Unit 13 We're trying to save the earth评估测试卷(含解析,含听力原文,无音频)人教版九年级全册

文档属性

名称 Unit 13 We're trying to save the earth评估测试卷(含解析,含听力原文,无音频)人教版九年级全册
格式 docx
文件大小 362.1KB
资源类型 教案
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2026-01-10 21:18:49

图片预览

文档简介

Unit 13 评估测试卷
(总分120分,考试时间120分钟)
第一部分 听力(共四节,满分30分)
第一节 听句子,选择最佳答语(共5题;每题
1分,满分5分)
1.A.He is reading.        B.He is in Shanghai.
C.He is very well.
2.A.Sure,with pleasure.       B.Yes,you can.
C.No,I don't.
3.A.Yes,I do.           B.Yes,I will.
C.No,never.
4.A.It's two weeks.        B.For half an hour.
C.In ten days.
5.A.When will you make the weekend plan
B.Why not make a plan for the weekend
C.What are you going to do on the weekend
第二节 听对话和问题,选择正确答案(共13题;每题1分,满分13分)
6.How does the woman go to work
7.What did the boy do yesterday
————————————————————————
8.What does Anna think of the film
A.Wonderful.           B.Exciting.
C.Boring.
9.Why did Anna feel sad after seeing the film
A.Because the pandas she liked died.
B.Because there are fewer pandas in the wild.
C.Because she couldn't join the Love Animal Club.
————————————————————————
10.What's wrong with Kate
A.She has a cough.        B.She has a fever.
C.She has a headache.
11.How long has Kate been like this
A.Two days. B.Three days.
C.Four days.
12.What does the doctor advise Kate to do
A.Go out for exercise.        B.Have a good rest.
C.Keep away from crowds.
————————————————————————
13.What is Amy doing
A.Reading books.          B.Listening to music.
C.Playing games.
14.What does Tony think of Erquan Yingyue
A.Soft and relaxing.        B.Beautiful but sad.
C.Exciting but noisy.
15.Why does Tony like rock music
A.Because it makes him feel excited.
B.Because it is interesting.
C.Because he thinks it is wonderful.
————————————————————————
16.How did the boy like his old neighborhood
A.It was nice.          B.It was noisy.
C.It was boring.
17.Where did the boy use to live
A.In an apartment.          B.In a house.
C.In a school.
18.What did he use to do on weekends
A.Surf the Internet.        B.Play baseball.
C.Hang out at the mall.
第三节 听短文和问题,选择正确答案(共7题;每题1分,满分7分)
19.What can the learners do in the summer courses
A.Make some young friends.
B.Take part in P.E.activities.
C.Learn foreign languages.
20.How much should the learners pay to take all the courses
A.100 dollars.           B.180 dollars.
C.260 dollars.
21.When will the learners e mail the form
A.By the end of June.        B.By the end of July.
C.By the end of April.
————————————————————————
22.Where was the first International Friendship Camp held
A.In China. B.In Italy.
C.In the US.
23.How long did the International Friendship Camp last in Beijing
A.Ten days. B.Two weeks.
C.A month.
24.How did Shirley describe some members of her host family
A.Patient. B.Clever.
C.Kind.
25.What does Simon like best in China
A.Chinese people.         B.Chinese food.
C.Parks.
第四节 听短文填空(共5题;每题1分,满分5分)
The speaker's 26.________ is about the environment.
Problems:Throwing away litter here and there is very 27.________ in their town.
It is 28.________ to their lives and the environment.
Solutions:Start to do something 29.________.
Help clean up 30.________ whenever possible.
第二部分 语言运用(共两节,满分25分)
第一节 完形填空(共10题;每题1分,满分10分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Last year,our community decided to take action to save the local river.For years,the river was __31__ polluted.Factories nearby dumped (倾倒) waste into it,and people threw trash everywhere.The water turned dark,and fish __32__ to survive.
One day,our science teacher showed us photos of the river from 10 years ago.It was so clear that you could see the bottom!We realized we couldn't __33__ anymore.First,we organized clean up activities.Every weekend,volunteers __34__ plastic bottles and plastic bags from the riverbank.Next,we wrote letters to the local government,asking them to __35__ stricter laws against pollution.Surprisingly,they agreed!
Now,the river is much __36__.Birds have returned,and children even swim in it in summer.Our success shows that small actions can make a big __37__.However,there's still more to do.We're __38__ to plant trees along the river to prevent soil erosion(侵蚀).Everyone should remember:protecting the environment isn't just a choice—it's a __39__.As the saying goes,“We don't inherit(继承) the earth from our ancestors;we borrow it __40__ our children.”
31.A.sadly B.heavily
C.well D.quickly
32.A.failed B.forgot
C.refused D.hated
33.A.put on B.put off
C.take away D.look after
34.A.bought B.sold
C.collected D.produced
35.A.plant B.break
C.follow D.create
36.A.dirtier B.cleaner
C.happier D.higher
37.A.mistake B.difference
C.problem D.decision
38.A.planning B.avoiding
C.enjoying D.regretting
39.A.game B.duty
C.hobby D.challenge
40.A.for B.to
C.with D.from
第二节 (2025邯郸模拟)短文填空(共15题;每题1分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。
Recycling is important for reducing waste and protecting the environment.However,many people still find it difficult to deal 41.________ their waste properly.The new intelligent waste recycling machine in Shanghai is a great way 42.________ (solve) this problem.It makes it much 43.________ (easy) for people to manage their waste.
The machine is quite 44.________ (use) and can recycle four main kinds of waste:fabric (织物),metal,paper,and plastic.Anyone will get paid in less than 2 minutes if he or she simply 45.________ (throw) recyclable waste into the machine.This not only encourages people to recycle 46.________ also helps to reduce the amount of waste that ends up in landfills.
The machine has been 47.________ (see) in some communities.Aunt Yu,one of the locals,said that the 48.________ (work) taught them how to use the machine.Now,they can complete the recycling process by following a few 49.________ (step).
Our planet is 50.________ (face) many environmental challenges.And it is up to all of us to take 51.________ (act) to build a greener future.By using this kind of machine,we can make a good influence 52.________ the environment.We can also make an effort 53.________ (create) a more sustainable (可持续的) future.
All in all,the new waste recycling machine is 54.________ example of using technology to protect the environment.Let us all do our part to reduce waste and build a 55.________ (green) future.
第三部分 阅读(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共15题;每题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
56.What should you do if you find a baby bird hurt
A.Just leave it there.
B.Call the animal center.
C.Put it back to its nest.
D.Feed it with healthy food.
57.Why should you do nothing about an unhurt baby bird with feathers
A.Because you might hurt it.
B.Because it is learning to fly.
C.Because it is afraid of people.
D.Because its mother will find it soon.
58.Where do you most probably find this passage
A.In a newspaper.
B.In an engineer's diary.
C.In a tourist guidebook.
D.In a student's notebook.
B
It might be strange to wear clothes made out of plastic bottles.But in fact,some clothing companies have already made clothes like these.
The clothing company of Alia Juma's showed its newest collection at a workshop in Shanghai.Eighteen kinds of clothes were made from recycled plastic bottles.“We realized that billions of water bottles are thrown in the ocean every year and they would take hundreds of years to break down.We should use them to do something meaningful to help the environment,” said Alia Juma,the company's designer.“5 bottles can make a shirt,10 a dress and 20 a short coat.”
Many other clothing companies are finding similar ways to save our planet these days.The process is rather simple.First,the plastic bottles are washed and cut into small pieces.And then they are melted (熔化) and shaped into small balls.Next,the balls are melted again to form threads (线).People can then use the threads to make different kinds of clothes.
According to Juma,it takes 67,000 bottles to create a ton of threads.This cuts down carbon emissions (碳排放) by 4.2 tons and water use by 6.2 tons compared with the normal way of making threads.
Some people may doubt wearing clothes made out of plastic bottles.But in fact,clothes made from plastic can be even better than those made from common materials.It seems that this creative way may lead to a g… future for fashion.
59.Why did Alia Juma choose recycled plastic bottles to make clothes
A.Because she wanted to help save our planet.
B.Because the normal way of making clothes was difficult.
C.Because plastic bottles could make more kinds of clothes.
D.Because people prefer clothes made from plastic bottles.
60.Which question can help readers know the main idea of Paragraph 3
A.Why are clothing companies finding similar ways to save our planet
B.How do clothing companies cut plastic bottles into pieces
C.Where do clothing companies find similar ways
D.What's the process of making clothes made from plastic bottles
61.【新考法 单词还原题】What is the proper word in the sentence “It seems that this creative way may lead to a g… future for fashion.”?
A.Greener. B.Greater.
C.Growing. D.Guiding.
C(2025临沂改编)
The Taklimakan Desert is the largest desert in China.It is about 337,600 square kilometers in the Tarim Basin in Xinjiang.The dry environment makes it difficult for life there.Sandstorms often happen,and the moving sand seriously influences the lives of local people and the natural environment in this area.However,the Chinese government and people have been making much effort to control the desert.Here are some of scientific and effective ways they have used.
One of the main ways is to build a tree belt (带) around the desert.By the end of 2023,a 2,761 kilometer long green belt had already been built around it.In 2024,the last part of the belt,285 kilometers,was finished.It's about 3,046 kilometers in total.The belt lies as a strong wall against the spread of the desert.
Biological ways are also widely used.For example,people grow special plants that can grow well with little water,like huyang,suosuo,shabang and so on.These plants hold the sand and reduce sandstorms.At the same time,they can also bring certain economic (经济的) bene fits to local people.
And the method of using solar power generation (太阳能发电) has been used too.By building greenhouses,people can grow vegetables and fruits.In this way,they can make full use of the land and light in the desert area.
Great changes have already taken place.The natural environment around the desert has been improved greatly.The local economy has also been developed rapidly.The success in the control of this desert shows:as long as we have a strong will and use scientific methods,we can protect the environment and build a better future for both people and nature.
62.How does the writer start the passage
A.By listing facts.
B.By giving examples.
C.By answering questions.
D.By telling stories.
63.What does the underlined word“effective”probably mean in Paragraph 1
A.Expensive. B.Simple.
C.Useful. D.Difficult.
64.Why do people grow special plants in the desert
A.To make the desert more beautiful.
B.To prevent sandstorms and get economic benefits.
C.To provide food for animals and make more money.
D.To save water in the desert.
65.Which of the following best shows the structure of the passage?(P=Paragraph)
D
What do the following animals have in common,pandas,tigers,whales,lions and camels(骆驼)?They are all in danger!
Animals are in danger for many reasons.Sadly,people's activities are some of them! Here are three reasons.
Excessive hunting(过度猎杀).For centuries,people have hunted elephants and tigers for money,and caught many other animals for their meat.So many wild animals leave the world at last.
Foreign animals.In 1505,Europeans found a beautiful island in the Indian Ocean named Mauritius.They brought dogs,pigs,monkeys and mice with them.It was bad for dodo birds.Dodo birds did not have any natural enemies(敌人) before.They picked up fruit falling down from trees and built their houses on the ground.Shortly after people came,however,dodo birds were in big trouble—people caught them for their meat,and those animals broke their houses and ate their eggs.The number of dodo birds first became less.In the end,they all perished and the last dodo bird lost its life in 1681.
Loss of home.People cut down forests for farming.They cut down trees to build houses.They build pools to make sure that they have enough water to use.However,they don't pay attention to protecting the environment.When they are trying to make their lives comfortable,the land for animals to live on becomes less and less.
Animals are people's good friends.People should learn to protect nature and get on well with animals.
66.What do pandas,lions and camels have in common
A.They are dangerous animals.
B.They are in danger.
C.They are useless animals.
D.They all live in forests.
67.Where did dodo birds live
A.They lived in the Indian land.
B.They lived in Europe.
C.They lived in Mauritius.
D.They lived in the US.
68.What does the underlined word “perished” in Paragraph 4 mean
A.Cried. B.Jumped.
C.Died. D.Arrived.
69.Why were some animals in danger
A.They had enemies from foreign places.
B.People caught them for fun.
C.They didn't know how to build houses.
D.People used too much water.
70.Which can be the best title for the passage
A.Protect Animals and Nature
B.Animals Live in Forests
C.Animals from Europe
D.Dodo Birds and Their Enemies
第二节 (2025河北模拟)阅读表达(共5题;每题2分,满分10分)
阅读下面短文,简略回答问题。
As the famous saying goes,“The best time to plant a tree is 20 years ago.The second best time is now.” The government of Kenya seems to have taken this lesson to heart.
It gave people the day off to plant trees on November 13,2023.The government made the decision to announce the day a national holiday in an effort to deal with deforestation (滥伐森林),which causes other problems such as flooding and species (物种) loss.
The goal for the holiday was to plant a total of 100 million trees,and progress was monitored (监视) through an Internet app.On that day,the government made sure 150 million seedlings (树苗) were available for free,and it also organized the buying and planting of trees at a reasonable price for those who wanted to plant more.
On November 15,government spokesperson Isaac Mwaura said that more than 150 million trees had been planted.The Kenyan government wants to see 15 billion trees planted over the next 10 years.
Lots of locals came to plant trees near the Athi River,Kenya's second longest river.One of them,Wycliffe Kamau,said,“I'm happy to be here to show my love for the environment.”
71.Why did the Kenyan government decide to set this national holiday
________________________________________________________________
72.What was the goal for this holiday
________________________________________________________________
73.How many new trees does the Kenyan government hope to see over the next 10 years
________________________________________________________________
74.How did Wycliffe Kamau feel about planting trees
________________________________________________________________
75.Do you think it's necessary to set a holiday for people to grow trees?Why or why not
________________________________________________________________
第四部分 情景交际(满分10分)
补全对话(共5题;每题2分,满分10分)
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Carol and his friend are talking about what they can do to protect the environment.)
A:Hi,Carol.I called you yesterday afternoon,but nobody picked it up.
B:76.________________
A:At 4 o'clock.
B:Well,I was shopping with my sister at Meetall Supermarket.
A:Oh.77.________________
B:No,we didn't.We just used the plastic bags offered by the supermarket.
A:Oh,no!You should take your own shopping bags.
B:78.________________ Next time I will.
A:Well,tomorrow we will go to plant trees in the city park.79.________________
B:Yes,I'd like to.It's everyone's duty to protect the environment.80.________________
A:Let's meet at 8:00 a.m.at the school gate.
第五部分 写作(满分15分)
书面表达
81.4月22日是世界地球日(The World Earth Day),2024年度的主题为“全球战塑”(Planet vs.Plastics)。你校英文报就该主题征集环保倡议书,请你根据下表内容,用英文写一则倡议书投稿。
Theme of 2024:Planet vs.Plastics
内容要点 参考词汇
Actions ·stop using plastic bags… ·reuse/recycle books and… ·ride a bike or walk to school …
Purposes ·reduce plastic pollution …
注意:
1.文中必须包含表格中的内容要点,可适当发挥;
2.文中不得出现真实姓名和学校等信息;
3.词数80左右,开头与结尾已给出,不计入总词数。
Saving the earth begins with small things.______________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
Let's take action now!
【详解答案】
听力材料
第一节 听句子,选择最佳答语
下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的第二遍朗读后,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出该句的最佳答语。
No.1.Where is his father
No.2.Can you buy me a newspaper on your way home
No.3.Have you ever been to the Great Wall
No.4.How long should I cook the meat
No.5.What do you ask if you want to know your friend's weekend plan
第二节 听对话和问题,选择正确答案
下面你将听到六组对话和十三个问题,每组对话和问题读两遍。请你听完对话和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。
请听第一组对话,回答第6题。
W:How do you get to work every day,Charlie
M:I ride a bike instead of taking a car now.What about you
W:Me,too.
M:Good!It can reduce the pollution.
Question No.6.How does the woman go to work
请听第二组对话,回答第7题。
M:We did some volunteer work yesterday.
W:Really?Did you clean the park or plant trees
M:Neither.We help some old people cross the street.
Question No.7.What did the boy do yesterday
请听第三组对话,回答第8、9题。
M:Hi,Anna.What did you do last night
W:Last night?Oh,I went to the cinema with my friend.
M:What is it about
W:It is about pandas.
M:What do you think of the film
W:It is wonderful,but I really feel sad because the number of wild pandas is growing smaller.
M:Yes,they are in danger now.I think we should do something for them.
W:I agree with you.Why not join the Love Animal Club
M:Sounds great.Let's go together.
Question No.8.What does Anna think of the film
Question No.9.Why did Anna feel sad after seeing the film
请听第四组对话,回答第10~12题。
M:Good afternoon,Kate!What's wrong with you
W:I have a headache.
M:How long have you been like this
W:Two days.
M:Let me take your temperature.Um…it's normal.Do you have a cough or runny nose
W:I have a runny nose,but I don't have a cough.
M:Well,Kate,you have a cold.But don't worry.I will give you some medicine.Take it three times a day.
W:What else should I do
M:Don't go out for exercise.Keep away from crowds and wash hands often.
W:Got it.Thanks.
Question No.10.What's wrong with Kate
Question No.11.How long has Kate been like this
Question No.12.What does the doctor advise Kate to do
请听第五组对话,回答第13~15题。
M:Hello,Amy.What are you listening to
W:Hi,Tony.I'm listening to Erquan Yingyue.
M:What kind of music is that
W:It's Chinese folk music.
M:Sounds beautiful but kind of sad.I like rock music better.
W:That's too noisy.
M:I don't think so.I feel excited when I listen to it.
Question No.13.What is Amy doing
Question No.14.What does Tony think of Erquan Yingyue
Question No.15.Why does Tony like rock music
请听第六组对话,回答第16~18题。
W:What's wrong,Kevin
M:I miss my old neighborhood.It's nice.
W:Don't you like living here
M:No.Well,I used to live near a big park and I used to go skateboarding every day.
W:There is a park in our neighborhood.
M:Yeah,I know.But it's very small.I can't go skateboarding there.
W:Oh,I see.
M:Also,I didn't use to live in an apartment.
W:Where did you use to live
M:I used to live in a house with a huge backyard.My friends and I used to play baseball there on weekends.But now I can't do that anymore.I just stay at home and surf the Internet.
W:Well,I'm sure you didn't use to have a mall near your old house.
M:No,I didn't.But I don't care.I don't like hanging out at malls.
Question No.16.How did the boy like his old neighborhood
Question No.17.Where did the boy use to live
Question No.18.What did he use to do on weekends
第三节 听短文和问题,选择正确答案
下面你将听到两篇短文和七个问题,每篇短文和问题读两遍。请你听完短文和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从每题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确答案。
请听第一篇短文,回答第19~21题。
Hello,everyone.Today I will tell you about our summer language courses.Our courses are for the young people who want to master the foreign languages,such as English,French and Italian.There are three courses in total.The price of one course is a hundred dollars,a hundred and eighty dollars for two courses and two hundred and sixty dollars for three courses.To take the courses,you should fill out a form first.You can get the form from our website:www..Please e mail the form to us by the end of June.Looking forward to you.
Question No.19.What can the learners do in the summer courses
Question No.20.How much should the learners pay to take all the courses
Question No.21.When will the learners e mail the form
请听第二篇短文,回答第22~25题。
The International Friendship Camp began in the US in 1967.It aims to help world peace by giving teenagers from different countries a chance to make friends.
Last year,the International Friendship Camp was held in Beijing.About 50 teenagers from around the world stayed with local families for two weeks.They had a great time.Antonio from Italy said,“I didn't expect Chinese teenagers to be so friendly.I thought they would be serious and hard working,because they have a lot of exams.However,they are active and outgoing.They are similar to Italian teenagers.” Shirley from Canada said,“Some members of my host family can't speak English but we have still become good friends.They are kind and generous.”Simon from England said,“I like my host family;we often go to the park after supper.They are friendly to me.The most important thing is that I like Chinese food.”
Question No.22.Where was the first International Friendship Camp held
Question No.23.How long did the International Friendship Camp last in Beijing
Question No.24.How did Shirley describe some members of her host family
Question No.25.What does Simon like best in China
第四节 听短文填空
下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文内容和提示,在信息表中相应的横线上填入所缺信息。
It's my turn to give a speech in our class.My speech is about the environment.These days,throwing away litter here and there is very common in our town.It is harmful to our lives and the environment.In order to change this situation,everyone should play a part in protecting the environment.
As for me,I will start to do something helpful.I will regard protecting the environment as my duty.I'll try to help keep our environment clean and tidy.I will also help clean up blocks whenever possible.I hope my behavior will make a difference.
听力部分到此结束。
1~5 BACBC 6~7 AC 8~9 AB
10~12 CAC 13~15 BBA 16~18 ABB
19~21 CCA 22~25 CBCB
26.speech mon 28.harmful
29.helpful 30.blocks
【语篇解读】本文讲述了作者所在的社区通过清理河流、推动立法等行动改善污染,并强调环保是每个人的责任。
31.B 解析:句意:多年来,这条河被严重污染。sadly悲伤地;heavily严重地;well好;quickly快速地。根据下文“Factories nearby dumped (倾倒) waste into it,and people threw trash everywhere”.可知,河流污染程度严重。故选B。
32.A 解析:句意:河水变黑了,鱼没能活下来。failed失败;forgot忘记;refused拒绝;hated讨厌。根据“The water turned dark”以及常识可知,这条河被污染了,鱼应是很难存活。故选A。
33.B 解析:句意:我们意识到我们不能再拖延了。put on穿上;put off推迟;take away拿走;look after照顾。根据上文“For years, the river was…polluted.Factories nearby dumped (倾倒) waste into it,and people threw trash everywhere.”可知,作者意识到他们不能再拖延了。故选B。
34.C 解析:句意:每个周末,志愿者们从河岸收集塑料瓶和塑料袋。bought购买;sold出售;collected收集;produced生产。根据上文“First,we organized clean up activities.”并结合选项可知,此处表示收集塑料瓶和塑料袋。故选C。
35.D 解析:句意:接下来,我们写信给当地政府,要求他们制定更严格的法律来治理污染。plant种植;break打破;follow遵守;create创造,创建。根据“asking them to…stricter laws against pollution”以及语境可知,此处指制定更严格的法律来治理污染。故选D。
36.B 解析:句意:现在河流干净多了。dirtier更脏的;cleaner更干净的;happier更快乐的;higher更高的。根据下文“Birds have returned,and children even swim in it in summer.”可知,环境改善了,河流干净多了。故选B。
37.B 解析:句意:我们的成功表明,小小的行动可以产生巨大的影响。mistake错误;difference差异;problem问题;decision决定。根据“Our success shows that small actions can make a big…”并结合选项可知,此处指小小的行动可以产生巨大的影响,make a big difference“产生巨大的影响”,是固定搭配。故选B。
38.A 解析:句意:我们正在计划沿河植树以防止水土流失。planning计划;avoiding避免;enjoying享受;regretting后悔。根据“to plant trees along the river to prevent soil erosion(侵蚀)”并结合选项可知,此处指计划。故选A。
39.B 解析:句意:每个人都应该记住:保护环境不仅仅是一种选择,也是一种责任。game游戏;duty责任;hobby爱好;challenge挑战。根据下文“We don't inherit (继承) the earth from our ancestors;we borrow it…our children.”可知,此处强调环保义务,指责任。故选B。
40.D 解析:句意:正如谚语所说,“我们不是从祖先那里继承了地球;而是从子孙那里借用了它。”for为了;to到;with和;from来自。borrow…from…“从……借……”,是固定搭配。故选D。
41.with 42.to solve 43.easier
44.useful 45.throws 46.but
47.seen 48.workers 49.steps
50.facing 51.action 52.on
53.to create 54.an 55.greener
A
【语篇解读】本文主要介绍了在发现受伤或未受伤的雏鸟时应该采取的正确措施。
56.B 解析: 细节理解题。根据“If the bird is HURT: Call the animal center (0 123 4567). ”可知,如果发现雏鸟受伤了,应该给动物中心打电话。故选B。
57.B 解析:细节理解题。根据“If it has FEATHERS:+Just leave it there!(It's learning how to fly!)”可知,对于一只没有受伤且有羽毛的雏鸟,什么都不做的原因是它正在学习飞行。故选B。
58.D 解析:文章出处题。根据文章右上角的“Class:Science Date:17/05/2025”并结合文章笔记本样式可推知,本文是一篇学生笔记,可以在学生的笔记本里看到。故选D。
B
【语篇解读】本文主要讲述了一些时尚品牌利用回收的塑料瓶制作环保服装的过程和优势,并探讨了这种创新对环境的积极影响。
59.A 解析:细节理解题。根据第二段中的“We should use them to do something meaningful to help the environment”可知,Alia Juma选择回收塑料瓶来制作衣服是因为她想帮助拯救地球。故选A。
60.D 解析:段落大意题。根据第三段中的“The process is rather simple.First,the plastic bottles are washed and cut into small pieces.And then they are melted (熔化) and shaped into small balls.Next,the balls are melted again to form threads (线).People can then use the threads to make different kinds of clothes.”可知,本段介绍了用塑料瓶做衣服的过程。故选D。
61.A 解析:单词还原题。根据设空所在句“It seems that this creative way may lead to a g… future for fashion.”并结合第四段中“This cuts down carbon emissions(碳排放)by 4.2 tons and water use by 6.2 tons compared with the normal way of making threads.”可知,此处表示这种创造性的方式可能会为时尚带来一个更环保的未来,选项A符合语境。故选A。
C
【语篇解读】本文介绍了塔克拉玛干沙漠的基本情况,并详细介绍了中国政府和人民为控制沙漠的扩张所采用的一些科学且有效的方法。
62.A 解析:推理判断题。根据第一段“The Taklimakan Desert is the largest desert in China.It is about 337,600 square kilometers in the Tarim Basin in Xinjiang.The dry environment makes it difficult for life there.Sandstorms often happen”可知,作者通过列举塔克拉玛干沙漠的面积、环境状况等事实来开篇。故选A。
63.C 解析:词义猜测题。根据第一段“However,the Chinese government and people have been making much effort to control the desert.Here are some of scientific and effective ways they have used.”可知,中国政府和人民一直在努力控制沙漠,文章介绍了一些科学有效的方法。因此effective表示“有效的”,与useful语义相近。故选C。
64.B 解析:细节理解题。根据第三段“For example,people grow special plants that can grow well with little water…These plants hold the sand and reduce sandstorms.At the same time,they can also bring certain economic (经济的) benefits to local people.”可知,人们在沙漠中种植特殊的植物是为了固沙并减少沙尘暴,同时能获得一定的经济效益。故选B。
65.B 解析:篇章结构题。文章第一段总述塔克拉玛干沙漠的环境状况以及中国政府和人民努力治理沙漠并应用了一些科学有效的方法;第二、三、四段分别介绍了这些方法;第五段总结治理沙漠取得的成就。因此文章的结构是“总—分—总”。故选B。
D
【语篇解读】本文分析了几种动物面临危险的原因,并呼吁人们应该学会保护自然,与动物和谐相处。
66.B 解析:细节理解题。根据第一段“What do the following animals have in common,pandas,tigers,whales,lions and camels(骆驼)?They are all in danger!”可知,熊猫、狮子和骆驼的共同之处是它们都处于危险之中。故选B。
67.C 解析:细节理解题。根据第四段中“In 1505,Europeans found a beautiful island in the Indian Ocean named Mauri tius.They brought dogs,pigs,monkeys and mice with them.It was bad for dodo birds.Dodo birds did not have any natural enemies(敌人) before.”可知,渡渡鸟生活在一个叫毛里求斯的岛屿上。故选C。
68.C 解析:词义猜测题。根据第四段中“In the end,they all perished and the last dodo bird lost its life in 1681.”可知,最后一只渡渡鸟在1681年失去了生命。因此“perished”意为“死亡”。故选C。
69.A 解析:细节理解题。根据第四段中“Foreign animals.”并结合渡渡鸟由于外来天敌而灭绝的例子可知,动物有危险的一个原因是有外来天敌。故A项表述正确。故选A。
70.A 解析:标题归纳题。根据全文内容可知,短文分析了动物面临危险的几种原因,并呼吁人们应该学会保护自然,与动物和谐相处。因此A项“保护动物和自然”可做本文的最佳标题。故选A。
71.To deal with deforestation.
72.To plant a total of 100 million trees.
73.15 billion new trees.
74.Happy.
75.Yes.Because setting a holiday for people to grow trees can raise people's awareness of planting trees to protect the ecological environment.(答案不唯一,合理即可)
76.What time did you call me
77.Did you take your own shopping bags
78.You're right.
79.Would you like to join us
80.When and where shall we meet
81.One possible version:
Saving__the__earth__begins__with__small__things.It is much easier than you may think to help reduce plastic pollution and protect our planet in daily life.
For example,we can stop using plastic bags when shopping,or recycle our old books and clothes,which will surely help cut down pollution.Walking and biking are also good ways to reduce greenhouse gases.If the destination is a bit far,we can take public transportation.We can also join environmental programs,such as the City Park Clean up Day,to help make a greener world.
All these small things can make a difference and lead to a better future.
Let's__take__action__now!