/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年九年级全册英语期末复习考点培优北师大版
专题08 补全对话
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello, Eric. Have you ever seen the new poster in our school
B: No. 1
A: It says that our environment is getting better.
B: Maybe there is something we can do to make it much better. 2
A: How about joining a group in our school named “A Better Place” Do you know it
B: 3 . Could you tell me something about it
A: Of course. It is a group about protecting the environment.
B: What can we do in the group
A: 4 .
B: That’s great. How can I join it
A: You just need to fill in a form there, and then you will receive an invitation.
B: 5
A: Within a week.
B: OK, let’s go together then.
根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: Hey, Wang Lin! What’s this beautiful stone on your desk
B: It’s a Hui inkstone (砚石). 6
A: Wow! The designs on it are so nice. 7
B: My grandfather gave it to me. He’s really into collecting traditional handicrafts (手工艺品).
A: Lucky you! 8
B: Of course I can! First, pick suitable stones. Then, skilled craftsmen make the stones into inkstones.
A: That doesn’t sound easy. 9
B: Yeah, it takes lots of time and effort. But the final result is truly worth it.
A: I agree. Hui inkstones are not just writing tools. 10
B: Certainly! We should keep this traditional art alive.
A.Who gave it to you
B.Do you often visit art shows
C.Can you tell me how it’s made
D.Is it hard to produce inkstones
E.They show our great traditional culture.
F.It’s a well-known traditional Chinese handicraft.
G.Do you know when Hui inkstones first appeared
根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、正确,每空词数不限。
A: Hello, Xiao Min! 11
B: I’m reading a report.
A: 12
B: It’s about the crew (全体机组成员) of China’s Shenzhou 16.
A: Is there anything special
B: 13 . One of the three astronauts, Gui Haichao, is a professor (教授) from Beihang University.
A: Really 14
B: He was chosen because he is an expert in this field.
A: What else
B: He is also a sports lover. Then what do you think an astronaut should be like
A: 15 .
B: Maybe you’re right.
选择正确选项,其中有一个选项与对话内容无关。
A: How was your May Day holiday
B: 16
A: What did you do for the holiday
B: I went to Xi’an with my family. 17
A: Wow! I heard that Xi’an was a good place to take a holiday. 18
B: For five days.
A: 19
B: We ate Qishan saozi mian. It tasted really good!
A: I want to go there, too! 20
B: You can get there by train.
A.Did you go there with anyone
B.What delicious food did you eat
C.It was fantastic!
D.How long did you stay there
E.How can I get there
F.It is the capital city of northwest China’s Shanxi Province.
请阅读下面对话,根据对话内容从下面的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理、意思完整,一空一句。
A: Hi, Tom. 21
B: I’m reading a book about AI.
A: AI 22
B: It stands for Artificial Intelligence (人工智能).
A: 23
B: Well, let me think. For example, AI can help scientists develop self-driving cars.
A: Sounds interesting. 24
B: Yes, it is. Many jobs will be replaced by AI in the future.
A: 25
B: We should learn new skills and try to be creative.
A.What does it stand for
B.Is it really that important
C.What are you doing
D.What’s wrong with you
E.How is it used in our daily life
F.How can we deal with this situation
G.Can you give me an example
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
Jenny: Hello! Kate. May I ask you some questions
Kate:Yes, of course.
Jenny: 26
Kate: My favorite subject is English. And I got an A in the last English exam.
Jenny: You’re great. But I am not good at English. 27
Kate: I usually study by watching English movies and listening to tapes.
Jenny: Will that help I like to listen to English songs but I can’t sing them. 28
Kate: Yes. I can sing many English songs. My favorite singer is Justin Bieber.
Jenny: Really I also like Justin Bieber. But I think it’s not easy for me to learn English well because I can’t understand what the speakers say.
Kate: 29
Jenny: Join the English club That’s a good idea. I’ll try it. Thank you very much.
Kate: 30 .
根据下面对话中的情境,在空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
(Tom and Li Hua are having a talk after class.)
A: Hello, Li Hua. 31
B: I took a trip to Xi’an during the winter holiday.
A: Really 32
B: My parents.
A: Sounds great. I’ve been there once. 33
B: It’s an amazing city. I like it, especially the local food. What about you
A: Me, too. I plan to go there again some day. By the way, the heads of five Central Asian countries came to Xi’an to have an important meeting last year.
B: Wow! 34
A: Because Xi’an is the starting point of the ancient Silk Road.
B: Oh, I see. I’m so proud of our country. Thanks for telling me that.
A: 35 . How about traveling to Xi’an together next time
B: It’s a good idea. That’s a deal.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: The summer vacation is coming. 36
B: No, I haven’t. What about you
A: 37 . It’s a nice place to have fun. I especially enjoy the beautiful sea and soft beach there.
B: That sounds great. How I wish I could go there, too!
A: 38 It’ll be a great way for families to spend time together.
B: What you said is truly a good idea. But I guess my parents may not have enough time to take me there. They are always busy with their work.
A: 39
B: I can’t agree more. Maybe I should talk with my parents about it seriously in person. 40
A: Maybe by air. It seemed that my mom had booked the tickets online.
B: Hope you can have a good time.
A: Thank you.
根据对话内容,从下面选项中选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: What are you doing, Joe
B: Nothing much. I’m just reading the newspaper.
A: 41
B: No, but there was a terrible crime around our neighbourhood last night.
A: Really What was that
B: 42
A: What 43
B: Yes. They took a lot of money and a computer.
A: 44
B: Yes. One of our neighbours who lives across the street saw them. But it was so dark. 45
A: Was there anybody at home at that time
B: No.
A: Thank God. No one got hurt.
B: Yes.
A.Did they take anything
B.What’s in the newspaper
C.He couldn’t see them clearly.
D.Is there anything interesting
E.Did anyone see the criminals
F.Two men got into our neighbour’s house through the window!
根据下面的对话内容,从选项中选出最佳选项,使对话完整通顺,其中有一项为多余选项。
A: Mary, you’re back from Japan. How was your vacation
B: It was so much fun.
A: 46
B: Japan is such a beautiful country!
A: Yeah. April to June is tourist season. 47
B: You’re right.
A: 48
B: I stayed in Tokyo for two days and Osaka for seven days.
A: Osaka Where is it
B: It’s in the west of Japan.
A: 49
B: Yes, I did.
A: Were you lonely or bored
B: Neither. 50 I finished five books during my trip.
A: You had a great vacation. Maybe I can plan a trip soon.
A.I read a lot.
B.Where did you go
C.Did you travel alone
D.Who did you go there with
E.What do you think of Japan
F.So it’s very crowded at this time of year.
阅读下面的对话,根据上下文,从所给选项中选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。 (其中有两项为多余选项)
A: Hi, Lucy! The cat in the photo is so cute. Whose is it
B: 51
A: I love its round face. 52
B: It’s called Smart.
A: Why
B: 53 It can even open the door.
A: How amazing! That’s a good name for it! 54
B: Two years old. By the way, do you have a pet
A: 55 My mother told me to keep away from pets.
B: Actually, pets can bring you lots of pleasure.
A.Yes, I have a pet, too.
B.Because it’s really smart.
C.It’s my pet cat.
D.No, I don’t have one though I love pets too.
E.How old is it
F.What’s its name
G.It’s kind of silly.
请通读下面对话,根据对话内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Anna: The MP3 player is useful in our life. I think it’s a great invention.
Bob: 56 I think it’s very important.
Anna: Do you have an MP3 player
Bob: 57 This is my second MP3 player.
Anna: 58
Bob: Yes. I often use it to listen to English.
Anna: How old were you when you got your first MP3 player
Bob: 13 years old. 59 I remember it was white. I loved it very much. When did you get your MP3 player
Anna: 60 I wanted to practice my English listening, so I asked my parents to buy one for me.
Bob: It’s lucky we have the MP3 player. It’s really a good invention.
A.I got my MP3 player when I was 12.
B.Why
C.I agree with you.
D.Do you often use it
E.My parents gave it to me on my 13th birthday.
F.Yes, I do.
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hi, Li Ming. 61
B: Hi, Wang Ying. I am going to improve my English this term. I am not good at it. What can I do
A: You must speak as much as possible to practice it.
B: OK. 62
A: Watching English movies will help improve your listening.
B: 63 . How about learning new words
A: You should read English newspapers and magazines and try to guess the meanings of the new words.
B: Do I need to write down the new words in my notebook
A: 64 . It can help you remember them.
B: OK, I’ll follow your advice. Thanks a lot.
A: 65 . I hope your English will improve soon.
根据下面对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话意思连贯、完整。
A: 66 , John
B: Pretty good. My English has improved a lot and I got an A in the test.
A: Congratulations! How did you study English
B: I studied by doing exercises. 67 . They helped me a lot. By the way, I hear that we will have a special class at the Old People’s Home tomorrow.
A: Yes. We will go to learn paper cutting from the old people there.
B: Paper cutting 68 . What is it
A: It’s a kind of traditional Chinese art. And it has a long history.
B: Sounds great. 69
A: No. It’s quite near. Just ten minutes’ bus ride.
B: 70
A: At the school gate. See you tomorrow.
B: See you then.
填写适当的内容,使其完整、正确。(每空词数不限)
A: Hi, Wang Lin. Did you see the 8 o’clock program on CCTV 1 last night
B: No. 71
A: About environment protection. It tells us some good ways.
B: What can we do
A: 72 .
B: Yes. After washing things, we can use the water to do something else.
A: And we’d better not use plastic bags.
B: Good idea. What else
A: We can also save paper. Many trees will be 73 to make paper.
B: Right! Also, we should save electricity in our daily life. For example, 74 the lights when there is no one in the classroom. Everyone can do something to protect our environment.
A: We can give out posters about protecting our environment at our school gate.
B: 75 . Let’s go.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意义连贯、完整。
(Two students will go back to school after having classes online for a month. Li Xiaowen’s phone is ringing ...)
A: Hello, Li Xiaowen speaking.
B: Hi, Xiaowen. This is Wang Tiantian. 76
A: I’m preparing all my school things for tomorrow. I’m really excited about going back to school.
B: Me too! Thanks to the government, we can go back to school again.
A: 77 The government has really done a lot to fight COVID-19.
B: So it has. Now our life can go back to normal. 78
A: We will get to school at 7:30.
B: How will you go to school
A: By bike. 79
B: I will walk to school. I can’t wait to see our classmates. By the way, 80
A: Yes, we should wear our school uniforms, because there will be a flag-raising ceremony (升旗仪式) tomorrow morning on the playground.
B: OK, I see. See you then.
A: See you.
根据对话内容,从A到F选项中,选出能填入空白处的最佳选项,每个选项只使用一次,选项中有一项为多余项。
A: Hi, Flora. 81
B: Hi, Daniel. I read an article about the invention of paper money.
A: Paper money 82
B: In the 11th century in China. And the money was called “jiaozi”.
A: What an interesting name! 83
B: Sweden issued (发行) the first European banknotes in 1661.
A: Really It’s much later than China. Chinese people are very great!
B: Yes. 84
A: Like what
B: Paper, silk, acupuncture (针灸), chopsticks and so on.
A: Wow! There are many inventions in China. 85
B: I also think so.
A.Today it is used less and less.
B.Many things were invented by Chinese people.
C.What did you do this morning
D.When and where was it first used
E.Then when was it issued in Europe
F.They have greatly changed our life.
从A—G选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)
A: I heard you got an A in English exam. Did you
B: Yes. It’s a piece of cake.
A: 86
B: I often read the texts or English newspapers every morning. What about you
A: 87
B: 88
A: I like math best. 89
B: I don’t like it because I think it’s too difficult.
A: If you have some problems with it, I can help you. 90
B: You are so kind. Thanks a lot.
A.I often watch English programs or listen to English songs.
B.What’s your favorite subject
C.Why do you like math best
D.How can you learn English so well
E.I may help you every weekend.
F.I think you are afraid of it.
G.I think it is very interesting.
从A—G选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)
A: China is famous for tea, right
B: Yes, both in the past and now.
A: 91
B: Well, in many different areas. 92
A: How is tea produced
B: 93 When the leaves are ready, they are picked by hand and then are sent for processing.
A: 94
B: The tea is packed and sent to many different countries and places around China.
A: It seems that many people all over the world drink Chinese tea.
B: 95
A.Yes, people say that tea is good for both health and business!
B.When is tea produced
C.Well, as far as I know, tea plants are grown on the sides of mountains.
D.Where is tea produced in China
E.What happens next
F.For example, Anxi and Hangzhou are widely known for their tea.
G.We all had a really good time.
根据对话内容,从文后选择恰当的选项,将对话补充完整。(选项中有两项多余)
A: Hello, Wang Lei! 96
B: I have some trouble in speaking English.
A: 97
B: No. I feel nervous when I speak it in public.
A: That’s a problem. 98
B: You’re right. But I’m afraid of making mistakes when speaking English.
A: Don’t worry. 99
B: Maybe I need a change.
A: That’s good. 100
B: OK. I will practice it every day from now on. Thank you very much.
A: You’re welcome.
A.Everyone makes mistakes.
B.Learning English well needs lots of practice.
C.Do you often speak English in public
D.How are you getting on with your English
E.To learn English grammar well is good for your writing.
F.My English is very poor.
G.You can’t speak English well if you don’t speak it often.
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.What does it say/What does the poster say/What’s it about 2.What can we do/How shall I do 3.No, I don’t/No, I have never heard about it/I don’t know this group 4.We can plant trees and call on more people to join us/It organizes us to plant trees and call on people not to cut down trees/We can teach people active ways to keep them from the harm of sandstorms 5.How soon can I receive the invitation
【导语】本文中A和Eric围绕学校环保海报展开对话,A提议加入“A Better Place”环保组织,Eric询问组织详情、活动内容及加入方式,最终决定一起加入,体现两人对环保的关注。
1.根据“It says that our environment is getting better.”可知,这里应是询问海报上写了什么,故填What does it say/What does the poster say/What’s it about。
2.根据“How about joining a group in our school named ‘A Better Place’ ”可知,这里应是询问能做些什么来改善环境,故填What can we do/How shall I do。
3.根据“Could you tell me something about it ”可知,这里应是表示不知道这个组织,故填No, I don’t/No, I have never heard about it/I don’t know this group。
4.根据“What can we do in the group ”及前文“保护环境的组织”可知,这里应举例说明组织内的活动,故填We can plant trees and call on more people to join us/It organizes us to plant trees and call on people not to cut down trees/We can teach people active ways to keep them from the harm of sandstorms。
5.根据“Within a week.”可知,这里应是询问多久能收到邀请,故填How soon can I receive the invitation。
6.F 7.A 8.C 9.D 10.E
【导语】本文是一则对话,主要内容为A和B两人围绕B桌上的徽墨砚展开的交流。
6.根据“It’s a Hui inkstone (砚石).”可知,此处B在介绍徽墨砚,选项F“它是中国著名的传统手工艺品。”符合语境,进一步对徽墨砚进行说明。故选F。
7.根据“My grandfather gave it to me.”可知,此处A在询问是谁给的砚石,选项A“谁给你的?”符合语境。故选A。
8.根据“Of course I can! First, pick suitable stones. Then, skilled craftsmen make the stones into inkstones.”可知,此处A在询问砚石的制作方法,选项C“你能告诉我它是怎么制作的吗?”符合语境。故选C。
9.根据“Yeah, it takes lots of time and effort.”可知,此处A在询问制作砚石是否困难,选项D“制作砚石难吗?”符合语境。故选D。
10.根据“Hui inkstones are not just writing tools.”可知,此处A在进一步阐述徽墨砚的意义,选项E“它们展示了我们伟大的传统文化。”符合语境,说明了徽墨砚不仅是书写工具,还承载着传统文化。故选E。
11.What are you doing 12.What’s it about 13.Yes, there is 14.Why was he chosen as an astronaut 15.An astronaut should have a strong will and a good body
【导语】本文围绕中国神舟十六号机组人员的报道展开对话,讨论了其中一位宇航员的情况以及对宇航员应具备素质的看法。
11.根据答语“I’m reading a report.”可知,此处询问对方正在做什么。故填What are you doing。
12.根据答语“It’s about the crew (全体机组成员) of China’s Shenzhou 16.”可知,此处询问报告是关于什么的。故填What’s it about。
13.根据上文“Is there anything special ”以及下文“One of the three astronauts, Gui Haichao, is a professor (教授) from Beihang University.”可知,此处是肯定回答。故填Yes, there is。
14.根据答语“He was chosen because he is an expert in this field.”可知,此处询问他被选为宇航员的原因。故填Why was he chosen as an astronaut。
15.根据上文“Then what do you think an astronaut should be like ”可知,此处需表达对宇航员应具备素质的看法,言之有理即可。故填An astronaut should have a strong will and a good body。
16.C 17.F 18.D 19.B 20.E
【导语】本文是一则对话,主要内容为A和B在谈论B的五一假期。
16.根据“How was your May Day holiday ”可知,此处是对五一假期的评价。选项C“太棒了!”符合语境。故选C。
17.根据“I went to Xi’an with my family.”可知,此处是对西安的介绍。选项F“它是中国西北部陕西省的省会。”符合语境。故选F。
18.根据“For five days.”可知,此处是对假期时间长短的提问。选项D“你在那里待了多久?”符合语境。故选D。
19.根据“We ate Qishan saozi mian. It tasted really good!”可知,此处是对食物的提问。选项B“你们吃了什么美味的食物?”符合语境。故选B。
20.根据“You can get there by train.”可知,此处是对交通方式的提问。选项E“我怎么去那里?”符合语境。故选E。
21.C 22.A 23.G 24.B 25.F
【导语】本文是一则对话,主要内容为A和Tom两人在谈论有关人工智能的话题。
21.根据下文答语“I’m reading a book about AI.”可知,此处是A询问Tom在做什么。选项C“你在干什么?”符合语境。故选C。
22.根据下文答语“It stands for Artificial Intelligence.”可知,此处是A询问AI代表什么。选项A“它代表什么?”符合语境。故选A。
23.根据下文答语“Well, let me think. For example, AI can help scientists develop self-driving cars.”可知,此处是A请求Tom举例说明AI的用途。选项G“你能给我举个例子吗?”符合语境。故选G。
24.根据下文答语“Yes, it is. Many jobs will be replaced by AI in the future.”可知,此处是一个一般疑问句,且询问的是AI的重要性。选项B“这真的那么重要吗?”符合语境。故选B。
25.根据下文答语“We should learn new skills and try to be creative.”可知,此处是A询问应对方法,选项F“我们如何处理这种情况?”符合语境。故选F。
26.What’s your favorite subject 27.How do you study English 28.Can you sing English songs 29.Why not join the English club 30.You are welcome
【导语】本文是Kate与Jenny围绕Jenny如何学好英语而展开的。
26.根据下文“My favorite subject is English.”可知,描述了英语是我最喜欢的科目。故空处是问你最喜欢的科目是什么。故填What’s your favorite subject。
27.根据下文“I usually study by watching English movies and listening to tapes.”可知,介绍了我学英语的方法。故空处是问你如何学习英语的。故填How do you study English。
28.根据下文“Yes. I can sing many English songs.”可知,肯定回答了我会唱很多英文歌曲。故空处是问你是否会唱英文歌曲。故填Can you sing English songs。
29.根据下文“Join the English club ”可知,空处是建议对方加入英语俱乐部。故填Why not join the English club。
30.根据上文“Thank you very much.”可知,表达了感谢,故空处是礼貌回答:不客气。故填You are welcome。
31.Where did you go during the winter holiday 32.Who did you go with 33.What do you think of it 34.Why 35.You are welcome
【导语】本文是一篇关于讨论西安旅游的对话。
31.根据“I took a trip to Xi’an during the winter holiday.”可知应询问对方寒假去了哪里,故填Where did you go during the winter holiday。
32.根据“My parents.”可知应询问和谁去的,故填Who did you go with。
33.根据“It’s an amazing city”可知应询问对方对这座城市的评价,故填What do you think of it。
34.根据“Because Xi’an is the starting point of the ancient Silk Road.”可知应询问原因,故填Why。
35.根据“Thanks for telling me that.”可知对方在表示感谢,应回答不客气,故填You are welcome。
36.Have you got any plans (for it)/Have you decided what to do yet/... 37.I’m going to Sanya/I plan to go to Sanya/I want to go to Qingdao/... 38.Why not ask your parents to take you there/Why don’t you ask your parents to have a vacation with you there/… 39.I think parents should spare some time for kids/I think it’s necessary for parents to spend some time with kids/… 40.How are you going there/How will you go there/...
【导语】本文是两人关于暑假去哪里或做什么的对话。
36.根据“The summer vacation is coming.”和“No, I haven’t”可知,暑假要来了,询问对方是否有任何计划或有没有决定要做什么等等,一般疑问句以have开头。故填Have you got any plans (for it)/Have you decided what to do yet/...。
37.根据“It’s a nice place to have fun. I especially enjoy the beautiful sea and soft beach there.”可知,打算去有海的城市,可以是三亚或青岛。故填I’m going to Sanya/I plan to go to Sanya/I want to go to Qingdao/...。
38.根据“It’ll be a great way for families to spend time together.”和“But I guess my parents may not have enough time to take me there.”可知,此处建议对方让父母带对方一起去那里。故填Why not ask your parents to take you there/Why don’t you ask your parents to have a vacation with you there/…。
39.根据“They are always busy with their work.”和“I can’t agree more. Maybe I should talk with my parents about it seriously in person”可知,A认为父母应该抽出时间陪伴孩子/父母花时间陪伴孩子是有必要的。故填I think parents should spare some time for kids/I think it’s necessary for parents to spend some time with kids/…。
40.根据“Maybe by air.”可知,问对方打算如何去。故填How are you going there/How will you go there/...。
41.D 42.F 43.A 44.E 45.C
【导语】本文是A与B之间的对话,主要谈论了发生在小区的失窃案。
41.根据答语“No, but there was a terrible crime around our neighbourhood last night.”结合备选项可知此处应提问与报纸上的内容相关的,并且是一般疑问句,选项D“有什么有趣的事吗?”符合情景。故选D。
42.根据问句“What was that ”结合备选项可知此处应回答犯罪是什么,选项F“有两个人通过窗户闯进了邻居的家。”符合情景。故选F。
43.根据答语“Yes. They took a lot of money and a computer.”结合备选项可知此处应提问那两个人有没有偷东西,选项A“他们拿走东西了吗?”符合情景。故选A。
44.根据答语“Yes. One of our neighbours who lives across the street saw them.”结合备选项可知此处应提问是否有人看到他们,选项E“有人看到那些罪犯了吗?”符合情景。故选E。
45.根据前句“But it was so dark.”结合备选项可知此处应表示因为天黑导致的结果,选项C“他没能看清楚他们。”符合情景。故选C。
46.E 47.F 48.B 49.C 50.A
【导语】本文是两人关于Mary假期活动的对话。
46.根据“Japan is such a beautiful country!”可知,这是对日本的评价。选项E“你觉得日本怎么样?”符合语境,故选E。
47.根据“Yeah. April to June is tourist season.”可知,四月至六月是旅游季节。选项F“所以每年的这个时候都非常拥挤。”符合语境,故选F。
48.根据“I stayed in Tokyo for two days and Osaka for seven days.”可知,问对方去了哪些地方。选项B“你去哪儿了?”符合语境,故选B。
49.根据“Yes, I did.”可知,本句是以did开头的一般疑问句。选项C“你是独自旅行吗?”符合语境,故选C。
50.根据“I finished five books during my trip.”可知,B在旅途中读完了五本书,选项A“我读了很多书。”符合语境,故选A。
51.C 52.F 53.B 54.E 55.D
【导语】本文为关于宠物的一段对话。
51.根据“The cat in the photo is so cute. Whose is it ”可知,问句询问是谁的猫,选项C“是我的宠物猫。”符合语境。故选C。
52.根据“It’s called Smart.”可知,空处应为询问猫咪的名字,选项F“它叫什么名字?”符合语境。故选F。
53.根据“It’s called Smart.”和“Why ”可知,空处应为解释猫咪为什么叫Smart这个名字,选项B“因为它真的很聪明。”符合语境,故选B。
54.根据“Two years old.”可知,此处应为询问猫咪多大了,选项E“它多大了”符合语境,故选E。
55.根据“By the way, do you have a pet ”和“My mother told me to keep away from pets”可知,空处应为否定回答,选项D“不,我没有宠物,虽然我也喜欢宠物。”符合语境,故选D。
56.C 57.F 58.D 59.E 60.A
【导语】本文是Anna和Bob谈论关于MP3播放器的对话。
56.根据“I think it’s a great invention.”可知,此处是对Anna的看法表示同意或不同意,选项C“我同意你的看法。”符合语境。故选C。
57.根据“Do you have an MP3 player ”可知,此处应该回答是否有MP3播放器,选项F“是的,我有。”符合语境。故选F。
58.根据“Yes.”可知,此处是一般疑问句,选项D“你经常用它吗?”符合语境。故选D。
59.根据“How old were you when you got your first MP3 player ”及“13 years old.”可知,此处进一步介绍第一个MP3播放器是如何获得的,选项E“我父母在我13岁生日时送给我的。”符合语境。故选E。
60.根据“When did you get your MP3 player ”可知,此处回答获得MP3播放器的时间,选项A“我12岁的时候就有了MP3播放器。”符合语境。故选A。
61.What are you going to do this term 62.And what else 63.That’s a good idea 64.Yes, you do 65.You’re welcome
【导语】本文主要谈论了提高英语的打算和方法。
61.根据“I am going to improve my English this term.”可知,询问对方这个学期打算做什么,故填What are you going to do this term。
62.根据“You must speak as much as possible to practice it.”和“Watching English movies will help improve your listening.”可知,询问还有别的建议吗,故填And what else。
63.根据“Watching English movies will help improve your listening.”和“How about learning new words ”可知,此处对对方的建议作出正面评价,可以说“那是个好主意”。故填That’s a good idea。
64.根据“Do I need to write down the new words in my notebook ”和“It can help you remember them.”可知,把新单词记在笔记本上是有帮助的,应作肯定回答,故填Yes, you do。
65.根据“Thanks a lot.”可知,对方表示感谢,应回答“不客气”,故填You’re welcome。
66.How is it going/How are you 67.I also studied English by asking my teachers/friends for help 68.I have never heard about it/I know nothing about it 69.Is the Old People’s Home far from here 70.Where are we going to meet/Where shall we meet
【导语】本文是一则两人之间的对话,对话内容主要与“学习英语的方法及明天要去养老院学习剪纸”有关。
66.根据下文的回答“Pretty good.”可知,此处应是问候对方“你过得怎么样/你好吗”。故填How is it going/How are you。
67.根据上文“I studied by doing exercises.”和下文“They helped me a lot.”可知,此处应是介绍自己学习英语的方法,且与“向某人寻求帮助”有关,如“通过向老师或朋友寻求帮助来学习英语”,句子用一般过去时。故填I also studied English by asking my teachers/friends for help。
68.根据上文“Paper cutting ”和下文“What is it ”可知,“我”不了解剪纸,此处可表达为“我从来都没有听说过剪纸或我对它一无所知”。故填I have never heard about it/I know nothing about it。
69.根据下文的回答“No. It’s quite near.”可知,此处应是一般疑问句,且询问的是“养老院离这里远不远”,句子用一般现在时。故填Is the Old People’s Home far from here。
70.根据下文的回答“At the school gate. See you tomorrow.”可知,此处应是询问明天见面的地点,句子用一般将来时。故填Where are we going to meet/Where shall we meet。
71.What is it about 72.We can protect the environment by saving water 73.cut down 74.turn off 75.Good idea
【导语】本文是A和B两个人的对话。对话主要讨论了生活中如何保护环境的内容。
71.根据“About environment protection. It tells us some good ways.”可知,设空处询问昨晚8点的电视节目是关于什么的。故填What is it about。
72.根据“Yes. After washing things, we can use the water to do something else.”可知,设空处讲述可以通过节约用水来保护环境。故填We can protect the environment by saving water。
73.根据“Many trees will be...to make paper.”并结合常识可知,纸的原材料是木材,所以做纸会砍伐很多树木。cut down“砍伐”,主语trees是cut down的动作承受者,所以动词cut用过去分词。故填cut down。
74.根据“we should save electricity in our daily life. For example...the lights ”可知,设空处举例讲述节约用电的方法。turn off“关掉”,祈使句动词位于句首用原形。故填trun off。
75.根据“We can give out posters about protecting our environment at our school gate...Let’s go.”可知,设空处赞同对方的提议。故填Good idea。
76.What are you doing now 77.You’re right. 78.When will you get to school tomorrow 79.What about you 80.Do we have to wear the school uniforms
【导语】本文是两个人在打电话,主要讨论了网课结束后明天要返回学校上课。
76.根据“I’m preparing all my school things for tomorrow.”可知,上文询问对方现在正在做什么。故填What are you doing now
77.根据“Thanks to the government, we can go back to school again.”以及“The government has really done a lot to fight COVID-19.”可知,此处是同意对方的看法。故填You’re right.
78.根据“We will get to school at 7:30.”可知,上文询问明天什么时候到学校。故填When will you get to school tomorrow
79.根据“By bike.”和“I will walk to school.可知,此处反问对方如何去上学。故填What about you
80.根据“Yes, we should wear our school uniforms, because there will be a flag-raising ceremony (升旗仪式) tomorrow morning on the playground.”可知,询问是否必须穿校服。故填Do we have to wear the school uniforms
81.C 82.D 83.E 84.B 85.F
【导语】本对话主要谈论纸币的产生和发行,以及中国的其他发明。
81.根据“I read an article about the invention of paper money.”可知,对方读了一篇关于纸币发明的文章。所以此空是询问对方做了什么,选项C“你今早做了什么?”符合语境。故选C。
82.根据“In the 11th century in China.”可知,此空与询问时间和地点有关。选项D“它是何时何地首次被使用的?”符合语境。故选D。
83.根据“Sweden issued (发行) the first European banknotes in 1661.”可知,对方在书中了解到瑞典在1661年发行了第一批欧洲纸币。所以此空与发行纸币有关,选项E“那么它是什么时候在欧洲发行的呢?”符合语境。故选E。
84.根据“Like what ”与“Paper, silk, acupuncture (针灸), chopsticks and so on.”可知,举了纸,丝绸,针灸,筷子等例子。所以此空与中国的发明有关,选项B“许多东西是被中国人发明的。”符合语境。故选B。
85.根据“I also think so.”可知,对方也这么认为。说明此空是对上述中国的发明进行评价,选项F“它们极大地改变了我们的生活。”符合语境。故选F。
86.D 87.A 88.B 89.G 90.E
【导语】本文两人谈论了各自学习英语的方法以及两人对数学的看法。
86.根据“I often read the texts or English newspapers every morning”可知此处应询问是如何把英语学得这么好,选项D“你怎么能把英语学得这么好”符合语境。故选D。
87.根据“I often read the texts or English newspapers every morning. What about you”可知此处是询问对方如何学英语,故应给出相应的学习方法,选项A“我经常看英语节目或听英语歌曲”符合语境。故选A。
88.根据“I like math best”可知此处询问对方最喜欢的科目,选项B“你最喜欢的科目是什么”符合语境。故选B。
89.根据“I like math best”可知喜欢数学,故此处是对数学的积极评价,选项G“我认为它很有趣”符合语境。故选G。
90.根据“I can help you”可知是给对方提供帮助,选项E“我可以每个周末帮你”符合语境。故选E。
91.D 92.F 93.C 94.E 95.A
【导语】本文主要是关于茶是如何制作的。
91.根据“in many different areas”可知此处询问地点,疑问词用where,选项D“中国哪里产茶”符合语境。故选D。
92.根据“in many different areas”可知此处介绍一些制茶的地方,选项F“例如,安溪和杭州以茶而闻名”符合语境。故选F。
93.根据“When the leaves are ready, they are picked by hand and then are sent for processing.”可知此处先介绍茶的生长,之后再进行采摘,选项C“嗯,据我所知,茶树生长在山的两侧”符合语境。故选C。
94.根据“The tea is packed and sent to many different countries and places around China.”可知此处应询问接下来发生的事情,选项E“接下来会发生什么”符合语境。故选E。
95.根据“It seems that many people all over the world drink Chinese tea.”可知全世界的很多人喝中国茶,此处是在对茶进行评价,选项A“是的,人们说茶对健康和商业都有好处”符合语境。故选A。
96.D 97.C 98.G 99.A 100.B
【导语】本文是两人关于说英语的对话。
96.根据下文的回答“I have some trouble in speaking English.”可知,上句应是问“你的英语学得怎么样?”,D选项“你的英语进展如何?”符合,故选D。
97.根据下句“No. I feel nervous when I speak it in public.”可知,上句应是问“你在公共场合说英语吗?”这样的一般疑问句,C选项“你经常在公共场合说英语吗?”符合,故选C。
98.根据“That’s a problem.”及下句“You’re right. But I’m afraid of making mistakes when speaking English.”可知,此处应是指出问题,G选项“如果你不经常说英语,你就不能说得很好。”符合,故选G。
99.根据上句“But I’m afraid of making mistakes when speaking English.”再结合前句“Don’t worry.”可知,空处的句子应是针对犯错安慰,A选项“每个人都会犯错。”符合,故选A。
100.根据下句“OK. I will practice it every day from now on.”可知,此处提出了多练习的建议,B选项“把学习好英语需要大量的练习。”符合,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)