【广西专用】2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(外研版)

文档属性

名称 【广西专用】2025-2026学年七年级英语上册期末考试模拟题(含答案解析+听力音频及听力原文)(外研版)
格式 zip
文件大小 4.8MB
资源类型 试卷
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2026-01-07 17:47:04

文档简介

【广西专用】2025-2026学年七年级英语上期末考试模拟题
(总分120分 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力匹配(满分5分)
1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的。每个句子读两遍。
1. 2. 3. 4. 5.
二、听力选择(满分20分)
2.Where does the girl put her pocket money
A.At home. B.In the money box. C.In the bank.
3.What does the boy often do on Sundays
A.He plays basketball.
B.He goes to the Basketball Club.
C.He watches basketball games.
4.How much is the baseball cap
A.50 yuan. B.150 yuan. C.200 yuan.
5.What is the girl’s favourite colour
A.Green. B.Black. C.Blue.
6.How often does the girl go to the Reading Club
A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.
听下面一段对话,回答以下小题。
7.Where is Lisa’s classroom
A.It’s on the right of the teachers’ office.
B.It’s on the left of the teachers’ office.
C.It’s in front of the teachers’ office.
8.How many girls are there in Lisa’s class
A.24. B.46. C.22.
9.What’s on the wall
A.A map of China. B.Some photos of students. C.A map of the world.
请听对话,回答小题。
10.Who doesn’t like vegetables
A.Daniel. B.Lucy. C.Lily.
11.What fruit does Lucy like
A.Bananas and oranges. B.Apples and oranges. C.Bananas and apples.
12.What does Lucy really like
A.Fruit. B.Vegetables. C.chocolate.
听对话,回答以下各小题。
13.When is the fashion show
A.This Sunday. B.This Saturday. C.This Monday.
14.What time does the fashion show start
A.At 3:30 p.m. B.At 4:30 p.m. C.At 4 p.m.
15.Will the boy go with the girl
A.Yes. B.No. C.We don’t know.
16.How does the boy want to get there
A.By bus. B.By bike. C.On foot.
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。
17.What is the speaker talking about
A.New Year’s Day. B.Christmas. C.The Spring Festival.
18.Who celebrates this festival
A.Only people in China. B.Only people in Russia. C.People all over the world.
19.How many days do people have in most countries for this holiday
A.One day. B.Three days. C.One week.
20.What do most people often do to welcome the festival
A.They often sing. B.They often dance. C.They often have parties.
21.What do people often say to each other on that day
A.Happy Birthday. B.Happy New Year. C.Merry Christmas.
三、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一 词。短文读三遍。
What is their favourite food
Kitty Her favourite fruit is the 22 .
She 23 she can have beef with potatoes for every meal.
Sandy She likes pears and she eats 24 pears a day.
She likes 25 best.
She always has a 26 bowl of salad for lunch.
四、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从文后选出恰当的选项补全对话,有一个选项是多余的。
A: Good morning, Jill! 27
B: Yes, sure.
A: Do you have healthy habits
B: 28 Every day I get up early and go to bed early.
A: 29
B: I usually get up at six o’clock.
A: Do you eat healthy food
B: Yes. I eat fruit and vegetables every day.
A: Do you exercise every day
B: Yes. 30
A: I like running, too. Well, what time do you go to bed
B: 31
A: At half past ten Oh, your living habits are really good.
A.Yes, I do.
B.Every morning I run in the park.
C.What time do you usually get up
D.Can I ask you some questions
E.I go to bed at half past ten.
F.Really Let’s go.
五、完形填空(满分10分)
从各题所给A、B、C三个选项中,选出可以填入相应空格处的最佳选项,并将答案代号字母填入下表相应的序号内。
Hello, friends! I’m Peter. I’m 32 middle school student. There are many 33 in my school. Students 34 have great fun in these clubs.
I love music. I can sing and dance very 35 . So I join the music club. The club has activities 36 Tuesday and Thursday. I 37 many good friends in the club.
We are all 38 in music. I’m always very happy to talk to my dear friends.
Besides (除……之外) music, I’m also very good 39 playing chess. So I join the chess club, too. The chess club only has activities on Monday. So you can see, I have club activities three days a week.
We have a music festival (节日) next month. 40 the students in the music club need to prepare (准备) well for it. And next week, there is a chess game for me to join in. So I’m very 41 these days. But I think my school days are really interesting.
32.A.an B.a C./
33.A.subjects B.festivals C.clubs
34.A.need B.can C.must
35.A.OK B.good C.well
36.A.on B.of C.in
37.A.join B.make C.show
38.A.interesting B.interested C.boring
39.A.with B.for C.at
40.A.All B.Both C.Each
41.A.late B.right C.busy
阅读理解(满分30分)
A
These four children are from different countries, but they all like Chinese festivals.
I am Danny and I’m 11 years old. I am from Russia. My favourite Chinese festival is the Dragon Boat Festival. At this festival, I can see different dragon boats. I can eat zongzi. It is very delicious.
I am Jenny and I’m 12. I am from the USA.My favourite Chinese festival is the Mid-Autumn Festival. My parents like this festival too. At this festiva,l my mother makes delicious mooncakes with beans(豆) and sugar. My father sings songs about the moon. He sings very well.
I am Tom and I’m 13. I am from Australia. The Spring Festival is my favourite Chinese festival. At this festival, we have a special family dinner. And we eat jiaozi with meat and carrots.
I am Simon and I’m 14. I am from England. The Lantern Festival is my favourite Chinese festival. It is after the Spring Festival. I eat sweet dumplings, make lanterns and learn dragon dances.
42.How old is Danny
A.Eleven. B.Twelve. C.Thirteen.
43.Where does Jenny come from
A.England. B.America. C.Russia.
44.Who likes the Spring Festival best
A.Danny. B.Tom. C.Simon.
45.What does Simon eat at his favourite Chinese festival
A.Mooncakes. B.Jiaozi. C.Sweet dumplings.
46.What can we know from the passage
A.Danny likes eating zongzi.
B.Jenny’s mother sings very well.
C.Simon sometimes teaches dragon dances.
B
I’m Jack. I have a big family. My family take photos every year. In my eyes, these photos are great. They can help us record our happy times. We often have a look at them when we are free. Now I want you to see a photo.
When do we take the photo During the Spring Festival (春节期间) this year, all my family came back home to celebrate the new year. So we take the photo together.
My two grandfathers, two grandmothers, my parents, my sister and I are in this photo. We all have big smiles on our faces. My grandparents sit in the chairs, and I am in front of them. The two people next to my grandparents are my father and mother. My sister is in their arms (在……怀里). Everyone looks very happy in the photo. I like the photo very much.
Next year, I want to take photos with my family in my school. That will be very nice.
根据语篇内容,选择最佳答案。
47.Jack has ________ family.
A.a big B.a small C.no
48.What does the underlined word “record” mean in Chinese
A.依靠 B.记录 C.遗忘
49.________ people are in the photo.
A.Seven B.Eight C.Nine
50.Where is Jack’s sister
A.In the chair. B.Next to her parents. C.In her parents’ arms.
51.What’s the best title (标题) for the text
A.My Family Story B.My Family Photo C.The Spring Festival
C
Zhang Li is a girl from China. She works in an office this year. She gets her first salary (工资) today. So she wants to buy something for her family with 500 yuan. That is half of her salary.
Zhang Li comes to a big shop. She sees a pair of black shoes. “The shoes look good and my mom likes the color,” Zhang Li thinks. So she buys them. They’re 258. Then Zhang Li buys a yellow T-shirt for her father. It’s on sale (促销) and it’s only 120. Zhang Li wants to buy a book for her brother, but it doesn’t have books. She goes to a bookshop and buys her brother a book. Now she has only 90. She buys some food like fish, hamburgers, eggs, bananas and orange juice. She can have the food with her family for dinner.
All the family like the gifts (礼物).
根据语篇内容,选择最佳选项。
52.What is Zhang Li
A.Cook. B.Driver. C.Office worker.
53.What color does Zhang Li’s mother like
A.Brown. B.Black. C.Yellow.
54.What does Zhang Li buy for dinner
A.①②③ B.④⑤⑥ C.①②④
55.How much is the book
A. 32. B. 90. C. 120.
56.Which of the following is TRUE (正确的)
A.Zhang Li buys her brother a T-shirt.
B.Zhang Li buys a book for her mother.
C.Zhang Li can have dinner with her family.
七、任务型阅读(满分10分)
根据语篇内容,用英语回答问题。
Jeff’s birthday is coming. He wants to get some nice gifts.
Jeff has an aunt. She is in Kenya, Africa. She has a great idea. She gives some money to a group to celebrate Jeff’s birthday. The group helps save (拯救) elephants. On Jeff’s birthday, he gets an email from the group. They say thanks to him. Jeff is very happy. He wants to learn about elephants and the group’s work. So he finds time to go to Kenya with his mother to help save them. When Jeff comes back, he sets up (设立) a group. It tells people to save the elephants in Kenya. Jeff also works to raise money (筹钱) for an elephant park in Thailand (泰国). “On my next birthday,” he says, “I don’t need any gifts. I hope my friends can give money to the park.”
Jeff loves his work and he is happy that he can help elephants.
57.Who gives money to a group for Jeff’s birthday
58.What does Jeff get from the group
59.Where does Jeff go with his mother
60.Why does Jeff set up the group
61.What do you think of Jeff
八、选词填空(满分10分)
根据语篇内容,从方框中选择恰当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只能用一次。
more, discover, different, on, three, library, take, we, find, book
Do you want to join clubs We have 62 different clubs for you. If you love Chinese food, you can join 63 cooking club. You can learn to cook 64 kinds of Chinese food here. You can 65 us in Room 206. Please email Ma Xiaohui for more information.
If (如果) you love reading, you can join our book club. It’s 66 than reading. You can act out stories, talk about 67 and meet some friends. You can come to our club in the 68 after school. Email Bill for more information.
If you love nature and can 69 good photos, you can join our nature club. We always go hiking 70 Sunday! You can 71 wildlife right under your nose in nature parks! Send an email to Jenny for more information.
九、书面表达(满分15分)
72.这个学期是你开启初中生活的第一个学期,在新的校园,你认识了新的老师、新的同学,学习了新的课程。期末到了,班主任让每位同学谈一谈,请你以“My School Life”为题,向同学们介绍你的学校生活。
写作要求:
1.内容必须包含以上要点;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.文中不得出现真实姓名或学校名称;
4.词数60左右(开头已给出,不计入总词数)。
My School Life
Hello, everyone. Today I’d like to tell you about my school life.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1. C F B A D
【原文】1. Simon loves reading.
2. Our school has a great sports field.
3. The watermelons are sweet.
4. I want to buy a scarf for my mother.
5. The schoolbag is 70 yuan.
2.C
【原文】M: Where do you put your pocket money
W: I usually put it in the bank.
3.C
【原文】W: Which sport do you like best
M: Basketball. I often watch basketball games on Sundays.
4.A
【原文】M: How much do the baseball cap and the coat cost
W: The baseball cap costs 50 yuan and the coat costs 150 yuan.
5.C
【原文】M: You look cool in a blue jacket.
W: Thank you. Blue is my favourite colour.
6.B
【原文】M: How often do you go to the Reading Club
W: Twice a week. Every Monday and Thursday.
7.A 8.C 9.C
【原文】M: Lisa, where is your classroom
W: It’s on the right of the teachers’ office.
M: What’s your classroom like Is it big
W: Yes, it’s really big. There are forty-six students in my class, and twenty-two of them are girls.
M: Is there a map of the world in your classroom
W: Yes, there is. It’s on the wall.
10.B 11.A 12.C
【原文】W: Do you like vegetables, Daniel
M: Yes, I do. How about you, Lucy
W: No, I don’t like vegetables, but my sister Lily likes them very much .
M: You know vegetables are healthy.
W: Yeah, but I like fruit. I like bananas and oranges. And do you know what I really like
M: What
W: Chocolate.
13.B 14.C 15.A 16.A
【原文】W: Are you excited about the fashion show, David
M: Oh yes. I can’t wait. When is it
W: This Saturday. I want to get there early and find a good place to sit.
M: That’s a good idea. What time does it start
W: The show starts at 4 p.m. So I plan to be there at 3:30.
M: Who will you go with May I join you
W: Sure. How do you want to get there, by bike or by bus
M: By bus. Where shall we meet How about the bus stop near your home
W: Sounds great!
M: OK. See you then!
17.A 18.C 19.A 20.C 21.B
【原文】 January 1st is New Year’s Day. People all over the world celebrate it. On New Year’s Day, there is a one-day holiday in most countries. The celebration for the New Year always happens on the New Year’s Eve. There are a lot of different traditions in different countries.
For some families, the New Year is a time to get together with their friends. Most people often have parties to welcome the New Year. There are all kinds of food and drink at the parties, and people often sing and dance until the coming of the New Year. On New Year’s Day, people often say “Happy New Year” to each other.
22.watermelon 23.hopes 24.2/two 25.peppers 26.large
【原文】
What is your favourite food Kitty and Sandy are twin sisters, but they have different answers. Kitty likes fruit very much. Her favourite fruit is the watermelon. It makes her feel cool when she eats it. And she likes eating meat. Beef is her favourite. She hopes she can have beef with potatoes for every meal. Sandy dislikes watermelons. She likes pears and she eats two pears a day. She doesn’t like meat either. She thinks vegetables are healthy and yummy. She likes peppers best. She always has a large bowl of salad for lunch.
27.D 28.A 29.C 30.B 31.E
【导语】本文是一段对话,讲述A早上询问吉尔健康习惯相关问题,得知吉尔作息规律且有运动习惯。
27.根据“Yes, sure.”可知,此处是提出请求,询问能否问一些问题,选项D“我能问你一些问题吗?”符合语境,故选D。
28.根据“Do you have healthy habits ”和“Every day I get up early and go to bed early.”可知,此处是对一般疑问句的肯定回答,选项A“是的,我有。”符合语境,故选A。
29.根据“I usually get up at six o’clock.”可知,此处是询问对方通常的起床时间,选项C“你通常几点起床?”符合语境,故选C。
30.根据“Do you exercise every day ”和“I like running, too.”可知,此处是回答自己的运动方式,选项B“我每天早上在公园里跑步。”符合语境,故选B。
31.根据“Well, what time do you go to bed ”和“At half past ten ”可知,此处是回答自己的睡觉时间,选项E“我十点半上床睡觉。”符合语境,故选E。
32.B 33.C 34.B 35.C 36.A 37.B 38.B 39.C 40.A 41.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了彼得在学校参加音乐俱乐部和国际象棋俱乐部的经历,以及他即将参与的俱乐部活动,展现了他忙碌而有趣的校园生活。
32.句意:我是一名中学生。
an一个,用于元音音素前; a一个,用于辅音音素前;/零冠词。“middle”以辅音音素开头,表示“一个学生”应用不定冠词a。故选B。
33.句意:我的学校里有很多社团。
subjects科目;festivals节日;clubs俱乐部,社团。根据下文“Students...have great fun in these clubs.”可知,此处指学校有很多社团。故选C。
34.句意:学生们在这些社团里可以玩得很开心。
need需要;can可以,能够;must必须。此处表示学生能够在社团中获得乐趣。故选B。
35.句意:我能唱得很好,跳得很好。
OK 好的,不错,多用于口语;good好的,形容词;well好,副词。空处修饰动词“sing and dance”,应用副词。故选C。
36.句意:这个社团在周二和周四有活动。
on在,用于具体某一天;of……的;in在,用于年、月、季节等前。表示在星期几,用介词on。故选A。
37.句意:我在社团里交了很多好朋友。
join加入;make制作,使得;show展示。“make friends”为固定搭配,意为“交朋友”。故选B。
38.句意:我们都对音乐感兴趣。
interesting有趣的(描述事物本身);interested感兴趣的(描述人对事物的感受);boring无聊的。“be interested in...”为固定搭配,意为“对……感兴趣”。故选B。
39.句意:除了音乐,我还很擅长下棋。
with和……一起;for为了,给;at 在(某方面)。“be good at...”为固定搭配,意为“擅长……”。故选C。
40.句意:音乐社的所有学生都需要为它好好准备。
All所有,全部(指三者或以上);Both两者都;Each每一个(强调个体)。根据“the students”可知,指音乐社的所有学生(数量通常超过两个)。故选A。
41.句意:所以这些天我非常忙。
late晚的,迟的;right正确的,右边的;busy 忙碌的。根据前文描述他需要为音乐节和棋赛做准备,可知他最近很忙碌。故选C。
42.A 43.B 44.B 45.C 46.A
【导语】本文主要介绍了四位外国孩子喜爱的中国传统节日,每个孩子都分享了自己喜欢的节日、节日活动及特色美食。
42.细节理解题。根据Danny的介绍“I am Danny and I’m 11 years old”可知,Danny的年龄是11岁。故选A。
43.细节理解题。根据Jenny的介绍“I am Jenny...I am from the USA”可知,Jenny来自美国,the USA 对应“America(美国)”。故选B。
44.细节理解题。根据Tom的介绍“I am Tom...The Spring Festival is my favourite Chinese festival”可知,最喜欢春节的是Tom。故选B。
45.细节理解题。根据Simon的介绍“I am Simon...I eat sweet dumplings”可知,他在最喜欢的节日(元宵节)吃的是sweet dumplings。故选C。
46.细节理解题。根据Danny的介绍“I can eat zongzi. It is very delicious”可知,Danny喜欢吃粽子,A项表述正确。故选A。
47.A 48.B 49.B 50.C 51.B
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Jack的大家庭,每年都会拍照记录幸福时刻的故事。
47.细节理解题。根据“I’m Jack. I have a big family.”可知,Jack有一个大家庭。故选A。
48.词义猜测题。根据“My family take photos every year. In my eyes, these photos are great. They can help us record our happy times.”可知,Jack家每年都拍照,这些照片能帮他们记录幸福时光,所以“record”意思是“记录”。故选B。
49.细节理解题。根据“My two grandfathers, two grandmothers, my parents, my sister and I are in this photo.”可知,照片里有两个祖父、两个祖母、父母、妹妹和Jack,一共八个人。故选B。
50.细节理解题。根据“My sister is in their arms (在……怀里).”可知,Jack的妹妹在父母的怀里。故选C。
51.最佳标题题。文章主要围绕Jack家的一张全家福展开,介绍了拍照的时间、照片里的人物等,所以最佳标题是“My Family Photo”。故选B。
52.C 53.B 54.C 55.A 56.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了中国女孩张丽拿到第一份工资后,用500元为家人购买礼物和晚餐食材的过程。
52.细节理解题。根据第一段中“She works in an office this year.”可知,张丽在办公室工作,因此她的职业是“office worker”(办公室职员)。故选C。
53.细节理解题。根据第二段中“ She sees a pair of black shoes. The shoes look good and my mom likes the color,” Zhang Li thinks. So she buys them. They’re 258.”可知,张丽买的是黑色鞋子,并且她认为妈妈喜欢这个颜色。因此,妈妈喜欢的颜色是黑色。故选B。
54.细节理解题。根据第三段“She buys some food like fish, hamburgers, eggs, bananas and orange juice.”可知,她为晚餐购买的食物有鱼、汉堡、鸡蛋、香蕉和橙汁。只有C项①②④全部符合。故选C。
55.推理判断题。根据文章第一段可知,张丽用500元购物。根据第二段购物清单:鞋子258元,T恤120元。在买书之前,她还剩:500-258-120 = 122元。买完书后,她剩下90元。因此,书的价格为:122-90 = 32元。故选A。
56.细节理解题。根据第二段最后一句 “She can have the food with her family for dinner.” 可知,张丽可以和家人共进晚餐。此表述正确。故选C。
57.His/Jeff’s aunt. 58.An email. 59.Kenya. 60.To tell people to save the elephants in Kenya. 61.He is a nice/good/kind man.
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了男孩Jeff在一次特殊的生日礼物(亲友捐款给非洲保护大象的组织)的启发下,投身于保护大象事业的故事。
57.根据文中“Jeff has an aunt. She is in Kenya, Africa. She has a great idea. She gives some money to a group to celebrate Jeff’s birthday.”可知,是Jeff的姑姑为了他的生日给这个组织捐了钱。故填His/Jeff’s aunt.
58.根据文中“On Jeff’s birthday, he gets an email from the group.”可知,Jeff从这个组织那里收到了一封邮件。故填An email.
59.根据文中“So he finds time to go to Kenya with his mother to help save them.”可知,Jeff和妈妈一起去了肯尼亚。故填Kenya.
60.根据文中“When Jeff comes back, he sets up a group. It tells people to save the elephants in Kenya.”可知,Jeff成立这个组织的目的是告诉人们去拯救肯尼亚的大象。故填To tell people to save the elephants in Kenya.
61.通读全文,Jeff在得知姑姑以捐款保护大象的方式为自己庆生后,主动前往肯尼亚参与救助,回国后成立组织呼吁保护大象,还为泰国大象公园筹款,能看出他是一个善良、有爱心、有责任感的人。故填He is a nice/good/kind man.
62.three 63.our 64.different 65.find 66.more 67.books 68.library 69.take 70.on 71.discover
【导语】本文介绍三种不同的俱乐部,包括烹饪、读书和自然俱乐部,分别说明加入方式与活动内容,吸引学生参与。
62.句意:我们为你准备了三种不同的俱乐部。根据“different clubs”和备选词可知,此处表示数量,用three的基数词形式修饰名词复数。故填three。
63.句意:如果你喜欢中国菜,你可以加入我们的烹饪俱乐部。根据“cooking club”和备选词可知,此处表示我们的烹饪俱乐部,用形容词性物主代词our修饰名词短语cooking club。故填our。
64.句意:你可以在这里学习烹饪不同种类的中国菜。根据“kinds of Chinese food”和备选词可知,此处表示不同种类的中国菜,用形容词different修饰名词kinds。故填different。
65.句意:你可以在206房间找到我们。根据“us in Room 206”和备选词可知,此处表示在206房间“找到”我们,情态动词can后接动词原形find。故填find。
66.句意:这不仅仅是阅读。根据“than reading”和备选词可知,此处用比较级more,构成固定搭配more than,表示“不仅仅”。故填more。
67.句意:你可以表演故事,谈论书籍,还能认识一些朋友。根据“book club”和备选词可知,此处表示“书籍”,用book的复数形式books表示泛指。故填books。
68.句意:放学后你可以来图书馆参加我们的俱乐部。根据“You can come to our club in the”和备选词可知,此处表示地点,用名词library,此处指某个具体的图书馆,用单数形式。故填library。
69.句意:如果你热爱自然并且会拍好照片,你可以加入我们的自然俱乐部。根据“good photos”和备选词可知,此处用动词take,构成固定搭配take photos,情态动词can后接动词原形。故填take。
70.句意:我们总是在周日去远足!根据“Sunday”和备选词可知,具体某一天前用介词on。故填on。
71.句意:你可以在自然公园里发现近在眼前的野生生物!根据“wildlife”和备选词可知,此处表示“发现”野生生物,情态动词can后接动词原形discover。故填discover。
72.
范文:
My School Life
Hello, everyone. Today I’d like to tell you about my school life.
My school life is busy but colorful. I have many lessons, like Chinese, math and English. I enjoy English best. My teachers are kind and my classmates are friendly. We help each other. After school, I often play basketball or take part in club activities with my friends.
I feel very happy and love my school life. It helps me grow and learn new things every day.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:主要使用一般现在时;
③提示:需围绕课程、师生与同学、课外活动、个人感受四个要点展开,可适当增加细节,语言积极连贯。
[写作步骤]
第一步,问候并引出话题;
第二步,整体描述学校生活(忙碌而多彩);
第三步,具体介绍课程及最喜爱的科目;
第四步,描述老师和同学并说明相处方式;
第五步,叙述课外活动;
第六步,表达感受并总结学校生活的意义。
[亮点词汇]
①busy but colorful忙碌而多彩
②enjoy...best最喜欢……
③take part in参加
④club activities社团活动
[高分句型]
①My school life is busy but colorful. (but表转折,连接两个形容词作表语)
②It helps me grow and learn new things every day. (help sb. do sth.结构,并列不定式作宾补)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
同课章节目录