【期末考点培优】专题20 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优鲁科版(五四学制)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题20 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优鲁科版(五四学制)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 52.0KB
资源类型 试卷
版本资源 鲁科版(五四制)
科目 英语
更新时间 2025-12-15 15:45:46

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优鲁科版
(五四学制)专题20 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正(T)误(F)。
John is in a new school now. His school is big and beautiful. There are two tall buildings in his school. There is a big playground. They often do sports there. There are 30 pupils in his class. They have French and reading at school. He likes his new school very much.
1.John’s school is small and beautiful. ( )
2.There are 25 pupils in his class. ( )
3.John has French and reading at school. ( )
4.There is a big gym in his school. ( )
5.John likes his new school. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Grandma lost her glasses. She looked under the table and she saw her pen. Grandpa came to help. He looked in the drawer and he found his book. Harry looked too. He saw his comic on the table. Megan looked under the cushion. She saw her teddy. Then Mum came to help. She looked behind the curtains. She found Megan’s shoe. Everyone looked and looked. They saw lots of things, but ... no glasses. Then Harry said, “I can see Grandma’s glasses.” “They are on her head!”
6.Grandma couldn’t find her glasses. ( )
7.Grandma found her pen on the table. ( )
8.Grandpa found his book in the drawer. ( )
9.Megan saw her little bear under the cushion. ( )
10.Mum found Megan’s shoe under the curtains. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Christmas is a western (西方的) festival (节日). People don’t work. Children don’t go to school. They have a two-week holiday. They often travel. They send cards to their friends. They also help the poor. Parents often pretend to be (假装是) Santa and give presents to children. They tell stories about Christmas.
11.People send cards to their friends at Christmas. ( )
12.At Christmas people often travel. ( )
13.At Christmas people also work, and children also go to school. ( )
14.They don’t help the poor. ( )
15.Children will get presents from their parents. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name’s Tim. I’m in a new school now. There are many sports clubs in my school, such as Football Club, Basketball Club, Running Club and so on. I like table tennis very much. But I’m not good at it, So I’d like to join it and practice more. Tom runs fast and he likes running. He would like to join the Running Club. John jumps very high. He would like to join the Basketball Club. What club would Ann like to join She likes swimming ,so she would like to join the Swimming Club.
16.There are many sports clubs in Tim’s school. ( )
17.Tim would like to join the Running Club. ( )
18.Tom would like to join the Basketball Club. ( )
19.John jumps high. ( )
20.Ann doesn’t like swimming. ( )
阅读Mary的日记,判断正(T)误(F)。
Tuesday September 10 Sunny
Today is Teachers’ Day. I made a card for my favourite teacher, Miss Wang. She is my English teacher. She had long black hair five years ago. Now her hair is short. She has big eyes and a small mouth. She is strict, but her English class is interesting. My mother bought some flowers for Mr Li, her favourite teacher. Mr Li was young thirty years ago. He was kind. Now he is still kind.
From Mary’s diary
21.Today is September 10. ( )
22.Miss Wang is Mary’s mother teacher. ( )
23.Miss Wang had short black hair five years ago. ( )
24.Mr Li is Mary’s teacher. ( )
25.Mary’s mother bought some flowers for Mr Li. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
It was sunny last Sunday. I went to the zoo with my parents. We went there by bike. We saw many animals there. We were excited. I saw many monkeys and they’re my favourite animals. I ran to them. My parents saw two tigers (老虎). They went to them. After ten minutes, I was lost. I couldn’t see my parents. I was worried. I saw a policeman (警察). I ask him for help. He was kind and helpful. At last, I found my parents. We thanked the policeman.
26.I went to the zoo last Sunday. ( )
27.We went to the zoo by car. ( )
28.My favourite animals are tigers. ( )
29.I was worried because I couldn’t see my parents. ( )
30.The policeman was kind and helpful. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)正确。
Today is Teachers’ Day. My father visited(拜访) his teachers. He was in their(他们的) class thirty years ago. His Chinese teacher was Mr Wang. He was young then. He was thin and tall. And his hair was short. He was a good teacher.
His maths teacher was Mr Li. He was tall and strong thirty years ago. He was kind. His hair was black then. Now his hair is grey. His pupils loved him very much.
31.My father’s Chinese teacher was Mr Wang. ( )
32.Mr Wang was thin and short then. ( )
33.Mr Wang had short hair then. ( )
34.Mr Li was tall and strong thirty years ago. He was kind. ( )
35.Mr Li’s hair is grey now. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
We are going to have our Sports Day next week. We all feel very excited. The boys in our class are good at basketball. So they are going to play basketball. The girls in our class are going to play football. Li Ming likes running. He was the winner last year. I like to play table tennis. So I am going to play table tennis.
36.We are going to have our Sports Day tomorrow. ( )
37.The girls are going to play basketball. ( )
38.Li Ming was the winner last year. ( )
39.I am going to play football. ( )
40.We all feel sad. ( )
读短文判断句子正(T)误(F)。
It was sunny today. Danny played football on the beach(沙滩) alone, he was happy. The winds blew(刮风) at the sea, then the ball flew into the sea. “Oh, my ball.” The ball was Danny’s birthday present from his mum, so Danny was worried. But the ball floated further and further(漂得越来越远), Danny was sad. “I lost my ball.” Danny cried(哭泣). Suddenly a dolphin(海豚) jumped out of the sea, he had the ball on his head, the ball was back. “You’re helpful.” Danny was excited.
41.Danny played football in the park. ( )
42.The ball flew into the sea, Danny was worried. ( )
43.At last(最后), Danny lost his ball. ( )
44.A dolphin helped Danny, he was helpful. ( )
45.The dolphin had the ball in his mouth. ( )
阅读短文,判断对(T)错(F)。
Jenny and Danny are in the country. They will have the Spring Festival with Li Ming’s family. They like Chinese New Year. They are very excited.
On the eve of the Chinese New Year, they’ll eat jiaozi with the family. Then they will set off fireworks. It’s the time to welcome the new year.
Early in the next morning, Jenny and Danny will wear their new clothes. They will go with Li Ming to visit his relatives. They will say “Happy Spring Festival!” They will get presents and lucky money. They are very happy. They like Chinese New Year.
46.Jenny and Danny will have the Spring Festival with Li Ming’s family. ( )
47.They’ll eat noodles on the eve of the Chinese New Year. ( )
48.They will set off fireworks on the eve of the Spring Festival. ( )
49.Li Ming will visit his relatives with Jenny and Danny in the next morning. ( )
50.Jenny and Danny won’t get lucky money. They are sad. ( )
Read and judge. 阅读短文,判断下列问题是(T)否(F)正确。
Hello, I’m Peter. Yesterday was my birthday. I had a birthday party at home. Jenny made a beautiful card for me. Wang Hong gave me a book. We played games together. Grandpa made a big cake. I was very excited. I thanked grandpa and my friends. After the party I did my homework. Mum was very happy.
51.Today is Peter’s birthday. ( )
52.Jenny made a beautiful card for Peter. ( )
53.Grandpa made a small cake. ( )
54.After the party Wang Hong did her homework. ( )
55.Peter thanked grandpa and his friends. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Today is Teachers’ Day. I made a card for my favourite teacher, Miss Li. She is young and beautiful. My mother visited Miss Zhang, her favourite teacher. Miss Zhang was tall and thin thirty years ago. Her hair was black then. She was kind. Now she is fat. Her hair is grey now. She is still kind. She loves her pupils. Her pupils love her, too.
56.Today is September 9. ( )
57.My favourite teacher is Miss Zhang. ( )
58.Miss Zhang was short and thin thirty years ago. ( )
59.Miss Zhang’s hair is black now. ( )
60.My mother loves Miss Zhang. ( )
根据短文内容判断,相符的写T,不符的写F。
The Spring Festival is coming. It’s February1. Wang Hong will draw a flower for her grandma. The picture is a present for her grandma. Wang Hong will visit her grandma with her parents. Peter will go with her. He will set off fireworks. Wang Hong will clean the home. Wang Hong’s father will paste Spring Festival couplets (贴春联). Her mother will make jiaozi. During (在……期间) the Spring Festival; Wang Hong and Peter will get lucky money from parents or relatives. They all like the Spring Festival.
The Spring Festival is the Chinese New Year. Each year has an animal name. This year is the year of the tiger. Next year is the year of the rabbit.
61.Wang Hong will draw a flower for her grandma. ( )
62.Wang Hong will visit her grandpa with her parents. ( )
63.Peter will set off fireworks. ( )
64.Wang Hong’s mother will paste Spring Festival couplets. ( )
65.Next year is the year of the tiger. ( )
根据短文内容判断,相符的写T,不符的写F。
Are You Lost, Zob
Zob travels in his spaceship (宇宙飞船). He is very busy. He goes from planet (行星) to planet and never (从来没有) gets lost.
On Monday, Zob goes to Earth (地球) school. He has maths, science and French. Zob really likes to be with his Earth friends. Life is very different here. They play games, tell stories and watch films. Today’s lesson is maths. Zob is very good at maths. He finishes first. The teacher sends him to get a new maths book from the teachers’ office. It’s in another building. The other students show him which way to go. Zob finds the building. He goes to the first floor, past the reading room and then turns left. Zob stops, this is the art room.
Zob is going round in circles! After a quick (快速) look at the map, he starts again. He goes to the first floor, past (通过) the computer room and then turns right. Some students are playing the drums and singing. This is the music room, not the office. Zob goes to the second floor, then the third. He sees the table tennis room.
The teacher’s office is the next room. When Zob gets back to the classroom, maths class is over. Zob get lost. But Zob travel across space and never get lost. “I just followed (跟随)The map.” says Zob. But that’s a space map, not the school map.
66.Zob travels in his spaceship and gets lost. ( )
67.On Monday, Zob goes to planet school. ( )
68.The music room is on the first floor. ( )
69.On the third floor, He sees the table tennis room. ( )
70.Zob just followed the space map, so he got lost. ( )
My name’s Mark. I'm from England. I live in Beijing now. I like the Spring Festival very much. It is very interesting. On the eve of the Chinese New Year, people have a big dinner. They welcome the new year. At the Spring Festival, people wear new clothes and visit| the relatives and friends. They say "Happy Spring Festival" to each other.
The children can get lucky money. My father's friends come to my house. We are very happy.
71.Mark is in China now. ( )
72.Mark likes the Spring Festival. It is fun. ( )
73.People say "Happy Spring Festival" on the eve of the Chinese New Year. ( )
74.Mark’s friends come to Mark’s house. ( )
75.Mark’s family have a good time at the Spring Festival. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.T
【导语】本文主要介绍了约翰的新学校。
1.句意:约翰的学校又小又漂亮。根据“His school is big and beautiful.”可知约翰的学校又大又漂亮,句子和短文不符,故答案为F。
2.句意:在他的班上有25个学生。根据“There are 30 pupils in his class.”可知在他的班上有30个学生,句子和短文不符,故答案为F。
3.句意:约翰在学校上法语和阅读课。根据“They have French and reading at school.”可知约翰在学校上法语和阅读课,句子和短文相符,故答案为T。
4.句意:在他的学校有一个大的体育馆。根据“There is a big playground. They often do sports there. ”可知学校有大操场,没有提到有体育馆,句子和短文不符,故答案为F。
5.句意:约翰喜欢他的新学校。根据“He likes his new school very much.”可知约翰喜欢他的新学校,句子和短文相符,故答案为T。
6.T 7.F 8.T 9.T 10.F
【导语】本文主要讲述的是奶奶找不到眼镜,全家人帮忙四处寻找,结果发现眼镜其实一直戴在她头上。
6.句意:奶奶找不到她的眼镜了。根据句子“Grandma lost her glasses.”,可知奶奶的眼镜丢了,题干与短文相符,故答案为T。
7.句意:奶奶在桌子上找到了她的钢笔。根据句子“She looked under the table and she saw her pen.”,可知奶奶在桌子下面找到了她的钢笔,题干与短文不符,故答案为F。
8.句意:爷爷在抽屉里找到了他的书。根据句子“Grandpa came to help. He looked in the drawer and he found his book.”,可知爷爷在抽屉里找到了他的书,题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:Megan看见她的小熊在垫子下面。根据句子“Megan looked under the cushion. She saw her teddy.”,可知Megan在垫子下面发现了她的小熊,题干与短文相符,故答案为T。
10.句意:妈妈在窗帘下找到了梅根的鞋子。根据句子“Then Mum came to help. She looked behind the curtains. She found Megan’s shoe.”,可知妈妈在窗帘后面找到了梅根的鞋子,题干与短文不符,故答案为F。
11.T 12.T 13.F 14.F 15.T
【导语】本文介绍了西方圣诞节的传统习俗,包括休假、旅行、寄贺卡、帮助穷人以及父母假装圣诞老人送礼物等。
11.句意:人们在圣诞节给朋友寄贺卡。根据“They send cards to their friends.”可知人们在圣诞节给朋友寄贺卡,故答案为T。
12.句意:圣诞节人们常去旅行。根据“They often travel.”可知圣诞节人们常去旅行,故答案为T。
13.句意:圣诞节人们也工作,孩子们也上学。根据“People don’t work. Children don’t go to school.”可知不工作不上学,故答案为F。
14.句意:他们不帮助穷人。根据“They also help the poor.”可知帮助穷人,故答案为F。
15.句意:孩子们会从父母那里得到礼物。根据“Parents often pretend to be Santa and give presents to children.”可知孩子们会从父母那里得到礼物,故答案为T。
16.T 17.F 18.F 19.T 20.F
【导语】本文主要介绍了几个学生想要加入什么俱乐部。
16.句意:在蒂姆的学校有许多俱乐部。根据“There are many sports clubs in my school, such as Football Club, Basketball Club, Running Club and so on.”可知在蒂姆的学校有许多俱乐部,句子和短文相符,故答案为T。
17.句意:蒂姆想要加入跑步俱乐部。根据“I like table tennis very much. But I’m not good at it, So I’d like to join it and practice more.”可知蒂姆想要加入乒乓球俱乐部,句子和短文不符,故答案为F。
18.句意:汤姆想要加入篮球俱乐部。根据“Tom runs fast and he likes running. He would like to join the Running Club.”可知汤姆想要加入跑步俱乐部,句子和短文不符,故答案为F。
19.句意:约翰跳得高。根据“John jumps very high.”可知约翰跳得高,句子和短文相符,故答案为T。
20.句意:安不喜欢游泳。根据“What club would Ann like to join She likes swimming ,so she would like to join the Swimming Club.”可知安喜欢游泳,句子和短文不符,故答案为F。
21.T 22.F 23.F 24.F 25.T
【导语】本文讲了老师。
21.句意:今天是9月10日。根据“September 10”,可知题干描述正确,故答案为T。
22.句意:王老师是玛丽妈妈的老师。根据“I made a card for my favourite teacher, Miss Wang. She is my English teacher.”,可知王老师是玛丽的老师,故答案为F。
23.句意:王老师五年前有一头乌黑的短发。根据“She had long black hair five years ago.”,可知王老师五年前有乌黑的长发,故答案为F。
24.句意:李老师是玛丽的老师。根据“My mother bought some flowers for Mr Li, her favourite teacher.”,可知李老师是玛丽妈妈的老师,故答案为F。
25.句意:玛丽的妈妈给李老师买了一些花。根据“My mother bought some flowers for Mr Li, her favourite teacher.”,可知题干描述正确,故答案为T。
26.T 27.F 28.F 29.T 30.T
【导语】本文讲了作者上周天去动物园的事情。
26.句意:我上周天去了动物园。根据“It was sunny last Sunday. I went to the zoo with my parents.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
27.句意:我们开车去的动物园。根据“We went there by bike.”,可知骑自行车去的动物园,故答案为F。
28.句意:我最喜欢的动物是老虎。根据“I saw many monkeys and they’re my favourite animals.”,可知是猴子,故答案为F。
29.句意:我很担心,因为我看不到我的父母了。根据“I couldn’t see my parents. I was worried.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
30.句意:警察友善且有帮助。根据“I saw a policeman (警察). I ask him for help. He was kind and helpful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
31.T 32.F 33.T 34.T 35.T
【导语】本文介绍了作者爸爸的老师。
31.句意:我爸爸的语文老师是王老师。根据“His Chinese teacher was Mr Wang.”,可知题干描述正确,故答案为T。
32.句意:王老师那时又瘦又矮。根据“His Chinese teacher was Mr Wang. He was young then. He was thin and tall.”。可知王老师那时又瘦又高,故答案为F。
33.句意:王老师那时有短头发。根据“And his hair was short.”,可知题干描述正确,故答案为T。
34.句意:李老师三十年前又高又壮。他很友善。根据“His maths teacher was Mr Li. He was tall and strong thirty years ago. He was kind.”,可知题干描述正确,故答案为T。
35.句意:李老师的头发现在是灰色的。根据“Now his hair is grey.”,可知题干描述正确,故答案为T。
36.F 37.F 38.T 39.F 40.F
【导语】本文讲了下周要举行运动会。
36.句意:我们明天将举行运动会。根据“We are going to have our Sports Day next week.”,可知下周要举行运动会,故答案为F。
37.句意:女孩们要去打篮球。根据“The girls in our class are going to play football.”,可知女孩要踢足球,故答案为F。
38.句意:李明是去年的冠军。根据“Li Ming likes running. He was the winner last year.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
39.句意:我要去踢足球。根据“So I am going to play table tennis.”,可知作者要打乒乓球,故答案为F。
40.句意:我们都感到悲伤。根据“We all feel very excited.”,可知我们都感到兴奋,故答案为F。
41.F 42.T 43.F 44.T 45.F
【导语】本文记叙了一只海豚帮助小男孩丹尼找回足球的故事。
41.句意:丹尼在公园踢足球。由“Danny played football on the beach alone, he was happy.”可知丹尼一个人在海滩上踢足球而不是在公园。题干与原文不相符,故答案为F。
42.句意:足球掉进了海里,丹尼很担心。由“The winds blew at the sea , then the ball flew into the sea.“Oh, my ball.”The ball was Danny's birthday present fro m his mum, so Danny was worried.”可知球被吹进了大海,丹尼很担心。题干与原文相符,故答案为T。
43.句意:最后,丹尼弄丢了足球,由“Suddenly a dolphin jumped out of the sea, he had the ball on his head,the ball was back.”知丹尼的球又回来了而不是丢了。题干与原文不相符,故答案为F。
44.句意:海豚帮助了丹尼,它乐于助人。由“Suddenly a dolphin jumped out of the sea, he had the ball on his head, the ball was back. “You’re helpful.” Danny was excited.”可知一只海豚帮助了丹尼,海豚是乐于助人的。题干与原文相符,故答案为T。
45.句意:海豚把球放在他的嘴里。由“Suddenly a dolphin jumped out of the sea, he had the ball on his head, the ball was back.”可知海豚把球放到了它的头上而不是嘴里,题干与原文不相符。故答案为F。
46.T 47.F 48.T 49.T 50.F
【导语】本文讲了珍妮和丹尼将和李明的家人一起过春节。
46.句意:珍妮和丹尼将和李明的家人一起过春节。根据“Jenny and Danny are in the country. They will have the Spring Festival with Li Ming’s family.”,可知题干描述正确,故答案为T。
47.句意:他们将在除夕吃面条。根据“On the eve of the Chinese New Year, they’ll eat jiaozi with the family.”,可知他们将在除夕吃饺子,故答案为F。
48.句意:他们将在除夕放烟花。根据“On the eve of the Chinese New Year, they’ll eat jiaozi with the family. Then they will set off fireworks.”,可知题干描述正确,故答案为T。
49.句意:李明第二天早上将和珍妮和丹尼一起去探亲。根据“Early in the next morning, Jenny and Danny will wear their new clothes. They will go with Li Ming to visit his relatives.”,可知题干描述正确,故答案为T。
50.句意:珍妮和丹尼不会得到压岁钱。他们很伤心。根据“They will get presents and lucky money. They are very happy.”,可知珍妮和丹尼会得到压岁钱,他们很高兴,故答案为F。
51.F 52.T 53.F 54.F 55.T
【导语】本文讲了皮特过生日的故事。
51.句意:今天是皮特的生日。由“Yesterday was my birthday.”可知昨天是皮特的生日,句子描述与原文不符,故答案为F。
52.句意:珍妮给皮特制作了一个漂亮的卡片。由“Jenny made a beautiful card me.”可知珍妮给皮特制作了一个漂亮的卡片,句子描述与原文相符,故答案为T。
53.句意:爷爷做了一个小蛋糕。由“Grandpa made a big cake.”可知爷爷做了一个大蛋糕,句子描述与原文不符,故答案为F。
54.句意:聚会结束后王红做作业。由“After the party I did my homework.”可知聚会结束之后是我做作业,句子描述与原文不符,故答案为F。
55.句意:皮特感谢了爷爷和他的朋友们。由“I thanked grandpa and my friends.”可知他感谢了爷爷和他的朋友们,句子描述与原文相符,故答案为T。
56.F 57.F 58.F 59.F 60.T
【导语】本文主要讲述了教师节当天的事并介绍了我的老师和我妈妈的老师。
56.句意:今天是9月9日。根据“Today is Teachers’ Day”,可知今天是教师节9月10日,可知题干描述错误,故答案为F。
57.句意:我最喜欢的老师是张老师。根据“I made a card for my favourite teacher, Miss Li.”可知我最喜欢的老师是李老师,可知题干描述错误,故答案为F。
58.句意:张老师30年前又矮又瘦。根据“Miss Zhang was tall and thin thirty years ago.”可知张老师30年前又高又瘦。可知题干描述错误,故答案为F。
59.句意:张老师现在的头发是黑色的。根据“Her hair is grey now. ”可知现在她的头发是灰色的。可知题干描述错误,故答案为F。
60.句意:我的妈妈爱张老师。根据“She loves her pupils. Her pupils love her, too.”可知张老师的学生也爱她,即我的妈妈也爱她。可知题干描述正确,故答案为T。
61.T 62.F 63.T 64.F 65.F
【导语】本文讲的是春节习俗和王红一家的春节计划。
61.句意:王红将为她的奶奶画一朵花。根据短文“Wang Hong will draw a flower for her grandma.”可知王红将为她的奶奶画一朵花。句子与短文内容相符,故答案为T。
62.句意:王红将和她的父母去看望她的爷爷。根据短文“Wang Hong will visit her grandma with her parents.”可知王红将和她的父母一起去看望她的奶奶。句子与短文内容不符,故答案为F。
63.句意:彼得将会放烟花。根据短文“Peter will go with her. He will set off fireworks.”可知彼得将会放烟花。句子与短文内容相符,故答案为T。
64.句意:王红的妈妈将会贴春联。根据短文“Wang Hong’s father will paste Spring Festival couplets.”可知王红的爸爸将会贴春联。句子与短文内容不符,故答案为F。
65.句意:明年是虎年。根据短文“Next year is the year of the rabbit.”可知明年是兔年。句子与短文内容不符,故答案为F。
66.F 67.F 68.T 69.T 70.T
【导语】本文讲的是外星人Zob去地球学校迷路的故事。
66.句意:Zob在他的宇宙飞船里旅行然后迷路了。根据短文“Zob travels in his spaceship (宇宙飞船). He goes from planet (行星) to planet and never (从来没有) gets lost.”可知Zob在他的宇宙飞船里旅行从来没有迷路过,句子与短文内容不符,故答案为F。
67.句意:星期一,Zob去了星球学校。根据短文“On Monday, Zob goes to Earth (地球) school.”可知星期一Zob去了地球学校,句子与短文内容不符,故答案为F。
68.句意:音乐室在一楼。根据短文“He goes to the first floor, past (通过) the computer room and then turns right.This is the music room, not the office.”可知音乐室在一楼,句子与短文内容相符,故答案为T。
69.句意:在三楼,他看到了乒乓球室。根据短文“Zob goes to the second floor, then the third. He sees the table tennis room.”可知在三楼,他看到了乒乓球室。句子与短文内容相符,故答案为T。
70.句意:Zob只是跟着太空地图走,所以他迷路了。根据短文“ “I just followed (跟随)The map.” says Zob. But that’s a space map, not the school map.”可知Zob只是跟着太空地图走,所以他迷路了。句子与短文内容相符,故答案为T。
71.T 72.T 73.F 74.F 75.T
【导语】本文讲述了马克在中国过春节的情况。
71.句意:马克现在在中国。根据“I live in Beijing now.”可知题干正确,故答案为T。
72.句意:马克喜欢春节。这很有趣。根据“I like the Spring Festival very much. ”可知题干正确,故答案为T。
73.句意:人们在中国新年前夕说“春节快乐”。根据“At the Spring Festival, people wear new clothes and visit| the relatives and friends. They say "Happy Spring Festival" to each other.”可知是在春节这一天说“春节快乐”。故题干错误,故答案为F。
74.句意:马克的朋友来到马克的家。根据“ My father's friends come to my house. ”可知是马克爸爸的朋友。故题干错误,故答案为F。
75.句意:马克的家人在春节玩得很开心。根据“We are very happy.”可知题干正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录