Unit 11 评估测试卷
(总分120分,考试时间120分钟)
第一部分 听力(共四节,满分30分)
第一节 听句子,选择最佳答语(共5题;每题
1分,满分5分)
1.A.It's nine. B.It's Sunday.
C.It's June 21.
2.A.Of course.You can call me Jack.
B.Sure.Jim Black.
C.Yes.My first name is Tom.
3.A.I'm sure I will. B.That's all right.
C.I think so.
4.A.Nice to meet you. B.About 2 meters.
C.Since last week.
5.A.It depends. B.Take it easy.
C.You are lucky.
第二节 听对话和问题,选择正确答案(共13题;每题1分,满分13分)
6.What are they talking about
A. B. C.
7.What's the weather like today
A. B. C.
————————————————————————
8.Why doesn't Tom like rock music
A.It makes him nervous.
B.It makes him bored.
C.It makes him tired.
9.What kind of movies does Tom like
A.Musical movies. B.Educational movies.
C.Historical movies.
————————————————————————
10.What's Nick probably doing now
A.Doing his homework.
B.Playing sports.
C.Reading books.
11.Where did Gina find Nick's library card
A.In the library. B.On the playground.
C.In the school dining hall.
12.When can Nick go to get his library card
A.At 7:00 p.m. B.After 7:00 p.m.
C.Before 7:00 p.m.
————————————————————————
13.When will the speakers leave for the party
A.At about 6:30. B.At about 7:00.
C.At about 7:30.
14.Why didn't Linlin accept the man's first suggestion
A.She disliked its style.
B.She had already worn it recently.
C.She thought it was too casual for the party.
15.What will Linlin wear to the party
A.A sports jacket. B.A red dress.
C.A blue skirt.
————————————————————————
16.Where is their new house
A.Behind the bank.
B.Across from the bank.
C.In front of the bank.
17.What color is Emma's room
A.Green. B.Pink.
C.Blue.
18.How is Emma's new bed
A.Big and soft. B.Comfortable and big.
C.Soft and comfortable.
第三节 听短文和问题,选择正确答案(共7题;每题1分,满分7分)
19.What does the school do to encourage students to read more books
A.Hold book shows.
B.Hold a writing competition.
C.Hold an art show.
20.Where is the book corner set up
A.On the playground. B.In the classroom.
C.At the school gate.
21.How many books should a student read
A.At least 3 books a term.
B.At least 4 books a term.
C.At least 5 books a term.
————————————————————————
22.When did Mike and Jack go to the same high school
A.12 years ago. B.7 years ago.
C.5 years ago.
23.How did they feel when they saw each other
A.Worried. B.Happy.
C.Nervous.
24.Why did they have lunch together
A.They wanted to know more about each other.
B.They were tired after running for a long time.
C.They were doing business with each other.
25.What have you learned from the text
A.Mike made his living by teaching.
B.They lived in the same building.
C.They always kept in touch.
第四节 听短文填空(共5题;每题1分,满分5分)
Who is Susie? A 26.________.
What does Susie look like? She has big and 27.________ eyes.
What can Susie do? She can 28.________ you with dinner and cleaning.
What languages can Susie 29.________ you to speak? English and French.
How long can Susie keep 30.________? For 14 hours.
第二部分 语言运用(共两节,满分25分)
第一节 完形填空(共10题;每题1分,满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Two men,both seriously ill,stayed in the same hospital room.One man could sit up in his bed for an hour each morning.His bed was next to the room's only window.The __31__ man couldn't move and had to lie on the back all the time.And the two men would __32__ for hours to kill the time.
They spoke of their wives,homes,and jobs.Every morning the man by the window would sit up and __33__ all the things he could see outside the window to his roommate.The man lying in bed would __34__ silently and during this moment he would feel his world was __35__ by all the activities and colors of the world outside.
Days and weeks passed.One morning,the nurse found the man by the window was __36__ in his sleep.She was very sad and called the working people to take the body away.
The other man was asked to move __37__ the window.Slowly and painfully,he also __38__ to take his first look at the world outside.However,what he saw was just a __39__.
The man asked the nurse why.The nurse replied that the man was blind and could not even see the wall.She said,“Perhaps he just wanted to __40__ you.”
31.A.first B.other
C.next D.last
32.A.eat B.sing
C.talk D.sleep
33.A.draw B.invent
C.buy D.describe
34.A.write B.watch
C.listen D.cry
35.A.blackened B.brightened
C.burned D.polluted
36.A.dead B.healthy
C.asleep D.awake
37.A.far from B.close to
C.out of D.on top of
38.A.stood up B.sat up
C.grew up D.stayed up
39.A.sky B.house
C.street D.wall
40.A.believe B.challenge
C.encourage D.introduce
第二节 短文填空(共15题;每题1分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
Once,there lived a wise man.His son,however,had no 41.________ (goal) in life and wasn't happy.As the years passed,the man got more and more worried 42.________ his son.One day,he handed his son a map and said,“Go and find treasure by 43.________ (you).”
The son started his journey 44.________ (happy).He traveled really far.He walked across the forests.At last,he reached the place 45.________ started to dig.He 46.________ (dig) for a long time,but nothing was found.Sad and tired,he decided 47.________ (go) back home.
On 48.________ way back,he noticed dancing birds and beautiful flowers.He met happy farmers in the fields.49.________ nice everything was!
When he got home,his father asked,“How was your journey to the place?Did you have fun 50.________ (have) the trip?” “Of course not!I thought someone else 51.________ (find) the treasure before I did.But I really enjoyed the journey back home and 52.________ (forget) the pain of not finding the treasure.” The son continued to tell his father what he noticed on the way back.
“Nice things 53.________ (be) always there,” the father smiled.“Have a goal.If you don't have a goal,you won't set out (出发).But if the goal is the only thing in your mind,you 54.________ (miss) something nice.So remember:It is important to have a goal in our 55.________ (life) and enjoy the journey as well.”
第三部分 阅读(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共15题;每题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Three students are talking about what we can do when we get bored.
Grace Do exercise Are you paying for a membership(会员) at a gym?This is the perfect moment for us to go to the gym and work out for a little bit.It is a great place.There we can relax our mind and get our body in good shape.Or we can simply run for an hour or go down the street.
Peter Take the dog out for a walk Go out and take in some fresh air.Take the dog out to the park or maybe around the neighborhood.We can play with our dog and teach it how to do something cool.Maybe making our dog do a cool trick can surprise our friends.If our friends aren't able to talk to us,spending time with our dog can also be interesting.This may be what we really need to lift our mood(情绪).
Bob Play games on the smartphone Having a smartphone is like having a boredom killer.There are many things we can do with our phone:We can have such a good time playing games on our phone.We might not consider it good to play games,but this is a way we can release(释放) our stress.
56.Which place does Grace think is a great place to relax our mind
A.A street. B.A park.
C.A playground. D.A gym.
57.What does Bob like doing when he gets bored
A.Playing games on the smartphone.
B.Tidying up the room.
C.Doing exercise.
D.Walking his dog.
58.What is the passage mainly about
A.The way to make a dog give us a surprise.
B.The advantages of playing on the smartphone.
C.The importance of getting our body in good shape.
D.The activities which help people get away from boredom.
B
We just moved into a small apartment.Our old house was beautiful and big.Our home now?Half the size and crowded.There were still boxes here and there.
The day after the move,while the kids were in school,I dealt with some boxes and put up the family photo.But it just didn't feel like home.Maybe I could make some chocolate biscuits,just like my grandma used to do when I needed cheering up.When I put eggs into my mixer,it suddenly stopped working.
“Really?” I felt like crying.What would my grandma do?During those hard times,she used whatever she had to support her family.I didn't think Grandma would give up easily.She would find another way.So I ran to the boxes.I found Grandma's old white mixer there!I turned it on…nothing.Ugh!The old mixer that was broken beyond repair (无法维修) was just like my life these days.
“Come on,try again,” a small voice said.I turned the switch (开关) back on.To my surprise,it started to work slowly!
Two hours later,the kids opened the door.“Mmmm,biscuits!Thank you,Mom,” they said,jumping excitedly.For the first time,our new house felt like home.It even smelled like home,just like Grandma's house always did.
Maybe this house wasn't as big as our old one.But then again,maybe home wasn't where we lived.It was where we shared the s… moments and the small miracles (奇迹) of every day,like a broken mixer that came back to life when I needed comfort most.
59.Which words can best describe Grandma
A.Confident and lively. B.Strong and smart.
C.Popular and perfect. D.Kind and helpful.
60.【新考法 单词还原题】What is the proper word in the sentence “It was where we shared the s… moments and the small miracles (奇迹) of every day.”?
A.Sweet. B.Scary.
C.Smart. D.Strange.
61.What does the writer learn about home in the end
A.Home is where Mom is.
B.Everyone needs a dream home.
C.A house is not a home.
D.Where love is,there is home.
C
If you get angry many times in a day,it is time for you to think about how to deal with it.Here are some of my suggestions.
When you are angry,try to tell yourself through another voice that you are angry and that it is not a bad thing.It just shows that you have different ideas.Accept that many things are not 100% right or wrong.In our communication with others,the final purpose is not to decide who is right and who is wrong,but to look for something in common.
If you still feel strong anger,try taking a deep breath(呼吸) and let anger out of your body along with the breath.Don't say angry words when you are very angry,for you will regret saying them when you cool down.
Discussing with a third party is helpful.It is hard for the two parties in anger to understand each other,but the idea of an outsider can help both parties to get mutual(相互的) understanding.
Anger is just one of the many emotions(情绪) that make us human,and to well manage it adds to our ability to truly understand the world.
62.What is the final purpose of communication with other people
A.To show different ideas.
B.To look for something in common.
C.To accept useful suggestions.
D.To decide whether one is right or not.
63.What does the writer advise us to do when we can't cool down
A.Say angry words. B.Try taking a deep breath.
C.Control our voices. D.Stop talking with others.
64.What does the underlined word “party” in Paragraph 4 refer to
A.An activity. B.A visitor.
C.A person. D.A meeting.
65.What is the text mainly about
A.How to manage anger.
B.How to show feelings.
C.How to deal with regrets.
D.How to understand the world.
D(2025沧州模拟)
Often some people may do some things to anger you.When this happens,what will you do?It's not good to lose your temper (发脾气) and react immediately,but after you've calmed down,look at the positive qualities (特质) in that person.
Here's an example:You're taking your son or daughter to a basketball game.You're in the line and the man behind you,who is also with his child,starts pushing.You ask him to back off and he gets angry,and perhaps starts shouting.
Finally things calm down.Perhaps you're still angry and silently curse him for his impoliteness as you sit in your chair.But can you see anything positive in that person?Most people would say no.But at least he was trying to spend some time with his kid just like you did.You don't know anything else about the person,but you just find some positive qualities.
Too often we focus only on a person's negative (消极的) qualities and forget the good things.By looking at the positive,you get your mind to move its attention.It now begins to see things differently and sends a different message and energy to your sense.This will bring positive situations to you.There's an old saying,“What goes around comes around.”That means you focus on the good things in other people,and other people will see the good things in you and you'll attract positive situations in your life.
When you do this,you also let out the anger and unhappiness,and at the same time create more positive energy.Try doing this with people you know and don't know.Creating positive energy is important to your success and happiness.Let's face it.You certainly don't want negative energy or a negative lifestyle.
66.What does the underlined word“curse”mean in Paragraph 3
A.Say something rude to somebody.
B.Say something different to somebody.
C.Say something exciting to somebody.
D.Say something useless to somebody.
67.What does the writer think is the positive quality of the man
A.He was still in the line.
B.He spent some time with his kid.
C.He backed off.
D.He didn't shout.
68.What does the underlined word“It”refer to in the text
A.The attention. B.The good thing.
C.The quality. D.The mind.
69.Which of the following best explains the saying“What goes around comes around.”according to the writer
A.You practice English every day,and at last you get good grades in the exam.
B.You helped someone repair the bike,and when your bike is broken,you get help from others.
C.You do sports every day,and you have a strong and healthy body at last.
D.You make a mistake in your test,you correct it and never make the same mistake again.
70.Which can be the best title for the text
A.Never Lose Your Temper
B.Focus on the Positive in Others
C.Keep Away from People You Dislike
D.Forget the Negative Experiences in Life
第二节 阅读表达(共5题;每题2分,满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
Alex was born in a worker's family.His parents saved money for his future university education.
They had dreamed their son could get a good job and live a better life.However,to Alex,school lessons were quite difficult.
One day when he was in senior high school,Alex went into the school psychologist's (心理学家的) office to ask for help.
“I've been trying hard,but I just can't do it,” Alex was about to cry.
The caring psychologist put his hand on the boy's shoulder,“People have different kinds of talents,Alex.There are painters who were never able to learn maths,and engineers who can't sing on key (唱准调).But they all have their talents.Some day you will find yours.And when you do,you will make all of us proud of you.”
After graduation,he found a job working in the garden around the town.Soon his customers began to notice that Alex had what they called a “green thumb”.
The plants he looked after grew well,and the roses blossomed (开花).People started to accept his suggestions for gardening,because he had an eye for color and light.
One day,he noticed a dirty land behind the city hall.He volunteered to make it into a garden.He bought some young trees,rose bushes (玫瑰丛),and many other things.Before long,it had become a beautiful little park.
Today Alex is the manager of a gardening company.He is very responsible and skillful.So his company is very famous around the town.
71.What did Alex's parents save money for
________________________________________________________________
72.What did Alex do after graduation
________________________________________________________________
73.What was Alex's talent
________________________________________________________________
74.What preparations did Alex make to turn the dirty land into a beautiful park
________________________________________________________________
75.What can you learn from Alex's story?What will you do from now on
________________________________________________________________
第四部分 情景交际(满分10分)
补全对话(共5题;每题2分,满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Linda and her friend are talking about what kind of music and movies they like.)
A:Hello,Linda.76.________________
B:Yes,I do.
A:77.________________
B:I like soft music.It makes me feel relaxed.
A:But soft music makes me sleepy.78.________________
B:But I don't like loud music.It makes me nervous.
A:79.________________ I watched a sad movie yesterday evening with my friends and it made us cry.
B:No,I don't like sad movies.They make me feel sad.I don't like the feeling.
A:What kind of movies do you like
B:I like comedies.I think laughing for two hours is a good way to relax.
A:Yes,I think so.80.________________
B:Yes,I do.I often get up early and run for half an hour and then play basketball with my friends.That makes me relaxed.
第五部分 写作(满分15分)
书面表达
81.你校英语报就“团队合作”这一话题征稿。请根据以下图示,以“Be a Good Team Member”为题投稿。
注意:
1.词数80左右;
2.文中不能出现真实姓名及学校名称。
Be a Good Team Member
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
【详解答案】
听力材料
第一节 听句子,选择最佳答语
下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的第二遍朗读后,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出该句的最佳答语。
No.1.What day is it today
No.2.May I have your full name,please
No.3.Do you think it is a good idea
No.4.How long have you been in Shijiazhuang
No.5.If your friend is nervous about the exam,what would you say
第二节 听对话和问题,选择正确答案
下面你将听到六组对话和十三个问题,每组对话和问题读两遍。请你听完对话和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。
请听第一组对话,回答第6题。
W:Do you like sunglasses
M:No,I think sunglasses look terrible and they make me feel uncomfortable.
W:I don't think so.I think they're cool.
Question No.6.What are they talking about
请听第二组对话,回答第7题。
M:It's raining heavily.Rainy days make me sad.I hope it'll be fine tomorrow.
W:Yeah.The weather changes a lot.It was sunny yesterday.
Question No.7.What's the weather like today
请听第三组对话,回答第8、9题。
W:There will be a concert in the square tonight,Tom.Would you like to go with me
M:What kind of music will be played there
W:It's a rock music concert.Do you like rock music
M:I don't like it.It makes me nervous.
W:Then,what about going to the movies?There is a movie about the Second World War on.
M:Wonderful.I like movies about history.
Question No.8.Why doesn't Tom like rock music
Question No.9.What kind of movies does Tom like
请听第四组对话,回答第10~12题。
M:Hello!
W:Hello.This is Gina.Can I speak to Nick,please
M:I'm sorry.He's in the sports center at the moment.Can I take a message
W:Yes,please.Please tell him that I have picked up his library card in the school dining hall.
M:Oh,that's great news.Anything else
W:Yeah,one more thing.Tell him to call me and collect the card any time after 7:00 p.m.
M:OK,I'll tell him.Thanks,Gina.
W:My pleasure.
Question No.10.What's Nick probably doing now
Question No.11.Where did Gina find Nick's library card
Question No.12.When can Nick go to get his library card
请听第五组对话,回答第13~15题。
M:Linlin,don't forget to be on time for the party.
W:Oh,thanks for reminding me.When will it start
M:Around half past seven.So we should leave home half an hour earlier.
W:But I don't know what I should wear
M:You can wear your new sports jacket.
W:I don't think the sports jacket fits the party.
M:Then what about the red dress you bought last month
W:OK,it's a good choice.
Question No.13.When will the speakers leave for the party
Question No.14.Why didn't Linlin accept the man's first suggestion
Question No.15.What will Linlin wear to the party
请听第六组对话,回答第16~18题。
M:Emma,let's go and see our new house.
W:Which house is it,Dad
M:This one,across from the bank.Here we are.
W:Wow,it's great and the small garden is so beautiful.
M:I've got the key.Let's get in.
W:Wow!The living room is very big.
M:Yes,and the kitchen is big,too.Let's go upstairs.
W:Which is my bedroom
M:This one.It's painted in your favorite color,blue.
W:It's great.
M:Look,your bed is soft and comfortable.
W:What a nice room!Thank you,Dad.
Question No.16.Where is their new house
Question No.17.What color is Emma's room
Question No.18.How is Emma's new bed
第三节 听短文和问题,选择正确答案
下面你将听到两篇短文和七个问题,每篇短文和问题读两遍。请你听完短文和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。
请听第一篇短文,回答第19~21题。
Reading books is a good habit,especially for us students.In order to encourage students to read more books,our school holds book shows.They are held twice a year in our school.They can introduce some great works to us.A book corner is set up in everyclassroom.It helps us exchange some books with others freely there.Our school also has a rule—each student must read at least five good books a term and write a reading report on what he or she has read.Through these activities,the students in our school really love reading now.
Question No.19.What does the school do to encourage students to read more books
Question No.20.Where is the book corner set up
Question No.21.How many books should a student read
请听第二篇短文,回答第22~25题。
Mike was walking along the street one summer morning.Suddenly he heard someone shouting his name.He stopped and looked around.A man was running after him.It was Jack.12 years ago,Mike and Jack went to the same high school and then they studied in the same university.But they hadn't met each other for 5 years since they left university.They were very happy to see each other again,and decided to have lunch together.So they went into the nearest restaurant and sat at a table by the window.They told each other stories about their lives and promised to keep in touch in the future.They had a very good time together that day.At last,when they gave addresses to each other,Mike found Jack living upstairs.
Question No.22.When did Mike and Jack go to the same high school
Question No.23.How did they feel when they saw each other
Question No.24.Why did they have lunch together
Question No.25.What have you learned from the text
第四节 听短文填空
下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文内容和提示,在信息表中相应的横线上填入所缺信息。
I'm here today to introduce a new pro duct.Here,seen in public for the first time,is Susie,the robot!She has big and bright eyes like a lovely cartoon character.Susie can do many different chores.She can help you at home with dinner and cleaning.She can walk the dog,drive a car and make coffee.She can also answer the telephone,set the table and water the plants.She can speak six different languages,and she can even teach you how to speak English and French!Susie needs to be turned off to get enough electricity for 10 hours a day.She can keep working for 14 hours.
听力部分到此结束。
1~5 BBCCB 6~7 BB 8~9 AC
10~12 BCB 13~15 BCB 16~18 BCC
19~21 ABC 22~25 ABAB
26.robot 27.bright 28.help
29.teach 30.working
【语篇解读】本文讲述了一个发生在医院病房中的感人故事。这个故事展现了人与人之间的关怀和鼓励,即使在困境中,人们依然可以通过分享和关怀,给彼此带来希望和力量。
31.B 解析:句意:另一个男人不能动,只能一直仰卧着。first第一;other另一个;next 下一个的;last最后的。根据“Two men,both seriously ill”和“One man”可知,这里说的是另一个男人,“the other”表示两者中的另一个,符合语境。故选B。
32.C 解析:句意:这两个男人会聊上几个小时来打发时间。eat吃;sing唱歌;talk交谈;sleep睡觉。根据“They spoke of their wives,homes,and jobs.”可知,他们通过聊天来打发时间。故选C。
33.D 解析:句意:每天早上,靠窗的男人会坐起来,向他的室友描述他看到的窗外的所有事物。draw画画;invent发明;buy买;describe描述。根据“all the things he could see outside the window to his roommate”及语境可知,他在向室友描述窗外的景象。故选D。
34.C 解析:句意:躺在床上的男人会静静地听着,在这段时间里,他会觉得自己的世界被外面世界的活动和色彩点亮了。write写;watch观看;listen听;cry哭。前面说靠窗的男人描述看到的东西,那么躺在床上的男人应该是听。故选C。
35.B 解析:句意同上。blackened变黑;brightened使明亮;burned燃烧;polluted污染。根据语境并结合选项可知,外面世界的活动和色彩让他的世界变得明亮。故选B。
36.A 解析:句意:一天早上,护士发现靠窗的男人在睡梦中去世了。dead死的;healthy健康的;asleep睡着的;awake醒着的。根据“She was very sad and called the working people to take the body away.”可知,靠窗的男人在睡梦中去世了。故选A。
37.B 解析:句意:另一个男人被要求搬到窗户旁边。far from远离;close to靠近;out of离开;on top of在……顶部。根据“Slowly and painfully,he also…to take his first look at the world outside.”可知,他要搬到靠近窗户的地方。故选B。
38.B 解析:句意:缓慢且痛苦地,他也坐起来,第一次看向外面的世界。stood up站起来;sat up坐起来;grew up长大;stayed up熬夜。前文说他不能动,现在搬到窗边要看看外面,再结合前文的“sit up”可知,这里应该是他坐起来看向窗外。故选B。
39.D 解析:句意:然而,他看到的只是一堵墙。sky天空;house房子;street街道;wall墙。根据“The nurse replied that the man was blind and could not even see the wall.”可知,男人看到的是一堵墙。故选D。
40.C 解析:句意:她说:“也许他只是想鼓励你。”believe相信;challenge挑战;encourage鼓励;introduce介绍。根据“The nurse replied that the man was blind and could not even see the wall.She said,‘Perhaps he just wanted to…you.’”可知,靠窗的盲人向室友描述外面的世界,让室友有了对外面世界的期待,因此护士认为靠窗的男人是想鼓励他。故选C。
41.goals 42.about 43.yourself
44.happily 45.and 46.dug
47.to go 48.the 49.How
50.having 51.had found 52.forgot
53.are 54.will miss 55.lives
A
【语篇解读】本文主要介绍了三个人无聊时会做什么。
56.D 解析:细节理解题。根据第一栏中“Are you paying for a membership (会员) at a gym?...It is a great place. There we can relax our mind”可知,Grace认为健身房是一个放松的好地方。故选D。
57.A 解析:细节理解题。根据第三栏中“We can have such a good time playing games on our phone.”可知,Bob无聊时会玩手机游戏。故选A。
58.D 解析:主旨大意题。本文主要介绍了三个人无聊时会做什么。故选D。
B
【语篇解读】本文通过一个温馨的故事告诉我们:家不是我们住的地方,而是我们分享甜蜜时刻和小奇迹的地方。
59.B 解析:推理判断题。根据第三段中的“I didn't think Grandma would give up easily.She would find another way.”可知,奶奶不会轻易放弃,会找到另一条路,可见奶奶是坚强和聪明的。故选B。
60.A 解析:单词还原题。根据倒数第二段内容可知,作者为孩子们做了饼干,孩子们回家后兴奋地跳起来并感谢作者,这充满爱的甜蜜时刻让作者找回了家的感觉。故此句应为“家是我们每日分享甜蜜时刻和小奇迹的地方”。故选A。
61.D 解析:主旨大意题。根据最后一段“Maybe this house wasn't as big as our old one.But then again,maybe home wasn't where we lived.It was where we shared the s… moments and the small miracles (奇迹) of every day.”可知,家不是我们住的地方,而是我们分享甜蜜时刻和小奇迹的地方,即爱在哪里,家就在哪里。故选D。
C
【语篇解读】本文主要介绍了如何处理生气这种情绪。
62.B 解析:细节理解题。根据“In our communication with others,the final purpose is not to decide who is right and who is wrong,but to look for something in common”可知,交流的最终目的不是决定谁对谁错,而是寻找共同之处。故选B。
63.B 解析:细节理解题。根据“If you still feel strong anger,try taking a deep breath(呼吸) and let anger out of your body along with the breath.”可知,在我们不能保持冷静时,作者建议我们深呼吸。故选B。
64.C 解析:词义猜测题。根据“but the idea of an outsider can help both parties to get mutual(相互的) understanding”可知,局外人的想法可以帮助双方获得相互理解,所以这里指的是第三方,即“另一个人”。故选C。
65.A 解析:主旨大意题。根据“If you get angry many times in a day,it is time for you to think about how to deal with it.Here are some of my suggestions.”可知,本文主要介绍了如何处理生气这种情绪。故选A。
D
【语篇解读】本文主要讲述了当我们被他人激怒时,要保持冷静并关注他人积极的特质,以此来释放愤怒,创造积极的能量,从而吸引更多积极的能量,更快乐、更成功地生活。
66.A 解析:词义猜测题。根据第三段“Perhaps you're still angry and silently curse him for his impoliteness”及常识可知,在因他人不礼貌的行为而生气的状态下会说一些不友好、粗鲁的话,因此curse在这里的意思应该是“对某人说一些粗鲁的话”。故选A。
67.B 解析:细节理解题。根据第三段“But at least he was trying to spend some time with his kid just like you did.You don't know anything else about the person,but you just find some positive qualities.”可知,作者认为这个人的积极的特质是他在努力花时间陪孩子。故选B。
68.D 解析:代词指代题。根据第四段“By looking at the positive,you get your mind to move its attention.It now begins to see things differently…”可知,此处是说大脑开始以不同的方式看待事物,因此“It”指代的是前文的“your mind”。故选D。
69.B 解析:推理判断题。根据第四段“That means you focus on the good things in other people,and other people will see the good things in you and you'll attract positive situations in your life.”可知,根据作者的说法,最能解释这句话的是选项B“你帮助别人修自行车,当你的自行车坏了,你也会从别人那里得到帮助”。故选B。
70.B 解析:最佳标题题。本文主要讲述了当我们被他人激怒时,要保持冷静并关注他人积极的特质,以此来释放愤怒,创造积极的能量,从而吸引更多积极的能量,更快乐、更成功地生活,因此最佳标题是“关注他人积极的一面”。故选B。
71.They saved money for Alex's future university education.
72.He worked in the garden around the town.
73.Growing plants.
74.He bought some young trees,rose bushes,and many other things.
75.I learn that our abilities can be brought out as long as it is put in the right place.I will try to find out my talent and work hard with it.(答案不唯一,合理即可)
76.Do you like listening to music
77.What kind of music do you like
78.I like loud music.
79.Do you like sad movies
80.Do you often exercise in the morning
81.One possible version:
Be a Good Team Member
There is an old saying in China,“Unity is strength.” It tells people the importance of teamwork.By discussing with members in the team,we can come up with better ideas.But how to be a good team member Here are some tips for you.
First,communicate more with each other.There is no doubt that communication can help us know more about our teammates.We should listen to other people actively and express ourselves bravely.Second,work together on projects.When everybody adds fuel,the flames rise high.Finally,trust your teammates.
All in all,teamwork plays an important role in our daily lives.Let's work together to build a brighter future.