外研版英语九年级下Module 2 Education Unit 2 What do I like best about school?同步练习卷(含部分答案解析)

文档属性

名称 外研版英语九年级下Module 2 Education Unit 2 What do I like best about school?同步练习卷(含部分答案解析)
格式 zip
文件大小 13.2KB
资源类型 教案
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2019-05-27 23:56:13

图片预览

文档简介

外研新版九年级下册《Module 2 Unit 2 What do I like best about school》2019年同步练习卷
一、用方框中所给单词或短语的适当形式填空
1.absent, weekday, secondary, bell, visit, pass,last, instead of, both…and…, above all
(1)This is my second    to Hainan Island.
(2)﹣Are all here for training today?
﹣No, Daming is    because of his illness.
(3)In my home town, the cold weather usually    to the end of April.
(4)Our English teacher often tells us to do more reading    doing exercises only.
(5)The students who come from a    school are all wearing school uniforms.
(6)During the   , my sister studies at school with her classmates.
(7)The door opened before she could ring the   .
(8)Bad luck! My friend didn't    the driving test.
(9)   , make sure nobody finds out about this.
(10)    you    he have passed the English exam.
二、根据汉语意思完成句子
2.我们的假期将持续多长时间?
       will our vacation   ?
3.下午放学之前,我们还要再上两节课.
In the afternoon, we have          before school finishes.
4.幸运的是,我们不是每一门学科都要考试.
It's    we       exams in every subject.
5.每学期都有一次家长会.
There's a parents' meeting         .
6.上课前,我们的老师查看哪些学生在或不在.
Before class, our teacher checks which pupils   .
三、单项选择
7.﹣Mike wants to know if __________ a picnic tomorrow.
﹣Yes.But if it __________,we'll visit the museum instead.(  )
A.you have,will rain
B.you will have,will rain
C.you will have,rains
D.will you have,rains
8.﹣Do you have enough men to finish the task?
﹣No. I think we need________ men.(  )
A.two another B.other two
C.more two D.two more
9.On ________ sides of the river there are many tall trees.(  )
A.every B.all C.each D.both
10.Warm,bright colours_______yellow and red are positive colours.(  )
A.as well as B.for example
C.such like D.such as
11.Tom knew nothing his friend told him.(  )
A.because B.until C.since D.if
四、完形填空
12.Many people think the(1)    time is spent, the more work will be done. So students have to spend the whole(2)    doing school work except the three meals.
Modern students have many(3)   . They love sports, computers and music. A two﹣day(4)    can get them away from too much school work, and they can do(5)    they like. But still(6)    do not think about it. Because students have so much homework that they have no time to enjoy themselves. Students are really(7)    of their weekend homework. So they don't do it(8)    Sunday night. And there is not enough time to finish the homework(9)   . The poor weekend homework usually makes teachers(10)   .
Things always get(11)    without right ideas. Too much school work makes students lose interest in learning. It's also bad for their(12)   . A horse runs faster after a(13)   . But for students only rest is not enough. So such a situation should be(14)    to give students both(15)    and knowledge.
(1)A. many
B. much
C. more
D. most
(2)A. week
B. morning
C. evening
D. day
(3)A. interests
B. books
C. objects
D. friends
(4)A. meeting
B. party
C. holiday
D. exam
(5)A. that
B. if
C. what
D. when
(6)A. parents
B. teachers
C. friends
D. classmates
(7)A. fond
B. tired
C. full
D. proud
(8)A. in
B. on
C. after
D. until
(9)A. carefully
B. angrily
C. quickly
D. happily
(10)A. happy
B. angry
C. worried
D. surprised
(11)A. magic
B.better
C. worse
D. clear
(12)A. eyes
B. ideas
C. relation
D. health
(13)A. meal
B. rest
C. moment
D. while
(14)A. changed
B. kept
C. taught
D. made
(15)A. food
B. joy
C. money
D. time
五、任务型阅读
13.Mr Smith is one of the most popular teachers in our school. He is our English teacher now. (1)He began to teach us English last term. This term I think I'll learn more than I did last year.Before Mr Smith taught us, I didn't like English at all.Mr Smith changed all this. He told English stories to us and played English games with us. (2)他要求我们在学校一直说英语.He also asked us to read more books,newspapers, magazines and stories in English.Then I became interested in English.I'm not good at English, but I have enjoyed learning it. I think that is all (3)    Mr Smith.
根据短文内容,完成下列各题.
(1)用since 改写(1)处画线句子.   
(2)将(2)处画线句子译成英语.   
(3)从下面三个短语中选择一个合适的填入(3)处.   
A.neither of
B.friendly to
C.because of
(4)According to the passage, a good teacher is very i    in English learning.
(5)How does the writer like learning English now?   
14.Yearbooks in the United States
Most high schools in the United States publish a yearbook once a year, usually in the spring. It is a
record of the school year﹣a "book of memories" for the students.
Inside a yearbook is each student's photo. The seniors are graduating soon, and their photos appear
first. Next are the juniors. They are one year behind the seniors. Then come the second﹣year students.
The last photos are the first﹣year students. The yearbook is not only about students. The teachers have
photos, too.
The yearbook also has photos and descriptions of extracurricular(课外的)activities. These are activities that students do after school, such as the chess club and Spanish club. There is even a yearbook club. Students in this club write, design and take photos all year for the yearbook.
In the yearbook, some students receive special titles. The seniors vote and choose the "classclown" (a
funny student), the "most likely to succeed" (a student who got the best grades), and the "best dressed" (a student with a good fashion sense). There are also other awards.
Students usually sign each other's yearbooks. This is especially important for the seniors because
they are graduating. Students write notes to each other, such as, "We had a lot of fun," or "I'll never forget you." They also write about the funny experiences they shared in school together.
(1)How many grades are there in most high schools in the USA?
   
(2)Whose photos can we see in a yearbook?
   
(3)What title might a student with a good fashion sense get?
   
(4)Why is it important for senior students to sign each other's yearbooks?
   
(5)What do you think of the yearbook in the USA?(请考生自拟一句话作答)
   

外研新版九年级下册《Module 2 Unit 2 What do I like best about school》2019年同步练习卷
参考答案与试题解析
一、用方框中所给单词或短语的适当形式填空
1.【解答】1.visit 2.absent 3.lasts 4.instead of 5.secondary 6.weekdays 7.bell 8.pass 9.Above all 10.Both; and
二、根据汉语意思完成句子
2.【解答】How long; last
3.【解答】two more lessons/another two lessons
4.【解答】lucky; don't have 4.once a term
5.【解答】根据题干,可知考查句型:in each semester在每学期 , 结合句意:每学期都有一次家长会.
故答案为 in each semester.
6.【解答】are present or absent
三、单项选择
7.【解答】答案:C.
根据Mike wants to know if __________ a picnic tomorrow,这里if 引导的宾语从句,从句用陈述语序.主句为一般现在时,从句用原来的时态(从句的时间为明天,因此用将来时);而But if it __________,we'll visit the museum instead为if引导的条件状语从句,体现主将从现的原则,因此从句用一般现在时.故选C.
8.【解答】略
9.【解答】略
10.【解答】根据句意:温暖、明亮的色彩,例如,黄色和红色是积极的颜色.结合选项,A.也 B.例如 (接句子)C.错误表达 D.例如(名词,代词,短语等),由yellow and red 可知用such as.
故选:D.
11.【解答】答案:B.考查连词辨析.句意:汤姆一无所知直到他的朋友告诉他.because因为;until直到;since自从;if如果.根据题干Tom knew nothing ___his friend told him.可知是说汤姆一无所知直到他的朋友告诉他.故选B.
四、完形填空
12.【解答】(1)C 考查比较级.A. many 许多;B. much许多; C. more 更多;D. most最多.根据后句 the more work will be done.可知结合选项,应说许多人认为花的时间越多,完成的工作就越多.the more…the more越多…越多,故选C.
(2)D 考查名词.A. week周; B. morning早上; C. evening 晚上;D. day天.根据前后句So students have to spend the whole…doing school work except the three meals.可知结合选项,应说所以学生们不得不花一整天做功课,除了三餐.故选D.
(3)A 考查名词.A. interests 兴趣,爱好;B. books书; C. objects 物体;D. friends朋友.根据后句They love sports, computers and music.他们喜欢运动、电脑和音乐.可知结合选项,应说现代学生有很多兴趣.故选A.
(4)C 考查名词.A. meeting 会议;B. party 派对;C. holiday 假期;D. exam考试.根据后句can get them away from too much school work, 可知结合选项,应说为期两天的假期.故选C.
(5)C 考查宾语从句.A. that 那个;B. if 如果;C. what 什么;D. when什么时候.根据可知结合选项,应说他们可以做他们喜欢的.句子是what引导的宾语从句,故选C.
(6)B 考查名词.A. parents父母; B. teachers老师; C. friends 朋友;D. classmates同学.根据后句Because students have so much homework that they have no time to enjoy themselves.因为学生有太多的作业,他们没有时间玩.可知结合选项,应说但是老师不这样认为.故选B.
(7)B 考查形容词.A. fond 喜欢的;B. tired 疲倦的;C. full 完全的;D. proud自豪的.根据后句 So they don't do it until Sunday night ,所以他们直到周日晚上才开始做.可知结合选项,应说学生们真的厌倦了他们的周末作业.故选B.
(8)D 考查介词.A. in 在…里;B. on在…上; C. after 在…之后,D. until.根据前句Students are really tired of their weekend homework.学生们真的厌倦了他们的周末作业.可知结合选项,应说所以他们直到周日晚上才开始做.not…until直到…才;故选D.
(9)A 考查副词.A. carefully小心地; B. angrily生气地; C. quickly 迅速地;D. happily高兴地.根据前句Students are really tired of their weekend homework.学生们真的厌倦了他们的周末作业.So they don't do it until Sunday night ,所以他们直到周日晚上才开始做.可知结合选项,应说而且没有足够的时间仔细完成作业.故选A.
(10)B 考查形容词.A. happy 高兴的;B. angry 生气的;C. worried担心的; D. surprised惊奇的.根据前句So they don't do it until Sunday night ,there is not enough time to finish the homework carefully.所以他们直到周日晚上才开始做.而且没有足够的时间仔细完成作业.可知结合选项,应说糟糕的周末作业通常会让老师生气.故选B.
(11)C 考查形容词.A. magic 不可思议的;B.better较好的; C. worse 更坏的;D. clear清楚的.根据后句Too much school work makes students lose interest in learning.太多的功课使学生失去了学习的兴趣.可知结合选项,应说没有正确的想法,事情总是变得更糟.故选C.
(12)D 考查名词.A. eyes 眼睛;B. ideas 主意;C. relation 关系;D. health健康.根据前句Too much school work makes students lose interest in learning.太多的功课使学生失去了学习的兴趣.和后句But for students only rest is not enough.但对学生来说,仅仅休息是不够的.可知结合选项,应说这也对他们的健康有害.故选D.
(13)B 考查名词.A. meal饭; B. rest 休息;C. moment片刻; D. while一会.根据后句But for students only rest is not enough.但对学生来说,仅仅休息是不够的.可知结合选项,应说马匹经过一段时间的休息后,会跑的更快,故选B.
(14)A 考查动词.A. changed 改变;B. kept 保持;C. taught教授; D. made制作.根据前后句So such a situation should be…to give students both joy and knowledge.可知结合选项,应说因此,应该改变这种情况,让学生既快乐又知识.故选A.
(15)B 考查名词.A. food 食物;B. joy 快乐;C. money钱; D. time时间.根据前后句So such a situation should be changed to give students both…and knowledge.可知结合选项,应说因此,应该改变这种情况,让学生既快乐又有知识.故选B.
五、任务型阅读
13.【解答】1.He has taught us English since last term.
2.He asked us to speak English in school all the time.
3.C
4.important
5.He enjoys learning it very much.
14.【解答】1.Four.细节理解题.根据第二段句子"Inside a yearbook is each student's photo.The seniors are graduating soon,and their photos appear first.Next are the juniors,They are one year behind the seniors.Then come the second﹣year students.The last photos are the first﹣year students.""在年鉴里是每个学生的照片.毕业生们很快就要毕业了,他们的照片也出现了.下一个是大三学生,他们比大四学生落后一年.然后是二年级的学生.最后一张照片是一年级学生.可知有四个年级,分别是:"The seniors","The juniors","The second﹣year students"以及"The first﹣year students",故答案为Four.
2.Students and teachers.细节理解题.根据第二段句子The yearbook is not only about students.The teachers have photos,too."这本年鉴不只是关于学生的.老师也有照片,可知我们可以看到老师跟学生的照片,故答案为Students and teachers.
3.The "best dressed".细节理解题.根据第四段句子The seniors vote and choose the"class clown"(a funny student ),the"most likely to succeed"(a student who got the best grades ),and the"best dressed"(a student with a good fashion sense )."高年级学生投票选出"班级小丑"(一个有趣的学生),"最有可能成功的学生"(一个获得了最好成绩的学生),以及"最佳着装"(一个有良好时尚感的学生).可知有良好的时尚感的学生被赋予"Best dressed"的头衔,故答案为The "best dressed".
4.Because they are graduating.细节理解题.根据第五段句子Students usually sign each other's yearbooks,This is especially important for the seniors because they are graduating."可知对于高年级来说年鉴很重要,因为他们要毕业了.故答案为Because they are graduating.
5.It's funny and important.细节理解题.根据第一段句子It is a record of the school year﹣a"book of memories"for the students."第二段:"Inside a yearbook is each student's photo."第四段:"In the yearbook,some students receive special titles"第五段:"Students usually sign each other's yearbooks,This is especially important for the seniors because they are graduating."以及对全文的理解可知年鉴记录了学生们一年的生活,并且还会按照年级顺序放上学生照片,来描述课余活动,一些学生还会获得一些特殊的有趣的头衔,而且对于毕业生来说年鉴很重要,所以认为年鉴很有趣也很重要.故答案为It's funny and important.