仿真限时训练(6)——2025·潍坊市高三下学期二模·阅读理解
(限时30分钟,满分37.5分,每小题2.5分)
A
HABITAT CONSERVATION TEAM
Join us in preserving the breathtaking beauty of our local ecosystems by participating in the Habitat Conservation Team's volunteer program.We are dedicated to the conservation of our region's diverse plants and animals, from the thick forests to the peaceful wetlands.Our mission is to safeguard the habitats of native species and ensure a thriving environment for all.
GROUP INVOLVEMENT
For groups exceeding five members, we kindly ask you to make prior arrangements.Please consult our List of Conservation Projects and submit the Group Volunteer Form to secure your spot in our upcoming events.
PARTICIPATION DETAILS
We welcome volunteers aged 10 and above.For those under 15, please familiarize yourself with our Youth Policy Guidelines.Ensure you bring a signed Volunteer Agreement Form, with parental approval for those under 18.
Our work will be continuous regardless of the weather.Dress in clothes that can withstand dirt and bring weather appropriate layers, including a raincoat if the forecast calls for it.
Remember to bring a personal water bottle, sunscreen, and a packed lunch.
No prior experience is required as we provide training and necessary tools.Your participation will contribute towards fulfilling community service hours.
UPCOMING ACTIVITIES
Date &Time Address
Sunday, Feb.5 10:00 am-1:00 pm Tomales Point Hollyhead
Sunday, Feb.12 10:00 am-2:30 pm Muir Beach Parking Area
Sunday, Feb.19 9:30 am-2:30 pm Rodeo Beach Hollyhead
Join us, and you'll become an integral part of our conservation family, contributing to the preservation of our natural heritage for future generations.Let's work together to ensure a sustainable future for our planet.
1.What is the aim of the Habitat Conservation Team
A.To discover new species. B.To do biological research.
C.To build conservation regions. D.To protect the local ecosystem.
2.For the volunteer under 18, what is required in application
A.His parents' agreement. B.Pre training before activities.
C.Necessary working experience. D.Fulfilling community service.
3.How often is the activity held
A.Every other month. B.Every month.
C.Every other week. D.Every week.
B
We don't see many 17 year olds who can list as many accomplishments as Eduardo Caiado.Edu, as he likes to be called, lives in Andolils, Brazil.He's always been driven to help others.In fact, when he was just 15, he was named one of the 50 Young Inspirers of the United Nations for his project on reusing rainwater to provide drinking water in a village.He also bought gifts for 52 people living in a local nursing home, using his own money.
These are all totally natural for Edu, who said he's been actively trying to help others for most of his life.But right now he centers on saving stray animals.Since he was 9, he's dreamed of the day he could open a shelter for many forgotten pets he's seen.Less than ten years later, he made that dream a reality by starting the EduPacoca Institute! “The place where I live is cold, and many stray dogs were dying of extreme cold,” he said.
The EduPacoca Institute depends on donations to help these animals in need.First, Edu rented a house; now, he's using the money to cover food and their expenses.“I want these animals to know that even if they don't have owners, they will be with me until they grow old and die,” he said.
After years of feeding animals on the streets, Edu understands that while they're not human, animals have feelings of their own.Each has their own habits, personality, and preferences, and Edu loves getting to know them.He's already given about 30 dogs and cats a home, and the number keeps growing every day! His main regret is that he doesn't have enough room or money to take in every stray animal.
“The Institute is a dream, but at the same time a great challenge,” he said.“But it has been so good to sleep every day knowing that everyone is warm and safe.”
4.How does the author introduce the topic
A.By providing one's family background.
B.By making some survey.
C.By listing one's amazing achievements.
D.By putting forward a concept.
5.What inspired Edu to start the EduPacoca Institute
A.His inner quality. B.The desire for fame.
C.His skill with animals. D.The experience in childhood.
6.What is the biggest trouble to Edu
A.Lack of enough support. B.Poor physical conditions.
C.Much pressure from his family. D.Too much time to put into.
7.What can we learn from the story
A.He who laughs last laughs best.
B.Actions speak louder than words.
C.Nothing is impossible to a kind heart.
D.A good beginning makes a good ending.
C
Every year, tens of thousands of people around the world apply for research jobs armed with postgraduate qualifications and specialized knowledge, only for their carefully crafted applications to seemingly disappear into a digital blank.At the same time, recruiters (招聘者) report that they are unable to find appropriate candidates for open positions.
One key cause of this mismatch is the perception that someone with science qualifications is fully qualified for research work.The reality is that, often, a PhD or a first postdoctoral post is corresponding to an entry level qualification, with the holder needing further advice, guidance, mentoring and experience before they can work independently.
Shifting generational priorities also play a part.For example, most current early career scientists are millennials (千禧一代), born between the early 1980s and mid 1990s.They are often digitally skilled and bring with them strong cooperation nature and a desire to see their work have societal impact.They also tend to value work life balance and career flexibility, which might not always square with the priorities of the scientists interviewing them for jobs.
Meanwhile, employers report that candidates often lack creative thinking, problem solving and communication skills and qualities such as persistence, passion and determination.
Addressing these challenges requires a multifaceted approach.Universities and other research training institutions can do more to expand the focus of PhD training beyond the academic track.This means providing advice and guidance about what career paths and job opportunities might be available for researchers in companies, the public sector and non governmental organizations.Employers need to consider the benefits of structured training for early career researchers, as a way to boost critical thinking and analytical skills.This could be done by reproducing the training schemes commonly used by large technology, consulting, finance and legal firms.
The path forward requires jobseekers and recruiters to understand each other better.Candidates would benefit from learning why recruiters are dissatisfied with the competence of applicants.Institutions, for their part, must see themselves as architects of scientific careers.This means acknowledging that professional preparation isn't a distraction from research excellence — it is an essential component of it.
8.Why do postgraduates fail to find satisfying jobs
A.Inadequate academic preparation.
B.Limited job information sources.
C.Absence of proper job seeking skills.
D.Misjudgment of qualification suitability.
9.Which priority of millennials affect their job seeking
A.High cooperation ability. B.Emphasis on digital tech use.
C.Pursuit of work life balance. D.Freedom for mind and body.
10.What training should be given to PhD researchers
A.Career related advice. B.General skill building.
C.Financial management tips. D.Academic focused guidance.
11.What does the last paragraph mainly talk about
A.Role of institutions in research.
B.Importance of skill development.
C.Discontent of recruiters with applicants.
D.Significance of understanding each other.
D
For decades,“simpler is better” has been accepted as a universal truth in marketing.Nick Light, assistant professor of marketing at the UO Lundquist College of Business,has tested that assumption.He found that most consumers prefer offerings that appear to be easy to use and understand.However, pushing simplicity can have a hidden, costly downside.
“Simplicity is not a_silver_bullet,” Light said.“This method might work for established companies with track records to back up their claims.But it can be risky for a start up with no history or a company in a complicated market category where failures or breakdowns are more common.”
Light's earlier experience stimulated his interest in the study.He was a marketing manager at a direct to consumer mattress(床垫)company.With the catchword “one perfect mattress”,the company offered only one mattress model shipped directly to the consumer's door, dramatically simplifying the mattress buying process.“Some customers calling with even minor problems such as a slight discoloration in the material,would get really angry,”Light said.“They would say things like,‘I don't understand what's so difficult about this,’ even when producing and shipping mattresses are quite complex.These customers were getting overly upset because the product and process had been labeled as simple.”
The study also showed that consumers judged the complexity of brands or products based on their mental connections.For example,when study participants viewed advertisements for two different companies,they formed mental pictures of the simplicity or complexity of the brand depending on how plain or busy the art was and the details provided in each ad.
Light also looked into product quality and customer opinions and found that consumers are less likely to recommend simpler brands after failures compared to more complex brands.Therefore,the lesson for marketers is to be more careful about building branding and advertising strategies around simplicity, because they could easily backfire if the product or service fails to deliver.
12.What do the underlined words “a silver bullet” in paragraph 2 mean
A.A risky investment. B.A business strategy.
C.A quick fix method. D.A cure all solution.
13.What did the use of simplicity in the mattress business lead to
A.Rising customer dissatisfaction.
B.Reduced expenses for producers.
C.Longer transport time for goods.
D.More comments from customers.
14.What can mainly influence consumers' views on a brand according to the study
A.The company's historical background.
B.The impressions shaped by ad design.
C.The advertising reviews on its website.
D.The richness of color in its packaging.
15.What advice does the author give to marketers
A.Advertise after sales customer service.
B.Be cautious about simplicity themed efforts.
C.Stress product quality over simplicity.
D.Improve brand presence through social media.
由阅读积词汇
一、明辨熟词生义
1.secure [熟义] adj.安全的;可靠的 [生义] v.确保,获得
2.withstand [熟义] v.承受,抵住 [生义] v.耐脏
3.center [熟义] n.中心 [生义] v.专注于
4.room [熟义] n.房间 [生义] n.空间
5.square [熟义] n.正方形 [生义] v.符合
6.track [熟义] n.轨道;跑道 [生义] n.业绩记录;履历
7.back up [熟义] 支持;倒车 [生义] 为…… 提供依据或证明
二、探规派生、合成
1.safeguard (合) =safe+guard v. 保护,捍卫
2.upcoming (合)=up+coming adj. 即将到来的
3.weather appropriate (合) =weather+appropriate adj. 适合天气的
4.sustainable (派) =sustain+able adj. 可持续的
5.inspirer (派) = inspire+er n. 激励者
6.postdoctoral (派+合)=post+doctor+al adj. 博士后的
7.entry level (合)=entry+level adj. 入门级的
8.early career (合)=early+career adj. 职业初期的
9.start up (合)=start+up n. 初创公司
10.direct to consumer (合) =direct+to+consumer adj.直接面向消费者的
11.catchword (合)=catch+word n. 标语;口号
12.dramatically (派) =dramatical+ly adv. 显著地;剧烈地
三、复现重点单词
1.conservation n. 保护,保存 2.continuous adj. 持续的
3.fulfill v. 完成(工时要求) 4.specialized adj. 专业的
5.competence n. 能力 6.marketing n. 市场营销
7.simplicity n. 简洁;简便 8.brand n. 品牌
四、多积增分词块
1.preserve the breathtaking beauty 保护令人惊叹的美景
2.submit the form 提交表格
3.an integral part 不可或缺的部分
4.center on saving stray animals 专注于拯救流浪动物
5.make the dream a reality 使梦想变成现实
6.be fully qualified for research work 完全有资格从事研究工作
7.play a part (在某事中)起作用
8.test the assumption 验证假设
9.silver bullet 万能解决方案;灵丹妙药
10.fail to deliver 未能兑现承诺;未达预期
“阅读理解”仿真限时训练(6)
[A]
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了栖息地保护团队的志愿者项目。
1.选D 细节理解题。根据第一段的“We are dedicated to the conservation of our region's diverse plants and animals ...ensure a thriving environment for all.”可知,栖息地保护团队致力于保护本地区的各种动植物,从茂密的森林到宁静的湿地,其使命是保护本地物种的栖息地,确保所有物种都有一个繁荣的环境。由此可知,该团队的目标是保护当地生态系统。D项的“protect the local ecosystem”与文中的“safeguard the habitats of native species”对应。
2.选A 细节理解题。根据PARTICIPATION DETAILS部分中“Ensure you bring a signed Volunteer Agreement Form, with parental approval for those under 18”可知,18岁以下的志愿者需要征得父母的同意。
3.选D 推理判断题。根据UPCOMING ACTIVITIES中给出的活动时间来看,2月5日、2月12日、2月19日都有活动,都是星期日,时间间隔为一周,由此可推断出活动是每周举办一次。
[B]
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了17岁的巴西少年一直努力帮助他人,并实现了自己为流浪动物开设收容所的梦想。
4.选C 推理判断题。根据第一段中“We don't see many 17 year olds who can list as many accomplishments as Eduardo Caiado.”和“In fact, when he was just 15 ...using his own money.”可知,作者通过介绍Eduardo Caiado令人惊奇的成就来引出话题。
5.选A 推理判断题。根据第二段中“These are all totally natural for Edu ...starting the EduPacoca Institute!”可知,对Edu来说帮助别人是自然而然的,他9岁时就梦想着为被遗忘的宠物开一个收容所,所以创办了EduPacoca Institute,由此可推知,他创办EduPacoca Institute是出于内在的善良品质。
6.选A 细节理解题。根据第四段中“His main regret is that he doesn't have enough room or money to take in every stray animal.”可知,Edu最大的困难是没有足够的空间或钱来收留每一只流浪动物,即缺少足够的支持。
7.选C 推理判断题。通读全文,并结合第二段中“These are all totally natural for Edu ...starting the EduPacoca Institute!”可知,文章主要介绍了17岁的巴西少年一直努力帮助他人,并实现了自己为流浪动物开设收容所的梦想,由此推知,只要怀有一颗善良的心,没有什么是不可能的。
[C]
语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要探讨了全球研究生学历求职者与职位供需不匹配的原因以及解决方向。
8.选D 细节理解题。根据第二段可知,研究生找不到满意的工作是由于资质与岗位需求的差距,人们认为具有科学资格的人完全有资格从事研究工作,但现实是博士学位或博士后学位被视为“入门资格”,独立工作前仍需更多建议、指导、谋划和经验,D项“资质适合性判断错误”符合题意。
9.选C 细节理解题。根据第三段中“They also tend to value ...interviewing them for jobs.”可知,追求工作和生活的平衡对“千禧一代”求职有影响。
10.选A 细节理解题。根据倒数第二段中“Universities and other research training ...and non governmental organizations.”可知,大学需扩展博士培训范围,提供学术职业指导。
11.选D 段落大意题。根据最后一段可知,本段主要讲述求职者和招聘人员相互理解的重要性。
[D]
语篇解读:本文是一篇议论文。文章围绕“越简单越好”这一观点展开,通过介绍Nick Light的研究,分析了过度强调简单可能给初创公司或处于复杂市场的公司带来风险,并影响消费者在产品失败后的推荐意愿。
12.选D 词义猜测题。画线短语后的This method指代画线短语前的Simplicity。根据第二段Light说的话可知,简单这种方法可能对有业绩记录的老牌公司有作用,而对初创公司或处于复杂市场的公司来说,这种方法存在风险。由此可知,此处表示简单这种方法并非灵丹妙药,故画线短语和D项的意思最为接近。
13.选A 细节理解题。根据第三段的“Some customers calling with even minor problems such as a slight discoloration in the material,would get really angry ...These customers were getting overly upset because the product and process had been labeled as simple.”可知,一些消费者会因为一些小问题打电话投诉,表达他们的不满与生气,这是因为产品和流程被贴上了简单的标签。由此可知,简单的应用使该床垫企业的客户不满情绪上升。
14.选B 推理判断题。第四段的“consumers judged the complexity of brands or products based on their mental connections”表明消费者根据他们的心理联系来判断品牌或产品的复杂性,接着作者举例对此进行说明,即当研究参与者观看两家不同公司的广告时,他们会根据广告的简单或复杂程度以及每个广告中提供的细节,在心里形成品牌的简单或复杂画面。由此可推知,公司广告设计塑造的印象会影响消费者对品牌的看法。
15.选B 细节理解题。根据最后一段的“the lesson for marketers is to be more careful about building branding and advertising strategies around simplicity”可知,作者建议围绕简单构建品牌和策划广告时要更加小心,即谨慎运用简单策略,故选B项。选项中的“Be cautious about”是对原文“be more careful about”的同义转换 。
1 / 36(共41张PPT)
仿真限时训练(6)——2025·潍坊市高三下学期二模·阅读理解输入你的标题
1
(限时30分钟,满分37.5分,每小题2.5分)
A
HABITAT CONSERVATION TEAM
Join us in preserving the breathtaking beauty of our local ecosystems by participating in the Habitat Conservation Team's volunteer program.We are dedicated to the conservation of our region's diverse plants and animals, from the thick forests to the peaceful wetlands.Our mission is to safeguard the habitats of native species and ensure a thriving environment for all.
GROUP INVOLVEMENT
For groups exceeding five members, we kindly ask you to make prior arrangements.Please consult our List of Conservation Projects and submit the Group Volunteer Form to secure your spot in our upcoming events.
PARTICIPATION DETAILS
We welcome volunteers aged 10 and above.For those under 15, please familiarize yourself with our Youth Policy Guidelines.Ensure you bring a signed Volunteer Agreement Form, with parental approval for those under 18.
Our work will be continuous regardless of the weather.Dress in clothes that can withstand dirt and bring weather -appropriate layers, including a raincoat if the forecast calls for it.
Remember to bring a personal water bottle, sunscreen, and a packed lunch.
No prior experience is required as we provide training and necessary tools.Your participation will contribute towards fulfilling community service hours.
UPCOMING ACTIVITIES
Date &Time Address
Sunday, Feb.5 10:00 am-1:00 pm Tomales Point Hollyhead
Sunday, Feb.12 10:00 am-2:30 pm Muir Beach Parking Area
Sunday, Feb.19 9:30 am-2:30 pm Rodeo Beach Hollyhead
Join us, and you'll become an integral part of our conservation family, contributing to the preservation of our natural heritage for future generations.Let's work together to ensure a sustainable future for our planet.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了栖息地保护团队的志愿者项目。
√
解析:细节理解题。根据第一段的“We are dedicated to the conservation of our region's diverse plants and animals ...ensure a thriving environment for all.”可知,栖息地保护团队致力于保护本地区的各种动植物,从茂密的森林到宁静的湿地,其使命是保护本地物种的栖息地,确保所有物种都有一个繁荣的环境。由此可知,该团队的目标是保护当地生态系统。D项的“protect the local ecosystem”与文中的“safeguard the habitats of native species”对应。
1.What is the aim of the Habitat Conservation Team
A.To discover new species.
B.To do biological research.
C.To build conservation regions.
D.To protect the local ecosystem.
√
解析:细节理解题。根据PARTICIPATION DETAILS部分中“Ensure you bring a signed Volunteer Agreement Form, with parental approval for those under 18”可知,18岁以下的志愿者需要征得父母的同意。
2.For the volunteer under 18, what is required in application
A.His parents' agreement.
B.Pre training before activities.
C.Necessary working experience.
D.Fulfilling community service.
√
解析:推理判断题。根据UPCOMING ACTIVITIES中给出的活动时间来看,2月5日、2月12日、2月19日都有活动,都是星期日,时间间隔为一周,由此可推断出活动是每周举办一次。
3.How often is the activity held
A.Every other month. B.Every month.
C.Every other week. D.Every week.
B
We don't see many 17- year -olds who can list as many accomplishments as Eduardo Caiado.Edu, as he likes to be called, lives in Andolils, Brazil.He's always been driven to help others.In fact, when he was just 15, he was named one of the 50 Young Inspirers of the United Nations for his project on reusing rainwater to provide drinking water in a village.He also bought gifts for 52 people living in a local nursing home, using his own money.
These are all totally natural for Edu, who said he's been actively trying to help others for most of his life.But right now he centers on saving stray animals.Since he was 9, he's dreamed of the day he could open a shelter for many forgotten pets he's seen.Less than ten years later, he made that dream a reality by starting the EduPacoca Institute! “The place where I live is cold, and many stray dogs were dying of extreme cold,” he said.
The EduPacoca Institute depends on donations to help these animals in need.First, Edu rented a house; now, he's using the money to cover food and their expenses.“I want these animals to know that even if they don't have owners, they will be with me until they grow old and die,” he said.
After years of feeding animals on the streets, Edu understands that while they're not human, animals have feelings of their own.Each has their own habits, personality, and preferences, and Edu loves getting to know them.He's already given about 30 dogs and cats a home, and the number keeps growing every day! His main regret is that he doesn't have enough room or money to take in every stray animal.
“The Institute is a dream, but at the same time a great challenge,” he said.“But it has been so good to sleep every day knowing that everyone is warm and safe.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了17岁的巴西少年一直努力帮助他人,并实现了自己为流浪动物开设收容所的梦想。
√
解析:推理判断题。根据第一段中“We don't see many 17- year olds who can list as many accomplishments as Eduardo Caiado.”和“In fact, when he was just 15 ...using his own money.”可知,作者通过介绍Eduardo Caiado令人惊奇的成就来引出话题。
4.How does the author introduce the topic
A.By providing one's family background.
B.By making some survey.
C.By listing one's amazing achievements.
D.By putting forward a concept.
√
解析:推理判断题。根据第二段中“These are all totally natural for Edu ...starting the EduPacoca Institute!”可知,对Edu来说帮助别人是自然而然的,他9岁时就梦想着为被遗忘的宠物开一个收容所,所以创办了EduPacoca Institute,由此可推知,他创办EduPacoca Institute是出于内在的善良品质。
5.What inspired Edu to start the EduPacoca Institute
A.His inner quality.
B.The desire for fame.
C.His skill with animals.
D.The experience in childhood.
√
解析:细节理解题。根据第四段中“His main regret is that he doesn't have enough room or money to take in every stray animal.”可知,Edu最大的困难是没有足够的空间或钱来收留每一只流浪动物,即缺少足够的支持。
6.What is the biggest trouble to Edu
A.Lack of enough support.
B.Poor physical conditions.
C.Much pressure from his family.
D.Too much time to put into.
√
解析:推理判断题。通读全文,并结合第二段中“These are all totally natural for Edu ...starting the EduPacoca Institute!”可知,文章主要介绍了17岁的巴西少年一直努力帮助他人,并实现了自己为流浪动物开设收容所的梦想,由此推知,只要怀有一颗善良的心,没有什么是不可能的。
7.What can we learn from the story
A.He who laughs last laughs best.
B.Actions speak louder than words.
C.Nothing is impossible to a kind heart.
D.A good beginning makes a good ending.
C
Every year, tens of thousands of people around the world apply for research jobs armed with postgraduate qualifications and specialized knowledge, only for their carefully crafted applications to seemingly disappear into a digital blank.At the same time, recruiters (招聘者) report that they are unable to find appropriate candidates for open positions.
One key cause of this mismatch is the perception that someone with science qualifications is fully qualified for research work.The reality is that, often, a PhD or a first postdoctoral post is corresponding to an entry -level qualification, with the holder needing further advice, guidance, mentoring and experience before they can work independently.
Shifting generational priorities also play a part.For example, most current early -career scientists are millennials (千禧一代), born between the early 1980s and mid 1990s.They are often digitally skilled and bring with them strong cooperation nature and a desire to see their work have societal impact.They also tend to value work life balance and career flexibility, which might not always square with the priorities of the scientists interviewing them for jobs.
Meanwhile, employers report that candidates often lack creative thinking, problem -solving and communication skills and qualities such as persistence, passion and determination.
Addressing these challenges requires a multifaceted approach.Universities and other research training institutions can do more to expand the focus of PhD training beyond the academic track.This means providing advice and guidance about what career paths and job opportunities might be available for researchers in companies, the public sector and non governmental organizations.Employers need to consider the benefits of structured training for early -career researchers, as a way to boost critical thinking and analytical skills.This could be done by reproducing the training schemes commonly used by large technology, consulting, finance and legal firms.
The path forward requires jobseekers and recruiters to understand each other better.Candidates would benefit from learning why recruiters are dissatisfied with the competence of applicants.Institutions, for their part, must see themselves as architects of scientific careers.This means acknowledging that professional preparation isn't a distraction from research excellence — it is an essential component of it.
语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要探讨了全球研究生学历求职者与职位供需不匹配的原因以及解决方向。
√
解析:细节理解题。根据第二段可知,研究生找不到满意的工作是由于资质与岗位需求的差距,人们认为具有科学资格的人完全有资格从事研究工作,但现实是博士学位或博士后学位被视为“入门资格”,独立工作前仍需更多建议、指导、谋划和经验,D项“资质适合性判断错误”符合题意。
8.Why do postgraduates fail to find satisfying jobs
A.Inadequate academic preparation.
B.Limited job information sources.
C.Absence of proper job- seeking skills.
D.Misjudgment of qualification suitability.
√
解析:细节理解题。根据第三段中“They also tend to value ...interviewing them for jobs.”可知,追求工作和生活的平衡对“千禧一代”求职有影响。
9.Which priority of millennials affect their job seeking
A.High cooperation ability.
B.Emphasis on digital tech use.
C.Pursuit of work- life balance.
D.Freedom for mind and body.
√
解析:细节理解题。根据倒数第二段中“Universities and other research training ...and non governmental organizations.”可知,大学需扩展博士培训范围,提供学术职业指导。
10.What training should be given to PhD researchers
A.Career -related advice.
B.General skill building.
C.Financial management tips.
D.Academic- focused guidance.
√
解析:段落大意题。根据最后一段可知,本段主要讲述求职者和招聘人员相互理解的重要性。
11.What does the last paragraph mainly talk about
A.Role of institutions in research.
B.Importance of skill development.
C.Discontent of recruiters with applicants.
D.Significance of understanding each other.
D
For decades,“simpler is better” has been accepted as a universal truth in marketing.Nick Light, assistant professor of marketing at the UO Lundquist College of Business,has tested that assumption.He found that most consumers prefer offerings that appear to be easy to use and understand.However, pushing simplicity can have a hidden, costly downside.
“Simplicity is not a silver bullet,” Light said.“This method might work for established companies with track records to back up their claims.But it can be risky for a start- up with no history or a company in a complicated market category where failures or breakdowns are more common.”
Light's earlier experience stimulated his interest in the study.He was a marketing manager at a direct -to -consumer mattress(床垫)company.With the catchword “one perfect mattress”,the company offered only one mattress model shipped directly to the consumer's door, dramatically simplifying the mattress- buying process.“Some customers calling with even minor problems such as a slight discoloration in the material,would get really angry,”Light said.“They would say things like,‘I don't understand what's so difficult about this,’ even when producing and shipping mattresses are quite complex.These customers were getting overly upset because the product and process had been labeled as simple.”
The study also showed that consumers judged the complexity of brands or products based on their mental connections.For example,when study participants viewed advertisements for two different companies,they formed mental pictures of the simplicity or complexity of the brand depending on how plain or busy the art was and the details provided in each ad.
Light also looked into product quality and customer opinions and found that consumers are less likely to recommend simpler brands after failures compared to more complex brands.Therefore,the lesson for marketers is to be more careful about building branding and advertising strategies around simplicity, because they could easily backfire if the product or service fails to deliver.
语篇解读:本文是一篇议论文。文章围绕“越简单越好”这一观点展开,通过介绍Nick Light的研究,分析了过度强调简单可能给初创公司或处于复杂市场的公司带来风险,并影响消费者在产品失败后的推荐意愿。
√
解析:词义猜测题。画线短语后的This method指代画线短语前的Simplicity。根据第二段Light说的话可知,简单这种方法可能对有业绩记录的老牌公司有作用,而对初创公司或处于复杂市场的公司来说,这种方法存在风险。由此可知,此处表示简单这种方法并非灵丹妙药,故画线短语和D项的意思最为接近。
12.What do the underlined words “a silver bullet” in paragraph 2 mean
A.A risky investment.
B.A business strategy.
C.A quick fix method.
D.A cure all solution.
√
解析:细节理解题。根据第三段的“Some customers calling with even minor problems such as a slight discoloration in the material,would get really angry ...These customers were getting overly upset because the product and process had been labeled as simple.”可知,一些消费者会因为一些小问题打电话投诉,表达他们的不满与生气,这是因为产品和流程被贴上了简单的标签。由此可知,简单的应用使该床垫企业的客户不满情绪上升。
13.What did the use of simplicity in the mattress business lead to
A.Rising customer dissatisfaction.
B.Reduced expenses for producers.
C.Longer transport time for goods.
D.More comments from customers.
√
解析:推理判断题。第四段的“consumers judged the complexity of brands or products based on their mental connections”表明消费者根据他们的心理联系来判断品牌或产品的复杂性,接着作者举例对此进行说明,即当研究参与者观看两家不同公司的广告时,他们会根据广告的简单或复杂程度以及每个广告中提供的细节,在心里形成品牌的简单或复杂画面。由此可推知,公司广告设计塑造的印象会影响消费者对品牌的看法。
14.What can mainly influence consumers' views on a brand according to the study
A.The company's historical background.
B.The impressions shaped by ad design.
C.The advertising reviews on its website.
D.The richness of color in its packaging.
√
解析:细节理解题。根据最后一段的“the lesson for marketers is to be more careful about building branding and advertising strategies around simplicity”可知,作者建议围绕简单构建品牌和策划广告时要更加小心,即谨慎运用简单策略,故选B项。选项中的“Be cautious about”是对原文“be more careful about”的同义转换 。
15.What advice does the author give to marketers
A.Advertise after sales customer service.
B.Be cautious about simplicity themed efforts.
C.Stress product quality over simplicity.
D.Improve brand presence through social media.
由阅读积词汇
一、明辨熟词生义
1.secure [熟义] adj.安全的;可靠的 [生义] v.确保,获得
2.withstand [熟义] v.承受,抵住 [生义] v.耐脏
3.center [熟义] n.中心 [生义] v.专注于
4.room [熟义] n.房间 [生义] n.空间
5.square [熟义] n.正方形 [生义] v.符合
6.track [熟义] n.轨道;跑道 [生义] n.业绩记录;履历
7.back up [熟义] 支持;倒车 [生义] 为…… 提供依据或证明
二、探规派生、合成
1.safeguard (合) =safe+guard v. 保护,捍卫
2.upcoming (合)=up+coming adj. 即将到来的
3.weather-appropriate (合) =weather+appropriate adj. 适合天气的
4.sustainable (派) =sustain+able adj. 可持续的
5.inspirer (派) = inspire+er n. 激励者
6.postdoctoral (派+合)=post+doctor+al adj. 博士后的
7.entry-level (合)=entry+level adj. 入门级的
8.early-career (合)=early+career adj.职业初期的
9.start-up (合)=start+up n. 初创公司
10.direct-to-consumer (合) =direct+to+consumer adj.直接面向消费者的
11.catchword (合)=catch+word n. 标语;口号
12.dramatically (派) =dramatical+ly adv.显著地;剧烈地
三、复现重点单词
1.conservation n. 保护,保存
2.continuous adj. 持续的
3.fulfill v. 完成(工时要求)
4.specialized adj. 专业的
5.competence n. 能力
6.marketing n. 市场营销
7.simplicity n. 简洁;简便
8.brand n. 品牌
四、多积增分词块
1.preserve the breathtaking beauty 保护令人惊叹的美景
2.submit the form 提交表格
3.an integral part 不可或缺的部分
4.center on saving stray animals 专注于拯救流浪动物
5.make the dream a reality 使梦想变成现实
6.be fully qualified for research work 完全有资格从事研究工作
7.play a part (在某事中)起作用
8.test the assumption 验证假设
9.silver bullet 万能解决方案;灵丹妙药
10.fail to deliver 未能兑现承诺;未达预期