2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(10)及答案
Passage A
(2019中考科普环保类选练)
Satellites are an important part of our ordinary lives. For example, the information for weather forecasts is sent by satellite. Some satellites have cameras which take photographs of the Earth to show how clouds are moving .Satellites are also used to connect our international phone calls.
? Computer connections of the World Wide Web and Internet also use satellites. Many of our TV programs come to US through satellites. Airplane pilots also sometimes use a satellite to help them find their exact location.
? We use satellites to send television pictures from one part of the world to another. They are usually 35,880 kilometers above the equator. Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same place. This is because it is moving around the world at 11,000 kilometers an hour—exactly the same speed that the earth rotates. A satellite must orbit the Earth with its antennae facing the earth. Sometimes, it moves away from its orbit,So there are little rockets on it which are used to put the satellite back in the right position .This usually happens about every five or six days.
? Space is not empty! Every week, more and more satellites are sent into space to orbit the Earth. A satellite usually works for about 10-12 years. Satellites which are broken are sometimes repaired by astronauts or sometimes brought back to Earth to be repaired. Often,very old or broken satellites are left in space to orbit the Earth for a very long time. This is very serious because some satellites use nuclear power and they can crash into each other.
1.Which of the following is NOT done by satellites according to the passage?
?A. Sending information for weather forecast.???? B. Taking photographs of the Earth.
?C. Sending TV pictures.???????????????????? ?D. Providing food for airplane pilots.
2.What’s the speed the earth rotates at?
?A.35,880 kilometers per hour.???????????? ???B.335,880 kilometers per hour.
?C.11,000 kilometers per hour.???????????? ???D.110,000 kilometers per hour
3.Why does the satellite move around the world at the same speed as the Earth rotates?
A. In order to take photographs.????? ?B. In order to stay in a certain position in the orbit.
C. In order to move away from its orbit. D. In order to send television pictures.
4.What does the underlined word “This” in the 3rd paragraph refer to?
A. A satellite.???????????????????
B.A little rocket.
C. A satellite seems to stay in the same place in the sky.
D. The satellite puts the rockets in the right position.
5.Which is true of satellites?
A. A satellite usually works for about 10-12 years.
B .Every time a satellite gets broken,it is brought back to the Earth to be repaired.
C. A broken satellite is never left in space.
D. They often crash into each other.
参考答案BDDBA
Passage B
【****四川省】
Do you know that a fast reader can get the ideas better than a slow reader can? Of course, you save time by reading fast, but this is not the main reason for fast reading. The main reason is that you understand better what you are reading when you read fast.
As your eyes move along the line of point, they make fixations (固定) or pauses (暂停). It is important that you see several words at a fixation. It is also important that your eyes leave a group. The numbers of letters or words that you see at a fixation are called your eye span (视跨). Pay more attention to improving your rate of reading. With practice you can learn to read faster than you usually read.
The way in which you read always depends on (取决于) what you are reading and for what purpose. You should know the different ways of reading so that you can apply whatever method is necessary. Here are four ways of reading:
(1) Skimming is an important kind of reading. This method can be used when you wish to review something that you have forgotten. You can skim to get the main points.
(2) Rapid (快速) first reading and then rereading certain parts carefully is important. You may use this type of reading to study a science lesson or a history lesson.
(3) You need to do careful reading and rereading sometimes. This type of reading is necessary for making an intensive (细致的) study of your school subjects, solving maths problems or reading directions.
(4) Rapid reading is used when reading stories for enjoyment. You may also do rapid reading when reviewing materials that you already know well.
42. The main reason for reading fast is that you can ________.
A. get the ideas B. save time
C. understand better D. learn well
43. The way of reading always depends on ________.
A. the method that you like B. your reading material
C. your reading purpose D. both B and C
44. The word “skimming ” means “________”.
A. reading the main points B. reading carefully
C. reading very fast D. reading some parts of the material
45. Careful reading is an important kind of reading ________.
A. when you review a lesson that you already know well
B. when you read the directions before using a camera which is expensive
C. when you read a story of enjoyment
D. when you wish to find a lost place that you have read
参考答案 42—45、CDAB
Passage C
【****江苏省泰州市】
One day, Jack’s parents told him that his grandpa would retire(退休) after working for forty years. Jack said in surprise, “I’m only seven, so it means Grandpa has been… er … A really long time!”
His parents said, “Yes. That’s why we are going to have a surprising party for him. ”
Jack loved his grandpa and wanted to do something special for him. He remembered the business card his grandpa had given him two years before. He knew that his grandpa would no longer have the position(职位) on that card, so he decided to build a new one for his grandpa.
When the big day came, Jack was ready. But he didn’t want to put his gift together with others’. He carried it around with him the whole evening.
When all the other people left, he took his grandpa’s hand and brought him over to a chair and gave him the gift.
His grandpa smiled, “Well, it must be a beautiful gift. May I open it now?” “Sure!” Jack said excitedly.
As Grandpa opened the gift, tears came into his eyes. Jack gave him the greatest gift he had ever got! They were business cards with new position: FULL-TIME GRANDPA! Jack said, “Now your full-time job is my grandpa!”
Well, how much do I get paid?” his grandpa asked, smiling. “As many hugs as you want!” With these words, Jack gave Grandpa a hug. “Well, I guess that means I’m the richest man in the world!” said Grandpa.
51. Who was going to retire?
A. Jack’s grandma. B. Jack’s grandpa.
C. Jack’s mother. D. Jack’s father.
52. Jack remembered __________ his grandpa had given him two years before.
A. the birthday card B. the boy
C. the book D. the business card
53. What did Jack decide to do for his grandpa?
A. To build a new position for him. B. To draw a picture for him.
C. To sing a song for him. D. To buy a gift for him.
54. Which of the following is TRUE?
A. Jack was the first one to give his gift to his grandpa.
B. Jack was the last one to give his gift to his grandpa.
C. Jack gave his gift to his grandpa together with other people.
D. Jack gave his gift to his grandpa together with his parents.
55. Why were there tears in Grandpa’s eyes?
A. Because he would lose his position.
B. Because he was not cared for.
C. Because he was moved by Jack’s gift
D. Because he was unhappy.
参考答案 51—55 BDABC
Passage D
意外的惊喜
On February 9th, 2013, Sarah Darling was walking along the street when she met a homeless man named Billy Ray Harris. She reached into her change purse, emptied out all the coins she had and gave them to the homeless man. Neither of them realized that this small generous act(举动) would change their lives.
Sarah didn't realize that she had given Billy not only all her change but also her diamond ring that she had put in her change purse earlier until the next morning. She and her husband, Bill Krejci, rushed to see if they could find Billy. The homeless man was not only in the same place, but also immediately returned the ring. The grateful couple paid him back for his honesty by emptying out their pockets of all the money they had.
Bill Krejci, a web designer, felt that he needed to do something more for this amazingly honest man. So on February 18th, he set up a special page(网页) to raise money for him. In just four days, Billy received over $85,000 and there seems to be no end yet.
That is not enough. Billy is living with a person who is generous instead of living in the streets. And that's not all—Thanks to the news report, he got together again with his older brother, Edwin Harris who he had been unable to find for 27 years.
All the good luck is just because Billy did the right thing—returning something that did not belong to him.
1. When did Sarah realize that she had also given Billy her diamond ring?
A. On February 9th, 2013. B. On February 10th, 2013.
C. On February 18th, 2013. D. On February 22nd, 2013.
2. Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Billy is living with a generous person. B. Billy has found his brother.
C. Billy bought a diamond ring. D. Billy appeared in the news report.
3. The underlined word “That” in Paragraph 4 refers to(指代)“________”.
A. returning the ring B. setting up a page
C. living in the streets D. receiving money
4. What's the main idea of the passage?
A. A generous woman changed her own life. B. A kind man set up a special page.
C. A homeless man returned diamond ring. D. Many people donated much money.
5. From this story, we know that ________.
A. helping others is helping ourselves
B. helping those in trouble is sometimes not necessary
C. life is not that easy
D. we should always help old people
【主旨大意】本文是一篇记叙文。无家可归的Billy及时归还了钻戒,他诚实的举动给他带来了很多意想不到的好运。
1. B 【解析】细节理解题。题干意为:Sarah什么时候意识到把戒指也给了Billy?A项:2013年2月9号;B项:2013年2月10号;C项:2013年2月18号;D项:2013年2月22号。根据第一段第一句“On February 9th, 2013, Sarah Darling was...”以及第二段第一句“...she had put in her change purse earlier until the next morning.”可知,在2013年2月10号,Sarah意识到把钻戒也给了Billy,故选B。
2. C 【解析】细节理解题。题干意为:下面哪项文中没有提及?A项:Billy跟一个慷慨的人住在一起;B项:Billy找到了他哥哥;C项:Billy买了一个钻石戒指;D项:Billy出现在新闻报道中。根据倒数第二段第二句“Billy is living with a person who is generous...”可知A项有提及;以及本段最后一句“...he got together again with his older brother...”可知B项有提及;根据第三段第二句“So on February 18th, he set up a special page(网页) to raise money for him.”可知D项有提及,推理可知,只有C项没有提及,故选C。
3. D 【解析】代词指代题。题干意为:第四段中的划线单词“That”指代“________”。A项:归还戒指;B项:创建网页;C项:在街上住;D项:收到钱。根据倒数第二段第一句“That is not enough.”并结合上一段最后一句“...Billy received over $85,000 and there seems to be no end yet.”可知,此处“That”指代Billy收到钱这件事情,故选D。
4. C 【解析】主旨大意题。题干意为:文章的主旨大意是什么?A项:一个慷慨的女士改变了她自己的生活;B项:一个好心人创建了特殊的网页;C项:一个无家可归的人归还钻戒;D项:许多人捐赠很多钱。分析整篇文章可知,无家可归的Billy把钻戒及时归还,他的诚实举动给他带来了很多意想不到的好运,故选C。
5. A 【解析】推理判断题。题干意为:从这个故事,我们了解到________。A项:帮助别人就是帮助我们自己;B项:帮助那些处在困境中的人有时候没必要;C项:生活不是那么容易;D项:我们应该总是帮助老人。分析故事可知,Billy的诚实帮助了别人,也帮助了自己,故选A。
Passage E
Fast-food workers in 58 cities in the USA did not go to work on Thursday. They went on strike because they want more money. The workers these years get paid the lowest wage (工资). This was set at $7.25 in 2009 and has not changed since then. Many workers say they cannot afford to live on that. The price of everything has gone up but their wages have stayed the same for five years. The workers want $15 an hour, which is double their wage. Julio Wilson, a cashier at a pizza restaurant, told the BBC he earns $9 an hour. He said that wasn’t enough to support himself and his five-year-old daughter. He said: “I know I may lose my job by doing so, but it’s my right to fight for what I deserve (应得的).”
?? McDonald's and Burger King both spoke about the strike. They said they did not make decisions about how much to pay workers in most of their restaurants. They said each restaurant is independent and the manager decides how much to pay the workers. McDonald’s?profits?were over $5.5 billion in 2011. The burger giants (巨人) did say that an increase in wages would mean more expensive hamburgers. America’s National Restaurant Association (协会) said the wages were low because the staff are young and have little work experience. It said: “Only five per cent of restaurant employees earn the lowest wage and they are mainly working part-time and half are teenagers.”
(?? ) 1. Workers strike because __________.
?????? A. They didn’t like fast food.???? B. They wanted more money.
?????? C. They got new jobs.????????? D. They wanted more food.
(?? ) 2. How much is the minimum wage in the USA?
?????? A. $7.35???? B. $7.25????? C. $7.55????? D. $7.95
(?? ) 3. Which of the following is?WRONG?
A. The fast-food workers want a 50% pay increase.
B. McDonald's said it didn't decide how much to pay its workers.
C. A restaurant association said wages were low because workers are young.
D. Only 5% of all restaurant workers get the minimum wage.
(?? ) 4. What does the underlined word “profits” mean?
?????? A. 销售价??? B. 亏损????? C. 盈利?????? D. 成果
(?? ) 5. What is the best title of this passage?
A. U.S. fast-food workers stop working
B. Having little work experience.
C. Workers and their restaurants.
D. Teenagers should earn more money
【参考答案】1-5 BBACA
PAGE
7
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(1)及答案
第一篇
(2019中考选练)
What’s the meaning of “dark horse”? It’s someone who wins when no one expects it. Han Xiao’peng took China’s first gold on snow. He became an Olympic “dark horse” last Thursday by winning the gold medal in men’s freestyle aerial skiing(自由式滑雪空中技巧) at Turin in Italy. He made two almost perfect jumps for the highest score. Han had never won a world gold medal before, let alone(更不用说) in the Olympics!
“I never thought this would happen,” said the 23-year-old. “I feel like I’m in a dream.” It’s China’s second gold medal at the Turin Olympics. But more important, Han’s gold was the country’s first ever in a snow sport. In 2002, China’s Yang Yang won the gold for speed skating at the winter Olympics in Salt Lake City, US. Just because Han’s win was unexpected doesn’t mean that he didn’t work hard.
Han grew up in Jiangsu Province. Before he started his training on snow, he used to be an acrobat(杂技演员) at a circus. In 1995, a coach found his talent(才能). The coach, Yang Er’qi, said Han had the agility(灵活性) and courage to be a ski jumper. When Yang first took the 12-year-old to northern China, the boy couldn’t swim, skate or ski. But he wasn’t afraid of the high platform(跳台) and kept on training.
Han almost left the sport after hurting his knee months before the Salt Lake Games. In that Olympics he only got 24th. “I was hopeless at that time, but my family and the coach stood firmly(坚强地) behind me, helping me through,” he recalled.
??? Han Xiaopeng worked so hard that he won the gold medal in the Olympics at last. Because of his success, more and more people in China are becoming interested in skiing. We are proud of him and we hope he will have another big success in the next winter Olympics.
1. What does ‘dark horse’ mean? It means _____________.
?? A. a horse which is dark???????????????? ????????????? B. someone who is expected to win
?? C. a horse which likes living in the dark???? ????????????? D. someone whose win is unexpected
2. Where did Han Xiaopeng take China’s first gold on snow?
?? A. In China?? .??? B. In Italy.????? C. In America.??? D. In Australia.
3. What made the coach, Yang Er’qi, choose Han Xiaopeng to be a ski jumper?
?? A. He had the agility and wasn’t afraid of the high platform.
?? B. He was good at skiing though he was only 12 years old.
?? C. He was born in the north of China and liked sports on snow.
?? D. He had the talent and he had won a world gold medal before.
4. Which of the following sentences is NOT TRUE according to the passage?
?? A. He was 23 when he won the gold medal at the winter Olympics.
?? B. He made two almost perfect jumps and got the highest score.
?? C. No one had won the gold before Han Xiaopeng at the winter Olympics.
?? D. He never gave up even though he had faced many difficulties.
5. What is the best title for this passage?
?? A. A Dark Horse at the Winter Olympics????? ???? B. A Wonderful Match
?? C. A Hopeless Snow Game???????????????? ??? D. An Exciting Horse Race
参考答案DBACA
第二篇
【****山东潍坊市模拟】
How do you feel when you stay in hospital alone? Jenny, 13, a US student, feels bored. She knows the feeling because she has been in hospital many times herself. One day, she thought of an idea ---If patients could get some books to read, they would feel better. So, from May, she and many of her friends began to collect books for hospital patients.
In six months the students collected 1,250 books at school. They decided to donate the books to the North Shore Medical Centre, a children’s hospital next door to their school. “There are books for kids of all ages, from babies up to high school level.” Said Jenny.
The students put the books into “early readers”, “middle readers” and “advanced readers”.
Then they wrote their best wishes to patients on bookmarks(书签 ) and letters, put the books in big boxes and donated them to the hospital.
“We wrote things like,‘Keep on reading!’ and ‘ Hope you feel better!’” said John, 14, Jenny’s brother. “And we also wrote some funny things to make them laugh.”
Frank, 12, and Steven, 14, helped carry 16 large boxes of books into a car. “ I think these books will make a lot of patients feel happy.” Said Frank. Steven shared his opinion. “It is really the most meaningful thing that I have ever done in my life.”
46. From the article, we can learn that __________.
A. in half a year Jenny and her friends bought 1,250 books
B. the North Shore Medical Centre is far from Jenny’s school.
C. Jenny and her friends were willing to help bored patients
D. Steven had a different opinion from Frank and John.
47.The best title for the article might be “______”.
A. Collecting books for bored patients B. Writing a letter to a medical centre
C. Donating books to poor students. D. Reading books for hospital patients
48.Which of the following words can be used to describe those students?
A. Polite and hard-working B. Lazy and stubborn
C. Selfish and proud D. Thoughtful and helpful
参考答案 46-48CAD
第三篇
【****山东潍坊市模拟】
Charles Chaplin was born in London on April 16.1889. His patents were music hall actors. The Chaplin family were very poor, and life was difficult in London. Charlie, as he was called , used to do his mother’s job in the theatre when she was ill.
When he was only 17 years old, Chaplin got his first real job as an actor. What he did was to do silly things to make people laugh in the theatre. Seven years later he went to the USA. And over the next four years, he formed his own way of art. He developed the character( 角色 ) of a homeless gentleman which became very popular.
From the 1920s to the 1950s, Chaplin made his most famous films. The film Modern Times(1936) shows his care about the modern industry workers. Many of his films describe the poor life and hard time of the working people during that period.
Although Charlie Chaplin was British, he lived in the USA until 1953. But he never got US nationality. Then Chaplin, his wife and his five children had to move to Switzerland where he lived until he died. When he was 83 years old, he won his only Oscar for the music he wrote for the film Limelight. He was named Sir Charles Chaplin at the age of 85. Charlie Chaplin died in Switzerland on December 25th, 1975.
49.Chaplin used to __________ when his mother was ill.
A. look after her B. do the housework C. do his mothers’ job D. do his father’s job
50.From Paragraph2, we can know that____________.
A. Chaplin went to the USA when he was 24 years old.
B. Chaplin became famous when he was 17 years old.
C. people liked Chaplin because he was a homeless gentleman
D. Chaplin did many silly things to make people laugh in the street
51.We can infer from the passage that Chaplin left the USA because of ________.
A. his family B. his work C. the US government D. the Swiss government
52.Chaplin won the Oscar for_____ _when he was 83 years old.
A. the acting B. the art C. the film D. the music
参考答案 49-52C ACD
第四篇
胡子睡觉时盖不盖被子
Zak's grandfather, Stan, was very famous. Why? Because he had very, very, very long white beard(胡子).
One day, Zak asked his grandfather, “When you sleep, do you put your beard outside or inside the quilt?” “I'm not sure. I never care about that,” said his grandfather. “I'll have a look tonight.”
Stan went to bed that night and pulled up the quilt. His beard was inside the quilt at first. Then he remembered his grandson's question. Aha! But wait. Did that feel comfortable?
Then he put his beard outside the quilt. He also didn't feel quite comfortable. So he put the beard inside the quilt again. But he soon felt it would be better if it was outside the quilt. The beard went in and out of the quilt all night long.
In the morning, he was so tired that he cut his long beard off.
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. Zak's grandfather was very famous because he had very long white beard.
2. Stan's beard was outside the quilt at first.
3. Stan felt it would be worse if the beard was outside the quilt.
4. In the morning, Stan was so tired that he cut his long beard off.
5. Stan spent a sleepless night.
【主旨大意】本文是一篇幽默小故事。扎克的爷爷留着很长很长的白胡子,很出名。一天,扎克问爷爷在睡觉时胡子放被子里面还是外面,爷爷懵了,他没有注意过。晚上睡觉时爷爷注意看了,发现胡子放在被子里面外面都不自在,折腾了一个晚上,胡子放进放出,一晚没睡着。第二天,他直接把胡子剪了。
1. T 【解析】细节理解题。题干意为:扎克的爷爷因留着又长又白的胡子而出名。根据第一段“Zak's grandfather, Stan, was very famous. Why? Because he had very, very, very long white beard(胡子).”可知表述正确。
2. F 【解析】细节理解题。题干意为:斯坦的胡子起初在被子外面。根据第三段第二句“His beard was inside the quilt at first.”可知表述错误。
3. F 【解析】细节理解题。题干意为:斯坦认为把胡子放在被子外面感觉更糟糕。根据第四段倒数第二句“But he soon felt it would be better if it was outside the quilt.”可知表述错误。
4. T 【解析】细节理解题。题干意为:早上斯坦太累了以至于他把他的长胡子剪掉了!根据文章最后一段“In the morning, he was so tired that he cut his long beard off.”可知爷爷被折磨得累极了,直接把胡子剪了,故表述正确。
5. T 【解析】推理判断题。题干意为:斯坦一整晚没睡。根据文中倒数第二段最后一句“The beard went in and out of the quilt all night long.”可知表述正确。
第五篇
The UK wants Chinese teachers to try to increase the level of maths in its schools. Chinese students have the highest international test results. There is a huge difference in maths levels between the UK and China. A newspaper said: “The children of cleaners in Shanghaioutperform?those of UK doctors and lawyers in global maths tests.” The UK will hire (雇佣) 60 of Shanghai's best maths teachers to help improve the ability of one million British students.
??? The UK is far behind many countries in maths. Poor numeracy (数字计算) costs the UK economy $30 billion a year. Britain’s education minister (教育官员) went on a fact-finding mission to China. She said: “We have some brilliant maths teachers … but what I saw in Shanghai… strengthened my belief that we can learn from them.” She added: “They have a can-do attitude (态度) to maths and I want us to match (与……相匹配) that.” Maths qualifications (资(?? ) 1. The UK will hire ________ best maths teachers to teach one million British students.
???? ???A. sixty of Shanghai’s?????? B. six hundred of Shanghai’s
??????? C. six of Shanghai’s??????? ?D. six thousand of Shanghai’s
(?? ) 2. Shanghai’s maths teachers have ________ to math.
?????? A. a bad attitude??? ? B. fears??? ???C. difficulty? ???? D. a can-do attitude
(?? ) 3. Which of the following is?TRUE?
?????? A. The UK wants Canada teachers to try to increase the level of math in its schools.
?????? B. The UK is far behind many countries in maths.
???? ??C. Britain’s students went on a fact-finding mission to China.?????
?????? D. Maths qualifications cannot equal higher salaries and better jobs.
(?? ) 4. What does the underlined word “outperform” mean?
?????? A. 大于?? ??????? B. 胜利?????? C. 胜过?????? D. 失败?
(?? ) 5. What is the best title of this passage?
?????? A. Chinese Maths??????? B. The UK Wants Chinese Math Teacher
???? ??C. Better Jobs ????????? D. The UK Students
【参考答案】1-5ADBCB
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(2)及答案
第一篇
(2019中考训练题)
There are two mice. They are called Bill and Paul. They are good friends. One mouse lives in the country; the other mouse lives in the city. On a sunny day they meet in the street.
Paul: Hi, Bill! Have a look at my house in the country. I’m sure you can enjoy yourself.
Bill: I’d love to. But I hear that the food is not delicious, and your house is not good. Is it so?
Paul: No, that’s not true. Go and see!
Then Bill goes to the countryside with Paul.
Bill: Why do you live in a hole in the field? You should come and live in the city. You would live in a nice house made of stone. You would have better food to eat. You must come and see me at my house in the city.
Paul: Thanks! Maybe you are right. I’ll visit your house one day.
____days later Paul goes to Bill’s house in the city. The house is big and beautiful. They are sitting in the sitting-room, having a big dinner comfortably. Suddenly, there a great noise.
Bill: Run! Run! The cat is coming!
Paul: Oh, no! It’s terrible! Both the house and the food are nice, but I do not like living in the city. I enjoy living in my hole in the field, for it is nice to be poor but happy than to be rich but afraid.
1.What the relationship between Bill and Paul?
A. They are friends. B. They are relatives.
C. They are brothers. D. They are neighbors.
2.Where does Bill live?
A. In the hole. B. In the country.
C. In the city. D. In the field.
3. What does the underlined word several mean?
A. Few. B. A few. C. A little. D. Many
4.Why does Paul hate living in the city?
A. Because he likes to be rich.
B. Because he likes to be poor.
C. Because the house in the city is big and beautiful.
D. Because he enjoys happiness.
5.Which is the best title?
A. The City Mouse and the Country Mouse
B. Two friends
C. Two Beautiful Mice
D. The Country and they City
试题分析:短文大意:被称为比尔和保罗两只老鼠是好朋友。保罗住在乡村;比尔住在城里。在一个晴朗的天,他们在街上遇见。比尔邀请保罗到城里去住。几天后保罗去了城里的比尔的房子。但他不喜欢。因为保罗觉得住在田野的洞里虽很贫穷但是快乐,而住在城市虽富有但害怕。
1.A细节理解题。根据第一段中There are two mice. They are called Bill and Paul. They are good friends.可知比尔和保罗是好朋友。所以该选A。
2.C细节理解题。根据文中Bill: Why do you live in a hole in the field? You should come and live in the city. You would live in a nice house made of stone. You would have better food to eat. You must come and see me at my house in the city.可知比尔住在城市里,所以该选C。
3.B词义猜测题。根据上文描述比尔邀请保罗去城市居住一事可知这是几天后保罗应邀去了城里的比尔的房子,所以该选B。
4.D细节理解题。根据文中I enjoy living in my hole in the field, for it is nice to be poor but happy than to be rich but afraid.可知保罗不喜欢住在城市因为住在田野的洞里虽很贫穷但是快乐,而住在城市虽富有但害怕。所以选该选D。
5.A标题归纳题。根据该文描述了一只城市老鼠和一只乡下老鼠的故事可知该选A。
【考点定位】故事类阅读。
第二篇
【****山东潍坊市模拟】
When the earthquake hit Japan on March 11, workers in a supermarket in Japan didn’t run away when they felt the shaking. Instead, they held on to the shelves and tried to stop the goods (货物)from falling down.
Reporters from NHK, the country’s largest TV station, stayed calm in front of cameras during the earthquake, even though some were facing real danger.
The earthquake was the most powerful one to hit Japan in the country’s history. But Japan’s reaction( 反应 ) to the accident has shown that it is the most earthquake-prepared country in the world. The calm the Japanese showed during and after the quake has impressed the world.
This is because Japan has “an earthquake culture”. Japanese people are taught how to prepare for and react to earthquakes from a young age.
Schools in Japan organize earthquake practices every month. They make students become familiar with being in an earthquake.
Japan also has a good earthquake warning system(警报系统 ). Warning were broadcast on television, radio and mobile phones nine seconds after experts( 专家 ) first knew about the quake on March 11.
The warning system is unable to predict earthquakes. But it can usually alert people about 15 seconds before they feel the effects. Even 15 or 20 seconds can be enough time to save people’s lives.
53.How did Japanese people react when the big earthquake hit Japan on March 11?
A. The felt angry B. They were scared C. They stayed calm D. They were frustrated.
54.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Japan’s reaction to the earthquake impressed the world.
B. Japanese schools organize earthquake practice every day.
C. Japan has a warning system that can predict earthquakes
D. Japanese people learn about earthquake safety only from universities.
55.What does the underlined word “alert” mean in Chinese?
A. 改善 B. 提高C.提醒 D.改变
56. What does the story mainly tell us about?
A. Japan’s earthquake culture.
B. The bad results caused by the earthquake
C. Japanese people were scared after the earthquake.
D. Japanese people were homeless after the earthquake.
参考答案 53-56C ACA
第三篇
【****山东潍坊市模拟】
Do animals have a culture? What do we mean by “culture?” Lately social scientists have begun to ask if culture is found just in humans, or if some animals have culture too. When we speak of culture, we mean a way of life a group of people have in common. Culture includes the beliefs and attitudes we learn. It is the patterns( 样式 ) of behavior that help people to live together. It is also the patterns of behavior that make one group of people different from another group.
Our culture lets us make up for having lost our strength, claws, long teeth, and other defenses. Instead we use tools, cooperate with one another, and communicate ( 交流 ) with language. But these aspects of human behavior, or “culture,” can also be found in the lives of certain animals. Animals can make tools, for example. We used to think that the ability to use tools was the dividing line between human beings and other animals. Lately, however, we have found that this is not the case. Chimpanzees( 黑猩猩 ) can not only use tools but actually make tools themselves. Animals can also share knowledge with each other and use their own language to know that the line dividing(区分 ) us from animals is not as clear as we used to think.
57.When we talk about “culture”, we mean________.
A. book language of behavior we learn B. the patterns of behavior we learn
C. traditional ideas D. people’s habits
58.We thought ____________ was the biggest difference between human beings and other animals.
A. cooperating with one another B. communicating with language
C. using tools D. losing long teeth
59.It’s ___________ that animals have a culture too.
A. sure B. unbelievable C. possible D. important
60. The main idea of the passage is ___________.
A. chimpanzees can learn to use sign language to make sentences
B. other animals can invent tools.
C. knowledge and communication are no longer signs
D. the line dividing human culture from animal culture is not as clear as we might think
参考答案57-60 BCCD
第四篇
诚实守信
Alan, a boy from India went to study in the UK two years ago. He found a part?time job in a restaurant. Many British students also worked there. Their job was washing the dishes. It was an easy job, but the boss said, “You must wash every dish seven times.” At first, Alan was careful. The boss was happy with him. After one month, he found that the boss didn't check very often. He thought there was no difference between five times and seven times. So he just washed five times. He worked very fast. The boss was even happier. One day, a British student asked him why he could wash so fast. Alan told him the secret. The British student was surprised but didn't say anything. A few days later he told the boss about it. The boss fired(解雇) Alan.
Alan went to other restaurants, but all of them said, “Go away! You are not honest. We don't need you.” Alan was sad because he could do nothing.
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. Alan went to study in India two years ago.
2. The boss asked Alan to wash the dishes seven times.
3. At first, the boss was happy with Alan.
4. The British student didn't say anything to the boss.
5. In fact, Alan is very honest.
【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了来自印度的男孩阿兰在一家饭店做兼职工作,因为不诚实被老板解雇的故事。
1. F 【解析】细节理解题。题干意为:两年前阿兰去印度学习。根据文章第一句“Alan, a boy from India went to study in the UK two years ago.”可知,Alan,一个来自印度的男孩,两年前去英国学习。故判断本题错误。
2. T 【解析】细节理解题。题干意为:老板让阿兰洗餐具洗七次。根据文中的第一段第五句“...but the boss said,‘You must wash every dish seven times.’”可知,老板要求每个餐具洗七次。故判断本题正确。
3. T 【解析】细节理解题。题干意为:起初,老板对阿兰很满意。根据文中的“At first, Alan was careful. The boss was happy with him.”可知,老板开始对他满意。故判断本句正确。
4. F 【解析】细节理解题。题干意为:那个英国学生对老板什么都没说。根据文中的第一段倒数第二句“A few days later he told the boss about it.”可知,英国学生告诉老板阿兰只刷五次餐具这个秘密。故判断本题错误。
5. F 【解析】推理判断题。题干意为:事实上,阿兰很诚实。根据文章大意可知,老板让阿兰洗七次餐具,但是阿兰只洗五次,因为他认为老板不检查。故判断阿兰不是一个诚实的男孩,故本题错误。
第五篇
Superman and Batman (蝙蝠侠) will be in the same film together for the first time ever. The movie will be in cinemas in the summer of 2015. Zack Snyder, the director of the latest Superman movie “Man Of Steel,” told reporters the news on Saturday. He said many fans of the two superheroes would be happy that the two characters are going to team up. Henry Cavill, who starred (担当主演) in “Man Of Steel,” will play Superman again in the new film. The producers (出品人) don’t yet know which actor will play Batman. Moviegoers are expecting an action-packed adventure that will be like no other superhero film. Mr Snyder said he could not give away any secrets about the story because the?scripthasn’t been written yet.
????? The movie company Warner Bros. hopes the Superman-Batman duo (二人组) will be as successful as the 2012 film "The Avengers". That movie made $1.5 billion worldwide and successfully brought together the main characters (角色)owned by Marvel Comics. Warner Bros. and DC Comics (the owners of Superman and Batman) have spent many years trying to agree to the new film. Snyder told reporters just how great he thought the new movie would be, saying: “Let’s face it, it’s a great challenge for us to make a most exciting story, and we’re sure it will be a great success, since they are the greatest superheroes in the world.”
???? However, some fans are worried about the new movie. They think the movie needs to be a very, very special story to be successful.
(?? ) 1. The movie will be in ______.
?????? A. 2015 (in the summer)???????????? B. the spring of 2014
?????? C. fall 2015?????????????????????? D. for Christmas 2014
(?? ) 2. _______ want a new action-packed adventure in the film.
????? A. Mr. Snyder????????????????????? B. Henry Cavill
????? C. Moviegoers????????????????????? D. Superman
(?? ) 3. Which of the following is WRONG?
???? A. The script hasn't been written yet.
????? B. Some fans think the movie needs to be a very, very special story to be successful.
????? C. The man who starred in "Man of Steel," will play Superman again in the new film.
????? D. Marvel Comics is the director of the latest Superman movie "Man of Steel".
(?? ) 4. What does the underlined word “script” mean?
???? A. 画面???? ???B. 景色????? C. 剧本??????? D. 事件
(?? ) 5. What is the best title of this passage?
????? A. Man Of Steel
????? B. Superman & Batman to be in the same movie
????? C. An action-packed adventure
????? D. Superman and Batman
【参考答案】1-5 ACDCB
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(3)及答案
第一篇
(2019中考教育类选练)
Last week, 169 Junior 1 students at No. 35 Middle School of Shenyang took their first no-teacher exam. After the teacher handed out the exam paper, he left the room and never came back. A student collected in the papers when the exam ended.
"That test was not only a test of knowledge, but also a test of moral (道德). We wanted to show students how important honesty (诚实) is," said the school's headmaster. The school says no cheating (作弊)happened in the test. Next year, it wants 80% of its exams to be without teachers. But students have different ideas.
"I was happy and excited during the exam because my teachers trusted (信任) me," said Lang Yudan, a 13-year-old girl in Class 11.
"Schools must trust students a lot not to use invigilators (监考人). But I think it is too early. Some students will cheat if there are no invigilators. And the students will not be able to ask for help when needed,” said Hua Sha.
"I don' t like having invigilators in exams. When they walk around the classroom, they make me nervous. I would get higher marks without them in the room because I would feel more relaxed," Liu Qingxi said.
"I think it's very important to have invigilators in exams. Many students want to check their answers with each other after they have finished papers. And they can also keep the classroom in order when something unusual happens. They may make me nervous, but I still think we need them," Shangguan Yuan said.
Not using invigilators may be a good idea. But before using it, schools must tell students the importance of honesty and try to find ways to solve something unusual in exams.
(?? ) 1. The passage mainly (主要地) talks about ______________.
A. how to pass an exam??????????? B. how to make students honest
C. whether there is cheating in exams?? D. whether invigilators are needed in exams
(? )2. No. 35 Middle School of Shenyang held a no-teacher exam to _________.
A. let the students have a good rest?? B. teach the students in a better way
C. help all the students pass the exam? D. find whether the students were honest
(?? ) 3 From what the students have said, we know _____________
A. invigilators really help them a lot??? B. all of them think it is a good idea
C. something unusual never happens in exams
D. not all of them agree with the headmaster
(?? )4. In the sentence "And they can also keep the classroom in order when something unusual happens" "they" refers to (指)_____________.
A. students??????? B. headmasters????? C. invigilators????? D. schools
(?? )5. Do? you think it’s a good idea to have no-teacher exams at your class?Why?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案1D? 2D? 3D? 4C
第二篇
【****安徽模拟题】
For several years, Americans have enjoyed tele-shopping—watching TV and buying things by phone. Now tele-shopping is starting in Europe(欧洲). In a number of European countries, people can turn on their TVs and shop for clothes, jewelry, food, toys, and many other things.
Tele-shopping is becoming popular in Sweden, for example. The biggest Swedish company sells different kinds of things on TV in 15 European countries, and in one year it made $100 million. In France there are two tele-shopping channels, and the French spend about $20 million a year to buy things through those channels.
In Germany, until last year tele-shopping was only possible on one channel for 1 hour every day. Then the government allowed (允许) more tele-shopping. Other channels can open for tele-business, including(包括) the largest American tele-shopping company and a 24-hour tele-shopping company. German businesses are hoping this new tele-shopping will help them sell more things.
Some people like tele-shopping because it allows them to do their shopping without leaving their homes. With all the problems of traffic in the cities, this is an important reason. But at the same time, other Europeans do not like this new way of shopping. They call tele-shopping “junk (垃圾)on the air”. Many Europeans usually worry about the quality (质量) of the things for sale on TV. Good quality is important to them, and they believe they cannot be sure about the quality of the things on TV.
The need for high quality means that European tele-shopping companies will have to be different from the American companies. They will have to be more careful about the quality of the things they sell. They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see in person.
1. Tele-shopping is _____in Europe.
A. not popular B. growing C. not possible D. cheap
2. People like tele-shopping because it is _____.
A. American B. cheaper C. easier D. more popular
3. Some Europeans don’t like tele-shopping because they _____ .
A. don’t like to buy things
B. don’t watch TV
C. believe the things sold on TV are expensive
D. think the things sold on TV are bad quality
4. In Germany, tele-shopping may _____ .
A. help businessmen get more money B. keep the shops open longer
C. have fewer buyers D. bring better TV programs
5. The best title of this passage is _____ .
A. American Tele-shopping B. Tele-shopping Companies
C. Tele-shopping in Europe D. Tele-shopping — Junk on the Air
1 2 3 4 5
B C D A C
第三篇
【****安徽模拟题】
6. If you want to join the world for Earth Hour you can simply _____.
A. call us on 555-3033 at 3 p.m. Sunday
B. go around the world to 2,000 cities
C. take action at 8:30 a.m. on 28 Mar. 2009
D. switch off your lights for one hour
7. The final soccer match is _____.
A. at 7 p.m. on Friday B. at 3 p.m. on Sunday
C. at 3 p.m. on Saturday D. at 2 p.m. on Monday
8. There is a silk blouse which is ? 100 at New Star Mall. You can pay _____ if you want to buy it on Mother’s Day.
A. ? 40 B. ? 60 C. ? 50 D. ? 25
9. Which movie star can you see on Saturday night?
A. Wentworth Miller B. Michael Schofield?
C. Harry Potter D. Jackie Chan
10. If you are interested in Harry Potter children’s show, you can find more information by _____.
A. visiting us at New Star Mall B. calling us on 690-1856
C. calling us on 555-3033 D. turning off your lights for one hour
6 7 8 9 10
D B C A B
第四篇
美丽的标记
My six?year?old granddaughter, Mary, found a small freckle(斑点) on her left arm. She didn't like it and tried to pick it off.
I told her, “Oh dear, that's a beauty mark. Don't pick it off.” She took another look at it. “It's not beautiful. I want to pick it off,” she cried.
“Each of us is born with special marks. Some of them can be seen, but some of them are invisible(看不见的).”
“What kind of mark is invisible?” she asked.
“Well...a mark of kindness, even the mark of a loving heart. We can't see them, but they are very special marks.”
“Why can't mine all be invisible?” she asked.
“I can see many of your special marks, such as the color of your eyes, the shape of your nose and the smile on your face. Nobody else in the whole world has the same things as you. Special marks, inside and outside, are the things that make each of us different and special.”
She didn't understand all of my words, but she stopped crying. The next morning, Mary ran into the kitchen. She said to my husband, “I have a beauty mark. Do you want to see it?”
“I sure do,” my husband laughed.
“I didn't like it yesterday, but now I do.” she said.
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. Mary has a small freckle on her right arm and she likes it a lot.
2. Mary's family want to help her pick the freckle off.
3. We can see all marks besides special marks inside and outside.
4. It is true that each of us is born with special marks.
5. The writer is Mary's grandmother.
【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者六岁的孙女的左胳膊上长着一块斑点,她感觉不好看,想把它去掉。作者告诉她每个人一出生就带着标记,只不过有的能看见,有的看不见,那些特殊标记便是我们与众不同的地方。她似懂非懂,改变了想法,认为这个斑点很漂亮。
1. F 【解析】细节理解题。题干意为:玛丽的右臂上有一块小斑点,她非常喜欢它。根据短文第一段前两句“My six?year?old granddaughter, Mary, found a small freckle(斑点) on her left arm. She didn't like it and tried to pick it off.我六岁的孙女,玛丽,发现她的左胳膊上有一块小斑点。她不喜欢它而且想把它去掉。”可知本题表述错误。
2. F 【解析】细节理解题。题干意为:玛丽的家人想帮她去掉这个斑点。根据短文第二段第二句“Don't pick it off.不要去掉它。”可知是家人不想让她去掉斑点,故本题表述错误。
3. F 【解析】细节理解题。题干意为:我们可以看到所有的标记,包括里里外外的特殊标记。根据短文第三段第二句“Some of them can be seen, but some of them are invisible(看不见的).一些能看到,但是有一些是看不到的。”可知本题表述错误。
4. T 【解析】细节理解题。题干意为:我们每个人生来都是带着特殊标记的,这是真的。根据短文第三段第一句“Each of us is born with special marks.我们每个人都是带着特殊标记出生的。”可知本题表述正确。
5. T 【解析】推理判断题。题干意为:作者是玛丽的奶奶。根据短文第一段第一句“My six?year?old granddaughter, Mary, found a small freckle(斑点) on her left arm.我六岁的孙女,玛丽,发现她的左胳膊上有一块小斑点。”及倒数第三段中“She said to my husband...”可知本题表述正确。
第五篇
Britain says it will send ten war ships to Gibraltar on Monday. The ships will make a stop there on their way to the Middle East. Many people think the stopover (中途停留) is a bad time because relations between Britain and Spain have become bad recently. Spain got angry after Gibraltar’s government (直布罗陀政府)? put concrete blocks (水泥石块) on the seabed. It said this was to let sea life grow and to stop Spanish boats fishing nearby. Spain then said it might start charging 50 euros (about $67) for people to travel across the border between Gibraltar and Spain. Tensions increased again when Spain started searching people entering Spain as security against?terrorism. Motorists had to wait for up to six hours at the border.
????? Spain gave Gibraltar to Britain in 1713 under the Treaty of Utrecht (乌特勒支条约). It became an important base for Britain’s Royal Navy (英国皇家海军). Gibraltar is a small area of land which covers just 6.8 square kilometers, south of Cadiz. The 430-meter-tall Rock of Gibraltar stands in the center. The population is around 30,000 and most of them are very happy for being a part of British. Many parts of Gibraltar look like a piece of mainland Britain. Spain has argued for many years that Gibraltar should be returned to Spain. Britain's government said that could only happen if the people of Gibraltar vote for (投票) it. The British prime minister (首相) told his Spanish partner: “This problem should not break our relations. However there was a real risk of this happening.”
?
(?? ) 1. Spain got angry because Gibraltar put _______ on the seabed.
??????? A. blocks??????????? B. rods??????????? C.? nets????????? D. mines
(?? ) 2. Spain gave Gibraltar to Britain in 1713 under ________.
??????? A. the Treaty of Versailles????????? B. Reinsurance Treaty?????????
??????? C. the Treaty of Utrecht?????????? D. the Treaty of Brest-Litovsh
(?? ) 3. Which of the following is?TRUE?
A. Spain became an important base for Britain's Royal Navy.
B. British warships will stay in Gibraltar to protect the people there.
C. Gibraltar is a small area of land measuring just 8.6 square kilometers, south of Cadiz.
D. The population of Gibraltar is around 30,000.
(?? ) 4. The “risk” that the British leader talked about was ______.
?????? A. the people of Gibratar won’t vote for it???????????????????????
?????? B. there will be no more fish near Gibraltar
?????? C. there will be no war???????????????????????????????
?????? D. their relations will be broken
(?? ) 5. What does the underlined word?terrorism?mean?
A. 恐怖主义???????? B. 安全防范????? C. 糟糕??????? D. 犯罪分子
【参考答案】1-5 ACDDA
Monday to Saturday
BIG HITS CINEMA
Movies every night at 7
Actor of the week:
Wentworth Miller
=====================
Harry Potter children’s show
Saturday at 2 p. m.
Tel: 690-1856
Global Earth Hour
Join us!
Turn off your lights for ONE hour
8:30 p.m. local time, Saturday 28 Mar. 2009
********************************************
Take action to fight global warming
More than 2,000 cities around world expected to participate in rolling event.
Save your money & time.
Fall in love with prices you can afford.
MOTHER’S DAY
BIG SALE
Friday 6-9 p.m.
EVERYTHING 50% OFF
Visit us at New Star Mall
SOCCER
TOURNAMENT
Final Match Sunday
-------- 3 p.m. -------
Will the local team make it all the way to the end?
Find out more by calling
--- 555-3033---
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(4)及答案
第一篇
(2019中考保健与健康类选练)
Everyone wants to be healthy.You know food is very important.There is much healthy food.You can have more bananas,apples,oranges,tomatoes and lettuce(莴苣) because fruit and vegetables are good for you.But don’t eat too much chocolate.It’s not healthy food.Healthy food can make you grow and make you strong and happy.Remember there is a saying—An apple a day keeps the doctor away.Sports can also keep you healthy.Get up early and do some sports every day.Don’t be lazy.You will be healthy and happy.
1.Which is right? ?
A.Everybody is healthy.
B.We want to be healthy.
C.We are important.
D.We are happy.
2.What is healthy food? ?
A.Fruit and vegetables.
B.Bananas,apples and chocolate.
C.Fruit and chocolate.
D.Delicious food.
3.Why is healthy food good for you? ?
A.It makes us happy.
B.It makes us grow strong.
C.It makes us grow and makes us strong and happy.
D.It makes us eat well.
4.“An apple a day keeps the doctor away.” means .?
A.you eat an apple every day and you can be healthy
B.the doctor runs away when you give him an apple
C.the doctor goes away when he sees an apple
D.the doctor goes away because he doesn’t like apples
5.What keeps you healthy? ?
A.Fruit and vegetables.
B.Healthy food.
C.Healthy food and sports.
D.Nice food.
参考答案1B 2A 3C 4A 5C
第二篇
【****北京市门头沟区】C
When someone wants to have a new life, he/she is more willing to make some changes in his/her life and in his/her outlook(人生观). Actually slight(微小的) changes can make one’s life different.
Those slight changes are more easily to put into action. To change the small parts rather than carry out a big plan for a series of big stuff can make people more likely to focus on(集中) it. Take changing the hair style for example. It is a pretty easy task to finish. When I feel happy, I am more willing to change the sheets, clean out some clutter(杂物) to make my house look better and so on. After doing that, I can feel more control over my life.
The small changes we achieve can also give us more confidence to achieve the big goals. The good results we get from the small changes can bring us a taste of successful completion. Once a behavior has been developed into a habit, we are more likely to do it unconsciously(无意识地). So start with small goals, for example to read five to ten pages of the book you think boring but really useful for you every day rather than force yourself to finish it in one day. That’s a wiser way to achieve the big goal.
On the other hand, by making small changes, we may ask ourselves, “How can I apply(应用) this process to the bigger thing that I want?” and then keep on going, especially when we find those changes can make us feel the power to make positive(积极的) changes.
Start with a small decision. Who knows where we will go far in the end?
54. Why does the author advise us to make slight changes first if we want to lead a new life?
A. Because slight changes are more important.
B. Because slight changes are easy to carry out.
C. Because slight changes don’t need planning.
D. Because slight changes are only half a success.
55. The author takes reading a book for example to show readers __________.
A. reading is an important task B. how to become wiser by reading
C. how a hard task can become easy D. reading is very interesting and useful
56. The author mainly tells us to __________ if we want some changes in our life.
A. start with small changes B. read more books every day
C. make a difference in the future D. make great progress at a time
参考答案 C 54. B 55. C 56. A.
第三篇
【****北京市门头沟区】D
”Most experiences of absent-mindedness, forgetting where you left something or wondering why you just went into a room, are caused by a simple lack(缺乏) of attention,” says Schacter, a scientist from New York University. “You’re supposed to remember something, but you haven’t encoded(编码) it deeply.”
Encoding, Schacter explains, is a special way of paying attention to an event that has a major impression(印象) on recalling(回想起) it later. Failure to encode properly can create troublesome situations. If you put your mobile phone in a pocket, for example, and don’t pay attention to what you did because you’re involved(参加) in a conversation, you’ll probably forget that the phone is in the jacket now hanging in your cupboard. “Your memory itself isn’t failing you,” says Schacter, “Rather, you didn’t give your memory system the information it needed.”
Lack of interest is another reason which can lead to absent-mindedness. “A man who can recite(列举) sports statistics from 30 years ago,” says Zelinski, another scientist from New York University, “may not remember to drop a letter in the mailbox.” Women have slightly better memories than men, possibly because they pay more attention to their environment, and memory depends on just that.
”Visual cues(视觉提示) can help prevent absent-mindedness,” says Schacter. “But be sure the cue is clear and available(有用的).” If you want to remember to take a medicine with lunch, put the pill bottle on the kitchen table—don’t leave it in the medicine box and write yourself a note that you keep in a pocket.
Another common experience of absent-mindedness is: walking into a room and wondering why you’re there. Most likely, you were thinking about something else. “Everyone does this from time to time,” says Zelinski. “The best thing to do is to return to where you were before entering the room, and you’ll likely remember.”
57. The writer of the passage thinks that encoding properly is very important because ________.
A. it helps us to get back to where we were
B. it slows down the process of losing our memory
C. it helps us understand our memory system better
D. it makes us able to recall something from our memory
58. One possible reason why women have a little better memories than men is that __________.
A. they rely more on the environment
B. they have a wider range of interests
C. they have an unusual power of focusing their attention
D. they are more interested in what is happening around them
59. The passage is mainly about __________.
A. the memory system of persons
B. a way of encoding and recalling
C. the causes of absent-mindedness
D. the impression of the environment on memory
参考答案 D 57. D 58. D 59. C
第四篇
面貌识别技术
The Spring Festival travel rush started on Friday Jan.13, in 2017. It is the biggest thing for Chinese to travel in the Spring Festival. It has become the world's largest human movement every year.
During those days, billions of trips were made by travellers. On Friday, 8.55 million trips were made on railways, 58 million by roads, 0.59 million by waterways and 1.3 million by air across the country, according to the Ministry of Transport. New services were offered during this year's spring rush to improve passengers' travel speed.
A few major train stations, such as Guangzhou and Changsha, used face recognition(面貌识别) technology for the first time. The technology could shorten passengers' travel time. It was convenient for train station staff who checked train tickets and ID cards.
The technology compared passengers' faces with the photos on the ID cards. Passengers at those stations only needed to stand in front of a camera for a few seconds after putting their ID cards into a machine. Many passengers experienced the technology at Guangzhou South Railway Station. They described the technology with “convenient, fast and wonderful”.
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. It is very difficult for Chinese to travel in the Spring Festival.
2. Most trips were made by air across the country during the Spring Festival.
3. The train stations in Guangzhou and Changsha used face recognition(面貌识别) technology for the first time.
4. Travellers didn't need to show their ID cards with the new technology.
5. The technology is convenient, fast and wonderful.
【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了中国的春运,这是一年一度人潮流动最大的时候。公路、铁路和航空都在全速运转。文章重点提到了新技术的运用——面貌识别技术。
1. T 【解析】推理判断题。题干意为:对中国人来说春节出行很困难。根据文章第一段可知,春节是每年规模最大的人口迁移的时候,所以出行肯定是困难的。故本题表述正确。
2. F 【解析】细节理解题。题干意为:在春节期间全国的旅行主要是通过航空。根据第二段第二句“On Friday, 8.55 million trips were made on railways, 58 million by roads, 0.59 million by waterways and 1.3 million by air across the country...”可知主要是通过公路,故本题表述错误。
3. T 【解析】细节理解题。题干意为:广州和长沙火车站第一次使用面貌识别技术。根据第三段第一句“A few major train stations, such as Guangzhou and Changsha, used face recognition(面貌识别) technology for the first time.”可知本题表述正确。
4. F 【解析】细节理解题。题干意为:有了这项新科技,旅客不再需要出示身份证。根据第四段第二句“Passengers at those stations only needed to stand in front of a camera for a few seconds after putting their ID cards into a machine.”可知需要出示身份证,故本题表述错误。
5. T 【解析】细节理解题。题干意为:这项科技便捷、迅速而且很棒。根据文章最后一句“They described the technology with ‘convenient, fast and wonderful’.”可知本题表述正确。
第五篇
? ??Being attacked by killer bees usually only happens in thriller movies or nightmares (噩梦). For a couple in Texas, the nightmare turned into reality (现实) on Wednesday night. Kristen Beauregard, 44, and her boyfriend were in their garden exercising their two ponies (小马). Ms Beauregard told reporters that everything was normal until one of the ponies started kicking and jumping. The animal was very frightened about something. Suddenly she saw a dark cloud in the sky and she realized it was a large group of bees. She said: “It got all dark, like it was night time, there were so many bees.” The bees attacked the couple and their horses.
??? Luckily they had a swimming pool, so the couple jumped in. Ms Beauregard was stung over 200 times by the bees. Her boyfriend counted over 50 stings on his arms, neck and head. The pool probably saved their lives because the bees could not attack them under the water. Kristen explained how terrifying (令人恐惧的) it was. She said: “We were trying to stand up in the water but every time we stuck our heads out for air, they would cover us and start stinging us. We were trying to breathe and they were stinging us on the face and on the nose.” Unluckily, the two ponies could not escape (逃离) from the bees. They got stung thousands of times. One died on the farm, the other passed away at the vet's clinic (兽医门诊) later that evening.
(?? ) 1. ________ usually only happens in horror movies or nightmares.
?????? A. Killing bees ???? ??????????????? B. seeing bees as big as horses
?????? C. Being attacked by killer bees ??? D.? Feeding bees
(?? ) 2. The couple was _______ in their garden at that time.
?????? A. exercising? ????????????? B. looking for bees
?????? C. jumping???????????????? D. exercising their horses
(?? ) 3. The second pony died _______.
?????? A. in the field??????????? B. at the vet’s clinic
?????? C. in an ambulance?? D. in the swimming pool
(?? ) 4. Which of the following is?TRUE?
?????? A. A pony attacked the bees.??????
?????? B. The woman saw something that she thought was a bright, white cloud.
?????? C. It is likely that a swimming pool saved the couple from death.
?????? D. The man had 250 stings on his arms, neck and head.
(?? ) 5. What does the underlined word “stung” mean?
?????? A. 划破????? B. 蜇???????? C. 疼痛??? ?? ?D. 讽刺
【参考答案】1-5 CDBCB
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(五)及答案
第一篇
(2019中考科普环保类选练)
You can not see any object unless light from that object gets into your eyes. Some of the things you see give off light of their own. The sun, the stars, a lighted lamp are examples that can be seen by their own light. Such things are luminous. Most of the things you see are not giving off light of their own. They are simply reflecting light that falls on them from the sun or some other luminous bodies. The moon, for example, does not give off any light of its own. It is non-luminous. You see it because sunlight falls on it and some of it reflects in our direction. So moon light is only second hand sunlight.
When you look at a book, it sends to your eyes some of the light which falls on it, and you see the book. If light could be kept out from where you are so that there would be no light for the book to reflect, then you could not see the book even with your eyes wide open.
Light travels so fast that the time in which it travels from the book you are reading to your eyes is so short as if there were no time at all. Light reaches us from the moon, which is about 380 000 kilometers away, in only a little more than a second.
1. You can see the book because_______.
A. your eyes are close to it ???????? B. it reflects some of the sunlight
C. it has light of its own?????????????? D. your eyesight can get to it
2. The underlined word “luminous” means_______.
A. visible??????? B. all colors?????????? C. giving off light????????? D. sunlight
3. Light traces about _________ kilometers per second.?????????
A.?380 000?? B.?300 000????? C.?400 000?????? D.?190 000
4. Which of the following is true?
A. The moment you open your eyes the light from the book travels to your eyes.
B. Light from the book is much shorter than that from the moon.
C. All the things you can see give off light.
D. Light travels so fast that there is no time for you to read.
5. What is the main idea of the passage????????????
A.??You can see and read a book because you open your eyes.
B.???Some objects are luminous, some not.
C.???You can see things because of light.
D.???Light travels very fast so you cannot notice it.
参考答案BCBA C??
第二篇
【****成都市二模】 A
Biggie Burger, a new fast food restaurant, will soon be opened in the town. A large group of children and parents were angry because they didn't want the restaurant to open. Never!
“This kind of food is really bad for us!” said Diana, “It’s high in salt, fat, and sugar. it’s unhealthy and we are going to say no to it!”
“Our town has been a quiet place. Restaurants like this bring people and also a lot of trouble to this area,” said Barbara. “ And I’m afraid they will take business away from our local restaurants.” Other local people disagree .The officials believe that Biggie Burger will bring
much money to help develop the town. And 17-year-old Sandy can’t wait for Biggie Burger to open. I love their hamburgers and fried chicken wings! And I can get a job there.”
Sandy’s dad, a cleaner, agrees, Biggie Burger’s prices are just right for a family like ours.” Michael, who owns a toy shop next door to Biggie Burger, is excited, too.” Maybe people who come for a Biggie Burger will spend a few minutes in my store and pick up something.”
The town will hold a meeting on Thursday to hear sides. Everyone is welcome to attend it. Come and voice your opinion!
根据短文内容,判断句子正误。正确的选“A”,错误的选“B”。 (每小题1分,共5分)
( )61. Biggie Burger was opened yesterday.
( )62. Diana thinks that the food in Biggie Burger is too expensive.
( )63. Barbara is afraid that fewer people will come to the local restaurants.
( )64. Sandy has found a job in Biggie Burger and loves food there.
( )65.The town doesn’t care about people’s opinions when making a decision.
参考答案 61--65 BBABB
第三篇
【****河南】
Little Tom down the street calls our dog “ the keep dog”. Zip is a sheep dog. But when Tom tries to say “sheep”, it comes out “keep”. And in a way Tom is right. Zip is always bringing things home for us to keep! I’ll tell you about some of them.
Zip’s first present was a shoe. It was made of green silk.
We didn’t know how Zip found the shoe. But after a moment Mary, my big sister, told me the shoe had a strange smell. I nodded (点头)and held my nose.” What do you think it is?”
“It smells like something for cleaning. I think someone tried to clean a spot (污点)off the shoe. Then he put it at the door to dry.”
“ Along came Zip. And good-bye shoe!” I said. “We should take it back.”
“ We can’t, “ said my sister.
“ I know we can’t,” I said. “We don’t know where Zip found it.”
“ Maybe little Tom is right,” Mary said. “Maybe Zip is a keep dog!”
51. The writer and Mary didn’t know__________.
A. what Zip’s first present was B. how Zip carried its first present home
C. who owned Zip’s first present D. what Zip’s first present was made of
52. Tom calls Zip “ the keep dog” because _______.
A. the dog likes keeping things B. the dog likes playing with shoes
C. he doesn’t know the dog’s name D. he can’t pronounce the word “sheep” well
53. What made the shoe strange was _______.
A. its colour B. its smell C. its size D. that it was a silk one
54. The word “keep” in the last sentence means”_____”
A. keeping things for itself B. bringing things for others to keep
C. not letting it run about D. baking care of a small child.
55. We can know from the reading that the dog_______.
A. likes to give presents to people B. has been kept in at the writer’s home
C. has brought some trouble D. likes to be called “the keep dog”
参考答案 51.C 52.D 53.B 54.B 55.C
第四篇
龙抬头
China is a country with many colorful days and festivals. The Dragon Head Raising Day(Longtaitou) is one of them. This special day is on the second day of the second month in the Chinese lunar calendar. It stands for the start of spring and farming.
The dragon is important for Chinese people. We Chinese people call ourselves the “descendants (传人) of the dragon”. Therefore, people celebrate the Dragon Head Raising Day with many customs.
On the day in ancient times, people put ashes in the kitchen. This was to “lead the dragon into the house”. People believed that with the help of the dragon, they could have a good harvest(收成) in autumn.
Also, people eat special foods that day. The foods are usually named after dragons. For example, people eat “dragon whisker(细须)” noodles and dumplings called “dragon teeth”.
Today, many customs have faded away(消退). But one that has remained is the cutting of hair. It is said that a haircut during the first lunar month may bring bad luck to the uncles of the family—mainly mother's brothers. So many people have their hair cut on the Dragon Head Raising Day.
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. The Longtaitou is on the third day of the second month in the Chinese lunar calendar.
2. We Chinese call ourselves the “descendants of the dragon”.
3. People put ashes in the kitchen on the Dragon Head Raising Day in ancient times.
4. Nowadays, many people don't have their hair cut on the Dragon Head Raising Day.
5. The passage mainly tells us how to celebrate the Dragon Boat Festival in China.
【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了中国的传统节日——龙抬头,也称“龙头节”,以及在“龙头节”这一天的风俗习惯。
1. F 【解析】题干意为:龙头节是在中国农历二月的第三天。根据第一段第三句“This special day is on the second day of the second month in the Chinese lunar calendar.”可知此说法错误,故填F。
2. T 【解析】题干意为:我们中国人把我们自己称为“龙的传人”。根据第二段第二句“We Chinese people call ourselves the ‘descendants(传人) of the dragon’.”可知此说法正确,故填T。
3. T 【解析】题干意为:古代在龙头节那一天,人们在厨房里放灰。根据第三段第一句“On the day in ancient times, people put ashes in the kitchen.”可知此说法正确,故填T。
4. F 【解析】题干意为:现如今,许多人不在龙头节这一天剪发。根据最后一段最后一句“So many people have their hair cut on the Dragon Head Raising Day.”可知此说法错误,故填F。
5. F 【解析】题干意为:本文主要讲述了在中国如何庆祝端午节。通读全文可知本文讲的是关于龙头节的一些习俗,此说法错误。故填F。
第五篇
Hello, my name is Zhao Benshan. Others call me Uncle Benshan. I was born in Lianhua Valley in 1957. I’m a Chinese skit (滑稽短剧) and sitcom (情景短剧) actor, and these years I began to be a TV director. I have lots of works such as Liu Lao Gen. I also have lots of?disciple, Xiao Shenyang is one of my disciple. Most of my disciples are very good at singing and acting. They bring happiness to people, too. I believe Buddhism (佛教), it’s a really good faith (信仰). I have two children, they are Zhao Yinan and Zhao Yihan. They’re both lovely. I like them very much. I have appeared on the CCTV New Year’s Gala for fifteen years, and because of this I got an award. I hope, in the future, I can still bring lots of fun to everybody.
(?? ) 1. Uncle Benshan is ______ years old now.
????????? A. 50???? B. 60???? C. 57?????? D. 48
(?? ) 2. Uncle Benshan started to be a _______ these years.
????????? A. teacher??? B. singer??? C. actor????? D. director
(?? ) 3. Uncle Benshan appeared on the _________ for 15 times.
????????? A. Super Boy????????????????? B. CCTV New Year’s Gala
????????? C.I Am a Singer??????????????? D. Happy Camp
(?? ) 4. What does the underline word “disciple” mean?
????????? A. 徒弟????? B. 师傅????? C. 朋友????? D. 同事
(?? ) 5. Which one is WRONG?
????????? A. Uncle Benshan has lots of works.
????????? B. Buddhism is Uncle Benshan’s faith.
????????? C. Uncle Benshan has three children.
????????? D. Uncle Benshan was born in LianhuaValley.
【参考答案】1-5 CDBAC
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(六)及答案
第一篇
(2019中考选练)
If you want to become a fluent(流利的)English speaker you should take some advice: There are four skills in learning English. They are reading, listening, speaking, and writing. The most important thing you must remember is that if you want to improve your speaking and writing skills you should first master the skills of reading and listening.
??? Read as much as you can. But your reading must be active. It means that you must think about the meaning of the sentence, the meanings of the unfamiliar words, etc. There is no need for you to pay much attention to grammars or try to understand all the unfamiliar words you come across, but the fact that you see them for the first time and recognize them whenever you see them, for example in other passages or books, is enough. It would be better to prepare yourself a notebook so you can write down the important words or sentences in it_
??? As for listening, there are two choices: besides reading, you can listen every day for about 30 minutes. You can only pay attention to your reading and become skillful at your reading, then you can catch up on your listening. Since you have lots of inputs in your mind, you can easily guess what the speaker is going to say. This never means that you should not practice listening.
??? For listening you can listen to cartoons or some movies that are specially made for children.? Their languages are easy. Or if you are good at listening you can listen to VOA or BBC programs every day. Again the thing to remember is being active in listening and preferably taking some notes.
??? If you follow these pieces of advice, your speaking and writing will improve automatically, and you can be sure that with a little effort they will become perfect.
1. According to the author, which should you improve first among the four skills?
??? A. Reading and writing.??? ??????????????? B. Reading and listening.
??? C. Writing and speaking.??? ???????????????????? D. Speaking and listening.
2. The underlined phrase "come across" in Paragraph 2 can probably be replaced by "_______".
??? A. meet by accident??? ??????????????????????????? B. discover
??? C. find on purpose??? ?????????????????????? D. look for
3. The author seems to agree with the view that_______.
??? A. everyone should listen to VOA or BBC programs every day
??? B. you needn't practice listening if you keep on reading every day
??? C. being good at reading is helpful in improving your listening
??? D. you should take notes of whatever you are hearing
4. The passage is mainly about how to_______.
??? A. choose suitable listening materials
??? B. deal with new words in reading
?? ?C. read as many English books as possible
??? D. become fluent in speaking and writing English
参考答案BACD?
第二篇
【****河南】
Bob always took the newspaper to Grandpa White’s home last before going home. Grandpa White’s was at the end of the road. Bob liked Grandpa White. He was often waiting for him near the front gate with sweets or a nice cake. Besides, he often asked Bob about things he was doing - about what he was going to do for the summer and what he liked to do.
The thing that Bob didn’t like about Grandpa was his never-ending stories about his boyhood (童年)in California. Bob never asked to hear about Grandpa’s boyhood, but he couldn’t get away.
After Grandpa’s wife died in October, Bob could see that Grandpa was lonelier than ever. He would often join Bob halfway along the road and walk along with him as he gave out the papers. Grandpa seemed to have all day, and Bob often was late getting his papers to his customers (订报者), Bob didn’t want to complain (抱怨),but the customers were unhappy.
56. When he took the newspaper to Grandpa White, Bob would often receive______.
A. old newspapers B. sweets or a cake
C. some money D. a paper with questions for him to answer
57. Which do you think is true?
A. Bob lived with Grandpa.
B. Grandpa had many stories about his boyhood.
C. Grandpa didn’t like to read newspapers.
D. Bob took the newspaper to Grandpa first.
58. Bob could do nothing when________.
A. the customers got their newspapers late
B. Grandpa began to tell him about his boyhood.
C. he saw Grandpa feeling lonely
D. Grandpa asked him about the things he was doing
59. The reading mainly (主要) tells us that _______.
A. Bob was still a child. B. Grandpa liked to tell stories
C. the customers sometimes got angry D. lonely people need other people
60. The sentence “Grandpa seemed to have all day” means “_______”.
A. Grandpa always seemed to like daytime
B. Grandpa liked telling stories to Bob all day.
C. Grandpa liked to stay with Bob all the time.
D. Grandpa seemed to be lonely all day.
参考答案 56.B 57.B 58.B 59.D 60.C
第三篇
【****河南】
When you want to go shopping decide how much money you can, spend for new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale (销售)。
There are labels (标签)inside all new clothes. The labels tell you how to take care of your clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash by washing in cold water. The label on a coat may say “dry clean only”. Washing may ruin (损坏) this coat. If you do as the directions (说明) say on the label, you can keep your clothes looking their best.
Many clothes today must be dry cleaned. Dry cleaning is expensive. When buying new clothes, check (核实)to see if they will need to be dry cleaned. You will save money if you buy clothes that can be washed.
You can save money if you buy clothes that are well made. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit (合身)better. Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.
61. If you want to save money, you can buy clothes that ______.
A. don’t fit you B. don’t last long C. need to be dry cleaned D. can be washed
62. The labels inside the clothes tell you _____.
A. how to keep them looking their best B. how to save money
C. whether they fit you or not D. where to get them dry cleaned.
63. The first thing for you to do before you buy clothes is _______.
A. To look for well-made clothes
B. to see how much money you can pay
C. to know how to wash them
D. to read the labels inside them
64. We learn form the reading that cheaper clothes______.
A. are always worse made B. must be dry cleaned
C. can not be washed D. can sometimes fit you better
65. The best title (标题) for the reading should be ______.
A. Buying Less Expensive Clothes
B. Taking Enough When Shopping
C. Being a Clever Clothes Shopper
D. Choosing the Labels inside New Clothes
参考答案 61.D 62.A 63.B 64.D 65.C
第四篇
Have you ever thought about making a bicycle that you dream of? Some creative people have invented some special bicycles. Here are three of them.
Bambikes Bambikes are produced in a company in Philippines. They are made of an unusual kind of bamboo and other materials like metal and a local plant. They are very strong. And they are a perfect combination(结合) of the greenest building material and common bicycles. By making bambikes, the company offers jobs to the local people. Besides, it provides money for some students in its community to pay for their study. To continue the production, the company plants more bamboo than it cuts.
The heaviest bicycle A German cycling lover, Frank Dose, has recently made the world's heaviest bicycle with big old wheels and lots of other waste materials. He created it just because of a bet(打赌) he made with his friend. The bicycle weighed 1.08 tons. It broke the world record of its kind in weight. Frank said his bicycle was surprisingly easy to ride although it had a huge size and weighed a lot. He rode it in front of 5,000 people for over 100 meters to prove it.
Twisted(变形的) bicycles Two brothers in France created a bike that looks strange to ride and twists in the middle. Riders can make tight turns(急转弯). The brothers say the bicycle is hard to ride so it can stop people from stealing it. In fact, it isn't as hard to control as you may think. It takes a day or two to get used to the crazy way of riding. It's amazing. So far, there have been 30 of the bicycle, but they are not for sale yet.
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. Frank built the world's heaviest bicycle with the materials that his friend bought for him.
2. Some students in the community can get money from the bambike company to pay for their study.
3. Bambikes are made of a special kind of bamboo and other materials.
4. The two brothers rode their bikes in front of some people to show how to use them.
5. 30 twisted bicycles were made and sold out.
【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了三种特制的自行车。第一种车是由菲律宾一家公司使用竹子和其他一些材料结合而制成,但是它们非常坚固;第二种车是由德国一名骑车爱好者使用大型废旧车轮和其他废料制作而成,是世界上最重的自行车;第三种车是由法国的两兄弟制成,他们把车的中间部分弄弯,让一般人骑不了这种自行车,防止自行车被人偷盗。这些奇妙的自行车,展示了人们非凡的创造性思维和动手能力。
1. F 【解析】细节理解题。题干意为:弗兰克用他朋友给他买的材料制造了世界上最重的自行车。从“The heaviest bicycle”一栏中的第一句“A German cycling lover, Frank Dose, has recently made the world's heaviest bicycle with big old wheels and lots of other waste materials.”可知,一位德国自行车爱好者弗兰克,最近用大的旧车轮和很多废料制造了世界上最重的自行车。故本题描述错误。
2. T 【解析】细节理解题。题干意为:社区中的一些学生可以从竹子自行车公司拿到钱来支付他们的学习费用。从“Bambikes”一栏中的第六句“Besides, it provides money for some students in its community to pay for their study.”可知,此外,它还为社区里的一些学生支付学费。故本题描述正确。
3. T 【解析】细节理解题。题干意为:竹子自行车是用一种特殊竹子和其他材料而成的。从“Bambikes”一栏中的第二句“They are made of an unusual kind of bamboo and other materials like metal and a local plant.”可知,它们是由一种不寻常的竹子和其他材料制成的,比如金属和当地的一种植物。故本题描述正确。
4. F 【解析】推理判断题。题干意为:两兄弟在一些人面前骑他们的自行车来展示怎样使用它们。从“Twisted(变形的) bicycles”一栏中的第三句“The brothers say the bicycle is hard to ride so it can stop people from stealing it.”可知,两兄弟说这辆自行车很难骑,所以可以防止人们偷它。所以他们演示的是这辆自行车很难骑,以便让其他人望而生畏。也可从“The heaviest bicycle”一栏中的最后两句“Frank said his bicycle was surprisingly easy to ride although it had a huge size and weighed a lot.He rode it in front of 5,000 people for over 100 meters to prove it.”可知,弗兰克说他的自行车特别容易骑,虽然它尺寸很大并且非常重,而且他在五千人面前骑了100米向人们证明了这点。因此,在别人面前骑车是弗兰克做的而不是两兄弟做的。故本题描述错误。
5. F 【解析】细节理解题。题干意为:三十辆变形自行车被制造出来卖掉。从“Twisted(变形的) bicycles”一栏中的最后一句“So far, there have been 30 of the bicycle, but they are not for sale yet.”可知,到目前为止,已有三十辆这样的自行车,但是它们不用于销售。故本题描述错误。
第五篇
????? Reading or writing text messages (文本信息) while you are walking is dangerous. A new study says it is more dangerous than texting while driving. The study is from the University of Buffalo (布法罗) in the USA. Researchers found that there are more injuries per kilometer to texting?pedestrians?than there are to texting motorists (开车人). Their report says walking is not as easy as we think it is. We need to focus on many things at the same time to walk safely in a straight line. The research team said that people forget how to walk properly (恰当地), so dangerous things happen to them. They bump into walls and other people, walk into cars, fall over things in the street, and even fall into holes or down stairs.
????? A University of Buffalo professor said walking is a complex (复杂的) action. He said there are several reasons why texting stops people from walking properly. One reason is that they cannot see the path ahead of them. Another is that they are focused on their fingers on their mobile phone keyboard instead of their feet on the street. A final reason is that their minds are somewhere else and not on thinking about walking from A to B safely. The professor said over 6,000 people visited his hospital last year because they were injured while texting. He said the worst cases are head injuries (受伤). When a pedestrian is thrown into the air after being hit by a car, he/she has nothing to protect the head, and the damage can be serious.
(?? ) 1. Texting while walking is more dangerous than texting ________.
?????????? A. while running????? ?????? B. when you are laughing
?????????? C. while driving?????? ?????? D. when you are studying
(?? ) 2. Walking is _____________ .
??????? A. a good action?????? B. an easy action
??????? C. a waste of time ?????? D. a complex action
(?? ) 3. Which of the following is?WRONG?
????? A. The study is from the University of Buffalo in the USA.
????? B. Dangerous things happen because people forget how to walk properly.?????
????? C. walking is not as easy as we think it is.??????
D. The professor said over 6,00 people visited his hospital last year because of texting while walking.
(?? ) 4. What does the underlined word “pedestrian” mean?
??????? A. 斑马线???? ? B.步行者???? C. 缺乏想象力的??? D. 火车
(?? ) 5. What is the best title of this passage?
?????????? A. It is Dangerous Texting while Driving
B. No Texting
?????????? C. Walking Alone
?????????? D. Think about Walking
【参考答案】1-5 CDDBA
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(七)及答案
第一篇
(2019中考训练题)
(an extract from Probuditi!)
Calvin waited outside Trudy’s bedroom. Then it happened—a scream, a very loud scream. Calvin ran to his room and dived into bed.
He heard Mama coming down the hall.
“Did you do this?” his mother asked. Calvin looked out from under the covers. His mother stood over him, holding a rubber spider.
“Do what?” he asked.
“You put that thing in my bed,” Trudy told him, stepping out from behind Mama.
“Don’t think that just because it’s your birthday you can get away with something like this,” Mama scolded (责骂).
“You do want your present, don’t you?” That wiped the smile off Calvin’s face.
“Course I do,” he said.
“Then you apologize (道歉).”
Calvin dropped his head. “Sorry Trudy,” he muttered (嘟囔).
“Here,” Mama said. “Happy birthday.” At the breakfast table she handed Calvin an envelope. Inside were tickets to the matinee show of Lomax the Magnificent, the world-famous magician and hypnotist. “You’ve got two tickets there,” Mama said, “and I know someone who’d really love to go along.” She smiled at Trudy.
“You don’t mean here, do you?” Calvin asked, eyeing his little sister.
“Well, that would be really nice. But those tickets are yours. If you want to ask somebody—” Calvin didn’t wait for his mother to finish. He rushed out of the house to cell Rodney, his pal next door, that the two of them were going to see Lomax the Magnificent.
1.Who screamed at the beginning?
A. Calvin. B. Calvin’s sister. C. Calvin’s friend. D. Calvin’s mother.
2.Calvin apologized to Trudy ________.
A. unwillingly B. truly C. happily D. excitedly
3.Calvin received his present ________.
A. in the kitchen B. in his bed C. inside the theatre D. outside his house
4.Calvin’s mother Rally wanted Calvin to ________.
A. ask his friend to the show B. find out what his friend thought
C. do what she thought was right D. watch the show without his sister
5.What is the best title for this passage?
A. Trudy’s Spider B. Mother’s Tickets
C. Calvin’s Birthday D. Rodney’s Present
【解析】本篇文章难度适中。本篇文章主要讲述加尔文通过恶作剧提醒母亲今天是他的生日。母亲给了他两张票让他去看表演,母亲本来希望他带他的妹妹去,但是他并没有。
1.根据Calvin waited outside Trudy’s bedroom. Then it happened—a scream, a very loud scream可知,故选B。
2.根据Calvin dropped his head. “Sorry Trudy,” he muttered (嘟囔)可知,故选A。
3.“Here,” Mama said. “Happy birthday.” At the breakfast table she handed Calvin an envelope. Inside were tickets to the matinee show of Lomax the Magnificent, the world-famous magician and hypnotist可知,故选A。
4.根据“Don’t think that just because it’s your birthday you can get away with something like this,” Mama scolded (责骂). “You do want your present, don’t you?” That wiped the smile off Calvin’s face以及“You’ve got two tickets there,” Mama said, “and I know someone who’d really love to go along.” She smiled at Trudy可知,他的妈妈想让加尔文做她认为正确的事情。故选C。
5.本文主要介绍加尔文用恶作剧来提醒妈妈给他生日礼物,最后他的妈妈给他两长电影票作为生日礼物。所以标题应为加尔文的生日,故选C。
第二篇
【****南京鼓楼区一模】
Hot deal on vacations SanyaVacation Packages — from family vacations to exciting outdoor adventures to short trips, our vacation packages make sure you have a wonderful experience.
Half-day tour (per person) Full-day tour (per person)
1.Dear Park Tour at RMB 150 2.Deep Sea Fishing at RMB 150 3.Nantian Hot Spring at RMB 168 4.Sanya City Explore at RMB 300 5.Betelnut Garden Minority Village at RMB 380 1.Tropical Botanical Garden & Monkey Island at RMB 450 2.Seven Fairy Mountain Hiking & Hot Spring at RMB 400 3.The End of the Earth & Marine Zoo at RMB 450 4.Water Rafting & Li Minority Village at RMB 600 5.Nanshan Cultural Tourism Zone & Nanshan Caves at RMB 650
Children under 14 and old people above 65 half price
Find your best holiday package to Sanya with us ! Sunny Xie Service Manager Globalsanya Travel Service Company, Sanya, Hainan Island, ChinaTel:86-898-88986595 Fax: 86-898-88986852 Mobile: 86-13617519978 E-mail: reservation@globalsanya.comWeb: http//www.globalsanya.com Globalsanya Travel Agency
26.If the Greens and their 10-year-old son go rafting and visit the Li Minority Village, they should pay .
A. RMB 1200 B. RMB 1125 C. RMB 1500 D. RMB 950
27. If you want to have a half-day tour, which can you choose?
A. The End of the Earth B. Monkey Island
C. Li Minority Village D. Deep Sea Fishing
参考答案 26~327CD
第三篇
【****南京鼓楼区一模】
In the US, people prefer waiting for a table to sitting with people they don’t know. If you are sitting at a table with people you don’t know, it is impolite to light up a cigarette without asking if it will disturb them.
At American restaurants and coffee shops you are usually served tap water (自来水) before you order. You may find the bread and butter is free, and if you order coffee, you may get a free refill(续杯).
Most cities and towns have no rules about opening and closing time for stores or restaurants, though they usually do make rules for bars. Especially in large cities, stores may be open 24 hours a day.
Serving(一份) in restaurants is often large, too large for many people. If you can’t finish your meal but would like to enjoy the food later, ask your waitress or waiter for a “doggie bag”. It may have a picture of a dog on it, but everybody knows you’re taking the food for yourself.
Supper and dinner are both words for the evening meal. Some people have “Sunday dinner”. This is an especially big noon meal.
Tips are not usually added to the check. They are not included in the price of the meal, either. A tip of about 15% is expected and you should leave it on the table when you leave. In some restaurants, a check is brought on a plate and you put your money there. Then the waiter or waitress brings you your change.
28. Which statement is true?
A. American people like sitting with people they don’t know.
B. You may find bread and coffee is free.
C. American people never sit with people they don’t know.
D. American people won’t light a cigarette if the people who sit at the same table mind their smoking.
29. What do American people always do when servings are too large for them?
A. They take the food home with a “doggie bag” for their dogs.
B. They leave the food on the table and go away.
C. They take the food home with a “doggie bag” and enjoy the food later.
D. They ask the waitress or waiter to keep the food for them.
30. What can you learn about “tips” according to the passage?
A. Customers often add tips to their check.
B. Tips are supposed to be left on the table when customers leave.
C. People don’t need to pay tips .
D. The price of the meal usually includes the tip.
参考答案 28—30、DCB
第四篇
If you want to travel to Singapore, here are two famous places of interest you can refer to.
Singapore Plant Garden Jurong Bird Park
In 1822, it was built at the foot of Government Hill and it was moved to its present place in 1859. Throughout the years, the greenhouses have become much larger. Today, the Garden is one of the most popular places to visit in Singapore. The best time to visit it is on a cool morning or at night.Ticket prices: 210 yuan; free for children under 12Opening hours: 8:00 am-6:00 pm Jurong Bird Park is the greatest park in Asia and comes first in our list of places to visit in Singapore. This park is the home to more than 5,000 birds with 380 kinds from everywhere throughout the world. The Waterfall Aviary (鸟舍)is the biggest in the center which is made up of 5 land woods with more than 1,500 African birds and has a 100?feet man?made waterfall.Ticket prices: 180 yuan; free for children under 12 Opening hours: 6:00 am- 6:00 pm
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. The Singapore Plant Garden was built in 1859.
2. You'd better visit the Singapore Plant Garden on a cool morning.
3. The children under 12 needn't buy tickets while visiting these two places.
4. The Waterfall Aviary has an 85?feet man?made waterfall.
5. You can visit the Jurong Bird Park at 8:00 pm.
【主旨大意】本文是一篇图表类应用文。介绍了新加坡的植物园和裕廊飞禽公园两个旅游景点。
1. F 【解析】细节理解题。题干意为:新加坡植物园建于1859年。根据第一个表格第一句“In 1822, it was built at the foot of Government Hill...”可知表述错误。
2. T 【解析】细节理解题。题干意为:你最好在一个凉爽的早晨去参观新加坡植物园。根据第一个表格第四句“The best time to visit it is on a cool morning or at night.”可知表述正确。
3. T 【解析】细节理解题。题干意为:12岁以下的孩子参观这两个地方都不用买票。根据两个表格中“free for children under 12”可知表述正确。
4. F 【解析】细节理解题。题干意为:瀑布鸟舍有一个85英尺的人造瀑布。根据第二个表格第三句“...has a 100?feet man?made waterfall.”可知表述错误。
5. F 【解析】推理判断题。题干意为:你可以在晚上8点去参观裕廊飞禽公园。根据第二个表格“Opening hours: 6:00 am- 6:00 pm”可知表述错误。
第五篇
The BritishMuseum in London had its most successful year ever in 2013. More than 6.7 million visitors passed through its doors. The previous record of 5.9 million was set in 2008. Over a million more people visited the museum last year than in 2012. The biggest attractions were two big exhibitions. One was Life and Death in Pompeii (庞培), the other was Herculaneum. The director of the museum said he was very happy that so many people came. He told reporters that many things happened last year. Many?exhibits?were carried to the museum. He also said online access (网上购票) meant more people decided to visit. He added: “This is truly a dynamic collection that belongs to and is used by a global citizenship.”
????? The BritishMuseum has many exhibitions about human history and culture. It has about 13 million exhibits from all over the world. Some countries want the museum to return some of them. Greece wants the Elgin Marbles back. They were originally from the Parthenon in Athens (雅典). China wants the museum to return many things the British took from China in the 19th century, and Egypt wants the Rosetta Stone. The museum first opened to the public in 1759. Back then, only about 75 people a day visited it. They could look at 71,000 objects, including 40,000 printed books, 7,000 manuscripts (手稿), and many stuffed animals (内部填充的动物), birds and insects (昆虫). There were also very old objects from Egypt, Greece, Rome, the Near East, the Far East, and North and South America.
(?? ) 1. _______ people visited the BritishMuseum in 2013.
????????? A. 13 million?????????????? B. More than 6.7 million
????????? C. 71,000???????????????????? D. 5.9 million
(?? ) 2. Britain take many things from China ________.
????????? A. last week??????????????????????????? B. in 1849
????????? C. in the 19th century??????????? D. at the beginning of the last century
(?? ) 3. The museum's director feel _______ that so many people came.
?????????? A. wonderful?????????????????? B. happy
?????????? C. surprised??????????????????? D. bored
?(?? ) 4. Which of the following is WRONG?
?????????? A. The biggest attractions in 2013 were on Pompeii and Herculaneum.
?????????? B. The museum's director said the Internet meant fewer visitors.
?????????? C. The British Museum has around 13 million exhibits.
?????????? D. The museum contained about 40,000 books when it first opened.
(?? ) 5. What does the underlined word “exhibits” mean?
?????????? A.陈列品???????? B.假货????????? C.战利品???????? D.品种
【参考答案】1-5 BCBBA
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(8)及答案
Passage A
(2019中考教育类选练)
According to a recent study, there are about 70,000 blind children in Indonesia. Among them, 60 percent were not born blind. Iyehezkiel Parudani is one of them, who lost his eyesight by accident at age six. He now teaches English to blind students at the Pajajaran Special SchooL Iyehezkiel Parudani says learning English can help blind people feel better about themselves. "By learning English, they can be an English teacher, a translator, and a tour guide. " Students read using Braille (盲文). To write, they use special tools, too.?
Iyehezkiel Parudani says blind people should not let their physical disability influence their dreams. In 2008 , he got a chance to study at the University of Texas. Two years later, he got a master's degree in course development there.
"In the US, if I go to the university to study, everything is available - like e-books, Braille books. Here in Indonesia, you know, it’s difficult to find a reference book in e-book or in Braille.? We have to make it ourselves. In the US, I can move wherever I want because everything designed is really accessible for people with blindness. "
?Eha Lestari, one of his star students, says learning English has changed her life. She has already traveled to the US with the help of an Indonesia-U. S.? program. "I study English because I love English very much. I want to be a translator because I want to go to the other countries and then I want to meet some people from around the world. "
?Like her classmates, Eha loves to sing. Here, music is part of daily life. Even the students who do not study English can sing some American pop songs, such as Stand By Me , "Stand by me. Please stand, stand by me. Stand by me.... "
?Iyehezkiel Parudani says the song has special meaning to the students. "In our life, we need other persons. You have to stand by me. Without you standing by me, I'm meaningless. "
?1. According to what Iyehezkiel says, learning English can help blind students to ______ .
????? A. have more chances to get jobs???????????? B. visit English-speaking countries
????? C. get a master's degree easily????????????? D. read Braille books quickly
?2. The underlined word "accessible" in the third paragraph might mean ______ .
????? A. fun to use???????????????????????????? B. easy to reach
????? C. hard to break????????????????????????? D. safe to choose
?3. From the last two paragraphs, we can infer (推断) that the students? ______ .
????? A. sang songs side by side????????????????? B. achieved their dreams
???? C. had a meaningless life?? ?????????????????D. needed help from others
4. The best title for the passage may be ______ .
???? A. A Blind Girl Learning English?????????? B. Blind Children Singing Songs
???? C. A Blind Man Teaching English?????????? D. Blind Teachers Living by Me
参考答案1A? 2B? 3D? 4C
Passage B
【****模拟】
If You Are the OneQin Fen is a returned student(回国留学生).The film consists of stories between him and several ladies. Type:Comedy Showtime:December 22,2009 Running time:115 mins Director:Feng Xiaogang Stars:Ge You,Shu Qi Price:¥60 Place:Sunshine Theatre
BoltFor Superdog,every day is filled with danger. Type:Comedy Showtime:December 21,2009 Running time:96 mins Director:Chris Williams Stars:John Travolta,Miley Cyrus Price:¥55 Place:Showcase Theatre
Nobel SonBarkely Michaelson is trying to finish his doctoral dissertation(博士论文) when his father wins the Nobel prize for chemistry. Type:Black Comedy Showtime:December 5,2009 Running time:110 mins Director:Randall Miller Stars:Alan Rickman,Bryan Greenberg Price:¥50 Place:Sunshine Theatre
Forever EnthralledMei Lanfang is a famous Peking Opera star.The film is about three periods of his life. Type:Biopic(传记片) Showtime:December 5,2009 Running time:150 mins Director:Chen Kaige Stars:Li Ming,Zhang Ziyi Price:¥70 Place:Showcase Theatre
根据短文内容选出正确的答案。
( ) 1.The film If You Are the One is on on _______.
A.November 21,2009 B.December 21,2009
C.December 5,2009 D.December 22,2009
( ) 2.What film can I watch if I have only 50 yuan?
A.Forever Enthralled. B.Bolt.
C.Noble Son. D.If You Are the One.
( ) 3.How long is the film Bolt?
A.1 hr.55 mins. B.1 hr.36 mins.
C.1 hr.50 mins. D.1 hr.34 mins.
( ) 4.Which of the following is TRUE?
A.The director of If You Are the One is Feng Xiaogang.
B.Bolt is being shown at the Sunshine Theatre.
C.Alan Rickman is an actor in Forever Enthralled.
D.Forever Enthralled is a black comedy.
( ) 5.Where can you probably see the above information?
A.In a storybook. B.In a dictionary.
C.In a report. D.In a film magazine.
答案:
1.D 由表格第一部分电影的“Showtime:December 22,2009”可知。
2.C 由表格中 Noble Son 的有关信息可知。
3.B 由表格中 Bolt 的有关信息可知。
4.A 通读表格可知。
5.D 通读表格可知。
Passage C
【****四川省】
Driving a car at a high speed along a highway seems to be fun. You need only to follow the bright traffic signs beside the highways and it will take you to where you wish. But to a London taxi driver, driving is not an easy job. A taxi driver has to have not only skills but also a good knowledge of the city of London, from the smaller road to the most popular bar around. He has to be at service of all kinds of passengers at all times.
A certain London taxi driver told of his job as follows.
During the night it is quite usual for him to stop two or three times for some refreshments (提神). He said, “I never drink when I’m working --- I would lose my license.”
He usually goes home between 2 and 3 o’clock in the night. There are times he has to stay longer and try to make more runs. He said, “That’s the worst thing about working for yourself. If you don’t make any money, no one is going to give it to you.”
London taxi drivers not only “take” but also “give”. Every summer hundreds of children from London will go for a day at the sea --- by taxi! Their rides are paid by the taxi drivers, and these all go to the “London Taxi for Underprivileged Children”. At the sea, they are met by the mayor (市长), and a lunch party is also held in honor of the taxi drivers and the children. After a happy day running around the sea beaches and visiting the markets, the children go home again --- by taxi, and free of charge (支出), of course!
34. From the first paragraph, we can see that________.
A. highways are developing very fast and there are more and more taxis.
B. it is easy to get to any place of the country now
C. it is fun to travel everywhere in a car
D. the writer wants to tell us that a London taxi driver has many difficulties in his driving
35. It is not easy to be a taxi driver in London because ________.
A. he has to know all the places in the city and serve all kinds of passengers at all the time
B. there is much traffic in London and people there like traveling by taxi
C. he has to follow the bright traffic sighs
D. although he works hard he earns little money
36. The underlined phrase “Underprivileged Children” in the last paragraph is about the children ________.
A. who have little knowledge B. whose families are poor
C. who will go to sea C. who like taking a taxi
37. What is the passage about?
A. Traffic in London. B. London taxi for children
C. Taxi divers’ job in London. D. Drivers disliking taxis in London
参考答案34—36、DA B
Passage D
Live Music—Late Night Jazz Enjoy real American Jazz from Herbie Davis, the famous trumpet player(号手). PLACE: The Jazz Club DATES: July 15-July 23 PRICE:$100-150 TIME: 10 pm till late! TEL: 84668736
Scottish Dancing Scottish Dancing is nice and easy to learn. The wonderful dance will be held at Jack Stein's. PLACE: Jack Stein's DATES: May 10-May 20 PRICE:$150 TIME: 7 pm-10 pm TEL: 84021877
The Folk Art Exhibition(展览) PLACE: International Expo Center DATES: June 1-June 30 PRICE:$60 ($30 for students) TIME: Monday-Friday 9 am-5 pm; Weekends 9 am-9 pm TEL: 84886888
根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T”,错误的为“F”。
1. At the Jazz Club, you can enjoy real American Jazz.
2. If you have$150, you can watch Scottish Dancing in July.
3. Call 84021877, and you can watch Scottish Dancing.
4. You can enjoy Scottish Dancing at Jack Stein's.
5. The International Expo Center is available to visit at 3 pm every day in June.
【主旨大意】本文是一篇图表型应用文。通过表格的形式介绍了三种休闲娱乐的活动:现场音乐会—爵士之夜、苏格兰舞蹈和民间艺术展。
1. T 【解析】细节理解题。题干意为:在爵士俱乐部,你可以享受真正的美国爵士乐。根据第一个表格的内容可知在爵士俱乐部可以享受真正的美国爵士乐。故此表述正确。
2. F 【解析】细节理解题。题干意为:如果你有150美元,你可以在7月看苏格兰舞蹈。根据题干提供的信息,锁定答案在第二则广告,苏格兰舞蹈的时间是5月10日—5月20日,故此表述错误。
3. T 【解析】细节理解题。题干意为:拨打84021877,你可以观看苏格兰舞蹈表演。舞蹈属于第二个表格的内容,其电话号码为84021877,故此表述正确。
4. T 【解析】细节理解题。题干意为:你可以在Jack Stein's 欣赏苏格兰舞蹈。通过三则广告所给信息可找到Jack Stein's 是在Scottish Dancing里,因此在那里可以欣赏苏格兰舞蹈,故此表述正确。
5. T 【解析】推理判断题。题干意为:你可以在六月的每天下午三点参观国际展览中心。根据第三则广告内容可知时间为周一至周五早上9点至下午5点,周末是早上9点至晚上9点,因此每天下午3点的时候,国际展览中心都开放,故此表述正确。
Passage E
? A new report from the American Heart Association says fitness (健康; 身材适中) levels in children are lower today than they were 30 years ago. The researchers (研究员) looked at the result from the past 46 years. The surveys were on more than 25 million children in 28 countries. The research team found that on average, today’s children run one kilometre about one minute slower than their parents did thirty years ago. The results were almost the same for boys and girls. The distance (距离) a child can run is becoming a bit shorter by about 0.5% every year. One of the biggest reasons for the slowdown in children's running ability is obesity. Kids are overweight because they are eating too much and not exercising enough.
????? The researchers say their report is worrying. If children are becoming fatter and less fit, they will be unhealthier in the future. The researcher Dr Grant Tomkinson said: “If a young person is unfit now, then they are more likely to get illness, like heart disease later in life.” Dr Tomkinson said: “We need to help to make children and young people to develop fitness habits that will keep them healthy now and into the future. They need to choose a few physical activities they like or think they might like to try, and they need to get moving.” He added: “Young people can be fit in different ways. They can be strong like a weightlifter (举重的人), or flexible (灵活) like a gymnast (体操运动员), or skillful like a tennis player.”
(?? ) 1. A doctor said kids who are unfit now could get _________ in the future.
????? ?A. liver disease????????? B. lung disease
?????? C. heart disease????????? D. kidney disease
(?? ) 2. The doctor said kids need to develop ________.
?????? A. fitness habits?????? ?? ????B. bad habits
?????? C. study habits? ?????? D. relaxation habits
(?? ) 3. Which of the following is?WRONG?
?????? A. The researchers said their report is worrying.??????
?????? B. Kids are running more slowly because they have shorter legs.???
????? ?C. Researches looked at the surveys on over 25 million kids worldwide.
?????? D. A doctor said we need to help to make children to start exercising.
(?? ) 4. What does the underlined word?obesity?mean?
?????? A. 不爱吃饭??? B. 瘦弱????????? C. 懒惰 ????? D. 肥胖
(?? ) 5. What is the best title of this passage?
?????? A. Children are Becoming Fatter?????????? B. Physical activities
?????? C. Running races???????????????????????? D. American Heart Disease
【参考答案】1-5 CABDA
PAGE
1
2019中考(人教)英语阅读理解基础编题(9)及答案
Passage A
(2019中考保健与健康类选练)
Exercise not only improves your appearance, but also improves your health. Health experts (专家) advise people to choose physical activities that they find fun. So, what are some of the most popular forms (形式) of exercise in the USA?
??? Walking tops the list. It is considered to be the way to get exercise. You can walk at any time and any place. Walking is also said to be the least harmful to the knees and feet. So, it’s a perfect choice for the old.
??? Another popular form of exercise is jogging. In the 1970s, Bill Bowerman brought jogging to the USA. He did so after seeing the popularity of the activity during a trip to New Zealand in the 1960s. He started the first jogging club in America. He also helped found Nike.
??? Swimming is also very popular. It was the second most popular sporting activity in America in 2008. The top activity was walking. When one is swimming, the whole body is put to work. It is said that swimming is good for people with special needs, like pregnant(怀孕的)women.
??? Dancing can also be a fun way to exercise. This is especially true for those who see exercise as something that they should do. A dance fitness programme called Zumba has grown in popularity in recent(最近的) years. It was created by Alberto Perez in Colombia in the 1990s. In 2001, he brought the programme to the USA. Since then, it has spread around the world.
1. Which of the following can be put in in Paragraph 2?
A. easiest???????? B. most expensive??? C. most difficult???? ?? D. coolest
2. From the fourth paragraph, we can learn that______.
A. swimming was not popular in 2008
B. swimming was more popular than walking in 2008
C. walking was the most popular form of exercise in 2008
D. it’s not good for pregnant women to go swimming
3. According to the last paragraph, we know that Zumba .
A. has a very long history???????????? B. is the name of a dance club
C. was created in the USA???????????? D. became popular not long ago
4. What is the passage mainly about?
A. The advantages of exercise.
B. Some popular forms of exercise in the USA.
C. The history of some forms of exercise.
D. Advice on how to choose the best form of exercise.
参考答案1.A 2.C 3. D 4. B
Passage B
【****四川省】
New rules and behavior standards (行为规范) for middle school students came out in March. The Middle School is going to use a new way to decide who the top students are. The best students won’t only have high marks. They should not dye (染) their hair, smoke or drink because they are students. The following are some of the new rules.
Have you ever copied someone else’s work in an exam? Don’t do that again! That’s not something an honest student should do.
Do more at school. Good students love animals and care for other people. April is Bird-loving Month in China. Is your school doing anything to celebrate it? You should join! And you can learn more about animals and how to protect them. Be friendly to the people around you. Try to think of others,not only yourself.
Be open to new ideas. Do you think people can live on the moon? Maybe you’ll find another earth someday. Don’t look down on new ideas. Everyone’s ideas are important. You should welcome them, because new ideas make life better for everyone.
Protect yourself. Has someone ever taken money from one of your classmates? Don’t let it happen to you. If you have to go home late, you should let your parents know.
Use the Internet carefully. The Internet can be very useful for students. But some things on the Internet aren’t for children, so try to look at web pages that are good for you.
38. What’s the meaning of “care for” in the passage?
A. 保护 B. 当心 C. 小心 D. 关心
39. If you go home late, you should tell your about it.
A. father and mother B. teachers C. children D. classmates
40. According to the passage, which of the following is true?
A. Tell the truth, even when you are wrong.
B. Keep some animals to kill them.
C. Look down on new ideas.
D. Everything on the Internet is good for children.
41. The passage mainly tells us how to .
A. care for others B. do more at school
C. be top students D. use the Internet
参考答案 37—41、CDAA C
Passage C
【****模拟】
Good news for Super Junior-M fans:the Korean band's new mini-album(迷你专辑) is coming out.Earlier this month,they released(发行) the new song Super Girl on the Internet.
"We are happy to meet the fans of our new album," the group said."We worked hard... we ask for your support(支持) and love."
Super Junior-M came to China last April with their first album Me.They have members from both China and the Republic of Korea (韩国).It's the first group of its kind in China.
Why Super Junior-"M"?
"M" means the word "Mandarin(普通话)".The group wants to become successful in the Chinese(华语的) music market,not only in China.
Music today
Name of the _______ (1) Super Junior-M
Country _______ (2)
Date of the song Super Girl released _______ (3)
When the team went to China They came to China _______ (4) with their first album.
Hopes of the team They hope they will be _______ (5) in the chinese music market.
参考答案:
1.band 由文章的“Good news for Super Junior-M fans:the Korean band's new mini-album is coming out.”可知。
2.Korea 由文章的“the Korean band's new mini-album(迷你专辑) is coming out.”可知。
3.Earlier this month 由文章的“Earlier this month,they released the new song Super Girl on the Internet.”可知。
4.last April 由文章的“Super Junior-M came to China last April with their first album Me.”可知。
5.successful 由文章的“The group wants to become successful in the Chinese(华语的) music market,not only in China.”可知。
Passage D
平凡女孩的哈佛之路
Not only kids of Tiger Moms go to Harvard.
Dawn Loggins of Lawndale, N.C., is on her way to Harvard, one of the eight world?famous universities in the eastern US. Nobody encouraged her to study or paid for her special classes. This girl created her own future.
The teen was abandoned by her family last summer, when her parents and two sisters moved to Tennessee. She found herself homeless and had to spend the night on friends' sofas.
The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family. Soon, Dawn had a job at Burns High School. She worked from 6 a.m. to 7:40 a.m. before the first school bell rang. She swept floors and picked up trash again in the afternoons, before diving(跳水) into her studies in the evenings.
Dawn's hard work paid off. She finished school with a 3.9 GPA and scored 2,110 on the SAT.
“There were times when I felt like it would be easiest if I gave up,” the 18?year?old said. “But it was never in me to give up, because I realized that I was never going to be successful unless I got an education.”
Even before Dawn's family left her, she led a difficult life. Her family was poor and cups of noodles were often the only food. Dawn “studied by candlelight” because her parents couldn't afford to pay the electricity bill(电费).
Dawn has now reconnected with her family. They're proud of her accomplishments(成就)and are attending her high school graduation.
1. Why didn't Dawn give up her studies?
A. To reconnect with her family. B. To thank those who had helped her.
C. To get an education to be successful. D. To realize her dream of going to Harvard.
2. Who helped Dawn when she found herself homeless?
A. Her teachers. B. Her neighbors.
C. A Tiger Mom. D. A school bus driver.
3. What does the underlined word “abandoned” mean in Chinese?
A. 宠爱 B. 抛弃 C. 鼓励 D. 虐待
4. Which of the following words best describes Dawn?
A. Open?minded. B. Good?natured. C. Strong?willed. D. Warm?hearted.
5. What's the best title for the text?
A. Another Harvard girl B. A girl in candlelight
C. From homeless to Harvard D. The role of Tiger Moms
【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位名叫Dawn Loggins的女孩,她没有向贫穷、恶劣的生活环境屈服,从最初那个无家可归的女孩到通过自己的努力考上了哈佛大学的励志故事。
1. C 【解析】细节理解题。题干意为:为什么Dawn没有放弃她的学业?A项:为了再联系她的家人;B项:为了感谢那些帮助过她的人;C项:为了接受教育获取成功;D项:为了实现上哈佛的梦想。根据第六段第二句中的“...because I realized that I was never going to be successful unless I got an education.”可知,她没放弃学业是因为她意识到除非接受教育,否则永远不能成功。故选C。
2. D 【解析】细节理解题。题干意为:当Dawn发现自己无家可归的时候谁帮助了她?A项:她的老师们;B项:她的邻居们;C项:一位“虎妈”;D项:一位校车司机。根据第四段第一句“The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family.”可知,是一位校车司机帮助了她。故选D。
3. B 【解析】词义猜测题。题干意为:划线单词“abandoned”的汉语意思是什么?根据第三段第二句“She found herself homeless and had to spend the night on friends' sofas.”可知,她发现自己无家可归,不得不在朋友家的沙发上过夜,可推测此处表示她被家人抛弃了。故选B。
4. C 【解析】推理判断题。题干意为:下面哪个词最能描述Dawn?A项:思想开放的;B项:脾气好的;C项:意志坚定的;D项:热心肠的。根据文章内容可知,Dawn在贫穷恶劣的环境下努力工作和学习,不放弃自己的梦想,最终以优异的成绩毕业,可知她是意志坚定的。故选C。
5. C 【解析】标题归纳题。题干意为:文章的最佳标题是什么?A项:另一位哈佛女孩;B项:烛光里的女孩;C项:从无家可归到考上哈佛;D项:“虎妈们”的角色。文章讲述了Dawn从无家可归到考上哈佛的故事。故选C。
Passage E
A new report says less than ten per cent of Britain's engineers are women. This shows that Britain has the fewest women engineers of all European countries. Vince Cable, the UK Business Secretary (秘书), told reporters that this would be a “very big problem for years to come”. He said one of the biggest areas work that needed more women was in computer science. Many women graduate from university with degrees in computer science, so Mr Cable did not understand why there were so few women computer engineers. He said that many companies had a “psychological barrier (心理障碍)” against women becoming engineers. He said: “Half of all state schools don’t have a single girl doing physics. That’s the problem.”
?? The British government has started a new activity to get more women into engineering. It is called “Tomorrow’s Engineers Week” and started on November the 4th. Mr Cable said at the meeting: “Engineering will play a very important role in the future of UK industry (工业). It is important that we act now to make sure that the students are learning good skills, so that our businesses will grow with them.” A spokesman for Siemens (西门子) UK said Britain needed to “help young people understand how an engineering (training programme) can be a rewarding (报酬丰厚的) career”. The website of the activity said it would “show all the exciting businesses and industries…that rely on (依赖于……) the work of creative engineers.”
(?? ) 1. __________ of UK engineers are women.
?????? A. 10%???? ???????? B. 10.01%?????? C. less than 10%??? D. just over 10%
(?? ) 2. Many companies have _______ against women engineers.
???? ??A. language barrier ?????????????B. money barrier
?????? C. psychological barrier?????? D. physiological barrier
(?? ) 3. Which of the following is?TRUE?
?????? A. Half of the girls in state schools study physics.???
?????? B. Britain has the smallest number of women engineers in Europe countries.????
?????? C. A spokesman said a career in engineering isn’t that rewarding.???
?????? D. The UK launched a new campaign called “Next Week’s Engineers”.
(?? ) 4. What does the underlined word “career” mean?
?????? A.交易? ? B. 职业????????? C. 名利 ????? D. 命令
(?? ) 5. What is the best title of this passage?
?????? A. An Enormous Problem???????????? B.? A "Psychological Barrier"
?????? C. Tomorrow’s Engineers Week???????? D. Britain Need More Women Engineers
【参考答案】1-5 CCBBD
PAGE
1