【期末考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优北师大版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优北师大版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 135.7KB
资源类型 试卷
版本资源 北师大版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-18 16:21:52

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优北师大版(三起)
专题18 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据图表信息选择正确的答案。
Are you a cool boy Do you want to buy some new clothes Shop Cool Online (在网上) is a good shop for you. Here are some clothes for e and see them now!
Age Clothes
7-11 Name: shirt Price: 70 Colour: yellow and black Name: trousers Price: 53 Colour: blue
12-18 Name: sweater Price: 59 Colour: white and blue Name: shoes Price: 68 Colour: black and white
1.Shop Cool Online has clothes for ______ . ( )
A.men B.girls C.boys
2.How much are the black and white shoes ( )
A. 59 B. 68 C. 70
3.Tom spends 53 buying a pair of trousers. How old is he ( )
A.18 B.6 C.10
4.What are the most expensive clothes ( )
A.Shirts. B.Trousers. C.Shoes.
5.Where can you see the pictures ( )
A.In the book. B.In the newspaper. C.On the computer.
This is a picture of the twins' house. The twins have a big apple tree near their house. A table is under the tree. Some red apples are on the table. Look! Lucy is putting the red apples into a basket (篮子). Lily is playing games under the tree. You can see many apples on the tree. Some are red and some are green. Their mother and father are carrying (搬运) a basket of apples home.
根据短文内容选择正确答案,将其标号填入题前括号内。
6.The apple tree is ______. ( )
A.in front of their house B.behind their house C.near their house
7.There is a table ______. ( )
A.near the tree B.behind the house C.under the tree
8.______ is putting the red apples into a basket. ( )
A.Lucy B.Lily C.The twins
9.There are ______ on the tree. ( )
A.some birds B.no apples C.some red apples and some green apples
10.Their father and mother are ______. ( )
A.putting apples under the tree
B.picking (摘) apples in the tree
C.carrying a basket of apples home.
根据短文内容,选择正确答案。
Dear Peter,
Today is Chinese New Year. We are having a good time.
We all wear new clothes for the new year. I am wearing a red jacket and blue trousers. Ken is my best friend. He is wearing a yellow coat, yellow trousers and a yellow hat!
My sister Lily is wearing a red sweater and brown trousers. What’s in her hand It’s a red lantern!
Yours,
Lucy
11.We are ______ today. ( )
A.happy B.sad C.hot
12.______ is wearing a red jacket. ( )
A.Peter B.Lucy C.Lily
13.Ken likes ______. ( )
A.red B.yellow C.brown
14.Lily is Lucy’s ______. ( )
A.sister B.friend C.aunt
15.Lily’s trousers are ______. ( )
A.blue B.yellow C.brown
My grandfather is sixty years old. He’s a farmer. He loves his job very much. Today is his birthday. My father, my mother and I are in his house. My uncle also comes here. He’s a tall man. He’s a worker. He comes to see my grandfather every Sunday. My grandfather has a good friend. His name is Jim. He’s from the UK. He’s a doctor. He comes to see my grandfather, too. We have a good time. My grandfather is very happy today.
16.My grandfather is ________ years old now. ( )
A.50 B.60 C.70
17.My ________ also comes to see my grandfather. ( )
A.cousin B.uncle C.aunt
18.My grandfather is ________. ( )
A.a farmer B.a teacher C.a doctor
19.Jim is ________. ( )
A.a worker B.a teacher C.a doctor
20.Jim is my grandfather’s ________. ( )
A.teacher B.brother C.friend
阅读理解。
A: Look at this red dress, Lucy. It is nice.
B: Yes, Mom. There is a flower on it.
A: Put it on, please. (B puts on the red dress.) Oh, it’s too big for you.
B: Yes, it’s too big.
A: Try this blue one. It is small.
B: OK. (B puts on the blue one.)
A: That’s lovely! Do you like it
B: Yes, I like it. Can I take it
A: Yes, you can.
21.Who is B ( )
A.A red dress. B.Lucy. C.Lucy’s mother.
22.Who is A ( )
A.Lucy’s friend. B.Lucy’s mother. C.Lucy’s father.
23.The _______ dress is big. ( )
A.red B.yellow C.blue
24.B wants to take the _______ dress. ( )
A.red B.blue C.nice
25.The _______ dress is small. ( )
A.red B.flower C.blue
阅读短文,选择最佳答案。
Hello! I’m Xiaoting. I’m fifteen. Xiaofei is my sister. Last Saturday, our mother bought two hats for us. My hat is yellow and it’s big. My sister’s hat is orange and it’s small. Yesterday, my sister and I went to the park by bus. My sister wore (戴) her new hat. But she lost it on the bus. She was very sad (难过的).
26.Xiaoting is ______. ( )
A.13 B.11 C.15
27.Xiaofei is Xiaoting’s ______. ( )
A.sister B.aunt C.grandma
28.Xiaoting’s hat is ______. ( )
A.small B.yellow C.orange
29.Xiaoting and Xiaofei went to the park by ______ yesterday. ( )
A.taxi B.bike C.bus
30.______ lost her hat yesterday. ( )
A.Xiaofei B.Xiaoting C.Xiaoting’s mother
阅读短文,选择最佳答案。
There is a boy named Tom. Today is a sunny day and he wants to go out to play. He puts on (穿) his favorite blue T-shirt and his new white shoes. The T-shirt has a cute pattern (图案) on it and the shoes are very comfortable (舒适的). He is so happy to wear them.
Tom goes to the park. In the park, he sees many children playing. Some are flying kites, some are riding bikes, and others are playing ball games. Tom joins them and they have a great time together. After a while, Tom feels tired. He sits on a bench and takes off (脱) his shoes to relax (放松) his feet.
31.Tom wears a ______ T-shirt today. ( )
A.red B.blue C.green
32.The T-shirt has a ______ on it. ( )
A.beautiful flower B.tall tree C.cute pattern
33.Tom goes to ______. ( )
A.the park B.the school C.the store
34.The shoes are ______. ( )
A.comfortable B.big C.small
35.Tom ______ in the park. ( )
A.just (只是) sits on a bench B.reads a book under a tree C.plays with other children
36.Tom takes off his shoes in the park because ______. ( )
A.his shoes are broken B.he wants to relax his feet C.he doesn’t like wearing shoes
读一读,根据短文信息选择最佳选项。
Lost-and-found Found: I’m Jack from Class 1. I’m looking for the owner (主人) of a basketball. Found: There’s a blue schoolbag. If (如果) you lost it, please call Joe at 2418686. Found: I found a cap in the playground yesterday. If it is yours, please call Mary. Tel: 2412886. Lost: I lost my English book. Please call Tom if you get it. Tel: 2416314. Lost: I can’t find my cat kite. If you get it, please call Bob at 2416123.
37.Jack found ____. ( )
A.a basketball B.a coat C.a kite
38.2418686 is ____ telephone number. ( )
A.Tom’s B.Mary’s C.Joe’s
39.If you find an English book, you can call ____. ( )
A.2416123 B.2416314 C.2412886
40.Where did Mary find a cap ( )
A.She found it in Class 1.
B.She found it in a blue schoolbag.
C.She found it in the playground.
41.Who lost a cat kite ( )
A.Mary. B.Bob. C.Tom.
根据短文内容,选择合适的答案。
Lost Hello, everyone! I’m Daming from Class Five. I’m sad now. Because I lost my schoolbag on the playground last night. The schoolbag is blue and black. There are five books and one pencil case in it. My coat is in it, too. If you find it, please put it in our Lost and Found office. Thank you! Found Hello, boys and Girls! I’m Sam from Class Three. I found these table tennis bats (球拍) on the school bus yesterday. They were in a red bag. And there was a panda on the bag. If they are your bats, please call me at 87××××51.
42.Daming was sad because he lost ________. ( )
A.his schoolbag B.his shorts C.his table tennis bats
43.Where did Daming lose it ( )
A.In the classroom. B.On the school bus. C.On the playground.
44.Who found these table tennis bats ( )
A.Daming. B.Sam. C.Tom.
45.What was on the bag ( )
A.A panda. B.A dog. C.A flower.
46.If you find Daming’s schoolbag, you can come to the ________. ( )
A.school bus B.Lost and Found office C.playground
阅读短文,选择合适的选项。
Last summer holiday, Amy and Sam went to the West Lake (西湖) with their Chinese friend Lingling. They went there by plane. It is very beautiful and very famous. They rowed a boat on the lake. Amy bought a beautiful hat near the lake. Sam took many photos of Amy there. They also ate some nice food there. They had a very good time.
47.When did they go to the West Lake ( )
A.Last summer holiday. B.Yesterday. C.Last Sunday.
48.Who went to the West Lake ( )
A.Amy and Sam. B.Lingling. C.Amy, Sam and Lingling.
49.How did they go to the West Lake ( )
A.By boat. B.By plane. C.By bike.
50.Did they row a boat on the lake ( )
A.Yes, they did. B.No, they didn’t. C.Yes, they do.
51.What did Amy buy near the lake ( )
A.A kite. B.A hat. C.A coat.
海海在朋友圈分享了一张他生活的村庄的照片。阅读短文,选择正确的答案。
I come from a beautiful village. Look! This is a picture of my village. There are many rivers and bridges in the village. The water in the rivers is very clean. There are many fish in the rivers. Near the village, there are many mountains. There are many big trees on the mountains. You can see many birds and some monkeys in the mountains. But there are no pandas or bears in the mountains. The sky is blue. The air is fresh. Welcome to my village!
52.There are many ____ in the village. ( )
A.rivers and bridges B.mountains C.monkeys and ducks
53.Are there any ducks on the rivers ( )
A.Yes, there is. B.Yes, there are. C.No, there aren’t.
54.There are no ____ in the mountains. ( )
A.birds B.pandas or bears C.monkeys
55.The air in the village is ____. ( )
A.clean B.blue C.fresh
56.Is it a green village ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.Yes, there is.
阅读短文,选择最佳答案。
All kids have dreams. Some want to be doctors. Some want to be teachers. And this 9-year-old boy wants to protect (保护) the earth. The boy’s name is Jack. He lives in the USA (美国). This month, he writes a letter to NASA (美国国家航空航天局) . He wants to be a planetary protection officer (星球护卫官) for NASA.
Here are some funny parts of his letter.
... I will be fit for the job (胜任工作). I am clever. And I watch a lot of space movies. I can play video games very well. I am young. So I can learn to think like an alien (外星人). ...
Soon, Jack gets a letter from NASA!
Dear Jack, You want to be a NASA planetary protection officer. That’s great! The job is really cool and is very important (重要的). It protects Earth from small microbes (微生物). It also needs to protect other planets (星球). We are always looking for scientists (科学家) and engineers (工程师) to help us. So we hope you will study hard and do well in school. We hope to see you at NASA in the future.
57.Where does Jack live ( )
A.In Britain. B.In China. C.In the USA.
58.What does Jack want to be in the future ( )
A.An alien. B.A pilot. C.A planetary protection officer.
59.What is Jack good at ( )
A.Playing video games. B.Watching TV. C.Studying.
60.How is this job ( )
A.It’s important. B.It’s cool. C.Both A and B.
61.What does a planetary protection officer (星球护卫官) do ( )
A.Watch space movies. B.Write letters.
C.Protect Earth from small microbes and also protect other planets.
Read and choose the right answer. (阅读短文,选出正确的答案)
Aunt Mary works in a big shop. She sells things to people. She likes her job very much. The shop is not far from her home. It’s about two kilometers (千米) away. So Aunt Mary never goes to work by car. Sometimes she goes there by bicycle, and sometimes she goes there on foot. It takes her twelve minutes to get there by bike or twenty minutes on foot. Today her bicycle is broken. She wants to walk there. She leaves home at half past eight. Her work starts at nine in the morning and finishes at five in the afternoon.
62.—What does Aunt Mary do ( )
—She is a ______.
A.shop assistant B.worker C.farmer
63.—How does Aunt Mary go to work ( )
—She ______.
A.takes a bus B.rides a bicycle C.rides a bicycle or walks
64.—How long does it take her to get to the shop by bicycle ( )
—______ minutes.
A.Twenty B.Twelve C.Ten
65.—What time does she arrive at the shop today ( )
—At about ______.
A.ten to nine B.ten past nine C.nine
66.—Why does she want to walk to work today ( )
—Because ______.
A.she likes walking B.she gets up early C.her bicycle is broken
阅读短文,从A,B,C三个选项中选出最佳答案
In our city there is a big zoo. There are a lot of different animals in it. There are some scary tigers and lions. They like eating meat and they eat much meat every day.
There are also two big elephants and a baby elephant. Children like to ride them. The elephants are very kind and friendly. They eat much grass and bananas.
In the zoo, we can see different kinds of bears. They are heavy. They are all slow and clumsy. They stand on their back legs and lift (举起) their front legs to ask for food. They like cakes very much.
Do you like pandas There’s only one in the zoo. Her name is Huahua. She is very cute. She likes eating bamboos a lot. She is kind of (有点) shy. She’s very interesting and lovely.
67.The underlined (划横线的) word “They” in paragraph (段落、段) 1 refers to (指的是) ________. ( )
A.bears B.elephants C.tigers and lions
68.The elephants are _______. ( )
A.scary B.friendly C.cute
69.The underlined word “clumsy” in paragraph 3 means _______ in Chinese. ( )
A.敏捷的 B.细小的 C.笨拙的
70.What do the bears in the zoo like to eat ( )
A.Cakes. B.Bamboos. C.Meat.
71.Which is not RIGHT ( )
A.The tigers like eating meat very much.
B.Children like to ride elephants.
C.The baby panda is very cute and interesting.
请阅读Lily的日记,根据问题选择恰当的答案。
Lily’s Diary
September 25th Rainy Today was a tough day. My dog, Max, got lost. We searched everywhere but couldn’t find him. I’m very sad and worried about him. I hope he’s safe. September 26th Sunny This morning, I found a note on the door. It was from our neighbor, Mr. Smith. He said Max is with him and he’s fine. I was so happy! I went to pick up Max right away.
September 27th Cloudy Mum told me we have to move to a new house because of Dad’s new job. At first, I was upset because I don’t want to leave my friends. But then I thought about the new adventures waiting for me. I started to get excited. September 28th Rainy Today, I said goodbye to my friends. It was hard, but we promised to keep in touch. I packed my favourite books and toys. We are moving tomorrow.
September 29th Sunny The move was tiring, but the new house is nice. My room is bigger than before, and I have a view of the park. I’m starting to like it here. Max seems happy, too.
72.How did Lily feel when Max got lost ( )
A.Excited. B.Worried. C.Bored.
73.Who found Max and took care of him ( )
A.Lily’s mum. B.Mr. Smith. C.Lily’s dad.
74.What makes Lily feel better about moving ( )
A.Leaving her friends behind. B.The thought of new adventures.
C.The bigger room in the old house.
75.When did Lily move to the new house ( )
A.September 27th. B.September 28th. C.September 29th.
76.From the passage, we know _____. ( )
A.Max was lost and no one could find him. B.Lily is not happy to see her new room.
C.Lily’s new house is close to the park.
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.B 3.C 4.A 5.C
【导语】本文主要介绍了一个网店的服装信息。
1.句意:网上酷店有男孩的衣服。A男人,B女孩,C男孩,根据“Are you a cool boy Do you want to buy some new clothes Shop Cool Online (在网上) is a good shop for you.”可知网上酷店有男孩的衣服。故选C。
2.句意:黑色和白色相间的鞋子68元。根据“Price: 68”可知黑色和白色相间的鞋子68元。故选B。
3.句意:汤姆花53元买了一条裤子。他多大?根据表格可知53元的裤子对应的年龄是7到11岁,故选C。
4.句意:什么是最贵的衣服?A衬衫。B裤子。C鞋。根据表格可知衬衫70元,裤子53元,毛衣59元,鞋68元,最贵的是衬衫,故选A。
5.句意:你在哪里可以看到这些图片?A在书上。B在报纸上。C在电脑上。根据“Shop Cool Online (在网上) is a good shop for you.”可知在电脑上可以看到,故选C。
6.C 7.C 8.A 9.C 10.C
【导语】本文讲述了照片中露西和家人正在做的事情。
6.句意:苹果树______。A在房子前面,B在它们房子后面,C在他们房子附近。根据“The twins have a big apple tree near their house.”这对双胞胎的房子附近有一颗大的苹果树。可知C选项符合题意,故选C。
7.句意:______有一张桌子。A树附近,B在房子后面,C在树下。根据“A table is under the tree.”树下有一张桌子。可知C选项符合题意,故选C。
8.句意:______正在把红苹果放进篮子里。A露西,B莉莉,C双胞胎。根据“Lucy is putting the red apples into a basket.”露西正在把红苹果放进篮子里。可知A选项符合题意,故选A。
9.句意:有______在树上。A一些鸟,B没有苹果,C一些红色的苹果和一些绿色的苹果。根据“You can see many apples on the tree. Some are red and some are green.”你可以看到树上有许多苹果。一些是红色的,一些是绿色的。可知C选项符合题意,故选C。
10.句意:他们的爸爸和妈妈正在______。A把苹果放在树下,B摘树上的苹果,C搬一篮苹果回家。根据“Their mother and father are carrying a basket of apples home.”他们的妈妈和爸爸正在搬一篮苹果回家。可知C选项符合题意,故选C。
11.A 12.B 13.B 14.A 15.C
【导语】本文讲了几个人春节时穿的衣服。
11.句意:我们今天很______。A高兴的,B伤心的,C热的,根据“We are having a good time.”,可知今天很高兴,故选A。
12.句意:_____穿着一件红色的夹克。A彼得,B露西,C莉莉,根据“I am wearing a red jacket and blue trousers.”,可知露西穿着一件红色的夹克,故选B。
13.句意:肯喜欢______。A红色,B黄色,C棕色,根据“Ken is my best friend. He is wearing a yellow coat, yellow trousers and a yellow hat!”,可知肯喜欢黄色,故选B。
14.句意:莉莉是露西的_______。A妹妹,B朋友,C姑姑,根据“My sister Lily is wearing a red sweater and brown trousers.”,可知莉莉是露西的妹妹,故选A。
15.句意:莉莉的裤子是_______。A蓝色的,B黄色的,C棕色的,根据“My sister Lily is wearing a red sweater and brown trousers.”,可知莉莉的裤子是棕色的,故选C。
16.B 17.B 18.A 19.C 20.C
【分析】短文大意:主要介绍爷爷的职业以及参加爷爷六十岁生日聚会的家庭成员及朋友的个人情况。
16.句意:我爷爷现在_____岁。A五十,B六十,C七十,根据原文My grandfather is sixty years old.可知爷爷六十岁,故选B。
17.句意:我的_____也来看我的爷爷。A表弟(表妹),B叔叔,C姑姑,根据原文My uncle also comes here.可知叔叔也来这里,故选B。
18.句意:我爷爷是_____。A农民,B老师,C医生,根据原文He’s a farmer. 可知他是一位农民,故选A。
19.句意:吉姆是_____。A工人,B老师,C医生,根据原文He’s a doctor. 可知他是一位医生,故选C。
20.句意:吉姆是我爷爷的_____。A老师,B哥哥(弟弟),C朋友,根据原文My grandfather has a good friend. His name is Jim. 可知吉姆是我爷爷的好朋友,故选C。
21.B 22.B 23.A 24.B 25.C
【导语】本文主要讲了妈妈给露西买连衣裙的事情。
21.句意:谁是B?A一条红色的连衣裙。B露西。C露西的妈妈。根据“ A: Look at this red dress, Lucy. It is nice.”,可知B是露西。故选B。
22.句意:谁是A?A露西的朋友。B露西的妈妈。C露西的父亲。根据“B: Yes, Mom. There is a flower on it.”,可知A是露西的妈妈。故选B。
23.句意:这条_____连衣裙很大。A红色,B黄色,C蓝色。根据“A: Put it on, please. (B puts on the red dress.) Oh, it’s too big for you.B: Yes, it’s too big.”,可知红色的连衣裙很大,故选A。
24.句意:B想要买_____连衣裙。A红色,B蓝色,C漂亮。根据“A: Try this blue one. It is small. B: OK. (B puts on the blue one.) A: That’s lovely! Do you like it B: Yes, I like it. Can I take it A: Yes, you can.”,可知B想买蓝的连衣裙,故选B。
25.句意:这条_____连衣裙很小。A红色,B花朵,C蓝色。根据“A: Try this blue one. It is small.”,可知蓝色连衣裙很小,故选C。
26.C 27.A 28.B 29.C 30.A
【导语】本文讲了妈妈给小婷和小菲买帽子。
26.句意:小婷_____岁。根据“I’m Xiaoting. I’m fifteen.”,可知小婷15岁,故选C。
27.句意:小菲是小婷的______。A妹妹,B姑姑,C奶奶,根据“I’m Xiaoting. I’m fifteen. Xiaofei is my sister.”,可知小菲是小婷的妹妹,故选A。
28.句意:小婷的帽子是______。A小的,B黄色的,C橙色的,根据“My hat is yellow and it’s big.”,可知小婷的帽子是大的、黄色的,故选B。
29.句意:小婷和小菲昨天坐______去了公园。A出租车,B自行车,C公共汽车,根据“Yesterday, my sister and I went to the park by bus.”,可知坐公共汽车去了公园,故选C。
30.句意:_____昨天丢了帽子。A小菲,B小婷,C小婷的妈妈,根据“My sister wore (戴) her new hat. But she lost it on the bus.”,可知小菲丢了帽子,故选A。
31.B 32.C 33.A 34.A 35.C 36.B
【导语】本文介绍了汤姆的穿着打扮和汤姆在公园玩的事情。
31.句意:汤姆今天穿着一件_______T恤衫。A红色的,B蓝色的,C绿色的,根据“He puts on (穿) his favorite blue T-shirt and his new white shoes.”,可知穿着蓝色的T恤衫,故选B。
32.句意:T恤衫上面有一个______。A漂亮的花,B高大的树,C可爱的图案,根据“The T-shirt has a cute pattern (图案) on it and the shoes are very comfortable (舒适的).”,可知上面有一个可爱的图案,故选C。
33.句意:汤姆去______。A公园,B学校,C商店,根据“Tom goes to the park.”,可知去公园,故选A。
34.句意:鞋很______。A舒适的,B大的,C小的,根据“The T-shirt has a cute pattern (图案) on it and the shoes are very comfortable (舒适的).”,可知鞋是舒适的,故选A。
35.句意:汤姆在公园里______。A只坐在沙滩上,B在树下看书,C和其他孩子玩,根据“Tom joins them and they have a great time together.”,可知汤姆在公园里和其他孩子玩,故选C。
36.句意:汤姆在公园里脱掉鞋,因为_______。A他的鞋坏了,B他想放松他的脚,C他不喜欢穿鞋,根据“He sits on a bench and takes off (脱) his shoes to relax (放松) his feet.”,可知因为要放松脚,故选B。
37.A 38.C 39.B 40.C 41.B
【导语】本文主要介绍几则失物招领启事。
37.句意:杰克发现____。a basketball一个篮球,a coat一件外套,a kite一个风筝。根据“I’m looking for the owner (主人) of a basketball.”可知是篮球,故选A。
38.句意:2418686是___电话号码。Tom’s汤姆的,Mary’s玛丽的,Joe’s乔的。根据“There’s a blue schoolbag. If (如果) you lost it, please call Joe at 2418686.”可知是乔的,故选C。
39.句意:如果你发现一本英语书,你可以拨打____。根据“I lost my English book. Please call Tom if you get it. Tel: 2416314.”可知是2416314,故选B。
40.句意:玛丽在哪里发现了一顶帽子?She found it in Class 1.她在一班发现了它。She found it in a blue schoolbag.她在一个蓝色的书包里发现了它。She found it in the playground.她在操场上发现了它。根据“I found a cap in the playground yesterday.”可知是在操场上,故选C。
41.句意:谁丢失了一个猫风筝?Mary.玛丽。Bob.鲍勃。Tom.汤姆。根据“I can’t find my cat kite. If you get it, please call Bob at 2416123.”可知是鲍勃,故选B。
42.A 43.C 44.B 45.A 46.B
【导语】本文介绍了寻物启事和失物招领。
42.句意:大明很难过因为他丢失了________。A他的书包,B他的短裤,C他的乒乓球拍。根据“Because I lost my schoolbag on the playground last night.”可知因为他丢了他的书包,故选A。
43.句意:大明在哪里弄丢它的?A在教室里。B在校车上。C在操场上。根据“Because I lost my schoolbag on the playground last night.”可知在操场上弄丢的,故选C。
44.句意:谁发现了这些乒乓球拍?A大明。B山姆。C汤姆。根据“I’m Sam from Class Three. I found these table tennis bats (球拍) on the school bus yesterday.”可知山姆发现了这些乒乓球拍,故选B。
45.句意:袋子上有什么?A一只熊猫。B一只狗。C一朵花。根据“And there was a panda on the bag.” 袋子上有一只熊猫,故选A。
46.句意:如果你找到了大明的书包,你可以去________。A校车,B失物招领处,C操场。根据“If you find it, please put it in our Lost and Found office.”可知如果找到了,去失物招领处,故选B。
47.A 48.C 49.B 50.A 51.B
【导语】本文讲了艾米和萨姆去西湖的事情。
47.句意:他们什么时候去的西湖?Last summer holiday.去年暑假。Yesterday.昨天。Last Sunday.上星期天。根据“Last summer holiday, Amy and Sam went to the West Lake(西湖) with their Chinese friend Lingling.”,可知去年暑假去的,故选A。
48.句意:谁去了西湖?根据“Last summer holiday, Amy and Sam went to the West Lake (西湖) with their Chinese friend Lingling.”,可知艾米,萨姆和玲玲去的,故选C。
49.句意:他们怎么去的西湖?By boat.坐船。By plane.坐飞机。By bike.骑自行车。根据“They went there by plane.”,可知坐飞机去的,故选B。
50.句意:他们在湖上划船了吗?根据“They rowed a boat on the lake.”,可知在湖上划船了,答语为肯定回答,故选A。
51.句意:艾米在湖附近买了什么?A kite.一只风筝。A hat.一顶帽子。A coat.一件外套。根据“Amy bought a beautiful hat near the lake.”,可知艾米在湖附近买了一顶帽子,故选B。
52.A 53.C 54.B 55.C 56.A
【导语】本文主要介绍了海海生活的村庄,包括村庄里的河流、桥梁、山里的动植物以及空气等情况。
52.题干句意:村庄里有很多______。文中明确表述“There are many rivers and bridges in the village.”,所以村庄里有很多河流和桥,故答案为A。
53.题干句意:河流上有鸭子吗?短文中未提及河流上有鸭子,对于“Are there... ” 的一般疑问句,否定回答为 “No, there aren’t.”,故 答案为C。
54.题干句意:山里没有______。根据“But there are no pandas or bears in the mountains.”,山里没有熊猫或熊,故答案为B。
55.题干句意:村庄里的空气是______。原文提到“The air is fresh.”,所以村庄里的空气是新鲜的,故答案为C。
56.题干句意:它是一个绿色的村庄吗?从文中村庄有众多河流、桥、大树等描述,可知这是一个绿色村庄,“Is it... ”的一般疑问句肯定回答为“Yes,it is.”,故答案为A。
57.C 58.C 59.A 60.C 61.C
【导语】本文介绍了杰克的梦想。
57.句意:杰克住在哪里?A在英国。B在中国。C在美国。根据“He lives in the USA (美国). ”可知他住在美国。故选C。
58.句意:杰克未来想要成为一名什么?A一个外星人。B一个飞行员。C一个星球护卫官。根据“He wants to be a planetary protection officer (星球护卫官) for NASA.”可知他想要成为美国国家航空航天局的一个星球护卫官。故选C。
59.句意:杰克擅长什么?A玩电子游戏。B看电视。C学习。根据“And I watch a lot of space movies. I can play video games very well.”可知杰克看了很多太空电影并且玩电子游戏玩得很好。故选A。
60.句意:这个工作怎么样?A它是重要的。B它是酷的。C重要且酷的。根据“The job is really cool and is very important (重要的).”可知工作是很酷的且很重要的。故选C。
61.句意:星球护卫官做什么?A观看太空电影。B写信。C保护地球免受微小微生物的侵害,同时也要保护其他行星。根据“It protects Earth from small microbes (微生物). It also needs to protect other planets (星球).”可知要保护地球免受微小微生物的侵害,同时也要保护其他行星。故选C。
62.A 63.C 64.B 65.A 66.C
【导语】本文主要介绍了玛丽阿姨的工作。
62.句意:—玛丽阿姨是做什么的?—她是一名_____。shop assistant店员,worker工人,farmer农民。由文中“Aunt Mary works in a big shop. She sells things to people.” 可知她是一个店员,故选A。
63.句意:—玛丽阿姨怎样去上班?—她______。takes a bus乘公交车,rides a bicycle骑自行车,rides a bicycle or walks骑自行车或步行。由文中“Sometimes she goes there by bicycle, and sometimes she goes there on foot.” 可知有时她骑车上班,有时步行上班。故选C。
64.句意:—骑自行车去商店花了她多长时间?—_____分钟。Twenty二十,Twelve十二,Ten十。由文中“It takes her twelve minutes to get there by bike or twenty minutes on foot.” 可知骑车花了她十二分钟,步行花了她二十分钟。故选B。
65.句意:—今天她什么时候到达商店的?—在大概______。ten to nine八点五十,ten past nine九点十分,nine九点。由文中“Today her bicycle is broken. She wants to walk there. She leaves home at half past eight.” 可知她的自行车坏了,她想要步行到那。她八点半离开家,步行一般要二十分钟,故达到商店是八点五十。故选A。
66.句意:—为什么今天她想要步行去工作?—因为______。she likes walking她喜欢步行,she gets up early她起得早,her bicycle is broken她的自行车坏了。由文中“Today her bicycle is broken.” 可知今天她的自行车坏了。故选C。
67.C 68.B 69.C 70.A 71.C
【导语】本文介绍了动物园里的各种动物。
67.句意:第一段中画横线的“They”指的是什么?A熊,B大象,C老虎和狮子,根据“There are some scary tigers and lions.”可知指的是老虎和狮子,故选C。
68.句意:大象是 。A恐怖的,B友好的,C可爱的,根据“The elephants are very kind and friendly. ”可知大象是和蔼且友好的,故选B。
69.句意:第三段中划线单词“clumsy”的中文意思是什么?根据“They are heavy. They are all slow and clumsy”可知熊是重的,他们非常缓慢,所以是笨拙的,故选C。
70.句意:熊在动物园喜欢吃什么?A蛋糕,B竹子,C肉,根据“They like cakes very much.”可知熊喜欢吃蛋糕,故选A。
71.句意:下列哪一项是不正确的?A老虎非常喜欢吃肉,B孩子们喜欢骑大象,C熊猫宝宝非常可爱且有趣。根据“There are some scary tigers and lions. They like eating meat and they eat much meat every day.”可知老虎喜欢吃肉,A选项正确;根据“There are also two big elephants and a baby elephant. Children like to ride them. ”可知孩子喜欢骑大象,B选项正确;根据最后一段可知文章未提到熊猫宝宝,C选项不正确,故选C。
72.B 73.B 74.B 75.C 76.C
【导语】本文主要说了莉莉的日记里记录了狗狗走丢被找回,以及她因搬家从难过到适应并喜欢新家的经历。
72.句意:当麦克斯丢了的时候,莉莉的感受是怎样的?excited.兴奋的。worried.担心的。bored.无聊的。根据文中“I’m sad and worried about him.”可知麦克斯走丢,莉莉感到担心,故选B。
73.句意:谁找到了麦克斯并照顾他?Lily’s mum.莉莉的妈妈。Mr. Smith.史密斯先生,Lily’s dad.莉莉的爸爸。根据文中“It was from our neighbor, Mr. Smith. He said Max is with him and he’s fine.”可知是Mr. Smith找到并照顾了麦克斯,故选B。
74.句意:什么让莉莉对搬家感觉好一些?Leaving her friends behind.丢下她的朋友。The thought of new adventures.对新冒险的想法。The bigger room in the old house.老房子里更大的房间。根据文中“But then I thought about the new adventures waiting for me. I started to get excited.”可知对新冒险的想法让她感觉变好,故选B。
75.句意:莉莉什么时候搬到新家?September 27th.9月27日。September 28th.9月28日。September 29th.9月29日。根据9月28号的日记“We are moving tomorrow.”可知9月28日的第二天搬家,故选C。
76.句意:从文章中,我们知道什么?Max was lost and no one could find him.麦克斯走丢了没人能找到他。Lily is not happy to see her new room.莉莉看到新房间不开心。Lily’s new house is close to the park.莉莉的新家离公园近。根据文中“I have a view of the park.”可知新家离公园近,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录