浙江省衢州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题(含解析,含听力原文及音频)

文档属性

名称 浙江省衢州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题(含解析,含听力原文及音频)
格式 zip
文件大小 3.2MB
资源类型 试卷
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2025-12-22 18:57:04

文档简介

浙江省衢州市2025—2026学年七年英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分:110分 时间:120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.Where are the two speakers
A.At home. B.At school. C.In a teahouse.
2.When does Tania dance
A.On Mondays. B.On Fridays. C.On Sundays.
3.Which club does Tony want to join
A.The Music Club. B.The English Club. C.The Basketball Club.
4.What’s Betty’s favourite subject
A.Geography. B.Maths. C.Physics.
5.Whose is the blue shirt
A.Helen’s. B.Mark’s. C.John’s.
听下面一段对话,回答小题。
6.What’s Mia’s hobby
A.Watching TV. B.Swimming. C.Drawing.
7.Who does Henry go swimming with
A.His aunt. B.His dad. C.His mum.
听下面一段对话,回答小题。
8.Why do people celebrate the festival Burns Night
A.To remember a writer. B.To show love. C.To keep bad things away.
9.What’s Lingling’s favourite festival
A.The Double Ninth Festival. B.Burns Night. C.The Dragon Boat Festival.
10.What will the man do this Sunday
A.Have a dragon boat race. B.Put plants on doors. C.Sing traditional songs.
听独白,从A、B、C三个选项中选出最佳选项,回答问题。独白读两遍。
11.How old is Sally’s father
A.Thirty. B.Thirty-four. C.Forty.
12.What does her father do
A.A postman. B.A teacher. C.A driver.
13.What is Sally’s father like
A.Hard-working. B.Popular. C.Silent.
14.Which sport does Sally’s father like best
A.Playing basketball. B.Playing ping-pong. C.Running.
15.What does Sally’s father do when Sally meets a problem
A.He does sports with her. B.He gives her advice. C.He talks with people.
阅读理解(满分30 分)
A
Do you have a healthy breakfast every morning Here is some information about having breakfast.
The Situation of Not Having BreakfastAbout 19% of people don’t always have breakfast from Monday to Friday, and about 30% don’t have it on weekends. Among these people, 45% of them have no time to eat and 23% just don’t know what to eat.
Why Breakfast Is ImportantBreakfast matters. Without it, we are more likely to… feel sad. think slowly. fall ill easily. eat too many snacks and get fat. A Healthy BreakfastThere are four main kinds of foods. A healthy breakfast should have ≥ 3 kinds of them. ①Cereal (谷类食物): bread, corn, porridge... ②Vegetables and fruits: carrots, apples. ③Protein (蛋白质): meat, eggs, milk... ④Healthy fats: seeds, nuts...
ConclusionMake sure you have breakfast every morning. And if you don’t have time, just get a banana. Then you won’t feel hungry and pig out later in the day!
16.What percentage (百分比) of people don’t have breakfast on weekends
A.19%. B.23%. C.30%. D.45%.
17.Which of the following makes a healthy breakfast
A.Bread, corn and apples. B.Meat, bread and eggs.
C.Apples, bananas and carrots. D.Corn, milk and oranges.
18.Where is the text probably from
A.A recipe book. B.A tour guide. C.A nature magazine. D.A health newspaper.
B
Hi, I’m an ant. I’m sure you always see me running. I live in the nest (巢穴) with my big family. We build it and it’s like a small city, but we never get lost. I have 12,000 sisters and we all have the same mum, the queen ant. But I don’t get many brothers.
Today is super exciting. I’m going outside the nest to find food for the very first time! I follow my sisters’ smell. That’s how we ants talk—with smells.
Oh, look! What’s that on the right Yes! Grass seed! A big seed head! I use my big jaws (颚) to cut it off and take it back to the nest. I’m so excited and I tell my sisters about the food I found. Then we go back to get more seeds. Soon, more ants join us. We collect all the seeds. When the day gets hot, we go back home and rest. Inside, we share food with our sisters.
Mum says we help the world every day. We keep things clean by eating dead leaves. We make the soil (土壤) better by building the nest. It’s all in a day’s work for an ant. Your world would look very different without us. So watch where you step!
19.What can we know about ants from Paragraph 1
A.They have lots of brothers. B.They build nests in the cities.
C.They can seldom find their way. D.They live with their big family.
20.How do ants talk to each other
A.With food. B.With leaves. C.With smells. D.With heads.
21.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to (指代)
A.The seed. B.The grass. C.The jaw. D.The nest.
22.What is the ant like according to the text
A.Funny. B.Helpful. C.Dangerous. D.Polite.
C
What is your hobby What can you do What do you dream to be in the future Here are some answers.
Maria, an active girl from Singapore, likes swimming a lot. Swimming makes her energetic (精力充沛的) and happy. She can swim as fast as a fish. And she hopes to be a great swimmer like Pan Zhanle and swim in the Olympic Games one day.
Joanna is an 8th grader and she lives in China now. She loves science very much. She thinks science is very cool. It is all around us. She reads many science books. She wants to be a scientist one day.
Jackie is an American boy. He is fond of music, such as hip-hop, jazz, rap and so on. He can sing over 80 English songs, but he can’t write English songs. Music makes him feel relaxed. His sister Laura is a singer. And he wants to be a great singer in the future.
For everyone, it’s important to have hobbies. Some people even turn their hobby into a job. You are sure to have a happier life if you have one hobby!
23.How does the writer start the passage
A.By listing numbers. B.By telling stories.
C.By giving examples. D.By asking questions.
24.The underlined words “is fond of” in Paragraph 4 mean “________”.
A.writes B.sings C.likes D.plays
25.Which of the following is TRUE according to the passage
A.Jackie likes hip-hop best. B.Laura wants to be a singer too.
C.Joanna is a Chinese girl in Grade 7. D.Pan Zhanle is a good swimmer.
26.Why does the writer write the passage
A.To share dreams with us. B.To tell us what hobbies are.
C.To ask us to have hobbies. D.To show three kinds of hobbies.
D
①Do you want to live to be 100 years old Here are some helpful tips.
②Start your day with a healthy breakfast. An egg, milk, and bread are all great for breakfast. They make you strong. For lunch and dinner, you can have rice, vegetables and some meat. Try to eat healthy snacks (零食) like an apple, a pear or fruit juice but not sweets. Too many sweets like candies are bad for your health.
③Try to do sport for about 30 minutes every day. Sports help you keep in good health. You can run or play basketball after class. ________
④A good night’s sleep is a key part for everyone to keep healthy. Studies show that middle school students should sleep for 8 to 10 hours a day. Enough sleep keeps people strong and healthy for the next day.
⑤So, make your lifestyle (生活方式) better today. You can feel great and healthy with the right food, exercise and good sleep.
27.Which is NOT a healthy snack according to the passage
A. B. C. D.
28.Which of the following can be put in ________
A.Walking is also good exercise.
B.Remember to take a shower before going to bed.
C.You can sleep for a few minutes when you are excited.
D.It’s best to have some snacks at the 10-minute break at school.
29.Who may have a healthy lifestyle
A.Linda never does sport in her free time.
B.Lynn takes a walk for half an hour every day.
C.Jane likes hamburgers and cakes for breakfast.
D.Eric spends 6 hours playing computer games every day.
30.What is the right structure of the passage
A. B. C. D.
三、任务型阅读(满分10分)
Noah Aldrich loves to play sports—something he wished his little brother could do with him. But his brother Lucas Aldrich can’t move at all because of a serious disease. So Noah took Lucas along with him to take part in many triathlons (铁人三项赛). We asked Noah what it was like.
Question: How did you get the idea to bring Lucas to these events
Answer: My mom showed me a video of two boys doing triathlons in Tennessee. One boy was like Lucas, and the other was healthy.
Q:
A: I feel good during the whole triathlon because I’m giving something to Lucas. He can feel like the other kids.
Q:
A: It’s the smile on Lucas’s face. That smile makes me happy.
Q: When you got an American Hero Award, you said changing perspective (视角) was important. What did you mean
A: But if you see things differently, you’ll find that Lucas can do a lot, like swimming, biking, or even triathlons.
A.How do you feel when you race with Lucas
B.What do you get from him
C.What do you want to say to other kids
D.I thought we could do that too.
E.People often think Lucas can’t do it because of his disease.
31.
32.
33.
34.
35.What do you think of Noah’s support to his brother Why (不超过20词)
四、完形填空(满分15分)
Cindy is a girl of 4. She loves eating yellow foods—corn (玉米), potatoes and 36 . But how about the foods in other colours She doesn’t like 37 at all.
Today is the family day. “We’ll have a family 38 ,” Cindy’s mum says. “Yellow foods are nice, 39 let’s eat a ‘rainbow’ (彩虹) today!”
“Is it the colourful rainbow after the rain ” Cindy asks.
“No, but I can use the colours of foods to make a 40 ‘rainbow’,” Mum says.
Cindy doesn’t like new foods, but she likes the “rainbow”. So she wants to 41 .
Before cooking, Mum asks everyone in the family, “ 42 do you want to eat this evening ”
Cindy’s grandparents answer, “We bring some grapes and purple potatoes 43 our farm. We’re 65 years old now. Eating the food in purple can 44 us to keep young.”
“I need to have some orange foods like carrots and oranges,” Cindy’s father says. “Every day, I have to 45 in front of the computer for a long time. Orange vegetables and fruit are good for my eyes.”
“Can I have some green vegetables like cabbages and broccoli ” her brother Tony asks. “I love soccer and want to be a soccer player one day. Doctors 46 say green food is good for a strong body.”
Cindy turns to her mum, “For me, yellow food is my favourite. But I’d like to eat some tomatoes and strawberries. Our teacher tells us 47 food can make us remember (记住) things better. You know, my 48 is not good. Eating this kind of food may make me remember the words well.”
In the evening, Cindy’s mum cooks a big dinner. The 49 of foods are like a rainbow on the table. All of them 50 their great food and have a good time.
“Mum, today’s ‘rainbow’ is great! Let’s eat the ‘rainbow’ from this day on!” Cindy says.
36.A.bananas B.apples C.tomatoes D.carrots
37.A.it B.her C.them D.us
38.A.breakfast B.lunch C.dinner D.teatime
39.A.and B.but C.so D.or
40.A.lovely B.happy C.warm D.healthy
41.A.have a look B.have a try C.have a drink D.have a talk
42.A.How B.When C.Where D.What
43.A.from B.to C.for D.with
44.A.need B.ask C.help D.tell
45.A.cook B.think C.call D.work
46.A.always B.sometimes C.never D.then
47.A.blue B.white C.brown D.red
48.A.P.E. B.English C.music D.art
49.A.colours B.prices C.ideas D.pictures
50.A.buy B.get C.show D.move
五、选词填空(满分5分)
将方框中所给词语的适当形式填入信件中,每词仅用一次。
mistake lonely advice finish as a result
Dear Diana,
I’m a junior high school student and I need your 51 . I have problems with my homework. I always make a lot of 52 and I can’t do well in my tests. 53 , my mom is really worried. She asks me to do more tasks after I 54 my schoolwork. It makes me very tired. I also feel 55 because I don’t have friends at school. My classmates don’t want to work with me in group work. Could you please help me
Yours,
Emilia
六、短文填空(满分20分)
阅读下面的回信,根据括号内所给的汉语提示写出单词的正确形式。(每空一词)。
Dear Emilia,
Don’t be so 56 (紧张). First, it’s really important to put your 57 (心) into your homework and be careful when you do it. Maybe your mum is a bit 58 (严格) and it makes you tired. That’s just because she 59 (希望) you can have a bright future. Then, you can tell her how you feel. Make a study plan together and let her know you need some rest. Remember, taking care of 60 (你自己) is also important.
To make friends, you should be 61 (友好) first. Don’t give up even when they 62 (拒绝) to work with you. You could hold some 63 (活动) to show your kindness. For example, you can go to the park or have a picnic together on the 64 (周末). With time, you will surely make some good friends and have a lot of 65 (乐趣) in your new school.
Best wishes,
Diana
根据短文内容及所给首字母提示写出所缺单词,使短文意思完整,每空一词。
If someone says to you “give me five”, do not look for (寻找) five yuan for him in y 66 wallet! The person is not asking for your money, but your h 67 .
In America, “give me five” or “give me the high five” is very popular, especially among young people. You can often s 68 it in films and on TV. It means clapping (拍击) e 69 other’s right hand together. People sometimes do it when they celebrate (庆祝) something g 70 . For example, the football players will give high fives to everyone a 71 to celebrate when their team (他们的小组) wins a game. “Give me five” may come from the old Roman gesture (手势) of raising (提高) the right a 72 for the king. It shows (表明) that the person does not h 73 any dangerous (危险的) things in his hand. It is safe for the king to m 74 this person. Today, some people also give a high five to the people they meet for the first time (第一次) as a way to show they are friendly.
Well, what are you waiting for Try “give me five” with your f 75 . Let’s do it.
七、书面表达(满分15分)
76.假设你是张华,你将要参加“2025年衢州国际文化交流日”主题活动。请结合下面的思维导图写一篇英语短文,向外宾介绍中国的春节。
注意:
1.短文需包含思维导图的相关信息,可适当发挥;
2.文中不得出现真实姓名、学校等信息;
3.词数70左右。
参考词汇:January, February, celebrate, family reunion
The Spring Festival in China
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.B
【原文】W: Hi, Oliver. Why are you always here in the lab
M: Well, as a physics lover, I really want to make magic things. Sitting in the classroom with books isn’t always good.
2.C
【原文】M: Hi, Tania, do you practice dancing every day
W: No, I don’t have time for it from Monday to Friday. I have dance classes on Sundays.
3.B
【原文】W: Tony, which club do you want to join, the English club or the basketball club
M: I think English is important and I like it, so I want to join the English club.
4.A
【原文】M: Hi Betty, what subject do you like best
W: Geography. I can learn about famous mountains and rivers. What about you, Damning
M: I like physics best.
5.C
【原文】W: Mark, is this blue shirt yours
M: No, Helen, I think it is John’s. Mine is white.
6.C 7.B
【原文】M: Hi Mia, what’s your hobby
W: Hi Henry, I like drawing.
M: Where do you often draw pictures
W: I often draw at my aunt’s house. She knows much about art. Do you like drawing
M: No, I don’t. I usually go swimming.
W: Who do you usually swim with
M: Well, my father always swims with me. My mom doesn’t like it. She just watches us.
8.A 9.C 10.A
【原文】W: Hey Eric, what’s your favorite festival
M: Burns Night. It’s a traditional festival in my hometown. We celebrate it to remember a great writer, Robert Burns. We often sing traditional songs. What about you, Lingling
W: I love the Dragon Boat Festival. People call it the Double Fifth Festival in English. It’s coming soon.
M: Cool. What do you usually do on that day
W: We often put plants on doors to keep bad things away, and eating zongzi is a must.
M: Sounds good. What else
W: People usually have dragon boat races. There will be one this Sunday. Would you like to join us
M: Great! I’d love to.
11.C 12.C 13.A 14.B 15.B
【原文】
Hello, everyone. I’m Sally. I’m 13. This is my father. He is 40 years old. He is tall and strong. Ten years ago, he was a postman, but now he is a driver. He gets up early every morning. He tries his best to make money for our family. He works very hard. My father likes talking with people. He also likes doing sports, such as running and playing basketball, but playing ping-pong is his favorite sport. We always play it in the gym at weekends. He is careful and kind, but his love for me is silent. When I have a problem, he always gives me advice. My dad is more than just a father to me. He is my best friend.
16.C 17.D 18.D
【导语】本文系统性地阐述了早餐的重要性及健康饮食建议。
16.细节理解题。根据“and about 30% don’t have it on weekends.”可知,大约30%的人在周末不吃早餐。故选C。
17.细节理解题。根据“A Healthy Breakfast”一栏中的内容可知,健康的早餐至少包括谷类食物、蔬菜和水果、蛋白质、含健康脂肪的食物中的三种,所以D项“玉米、牛奶和橘子”属于健康的早餐。故选D。
18.推理判断题。根据文章内容可知,全文围绕早餐健康知识展开。包括了数据统计、营养搭配、建议,属于健康科普类文章。故选D。
19.D 20.C 21.A 22.B
【导语】本文是一篇记叙文,以蚂蚁的第一人称视角,介绍了蚂蚁的家庭构成、交流方式,讲述了首次外出觅食的经历,还说明了蚂蚁清洁环境、改良土壤的作用,体现了蚂蚁的重要性。
19.细节理解题。根据“I live in the nest with my big family.”可知,蚂蚁和大家庭一起生活,故选D。
20.细节理解题。根据“That’s how we ants talk—with smells.”可知,蚂蚁通过气味交流,故选C。
21.词句猜测题。根据“Grass seed! A big seed head! I use my big jaws to cut it off and take it back to the nest.”可知,“it”指代前文的“Grass seed”,即“草籽”,故选A。
22.推理判断题。根据“Mum says we help the world every day. We keep things clean by eating dead leaves. We make the soil better by building the nest.”可知,蚂蚁对世界有帮助,故选B。
23.D 24.C 25.D 26.C
【导语】本文是一篇记叙文,文章通过介绍Maria、Joanna和Jackie三个人的爱好以及他们未来的梦想,强调了拥有爱好的重要性,并鼓励读者培养自己的爱好。
23.细节理解题。根据文章第一段“What is your hobby What can you do What do you dream to be in the future Here are some answers.”可知,作者通过提出三个问题来开启文章。故选D。
24.词句猜测题。根据文章第四段“Jackie is an American boy. He is fond of music, such as hip-hop, jazz, rap and so on.”可知,Jackie喜欢音乐,比如嘻哈、爵士、说唱等等。结合选项可推测,“is fond of”意为“喜欢”,与“likes”意思相近。故选C。
25.细节理解题。根据文章第二段“And she hopes to be a great swimmer like Pan Zhanle and swim in the Olympic Games one day.”可知,Maria希望成为像潘展乐一样的游泳健将,由此可推测潘展乐是一名优秀的游泳运动员,所以D选项正确。故选D。
26.主旨大意题。根据文章最后一段“For everyone, it’s important to have hobbies. Some people even turn their hobby into a job. You are sure to have a happier life if you have one hobby!”可知,作者写这篇文章是为了鼓励读者培养自己的爱好,拥有爱好会让生活更快乐。故选C。
27.C 28.A 29.B 30.A
【导语】本文是一篇说明文。主要围绕“如何拥有长寿且健康的生活”展开,从健康饮食、规律运动、充足睡眠三个方面给出具体建议,最后总结指出通过合理饮食、运动和睡眠能改善生活方式,让人保持健康状态。
27.细节理解题。根据原文第②段“Start your day with a healthy breakfast. An egg, milk, and bread are all great for… many sweets like candies are bad for your health.”可知,提到健康零食是苹果、梨或果汁,糖果这类甜食不健康,选项C是糖果。故选C。
28.推理判断题。根据原文③段“Try to do sport for about 30 minutes… can run or play basketball after class.”可知,围绕“每天做30分钟运动”展开,A选项“散步也是很好的运动”与运动话题衔接紧密。故选A。
29.推理判断题。通读全文并结合选项可知,A项Linda从不运动,不符合健康习惯;B项Lynn每天散步半小时,符合“每天运动30分钟”的健康建议;C项Jane早餐吃汉堡和蛋糕,不是健康早餐;D项Eric每天玩6小时电脑游戏,缺乏运动且影响作息,所以,选项B“Lynn每天散步半小时”符合题意。故选B。
30.篇章结构题。通读全文可知,文章结构为:①段总起,提出“长寿的实用建议”;②③④段分述,分别讲解饮食、运动、睡眠的健康建议;⑤段总结,强调合理饮食、运动和睡眠对改善生活方式的作用,选项A的结构图示匹配“总—分—总”的逻辑。故选A。
31.D 32.A 33.B 34.E 35.I think it is great because Noah opens a new door to Lucas./I think it’s amazing because Noah makes Lucas feel like other kids./I think it is fantastic because Lucas can do a lot with Noah’s support.
【导语】本文主要围绕“美国英雄奖获得者关于‘改变视角’的观点”展开问答。
31.根据“My mom showed me a video of two boys doing triathlons in Tennessee. One boy was like Lucas, and the other was healthy.”可知,设空处应表示受视频启发,觉得自己和Lucas一样也能这样做,选项D“我当时想我们也能做到那件事。”符合语境。故选D。
32.根据“I feel good during the whole triathlon because I’m giving something to Lucas.”可知,设空处询问和卢卡斯比赛的感受,选项A“你和卢卡斯比赛时感觉如何?”符合语境。故选A。
33.根据“It’s the smile on Lucas’s face. That smile makes me happy.”可知,设空处询问在卢卡斯身上学到了什么,选项B“你从他身上学到了什么?”符合语境。故选B。
34.根据“But if you see things differently, you’ll find that Lucas can do a lot, like swimming, biking, or even triathlons.”可知,设空处应说明人们的固有看法,形成转折逻辑,选项E“人们常常因为卢卡斯的疾病而认为他做不到这件事。”符合语境。故选E。
35.本题为开放性问题,答案不唯一,结合自身实际,合理作答即可。故填I think it is great because Noah opens a new door to Lucas./I think it’s amazing because Noah makes Lucas feel like other kids./I think it is fantastic because Lucas can do a lot with Noah’s support.
36.A 37.C 38.C 39.B 40.D 41.B 42.D 43.A 44.C 45.D 46.A 47.D 48.B 49.A 50.B
【导语】本文主要讲述了辛迪的妈妈为了让辛迪养成一个好的饮食习惯,让她吃彩虹颜色的食物。
36.句意:辛迪是一个四岁的女孩。她喜欢吃黄色的食物——玉米、土豆和香蕉。
bananas香蕉;apples苹果;tomatoes西红柿;carrots胡萝卜。根据“She loves eating yellow foods—corn (玉米), potatoes and”可知,此处是黄色的食物,“香蕉”符合语境。故选A。
37.句意:她一点也不喜欢它们。
it它;her她,她的;them它们;us我们。根据“But how about the foods in other colours ”可知,此处指的不喜欢其他颜色的食物,用“它们”表示。故选C。
38.句意:辛迪的妈妈说:“我们全家一起吃晚饭。”
breakfast早餐;lunch中饭;dinner晚餐;teatime下午茶时间。根据后文的“In the evening, Cindy’s mum cooks a big dinner.”可知,此处是说的晚饭。故选C。
39.句意:黄色的食物很好吃,但让我们今天吃一道“彩虹”吧!
and和;but但是;so因此;or或者。根据“Yellow foods are nice…let’s eat a ‘rainbow’ (彩虹) today!”可知,后文语境发生了转折,but符合题意。故选B。
40.句意:不,但我可以用食物的颜色来制作健康的“彩虹”。
lovely可爱的;happy高兴的;warm温暖的;healthy健康的。根据前文提到的“let’s eat a ‘rainbow’ (彩虹) today!”可知,此处是说不同颜色的食物,即做“健康的”彩虹。故选D。
41.句意:所以她想试试。
have a look看一看;have a try试一试;have a drink喝一杯;have a talk谈一谈。根据“Cindy doesn’t like new foods, but she likes the ‘rainbow’.”可知,此处指的她想试试。故选B。
42.句意:你今晚想吃什么?
How如何;When什么时候;Where哪里;What什么。根据“do you want to eat this evening ”可知,此处问的想吃什么。故选D。
43.句意:我们从农场带了一些葡萄和紫土豆。
from从;to到;for为了;with和。根据“We bring some grapes and purple potatoes…our farm.”可知,此处应该说“从”农场带了一些葡萄和紫土豆。故选A。
44.句意:吃紫色的食物可以帮助我们保持年轻。
need需要;ask问;help帮助;tell告诉。根据“Eating the food in purple can…us to keep young.”可知,此处指的紫色食物帮助保持年轻。故选C。
45.句意:每天,我都要在电脑前工作很长时间。
cook烹饪;think想;call打电话;work工作。根据辛迪的爸爸说的“in front of the computer for a long time.”可知,应该说在电脑前工作。故选D。
46.句意:医生总是说绿色食品对强健体魄有好处。
always总是;sometimes有时候;never从不;then然后。根据“Doctors…say green food is good for a strong body.”此处应该肯定绿色食物的好处,可以说医生“总是”说绿色食品对强健体魄有好处。故选A。
47.句意:我们的老师告诉我们红色食物可以让我们更好地记忆。
blue蓝色的;white白色的;brown棕色的;red红色的。根据“strawberries”以及“food can make us remember (记住) things better.”并结合常识可知,此处指的帮助记忆,应该说吃红色的食物。故选D。
48.句意:你知道,我的英语不好。
P.E.体育;English英语;music音乐;art美术。根据“is not good. Eating this kind of food may make me remember the words well.”可知,后文提到了要记单词,应该说英语不好。故选B。
49.句意:食物的颜色就像桌子上的彩虹。
colours颜色;prices价格;ideas主意;pictures图片。根据“of foods are like a rainbow on the table.”可知,应该说颜色像彩虹。故选A。
50.句意:他们都得到了美味的食物,玩得很开心。
buy买;get得到;show展示;move移动。根据“their great food and have a good time.”以及前文的“The colours of foods are like a rainbow on the table.”可知,每个人都得到了美味的食物。故选B。
51.advice 52.mistakes 53.As a result 54.finish 55.lonely
【导语】本文主要讲述了Emilia写信给Diana,向她寻求帮助,因为Emilia在学习和社交方面遇到了一些问题。
51.句意:我是一名初中生,我需要你的建议。根据语境可知,此处是Emilia在向Diana寻求建议,need one's advice“需要某人的建议”,故填advice。
52.句意:我总是犯很多错误,考试成绩也不好。根据“I can’t do well in my tests”及所给单词可知,此处是指犯很多错误,make mistakes“犯错误”,故填mistakes。
53.句意:结果,我妈妈真的很担心。根据“I always make a lot of mistakes and I can’t do well in my tests”及“my mom is really worried”可知,前后是因果关系,此处表示结果,as a result“结果”,故填As a result。
54.句意:她让我在完成学业后做更多的任务。根据“She asks me to do more tasks after I...my schoolwork”及所给单词可知,此处是指完成学业后,finish“完成”,句子是一般现在时,主语是I,动词用原形,故填finish。
55.句意:我也感到孤独,因为我在学校没有朋友。根据“because I don’t have friends at school”可知,没有朋友应是感到孤独,lonely“孤独的”,形容词作表语,故填lonely。
56.nervous 57.heart 58.strict 59.hopes 60.yourself 61.friendly 62.refuse 63.activities/events 64.weekend 65.fun
【导语】本文是一篇应用文,Diana回信给Emilia,从认真完成作业、与母亲沟通、照顾自己以及主动交友等方面给予具体建议,旨在帮助她适应新学校、缓解压力并建立良好人际关系。
56.句意:别这么紧张。根据汉语提示“紧张”及“be so”可知,此处需填形容词原级,“紧张”的形容词形式为nervous,故填nervous。
57.句意:首先,认真做作业并仔细对待非常重要。根据汉语提示“心”及“put your”可知,此处考查固定搭配“put one’s heart into”,意为“全身心投入某事”,“心”的英文为heart,故填heart。
58.句意:也许你妈妈有点严格,这让你很累。根据汉语提示“严格”及“a bit”可知,此处需填形容词原级,“严格”的形容词形式为strict,故填strict。
59.句意:那只是因为她希望你有光明的未来。根据汉语提示“希望”及“she”可知,“希望”的英文为hope,主语是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式hopes,故填hopes。
60.句意:记住,照顾好你自己也很重要。根据汉语提示“你自己”及“taking care of”可知,此处需填反身代词,“你自己”的英文为yourself,故填yourself。
61.句意:要交朋友,你首先应该友好。根据汉语提示“友好”及“be”可知,此处需填形容词原级,“友好”的形容词形式为friendly,故填friendly。
62.句意:即使他们拒绝和你一起做事,也不要放弃。根据汉语提示“拒绝”及“they”可知,全文时态为一般现在时,主语是复数,谓语动词用原形,“拒绝”的英文为refuse,故填refuse。
63.句意:你可以举办一些活动来展示你的善意。根据汉语提示“活动”及“some”可知,此处需填可数名词复数,“活动”的复数形式为activities/events,故填activities/events。
64.句意:例如,你可以在周末一起去公园或野餐。根据汉语提示“周末”及“on the”可知,此处考查固定搭配“on the weekend”,表示“在周末”,“周末”的英文为weekend,故填weekend。
65.句意:随着时间推移,你肯定会在新学校交到好朋友并获得很多乐趣。根据汉语提示“乐趣”及“a lot of”可知,此处需用不可数名词fun表示,故填fun。
66.(y)our 67.(h)and 68.(s)ee 69.(e)ach 70.(g)ood 71.(a)round 72.(a)rm 73.(h)ave 74.(m)eet 75.(f)riends
【导语】本文介绍了give me five这一手势的含义、流行情况、来源以及如今的用法等。
66.句意:如果有人对你说give me five,不要在你的钱包里找五元钱给他!根据“wallet”以及首字母提示可知,这里指你的钱包,用形容词性物主代词your。故填(y)our。
67.句意:这个人不是要你的钱,而是要你的手。根据“give me five”可知,是击掌的意思,需要用单只手。故填(h)and。
68.句意:你经常能在电影和电视上看到它。根据“it in films and on TV”可知,此处表示在电影院或电视上看到。see“看到”;can是情态动词,后接动词原形,故填(s)ee。
69.句意:它的意思是一起拍击彼此的右手。根据“other’s”及首字母提示可知,each other“彼此;互相”是固定短语,表示互相拍手。故填(e)ach。
70.句意:人们有时在庆祝美好的事情时会做这个动作。根据“something”可知,此处需用形容词修饰something,庆祝表示事情很好。good“好的;美好的”。故填(g)ood。
71.句意:例如,当足球队赢了比赛时,足球运动员会和周围的每个人击掌庆祝。根据“For example, the football players will give high fives to everyone”及首字母提示可知,此处表示和周围的每个人击掌。around“周围;四周”,故填(a)round。
72.句意:“Give me five”可能源于古罗马人向国王举起右臂的手势。根据“come from the old Roman gesture (手势) of raising (提高) the right”及首字母提示可知,此处表示发源于举起的右手手臂。arm“手臂”。故填(a)rm。
73.句意:这表明这个人手里没有任何危险的东西。根据“any dangerous (危险的) things in his hand.”及首字母提示可知,这里表示手里没有拿任何东西。have“有”。故填(h)ave。
74.句意:国王和这个人见面是安全的。根据“this person.”及首字母提示可知,前文说手里没有拿危险的东西,说明见面是安全的,to后接动词原形。故填(m)eet。
75.句意:试着和你的朋友们give me five吧。根据“Try ‘give me five’ with your”及首字母提示可知,这里表示和朋友击掌,需用复数形式表示泛指。故填(f)riends。
76.例文
The Spring Festival in China
Chinese New Year, or the Spring Festival, usually comes in January or February.
It’s a time for family reunions. Family members often get together to enjoy a big dinner. We usually have traditional food like dumplings, fish, and niangao. I feel happy and excited during the festival when we celebrate with fireworks, red lanterns, and get lucky money.
We always have fun and share joy with loved ones during the festival.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇说明文,为材料作文;
②时态:以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示问题的信息,适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,介绍春节的别称及时间;
第二步,阐述春节的核心意义,列举传统习俗;
第三步,总结春节的整体感受。
[亮点词汇]
①family reunions家庭团聚
②get together团聚
③traditional food传统食物
④lucky money压岁钱
⑤share joy分享喜悦
[高分句型]
I feel happy and excited during the festival when we celebrate with fireworks, red lanterns, and get lucky money.(when引导的时间状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
同课章节目录