河北省保定市2025—2026学年八年级英语上期末考试模拟试题
【考试范围:全册】
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择
1.A.Five. B.Black. C.The third one.
2.A.I’d love to. B.You’re so kind. C.Have a good trip.
3.A.You’re welcome. B.Not at all. C.That’s too bad.
4.A.Sure. B.Here you are. C.Yes, you’re right.
5.A.I will use more water. B.I will plant more trees. C.I will use more paper.
6.What is the boy going to do
A. B. C.
7.What will they add to the cake
A. B. C.
听对话,回答两小题。
8.Who runs fastest in Bill’s class
A.Bill. B.Andy. C.Jake.
9.What is Lily good at
A.Dancing. B.Drawing. C.Singing.
听对话,回答三小题。
10.How was Nick’s Sunday afternoon
A.Relaxing. B.Interesting. C.Terrible.
11.Why didn’t he go camping
A.He was too tired. B.It was rainy. C.He didn’t have time.
12.What did he do at last
A.He watched TV at home.B.He read books in the library. C.He played computer games.
听下面一段对话,回答三个小题。
13.What’s Merry going to do
A.To have a meeting. B.To help her mother. C.To go shopping.
14.What colour is the yearbook
A.Black. B.White. C.Red.
15.Where is the yearbook
A.Next to Merry’s computer.B.On Merry’s desk. C.In Merry’s backpack on the chair.
16.How was Nick’s Sunday afternoon
A.Relaxing. B.Interesting. C.Terrible.
17.Why didn’t he go camping
A.He was too tired. B.It was rainy. C.He didn’t have time.
18.What did he do at last
A.He watched TV at home.
B.He read books in the library.
C.He played computer games.
19.Why did the girl go to bed early last night
A.Because she was tired. B.Because she was sad. C.Because she was happy.
20.Where did the earthquake happen
A.In China. B.In Japan. C.In England.
21.How many people died in the earthquake
A.Five. B.Eight. C.Fifteen.
22.What will the boy give the people in the earthquake areas
A.His new toys. B.His old clothes. C.His lucky money.
23.How long did the girl and Lingling watch the opera
A.One hour. B.Two hours. C.Three hours.
24.What does the girl think of the opera
A.It’s funny. B.It’s boring. C.It’s interesting.
25.What will Tony do to know about the Beijing Opera
A.Go to the Tea House. B.Learn more Chinese words. C.Read some hooks about it.
二、听力填空(满分5分)
Ted’s family
Ben do sports every 26
Ted go to the 27 once a month
Father a 28 ; more 29 than the mother
Mother a university teacher; the most 30 in the family
三、完形填空(满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
As young students, you have many dreams. These dreams can be very 31 , such as becoming famous scientists. They can 32 be small, such as winning first prize in a singing competition. When you have a 33 , how do you deal with it Do you always try to 34 your dream
In fact, everyone wants to make his dream come true. The first thing you must do is to 35 what your dream is. Keep telling yourself what you want every day. Then your dream will come true faster.
The 36 thing is that you must never give up your dream. There will be 37 on the road to your dream. But the greatest difficulty comes from 38 . You need to decide what is the most 39 . Certainly, reading instead of watching TV will help a lot.
As you get close to your dream, you may 40 a lot. It is really good for you to have your own nice dream.
31.A.big B.small C.nice D.wide
32.A.never B.seldom C.also D.hardly
33.A.result B.dream C.chance D.path
34.A.realize B.forget C.find D.make
35.A.share B.test C.remember D.introduce
36.A.first B.second C.third D.fourth
37.A.difficulties B.sadness C.happiness D.business
38.A.himself B.yourself C.myself D.herself
39.A.popular B.interesting C.different D.important
40.A.discuss B.get C.encourage D.return
四、短文填空(满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
We are now living in a moving world. It seems that everything has wheels, engines or 41 (wing). Everything seems to be getting 42 (fast), too. Long ago horses 43 (pull) cars, but now we 44 (seldom) use them to do that. We have 45 (engine) on almost everything, even on bicycles and skateboards. In the 1700s, people 46 (invent) the steam engine. That was the beginning of trains. Then steam was 47 (able) to power boats and cars. Boats have 48 (be) around for thousands of years. Now with engines, they can go very fast. The first car 49 (appear) about 200 years ago and now the roads are full of cars. All of these cars make the USA a nation on 50 (wheel). Transportation is not just on the ground or water. Over 100 years ago, people began to make flying 51 (machine). Today we travel a lot by airplane. Now people can even travel 52 (space) in spaceships. Can you 53 (imagine) future transportation My favorite type 54 transportation is a bicycle. I like to go everywhere by bike in my city. It’s good for my health and for the 55 (environment).
阅读理解(满分30分)
A
This is a map of part of our city! Can you understand the map Let’s have a look!
56.You can take Bus ________ to City Center from the Football Club.
A.No.3 B.No.4 C.No.5 D.No.10
57.Where is No.5 Middle School
A.It’s behind the Post Office.
B.It’s next to the Public Library.
C.It’s across from the May Airport.
D.It’s between Beihai Park and Red Star Cinema.
58.How many hospitals can you find on the map
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
B
Surfing (冲浪) is a popular hobby for many people who live near the ocean. But for an 11-year-old New Jersey boy, it means something different. He is on a mission (使命) to encourage others to help those who are less fortunate (幸运的). Carter Doorley has promised to surf for 1,000 days without stopping at the New Jersey Shore to help his community.
He said, “If you look at Atlantic City, a lot of people have lost their jobs and were put on the streets. So I want to help them and give back.”
When coming up with this plan, he wanted to raise $1 for every wave he surfed. So he could make $30 to $50 a day. Five days into his journey, however, he ended up making around $300! Now he has raised thousands of dollars.
At 11, he already wants to set an example and encourage others to do their part to help someone less fortunate. Carter has already marked his 600th day of surfing and is well on his way to 1,000. By then, he hopes many more people will have been helped by his cause (事业).
“It will show that there are many people in the world still helping to give back to their community, too,” he said.
59.Carter keeps on surfing to ______.
A.win a game B.keep healthy C.help his community D.prepare for a competition
60.How much did Carter make in the first five days
A.About $30. B.About $50. C.About $100. D.About $300.
61.Which of the following best describes Carter
A.Happy. B.Shy. C.Sad. D.Caring (乐于助人的).
C
Claire and Cathy both live a common life in the same neighborhood. They have a common house, a common job and common kids. Although Claire and Cathy are both satisfied (满意的), it seems that Cathy is happier than Claire. Whenever Claire comes to visit, Cathy seems carefree and happy. She looks like nothing can trouble her. She is always the life of the party, always wearing a big smile on her face.
Claire can’t stop thinking about this problem. Between work, shopping, making dinner, thinking about what her kids need, there is no way she can be so happy and stress-free (没有压力). There are always millions of things going on. Whenever she asks Cathy for help, Cathy only says, “I just take life as it comes.”
So what is the difference between these two friends The problem with Claire is that she spreads herself too thin both in mind and body. Because she tries to do everything at once and think about everything at once, but Cathy takes everything one step (步) at a time. She is where she is, stays present (现在) in the moment and tells herself to do just one thing at a time. And that is all there’s to it.
When you live each moment to its fullest, when you deal with (应对) where you are and are present in the now, nearly all of your stress (压力) will go away.
62.According to the passage, Cathy is happy because ______.
A.she has a healthy body
B.she doesn’t have to do anything
C.she can do everything on her own
D.she usually does things step by step (一步一步地)
63.What does the underlined phrase “spread herself too thin” probably mean in Chinese
A.精力分散 B.全神贯注 C.精神抖擞 D.神采飞扬
64.After reading this passage, we can learn ______.
A.how to deal with all the things at once
B.how to live a better life than your friend
C.how to drive away stress (驱散压力) and live happily
D.how to tell the differences between friends
65.The best title for the passage is ______.
A.Stay healthy under stress B.Take one thing at a time
C.Have a talk with your friend D.Start small to help others
D
Zoos are very popular with adults and children. But are zoos really a good thing
Some people criticize keeping animals in zoos. They think animals are often unhappy in zoos. Even the best zoos can’t provide the environment that animals have in the wild. It’s a pity that the animals living in the wild are caught, and then kept away from their families. This leads many zoo animals to feel nervous or sad. What’s worse, some zoo animals may even die earlier than their wild relatives.
However, some people have different ideas. They think zoos can connect people with animals, tell the public to protect animals and call on people to save animals as well as their homes. Some zoos offer a safe place to those animals which have been badly treated. Also, to support International Breeding Program (国际育种计划), zoos have special programs to produce more young animals, especially for the species (物种) in danger in the wild. Some of the endangered species have trouble in finding partners and having new baby animals. A good zoo will provide a safe environment for these species. Zoos also do research into animal behavior (行为) and other things.
So, are zoos good or not It depends on how good the zoo is. It’s sure that zoos have more advantages than their disadvantages. But it is understandable that many people don’t agree to enclose animals for any reason.
66.How does the writer begin the text
A.By telling a story. B.By giving an example.
C.By using a saying. D.By asking a question.
67.What may the underlined word “criticize” mean
A.Thinking it’s right. B.Thinking it’s dangerous.
C.Thinking it’s wrong. D.Thinking it’s difficult.
68.What can zoos do to help the international breeding program
A.To treat and take care of ill animals. B.To study animals and understand their behavior.
C.To provide homes for the endangered animals. D.To increase the number of animals of some species.
69.What’s the structure (结构) of this passage
A. B. C. D.
70.What is the writer’s idea about zoos
A.He supports keeping animals in zoos.
B.He disagrees to enclose animals in zoos.
C.He thinks it better to have more zoos.
D.He is neither for nor against keeping animals in zoos.
六、任务型阅读(满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
There are about fifteen hundred languages in the world. But only a few of them are very important. English is one of them. Many, many people use it, not only in the UK and the USA, but also in other parts of the world. About 200,000,000 people speak it as their own language. It is difficult to say how many people are learning it as a foreign language. Many millions of people are trying to do so. Is it easy or difficult to learn English Different people may have different answers. Have you ever noticed ads (广告) of this kind in the newspapers or magazines “Learn English in six weeks, or give your money back…” “Easy and funny.” “Our records and tapes help you master English in a month.” Of course, it never happens quite like that.
The only language that seems easy to learn is the mother tongue. We should remember that we all learned our own language well when we were children. If we could learn English in the same way, it would not seem so difficult. Think of what a small child does. He listens to what people say. He tries what he hears.
So it is hard to say that learning English is easy. We must do a lot of practice. And practice needs great effort and takes much time. Good teachers, records, tapes, books, and dictionaries will be helpful, but they cannot do the student’s work for him.
71.How many languages are very important in the world
72.Which countries use English as the mother tongue (至少两个例子)
73.What does the writer think of the ads in the newspapers or magazines
74.Which language is easy to learn
75.What should we do if we want to learn English well
七、补全对话(满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, I’m a reporter. I am doing a survey. 76
B: Sure.
A: 77
B: Yes, very much.
A: 78
B: I watch them once a week.
A: 79
B: Rose Cinema, I think.
A: Why do you think so
B: Because it has the biggest screens and the most comfortable seats. It’s near my home.
A: 80
B: About 3 kilometers.
八、书面表达(满分15分)
81.教育部将体育纳入中考并强调学校要保障学生在校的体育活动时间。这些政策的调整体现了社会对中学生身体健康及运动锻炼的关注。假如你是李明,请写一篇以“I Like Doing Sports”为题的短文,和同学们分享运动的体会。
提示:
(1) 何时、何地、做何喜欢的运动。
(2) 喜欢运动的原因:好处一:对身体健康的影响;好处二:学会团队精神;好处三:……
要求:
(1) 条理清楚,行文连贯,书写规范;
(2) 文中不要出现所在学校的校名和师生姓名;
(3) 词数80个左右。
I Like Doing Sports
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】How many birds are there in the tree
2.C
【原文】I’m going to travel to Dalian this weekend.
3.B
【原文】Would you mind cleaning the room now
4.A
【原文】Mary, can you give me a hand
5.B
【原文】What will you do to save the earth
6.B
【原文】A: What are you doing
B: I am digging a hole.
A: For what
B: It’s time to plant trees. I want to plant one here.
What is the boy going to do
7.A
【原文】A: How can we make the cake more delicious, dad
B: We can add some honey.
A: Okay. I’ll get some.
What will they add to the cake
8.C 9.A
【原文】A: Mom, there are some photos on my e and look at them.
B: OK, Bill. Oh, you are running in this photo Can you run faster than Andy
A: Yes, I can. But Jake runs fastest in my class.
B: I see. Oh, look at the girl in this photo. She dances so well, right
A: Yes. She is Lily. She won a prize in the school dancing competition last term. She’s really good at it.
Who runs fastest in Bill’s class
What is Lily good at
10.C 11.B 12.A
【原文】A: How was your last Sunday afternoon, Nick
B: It was terrible.
A: What happened
B: I planned to go camping with my friends. But it started to rain when I wanted to go.
A: I am sorry to hear that. So, did you read books at home
B: No, I watched TV for about 2 hours.
A: Sounds relaxing.
B: I don’t think so. I hoped to have an interesting Sunday, but had such a terrible one.
Q: How was Nick’s Sunday afternoon
Q: Why didn’t he go camping
Q: What did he do at last
13.A 14.C 15.C
【原文】M: Hi, Merry. This is John speaking. Where are you calling from
W: I’m at home but I’m leaving for a meeting.
M: What can I do for you
W: I’ve left a yearbook in the office, and I need it for the meeting.
M: I see. Is it on your desk
W: I think it’s next to my computer.
M: I can’t see it there.
W: Oh. Well, maybe I left it in my backpack on the chair.
M: Let me have a look. Yes, there’s a red yearbook.
W: That’s the one!
Questions:
1.What’s Merry going to do
2.What colour is the yearbook
3.Where is the yearbook
16.C 17.B 18.A
【原文】W: How was your last Sunday afternoon, Nick
M: It was terrible.
W: What happened
M: I planned to go camping with my friends. But it started to rain when I wanted to go.
W: I’m sorry to hear that. So did you read books at home
M: No, I watched TV for about two hours.
W: Sounds relaxing.
M: I don’t think so. I hoped to have an interesting Sunday, but had such a terrible one.
Question No. 1: How was Nick’s Sunday afternoon
Question No. 2: Why didn’t he go camping
Question No. 3: What did he do at last
19.A 20.B 21.A 22.C
【原文】M: Did you watch TV last night, Jane
W: No. Last night I was very tired, so I went to bed early. Is there anything new
M: Yes. An earthquake struck Japan last night. It was terrible.
W: Was anyone hurt
M: Yes. Five people died and about ten people were missing.
W: I’m sorry to hear that. We should do something for it.
M: I think so. I’ll give my lucky money to the people in the earthquake areas.
Question No. 1. Why did the girl go to bed early last night
Question No. 2. Where did the earthquake happen
Question No. 3. How many people died in the earthquake
Question No. 4. What will the boy give the people in the earthquake areas
23.B 24.C 25.A
【原文】W: Hi! Tony. Lingling and I went to Lao She Tea House last night.
M: Really How was it
W: It was great! You know, I wanted to see the Beijing Opera, so Lingling took me there. We drank tea and watched an opera.
M: How long did you stay
W: We only planned to watch for an hour, but in the end, we stayed for two hours.
M: Did you enjoy it
W: Well, it was interesting—that’s the main thing. I hope to understand more next time.
M: Who is Lao She
W: No idea. Ask Lingling. And do you want to know about the Beijing Opera
M: Yes, very much.
W: Let’s ask Lingling to take us to Lao She Tea House next time.
M: That’s a good idea.
Question No. 1: How long did the girl and Lingling watch the opera
Question No.2: What does the girl think of the opera
Question No. 3: What will Tony do to know about the Beijing Opera
26.Friday 27.concert 28.reporter 29.outgoing 30.serious
【原文】
My name is Ted. There are 4 people in my family. My brother Ben is very strong. He likes sports and he does sports every Friday. I’m a little shorter than Ben. My favorite is music. I go to the concert once a month. My father is a reporter. He is more outgoing than my mother. My mother is a university teacher. She is the most serious in my family. My brother and I have to follow the family rules.
31.A 32.C 33.B 34.A 35.C 36.B 37.A 38.B 39.D 40.B
【导语】本文讲述了年轻学生有很多梦想,以及如何去实现梦想,强调了记住梦想、永不放弃等在实现梦想过程中的重要性。
31.句意:这些梦想可以非常大,比如成为著名的科学家。
big大的;small小的;nice美好的;wide宽的。根据“such as becoming famous scientists”可知,成为著名科学家是很大的梦想,故选A。
32.句意:它们也可以很小,比如在歌唱比赛中获得一等奖。
never从不;seldom很少;also也;hardly几乎不。根据“They can...be small”可知,此处表示梦想“也”可以很小,故选C。
33.句意:当你有一个梦想时,你如何处理它?
result结果;dream梦想;chance机会;path道路。根据“how do you deal with it”以及后文内容可知,此处说的是有梦想时如何处理,故选B。
34.句意:你总是努力实现你的梦想吗?
realize实现;forget忘记;find找到;make制作。根据“your dream”可知,是实现梦想,realize one’s dream“实现某人的梦想”,故选A。
35.句意:你必须做的第一件事是记住你的梦想是什么。
share分享;test测试;remember记住;introduce介绍。根据“Keep telling yourself what you want every day.”可知,要记住自己的梦想,故选C。
36.句意:第二件事是你永远不要放弃你的梦想。
first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“The first thing...”可知,此处说第二件事,故选B。
37.句意:在通往你的梦想的路上会有困难。
difficulties困难;sadness悲伤;happiness幸福;business生意。根据“on the road to your dream”以及“But the greatest difficulty”可知,通往梦想的路上会遇到困难,故选A。
38.句意:但最大的困难来自你自己。
himself他自己;yourself你自己;myself我自己;herself她自己。根据“You need to decide...”可知,最大的困难来自你自己,所以用yourself,故选B。
39.句意:你需要决定什么是最重要的。
popular受欢迎的;interesting有趣的;different不同的;important重要的。根据“Certainly, reading instead of watching TV will help a lot.”可知,要决定什么是最重要的,故选D。
40.句意:当你接近你的梦想时,你可能会收获很多。
discuss讨论;get得到;encourage鼓励;return返回。根据“As you get close to your dream, you may...a lot.”以及前文内容可知,接近梦想时会收获很多,故选B。
41.wings 42.faster 43.pulled 44.seldom 45.engines 46.invented 47.able 48.been 49.appeared 50.wheels 51.machines 52.to space 53.imagine 54.of 55.environment
【导语】本文主要介绍了世界交通方式的发展变化,从过去依靠马匹拉车,到如今各种有引擎的交通工具,包括火车、汽车、轮船、飞机,甚至宇宙飞船,同时也提到了作者个人喜爱的交通方式是自行车及其优点。
41.句意:似乎一切都有轮子、引擎或翅膀。根据“wheels, engines or...”可知,此处应填名词复数形式与前面保持一致,wing“翅膀”,其复数为wings。故填wings。
42.句意:一切似乎也变得更快了。根据“getting...”可知一切变得比之前更快了,故此处用比较级faster。故填faster。
43.句意:很久以前马拉车,但现在我们很少用它们来拉车了。根据“Long ago”可知,此处描述过去的事情,应用一般过去时,动词pull“拉”的过去式为pulled。故填pulled。
44.句意:很久以前马拉车,但现在我们很少用它们来拉车了。频度副词修饰动词use,表示“很少”。故填seldom。
45.句意:我们几乎每样东西上都有引擎,甚至自行车和滑板上也有。根据“We have...on almost everything”可知,此处应用名词复数形式表示泛指,engine“引擎”,其复数为engines。故填engines。
46.句意:在18世纪,人们发明了蒸汽机。根据“In the 1700s”可知,此处描述过去的事情,应用一般过去时,动词invent“发明”的过去式为invented。故填invented。
47.句意:然后蒸汽能够为船和汽车提供动力。根据“was...to power boats and cars”可知,此处考查be able to do sth.“能够做某事”,固定搭配。故填able。
48.句意:船已经存在了几千年。根据“for thousands of years”可知,此处应用现在完成时,其结构为have/has+动词过去分词,be的过去分词为been。故填been。
49.句意:第一辆汽车大约出现在200年前,现在道路上满是汽车。根据“about 200 years ago”可知,此处描述过去的事情,应用一般过去时,动词appear“出现”的过去式为appeared。故填appeared。
50.句意:所有这些汽车使美国成为一个车轮上的国家。根据“a nation on...”可知,此处考查on wheels“在车轮上”,固定搭配。故填wheels。
51.句意:100多年前,人们开始制造飞行器。根据“flying...”可知,此处应用名词复数形式表示泛指,machine“机器”,其复数为machines,flying machines“飞行器”。故填machines。
52.句意:现在人们甚至可以乘坐宇宙飞船去太空旅行。根据“travel...in spaceships”可知,此处考查travel to“去……的旅行”,固定搭配,所以此处应用to space。故填to space。
53.句意:你能想象未来的交通方式吗?根据“Can you...”可知,情态动词can后接动词原形,imagine“想象”,动词。故填imagine。
54.句意:我最喜欢的交通方式是自行车。根据“My favorite type...transportation”可知,此处表示所属关系,即“……的”,所以此处应用of。故填of。
55.句意:它对我的健康和环境都有好处。根据“for the...”可知,定冠词the后接名词,environment“环境”,名词。故填environment。
56.A 57.D 58.B
【导语】本文是一幅城市部分区域的地图,展示了公交车路线和一些重要地点的位置。
56. 细节理解题。根据地图显示可知,从足球俱乐部可以乘坐3号公交车去城市中心,故选A。
57.细节理解题。根据地图显示可知,第五中学在北海公园和红星电影院中间,故选D。
58.细节理解题。根据地图显示可知,可以在地图上找到“People’s Hospital”和“The First Hospital”两家医院,故选B。
59.C 60.D 61.D
【导语】本文主要讲述了一位11岁的新泽西男孩Carter Doorley发起一项冲浪1000天不停歇的使命,旨在鼓励他人帮助那些不太幸运的人,他通过冲浪为社区筹集资金。
59.细节理解题。根据“Carter Doorley has promised to surf for 1,000 days without stopping at the New Jersey Shore to help his community.”可知,Carter坚持冲浪是为了帮助他的社区。故选C。
60.细节理解题。根据“Five days into his journey, however, he ended up making around $300!”可知,Carter在冲浪之旅的前五天赚了大约300美元。故选D。
61.推理判断题。根据全文内容可知,Carter发起冲浪1000天的使命是为了帮助社区里那些不太幸运的人,并且通过冲浪筹集了大量资金,由此可推测他是一个乐于助人的人。故选D。
62.D 63.A 64.C 65.B
【导语】本文是一篇说明文,讲述了Claire和Cathy生活状态相似,但Cathy看起来更快乐。Claire思考后发现,Cathy快乐的原因是她做事循序渐进,而自己则因精力分散而压力大。文章最后指出,活在当下、一次只做一件事能驱散压力,让人更快乐。
62.细节理解题。根据文章第三段“Cathy takes everything one step (步) at a time. She is where she is, stays present (现在) in the moment and tells herself to do just one thing at a time.”可知,Cathy快乐的原因是她通常一步一步地做事。故选D。
63.词句猜测题。根据文章第三段“The problem with Claire is that she spreads herself too thin both in mind and body. Because she tries to do everything at once and think about everything at once...”可知,Claire的问题在于她试图同时做所有事情,思考所有事情,这导致她精力分散。因此,“spread herself too thin”意为“精力分散”。故选A。
64.推理判断题。根据文章最后一段“When you live each moment to its fullest, when you deal with (应对) where you are and are present in the now, nearly all of your stress (压力) will go away.”可知,文章主要讲述了如何驱散压力并快乐地生活。故选C。
65.最佳标题题。文章通过Claire和Cathy的对比,强调了“一次只做一件事”的生活态度对于减少压力和增加幸福感的重要性。因此,最佳标题为“Take one thing at a time”(一次只做一件事)。故选B。
66.D 67.C 68.D 69.B 70.D
【导语】本文是一篇议论文,探讨了动物园是否是好的存在,介绍了对动物园的不同看法以及动物园的作用。
66.细节理解题。根据文章第1段“But are zoos really a good thing ”可知,作者通过提出问题开启文章。故选D。
67.词句猜测题。根据文章第2段“They think animals are often unhappy in zoos. Even the best zoos can’t provide the environment that animals have in the wild.”可知,人们认为动物园存在问题,“criticize”意思是“认为……不对”,即“Thinking it’s wrong”。故选C。
68.细节理解题。根据文章第3段“Also, to support International Breeding Program (国际育种计划), zoos have special programs to produce more young animals, especially for the species (物种) in danger in the wild.”可知,动物园通过增加某些物种的数量来助力国际育种计划。故选D。
69.篇章结构题。文章第1段提出问题“动物园是否是好事”,第2、3段分别阐述对动物园的不同看法,第4段总结观点,结构为总分总,与B选项的结构示意图相符。故选B。
70.观点态度题。根据文章最后一段“It’s sure that zoos have more advantages than their disadvantages. But it is understandable that many people don’t agree to enclose animals for any reason.”可知,作者认为动物园有优缺点,理解有人反对圈养动物,即既不支持也不反对。故选D。
71.Only a few. 72.The UK and the USA. 73.It never happens quite like what the ads say. 74.The mother language/tongue is easy to learn. 75.Do a lot of practice.
【导语】本文介绍了世界上语言的重要性、英语的使用情况、学习英语的难易程度以及广告对学习英语的宣传。
71.根据“There are about fifteen hundred languages in the world. But only a few of them are very important.”可知,世界上只有少数语言非常重要。故填Only a few.
72.根据“Many, many people use it, not only in the UK and the USA, but also in other parts of the world.”可知,英国和美国把英语作为母语,故填The UK and the USA.
73.根据“Have you ever noticed ads (广告) of this kind in the newspapers or magazines ...Of course, it never happens quite like that.”可知,作者认为报纸或杂志上的广告宣传的情况从来不会真正发生。故填It never happens quite like what the ads say.
74.根据“The only language that seems easy to learn is the mother tongue.”可知,母语是容易学的语言,故填The mother language/tongue is easy to learn.
75.根据“So it is hard to say that learning English is easy. We must do a lot of practice.”可知,如果我们想学好英语,我们应该做大量练习。故填Do a lot of practice.
76.May I ask you some questions /Can I ask you some questions 77.Do you like watching movies 78.How often do you watch movies 79.What do you think is the best movie theater /What is the best movie theater 80.How far is it
【导语】本文是一段关于电影观看习惯的采访对话。记者通过五个问题了解受访者的观影偏好、频率和常去的影院等信息。
76.根据“Hi, I’m a reporter. I am doing a survey.”可知,记者做调查需要提问;根据“Sure.”可知,此处是请求许可,可以表达为“我可以问你一些问题吗”。故填May I ask you some questions /Can I ask you some questions
77.根据“Yes, very much.”以及下文“I watch them once a week”谈论看电影的情况可知,此处询问是否喜欢看电影,可以表达为“你喜欢看电影吗”。故填Do you like watching movies
78.根据“I watch them once a week.”可知,此处询问看电影的频率,可以表达为“你多久看一次电影”。故填How often do you watch movies
79.根据“Rose Cinema, I think.”和“Because it has the biggest screens and the most comfortable seats. It’s near my home.”可知,此处询问最好的电影院,可以表达为“(你认为) 最好的电影院是哪家”。故填What do you think is the best movie theater /What is the best movie theater
80.根据“Rose Cinema, I think.”和“About 3 kilometers.”可知,询问玫瑰影院的距离,可以表达为“它有多远”。故填How far is it
81.例文:
I Like Doing Sports
Today, doing sports is becoming more and more important to us. As for me, football is my favorite sport. I play it with my friends on the school playground for an hour after school every day.
I think doing sports is really fun. It can not only build up our bodies but also make us learn team spirit. What’s more, sports can help us relax. Also, it’s a good way to make friends when we do sports together.
Enjoy sports, and it will make us better!
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文,为说明文;
②时态:主要采用“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏要点,适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明运动的重要性和自己喜欢的运动;
第二步,具体阐述喜欢运动的原因;
第三步,呼吁大家运动。
[亮点词汇]
①more and more越来越多
②a good way to做某事的好方法
③build up our bodies强健身体
[高分句型]
①I think doing sports is really fun. (宾语从句)
②It can not only build up our bodies but also make us learn team spirit. (not only...but also...结构)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页