Unit 12 Life is full of the unexpected评估测试卷(含解析,含听力原文,无音频)人教版九年级全册

文档属性

名称 Unit 12 Life is full of the unexpected评估测试卷(含解析,含听力原文,无音频)人教版九年级全册
格式 docx
文件大小 249.2KB
资源类型 教案
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2026-01-10 21:16:02

图片预览

文档简介

Unit 12 评估测试卷
(总分120分,考试时间120分钟)
第一部分 听力(共四节,满分30分)
第一节 听句子,选择最佳答语(共5题;每题
1分,满分5分)
1.A.No,I don't like.   B.No,I'm not.
C.OK.
2.A.Jack is out.          B.Here is Jack.
C.This is Jack.
3.A.Yes,it's quite near.      B.Sorry,I'm new here.
C.OK,you can't miss it.
4.A.Mark. B.Her sister.
C.His.
5.A.I am so sorry.          B.Let me see.
C.How surprising!
第二节 听对话和问题,选择正确答案(共13题;每题1分,满分13分)
6.What was left in the shop
A. B. C.
7.What was the girl doing when the accident happened
A. B. C.
————————————————————————
8.Why did Mary fail to see the paintings
A.She forgot the time.
B.She got the wrong date.
C.She took the wrong bus.
9.Which bus did Mary take to the museum
A.No.15 bus.          B.No.30 bus.
C.No.11 bus.
————————————————————————
10.What does Mr.Green do
A.He is a doctor.          B.He is a teacher.
C.He is a computer programmer.
11.Why doesn't Mr.Green sleep well
A.He has a headache.      B.He works too much.
C.He does too much exercise.
12.What does the doctor advise Mr.Green to do
A.Lie down and rest.        B.Take some medicine.
C.Work less and do more exercise.
————————————————————————
13.Where will they go
A.Go to the river.          B.Go to the lake.
C.Go to the park.
14.How will they go there
A.By bike. B.On foot.
C.By car.
15.What will they have for dinner
A.Eggs. B.Fish.
C.Rice.
————————————————————————
16.How does Mary go to work
A.On foot. B.By bus.
C.By bike.
17.Where does Mary have supper
A.In her office.          B.At home.
C.On the bus.
18.Why does Mary usually cook at home
A.Because she has much time to cook.
B.Because she doesn't like to eat out.
C.Because she thinks it's healthy to eat at home.
第三节 听短文和问题,选择正确答案(共7题;每题1分,满分7分)
19.Who did Anna go shopping with
A.Her father. B.Her mother.
C.Her friend.
20.What color does Anna like
A.Green. B.Yellow.
C.Blue.
21.How much did she pay for the coat
A.10 dollars. B.20 dollars.
C.30 dollars.
————————————————————————
22.How long did the competition last
A.Two days. B.Three days.
C.Five days.
23.How did Li Hua feel before the competition
A.Surprised. B.Proud.
C.Nervous.
24.What was the English teacher's advice
A.Reading more books.
B.Watching news on TV.
C.Finding information online.
25.What prize did Li Hua win
A.1st prize. B.2nd prize.
C.3rd prize.
第四节 听短文填空(共5题;每题1分,满分5分)
Missing person information
Name:Betty Smith Sex:female
Age:26.________ Height:1.25 m
Hair:short brown hair
Clothes:a 27.________ blouse,blue jeans
Belongings:a white bag and a toy 28.________
Telephone number of the service 29.________:766 9102
Room to meet Mom:205 on the 30.________ floor
第二部分 语言运用(共两节,满分25分)
第一节 完形填空(共10题;每题1分,满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Last night my friends and I went out for a party.The four of us were enjoying ourselves but it was getting very late.Calls started coming from our __31__,asking about where we were.Delhi is unsafe for women,especially at night and parents are sure to be worried about their kids.
Unluckily,our car broke down.The two boys in our group __32__ everything but the car didn't start.We girls were getting __33__.The boys decided to call us a taxi.We tried a lot but failed.None of the taxi drivers would like to go to our destination (目的地).
Finally,we stopped a taxi and asked the driver __34__ he would go to our destination.We also added we were ready to pay extra (额外的) money.The driver asked us to get in.We asked him how much he would __35__ and he said,“First you get in,and then I'll say.” We got in and the boys took pictures of the taxi's license plate.
The driver looked up and asked if the boys were taking pictures.They said yes as the girls were traveling alone at night and that they wrote down the __36__ for safety reasons.The driver surprised us by saying,“Take __37__ picture as well in that case.”
He showed us a newspaper in which one article about him was printed along with his photograph.In the article it was written that this driver took an initiative (主动行为) to __38__ women passengers and make sure of their safety.He never asks extra money from anybody.He believes that dropping people in their home __39__ is the best reward (回报) for his services.The feeling of self worth comes to him not by making extra money __40__ by doing his job.
31.A.teachers B.friends
C.parents D.kids
32.A.got B.tried
C.prepared D.finished
33.A.relaxed B.angry
C.happy D.upset
34.A.when B.how
C.why D.if
35.A.pay for B.care for
C.ask for D.look for
36.A.number B.price
C.time D.place
37.A.your B.my
C.our D.their
38.A.choose B.protect
C.hurt D.follow
39.A.quickly B.slowly
C.safely D.carefully
40.A.and B.or
C.but D.nor
第二节 (2025石家庄48中模拟)短文填空(共15题;每题1分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
Yesterday was Sunday and my sister was leaving for Shanghai on business.I planned 41.________ (go) to the airport to see her off.Unluckily,I 42.________ (oversleep) because the alarm clock didn't go off.When I called her,she told me that her flight had been 43.________ (cancel).After getting up,I decided to go to one of the 44.________ (big) markets in my city to buy some vegetables.
45.________ young lady sat beside me on the bus.She kept her head down 46.________ a long time.I could see that she was very upset.I wondered what she 47.________ (think) about.So I started to talk with her 48.________ we talked a lot.She thanked me and asked me for my address.When she got off the bus,I looked at her until she 49.________ (disappear).
Several weeks 50.________ (late),I received a letter from her.In the letter,she said that day she really wanted to give up her dream 51.________ some bad things happened.It was I who 52.________ (care) about her and encouraged her.She thanked me for talking with her and 53.________ (encourage) her.
Many things in our lives are 54.________ (expect).I never imagined that a short talk would make such a big 55.________ (different) to a person's life.
第三部分 阅读(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共15题;每题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Betty is searching for information for her school project named “________”.Her group chooses to introduce April Fool's Day.Here is the information she collects.
Funny April Fool's Day jokes from newspapers
In 2008 BBC News claimed that penguins could fly.It said that their cameraman saw this happen while filming at the South Pole.He said that,luckily,he filmed the event,and they showed some videos of penguins taking off and flying through the air.Of course,the BBC later reported they made up the whole story.
In 1981 Daily Mail had a story about a Japanese runner in the London marathon.The man was still running days after the race finished.The story explained that the player misunderstood the rules of the race.Instead of running for 26 miles,he believed he needed to run for 26 days.But he was lost somewhere in the middle of the British countryside.
Many big companies joined in the fun as well.In 1998,a famous fast food restaurant used a whole page of adverts in one of the daily newspapers to tell us that it was going to sell a hamburger for left handed people.It said that the new burger was just the same as the normal burger but they turned all the ingredients 180°.They said it would be easier for left handed people to eat.Thousands of people went to the restaurant to try and buy one.
56.【新考法 图片理解题】What could Picture A be like
57.What can we know from Betty's information
A.The runner from London entered the Japan marathon.
B.The runner kept running for 26 days in Britain.
C.The hamburger for left handed attracted many customers.
D.The company truly turned all the ingredients 180°.
58.Which could be the name of Betty's school project
A.Interesting Festivals B.Famous Newspapers
C.Amazing Wonders D.Great Players
B(2025石家庄一模)
Kayla had to go to a new school by the end of the term,because her father changed his job.Kayla was a little shy.Her face would turn red when the teacher asked her a question in class or when she was thinking about joining in group activities.
But inside,even with her fear,she had a strong will.She told herself that she wouldn't give up no matter how hard things got.It wasn't long before Kayla's determination (决心) faced a challenge.
In the first week at her new school,her science teacher gave her a project.She spent a long time reading books and searching the Internet.But after a few days,she found that the project was much more difficult than she had thought.She wondered if she could really do well.Just when she was about to cry,something nice happened.
Some of her classmates noticed that Kayla put in a lot of effort and was under great stress.They came to help.Lily sat with Kayla and showed her how to make a plan to make better use of her time.Mary helped her break the project into smaller parts.Tom told Kayla about some good research methods.
After a few more days of hard work,Kayla finished the project.It was really e…Her classmates were amazed at her work,and her teacher highly praised her.From that day on,Kayla knew she didn't have to do everything by herself.With the help and friendship of her classmates,she felt ready to face any challenge.
59.What kind of person is Kayla
A.Caring. B.Outgoing.
C.Humorous. D.Strong willed.
60.How did Mary help Kayla with the project
A.She told Kayla how to make good use of time.
B.She showed Kayla how to make a plan.
C.She helped Kayla to break the project into smaller parts.
D.She taught Kayla about some good research methods.
61.【新考法 单词还原题】What is the proper word in the sentence“It was really e…”?
A.Easy. B.Excellent.
C.Educational. D.Expensive.
C
The Smiths woke up earlier than usual.The hiking made them feel wide awake and excited to start the day as their eyes were open.
The family had a simple breakfast.They discussed the plan for the day at table.“Dad and I looked at a map last night,” said Mrs.Smith.“We found a nearby trail(小径).There are many interesting things along the way,and best of all,there will be a surprise at the end of the trail.”
“What kind of surprise?” asked Jenny.
“It won't be a surprise if we tell you,” laughed her mom.
They set out for hiking soon.It was a good day for seeing wildlife.Along the trail,the trees were filled with kinds of birds flying around.Hearing a noise in the grass,they stopped and saw two rabbits crossing the trail.After a while,Mike noticed several monkeys in the trees and Mr.Smith took photos before they ran away.
Then,they continued their hiking.Jenny and Mike were discussing what kind of snake they had just seen on the way.At this moment,they came to an open area with some small pools.The kids' eyes grew wide.They looked at their parents.
“Is this the surprise?” asked Mike in excitement.
Mr.and Mrs.Smith smiled as they walked over to one of the small pools.Steam(蒸汽) rose into the air.“They're hot springs(温泉),” explained Mr.Smith.“The heat is produced from inside Earth.”
“I can't believe it! Mom and Dad.This is a great surprise,” jumped Jenny.
62.Why did the Smiths wake up earlier
A.Because of the map.
B.Because of the trail.
C.Because of the hiking.
D.Because of the breakfast.
63.Which is the right order of the animals they saw on the way
A.snakes→birds→rabbits→monkeys
B.monkeys→snakes→birds→rabbits
C.rabbits→snakes→monkeys→birds
D.birds→rabbits→monkeys→snakes
64.What does the underlined word “surprise” refer to(指代)
A.An open area.
B.The hot spring.
C.A nearby trail.
D.The heat from inside Earth.
65.Why did the family make the plan for the day
A.To take photos. B.To enjoy nature.
C.To watch birds. D.To protect wildlife.
D(2025河北九地市模拟)
There are always many people who say“Lucky me”,while others always complain(抱怨)“What bad luck!”What makes this difference?In fact,these lucky people are no more truly lucky or special than you and me.They simply have a few good habits and behaviors.
Lucky people always use their time wisely and make the most of every day because time is flying.One day,you are 16 years old and have your whole life in front of you.Then suddenly you wake up in 40 years old.Yes,this is how quickly time flies.So don't waste it on meaningless things.
Besides,lucky people believe that they are lucky,so they face life hopefully.They are always in a good position and see only challenges,not problems in front of them.The ability to be active without turning a blind eye to problems is of great value.
Lucky people are not ruled by stress and try to keep calm in all conditions.This helps them apply their emotional(情感的) strength properly and remain calm no matter what happens.Luckily,the ways for dealing with feelings and stressful situations are available for everyone,and with some practice,you can have them.
As you can see,luck is more about a person's attitude(态度).Lucky people are believed to be more active and stronger,and you can learn from their habits and beha viors.Next time when you want to complain your bad luck,please change your attitude.Maybe that is a good thing.
66.Which question could best help us find out the writer's purpose
A.Did the writer introduce some lucky people
B.Did the writer share a story about good luck
C.Did the writer study the true meaning of luck
D.Did the writer describe what good luck a man may have
67.Why do lucky people always make the most of every day
A.They grow old more easily.
B.They want to become wise.
C.Time goes very quickly.
D.They have to do many things.
68.What does the underlined word“apply” mean
A.Use. B.Lose.
C.Avoid. D.Hide.
69.What is the best title for the text
A.How to Become a Lucky Person
B.How Lucky People Use Their Time
C.How to Change Your Attitude Towards Life
D.How to Be a Happy Person
70.Where is the text probably from
A.A tour map. B.A school notice.
C.A sports report. D.A magazine.
第二节 阅读表达(共5题;每题2分,满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
It is not always easy to discover yourself.When I was young,I had a beautiful dream.But an accident changed everything.
To me,skating was more important than anything else in the world.Nothing else filled my heart with so much joy.I spent twenty hours a week developing my skills.I had no social life or interests other than skating.I often took part in skating competitions.
Unfortunately,I fell and was badly injured in a competition.The doctor told me that I couldn't skate anymore.The pain in my back was hard to bear and even basic daily tasks became difficult.
This made me lose confidence.I lost heart and had no idea what I would become.After six months of suffering(痛苦),something had to change.Instead of sitting around and wasting my days,I began to work with local community service projects.I am good at skating.By volun teering as a skating teacher for kids,I found a new interest.Little by little,I stepped out of the shadow(阴影).
Sometimes challenges will get in our way.We can choose to stay behind or try to get past these challenges.My accident was a challenge that failed to stop me from reaching success.Today,I'm a very confident person.
71.What was the most important to the writer when he was young
________________________________________________________________
72.What accident happened to the writer
________________________________________________________________
73.Where did the writer begin to work
________________________________________________________________
74.Why did the writer teach kids to skate
________________________________________________________________
75.What will you choose if challenges get in your way?Why
________________________________________________________________
第四部分 情景交际(满分10分)
补全对话(共5题;每题2分,满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(He Yifan is talking about an accident yesterday with his friend.)
A:Hello,He Yifan!Why didn't you come to school on time yesterday morning
B:76.________________
A:An accident?Was it serious
B:No,it wasn't.
A:77.________________
B:When my friend Kate and I came to school by bike,a car hit her and she was hurt.
A:78.________________
B:I called her parents,and we took her to the hospital.
A:79.________________
B:She is feeling much better now.
A:How lucky she is!I think safety must come first.So we should try to keep ourselves safe.
B:80.________________
第五部分 写作(满分15分)
书面表达
81.学校正在举行征文活动,请以“My Unlucky Day”为题写一篇文章,词数80左右。文章叙述要包含以下方面:
·What happened
·When and where did it happen
·How did it make you feel?Why
·What did you learn from the experience
My Unlucky Day
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
【详解答案】
听力材料
第一节 听句子,选择最佳答语
下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的第二遍朗读后,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出该句的最佳答语。
No.1.Shall we go swimming tomorrow
No.2.May I ask who is calling
No.3.Excuse me,how can I get to the supermarket
No.4.Whose telephone is on the table
No.5.If you are surprised at the news,what would you say
第二节 听对话和问题,选择正确答案
下面你将听到六组对话和十三个问题,每组对话和问题读两遍。请你听完对话和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。
请听第一组对话,回答第6题。
W:You look sad.What happened
M:I went to the shop to buy a camera,but I left my keys in the shop.
W:That's terrible.
Question No.6.What was left in the shop
请听第二组对话,回答第7题。
M:Did you see the accident
W:Yes.I was walking near the park when the car hit the tall tree.
Question No.7.What was the girl doing when the accident happened
请听第三组对话,回答第8、9题。
M:Did you go to the museum last Wednesday,Mary
W:Yes.But we didn't see any paintings there.
M:You didn't?Why
W:We took the wrong bus that day.When we got there,the museum was already closed.
M:That's terrible.How did you get there
W:We waited for No.15 bus,but No.30 bus came first,and the driver said we could take it to Green Street.So,we took No.30 bus there finally.
M:Yes.But Green Street is a long way from the museum.So,you finally got to the museum.However,it was closed.
Question No.8.Why did Mary fail to see the paintings
Question No.9.Which bus did Mary take to the museum
请听第四组对话,回答第10~12题。
W:Good morning,Mr.Green.What's the matter
M:Hello,doctor.I am always tired,and I don't sleep well.
W:OK.How long have you been like this
M:Since I started my new job.
W:What do you do
M:I am a computer programmer.I always work about 12 hours a day.
W:12 hours?That's a lot.And how much exercise do you get
M:Not much.I do not have the time.
W:It seems that you work too much.You'd better work less and have time to get more exercise.
M:I'll try.Thanks.
Question No.10.What does Mr.Green do
Question No.11.Why doesn't Mr.Green sleep well
Question No.12.What does the doctor advise Mr.Green to do
请听第五组对话,回答第13~15题。
M:Hi,Mary.Would you like to go fishing with me
W:Sure,I'd love to.It's relaxing.Where do you want to go
M:We can go to the river.
W:Oh,the river's too far from here.Shall we go to the lake
M:OK.Let's drive there.We can get to the lake in 10 minutes.
W:I'll get the fishing tools for you.
M:That's great!We'll have fresh fish for dinner!
Question No.13.Where will they go
Question No.14.How will they go there
Question No.15.What will they have for dinner
请听第六组对话,回答第16~18题。
M:Hi,Mary!Your home is lovely!
W:Thank you,Tom.
M:It's very close to your office,isn't it
W:Yes,it is.I always walk to work,even when it rains!
M:I usually take the bus!
W:How far is it from your home to your office
M:About 20 kilometers.
W:That's far away.Well,please eat the cake.
M:Thanks.It's delicious!Do you usually cook at home
W:Yes,I always have breakfast and supper at home.
M:You must be good at cooking,right
W:Sure.I think it's easy,and it's healthy to eat at home.
Question No.16.How does Mary go to work
Question No.17.Where does Mary have supper
Question No.18.Why does Mary usually cook at home
第三节 听短文和问题,选择正确答案
下面你将听到两篇短文和七个问题,每篇短文和问题读两遍。请你听完短文和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。
请听第一篇短文,回答第19~21题。
Last Sunday,Anna went shopping with her mother.Anna wanted to buy a new coat.She found a green coat in Happy Shop,but it was too small.And the big ones were yellow or blue.Anna didn't like these colors,so her mother advised going to another clothes store.Then they went to Center Shop,but they still didn't find the right one.At last,they found a nice green coat in Corner Shop.Anna tried it on and it went well with her trousers.The coat was nice and cheap.It only cost 20 dollars.Anna felt very happy.
Question No.19.Who did Anna go shopping with
Question No.20.What color does Anna like
Question No.21.How much did she pay for the coat
请听第二篇短文,回答第22~25题。
Last month,our school held a speech competition.It was about the development of our motherland.It lasted three days.My classmate Li Hua took part in it for our class.Before the competition,he was nervous because he didn't know how to prepare for it.Our English teacher told him to search for information on the Internet.Thanks to this suggestion,Li Hua got to know more about the development of our motherland.He was surprised at her great changes and felt proud.He spent five days preparing for it and finally won first prize.Li Hua was very happy about the result.
Question No.22.How long did the competition last
Question No.23.How did Li Hua feel before the competition
Question No.24.What was the English teacher's advice
Question No.25.What prize did Li Hua win
第四节 听短文填空
下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文内容和提示,在信息表中相应的横线上填入所缺信息。
Ladies and gentlemen,attention,please!This is the service center of Walmart.Now Mrs.Smith is looking for Betty Smith,a girl of 8 years old,who has short brown hair and is 1.25 meters tall.She is wearing a pink blouse and blue jeans.She is carrying a white bag on her back and a toy rabbit in her hand.If anyone sees her,please call our service center and the telephone number is 766 9102.Betty Smith,if you hear our message,please come to Room 205,on the fourth floor as soon as possible.Mom is waiting for you.
Thank you!
听力部分到此结束。
1~5 CCBCC 6~7 CA 8~9 CB
10~12 CBC 13~15 BCB 16~18 ABC
19~21 BAB 22~25 BCCA
26.eight/8 27.pink 28.rabbit
29.center 30.fourth
【语篇解读】德里对于女人来说并不是安全的地方,作者和朋友们昨天晚上去参加派对,很晚了,父母打电话叫他们回家。但是车坏了,他们只能打车。然而,并没有司机愿意接单。这时他们遇到了一位非常好的司机,司机不多收额外的钱,还主动护送女乘客回家,确保她们的安全。
31.C 解析:句意:我们的父母开始打来电话,问我们在哪里。teachers老师;friends朋友;parents父母;kids孩子。根据“asking about where we were”以及下句中“parents”可推知,作者他们很晚了还没回家,父母很担心,给他们打电话。故选C。
32.B 解析:句意:我们中的两个男孩尝试了各种方法,但是车都不能启动。got得到;tried尝试;prepared准备;finished完成。根据“Unluckily,our car broke down.”可知他们的车坏了,再根据“but the car didn't start”可知,是尝试了各种办法,车子还是不能启动。故选B。
33.D 解析:句意:我们女孩们开始变得不安。relaxed放松的;angry生气的;happy开心的;upset不安的。根据“but the car didn't start”以及上文提到女性在德里的安全问题可知,她们应该是不安的。故选D。
34.D 解析:句意:最后,我们拦了一辆出租车,问司机他是否愿意去我们的目的地。when当……时候;how怎么样;why为什么;if是否。根据“we stopped a taxi and asked the driver…he would go to our destination”以及语境可知,此处指询问司机是否愿意去目的地。故选D。
35.C 解析:句意:我们问他将要多少钱,他说:“你们先上车,然后我就会说。”pay for付钱;care for关心;ask for要,要求;look for寻找。根据“We asked him how much he would…”以及语境可知,是问司机打算要多少钱。故选C。
36.A 解析:句意:他们说是的,因为女孩们晚上独自出门,出于安全原因他们写下号码。number号码;price价格;time时间;place地点。根据“We got in and the boys took pictures of the taxi's license plate.”可知,男孩们拍下了车牌,此此处表示记下车牌号码。故选A。
37.B 解析:句意:既然出于安全原因,也拍下我的照片吧。your你(们)的;my我的;our我们的;their他/她/它们的。根据“in that case”以及此句是司机的直接引语可知,司机让男孩们也拍下自己的照片。故选B。
38.B 解析:句意:在文章中写着这位司机主动保护女乘客,确保她们的安全。choose选择;protect保护;hurt伤害;follow跟随。根据“make sure of their safety”可知,是保护女性乘客,确保她们的安全,因此protect符合句意。故选B。
39.C 解析:句意:他认为安全地送乘客到家是对他服务最好的回报。quickly快速地;slowly慢慢地;safely安全地;carefully小心地。根据“…make sure of their safety.”可知,司机认为乘客能安全到家对他来说很重要。故选C。
40.C 解析:句意:这种自我价值的感觉不是来自赚外快,而是做好他的工作。and和;而且;or或者,否则;but但是;nor也不。根据句意可知,此处是固定结构“not…but…”,表示“不是……而是……”。故选C。
41.to go 42.overslept
43.canceled/cancelled 44.biggest
45.A 46.for 47.was thinking
48.and 49.disappeared 50.later
51.because 52.cared 53.encouraging
54.unexpected 55.difference
A
【语篇解读】本文讲述了贝蒂小组搜索到的关于愚人节有趣的事情。
56.B 解析:图片理解题。根据表格内第一栏中“In 2008 BBC News claimed that penguins could fly.”可知,图片A应该是一张关于企鹅会飞的图片。故选B。
57.C 解析:细节理解题。根据表格内第三栏中“Thousands of people went to the restaurant to try and buy one.”可知,这种专门给左撇子设计的汉堡吸引了很多人到店尝试和购买。故选C。
58.A 解析:推理判断题。根据文章内容可知,本文介绍了愚人节各地报纸上刊登的关于愚人节的有趣故事。因此贝蒂学校项目的名字应该是“有趣的节日”。故选A。
B
【语篇解读】本文主要讲述了Kayla因为父亲工作变动而转学到新学校,虽然她有点儿害羞,但内心坚强。她在面对科学项目的挑战时,得到了同学们的帮助,最终成功完成了项目,并从中学会了团队合作的重要性。
59.D 解析:细节理解题。根据第二段“But inside,even with her fear,she had a strong will.She told herself that she wouldn't give up no matter how hard things got.”可知,Kayla是一个意志坚强的人。故选D。
60.C 解析:细节理解题。根据第四段“Mary helped her break the project into smaller parts.”可知,Mary帮助Kayla将项目分解成更小的部分。故选C。
61.B 解析:单词还原题。根据第五段“Her classmates were amazed at her work,and her teacher highly praised her.”可知,同学们对Kayla的表现感到惊讶,老师也高度赞扬了她,这说明Kayla的项目完成得很好。excellent“优秀的”,符合语境。故选B。
C
【语篇解读】本文讲述了史密斯一家人早起,计划进行一次远足活动,他们在路上看到了各种动物,最后到达了一个有温泉的地方。这就是史密斯夫妇给孩子们的惊喜。
62.C 解析: 细节理解题。根据“The Smiths woke up earlier than usual.The hiking made them feel wide awake and excited to start the day as their eyes were open.”可知,史密斯一家人早起是因为他们要去远足。故选C。
63.D 解析: 细节理解题。根据“Along the trail,the trees were filled with kinds of birds flying around...they stopped and saw two rabbits crossing the trail.After a while,Mike noticed several monkeys in the trees”以及“Jenny and Mike were discussing what kind of snake they had just seen on the way.”可知,他们在路上先后看到了鸟、兔子、猴子和蛇。故选D。
64.B 解析:推理判断题。根据“‘They're hot springs(温泉),’explained Mr.Smith.”可知,他们所说的惊喜是温泉。故选B。
65.B 解析: 推理判断题。根据“‘Dad and I looked at a map last night,’said Mrs.Smith.‘We found a nearby trail(小径).There are many interesting things along the way,and best of all,there will be a surprise at the end of the trail.’”及全文可知,史密斯一家做远足计划是为了更好地享受大自然的美景。故选B。
D
【语篇解读】文章主要介绍了运气更多的是在于一个人的态度,幸运的人往往更积极,意志更强大,你也可以从他们的行为和习惯中学到东西,让运气站在你这一边,成为一个幸运的人。
66.C 解析:写作意图题。根据文章第一段“In fact,these lucky people are no more truly lucky or special than you and me.They simply have a few good habits and behaviors.”可知,作者是想谈论运气的真实含义。 故选C。
67.C 解析:细节理解题。根据第二段“Lucky people always use their time wisely and make the most of every day because time is flying.”可知,幸运的人总是充分利用每一天,因为时间飞逝。故选 C。
68.A 解析:词义猜测题。Use使用;Lose失去;Avoid避免;Hide 隐藏。根据画线单词所在句上句“Lucky people are not ruled by stress and try to keep calm in all conditions.”可知,不论发生什么事,幸运的人能够恰当地运用他们的感情力量保持冷静。由此可知,apply意为“运用”,与Use意思相近。故选A。
69.A 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要谈论了运气的真实含义,告诉我们如何成为一个幸运的人。故选 A。
70.D 解析:文章出处题。根据文章内容可知,本文主要介绍了运气更多的是在于一个人的态度,再结合文体和写作手法可推知,这篇文章可能来自一本杂志。故选D。
71.Skating.
72.The writer fell and was badly injured in a competition.
73.At the local community.
74.Because the writer was good at skating.
75.I will choose to face it bravely.Because only in this way can I reach success.(答案不唯一,合理即可)
76.Because there was a traffic accident on my way to school.
77.How did it happen
78.What happened then/next
79.How is she (feeling) now
80.I agree with you/I think so.
81.One possible version:
My Unlucky Day
I will always remember the date—March 12.
On that night before March 12,there was a football match on TV,so I went to bed very late.When I woke up the next morning,it was already 7:50.I got up quickly and did not have breakfast.By the time I rushed to the bus stop,the last school bus had already left.So I had to run to school.Before I got to school,the teacher had started teaching.I felt so worried.Fortunate ly,my teacher allowed me to get into the classroom.When I sat down,I found I had left my textbook at home.Finally,it was time for lunch.But when I got to the restaurant,I realized I did not have money with me,so I had to borrow some money from my friend.
What an unlucky day!From then on,I have been more careful and organized.
期中评估测试卷
1~5 AABCB 6~7 BC 8~9 CB
10~12 BCB 13~15 BCB 16~18 ACB
19~21ABB 22~25 ABAB
26.ten/10 27.Sleeping 28.notes
29.swimming 30.discuss
【语篇解读】本文主要讨论了人们在送礼时的不同习惯和心理。作者自己通常会拖到最后一刻才选购礼物,而有些人则擅长提前规划,送出精心挑选的独特礼物。
31.B 解析:句意:对比之下,我一直等到最后一刻,仔细检查我的购买历史记录,以确保我没有给某人不必要的礼物。ask问;wait等待;receive接收;miss思念,错过。根据前句“who plan in advance for all gifts they need to buy during the holidays”以及Meanwhile可知,此处是与前面截然不同的情况,应该是一直等到最后一刻。故选B。
32.D 解析:句意同上。fashionable流行的;strange奇怪的;expensive昂贵的;unnecessary不必要的。根据“double checking my purchase history”可知,应是确保没有给某人不必要的礼物。故选D。
33.D 解析:句意:我喜欢送礼物,但发现这很有挑战性。boring无聊的;upsetting令人心烦意乱的;meaningless没有意义的;challenging具有挑战性的。根据“Yet I know others who excel at it.They do everything in advance”可知,应是作者发现送礼物很有挑战性。故选D。
34.C 解析:句意:他们做任何事情都是事先准备好,所以这些礼物是珍贵而独特的。likely可能的;useless无用的;precious珍贵的;complicated复杂的。根据“They do everything in advance”及“unique”可知,他们送的这些礼物应是珍贵而独特的。故选C。
35.D 解析:句意:匹兹堡大学研究送礼心理学的Peggy Liu说:“有技巧的送礼者会做一些事情,比如记录过去的礼物,注意人们是否喜欢它们,并使用送礼方法。”searching for搜索;taking care of照顾;making use of利用;keeping track of记录。根据“noting whether people liked them and using a gifting formula (方法)”可知,应是记录过去的礼物。故选D。
36.C 解析:句意:尽管没有正式的研究表明哪些类型的人更擅长送礼,Liu声称,最好的送礼者在送完美的礼物时往往会“有成就感”,他们甚至可能将自己出色的送礼能力视为自己身份的一部分。So因此;If如果;Although尽管;When当……时候。根据“there's no formal research on what types of personalities are better at giving gifts…part of their identity”可知,这里是由Although引导的让步状语从句。故选C。
37.D 解析:句意同上。shame羞耻;hope希望;humor幽默;achievement成就。根据“and they may even view their ability to gift well as part of their identity”可知,应是最好的送礼者在送完美的礼物时往往会“有成就感”。故选D。
38.A 解析:句意:例如,当别人给予积极的反馈时,这会让送礼者感到被认可,这会鼓励他们在送礼时继续花费额外的时间和精力。positive积极的;immediate立即的;negative消极的;effective有效的。根据“it makes the gift giver feel acknowledged”可知,应是当别人给予积极的反馈时。故选A。
39.B 解析:句意同上。reminds提醒;encourages鼓励;forces强迫;requires要求。根据“it makes the gift giver feel acknowledged,which…them to continue spending extra time and care when giving gifts”可知,应是会鼓励他们在送礼时继续花费额外的时间和精力。故选B。
40.A 解析:句意:Liu解释说,这样可以增加送礼的乐趣。enjoyment乐趣;expense费用;uncertainty不确定性;pressure压力。根据“That can increase the…from the gift giving experience”及语境可知,应是可以增加送礼的乐趣。故选A。
41.for 42.felt 43.hardly 44.to be
45.Finally 46.proud 47.myself
48.had pointed 49.a 50.was walking
51.so 52.them 53.became
54.playing 55.because
A
【语篇解读】本文是两封邮件,一封是Hai的求助信,另一封是Li Ming就Hai求助的内容所写的回复信。本文通过Li Ming的建议告诉我们遇到问题要懂得求助,多方面尝试改善与父母的关系,接受父母的缺点,拥有宽容之心,正确处理与父母的关系。
56.C 解析:细节理解题。由第一封信中“What should I do I really need your help.”可知,Hai写这封信的目的是求助。故选C。
57.B 解析:细节理解题。由第二封信的第一段中“My dad is very similar to yours.He is always busy.”可知,Li Ming的爸爸和Hai的爸爸一样,都非常忙。故选B。
58.D 解析:推理判断题。由第二封信的第二段中“I think you can suggest an activity you could do together”可知,邀请爸爸一起做最喜欢的运动是合理的。故选D。
B
【语篇解读】本文主要讲述了Naomi在新学校的第一天,因为妈妈的穿着而感到十分尴尬,害怕被嘲笑。后来在和Emily的沟通中,她了解到Emily无法每天见到妈妈,而且Emily很羡慕Naomi有妈妈的陪伴。故事告诉我们:真正重要的其实是家人的陪伴,而不是虚无的面子。
59.D 解析:细节理解题。根据第一段中“It was her first day in the new school,and her mom had completely ruined (破坏) it by coming to the school.Not only because she came to the school,but also because she wore that stupid sweater and jeans.”可知,Naomi感到尴尬的原因是妈妈穿着笨拙的衣服来她的学校。故选D。
60.A 解析:单词还原题。结合文章可知,此处表示Naomi很后悔生妈妈的气,所以她跟自己许诺,稍后要跟妈妈道歉。Promised符合题意。故选A。
61.B 解析:推理判断题。通读全文可知,Naomi一开始因为妈妈让自己丢了面子而觉得尴尬,在和Emily沟通后,最终意识到了家人的陪伴才是最重要的。故选B。
C
【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了学校和家长应该鼓励并要求青少年学习基本的生活技能,养成良好的劳动习惯。青少年应该每年掌握一到两项生活技能,以便能够解决将来遇到的问题。
62.C 解析:细节理解题。根据“Teens will finally grow up some day,leaving their parents and facing the challenges in life alone.So they should learn basic life skills and form good working habits.” 可知,青少年最终有一天会长大,会离开父母独自面对挑战,所以他们应该学会基本的生活技能,形成好的劳动习惯。故作者是通过列出事实开始文章的。故选C。
63.B 解析:推理判断题。根据第二段中“Many teens do not value(看重) the importance of working hard.There is a teenager girl named Nancy...she could not find a clean dish or a clean shirt.”可知,作者举Nancy的例子主要是为了说明许多青少年不重视辛勤劳动的重要性。故选B。
64.D 解析:细节理解题。根据最后一段中“These skills can include cooking,washing their own clothes and tidying their rooms.”可知,生活技能不包括玩电脑游戏。故选D。
65.C 解析:细节理解题。根据第二段中“The government has been trying to pay attention to the importance of hard working spirit education.”可知,C项“政府从来不重视劳动教育”与文章不符,表述错误。故选C。
D
【语篇解读】本文主要介绍了世界微笑日,包括世界微笑日的活动目的、如何被创造出来的以及在这一天人们可以做什么。
66.D 解析:段落大意题。根据第二段内容可知,第二段主要介绍Harvey是如何创造出世界微笑日的。故选D。
67.B 解析:词义猜测题。Waste浪费;Contribute贡献;Add增加;Cherish珍视。根据第三段中“There are a number of things you can do on that day to make people around you smile.” 可知,Harvey提出了世界微笑日使用笑脸的想法,让人们贡献出一天去微笑待人,并使他人微笑。由此可知,devote意为“贡献”,与Contribute意思相近。故选B。
68.A 解析:细节理解题。根据第二段“It is said that Harvey Ball,an artist from the US,created it...Later,Harvey came up with the idea of the smiling face for World Smile Day...kind acts.”可知,Harvey非常有创造力。故选A。
69.D 解析:细节理解题。根据第三段中“like buying a stranger a cup of coffee,offering your seat to people in need on the bus,etc.Or you can surprise someone in your family with a gift,by cooking a meal,or doing something special”可知,A、B、C三项在文中都有提到,D项没有提到。故选D。
70.D 解析:标题归纳题。文章介绍了世界微笑日的活动目的、如何被创造出来的以及在这一天人们可以做什么,即是对世界微笑日的整体介绍。故选D。
71.He was already worrying about the coming summer.
72.Take advantage of the best that summer offers and ignore the rest.
73.They made snowballs and went skating together.
74.Age had forced Mr.Simpson to sell.
75.Mr.Simpson is an optimistic and wise person.From the story,we can learn that we should not worry about the things we can't change.Instead,we should try to find the positive side of every situation and make the most of it.(答案不唯一,合理即可)
76.What happened
77.Can you tell me how she's different/How is she different
78.Yes,I have.
79.What should I do ( then)
80.I see/Good idea/That's a good idea.
81.One possible version:
How to Get on Well with Others
As__we__all__know,it's__important__for__students__to__learn__to__get__on__well__
with__others.
To get along with classmates,we should always be friendly and helpful.Sharing ideas and listening actively are key to building strong relationships.In order to make our parents understand us better,communication is essential.We should express our feelings honestly while also respecting their opinions.When dealing with neighbors who inconvenience us,we should be polite and try to understand their perspectives,discussing the issue calmly to find a compromise.
By following these principles,we can create a harmonious environment around us.