【备考2018】中考英语专题突破训练 阅读理解(广告应用文)(含解析)

文档属性

名称 【备考2018】中考英语专题突破训练 阅读理解(广告应用文)(含解析)
格式 zip
文件大小 427.1KB
资源类型 试卷
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2017-08-03 17:30:18

图片预览

文档简介

中考英语专题 阅读理解(广告应用文)
1.【2017年江苏省苏州市中考英语试题】
Smart Kids Club
For age group: 5-15
Open to the members from 9:00 am to 10:30 am. On Sat. & Sun.
100 yuan each week
Tel: 0816-2018367
Add: 102 Park Road
Body-building Club
All facilities(设备) supplied
On the top floor of Xiayi Hotel
Every afternoon from 4:00 pm to 6:00 pm, Sat & Sun.
Drinks and fruits ready for you during breaks.
Tel: 0816-2515868
Add: 104 Tanyuan Road.
Piano Club
One-to- one training on Sat & Sun. from 4:00 pm to 6:00 pm (150 yuan per hour)
Experienced teachers
Piano offered for free
Convenient transportation
Tel: 0816-2676911
Add: 318 Renmin Road
Global English Club
English training in four skills –listening, speaking, reading and writing
4-month (600 yuan), 6-month(900 yuan), and one year (1,500 yuan)courses
Choice of morning or evening classes, 3 hours per day. Mon.-Fri.
All native teachers from UK and USA.
Tel: 0816-2878806
Add: 612 Hongxing Road
1.Which club can you join on weekdays?
A. Smart Kids Club. B. Global English Club. C. Body-building Club. D. Piano Club.
2.In which club can you drink and eat fruits while having a rest?21教育名师原创作品2·1·c·n·j·y
A. Smart Kids Club. B. Global English Club. C. Body-building Club. D. Piano Club.
3.How many choices does Lucy have if she wants to join two clubs at weekends?21*cnjy*com
A. 1. B. 2. C. 3. D. 4.【来源:21cnj*y.co*m】
4.If you want to talk with native English speakers, please ring ______.
A. 0816-2878806 B. 0816-2515868 C. 0816-2676911 D. 0816-2018367
5.What can be the best title for the above four ads?
A. Build Your Body with Us. B. Best Clubs Available in Town
C. Enjoy Your Weekends in Clubs D. Fascinating Activities on Weekdays
2.【2017届河南濮阳经济开发区三中九年级12月考英语试卷】
Are you a sports lover looking for skill development in the off-season?【出处:21教育名师】
Joy of the Game (JG) has been working for the past 10 years. Come and join JG to develop skills as you prepare for the next season.
Classroom Information
Ages
Boys 8th—12th Grade
Skills
All Skill Levels
Days
Sunday (A 10—week Program)
Half Day: Morning: 9:00 am—12:00 pm
Afternoon:1:00 am—4:00 pm
Sample
Schedule
Morning Period: (9:00 am—12:00 pm): Basketball, Volleyball, Floor Hockey
Lunch Break: 12:00 pm—1:00 pm (Kids Must Bring Their Own Lunch)
Afternoon Period: (1:00 pm—4:00 pm): Basketball, Floor Hockey, Soccer, Relay Races
Costs
Half Day: $ 50 per day
Full Day: $ 90 per day
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
1. Joy of the Game (JG) has been working for ________.21cnjy.comwww-2-1-cnjy-com
A. less than ten months B. less than ten years21世纪21世纪教育网有
C. more than ten months D. more than ten years2·1·c·n·j·y
2.Who can join JG according to the information?
A . A girl in the 8th grade.
B. A girl who likes playing volleyball.
C. A boy in the 11th grade.
D. A boy who wants to improve baseball skills.
3.Allan likes soccer very much, so he can choose the class_______.21·cn·jy·com21cnjy.com
A. any time on Sunday
B. from 1:00 pm to 4:00 pm
C. from 9:00 am to 12:00 pm
D. from 12:00 pm to 1:00 pm
4.Tom needs to pay ______ to join the Half Day class for the whole program.【来源:21·世纪·教育·网】
A .$ 50 B. $ 90 C. $ 500 D. $ 90021·世纪*教育网【来源:21·世纪·教育·网】
5.The passage is probably taken from a _______.
A. sports magazine B. guidebook C. story book D. science bookwww-2-1-cnjy-com
3.【2017届广东深圳锦华实验学校九年级上期第一次月考英语卷】
Look at the bulletin board of Class 3.
Kitty needs a new home
Kitty : 3-month-old cat. White.
Cute and beautiful.
See Elsa.
Mr. Jones from Yangming
The police officer is going to give us a special talk on traffic safety
3:00 pm ~5:00 pm, Jan.17
In the gym
Whose wallet? Found at the front door of the classroom on Jan.5
See Ms Chang
I’m selling A NEW NOTEBOOK
For music classes.
Just two dollars
Jack
1.Elsa wants to .
A. find a cute cat
B. buy a good house
C. find a new home for a cat
D. make friends with someone who has a cat
2.Mr Jones will teach the students in his talk.21世纪教育网21-cn-jy.com【出处:21教育名师】
A. how to drive a car
B. how to take music notes
C. how to learn lessons well
D. how to be safe on the road
3.Mr Jones ’talk lasts .
A. half an hour
B. one hour
C. two hours
D. three hours
4.Tony wants to buy the new notebook from Jack. He should pay .2-1-c-n-j-y【版权所有:21教育】
A.$2 B.$3 C.$ 5 D.$17
5.David lost his wallet on January5. What should he do?21*cnjy*com21教育名师原创作品
A. Go to the gym at once
B. Ask Ms Chang about that
C. Meet Jack in the music class
D. Wait at the front door of the classroom
4.【2017届河南南阳星光中学九年级上期末考试模拟(1)英语卷】
If you have time, if you love sunshine and swimming, why not come to Australia to have a lovely holiday? You will enjoy every minute of being here. Of course, there is still some information that you have to know before you come. 【版权所有:21教育】21教育网
The sun
In Australia, you can see many kinds of plants and animals and many beautiful views. However, you should be careful. Our sunlight is very strong and you may get sunburn, If you want to go out, you had better wear a hat and a shirt with collar and long sleeves and don’t forget to take your sunglasses and sun cream, Don’t look at the sun directly. 21*cnjy*com21*cnjy*com
Swimming
We have so many beautiful places to swim, beaches, lakes, rivers and creeks. Most of our public beaches have lifesaving service. Yellow and red flags tell you the area that you are advised to swim in. If there are no flags or lifeguards on the beach, you’d better ask the local people before you go into the water.
Banks and money
Banks are usually open between 9:30 a.m. and 4:00 p.m. on Monday to Thursday and 9:30 a.m. to 5:00 p.m. on Friday. Travellers can change money at all the banks and some of the larger hotels.
根据材料内容选择最佳答案。
1.Who is this passage mainly written for?
A. Students. B. Australians. C. Travellers. D. Swimmers.www.21-cn-jy.com
2.If you want to go out in Australia, you should ___________.
A. wear a hat in yellow or red
B. take sunglasses and sun cream
C. look at the sun because it’s beautiful
D. take an umbrella because it’s always rainy
193.What does the underline word "creeks" mean?
A. Clothes that you can wear to swim.
B. Streams that you can swim in.
C. Boats that you can take to swim.
D. Food that you can eat before you swim.
194.Which of the following is NOT true?
A. Yellow and red flags show the safe place to swim.21教育网21·世纪*教育网
B. Not all the beaches have lifesaving service.
C. You can go to all the banks and all the hotels to change money.【来源:21cnj*y.co*m】2-1-c-n-j-y
D. You can change money before 5:00 p.m. on Friday.
195.Where can we read this passage?
A. A dictionary. B. Instructions.
C. A guide book. D. A textbook.
答案与解析
1.【答案】
1.B
2.C
3.B
4.A
5.B
【解析】
试题分析:本文叙述了四个俱乐部的开班时间、价格、联系方式及特色等信息。
1.细节理解题。根据Choice of morning or evening classes, 3 hours per day. Mon.-Fri.可知,这个俱乐部是在周一--周五开班。故选B。21·cn·jy·com
2.细节理解题。根据Drinks and fruits ready for you during breaks.可知,在Body-building Club俱乐部可以在休息的时候,喝一些饮料和吃一些水果。故选C。
3.细节理解题。根据One-to- one training on Sat & Sun. from 4:00 pm to 6:00 pm (150 yuan per hour);Open to the members from 9:00 am to 10:30 am. On Sat. & Sun.可知,Piano Club和Smart Kids Club这两个俱乐部可以在周末上。故选B。
4.细节理解题。根据All native teachers from UK and USA.Tel: 0816-2878806可知,如果你想和本地人交流可5.标题归纳题。根据短文的内容可知,这是四个广告,介绍的是城镇里的四个最好的俱乐部。故选B。
考点:广告类短文阅读。
2.【答案】
1.D
2.C
3.B
4.A
5.A
【解析】
试题分析:这是一则关于周日运动技能的广告。
3.B细节理解 根据上文Afternoon Period: (1:00 pm—4:00 pm): Basketball, Floor Hockey, Soccer, Relay Races可知,从下午一点到下午四点。故选B。2-1-c-n-j-y
4.A细节理解根据文中Costs Half Day: $ 50 per day可知答案,故选A。
5.A推理判断 根据文章是一则关于周日运动技能的广告,所以很有可能来自体育杂志,故选A。
考点:考查广告布告类短文阅读
3.【答案】
1.C
2.D
3.C
4.A
5.B
【解析】21世纪教育网
试题分析:这篇短文主要介绍了布告栏中有关小猫找新家,演讲,失物招领和买书的四条布告。
3.C推理判断题。根据3:00 pm ~5:00 pm, Jan. 17描述,可自从下午三点到五点是两个小时,故选C。
4.A细节理解题。根据第四条布告Just two dollars描述,可知这个新笔记本只有两美元。故选A。
5.B细节理解题。根据第三条布告描述,可知是常先生拾了一个钱包。故选B。
考点:广告布告类短文阅读。21世纪教育网
4.【答案】
1.C
2.B
3.B
4.C
5.C
【解析】
试题分析:本文是一则旅游广告,介绍了去澳大利亚旅游的相关事宜。
1.C推理判断题。分析文意,可知这是一则旅游广告,介绍了去澳大利亚旅游的相关事宜,因此它的读者必然是travelers。故选C。21cnjy.com21世纪教育网版权所有
4.C细节判断题。根据短文最后一句Travelers can change money at all the banks and some of the larger hotels.可知,并不是所有的餐馆都可以换钱。故答案C错误。21*cnjy*com
5.C推理判断题。本文是介绍澳大利亚旅游的相关事宜,因此可推知它应该出现在一本旅游的书上。故选C。
考点:广告布告类短文阅读。