【期末考点培优】专题20 阅读理解-任务型-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优牛津上海版(试用本)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题20 阅读理解-任务型-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优牛津上海版(试用本)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 586.9KB
资源类型 试卷
版本资源 牛津上海版(试用本)
科目 英语
更新时间 2025-12-29 15:59:27

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优牛津上海版
(试用本)专题20 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Read and complete the mind map (阅读短文,完成思维导图,每空一词)
I’m Alice. I love animals. I love my pets. I have a dog and a baby cat. My dog has a long body and a long tail. It likes playing, so I often play with it. My cat is black, yellow and white. It has a round head and two beautiful eyes. It has a long tail. It doesn’t like walking. It likes sleeping and having yummy food. So it is fat.
1.
2.
3.
4.
5.
Read and fill in the blanks. (阅读短文,填空完成购物单。)
Mum and I go to the supermarket. Mum wants four peaches. They are six yuan. And I like apples best. I buy (买) five red apples and three green apples. They are ten yuan. Here is some milk for Dad. It’s three yuan. Look at the toy cars. The big car is eight yuan. The small car is five yuan. I want the small one.
Shopping List
How many What How much
four 6 six yuan
7 apples ten yuan
some milk 8 yuan
one the 9 toy car 10 yuan
读短文,根据短文内容完成表格,每格一词。
Hello, my name is Sue. I have a small but warm family. Look, this is a picture of my family. The man in blue is my father. He is strong. He can swim fast. I can’t swim, but my father can teach me. And he likes skipping. Look at the thin lady. She is my mother. She can sing well. And she likes reading. We often read together. The old lady is my grandmother. She is short and kind. She can draw. She likes cooking too. She cooks for me everyday. I love my family!
who how can like
father strong 11 skipping
12 13 sing reading
grandmother short and kind 14 15
Alice and Ben are in the garden. They are very happy. In the garden, there are many pink flowers. They are very beautiful. The girl is sitting on the grass. She is playing with a white rabbit. The rabbit has red eyes. The boy is running and jumping. The butterfly is on the flower. Now the children are thirsty. They are drinking some Cokes.
16.Alice and Ben are in the .
17.There are some flowers.
18.The girl is playing with a .
19.The butterfly is on the .
20.The children are drinking .
It’s a cloudy day. Mum and I are on the farm. We can see many animals. Look, they are ducks. They are swimming on the river. They are lovely. On the grass, hens and chicks are running. And a cow and a sheep are eating grass. The cow is black and white. The sheep is white. There are many animals on the farm. I like the farm.
21.Where are Mum and I
22.What are the ducks doing
23.Where can we see hens and chicks
24.What colour is the cow
25.Do cows eat grass
Look! This is my school. It is big. It’s beautiful. It has ten classrooms. They’re big and clean. Look there! It’s a playground. It’s small. Oh, what’s this It’s the big hall. There are many pupils in it. They’re listening to the teacher. I like my school.
26.判断正误,用“T”或“F”表示。
(1) My school is small and beautiful. ( )
(2) There are ten classrooms in our school. ( )
(3) The playground is not big. ( )
(4) The hall is big. ( )
(5) Many pupils are in the playground. ( )
27.根据短文填空。
(1) The classrooms are and .
(2) My school is and .
(3) That is a . It’s big.
(4) I my school.
Today is Sunday. It’s sunny. The sun is shining. It is yellow. The sky is blue. Kitty, her mother and her father go to the park. They see many trees and flowers there. The trees are green. The flowers are red and yellow. The kite is in the sky. It is red. They play with the kite. They have a good time.
28.任务一:判断正误,用“T”或“F”表示。
(1) It’s a sunny day. ( )
(2) There are many trees and flowers in the park. ( )
(3) They can see a yellow and red kite in the sky. ( )
(4) They are happy. ( )
(5) The trees are green and the flowers are red and yellow. ( )
29.任务二:根据短文填空。
(1) —What colour is the sun
—It’s .
(2) Look at the sky. It’s
(3) That is the . It’s in the sky.
(4) Kitty, her mother and father with the kite.
Meimei有一个新花园,让我们一起来看看吧!阅读文本,完成下列任务。
This is our new garden. It is small but beautiful. In the garden, we see many plants and cute birds. The birds can sing.
We have an apple tree in the garden. It is our good friend. It can give apples. The tree needs water.I water it to help it grow.
30.阅读文本,判断句子正(T)误(F)。
(1) The garden is big and beautiful. ( )
(2) We can see many plants and birds in the garden. ( )
(3) We have an apple tree in the garden. ( )
31.阅读文本,选择正确的选项。
(1) The apple tree can give many _____. ( )
A.bananas B.grapes C. apples
(2) The apple tree needs _____. ( )
A.water B.birds C. friends
阅读短文,完成下列各题。
Hi, I’m James. It’s a nice day. My father and I go to the zoo. We see many animals. The lion is so big. It can get the apples. The monkey is small and thin. It’s playing in the tree. I like it very much. Look! A big ball is under the fat panda. Wow, so funny! What’s that It has a long nose. Some bananas are on its head. Haha, it’s a/an .
32.根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) James and his father see many animals in the park. ( )
(2) The bananas are on the lion’s head. ( )
(3) The fat panda is on the big ball. ( )
(4) James likes the monkey very much. ( )
33.请为短文中的 “ ” 选择一种合适的动物,把序号填在横线上。
A. B. C.
阅读短文,并完成任务。
34.联系上下文,为文中横线处选择合适的选项。
My name is Tom. I’m in Guangming Primary School. I’m in Class 1, Grade 3. Today (今天) I have a Chinese class, a maths class, an English class, a science class, a music class and an art class. . Miss Wang is our Chinese teacher. She is beautiful and nice. She likes skipping. I like her very much. Science is interesting. I like science, too. Mr Smith is our science teacher. He is from the UK. He is young and handsome. He is very kind. . I like volleyball, too. Time for class, goodbye!
A.My favorite class is Chinese B.He loves both running and volleyball.
35.根据短文内容找到相应人物,写在相应横线上。
A. B. C. D.
(1) Miss Wang is .
(2) Mr Smith is .
36.根据短文和图片选择最佳选项。
(1) What’s your favorite class, Tom ( )
A.Chinese. B.Art. C. Maths.
(2) Who is young and handsome ( )
A.Tom. B.Miss Wang. C. Mr Smith.
(3) What’s your favorite sport, Tom ( )
A.Skipping. B.Running. C. Volleyball.
37.根据短文判断正(T)误(F)。
(1) Tom has (有) six classes today. ( )
(2) Mr Smith is a maths teacher. ( )
(3) Miss Wang is from the UK. ( )
阅读短文,根据短文内容完成下列任务。
Hello! I’m Jim. I’m a monster. I have a big head. It’s white. I have one eye. It’s green. My ears are red. I have no mouth. I have six arms and six hands. My arms are blue. My hands are orange. My legs are black. I like cake and grapes. Oh, I’m hungry (饥饿的). I want to eat them.
38.阅读短文,在与Jim特征相符的方框里打“√”。
red eyes blue arms orange hands
three hands six arms black legs
39.阅读短文,选择合适的选项。
(1) Jim is a monster. Here “monster” means (意思是) _______. ( )
A.动物 B.怪物 C. 宠物
(2) Jim has _______. ( )
A.an eye B.a mouth C. a small head
(3) Jim wants to eat _______. ( )
A.cake and grapes B.bananas and apples C. cake and apples
Read and choose. 阅读下面短文,根据短文内容完成相关任务。
(Tina在班上介绍她的家庭全家福,让我们一起来看一看吧!)
Hello, I am Tina. I am 7 years old.
This is my family photo.
This is my grandmother, she likes cats.
This is my mother, she is tall, she likes apples.
This is my father, he likes brown.
This is my brother Tom, he is 9 years old, he likes black.
This is my sister, she is Lisa, she likes dogs, she is 7.
I have a big family.
40.阅读短文,选出Tina的家庭照中的成员。在方框里打 。
grandmother grandfather father mother
aunt sister brother uncle
41.阅读短文,根据短文内容进行选择。
(1) Tina’s grandmother likes ______. ( )
A.cats B.dogs C. rabbits
(2) Tina’s mother likes to eat ______. ( )
A.bananas B.oranges C. apples
(3) Tina’s father likes ______. ( )
A.brown B.black C. purple
(4) Tina’s brother is ______. ( )
A.Lisa B.Mike C. Tom
(5) Tina’s sister is ______ years old. ( )
A.eight B.seven C. nine
阅读对话,完成下列各题。
Chen Jie: Hello, Sarah. Look! This is my family tree.
Sarah: Wow! You have a big family.
Chen Jie: Yes. My family is big.
Sarah: I have a small family. This is my father, my mother, my brother and me. I love my family.
Chen Jie: Yes. Families are different, but family love is the same.
42.选择题。
Which is Sarah’s family ( )
A. B.
43.判断下列句子是(T)否(F)正确。
(1) Chen Jie’s family is small. ( )
(2) Sarah has (有) a small family. ( )
(3) Families are different, but family love is the same. ( )
大考验:新朋友Jack在做自我介绍,请你了解他,试试和他做朋友!
Hi! My name is Jack. I am 10 years old. I like blue. I have a pet. It is a black dog. I have a happy family. Look at my family photo. This is my father. He is tall. He likes black. This is my mother. She is nice. She likes red and yellow. This is my sister, Lucy. She is 5 years old. She likes pink.
44.阅读短文,补全表格。
Family members Favourite (最喜欢的) colour
Jack
pink
mother
black
45.阅读短文,根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Lucy is six years old. ( )
(2) Jack is ten years old. ( )
(3) Jack’s pet is a cat. ( )
任务型阅读,按要求完成各题。
46.判断正(T)误(F)。
(1) Sarah: “I have a big family.” ( )
(2) Sarah: “I share with my brothers.” ( )
47.根据图片,选择正确的答案。
(1) Amy要给大熊猫涂色,她需要什么颜色? ( )
A.red and pink B.black and white C. yellow and green
(2) 根据Chen Jie的画猜成语______。 ( )
A.一石二鸟 B.一心二用 C.惊弓之鸟
(3) 小红忘了带蜡笔,作为同桌,你可以对小红说: ( )
A.Thank you. B.I listen. C. We can share.
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.tail 2.white 3.fat 4.round 5.eyes
【导语】本文主要介绍了爱丽丝的两只宠物,一只狗和一只猫。
1.根据“My dog has a long body and a long tail.”可知狗有长尾巴,故答案为tail。
2.根据“My cat is black, yellow and white.”可知猫的颜色有黑色、黄色和白色,故答案为white。
3.根据“So it is fat.”可知这里it指代猫,所以猫是胖的,故答案为fat。
4.根据“It has a round head”可知猫有圆圆的头,故答案为round。
5.根据“It has a round head and two beautiful eyes.”这里it指代猫,可知猫有圆圆的头和两只漂亮的眼睛,故答案为eyes。
6.peaches 7.eight 8.three 9.small 10.five
【导语】本文讲了妈妈和作者去超市买的东西。
6.根据“Mum wants four peaches.”,可知妈妈想买四个桃子,故答案为peaches。
7.根据“And I like apples best. I buy (买) five red apples and three green apples.”,可知作者买8个苹果,故答案为eight。
8.根据“Here is some milk for Dad. It’s three yuan.”,可知牛奶三元,故答案为three。
9.根据“Look at the toy cars. The big car is eight yuan. The small car is five yuan. I want the small one.”,可知想买小的玩具汽车,故答案为small。
10.根据“Look at the toy cars. The big car is eight yuan. The small car is five yuan. I want the small one.”,可知小的玩具汽车五元,故答案为five。
11.swim 12.mother 13.thin 14.draw 15.cooking
【导语】本文主要是Sue在介绍自己的家人。
11.由文中“He can swim fast.” 可知Sue的爸爸会游泳,故答案为swim。
12.由文中“Look at the thin lady. She is my mother. She can sing well. And she likes reading.” 可知这位女士是Sue的妈妈,故答案为mother。
13.由文中“Look at the thin lady. She is my mother. She can sing well. And she likes reading.” 可知Sue的妈妈很瘦,故答案为thin。
14.由文中“The old lady is my grandmother. She is short and kind. She can draw. She likes cooking too.” 可知Sue的奶奶会画画,故答案为draw。
15.由文中“The old lady is my grandmother. She is short and kind. She can draw. She likes cooking too.” 可知Sue的奶奶喜欢做饭,故答案为cooking。
16.garden 17.pink 18.white rabbit 19.flower 20.some Cokes
【导语】本文讲了花园里的景象。
16.句意:爱丽丝和本在_____里。根据“Alice and Ben are in the garden.”,可知爱丽丝和本在花园里,故答案为garden。
17.句意:有一些_____花。根据“In the garden, there are many pink flowers.”,可知有一些粉色的花,故答案为pink。
18.句意:女孩正在和一只______玩。根据“She is playing with a white rabbit.”,可知女孩正在和一只白色的兔子玩,故答案为white rabbit。
19.句意:蝴蝶在_____上。根据“The butterfly is on the flower.”,可知蝴蝶在花上,故答案为flower。
20.句意:孩子们正在喝_______。根据“They are drinking some Cokes.”,可知孩子们正在喝一些可乐,故答案为some Cokes。
21.On the farm. 22.They are swimming. 23.On the grass. 24.It’s black and white. 25.Yes, they do.
【导语】本文讲了一些农场上的动物。
21.句意:妈妈和我在哪?根据“Mum and I are on the farm.”,可知妈妈和作者在农场上,故答案为On the farm.
22.句意:鸭子正在做什么?根据“Look, they are ducks. They are swimming on the river.”,可知鸭子正在游泳,故答案为They are swimming.
23.句意:我们在哪里可以看到母鸡和小鸡?根据“On the grass, hens and chicks are running.”,可知我们在草地上可以看到母鸡和小鸡,故答案为On the grass.
24.句意:奶牛是什么颜色的?根据“The cow is black and white.”,可知奶牛是黑白相间的,故答案为It’s black and white.
25.句意:奶牛吃草吗?根据“And a cow and a sheep are eating grass.”,可知奶牛吃草,答语为肯定回答,故答案为Yes, they do.
26.F T T T F 27.big clean big beautiful hall like
【分析】短文大意:作者介绍自己的学校。
26.(1)句意:我的学校又小又漂亮。根据It is big. It’s beautiful.可知学校又大又漂亮。故题干错误,故答案为F。
(2)句意:我们学校有十间教室。根据It has ten classrooms. 可知题干正确,故答案为T。
(3)句意:操场不大。根据It’s a playground. It’s small. 可知操场很小。故题干正确,故答案为T。
(4)句意:大厅很大。根据It’s the big hall. 可知题干正确,故答案为T。
(5)句意:操场上有很多学生。根据There are many pupils in it.可知大厅里有很多学生。故题干错误,故答案为F。
27.(1)句意:教室又____又______。根据They’re big and clean.可知教室又大又干净。故答案为big;clean。
(2)句意:我的学校又______又______。根据Look! This is my school. It is big. It’s beautiful. 可知学校又大又漂亮。故答案为big;beautiful。
(3)句意:那是一个_______。它很大。根据It’s the big hall.可知那是一个大厅。故答案为hall。
(4)句意:我______我的学校。根据 I like my school.可知作者喜欢自己的学校。故答案为like。
28.T T F T T 29.yellow blue kite play
【分析】短文大意:短文介绍了星期天凯蒂和他的爸爸妈妈去公园玩。
28.(1)句意:今天是晴天。根据短文中的Today is Sunday. It’s sunny.可知今天是晴天,该句与短文相符,故答案为T。
(2)句意:公园里有许多树和花。根据短文中的Kitty, her mother and her father go to the park. They see many trees and flowers there.可知公园里有许多树和花,该句与短文相符,故答案为T。
(3)句意:他们可以看见天空中有一个黄色和红色的风筝。根据短文中的The kite is in the sky. It is red. 可知天空中的风筝是红色的,该句与短文不相符,故答案为F。
(4)句意:他们很高兴。根据短文中的They have a good time.可知他们很高兴,该句与短文相符,故答案为T。
(5)句意:树是绿色的花是红色和黄色的。根据短文中的 The trees are green. The flowers are red and yellow. 可知树是绿色的花是红色和黄色的,该句与短文相符,故答案为T。
29.(1)句意:—太阳是什么颜色?—它是____。根据短文中的The sun is shining. It is yellow.可知它是黄色的,该空为yellow,故答案为yellow。
(2)句意:看天空。它是____。根据短文中的The sky is blue.可知天空是蓝色的,该空为blue,故答案为blue。
(3)句意:那是____。它在天空中。根据短文中的The kite is in the sky. 可知那是风筝,该空为kite,故答案为kite。
(4)句意:凯蒂,她的妈妈和爸爸____风筝。根据短文中的They play with the kite. 可知他们玩风筝,该空为play,故答案为play。
30.F T T 31.C A
【导语】本文介绍了梅梅的新花园,围绕花园里的景象和苹果树等内容来展开。
30.(1)句意:花园又大又美。文中说“It is small but beautiful.”(花园小但漂亮),不是“big and beautiful”(大且漂亮),故答案为F。
(2)句意:我们可以在花园中看到很多植物和小鸟。文中提到“In the garden, we see many plants and cute birds.”(花园里能看到很多植物和可爱的鸟),故答案为T。
(3)句意:我们在花园中有一颗苹果树。文中明确“We have an apple tree in the garden.”(花园里有一棵苹果树),故答案为T。
31.(1)句意:苹果树可以结出很多_____。文中讲“It can give apples.”(苹果树能结苹果),故选C。
(2)句意:苹果树需要_____。文中说“The tree needs water.”(苹果树需要水),故选A。
32.F F T T 33.B
【详解】本文讲了动物园里的动物。
1. (1)句意:詹姆斯和爸爸在公园里看见很多动物。根据“My father and I go to the zoo. We see many animals. ”,可知詹姆斯和爸爸在动物园里看到很多动物,故答案为F。
(2)句意:香蕉在狮子的头上。根据“It has a long nose. Some bananas are on its head.”,可知香蕉在大象的头上,故答案为F。
(3)句意:胖熊猫在一个大球上。根据“A big ball is under the fat panda.”,可知一个大球在胖熊猫下面。题干与短文相符,故答案为T。
(4)句意:詹姆斯非常喜欢猴子。根据“The monkey is small and thin. It’s playing in the tree. I like it very much.”,可知詹姆斯非常喜欢猴子。题干与短文相符,故答案为T。
2. 根据“It has a long nose. Some bananas are on its head.”,可知大象有长鼻子,故选B。
34.A B 35.B C 36.A C C 37.T F F
【导语】本文介绍了Tom的学校、课程、老师及个人喜好。
34.(1)根据后文“Miss Wang is our Chinese teacher...I like her very much”,可知此处应表达“我最喜欢的课是语文”,My favorite class is Chinese.我最喜欢的课是语文,He loves both running and volleyball.他既喜欢跑步也喜欢排球,故选A。
(2)根据后文“I like volleyball, too”,可知此处应提到“排球”,My favorite class is Chinese.我最喜欢的课是语文,He loves both running and volleyball.他既喜欢跑步也喜欢排球,故选B。
35.(1)Miss Wang是语文老师,文中描述她“beautiful and nice”,与图片B匹配,故选B。
(2)Mr Smith是科学老师,文中描述他“young and handsome”,与图片C匹配,故选C。
36.(1)句意:Tom最喜欢的课是什么?Chinese语文,Art美术,Maths数学,根据短文中“My favorite class is Chinese”,可知Tom最喜欢的课是语文课,故选A。
(2)句意:谁年轻又帅气?根据短文中“Mr Smith... He is young and handsome”,可知Tom年轻又帅气,故选C。
(3)句意:Tom,你最喜欢的运动是什么?Skipping跳绳,Running跑步,Volleyball排球,根据短文中“I like volleyball, too”,可知Tom最喜欢排球,故选C。
37. (1)句意:Tom今天有6节课。根据短文中“Today I have a Chinese class, a maths class, an English class, a science class, a music class and an art class”,共6节课,故答案为T。
(2)句意:Mr Smith是数学老师。根据短文中“Mr Smith is our science teacher”,可知他是科学老师,故答案为F。
(3)句意:Miss Wang来自英国。根据短文中“Mr Smith... He is from the UK”,可知是Mr Smith来自英国,故答案为F。
38. 39.B A A
【导语】本文介绍了怪物吉姆。
38.根据“I have six arms and six hands. My arms are blue. My hands are orange. My legs are black.”,可知吉姆有六只手臂,蓝色的手臂,橙色的手,黑色的腿,故答案为 。
39.(1)句意:吉姆是一只怪物。这里的“monster”的意思是______。根据短文语境可知意思是怪物,故选B。
(2)句意:吉姆有_______。an eye一只眼睛,a mouth一张嘴,a small head一个小头,根据“I have one eye.”,可知吉姆有一只眼睛,故选A。
(3)句意:吉姆想吃______。cake and grapes蛋糕和葡萄,bananas and apples香蕉和苹果,cake and apples蛋糕和苹果,根据“I like cake and grapes. Oh, I’m hungry (饥饿的). I want to eat them.”,可知吉姆想吃蛋糕和葡萄,故选A。
40.grandmother; father; mother; sister; brother 41.A C A C B
【导语】本文主要介绍了缇娜的家人。
40.由“This is my grandmother, This is my mother, This is my father, This is my brother Tom, This is my sister,”可知文章提到了(外)祖母、爸爸、妈妈、哥哥和姐姐(妹妹),故答案为grandmother;father;mother;sister;brother。
41.(1)句意:缇娜的(外)祖母喜欢______。A猫,B狗,C兔子,由“she likes cats.”可知她喜欢猫,故选A。
(2)句意:缇娜的妈妈喜欢吃______。A香蕉,B橘子,C苹果,由“she likes apples.”可知她喜欢苹果,故选C。
(3)句意:缇娜的爸爸喜欢______。A棕色,B黑色,C紫色,由“he likes brown.”可知他喜欢棕色,故选A。
(4)句意:缇娜的哥哥是______。A丽萨,B迈克,C汤姆,由“This is my brother Tom,”可知缇娜的哥哥是汤姆,故选C。
(5)句意:缇娜的姐姐(妹妹)______岁了。A8,B7,C9,由“she is 7.”可知她7岁了,故选B。
42.B 43.F T T
【导语】本文讲了家庭。
42.句意:哪一个是萨拉的家庭?根据“Sarah: I have a small family. This is my father, my mother, my brother and me.”,可知萨拉家四口人,故选B。
43.(1)句意:陈洁的家庭很小。根据“Chen Jie: Yes. My family is big.”,可知陈洁的家庭很大,故答案为F。
(2)句意:萨拉有一个小家庭。根据“Sarah: I have a small family.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
(3)句意:家庭是不同的,但亲情是一样的。根据“Families are different, but family love is the same.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
44.blue sister red and yellow father 45.F T F
【导语】本文介绍了杰克,杰克的宠物和杰克的家人,
44.根据“I like blue.”,可知杰克喜欢蓝色,故答案为blue。
根据“This is my sister, Lucy. She is 5 years old. She likes pink.”,可知妹妹喜欢粉色,故答案为sister。
根据“This is my mother. She is nice. She likes red and yellow.”,可知妈妈喜欢红色和黄色,故答案为red and yellow。
45.根据“This is my father. He is tall. He likes black.”,可知爸爸喜欢黑色,故答案为father。
【点睛】(1)句意:露西六岁。根据“This is my sister, Lucy. She is 5 years old.”,可知露西5岁,故答案为F。
(2)句意:杰克十岁。根据“My name is Jack. I am 10 years old.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(3)句意:杰克的宠物是一只猫。根据“I have a pet. It is a black dog.”,可知杰克的宠物是一只狗,故答案为F。
46.T F 47.B A C
【导语】本文主要介绍作者和家人之间的活动。
46.(1) 句意:萨拉:“我有一个大家庭。”根据图片可知是大家庭,故答案为T。
(2) 句意:萨拉:“我和我的兄弟们分享。”根据“I share with my sisters.”可知是和姐妹们分享,故答案为F。
47.(1) A红色和粉色,B黑色和白色,C黄色和绿色。根据常识可知熊猫是黑色和白色的,故选B。
(2) 陈洁的画中有一块石头和两只小鸟,所以应是一石二鸟,故选A。
(3) A谢谢你。B我倾听。C我们分享吧。选项C符合题意,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录