【高考突破方案】强化训练 必修第一册 Unit 1 A new start 高考一轮总复习英语(外研版)(含答案)

文档属性

名称 【高考突破方案】强化训练 必修第一册 Unit 1 A new start 高考一轮总复习英语(外研版)(含答案)
格式 docx
文件大小 31.2KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-12-16 11:28:34

图片预览

文档简介

强化训练
A
(2025·八省联考)
East Yorkshire Attractions
Burnby Hall Gardens & Museum
The Balk, Pocklington YO42 2QF
Tel:01759 307125
The gardens are beautifully laid out with two lakes, which are home to a vast collection of fish.We also have Stewart Museum, a children's playground, a book & gift shop, and tearooms.Sunday band concerts and events are available throughout the year.
Open:10: 00 am to 5: 30 pm
Prices:Adults £4.65, Seniors £3.95, Children £2.50
Goole Museum
Carlisle Street, Goole DN14 5DS
Tel:01405 768963
The museum explores the colourful history of the town and port of Goole, with plenty of hands on exhibits for younger visitors.The temporary exhibition gallery has a wide range of art, craft(工艺) and local history exhibitions which changes every month.
Open:10: 00 am to 5: 00 pm
Admission Free
Sledmere House
Sledmere.Driffield YO25 3XG
Tel:01377 236637
Sledmere House is one of Yorkshire's most attractive houses.We have an award winning garden, a military museum, a children's play area, and a café & gift shop.Organ music is played on Thursday afternoons.
Open:11: 30 am to 3: 30 pm
Prices:Adults £8.00, Seniors £6.00, Children £3.00
Bridlington Bird & Animal Park
Bridlington, East Yorkshire YO15 3QF
Tel:01262 673653
The family run park is set in a wonderful woodland environment.It offers daily shows of pig racing.We also have a range of birds and other animals to offer a fun filled day out for families.
Open:10: 00 am to 5: 00 pm
Prices:Adults £4.50, Seniors £4.00, Children £3.50
语篇导读:本文是一篇应用文。文章介绍了英国东约克郡的四个景点,主要包括其地理位置、联系方式、景点活动、开放时间及票价等信息。
1.Which attraction hosts temporary exhibitions
A.Goole Museum.
B.Burnby Hall Gardens & Museum.
C.Sledmere House.
D.Bridlington Bird & Animal Park.
解析:A 细节理解题。根据“Goole Museum”部分中“The temporary exhibition gallery has a wide range of art, craft (工艺) and local history exhibitions which changes every month.(临时展览馆有各种各样的艺术工艺和当地历史展览,每个月都有变化。)”可知,古尔博物馆(Goole Museum)举办临时展览。故选A。
2.What can tourists do at Sledmere House
A.Feed a wide range of animals.
B.Watch a band concert on Sunday.
C.Explore the history of the town.
D.Enjoy organ music on Thursday.
解析:D 细节理解题。根据“Sledmere House”部分中“Organ music is played on Thursday afternoons.(管风琴音乐在星期四下午演奏。)”可知,在Sledmere House游客们可以在周四欣赏管风琴音乐。故选D。
3.What is the ticket price for children at Bridlington Bird & Animal Park
A.£2.50. B.£3.00. C.£3.50. D.£4.00.
解析:C 细节理解题。根据“Bridlington Bird & Animal Park”部分Prices中的“Children £3.50 (儿童3.50英镑)”可知,布里德灵顿鸟类和动物公园的儿童票价是3.5英镑。故选C。
B
(2025·石家庄市质检)
We can create learning moments that students remember forever if we open up our classrooms to awe and wonder.
Toward the end of my high school year, our Spanish teacher organized a trip to see an Andean band perform in Philadelphia.My classmates and I egged one another on ironically (讽刺地): Who could enjoy the show The performers' clothing seemed odd.The instruments, strange.But then the performers kicked in, dancing to their bombo and wancara drums around the stage and the panpipes and quena announced a kind of sound—new to us.
We had spent too little time discussing the culture of the Inca in social studies but its traditions came alive for us that evening.Once the wonderful performance lit up the stage and the hall was filled up with music, my teenage cynicism disappeared.I rose out of my chair to dance with honest joy.
I have spent the last seven years living and working in South America.But my thirst for cultural exploration and a desire to understand the world outside my language and country have been alive longer than that.Sometimes I think that night dancing to those ancient rhythms unlocked this fascination.Why do I remember it so clearly decades later
In his recent book Awe: The New Science of Everyday Wonder and How It Can Transform Your Life, psychology professor Dacher Keltner explains that “brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do”.Besides being a memorable emotion, awe boosts curiosity, builds humility, helps with critical thinking, and makes people feel more connected.It even makes us happier.“Twenty years into teaching happiness,” Keltner writes about how to find deep happiness,“I have an answer: FIND AWE.”
Moving forward, let's do our best to build instances of awe into our curriculum (课程).So when our former students approach us on the subway years later, they will recall the magical moments from their days spent in our classes.
语篇导读:本文主要讲述了作者在高中时期经历的一个令人敬畏的学习时刻,并探讨了敬畏对于个人发展的重要作用,同时呼吁教师在课程设计中融入更多能够激发学生好奇心和连接感的教学元素。
4.How did the students initially react to the Andean band's performance
A.They showed respect for it.
B.They approached it with doubt.
C.They left in disappointment.
D.They felt joyful to appreciate it.
解析:B 细节理解题。根据第二段中的“My classmates and I egged one another on ironically(讽刺地): Who could enjoy the show?”可知,学生们刚接触安第斯乐队表演时的态度是充满疑虑的。故选B。
5.What does the underlined word “cynicism” in Paragraph 3 refer to
A.A deep understanding of music.
B.A strong enthusiasm for exploration.
C.A negative attitude to the world.
D.A sense of connection with society.
解析:C 词义猜测题。根据上文提到学生们刚接触安第斯乐队表演时的态度是充满疑虑的,和画线词下文“I rose out of my chair to dance with honest joy.”可知,此处作者描述说,在音乐响起、乐队表演开始之后,之前作者抱有的消极和讽刺的态度消失了。所以画线词指的是对世界持有的消极态度消失了,关注点在消极态度上而非“对世界”。故选C。
6.What is Paragraph 5 mainly about
A.The importance of finding happiness in life.
B.The lasting impact of a memorable experience.
C.The benefits of understanding different cultures.
D.The positive role of awe in improving one's life.
解析:D 主旨大意题。根据第五段中的“...that ‘brief moments of awe are as good for your mind and body as anything you might do’.”可知,本段主要引用了心理学教授达切尔·凯尔特纳的话,讨论敬畏的积极作用。故选D。
7.Who is the text intended for
A.Teachers.
B.High school graduates.
C.Parents.
D.Psychology researchers.
解析:A 推理判断题。根据最后一段中的“So when our former students approach us on the subway years later, they will recall the magical moments from their days spent in our classes.”可知,作者在文末提出建议,鼓励在课程中创造敬畏的时刻,并设想多年后的学生在地铁上遇到他们的老师时,将回忆起课堂上那些神奇的时刻。由此可推知,本文是为教师而写的。故选A。
C
(2025·河南新未来联考)
Each year, around 11 million spellers participate in the National Spelling Bee contest. To reach the national stage, one must win their class, school and regional bees. After winning my regional bee, I focused on the final—I studied thousands of roots and hundreds of thousands of words.
I had lost dozens of bees since I started competing in the 2nd grade. The first word I stumbled over was “Wednesday”, spelling it as “W E N S D A Y”. In 2021, I was knocked out in the third round, and in 2022, I didn't even qualify. The final year of eligibility (资格) was the 8th grade, so I had only one chance left in 2023.
After reflecting on my spelling journey, I realized I had spent so much time pursuing the victory but not finding joy in the process itself.So I let go of the pressure that I had to win. Instead, I focused more on having fun learning the words. I reminded myself why I started in the first place: my passion for words.
Last June, I finally won the championship. Studying for the bee was painstaking at times. With almost 500, 000 words in the dictionary, I organised my weak spots into dozens of Excel sheets.
I now apply this method to projects and assignments in high school. I have an Excel sheet filled with clever rhyming and memory skills to help me remember spellings. So, now, if I need to learn lines for my drama class, I think up a mnemonic (助记符号). In biology, I came across technical terms with Greek and Latin roots I had studied and my skills come in handy for English class.
The spelling bee has taught me how to plan and organise. I've learned to be unafraid to take risks and to enjoy learning about the world. I can now connect my knowledge of words to science, history, and more. Now that I'm in high school, I value enjoying the experience of learning, instead of pursuing a perfect score on every test.
语篇导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者从小学二年级开始参加全国拼写大赛的经历中学到了很多在高中阶段受益匪浅的学习方法和积极心态。
8.What does the underlined phrase “stumbled over” in Paragraph 2 mean
A.Encountered.     B.Misspelt.
C.Whispered. D.Interrupted.
解析:B 词句猜测题。根据第二段中“I had lost Dozens of bees since I started competing in the 2nd grade.(自从我二年级开始比赛以来,我已经输掉了几十个大赛了。)”以及“spelling it as ‘W E N S D A Y’(把它拼成‘W E N S D A Y’)”可知,作者把单词“Wednesday” 拼错了。此处stumbled over指的是“拼错了”。故选B。
9.What caused his failing to win before
A.The young age.
B.The lack of willpower.
C.The focus on winning.
D.The relaxed attitude to the contest.
解析:C 推理判断题。根据第三段中“After reflecting on my spelling journey, I realized I had spent so much time pursuing the victory but not finding joy in the process itself.(在反思我的拼写之旅后,我意识到我花了太多时间追求‘胜利’,却没有在这个过程中找到快乐。)”可知,作者经过反思,意识到以前花太多时间在追求赢上。故选C。
10.What is Paragraph 5 mainly about
A.Why he can do well in all school subjects.
B.How winning the contest makes him popular.
C.Why mnemonic is an important tool for study.
D.How he uses his memory skills in high school.
解析:D 主旨大意题。根据第五段“I now apply this method to projects and assignments in high school. I have an Excel sheet filled with clever rhyming and memory skills to help me remember spellings. So, now, if I need to learn lines for my drama class, I think up a mnemonic (助记符号). In biology, I came across technical terms with Greek and Latin roots I had studied and my skills come in handy for English class.(我现在把这种方法应用到高中的项目和作业中。我有一张Excel表格,上面写满了巧妙的押韵和记忆技巧,可以帮助我记住拼写。所以,现在,如果我需要为我的戏剧课学习台词。我想到了一个助记法。在生物学上,我遇到了一些有希腊语和拉丁语词根的专业术语,我的技能在英语课上派上了用场。)”可知,本段主要讲述了作者如何把原来参赛的记忆方法应用到高中学习中来。故选D。
11.What can we learn from the author's story
A.Focus on process and not outcome.
B.Failure is a reflection of laziness.
C.Seize every chance that comes along.
D.Education is the key to success.
解析:A 推理判断题。根据第三段作者的反思和最后一段中提到的“Now that I'm in high school, I value enjoying the experience of learning, instead of Chasing a perfect score on every test.(现在我上高中了。我重视享受学习的过程,而不是追求每次考试都得满分。)”可知,我们做事情要聚焦过程而不是结果。故选A。
Ⅱ.七选五
(2025·昆明市摸底)
Being organized is an important part of being a student. 1. Recommended approaches include prioritizing your to do lists, organizing your school supplies and tracking closing dates.You can be well on your way to becoming an organized student.
●Have a morning routine.A great way to stay organized is to have the same routine every morning.It is harder to forget things at home or come to school unprepared if you follow the same routine each day.In addition to showering and getting dressed, your morning routine should include a healthy breakfast and a quick check of your backpack. 2.
●Begin projects at once.Try to begin working on homework and other projects as soon as you know what the assignment will be. 3. It will make it harder to organize other parts of your student life.Organizing time for homework every night will help you complete your schoolwork more effectively.
● 4. Separate materials based on the subject by using different colors.For math, for example, you might want to have a blue book cover, blue folder and blue notebook.For history, you might choose pink.That way, you'll look in your locker or backpack and easily be able to get what you need for each class.
●Be aware of the deadline of the project. 5. Consider buying a whiteboard or bulletin board to keep track of when you need to turn in your projects. This visual aid can help you remember deadlines. If you're having problems finishing your work on time, a fun way to get the project done more easily and quickly is to work with friends. Make sure your teachers and parents allow it.
A.Color code your materials by subject.
B.Make sure everything you need is totally in it.
C.Turn to teachers and friends for help immediately.
D.It's especially important for junior and senior students.
E.Being organized means remembering when your work is due.
F.Getting organized is necessary for improving your family relationship.
G.Waiting until the last minute to finish it will make you feel less organized.
语篇导读:本文主要介绍了做一名有条理的学生的几种方法。
解析:
1.D 根据上文“Being organized is an important part of being a student.”可知,有条理是作为一名学生的重要部分。D项(这对初中和高中的学生来说尤其重要。)可以承接上文,进一步点明有条理与学生的关系,其中的It指代前文的Being organized,符合语境。故选D。
2.B 根据上文“In addition to showering and getting dressed, your morning routine should include a healthy breakfast and a quick check of your backpack.”可知,除了洗澡和穿衣,你的晨间日常还应该包括健康的早餐和快速检查背包。上文提到了要检查背包,B项(确保你所需要的一切都在里面。)交代了检查背包的目的,B项中的it指代前文中的your backpack,符合语境。故选B。
3.G 根据上文“Try to begin working on homework and other projects as soon as you know what the assignment will be.”可知,一旦你知道任务是什么,就试着开始做家庭作业和其他项目;下文“It will make it harder to organize other parts of your student life.”中的It 是解题关键,这句话提到 “It”会加大学生生活其他部分的组织难度,由此可知,设空处应与拖延作业有关,G项(等到最后一刻才完成作业会让你感觉更缺乏条理性。)符合语境,下文的It指代G项中“最后一刻完成作业”这件事。故选G。
4.A 根据下文“Separate materials based on the subject by using different colors.”可知,作者建议根据学科来用不同颜色区分资料,A项(按科目对资料进行颜色编码。)符合语境。故选A。
5.E 根据上文“Be aware of the deadline of the project.”可知,本段主要介绍要注意项目的最后期限,E项(有条理意味着要记住你的任务期限。)符合语境。故选E。
Ⅲ.语法填空
(2024·九省联考适应性测试)
Whenever you have to write a paper, a letter, or any other document for work or school, you probably head toward the computer. Now, most people reach for 1. (keyboard) faster than they pick up pens. In a Scottish primary school,however, Mr. Norman Lewis is taking a different approach. He feels that neat handwriting 2. (be) still an important skill, so he has his students write not only by hand but also 3. old fashioned fountain pens.
Fountain pens 4. (use) in schools long ago and have been regaining popularity lately because they are refillable. Today, a writer 5. (simple) throws an empty pen away and gets 6. new one.
So far, Mr. Lewis is pleased with the results of his experiment. He reports that his students are taking more care with their work, and their self confidence has improved as well. He is happy with the 7. (improve) he sees in his students' writing 8. in his own writing. He knows that computers are here 9. (stay) and that they will not disappear. However, he believes that the practice with fountain pens helps students to focus, to write faster, and they can feel proud of 10. (they).
语篇导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了在苏格兰的一所小学里,诺曼·刘易斯让学生使用老式钢笔写字取得良好效果的故事。
解析:
1.keyboards 考查名词的数。句意:现在,大多数人伸手敲键盘的速度比拿起笔的速度还快。根据空前的介词 for可知,设空处作宾语;keyboard为可数名词,且其前没有限定词修饰,应用名词复数形式。故填keyboards。
2.is 考查动词的时态和主谓一致。句意:他觉得工整的笔迹仍然是一项重要的技能,所以他不仅让他的学生手写,还让他们用老式的钢笔写字。分析句子结构可知,设空处为从句的系动词,此处陈述客观事实,应用一般现在时,且主语handwriting为不可数名词,be 动词应用is。故填is。
3.with 考查介词。句意见上一题解析。根据空后的“old fashioned fountain pens”及语境可知,设空处应填介词,表示“使用(工具或器官)”,应用with。故填with。
4.were used 考查动词的时态、语态和主谓一致。句意:钢笔很久以前就在学校里使用了,最近又重新流行起来,因为它们可重复装填墨水。分析句子结构可知,设空处和have been regaining并列作句子的谓语;根据时间状语long ago可知,此处应用一般过去时;主语Fountain pens和use之间是被动关系,应用一般过去时的被动语态;Fountain pens为复数,be动词应用were。故填were used。
5.simply 考查副词。句意:如今,写字的人在用完一支笔后就随手扔掉,然后再拿一支新的。设空处修饰动词 throws,作状语,应用副词形式。故填simply。
6.a 考查冠词。句意见上一题解析。空后的代词 one指代可数名词 pen,此处表示泛指,且 new 的发音以辅音音素开头,应用不定冠词a修饰。故填a。
7.improvement 考查名词。句意:他很满意看到他的学生的书写和他自己的书写都有了改善。根据空前的冠词 the可知,设空处应填名词作介词 with的宾语,improvement 表示“改善”时为不可数名词。 故填improvement。
8.and 考查连词。句意见上一题解析。分析句子结构可知,in his students' writing和in his own writing为并列关系,应用连词 and 连接。故填and。
9.to stay 考查非谓语动词。句意:他知道电脑得到普遍使用,并且不会消失。be here to stay意为“被普遍接受(使用)”,为固定搭配。故填to stay。
10.themselves 考查代词。句意:然而,他相信,用钢笔练习帮助学生集中注意力,写得更快,并且他们会为自己感到自豪。根据语境可知,此处宾语和主语表示相同的人,应用反身代词 themselves,表示“他们自己”。故填themselves。
Ⅳ.应用文写作
(2025·安徽六校入学考)
假定你是李华,你校组织了一次“拒绝校园霸凌”的主题活动(Say No to Campus Bullying)。请给校英文报写一篇报道,内容包括:
1.活动相关情况;
2.你的感悟。
注意:1.写作词数应为80左右;
2.请按如下格式作答。
Say No to Campus Bullying
参考范文:
Say No to Campus Bullying
In an effort to fight against campus bullying, our school organized the “Say No to Campus Bullying” event at 8:00 on June 26th, which brought together students, teachers and parents in the school hall.
The event started with an inspiring speech given by our principal highlighting the significance of maintaining a safe and joyful learning atmosphere.Then, to creatively express our anti bullying message, we held a paper making competition, allowing students to convey their thoughts through their entries.The event ended with an interesting play that showed the consequences of bullying and the need for empathy.
The event reminded us that we all have a role in making a harmonious and safe school for everyone.We're committed to making our school a welcoming and caring place for all.
有奖纠错活动
尊敬的老师您好:感谢您选用《衡中学案》、《成才之路—高中新课程学习指导》系列图书。为进一步提升图书质量,开展有奖纠错活动。希望您将使用过程中发现的问题以及对本书的建议反馈给我们,公司将视情况给予奖励,名额有限,感谢您的参与支持!
另外,有编写经验并爱好编写工作的老师,我们诚挚邀请与您合作!
详谈联系方式:手机 13931783313(微信同)
手机 13180158851(微信同)
手机 19932270399(微信同)
同课章节目录