Passage 1
根据短文内容填空,每空不超过3个单词。
Have you ever found yourself doing an exam in the middle of the sea with your favorite film star? Don’t worry, it’s only a dream! But what do your dreams say about you? Here is a fun guide to explaining them.
Being chased
If you dream someone is trying to catch you, you are worried about something in the future that you don’t feel ready for yet.
Death
This doesn’t mean you are going to die — relax! You are going through some kinds of change in your life. If you are a teenager, you will certainly be going through all kinds of changes in your life.
Being locked in
If you dream that you are in a room and you can’t get out, you may be feeling uncomfortable in a relationship — maybe with a parent, a friend or a cousin. You can’t be yourself in this relationship and want to get out of this situation.
Finding money
You are looking for something! If in your dream you find gold coins, this means you will find some success in real life.
It is, however, important to realize that different people and even different cultures, all have different ways of explaining dreams. One thing that appears to be a common belief, though, is that dreams work in opposites(相反).
Introduction
A fun 1 to explaining what your dreams say about you.
Different dreams
Being chased
You 2 about something in the future that you don’t feel ready for.
3
You are going through some kind of changes in your life.
Being locked in
You are not feeling 4 in a relationship with a parent, a friend or a cousin.
Finding money
You will be 5 in real life.
Conclusion
Different people and different cultures have different ways of explaining dreams. It’s a common belief that dreams work in opposites.
答案:1. guide 2. are worried 3. Death 4. comfortable 5. successful
Passage 2
根据短文内容填空,每空不超过3个单词。
It's said that in some parts of the world, people are facing the problem of hunger. So what can we do to help them? Here are some suggestions.
Cook from the fridge
Start with the fresh foods. If you have some in the fridge, use them first. Make a meal with what you have got instead of running out to the supermarket for something else.
Learn to read the labels
“best-before” and “use-by” dates are more important. Learn to know the different periods of foods and know how to cook them in the right way. For example, black bananas are proper for baking, fresh vegetables are good in soups, and bread that is not fresh can be turned into small pieces.
Use the freezer(冷冻室)
The freezer can keep foods fresh until you are ready to cook them, and store the cooked foods until you're ready to eat them. It's also the best place for the remaining food. Mark the date of the food nearby, so it's easy to find the foods you need to eat first and you will never leave them there for too long.
Shop with a list
Plan meals ahead of time so that you know exactly what to buy. Doing this helps reduce food waste because it's possible to buy too much of a certain food and then forget to eat or cook it later.
Keep More Food on the Table
Why
Some people are facing the problem 1 .
How
●Cook?from?the?fridge
It's?a?good?idea?to?use?the?foods?that?you?have?first,?especially?the?fresh foods 2 .
●Learn?to?read?the?labels
It’s important?to?know“best-before”and?“use-by”?dates?of?different?foods?and? 3
them in the right way.
4 .
The?freezer?should?be?used?to?keep?foods?fresh?and?stop them from going bad.
●Shop?with?a?list
It's?necesary?to?plan?meals?ahead?of?time?and?shop?with?a?list?to?reduce?food? 5 .
答案:1. of hunger 2. in the fridge 3. cook 4. Use the freezer 5. waste
Passage 3
请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
Nowadays, many people have realized the importance of leadership skills. Poor leaders may cause many problems. But good leaders do better in solving problems than poor ones. Without good leaders, problems can ’t be solved. Therefore, good leaders are very important. What’s more, good leaders are good at cooperating with others. Usually they are good at listening to others. But being good leaders isn’t easy. So let me give you some suggestions to help you become a leader.
Learn from books. Maybe nobody teaches you how to be a good leader, but you can learn it on your own. Read biographies(传记) of great leaders from home and abroad. By reading, you can learn a lot from their experience quickly. Then you will be more confident of being a good leader.
Learn form student leaders in your school. There is no doubt that those leaders who are popular with students in your school must have their advantages over others. Don ’t you want to know why they are so successful? Take an active part in the activities often organized by the excellent leaders and learn from them at once. Then you will know the answer.
Practice what you have learned. Find the students that have the same interests as you have and start a club. Some successful activities should be held in the club. When the members in your club have trouble solving problems, you should communicate with them and find out the cause of the problems. After problems are solved, you can share pleasure with them. As time passes by, it’s easy for you to get more trust like those popular leaders. Sooner or later, you will be a good
leader.
In short, being a good leader needs courage and practice. Get started before it’s too late! Keep trying, and you will develop your leadership skills soon.
How to be a good leader?
Roles
? A good leader is a problem solver, a good partner and a good __1__.
Suggestions
? Reading books like biographies of great leader is a __2__ way for you to learn something useful from their experiences.
? Learn from excellent student leaders who often __3__ activities for others.
? You ’ll get more trust __4__ if you set up a club to practice what you have learned and hold some activities.
Conclusion
? You won ’t become a successful leader __5__ you stick to trying.
答案:1.listener 2. quick 3.organize 4. easily 5. unless
Passage 4
请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
The Silk Road is the name of different roads that long ago linked Europe, Africa and Asia. People reached these different places along these roads. Scientists and archaeologists believe people began to travel the Silk Road about 3,000 years ago. By the time the Chinese silk trade became important in the world, the Silk Road had covered almost 6,500 kilometers. It stretched from Rome to China, which was from the West to the Far East.
Merchants(商人) travelling along the Silk Road carried silk, of course. They also carried and traded spices, cloth, rare jewels, slaves and gold.
During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of precious goods and new ideas. These included people and trading goods from the Mediterranean, Persian, Magyar, Armenian, Bactrian, Indian and Chinese areas. All these peoples travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages and cultures.
In modern times, the old Silk Road routes are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a Silk Route Museum in Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.
The Silk Road
In the
past
When
People began to travel the Silk Road about 3,000 years ago.
What
▲Merchants carried and traded silk, spices, cloth and so on when travelling 1. the Silk Road.?
▲People from many 2. cultures and countries met each other and mixed.?
▲Peoples shared precious goods, new ideas, stories, languages and 3. .?
How
People 4. to cross the Silk Road routes by camels and horses.?
At
present
China protects the history of many countries and peoples by5. a Silk Route Museum in Jiuquan.?
答案:1.along 2.different 3.cultures 4.used 5.building
Passage 5
请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
Sometimes people come into your life and you know that they are there to teach you a lesson, or to help you understand who you are or who you want to become.
You never know these people who may be a classmate, a neighbor, or a friend. But when you lock your eyes, you know at that very important moment they will influence your life in some ways.
Sometimes things that happen to you may seem unpleasant, painful or frustrating at first. But with the help of the people around you, you may find that without dealing with difficulties successfully you would have never realized your ability, strength, or will power.
The people you meet and the success you get help to create who you are and who you become. In fact, they are sometimes the most important ones.
If someone loves you, give love back to them in the way you can, not only because they love you, but because in a way, they are teaching you to love and how to open your heart and eyes to things.
If someone hurts you, or breaks your heart, forgive(原谅)them, for they have helped you learn about trust and the importance of being careful of people around.
People around us are like the wealth(财富)in life. We should cherish(珍惜)them and show great appreciation(感激)for their help. They help us improve in different ways in the process of growing up.
People around you make you different
Who makes you different
Many people, such as your classmate, your neighbor or your friend, may teach you 1 in life.
How they make you different
Help you 2 your ability, strength, or will power better.
Help to create who you are and who you become.
Teach you to 3 others and open your heart and eyes to things
Tell you it’s 4 to be careful of people around.
What they mean to you
People around you should be 5 appreciated
答案:1. lessons 2. realize 3. love 4. important 5. greatly
Passage 6
请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
Don’t Rest on Your Laurels
Have you ever heard the saying “Don’ t rest on your laurels”?“Laurels”means the achievements you have already got. The saying suggests that you shouldn’t be so satisfied with your achievements that you’11 no longer try to improve.
As to this saying, Mike Perham has set us a good example. Born in 1992 in Hertfordshire, England, Mike was just 14 when he became the youngest person to sail across the Atlantic Ocean. You might think the achievements are good enough, nut Mike doesn’t think so. At the age of 17,he became the youngest person to sail all by himself around the world on a nine-month voyage(航海).
Mike is now 19,and he is still trying his best lo break the records and push himself further. For his next advantage, he plans to fly around the world on his own, making him the first person of all ages to both sail and fly around the world.
Mike wants his achievements to encourage young people to realize their dreams. Since his adventures, he has travelled widely, speaking at schools and youth clubs in the UK, Hong Kong and Australia on the theme of “Live the Dream”.
Amazing Facts :
Mike started sailing when he was seven.
His trans-Atlantic crossing began at Gibraltar and ended in Antigua.
His round-the-world yacht(游艇) was called TotallyMoney.com.
Title :Don’t Rest on Your Laurels
Passage outline
Supporting details
The explanation of the saying
“Don’t rest on your laurels" means that you shouldn't stop 1._______ only because of your achievements.
Amazing facts
? At the age of 7,Mike started sailing.
? At the age of 14,sailing across the Atlantic Ocean made Mike become the 2._________ one who set a record.
? At the age of 17, Mike had a nine-month voyage of sailing
3.___________ around the world.
Present situation
Mike is 19 now. He is trying his best to break the records. His 4.______ to fly round the world by himself will make him the first person to both sail and fly.
The 5._______ of Mike’s
achievements
Mike’s speeches give young people courage to realize their dreams.
答案:
1. improving/ working / moving / studying / developing
2. youngest
3. alone
4. plan / dream / hope / wish
5. effect / influence / encouragement
Passage 7
How do you talk with new people when meeting them if you want to leave a good impression? Here are some tips for you.
Tip 1
You have to show up, which can be a challenge for many of us. You can show up as an observer(旁观者) of other interesting people and let that be a learning experience for you. Before you start talking, it’s important to just listen, even if you think you are a wise storyteller. If you are close to a group of people who are discussing a topic, watch their body language and see if they will let you join in their conversation.
Tip 2
You’d better go in the conversation with a couple of topics to keep it going, or questions to ask if there is a short stop. Simple things like “How do you know the host?” and “How did you get there?” are always good conversation starters to a certain extent(在一定程度上).
Tip 3
Don’t fear silences. Awkward(令人尴尬的) silences are common part of talking with people, just rush to fill them. If you don’t want to go on with the conversation, just say you are going to get another drink or something to eat, and find another group to talk with.
Tip 4
Relax. If you cannot keep a conversation going, or you don’t know what you should say next, give yourself a little time to clear your head. Relax, and then turn back into the discussion.
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的短文,每空一词。
When you meet new people, you always want to leave a good impression. But do you know how to be a good speaker? Here is some advice for you.
The first advice is that you have to show up and observe or listen to others even if you can tell stories 1. ________. If you go near a group of people, watch their body language to see if they will offer you a 2. ________ to talk with them. The second advice for you is that some topics should be 3. ________ before the conversation. Next, you don’t need to be 4. ________ of silences. You can rush to fill them or leave for another group. The last is relaxing. If you can’t keep a conversation going or you 5. ________ what you should say next, take a break and clear your head, then return to the discussion.
答案:1.wisely 2.chance 3.prepared/ planned 4.afraid 5.wonder/ doubt
Passage 8
请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
For many Chinese people, potatoes are considered as a kind of vegetable. But in the future, this will no longer be the case (情况). Potatoes will be added to China’s list of food products, like rice, wheat and corn. And potato starch(淀粉) will be mixed into bread, steamed buns(馒头) and noodles to suit(适合) Chinese people’s tastes and eating habits.
In fact, potato is more than just a main food of diet in America. In many ways, it’s an integral(不可或缺的) part of the American pop culture.
“Mashed Potato Dance” began in 1962. The name of the dance came from the song, Mashed Potato Time. American R&B singer Dee Dee Sharp sang this song. The move(舞步) is something like the Twist dance style.
“Hot Potato!” is an action puzzle video game released(发行) in 2001. In the game the player must drive a bus and clear the road of alien potato beings at the same time. The potato beings are either red or blue. When two like-coloured potatoes touch each other, they disappear. Over the years, this game has been welcomed by many players, especially children.
“Mr Potato Head” is an American toy invented by George Lerner in 1949. The toy is made up of a plastic potato model and plastic parts like hands, feet, ears and a mouth. In 1952, this toy became the first toy advertised on television.
Potatoes in China
◆ Many Chinese people consider potatoes as a kind of vegetable.
◆ In the future, bread, steamed buns and noodles with some potato starch will 1. ________ at dinner table as main food.
Potatoes in America
◆ A kind of main food of diet
◆ An integral part of pop culture
Mashed Potato Dance
Its name came from the song, Mashed Potato Time, 2. ________ by Dee Dee Sharp.
The move of the dance is something like the Twist dance style.
Hot Potato!
The game has been played since the 3. ________ of the 21st century.
The players have to obey the game rules while playing. The game is popular 4. ________ children.
Mr Potato Head
The 5. ________ of the toy was George Lerner.
The toy is made up of a plastic potato model and some plastic parts. It was the first toy advertised on TV.
答案:1.appear 2.sung 3.beginning 4.among/with 5.inventor
Passage 9
请阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。
Good communication skills are key to success in life, work and relationships. Without effective(有效的) communication, a message can turn into error, misunderstanding, or even disaster.
Communication is the process by which we exchange information between people. To communicate well is to understand and to be understood. Communication can be successful only when both the sender and the receiver understand the same information.
In today's highly informational and technological environment, it has become more important to have good communication skills. Here are some important steps to communicate effectively.
Know what you want to say and why. Understand clearly the purpose of your message. Know to whom you are communicating and why.
How will you say it? We all know that it's not always what you say, but how you say it , that matters. Begin by making eye contact. You show trust and confidence when you look at others in the eyes when you speak. Second, pay attention to your body language, since it can say so much more than your words. By standing with your arms easily at your side, you tell others that you are open to hearing what they have to say.
Communication is a two-way street. After you have said what you have to say, stop and listen. Practise your listening skills. Be considerate of others are talking, listen carefully and never cut them off.
Definition of communication
Communication is the process by which we exchange information 1. people.
Some 2. for pay attention to communication skills.
●key to success in life, work and relationships
●helping to understand each other
●being of much 3. at present as a result of the highly information and technological environment
Some steps to have an effective communication.
●Have a 4. understanding of what your purposes, listeners and reasons are.
●Know how you say it because it is sometimes more important than what you say.
●Stop to listen after you have 5. your talk.
答案:1.between 2.advantages 3. importance 4.clear 5.finished
Passage 10
根据短文内容填空,每空不超过3个单词。
What do we really mean by being open? Being open is a kind of invitation to others to come in, to speak and to share. It’s important to let others get to know how we think and feel. In this way we will be understood and accepted by others. If we aren’t open with others, we won’t fully believe in ourselves or others.
Here are a few ways for you to be more open. First, make your outside behavior the same as your inside feelings and thoughts. Second, share how you really feel about something instead of just opinions. Third,try to change your questions into statements (陈述)and talk in the first person so that people will understand you more easily. For example, you might say, "I feel happy that you’re here.” instead of "Are you glad that you’re here? Finally, try not to say, “I don’t know.” This usually means I don’t want to think about it any more.
Remember also that it is not suitable to be open with everyone in every situation. You may want to be more open with close friends, but not with people you don’t know well, because you’re not sure how someone else will use what they know about you. Besides, some people may not be used to too much openness. If we say everything we feel and think to them, they will feel very uncomfortable at times.
In all, being open is a good way for us to get on well with other people, we’d better keep the balance between being open and not being too open.
Why to be open
Invite others to come in, to speak and to 1 .
Others will understand and accept us if we get to know our thoughts and feelings.
Help us to fully believe in 2 or others.
How to be more open
Make your outside behavior 3 your inside feelings and thoughts.
Try to share your real feelings.
When you make statements, use the first person to make yourself understood more 4 .
Avoid saying: “I don’t know.”
Suggestions
Don’t be too open with people you don’t know well.
Sometimes too much openness may make some people feel 5
答案:1. share 2. ourselves 3. the same as 4.easily 5. uncomfortable
Passage 1
A few years ago, my husband Dawn and I were in Key West for a long weekend with our two daughters, who were three to four years old. 1 , our girls jumped in and exactly told us what they wanted to do. “We want to go to a museum of butterflies(蝴蝶).” said they.
2 , Dawn and I looked at the map, and were sure enough where the museum was. We looked at each other and said, “Let’s go” As soon as we walked into the main area, thousands and thousands of beautiful butterflies immediately circled around us. They all moved their colorful wings quickly up and down. 3 . They were jumping and laughing happily. I knew we had made the right decision to come to the museum.
I asked our museum tour guide, “How long do butterflies live?”
“About ten days.” she said.
I thought to myself, “Ten days. What can you do in ten days?” So I asked her, “What do butterflies do in ten days?”
The guide stopped, looked at me, and said, “They make the world a more beautiful place.”
“Wow,” I said, “I never thought about butterflies like that. Thank you.”
4 , I couldn’t stop thinking about what the guide had said. She was right:
We all have something to offer the world with the time we have. When we use our natural gifts to take care of each other every day, we make a difference. Like a butterfly, we all have our own way to make the world a little better for everyone.
5 . Your life matters. Make it a point in coming days to show the effect you have on others by offering a hand to people in need.
A、After we said goodbye
B、As we have never been to a museum of butterflies
C、Catch the opportunity to do something for others
D、As we wondered what to do next
E、I looked down at our girls
【主旨大意】1—5 DBEAC
Passage 2
At present, people use money every day. It is very important in our life.__1__
Long ago, people didn’t need money. __2__ As time passed, people learned to raise home animals and plant crops(庄稼). Sometimes, families produced more than they needed, so they started to trade with other families. Later, people began to use money as a way of exchange(交换). __3__ They used shells, salt and large stones.
During the 7th century B.C.(公元前), people began using coins as money. They were easier to carry. __4__
The Chinese were the first to use paper money, as early as the 11th century. The Italian traveler Marco Polo saw the Chinese using money when he visited China in the 1200s.__5__
Today, we have many ways to pay for things. Often, a bank card is used for paying. It is safer and quicker than using a lot of paper money. Besides, proudly, Chinese always use Internet and mobile payment, such as Alipay and WeChat.
A.Do you know the history of money?
B.Later, countries began to make their own coins.
C.However, it was not the kind of money we use today.
D.They lived on wild animals, fruits and other plants.
E.European countries started using paper money in the 1600s.
【主旨大意】1-5ACBDE
Passage 3
Just as I got to the airport .I realized I had left my laptop in the hotel. Mr. Dean, the driver of the taxi, said, I “will go back for it .” Then he left.
I went into the airport and though about what to do next. I should call the hotel first. But I didn’t know the telephone number of the hotel. 1 As I was walking around, I saw a woman who was wearing a uniform. She was a clerk in the airport. I asked her for help. She then got online using her mobile phone, found what I wanted and also called the hotel using her mobile phone for me.
2 I told him that I had left my laptop in the hotel, but I didn’t know exactly where it was. I told him to look for it in the room I had stayed in and the hotel restaurant. I also told him to hurry because I had to get on the plane by 7:55. 3 Ten minutes later, the man found my laptop and called me back. I was very happy and told him to wait for Mr. Dean, who would fetch it for me as soon as possible.
Then I began to wait for Mr. Dean. I hope that there wouldn’t be any traffic jams on his way to the hotel and back to the airport.
Finally, Mr. Dean came back with my laptop. 4 I was the last person to get on the plane. 5 It was important to me as I had to attend an important meeting the next day.
A. A man working in the hotel answered the phone.
B. I appreciated those who had helped me find my laptop so that I could return to my home country on time.
C. So I went to look for the “Information Desk. ”
D. I was so happy that I gave him a big hug.
E. He agreed to help me look for it .
【主旨大意】
1. C. 句意:但是我不知道旅馆的电话,所以我去寻找服务台。 故选C.
2. A. 句意:在旅馆工作的一位男士接的电话,我告诉他我把手提电脑忘在旅馆里了。故选A。
3. E. 句意:他同意帮我找,10分钟后他找到了我的手提电脑,并给我回了电话。 故选E.
4. D. 句意: 最后Dean 先生拿着我的手提电脑回来了,我是如此的高兴以至于给了他一个大大拥抱。 故选D.
5. B. 句意:我很感激那些帮助我找到手提电脑的人们,以便于我能准时回到我的祖国。这对我来说很重要,因为第二天我必须参加一个重要的会议。 故选B.
Passage 4
Jan Hargrave is a body language expert in America. I was very pleased to hear Jan Hargrave’s speak the other day. 1 For the most part, we all have the ability to tell when people are lying to us by reading their tone (音调) of voice and body signals.
It was Professor Albert Mehrabian who discovered that we express our feelings and attitudes with 55 percent body language, 38 percent tone of voice and only 7 percent actual words. In other words, if I asked you how you were doing and you said “fine”, that word wouldn’t mean anything by itself. 2
So, can you tell when people are lying to you? Jan Hargrave says we lie with the right side of our brains, so it is our left hand that tips us off. A person touching his nose, pulling at his ear or rubbing his eyes with his left hand might be lying to you. 3
Here are some things we do to shut people out. We continually look at our watch. We fail to make eye contact. We fail to look up from the paper or away from the TV. 4
By paying attention, we can open these important lines of communication (沟通渠道) and see the truth more clearly. 5 We need to realize the signals we are giving so we can show people that they really matter to us.
【主旨大意】
1. B 空格后的句子(当人们撒谎时,我们能通过他们的语调和身体信号判断出来。)是对选项B(虽然我们的嘴会撒谎,我们的身体不会)的补充,拓展,选项B填入此空正好。
2. E 选项E(let me know how you were really doing.)中的与空前的I asked you how you were doing相响应,所以答案为E。
3. D 这一段通举例讲人们撒谎时经常做的一些动作,选项D也是撒谎时的动作,是举例之一,故答案为D。
4. A 这一段讲逐客的一些办法,身体倾斜远离客人,也是办法之一,选项A填入该正合适。
5. C 根据空格后的句子“我们需要认识到我们所发出的身体信号,以便向人们表明他们对我们很重要。”和选项C是转折关系。即,我们不应该把这些工具用来控制别人或向别人撒谎。我们需要认识到我们所发出的身体信号,以便向人们表明他们对我们很重要。”答案为C。
Passage 5
Food in China and western countries is different.
China has about five thousand years’ history. They may spend half of their time on food. _____1__ They can cook a chicken in over ten ways. That’s why Chinese food is so popular around the world.
Western countries, like England or America, don’t have fresh food because they buy their food from supermarkets which only sell stored materials. _______2_______They mostly only boiland bake the food. By the way, western people are very good at making desserts and chocolate. They can make very good cakes and chocolate. _______3_______Western people also prefer fast food like hamburgers and chips.
In China, the person who invites other people for meal would pay for the meal, but it’s not the same way in western countries. _____4___They can afford it. They won’t be happy if you pay for them. In western countries people will always give tipsto the waiter after they finish the meal in a restaurant. If you don’t, the waiter will not be happy. Another difference in eating is that:________5______ Chinese people only have three meals during a day. But western people may have more. They usually have afternoon tea when they would have fruit, cakes or biscuits with cheese.
A. Chinese have a lot of ideas for cooking.
B. Western people do not have many skills for cooking.
C. Chinese people use chopsticks but western people use knives and forks.
D.These food are very sweet and they can make you become fat quickly.
E. In western countries, people will think you only invite them but don’t need to pay for them.
【主旨大意】本文讲述的是中国与西方国家人们不同的饮食习惯,不同的饮食文化。
1. A 考查句子理解、语境理解。根据下句“They can cook a chicken in over ten ways.他们可以用超过十种方式来烹饪鸡肉。”可推断出前句应该是关于烹饪方法的,故选A。
2. B 考查句子理解、语境理解。根据下句“大部分情况下他们仅仅是煮和烘烤食物。”可以推出前句应该是西方人没有很多的烹饪技巧。故选B。
3. D考查句子理解、语境理解。前句说:顺便说一下,西方人非常擅长做甜食和巧克力,他们做得非常好的蛋糕和巧克力。可以推断,本句接着说西方的甜品,这些食物很甜,人们吃了会很快长胖。故选D。
4. E 考查句子理解、语境理解。前句说:在中国,请客的人要付饭钱,但是西方不是这样的。后句接着讲西方人的就餐习俗,AA制。故选E。
5. C 考查句子理解、语境理解。句意:吃东西另一个不同是什么?这里继续讲述中西饮食习惯的不同,可以从被选答案中看出是餐具不一样,故选C。
Passage 6
If you have a brother or a sister, you already know you are different from each other. You live together in the same house and have the same parents. 1 Why is this?
One possible reason is the way your parents treat you.First—born children receive all the attention from their parents. Most families have much more photos of a first—born than any other child. Parents give them more responsibility. 2 As a result, first—borns are often responsible, hard—working and serious. They often want to do well at school and work. 3 For example, Gorge Bush, George Washington, and Lyndon Baines Johnson are all first—born.
When a second child arrives, parents are more relaxed. The second child is allowed to be more independent. But he also has to compete with the first—born for the parents’ attention and love. These children often choose different sports and hobbies to show independence. 4 They are often adventurous, fun—loving, and outgoing, but can be jealous(好嫉妒的)and get angry easily.
The youngest child is the happiest. He has fewer responsibilities and more freedom. These children do not feel pressure to do well at school and work, but have to be creative to get their family’s attention. 5 So, many famous talk—show hosts and comedians were born last.
A. And they develop different personalities.
B. But you have different personalities(个性).
C. They are often friendly, humorous and calm.
D. They depend on the first –born to look after younger brothers and sisters.
E. There are more first-born Amrican presidents than second or last-born children.
【主旨大意】本文讲述姐妹或是兄妹之间性格不同的原因。父母常会给第一个孩子更多的责任,所以长子多有责任心,努力,而第二个孩子出生后会和第一个孩子比较,他们很友善但是有时候却很冷酷。
1. B根据前一句话You live together in the same house and have the same parents.“你们住在同一个房子里,拥有同样的父母”以及下文“Why is this?”可推知此处应该指的是你们的不同的地方,两句之间是转折关系。答案选B。
2. D 根据前一句Parents may usually give them more responsibility (责任心).“父母趋向于交给他们更多的责任”和后一句“结果最先出生的孩子们经常是有责任心、勤劳和认真的”可知此处应该是说明原因。答案为D。
3. E根据后面的句子For example,George W.Bush,George Washington,and Lyndon Baines Johnson are all first-borns描述许多总统都是老大(先出生的孩子)所以前面用美国的总统先出生的(老大)比后出生的(老二或最小的)的多,故选E。
4. A下文“They are often adventurous, fun-loving, and outgoing, but can be jealous and get angry easily.”写出了他们的性格特点,因此本句应该和性格有关。答案选A。
5. C 下文提到So many famous talk-show hosts were born last.“很多著名的谈话节目主持人和喜剧演员都是家中最小的孩子”,所以此处需要与此类人相关。可知他们的性格经常友好,幽默和冷静。故答案选C。
Passage 7
Do you know your brain? ___1___ It makes it possible for you to think, learn, create and feel; to blink(眨眼) and breathe and for your heart to beat—this fantastic control center is your brain. It is so amazing that a famous scientist once called it “the most complex (复杂) thing we have yet discovered in our universe”.
Can this small grey organ(器官),which weighs less than one and a half kilos, really do so much? Amazingly, your brain contains about 100 billion neurons(神经元)—it would take you over 3,000 years to count them all. ___2___ Your neurons create and send more messages than all the phones in the world. And although one neuron creates only a little electricity, all your neurons together can produce enough electricity to power a light bulb(灯泡).
So exactly how fast does your brain work? ___3___ Neurons in your skin send this information to your brain at a speed of more than 240 kilometers per hour. Your brain then uses other neurons to send the message back to your foot to shake the bee off quickly. ___4___ No computer has your brain’s unbelievable ability to deal with the amount of information coming from your eyes, ears and other sensory organs.
But how does your brain allow you to learn things that you will use in the future? The structure(结构) of your brain changes every time you have a new thought, remember or learn something. ____5__ How? As you practice, your brain sends “bike riding” messages again and again. Soon, the actions are learnt and you are able to ride a bike easily from then on.
A. Your brain controls everything you do.
B. Well, imagine this: a bee lands on your foot.
C. Believe it or not, the activity in your brain never stops.
D. These neurons can send this information at more than 320 kilometers per hour.
E. For example, riding a bike seems impossible at first, but soon you are able to do it.
【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了人脑控制着人的一切行为。人脑中有近千亿个神经元,它们以超过每小时240千米的速度传输信息,有的甚至能达到320千米每小时。人脑能快速地处理来自身体的各个部位的信息。此外,本文还介绍了人脑如何快速地工作和它如何使人学习技能。
1. A根据It makes it possible for you to think, learn, create and feel; to blink(眨眼) and breathe and for your heart to beat可知本段与人脑神奇的功能相关。故选A。
2. C根据前句“Amazingly, your brain contains about 100 billion neurons(神经元)...”及后面涉及到的“神经系统传递的信息量之大”可知人脑不停地在运作,故选C。
3. B根据前句的问题“So exactly how fast does your brain work?”及后句“人脑通过其他的神经元给脚部传输信息,然后快速地把蜜蜂赶走”可知此处以蜜蜂趴在人的脚上为例来证实人脑的工作速度有多快。结合备选项可知B项与后句衔接,故选B。
4. D根据后句“No computer has your brain’s unbelievable ability to deal with ...”可知本句与传输信息的能力相关。结合备选项可知D项与后句衔接,故选D。
5. E根据后句“As you practice, your brain sends ‘bike riding’ messages again and again. 可知本句与骑自行车相关。结合备选项可知E项与后文衔接,故选E。
Passage 8
Is there anything worse than that? You bravely raise your hand to answer a question, but your teacher just point out that you’re wrong. What a shame! What could the teacher make you suffer this?
Relax.___1__Your teacher isn’t calling you out to humiliate (使丢脸) you, but rather out of concern for you and your education.
Having all your classmates come to know your weak points can be pretty hard, so how can you get past the shame and recognize class participation as a learning opportunity?
Get out of your comfort zone. Terrill Schumaker, a teacher, explains that “the more you speak out, the more you learn how to grow and build confidence. ___2___”
Realize it’s not a big deal. ___3___ People aren’t going to care all that much. “If I’m wrong or make a stupid point, then people laugh at me, but life moves on” says Grade 12 Kristen Wesenberg. Besides, everybody makes mistakes, and you can’t be perfect all the time.
___4__ Of course it takes courage (勇气), but as Wesenberg says, ―What’s the point of living in fear?‖ You won’t learn anything if you are not brave enough.
Use the experience as a learning tool. Wesenberg advises asking teachers why you’re wrong so they can explain and you can learn. __5___If you’re wrong now, at least you won’t be wrong in your next test!
A. Be brave in class.
B. Trust your teacher instead.
C. Use class time as a mini-test.
D. And it’s not the end of the world.
E. Then you can live an exciting life.
【主旨大意】这篇短文讲的是在课堂上要勇敢面对自己的弱点和不足,并要用正确的心态来对自己的错误。
1.B根据下文Your teacher isn’t calling you out to humiliate (使丢脸) you, but rather out of concern for you and your education. 可知此句是说老师如果指出了你的错误时要相信老师,故选B。
2.E根据上文the more you speak out, the more you learn how to grow and build confidence. 可知此句是说如果我们按上述方法去做你可以过一种令人激动的生活,故选E。
3.D根据上下文语境可知此句是说犯了错误并不是世界的结束,生活仍然在继续,故选D。
4.A这一自然段是说在课堂上要有勇气,如果你没有勇气你不会学到任何东西,故选A。
5.C根据下文If you’re wrong now, at least you won’t be wrong in your next test!可知此句是要把课堂作为一个小型的测试,故选C。
Passage 9
Have you ever stayed in a hotel? Most Chinese hotels often provide guestswith things like disposable (一次性的) toothbrushes, toothpaste, shampoo and slippers.___1___
But, if you travel to Beijing, remember to bring your own things. Starting from June, some hotels in Beijing will no longer provide guests with these disposables. ____2__
Many disposable things are made of plastic. People throw them away after only using them once. ___3___ Do you know, one Chinese person makes as much as 400kg of waste a year! Most of that waste comes from disposable things.
In Beijing, people throw away about 19,000 tons of plastic bags and 1,320 tons of plastic lunch bowls every year! Plastic can take between 100 and 400 years to break down. So the less plastic we throw out, the better. ____4__ Back at home and school, you can also do something to make our world a better place. Try to do these things in your daily life: Use cloth shopping bags, not plastic ones. After using a plastic bag, wash it out and let it dry. ____5__ Do not use paper cups. At your school dining-room, use your own bowl and chopsticks instead of disposable ones.
To protect our environment and our home, it is very necessary and important for us to save natural resources.
A. Then you can use it over and over again.
B. They want to ask people to use less disposable things.
C. It is a waste of natural resources and is very bad for the environment.
D. Many guests like the idea because they don’t have to bring their own.
E. So, wherever you travel, bring your own things and use them again and again.
【主旨大意】本文是一篇说明文。现在中国的很多酒店都会给客人提供一次性用品,如牙刷、牙膏、拖鞋等,这些东西主要是由塑料构成,还有酒店的碗等,一次性用品仅仅使用一次就扔掉,这是对资源极大的浪费。文章倡导我们要节约资源并给我们提了一些建议。
1. D根据上句“Most Chinese hotels often provide guests with things like disposable (一次性的) toothbrushes...”及下句“But, if you travel to Beijing, remember to bring your own things.”可知很多客人喜欢酒店提供一次性用品,不喜欢自带,故选D。
2. B根据上句“Starting from June, Some hotels in Beijing will no longer provide guests with these disposables.”可知接下来介绍这样做的原因,故选B。
3. C根据前面提到的 “People throw them away after only using them once.”及后面的“one Chinese person makes...plastic lunch bowls every year!”可知这对我们的环境有害,结合选项C项符合语境,故选C。
4. E根据上一句“So the less plastic we throw out, the better.”及后一句“Back at home and school...”可知此处应该是对我们旅行中关于保护环境的一些建议,故选E。
5. A根据前面“After using a plastic bag, wash it out and let it dry.”并结合备选项可知A项“Then you can use it over and over again.”符合上下文语境,故选A。
Passage 10
Do you like reading poems wrote by poets such as Li Bai, Du Fu and so on? Have you ever tried to write a poem? It’s easier than you might think. Just pick up a pen and begin practicing. Here are the steps to write a poem.
Choose your topic. ____1____ Some people can start writing poems without really deciding what to write about; when their pen or pencil hits the paper, the words just flow (畅流). Most people, on the other hand, need a topic and as a beginner, this is the best way to start. It’s easier to write a good poem about something you know well or you have experienced.
Free write for five minutes about your topic. Then go back and read it. Are any words or expressions especially good? ____2____ For example, if you are describing something (a bird), write down descriptive words about it (looks, colors), and the kind of story you would like to tell about (the bird fell out of a tree). If you are writing about an event in your life, write down your feelings and thoughts of that event.
Write your poem. Remember, a poem doesn’t have to rhyme(押韵). _____3___ But it should show your feelings of the topic. And it should sound nice to you.
Have a friend read your poem aloud to you._____4___ If not, go back and rewrite the parts you don’t like.
____5___ Read it to others. Read it aloud to yourself. Put it somewhere if you want.
A. Enjoy your poem.
B. Do you like the way it sounds?
C. It doesn’t have to use sentences, either.
D. Mark them and use them in your poem.
E. What would you like your poem to be about?
【主旨大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了怎样写诗,首先选择主题;第二步,围绕你的主题自由写五分钟,再从头阅读,修改;第三步,写诗;第四步,找一个朋友给你大声朗读,修改你不喜欢的地方;第五步,欣赏你的诗,向别人和自己朗读,把它放在你想放的地方。
1. E【解析】根据上句“Choose your topic. 选择你的主题。”,再结合备选项可知D项也是关于主题的,故选E。
2. D根据上两句“Then go back and read it. Are any words or expressions especially good?然后返回去阅读,看看是否有特别好的语言和表达方式?”,再结合备选项可知D项符合上下文语境,故选D。
3. C根据上句“Remember, a poem doesn’t have to rhyme (押韵).记住,一首诗不一定要押韵。”,再结合备选项可知C项“它也不必用句子。”符合上下文语境,故选C。
4. B根据上句“Have a friend read your poem aloud to you. 让你的朋友把你的诗大声朗读给你听”可知此处和听有关,再结合备选项可知B项符合上下文语境,故选B。
5. A根据后句“Read it to others.把你的诗读给其他人听。”结合备选项可知A项符合上下文语境,故选A。