/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优北京版(2024)
专题16 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
读短文,根据短文内容选择正确选项。
Dalin and Pengpeng want to paint a picture for National Day.
They have blue, red and yellow paint(颜料). The sky is blue, the sun is yellow, and the Chinese knot is red.
“Let’s paint some orange flowers next to the green trees,” says Dalin.
They mix red and yellow to make orange. They make green with blue and yellow.
“We paint balloons. They’re red, blue, yellow, orange and green. Let’s paint a purple one,” says Pengpeng.
They make purple with red and blue.
This is the picture. It’s a colourful picture for the happy National Day!
1.Dalin and Pengpeng want to paint for ______. ( )
A.National Day B.Children’s Day C.Chinese New Year
2.The Chinese knot is ______. ( )
A.yellow B.red C.orange
3.The flowers are ______ the trees. ( )
A.on B.under C.next to
4.In Chinese, “mix” is “______”. ( )
A.画 B.混合 C.制作
5.What is the best(最好的) name of the story ( )
A.Colours B.National Day C.Let’s paint for National Day!
元旦晚会要举办美术作品展,读短文了解作品创作过程,选择正确的选项。
The School Art Show is coming. I want to draw a picture. I have four colours—red, yellow, blue and white. I draw the blue sea and a red fish. I like blue best. I need (需要) orange for the picture. I mix red and yellow. I draw an orange sun. I need green, too. I mix yellow and blue. I draw green trees. And I also need purple. I mix blue and red. I draw purple flowers. This is my picture. What a nice picture!
6.The ______ is coming. ( )
A.Fun Sports Day B.School Art Show C.School Cleaning Day
7.What colour do I like best ( )
A.Blue. B.Yellow. C.Green.
8.What colour are the flowers ( )
A.They’re red. B.They’re green. C.They’re purple.
9.How many colours are there in the picture ( )
A.There are four. B.There are seven. C.There are six.
10.Can you see stars in the picture ( )
A.Yes, I can. B.No, I can’t. C.Yes, it is.
阅读短文,选择最佳答案,将其序号写到题后括号内。
A Dirty Pig
There is a dirty pig. He doesn’t like taking a bath. One day, he meets a rabbit.
“Hello, Rabbit. Let’s go to the playground to jump and run.”
“No, Dirty Pig.”
Then he meets a cat. “Hello, Cat. Let’s go to the river to fish.”
“No, Dirty Pig.”
Then he meets an elephant. “Hello, Elephant. Let’s go to the fruit shop to buy some bananas.”
“Oh, not now. You are so dirty. Let me help you.”
“Wow, how cool!” “Look, the pig is clean. Let’s play together.”
Now Rabbit, Cat, Elephant and Pig are playing happily.
11.There are ______ animals in this story. ( )
A.three B.four C.five
12.The pig wants to jump and run on the playground with ______. ( )
A.the rabbit B.the cat C.the elephant
13.The ______ helps the pig. ( )
A.rabbit B.cat C.elephant
14.In the story the word “dirty” means (意思是) ______. ( )
A.kind B.cute C.not clean
阅读短文,根据短文内容选择恰当的选项,将其标号写在括号内。
“Spring is here. But what colour is spring ” the little pig asks. “Spring is red,” says the elephant. “Apples are red. I like eating apples. They are delicious.”
“Spring is green with grass everywhere,” says the rabbit. “I can jump in the green grass.”
“Spring is blue,” says the bird. “I can sing in the blue sky.”
“Spring is brown,” says the bear. “I can enjoy honey.”
“Now I know!” The little pig says happily. “Spring is not just one colour, but a colourful season. Let’s go and look for the colours of spring together.”
15.Now it is ______ in the story(故事). ( )
A.winter B.spring C.summer
16.The elephant likes eating ______. ( )
A.apples B.grass C.honey
17.______ can jump in the green grass. ( )
A.The pig B.The rabbit C.The bear
18.From the story, we know honey is ______. ( )
A.brown B.green C.red
19.Spring is a ______ season. ( )
A.red B.green C.colourful
读短文,根据短文内容选择正确的选项。
My Birthday
Hello, boys and girls. My name is David. It’s my birthday today. I’m eleven years old now. I go to the park in the morning. I go there with my cousin, Frank. I go to the zoo in the afternoon. I see three elephants and four tigers. They are big animals. I like big animals. When I get home, I get a gift from my parents. It’s a teddy bear. It’s brown. It looks cool. I like it very much.
20.It’s ______ today. ( )
A.Frank’s birthday B.David’s birthday C.Family Day
21.David is ______ years old. ( )
A.9 B.10 C.11
22.Frank is David’s ______. ( )
A.teacher B.brother C.cousin
23.David sees ______ elephants ______. ( )
A.four; on the farm B.three; at the zoo C.four; at the zoo
24.David’s birthday gift is ______. ( )
A.a brown teddy bear B.a black bear C.a book about teddy bears
Mary做了颜色混合实验。阅读实验记录,选择正确的答案。
Magic Colours What we have: What we know: A and C can make D. B and C can make E. A, B and C can make F. Thinking(思考): What colour can D and E make Let’s mix them. Steps: Step 1: Mix A and C. Step 2: Mix B and C. Step 3: Mix D and E. Conclusion (结论): D and E can make ________.
25.D is ______. ( )
A.orange B.pink
26.Let’s mix B and C. It is ______. ( )
A.red B.green
27.F is ______. ( )
A.black B.blue
28.D and E can make ______. ( )
A.green B.black
阅读信件,根据信件内容选择正确的选项,将其标号写在括号内。
Dear Uncle Fred, I am having fun at Colour Zoo now. There are many animals. There is an elephant. Its name is Jumbo. It is eating under a tree now. My dad is drawing a picture of Jumbo. There are thirteen tigers in the zoo. They are sleeping on the rocks. I am drinking juice and Mum is running with my sister, Jenny on the grass. We will visit Water Zone to see some hippos. There are fifteen hippos. I can’t wait! Yours, Mark
29.Mark is at (a) ______ now. ( )
A.zoo B.farm C.school
30.The elephant’s name is ______. ( )
A.Fred B.Jumbo C.Mark
31.Dad is drawing a / an ______. ( )
A. B. C.
32.There are ______ tigers. ( )
A.13 B.18 C.30
33.There are ______ hippos in Water Zone. ( )
A.6 B.13 C.15
阅读短文,根据短文内容选择正确的选项,将其标号写在括号内。
My Friend Kate
Hello, everyone. My name is Guoguo. This is my cat, Kate. She is my best friend.
I say “Good morning!” and “Good night!” to her every day. She plays with me.
I like stickers (贴纸). I have many stickers. Today I take out (拿出) my stickers. Some of my new ones aren’t there. Where are they I am sad.
I see my cat, Kate. She is under (在……下面) my bed. My stickers are in her mouth (嘴)! Haha! She likes stickers, too!
34.Kate is a ______. ( )
A. B. C.
35.Kate is Guoguo’s ______. ( )
A.best friend B.classmate (同学) C.new friend
36.Guoguo ______ Kate every day. ( )
A.greets B.thanks C.helps
37.Some of Guoguo’s ______ stickers aren’t there. ( )
A.nice B.new C.good
38.Guoguo ______ her cat Kate. ( )
A.thanks B.doesn’t like C.likes
阅读短文,根据短文内容选择正确的选项,将其标号写在括号内。
My Birthday
My name is Sally. I’m in Class 2, Grade 3. Today is my birthday (生日). My family have a birthday party for me. My brother draws a birthday card for me. Mum and Dad make a birthday cake for me. There are candles on the cake. How many candles are there Let’s count. One, two...seven, eight! There are six small strawberries (草莓) on my cake. I like my birthday cake. It is yummy.
39.______ has a birthday party. ( )
A.Dad B.Mum C.Sally
40.______ make (s) the birthday cake. ( )
A.Mum and Dad B.Mum C.Sally’s brother
41.______ is Sally’s birthday card. ( )
A. B. C.
42.How many strawberries are there on the cake ( )
A.6. B.8. C.10.
43.How many people are there in the family ( )
A.3. B.4. C.5.
Mary做了颜色混合实验。阅读实验记录,选择正确的答案。
Magic Colours What we have: What we know: A and C can make D. B and C can make E. A, B and C can make F. Thinking (思考): What colour can D and E make Let’s mix them. Steps: Step 1: Mix A and C. Step 2: Mix B and C. Step 3: Mix D and E. Conclusion (结论): D and E can make ______.
44.D is ______. ( )
A.orange B.pink
45.Let’s mix B and C. It is ______. ( )
A.red B.green
46.F is ______. ( )
A.black B.blue
47.D and E can make ______. ( )
A.green B.black
阅读Xinxin的日记,选择正确的选项。
2024/8/5 Today is Tiantian’s birthday. Tiantian is eleven years old. We have a birthday party today. Tiantian likes pandas. I make a panda cake (蛋糕) for Tiantian. The party begins (开始) at three o’clock. There are ten people(人) at the party. We play many fun games there. I also make a new friend there. She is Lili. She is a girl. She is nine years old. We have fun at the party.
48.How old is Tiantian ( )
A.He is nine. B.He is ten. C.He is eleven.
49.Tiantian’s birthday party begins at ______. ( )
A. B. C.
50.How many people are there ( )
A.Nine. B.Ten. C.Twelve.
51.Put the pictures in order. (给下列图片排序。) ( )
① ② ③
A.①②③ B.②③① C.③②①
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Lucy. I have a pet. It’s a dog. I call it Lily. It is black and white. It has two big eyes and two big ears. I take care of it every day. I can play with Lily. I like my pet. Do you have a pet
52.Lucy’s pet is a ______. ( )
A.dog B.cat
53.What’s the name of Lucy’s pet ( )
A.Kiki. B.Lily.
54.Is her pet all black ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t.
55.Lucy’s pet has two ______ eyes. ( )
A.big B.small
56.Lily can ______ Lucy. ( )
A.play with B.help
阅读理解,选择合适的选项。
Hello! My name is Lucy. This is my friend, Lily. Lily has big eyes and a small mouth. Her hair is long and black. She has a small nose and small ears.
Lily is my good friend. We go to school together. Today, her leg hurts. I help her walk to the classroom. I like my friend very much.
57.What is Lucy’s friend’s name ( )
A.Lucy. B.Lily. C.Tom.
58.Lily has _____ eyes. ( )
A.small B.big C.long
59.Lily’s hair is _____.( )
A.short B.long C.yellow
60.What’s wrong with Lily today ( )
A.Her arm hurts. B.Her leg hurts. C.Her foot hurts.
61.Lucy and Lily are _____. ( )
A.sisters B.friends C.brothers
Read and choose. (阅读短文,完成选择)
Look at this photo. This girl is my pen pal (笔友), Amy. She is from the USA (美国). She has a small head. And she has a big nose and a small mouth. Her eyes are big, blue and beautiful. My hair is short and black. But her hair is long and brown. She likes eating Chinese (中国的) food. She likes eating rice and noodles. She has a happy family. She likes playing football with her father. Her father is a doctor. And her mother is a teacher. I love Amy and she loves me too.
62.Amy and I are ______. ( )
A.pen pals B.classmates C.cousins
63.Amy is from ______. ( )
A.the UK B.the USA C.China
64.Amy has ______ hair. ( )
A.short black B.short brown C.long brown
65.Amy’s nose is ______ and her mouth is ______. ( )
A.big; small B.small; big C.small; small
66.Amy likes ______ with her father. ( )
A.singing songs B.playing basketball C.playing football
阅读短文,从A、B、C 三个选项中选出最佳答案。
Hi! I’m Tom. I’m ten years old. I’m a boy. I have a good friend. Her name is Lily. She is nine years old. She is a girl. Every morning, I go to school with Lily. I say “Good morning” to her, and she says “Good morning” to me, too. We like to play together after school.
67.Tom is a ______. ( )
A.girl B.boy C.teacher
68.Lily is Tom’s ______. ( )
A.sister B.friend C.mom
69.How old is Tom ( )
A.Ten. B.Nine. C.Eight.
70.Every morning, Tom says ______ to Lily. ( )
A.Good afternoon B.Good morning C.Good evening
71.Tom and Lily like to ______ after school. ( )
A.read books B.watch TV C.play together
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.C 4.B 5.C
【导语】本文主要描述了关于国庆节的画。
1.句意:大林和鹏鹏想画国庆节。A国庆节,B儿童节,C新年。根据“Dalin and Pengpeng want to paint a picture for National Day.”可知他们想要画关于国庆节的画,故选A。
2.句意:中国结是红色的。A黄色的,B红色的,C橙色的。根据“The sky is blue, the sun is yellow, and the Chinese knot is red.”可知中国结是红色的,故选B。
3.句意:花紧挨着树。A在……上,B在……下,C紧挨着。根据“Let’s paint some orange flowers next to the green trees.”可知花紧挨着树,故选C。
4.句意:在中文中,mix意思是______。根据“They mix red and yellow to make orange. ”可知红色和黄色混合变成橙色,故选B。
5.句意:故事最好的标题是什么?A颜色,B国庆节,C我们一起画国庆节吧!根据“This is the picture. It’s a colourful picture for the happy National Day!”可知画的是国庆节,故选C。
6.B 7.A 8.C 9.B 10.B
【导语】本文讲述学校艺术展即将到来,作者用不同颜色混合画出一幅画。
6.句意:____即将到来。Fun Sports Day趣味运动会;School Art Show学校艺术展;School Cleaning Day学校清洁日。根据“The School Art Show is coming.”可知是学校艺术展即将到来,故选B。
7.句意:我最喜欢什么颜色?Blue.蓝色。Yellow.黄色。Green.绿色。根据“I like blue best.”可知最喜欢蓝色,故选A。
8. 句意:花是什么颜色的?They’re red.它们是红色的。They’re green.它们是绿色的。They’re purple.它们是紫色的。根据“I draw purple flowers.”可知花是紫色的,故选C。
9.句意:这幅画里有多少种颜色?There are four.有四种。There are seven.有七种。There are six.有六种。文中提到red、yellow、blue、white、orange、green、purple共七种颜色,故选B。
10.句意:你能在画里看到星星吗?Yes, I can.是的,我能。No, I can’t.不,我不能。Yes, it is.是的,它是。文中未提及星星,所以看不到,故选B。
11.B 12.A 13.C 14.C
【导语】本文主要介绍一只脏猪,动物们都不愿跟它一起玩。
11.句意:这个故事里有____动物。A三只,B四只,C五只。根据“Now Rabbit, Cat, Elephant and Pig are playing happily.”可知有猪,兔子,猫,大象,共四只,故选B。
12.句意:猪想和____一起在操场上跳和跑。A兔子,B猫,C大象。根据“Hello, Rabbit. Let’s go to the playground to jump and run.”可知是兔子,故选A。
13.句意:____帮助了猪。A兔子,B猫,C大象。根据“You are so dirty. Let me help you.”可知是大象,故选C。
14.句意:故事中“dirty”的意思是____。A友好的,B可爱的,C不干净的。根据“Look, the pig is clean. Let’s play together.”可知原来是不干净的,故选C。
15.B 16.A 17.B 18.A 19.C
【导语】本文主要描述了动物们喜欢的春天。
15.句意:现在描述的是_______的故事。A冬天,B春天,C夏天。根据“Spring is here.”可知描述的是春天的故事,故选B。
16.句意:大象喜欢吃_______。A苹果,B草,C蜂蜜。根据“‘Spring is red,’ says the elephant. ‘Apples are red. I like eating apples.’”可知大象喜欢吃苹果,故选A。
17.句意:________可以在绿色草地上跳。A猪,B兔子,C熊。根据“‘Spring is green with grass everywhere,’ says the rabbit. ‘I can jump in the green grass.’”可知兔子可以跳,故选B。
18.句意:从故事中,我们知道蜂蜜是______。A棕色的,B绿色的,C红色的。根据“‘Spring is brown,’ says the bear. ‘I can enjoy honey.’”可知蜂蜜是棕色的,故选A。
19.句意:春天是一个_______季节。A红色的,B绿色的,C多彩的。根据“Spring is not just one colour, but a colourful season.”可知春天是多彩的,故选C。
20.B 21.C 22.C 23.B 24.A
【导语】本文介绍了大卫在生日那天做的事情。
20.句意:今天是_______。A弗兰克的生日,B大卫的生日,C家庭日,根据“My name is David. It’s my birthday today.”,可知今天是大卫的生日,故选B。
21.句意:大卫______岁。根据“I’m eleven years old now.”,可知大卫11岁,故选C。
22.句意:弗兰德是大卫的_______。A老师,B哥哥/弟弟,C堂哥/弟,根据“I go there with my cousin, Frank.”,可知弗兰德是大卫的堂哥/弟,故选C。
23.句意:大卫______看到______头大象。A四;在农场上,B三;在动物园,C四;在动物园,根据“I go to the zoo in the afternoon. I see three elephants and four tigers.”,可知大卫在动物园看到三头大象,故选B。
24.句意:大卫的生日礼物是_______。A一只棕色的泰迪熊,B一只黑色的熊,C一本关于泰迪熊的书,根据“When I get home, I get a gift from my parents. It’s a teddy bear. It’s brown.”,可知大卫的生日礼物是一只棕色的泰迪熊,故选A。
25.A 26.B 27.A 28.B
【导语】本文介绍混色实验。
25.句意:D是______。A橙色,B粉色。根据“A and C can make D.”,可知D是红色和黄色混的,根据常识,红黄混色后是橙色,故选A。
26.句意:让我们将B和C混合。它是______。A红色,B绿色,根据常识,将蓝色和黄色混合得到的是绿色,故选B。
27.句意:F是______。A黑色,B蓝色,根据“A, B and C can make F.”,可知F是由红色,蓝色和黄色混合的,根据常识,它们混合后得到黑色,故选A。
28.句意:D和E能制成______。A绿色,B黑色,D是红黄混成的橙色,E是蓝黄混合成的绿色,根据常识,橙色和绿色混合后是黑色,故选B。
29.A 30.B 31.B 32.A 33.C
【导语】本文讲了动物园里的动物和家人们正在做的事情。
29.句意:马克现在在一个______。A动物园,B农场,C学校,根据“I am having fun at Colour Zoo now.”,可知马克现在在一个动物园,故选A。
30.句意:大象的名字是_______。根据“There is an elephant. Its name is Jumbo.”,可知大象的名字是Jumbo,故选B。
31.句意:爸爸正在画一头_______。根据“There is an elephant. Its name is Jumbo. It is eating under a tree now. My dad is drawing a picture of Jumbo.”,可知爸爸正在画一头大象,故选B。
32.句意:有______只老虎。根据“There are thirteen tigers in the zoo.”,可知有13只老虎,故选A。
33.句意:水域有_______只河马。根据“There are fifteen hippos.”,可知水域有15只河马,故选C。
34.A 35.A 36.A 37.B 38.C
【导语】本文介绍了果果的猫。
34.句意:凯特是一只_______。根据“This is my cat, Kate.”,可知凯特是一只猫,故选A。
35.句意:凯特是果果_______。A最好的朋友,B同学,C新朋友,根据“This is my cat, Kate. She is my best friend.”,可知凯特是果果最好的朋友,故选A。
36.句意:果果每天_______凯特。A问候,B谢谢,C帮助,根据“I say “Good morning!” and “Good night!” to her every day.”,可知果果每天问候凯特,故选A。
37.句意:果果的一些_______贴纸不在那里。A漂亮的,B新的,C好的,根据“Some of my new ones aren’t there.”,可知果果的一些新贴纸不在那里,故选B。
38.句意:果果______她的猫凯特。A谢谢,B不喜欢,C喜欢,根据全文可知果果喜欢她的猫凯特,故选C。
39.C 40.A 41.C 42.A 43.B
【导语】本文讲了生日活动。
39.句意:_____有一个生日聚会。A爸爸,B妈妈,C莎莉,根据“My name is Sally. I’m in Class 2, Grade 3. Today is my birthday (生日). My family have a birthday party for me.”,可知莎莉有一个生日聚会,故选C。
40.句意:______做生日蛋糕。A妈妈和爸爸,B妈妈,C莎莉的哥哥,根据“Mum and Dad make a birthday cake for me.”,可知妈妈和爸爸做生日蛋糕,故选A。
41.句意:______是莎莉的生日卡片。根据“How many candles are there Let’s count. One, two...seven, eight!”,可知莎莉八岁了,故选C。
42.句意:蛋糕上有多少个草莓?根据“There are six small strawberries (草莓) on my cake.”,可知蛋糕上有6个草莓,故选A。
43.句意:这个家庭有几口人?根据全文可知这个家庭有4口人,故选B。
44.A 45.B 46.A 47.B
【导语】本文主要讲了Mary做颜色混合实验的事情。
44.句意:D是______。A橙色,B粉红色,根据“A and C can make D.”,可知红色和黄色在一起混合变成橙色,故选A。
45.句意:让我们把B和C混合起来,它是______ 。A红色,B绿色,根据蓝色和黄色混在一起变成绿色,故选B。
46.句意:F是______。A黑色,B蓝色,根据“A, B and C can make F.”,可知红色、蓝色和黄色混在一起是黑色,故选A。
47.句意:D和E能制成______。A绿色,B黑色,根据D是橙色,E是绿色,可知混合成的颜色是黑色,故选B。
48.C 49.A 50.B 51.C
【导语】本文讲了生日活动。
48.句意:天天多大?A他九岁。B他十岁。C他十一岁。根据“Tiantian is eleven years old.”,可知天天十一岁,故选C。
49.句意:天天的生日聚会在______开始。根据“The party begins (开始) at three o’clock.”,可知生日聚会在三点开始,故选A。
50.句意:有多少个人?A九个。B十个。C十二个。根据“There are ten people(人) at the party.”,可知有十个人,故选B。
51.做熊猫蛋糕排在第一,玩游戏排第二,交新朋友排第三,故选C。
52.A 53.B 54.B 55.A 56.A
【导语】本文主要介绍了露西的宠物狗。
52.句意:露西的宠物是___。A狗,B猫,根据“I have a pet. It’s a dog.”可知露西的宠物是狗,故选A。
53.句意:露西的宠物的名字是什么?A Kiki。B莉莉。根据“I call it Lily.”可知露西的宠物的名字是莉莉,故选B。
54.句意:她的宠物都是黑色的吗?A是的,它是。B不,它不是。根据“It is black and white.”可知露西的宠物是黑白相间的,故选B。
55.句意:露西的宠物有两个大耳朵。A大的,B小的,根据“It has two big eyes and two big ears.”可知露西的宠物有两只大耳朵,故选A。
56.句意:莉莉会和露西一起玩。A和……一起玩,B帮助,根据“I can play with Lily.”可知莉莉会和露西一起玩,故选A。
57.B 58.B 59.B 60.B 61.B
【导语】本文介绍了朋友莉莉。
57.句意:露西朋友的名字叫什么?Lucy.露西。Lily.莉莉。Tom.汤姆。根据“My name is Lucy. This is my friend, Lily.”,可知露西朋友的名字是莉莉,故选B。
58.句意:莉莉有______眼睛。small小的,big大的,long长的,根据“Lily has big eyes and a small mouth.”,可知莉莉有大眼睛,故选B。
59.句意:莉莉的头发是______。short短的,long长的,yellow黄色的,根据“Her hair is long and black.”,可知莉莉的头发是长的,故选B。
60.句意:莉莉今天怎么了?Her arm hurts.她的手臂受伤了。Her leg hurts.她的腿受伤了。Her foot hurts.她的脚受伤了。根据“Today, her leg hurts.”,可知腿受伤了,故选B。
61.句意:露西和莉莉是______。sisters姐妹,friends朋友,brothers兄弟,根据“My name is Lucy. This is my friend, Lily.”,可知露西和莉莉是朋友,故选B。
62.A 63.B 64.C 65.A 66.C
【导语】本文介绍了作者的笔友Amy,她来自美国,描述了她的外貌特征、喜欢的中国食物以及她的家庭情况。
62.句意:艾米和我是______。pen pals笔友;classmates同学;cousins堂/表姐妹。根据“This girl is my pen pal, Amy.”可知她们是笔友,故选A。
63.句意:艾米来自______。the UK英国;the USA美国;China中国。根据“She is from the USA.”可知她来自美国,故选B。
64.句意:艾米有______头发。short black短黑发;short brown短棕发;long brown长棕发。根据“But her hair is long and brown.”可知她有棕色的长发,故选C。
65.句意:艾米的鼻子是______,她的嘴巴是______。big; small大的;小的;small; big小的;大的;small; small小的;小的。根据“She has a big nose and a small mouth.”可知她有一个大鼻子和一个小嘴巴,故选A。
66.句意:艾米喜欢和她的父亲______。singing songs唱歌;playing basketball打篮球;playing football踢足球。根据“She likes playing football with her father.”可知她喜欢和父亲踢足球,故选C。
67.B 68.B 69.A 70.B 71.C
【导语】本文主要写了汤姆和他的好朋友莉莉。
67.句意:汤姆是一个_______。A女孩,B男孩,C老师。根据文中句子“I’m a boy.”可知汤姆是一个男孩,故选B。
68.句意:莉莉是汤姆的_______。A姐姐/妹妹,B朋友,C妈妈。根据文中句子“I have a good friend. Her name is Lily.”可知莉莉是汤姆的朋友,故选B。
69.句意:汤姆多大了?A十岁。B九岁。C八岁。根据文中句子“I’m ten years old.”可知汤姆十岁了,故选A。
70.句意:每天早上,汤姆给莉莉说_______。A下午好,B早上好,C晚上好。根据文中句子“I say ‘Good morning’ to her, and she says ‘Good morning’ to me, too.”可知他说早上好,故选B。
71.句意:汤姆和莉莉喜欢放学后______。A读书,B看电视,C一起玩。根据文中句子“We like to play together after school.”可知他们放学后喜欢一起玩,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)