/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优冀教版(三起)
(2024)专题20 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确答案。
Hello, I’m Lucy. I’m twelve years old. I’m 1.5 metres tall. I live near the school. I’m from Shanghai. On my birthday, I have a big cake with twelve candles. I make a wish and blow out the candles. I love my birthday.
1.How old is Lucy ( )
A.11. B.12. C.13.
2.How tall is Lucy ( )
A.1.4 metres. B.1.5 metres. C.1.6 metres.
3.Where does Lucy live ( )
A.Near the school. B.Beside the school. C.From Shanghai.
4.Where is Lucy from ( )
A.Beijing. B.Shanghai. C.Canada.
5.How many candles are there on Lucy’s cake ( )
A.10. B.11. C.12.
阅读短文,选择正确答案。
Hello, I’m Amy. I have a happy family. My father is a doctor. He works in a hospital. My mother is a teacher. She works in a school. My uncle is a driver. He drives a bus. My aunt is a nurse. She works in a hospital, too. I love my family.
6.What’s Amy’s father’s job ( )
A.A teacher. B.A doctor. C.A driver.
7.Where does Amy’s mother work ( )
A.In a school. B.In a hospital. C.On a farm.
8.Is Amy’s uncle a driver ( )
A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.Yes, she is.
9.What’s Amy’s aunt’s job ( )
A.A teacher. B.A doctor. C.A nurse.
10.How many people are mentioned (提到) in Amy’s family ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
阅读表格,选择正确的选项。
Name Favourite Sport What They Do
Amy Basketball Plays basketball after school
Bob Football Plays football on weekends
Lily Ping-pong Plays ping-pong with friends
Jack Basketball Watches basketball games
Tom Football Does the long jump
11.Amy’s favourite sport is ______. ( )
A.football B.basketball C.ping-pong
12.Bob ______ on weekends. ( )
A.plays football B.plays basketball C.plays ping-pong
13.Lily plays ping-pong with ______. ( )
A.her family B.her friends C.her teachers
14.Jack ______ basketball games. ( )
A.plays B.watches C.likes
15.Tom ______. ( )
A.plays football B.does the long jump C.plays basketball
阅读材料,选择正确的答案。
16.What is it about ( )
A.A football game. B.A basketball game. C.A volleyball game.
17.When does the game start ( )
A.In the morning. B.At noon. C.In the afternoon.
18.Which class plays with Class Five ( )
A.Class Six. B.Class Two. C.Class Three.
19.Who can watch the game ( )
A.All the parents. B.All the students. C.All the teachers.
20.Where can they watch the game ( )
A.In the park. B.In the classroom. C.On the school playground.
阅读理解。
Hello, I’m Jenny. I’m in Grade Four. Our school has many rules. We should be quiet in the library. We shouldn’t run in the classroom. We should keep off the grass. We should help keep the gym clean. My favorite rule is “Be quiet in the reading room.” Because I like reading books there. Today is Tuesday. It’s 10 o’clock now. It’s time for English. I like English too. We can read English stories in class.
21.Jenny is in Grade _______. ( )
A.Three B.Four C.Five
22.How many rules are mentioned(提到) in the passage ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
23.Jenny’s favorite rule is “_______.” ( )
A.Be quiet in the reading room B.Keep off the grass C.Don’t run in the classroom
24.Jenny can _______ in English class. ( )
A.play football B.read stories C.draw pictures
25.It’s time for _______ at 10 o’clock on Tuesday. ( )
A.English B.PE C.Art
最后,Ms. De向大家展示了一份招聘海报。阅读招聘信息,选择正确的答案。
Animal Keeper Look at these cute animals! Do you want to play with them We’re looking for someone kind and patient to take care of animals in Animal Hospital. You need to walk the dogs, clean the animal rooms, and feed the animals every day. Hours: 10:30 a.m.-3:30 p.m. Pay: 450 for a week
Shop Assistant in Nai Xue Nai Xue needs some shop assistants! Do you want to work with us You need to get the tea and milk ready in the morning, make bubble tea (珍珠奶茶) fast and always have a big smile on your face! Hours: 8:00 a.m.-11:00 a.m. Pay: 280 for a week
LEGO Engineer Do you like making new things Do you like putting things together This could be your dream job! We need smart and hard-working (勤奋的) LEGO e and have a try! Hours: 2:00 p.m.-5:00 p.m. Pay: 150 for a day
26.What does an animal keeper not need to do ( )
A.Walk the dogs. B.Feed the animals. C.Give the animals a bath.
27.Cindy is free from 9:00 a.m.-4:00 p.m. She could probably (很可能) be ______. ( )
A.a shop assistant B.a LEGO engineer C.an animal keeper
28.Which picture matches the poster of “Animal Keeper” ( )
A. B. C.
29.A LEGO engineer can get ______ for five- day work. ( )
A.150 yuan B.750 yuan C.1,050 yuan
30.We can probably read the information (消息) in the ______. ( )
A.dictionary B.picture book C.newspaper (报纸)
社团活动也在如火如荼地进行着,同学们在做什么呢?阅读表格,完成下列任务。
TomPlace: The computer room (2F) Class: computer Teacher: Mr Li Time: 4:30 p.m. -5:30 p.m. BobPlace: The art room (3F) Class: art Teacher: Mr Lin Time: 4:30 p.m. -6:00 p.m.
AmyPlace: The music room (4F) Class: music Teacher: Miss Li Time: 4:00 p.m. -5:30 p.m. JohnPlace: The playground Class: basketball Teacher: Miss Liu Time: 4:30 p.m. -5:30 p.m.
31.Tom is on the second floor. He is in the ______ room. ( )
A.music B.computer C.art
32.John plays ______ on the playground. ( )
A.music B.computer games C.basketball
33.The music class starts at ______. ( )
A.4:00 p.m. B.6:00 p.m. C.4:30 p.m.
34.The computer class and the music class end at ______. ( )
A.4:00 p.m. B.different times C.the same time
35.What can Bob do ( )
A.Sing a song. B.Draw pictures. C.Play computer games.
同学们在分享每个行业自己喜爱的杰出人物。阅读材料,选择正确的答案。
I like Yuan Longping. He is a great scientist (科学家). He wanted to grow rice to feed people. He worked in the fields (田地). He also helped many people around the world.
I like Zhang Guimei. She is a good teacher. She opens a free (免费的) school for girls from poor (贫穷) families. She works every day to help the girls study. She says, “I want to help girls change (改变) their lives.”
I like Zhong Nanshan. He is a great doctor. People think he is a hero. He works hard to save many people. He says, “I’m a doctor. I want to protect (保护) people’s health.”
36.What did Yuan Longping want to do ( )
A.Grow trees. B.Grow rice. C.Make new food.
37.Why does Zhang Guimei open a free school ( )
A.To help girls study. B.To make more money. C.To play with the girls.
38.People think Zhong Nanshan is a hero because ______. ( )
A.he is very old B.he works hard and saves many people C.he is a doctor
39.If Zhang Guimei and Zhong Nanshan meet (见面), what might they talk about ( )
A.Their favourite food. B.How to help people. C.The new movies.
家人之间需要相互支持与帮助。读一读《木兰从军》的故事,选择正确的答案。
Mulan lives with her parents, her sister and her little brother. Each family needs to send a man to the army (军队). Mulan’s father is old, and her brother is young (年轻的). Mulan joins the army in place of (代替) her father. In the army, she works hard and takes care of her friends. Some years later, her friends in the army send her back home, and they’re shocked (震惊的) she’s a girl. People like Mulan for her great love for her family.
40.Why does Mulan join the army ( )
A.Because she likes the army.
B.Because she wants to be a hero.
C.Because her father is old and her brother is young.
41.What does Mulan do in the army ( )
A.She works hard and takes care of her friends.
B.She only plays with her friends.
C.She helps to cook.
42.Mulan’s friends in the army feel ______ when they find she is a girl. ( )
A.happy B.sad C.shocked
43.Why do people like Mulan ( )
A.Because she is beautiful.
B.Because she is a girl.
C.Because she loves her family very much.
44.What can we learn from Mulan’s story ( )
A.We should always help our brothers.
B.We should take care of our families.
C.We should join the army.
阅读材料,选择正确的答案。
Look, it’s a library at school. It is not big. But it is very nice. We go to the library this afternoon. We can see many signs in the library. Look, there are some “DOs” and “DON’Ts” in it. We should follow the rules.
DOsread quietly keep it clean write quietly DON’Tseat or drink run or jump draw on the books
45.The library is ________. ( )
A.at school B.big and nice C.big and new
46.They go to the library this ________. ( )
A.afternoon B.morning C.evening
47.There are ________ rules in the library. ( )
A.four B.five C.six
48.Please ________ quietly in the library. ( )
A.read B.write C.both A and B
阅读理解。选择正确的答案。
Lingling’s mother is a teacher. She works in a school. There are eighteen girls and twenty-two boys in her class this term. She is kind to her pupils. The pupils in her class love her very much.
She has a good friend. Her name is Li Fang. Ms Li is forty-two years old. She is from Xi’an. She lives in Kaifeng now. She is a doctor. She works at Renhe Hospital. There are thirty-four doctors and forty-five nurses in her hospital. She is very busy. But she likes her job. She is happy to help sick people.
49.Lingling’s mother is a ______. ( )
A.teacher B.doctor C.worker
50.There are ______ pupils in Lingling’s mother’s class. ( )
A.twenty-two B.thirty-four C.forty
51.Lingling’s mother is ______ to her pupils. ( )
A.happy B.kind C.interesting
52.Ms Li works in a ______. ( )
A.hospital B.factory C.school
53.There are ______ nurses in Ms Li’s hospital. ( )
A.eighteen B.forty-five C.thirty-four
阅读下面学校阅览室的规章制度,选择正确的答案。
Do you like reading books Reading is fun! Welcome to the school reading room. Please follow these rules!
DO: (1) Bring your student card. (2) Keep quiet. (3) Keep your desk clean. DON’T: (1) Don’t eat or drink in the room. (2) Don’t take your pet into the room. (3) Don’t take any books out of the room. (4) Don’t run quickly.
Opening time: Monday to Friday, 8:00 a.m. to 5:00 p.m.
54.We can see these rules in the ______. ( )
A.shop B.reading room C.zoo
55.You can take ______ into the reading room. ( )
A.a lovely dog B.the student card C.some orange juice
56.You can’t ______ in the reading room. ( )
A.keep quiet B.read books C.eat or drink
57.If you want to read books, you can go to the reading room at ______ on Fridays. ( )
A.9:00 a.m. B.6:00 p.m. C.8:30 p.m.
58.We can’t see the sign(标志) in the reading room. ( )
A. B. C.
阅读表格,选择正确的答案。
student doctor driver farmer teacher
Father √
Mother √
Brother √
I √
59.How many people are there in my family ( )
A.Six. B.Five. C.Four.
60.Is my mother a teacher ( )
A.Yes, he is. B.Yes, she is. C.No, she isn’t.
61.Is my brother a student ( )
A.Yes, he is. B.Yes, she is. C.No, she isn’t.
62.I’m ill (有病). ________ can help me. ( )
A.My father B.My brother C.My mother
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Lucy. I have a pet. It’s a dog. I call it Lily. It is black and white. It has two big eyes and two big ears. I take care of it every day. I can play with Lily. I like my pet. Do you have a pet
63.Lucy’s pet is a ______. ( )
A.dog B.cat
64.What’s the name of Lucy’s pet ( )
A.Kiki. B.Lily.
65.Is her pet all black ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t.
66.Lucy’s pet has two ______ eyes. ( )
A.big B.small
67.Lily can ______ Lucy. ( )
A.play with B.help
阅读下面的公告,选择正确答案。
City MuseumOpening Hours: Tue.—Sun. 9:00a.m.—4:00p.m. Attention: No flash! Don’t touch Ticket: For adults—10 RMB For children—Free City LibraryOpening Hours: Mon.—Sun. 8:30a.m.—4:30p.m. Attention: Queue up! Be quiet! No drinks or food!
68.You can go to ________ on Monday. ( )
A.City Museum B.City Library
69.It’s Sunday today. It’s 8:45 a.m. now. I’m ________. ( )
A.reading books B.visiting historical relics(参观历史文物)
70.You can’t take pictures(拍照) in the ________. ( )
A.museum B.library
71.“Queue up!”的意思与“________”相近. ( )
A.Stop! B.Take turns!
72.公告中的黑体字“Free”是什么意思 ________. ( )
A.免费的 B.自由的
阅读理解。
There are many rules in our life. Different (不同的) places have different rules. Do you know any rules Let’s have a look!
Places Rules
1. Take turns to get on the bus. 2. Let the old sit first. 3. Talk quietly. 1. No animals. 2. No eating. 3. Don’t run everywhere.
1. Keep to the right. 2. Please talk quietly. 3. Keep the museum clean. 1. No photos. 2. Don’t eat food. 3. No running.
1. Take turns. 2. Take your bags with you. 3. Be kind to animals. 1. No smoking. (吸烟) 2. No feeding. (喂养) . 3. No climbing.
73.Please let the old sit first _________. ( )
A.on the bus B.in the museum C.at the zoo
74.You should _________ in the museum. ( )
A.keep to the left B.keep clean C.speak loudly
75.When you are at the zoo, you should _________. ( )
A.let the old sit first B.keep the museum clean C.be kind to animals
76.Can we feed the animals in the zoo ( )
A.Yes, we can. B.No, we can’t. C.We don’t know.
77.The table (表格) is about _________. ( )
A.rules in different places B.rules in the museum C.some different places
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.B 3.A 4.B 5.C
【导语】本文主要介绍了露西的个人信息和生日活动。
1.句意:露西多少岁了?根据文中“I’m twelve years old.”可知露西12岁了,故选B。
2.句意:露西有多高?1.4 metres. 1.4米。1.5 metres. 1.5米。1.6 metres. 1.6米。根据文中“I’m 1.5 metres tall.”可知露西的身高是1.5米,故选B。
3.句意:露西住在哪里?Near the school.在学校附近。Beside the school.在学校旁边。From Shanghai.来自上海。根据文中“I live near the school.”可知露西住在学校附近,故选A。
4.句意:露西来自哪里?Beijing.北京。Shanghai.上海。Canada.加拿大。根据文中“I’m from Shanghai.”可知露西来自上海,故选B。
5.句意:露西的蛋糕上有多少支蜡烛?根据文中“On my birthday, I have a big cake with twelve candles.”可知露西的蛋糕上有12支蜡烛,故选C。
6.B 7.A 8.A 9.C 10.B
【导语】本文主要Amy在介绍家人。
6.句意:Amy的爸爸的工作是什么?A teacher. 一个老师。A doctor. 一个医生。A driver. 一个司机。由文中“My father is a doctor.” 可知Amy的爸爸是医生。故选B。
7.句意:Amy的妈妈工作在哪里?In a school. 在一个学校里。In a hospital. 在一个医院里。On a farm. 在一个农场上。由文中“My mother is a teacher. She works in a school.” 可知Amy的妈妈在学校工作。故选A。
8.句意:Amy的叔叔是一个司机吗?Yes, he is. 是的,他是。No, he isn’t. 不,他不是。Yes, she is. 是的,她是。由文中“My uncle is a driver.” 可知Amy的叔叔是司机。故选A。
9.句意:Amy的阿姨的工作是什么?A teacher. 一个老师。A doctor. 一个医生。A nurse. 一个护士。由文中“My aunt is a nurse.” 可知Amy的阿姨是一个护士。故选C。
10.句意:在Amy的家里提到了几个人?Four. 四。Five. 五。Six. 六。文中提到了Amy,爸爸和妈妈,叔叔和阿姨,一共五人。故选B。
11.B 12.A 13.B 14.B 15.B
【导语】本文讲了几个人最喜欢的运动及他们做的运动。
11.句意:艾米最喜欢的运动是_______。football足球,basketball篮球,ping-pong乒乓球,根据表格可知艾米最喜欢的运动是篮球,故选B。
12.句意:鲍勃周末_______。plays football踢足球,plays basketball打篮球,plays ping-pong打乒乓球,根据“Plays football on weekends”,可知鲍勃周末踢足球,故选A。
13.句意:莉莉和______打乒乓球。her family她的家人,her friends她的朋友,her teachers她的老师,根据“Plays ping-pong with friends”,可知和朋友打乒乓球,故选B。
14.句意:杰克______篮球比赛。plays玩,watches看,likes喜欢,根据“Watches basketball games”,可知看篮球比赛,故选B。
15.句意:汤姆_______。plays football踢足球,does the long jump跳远,plays basketball打篮球,根据“Does the long jump”,可知汤姆跳远,故选B。
16.A 17.C 18.B 19.B 20.C
【导语】本文介绍一场足球比赛。
16.句意:它关于什么?A一场足球比赛。B一场篮球比赛。C一场排球比赛。根据“A football game.”可知是关于一场足球比赛。故选A。
17.句意:比赛什么时候开始?A在早上。B中午。C下午。根据“Time: 4:30,this afternoon”可知在下午四点半开始。故选C。
18.句意:哪个班和五班一起踢?A六班。B二班。C三班。根据“Class 2 VS Class 5.”可知是二班和五班踢。故选B。
19.句意:谁可以看比赛?A所有的父母。B所有的学生。C所有的老师。根据“All the students are welcome to watch the game.”可知欢迎所有的学生去观看比赛。故选B。
20.句意:他们可以在哪看比赛?A在公园里。B在教师里。C在学校操场上。根据“Place: School playground.”可知地点在学校操场。故选C。
21.B 22.B 23.A 24.B 25.A
【导语】本文讲了珍妮学校的规则及生活。
21.句意:珍妮在_____年级。A三,B四,C五,根据“Hello, I’m Jenny. I’m in Grade Four.”,可知在四年级,故选B。
22.句意:文章中提到了多少个规则?A四个。B五个。C六个。根据“We should be quiet in the library. We shouldn’t run in the classroom. We should keep off the grass. We should help keep the gym clean. My favorite rule is “Be quiet in the reading room.””,可知提到了五个,故选B。
23.句意:珍妮最喜欢的规则是“_______。” A在图书馆保持安静,B请勿践踏草坪,C不要在教室里跑,根据“My favorite rule is “Be quiet in the reading room.””,可知最喜欢的规则是“在图书馆保持安静”,故选A。
24.句意:珍妮可以在英语课_______。A踢足球,B读故事,C画画,根据“We can read English stories in class.”,可知可以读故事,故选B。
25.句意:星期二10点钟是_______的时间。A英语,B体育,C美术,根据“It’s 10 o’clock now. It’s time for English.”,可知是英语的时间,故选A。
26.C 27.C 28.A 29.B 30.C
【导语】本文主要介绍一份招聘海报。
26.句意:动物饲养员不需要做什么?A遛狗。B喂动物。C给动物洗澡。根据“You need to walk the dogs, clean the animal rooms, and feed the animals every day.”可知需要每天遛狗,打扫动物们的房间和喂动物,没有提到给动物洗澡,故选C。
27.句意:辛迪在上午九点到下午四点有空闲时间。她很可能做____。A一名店员,B乐高工程师,C一名动物饲养员。根据第一个表格中“Hours: 10:30 a.m.-3:30 p.m.”可知可以做动物饲养员,故选C。
28.句意:哪一幅图片符合“动物饲养员”的海报?根据图片可知选项A与动物有关,故选A。
29.句意:一个乐高工程师工作五天可以得到____。A150元,B750元,C1050元。根据第三个表格中的“Pay: 150 for a day”可知一天可以得到150元,那么五天可以得到750元,故选B。
30.句意:我们可以在____读到这则消息。A字典,B图画书,C报纸。根据短文内容可知是招聘海报,可以在报纸上读到,故选C。
31.B 32.C 33.A 34.C 35.B
【导语】本文讲了社团。
31.句意:汤姆在二楼。他在______室。A音乐,B电脑,C美术,根据“Place: The computer room (2F)”,可知在电脑室,故选B。
32.句意:约翰在操场上打______。A音乐,B电脑游戏,C篮球,根据“Place: The playground Class: basketball”,可知打篮球,故选C。
33.句意:音乐课在______开始。根据表格可知音乐课在下午4点开始,故选A。
34.句意:电脑课和音乐课在_______结束。A下午4点,B不同的时间,C相同的时间,根据表格可知电脑课和音乐课在相同的时间结束,故选C。
35.句意:鲍勃会做什么?A唱歌。B画画。C玩电脑游戏。根据表格可知鲍勃会画画,故选B。
36.B 37.A 38.B 39.B
【导语】本文介绍了几位名人。
36.句意:袁隆平想做什么?A种树。B种水稻。C制作新食物。根据“ I like Yuan Longping. He is a great scientist (科学家). He wanted to grow rice to feed people.”,可知他想种水稻,故选B。
37.句意:张桂梅为什么开免费学校?A为了帮助女孩学习。B为了赚更多的钱。C为了和女孩们玩。根据“I like Zhang Guimei. She is a good teacher. She opens a free (免费的) school for girls from poor (贫穷) families.”,可知为了帮助女孩学习,故选A。
38.句意:人们认为钟南山是一个英雄,因为_______。A他很老,B他工作努力,拯救了很多人,C他是一名医生,根据“People think he is a hero. He works hard to save many people.”,可知是因为他工作努力,拯救了很多人,故选B。
39.句意:如果张桂梅和钟南山见面,他们会谈论什么?A他们最喜欢的食物。B如何救人。C新电影。根据全文,故选B。
40.C 41.A 42.C 43.C 44.B
【导语】本文主要讲述了《木兰从军》的故事。
40.句意:木兰为什么要从军?A因为她喜欢军队。B因为她想要成为一个英雄。C因为她的爸爸老了,但是她的弟弟又太年轻。根据文中“Mulan’s father is old, and her brother is young (年轻的).”可知木兰从军的原因是她的爸爸老了,但是她的弟弟又太年轻,故选C。
41.句意:木兰在军队里干什么?A她工作努力并且照顾她的朋友们。B她只和她的朋友们玩。C她帮忙做饭。根据文中“In the army, she works hard and takes care of her friends.”可知木兰在军中努力工作,并且照顾她的朋友们,故选A。
42.句意:当他们发现木兰是个女孩是,木兰在军中的朋友感到______。A高兴,B伤心,C震惊。根据文中“Some years later, her friends in the army send her back home, and they’re shocked (震惊的) she’s a girl.”可知当木兰在军中的朋友直到木兰是女孩时,他们很震惊,故选C。
43.句意:为什么人们喜欢木兰?A因为她很美丽。B因为她是一个女孩。C因为她非常爱她的家人。根据文中“People like Mulan for her great love for her family.”可知人们喜欢木兰是因为她对家人深深的爱,故选C。
44.句意:我们能从木兰的故事中学到什么?A我们应该总是帮助我们的兄弟。B我们应该好好照顾我们的家人。C我们应该参军。通过阅读全文可知,木兰替父从军,我们要向她一样爱护好自己的家人,故选B。
45.A 46.A 47.C 48.C
【导语】本文讲了图书馆规则。
45.句意:图书馆______。A在学校,B又大又漂亮,C又大又新,根据“Look, it’s a library at school.”,可知图书馆在学校,故选A。
46.句意:他们今天______去图书馆。A下午,B早上,C晚上,根据“We go to the library this afternoon.”,可知他们今天下午去图书馆,故选A。
47.句意:图书馆有______个规则。A四,B五,C六,根据表格可知图书馆有六个规则,故选C。
48.句意:请在图书馆安静地_____。A阅读,B写,根据“read quietly write quietly”,可知请在图书馆安静地读和写,故选C。
49.A 50.C 51.B 52.A 53.B
【导语】本文介绍了玲玲的妈妈和妈妈的好朋友。
49.句意:玲玲的妈妈是一名______。A老师,B医生,C工人,根据“Lingling’s mother is a teacher.”,可知玲玲的妈妈是一名老师,故选A。
50.句意:玲玲妈妈的班里有_______名学生。A22,B34,C40,根据“There are eighteen girls and twenty-two boys in her class this term.”,可知玲玲妈妈的班里有40名学生,故选C。
51.句意:玲玲的妈妈对她的学生很______。A高兴的,B友善的,C有趣的,根据“She is kind to her pupils.”,可知玲玲的妈妈对她的学生很友善,故选B。
52.句意:李女士在一家_______工作。A医院,B工厂,C学校,根据“She is a doctor. She works at Renhe Hospital.”,可知李女士在一家医院工作,故选A。
53.句意:李女士的医院有______名护士。A18,B45,C34,根据“There are thirty-four doctors and forty-five nurses in her hospital.”,可知李女士的医院有45名护士,故选B。
54.B 55.B 56.C 57.A 58.B
【导语】本文主要介绍了学校阅览室的规则。
54.句意:我们可以在______里看到这些规则。A商店,B阅览室,C动物园。根据文中“Welcome to the school reading room. Please follow these rules!”可知本文介绍的是学校阅览室的规则,故选B。
55.句意:你可以带着______进入阅览室。A一条可爱的狗,B学生证,C一些橙汁。根据文中进入阅览室要做的事情“Bring your student card.”可知进入阅览室要带着学生证,故选B。
56.句意:你不能在阅览室里______。A保持安静,B读书,C吃或者喝。根据文中进入阅览室不能做的事情“Don’t eat or drink in the room.”可知不能阅览室里吃喝,故选C。
57.句意:如果你想要读书,你可以在周五______去阅览室。A上午九点,B下午六点,C晚上八点半。根据文中“Opening time: Monday to Friday, 8:00 a.m. to 5:00 p.m.”可知阅览室的开放时间是上午八点到下午五点,故选A。
58.句意:我们不可能在阅览室里看到这个标志。A禁止带宠物进内,B禁止游泳,C禁止吃或者喝。根据文中进入阅览室不能做的事情“Don’t eat or drink in the room.”和“Don’t take your pet into the room.”可知在阅览室可以看到“禁止带宠物入内”和“禁止吃喝”的标志,看不到“禁止游泳”的标志,故选B。
59.C 60.C 61.A 62.A
【导语】本文讲了作者一家人的职业。
59.句意:我家有几口人?A六口。B五口。C四口。根据表格可知有四口人,故选C。
60.句意:我妈妈是一名老师吗?根据表格可知妈妈是一名司机,答语为否定回答,故选C。
61.句意:我哥哥是一名学生吗?根据表格可知哥哥是一名学生,答语为肯定回答,故选A。
62.句意:我生病了。_______能帮我。A我爸爸,B我哥哥,C我妈妈,根据表格可知爸爸是医生,可以帮助作者,故选A。
63.A 64.B 65.B 66.A 67.A
【导语】本文主要介绍了露西的宠物狗。
63.句意:露西的宠物是___。A狗,B猫,根据“I have a pet. It’s a dog.”可知露西的宠物是狗,故选A。
64.句意:露西的宠物的名字是什么?AKiki。B莉莉。根据“I call it Lily.”可知露西的宠物的名字是莉莉,故选B。
65.句意:她的宠物都是黑色的吗?A是的,它是。B不,它不是。根据“It is black and white.”可知露西的宠物是黑白相间的,故选B。
66.句意:露西的宠物有两个大耳朵。A大的,B小的,根据“It has two big eyes and two big ears.”可知露西的宠物有两只大耳朵,故选A。
67.句意:莉莉会和露西一起玩。A和……一起玩,B帮助,根据“I can play with Lily.”可知莉莉会和露西一起玩,故选A。
68.B 69.A 70.A 71.B 72.A
【导语】这个公告主要介绍了城市博物馆和城市图书馆的一些信息和注意事项。
68.句意:你可以在周一去_____。A城市博物馆,B城市图书馆。由公告内容可知周一城市图书馆开放,城市博物馆不开放。故选B。
69.句意:今天是周日。现在是早上8:45。我正在_____。A读书,B参观历史文物。由公告内容可知城市图书馆开放时间是早上8:30。城市博物馆开放时间是早上9:00。故选A。
70.句意:你不能在_____里拍照。A博物馆,B图书馆。由公告中内容“No flash! 禁止闪光灯!”可知在博物馆里不能拍照。故选A。
71.A停下!B按顺序!“Queue up!”的意思是排队,故选B。
72.由公告中内容可知成人票是10元,儿童票是免费,故选A。
73.A 74.B 75.C 76.B 77.A
【导语】本文写公交车,博物馆和动物园的不同规则。
73.句意:______请让老人优先。A在公交车上,B在博物馆,C在动物园,根据公交车上规则“Let the old sit first. ”,可知公交车上要让老人优先,故选A。
74.句意:在博物馆你应该______。A靠左走,B保持干净,C大声说话,根据博物馆规则“1. Keep to the right. 2. Please talk quietly. 3. Keep the museum clean.”,可知在博物馆要保持干净,故选B。
75.句意:当你在动物园时,你应该______。A让老人先坐,B保持博物馆干净,C善待动物,根据动物园规则“1. Take turns. 2. Take your bags with you. 3. Be kind to animals.”,可知在动物园要善待动物,故选C。
76.句意:我们能在动物园喂养动物吗?A是的,我们能。B不,我们不能。C我们不知道。根据动物园规则“1. No smoking. (吸烟) 2. No feeding. (喂养) 3. No climbing.”,可知动物园不能喂动物,故选B。
77.句意:这个表格是关于______。A不同地方的规则,B博物馆的规则,C一些不同的地方,根据表格,可知是介绍不同地方的不同规则,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)