/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优科普版
专题20 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
An old woman wants to go to New York to see her son. She gets up early and gets to the station at nine o’clock in the morning. “When does the train come and leave ” She is very worried. She stops a boy and asks him. The boy looks at the woman and says, “Tu, tu, tu. The old woman sits in a chair and thinks and thinks. Then she says, “Oh, I see. It’s two to two (1:58).”
1.The woman is very young. ( )
2.The woman wants to go to New York to see her son. ( )
3.The woman gets up early. ( )
4.A girl helps the old woman. ( )
5.The woman knows the time at last. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Sports are good for our health. They can make us happy. Some people like swimming because it makes them relaxed (放松的). Some people like running because it makes them feel energetic (充满活力的). Some people like playing ball games because they think it’s exciting (令人兴奋的).
Look, Sun Yingsha is playing ping-pong. She is a great ping-pong player. Pan Zhanle is swimming. He swims very fast. Zheng Qinwen is playing tennis. She never gives up (从不言弃). They are the champions (冠军), we should learn from (向……学习) them. Let’s go and play sports every day! Come on!
6.Sports are bad for our health. ( )
7.Sports can make us happy, relaxed, energetic, exciting. ( )
8.Sun Yingsha is a great ping-pong player. ( )
9.Pan Zhanle is a tennis player. ( )
10.We should learn from the champions. ( )
丰富的社团活动开始了,快来加入我们吧。根据短文内容,判断句子的正(T)误(F)。
Shall we dance
Do you like dancing We have a dancing class on Wednesday at 3:00 pm. We like dancing and we need a partner. Call Fanny at 3345567.
Let’s run!
Do you like running Running is fun and running is good for your health (健康). Join (加入) us See you in the playground after school. Call Bill at 3563821.
Reading together!
We have so many books. If you also like reading books, we can read books together!
I think it must be fun See you on Wednesday afternoon. Call John at 443567.
11.We have a dancing class on Wednesday at 3:00 am. ( )
12.Running is good for our health. ( )
13.I like reading, I can call John at 443568. ( )
14.You join the Let’s run club, you can run in the class. ( )
15.We can dance、run and read in these clubs. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
There is a rabbit and a tiger in the forest. The rabbit lives in a hole(洞). The tiger lives near the hole. Today the tiger is very hungry, so he goes to look for food. He sees the rabbit drinking water near the hole. “Oh, here’s my lunch,” the tiger says and runs to the rabbit. The rabbit is very afraid and she runs quickly into her hole. The tiger can’t get into the hole. He says to the rabbit, “I don’t like eating rabbits.” The rabbit is very happy when she hears this. So she goes out of the hole again. The tiger eats her at once(立刻). What a clever tiger he is!
16.The rabbit is drinking water near the hole. ( )
17.The tiger is thirsty. ( )
18.The tiger doesn’t want to eat the rabbit. ( )
19.The rabbit is very clever. ( )
20.Finally(最终), the tiger eats the rabbit. ( )
阅读理解。
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Swimming is a good sport. It’s very popular (流行) in summer. Here is some advice (建议) for you when you go swimming :
☆Don’t get into the water alone (独自). ☆Don’t get into the water if you see “No Swimming” on the sign (指示牌). ☆Don’t eat too much before you go swimming. ☆Do some warm-up exercises (热身运动) before you swim. ☆Ask for help when you don’t feel well in the water.
21.Swimming is very popular in summer. ( )
22.You can swim with your mother. ( )
23.When you see “No Swimming”, you can swim. ( )
24.Before swimming you can eat a big dinner (大餐). ( )
25.The advice is useful (有用的). ( )
根据短文内容判断正(T)误(F)。
A healthy diet (健康饮食)
It’s important for us to have a healthy diet. Some children have a healthy diet. They have milk and eggs for breakfast every morning. They have vegetables and meat for lunch. And they drink a lot of water every day. So they are strong. But some children have unhealthy diets. They only have hamburgers and sandwiches for breakfast and lunch. They don’t like water. They drink too much coke every day. It’s bad for their health.
Everyone should have a healthy diet and we should eat healthy things, such as milk, fish, vegetables, fruit and water.
26.It’s important for us to have a healthy diet. ( )
27.Some children have milk and eggs for lunch every day. ( )
28.Some children don’t like water. ( )
29.Drinking too much coke is bad for health. ( )
30.We should eat healthy things, such as milk, fish, vegetables, fruit and water. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
It’ sunny today, and I’m on my uncle’ farm. In front of the barn (畜棚) there are some cows. Beside the barn under the tree, there are some pigs and rabbits. The rabbits are running here and there (到处). When you look a bit far (远一点), you can see a river. On the river, the ducks are swimming. How many ducks are there on the river There are about eighty. When you look up (抬头看), you can see a cat in the tree. It likes climbing trees. There are also many other animals and lots of fruit on the farm. I want to live here every day.
31.There are some cows in front of the tree. ( )
32.The rabbits are jumping under the tree. ( )
33.There are eighteen ducks swimming on the river. ( )
34.The cat likes climbing trees. ( )
35.I like my uncle’ farm very much. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I have three good friends. They are John, Zhang Peng and Chen Jie. John is eleven years old. He is tall. He likes playing basketball. Zhang Peng is twelve. He is short, but he is clever (聪明的). He likes drawing cartoons very much. Chen Jie is ten. She is short, too, but she can sing many English songs. She often sing songs in the park on Sundays. How about your good friends
36.John likes playing football. ( )
37.Both (两者) Zhang Peng and Chen Jie are short. ( )
38.Zhang Peng can draw cartoons. ( )
39.Chen Jie likes singing. ( )
40.Chen Jie often sings on Friday. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Li Ying likes English very much. She reads English every morning. She likes speaking English. She often listens to the radio(收音机). She watches TV only on Sundays. Does she like dancing No, she doesn’t. But she likes drawing and singing. Now she is at home with her parents. She is hungry. She doesn’t like bread at all. She wants to eat some cakes.
41.Li Ying likes dancing and singing. ( )
42.Li Ying reads English every day. ( )
43.Li Ying is at home with her classmates. ( )
44.Li Ying only watches TV on Sundays. ( )
45.Li Ying likes bread and cakes. ( )
Hello, my name’s Mike. It’s Sunday today. My family and I are in the shop. We’re going shopping. Mum would like some tomatoes. She wants to make tomato soup (汤) for us. Dad would like some peas. He thinks peas are good for us. My sister would like some cakes and candy. But Mum says candy is not good for her teeth (牙齿). What about me I’d like some bananas, apples and an ice cream. Ha-ha! Ice cream is my favourite. We are all very happy today.
46.Mike’s mum wants to make noodles for them. ( )
47.Mike and his family are in a shop. ( )
48.Dad likes tomatoes very much. ( )
49.Mike’s sister doesn’t like candy. Because candy is not good for her teeth. ( )
50.Mike would like some bananas, apples and an ice cream. ( )
Today is Sunday. I have no lessons. I like playing the piano at home. And I often watch TV for an hour. On Sundays, my father doesn’t go to work. He likes reading books in the study (书房). Sometimes he watches ball games on TV in the living room. My mother is a housewife. She likes going shopping on Sundays. In the evening, we like going out for a walk together. What a nice day!
51.Today is Sunday. ( )
52.I have no lessons on Sunday. ( )
53.My family like going out for a walk in the evening. ( )
54.My mother likes reading books in the study. ( )
55.My father likes cooking on Sundays. ( )
I’m Wang Ting. I’m from a city (城市). It’s a big, clean and beautiful city. There are many tall buildings (大楼) in it. There are many people. They are very busy. They work in the tall buildings every day. There are lots of libraries (图书馆) in the city. People love to read books there in their free time.
My name is Zhang Xiao. I’m from a small village. It’s quiet and beautiful. There is a river in the village. And there are some fish in it. We often go fishing there. There are many parks in my village. The trees are tall and the flowers are beautiful. I love my village.
56.Wang Ting is from a big city. ( )
57.There are no tall buildings in the city. ( )
58.People love to read books in the libraries in their free time. ( )
59.There are many parks in Zhang Xiao’s village. ( )
60.People often go swimming in the river. ( )
My name is Zhang Jing. I’m from Fujian. My hometown is Gulangyu. It’s a very beautiful island. Our house is near the sea. On the island there are lots of old houses. The people here can tell you lots of old stories about them. Everyone on the island likes music. There are lots of pianos on the island. You can hear the sound of music everywhere. So Gulangyu is also called “The Island of Music”. I like it very much.
61.Zhang Jing is from Guangxi. ( )
62.Gulangyu is a very beautiful island. ( )
63.There aren’t any old houses on the island. ( )
64.Everyone on the island likes music. ( )
65.Zhang Jing likes Gulangyu very much. ( )
Monday (星期一) is a nice day because we have music. We can sing and dance. On Tuesday (星期二) we have English. I can speak (说) English very well. Wednesday (星期三) is a free day. We have no homework this day. I watch cartoons in the evening. Thursday (星期四) is a fun day for me, because we have a cooking class. We make a big cake and eat it together. On Friday we have Chinese. I like Chinese very much. On the weekend (周末) I can play games with my friends. I’m very happy.
66.On Monday Tongtong has English. ( )
67.Tongtong can speak English very well. ( )
68.On Wednesday Tongtong does his homework in the evening. ( )
69.Tongtong likes Chinese very much. ( )
70.Tongtong can play games with his friends on the weekend. ( )
Hello, I’m Wang Bo. I’m in Class Four, Grade Five. There are lots of peonies in our city. They are very beautiful in spring. Many people come to our city to see them in May. There is a river near my home, and there are some boats on it. I often fly kites with my sister. In summer, my brother and I enjoy going fishing in the river. My family often go for a picnic in the park in autumn. When it snows, I like making a snowman with my friends.
71.I’m in Class Five, Grade Four. ( )
72.There are some boats on the river. ( )
73.I like going fishing with my brother in autumn. ( )
74.My friends and I make a snowman in winter. ( )
75.Many people come to my city to see the river. ( )
Next Sunday, I’m going to a nature(自然) park with my parents. There are many things in the park. First, we are going to go boating in the lake. I will swim in it. Then we will look at the flowers. Next, we will go to the high mountain to watch the sun. At last, we will go to a big farm in the park. We will eat vegetables and fruit in the park. I will have a happy time next Sunday.
76.I going to a nature park this Sunday. ( )
77.There is a lake in the nature park. ( )
78.There are some animals in the nature park. ( )
79.We will eat vegetables and fruit on a big farm. ( )
80.In the nature park we will do three things. ( )
John and Mike are good friends. They like sports. But they like different (不同的) seasons (季节). John likes spring (春天), because he can fly a kite with his good friends. Mike likes summer (夏天), because he likes swimming with his father and mother. John and Mike like playing with snow in winter (冬天). They can make a snowman (雪人).
81.John and Mike aren’t good friends. ( )
82.John likes flying kites in winter. ( )
83.Mike doesn’t like swimming with his parents. ( )
84.John and Mike like playing with snow in winter. ( )
85.They both (都) like making a snowman. ( )
Welcome to my school. I’m Lucy. I live in Shandong. We have two new teachers this year. The young(年轻的) woman, Miss Li, is our new Chinese teacher. She is kind and we all like her. Mr Zhang is the new art teacher. And he’s my friend Sam’s father. He’s tall and fat(胖的) and he’s very clever. He can draw very well. How about your teachers Do you have new teachers Please tell me, Mary.
86.Lucy has three new teachers. ( )
87.Miss Li is Lucy’s new art teacher. ( )
88.Mr Zhang is kind and fat. ( )
89.All the students like Miss Li. ( )
90.Mary is Lucy’s friend. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.T 4.F 5.T
【导语】本文讲了一位老妇人坐车的经历。
1.句意:这个女人很年轻。根据“An old woman wants to go to New York to see her son.”,可知不年轻,故答案为F。
2.句意:这个女人想去纽约看她的儿子。根据“An old woman wants to go to New York to see her son.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:这个女人起得很早。根据“She gets up early and gets to the station at nine o’clock in the morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
4.句意:一个女孩帮助这个老妇人。根据“She stops a boy and asks him.”,可知是男孩,故答案为F。
5.句意:这个女人最终知道时间了。根据“Then she says, “Oh, I see. It’s two to two (1:58).””,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.T 9.F 10.T
【导语】本文主要介绍运动的好处并倡导每天运动。
6.句意:运动对我们的健康是不利的。根据“Sports are good for our health.”可知运动对健康是有利的,故答案为F。
7.句意:运动能使我们高兴,放松,充满活力,令人兴奋。根据“They can make us happy. Some people like swimming because it makes them relaxed (放松的). Some people like running because it makes them feel energetic (充满活力的). Some people like playing ball games because they think it’s exciting (令人兴奋的).”可知运动能使我们高兴,放松,充满活力,令人兴奋,故答案为T。
8.句意:孙颖莎是一位伟大的乒乓球运动员。根据“Sun Yingsha is playing ping-pong. She is a great ping-pong player.”可知孙颖莎是一位伟大的乒乓球运动员,故答案为T。
9.句意:潘展乐是一名网球运动员。根据“Pan Zhanle is swimming.”可知是游泳运动员,故答案为F。
10.句意:我们应该向冠军学习。根据“They are the champions (冠军), we should learn from (向……学习) them.”可知我们应该向冠军学习,故答案为T。
11.F 12.T 13.F 14.F 15.T
【导语】本文介绍了舞蹈、跑步、阅读三个社团的活动信息,包括时间、地点及联系方式。
11.句意:我们周三早上3点有舞蹈课。根据“We have a dancing class on Wednesday at 3:00 pm”,可知舞蹈课是周三下午3点,不是早上3点,故答案为F。
12.句意:跑步对我们的健康有好处。根据“Running is fun and running is good for your health”,可知题干与短文内容相符,故答案为T。
13.句意:我喜欢阅读,可以打443568给John。根据“Call John at 443567”,可知John的电话是443567,不是443568,故答案为F。
14.句意:加入“Let’s run”社团,你可以在教室里跑步。根据“See you in the playground after school”,可知跑步是在操场,不是教室,故答案为F。
15.句意:我们可以在这些社团里跳舞、跑步和阅读。根据三个社团的介绍,舞蹈社团可以跳舞、跑步社团可以跑步、阅读社团可以阅读,题干与短文内容相符,故答案为T。
16.T 17.F 18.F 19.F 20.T
【导语】本文主要讲述的是兔子和老虎的寓言故事。
16.句意:兔子正在洞附近喝水。 根据句子“He sees the rabbit drinking water near the hole.他看见兔子在洞附近喝水。”可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:老虎渴了。 根据句子“Today the tiger is very hungry,今天老虎非常饥饿,”可知题干与短文不符,故答案为F。
18.句意:老虎不想吃兔子。根据句子“Oh, here’s my lunch,哦,这是我的午餐,”可知题干与短文不符,故答案为F。
19.句意:这只兔子非常聪明。兔子相信了老虎不爱吃兔子的话,从洞里出来,最终被老虎吃掉,说明兔子不聪明,故题干与短文不符,故答案为F。
20.句意:最终,老虎吃了兔子。根据句子“The tiger eats her at once.老虎立刻吃掉了她。”可知题干与短文相符,故答案为T。
21.T 22.T 23.F 24.F 25.T
【导语】本文主要介绍游泳时的一些建议。
21.句意:游泳在夏季非常流行。根据“Swimming is a good sport. It’s very popular (流行) in summer.”可知游泳在夏季非常流行,故答案为T。
22.句意:你可以和你的妈妈一起游泳。根据“Don’t get into the water alone (独自).”可知不能独自进入水中,可以和妈妈一起游泳,故答案为T。
23.句意:当你看到“禁止游泳”时,你可以游泳。根据“Don’t get into the water if you see “No Swimming” on the sign (指示牌).”可知不能游泳,故答案为F。
24.句意:游泳前你可以吃一顿大餐。根据“Don’t eat too much before you go swimming.”可知游泳前不饿能吃太多,故答案为F。
25.句意:建议很有用。根据文章可知建议是有用的,故答案为T。
26.T 27.F 28.T 29.T 30.T
【导语】本文讲了一些孩子健康的饮食和一些孩子不健康的饮食。
26.句意:健康的饮食对我们来说很重要。根据“It’s important for us to have a healthy diet.”可知题干与原文相符,故答案为T。
27.句意: 一些孩子每天午餐吃牛奶和鸡蛋。 根据“They have milk and eggs for breakfast every morning.” 可知他们每天早餐吃牛奶和鸡蛋,而不是午餐吃,故答案为F。
28.句意:有些孩子不喜欢水。根据“They don’t like water.”可知题干与原文相符,故答案为T。
29.句意:喝太多可乐对健康有害。根据“They drink too much coke every day. It’s bad for their health.”可知题干与原文相符,故答案为T。
30.句意: 我们应该吃健康的东西,比如牛奶、鱼、蔬菜、水果和水。根据“Everyone should have a healthy diet and we should eat healthy things, such as milk, fish, vegetables, fruit and water.”可知题干与原文相符,故答案为T。
31.F 32.F 33.F 34.T 35.T
【导语】本文主要写了我的叔叔的农场。
31.句意:树前面有一些奶牛。根据文中句子“In front of the barn (畜棚) there are some cows.” 可知畜棚前面有一些奶牛。故答案为F。
32.句意:兔子正在树下跳跃。根据文中句子“Beside the barn under the tree, there are some pigs and rabbits. The rabbits are running here and there (到处).”可知在树下兔子到处跑。故答案为F。
33.句意:有十八只鸭子在河上游泳。 根据文中句子“On the river, the ducks are swimming. How many ducks are there on the river There are about eighty.”可知河里有八十只鸭子在游泳,故答案为F。
34.句意:这只猫喜欢爬树。根据文中句子“When you look up (抬头看), you can see a cat in the tree. It likes climbing trees.”可知猫喜欢爬树,故答案为T。
35.句意:我非常喜欢我叔叔的农场。根据文中句子“I want to live here every day.”可知我非常喜欢叔叔的农场,故答案为T。
36.F 37.T 38.T 39.T 40.F
【导语】本文介绍了三个好朋友的外貌身材和兴趣爱好。
36.句意:约翰喜欢踢足球。根据“He likes playing basketball.”可知他喜欢打篮球,故答案为F。
37.句意:张鹏和陈洁都很矮。根据“He is short, she is short, too...”可知他们两个人都很矮,故答案为T。
38.句意:张鹏会画卡通。根据“He likes drawing cartoons very much.”可知他非常喜欢画卡通,故答案为T。
39.句意:陈洁喜欢唱歌。根据“Chen Jie is ten...but she can sing many English songs. She often sing songs in the park on Sundays.”可知陈洁可以唱很多英文歌曲。她经常在每周日在公园里唱歌。所以她喜欢唱歌,故答案为T。
40.句意:陈洁经常在周五唱歌。根据“She often sing songs in the park on Sundays.”可知她经常在每周日在公园里唱歌,故答案为F。
41.F 42.T 43.F 44.T 45.F
【导语】本文介绍了李英的个人情况。
41.句意:李英喜欢跳舞和唱歌。根据“Does she like dancing No, she doesn’t. But she likes drawing and singing.”可知李英不喜欢跳舞,喜欢画画和唱歌,与原文不符,故答案为F。
42.句意:李英每天都读英语。根据“Li Ying likes English very much. She reads English every morning. ”可知李英每天早上都读英语,与原文相符,故答案为T。
43.句意:李英和她的同学在家。根据“Now she is at home with her parents. ”可知她跟父母在家,与原文不符,故答案为F。
44.句意:李英只在星期天看电视。根据“She watches TV only on Sundays. ”可知她只在星期天看电视,与原文相符,故答案为T。
45.句意:李英喜欢面包和蛋糕。根据“She doesn’t like bread at all. She wants to eat some cakes.”可知她不喜欢面包,想吃一些蛋糕,与原文不符,故答案为F。
46.F 47.T 48.F 49.F 50.T
【导语】本文讲了迈克一家人购物想要的食物。
46.句意:迈克的妈妈想为他们做面条。根据“Mum would like some tomatoes. She wants to make tomato soup (汤) for us.”,可知迈克的妈妈想为他们做西红柿汤,故答案为F。
47.句意:迈克和他的家人在商店。根据“My family and I are in the shop.”,可知题干描述正确,故答案为T。
48.句意:爸爸非常喜欢西红柿。根据“Dad would like some peas.”,可知爸爸喜欢豌豆,故答案为F。
49.句意:迈克的妹妹不喜欢糖果。因为糖果对她的牙齿不好。根据“My sister would like some cakes and candy.”,可知迈克的妹妹喜欢糖果,故答案为F。
50.句意:迈克想要一些香蕉,苹果和一个冰淇淋。根据“I’d like some bananas, apples and an ice cream.”,可知题干描述正确,故答案为T。
51.T 52.T 53.T 54.F 55.F
【导语】本文讲述了作者一家人在星期日喜欢做的事情。
51.句意:今天是星期天。根据“Today is Sunday. ”可知题干描述正确,故答案为T。
52.句意:我星期天没有课。根据“I have no lessons. ”可知题干描述正确,故答案为T。
53.句意:我的家人喜欢在晚上出去散步。根据“In the evening, we like going out for a walk together.”可知题干描述正确,故答案为T。
54.句意:我妈妈喜欢在书房里看书。根据“He likes reading books in the study (书房). She likes going shopping on Sundays. ”可知是爸爸喜欢在书房里看书。妈妈喜欢购物。故答案为F。
55.句意:我爸爸喜欢在星期天做饭。根据“On Sundays, my father doesn’t go to work. He likes reading books in the study (书房). ”可知他喜欢在书房里读书。故答案为F。
56.T 57.F 58.T 59.T 60.F
【导语】本文介绍了王婷的城市和张晓的村庄。
56.句意:王婷来自一个大城市。根据“I’m Wang Ting. I’m from a city (城市). It’s a big, clean and beautiful city.”,可知题干描述正确,故答案为T。
57.句意:城市没有高楼。根据“There are many tall buildings (大楼) in it.”,可知城市有很多高楼,故答案为F。
58.句意:人们喜欢在空闲时间在图书馆看书。根据“There are lots of libraries (图书馆) in the city. People love to read books there in their free time.”,可知题干描述正确,故答案为T。
59.句意:张晓的村子里有很多公园。根据“There are many parks in my village.”,可知题干描述正确,故答案为T。
60.句意:人们经常去河里游泳。根据“There is a river in the village. And there are some fish in it. We often go fishing there.”,可知人们经常去河里钓鱼,故答案为F。
61.F 62.T 63.F 64.T 65.T
【导语】本文讲了张静家乡的景象与人。
61.句意:张静来自广西。根据My name is Zhang Jing. I’m from Fujian.,可知张静来自福建,故答案为F。
62.句意:鼓浪屿是一个漂亮的岛屿。根据My hometown is Gulangyu. It’s a very beautiful island.,可知题干描述正确,故答案为T。
63.句意:岛上没有任何老房子。根据On the island there are lots of old houses.,可知岛上有很多老房子,故答案为F。
64.句意:岛上的每个人都喜欢音乐。根据Everyone on the island likes music.,可知题干描述正确,故答案为T。
65.句意:张静非常喜欢鼓浪屿。根据I like it very much.,可知题干描述正确,故答案为T。
66.F 67.T 68.F 69.T 70.T
【导语】本文讲述了作者一周的课程及活动。
66.句意:星期一彤彤上英语课。根据“Monday (星期一) is a nice day because we have music.”可知星期一她上音乐课。故答案为F。
67.句意:彤彤英语说得很好。根据“I can speak (说) English very well. ”可知题干描述正确,故答案为T。
68.句意:星期三,彤彤在晚上做作业。根据“Wednesday (星期三) is a free day. We have no homework this day. I watch cartoons in the evening. ”可知星期三她没有作业。她在晚上看动画片。故答案为F。
69.句意:彤彤非常喜欢中文。根据“I like Chinese very much. ”可知题干描述正确,故答案为T。
70.句意:彤彤可以在周末和他的朋友们玩游戏。根据“On the weekend (周末) I can play games with my friends. ”可知题干描述正确,故答案为T。
71.F 72.T 73.F 74.T 75.F
【分析】本文主要介绍了王波和家人在不同的季节经常做什么。
71.句意:我在四年级五班。根据Hello, I’m Wang Bo. I’m in Class Four, Grade Five.,可知王波在五年级四班,故答案为F。
72.句意:河上有一些船。根据There is a river near my home, and there are some boats on it.,可知题干描述正确,故答案为T。
73.句意:秋天我喜欢和哥哥一起去钓鱼。根据In summer, my brother and I enjoy going fishing in the river.,可知在夏天王波喜欢和哥哥一起去钓鱼,故答案为F。
74.句意:我和我的朋友在冬天堆雪人。根据When it snows, I like making a snowman with my friends.,可知题干描述正确,故答案为T。
75.句意:很多人来我的城市看河。根据There are lots of peonies in our city. They are very beautiful in spring. Many people come to our city to see them in May.,可知很多人来王波的城市看牡丹,故答案为F。
76.F 77.T 78.F 79.T 80.F
【分析】短文主要写了我打算下周日和父母去自然公园。
76.句意:我打算这周日去一个自然公园。根据文中句子Next Sunday, I’m going to a nature(自然) park with my parents. 可知下周日我打算去一个自然公园,故答案为F。
77.句意:在自然公园有一个湖。根据文中句子First, we are going to go boating in the lake.可知自然公园里有湖,故答案为T。
78.句意:在自然公园里有一些动物。文中没有提到动物,故答案为F。
79.句意:我们将在大农场上吃蔬菜和水果。根据文中句子 At last, we will go to a big farm in the park. We will eat vegetables and fruit in the park.可知我们将在一个大农场上的吃蔬菜和水果,故答案为T。
80.句意:在自然公园里我们将做三件事情。根据文中内容可知我们go boating,swim,look at the flowers,watch the sun,eat vegetables and fruit,所以不是三件事情,故答案为F。
81.F 82.F 83.F 84.T 85.T
【分析】本文主要介绍了约翰和迈克喜欢的季节。
81.句意:约翰和迈克不是好朋友。根据John and Mike are good friends.,可知约翰和迈克是好朋友,故答案为F。
82.句意:约翰冬天喜欢放风筝。根据John likes spring (春天), because he can fly a kite with his good friends,可知约翰春天喜欢放风筝,故答案为F。
83.句意:迈克不喜欢和他的父母游泳。根据Mike likes summer (夏天), because he likes swimming with his father and mother.,可知迈克喜欢和他的父母游泳,故答案为F。
84.句意:约翰和迈克喜欢在冬天玩雪。根据John and Mike like playing with snow in winter (冬天).,可知约翰和迈克喜欢在冬天玩雪,故答案为T。
85.句意:他们都喜欢堆雪人。根据John and Mike like playing with snow in winter (冬天). They can make a snowman (雪人).,可知他们喜欢堆雪人,故答案为T。
86.F 87.F 88.F 89.T 90.F
【分析】本文主要介绍了露西的新老师。
86.句意:露西有三个新老师。根据We have two new teachers this year.,可知露西有两个新老师,故答案为F。
87.句意:李小姐是露西的新美术老师。根据The young(年轻的) woman, Miss Li, is our new Chinese teacher.,可知李小姐是露西的新语文老师,故答案为F。
88.句意:张先生又善良又胖。根据Mr Zhang is the new art teacher. And he’s my friend Sam’s father. He’s tall and fat(胖的) and he’s very clever.,可知张先生又高又胖还聪明,故答案为F。
89.句意:所有的学生都喜欢李小姐。根据She is kind and we all like her.,可知所有的学生都喜欢李小姐,故答案为T。
90.句意:玛丽是露西的朋友。文中没有提到玛丽是露西的谁,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)