/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优科普版
专题19 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容判断正(T)误(F)。
Do you know Liu Lingli She is a teacher. She works in a special education (特殊教育) school in Hengyang, Hunan. She goes to work on foot every day.
She is not only a teacher but also a mother. Her students are deaf (聋的). She often washes clothes for them. She helps them learn to speak, teaches them words and sentences. It’s very difficult, but she never gives up. She helps deaf children realize their dreams and change their future. (实现梦想,改变未来)
She is great. We should learn from her. I also want to be a teacher when I grow up.
1.Liu Lingli works in a special education school in Beijing. ( )
2.She goes to work by bike every day. ( )
3.Liu Lingli’s students are deaf. ( )
4.Liu Lingli never helps her students wash clothes. ( )
5.We should help each other and never give up. ( )
Lulu非常崇拜下面4位人物,经常以他们为榜样做人做事,我们一起了解一下。请根据人物介绍判断正(T)误(F)。
Yuan Longping is not only a farmer but also a scientist (科学家). He is great. He always works in the fields. He likes his work very much. He teaches us to work hard and help each other. Sun Yingsha is a table tennis player. She is very young and active. She likes playing ping-pong. She keeps training every day. What a hard-working girl!
Ye Xin is a kind nurse. She works hard. She tries her best to help patients (病人). She is warm and responsible (有责任心的). Rosy is my English teacher. She is beautiful and kind. She always tries her best to help us learn English. I will be a teacher when I grow up (长大).
6.Yuan Longping is a worker. ( )
7.The underlined word hard-working means “勤奋的”. ( )
8.Ye Xin helps many patients, so she is a responsible doctor. ( )
9.Lulu wants to be a teacher when she grows up. ( )
10.These four people are great, they all work hard. ( )
阅读生日聚会邀请函,判断下列句子正(T)误(F)。
Welcome to Mr Li’s Party
Hello! I am Mike. My father’s birthday is coming. I will have a birthday party for him next Sunday. It will be rainy. Please take an umbrella.
Time: October 5th, (Sunday) 6:00 pm — 8:30 pm
Place: Mr Li’s home
Activities: singing, playing games and seeing a film
11.Mike is Mr. Li’s son. ( )
12.Mr Li will have a birthday party for Mike. ( )
13.The party will begin at 6:00 p.m. next Wednesday. ( )
14.They will sing and see a film at the party. ( )
15.It will be sunny next Sunday. ( )
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
Hello! My name is Alice. I am 11 years old. My parents don’t go to work at weekends. This weekend we will be very busy. On Saturday morning, my mother is going to the shop to buy some food. She is going there by car. In the afternoon, I’m going to clean my room. In the evening we are going to have a big dinner. After that we are going to the cinema. On Sunday morning, my father will drive us to the zoo. We are going to see lots of animals. I think we are going to have a nice weekend.
16.Alice will be 12 years old next year. ( )
17.Alice’s parents are going to work this weekend. ( )
18.Alice’s mother is going to do some shopping by car. ( )
19.Alice is going to see a film on Saturday afternoon. ( )
20.On Sunday morning, Alice’s father is going to drive them to the zoo. ( )
根据表格内容判断下列句子正(T)误(F)。
Date Weather Activities
May 1st John will visit Peter in the hospital in the morning. John will go to the zoo in the afternoon.
May 2nd John will clean his room in the morning. John will go to the cinema with his cousin Ann.
May 3rd John will have a birthday party for his brother Tony. John will do homework with his friend Lucy.
21.On May 1st, John will not go to the hospital. ( )
22.It will be sunny on May 2nd. ( )
23.Tony’s birthday is on May 3rd. ( )
24.On the rainy day, John will do housework. ( )
25.John will go to the cinema with Tony on May 2nd. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Jack is my good friend. He is 13. He rides a bike to school. He likes having English classes. In English class, he is very active. He often reads many English stories. Mrs Brown is Jack’s English teacher. She is kind and funny. Her class is so fun. The children all like her. Today is Wednesday. He doesn’t have English classes. He is so sad.
26.Jack goes to school on foot and he likes having English classes. ( )
27.Jack sometimes reads many English stories. ( )
28.Mr Brown is Jack’s English teacher. ( )
29.On Wednesday, they have English classes. He is so angry. ( )
30.The word “active” means 积极主动的. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Welcome to my birthday party !
When: 2 pm -5 pm Sunday, October 30th
Where: In our playground
What: Please come to my birthday party for cakes and snacks(零食).We can play many games. We can sing and dance. After that, we can go home together in my father’s car.
Rsvp(回复):Will you come to my party Please send me an email at Jason@ by October 20th.
31.Jason will have a birthday party. ( )
32.The party is on October 30th. ( )
33.Jason will have the party at home. ( )
34.They will play games at the party. ( )
35.Jason’s father can take Jason and his friends home after the party. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
National Day is one of the most important festivals in China. It is on October 1st. It is the birthday of China. People are very happy on this holiday.
During (在……期间) National Day, people can enjoy a seven-day holiday from Oct. 1st to Oct.7th. We call it “National Golden Week”. On National Day, lots of people will watch flag-raising ceremony (升旗仪式) at Tian’anmen Square in Beijing. Some people will travel with family and friends. And some people will visit famous places like the Great Wall or the West Lake. They can learn about history (历史) and see beautiful scenery (风景). My family and I are going to visit the history museum. I think it will be very meaningful (有意). I can see many old things and learn about the past (过去) of our country. I’ll have a great time. I am very proud (骄傲) of my country!
36.National Day is the birthday of China. ( )
37.Chinese can’t enjoy a seven-day holiday during National Day. ( )
38.I will visit the history museum on National Day. ( )
39.Chinese only watch flag-raising ceremony(升旗仪式) at Tian’anmen Square in Beijing on National Day. ( )
40.Chinese are very happy on National Day. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Spring Festival(春节) is the most important festival in China. It’s to celebrate the lunar calendar’s(阴历) new year. In the evening before the Spring Festival, families get together and have a big meal. In many places, people like to set off firecrackers(烟花). Dumplings are the most traditional food. Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes. They can also get some lucky money from their parents. This money is given to children for good luck.
41.Spring Festival is to celebrate the lunar calendar’s(阴历) new year. ( )
42.In the evening before the Spring Festival, families can’t get together to have a big meal. ( )
43.Most Chinese people don't eat dumplings in Spring Festival. ( )
44.Children can get some lucky money from their parents in Spring Festival. ( )
45.Chinese people like Spring Festival very much. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
John likes chocolates(巧克力) very much, but his mother doesn’t give him any. His mother thinks chocolates are bad for his teeth(牙齿). But John has a very nice grandfather. The old man loves his grandson very much and sometimes he buys John some chocolates. Then his mother lets him eat them, because she wants to make the old man happy.
On Sunday evening, it is John’s seventh birthday. He says loudly(大声说) “Please, God(上帝), make them give me a big box of chocolates for my birthday.” His mother says, “God(上帝) can’t hear you. Don’t shout(不要大喊大叫).” “I know,” says the clever boy with a smile. “But grandfather is in the next room, and he can hear me.”
46.John likes reading books very much. ( )
47.John’s seventh birthday is on Sunday. ( )
48.Because chocolates are bad for his teeth, so John’s father don’t give him. ( )
49.At last, his grandpa will probably(可能)give John chocolates. ( )
50.John is very clever. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Tomorrow is Sunday. And it’s Children’s Day. I feel very excited. I want to relax(放松) myself and find some interesting to do. I have two plans on Children’s Day.
First, I’m going to visit my grandma in the morning. My grandma lives with my uncle in the countryside(乡村) and it is the place where I grow up. I miss the place so much. I also like to see the countryside’s scenery, the trees are so green and the water is so clean.
Second, I’m going to see a film with my friend Tom. In the afternoon, we will meet at two thirty at my home. We will go to the cinema by bike.
How happy I am! I really hope Children’s Day will come soon.
51.Children’s Day is coming, I feel very excited. ( )
52.I’m going to visit my grandpa. ( )
53.The trees are green in the countryside. ( )
54.I’m going to see a film tomorrow. ( )
55.Tom and I will meet at my home. ( )
Lucy上周日是怎么度过的呢?请认真读一读,判断下列句子描述与表格内容是(T)否(F)一致。
Lucy’s Happy Sunday 07: 30 am had breakfast 2: 00 pm saw a film 08: 00 am watered flowers 5: 30 pm had a birthday party 08: 30 am went shopping 8: 30 pm went home 12: 00 am had lunch 9: 30 pm went to bed
56.Lucy had breakfast at seven thirty last Sunday. ( )
57.Lucy went fishing in the morning last Sunday. ( )
58.Lucy had lunch at eleven thirty. ( )
59.Lucy saw a film at two o’clock in the afternoon. ( )
60.Lucy went home at seven thirty in the evening. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
It is autumn in China now, but it is spring in Australia (澳大利亚). Spring is very nice. It’s fine and warm. There are many flowers there. Every year there are many flower shows (展). Many people go to the flower shows. Winter is not very cold and summer is not very hot. In summer it is a little hot at noon (正午), but it is cool in the morning and in the evening. It rains sometimes, but it doesn’t snow.
61.Australia is near China. ( )
62.It is winter in China, but it is summer in Australia. ( )
63.Spring in Australia is fine and warm. ( )
64.Summer is not hot at noon. ( )
65.It snows in winter. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
There are four people in the family—Lucy, Lily and their father and mother. Lucy and Lily are twins(双胞胎). Lucy and Lily are fourteen. They are in the same class in No. l Middle School. They are good students. They work very hard and sing very well. Their father, Mr King, is a teacher. He teaches English in a school near his home. Their mother, Mrs King, is a teacher, too. She teaches Chinese in a school far from her home. Mr and Mrs are usually busy. But they have the same hobby(爱好)—play the piano.
66.Lily is older than Lucy. ( )
67.Lucy and Lily are in different(不同的) schools. ( )
68.Mr King is an English teacher. ( )
69.Mr and Mrs King are in the same school. ( )
70.Mr and Mrs King both(两者) like playing the piano. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
It’s March now. Spring is coming. Everything is beautiful in the park. There’s a lake in the park. A small house is near the lake. Some trees and flowers are on the hills. Many women are sitting in front of the house. What are they doing They are talking. Some boys are playing football and some girls are flying kites. Look! There is a little boy near the lake. He’s drawing pictures.
71.It’s March now. ( )
72.There’s a river in the park. ( )
73.A little boy is drawing pictures. ( )
74.Some boys are flying kites. ( )
75.A small house is near the hill. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.T
【导语】本文介绍刘玲琍老师。
1.句意:刘玲琍在北京的一所特殊教育学校工作。根据“She works in a special education (特殊教育) school in Hengyang, Hunan.”可知她在湖南衡阳的一所特殊教育学校工作。句子与原文不符,故答案为F。
2.句意:她每天骑自行车上班。根据“She goes to work on foot every day.”可知她每天步行去上班。句子与原文不符,故答案为F。
3.句意:刘玲琍的学生都是聋人。根据“Her students are deaf (聋的).”可知刘玲琍的学生都是聋子。句子与原文相符,故答案为T。
4.句意:刘玲琍从不帮学生洗衣服。根据“She often washes clothes for them.”可知她经常帮学生洗衣服。句子与原文不符,故答案为F。
5.句意:我们应该互相帮助,永不放弃。根据“It’s very difficult, but she never gives up.”可知这很难,但她从不放弃。由此可推测出我们应该向刘玲琍学习,互相帮助,永不放弃。句子与原文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.F 9.T 10.T
【导语】本文介绍袁隆平,孙颖莎和露露的英语老师。
6.句意:袁隆平是一名工人。根据“Yuan Longping is not only a farmer but also a scientist (科学家).”可知袁隆平不仅是一位农民,还是一位科学家。句子与原文不符,故答案为F。
7.句意:下划线单词 hard-working的意思是“勤劳的”。根据“She keeps training every day. ”可知她每天坚持训练,从而知道她是很勤奋的。句子与原文相符,故答案为T。
8.句意:叶欣帮助了很多病人,所以她是一个负责任的医生。根据“Ye Xin is a kind nurse.”可知叶欣是一位善良的护士。句子与原文不符,故答案为F。
9.句意:露露长大后想当老师。根据“I will be a teacher when I grow up (长大).”可知露露长大后要当老师。句子与原文相符,故答案为T。
10.句意:这四个人都很棒,他们都很努力。根据“He always works in the fields. She keeps training every day. She works hard. She always tries her best to help us learn English.”可知袁隆平总是在田里干活。孙颖莎每天坚持训练。叶欣工作很努力。露露的英语老师总是尽力帮助学生们学习英语。他们四个人都很棒,很努力。句子与原文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.T 14.T 15.F
【导语】本文讲了李先生的生日聚会。
11.句意:迈克是李先生的儿子。根据“I am Mike. My father’s birthday is coming.”,可知题干描述正确,故答案为T。
12.句意:李先生要为迈克举办生日聚会。根据“My father’s birthday is coming. I will have a birthday party for him next Sunday.”,可知迈克要为李先生举办生日聚会,故答案为F。
13.句意:聚会会在下午6点开始。根据“Time: October 5th, (Sunday) 6:00 pm — 8:30 pm”,可知题干描述正确,故答案为T。
14.句意:他们会在聚会唱歌和看电影。根据“Activities: singing, playing games and seeing a film”,可知题干描述正确,故答案为T。
15.句意:下周日会晴朗。根据“I will have a birthday party for him next Sunday. It will be rainy.”,可知会下雨,故答案为F。
16.T 17.F 18.T 19.F 20.T
【导语】本文讲了爱丽丝一家周末的计划与安排。
16.句意:爱丽丝明年将12岁了。根据“My name is Alice. I am 11 years old.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:爱丽丝的父母这个周末要去上班。根据“My parents don’t go to work at weekends.”,可知爱丽丝的父母周末不上班,故答案为F。
18.句意:爱丽丝的妈妈打算开车去购物。根据“On Saturday morning, my mother is going to the shop to buy some food. She is going there by car.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
19.句意:爱丽丝星期六下午要去看电影。根据“In the evening we are going to have a big dinner. After that we are going to the cinema.”,可知爱丽丝星期六晚上要去看电影,故答案为F。
20.句意:星期天上午,爱丽丝的爸爸要开车带他们去动物园。根据“On Sunday morning, my father will drive us to the zoo.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.F 22.F 23.T 24.F 25.F
【导语】本文介绍了约翰的计划与安排。
21.句意:5月1日,约翰不会去医院。根据“John will visit Peter in the hospital in the morning.”,可知会去医院,故答案为F。
22.句意:5月2日天气晴朗。根据表格可知5月2日多云,故答案为F。
23.句意:托尼的生日在5月3日。根据表格可知托尼的生日在5月3日,故答案为T。
24.句意:下雨天,约翰会做家务。根据表格可知5月3日有雨,约翰不会做家务,故答案为F。
25.句意:约翰将于5月2日和托尼去看电影。根据“John will go to the cinema with his cousin Ann.”,可知将于5月2日和安去看电影,故答案为F。
26.F 27.F 28.F 29.F 30.T
【导语】本文主要介绍了杰克的年龄、上学方式、喜欢上的课等等。
26.题干句意:杰克步行去上学,他喜欢上英语课。根据“He rides a bike to school.”可知杰克骑自行车去上学,题干与短文内容不符,故答案为F。
27.题干句意:杰克有时读很多英语故事。根据“He often reads many English stories.”可知杰克经常读很多英语故事,题干与短文内容不符,故答案为F。
28.题干句意:布朗先生是杰克的英语老师。根据“Mrs Brown is Jack’s English teacher.”可知布朗夫人是杰克的英语老师,题干与短文内容不符,故答案为F。
29.题干句意:他们在星期三有英语课。他很生气。根据“Today is Wednesday. He doesn’t have English classes. He is so sad.”可知他们在星期三没有英语课,他很伤心,题干与短文内容不符,故答案为F。
30.题干句意:单词“active”的意思是积极主动的。根据“He likes having English classes.”可知杰克喜欢上英语课,在英语课上是积极主动的,题干与短文内容相符,故答案为T。
31.T 32.T 33.F 34.T 35.T
【导语】本文是一则生日邀请函,描述杰森的生日活动及安排。
31.句意:杰森将举行生日派对。根据“Please come to my birthday party for cakes and snacks”,可知杰森要举行生日派对,句意与短文相符,故答案为T。
32.句意:派对时间是在10月30日。根据时间“When: 2 pm -5 pm Sunday, October 30th”,可知派对时间是10月30日周日的下午2点到五点,句意与短文相符,故答案为T。
33.句意:杰森将在家句型派对。根据“Where: In our playground”,可知派对是在操场,句意与短文不符,故答案为F。
34.句意:他们将在排队玩游戏。根据“Please come to my birthday party for cakes and snacks(零食).We can play many games.”,可知派对上他们将玩很多游戏,句意与短文相符,故答案为T。
35.句意:聚会结束后,杰森的父亲可以带杰森和他的朋友们回家。根据“After that, we can go home together in my father’s car.”,可知派对后,他们可以坐杰森爸爸的车一起回家,句意与短文相符,故答案为T。
36.T 37.F 38.T 39.F 40.T
【导语】本文主要介绍了中国国庆节的时间以及国庆节期间人们会做的事情。
36.句意:国庆节是中国的生日。根据“It is the birthday of China.”可知国庆节是中国的生日。故答案为T。
37.句意:中国人在国庆节期间不能享受七天假期。根据“During (在……期间) National Day, people can enjoy a seven-day holiday from Oct. 1st to Oct.7th.”可知中国人在国庆节期间能享受七天假期,故答案为F。
38.句意:国庆节我将去参观历史博物馆。根据“My family and I are going to visit the history museum.”可知国庆节我将去参观历史博物馆。故答案为T。
39.句意:国庆节中国人只在北京天安门广场观看升旗仪式。 根据“On National Day, lots of people will watch flag-raising ceremony (升旗仪式) at Tian’anmen Square in Beijing. Some people will travel with family and friends.And some people will visit famous places like the Great Wall or the West Lake. They can learn about history (历史) and see beautiful scenery (风景). ”可知在国庆节,有些人还会和家人朋友一起旅行。有些人会去参观著名的地方,比如长城或西湖。故答案为F。
40.句意:中国人在国庆节非常高兴。根据“People are very happy on this holiday.”可知中国人在国庆节非常高兴。故答案为T。
41.T 42.F 43.F 44.T 45.T
【导语】本文介绍了中国的春节。
41.句意:春节是为了庆祝阴历新年。根据“It’s to celebrate the lunar calendar’s(阴历) new year.”可知春节是为了庆祝阴历新年,故答案为T。
42.句意:春节前夕,家人不能聚在一起吃一顿大餐。根据“In the evening before the Spring Festival, families get together and have a big meal.”可知春节前夕,家人们聚在一起吃大餐,故答案为F。
43.句意:大部分中国人在春节时不吃水饺。根据“Dumplings are the most traditional food. ”可知水饺是传统食物,故答案为F。
44.句意:春节时,孩子可以从父母那里得到一些压岁钱。根据“They can also get some lucky money from their parents. ”可知孩子可以从父母那得到压岁钱,故答案为T。
45.句意:中国人非常喜欢春节。根据“Children like the festival very much.”孩子们非常喜欢春节,以及文中提到的春节习俗,可知中国人非常喜欢春节,故答案为T。
46.F 47.T 48.F 49.T 50.T
【导语】本文主要介绍约翰非常喜欢巧克力,妈妈不想让他吃,但是他的爷爷有时给他买。
46.句意:约翰非常喜欢读书。根据“John likes chocolates(巧克力) very much, but his mother doesn’t give him any.”可知约翰非常喜欢巧克力,故答案为F。
47.句意:约翰的七岁生日在周日。根据“On Sunday evening, it is John’s seventh birthday. ”可知约翰的七岁生日在周日,故答案为T。
48.句意:因为巧克力对他的牙齿不好,所以约翰的父亲不给他吃。根据“John likes chocolates(巧克力) very much, but his mother doesn’t give him any. His mother thinks chocolates are bad for his teeth(牙齿). ”可知是他的妈妈不给他吃,故答案为F。
49.句意:最后,他的爷爷可能会给约翰巧克力。根据“But grandfather is in the next room, and he can hear me.”可知爷爷听见可能会给约翰巧克力,故答案为T。
50.句意:约翰是非常聪明的。根据“says the clever boy with a smile.”可知约翰是聪明的,故答案为T。
51.T 52.F 53.T 54.T 55.T
【导语】本文主要讲述的是明天“我”打算做的事情。
51.句意:儿童节就要到了,我感到非常兴奋。 根据句子“Tomorrow is Sunday. And it’s Children’s Day. I feel very excited.明天是星期天。并且是儿童节。我感到非常兴奋。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。
52.句意:我要去看望我的爷爷。 根据句子“First, I’m going to visit my grandma in the morning.首先,早上我要去看望我的奶奶。”可知题干与短文内容不符,故答案为F。
53.句意:乡下的树是绿色的。 根据句子“I also like to see the countryside’s scenery, the trees are so green and the water is so clean.我也喜欢看乡下的风景,树是如此的绿,水是如此的清。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。
54.句意:我明天要去看电影。 根据句子“Second, I’m going to see a film with my friend Tom.第二,我要和我的朋友汤姆去看电影。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。
55.句意:汤姆和我将在我家见面。根据句子“In the afternoon, we will meet at two thirty at my home.下午,我们会在两点半在我家见面。”可知题干与短文内容相符,故答案为T。
56.T 57.F 58.F 59.T 60.F
【导语】本文主要讲述了露西上周日是如何度过的。
56.句意:露西上周日早上7:30吃了早餐。根据“07: 30 am had breakfast ”可知她早上7:30吃早餐,题干与原文相符,故答案为T。
57.句意:露西上周日早上去钓鱼了。原文里没有went fishing这一项,题干与原文不符,故答案为F。
58.句意:露西在11:30吃午餐。根据“12: 00 am had lunch”可知她12点吃午餐,题干与原文不符,故答案为F。
59.句意:露西在下午2点看了一场电影。根据“2: 00 pm saw a film”可知她下午2点看一场电影,题干与原文相符,故答案为T。
60.句意:露西在晚上7:30回家。根据“8: 30 pm went home”可知她晚上8:30回家,题干与原文不符,故答案为F。
61.F 62.F 63.T 64.F 65.F
【导语】本文介绍了澳大利亚的季节与天气。
61.句意:澳大利亚靠近中国。根据常识可知澳大利亚离中国很远,故答案为F。
62.句意:中国现在是冬天,但澳大利亚现在是夏天。根据“It is autumn in China now, but it is spring in Australia (澳大利亚).”中国现在是秋天,而澳大利亚是春天。故答案为F。
63.句意:澳大利亚的春天晴朗而温暖。根据“Spring is very nice. It’s fine and warm.”可知题干描述正确,故答案为T。
64.句意:夏天中午不热。根据“In summer it is a little hot at noon (正午), but it is cool in the morning and in the evening.”可知夏天中午有点热。故答案为F。
65.句意:冬天下雪。根据“It rains sometimes, but it doesn’t snow.”可知不下雪。故答案为F。
66.F 67.F
68.T 69.F 70.T
【导语】本文介绍了露西和莉莉一家人。
66.句意:莉莉比露西大。根据“Lucy and Lily are twins(双胞胎).”,可知莉莉和露西是双胞胎,故答案为F。
67.句意:露西和莉莉在不同的学校。根据“Lucy and Lily are fourteen. They are in the same class in No. l Middle School.”,可知露西和莉莉在同一个学校,故答案为F。
68.句意:金先生是一位英语老师。根据“heir father, Mr King, is a teacher. He teaches English in a school near his home.”,可知题干描述正确,故答案为T。
69.句意:金先生和金夫人在同一所学校。根据“He teaches English in a school near his home. She teaches Chinese in a school far from her home.”,可知金先生和金夫人不在同一所学校,故答案为F。
70.句意:金先生和金夫人都喜欢弹钢琴。根据“But they have the same hobby(爱好)—play the piano.”,可知题干描述正确,故答案为T。
71.T 72.F 73.T 74.F 75.F
【导语】本文介绍饿了公园里的景象及公园里的人在做什么。
71.句意:现在是三月。根据“It’s March now.”,可知题干描述正确,故答案为T。
72.句意:公园里有一条河。根据“There’s a lake in the park.”,可知公园里有一个湖,故答案为F。
73.句意:一个小男孩正在画画。根据“There is a little boy near the lake. He’s drawing pictures.”,可知题干描述正确,故答案为T。
74.句意:一些男孩在放风筝。根据“Some boys are playing football and some girls are flying kites.”,可知一些女孩在放风筝,故答案为F。
75.句意:小山附近有一座小房子。根据“A small house is near the lake.”,可知湖附近有一座小房子,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)