2017-2018学年高中英语牛津版选修6同步练习:Unit 1 Laughter is good for you(5份)

文档属性

名称 2017-2018学年高中英语牛津版选修6同步练习:Unit 1 Laughter is good for you(5份)
格式 zip
文件大小 1.0MB
资源类型 教案
版本资源 牛津译林版
科目 英语
更新时间 2017-08-02 12:58:06

文档简介


Ⅰ.用所给单词的适当形式填空
1.If he always (tease) others like that, he'll lose some friends.
2.All of them arrived late for (variety) reasons.21*cnjy*com
3.Her (affect) were centered on her two children.【出处:21教育名师】
4.Most of the students (performance) well in the exam.
5.There was an (amuse) look on the President's face.
6.I heard that he was still (mourn) his mother's death.
答案:1. teases 2. various 3. affections 4. performed 5. amused 6. mourning
Ⅱ.单项填空
1.My maths teacher is very ________. He always makes us laugh in the lesson.
A.boring        B.organised
C.patient D.amusing
解析:选D。句意:我的数学老师很好玩。在他的课上,他总是让我们发笑。boring “枯燥的,无聊的”;organised“有组织的”;patient“耐心的”;amusing“有趣的,好笑的,逗人发笑的”。故选D。21·cn·jy·com
2.It's already ten o'clock. I wonder how it ________ that she was two hours late on such a short trip.
A.came over B.came out
C.came about D.came up
解析:选C。此处考查“How did it come about that ...”结构,意为“……是怎么发生的?”
3.Yang Liping's ________ at the 2012 Spring Festival Gala thrilled countless viewers.
A.influence B.performance
C.knowledge D.competition
解析:选B。句意:杨丽萍在2012年春晚上的表演震撼了无数的观众。performance“表演”,符合句意。influence“影响”;knowledge“知识”;competition“比赛”。
4.As we all know, people like to ________ each other on April Fools' Day.
A.make up of B.make fun of
C.make use of D.make notes of
解析:选B。句意:我们都知道,人们喜欢在愚人节相互开玩笑。make fun of “取笑”,符合题意。make up of “由……组成”;make use of “利用”;make notes of“记录,记下,做笔记”。
5.When the boss wanted to dismiss Bill, the other workers all ________ him.
A.stood up B.stood for
C.stood out D.stood up for
解析:选D。句意:当老板要开除比尔时,其他工人都维护他。stand up “站起来”;stand for“代表,象征”;stand out “突出,显眼”;stand up for “支持,维护,拥护”。
6.If you don't know how to ________ yourself at table in a foreign country, you should copy the host.【版权所有:21教育】
A.dress B.tell
C.show D.behave
解析:选D。句意:如果在外国你不懂在吃饭时如何表现得体,你就应该像主人那样做。dress “穿”;tell“讲”;show“出示”;behave“表现,行为举止”;behave oneself“表现得体”。
7.—He didn't turn up at your wedding dinner party.
—It is ________ he was away on business.
A.because B.that
C.why D.for
解析:选A。it指没有参加婚宴一事,这是“由于”他出差在外造成的,所以用because。
8.Don't take what she said seriously. She was only ________.21cnjy.com
A.laughing B.teasing
C.sneering D.smiling
解析:选B。考查动词词义辨析。laugh“笑,嘲笑”;tease“取笑”;sneer“冷笑,嘲笑”;smile“微笑”。句意:别把她的话当真了,她只不过是在开个玩笑。因此B项符合句意。21*cnjy*com
9.We came across each other in the crowded street a day ________ to Christmas, that is, Christmas Eve and fell in love at once.
A.previous B.next
C.close D.near
解析:选A。考查形容词辨析。previous to “先于”;next to“紧挨着”;close to 和near to 都表示“靠近”。根据下文的信息“Christmas Eve”可知,句意指圣诞节的前一天,故选A。
10.The shoppingcentre sells a(n) ________ of new skirts, so there is certainly a style which suits you.
A.plenty B.kind
C.variety D. amount
解析:选C。考查名词词义辨析。根据下文的信息“肯定有一款适合你”可知,上文指购物中心出售各种各样的裙子。故a variety of“各种各样的”符合句意。
[江苏、安徽专用]
Ⅲ.阅读理解
A
There is an English saying, “Laughter is the best medicine”. Until recently, few people took the saying seriously. Now, however, doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body. They have found that laughter really can improve people's health.21教育网
Tests were carried out to study the effects of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their heart, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar effects to physical exercise. It increases blood pressure, the heart beating and breathing; it also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet. If laughter exercises the body it must be beneficial.21·世纪*教育网
Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effects of pain on the body.In one experiment, doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programmes. The group that tolerated the pain for the longest time was the group which listened to a funny programme. The reason why laughter reduces pain seems to be that it helps to produce a kind of chemical in the brain which diminishes both stress and pain.
As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hold laughter clinics, in which they help improve their patients' condition by encouraging them to laugh. They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter.www-2-1-cnjy-com
语篇解读:医生的研究证明笑是世界上最好的药,多笑有益于身心健康。
1.Doctors have proved the following EXCEPT that ________.
A.laughter is good for health
B.laughter can be tolerated
C.laughter is a way to reduce pain
D.laughter can work the muscles in the feet
解析:选B。从短文第一段最后一句可知,笑对健康有益,即A项内容;由短文第三段第一句可知,笑可以减轻身体上疼痛的感觉,即C项内容;由短文第二段倒数第二句可知,笑可以活动脚部的肌肉,即D项内容。短文并没有讲关于忍受笑的内容。
2.The main idea of the passage is ________.
A.laughter and physical exercise have similar effects on the human body
B.smiles can produce the same effects as laughter
C.pain can be reduced by laughter
D.laughter is the best medicine
解析:选D。短文第一句即点出文章主旨,笑是最好的药;然后全文围绕这一中心,展开论证,故选D项。其他三项都是证明这一主旨的论据。
3.The students who ________ tolerated pain for the longest time.
A.listened to different radio programmes
B.exercised their bodies
C.didn't have stress or pain
D.listened to a funny programme
解析:选D。由第三段第三句可知,忍受疼痛时间最长的小组是“...the group which listened to a funny programme”,即D项。
4.Doctors hold laughter clinics ________.
A.to give better condition to their patients
B.in order to improve patients' health
C.to make patients smile
D.to prove smile and laughter have the same effects【来源:21·世纪·教育·网】
解析:选B。由短文最后一段第一句中“...in which they help improve their patients' condition by encouraging them to laugh.”可知,医生开设laughter clinics 是为了改善病人的健康状况。
B
Ma Sanli, a late crosstalk master, still inspires (激励) different generations. His works are considered classics to other crosstalk performers.
Ma Sanli was born in Beijing in 1914.Before 1949, when the People's Republic of China was founded, Ma Sanli gave performances at markets, shopping centers and theaters in Beijing and Tianjin. His name spread quickly because of his unique style. Later, he joined the Tianjin Opera Troupe in 1953.
In 1994, he was appointed a special researcher at the China Academy of Arts. Ma Sanli created more than 200 traditional crosstalk performances.
Ma Sanli's performances are full of the feelings of ordinary people. In both his crosstalk and solo (单口的) comic performances, his performing style uses mild but popular local language. Although he displays a style of coolheaded humour, he is very warmhearted.He enjoys the reputation(名誉) of being an artist of the ordinary people.
The crosstalk artist was particularly good at solo comic dialogues. They are unique in that they always have a social meaning.
Nearly all solo comic dialogues performed by Ma Sanli underline profound meanings through small stories.【来源:21cnj*y.co*m】
On December 8th,2001, Ma Sanli held his farewell performance in Tianjin. It attracted more than 4500 fans from all parts of China. At that time, he was 88 and had performed crosstalk for 80 years. When he entered the stadium, there was thundering applause.
The audience jumped to its feet to pay its respect and appreciation to the crosstalk performer. Ma Sanli waved back.
After the performance, the headquarters of Shanghai Guinness presented a certificate to him for being devoted the longest to crosstalk.
In addition to being an excellent crosstalker himself, Ma Sanli also trained lots of topclass crosstalkers in China. All are big names in China.
On February 11, 2003, this respectable crosstalk master passed away at the age of 90.It was a great loss to China.
But in his will, Ma Sanli wrote “I just want to leave smiles on people's faces.”
We will always remember this respected and beloved crosstalker, a true artist of the masses.
语篇解读:本文介绍了相声艺术家马三立的情况。
5.According to the passage, what is the feature of Ma Sanli's unique style of the performance?
A.Coolheaded humour.
B.Full of the feelings of ordinary people.
C.Good at solo comic dialogues.
D.Have deep meanings.
解析:选A。细节判断题。根据第四段第三句可知,“冷幽默”是马三立的演出风格。
6.Before the year when New China was founded, Ma Sanli performed as ________.
A.a trade dealer        B.a circus actor
C.an unsuccessful painter D.a folk artisan
解析:选D。细节查找题。folk artisan的意思是“民间艺人”,根据第二段内容可知。
7.Which detail is NOT mentioned in this passage?
A.Making up traditional crosstalk.
B.Bringing up a new generation of crosstalk.
C.A host of crosstalk programs on TV.
D.Putting on crosstalk performances.
解析:选C。细节判断题。该文提到马三立创作传统相声、培养相声新人、表演节目等细节,但未曾提及他做过电视节目主持人的情节。21世纪教育网版权所有
8.From the passage we can infer that ________.
A.Ma Sanli was coolhearted but loved to help otherswww.21-cn-jy.com
B.no one else performed crosstalk for so many years except Ma Sanli
C.Ma Sanli was better at solo comic performances than crosstalk performances
D.the materials of Ma's solo comic dialogues came from affairs at home and abroad
解析:选B。综合判断题。根据第九段内容,即吉尼斯纪录上海总部颁发证书给马三立的情节可推断。
9.Ma Sanli's favourite title is ________.
A.a crosstalk master
B.a true artist of the masses
C.a special researcher
D.a traditional crosstalker
解析:选B。主旨归纳题。a true artist of the masses“一个真正的人民的艺术家”,根据第四段最后一个句子判断。2·1·c·n·j·y
[湖南专用]
Ⅲ.阅读理解(同江苏、安徽专用B篇)
Ⅳ.阅读简答
Laughter is one of my alltime favorite stress management strategies because it's free, convenient, and beneficial in so many ways. You can get more laughter in your life with the following strategies:2-1-c-n-j-y
·TV and Movies:There's no shortage of laughter opportunities from the entertainment, both at the theater and the video stores, as well as at home with TV comedies. Watching truly funny movies and shows is an easy way to get laughter into your life whenever you need it.
·Laugh With Friends:Going to a movie or comedy club with friends is a great way to get more laughter in your life. The spreading effects of laughter may mean you'll laugh more than you otherwise would have during the show, plus you'll have jokes to reference at later times. Having friends over for a party or game night is also a great setup for laughter and other good feelings.
·Find Humor In Your Life:Instead of complaining about life's feedbacks, try to laugh about them. If something is so depressing or it's stupid, realize that you could ‘look back on it and laugh’. Think of how it will sound as a story you could tell to your friends, and then see if you can laugh about it now. With this attitude, you may also find yourself being more lighthearted and silly, giving yourself and those around you more to laugh about. Approach life in a more pleasant way and you'll find you're less stressed about negative events, and you'll achieve the health benefits of laughter.21教育名师原创作品
·‘Fake It Until You Make It’:Just as studies show the positive effects of smiling occur whether the smile is fake or real, faked laughter also provides the benefits mentioned above. The body can't distinguish between ‘fake’laughter that you just start doing on purpose, and ‘real’laughter that comes from true humor — the physical benefits are exactly the same, and the former usually leads to the latter anyway.So smile more and fake laughter, you'll still achieve positive effects, and the fake merriment may lead to real smiles and laughter.
1.Why is laughter one of the author's alltime favorite stress management strategies?(No more than 10 words)
Because it's free, convenient, and beneficial in so many ways.
2.What does the passage mainly tell us?(No more than 8 words)
The strategies to get more laughter.
3.How many strategies are mentioned in the passage?(No more than 2 words)
Four.
4.Why is faked laughter also necessary for people?(No more than 16 words)
Because the body can't tell fake or real, faked laughter can also lead to real laughter.

Ⅰ.单词拼写
1.The Chinese government has taken steps to (增强) the economy.
2.Enjoying comedies has a (积极的) effect on your health.
3.Perfect satisfaction is (保证)to our customers.21世纪教育网版权所有
4.The teacher is (教授) some students in playing the piano.
5.His (最初的) reaction was feeling shocked.
6.Though your essay is not bad, you'd better (润色) it.
7.The country (获得) its independence in 1972.
8.We all laughed at his (愚蠢).
答案:1. strengthen 2. positive 3. guaranteed 4. instructing 5. initial 6.polish
7. attained 8. foolishness
Ⅱ.单项填空
1.We cannot ________ the punctual arrival of trains in foggy weather.
A.guarantee        B.provide
C.arrange D.apply
解析:选A。考查动词词义辨析。句意:雾天我们不能保证火车准时到达。guarantee “保证,担保”;provide“供给,提供”;arrange“安排,准备,筹划”;apply“申请,请求;适用”。
2.We would not ________ such hard work.It's impossible for us to complete it in such a short time.
A.take in B.take off
C.take on D.take down
解析:选C。句意:我们不会承担这样艰苦的工作,这么短时间内我们无法完成。take on“承担”;take in “吸收,欺骗”;take off“腾飞,脱下”;take down “取下”。
3.Please read the ________ on the bottle carefully and take the right amount of medicine.
A.explanations B.instructions
C.descriptions D.introductions
解析:选B。考查名词辨析。句意:请仔细阅读药瓶上的说明,服药剂量要适当。instructions“使用说明”,常用复数。explanation“解释,说明”;description“描述,叙述,说明”;introduction“介绍,引见,引言”。
4.I'm sure that your letter will get ________ attention.They know you're waiting for the reply.
A.initial B.immediate
C.careful D.general
解析:选B。句意:我肯定你的信会马上得到关注,他们知道你在等待回复。根据They know you're waiting for the reply的提示可推断答案为immediate。immediate“立即的,即刻的”;initial“最初的,初始的”;careful“谨慎的,小心的”;general“一般的,综合的,普通的”。
5.The children were left ________ of a neighbour when they were on holiday.
A.in charge B.in the charge
C.free of charge D.take charge
解析:选B。考查词组辨析。in the charge of (sb.)意思是“在(某人的)负责下”。句意:他们度假的时候,把孩子留给一个邻居照看。in charge of “负责,掌管(某事)”;free of charge “免费”;take charge of “负责”,在此形式不对。
6.(2010·湖北高考)Just as the clothes a person wears, the food he eats and the friends with whom he spends his time, his house ________ his personality.21教育名师原创作品
A.resembles B.strengthens
C.reflects D.shapes
解析:选C。考查动词词义。句意:正如一个人的穿着、饮食(习惯)及与之共度时光的朋友一样,其房屋也反映出他的个性。resemble“(表示同类中的)相似,相同”;strengthen“加强,增强,巩固”;reflect “反映,反射”;shape “塑造,(使)成型”。
7.Our country held the 29th Olympic Games, which many countries ________.
A.participated B.participated in
C.took part D.joined
解析:选B。participate in“参加”,为固定搭配,此处in不能省,因which为关系代词引导定语从句并作in的宾语,故选B。
8.Jackson ________ he gets; do you know about all the efforts he has made?
A.performs what B.fancies whichever
C.deserves whatever D.succeeds no matter what
解析:选C。从后面的do you know about all the efforts he has made 可知他付出了,所以“值得得到回报”;而whatever 引导宾语从句,在从句中作宾语,故选C。
9.He works as a tutor in a sports centre ________ people in the use of the gym equipment.
A.participating B.providing
C.instructing D.representing
解析:选C。考查动词词义辨析。participate“参与”;provide “提供”;instruct“教授,指导”;represent“代表”。句意:他在一个体育运动中心做辅导老师的工作,指导人们如何使用体育馆的设备。
10.Most of our students ________ five ‘A’ grades in their exams.
A.polished B.attained
C.requested D.instructed
解析:选B。句意:我们大多数学生的考试成绩是五个优。attain意为“(经过努力)获得”,符合句意。polish“提高,修改”;request“需求”;instruct“指示”。
[江苏、安徽专用]
Ⅲ.完形填空
My husband Jeff and I moved into our new home in Scottsbluff last year just before Christmas.I did not have the __1__or energy to carry out my traditional Christmas decorating and baking activities.What was the point, anyway?It was going to be a __2__ Christmas after all.
__3__,the neighborly nature of west Nebraska residents started to trickle in.
There was a __4__ on the door one evening.It was Jeff's new colleague, John Smith, and his wife, Phyllis. The Smiths had stopped by to __5__ us to town with a loaf of homemade bread.They pointed out a __6__ on the porch (门廊).Apparently the doorbell wasn't working in the cold snowy weather and we had __7__ a visit from the Browns, our acrossthestreet neighbors, who brought us a Christmas card and more Christmas cookies.www.21-cn-jy.com
The __8__ feelings brought by these thoughtful gestures lasted longer than the food.
As Jeff and I were clearing preChristmas __9__ from our driveway, Ernie Guzman came over from next door to __10__ us to dig out.2·1·c·n·j·y
Then, we received an invitation to __11__ a Christmas Eve meal with our neighbors, Ernie and Nancy Sommer, and their __12__ — a 90yearold lady, who also had no family in the immediate area with whom to spend the holiday.21*cnjy*com
Our Christmas Eve was quite merry, thanks to our __13__. Our Christmas morning __14__ was special, thanks to the Smiths' gift of bread. I was so __15__ for these gestures of welcome, especially during the holidays.
This year, we were again unable to be with our families for Christmas. The __16__ and work schedules just made things too difficult. __17__ that sense of Christmas isolation (孤立)all too well, we decided to try to round up some other folks who were __18__ in the holidays.
Lonely people are all around us, but most of us __19__ notice them. Just take a look around you. Sometimes, the smallest __20__ gesture can make a world of difference.
语篇解读:圣诞节,一个家庭团聚的节日,但对许多孤独的人来说,却是一个伤感的日子。作者一家因为他人的关心而过了一个温馨的圣诞节。
1. A.chance B.time
C.anxiety D.ability
解析:选B。从上下文知,我们刚搬来,所以没有时间(time)和精力为传统的圣诞节作准备。
2. A.merry B.free
C.lonely D.usual
解析:选C。根据上下文可知,因为刚搬来,不能跟我们的家人一块过圣诞节,所以对我们来说,这将会是一个孤独的(lonely)圣诞节。
3. A.Therefore B.Meanwhile
C.Somehow D.However
解析:选D。从上下文知,我们的圣诞节因为当地居民的举动而变得不再孤独,这里表示转折,故用however。
4. A.card B.sign
C.knock D.note
解析:选C。从下文知,有一天晚上有人来敲门,原来是Jeff的新同事John Smith和他妻子Phyllis。
5. A.welcome B.invite
C.drive D.send
解析:选A。Smith夫妇用自家做的面包欢迎(welcome)我们的到来。
6. A.tree B.package
C.mail D.flower
解析:选B。从上下文知,门廊里放着一包东西,这是我们街对面的邻居Brown夫妇送来的圣诞卡和圣诞饼干。
7.A.forgot B.arranged
C.received D.missed
解析:选D。从下文知,门铃坏了,因此我们错过了Brown夫妇的来访。
8. A.deep B.true
C.warm D.mixed
解析:选C。同事和邻居对我们的关心带给我们的温暖远比食物带来的持续得长久。
9.A.snow B.rubbish
C.dust D.leaves
解析:选A。从上文in the cold snowy weather 可知,我们在清除路上的积雪。
10.A.teach B.help
C.urge D.forbid
解析:选B。这时我们隔壁的邻居Ernie Guzman过来帮忙。
11.A.share B.prepare
C.taste D.exchange
解析:选A。从下文知,我们被邀请去与邻居共享(share)平安夜晚宴。
12.A.aunt B.guest
C.maid D.partner
解析:选B。从下文知,这是一位90岁的老太太,附近没有她的家人,所以她肯定是他们的客人(guest)。【出处:21教育名师】
13.A.folks B.relatives
C.colleagues D.neighbors
解析:选D。从上一段可知,这个晚宴是邻居邀请我们参加的,所以我们感谢邻居。
14.A.call B.greeting
C.breakfast D.meeting
解析:选C。由morning提示知,我们的圣诞早餐(breakfast)因为Smith夫妇送来的面包而很特别。【来源:21·世纪·教育·网】
15.A.sorry B.eager
C.ready D.grateful
解析:选D。从语境知,我对邻居的这些欢迎方式非常感激(grateful)。
16.A.distance B.expense
C.season D.situation
解析:选A。从下文知,由于距离(distance)远和工作繁忙,我们还是无法与家人在圣诞节团聚。
17.A.Studying B.Showing
C.Knowing D.Discovering
解析:选C。我们知道那种圣诞节所带来的孤独感,所以决定把那些在圣诞节孤独的人聚集到一块儿过节。
18.A.alone B.busy
C.happy D.active
解析:选A。参见上题解析。
19.A.always B.seldom
C.finally D.usually
解析:选B。我们周围有很多孤独的人,但我们很少(seldom)注意到他们。
20.A.careful B.patient
C.vague D.kind
解析:选D。有时候微不足道的善举能发挥巨大的作用。
Ⅳ.阅读理解
Crosstalk, a traditional form of comic storytelling, is making a comeback in China's tea houses and theaters.www-2-1-cnjy-com
Audiences can laugh the night away every Saturday at the Qianxiangyi Teahouse in Tianjin, entertained by the apprentices (学徒) of Hou Baolin, Ma Sanli or Yin Shoushan — all leading crosstalk artists of years past — for only 20 yuan ($2.40).21*cnjy*com
The success in Tianjin has also caused the rejuvenation (复活) of crosstalk in Beijing and other places.
Although the art form originated in Beijing in the Qing Dynasty (1644~1911), Tianjin became a place where rising stars formed their styles and new pieces were tried out. The city was wellknown nationwide for the quality of its crosstalk performances.
Known in Chinese as xiangsheng (literally, “face and voice”), crosstalk was the predominant (支配的) form of comedy throughout most of the 20th century. In the old days in Tianjin and elsewhere, temple fairs and markets were the main places for crosstalkers to perform, although they occasionally also appeared in teahouses or theaters.
Crosstalk pieces draw on every aspect of Chinese culture, from history and folk tales to social issues of the time. Although there're hundreds of traditional pieces, they're constantly rewritten to suit the times and the audience, while new works are written as well. It's one of the features that have made crosstalk a public art form throughout its history.
“Crosstalk was in the doldrums (萎靡不振) with competition from other art forms, especially TV,” said Wang Xiaochun, headmaster of the Northern Storytelling Arts School of China (NSAS).“But it has regained its status with crosstalk fans, especially young people, growing aware of its rare qualities.”
“More and more students are coming to NSAS to study crosstalk, including some girl students,”said Wang, “They're sure that crosstalk will have a strong market.”
语篇解读:相声是中国的传统曲艺形式之一。它能够东山再起,重整昔日的雄风吗?
1.Crosstalk means “________” in Chinese.
A.storytelling       B.face and voice
C.folk tale D.dialogue
解析:选B。细节理解题。由第五段第一句中literally, “face and voice”可知,相声在汉语里就是相貌和声音的意思。21cnjy.com
2.According to the text, crosstalk is so popular throughout its history because _____.
A.it is constantly changed and renewed
B.it is often performed at temple fairs
C.it is different from other arts
D.it is comic and humourous
解析:选A。细节理解题。由第六段可知,相声吸收了中国文化的方方面面,不断改编传统段子,同时编写新段子。不断地变革和更新才使得它一直很受欢迎。
3.Crosstalk makes a comeback mainly because ________.21·cn·jy·com
A.it is a popular traditional art after all
B.the pieces contain some famous folk tales
C.the crosstalkers make it return to teahouses
D.the pieces are made to suit the times and the audience
解析:选D。推理判断题。由第六段可知,相声如今得以再度复兴,是因为现在的相声段子都是以适应时代背景和观众的情趣为前提的。
4.We can learn that the future of crosstalk first lies in ________.
A.setting up more storytelling art schools
B.beating TV and other arts
C.young people's awareness of its value
D.a strong market
解析:选C。推理判断题。由最后两段可知,相声已经在fans中重塑形象,越来越多的学生到相声艺校学习,这是相声未来的希望所在。21·世纪*教育网
[湖南专用]
Ⅲ.完形填空
(一)
One evening this past October, as I walked out of a convenience store with a cup of coffee, I noticed an old woman standing next to a pay phone. She looked __1__.As I waited for my friend to come out of another store, I sipped (小口喝) my coffee inside my car and watched her __2__ through her bag for some change in order to make a call. My pity for her grew when I noticed how upset she seemed, angry at where her life had led ... At least that was the way she “appeared” to me as I watched her __3__ her search for change and slide (滑)down the side of the store wall in order to __4__.
She looked worn out. Just as I was about to search through my own bag and __5__ change for her phone call, a Lexus pulled up alongside of me. __6__, I watched her jump to her feet, walk up to it and __7__. At that very moment, a young girl, about the age of ten, stepped out from the back seat wearing a cat dress. I heard the “homeless” woman telling the driver that he was __8__ and that she had been waiting for over half an hour. It was then that I __9__ that Halloween was only a week away and that they were most likely to be on their way to a Halloween party.
We make false __10__ about people every day without knowing what is happening in their lives. We often, __11__ thought, judge people based on their __12__ and not what they are made up of. It takes a lot of practice to learn how to put yourself in another person's shoes.
语篇解读:常言道:不要以貌取人。作者通过万圣节前自己的一次亲身经历再次感悟到这句话所包含的人生哲理。
1. A.tireless B.powerless
C.careless D.homeless
解析:选D。由第二段I heard the “homeless” woman telling the driver ...可知选D。
2. A.struggle B.see
C.search D.force
解析:选C。当“我”在等一个朋友从另一个商店出来时,“我”坐在车子里抿着咖啡,注视着她一直在包里翻找(search)零钱想打电话。
3. A.give away B.give out
C.give in D.give up
解析:选D。 见下题解析。
4. A.hurry B.rest
C.succeed D.improve
解析:选B。当“我”注意到她是多么的难过,因为她的生活所处的位置而生气时,“我”越来越同情她。至少当“我”看见她放弃(give up)找零钱顺着墙坐在地上休息(rest)时,她看上去是这样的。结合上题解及下一段的She looked worn out 可知选rest符合语境。
5. A.offer B.afford
C.order D.show
解析:选A。文章前面提到作者非常同情那位老妇人,所以打算在自己的包里翻找,主动给(offer)她打电话用的零钱。
6. A.Surprisingly B.Interestingly
C.Fortunately D.Suddenly
解析:选A。作者看到那位老妇人竟然上了一辆汽车(get in), 感到很惊讶
(surprisingly)。
7. A.get up B.get in
C.get over D.get away
解析:选B。见上题解析。
8. A.present B.foolish
C.late D.bad
解析:选C。“我”听到那位“无家可归”的妇人告诉司机说他迟到(late)了,她已经等了半个多小时了。【版权所有:21教育】
9. A.pretended B.hoped
C.considered D.realized
解析:选D。直到那时“我”才意识到(realized)一个周之后就是万圣节了,他们很有可能是去参加一个万圣节聚会。
10.A.decisions B.statements
C.judgements D.comments
解析:选C。我们每天都对人们作出错误的判断(judgement),不知道他们的生活中正在发生什么事。
11.A.in B.without
C.for D.within
解析:选B。我们经常不假思索地根据人们的外表(appearance)而不是他们的内在去判断他们。
12.A.appearance B.achievement
C.words D.actions
解析:选A。见上题解析。
(二)
One school recently invited former students who run their own businesses to hold a campus job fair (就业招聘会) for its current students.2-1-c-n-j-y
The idea has caused some debate on __13__ the event is fair to students from __14__ schools.
China Youth Daily says the employment rate is one of the factors of a university's competitiveness. So __15__ is quite understandable for colleges to create more job opportunities.
The writer says holding a job fair for their alma mater (母校) doesn't mean these employers will no longer employ graduates __16__ other universities.21教育网
The writer compares job fairs for alma maters and general campus job fairs, saying __17__ two are the same.
The article says since the job situation is difficult, creative measures used by colleges deserve support. Only if colleges take various measures can graduates get all the information __18__they need to know.
The paper concludes by saying __19__ some universities don't have the kind of student networks __20__ more famous institutions do, they have no reason to feel discouraged. Companies are looking for talent, not schoolmates.
13.________14.________15.________16.________
17.________18.________19.________20.________
答案:13.whether 14.other 15.it 16.from 17.the 18.that 19.although/though 20.as
Ⅳ.阅读理解
I was born in Korea, and my family came over to America when I was 10. I'm the middle child of three girls, and my parents moved so we'd experience a different life. They did it for our education and to give us more of a chance than they had. We moved to Staten Island, and I went to the High School of Performing Arts in New York City. My parents were disappointed when I told them I wanted to be an actress. My father suggested I try premed (医学院预科). But after they saw me in plays they were really proud.
I graduated from Boston University and was doing theater in New York when I got cast in a Korean miniseries (电视连续短剧).We started shooting the show in New York, and then went to Korea to finish it up. They said I would be there for three weeks, but it ended up being two months. The miniseries took off, and overnight, I became recognizable. It was sort of like Lost. It blew up.Then amazing projects were offered to me. I kept thinking, “I'll do one more and then go back to the US.” I ended up staying for seven years.
Some people described me as the Julia Roberts of Korea, which is a bad comparison because she's the queen of romantic comedy. I became famous in Korea for a dramatic role in a film called Shiri. I played a “La Femme Nikita” type of role. I was the girl with the gun — all action.
语篇解读:本文作者享有盛名,被誉为韩国的Julia Roberts,她有着自己的表演风格。
1.The writer's parents moved to America so as to ________.
A.film a Korean miniseries
B.seek a good life in America
C.offer a good chance to their children
D.receive a good education in performing
解析:选C。细节理解题。由第一段中They did it for our education and to give us more of a chance than they had可知,她父母来美国就是为了给孩子们更多的机会。
2.When the writer announced her decision to become an actress, the parents ______.
A.took it for granted
B.didn't agree at once
C.felt very proud of her
D.were both in favor of her
解析:选B。细节理解题。由第一段中的My parents were disappointed ... My father suggested I try premed可知,父母当时并没有同意,而是建议作者先去读医学院预科。
3.The second paragraph is mainly about ________.
A.the performing life in Korea
B.the sevenyear filming abroad
C.the popularity of miniseries Lost
D.the first performing breakthrough
解析:选D。主旨大意题。第二段着重介绍了作者的第一部成名电视连续短剧,之后片约不断,这应该是作者在表演上的首次重大突破。
4.The writer referred to the Julia Roberts of Korea as a bad comparison to show ________.
A.she looked down upon Julia Roberts
B.she disliked to be compared with others
C.she had a different style of performing
D.she was better at dramatic performing than Julia
解析:选C。推理判断题。由最后一段可知,作者认为把她比作是韩国的Julia Roberts是不对的,因为在她看来,Julia是浪漫喜剧皇后,而自己则是以动作片成名的,故应属于两种不同的风格。
5.In what play did the writer become famous?
A.An action play.      B.A romantic play.
C.A love play. D.A fantasy play.
解析:选A。细节理解题。由文章的最后一句I was the girl with the gun — all action可知,作者是以枪战动作片在韩国出名的,故选A。【来源:21cnj*y.co*m】

假设你是李华,你的笔友Josh给你写了一封电子邮件,询问你对即将到来的暑假的打算。请根据提示,给Josh回一封电子邮件。21·cn·jy·com
内容要点:1.你的近况;
2.暑假的打算及理由;
3.邀请Josh来中国参观。
注意:1.回信应包括以上所有提示的信息,做到行文连贯,不要逐字翻译。
2.词数120左右。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
[参考范文]
Dear Josh,
Now, I'm busy studying for the College Entrance Examination in June and I'm confident of being admitted by an ideal university.21世纪教育网版权所有
As this summer holiday is long, for three months, I have some plans. In my imagination, college life must be plentiful but reading is the most important thing. So I'd like to read a lot of books. Reading can help me get a good habit when I become a freshman. Once I get into the college, I must do the things for myself, including washing and clearing the room. So I'll help my parents do some housework during the holiday. However, reading and housework don't mean all of my holiday. I need contact with my friends and communicate with them. As we all know, true friendship is worth more than money. In addition, sports and exercise will be another part of my holiday, for the body is the capital of the revolution.21教育网
I hope that you'll come to China for a visit. My hometown is a beautiful place with a long history, which attracts a large number of visitors. Welcome to come here to experience traditional Chinese culture.21cnjy.com
Yours,
Li Hua

Ⅰ.用所给单词的适当形式填空
1.It is silly of me (annoy) with Jim because he is only a fiveyearold child.
2.He was often seen (play)basketball on the playground while at college.
3.She was very glad to see her son (take) good care of in the nursery.
4.Do tell me the way you think of (solve) the problem as soon as possible.
5.After a knock at the door, the child heard his mother (call) him.
6.I watched him (get) on the bus and then turned back. 21教育网
答案:1. to be annoyed 2. to play 3. taken 4. to solve 5.calling 6. get
Ⅱ.单项填空
1.You should understand the traffic rule by now. You've had it ________ often enough.
A.explaining       B.to explain
C.explain D.explained
解析:选D。考查分词作补语。宾语it 与explain 是被动关系,用过去分词作宾补,have sth. done 意为“请人做某事”。www-2-1-cnjy-com
2.It's necessary to be prepared for a job interview._ _______ the answers ready will be of great help.21*cnjy*com
A.To have had B.Having had
C.Have D.Having
解析:选D。考查动名词作主语。句意:工作面试前做好准备是必要的。准备好答案很有帮助。动名词短语“having the answers ready”作主语。动词不定式也可以作主语,但显然这儿不可用完成形式。【来源:21cnj*y.co*m】
3.—I am sorry, but I have a very important meeting ________ this afternoon.
—It doesn't matter. Next time is also OK.
A.to be attended B.to attend
C.attending D.having attended
解析:选B。考查不定式作定语。句意:“抱歉,我今天下午有一个很重要的会要参加。”“没关系。下次也行。”因主句主语和不定式是主谓关系,故此处应用不定式的主动形式表被动。21世纪教育网版权所有
4.The stranger you saw ________ with a big travellingbag stayed in Room 104 yesterday.
A.to come in B.come in
C.has come in D.who came in
解析:选B。分析句子结构可知,the stranger 是先行词,you saw 是定语从句,中间省略了关系代词that/who/whom,关系代词在定语从句中作动词see的宾语,因此后面要跟不定式作宾语补足语;因为see为感官动词,故跟不带to的不定式。故正确答案是B项。
5.When I came in, I found him ________ on a chair, with his hands ________ back.
A.sat; tied B.seating; tying
C.seated; tied D.sitting; tying
解析:选C。考查非谓语动词作宾补。句意:当我进来的时候,我发现他坐在椅子上,手被捆在后面。第一个空可以用seated表状态,也可用sitting表动作;第二个空tie和hands之间是动宾关系,应用过去分词。21cnjy.com
6.He managed to make himself ________ with his ________ English.
A.understand; breaking
B.understand; broken
C.understood; breaking
D.understood; broken
解析:选D。句意:他成功地用他蹩脚的英语让人们明白了他的意思。himself和understand之间是被动关系,应用过去分词作宾补;broken“蹩脚的,不流利的”。
7.Mistakes in ________ public notices can be seen here and there.www.21-cn-jy.com
A.being translated B.translating
C.having translated D. translated
解析:选D。考查分词作定语。句意要表达的是“被翻译出来的公共通知”,notice是translate动作的承受者,而且该动作应该已经完成,故要用过去分词表示被动和完成,答案为D项。2·1·c·n·j·y
8.It was reported that the missing boys were last seen ________ near the river.
A.playing B.played
C.play D.to play
解析:选A。考查非谓语动词作补语。由于题干谓语动词用的是被动语态,因此待选项在句子中作主语补足语,可以排除C项;又由于从句的主语是play动作的执行者,可以排除B项;A和D项的区别是:前者强调看到的是play的片段,而后者强调看的是play的全过程。根据句意可知,最后没有人看到那些男孩玩过之后又去了哪里,因此看到的只能是片段,正确答案为A项。【来源:21·世纪·教育·网】
9.When the village was flooded, the last man ________ the house was the village head.
A.left B.to leave
C.leaving D.being left
解析:选B。考查不定式作后置定语。当中心词被the first, the second, the last ...修饰时,后面用不定式作定语。它们之间是主动关系,故选B。21·cn·jy·com
10.Henry can't attend the party ________ at Tom's house at present because he is preparing tomorrow's presentation.21·世纪*教育网
A.hold B.to hold
C.to be held D.being held
解析:选D。考查分词作定语。根据题干中的时间状语at present 可知,hold 这个动作正在进行,而且中心词the party是hold 动作的承受者,因此要用现在分词的被动式作后置定语,正确答案为D项。2-1-c-n-j-y

Ⅰ.单词拼写
1.The police (猛冲) in and arrested the thief.2-1-c-n-j-y
2.Phil stood there, his head (低下) in shame.【版权所有:21教育】
3.He lives in a (舒适的) little room.
4.The two cocks stood there (怒视) at each other.21教育名师原创作品
5.They (叫喊) at him to stop.
6.Her mother hardly ever shouted at her in (生气).
答案:1. burst 2. bowed 3. cosy 4. glaring 5. yelled 6. anger
Ⅱ.完成句子
1.How long can we (维持,坚持) against these attacks?
2.How can we (为……腾出地方)all the furniture?
3.I almost (突然大笑) when I saw what Xiao Shenyang was wearing.
4.He was able to (忍住了怒气) and avoid a fight.
5.He (怒视)Bill, wanting to teach him a lesson.www.21-cn-jy.com
答案:1. hold out 2. make room for 3. burst into laughter/burst out laughing
4. hold back his anger 5. glared at
Ⅲ.单项填空
1.—Li Qiang, a disabled man, won the National Championships Cup last week.
—My goodness! He ________ a lot of difficulties!
A.may go through
B.might go through
C.must have gone through
D.ought to have gone through
解析:选C。句意:“李强是个残疾人,上周赢得了全国锦标赛冠军。”“天哪!他一定经历了许多困难!”must have done“一定……”,表示对过去事实的肯定推测;may/might do表示对现在或将来的推测;ought to have done 表示本应该做某事,但实际上未做。
2.He ________ the agreement at the meeting in public and left angrily.
A.tore into         B.tore down
C.tore up D.tore apart
解析:选C。tear up“撕毁,撕碎”。句意:在会议上他当众撕毁协议,愤怒地离开了。tear ... into ...“把……撕成(碎片)”;tear down“摧毁,推倒”;tear apart “拆开,拆散”。
3.We crowded ________ the hall, and found it crowded ________ so many people busy preparing for the job interview.【来源:21cnj*y.co*m】
A.with; into B.to; of
C.for; in D.into; with
解析:选D。表示“挤进某处”时,用动词短语crowd into;表示“挤满了……”时,用短语(be) crowded with。21世纪教育网版权所有
4.The audience waited until all the performers stepped onto the stage and then ________ applause.
A.burst out        B.burst on
C.burst in D.burst into
解析:选D。句意:观众们一直等到所有演员都走上舞台,然后突然欢呼起来。burst out和burst into 都有“突然……起来”的意思,但burst out后接动名词,burst into后接名词。而burst on意为“突然出现,突然来到”,burst in 意为“闯进,突然闯入”。
5.(2011·湖南高考)Jack wasn't saying anything but the teacher smiled at him ________ he had done something very clever.
A.as if B.in case
C.while D.though
解析:选A。考查状语从句。句意:杰克什么也没说,但老师却对着他微笑,好像(as if)他做了什么特别聪明的事似的。as if引导方式状语从句。
6.I apologized for returning her book late, but she just stood there silently and didn't even ________ her hand to take it.
A.hold out B.hold off
C.hold up D.hold on
解析:选A。句意:我为还书晚了向她道了歉,但是她只是默默地站着,甚至都不伸手接书。hold out在此表示“伸出”。
7.(2011·江苏高考)—I left my handbag on the train, but luckily someone gave it to a railway official.
—How unbelievable to get it back! I mean, someone________it.
A.will have stolen B.might have stolen
C.should have stolen D.must have stolen
解析:选B。考查情态动词。从对话情景可知他们在谈论过去的可能性:有人可能把手提包偷走了,因此选择might have stolen。
8.It is said that professor Smith will ________ a speech at tomorrow's meeting.
A.deny B.defeat
C.dash D.deliver
解析:选D。句意:据说史密斯教授在明天的会议上将发表演讲。deny“拒绝,否认”;defeat“击败”;dash“猛冲”;deliver“发表”。21·世纪*教育网
9.The man ________ the little boy and said, “You are so clever and lovely.”
A.glared at B.aimed at
C.stared at D.laughed at
解析:选C。句意:这个男人盯着小男孩说:“你是这么聪明可爱。”glare at “(怒目)瞪着”;stare at “盯着”。
10.Hindus join their hands and ________ their heads in respect when they greet.
A.raise B.bow
C.shake D.nod
解析:选B。句意:打招呼时印度人双手交合,恭敬地鞠躬。bow one's head在此意为“低下头鞠躬”。
[江苏、安徽专用]
Ⅳ.阅读理解
Expecting good things can make you healthier and might even lengthen your life, says researcher Suzanne Segerstrom, PhD, author of Breaking Murphy's Law. Segerstrom is coauthor of a recent review of studies on the benefits of a positive attitude — and has experienced them herself. We asked her about optimism's principles and payoffs.www-2-1-cnjy-com
(1)Feeling well helps when you're not well.
“When researchers look at people who have similar medical conditions, they can predict who's likely to live longer: the one who feels his health is better. There's something about that feeling of wellness that's important, even — maybe especially — if you're ill. Optimism also seems to help buffer (保护) you against stress. I've been studying firstyear law students for 16 years. That's a very stressed group, but in my most recent study, each time a student's optimism increased one point on a fivepoint scale, his immune response to an injected virus or yeast improved by 20 percent. ”
(2)Optimism is something you do.
“Anxiety and other negative emotions are known to be detrimental to the body, especially to your cardiovascular and immune systems (心血管和免疫系统), and having an optimistic nature seems to protect against those effects.
In addition, research shows that people who are optimistic about their future behave differently. They exercise more, are less likely to smoke, and follow a better diet. And if they get sick, they're more likely to actively participate in their treatment. I've seen that myself — I have back pain from arthritis, but I think my willingness to do whatever it takes has helped a lot.”
(3)Not happy?Don't worry.
“Happiness is a feeling; optimism is a belief that aspects of your future will turn out well. Happiness can fluctuate (波动) a lot, but an optimistic disposition (性格)is usually pretty stable. If you're not optimistic, you can try creating a ‘positive events’ log. Good things happen to everyone, but pessimists often don't take notice; spending a few minutes every day writing about at least three positive things may help you expect them more often. Or instead of trying to be optimistic, do what optimists do:Work hard to reach your goals. Each accomplishment should make it easier to be hopeful about the next one.”【出处:21教育名师】
语篇解读:该文主要介绍了一个最新研究结果,即积极的人生态度对健康有益,甚至可以延年益寿。
1.The main finding of the study done by Suzanne Segerstrom is that ________.
A.people will benefit from their positive attitudes towards life
B.anyone who feels his health is better lives longer
C.people who are optimistic about their future behave differently
D.happiness usually results in a bright future
解析:选A。细节理解题。根据第一段第一句可知,该项研究的主要发现是积极的人生态度会使人更健康,换言之,人们会从这种积极的人生态度中受益。
2.What conclusion did Suzanne Segerstrom draw from her studies on her firstyear law students?
A.The better medical care they enjoy, the longer they will live.
B.The younger they are, the stronger they will be.
C.The more optimistic they are, the less likely they will get ill.
D.The better they feel, the more rapidly they will recover from illness.
解析:选C。推理判断题。根据“Feeling well helps when you're not well”部分中的最后一句可知,随着学生乐观程度的增加,他们对抗病毒的免疫力也随之增加,因此结论应是:他们越乐观,生病的可能性就越小。
3.We learn from the passage that optimistic people ________.
A.are easy to give up smoking
B.are willing to do whatever they are asked
C.take an active part in all aspects
D.tend to have a better lifestyle
解析:选D。细节理解题。根据“Optimism is something you do”部分中的“They exercise more, are less likely to smoke, and follow a better diet.”可知,乐观的人往往有一个更好的生活方式。
4.What are you advised to do according to the passage?
A.Take exercise as much as you can.
B.Keep a daily note of positive things.
C.Work hard and play hard.
D.Make your goals easy to reach.
解析:选B。细节理解题。根据“Not happy? Don't worry”部分中的“spending a few minutes every day writing about at least three positive things may help you expect them more often.”可知,应选择B。21教育网
Ⅴ.任务型阅读/任务型读写
Life is what we make of it. How can we make our life better? Through focus — focusing on one thing and getting it done. Learning to focus can help us in many ways. It can help us realize what we really want in life. It can help us make good decisions. It can also help us accept ourselves just the way we are. Focus can help us gain power and happiness.
Focus, or concentration, is a skill that can be taught, so there are some exercises you can do to improve your focus. Start with easy exercises like staring at a picture on the wall for a few minutes without moving or talking to anyone. Once you learn how to block out your surroundings, your focus will improve.
Learn to manage your pressure. Many athletes require intense focus in their training and games. They try to spare some time to calm themselves down. It isn't enough to just practice your shots because when game time comes, the stress and tension can make one miss a shot. This is when focus comes into play.
Another mind exercise you can do is picturing yourself in a desired situation, and then you work around your picture. Actors do this a lot to block out laughter or noise. An example of this would be to imagine yourself in a potentially stressful situation, like a singer in a concert. Try to play out the scene in your mind what you would do if different things are to happen. This can actually be a lot of fun, and you learn how to improve your focus by concentrating on one thing only.
If this sounds a little strange to you, you could try another strategy. Why not make lists?Make a list of the things you need to accomplish. Study your lists carefully and see where you can move things around. Planning helps you focus. It will also not stress you out.
A better way to improve your focus is to take breaks. Don't spend it with your coworkers beside the coffee machine talking about problems in the office. Doing this will actually cause your stress and cause you to lose focus on the things that need to be done. Your breaks should be as quiet as possible. Read a book or take a walk. Go and do something that will give your brain a rest.
The reason why we lose focus so easily is because we have too much on our minds. Of course, it could also because you are bored with nothing to do. A good balance between a too relaxed brain and a too active brain is necessary. Find your ability to work, and try not to waste your time. Improving your focus also means knowing what you can do and being confident about doing it well.
Title: Improving your focus
(1)________ of learning to focus
It can help us realize what we really want in life, make good decisions, hold positive (2)________ towards ourselves, and gain power and happiness.
Tips on improving focus
·Start with easy exercises to make yourself (3)________ from your surroundings.
·Keep (4)________ when managing your pressure.
·Use your (5)________ and play out the scene in your mind.
·Make a list to make things well (6)________.
·Take (7)________ breaks to give your brain a rest.
·Make a good (8)________ between a too relaxed brain and a too active brain.
·Find your ability to work with (9)________.
(10)________ for our losing
focus
·Our minds are full of things.
·We feel bored with nothing to do.
答案:1.Benefits  2.attitudes/views 3.free 4.calm
5.imagination 6.planned 7.quiet 8.balance 9.confidence 10.Reasons
[湖南专用]
Ⅳ.阅读理解
Almost a third of children regularly go without breakfast before school and are more likely than classmates to be inactive, unfit and obese(肥胖), research shows.21cnjy.com
While 68% of pupils eat before leaving home, 32% do not. Of the latter, 25% only sometimes have a morning meal and 7% never have breakfast on school days, according to findings which have raised fresh concern about children's eating habits and general health.
The study of 4,326 children, aged 1016, in England was reported that 26.6% of boys and 38.6% of girls skipped breakfast some or all of the time. Boys often blame lack of time, while many girls missed breakfast because they believe doing so would help them lose weight.
“We found that children who skip breakfast either occasionally or regularly are less fit, less active and more likely to be overweight or obese than those who always eat breakfast,” said lead author Dr Gavin Sandercock, a professor at the University of Essex.“Children with the healthiest weight were always those who regularly had breakfast before heading to school.”
“These findings are worrying because we found more obesity and lower levels of physical activity among skippers, which is of great concern because these children are more likely to develop chronic (慢性的) disease in adulthood like cancer, heart disease and diabetes,” added Sandercock.
While girls who skipped breakfast are 92% more likely to become obese than female classmates who regularly eat before school, the equivalent figure in boys was 62%.But the boys were much more likely than female ones to have a sedentary (久坐的) lifestyle and, critically, have poor heart and lung fitness, said Sandercock.
Until now it has been thought that children who missed breakfast were more likely to be obese because they snacked during the day and ate late at night.But the study suggests that their inactive lifestyles may also play a key role.
语篇解读:英国研究者进行的一项研究显示,几乎三分之一的孩子在上学前不吃早餐,他们通常没有同龄人活跃,他们的身体不健康甚至肥胖。
1.The text is intended to ________.
A.inform the result of a study about food
B.show concern about children's safety
C.tell the importance of having breakfast
D.call attention to children's unhealthy habits of skipping breakfast
解析:选D。推理判断题。通读全文可知,文章主要讲述了孩子不吃早餐会带来一些严重的后果,因此,作者写这篇文章是为了唤起老师和家长对孩子不吃早餐的不良习惯的关注。
2.Why don't many girls have breakfast?
A.They can't afford the time.
B.Their parents don't cook.
C.They want to keep in shape.
D.They don't have an appetite.
解析:选C。细节理解题。根据第三段可知,很多女孩子不吃早饭是为了减肥。
3.Which of the following is NOT the negative effect of skipping breakfast regularly?
A.Overweight.    B.Sleeplessness.
C.Inactive. D.Poor physical conditions.
解析:选B。细节理解题。第一段中说到研究表明经常不吃早餐的孩子更容易性格不活泼,身体不健康和肥胖。由此可见答案为B。2·1·c·n·j·y
4.Why are the researchers concerned about children's eating habits?
A.The children are in poor health at present.
B.The skippers are more likely to develop diseases.【来源:21·世纪·教育·网】
C.The girls may develop an inactive lifestyle.
D.The boy skippers are more likely to become aggressive.21*cnjy*com
解析:选B。推理判断题。根据文章第五、六段的内容可知:这些发现令人感到担忧,因为在不吃早餐的孩子之中有更多的肥胖和不活跃者,更值得关注的是这些孩子更容易在成年后患上如癌症、心脏病和糖尿病等慢性病。
5.Besides snacking, another factor that accounts for children's weight problem is that ________.
A.they are fond of sleeping
B.they are active after class
C.they sleep too late at night
D.they don't take much exercise
解析:选D。推理判断题。根据文章的最后一段可知,直到现在人们认为不吃早餐的孩子更可能肥胖是因为他们在白天吃零食并且在夜晚吃东西。但是研究表明他们不爱运动的生活方式也许同样起了关键的作用。21*cnjy*com
Ⅴ.阅读填空
Failure in a relationship, business, career and exam or sudden loss of a close one can make us lose patience and calmness. However, the only person who can help you keep calm is yourself! You have to find the cause of your problem and then work on it. Here are some tips on how to be calm.
Steal some solitary (独自的) moments from your life!Go to a calm and cool place, maybe your local park, a lessvisited restaurant or any place that can give you some peaceful moments with yourself. Simply sitting on cool green grass under the limitless sky can make you feel relaxed. If you can't find any place, it's also a good idea to dim (使暗淡)your drawing room light and sit relaxed on your sofa.
Talk to the “inner you”! Open your mind, effortlessly, without a calculating and judging mind! Don't let yourself be troubled by any belief or thought. It's not so simple. But if you just do so, you'll slowly develop an inner peace. Of course, this doesn't mean that you'll stop the daily work linked to thinking! Carry your life as you've been, but just sometimes, sit and order your mind to relax.
Learn to manage anger! Avoid the things that cause so much stress that leads to uncontrollable anger. Selftalk can teach a person how to change that inner voice from an aggressive (好斗的) voice to a problemsolving voice. Walking away from a situation until you have better control over your anger will help you avoid creating situations that may grow into dangerous situations.
In short, there are many ways to be calm in any situation.Keeping calm is one of the most important things you can do for yourself. Not only will it be good for your health, it can also help you have a better relationship with other people.21·cn·jy·com
Title
How to be calm
__1__ of loss of calmness
·__2__ in a relationship, business, career and exam.
·Losing a close one.
__3__ for being calm
Steal solitary moments from your life
·Go to a calm and cool place to __4__ some peaceful moments.
·Dim your drawing room light and sit relaxed on your sofa.
Talk to the “inner you”
·Open your mind without __5__ anything.
·Avoid being troubled by any __6__ or thought.
Learn to manage anger
·Stay away from __7__ things to avoid uncontrollable anger.
·Talk to __8__ to change the inner voice from an aggressive voice to a problemsolving voice.
·Walk away to avoid creating dangerous situations.
__9__ of being calm
·Being good for health.
·__10__ your relationship with other people.
1.___________ 2.___________ 3.___________ 4.___________ 5.___________
6. ___________ 7.___________ 8.___________ 9.___________ 10.__________
答案:1.Causes  2.Failure 3.Tips/Advice/Suggestions 4.get/have 5. calculating and judging 6.belief  7.stressful  8.yourself  9.Benefits/Advantages 10.Improving