/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培教科版(广州)
专题18 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解。根据表格内容,选择正确的答案。
Names Hobbies
Mike I love all the computer games and I play them every day. I also play computer games with my friends at the weekend.
John I like basketball very much. I watch NBA games on Sundays. I’m a basketball player on our school team.
Peter My hobby is singing songs and I’m good at it. I write songs at home and sing songs at school. My classmates love my songs very much.
Tony I speak good English. I study it every night. I hope I can be an English teacher.
1.______ likes playing computer games. ( )
A.Mike B.Tony C.Peter
2.______ is a basketball player at school. ( )
A.John B.Tony C.Peter
3.Peter’s hobby is ______. ( )
A.playing basketball B.singing songs C.speaking English
4.Peter sings songs ______. ( )
A.at home B.at school C.in the music room
5.Tony studies English ______. ( )
A.every morning B.every afternoon C.every night
阅读短文,完成任务。
It’s Friday afternoon. The weather is fine. There is a football game between Class I and Class 2. Many students are watching the game. They’re excited. Now Zhang Yang has the ball. He passes it to Wu bun. But Wu bun can’t get the ball. Then Li dons has the ball. He kicks(踢) it. The ball flies to Zhang Yang’s arm. Chang bang is very angry. The ball flies into the goal. Their class kicks a goal. How does Zhang Yang feel now Guess. He is so happy! Hooray! Class 1 wins the game. Class 2 is very sad.
6.根据上下文,猜中文意思。“goal” 中文意思是:__________ ( )
A.目标 B.球门
7.Which class is the winner ( )
A.Class 1 B.Class 2
8.Who kicks the goal ( )
A.Zhang Yang B.Li dons
9.When the ball flies into the goal, all the students in class 2 should beak _________. ( )
A.happy B.Sad
10.Which class is Wu bun in ( )
A.Class 1 B.Class 2
根据短文内容选择最佳答案填空。
Hi, my name is Danny. I am a tall and beautiful girl. My grandma is a slim and old lady. She is 75 years old. In the morning, she gets up at 6:00. Then she cooks breakfast for us. At about 8:30, she goes to the park to dance for two hours with her friends. She usually has lunch at home. In the afternoon, she usually does gardening. She cooks dinner for us every day. In the evening, she listens to music in her bedroom. She likes music very much. She never goes to bed before 10:30 in the evening.
11.Danny is a ______ girl. ( )
A.tall and thin B.slim and old C.tall and beautiful
12.Danny’s grandma is ______. ( )
A.young and beautiful B.slim and old C.tall and old
13.It’s 9:30 in the morning, Danny’s grandma is______. ( )
A.cooking B.dancing C.sleeping
14.Danny’s grandma usually ______ in the evening. ( )
A.listens to music B.washes clothes C.watches TV
15.Danny’s grandma usually goes to bed ______ 10:30 at night. ( )
A.before B.after C.between
愉快的野餐派对结束了。孩子们互相聊着自己家乡的一切,度过了非常开心的一天。
在回家的路上Anna继续跟新朋友们介绍自己的家庭情况。阅读Anna的介绍,根据内容选择问题的正确答案。
Hello, my name is Anna. I’m from the UK. I have a happy family. We have different hobbies. My grandpa likes taking photos and my grandma likes running. In the morning, they often go to the park together. Grandpa takes photos of the trees and flowers. Grandma goes running there. My father’s hobby is playing sports. He loves tennis best. He often plays tennis with his friends in the gym after work. My mother loves shopping. On Saturday morning, she always goes to the market. I am good at drawing, so my hobby is drawing. I love drawing beautiful places and interesting people. I have a little brother. He is too young. What can he do I think he can only play. But we all love playing outside at the weekend. When it’s sunny and warm at the weekend, we like to have a picnic in the park.
16.How many people are there in Anna’s family ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
17.Where do Anna’s grandparents often go in the morning ( )
A.They often go to the park. B.They often go to the market. C.They often stay at home.
18.What’s Anna’s father’s favourite sport ( )
A.Swimming. B.Tennis. C.Running.
19.What does Anna love to draw ( )
A.Beautiful places. B.Interesting people. C.Both A and B.
20.What do the family like to do when the weather is fine at the weekend ( )
A.They have a picnic. B.They go to the gym. C.They go to the market.
阅读下面的菜单(Menu),根据菜单内容选择问题的正确答案。
MENU
Starters Main Course
Tomato and egg soup 10 Rice with potatoes and chicken 25
Vegetable salad 15 Rice with vegetables and fish 26
Desserts and Drinks
Chocolate cake 14 Rice with tomatoes and egg 12
Ice cream 12 Chicken sandwich 12
Coffee 9
Coke 7 Egg sandwich 8
Milk tea 10 steak with potatoes 48
21.How many kinds(种类)of drinks are there on the menu ( )
A.Two. B.Three. C.Four.
22.On this menu, what can you have for starters ( )
A.Tomato and egg soup. B.Vegetable salad. C.Both A and B.
23.You want to eat rice for lunch, and now you have 20 yuan. Which can you have ( )
A.Rice with potatoes and chicken.
B.Rice with vegetables and fish.
C.Rice with tomatoes and egg.
24.You want steak with potatoes and a cup of coffee, How much are they ( )
A. 57 B. 55 C. 47
25.You should pay(支付) 25 for ________. ( )
A.Vegetable salad and milk tea
B.Egg sandwich and coke
C.Chicken sandwich and ice cream
读短文,选择最佳答案填空,把其字母编号写在相应的括号内。
Hello. My name is Ada. I am a super robot. I can speak English and Chinese. I can also sing lots of English songs and tell many Chinese stories. I can walk with my legs, but I can’t walk very fast.
Dolly is my owner(主人). I can do many things for her. I often clean the house and cook good food. Dolly can’t cook well. She likes my cooking very much. I can do homework, too. But I won’t help Dolly do her homework. I can help her learn. I always help her learn English, so she can speak English well now.
26.Ada is a ______. ( )
A.girl B.boy C.robot
27.Ada can’t ______. ( )
A.speak English B.sing songs C.walk very fast
28.Ada often ______ for Dolly. ( )
A.does homework B.does housework C.takes photos
29.Ada always helps Dolly ______. ( )
A.does her homework B.sing songs C.learn English
30.Dolly can ______ now. ( )
A.cook well B.speak Chinese well C.speak English well
阅读短文,根据短文内容选择问题的正确答案。
My name is Ben. Let me tell you something about my grandpa. My grandpa is 80 years old now, but he looks 60. He usually cooks his breakfast at six o’clock in the morning. He usually has one egg, some vegetables and milk for breakfast. At seven o’clock, he always takes exercise at the park with his friends. He is good at playing table tennis. For lunch, he enjoys fish and vegetables most. And for dinner, he eats a little meat and some vegetables. He always says, “Don’t eat too much for dinner.” He often goes to bed at half past nine. He has a healthy life. That’s why he looks so young.
31.How old is Ben’s grandpa ( )
A.He’s 60. B.He’s 70. C.He’s 80.
32.What time does Ben’s grandpa cook his breakfast ( )
A.At6:00. B.At 6:30. C.At 7: 00.
33.What does he eat for lunch ( )
A.Milk and fish. B.Fish and vegetables. C.Meat and vegetables.
34.Why does Ben’s grandpa look so young ( )
A.Because he eats too much for dinner.
B.Because he has a healthy life.
C.Because he eats more meat and less (较少的) vegetables.
35.Which is NOT right ( )
A.Ben’s grandpa can play table tennis well.
B.Ben’s grandpa usually has a big dinner.
C.Ben’s grandpa is old but he looks young.
读短文,选择最佳的答案。
Jack and Jill are brothers. They were born on the same date, both on 1st January, 2010. But they have different hobbies.
For example, they usually go to different places and do different things. On Saturday morning, Jack usually plays with his father. His father is a science teacher in the Children’s palace. Jack goes to the Children’s Palace and has an art lesson there. He likes drawing cartoons. After the art lesson, he likes to go to the library and read books. Sometimes he can read more than 10 books a day!
Jill doesn’t like art or reading much. He likes sports. At weekends, he usually plays with his mother. His mother is a PE teacher. They sometimes go to the gym and sometimes go to the park. They usually play ball games, like football, basketball, table tennis and badminton. Jill can play basketball well, and he is tall and strong.
36.The Chinese meaning of “same” is ______. ( )
A.相同的 B.相近的 C.相反的
37.Jack likes ______. ( )
A.drawing B.reading C.both A and B
38.Jack and Jill’s father is ______. ( )
A.an art teacher B.a science teacher C.a PE teacher
39.Jill likes ______. ( )
A.drawing B.reading C.playing ball games
40.Jill is good at playing ______. ( )
A.football B.basketball C.badminton
根据菜单选择正确的答案。
Menu
Noodles With vegetables 12.00 With beef 18.00 With steak 19.00 Sandwiches With fish 10.50 With chicken 13.50 With sausages (香肠) 9.50
Bread With cream 6.00 With sausages 11.50 With cheese 9.00 Dessert Chocolate cake 8.00 Rainbow cake 16.00
41.You can have ________ kinds (种类) of foods in this restaurant. ( )
A.three B.four C.five
42.How much is bread with cheese ( )
A.It’s 6 yuan. B.It’s 11.50 yuan. C.It’s 9 yuan.
43.You have ten yuan, you want to have sandwiches for lunch. Which sandwiches can you buy ( )
A.Sandwiches with chicken. B.Sandwiches with sausages. C.Sandwiches with fish.
44.Kent wants noodles with steak and a chocolate cake, how much are they ( )
A.27 yuan. B.34 yuan. C.24 yuan.
45.You should pay (支付) 25 for ________. ( )
A.Noodles with vegetables and a chocolate cake.
B.Sandwiches with fish and bread with sausages.
C.Bread with cheese and a I rainbow cake.
下面是Jack的目录表,请你阅读后完成相应的练习。
Mon. 4:00 pm—5:00 pm swimming class
Tue. 7:00 pm—9:00 pm meet Sandy at his house
Wed. 10:00 am—12:00 am swimming class
Thurs. 10:00 am go to the airport to meet Jane
Fri. 12:00 pm—5:00 pm part-time job
Sat. 10:00 am—10:30 am 7:00 pm—9:00 pm visit Uncle David at the People’s Hospital birthday party for Tom
Sun. 12:00 pm—6:00 pm part-time job
选择问题的最佳答案填空。
46.Where does Jack meet Sandy ( )
A.At Sandy’s. B.At the airport. C.In the hospital.
47.When does Jack meet Jane ( )
A.On Monday. B.On Thursday. C.On Sunday.
48.Tom’s birthday is on ________. ( )
A.Monday B.Saturday C.Sunday
49.________ is in hospital. ( )
A.David B.Mike C.Sandy
50.Jack has a swimming class ________. ( )
A.every day B.once a week C.twice a week
51.How long does Jack do his part-time job in a week ( )
A.Five hours. B.Eleven hours. C.Six hours.
Jack: Mum, my friends Ben and Lingling will come for dinner.
Mum: OK, Jack. Where are they from
Jack: Ben is an English boy and Lingling is a Chinese girl.
Mum: I see. But what should we have for dinner Chinese people like to eat rice, dumplings and noodles. But English people enjoy foods like sandwiches and fish and chips.
Jack: Mum, don’t worry. Let’s have both. I’m sure they will enjoy both Chinese foods and English foods.
Mum: OK. Let’s go to the market now.
52.Jack and his mum will cook _______ for Ben and Lingling. ( )
A.breakfast B.lunch C.dinner
53.Lingling is Jack’s ________. ( )
A.cousin B.friend C.sister
54.English people usually have _______. ( )
A.dumplings B.fish and chips C.rice
55.Jack and his mum will have _______ foods for dinner. ( )
A.English B.Chinese C.both A and B
56.What will Jack and his mum do first(首先) ( )
A.Buy some foods. B.Cook some foods. C.Eat some foods.
根据短文内容选择答案完成句子。
Dear Mary,
Today was my first day in Guangzhou, China. I live in a big flat with my family. I learned something interesting about this city. Let me tell you now. Guangzhou is big. There are many beautiful parks here. People take exercise in the parks. It’s spring now. The weather here is nice. It’s warm. The trees are green and the flowers are colorful. Guangzhou is called (被称为) “Flower City”. People usually take photos under trees or beside flowers. Guangzhou is also called “Food Capital” (美食之城). I can have many delicious foods here. Do you want to come to Guangzhou Hope to see you this autumn (秋天) in Guangzhou.
Yours,
Sally
57.This letter is to ______. ( )
A.Mary B.Sally C.Sally’s mother
58.Today was Sally’s ______ day in Guangzhou, China. ( )
A.first B.two C.three
59.People ______ in the parks. ( )
A.have nice food B.take exercise C.see a film
60.Sally hopes that Mary can visit Guangzhou in ______. ( )
A.summer B.April or May C.this autumn
61.Guangzhou is called ______. ( )
A.Flower City B.Food Capital C.Both A and B
Hello, my name is John. I have two good friends, Sam and Lingling. Sam is strong. He can play football. He can run fast, too. He likes playing football. He can't ride a bike. Lingling is tall. She is our star. She can play basketball. She can fly a kite, too. She can't skate. She likes swimming and running. I can jump high. I can run fast, too. I can't play football. I like riding a bike.
62.Sam can _____. ( )
A.play football B.run fast C.play football and run fast
63.Sam can't _____. ( )
A.ride a bike B.skate C.play football
64.Lingling is _____. ( )
A.happy B.strong C.tall
65.Lingling likes _____. ( )
A.swimming B.running C.swimming and running
66.John likes _____. ( )
A.playing football B.riding a bike C.swimming
Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. So I like autumn best. What about you, Mike
Mike: I like sunny weather, too. But I don't like windy weather. I like sunny weather and rainy weather. I like swimming in the rain. My favourite season is summer. And you, Sally
Sally: I like snow best. I like making snowmen with my friends. So my favourite season is winter. What about you, Janet
Janet: I like sunny and hot weather. I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts. So summer is my favourite season.
67._______ is Ben's favourite weather. ( )
A.Sunny and windy weather B.Sunny and cold weather C.Windy and cold weather
68.Mike likes _______ best. ( )
A.spring B.summer C.winter
69.Sally likes _______ with her friends. ( )
A.making snowmen B.flying kites C.taking photos
70.Janet likes summer best because she likes _______. ( )
A.raining B.eating ice cream and wearing beautiful clothes C.swimming in the rain
71._______ children like sunny weather. ( )
A.Two B.Four C.Three
阅读短文,选择最佳答案,将其字母编号写在括号内。
Good morning, everyone. I’m the weather reporter Tom. Today, the weather changes a lot. It is fine and sunny this morning. The high temperature will be 18℃ at about 11:30 a.m. In the afternoon, it will become windy and cloudy. The temperature will be10℃ at about 4:00 p.m. In the evening, it will be rainy and the temperature will be 5℃. So please take your umbrella and put on your coat if you want to go outside.
72.How is the weather in the morning ( )
A.Sunny. B.Rainy. C.Windy.
73.What will the temperature be in the afternoon ( )
A.18℃. B.5℃. C.10℃.
74.What should we take if we want to go out at 7:00 p.m. ( )
A.A bag. B.A coat and an umbrella. C.A book.
75.What will the weather be like in the evening ( )
A.Sunny. B.Rainy. C.Windy.
76.How will the weather be when Tom goes out at 3:00 p.m. ( )
A.Sunny. B.Cold C.Cloudy and windy.
阅读短文,根据短文选择最佳答案,将其字母编号写在括号内。
I am Jim. October 18th is my birthday, so it is my favourite day. I am very happy on that day. I eat eggs and noodles for breakfast. My friends come to my home and play with me. We sing songs and dance together. Someone plays the piano and someone plays the guitar. My parents cook delicious food for lunch. We can have fish, meat and vegetables for the main course and a sweet chocolate cake for dessert. After lunch, my friends and I play outdoors. After supper, my parents and I watch TV. Then I go to bed at nine thirty. I don’t do my homework on that day. I am very tired but happy on my birthday.
77.Jim’s birthday is ______. ( )
A.October 8th B.October 18th C.December 8th
78.What can Jim and his friends have for lunch ( )
A.Fish, meat and vegetables.
B.A sweet chocolate cake.
C.Both A and B.
79.Jim goes to bed at ______. ( )
A.9:30 B.9:13 C.9:00
80.Does Jim do his homework on his birthday ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.No, he isn’t.
81.How does Jim feel that day ( )
A.Tired. B.Happy and not tired. C.Tired but happy.
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.A 3.B 4.B 5.C
【导语】本文介绍了几个人的兴趣爱好。
1.句意:_____喜欢玩电脑游戏。A迈克,B托尼,C彼得,根据对迈克的描述“I love all the computer games and I play them every day.”,可知迈克喜欢玩电脑游戏,故选A。
2.句意:______在学校是一名篮球运动员。A约翰,B托尼,C彼得,根据对约翰的描述“I’m a basketball player on our school team.”,可知约翰在学校是一名篮球运动员,故选A。
3.句意:彼得的爱好是______。A打篮球,B唱歌,C讲英语,根据“My hobby is singing songs and I’m good at it.”,可知彼得的爱好是唱歌,故选B。
4.句意:彼得______唱歌。A在家,B在学校,C在音乐室,根据“ write songs at home and sing songs at school.”,可知彼得在学校唱歌,故选B。
5.句意:托尼_____学英语。A每天早上,B每天下午,C每天晚上,根据“I study it every night.”,可知托尼每天晚上学英语,故选C。
6.B 7.A 8.B 9.B 10.B
【导语】本文描述了一场班级之间的足球比赛,以及比赛中的一些关键时刻和情感反应。
6.句意:“goal”中文意思是:球门。根据上下文,文中描述的是一场足球比赛,球进了球门,因此可以判断goal的意思是球门。故选B。
7.句意:哪个班级是胜利者?A1班,B2班,根据“Class 1 wins the game.”,可知Class 1是胜利者。故选A。
8.句意:谁踢进了球?A Zhang Yang,B Li dons,根据“Then Li dons has the ball. He kicks it.”,可知是Li dons踢进了球。故选B。
9.句意:当球飞进球门时,2班的所有学生应该感到________。A高兴的,B难过的,根据“Class 2 is very sad.”,可知2班的所有学生感到难过。故选B。
10.句意:吴斌在哪个班?A1班,B2班,根据“But Wu bun can’t get the ball.”,可知吴斌在2班。故选B。
11.C 12.B 13.B 14.A 15.B
【导语】本文主要介绍了丹妮奶奶的基本情况以及她每天的作息安排。
11.句意:丹妮是个_____的女孩。A又高又瘦,B又苗条又老,C又高又漂亮,根据文中句子“I am a tall and beautiful girl.”可知是又高又漂亮,故选C。
12.句意:丹妮奶奶_____。A年轻漂亮,B又苗条又老,C又高又老,根据文中句子“My grandma is a slim and old lady.”可知她奶奶是个苗条的老太太,故选B。
13.句意:早上9:30,丹妮的奶奶在_____。A做饭,B跳舞,C睡觉,根据文中句子“At about 8:30, she goes to the park to dance for two hours with her friends.”可知大约8:30,她去公园和朋友们跳舞两小时,以此推断9:30时正在跳舞,故选B。
14.句意:丹妮的奶奶通常在晚上_____。A听音乐,B洗衣服,C看电视,根据文中句子“In the evening, she listens to music in her bedroom.”可知晚上她在卧室听音乐,故选A。
15.句意:丹妮的奶奶通常在晚上10:30_____睡觉。A前,B后,C之间,根据文中句子“She never goes to bed before 10:30 in the evening.”可知她从没在晚上10:30前睡过觉,故选B。
16.C 17.A 18.B 19.C 20.A
【导语】本文讲述了安娜一家人的爱好,经常做的事情。
16.句意:安娜家有几口人?A四口。B五口。C六口。根据短文可知她家有六口人。故选C。
17.句意:安娜的祖父母早上经常去哪里?A他们经常去公园。B他们经常去市场。C他们经常呆在家里。根据“In the morning they often go to the park together.”可知他们经常一起去公园。故选A。
18.句意:安娜的父亲最喜欢的运动是什么?A游泳。B网球。C跑步。根据“He loves tennis best.”可知是网球。故选B。
19.句意:安娜喜欢画什么?A美丽的地方。B有趣的人。C A和B都对。根据“I love drawing beautiful places and interesting people.”可知是美丽的地方和有趣的人。故选C。
20.句意:周末天气好的时候,这家人喜欢做什么?A他们去野餐。B他们去体育馆。C他们去市场。根据“When it’s sunny and warm at the weekend, we like to have a picnic in the park.”可知是野餐。故选A。
21.B 22.C 23.C 24.A 25.A
【导语】本文主要介绍了菜单上各种食物的价格。
21.句意:菜单上有几种饮料?A二,B三,C四。由表格中第一列最后三行可知共有三种饮品,故选B。
22.句意:在这个菜单上,你可以吃什么作为开胃菜?A番茄鸡蛋汤,B蔬菜沙拉,C.A和B。由表格中第一列第三、四行可知前菜有西红柿鸡蛋汤和蔬菜沙拉。故选C。
23.句意:你午饭想吃米饭,现在你有20元钱。你能吃哪一个?A米饭配土豆和鸡肉。B米饭配蔬菜和鱼。C米饭配番茄鸡蛋。由表格中第三列第六行可知,20元可以买到西红柿鸡蛋米饭。故选C。
24.句意:你要牛排配土豆和一杯咖啡,多少钱?A.57元。B.55元。C.47元。由表格中第一列倒数第三行和第三列最后一行可知牛排配土豆和一杯咖啡共57元。故选A。
25.句意:你应该为___付25元。A蔬菜沙拉和奶茶。B鸡蛋三明治和可乐。C鸡肉三明治和冰淇淋。由表格中第一列第四行和和最后一行可知蔬菜沙拉和奶茶共需25元。故选A。
26.C 27.C 28.B 29.C 30.C
【导语】本文介绍了机器人阿达能做的事情。
26.句意:阿达是一个_______。A女孩,B男孩,C机器人,根据“My name is Ada. I am a super robot.”,可知阿达是一个机器人,故选C。
27.句意:阿达不会______。A说英语,B唱歌,C走得很快,根据“I can walk with my legs, but I can’t walk very fast.”,可知阿达走不快,故选C。
28.句意:阿达经常为多莉_______。A做作业,B做家务,C拍照,根据“Dolly is my owner(主人). I can do many things for her. I often clean the house and cook good food.”,可知阿达经常为多莉做家务,故选B。
29.句意:阿达总是帮助多莉_______。A做作业,B唱歌,C学英语,根据“I always help her learn English, so she can speak English well now.”,可知阿达总是帮助多莉学英语,故选C。
30.句意:多莉现在能_______。A做饭做得好,B说汉语说得好,C说英语说得好,根据“I always help her learn English, so she can speak English well now.”,可知多莉现在能说英语说得好,故选C。
31.C 32.A 33.B 34.B 35.B
【导语】本文主要讲了本的爷爷的生活情况。
31.句意:本的爷爷多少岁?根据“My grandpa is 80 years old now, but he looks 60. ”可知爷爷80岁,故选C。
32.句意:本的爷爷几点做早餐?根据“He usually cooks his breakfast at six o’clock in the morning.”可知爷爷早上六点做早饭,故选A。
33.句意:他午饭吃什么?根据“For lunch, he enjoys fish and vegetables most. ”可知他午饭吃鱼和蔬菜,故选B。
34.句意:本的爷爷为什么看起来这么年轻?根据“He has a healthy life. That’s why he looks so young.”可知他有一个健康的生活是看起来年轻的原因,故选B。
35.句意:哪一个不是正确的?根据“ And for dinner, he eats a little meat and some vegetables.”可知晚饭吃一点儿肉和一些蔬菜,晚饭不是丰盛的,故选B。
36.A 37.C 38.B 39.C 40.B
【导语】本文主要介绍了Jack和Jill的不同爱好。
36.句意:“same”的汉语意思是___。根据“They were born on the same date, both on 1st January, ”可知他们都出生在1月1日,这是相同的一天,same是相同的,故选A。
37.句意:Jack喜欢___。A画画,B读书,C画画和读书。根据“He likes drawing cartoons. After the art lesson, he likes to go to the library and read books.”可知Jack喜欢画画和读书,故选C。
38.句意:Jack和Jill的爸爸是___。A一名美术老师,B一名科学老师,C一名体育老师。根据“His father is a science teacher in the Children’s palace. ”可知他们的爸爸是少年宫的一名科学老师,故选B。
39.句意:Jill喜欢___。A画画,B读书,C玩球类游戏。根据“They usually play ball games, like football, basketball, table tennis and badminton.”可知Jill喜欢玩球类游戏。故选C。
40.句意:Jill擅长玩___。A足球,B篮球,C羽毛球。根据“Jill can play basketball well, and he is tall and strong.”可知Jill擅长篮球,故选B。
41.B 42.C 43.B 44.A 45.C
【导语】帮我介绍的是关于餐馆里菜单的情况。
41.句意:在这个饭店里你能吃到______种食物。A三,B四,C五,根据文章得知是四种,面条,三明治,面包,甜食,故选B。
42.句意:奶酪面包多少钱?A.6元。B.11.5元。C.9元。根据文章“With cheese 9.00”得知奶酪面包九元。故选C。
43.句意:你有十元,你想午饭吃三明治。你可以买哪种三明治?A鸡肉三明治。B香肠三明治。C鱼肉三明治。根据文章“With fish 10.50 With chicken 13.50 With sausages (香肠) 9.50”得知只能买香肠三明治。故选B。
44.句意:肯特想要牛排面条和巧克力蛋糕,多少钱?A.27元。B.34元。C.24元。根据文章“With steak 19.00 Chocolate cake 8.00”得知19+8=27元,故选A。
45.句意:你应该为_______支付25元。A蔬菜面条和巧克力蛋糕。B鱼肉三明治和香肠面包。C奶酪面包和彩虹蛋糕。根据文章“With cheese 9.00 Rainbow cake 16.00”得知9+16=25,故选C。
46.A 47.B 48.B 49.A 50.C 51.B
【导语】本文讲述了杰克从周一到周日的活动安排。
46.句意:杰克在哪里遇见桑迪?A在桑迪家。B在飞机场。C在医院。根据“meet Sandy at his house”可知是在他家,故选A。
47.句意:杰克什么时候和简见面?A在星期一。B在星期四。C在星期日。根据“Thurs. 10:00 am go to the airport to meet Jane”可知是星期四,故选B。
48.句意:汤姆的生日在________。A星期一,B星期六,C星期日,根据“Sat. 7:00 pm—9:00 pm birthday party for Tom”可知是星期六,故选B。
49.句意:______在医院。根据“Sat. 10:00 am—10:30 am visit Uncle David at the People’s Hospital”可知是戴维德,故选A。
50.句意:杰克_____有一节游泳课。A每天,B一周一次,C一周两次,根据“Mon. 4:00 pm—5:00 pm swimming class Wed. 10:00 am—12:00 am swimming class”可知一周两次有游泳课,故选C。
51.句意:杰克一个星期做多长时间的兼职?A五小时。B十一小时。C六小时。根据“Fri. 12:00 pm—5:00 pm part-time job Sun. 12:00 pm—6:00 pm part-time job”可知共做十一个小时,故选B。
52.C 53.B 54.B 55.C 56.A
【导语】本文主要介绍了杰克和妈妈讨论为本和玲玲准备什么样的晚餐的内容。
52.句意:杰克和他妈妈将为本和玲玲做_____。A早餐,B午餐,C晚餐,根据文中句子“But what should we have for dinner ”可知是做晚餐,故选C。
53.句意:玲玲是杰克的_____。A堂姐妹,B朋友,C姐妹,根据文中句子“my friends Ben and Lingling will come for dinner.”可知是朋友,故选B。
54.句意:英国人通常吃_____。A饺子,B炸鱼薯条,C米饭,根据文中句子“But English people enjoy foods like sandwiches and fish and chips.”可知喜欢吃三明治和炸鱼薯条,故选B。
55.句意:杰克和他妈妈晚餐将吃_____菜。A英国的,B中国的,C都有,根据文中句子“Let’s have both. I’m sure they will enjoy both Chinese foods and English foods.”可知两种菜都吃,故选C。
56.句意:杰克和他妈妈首先将做什么?A买食品,B煮一些食物,C吃点食物,根据文中句子“Let’s go to the market now.”可知他们去市场买东西了,故选A。
57.A 58.A 59.B 60.C 61.C
【导语】本文是萨莉写给玛丽的一封信,她在信中给玛丽讲述广州的美景,美食,并希望今年秋天能在广州见到玛丽。
57.句意:这封信是写给____。A玛丽,B萨利,C萨利的妈妈,根据书信开头的称呼可知是写给玛丽的。故选A。
58.句意:今天是萨利在中国广州的____天。A第一,B二,C三,根据“Today was my first day in Guangzhou, China.”可知是第一天。故选A。
59.句意:人们在公园里_____。A吃好吃的,B锻炼身体,C看电影,根据“People take exercise in the parks.”可知人们在公园里锻炼身体。故选B。
60.句意:萨莉希望玛丽能在______访问广州。A夏天,B四月或五月,C今年秋天,根据“Hope to see you this autumn (秋天) in Guangzhou.”可知是今年秋天。故选C。
61.句意:广州被称为______。A花城,B美食之都,CA和B都对,根据“Guangzhou is called (被称为) “Flower City”.Guangzhou is also called “Food Capital” (美食之城).”可知被成为花城很美食之城。故选C。
62.C 63.A 64.C 65.C 66.B
【分析】短文大意:短文介绍了约翰和他的两个好朋友的爱好和会做的事情。
62.句意:山姆会____。A踢足球;B跑得快;C踢足球和跑得快;根据短文中的 He can play football. He can run fast, too. 可知山姆会踢足球也能跑的很快,故选C。
63.句意:山姆不会____。A骑自行车;B滑冰;C踢足球;根据短文中的He can't ride a bike.可知他不会骑自行车,故选A。
64.句意:玲玲是____。A高兴的;B强壮的;C高的;根据短文中的Lingling is tall.可知玲玲是高的,故选C。
65.句意:玲玲喜欢_____。A游泳;B跑步;C游泳和跑步;根据短文中的She likes swimming and running. 可知玲玲喜欢游泳和跑步,故选C。
66.句意:约翰喜欢_____。A踢足球;B骑自行车;C游泳;根据短文中的I like riding a bike.可知约翰喜欢骑自行车,故选B。
67.A 68.B 69.A 70.B 71.C
【分析】本文主要介绍了本,迈克,萨莉和珍妮特最喜欢的季节。
67.句意:_______是本最喜欢的天气。A晴朗多风的天气,B晴朗寒冷的天气,C多风寒冷的天气,根据My favourite weather is sunny and windy weather.,可知本喜欢晴朗多风的天气,故选A。
68.句意:迈克最喜欢______。A春天,B夏天,C冬天,根据My favourite season is summer.,可知迈克最喜欢的是夏天,故选B。
69.句意:萨莉喜欢和她的朋友_______。A堆雪人,B放风筝,C拍照,根据I like making snowmen with my friends.,可知萨莉喜欢和她的朋友堆雪人,故选A。
70.句意:珍妮特最喜欢夏天,因为她喜欢_______。A下雨,B吃冰淇淋,穿漂亮的衣服,C在雨里游泳,根据I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts.,可知珍妮特喜欢吃冰淇淋,穿漂亮的衣服,故选B。
71.句意:_______孩子喜欢晴朗的天气。A二,B四,C三,根据对话可知迈克和珍尼特喜欢夏天,故选A。
72.A 73.C 74.B 75.B 76.C
77.B 78.C 79.A 80.B 81.C
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)