/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培教科版(广州)
专题17 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
判断下列句子是否符合短文内容,如符合,在括号内写“T”,否则写“F”。
Different people have different hobbies. My hobby is collecting stamps.
When I was 8 years old, my father bought (买) me the first stamp for a present on my birthday. From then on, I liked to collect stamps. Now I have about 1000 stamps. They are from different places. On the stamps there are many interesting things. Some of them are about flowers. Some of them are about famous people. Some are about buildings and animals…
Let me show you two of my favourite stamps. The first one is about people. There are some doctors, nurses and policemen on it. They are working together to help sick people. I like it best. Another one is about a cute panda. From this stamp, I know that panda is the treasure (珍宝) animal in China. People all over the world love the panda very much. Collecting stamps is very interesting. I can have some fun and learn a lot from the stamps.
1.I started to collect stamps when I was ten years old. ( )
2.Now I have one hundred stamps. ( )
3.Some of my stamps are about flowers, animals and people. ( )
4.There are some doctors, nurses and farmers on my favourite stamp. ( )
5.I can have some fun and learn a lot from the stamps. ( )
回到家后,Anna写下了一篇日记记录她从新朋友们了解到的广州的情况。阅读Anna的日记,判断下列句子是否符合日记内容,如符合写“T”,否则写“F”。
Today was my first day in Guangzhou and I learned something interesting about the city and the Spring Festival. The Spring Festival is an important festival in China. It’s usually in January or February. During the Spring Festival, it is not very cold in Guangzhou. People usually wear coats, sweaters or jackets. People say that Guangzhou is a good place to have delicious foods. I can have chicken, soup, dim sum, dessert, roast goose, and so on. They are all delicious. There are also many interesting things to do in Guangzhou. I can go mountain climbing, see a flower show during the day. And in the evening, I can go on the Pearl River Cruise. Canton Tower is high and beautiful. I hope I can have a good time here.
6.The Spring festival is never in January. ( )
7.It’s very cold in Guangzhou during the Spring Festival. ( )
8.It’s true that there are many delicious foods in Guangzhou. ( )
9.Anna can’t see flowers during the Spring Festival in Guangzhou. ( )
10.Canton Tower is high and beautiful. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)符合短文内容。
Ann is an English lady. She is living in Guangzhou now. She has a new job in Zhujiang New Town(珠江新城).She works in a tall office building(办公大楼).From her office, she can see many beautiful places. At the weekend. She likes to have some fun. She wakes up early and goes running at Zhujiang Park. Then she enjoys morning tea with her friends. Dim sum is her favourite food. In the afternoon, Ann often does some reading in Guangzhou Library. Sometimes she goes to the cinema. In the evening she always talks about her days with her parents in England on the telephone. She feels very happy to live in Guangzhou.
11.Ann is living in England now. ( )
12.Ann is studying at school in Guangzhou. ( )
13.Ann goes running early in the morning at the weekend. ( )
14.In the afternoon, she often reads books but never goes to the cinema. ( )
15.Ann loves the life in Guangzhou so much. ( )
判断句子意思是否与短文相符,如相符用“T”表示,如不符用“F”表示。
My name is Nancy. I am a pupil. I have a busy and happy family. On weekdays, my father always goes to work by bus, but my mother stays at home and does housework. They usually have fun in the evening. They often sing and dance in the park. Lily is my sister. She is a pupil too. On weekdays, we sleep at a quarter to ten and get up at a quarter past seven. On Saturday morning, we always go to the Children’s Palace to have a music lesson.
16.Nancy and her sister are pupils. ( )
17.Nancy’s father never goes to work at the weekend. ( )
18.Nancy’s mother is a housekeeper(家庭主妇). ( )
19.Nancy and her sister sleep at 10:15 and get up at 7:15. ( )
20.Nancy and her sister are busy on Saturday morning. ( )
判断下列句子是否符合短文内容,如符合写T,否则写F。
Amy has a good friend. Her name is Linda. She is from England. Amy and Linda study at the same class. They go to school together every day.
At the weekend, they stay at home and cook nice food. Linda likes Chinese foods. She likes noodles and dumplings very much. But Amy enjoys foods like sandwiches and chocolate. Sometimes they cook Chinese food. Sometimes they cook English food.
Today is their friend Janet’s birthday. So Amy and Linda want to cook both. They hope Janet will enjoy the Chinese food and the English food.
21.Amy and Linda are classmates. ( )
22.Linda likes noodles and bread. ( )
23.Amy enjoys sandwiches and dumplings. ( )
24.Janet can enjoy Chinese food and English food on her birthday. ( )
读短文,判断句子是(T)否(F)符合短文内容。
Max lives in Guangzhou. He is so happy that he can taste different foods from different places here. He likes Shanghai food. It’s usually sweet. He thinks it’s delicious. Sometimes he has Sichuan food. Some people think it is too hot. But Max enjoys having hot food with a can of cold coke. Max likes steak, too. He thinks it is interesting to use a knife and fork to eat. His favourite is dim sum. He goes to have morning tea with different dim sum every weekend with his parents. His parents always called (称呼) him “foodie” because he likes eating.
25.Max likes to go to different places to taste different foods. ( )
26.Max thinks Shanghai food is sweet and delicious. ( )
27.Max thinks that Sichuan food is too hot. ( )
28.Max doesn’t like using a knife and fork to eat. ( )
29.Max like eating dim sum best.
30.The Chinese meaning (意思) of “foodie” is “吃货”. ( )
判断下列句子是(T)否(F)与短文的内容相符。
I’m Andy. I have three sisters, Sue, Betty and Cathy. They like different things. Sue is tall. She likes singing, she often sings for us. And her favourite season is winter (冬天). Betty is not tall and not short. She likes to dance. She can dance very well. Summer is her favourite season, because she can wear beautiful dresses. Cathy is thin. She loves collecting stamps and she has morn than 200 stamps! She loves spring. She grows flowers in spring.
31.Andy has 4 sisters. ( )
32.Sue likes singing. ( )
33.Betty can dance very well. ( )
34.Cathy loves Summer. ( )
35.Andy’s sisters like different seasons. ( )
阅读短文,判断文后句子是(T)否(F)与短文内容相符。
I’m Linda. My hobby is collecting stamps. I have about nine hundred stamps. I like stamps because they are very beautiful and interesting. Every stamp is a nice picture and from it you can learn a lot. Some stamps are about Chinese Zodiac (生肖). They show us the traditional (传统的) art of China. Some stamps are about animals, there are beautiful fish, colourful birds and strong tigers and so on. And some stamps are about the great people, like Mao Zedong, Sun Yatsen. I like collecting stamps very much.
36.Linda’s hobby is collecting stamps. ( )
37.Linda collects about 800 stamps. ( )
38.The stamps about Chinese Zodiac show us the Chinese traditional art. ( )
39.Some stamps about animals and great people. ( )
40.The Chinese meaning (意思) of “colourful” is “五彩缤纷的”. ( )
I am Liu Na. I have four good friends. But they have different hobbies. Sun Yu is a shy girl. She likes collecting stamps. She has about 300 stamps. Zhu Xiaojun is a strong boy. His bobby is playing football. He always plays football in PE lessons and after school. Chen Bing is a very clever girl. Her favourite subject is maths. She likes maths very much. Ma Miaomiao is a tall girl and she has long arms and long legs. She is good at playing tennis. I love all my friends and they love me, too.
41.Liu Na’s four good friends have different hobbies. ( )
42.Sun Yu’s hobby is collecting stamps. ( )
43.Zhu Xiaojun always plays basketball in PE lessons. ( )
44.Chen Bing is a clever boy. ( )
45.Ma Miaomiao plays tennis well. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)符合短文内容。
I am Ben. I have a good friend. He is Mike. We like playing models very much. We often talk about it together. We often play models at the weekend. We have more than 60 models.
I like watching TV and playing sports. I often run, play basketball or football at school. So I am tall and strong. But Mike doesn’t like sports. He seldom plays sports. So he is fat (胖的) and short. He likes playing music and drawing pictures. He is good at them. But he can’t do well in sports. I hope he can play sports with me.
46.Ben and Mike are good friends. ( )
47.Ben and Mike like playing models. ( )
48.Ben and Mike also like drawing pictures and playing music. ( )
49.Ben is tall and strong because he often plays sports. ( )
50.Mike should play sports often. ( )
My name is Amy. Tomorrow is Saturday. We have no classes. My parents aren’t going to work, but we are going to be very busy tomorrow. My mother is going to buy something for next week. My father is going to visit my aunt and uncle. I’m going to the bookstore by bus. Then I’m going to buy a dictionary. Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. After that we are going to the cinema. I think we are going to have a nice weekend.
51.Amy’s mother is going to buy something for next week. ( )
52.Amy’s father is going to visit his grandparents in the morning. ( )
53.Amy is going to play computer games with her sister. ( )
54.Tomorrow evening Amy is going to watch TV. ( )
55.Tomorrow evening they are going to the cinema. ( )
Dick is ten -year-old boy from the UK. Dick’s hobby is drawing. He likes drawing beautiful birds. He often goes to the zoo to see different (不同的) birds on Saturday and Sunday. And he draws them very well. In his room, there are many drawing on the wall. There are about one hundred and thirty-eight pictures in his room. Dick’s sister Lily likes playing music. His parents like reading books. It’s Saturday evening now. Dick is drawing, Lily is playing the piano (钢琴), and his parents are reading on the sofa. They are happy.
56.Dick is ten years old and he is an English boy. ( )
57.Dick is good at drawing birds. ( )
58.Dick has 148 pictures in his room. ( )
59.Dick’s sister can’t play the piano. ( )
60.There are four people in Dick’s family. ( )
China is in Asia. It's a very big country. It's bigger than Australia and smaller than Canada. Most of the people in China can have four seasons. But people in South China have three seasons—spring, summer and autumn. They don't have winter. In North China, people have a cold, dry and windy winter every year. People in Kunming only have one season-spring. It's warm and humid(潮湿的) all the year. There you can see green trees and all kinds of beautiful flowers. So "Spring City" is another name of Kunming.
61.China is bigger than Canada. ( )
62.There are four seasons in South China. ( )
63.It's cold and dry in Kunming. ( )
64.There are green trees and all kinds of beautiful flowers in Kunming. ( )
65."Spring City" is another name of Shanghai. ( )
I have a best friend. Her name is Lucy. She is tall and thin. She learns well in school. She can speak English well. She can read all the English words. She can write well, too. Sometimes she tells us the stories she wrote in class. We all like them. She is also good at singing and dancing. She likes dancing best. When she dances, she looks beautiful. But she is not good at everything. She is not good at sports, especially jumping. But I am good at jumping. I can jump more than two meters' far. So, we often help each other and learn from each other. She teaches me to read the English words. I teach her to jump far. That makes us the best friends.
66.Lucy can speak English well. ( )
67.Lucy's classmates don't like the stories Lucy wrote. ( )
68.Lucy is good at everything. ( )
69.I am good at jumping. ( )
70.Lucy and I are best friends. ( )
阅读短文,判断下列句子与短文内容是否相符,如相符,在括号内写“T”,否则写“F”。
My name is Bill. I am busy on weekdays. Every day I get up early and have breakfast. For breakfast, I have some bread, an egg and some milk at home. After breakfast, I go to school. I have four lessons in the morning. For lunch, I usually have rice, chicken and vegetable soup. My favourite food is chicken. In the afternoon, I have three lessons. After school, I go back home. I have dinner with my parents. We usually have a big dinner. We have noodles, beef, salad or dumplings. After dinner, I stay at home. I usually do my homework. Sometimes I play music. I am busy, but I feel happy.
71.Bill has breakfast at school. ( )
72.Bill has seven lessons at school. ( )
73.Bill likes chicken very much. ( )
74.Bill usually has dinner with his friends at school. ( )
75.Bill never has noodles for dinner. ( )
76.Bill does his homework and plays music at home. ( )
Mum isn't at home. Tom stays at home with his sister Amy. "Are you thirsty(口渴), Amy Have some black tea!" says Tom. But Amy doesn't like the tea. "Taste(品尝) the vegetable soup! Is it nice " Amy answers, "Yes. But it's cold." Now, Tom feels(感觉) hungry, and he asks, "What do you want to eat for dinner, Amy " "I want a hot dog and some orange juice," says Amy. "I want some orange juice, too. I want some cake," says Tom.
77.Tom isn't at home. ( )
78.Amy likes the black tea. ( )
79.The vegetable soup is nice. ( )
80.Amy wants some rice for dinner. ( )
81.Tom wants some cake and orange juice. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.T
【导语】本文讲的是我的爱好是收集邮票。
1.句意:我十岁时开始收集邮票。根据短文“When I was 8 years old, my father bought (买) me the first stamp for a present on my birthday. ”可知我8岁的时候开始收集邮票,与短文内容不符,故答案为F。
2.句意:现在我有一百张邮票。根据短文“Now I have about 1000 stamps.”可知现在我有大约1000张邮票,与短文内容不符,故答案为F。
3.句意:我的一些邮票是关于花、动物和人的。根据短文“Some of them are about flowers. Some of them are about famous people. Some are about buildings and animals…”可知我的一些邮票是关于花、动物和人的,与短文内容相符,故答案为T。
4.句意:我最喜欢的邮票上有一些医生、护士和农民。根据短文“There are some doctors, nurses and policemen on it.”可知我最喜欢的邮票上有一些医生、护士和警察。与短文内容不符,故答案为F。
5.句意:我可以从邮票中得到乐趣,学到很多东西。根据短文“I can have some fun and learn a lot from the stamps.”可知我可以从邮票中得到乐趣,学到很多东西。与短文内容相符,故答案为T。
6.F 7.F 8.T 9.F 10.T
【导语】本文讲述了广州的春节,广州的美食和广州可以做的有趣的事情。
6.句意:春节从来不在一月份。根据“It’s usually in January or February.”可知春节在一月或二月。故答案为F。
7.句意:春节期间广州很冷。根据“During the Spring Festival, it is not very cold in Guangzhou.”可知春节期间,广州不是很冷。故答案为F。
8.句意:的确,广州有很多美味的食物。根据“People say that Guangzhou is a good place to have delicious foods. I can have chicken, soup, dim sum, dessert, roast goose, and so on. They are all delicious.”可知题干描述正确,故答案为T。
9.句意:安娜在广州春节期间看不到花。根据“I can go mountain climbing, see a flower show during the day. ”可知能看到花展。故答案为F。
10.句意:广州塔又高又美。根据“Canton Tower is high and beautiful.”可知题干描述正确,故答案为T。
11.F 12.F 13.T 14.F 15.T
【导语】本文主要描述了主人公安在广州的工作、日常生活、兴趣爱好等,突出安很喜欢在广州的生活。
11.句意:安现在住在英国。根据“She is living in Guangzhou now.”她现在住在广州,与原文不相符,故答案为F。
12.句意:Ann正在广州上学。根据“She has a new job in Zhujiang New Town. She works in a tall office building.”她在珠江新城有个新工作。她在一个高的办公楼里工作。与原文不相符,故答案为F。
13.句意:安周末早上就去跑步。根据“At the weekend, She likes to have some fun. She wakes up early and goes running at Zhujiang Park.”在周末,她喜欢玩得开心。她早早醒来,就去珠江公园跑步。与原文相符,故答案为T。
14.句意:下午,她经常看书,但从来不去电影院。根据“Sometimes she goes to the cinema.”有时安去看电影。与原文不相符,故答案为F。
15.句意:安非常喜欢广州的生活。根据“She feels very happy to live in Guangzhou.”她住在广州感到很高兴。与原文相符,故答案为T。
16.T
17.T 18.T 19.F 20.T
【导语】本文主要介绍Nancy和她的爸爸、妈妈和妹妹的日常生活。
16.句意:南希和她妹妹是学生。根据“Lily is my sister. She is a pupil too. ”可知南希和她妹妹都是学生,故答案为T。
17.句意:南希的父亲周末从不去上班。根据“On weekdays, my father always goes to work by bus.”可知南希的父亲在工作日上班周末不上班,故答案为T。
18.句意:南希的母亲是个家庭主妇。根据“On weekdays, my father always goes to work by bus, but my mother stays at home and does housework.”可知南希的母亲不去上班,是个家庭主妇,故答案为T。
19.句意:南希和她姐姐10点15分睡觉,7点15分起床。根据“On weekdays, we sleep at a quarter to ten and get up at a quarter past seven. ”可知在工作日她们是九点四十五分睡觉,七点十五分起床。故答案为F。
20.句意:南希和她姐姐星期六早上很忙。根据“On Saturday morning, we always go to the Children’s Palace to have a music lesson.”可知星期六早上,她们总是去少年宫上音乐课,所以很忙。故答案为T。
21.T 22.F 23.F 24.T
【导语】本文讲的是艾米和她的朋友琳达。
21.句意:艾米和琳达是同班同学。根据文中句子“Amy and Linda study at the same class. ”可知她们是同班同学,句子与原文相符,故答案为T。
22.句意:琳达喜欢面条和面包。根据文中句子“Linda likes Chinese foods. She likes noodles and dumplings very much.”可知琳达喜欢面条和饺子,句子与原文不符,故答案为F。
23.句意:艾米喜欢三明治和饺子。根据文中句子“But Amy enjoys foods like sandwiches and chocolate.”可知艾米喜欢三明治和巧克力,句子与原文不符,故答案为F。
24.句意:珍妮特在生日那天可以享受中国食物和英国食物。根据文中句子“So Amy and Linda want to cook both. They hope Janet will enjoy the Chinese food and the English food.”可知珍妮特在生日那天可以享受中国食物和英国食物,句子与原文相符,故答案为T。
25.F 26.T 27.F 28.F 29.T 30.T
【导语】本文主要介绍了Max喜欢尝试不同地方的美食。
25.句意:Max喜欢去不同的地方尝试不同的食物。根据“Max lives in Guangzhou. He is so happy that he can taste different foods from different places here”可知,马克斯喜欢在这儿能品尝到来自不同地方的不同的食物。而不是去不同的地方品尝不同的食物。故答案为F。
26.句意:Max认为上海食物是甜的并且美味的。根据“He likes Shanghai food. It’s usually sweet”可知,马克斯认为上海菜又甜又好吃。故答案为T。
27.句意:Max认为四川食物太辣了。根据“Some people think it is too hot, but Max enjoys having hot food with a can of cold coke”可知,有些人觉得四川的食物太辣了。而不是马克斯说四川的食物太辣了。故答案为F。
28.句意:Max不喜欢使用刀和叉吃东西。根据“He thinks it is interesting to use a knife
and fork to eat.”可知,马克斯也喜欢刀和叉子吃饭。而不是马克斯不喜欢用刀叉吃饭。故答案为F。
29.句意:Max最喜欢吃点心。根据“His favourite is dim sum.”可知,马克斯最喜欢吃点心。故答案为T。
30.句意:“food-die”的汉语意思是“吃货”。根据“His parents always called (称呼) him “foodie” because he likes eating.”可知他喜欢吃,父母应该是称呼他是“美食家”,意思是“吃货”。故答案为T。
31.F 32.T 33.T 34.F 35.T
【导语】本文讲的是安迪的三个姐妹喜欢不同的事物。
31.句意:安迪有四个姐妹。根据文中句子“I have three sisters, Sue, Betty and Cathy. ”可知安迪有三个姐妹,与原文不符,故答案为F。
32.句意:苏喜欢唱歌。根据文中句子“Sue is tall. She likes singing.”可知苏喜欢唱歌,与原文相符,故答案为T。
33.句意:贝蒂跳舞跳得很好。根据文中句子“She can dance very well.”可知贝蒂跳舞跳得很好,与原文相符,故答案为T。
34.句意:凯茜喜欢夏天。根据文中句子“She loves spring. ”可知凯茜喜欢春天,与原文不符,故答案为F。
35.句意:安迪的姐妹们喜欢不同的季节。根据文中句子“And her favourite season is winter (冬天). Summer is her favourite season. She loves spring.”可知三个人喜欢的季节不同,与原文相符,故答案为T。
36.T 37.F 38.T 39.T 40.T
【导语】本文讲的是琳达收集的邮票。
36.句意:琳达的爱好是集邮。根据文中句子“My hobby is collecting stamps. ”可知琳达的爱好是集邮,句子与原文相符,故答案为T。
37.句意:琳达收集了大约800张邮票。根据文中句子“I have about nine hundred stamps. ”可知琳达收集了大约900张邮票,句子与原文不符,故答案为F。
38.句意:生肖邮票向我们展示了中国传统艺术。根据文中句子“Some stamps are about Chinese Zodiac (生肖). They show us the traditional (传统的) art of China.”可知生肖邮票向我们展示了中国传统艺术,句子与原文相符,故答案为T。
39.句意:一些邮票是关于动物和伟人的。根据文中句子“Some stamps are about animals, there are beautiful fish, colourful birds and strong tigers and so on. And some stamps are about the great people, like Mao Zedong, Sun Yatsen.”可知一些邮票是关于动物和伟人的,句子与原文相符,故答案为T。
40.句意:“colourful”的中文意思是五彩缤纷的。根据文中句子“Some stamps are about animals, there are beautiful fish, colourful birds and strong tigers and so on. ”可知“colourful”的中文意思是五彩缤纷的,符合句意,故答案为T。
41.T 42.T 43.F 44.F 45.T
【导语】本文讲了刘娜的四个好朋友的爱好。
41.句意:刘娜的四个好朋友有不同的爱好。根据“I am Liu Na. I have four good friends. But they have different hobbies.”,可知刘娜的四个好朋友有不同的爱好,故答案为T。
42.句意:孙玉的爱好是集邮。根据“Sun Yu is a shy girl. She likes collecting stamps.”,可知孙玉的爱好是集邮,故答案为T。
43.句意:朱晓军总是在体育课上打篮球。根据“Zhu Xiaojun is a strong boy. His bobby is playing football. He always plays football in PE lessons and after school.”,可知朱晓军总是在体育课上踢足球,故答案为F。
44.句意:陈冰是一个聪明的男孩。根据“Chen Bing is a very clever girl.”,可知陈冰是一个聪明的女孩,故答案为F。
45.句意:马苗苗网球打得很好。根据“Ma Miaomiao is a tall girl and she has long arms and long legs. She is good at playing tennis.”,可知马苗苗网球打得很好,故答案为T。
46.T 47.T 48.F 49.T 50.T
【导语】本文讲述了本和迈克的兴趣爱好及外貌特征。
46.句意:本和迈克是好朋友。根据“I am Ben. I have a good friend. He is Mike.”可知题干描述正确,故答案为T。
47.句意:本和迈克喜欢玩模型。根据“We like playing models very much. ”可知题干描述正确,故答案为T。
48.句意:本和迈克也喜欢画画和演奏音乐。根据“I like watching TV and playing sports. He likes playing music and drawing pictures.”可知本喜欢看电视和进行体育活动。迈克喜欢演奏音乐和画画。故答案为F。
49.句意:本又高又壮,因为他经常做运动。根据“I often run, play basketball or football at school. So I am tall and strong. ”可知题干描述正确,故答案为T。
50.句意:迈克应该经常做运动。根据“But Mike doesn’t like sports. He seldom plays sports. So he is fat (胖的) and short. I hope he can play sports with me.”可知题干描述正确,故答案为T。
51.T 52.F 53.F 54.F 55.T
【导语】本文艾米介绍了周六一家人的活动安排。
51.句意:艾米的妈妈要为下周买些东西。根据“My mother is going to buy something for next week. 我的妈妈要为下周买写东西。”可知题干与原文相符,故答案为T。
52.句意:艾米的爸爸明天早上要去看望他的祖父母。根据“My father is going to visit my aunt and uncle.我的爸爸要去看望我的婶婶和叔叔。”及“Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. 明天晚上我们要去看望我的祖父母,并且吃一顿丰盛的晚餐。”可知填与原文不相符,故答案为F。
53.句意:艾米要和她的姐姐/妹妹玩电脑游戏。根据“I’m going to the bookstore by bus. Then I’m going to buy a dictionary. Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. After that we are going to the cinema. 我要坐公共汽车去书店。然后我要买一本字典。明天晚上我们要去看望我的祖父母,并且吃一顿丰盛的晚餐。那之后我们要去看电影。”可知艾米的活动安排没有玩电脑游戏,题干与原文不相符,故答案为F。
54.句意:明天晚上艾米要看电视。根据“After that we are going to the cinema. 那之后我们要去看电影。”可知题干与原文不相符,故答案为F。
55.句意:明天晚上他们要去看电影。根据“After that we are going to the cinema. 那时候我们要去看电影。”可知题干与原文相符,故答案为T。
56.T 57.T 58.F 59.F 60.T
【导语】本文主要讲述了迪克和他家人的爱好。
56.句意:迪克十岁,他是一个英国男孩。根据“Dick is ten -year-old boy from the UK. 迪克是一个来自英国的十岁的男孩。”句子与原文相符,故答案为T。
57.句意:迪克擅长画鸟。根据“He likes drawing beautiful birds. 他喜欢画美丽的鸟。”和“And he draws them very well. 他能画得很好。”句子与原文相符,故答案为T。
58.句意:迪克的房间有148幅画。根据“There are about one hundred and thirty-eight pictures in his room.他的房间里大约有一百三十八幅画。”句子与原文不符,故答案为F。
59.句意:迪克的姐姐(妹妹)不会弹钢琴。根据“Lily is playing the piano (钢琴).莉莉正在弹钢琴。”句子与原文不符,故答案为F。
60.句意:迪克家有四口人。根据“ Dick’s sister Lily likes playing music. His parents like reading books. 迪克的姐姐(妹妹)莉莉喜欢演奏音乐。他的父母喜欢读书。”可知迪克家四口人,句子与原文相符,故答案为T。
61.F 62.F 63.F 64.T 65.F
【分析】61.句意:中国比加拿大大。根据It's bigger than Australia and smaller than Canada.,可知中国比加拿大小,故答案为F。
62.句意:中国南方有四个季节。根据But people in South China have three seasons—spring, summer and autumn.,可知中国南方有三个季节,故答案为F。
63.句意:昆明寒冷,干燥。根据People in Kunming only have one season-spring. It's warm and humid(潮湿的) all the year.,可知昆明温暖,潮湿,故答案为F。
64.句意:昆明有绿色的树和各种美丽的花。根据There you can see green trees and all kinds of beautiful flowers.,可知昆明有绿色的树和各种美丽的花,故答案为T。
65.句意:“春城”是上海的另一个名字。根据So "Spring City" is another name of Kunming.,可知春城是昆明的另一个名字,故答案为F。
66.T 67.F 68.F 69.T 70.T
【导语】本文作者介绍了好朋友露西的个人信息,擅长和不擅长的事情,以及露西与作者经常互相帮助的事。
66.句意:露西能把英语说得很好。根据She can speak English well. 她能把英语说得很好。可知题干与原文相符,故答案为T。
67.句意:露西的同学不喜欢露西写的故事。根据Sometimes she tells us the stories she wrote in class. We all like them. 有时她会给我们讲她在课堂上写的故事。我们都喜欢它们。可知题干与原文不相符,故答案为F。
68.句意:露西擅长所有事。根据But she is not good at everything. 但是她不是擅长所有事。可知题干与原文不相符,故答案为F。
69.句意:我擅长跳跃。根据But I am good at jumping. 但是我擅长跳跃。可知题干与原文相符,故答案为T。
70.句意:露西和我是好朋友。根据That makes us the best friends. 那使我们成为了最好的朋友。可知题干与原文相符,故答案为T。
71.F 72.T 73.T 74.F 75.F 76.T
77.F 78.F 79.T 80.F 81.T
【分析】77.句意:汤姆不在家。根据Tom stays at home with his sister Amy.,可知汤姆在家,故答案为F。
78.句意:艾米喜欢红茶。根据But Amy doesn't like the tea.,可知艾米不喜欢茶,故答案为F。
79.句意:蔬菜汤很好。根据"Taste(品尝) the vegetable soup! Is it nice " Amy answers, "Yes. But it's cold.",可知蔬菜汤很好,故答案为T。
80.juice:艾米晚饭想要一些米饭。根据"I want a hot dog and some orange juice," says Amy.,可知艾米晚饭想要一个热狗和一些橙汁,故答案为F。
81.句意:汤姆想要一些蛋糕和橙汁。根据"I want some orange juice, too. I want some cake," says Tom.,可知汤姆一些橙汁和蛋糕,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)