练2 细节理解题——综合信息理解题
限时18分钟
外刊原味2 体裁:记叙文 主题语境:校园生活 难度:★★★☆ @ The Washington Post
On a sunny morning at Walt Whitman Middle School in Virginia, 14-year-old Nealy cradled a chicken in her arms. Though once afraid of chickens, she now spends hours tending the school’s hens after school.
The chicken program began when after-school program specialist Lee Maguire—“Chicken Daddy”—launched a month-long embryo (胚胎) development program for kids to learn about biology and anatomy. As eggs hatched, so did interest among Whitman students, who filed in and out of Maguire’s office to watch the fetuses (胎) grow and then started to pet the chicks.
Over the year, seventh-graders became eighth-graders, and chicks grew into red-feathered hens. The bond deepened: chickens recognize students’ faces and voices, waddling (摇摆地走) toward the door on the students’ arrival.
Beyond companionship, the students have gained some life skills as well. They fund the feed supply—which costs about $25 for 50 pounds—by selling some of the eggs the chickens produce at $5 to $10 a dozen. “We got super lucky that egg prices skyrocketed,” Maguire said. “It also builds their ability to understand how to make a program sustainable and lasting.”
Savannah Lee, 14, finds chicken caretaking a nice way to unwind (放松) and de-stress after school. Spending time with the chickens helps Lee manage feelings of frustration and anger that may flare up during the day. The chickens’ calming presence on campus is an advantage of the program that the school’s advisors quickly picked up on as well. They sometimes bring struggling students to the coop (笼) to help them calm down or sort through their feelings.
“It’s a moment that they don’t have to think about housing insecurity, food insecurity, if their parents are going to get unemployed, or how they’re going to improve their grades,” said Maguire. “The chickens don’t judge, they just love them. It’s a peaceful escape.”
1.What initially sparked the students’ interest in the chicken program
A. Nealy’s shift from fear to affection. B. Fundraising by selling eggs.
C. Observing embryo growth and hatching. D. The hens’ recognition ability.
2.What life skills have the students gained from the program
A. Advanced farming techniques. B. Feed cost management.
C. Sustaining projects economically. D. Basic animal healthcare.
3.What do the underlined words “flare up” in paragraph 5 mean
A. Set off. B. Fade away.
C. Hold on. D. Break out.
4.What is the main idea of the text
A. Tending chickens offers emotional relief. B. Animal care builds practical skills.
C. Animals love students unconditionally. D. Chickens and children grow up together.
(2025·昆明三诊一模改编) 体裁:记叙文 主题语境:食物浪费与科技创新 难度:★★★☆☆
When she was 24 years old, Lucie Basch left a promising career at Nestlé and determined to build an app to fight food waste. She had zero coding (编码) knowledge, no marketing experience, and no funding. What she did have, however, was dissatisfaction with just how much good food winds up in the rubbish—about 30 percent of global production.
Food waste happens all along the supply chain, but another thing Basch did not have was specialized expertise in agriculture or mass production. So she focused on what she knew—the bakeries, restaurants, and grocery stores typically threw out their items left over at the end of the day. If someone could connect that supply with needy eaters, the food could instead be sold at a sharp discount. The result would be a three-way win, with businesses earning bonus income, consumers getting exceptionally cheap meals, and food being redirected from landfills.
Basch, living in Norway at the time, hit the streets with flyers and sign-up sheets, persuading business owners to adopt an app that did not yet exist. “I made them the promise that it’s going to be as simple as throwing food away, but instead of putting it into a big garbage bag, you’re going to divide it into different bags,” Basch explained in her office in Paris. Before long, she linked up with a group of like-minded Danish professionals with the coding knowledge to make the app she had been promoting a reality, which was named “Too Good to Go”.
Today, Too Good to Go is the world’s largest marketplace for leftover food, operating in 19 countries with more than a hundred million registered users. It is also a certified eco-friendly company.
5.Why did Lucie Basch make up her mind to develop the app
A. To launch a promising career. B. To establish a food supply chain.
C. To address a severe food issue. D. To pick up some coding knowledge.
6.What did Basch plan to do
A. Recycle food waste from landfills. B. Give business owners bonus income.
C. Make remains available to the needy. D. Convince stores to offer a big discount.
7.How did Basch influence business owners
A. By persuading them to use flyers. B. By promising them financial benefits.
C. By asking them to bag wasted food. D. By requesting them to sort and bag the leftovers.
8.What is a suitable title for the text
A. Learning to Build an App Consult Coding Experts
B. Wanting Discounted Foods Shop at the End of Day
C. Aiming to Dominate Market Follow Basch’s Success
D. Emptying Your Leftover Food Turn to Too Good to Go
(2025·湖北武昌区联考) 体裁:说明文 主题语境:文化遗产 难度:★★★☆☆
In a working-class neighborhood on the south side of El Paso, the tap, tap, tap of Jose Contreras’ hammer (锤子) echoes from inside the blue warehouse on Cotton Street. Nearby, Victor Rodriguez narrows his eyes as he gently moves one side of a boot top beneath the needle of an antique Singer sewing machine, creating a flame-shaped stitch (针脚) in clean white thread.
“These guys are some of the best in the world,” says Joey Sanchez, owner of the boot company CABOOTS, whose family has employed Contreras and Rodriguez for more than 30 years. But when he looks around the tiny shop on Cotton Street, he can’t help but remember the way it used to be. “When I was a kid, this place was loaded with bootmakers.” he says, recalling the noise created by their hammers, sanders, and sewing machines.
Today, Contreras and Rodriguez aren’t just the only bootmakers in the shop—even in their early 60s, they’re among the youngest bootmakers left in the business. There’s a name for craftsmen like them, according to Sanchez. Agujas de oro, or Golden Needles, are artisans who still know how to make boots the old-fashioned way. Many have been doing it since they were kids, growing up near the United States-Mexico border.
As big boot companies turned to technology to streamline production and reduce costs, producers in El Paso—where celebrities like Taylor Swift still arrive to pick out their flashy footwear—are struggling to replace these artisans when they retire or pass away. In fact, Agujas de oro are in such high demand around the Texas border town that many of them work at more than one shop.
“Shoemakers are a dying group,” Joey Sanchez says, nodding toward Rodriguez and Contreras, each preoccupied by the bit of leather in their hands. “You just can’t find guys like these anymore. All the stuff they do by hand, other people do with machines. But machines just don’t do it as well.”
9.What is the main purpose of the second paragraph
A. To highlight the decline of boot-making. B. To introduce Joey Sanchez’s childhood.
C. To showcase boot-making techniques. D. To describe the work environment.
10.Why are Contreras and Rodriguez called “among the youngest” in their field
A. They adopted new techniques. B. They started boot-making late.
C. Most artisans have retired or died. D. The boot shop hired senior craftsmen.
11.What makes Agujas de oro highly valued
A. Their reliance on mass production. B. Their contribution to reduced costs.
C. Their preference for famous clients. D. Their commitment to traditional skills.
12.What is Joey Sanchez’s attitude towards the future of shoemakers
A. Hopeful. B. Pessimistic. C. Excited. D. Unconcerned.
练2
弗吉尼亚州沃尔特·惠特曼中学的养鸡项目由课后项目专家Lee Maguire发起,最初旨在让学生学习生物学和解剖学,随着项目发展,学生与鸡建立了深厚联系,不仅获得了经济上维持项目的生活技能,还能通过与鸡相处缓解了压力,该项目对学生多方面成长产生了积极影响。
1.C 综合信息理解题。第二段第二句说明,随着鸡蛋孵化,学生的兴趣也产生了;他们排队进出Maguire的办公室观察胚胎生长,然后开始抚摸小鸡。由此可知,学生最初的兴趣是观察胚胎发育(embryo development)和孵化(hatching)过程。故C项正确。
2.C 综合信息理解题。第四段提到学生通过售卖鸡蛋筹集饲料费用,Maguire指出这培养了他们“理解如何使项目可持续和持久的能力”,即学习经济可持续性(sustaining projects economically),属于生活技能,故选C。
3.D 词句理解题。第五段首句指出Savannah Lee通过照顾鸡“放松和解压”(unwind and de-stress),第二句画线前部分强调鸡帮助她管理情绪,由此推出,和鸡相处有助于Lee管理白天可能出现的沮丧和愤怒情绪。flare up在这里表情绪的“爆发,出现”。break out(爆发)与manage (管理)呼应,与flare up同义。
4.D 推理判断题。文章以学生Nealy对鸡的态度转变开篇,描述了从胚胎发育项目到小鸡长成母鸡、七年级学生升入八年级的过程,体现了“鸡和学生共同成长”的主线。同时,文中提到学生与鸡建立深厚联系、通过养鸡获得技能和情绪慰藉,这些内容均围绕“共同成长”展开。
积累
派生词 (de-+stress) de-stress vi.&vt.放松;舒缓压力;减少压力
合成词 (red+feather+-ed) red-feathered adj.红毛的
语块 ①cradle ... in one’s arms把……抱在怀中 ②file in and out of鱼贯出入 ③pick up on领略;意会;意识到 ④sort through梳理
本文主要讲述了露西·巴施开发了一款名为“Too Good to Go”的应用程序来减少食物浪费,如今该应用已成为全球最大的剩余食物交易平台。
5.C 综合信息理解题。 第一段首句说明Lucie Basch辞职开发App应对食物浪费。第一段尾句提到,Lucie Basch对全球约30%的食物被浪费感到不满(dissatisfaction with just how much good food winds up in the rubbish),由此可知,露西·巴施决心通过开发应用程序解决严重的食物浪费问题。故选C项。
6.C 综合信息理解题。第二段最后两句提到,Basch的计划是将这些剩余食物与有需求的食客联系起来(connect that supply with needy eaters),使这些食物大幅降价出售而不是被送去填埋。由此可知,巴施计划将商家剩余的食物提供给有需求的人。故选C项。
干扰项:选项A(回收垃圾场食物)错误(目标在废弃前干预);B(给商家分红)是结果非计划;D(说服商店打折)是执行细节。
7.D 综合信息理解题。第三段第二句Basch让商家的承诺:将食物分装到不同袋子而非扔进垃圾袋。由此可知,Basch通过要求企业主对剩余食物进行分类装袋来影响他们。故选D项。sort and bag the leftovers是原文 divide it into different bags的同义转述。
干扰项:选项A(使用传单)是推广方式;B(承诺经济利益)是长期结果;C(把废弃食物装袋)偷换概念(原文强调分装可售食物)
8.D 标题归纳题。本文主要讲述了露西·巴施开发“Too Good to Go”应用程序来减少食物浪费,将剩余食物与有需求的人联系起来,D项“Emptying Your Leftover Food Turn to Too Good to Go (处理剩余食物 求助于Too Good to Go)”既体现了应用程序的功能,又契合文章主题,适合用作标题。
积累
派生词 ①(need+-y)needy adj.缺乏生活必需品的;贫困的 ②(register+-ed) registered adj.登记的;注册的
合成词 (like+mind+-ed)like-minded adj.想法相同的;志趣相投的
语块 ①wind up in以……告终(或终结) ②at a sharp discount大幅折扣 ③be left over剩下;残留 ④link up with(与……)(使)连接,(使)结合
美国埃尔帕索(El Paso)传统靴匠面临行业困境:随着大型制靴公司转向技术生产,以 Contreras 和 Rodriguez 为代表的传统手工匠(Agujas de oro,“金针”)逐渐老龄化,技艺传承后继无人,传统制靴工艺面临衰退。
9.A 推理判断题。第二段通过老板Joey Sanchez的回忆,对比他小时候店里“满是制靴匠(this place was loaded with bootmakers)”的热闹场景与第三段首句提到的当下小作坊里仅剩两名传统手工匠的现状(Contreras and Rodriguez aren’t just the only bootmakers in the shop),突出传统制靴行业的衰落。故选A项。
10.C 综合信息理解题。第三段首句明确说明他们60多岁仍是“行业内最年轻的工匠”,第四段解释原因:当大型制靴公司转向技术生产时,在埃尔帕索的生产商们正苦于传统工匠退休或离世后无人替代(struggling to replace these artisans when they retire or pass away)。由此可知,许多传统工匠已退休或离世,导致Contreras和Rodriguez在行业中成为“相对年轻”的存在。故选C项。
11.D 综合信息理解题。第三段第三句说明Golden Needles工匠坚持传统手工制靴(make boots the old-fashioned way),最后一段进一步强调机器无法达到手工技艺同等质量(machines just don’t do it as well)且第四段指出名人(如Taylor Swift)专门寻找手工匠人制靴,证明传统手工技艺的稀缺和价值。由此可知,传统手工匠(Agujas de oro)的价值在于对传统手工技艺的坚守。故选D项。
12.B 推理判断题。最后一段引用Joey Sanchez 的感叹“鞋匠群体正在消失(Shoemakers are a dying group)”及“再也找不到这样的匠人了(you just can’t find guys like these anymore)”,明确表达其对传统鞋匠行业的未来的悲观态度。故选B项。
积累 语块 ①be loaded with 充满……的 ②can’t help but do sth. 某人忍不住(或无法抑制)做某事;不可能避免某事 ③by hand 手工 ④pick out 精心挑选;认出来;辨别出(共42张PPT)
第一部分 阅读
练2 细节理解题——综合信息理解题
外刊原味2 体裁:记叙文 主题语境:校园生活
难度:★★★ ☆ @ The Washington Post
On a sunny morning at Walt Whitman Middle School in Virginia, 14-year-old Nealy cradled a chicken in her arms. Though once afraid of chickens, she now spends hours tending the school’s hens after school.
The chicken program began when after-school program specialist Lee Maguire—“Chicken Daddy”—launched a month-long embryo (胚胎) development program for kids to learn about biology and anatomy. As eggs hatched, so did interest among Whitman students, who filed in and out of Maguire’s office to watch the fetuses (胎) grow and then started to pet the chicks.
Over the year, seventh-graders became eighth-graders, and chicks grew into red-feathered hens. The bond deepened: chickens recognize students’ faces and voices, waddling (摇摆地走) toward the door on the students’ arrival.
Beyond companionship, the students have gained some life skills as well. They fund the feed supply—which costs about $25 for 50 pounds—by selling some of the eggs the chickens produce at $5 to $10 a dozen. “We got super lucky that egg prices skyrocketed,” Maguire said. “It also builds their ability to understand how to make a program sustainable and lasting.”
Savannah Lee, 14, finds chicken caretaking a nice way to unwind (放松) and de-stress after school. Spending time with the chickens helps Lee manage feelings of frustration and anger that may flare up during the day. The chickens’ calming presence on campus is an advantage of the program that the school’s advisors quickly picked up on as well. They sometimes bring struggling students to the coop (笼) to help them calm down or sort through their feelings.
“It’s a moment that they don’t have to think about housing insecurity, food insecurity, if their parents are going to get unemployed, or how they’re going to improve their grades,” said Maguire. “The chickens don’t judge, they just love them. It’s a peaceful escape.”
弗吉尼亚州沃尔特·惠特曼中学的养鸡项目由课后项目专家Lee Maguire发起,最初旨在让学生学习生物学和解剖学,随着项目发展,学生与鸡建立了深厚联系,不仅获得了经济上维持项目的生活技能,还能通过与鸡相处缓解了压力,该项目对学生多方面成长产生了积极影响。
1.What initially sparked the students’ interest in the chicken program
A. Nealy’s shift from fear to affection.
B. Fundraising by selling eggs.
C. Observing embryo growth and hatching.
D. The hens’ recognition ability.
综合信息理解题。第二段第二句说明,随着鸡蛋孵化,学生的兴趣也产生了;他们排队进出Maguire的办公室观察胚胎生长,然后开始抚摸小鸡。由此可知,学生最初的兴趣是观察胚胎发育(embryo development)和孵化(hatching)过程。故C项正确。
解析
2.What life skills have the students gained from the program
A. Advanced farming techniques.
B. Feed cost management.
C. Sustaining projects economically.
D. Basic animal healthcare.
综合信息理解题。第四段提到学生通过售卖鸡蛋筹集饲料费用,Maguire指出这培养了他们“理解如何使项目可持续和持久的能力”,即学习经济可持续性(sustaining projects economically),属于生活技能,故选C。
解析
3.What do the underlined words “flare up” in paragraph 5 mean
A. Set off. B. Fade away.
C. Hold on. D. Break out.
词句理解题。第五段首句指出Savannah Lee通过照顾鸡“放松和解压”(unwind and de-stress),第二句画线前部分强调鸡帮助她管理情绪,由此推出,和鸡相处有助于Lee管理白天可能出现的沮丧和愤怒情绪。flare up在这里表情绪的“爆发,出现”。break out(爆发)与manage (管理)呼应,与flare up同义。
解析
4.What is the main idea of the text
A. Tending chickens offers emotional relief.
B. Animal care builds practical skills.
C. Animals love students unconditionally.
D. Chickens and children grow up together.
推理判断题。文章以学生Nealy对鸡的态度转变开篇,描述了从胚胎发育项目到小鸡长成母鸡、七年级学生升入八年级的过程,体现了“鸡和学生共同成长”的主线。同时,文中提到学生与鸡建立深厚联系、通过养鸡获得技能和情绪慰藉,这些内容均围绕“共同成长”展开。
解析
积累
派生词 (de-+stress) de-stress vi.&vt.放松;舒缓压力;减少压力
合成词 (red+feather+-ed) red-feathered adj.红毛的
语块 ①cradle ... in one’s arms把……抱在怀中 ②file in and out of鱼贯出入 ③pick up on领略;意会;意识到 ④sort through梳理
(2025·昆明三诊一模改编) 体裁:记叙文 主题语境:食物浪费与科技创新 难度:★★★☆☆
When she was 24 years old, Lucie Basch left a promising career at Nestlé and determined to build an app to fight food waste. She had zero coding (编码) knowledge, no marketing experience, and no funding. What she did have, however, was dissatisfaction with just how much good food winds up in the rubbish—about 30 percent of global production.
Food waste happens all along the supply chain, but another thing Basch did not have was specialized expertise in agriculture or mass production. So she focused on what she knew—the bakeries, restaurants, and grocery stores typically threw out their items left over at the end of the day. If someone could connect that supply with needy eaters, the food could instead be sold at a sharp discount. The result would be a three-way win, with businesses earning bonus income, consumers getting exceptionally cheap meals, and food being redirected from landfills.
Basch, living in Norway at the time, hit the streets with flyers and sign-up sheets, persuading business owners to adopt an app that did not yet exist. “I made them the promise that it’s going to be as simple as throwing food away, but instead of putting it into a big garbage bag, you’re going to divide it into different bags,” Basch explained in her office in Paris. Before long, she linked up with a group of like-minded Danish professionals with the coding knowledge to make the app she had been promoting a reality, which was named “Too Good to Go”.
Today, Too Good to Go is the world’s largest marketplace for leftover food, operating in 19 countries with more than a hundred million registered users. It is also a certified eco-friendly company.
本文主要讲述了露西·巴施开发了一款名为“Too Good to Go”的应用程序来减少食物浪费,如今该应用已成为全球最大的剩余食物交易平台。
5.Why did Lucie Basch make up her mind to develop the app
A. To launch a promising career.
B. To establish a food supply chain.
C. To address a severe food issue.
D. To pick up some coding knowledge.
综合信息理解题。 第一段首句说明Lucie Basch辞职开发App应对食物浪费。第一段尾句提到,Lucie Basch对全球约30%的食物被浪费感到不满(dissatisfaction with just how much good food winds up in the rubbish),由此可知,露西·巴施决心通过开发应用程序解决严重的食物浪费问题。故选C项。
解析
6.What did Basch plan to do
A. Recycle food waste from landfills.
B. Give business owners bonus income.
C. Make remains available to the needy.
D. Convince stores to offer a big discount.
综合信息理解题。第二段最后两句提到,Basch的计划是将这些剩余食物与有需求的食客联系起来(connect that supply with needy eaters),使这些食物大幅降价出售而不是被送去填埋。由此可知,巴施计划将商家剩余的食物提供给有需求的人。故选C项。
干扰项:选项A(回收垃圾场食物)错误(目标在废弃前干预);B(给商家分红)是结果非计划;D(说服商店打折)是执行细节。
解析
7.How did Basch influence business owners
A. By persuading them to use flyers.
B. By promising them financial benefits.
C. By asking them to bag wasted food.
D. By requesting them to sort and bag the leftovers.
综合信息理解题。第三段第二句Basch让商家的承诺:将食物分装到不同袋子而非扔进垃圾袋。由此可知,Basch通过要求企业主对剩余食物进行分类装袋来影响他们。故选D项。sort and bag the leftovers是原文 divide it into different bags的同义转述。
干扰项:选项A(使用传单)是推广方式;B(承诺经济利益)是长期结果;C(把废弃食物装袋)偷换概念(原文强调分装可售食物)
解析
8.What is a suitable title for the text
A. Learning to Build an App Consult Coding Experts
B. Wanting Discounted Foods Shop at the End of Day
C. Aiming to Dominate Market Follow Basch’s Success
D. Emptying Your Leftover Food Turn to Too Good to Go
标题归纳题。本文主要讲述了露西·巴施开发“Too Good to Go”应用程序来减少食物浪费,将剩余食物与有需求的人联系起来,D项“Emptying Your Leftover Food Turn to Too Good to Go (处理剩余食物 求助于Too Good to Go)”既体现了应用程序的功能,又契合文章主题,适合用作标题。
解析
积累
派生词 ①(need+-y)needy adj.缺乏生活必需品的;贫困的
②(register+-ed) registered adj.登记的;注册的
合成词 (like+mind+-ed)like-minded adj.想法相同的;志趣相投的
语块 ①wind up in以……告终(或终结) ②at a sharp discount大幅折扣 ③be left over剩下;残留 ④link up with(与……)(使)连接,(使)结合
(2025·湖北武昌区联考) 体裁:说明文 主题语境:文化遗产 难度:★★★☆☆
In a working-class neighborhood on the south side of El Paso, the tap, tap, tap of Jose Contreras’ hammer (锤子) echoes from inside the blue warehouse on Cotton Street. Nearby, Victor Rodriguez narrows his eyes as he gently moves one side of a boot top beneath the needle of an antique Singer sewing machine, creating a flame-shaped stitch (针脚) in clean white thread.
“These guys are some of the best in the world,” says Joey Sanchez, owner of the boot company CABOOTS, whose family has employed Contreras and Rodriguez for more than 30 years. But when he looks around the tiny shop on Cotton Street, he can’t help but remember the way it used to be. “When I was a kid, this place was loaded with bootmakers.” he says, recalling the noise created by their hammers, sanders, and sewing machines.
Today, Contreras and Rodriguez aren’t just the only bootmakers in the shop—even in their early 60s, they’re among the youngest bootmakers left in the business. There’s a name for craftsmen like them, according to Sanchez. Agujas de oro, or Golden Needles, are artisans who still know how to make boots the old-fashioned way. Many have been doing it since they were kids, growing up near the United States-Mexico border.
As big boot companies turned to technology to streamline production and reduce costs, producers in El Paso—where celebrities like Taylor Swift still arrive to pick out their flashy footwear—are struggling to replace these artisans when they retire or pass away. In fact, Agujas de oro are in such high demand around the Texas border town that many of them work at more than one shop.
“Shoemakers are a dying group,” Joey Sanchez says, nodding toward Rodriguez and Contreras, each preoccupied by the bit of leather in their hands. “You just can’t find guys like these anymore. All the stuff they do by hand, other people do with machines. But machines just don’t do it as well.”
美国埃尔帕索(El Paso)传统靴匠面临行业困境:随着大型制靴公司转向技术生产,以 Contreras 和 Rodriguez 为代表的传统手工匠(Agujas de oro,“金针”)逐渐老龄化,技艺传承后继无人,传统制靴工艺面临衰退。
9.What is the main purpose of the second paragraph
A. To highlight the decline of boot-making.
B. To introduce Joey Sanchez’s childhood.
C. To showcase boot-making techniques.
D. To describe the work environment.
推理判断题。第二段通过老板Joey Sanchez的回忆,对比他小时候店里“满是制靴匠(this place was loaded with bootmakers)”的热闹场景与第三段首句提到的当下小作坊里仅剩两名传统手工匠的现状(Contreras and Rodriguez aren’t just the only bootmakers in the shop),突出传统制靴行业的衰落。故选A项。
解析
10.Why are Contreras and Rodriguez called “among the youngest” in their field
A. They adopted new techniques.
B. They started boot-making late.
C. Most artisans have retired or died.
D. The boot shop hired senior craftsmen.
综合信息理解题。第三段首句明确说明他们60多岁仍是“行业内最年轻的工匠”,第四段解释原因:当大型制靴公司转向技术生产时,在埃尔帕索的生产商们正苦于传统工匠退休或离世后无人替代(struggling to replace these artisans when they retire or pass away)。由此可知,许多传统工匠已退休或离世,导致Contreras和Rodriguez在行业中成为“相对年轻”的存在。故选C项。
解析
11.What makes Agujas de oro highly valued
A. Their reliance on mass production.
B. Their contribution to reduced costs.
C. Their preference for famous clients.
D. Their commitment to traditional skills.
综合信息理解题。第三段第三句说明Golden Needles工匠坚持传统手工制靴(make boots the old-fashioned way),最后一段进一步强调机器无法达到手工技艺同等质量(machines just don’t do it as well)且第四段指出名人(如Taylor Swift)专门寻找手工匠人制靴,证明传统手工技艺的稀缺和价值。由此可知,传统手工匠(Agujas de oro)的价值在于对传统手工技艺的坚守。故选D项。
解析
12.What is Joey Sanchez’s attitude towards the future of shoemakers
A. Hopeful. B. Pessimistic.
C. Excited. D. Unconcerned.
推理判断题。最后一段引用Joey Sanchez 的感叹“鞋匠群体正在消失(Shoemakers are a dying group)”及“再也找不到这样的匠人了(you just can’t find guys like these anymore)”,明确表达其对传统鞋匠行业的未来的悲观态度。故选B项。
解析
积累 语块 ①be loaded with 充满……的 ②can’t help but do sth. 某人忍不住(或无法抑制)做某事;不可能避免某事 ③by hand 手工 ④pick out 精心挑选;认出来;辨别出