【期末考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 762.2KB
资源类型 试卷
版本资源 人教(新起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-28 19:49:47

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)
专题18 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容选出正确答案。
Jane White is an American girl. She is ten years old. She is a primary school student(小学生). Her father is Bill White and her mother is Joan White. Her brother, Bob is a student, too. Bob wears a blue sweater and Jane wears a red cap and black trousers. They are going to Beijing next week. How happy they are!
1.Where is Jane from ( )
A.The USA. B.The UK(英国). C.China.
2.What’s Bob’s full name ( )
A.Bob Bill. B.Bob White. C.White Bob.
3.How many people are there in Jane’s family ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
4.Who wears a red cap and black trousers ( )
A.Jane White. B.Bob. C.Jane’s mother.
5.Where are they going ( )
A.Shenyang. B.Beijing. C.Shanghai.
Read and choose. (阅读理解)
My name is Joy. I’m in Sanya. It’s very hot. I wear a beautiful skirt. Bill is going to Beijing next week. It’s cold in Beijing now. He should wear a coat. Mike is in Shanghai. He should wear trousers. Yaoyao is in her room. It’s very warm. She is wearing a shirt. Binbin is in Chengdu. It’ s windy. He is wearing a cap.
6.It ’ s ________ in Sanya. ( )
A.warm B.hot C.cold
7.Yaoyao is wearing ________ . ( )
A.a sweater B.a cap C.a shirt
8.Mike should wear ________ in Shanghai. ( )
A.trousers B.a coat C.a shirt
9.Binbin is in ________ . ( )
A.Beijing B.Shanghai C.Chengdu
10.Bill is going to ________. ( )
A.Beijing B.Chengdu C.Sanya
今天是Taotao的生日,充满了温暖和欢乐,读一读短文,选出正确的答案吧!
Today is Taotao’s 10th birthday. In the morning, his parents say “Happy birthday!” and show him gifts. His friend Lele gives him a lovely family picture. Taotao likes it very much. Mum and Dad give Taotao a toy plane. He says, “Wow! I love this!” Then the family goes to the park. It’s windy, so they fly a kite. Taotao shares his toys with his sister. In the evening, they eat noodles at home. Taotao says, “What a great birthday!”
11.How old is Taotao today (  )
A.8. B.10. C.12.
12.What gift does Lele give Taotao (  )
A.A toy plane. B.A family picture. C.A kite.
13.Where do Taotao’s family go in the afternoon (  )
A.A park. B.A restaurant. C.A zoo.
14.What do they do in the park (  )
A.Fly a kite. B.Play football. C.Read books.
15.What do they eat in the evening (  )
A.Cake. B.Noodles. C.Hamburgers.
Congcong一家人正在开生日派对。阅读Congcong和家人的对话,选择正确的答案。
Mother: Happy birthday, Congcong!
Congcong: Thank you, Mom.
Mother: Look at this green violin schoolbag. It’s for you.
Congcong: It’s very nice. I like it very much.
Father: Happy birthday, Congcong! Look! What’s this
Congcong: Is it a toy (玩具) lion
Father: No, it’s a big birthday cake. And there are (有) nine candles on it.
Congcong: Oh, great! Thank you, Dad! I’m very happy today.
16.Today is ____ birthday. ( )
A.Congcong’s B.Congcong’s mom’s C.Congcong’s dad’s
17.Mom gives Congcong a ____. ( )
A.violin B.schoolbag C.cake
18.The schoolbag is ____. ( )
A.blue B.black C.green
19.Dad has a ____ for Congcong. ( )
A.toy lion B.violin C.cake
20.Congcong gets (得到) ____ gifts (礼物). ( )
A.one B.two C.three
21.Congcong is ____ years old. ( )
A.eight B.nine C.ten
Read and choose.读短文,选择正确的答案。
Hello, my name’s Alice. I am seven years old. This is my birthday. Look, there is a birthday cake, grapes, and two gifts (礼物). I have a toy rabbit. The rabbit is white and it has red eyes. It’s cute. I have a toy bear. It’s pink. I like pink. Oh, mum and dad, I’m hungry. Let’s eat the birthday cake together. Mum and dad, I love you!
22.How old is Alice ( )
A.6. B.7. C.8.
23.Alice has ______ gifts. ( )
A.three B.two C.nine
24.Alice likes ______. ( )
A.white B.green C.pink
25.Alice wants to eat ______. ( )
A.the birthday cake B.apples C.grapes
26.Alice loves ______. ( )
A.brother B.mum and dad C.grandma and grandpa
以下是小朋友们的日记,阅读材料,选择正确的选项。
This is Hanfu. It originates from (起源) Han Dynasty (汉朝). It’s my sister’s. She wears Size M. It’s too big for me. This is Tang Suit. It originates from Tang Dynasty (唐朝). It’s my brother’s. He wears Size L. It’s cool!
27.Hanfu is from ______ Dynasty. ( )
A.Qin B.Han C.Tang
28.I wear Size ______. ( )
A.S. B.M C.L
29.Tang Suit is ______. ( )
A.my sister’s B.my brother’s C.mine (我的)
30.My brother is ______ in Tang Suit. ( )
A.big B.cool C.beautiful
阅读短文,选择正确答案。
Hello! My name’s Chen Jie. I’m a girl. I like the red sweater and the black skirt. This is my friend, Amy. She likes the yellow skirt. She likes the red sweater, too. This is my mum. She likes the blue dress. But I don’t like the blue dress. I like the orange dress.
31.Chen Jie likes the _____ sweater and the _____ skirt. ( )
A.red; brown B.red; black C.orange; black
32.Amy likes the _____, too. ( )
A.red sweater B.black skirt C.blue sweater
33.Chen Jie’s mum likes the _____.( )
A.blue dress B.orange dress C.brown skirt
34._____ doesn’t like (不喜欢) the blue dress. ( )
A.Amy B.Chen Jie C.Chen Jie’s mum
35._____ likes the yellow skirt. ( )
A.Amy B.Chen Jie C.Chen Jie’s mum
阅读短文,根据短文内容选择恰当的选项。
My name is Alice. I’m 8 years old. I live in Beijing. I like spring best, because it’s warm and trees turn green. It’s also windy in spring, so I can fly a kite. It’s a nice spring day today. I want to fly a kite in Beihai Park. I can wear my cap, sweater and trousers. But I can’t find my cap and my sweater. Where is my cap Oh, it is under the bed. Where is my sweater Let me look for it. Oh, it’s on the chair. And I should tidy up my room!
36.Alice lives in ______. ( )
A.Chongqing B.Lhasa C.Beijing
37.Alice likes ______ best. ( )
A.spring B.summer C.autumn
38.It’s ______ in spring. ( )
A.hot and sunny B.warm and windy C.cold and snowy
39.Alice can wear her ______, ______ and ______ today. ( )
A.sunglasses; sweater; trousers B.cap; sweater; skirt C.cap; sweater; trousers
40.Alice puts her cap ______. ( )
A.in the box B.under the bed C.behind the door
阅读短文,完成下列任务。
Hello! I’m Li Na. I am nine years old. I have a happy family. This is my mother. She is short. She has big eyes. She likes fish. This is my father. He is tall. He likes cats. Look! This is my brother. He is ten years old. He likes dogs. Today is my brother’s birthday. My father gives him a dog. It’s white and brown. He is very happy. I love my family.
41.How old is Li Na ( )
A.I am nine years old. B.She is six years old. C.She is nine years old.
42.Li Na’s mother is ______. ( )
A.short B.cute C.tall
43.Li Na’s mother has ______. ( )
A.small eyes B.big nose C.big eyes
44.Li Na’s father likes ______. ( )
A.cats B.dogs C.fish
45.The dog is ______. ( )
A.black and white B.brown and black C.white and brown
同学们在动物园遇到了四位 “数字小精灵”,它们能变成可爱的动物!阅读绘本,选择正确的答案。
Hello, I am Number Four. I can become (变成) an ant. It’s e and meet my number friends.
Hello, I am Number Six. I can become an elephant. It has a long nose and two big ears.
Hello, I am Number Five. I can become an ox. It is black. It has four legs and a big body.
Hello, I am Number Two. I can become a ulua (竹荚鱼). It has two big eyes and a big mouth.
46.Number Four has __________ friends. ( )
A.six B.three C.five
47.The ox and the ant are __________. ( )
A.green B.yellow C.black
48.The __________ has two big ears and a long nose. ( )
A.elephant B.ant C.ulua
49.This text is about __________. ( )
A.five animals B.three colours C.four numbers
50.The underlined word "ox" stands for(代表) __________ ( )
A. B. C.
阅读短文,选择最佳答案。
It’s a fine day. The sun is red in the sky. The clouds are white. Little Cat and Mother Cat are fishing. The sea is blue. Little Cat can see many beautiful flowers. They’re red, pink and yellow. He wants the flowers. At that time, Mother Cat has a big fish. Little Cat can see beautiful butterflies. One is purple and yellow, the other is white and black. He wants the butterflies, too. At that time, Mother Cat has four big fish. At last, Little Cat has no fish.
51.—How is the weather ( )
—It’s ______.
A.windy B.sunny C.five
52.The ______ are red, pink and yellow. ( )
A.flowers B.butterflies C.fish
53.How many butterflies ( )
A.One. B.Two. C.Four.
54.______ has big fish. ( )
A.Little Cat B.Father Cat C.Mother Cat
55.At last, I think (认为) Little Cat is ______. ( )
A.happy B.beautiful C.sad
阅读短文,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
I go to the shop with my mum. In the shop, I can see a lot of things. Look! This is a panda. It’s black and white. And this is a tiger. It’s big. I can also see some fruits, eight yellow bananas, ten green apples and some grapes. My mum and I buy some grapes. They are nine yuan.
56.What colour is the panda ( )
A.Black and white. B.Yellow and blue. C.Red and purple.
57.The tiger is ______. ( )
A.small B.big C.tall
58.How many bananas ( )
A.Six. B.Seven. C.Eight.
59.The apples are ______. ( )
A.red B.yellow C.green
60.The grapes are ______ yuan. ( )
A.8 B.9 C.10
阅读短文,完成下列各题。
Hello! I’m Andy. I’m eight years old. I like drinks and fruits very much. I like milk and juice. I don’t like tea or cola. For fruit, I like apples, bananas and grapes. I don’t like lemons or oranges. My favourite drink is milk, and my favourite fruit is apples.
61.How old is Andy ( )
A.Eight. B.Nine. C.Ten.
62.What drinks does Andy like ( )
A.Tea and cola. B.Milk and juice. C.Milk and tea.
63.Andy doesn’t like ____ for fruit. ( )
A.apples and bananas B.grapes and apples C.lemons and oranges
64.Does Andy like cola ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
65.What’s Andy’s favourite fruit ( )
A.Bananas. B.Apples. C.Grapes.
根据图片提示,选择正确答案。
66.How many apples ( )
A.Ten. B.Eleven. C.Nine.
67.How many watermelons ( )
A.Two. B.Three. C.Six.
68.How many oranges ( )
A.Five. B.Nine. C.Six.
69.How many bananas ( )
A.Six. B.Nine. C.Five.
70.How many kinds (种类) of fruit (水果) ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
四个小朋友在玩飞行棋,根据提示选择正确的答案。
71.Ella should point to her ______. ( )
A. B. C.
72.Mia should wave her ______. ( )
A. B. C.
73.Leo should say “______” ( )
A.Good morning. B.Good afternoon. C.Goodbye.
74.Sam should act like ______. ( )
A.a cat B.an elephant C.a dog
阅读短文,选择相关的信息。
Everyone (每个人) has five senses (感官). You can see a book with your eyes. You can taste food with your tongue. You can smell flowers with your nose. You can hear the sound with your ears. When (当……时候) you touch a thorn (刺) with your hands, you will be sad.
75.Everyone has _______ senses. ( )
A.4 B.5 C.3
76.You will be ______ when you touch a thorn with your hands. ( )
A.sad B.happy C.worried
77.You smell flowers with your ______. ( )
A.nose B.hands C.mouth
78.Ears can ______. ( )
A.talk B.hear C.touch
79.Tongue can _______. ( )
A.see B.smell C.taste
根据短文内容选择正确答案
Lily is a little girl. She is interested in body parts. She likes to learn about how different parts of the body work. Every morning, she washes her face, brushes her teeth and combs her hair. She knows it’s important to keep her body clean. On weekends, she often goes to the park with her parents. She runs, jumps and plays games there. She thinks doing sports is good for her body.
80.Lily is interested in ________. ( )
A.animals B.body parts C.food
81.Lily ________ every morning. ( )
A.washes her face B.plays games C.goes to the park
82.Lily often goes to the park with her ________ on weekends. ( )
A.friends B.classmates C.parents
83.Lily thinks ________ is good for her body. ( )
A.watching TV B.doing sports C.reading books
84.Lily wants to know about ________. ( )
A.how to keep animals B.how to cook food C.how different body parts work
Alice在中国结识了新朋友李伟,阅读短文,选择正确的答案。
My name is Alice. I’m from the UK. I have a small family. This is my dad. This is my mum. They are teachers. We live in China now. We are very happy.
My name is Li Wei. I’m from China. I have a big family. My mother is a teacher, too. My father is a doctor. He is very busy. This is my sister. She’s only two. That’s my grandma and that’s my grandpa. I have a dog. It’s my friend. I love my family.
85.Alice’s family is ___________. ( )
A.big B.small C.fun
86.Alice’s __________ are teachers. ( )
A.mother B.father C.mother and father
87.There are __________ people in Li Wei’s family. ( )
A.3 B.6 C.5
88.Li Wei’s father is a __________. ( )
A.doctor B.teacher C.policeman
89.Does Li Wei love his family ( )
A.No, he doesn’t. B.Yes, he does. C.Yes, he doesn’t.
下面是Tom介绍家庭的一篇文章,快来读一读,选择合适的选项。
I am Tom. I’m eleven years old. I live near the school. I go to school every day. In my family there are three people: My father, my mother and I. My father is a bus driver. He is friendly. He has a lot of friends. My mother is a teacher. She works at my school. She does housework every day. I love them.
New Words and Expressions bus driver 公交车司机 friendly友好的 housework家务活 a lot of许多
90.Tom lives ________. ( )
A.in the school B.near the school
C.with the teacher D.with his friends
91.Does Tom go to school every day ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t.
C.Yes, he is. D.He goes to school on Monday.
92.—What does his father do ( )
—He’s ________.
A.a teacher B.a bus
C.a bus driver D.a student
93.Tom’s mother works ________. ( )
A.at the school B.near the school
C.in a bus D.at home
94.Tom’s father is very ________. ( )
A.kind B.friendly
C.careless D.good
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Mike. I have two big eyes and two small ears. This is my brother, Tom. He likes pandas and rabbits, and he has four toy pandas and three toy rabbits. I have a good friend, John. He is Lily’s cousin. He has a small mouth and two big hands. He likes monkeys and giraffes.
95.Mike has two big ______ and two small ______. ( )
A.ears; eyes B.hands; ears C.eyes; ears
96.Tom is Mike’s ______. ( )
A.friend B.brother C.cousin
97.Tom has ______ toys. ( )
A.four B.three C.seven
98.______ has a small mouth. ( )
A.Tom B.John C.Mike
99.John likes monkeys and ______. ( )
A.giraffes B.pandas C.elephants
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.B 4.A 5.B
【导语】本文主要介绍了简一家的基本信息。
1.句意:简来自哪里?A美国。B英国。C中国。根据“Jane White is an American girl.”可知她是美国人,故选A。
2.句意:鲍勃的全名是什么?A鲍勃·比尔。B鲍勃·怀特。C怀特·鲍勃。根据“Jane White is an American girl.”“Her father is Bill White and her mother is Joan White. Her brother, Bob is a student, too.”可知他们一家姓怀特,外国人的姓在名的后面,故选B。
3.句意:简的一家有几口人?A三。B四。C五。根据“Jane White is an American girl.”“Her father is Bill White and her mother is Joan White. Her brother, Bob is a student, too.”可知简一家有四口人,故选B。
4.句意:谁穿黑色的裤子,戴着一顶红色的帽子?A简·怀特。B鲍勃。C简的妈妈。根据“Bob wears a blue sweater and Jane wears a red cap and black trousers. ”可知简穿黑色的裤子,戴着一顶红色的帽子,故选A。
5.句意:他们要去哪里?A沈阳。B北京。C上海。根据“They are going to Beijing next week.”可知他们要去北京,故选B。
6.B 7.C 8.A 9.C 10.A
11.B 12.B 13.A 14.A 15.B
【导语】本文讲述了淘淘 10 岁生日这一天的经历。
11.句意:淘淘今天几岁?8岁。10岁。12岁。根据“Today is Taotao’s 10th birthday.”可知淘淘今天10岁,故选B。
12.句意:乐乐给淘淘什么礼物?A toy plane一个玩具飞机。A family picture一张全家福。A kite一个风筝。根据“His friend Lele gives him a lovely family picture.”可知乐乐给淘淘一张全家福,故选B。
13.句意:淘淘一家下午去哪里?A park一个公园。A restaurant一家餐厅。A zoo一个动物园。根据“Then the family goes to the park.”可知他们去公园,故选A。
14.句意:他们在公园里做什么?Fly a kite放风筝。Play football踢足球。Read books读书。根据“It’s windy, so they fly a kite.”可知他们在公园里放风筝,故选A。
15.句意:他们晚上吃什么?Cake蛋糕。Noodles面条。Hamburgers汉堡包。根据“In the evening, they eat noodles at home.”可知他们晚上吃面条,故选B。
16.A 17.B 18.C 19.C 20.B 21.B
【导语】本文主要介绍聪聪的生日。
16.句意:今天是____生日。A聪聪的,B聪聪的妈妈的,C聪聪的爸爸的。根据“Happy birthday, Congcong!”可知是聪聪的生日,故选A。
17.句意:妈妈给聪聪一个____。A小提琴,B书包,C蛋糕。根据“Look at this green violin schoolbag. It’s for you.”可知是书包,故选B。
18.句意:书包是____。A蓝色的,B黑色的,C绿色的。根据“Look at this green violin schoolbag. It’s for you.”可知是绿色的书包,故选C。
19.句意:爸爸给聪聪一个____。A玩具狮子,B小提琴,C蛋糕。根据“No, it’s a big birthday cake.”可知是蛋糕,故选C。
20.句意:聪聪得到___礼物。A一个,B两个,C三个。根据文章可知各收到爸爸和妈妈的一个礼物,共两个,故选B。
21.句意:聪聪___岁。A八,B九,C十。根据“And there are (有) nine candles on it.”可知是九岁,故选B。
22.B 23.B 24.C 25.A 26.B
【导语】本文讲了爱丽丝的生日活动及生日礼物。
22.句意:爱丽丝多大了?根据“Hello, my name’s Alice. I am seven years old.”,可知爱丽丝7岁,故选B。
23.句意:爱丽丝有______礼物。three三,two二,nine九,根据“Look, there is a birthday cake, grapes, and two gifts (礼物).”,可知爱丽丝有两个礼物,故选B。
24.句意:爱丽丝喜欢_______。white白色,green绿色,pink粉红色,根据“I like pink.”,可知爱丽丝喜欢粉红色,故选C。
25.句意:爱丽丝想吃______。the birthday cake生日蛋糕,apples苹果,grapes葡萄,根据“Let’s eat the birthday cake together.”,可知爱丽丝想吃生日蛋糕,故选A。
26.句意:爱丽丝爱______。brother哥哥/弟弟,mum and dad爸爸妈妈,grandma and grandpa奶奶和爷爷,根据“Mum and dad, I love you!”,可知爱丽丝爱爸爸妈妈,故选B。
27.B 28.A 29.B 30.B
【导语】本文主要介绍汉服和唐装。
27.句意:汉服起源于____朝。A秦,B汉,C唐。根据“This is Hanfu. It originates from (起源) Han Dynasty (汉朝).”可知起源于汉朝,故选B。
28.句意:我穿____码。根据“She wears Size M. It’s too big for me.”可知M码对我来说太大了,所以应是S码,故选A。
29.句意:唐装是_____。A我姐姐的,B我哥哥的,C我的。根据“This is Tang Suit. It originates from Tang Dynasty (唐朝). It’s my brother’s.”可知是哥哥的,故选B。
30.句意:我的哥哥穿唐装是____。A大的,B酷的,C漂亮的。根据“It’s cool!”可知是酷的,故选B。
31.B 32.A 33.A 34.B 35.A
【导语】本文主要讲述的是陈杰、艾米和陈杰的妈妈喜欢的衣服。
31.句意:陈杰喜欢_____毛衣和_____短裙。A红色的,棕色的;B红色的,黑色的;C橙色的,黑色的;根据句子“My name’s Chen Jie. I’m a girl. I like the red sweater and the black skirt.”,可知陈杰喜欢红色毛衣和黑色短裙,故选B。
32.句意:艾米也喜欢_____。A红色毛衣,B黑色短裙,C蓝色毛衣,根据句子“This is my friend, Amy. She likes the yellow skirt. She likes the red sweater, too.”,可知艾米也喜欢红色毛衣,故选A。
33.句意:陈杰的妈妈喜欢_____。A蓝色连衣裙,B橙色连衣裙,C棕色短裙,根据句子“This is my mum. She likes the blue dress.”,可知陈杰的妈妈喜欢蓝色连衣裙,故选A。
34.句意:____不喜欢蓝色连衣裙。A艾米,B陈杰,C陈杰的妈妈,根据句子“But I don’t like the blue dress.”,可知陈杰不喜欢蓝色连衣裙,故选B。
35.句意:_____喜欢黄色的短裙。A艾米,B陈杰,C陈杰的妈妈,根据句子“This is my friend, Amy. She likes the yellow skirt. She likes the red sweater, too.”,可知艾米喜欢黄色的短裙,故选A。
36.C 37.A 38.B 39.C 40.B
【导语】本文讲了爱丽丝喜欢春天及服装。
36.句意:爱丽丝住在______。A重庆,B拉萨,C北京,根据“I live in Beijing.”,可知住在北京,故选C。
37.句意:爱丽丝最喜欢______。A春天,B夏天,C秋天,根据“I like spring best, because it’s warm and trees turn green.”,可知最喜欢春天,故选A。
38.句意:春天______。A炎热且晴朗,B温暖且多风,C寒冷且有雪,根据“I like spring best, because it’s warm and trees turn green. It’s also windy in spring, so I can fly a kite.”,可知春天温暖多风,故选B。
39.句意:爱丽丝今天可以戴她的______,穿______和______。A太阳镜;毛衣;裤子,B帽子;毛衣;短裙,C帽子;毛衣;裤子,根据“I can wear my cap, sweater and trousers.”,可知爱丽丝今天可以戴她的帽子,穿毛衣和裤子,故选C。
40.句意:爱丽丝把她的帽子放______。A在盒子里,B在床下,C在门后,根据“Where is my cap Oh, it is under the bed.”,可知帽子在床下,故选B。
41.C 42.A 43.C 44.A 45.C
【导语】本文主要介绍李娜及其家人的个人信息及爱好等。
41.句意:李娜几岁?A我九岁。B她六岁。C她九岁。根据“I’m Li Na. I am nine years old.”可知李娜九岁,根据题干问题,主语应用she,故选C。
42.句意:李娜的妈妈是____。A矮的,B可爱的,C高的。根据“She is short.”可知是矮的,故选A。
43.句意:李娜的妈妈有____。A小眼睛,B大鼻子,C大眼睛。根据“She has big eyes.”可知是有大眼睛,故选C。
44.句意:李娜的爸爸喜欢____。A猫,B狗,C鱼。根据“He likes cats.”可知喜欢猫,故选A。
45.句意:狗是_____。A黑色的和白色的,B棕色的和黑色的,C白色的和棕色的。根据“It’s white and brown.”可知是白色的和棕色的,故选C。
46.B 47.C 48.A 49.C 50.B
【导语】本文介绍同学们在动物园遇到了四位“数字小精灵”,它们能变成可爱的动物!
46.句意:数字四有____个朋友。six六,three三,five五。根据“Come and meet my number friends.”可知数字四让我们见见它的数字朋友。即后文提到的数字六,数字五,数字二。它一共有三个朋友。故选B。
47.句意:牛和蚂蚁是______。green绿色的,yellow黄色的,black黑色的。根据“It’s black.”可知蚂蚁是黑色的。所以牛和蚂蚁是黑色的。故选C。
48.句意:____有两只大耳朵和一条长鼻子。elephant大象,ant蚂蚁,ulua竹荚鱼。根据“I can become an elephant. It has a long nose and two big ears.”可知大象有一条长鼻子和两只大耳朵。故选A。
49.句意:这篇文章是关于_____。five animals五种动物,three colours三种颜色,four numbers四个数字。根据上下文可知是关于四个数字的,故选C。
50.句意:下划线单词“ox”代表_____。根据“It is black. It has four legs and a big body.”可知它是黑色的。它有四条腿和一个大身体。选项B的动物是牛,符合题意,故选B。
51.B 52.A 53.B 54.C 55.C
【导语】本文主要是小猫和大猫妈妈抓鱼时发生的故事。
51.句意:—天气如何?—是晴天。windy有风的,sunny晴朗的,five五,根据原文“It’s a fine day. The sun is red in the sky.”可知天气晴朗,选项B符合句意,故选B。
52.句意:花朵是红色,粉色和黄色的。flowers花朵,butterflies蝴蝶,fish鱼,根据原文“They’re red, pink and yellow.”可知描述的是花朵的颜色,选项A符合句意,故选A。
53.句意:有多少只蝴蝶?One.一只。Two.两只。Four.四只。根据原文“One is purple and yellow, the other is white and black.”可知有两只蝴蝶,选项B符合句意,故选B。
54.句意:猫妈妈有大鱼。Little Cat小猫,Father Cat猫爸爸,Mother Cat猫妈妈,根据原文“Mother Cat has four big fish. ”可知猫妈妈有大鱼,选项C符合句意,故选C。
55.句意:最后,我认为小猫很难过。happy开心的,beautiful美丽的,sad难过的,根据原文“At last, Little Cat has no fish.”可知小猫没有鱼,会很难过,选项C符合句意,故选C。
56.A 57.B 58.C 59.C 60.B
【导语】本文讲了作者在商店里看到的。
56.句意:熊猫是什么颜色的?Black and white.黑色和白色的。Yellow and blue.黄色和蓝色的。Red and purple.红色和紫色的。根据“This is a panda. It’s black and white.”,可知熊猫是黑色和白色的,故选A。
57.句意:老虎是______。small小的,big大的,tall高的,根据“And this is a tiger. It’s big.”,可知老虎是大的,故选B。
58.句意:多少根香蕉?Six.六根。Seven.七根。Eight.八根。根据“I can also see some fruits, eight yellow bananas, ten green apples and some grapes.”,可知八根香蕉,故选C。
59.句意:苹果是_______。red红色的,yellow黄色的,green绿色的,根据“I can also see some fruits, eight yellow bananas, ten green apples and some grapes.”,可知苹果是绿色的,故选C。
60.句意:葡萄______元。根据“My mum and I buy some grapes. They are nine yuan.”,可知葡萄9元,故选B。
61.A 62.B 63.C 64.B 65.B
【导语】本文讲了对饮食的喜恶。
61.句意:安迪多大?Eight.八岁。Nine.九岁。Ten.十岁。根据“I’m Andy. I’m eight years old.”,可知安迪八岁,故选A。
62.句意:安迪喜欢什么饮品?Tea and cola.茶和可乐。Milk and juice.牛奶和果汁。Milk and tea.牛奶和茶。根据“I like milk and juice.”,可知安迪喜欢牛奶和果汁,故选B。
63.句意:安迪不喜欢______这类水果。apples and bananas苹果和香蕉,grapes and apples葡萄和苹果,lemons and oranges柠檬和橙子,根据“I don’t like lemons or oranges.”,可知安迪不喜欢柠檬和橙子,故选C。
64.句意:安迪喜欢可乐吗?根据“I don’t like tea or cola.”,可知安迪不喜欢可乐,答语为否定回答,故选B。
65.句意:安迪最喜欢的水果是什么?Bananas.香蕉。Apples.苹果。Grapes.葡萄。根据“My favourite drink is milk, and my favourite fruit is apples.”,可知安迪最喜欢的水果是苹果,故选B。
66.A 67.B 68.C 69.B 70.B
【导语】本文介绍了货架上四种水果的数量情况。
66.句意:有多少个苹果?A十个。B十一个。C九个。根据图片可知有十个苹果,故选A。
67.句意:有多少个西瓜?A两个。B三个。C六个。根据图片可知有三个西瓜,故选B。
68.句意:有多少个橙子?A五个。B九个。C六个。根据图片可知有六个橙子,故选C。
69.句意:有多少条香蕉?A六。B九条。C五条。根据图片可知有九条香蕉,故选B。
70.句意:有多少种水果?A三种。B四种。C五种。根据图片可知有四种水果,故选B。
71.A 72.A 73.B 74.A
【导语】本文介绍了四个小朋友在玩飞行棋的事情。
71.句意:Ella应该指着她的耳朵。根据“Point to your ear.”可知Ella应该指着她的耳朵,故选A。
72.句意:Mia应该挥动她的手。根据“Wave your hand.”可知Mia 应该挥动她的手,故选A。
73.句意:Leo应该说下午好。A上午好。B下午好。C再见。根据“Say ‘Good afternoon’.”可知Leo应该说下午好,故选B。
74.句意:Sam应该应该表现得像只猫。A一只猫,B一头大象,C一只狗,根据“Act like a cat.”可知Sam应该表现得像只猫,故选A。
75.B 76.A 77.A 78.B 79.C
【导语】本文主要介绍了人的5种感觉器官。
75.句意:每个人有_______种感觉器官。根据文中“Everyone (每个人) has five senses (感官).”可知每个人有五种感官,故选B。
76.句意:当你用手摸刺的时候你会_______。A伤心,B高兴,C担心。根据文中“When you touch a thorn with your hands, you will be sad.”可知当你用手摸刺的时候你会感到伤心,故选A。
77.句意:你用_______闻花香。A鼻子,B手,C嘴。根据文中“You can smell flowers with your nose.”可知用鼻子闻花香,故选A。
78.句意:耳朵可以_______。A交谈,B听,C触摸。根据文中“You can hear the sound with your ears.”可知耳朵可以听,故选B。
79.句意:舌头可以_______。A看见,B闻,C品尝。根据文中“You can taste food with your tongue.”可知舌头可以品尝味道,故选C。
80.B 81.A 82.C 83.B 84.C
【导语】本文主要讲述了莉莉对身体部位的热衷以及她的周末活动。
80.句意:莉莉对________感兴趣。A动物,B身体部位,C食物。根据文中“She is interested in body parts.”可知莉莉对身体部位感兴趣,选项B符合题意,故选B。
81.句意:莉莉每天早上________。A洗脸,B做游戏,C去公园。根据文中“Every morning, she washes her face, brushes her teeth and combs her hair.”可知莉莉每天早上洗脸、刷牙、梳头,选项A符合题意,故选A。
82.句意:在周末,莉莉经常和________去公园。A朋友,B同学,C父母。根据文中“On weekends, she often goes to the park with her parents.”可知莉莉周末经常和父母去公园,选项C符合题意,故选C。
83.句意:莉莉认为________对她的身体是有益的。A看电视,B做运动,C读书。根据文中“She thinks doing sports is good for her body.”可知莉莉认为做运动对她的身体有好处,选项B符合题意,故选B。
84.句意:莉莉想要了解________。A如何饲养动物,B如何烹调食物,C身体的不同部位是如何工作的。根据文中“She likes to learn about how different parts of the body work.”可知莉莉想知道身体不同部位是如何工作的,选项C符合题意,故选C。
85.B 86.C 87.B 88.A 89.B
【导语】本文主要介绍了爱丽丝和李伟的家庭。
85.句意:爱丽丝的家庭是小的。big大的,small小的,fun有趣的,根据“I have a small family.”可知爱丽丝的家庭是小的,故选B。
86.句意:爱丽丝的爸爸和妈妈是老师。mother妈妈,father爸爸,mother and father妈妈和爸爸,根据“This is my dad. This is my mum. They are teachers.”可知爱丽丝的爸爸和妈妈是老师。故选C。
87.句意:在李伟的家里有六口人。从第二段可知李伟家里有爸爸妈妈,爷爷奶奶,李伟,妹妹,一共是六口人,故选B。
88.句意:李伟的爸爸是一名医生。doctor医生,teacher老师,policeman警察,根据“My father is a doctor.”可知李伟的爸爸是一名医生,故选A。
89.句意:李伟爱他的家庭吗?No, he doesn’t.不,他不爱。Yes, he does.是的,他爱。Yes, he doesn’t.形式错误。根据“I love my family.”可知李伟爱他的家庭,故选B。
90.B 91.A 92.C 93.A 94.B
【导语】本文主要描述了汤姆一家。
90.句意:汤姆住在学校附近。in the school在学校,near the school学校附近,with the teacher和老师,with his friends和朋友们,根据“I live near the school.”可知汤姆住在学校附近,故选B。
91.句意:汤姆每天上学吗?Yes, he does.是的,他每天上学。No, he doesn’t.不,他没有。Yes, he is.是的,他是。He goes to school on Monday.他星期一去上学。根据“I go to school every day.”可知汤姆每天上学,作肯定回答,故选A。
92.句意:—他的父亲是做什么的?—他是一名公交车司机。a teacher一名老师,a bus一辆公交车,a bus driver一名公交车司机,a student一名学生,根据“My father is a bus driver.”可知父亲是公交车司机,故选C。
93.句意:汤姆的妈妈在学校工作。at the school在学校,near the school学校附近,in a bus在公交车上,at home在家,根据“My mother is a teacher. She works at my school.”可知妈妈在学校工作,故选A。
94.句意:汤姆的父亲非常友好。kind善良的,friendly友好的,careless粗心的,good好的,根据“My father is a bus driver. He is friendly.”可知父亲是友好的,故选B。
95.C 96.B 97.C 98.B 99.A
【导语】本文介绍了迈克,迈克的弟弟汤姆和迈克的朋友。
95.句意:迈克有两只大______和两只小______。ears耳朵;eyes眼睛,hands手;ears耳朵,eyes眼睛;ears耳朵,根据“My name is Mike. I have two big eyes and two small ears.”,可知迈克有两只大眼睛和两只小耳朵,故选C。
96.句意:汤姆是迈克的______。friend朋友,brother弟弟,cousin堂弟,根据“This is my brother, Tom.”,可知汤姆是迈克的弟弟,故选B。
97.句意:汤姆有______个玩具。four四,three三,seven七,根据“This is my brother, Tom. He likes pandas and rabbits, and he has four toy pandas and three toy rabbits.”,可知汤姆有七个玩具,故选C。
98.句意:_______有一张小嘴巴。根据“I have a good friend, John. He is Lily’s cousin. He has a small mouth and two big hands.”,可知约翰有一张小嘴巴,故选B。
99.句意:约翰喜欢猴子和_______。giraffes长颈鹿,pandas熊猫,elephants大象,根据“I have a good friend, John. He is Lily’s cousin. He has a small mouth and two big hands. He likes monkeys and giraffes.”,可知约翰喜欢猴子和长颈鹿,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录