he found 44 that most water was gone. He forgot all about his bowl while enjoying the beautiful things along the road.
“Well, young man,” the old man said. “Enjoy the beauty of the world, but never forget the water in your bowl. This is the 45 to happiness.”
36.A.agreement B.promise C.purpose D.experience
37.A.wash B.fill C.compare D.pull
38.A.reach B.leave C.sense D.behave
39.A.set off B.kicked off C.shut off D.took off
40.A.drive B.notice C.praise D.stick
41.A.public B.weak C.quick D.full
42.A.flying B.swinging C.singing D.landing
43.A.change B.imagine C.examine D.describe
44.A.lazily B.sadly C.luckily D.excitedly
45.A.result B.cause C.secret D.decision
三、阅读理解
(一)
I paid for a man to help me repair an old farmhouse. His first day on the job made him mad — a flat tire(爆胎) made him lose an hour of work. He cut his finger with a knife and his old truck refused to start. While I drove him home, he sat in silence.
On arriving, he invited me to meet his family. As we walked towards the front door, he stopped at a small tree and touched the tips of the branches (树枝) with both hands. When opening the door, his face was full of smiles and he hugged his two children and gave his wife a kiss.
Afterwards, he walked with me to the car. We passed the tree. I couldn’t help but asked him about what I had seen earlier. “Oh, that’s my trouble tree.” he replied. “I know I cannot avoid having troubles on the job, but one thing is for sure. Those troubles don’t belong to my children and wife. So I hang them in the tree, every night and ask God to take care of them. Then in the morning, I pick them up again.”
“The funny thing is” he smiled. “When I come out to pick them up in the morning, there aren’t as many as those hung up the night before.”
46.On his first day of work, the man ________.
A.went to work on time B.hurt his arm with a knife
C.had problems with his truck D.went home by himself
47.When seeing the man touch the tree, the author felt ________.
A.mad B.strange C.worried D.happy
48.What does the underlined word “them” refer to ________
A.Tips of the branches. B.Smiles on his face.
C.Troubles on his job. D.His children and wife.
49.From the man’s words in the last paragraph, we can infer that ________.
A.God took care of his troubles at work.
B.He found it funny to pick up leaves.
C.Many leaves of the tree fell off at night.
D.Love for his family helped him reduce stress.
50.What would be the best title for the text ________
A.A trouble tree B.A bad day
C.A happy family D.A funny thing
(二)
When I was a little girl, I remember when my dad was doing housework, he would ask me to help around, so we could have time for a talk. I never saw my dad drinking or taking a night out. All he did after work was taking care of our family.
I grew up and left home for college and since then, my dad had been calling me every Sunday. And when I bought a house several years later, my dad painted it by himself in the summer heat. All he asked was to talk to him, but I was too busy in those days.
Four years ago, my dad visited me. He spent many hours putting up a swing for my daughter. He asked me to have a talk with him, but I had to prepare for a trip that weekend. During the trip, I received a call. My father was in the hospital. I bought a plane ticket at once. And on my way I was thinking about all the chances I missed to have a talk with my dad. Before I arrived at the hospital, my father had passed away. Now it was he who didn’t have time for a talk with me.
After his death, I learned much more about him and even more about myself. All he ever wanted was my time. And now he has all my attention every day.
51.My dad always ________ after work.
A.drank with friends B.took care of our family
C.took every night out D.had no time to see me
52.My dad kept calling me ________ until he died.
A.on Mondays B.on Fridays
C.on Saturdays D.on Sundays
53.In the ________, my dad painted the house for me.
A.warm spring B.hot summer
C.cool autumn D.cold winter
54.My father built ________ for his granddaughter four years ago.
A.a swing B.a bed C.a tree house D.a boat
55.From the last two paragraphs, readers can know that I ________.
A.often talked with my father
B.took a train to see my father
C.miss my father every day
D.got to the hospital before my father died
(三)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
How do you feel when you have to make a speech in front of your classmates What about when you go to a birthday party Do you get really shy 56 You are not alone. Everyone has such feelings sometimes.
57 When people feel shy, they usually have red faces. They may talk in broken sentences. It’s normal when you go to a new place or meet strangers. In fact, everybody gets a little shy at times.
58 They think that shy people are not only cleverer, but also better at working with others. 59 You see, being shy isn’t all bad.
Some great people in history were shy, too. But remember not to let good chances go by just because of being shy! When you grow up year by year, you’ll become brave enough to speak to anyone. 60 If you have to sing a song at a party, just do it! There’s nothing to be afraid of!
Remember, though you’re shy, you are still e on, our shy friends!
A.But now, you need practice.
B.If you feel shy, don’t worry.
C.Somebody wants to be shy at times.
D.Some experts say shy people are great.
E.Shyness means feeling nervous or afraid.
F.They say that shy people think more and talk less.
四、短文填空
As I walked into the primary school, I looked down at my shoes—I wanted to be anywhere in the world but this school.
I stood at the classroom door. Then the door 61 (sudden)opened. “We’ve been waiting 62 you!” my new teacher said kindly. With a smile, my mom walked away and I was left standing in front of forty strange 63 (face). Over the next few days, Mrs. Blackstone made it her job to find me 64 new friend.
One spring afternoon, Mrs. Blackstone asked me 65 (stay)after class. “I’d like to speak with you, Amanda.” she said. My mind raced. Had I got bad grades
“I want to tell you something, between you and 66 (I), not to be shared with anyone else.” with her eyebrows raised she continued, “I see something special in you—the way you communicate with others, the 67 (kind)you show. I think you have the great potential(潜力)to be something very important, 68 first you have to believe in yourself. Remember that and you’ll go far,” she said. Then she 69 (hug)me and said, “See you tomorrow.”
Her sweet voice 70 (be)music to my ears that day. And it has made me who I am today.
参考答案
1.(u)ncomfortable
【详解】句意:太多的噪音让我不舒服。短语make sb. adj.:使某人是什么样子的;结合句意和首字母提示可知答案是(u)ncomfortable。
2.(w)ealth
【详解】句意:虽然金钱很重要,但我认为健康比财富更重要。结合句意和首字母提示可知答案是(w)ealth (财富,不可数名词)。
3.(p)ale
【详解】句意:他一听到这个坏消息就脸色苍白。turn +颜色:变成……的颜色;结合句意和首字母提示可知答案是pale。故填(p)ale。
4.(g)oals/(g)oal
【详解】句意:坚持你的目标,总有一天你会成功的。形容词性物主代词后面跟名词,根据your(你的,形容词性物主代词)可知填名词;结合句意和首字母提示可知填goal(s)(目标)。
5.(f)riendship
【详解】句意:我们应该花更多的时间与我们的朋友在一起,使我们的友谊更牢固。根据“spend more time with our friends”可知,朋友之间的应是友谊,friendship“友谊”,名词,符合语境。故填(f)riendship。
6.(g)rey/(g)ray
【详解】句意:天阴沉沉的。你最好带把伞。and连接的是对等的成分,其前“cloudy”为形容词作表语,此空也应填形容词作表语;根据“You’d better take an umbrella with you.”和首字母g可知,出门需要带伞说明天即将要下雨,而即将要下雨的天是阴沉的,所以此空应填形容词“grey/gray(阴沉的)”。故填(g)rey/(g)ray。
7.(n)odding
【详解】句意:他说“是的”,同时向我点头。短语nod to sb.:向某人点头;say和nod两种动作同时发生,一个动词(say)做谓语动词,另一个动词(nod)用现在分词做伴随状语。结合句意和首字母提示可知。故填nodding 。
8.(c)oach
【详解】句意:郎平曾经是一名优秀的排球运动员,现在她是一名优秀的排球教练。不定冠词a后面跟可数名词单数;结合句意和首字母提示可知填coach(教练)。
9.(b)anker
【详解】句意:他的爸爸在银行工作。他是一位有名的银行家。根据“works in a bank”可知他爸爸的职业应是“银行家”banker,首字母为b,符合题意。空前有a,此处填名词单数。故填(b)anker。
10.(s)houlders
【详解】句意:比赛失败后,汤米走回家,肩膀就像扛着重担一样。根据“After failing the competition”可知,比赛失败让他心情很沉重,就像有重物压在肩膀上,shoulder“肩膀”符合语境,两肩用复数shoulders。故填(s)houlders。
11.(w)eight
【详解】句意:我不能吃太多巧克力,因为我必须注意自己的体重。根据形容词物主代词“my”可知空格处填名词,由“I can’t eat much chocolate”和首字母提示可知是注意体重,weight“重量,分量,体重”符合语境,故填(w)eight。
12.(k)ick
【详解】句意:如果你开会总是迟到,我们会把你开除。根据“If you are always late for the meeting, we will…you off.”及首字母提示,“kick sb. off”表示“把某人开除”;will后谓语动词用原形。故填(k)ick。
13.(e)xamined
【详解】句意:医生仔细检查了她,但是发现没有什么问题。根据“found nothing wrong”可知是经过检查发现没有问题,结合首字母可知应填examine“检查”,由“but found”可知应用一般过去时,故填(e)xamined。
14.(c)ourage
【详解】句意:这个男孩带着勇气而不是恐惧去参加篮球训练。根据“rather than fear”和首字母提示可知,带着勇气参加训练,courage“勇气”,不可数名词,故填(c)ourage。
15.(d)isappointed
【详解】句意:我哥哥上周参加了一次工作面试,但结果令他失望。由but推知面试结果不理想,结合首字母提示可知,用动词disappoint表示“使失望”,句子时态为一般过去时,故填(d)isappointed。
16.crying
【详解】句意:莉莉让她的弟弟停止哭泣。cry“哭泣”,动词。此处是指停止哭泣,固定短语stop doing sth“停止正在做的事情”,符合语境。故填crying。
17.understood
【详解】句意:因为他的英语很差,他不能让别人理解他。根据“make himself”和动词understood可知此处表示“让他自己被别人理解”,因此应用动词understand的过去分词understood作宾语补足语。故填understood。
18.suddenly
【详解】句意:我突然想起来我没带钥匙。sudden“突然的”,此处在句中修饰动词,用副词形式,故填suddenly。
19.friendship
【详解】句意:让我们为我们之间的友谊干杯。根据“Let’s drink to the...between us.”可知,为友谊干杯,friendship“友谊”符合语境。故填friendship。
20.them
【详解】句意:这部电影使他们感到精力充沛。they“他们”,此处在动词后作宾语,用宾格,故填them。
21.coaches
【详解】句意:我们曾经有四个教练并且他们都对我们要求很严格。分析句子和“four”可知,此处需要用名词的复数,以“ch”结尾加“es”变复数。故填coaches。
22.weight
【详解】句意:她尝试了许多方法去减肥,但是失败了。根据“many ways to lose ... (weigh)”可判断,空处应用weigh的名词形式weight,lose weight“减肥”。故填weight。
23.fame
【详解】句意:她去好莱坞寻找名利。介词for后接名词作宾语,所以此空应填形容词famous对应的名词fame“名胜,声誉”,其为不可数名词。故填fame。
24.drinking
【详解】句意:在炎热的夏天,许多孩子都喜欢喝冷水。feel like doing sth.为固定结构,意为“想要做某事”,故动词drink此处应用-ing形式。故填drinking。
25.banker
【详解】句意:银行家是指拥有银行或在银行中有重要工作的人。bank“银行”,名词;根据“…a person who owns a bank or has an important job in a bank.”可知,拥有银行或在银行中有重要工作的人是银行家,结合空前不定冠词A可知,此空应填单数名词banker“银行家”。故填banker。
26.friendship
【详解】句意:我父亲和王叔叔是多年的好朋友,他们的友谊非常深厚。根据“My father and Uncle Wang have been good friends for many years”可知,此处指他们的友谊非常坚固;friendship“友谊”,名词,在句中作主语。故填friendship。
27.to help
【详解】句意:John请我帮他学数学。help“帮助”;ask sb to do sth“请某人做某事”,固定短语,所以空处用动词不定式。故填to help。
28.unhappy
【详解】句意:那个女孩不开心,因为她丢了她的宠物狗。根据“she lost her pet dog”可知她丢了宠物狗,因此她不开心,此空应填happy的反义词unhappy。故填unhappy。
29. harder better
【详解】句意:你学习越努力,你得到的结果就越好。此处是“the+比较级,the+比较级”结构,第一个空是副词的比较级harder“更努力”,第二个空是形容词的比较级better“更好”。故填harder;better。
30.agreement
【详解】句意:政府希望就贸易问题达成协议。由空前面的an可知,这里用名词形式;agree意为“同意”,动词;agreement意为“同意”,可数名词;reach an agreement意为“达成协议,取得一致意见”,是固定短语。故填agreement。
31.uncomfortable
【详解】句意:他感到不舒服,因为可能有危险或麻烦。felt是feel的过去式,后接形容词作表语。根据“because of possible danger or trouble.”可知,因为可能有危险或麻烦而感到不舒服,uncomfortable“不舒服的”,故填uncomfortable。
32.crying
【详解】句意:当我路过的时候,我听见她正在她的房间里哭。根据“when I went by”可知路过的时候是正在哭,又根据“heard her…in her room”可知此处应是hear sb doing sth.“听见某人正在做某事”。故填crying。
33.better
【详解】句意:在广告里的图片比实物看起来好得多。根据“than”可知此处应填其比较级,much修饰比较级,故填better。
34.to buy
【详解】句意:你知道在哪买围巾吗?where“在哪里”,特殊疑问词,后接动词不定式,故填to buy。
35.beautiful
【详解】句意:花草树木让我们的学校变得漂亮。根据“make our school”可知此处应用beauty的形容词beautiful作宾语补足语。故填beautiful。
36.C 37.B 38.A 39.A 40.B 41.D 42.C 43.D 44.B 45.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位富人为了让儿子过上幸福的生活,送他去向一位智者请教幸福的秘诀。智者通过让男孩去河边取水并观察沿途美景的任务,告诉他幸福的秘诀是既要欣赏世界的美好,也不要忘记自己的责任。
36.句意:当老人得知这个人的目的时,他递给男孩一个空碗说。
agreement同意;promise承诺;purpose目的;experience经历。根据上文“As he wanted his son to lead a happy life, he decided to send him to see a wise old man for his advice on happiness.”可知,富人送儿子去向一位智者请教幸福的秘诀,所以此处指老人得知了男孩的目的。故选C。
37.句意:去几英里外的河边,把它装满水。
wash洗;fill装满;compare比较;pull拉。根据下文“if no water is spilt (洒)”可知,老人让男孩把碗装满水。故选B。
38.句意:当你到达这里时,如果水没有洒出来,我会告诉你的。
reach到达;leave离开;sense感觉到;behave表现。根据“I will tell you about it if no water is spilt (洒) when you...here.”可知,此处指到达这里,水没有洒出来,老人就会告诉男孩幸福的秘诀。故选A。
39.句意:男孩步行出发去河边,过了一会儿,他端着一碗水回来了。
set off出发;kicked off踢开;shut off关闭;took off脱下。根据“on foot for the river”可知,男孩出发去河边。故选A。
40.句意:你注意到沿路美丽的花朵和树上鸟儿美丽的歌声了吗?
drive驾驶;notice注意到;praise赞扬;stick坚持。根据“the beautiful flowers along the road and the birds’ beautiful song in the trees”可知,老人询问男孩是否注意到沿路的花和鸟的歌声。故选B。
41.句意:男孩什么也说不出来,因为他把全部注意力都放在手中的碗上了。
public公众的;weak虚弱的;quick快速的;full全部的。根据“The boy could say nothing about them”可知,男孩没有注意到沿路的花和鸟的歌声,是因为他把全部注意力都放在手中的碗上了。故选D。
42.句意:再给我端一碗水来,但这次也要欣赏花朵和鸟儿的歌声。
flying飞;swinging摇摆;singing唱歌;landing着陆。根据上文“the birds’ beautiful song in the trees”可知,此处指鸟儿的歌声。故选C。
43.句意:当他回来时,男孩能够把他所看到的一切描述给老人听。
change改变;imagine想象;examine检查;describe描述。根据“everything he had seen to the old man”可知,此处指男孩能够把他所看到的一切描述给老人听。故选D。
44.句意:但当他低头看碗时,他伤心地发现大部分水都不见了。
lazily懒惰地;sadly伤心地;luckily幸运地;excitedly兴奋地。根据“most water was gone”可知,大部分水都不见了,所以男孩很伤心。故选B。
45.句意:这就是幸福的秘诀。
result结果;cause原因;secret秘诀;decision决定。根据上文“As he wanted his son to lead a happy life, he decided to send him to see a wise old man for his advice on happiness.”可知,富人送儿子去向一位智者请教幸福的秘诀,所以此处指这就是幸福的秘诀。故选C。
46.C 47.B 48.C 49.D 50.A
【导语】本文讲述了一个人工作上总是出现麻烦,他每天晚上到家都触摸一下门前那棵树的树枝,让麻烦挂在树上。然后第二天早上再把它们摘下来,希望这些麻烦不要带给家人。这些表现了他对家人的爱。
46.细节理解题。根据“his old truck refused to start.”可知,这名男子上班的第一天,他的卡车出了问题。故选C。
47.推理判断题。根据“We passed the tree. I couldn’t help but asked him about what I had seen earlier.”可知,当看到那个人摸树时,作者感到很奇怪。故选B。
48.词义猜测题。根据“Those troubles don’t belong to my children and wife. So I hang them in the tree, every night and ask God to take care of them.”可知,那些麻烦不属于他的孩子和妻子,所以每晚都把……挂在树上,请求上帝照顾它们,所以下划线单词的意思应是“他工作上的麻烦”,故选C。
49.推理判断题。根据“ “The funny thing is” he smiled. “When I come out to pick them up in the morning, there aren’t as many as those hung up the night before.” ”可推出,对家人的爱帮助他减轻了压力。故选D。
50.最佳标题题。通读全文可知,本文讲述了一个人工作上总是出现麻烦,他每天晚上到家都触摸一下门前那棵树的树枝,让麻烦挂在树上。然后第二天早上再把它们摘下来,希望这些麻烦不要带给家人。这些表现了他对家人的爱。故文章的最佳标题应是“一颗烦恼树”。故选A。
51.B 52.D 53.B 54.A 55.C
【导语】本文讲述作者自己的父亲操劳一生,为了子女和家庭兢兢业业,不辞辛劳,但是作者却以太忙为理由没有花足够的时间与自己的父亲聊天,父亲的去世给作者留下很大的遗憾。
51.细节理解题。根据“All he did after work was taking care of our family.”可知,父亲下班后所做的一切就是照顾我们的家庭。故选B。
52.细节理解题。根据“my dad had been calling me every Sunday”可知,父亲每个星期天都给我打电话。故选D。
53.细节理解题。根据“my dad painted it by himself in the summer heat”可知,父亲在炎炎夏日给我刷房子。故选B。
54.细节理解题。根据“He spent many hours putting up a swing for my daughter.”可知,父亲花了好几个小时给我女儿搭秋千。故选A。
55.推理判断题。根据最后两段内容可知,作者很遗憾没有花足够的时间与自己的父亲聊天,现在每天都在关注父亲,所以推测出作者每天都在想自己的父亲,故选C。
56.B 57.E 58.D 59.F 60.A
【导语】本文是一篇说明文。作者阐述了每个人都有害羞的时候,详细地介绍了害羞的反应和特点,以及如何克服这种感觉的方法。
56.根据下一句“You are not alone.”可知,你不是唯一一个会感到害羞的人,因此就算有这种感觉,也无需担忧。选项B“如果你感到害羞,不用担心。”符合语境。故选B。
57.根据下一句“When people feel shy, they usually have red faces.”可知,该句说明害羞时的具体表现,因此此处应是介绍害羞的反应。选项E“害羞指的是感到紧张或害怕。”符合语境。故选E。
58.根据下一句“They think that shy people are not only cleverer, but also better at working with others.”可知,他们认为害羞的人不仅更聪明,还更擅长与其他人一起合作,由此可推知,害羞的人很了不起。选项D“一些专家说害羞的人很了不起。”符合语境。故选D。
59.根据上一句“They think that shy people are not only cleverer, but also better at working with others.”可知,专家认为害羞的人不仅更聪明,还更擅长与他人一起合作,说明此处应是说明害羞的人具体的表现。选项F“他们说害羞的人思考得多,说得少。”符合语境。故选F。
60.根据上一句“When you grow up year by year, you’ll become brave enough to speak to anyone.”可知,当你长大的时候,你就会足够勇敢去跟任何人说话,但是现在,能做的只有练习。选项A“但是现在,你需要练习。”符合语境。故选A。
61.suddenly 62.for 63.faces 64.a 65.to stay 66.me 67.kindness 68.but 69.hugged 70.was
【导语】本文讲述了作者来到一个新学校,由于对周围的环境很陌生,作者很胆怯,但是因为一次布莱克斯夫人找了作者谈话后,让作者重获信心的故事。
61.句意:然后门突然开了。sudden是形容词,此处应用副词修饰动词,故填suddenly。
62.句意:我们一直在等你!固定短语wait for“等待”,故填for。
63.句意:妈妈微笑着走开了,剩下我一个人站在四十个陌生的面孔面前。strange是形容词,所以此处的face是名词,被forty修饰,应用复数,故填faces。
64.句意:在接下来的几天里,布莱克斯通太太尽力帮我找了个新朋友。空处是泛指“一个新朋友”,且new是一个以辅音音素开头的单词,应用a修饰,故填a。
65.句意:一个春天的下午,布莱克斯通夫人让我下课后留下来。固定短语ask sb to do sth“要求某偶人做某事”,故填to stay。
66.句意:我想告诉你一件事,就你我之间,不要告诉任何人。and连接两个并列成分,作介词的宾语,应用宾格,故填me。
67.句意:我在你身上看到了一些特别的东西——你与别人交流的方式,你表现出的善良。the是冠词,修饰名词,kind的名词为kindness“善良”,故填kindness。
68.句意:我认为你有成为重要人物的巨大潜力,但首先你必须相信自己。分析句子可知,空处前后是转折关系,应用but连接,故填but。
69.句意:然后她抱着我说:“明天见。”根据“said”可知句子是一般过去时,动词用过去式,故填hugged。
70.句意:那天她甜美的声音在我听来像音乐。根据“that day. ”可知句子是一般过去时,主语是单数,be动词用was,故填was