/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优冀教版(三起)
(2024)专题19 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Lily. I’m a student. There are four people in my family. They are my father, my mother, my brother and me. My father is a worker. My mother is a teacher. My brother is a student too. He is ten years old. I love my family very much.
1.Lily is a student. ( )
2.There are three people in Lily’s family. ( )
3.Lily’s father is a driver. ( )
4.Lily’s mother is a teacher. ( )
5.Lily’s brother is ten years old. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Tom. This is my family photo. This is my grandpa. He is a farmer. This is my grandma. She is a cook. This is my father. He is a teacher. This is my mother. She is a nurse. I have a little sister. She is a baby. We are a happy family.
6.Tom’s grandpa is a farmer. ( )
7.Tom’s grandma is a nurse. ( )
8.Tom’s father is a doctor. ( )
9.Tom’s mother is a nurse. ( )
10.Tom has a little brother. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Jack. I’m a student. I’m tall and thin. My favourite colour is green. I like to play basketball with my classmates after school. I like to read books too. Today I feel happy, because I get a new book. I love my school life.
11.Jack is a teacher. ( )
12.Jack is tall and thin. ( )
13.Jack’s favourite colour is blue. ( )
14.Jack likes to play basketball and read books. ( )
15.Jack feels happy today because he gets a new book. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Tom. I’m ten years old. I’m from London. I live beside a big park. There is a garden in front of my house. On my birthday, my mother makes a cake for me. I have five candles on the cake. I make a wish for a new bike.
16.Tom is ten years old. ( )
17.Tom is from Beijing. ( )
18.Tom lives beside a big park. ( )
19.There is a garden behind Tom’s house. ( )
20.Tom has five candles on his birthday cake. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Danny. Today is my twelfth birthday. I’m 150 cm tall. I live in a big house beside the zoo. My address is 56 Zoo Road. My mother makes a big birthday cake for me. There are twelve candles on it. I make a wish: I want a new bike. My friends come to my party. We sing and eat cake. We have a good time.
21.Danny is twelve years old. ( )
22.Danny is 140 cm tall. ( )
23.Danny lives near the zoo. ( )
24.There are eleven candles on the cake. ( )
25.Danny wants a new bike for his birthday. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Tom. My father is a worker. He works in a factory. My mother is a cook. She makes nice food for us. My brother is a police. He helps people. My sister is a teacher. She teaches English. I am a student. I love my family.
26.Tom’s father is a doctor. ( )
27.Tom’s mother is a cook. ( )
28.Tom’s brother is a worker. ( )
29.Tom’s sister is an English teacher. ( )
30.Tom is a student. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Mike. This is my family photo. There are seven people in my family. My grandfather and grandmother are old. My father is a doctor. My mother is a teacher. My uncle is my father’s brother. He is a worker. My aunt is my mother’s sister. She is a nurse. The little baby is my cousin. She is my uncle’s daughter.
31.There are six people in Mike’s family. ( )
32.Mike’s father is a teacher. ( )
33.Mike’s uncle is a worker. ( )
34.Mike’s aunt is a nurse. ( )
35.The little baby is Mike’s cousin. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Tom. There are four people in my family: my father, my mother, my sister and me. My father is a doctor. He works in a hospital. He helps sick people. My mother is a cook. She works in a restaurant. She cooks nice food. My sister is a teacher. She works in a school. She teaches English. I want to be a police officer. I want to help people.
36.Tom’s father is a worker. ( )
37.Tom’s mother works in a restaurant. ( )
38.Tom’s sister is an English teacher. ( )
39.Tom wants to be a doctor. ( )
40.There are five people in Tom’s family. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m John. I am a student. I go to school every day. My classroom is on the second floor. It’s not big, but it’s bright. There are two blackboards in my classroom. One is big, the other is small. There are twenty desks and chairs. My desk is number ten. My pencil box is on my desk. My pencils are in the pencil box. I write with my pencils.
41.John is a teacher. ( )
42.John’s classroom is big and bright. ( )
43.There are two blackboards in John’s classroom. ( )
44.John’s desk is number twelve. ( )
45.John’s pencils are in the pencil box. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Lucy. This is my family photo. There are six people in my family: my grandfather, my grandmother, my father, my mother, my baby brother and me. My grandfather is 68 years old. My grandmother cooks food for us every day. My father takes care of my grandfather. My mother buys things for my baby brother. I read stories to my baby brother. I love my family.
46.There are five people in Lucy’s family. ( )
47.Lucy’s grandmother cooks food every day. ( )
48.Lucy’s father takes care of her grandmother. ( )
49.Lucy’s mother buys things for Lucy. ( )
50.Lucy reads stories to her baby brother. ( )
【新情境·旅游日记】根据短文内容,判断正(T)误(F)。
My name is Li Ming. I love to travel. I want to go on a trip to Shanghai. Shanghai is a big city in China. It’s very beautiful. I plan to go there by train. The train is fast and comfortable. I will invite my friend Danny to go with me. We will have a wonderful time.
51.Li Ming loves to travel. ( )
52.Li Ming wants to go on a trip to Beijing. ( )
53.Shanghai is a small city. ( )
54.Li Ming plans to go to Shanghai by train. ( )
55.Li Ming will invite his friend Jenny to go with him. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Mira is new at school. She feels uneasy. Ella shares a story with her. Now Mira is not afraid. They follow the school rules. They should be quiet in the library. They should not eat or write in books. They should stand in line in the canteen. School rules help them do well and stay safe.
56.Mira is happy on the first day. ( )
57.Ella helps Mira. ( )
58.They can eat in the library. ( )
59.They should be quiet in the library. ( )
60.School rules help students stay safe. ( )
Diandian在网上查到了一篇关于孔子的文章。阅读短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
Confucius (孔子) is a great Chinese teacher. Many students can’t go to school, because they are too poor (贫穷的). But Confucius helps them. He has many students. He teaches his students to learn history, music and how to be good people. He tells interesting stories, too. He is a kind teacher. His students like him very much.
61.Confucius is an English teacher. ( )
62.Many students don’t like to go to school. ( )
63.Confucius teaches his students to learn history and music. ( )
64.Confucius doesn’t have many students. ( )
65.The passage mainly talks about Confucius’s students. ( )
毕业纪念录里不仅记录了同学们的留言,也记录下同学们的毕业心愿,请你和Coco一起阅读这些心愿单,根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F)。
My dream is to be a doctor. I want to help sick people get better. I will study hard to learn all the medical knowledge so that I can save more lives. I hope to bring hope and health to everyone. —By Steve
My dream is to be a scientist. I want to invent(发明) many useful things to help people. I hope to make a robot that can do housework for us, so our parents can have more time to rest. I also want to make the world a better place to live in. —By Ben
My dream is to be an artist. I love drawing and painting. I hope to create beautiful pictures that can make people happy. I want to travel to different places end draw pictures there. I believe that art can bring joy and peace to people’s lives. —By Lily
66.Ben wants to be a helpful scientist. ( )
67.Steve wants to make a doctor robot.( )
68.Lily will study hard and learn all the medical knowledge. ( )
在学校开展的“温暖新伙伴”的活动中,Diandian分享了Bob在新班级的经历。阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Bob is a new student in our class. At first, he is very shy(害羞的) and he doesn’t talk much. My friend and I say hello to him. We show him around the school. We help him find the library and the playground. In PE class, he doesn’t know the rules of some games. So we explain(解释) them to him. Bob feels happy and says “Thank you!” We are glad to have a new friend!
69.Bob is an old student in the school. ( )
70.Bob feels uneasy at first. ( )
71.Bob knows the rules of some games in PE class at first. ( )
72.The writer doesn’t like Bob. ( )
73.This story tells us we should be kind to each other. ( )
哪吒和敖丙是好朋友,他们正在介绍自己的家庭。阅读材料,判断下列句子正(T)误(F)。
Hi, I’m Nezha. I’m a boy. My family is very nice. I live with my parents and I have two brothers. My father helps me learn. My mother likes to play games with me. We are a happy family.
Hello, I’m Ao Bing. I have a big and loving family. Here are eight people in my family. We are dragons (龙). I have two brothers. But I have no sisters. And I have two uncles and an aunt. We live under the sea.
74.Nezha has two brothers. ( )
75.Ao Bing has a little sister. ( )
76.There are five people in Nezha’s family. ( )
77.Ao Bing has two uncles and one aunt. ( )
78.Nezha’s mother likes to play games with his brothers. ( )
Li Ming和他的朋友正在讨论足球。请根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
In China, many young people like playing soccer. It is very popular(流行的). But we don’t call it “soccer”. We call it “football”. There are eleven players in a team. And the ball is round. The goalkeeper(守门员) can touch(触摸) the ball with his hands. The other players can’t touch the ball with their hands.
In America, soccer is not very popular. They like playing American football. It is very different. The ball is not round. It looks like a big egg. There are also eleven players in a team. All the players can touch the ball with both feet and hands.
79.People in China call soccer “football”. ( )
80.The underlined word “round” means “椭圆形的”. ( )
81.In America, every football player can use their hands to touch the ball. ( )
82.In China and in America, there are eleven players in each football team. ( )
83.Soccer is very popular in every country. ( )
阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
My Family’s Jobs
My family members have different jobs. My mother is a teacher. She likes her students and teaches them a lot. My father is a doctor. He works in a hospital and saves many people’s lives. My uncle is a driver. He drives a bus every day. I hope to be a teacher like my mother when I grow up.
84.My mother is a doctor. ( )
85.My father is a teacher. ( )
86.My uncle is a driver. ( )
87.I want to be a doctor. ( )
88.My family has different jobs. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.F 3.F 4.T 5.T
【导语】本文主要讲述的是莉莉的家庭成员情况。
1.句意:莉莉是一名学生。根据句子“I’m a student.”,可知莉莉是一名学生,题干与短文相符,故答案为T。
2.句意:莉莉的家里有三个人。根据句子“There are four people in my family.”,可知莉莉的家人有四口人,题干与短文不符,故答案为F。
3.句意:莉莉的父亲是一名司机。根据句子“My father is a worker.”,可知莉莉的父亲是一名工人,题干与短文不符,故答案为F。
4.句意:莉莉的妈妈是一名教师。根据句子“My mother is a teacher.”,可知莉莉的母亲是一名教师,题干与短文相符,故答案为T。
5.句意:莉莉的弟弟十岁了。根据句子“My brother is a student too. He is ten years old.”,可知莉莉的弟弟十岁了,题干与短文相符,故答案为T。
6.T 7.F 8.F 9.T 10.F
【导语】本文主要是Tom在介绍家人。
6.句意:Tom的爷爷是一个农民。由文中“This is my grandpa. He is a farmer.” 可知句子与原文相符。故答案为T。
7.句意:Tom的奶奶是一个护士。由文中“This is my grandma. She is a cook.” 可知Tom的奶奶是厨师。句子与原文不符,故答案为F。
8.句意:Tom的爸爸是一个医生。由文中“This is my father. He is a teacher.” 可知Tom的爸爸是老师。句子与原文不符,故答案为F。
9.句意:Tom的妈妈是一个护士。由文中“This is my mother. She is a nurse.” 可知句子与原文相符。故答案为T。
10.句意:Tom有一个小弟弟。由文中“I have a little sister.” 可知Tom有一个小妹妹。句子与原文不符,故答案为F。
11.F 12.T 13.F 14.T 15.T
【导语】本文介绍了杰克的个人信息及喜好。
11.句意:杰克是一名老师。根据“I’m a student.”,可知杰克是一名学生,句子与原文意思不符,故答案为F。
12.句意:杰克又高又瘦。根据“I’m tall and thin.”,可知杰克又高又瘦,句子与原文意思相符,故答案为T。
13.句意:杰克最喜欢的颜色是蓝色。根据“My favourite colour is green.”,可知杰克最喜欢的颜色是绿色,句子与原文意思不符,故答案为F。
14.句意:杰克喜欢打篮球和看书。根据“I like to play basketball with my classmates after school. I like to read books too.”,可知杰克喜欢打篮球和看书,句子与原文意思相符,故答案为T。
15.句意:杰克今天很开心,因为他得到了一本新书。根据“Today I feel happy, because I get a new book.”,可知杰克开心是因为得到了一本新书,句子与原文意思相符,故答案为T。
16.T 17.F 18.T 19.F 20.T
【导语】本文是汤姆的自我介绍,包括年龄、来自哪里、居住环境以及生日相关情况。
16.句意:汤姆十岁了。根据“I’m ten years old.”可知汤姆十岁,故答案为T。
17.句意:汤姆来自北京。根据“I’m from London.”可知汤姆来自伦敦,不是北京,故答案为F。
18.句意:汤姆住在一个大公园旁边。根据“I live beside a big park.”可知汤姆住在大公园旁边,故答案为T。
19.句意:汤姆家房子后面有一个花园。根据“There is a garden in front of my house.”可知花园在房子前面,不是后面,故答案为F。
20.句意:汤姆生日蛋糕上有五根蜡烛。根据“I have five candles on the cake.”可知生日蛋糕上有五根蜡烛,故答案为T。
21.T 22.F 23.T 24.F 25.T
【导语】本文主要讲述的是丹尼在12岁生日这天收到了妈妈做的12根蜡烛蛋糕,许愿想要新自行车,和朋友一起庆祝度过了愉快时光。
21.句意:丹尼十二岁了。根据句子“Today is my twelfth birthday.”,可知丹尼十二岁了,题干与短文相符,故答案为T。
22.句意:丹尼身高140厘米。根据句子“I’m 150 cm tall.”,可知丹尼150厘米,题干与短文不符,故答案为F。
23.句意:丹尼住在动物园附近。根据句子“I live in a big house beside the zoo.”,可知丹尼住在动物园附近,题干与短文相符,故答案为T。
24.句意:蛋糕上有十一根蜡烛。根据句子“There are twelve candles on it.”,可知蛋糕上有十二根蜡烛,题干与短文不符,故答案为F。
25.句意:丹尼想要一辆新自行车作为生日礼物。根据句子“I make a wish: I want a new bike.”,可知丹尼想要一辆新自行车,题干与短文相符,故答案为T。
26.F 27.T 28.F 29.T 30.T
【导语】本文介绍了汤姆一家人的职业。
26.句意:汤姆的爸爸是一名医生。根据“My father is a worker.”,可知汤姆的爸爸是一名工人,故答案为F。
27.句意:汤姆的妈妈是一名厨师。根据“My mother is a cook.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
28.句意:汤姆的哥哥是一名工人。根据“My brother is a police.”,可知汤姆的哥哥是一名警察,故答案为F。
29.句意:汤姆的姐姐是一名英语老师。根据“My sister is a teacher. She teaches English.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
30.句意:汤姆是一名学生。根据“I am a student.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
31.F 32.F 33.T 34.T 35.T
【导语】本文介绍了迈克一家人。
31.句意:迈克家有六口人。根据“There are seven people in my family.”,可知有七口人,故答案为F。
32.句意:迈克的爸爸是一名老师。根据“My father is a doctor.”,可知迈克的爸爸是一名医生,故答案为F。
33.句意:迈克的叔叔是一名工人。根据“My uncle is my father’s brother. He is a worker.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
34.句意:迈克的姑姑是一名护士。根据“My aunt is my mother’s sister. She is a nurse.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
35.句意:小婴儿是迈克的堂妹。根据“The little baby is my cousin. She is my uncle’s daughter.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
36.F 37.T 38.T 39.F 40.F
【导语】本文主要介绍了汤姆的家人。
36.句意:汤姆的父亲是一名工人。根据“My father is a doctor.”可知汤姆的父亲是医生,句子不符合原文,故答案为F。
37.句意:汤姆的妈妈在一家餐馆工作。根据“My mother is a cook. She works in a restaurant.”可知句子符合原文,故答案为T。
38.句意:汤姆的姐姐是一名英语老师。根据“My sister is a teacher. She works in a school. She teaches English.”可知句子符合原文,故答案为T。
39.句意:汤姆想当医生。根据“I want to be a police officer.”可知汤姆想要成为警察,句子不符合原文,故答案为F。
40.句意:汤姆家有五口人。根据“There are four people in my family: my father, my mother, my sister and me.”可知汤姆家有4口人,句子不符合原文,故答案为F。
41.F 42.F 43.T 44.F 45.T
【导语】本文讲了约翰的个人信息及教室。
41.句意:约翰是一名老师。根据“Hello, I’m John. I am a student.”,可知约翰是一名学生,故答案为F。
42.句意:约翰的教室又大又明亮。根据“My classroom is on the second floor. It’s not big, but it’s bright.”,可知约翰的教室不大,但明亮,故答案为F。
43.句意:约翰的教室里有两块黑板。根据“There are two blackboards in my classroom.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:约翰的桌子是12号。根据“My desk is number ten.”,可知约翰的桌子是10号,故答案为F。
45.句意:约翰的铅笔在铅笔盒里。根据“My pencils are in the pencil box.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46.F 47.T 48.F 49.F 50.T
【导语】本文主要讲述的是露西的家人和他们的日常生活。
46.句意:露西家有五个人。根据句子“There are six people in my family: my grandfather, my grandmother, my father, my mother, my baby brother and me.”,可知露西家有六个人,题干与短文不符,故答案为F。
47.句意:露西的奶奶每天做饭。根据句子“My grandmother cooks food for us every day.”,可知露西的奶奶每天做饭,题干与短文相符,故答案为T。
48.句意:露西的父亲照顾她的祖母。根据句子“My father takes care of my grandfather.”,可知露西的爸爸照顾她的祖父,题干与短文不符,故答案为F。
49.句意:露西的妈妈给露西买东西。根据句子“My mother buys things for my baby brother.”,可知露西的妈妈给露西的小弟弟买东西,题干与短文不符,故答案为F。
50.句意:露西给她的小弟弟读故事。根据句子“I read stories to my baby brother.”,可知露西给她的小弟弟读故事,题干与短文相符,故答案为T。
51.T 52.F 53.F 54.T 55.F
【导语】本文讲了李明想去上海旅行的计划。
51.句意:李明喜欢旅行。根据“I love to travel.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
52.句意:李明想去北京旅行。根据“I want to go on a trip to Shanghai.”,可知想去上海旅行,故答案为F。
53.句意:上海是一个小城市。根据“Shanghai is a big city in China.”,可知上海是一个大城市,故答案为F。
54.句意:李明计划坐火车去上海。根据“I plan to go there by train.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
55.句意:李明要邀请他的朋友珍妮和他一起去。根据“I will invite my friend Danny to go with me.”,可知要邀请丹尼,故答案为F。
56.F 57.T 58.F 59.T 60.T
【导语】本文主要讲述了艾拉帮助新同学米拉并一起遵守学校的规定。
56.句意:米拉第一天很高兴。根据“Mira is new at school. She feels uneasy.”可知米拉感到不安,题干与短文内容不符,故答案为F。
57.句意:艾拉帮助了米拉。根据“Ella shares a story with her. Now Mira is not afraid.”可知艾拉帮助了米拉,题干与短文内容相符,故答案为T。
58.句意:他们可以在图书馆吃东西。根据“They should be quiet in the library. They should not eat or write in books.”可知他们不可以在图书馆吃东西,题干与短文内容不符,故答案为F。
59.句意:他们应该在图书馆保持安静。根据“They should be quiet in the library.”可知他们应该在图书馆保持安静,题干与短文内容相符,故答案为T。
60.句意:校规帮助学生保持安全。根据“School rules help them do well and stay safe.”可知校规帮助学生保持安全,题干与短文内容相符,故答案为T。
61.F 62.F 63.T 64.F 65.F
【导语】本文介绍了孔子。
61.句意:孔子是一位英语教师。根据“Confucius (孔子) is a great Chinese teacher.”,可知孔子是一位语文老师,故答案为F。
62.句意:许多学生不喜欢上学。根据“Many students can’t go to school, because they are too poor (贫穷的).”,可知许多学生不上学,是因为贫穷,故答案为F。
63.句意:孔子教他的学生学习历史和音乐。根据“He teaches his students to learn history, music and how to be good people.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
64.句意:孔子的学生不多。根据“He has many students.”,可知孔子有很多学生,故答案为F。
65.句意:这篇文章主要讲孔子的学生。根据全文可知主要讲的是孔子,故答案为F。
66.T 67.F 68.F
【导语】本文讲了梦想的职业。
66.句意:本想成为一名乐于助人的科学家。根据“My dream is to be a scientist. I want to invent(发明) many useful things to help people.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
67.句意:史蒂夫想做一个医生机器人。根据“My dream is to be a doctor.”,可知史蒂夫想成为一名医生,故答案为F。
68.句意:莉莉会努力学习,学习所有的医学知识。根据“I will study hard to learn all the medical knowledge so that I can save more lives.”,可知史蒂夫会努力学习,学习所有的医学知识,故答案为F。
69.F 70.T 71.F 72.F 73.T
【导语】本文主要讲述了Bob在新班级的经历。
69.句意:Bob是学校里的老学生。根据文中“Bob is a new student in our class.”可知Bob是班里的新生,句子与原文不符,故答案为F。
70.句意:Bob在开始的时候感觉不自在。根据文中“At first, he is very shy(害羞的) and he doesn’t talk much.”可知Bob刚开始很害羞,不爱说话,句子与原文相符,故答案为T。
71.句意:Bob在开始的时候知道体育课上一些游戏的规则。根据文中“In PE class, he doesn’t know the rules of some games.”可知Bob在开始的时候不知道体育课上一些游戏的规则,句子与原文不符,故答案为F。
72.句意:作者不喜欢Bob。根据文中“We are glad to have a new friend!”可知作者和他的同学们都很喜欢Bob,句子与原文不符,故答案为F。
73.句意:这个故事告诉我们彼此之间要友善。通过阅读全文可知,本文主要讲述了学生们热情帮助新同学Bob的故事,告诉我们彼此之间要友善,句子与原文相符,故答案为T。
74.T 75.F 76.T 77.T 78.F
【导语】本文介绍了哪吒和敖冰的家人。
74.句意:哪吒有两个兄弟。根据“I live with my parents and I have two brothers. ”可知题干描述正确,故答案为T。
75.句意:敖丙有一个小妹妹。根据“But I have no sisters.”可知他没有妹妹,故答案为F。
76.句意:哪吒家里有五口人。根据“ I live with my parents and I have two brothers.”可知题干描述正确,故答案为T。
77.句意:敖丙有两个叔叔和一个姑姑。根据“And I have two uncles and an aunt.”可知题干描述正确,故答案为T。
78.句意:哪吒的妈妈喜欢和他的兄弟们一起玩游戏。根据“My mother likes to play games with me. ”可知哪吒的妈妈喜欢和哪吒一起玩游戏。题干描述错误,故答案为F。
79.T 80.F 81.T 82.T 83.F
【导语】本文讨论了足球。
79.句意:中国人称soccer为“football”。根据“In China, many young people like playing soccer. It is very popular(流行的). But we don’t call it “soccer”. We call it “football”.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
80.句意:下划线单词“round”的意思是“椭圆形的”。根据短文语境可知round的意思是圆的,故答案为F。
81.句意:在美国,每个足球运动员都可以用手触球。根据“All the players can touch the ball with both feet and hands.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
82.句意:在中国和美国,每支足球队有十一名球员。根据“There are eleven players in a team. There are also eleven players in a team.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
83.句意:足球在每个国家都很受欢迎。根据“In America, soccer is not very popular.”,可知足球不是在每个国家都很受欢迎,故答案为F。
84.F 85.F 86.T 87.F 88.T
【导语】本文讲了作者一家人的职业。
84.句意:我妈妈是一名医生。根据“My mother is a teacher.”,可知妈妈是一名老师,故答案为F。
85.句意:我爸爸是一名教师。根据“My father is a doctor.”,可知爸爸是一名医生,故答案为F。
86.句意:我叔叔是一名司机。根据“My uncle is a driver.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
87.句意:我想当医生。根据“I hope to be a teacher like my mother when I grow up.”,可知作者想当老师,故答案为F。
88.句意:我的家人有不同的工作。根据全文可知题干描述正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)