【期末考点培优】专题21 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优科普版(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题21 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优科普版(含答案解析)
格式 docx
文件大小 233.7KB
资源类型 试卷
版本资源 科普版
科目 英语
更新时间 2025-12-17 17:36:31

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优科普版
专题21 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,选择合适的答案。
School rules make our class nice. Let’s read these tips:
☆ Sit down. ☆ Look at the blackboard. ☆ Don’t stand up. ☆ Close the door. ☆ Listen to me. Don’t talk. ☆ Watch your step. ☆ No spitting or littering. ☆ Don’t waste food! ☆ Keep quiet!
Following these makes school fun. Let’s try!
1.This picture tells us ______. ( )
A.Don’t stand up. B.Don’t waste food! C.Sit down.
2.This picture tells us ______. ( )
A.No spitting or littering. B.Sit down. C.Listen to me. Don’t talk.
3.This picture tells us ______. ( )
A.Look at the blackboard. B.Watch your step. C.Close the window
4.This picture tells us ______. ( )
A.Don’t waste food! B.Keep quiet! C.Watch your step.
5.This picture tells us ______. ( )
A.No spitting or littering. B.Look at the blackboard. C.Sit down.
根据短文内容,选择正确答案。
Everyone in our family has hobbies. My mother likes dancing, she often dances with her friends. My father likes reading newspapers (报纸), he always reads it in the morning. My little brother likes watching cartoons on TV. I like seeing films with my friends. My grandpa and grandma like running, they are going to have a match next week. We have different hobbies, but we are happy.
6.My mother likes ______. ( )
A.singing B.dancing C.reading
7.My father likes ______. ( )
A.reading newspapers B.reading books C.listening to music
8.______ likes watching cartoons on TV. ( )
A.My brother B.My grandpa C.Everyone
9.______ like(s) running. ( )
A.My grandpa B.My grandma C.Both A and B
10.The underlined word different means ______. ( )
A.相同的 B.不同的 C.可爱的
阅读短文,选择最佳答案。
I have a good friend in my home. It’s a cat. Its name is Mimi. It’s white and yellow. And it’s very beautiful. I often play with it after school.
Today, my friends, Mary and Alice, come to see it, but it is shy and hides (隐藏) in the box behind the sofa (沙发). But at night when my family sit on the sofa, it goes out and plays with us.
In the evening, I must study at my desk. But it often stays (停留) on my desk. So I usually put it down and continue (继续) to do my homework carefully.
11.Mimi is the name of a ______. ( )
A.boy B.cat C.girl
12.Who is the writer’s (作者的) friend at home ( )
A.Alice. B.Mary. C.Mimi.
13.Do the writer’s friends see Mimi ( )
A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.
14.Where does Mimi often stay in the evening ( )
A.On the desk. B.In a box. C.On the sofa.
15.I ______ carefully in the evening. ( )
A.play with the dog B.see my friends C.do my homework
阅读短文,选择正确的答案。
Mike comes from America. He is twelve. His father Mr Brown works in a big shop in Beijing. Mike has a sister. Her name is Kate. She is only four. It is Saturday today. Mike’s family is all at home. Mr Brown is sitting in a chair and reading today’s newspaper. Mrs Brown is out of the house. She is watering the flowers. Is Mike with his mother No, he is cleaning his new bike. Where is Kate She is in her room. She is playing with her cat. What a happy family!
16.Mike is from ______. ( )
A.America B.China C.the UK
17.Mr Brown works in ______. ( )
A.Moscow B.Beijing C.New York
18.It is ______ today. ( )
A.Sunday B.Friday C.Saturday
19.Is Mrs Brown watering the flowers ( )
A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.We don’t know.
20.Mike is ______. ( )
A.reading today’s newspaper B.playing with her cat C.cleaning his new bike
根据短文内容,选择合适的答案。
A cat goes to a river every day. He wants to go fishing, but he can’t catch any (任何) fish. One day a fish comes up (出现). He catches the fish. He is very happy. He jumps up and down. He forgets (忘记) to put the fish into the box. He dances and sings, “I have a fish! I have a fish!” His friends all come to see the fish. “Where is your fish Let’s have a look,” his friends ask (问). “It’s over there, in the box,” the cat says.
They can’t find the fish. When the cat jumps up and down, the fish jumps back (跳回) into the river.
21.The cat goes to the river to _________. ( )
A.play games B.sing and dance C.catch fish
22._________ come to see the fish. ( )
A.The cat’s friends B.The fish’s friends C.The cat
23.—Where is the fish at last (最后) ( )
—_________.
A.In the box B.In the river C.We don’t know (知道)
24.The underlined phrase (划线短语) “jumps up and down” means (意思) _________. ( )
A.暴跳如雷 B.心如刀割 C.欣喜若狂
25.—Is the cat regretful (后悔的) ( )
—_________
A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.Sorry, we don’t know.
阅读理解。阅读下面的语言材料,然后按照文后要求做题。
根据材料内容选择最佳答案。
Hello, my name is Jack. I’m eleven. There are five people in my family. They are my grandmother, my parents, my sister and me. We live in a big house. Behind the house, there is a small garden. There are many flowers in it, but there are not any trees in it. There are four bedrooms (卧室) in our house. I have a small bedroom. In my room, there is a bed, a computer, a desk and two chairs. On the desk, there are some books, a light and a clock. My schoolbag is behind the computer chair. My computer is new. I like it very much.
26.Jack is ______ years old. ( )
A.ten B.eleven C.twelve
27.Jack ______ his parents and his sister live together. ( )
A.his grandmother B.his grandfather C.his uncle
28.A small garden is ______. ( )
A.beside my house B.near my house C.behind my house
29.There ______ trees in the garden. ( )
A.are no B.are C.is
30.Jack has ______. ( )
A.a big bedroom B.a small bedroom C.four bedrooms
阅读理解。
Today is Monday. It’s 4:30. It’s time to go home. But we must clean our classroom. We are on duty (值日) today. There are five classmates in our team. But now there are only three. John and Lucy are kicking (踢) a ball. I say to them, “Come here and clean our classroom.” Now, look! Tom is sweeping the floor with me. John is carrying water. Lucy is cleaning the desks and chairs. What is Jenny doing Can you guess Oh, she is watering the flowers. Now, our classroom is very clean. Everyone is very happy.
31.It’s 4:30, it’ time to _________. ( )
A.go to school B.go home C.go to bed
32.How many classmates are there in their team ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
33.John and Lucy are ________ before they begin (开始) to clean the classroom. ( )
A.kicking a ball B.carrying water C.cleaning the desks and chairs
34.Jenny is ________. ( )
A.sweeping the floor B.cleaning the blackboard C.watering the flowers
35.Everyone is very _______ now. ( )
A.clean B.happy C.beautiful
阅读理解。
It’ a sunny day. A fox is looking for some food in the forest because he doesn’t eat anything today. Then he sees a crow (乌鸦) sitting in a tree and there is a piece of meat in her mouth. The fox has an idea. “Good afternoon, dear Miss Crow. You look so beautiful today.” The crow doesn’t answer. “I hear (听说) you’re good at singing. Can you sing a song for me ” The crow feels very happy. Then she opens her mouth and begins singing. The meat falls down (掉落) on the ground. “Stop singing. You sing too badly,” the fox says. Then he picks up (捡起) the meat and runs away.
36.What’ the weather (天气) like that day ( )
A.It’ fine. B.It’ rainy. C.It’ cloudy.
37.There is _________ in the crow’ mouth. ( )
A.a piece of bread B.a piece of paper C.a piece of meat
38.The fox sees the crow __________. ( )
A.in the morning B.in the afternoon C.in the evening
39.The fox _________. ( )
A.thinks the crow sings well B.only wants to get the meat
C.wants to make friends with the crow
40.Which of the following is TRUE (正确的) ( )
A.The crow is the most beautiful animal in the forest.
B.The crow sings very well.
C.The fox is clever.
根据短文内容,选择正确答案。
My name is Anna. I am from England. This is my mother. She is a teacher. That is my father. He is a teacher, too. He is an English teacher. That is my sister, Nancy. And this is Mocky, he is my friend. He is a monkey.
41.Anna’s mother is a ________. ( )
A.teacher B.doctor C.nurse
42.Nancy is from ________. ( )
A.U.S. B.China C.England
43.Anna’s father teaches ________. ( )
A.Chinese B.English C.P.E.
44.Mocky is a ________. ( )
A.bird B.dog C.monkey
45.Mocky is Anna’s ________. ( )
A.friend B.sister C.brother
根据短文内容,选择恰当的选项。
Jim likes playing cards. Sometimes he plays cards with Jill. He also likes fishing. He often goes fishing on Sundays. He likes swimming very much. He often goes swimming in summer. He doesn’t like ball games. But he likes playing ping-pong very much. And he doesn’t like computer games. He likes learning English on his computer.
46.—Who sometimes plays cards with Jill ( )
—______.
A.Bill B.Tom C.Jim
47.Jim often goes fishing on ______. ( )
A.Mondays B.Fridays C.Sundays
48.Jim often goes swimming in ______. ( )
A.winter B.summer C.spring
49.Jim doesn’t like ______. ( )
A.flying kites B.ball games C.ping-pong
50.Jim likes ______ on his computer. ( )
A.learning English B.watches TV C.plays computer games
Hello, my name is Jack. I'm twelve years old. I'm from America. I live on a farm with my parents. There is a river in front of our house. The river is very clean. I often swim in the river with my friends in summer. There are some goats, cows and pigs behind our house. Oh, there is a forest near our house, too.
51.How old is Jack ( )
A.10. B.11. C.12.
52.Where is he from ( )
A.England. B.America. C.China.
53.What's in front of his house ( )
A.A river. B.A forest. C.A tree.
54.What does he often do in summer ( )
A.He often sings with his friends. B.He often swims with his friends. C.He often swims with his parents.
55.Is there a forest near his house ( )
A.No, there isn't. B.No, there aren't. C.Yes, there is.
根据短文内容,选择正确的答语。
Today is a fine day. Mike and his family are at the sports centre. Mike and his sister Lily are playing ball games. Mike is playing football and Lily is playing ping-pong.
Mr Green, Mike’s father, loves horses. He is riding a horse. The horse is running very fast.
Mrs Green, Mike’s mother, is watching a basketball game.
They are very happy.
56.What’s the weather like today ( )
A.Fine. B.Not bad. C.I don’t know.
57.Where are Mike and his family ( )
A.In the park. B.At the sports centre. C.At home.
58.What’s Mike doing ( )
A.He is riding a horse. B.He is playing football. C.He is playing ping-pong.
59.What does Mr Green love ( )
A.He loves watching a basketball game. B.He loves ball games.
C.He loves horses.
60.Are they happy ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.They are very happy.
Tom has a bright (明亮的) and big room. There's a bed, a desk and some chairs in it. The desk is near the window. Tom's books are on the desk. The bed is near the desk. There are trousers (裤子) and a coat (外套) on the bed. Tom has a green toy car. He likes it very much.
61.________ has a bright and big room. ( )
A.Tom B.Ann C.Billy
62.The desk is ________ the window. ( )
A.on B.behind C.near
63.—Where are trousers and coat ( )
—They are ________.
A.on the desk B.on the bed C.in the box
64.—What colour is Tom's toy car ( )
—It is ________.
A.green B.red C.white
65.The bed is ________ the desk. ( )
A.on B.near C.in
Look at the picture. There is a boy in the picture. Near the boy there are two cats. There is a plane in the sky, but there aren't any birds in it. Are there any trees in the picture Yes, there are some. What about flowers There aren't any. Look! What's under the big tree Oh, some footballs. How many footballs are there There are three.
66.There is a ________ in the picture. ( )
A.boy B.girl C.man D.woman
67.—Where are two cats ( )
—They are ________.
A.under the tree B.in the tree C.near the boy D.on the tree
68.Are there any birds in the sky ( )
A.No, there aren't. B.Yes, there are. C.Yes, but there's only one. D.B and C.
69.There are ________ in the picture. ( )
A.some flowers B.some trees C.some planes D.some birds
70.How many footballs are there ( )
A.They are three. B.They are two. C.There are two. D.There are three.
Here are some WeChat messages.
Eve, Tom’s green pencil is on his desk. Please take it to his classroom. He needs it.
OK, mom. But I can’t find his pencil. There is an English book on his desk. Lily’s pencil is in her pencil box. Can I take it for Tom
Sure. It’s five to eight, you must go to school now. Your aunt Mary is ill, she is in a hospital, she needs help, I must go to the hospital at once.
I see, mom. Is Uncle Tim in the hospital, too
No, he isn’t, He is on the train.
71.Can Eve find Tom’s pencil ( )
A.Yes, she does. B.No, she can’t. C.It’s on the desk.
72.What’s on Tom’s desk ( )
A.A pencil box. B.An English book. C.It’s on the desk.
73.What time is it now ( )
A.It’s eight. B.It’s seven fifty. C.It’s seven fifty-five.
74.How is Mary ( )
A.She is fine. B.She is in the hospital. C.She is good.
75.Where is Tim ( )
A.He is in the hospital. B.He is at home. C.He is on the train.
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.C 3.B 4.B 5.A
【导语】本文主要讲述的是校规。
1.句意:这张图片告诉我们_____。A. 不要站起来。B. 不要浪费食物!C. 坐下。图片是在食堂,吃饭不要浪费食物,故选B。
2.句意:这张图片告诉我们_____。A. 禁止随地吐痰或乱扔垃圾。B. 坐下。C. 听我说。不要说话。图片是在上课,上课我们要听老师讲课,不能说话,故选C。
3.句意:这张图片告诉我们_____。A. 看黑板。B. 小心脚下。C. 关上窗户。图片是楼梯,上下楼梯要小心脚下,故选B。
4.句意:这张图片告诉我们_____。A. 不要浪费食物!B. 保持安静!C. 小心脚下。图片是阅览室,在阅览室要保持安静,故选B。
5.句意:这张图片告诉我们_____。A. 禁止随地吐痰或乱扔垃圾。B. 看黑板。C. 坐下。图片是垃圾桶,我们不能随地吐痰或乱扔垃圾,故选A。
6.B 7.A 8.A 9.C 10.B
【导语】本文主要讲述的是家庭成员各自不同的爱好。
6.句意:我妈妈喜欢______。singing唱歌,dancing跳舞,reading阅读,根据句子“My mother likes dancing, she often dances with her friends.”,可知妈妈喜欢跳舞,故选B。
7.句意:我爸爸喜欢______。reading newspapers读报纸,reading books读书,listening to music听音乐,根据句子“My father likes reading newspapers,”,可知爸爸喜欢读报纸,故选A。
8.句意:______喜欢看电视上的动画片。My brother我的弟弟,My grandpa我的爷爷,Everyone每个人,根据句子“My little brother likes watching cartoons on TV.”,可知弟弟喜欢看动画片,故选A。
9.句意:______喜欢跑步。My grandpa我的爷爷,My grandma我的奶奶,Both A and B A和B,根据句子“My grandpa and grandma like running,”,可知爷爷奶奶都喜欢跑步,故选C。
10.句意:带下划线的单词different表示______。different不同的,故选B。
11.B 12.C 13.B 14.A 15.C
【导语】本文介绍了作者的猫。
11.句意:咪咪是一只_____的名字。A男孩,B猫,C女孩,根据“It’s a cat. Its name is Mimi.”,可知咪咪是一只猫的名字,故选B。
12.句意:在家谁是作者的朋友?A爱丽丝。B玛丽。C咪咪。根据“I have a good friend in my home. It’s a cat. Its name is Mimi.”,可知是咪咪,故选C。
13.句意:作者的朋友看见咪咪了吗?根据“Today, my friends, Mary and Alice, come to see it, but it is shy and hide (隐藏) in the box behind the sofa (沙发).”,可知没看到,答语为否定回答,故选B。
14.句意:咪咪晚上经常待在哪里?A在桌子上。B在箱子里。C在沙发上。根据“In the evening, I must study at my desk. But it often stays (停留) on my desk.”,可知经常待在桌子上,故选A。
15.句意:我晚上认真________。A和狗玩,B看望我的朋友,C做作业,根据“So I usually put it down and continue (继续) to do my homework carefully.”,可知晚上认真做作业,故选C。
16.A 17.B 18.C 19.A 20.C
【导语】本文介绍了迈克一家人及星期六做的事情。
16.句意:迈克来自______。A美国,B中国,C英国,根据“Mike comes from America.”,可知来自美国,故选A。
17.句意:布朗先生在______工作。A莫斯科,B北京,C纽约,根据“Mr Brown works in a big shop in Beijing.”,可知在北京工作,故选B。
18.句意:今天是_______。A星期天,B星期五,C星期六,根据“It is Saturday today.”,可知今天是星期六,故选C。
19.句意:布朗夫人正在浇花吗?根据“Mrs Brown is out of the house. She is watering the flowers.”,可知布朗夫人正在浇花,答语为肯定回答,故选A。
20.句意:迈克正在_______。A看今天的报纸,B和她的猫玩,C清理他的新自行车,根据“Is Mike with his mother No, he is cleaning his new bike.”,可知正在清理自行车,故选C。
21.C 22.A 23.B 24.C 25.A
【导语】本文介绍小猫钓鱼的故事。
21.句意:小猫去河边去____。A玩游戏,B唱歌和跳舞,C抓鱼。根据“He wants to go fishing, but he can’t catch any (任何) fish.他想去钓鱼,但钓不到任何鱼。”可知他去钓鱼。故选C。
22.句意:_____来看鱼。A猫的朋友们,B鱼的朋友们,C猫。根据“His friends all come to see the fish. 他的朋友们都来看鱼。”可知是猫的朋友们。故选A。
23.句意:—最后鱼在哪?—______。A在盒子里,B在河里,C我们不知道。根据“When the cat jumps up and down, the fish jumps back (跳回) into the river.当猫跳上跳下时,鱼跳回河里。”可知鱼跳回河里了。故选B。
24.句意:划线短语“jumps up and down”的意思是______。根据上下文可知是跳上跳下的意思,故选C。
25.句意:—猫后悔了吗?—_______。A是的,他后悔了。B不,他没有后悔。C抱歉,我们不知道。根据上下文可知他辛苦抓的鱼跑了,他是后悔的。故选A。
26.B 27.A 28.C 29.A 30.B
【导语】本文主要是杰克在介绍自己的家庭情况。
26.句意:杰克是____岁。A十岁,B十一岁,C十二岁。由文中“I’m eleven. 我是十一岁。”可知杰克是十一岁,故选B。
27.句意:杰克,_____,他的父母和他的姐姐住在一起。A他的奶奶,B他的爷爷,C他的叔叔。由文中“They are my grandmother, my parents, my sister and me. 他们是我的奶奶,我的父母,我的姐姐和我。”可知杰克的奶奶和他们住在一起。故选A。
28.句意:一个小花园是______。A在我家房子旁边,B在我家房子附近,C在我家房子后面。由文中“Behind the house, there is a small garden. 在房子后面,有一个小花园。”可知选项C符合题意,故选C。
29.句意:在花园里_____树。A没有,B用于复数,C用于单数。由文中“… but there are not any trees in it. ……但是在里面没有任何树。”可知花园里没有树。故选A。
30.句意:杰克有______。A一个大卧室,B一个小卧室,C四个卧室。由文中“I have a small bedroom. 我有一个小卧室。”可知杰克有个小卧室。故选B。
31.B 32.C 33.A 34.C 35.B
【导语】本文主要讲述的是同学们打扫卫生的过程。
31.句意:现在是4点30分,该去_______了。A去上学,B回家,C去睡觉,根据句子“It’s 4:30. It’s time to go home.”,可知该回家了,故选B。
32.句意:他们队里有多少同学?A三个。B四个。C五个。根据句子“There are five classmates in our team.”,可知队里有五个同学,故选C。
33.句意:约翰和露西在开始打扫教室之前已经________了。A踢球,B挑水,C清洁课桌和椅子,根据句子“John and Lucy are kicking a ball.”,可知他们去踢球了,故选A。
34.句意:珍妮正在_____。A扫地,B擦黑板,C浇花,根据句子“Oh, she is watering the flowers.”,可知珍妮正在浇花,故选C。
35.句意:现在大家都很_______了。A干净的,B开心的,C漂亮的,根据句子“Everyone is very happy.”,可知大家都很开心,故选B。
36.A 37.C 38.B 39.B 40.C
【导语】本文主要讲述了狐狸和乌鸦的故事。
36.句意:那天天气怎样?A晴朗的。B下雨的。C多云的。根据文中句子“It’ a sunny day.”可知天气是晴朗的,故选A。
37.句意:乌鸦嘴里有________。A一片面包,B一张纸,C一块肉。根据文中句子“Then he sees a crow (乌鸦) sitting in a tree and there is a piece of meat in her mouth.”可知乌鸦嘴里有一块肉,故选C。
38.句意:狐狸看见乌鸦______。A在早上,B在下午,C在晚上。根据文中句子“Good afternoon, dear Miss Crow.”可知狐狸是下午看见乌鸦的,故选B。
39.句意:狐狸_______。A认为乌鸦歌唱得好,B只想得到肉,C想和乌鸦交朋友。根据文中句子“Then he picks up (捡起) the meat and runs away.”可知狐狸只想得到乌鸦的肉,故选B。
40.句意:下面哪一个是正确的?A乌鸦是森林中最美丽的动物。B 乌鸦唱得很好。 C这只狐狸很聪明。根据文中内容,可知狐狸从乌鸦嘴里得到了肉,所以它是聪明的,故选C。
41.A 42.C 43.B 44.C 45.A
【导语】本文介绍了安娜的个人信息及家人情况。
41.句意:安娜的妈妈是________。A老师,B医生,C护士,根据“This is my mother. She is a teacher.”可知安娜的妈妈是一位老师,故选A。
42.句意:南希来自________。A美国,B中国,C英国,根据“My name is Anna. I am from England.”和“That is my sister, Nancy.”可知南希是安娜的妹妹,都来自英国,故选C。
43.句意:安娜的爸爸教________。A中文,B英语,C体育,根据“He is an English teacher.”可知安娜的爸爸是一位英语老师,教英语,故选B。
44.句意:莫奇是一只________。A鸟,B狗,C猴子,根据“And this is Mocky, ...He is a monkey.”可知莫奇是一只猴子,故选C。
45.句意:莫奇是安娜的________。A朋友,B姐妹,C兄弟,根据“And this is Mocky, he is my friend.”可知莫奇是我的朋友,故选A。
46.C 47.C 48.B 49.B 50.A
【导语】本文介绍了吉姆的兴趣爱好。
46.句意:谁有时和吉尔打牌?A比尔,B汤姆,C吉姆,根据“Jim likes playing cards. Sometimes he plays cards with Jill.”,可知吉姆有时和吉尔打牌,故选C。
47.句意:吉姆经常在______去钓鱼。A星期一,B星期五,C星期天,根据“He often goes fishing on Sundays.”,可知吉姆经常在星期天去钓鱼,故选C。
48.句意:吉姆经常在_____去游泳。A冬天,B夏天,C春天,根据“He often goes swimming in summer.”,可知吉姆经常在夏天去游泳,故选B。
49.句意:吉姆不喜欢______。A放风筝,B球类运动,C乒乓球,根据“He doesn’t like ball games.”,可知吉姆不喜欢球类运动,故选B。
50.句意:吉姆喜欢在电脑上_______。A学习英语,B看电视,C玩电脑游戏,根据“He likes learning English on his computer.”,可知吉姆喜欢在电脑上学习英语,故选A。
51.C 52.B 53.A 54.B 55.C
【导语】本文主要介绍杰克的个人情况和他家附近的景物。
51.句意:杰克多少岁?A十岁。B十一岁。C十二岁。根据“I'm twelve years old.”可知杰克十二岁,故选C。
52.句意:他来自哪里?A英格兰。B美国。C中国。根据“I'm from America.”可知杰克来自美国,故选B。
53.句意:他家房子前有什么?A一条河。B一座森林。C一棵树。根据“There is a river in front of our house.”可知他家屋前有一条河,故选A。
54.句意:夏天他经常做什么?A他经常和朋友一起唱歌。B他经常和朋友一起游泳。C他经常和父母一起游泳。根据“I often swim in the river with my friends in summer.”可知他经常和朋友一起游泳,故选B。
55.句意:他家附近有森林吗?A不,没有。B不,没有。C是的,有。根据“Oh, there is a forest near our house, too.”可知他家附近有森林,故选C。
56.A 57.B 58.B 59.C 60.C
【导语】本文介绍了迈克一家在体育中心所做的事情。
56.句意:今天天气怎么样?A好的。B不错。C我不知道。根据“Today is a fine day.”可知今天天气很好,故选A。
57.句意:迈克和他的家人在哪里?A在公园里。B在体育中心。C在家里。根据“Mike and his family are at the sports centre.”可知迈克和他的家人在体育中心,故选B。
58.句意:迈克在干什么?A他正在骑马。B他在踢足球。C他在打乒乓球。根据“Mike is playing football and Lily is playing ping-pong.”可知迈克在踢足球,故选B。
59.句意:格林先生喜欢什么?A他喜欢看篮球赛。B他喜欢球赛。C他喜欢马。根据“Mr Green, Mike’s father, loves horses. ”可知格林先生喜欢马,故选C。
60.句意:他们高兴吗?A是的,他们是。B不,他们不是。C他们非常高兴。根据“They are very happy.”可知他们非常高兴,故选C。
61.A 62.C 63.B 64.A 65.B
【分析】短文主要介绍了汤姆的房间。
61.句意:_____有一个明亮的大房间。A汤姆,B安,C比利。根据句子Tom has a bright and big room. 汤姆有一个明亮的大房间。可知A选项符合题意,故选A。
62.句意:桌子在窗户_______。A在……上,B在……后面,C在附近,根据句子The desk is near the window. 桌子靠近窗户。可知C选项符合题意,故选C。
63.句意:—裤子和外套在哪里?—它们在______。A在桌子上,B在床上,C在盒子里,根据句子There are trousers and a coat on the bed.床上有裤子和外套。可知选项B符合题意,故选B。
64.句意:—汤姆的玩具车是什么颜色的?—它是_______。A绿色,B红色,C白色,根据句子Tom has a green toy car.汤姆有一辆绿色玩具车。可知选项A符合题意,故选A。
65.句意:床在桌子_____。A在……上,B在附近,C在……里,根据句子The bed is near the desk.床靠近桌子。可知选项B符合题意,故选B。
66.A 67.C 68.A 69.B 70.D
【分析】短文主要描述了一幅照片的内容。
66.句意:照片中有一个__________。A男孩,B女孩,C男人,D女人。根据文中句子There is a boy in the picture. 可知照片中有一个男孩,故选A。
67.句意:—两只猫在哪里?—他们在___________。A在树下,B在树上,C在男孩旁边,D(长)在树上。根据文中句子Near the boy there are two cats.可知两只猫在男孩旁边,故选C。
68.句意:天空中有一些鸟吗?根据文中句子There is a plane in the sky, but there aren't any birds in it. 可知天空中没有任何鸟,所以做否定回答,故选A。
69.句意:在照片中有___________。A一些花,B一些树,C一些飞机,D一些鸟。根据文中句子Are there any trees in the picture Yes, there are some. 可知照片中有一些树,故选B。
70.句意:有多少个足球?A它们是3。B它们是2。C有两个。D有三个。根据文中句子How many footballs are there There are three.可知有三个足球,故选D。
71.B 72.B 73.C 74.B 75.C
【分析】短文大意:短文介绍了伊芙找不到汤姆的铅笔,妈妈去医院照顾阿姨玛丽。
71.句意:伊芙能找到汤姆的铅笔吗?A是的,她能;B不,她不能;C它在桌子上;根据短文中的But I can’t find his pencil. 但是我找不到他的铅笔,可知伊芙不能找到汤姆的铅笔,答语为否定答语,故选B。
72.句意:汤姆的桌子上有什么?A一个铅笔盒;B一本英语书;C它在桌子上;根据短文中的There is an English book on his desk. 他的桌子上有一本英语书。可知汤姆桌子上有一本英语书,故选B。
73.句意:现在几点了?A现在八点;B现在七点五十;C现在七点五十五;根据短文中的 It’s five to eight,现在差五分八点,也就是七点五十五,故选C。
74.句意:玛丽怎么样?A她很好;B她在医院里;C她是好的;根据短文中的Your aunt Mary is ill, she is in a hospital,你的阿姨玛丽生病了,她在医院里,故选B。
75.句意:蒂姆在哪里?A他在医院里;B他在家里;C他在火车上;根据短文中的 Is Uncle Tim in the hospital, too No, he isn’t, He is on the train.蒂姆姨夫也在医院吗?不,他没有。他在火车上。故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录