Unit 3 Under the sea warming up &reading

文档属性

名称 Unit 3 Under the sea warming up &reading
格式 rar
文件大小 8.3MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(新课程标准)
科目 英语
更新时间 2010-04-11 06:00:00

文档简介

课件24张PPT。Unit 3 Under the seaWarming upBenthal world
Watch the photos and try to write down the name of the animal or the plant in your exercise books.sharkdolphinanemoneanemone fishcoralsea starturtlesea horse coral jellyfish sharkkiller whalesbaleen whalesPre-reading Do you think a whale is a fish? Why?Whales aren’t fish but mammals. They share
some common characteristics of all mammals:
They are warm-blooded.
They breathe air with lungs.
They give birth to live young.
They have hair.Teaching task 1: Scanning What is the passage mainly about?
How did the whalers know the information about a whale?The passage is mainly about how the killer
whales helped the whalers catch the huge
whales and protected the whalers.The killer whale threw itself out of the water and
then crashed down again. The whalers knew it
told them there was a whale out there for them.Teaching task 2: (Reading and speaking)
Please read the reading again, and in pairs, answer the following questions
on Page21.
1. What evidence was there that Old Tom was helping out the whalers?
Evidence of helping the whalersthrow itself out of the water and crash down again.Telling the whalers there’s a whale out there swim by the boat Showing the whalers
the way to the huntWork as a teamA pack of killers are
throwing themselves
on top of the whale’s
blow-hole to stop it
breathing; and some
others are stopping it
fleeing out to sea.The killers started
racing between our
boat and the whale
just like a pack of
excited dogs.
Then the harpoon was ready and the man in the bow of the boat aimed it at the whale and let it go, then it hit the spot.2. What other animals did the author compare the killer whales with?
3. Why did George think that the killer whales worked as a team?
4. How did Old Tom help James? Why do you think he did this?
Dogs Because they knew that, together with the whalers, they would soon kill the baleen whale and get a good feed.Old Tom prevented James from drowning.
Old Tom wanted to help his human friends.主旨大意1. The author mainly tells us in the text that____.
A. the killer whales are easily trained
B. the killer whales can help the
whalers catch the huge whales
C. the killer whales kill the whales for their
food
D. the killer whales drag the whales under the
waterB1. Old Tom throws itself out of the water and then crashes down in order to ___. A. give the whalers the information
about a whale B. tell the whalers it is hungry C. help the whalers catch the whale D. inform the whalers to run awayATeaching task 3: (Discussing) 2. Why did the men start turning the boat around to go home after the whale died? A. Because they didn’t need a dead whale B. Because they couldn’t find the whale’s
body
C. Because they knew that the dead whale
wouldn’t float up to the surface for
around 24 hours.
D. They had to do this because it was too late.C3. According to the text, the killer whales can protect men from being attacked by____. A. whales B. tigers C. enemies D. sharks
D推理判断:4.We can infer from the text that____.
A. The killer whales may be trained by the whalers.
B. The killer whales want to help man catch the whales themselves
C. The killer whales need no training for helping the whalers
D. The killer whales want to eat the whales after killing themA5. The last whaling station in Australia closed in 1978.Whales are now an endangered species and protected by an international ban, but some countries oppose the ban. In groups discuss the reasons for and against banning whaling. 本单元通过让学生认识和了解海洋生物,从而让学生有保护环境,爱护动物,爱护地球的观念。 课件的设计遵循循序渐进的教学理念,通过生动的任务型活动形式,包括四人、两人小组、个体及全体活动,让学生在活跃的气氛中既掌握课文的基本内容又调动了学生的学习积极性和创新能力。设计的亮点是活动课与任务型教学相结合,先让学生理解、掌握,然后巩固课文内容,最后引导学生进行发散性思维训练,使学生在学习后学有所用。
      109中高二备课组说 明