Unit 1 Face values Starting out & Understanding ideas
一、单词拼写
1.He p________ to his family that everything was fine.
2.The theatre managed to b________ its audiences by cutting ticket prices.
3.If that’s all the thanks I get,I won’t ________ (苦恼) in future!
4.You were suffering from a period of o________ depression after losing your job.
5.They refused to ________ (承认) that they were defeated.
二、语法填空
6.We’re going to have this picture ________ (enlarge) to make our memories fresh.
7.The students live in ________ (dormitory) or apartments or with local families.
8.It’s true that inner beauty is important, but external beauty shouldn’t ________ (overlook).
9.With so many things ________ (bother) me, I hope you can offer me some practical advice.
10.As a matter of fact, my opinions are not always ________ (identity) with my parents’.
三、完成句子
11.从社会背景来看,孩子们成就的差异并不是完全可以解释的。
The differences in the children’s achievements were not wholly explainable _______________.
12.更糟糕的是,一些广告千方百计误导人们的注意力。
What makes things worse is that ______________________________ misguide people’s attention.
13.阅读你能找到的任何一本书对你扩展知识都是必要的。
____________________________ is necessary for you to expand your knowledge.
14.许多毕业生在面试时表现出缺乏自信。
Many graduates show ____________________ during an interview.
15.正如他所说,拯救他们的生命就是拯救他们的灵魂。
_______________, to save their lives is to save their souls.
四、七选五
Are you happy with your appearance
16
“Almost all the girls with single-fold eyelids (单眼皮) in our class have had double eyelid operations,” Zeng, a Senior 2 student from Chengdu, told Xinhua. Zeng had the same surgery done this summer. 17
From popular photo-editing apps to plastic surgery (整形手术), it seems that large eyes, pale skin and a skinny body are the only standard for beauty these days. But can following this standard really make us feel good about ourselves
18 According to Huxiu News, over six in ten girls choose not to take part in certain daily activities, such as attending school, because they feel bad about their looks. As much as 31 percent of teenagers avoid speaking up in class because they worry that others will notice their looks.
“Many teenagers are upset about their appearance because they believe in unrealistic standards of beauty,” experts say. 19 Seeing all these things can make anyone believe that they’re too dark, too fat, too short, or too tall.
However, trying to live up to strict standards can make us feel anxious. What troubles us is not just our “imperfect” looks, but the fact that we criticize ourselves too much.
20 Plus-size models are being featured in some fashion shows. All of us should be just as confident as they are.
A.Beauty comes in all shapes and sizes.
B.Body image anxiety is common among teenagers.
C.Guys care just as much as girls do about their body image.
D.Some teenagers might feel negative about their appearance.
E.It’s common for teenagers to feel confident about their appearance.
F.She and many of her classmates believe bigger eyes look more beautiful.
G.Perfect faces and bodies are everywhere in advertising, TV shows and social media.
能力拔高题
A few weeks ago, to take my kids to a comics festival, I put on a pair of pants by Ilana Kohn, a New York-based clothing brand. My 10-year-old looked at me and said, “Whoa, Mum, you look great!” The pants were hardly tight, but they had my beloved plastic (松紧带) waist, which made me feel more like myself.
At elementary school, I had to wear a school uniform. I didn’t mind it, but it reflected my educational experience: oh, don’t ask questions, and fit in.
At the public middle school I attended, I could wear anything. For picture day, I planned an outfit: a roomy yellow sweater and knee-length denim (牛仔布的) dress, plus matching yellow socks. I looked exactly how I wanted to, and it felt amazing.
In high school, my clothes matched my darker moods, creating a self-imagined cool, stylish look: oiled black work shoes and oversized men’s sweaters. One morning, my mother said to me, “I risked my life to have you. And for what For you to dress like an old man.” Soon, she began directing my choice of clothes.
Luckily, a new era of fashion rose soon after — one that made me look like myself, but in more “womanly” and “flattering” (使人显得
更漂亮的) style. In 1996, this meant light dresses and red shoes, making me look thin but feel breathless.
Then when I couldn’t bear the mainstream style, I noticed ads for wide-legged, tailored mupsuits (连体裤) made by Ilana Kohn. Everyone in the advertisements looked stylish but comfortable and at ease. I could actually see myself in some of the models — short, slightly overweight yet of a full figure. I bought one as the structured yet roomy cuts give me the freedom to move as I please.
Last Saturday, to clear space for minor decoration, my husband and I went through long-forgotten boxes. My middle school photo was in one of them. I looked at it and smiled, knowing I would still wear that yellow sweater and knee-length denim dress today. I used to think that “flattering” was whatever clothing made me look thinnest. Now I realize it is what makes me feel most like myself.
21.What does the author’s childhood school uniform symbolize in the text
A. An advocate for quality.
B. A reflection of strict rules.
C. A sense of belonging and pride.
D. A source of creative inspiration.
22. How did the author’s mother feel about her choice of clothes in high school
A. Tolerant. B. Supportive.
C. Unconcerned. D. Disappointed.
23. What motivated the author to buy Ilana Kohn’s clothing
A. The brand was widely popular.
B. It allowed her to move around freely.
C. It reminded her of her childhood outfits.
D. The advertisements featured her favorite colors.
24. What does the author aim to express through the text
A. The journey of finding one’s true self through clothing.
B. The author’s rejection of the mainstream style over time.
C. The influence of family and society on one’s self-identity.
D. The method of balancing fashion trends with personal taste.
答案以及解析
1. pretended
2. boost
3. bother
4. obsessive
5. acknowledge
6. enlarged
【详解】考查过去分词。句意:我们要把这张照片放大,让我们的记忆更清晰。分析句式结构可知,此处是have sth done结构,表示“让某事被做”或“让别人做某事”,所以此处应该用提示词的过去分词形式,在句中作宾语补足语。故填enlarged。
7. dormitories
【详解】考查名词复数。句意:学生们住在宿舍、公寓或当地家庭里。dormitory是可数名词,根据句中的or和apartments可知,需要与其保持一致,故用复数形式dormitories作宾语,故填dormitories。
8. be overlooked
【详解】考查谓语动词。句意:诚然,内在美很重要,但外在美不应该被忽视。动词overlook和主语external beauty是动宾关系,要用被动语态结构,空格前面是情态动词shouldn’t,后面用动词原形。故填be overlooked。
9. bothering
【详解】考查非谓语动词。句意:有这么多事情烦我,我希望你能给我一些实用的建议。句中构成with的复合结构,bother与其逻辑主语so many things之间为主动关系,故应用现在分词作宾语补足语。故填bothering。
10. identical
【详解】考查形容词。句意:事实上,我的建议并不总是与我的父母一致。根据句子分析可知,此处应用形容词identical“一致的,相同的”作表语,故填identical。
11.in terms of their social background
12.some ads try every means to
13.Reading whatever book you can find
14.a lack of confidence
15.As he puts it
16. D 17. F 18. B 19. G 20. A
【导语】这是一篇议论文。主要讨论了青少年如何看待自己的外貌,鼓励青少年要对自己的外貌有信心,因为美的形式各有不同。
16. 根据上文“Are you happy with your appearance ”(你对自己的外表满意吗?)引出话题,提到你对自己的外表是否满意。结合选项D项Some teenagers might feel negative about their appearance.(一些青少年可能会对自己的外表感到消极。)可知,承接上文内容,对上文的问题作出了回应,上下文语意连贯。故选D项。
17. 根据上文““Almost all the girls with single-fold eyelids (单眼皮) in our class have had double eyelid operations,” Zeng, a Senior 2 student from Chengdu, told Xinhua. Zeng had the same surgery done this summer.”(“我们班几乎所有单眼皮的女生都做了双眼皮手术,”来自成都的高二学生曾在接受新华社采访时表示。今年夏天,曾也做了同样的手术。)可知,曾也做了同样的双眼皮手术。结合选项F项She and many of her classmates believe bigger eyes look more beautiful.(她和她的许多同学都认为大眼睛看起来更漂亮。)可知,承接上文内容,为对上文内容的语意递进,上下文紧密连接,符合语境。故选F项。
18. 根据下文“According to Huxiu News, over six in ten girls choose not to take part in certain daily activities, such as attending school, because they feel bad about their looks. As much as 31 percent of teenagers avoid speaking up in class because they worry that others will notice their looks.”(据《虎嗅新闻》报道,超过六成的女孩因为对自己的长相感到不满意而不参加某些日常活动,比如上学。多达31%的青少年避免在课堂上发言,因为他们担心别人会注意到自己的长相。)可知,本段主要讲的是很多青少年对自己的外貌不满意,甚至感到焦虑。结合选项B项Body image anxiety is common among teenagers.(身体形象焦虑在青少年中很常见。)意思一致,为总结该段内容。故选B项。
19. 根据下文“Seeing all these things can make anyone believe that they’re too dark, too fat, too short, or too tall.”(看到所有这些东西,任何人都会认为他们太黑、太胖、太矮或太高。)并结合上文中的“unrealistic standards of beauty”可知,由于以不切实际的美为标准,许多青少年对自己的外貌有自卑感。结合选项G项Perfect faces and bodies are everywhere in advertising, TV shows and social media.(在广告、电视节目和社交媒体上,完美的脸庞和身材无处不在。)和下文内容紧密连接,符合语境,下文中的all these things指的就是空格处提到的内容。故选G项。
20. 根据下文“Plus-size models are being featured in some fashion shows. All of us should be just as confident as they are.”(很高大的模特出现在一些时装秀上。我们所有人都应该像他们一样自信。)可知,本段主要讲的是要对自己的外貌有信心,因为美的形式多种多样,而不是只有一个标准。结合选项A项Beauty comes in all shapes and sizes.(美有各种各样的形状和大小。)意思一致,为总结该段内容。故选A项。
21. B 22. D 23. B 24. A
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者从童年到成年在服装选择上的变化,以及她如何通过服装表达自我认同,最终找到最能体现自己个性的风格。作者认为真实的自我表达比迎合外界标准更重要,真正漂亮的穿着是让人感到自在和自信的服装。
21. 细节理解题。根据第二段“At elementary school, I had to wear a school uniform. I didn’t mind it, but it reflected my educational experience: oh, don’t ask questions, and fit in. (在小学时,我必须穿校服。我并不介意,但这反映了我的教育经历:哦,不要问问题,要融入集体)”可知,校服象征着一种严格的规则和规范。故选B项。
22. 推理判断题。根据第四段“In high school, my clothes matched my darker moods, creating a self-imagined cool, stylish look: oiled black work shoes and oversized men’s sweaters. One morning, my mother said to me, ‘I risked my life to have you. And for what For you to dress like an old man.’ Soon, she began directing my choice of clothes. (在高中时,我的衣服与我的黑暗情绪相匹配,创造了一种自我想象的凉爽、时尚的外观:油黑工作鞋和超大的男式毛衣。一天早上,我妈妈对我说:“我冒着生命危险生了你。为了什么?为了让你穿得像个老人。”很快,她开始指导我选择衣服)”可知,作者的妈妈对作者高中时期的穿衣风格感到失望,因为她觉得这种穿着不符合一个年轻女孩的形象。故选D项。
23. 细节理解题。根据第六段“I bought one as the structured yet roomy cuts give me the freedom to move as I please. (我买了一条,因为这种有型又宽松的剪裁让我可以自由活动)”可知,作者购买Ilana Kohn的衣服是因为这种服装的剪裁既合身又宽松,让她能够自由活动。故选B项。
24. 主旨大意题。根据最后一段“I used to think that ‘flattering’ was whatever clothing made me look thinnest. Now I realize it is what makes me feel most like myself.(我过去认为“讨人喜欢”是指让我看起来最瘦的衣服。现在我意识到,真正“好看”的是那些能让我感觉最像自己的衣服)”以及全文内容可知,作者通过不同时期的服装选择,展示了她如何在不同的社会环境和个人成长阶段中,逐渐找到并表达出最真实的自己。从最初的校服限制,到青少年时期的个性穿搭,再到成年后对舒适与自我风格的追求,作者最终明白使她显得更漂亮的衣服是那些让她感到最适合自己的,而不是单纯让她更显瘦的,作者的服装选择反映了她对“自我”的理解和表达的演变。故选A项。