Module 1 Deep South (课件+课后达标检测含解析2份打包)外研版选修8

文档属性

名称 Module 1 Deep South (课件+课后达标检测含解析2份打包)外研版选修8
格式 zip
文件大小 8.1MB
资源类型 教案
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2019-07-12 21:13:27

文档简介







Module 1 Deep South

(建议用时:30分钟)
阅读理解
A
(2019·沈阳教学质量监测)Encouraging life to bloom(兴旺) in the middle of a desert is no easy task. But one company in the United Arab Emirates has come up with a plan to provide drinking water for the state’s citizens. The company intends to drag icebergs from Antarctica to the gulf coast in order to harvest its fresh water.
The company plans to source the massive blocks of ice from Heard Island, around 600 miles off the coast of mainland Antarctica. It will then transport them around 5,500 miles to Fujairah, one part of the UAE. One iceberg could provide enough water for one million people over five years, according to the company.
The company’s director says they have already travelled the transportation route and checked the possibility of the scheme, according to reports in Gulf News. Speaking to the site about what he is calling the UAE Iceberg Project, Abdullah Mohammad Sulaiman Al Shehi said, “We have made the technical and financial plan. We will start the project at the beginning of 2018. We want it mainly for the water. It could also be good for tourism and the weather.”
The UAE is one of the driest countries in the world, due to its extremely arid climate, which receives less than four inches of rainfall per year. Despite that, it consumes more water than double the global national average, putting the country at severe risk of droughts over the next 25 years.
An average iceberg contains more than 20 billion gallons of water, according to the company. The iceberg takes a long time to melt as 80 percent of it is under the water, while the white ice above reflects sunlight and deflects(使转向) its heat. Blocks of ice will be placed in giant tanks, before being processed. “This is the purest water in the world,” Mr. Al Shehi added.
【解题导语】 本文是一篇说明文,文中介绍了阿联酋有一家公司计划把南极洲的冰山运到附近的海湾,以解决国内的缺水问题。
1.What can we learn about the UAE project?
A.It will help the UAE harvest fresh water.
B.It will encourage life to boom in Antarctica.
C.It will put the UAE at severe risk of droughts.
D.It will completely change the climate in the UAE.
A 解析:细节理解题。根据文章第一段中的“The company intends to drag icebergs from Antarctica to the gulf coast in order to harvest its fresh water.”可知,这个项目会给阿联酋带来淡水。故选A项。
2.Where could the block of ice come from?
A.The Atlantic Ocean.   B.Fujairah.
C.The Gulf. D.Heard Island.
D 解析:细节理解题。根据文章第二段中的“The company plans to source the massive blocks of ice from Heard Island, around 600 miles off the coast of mainland Antarctica.”可知,这个公司计划从Heard Island上获取冰山。source在本句中表示 “从……获得”。
3.Which of the following may NOT benefit from the project?
A.The local people. B.Antarctica.
C.The weather. D.Tourism.
B 解析:细节理解题。根据文中第二段中的“One iceberg could provide enough water for one million people over five years”和第三段中的“It could also be good for tourism and the weather.”可知,冰山可以为人们带来淡水,这个项目对旅游业和气候也有利,结合题目要求可知选B项。
4.The author mentions the nature of ice in the last paragraph to show .
A.the process of the project
B.the possibility of the plan
C.the purpose of the company
D.the comments on the scheme
B 解析:推理判断题。根据最后一段中提到的冰山含有大量的水且融化需要很长时间,再结合 “Blocks of ice will be placed in giant tanks, before being processed.”可以推知,作者在该段提及冰的特性意在表明该计划的可实施性,故选B项。
B
(2019·洛阳第一次统考)I look around and can’t recognize where I am. It seems familiar but distant. I see my friends gather by a stage where music is playing and I run over. As I begin running towards them, they become further and further away. I keep calling them, but no one hears me. I start hearing a distant alarm?like sound and I am transported away. I woke up in a daze(茫然) sitting in my bed.
“Oh, it was only a dream,” I said to myself, I have always had vivid and intense dreams. Sometimes, it feels like I haven’t even slept because I have been living in my dreams during my sleep.
Today, dreaming is being studied even more than ever. Some say that dreams are how your receptors(感受器) make sense of random thoughts while you sleep. Some say that you can’t dream of a face you have never seen before, so everyone you see in your dreams is whom you have at least laid eyes on at one time or another.
Other people think dreams are ways of expressing stress or internal feelings you may be experiencing. A lot of people say that they have dreams about being chased(追逐).
A common interpretation of the “being chased” dream is that you are feeling threatened. Some dream interpretation sites say you should try to reflect on what or who is chasing you to get a better idea of what is making you feel this way.
Another dream that is often experienced is flying. This dream has a much more positive interpretation, which is that you are feeling free or have broken out of a bad situation such as a relationship turning sour or a job you hate.
Unfortunately, you may forget half of your dream within five minutes of waking up and within 10 minutes, you usually forget 90 percent of it.
Dreamologists, people who devote time to the study and interpretation of dreams, suggest if you want to try to remember and study your dreams you should keep a diary beside your bed and write down what you dreamt as soon as you wake up so you can reflect on it later.
【解题导语】 本文是一篇说明文,作者通过讲述自己做的梦来引出话题,分析了梦所代表的意义。
5.Dreams of “being chased” occur because .
A.you are feeling threatened
B.you just quit a job you hate
C.your friends are far away from you when you are in need
D.your receptors are always thinking while you sleep
A 解析:细节理解题。根据第五段中的“A common interpretation of the ‘being chased’ dream is that you are feeling threatened.”可知,对于梦中 “被追逐” 的常见解读是你正感觉受到威胁。故选A项。
6.Why should we keep a diary beside our bed to reflect on dreams?
A.We need to chase those people who appeared in our dreams.
B.We usually forget 90 percent of a dream within 10 minutes.
C.It can help us get out of the intense dreams.
D.It can help us sleep well without dreams.
B 解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“you may forget half of your dream within five minutes of waking up and within 10 minutes,you usually forget 90 percent of it”可知,人可能会在醒来后5分钟内忘掉一半的梦,10分钟内,往往已经忘掉了90%。因此我们可以在床边放一本日记本,方便醒来后马上把梦写下来。故选B项。
7.Where can we read this article?
A.In a poster.
B.In a physics book.
C.In a travelling magazine.
D.In a science newspaper.
D 解析:文章出处题。通读全文可知,本文对梦进行了分析,并对梦中“被追逐”和“飞翔” 进行了解读,因此本文属于科学范畴,故选D项。
8.What is the best title for the passage?
A.Why Am I Always Dreaming
B.How Is My Dream Created
C.What Do My Dreams Mean
D.How to Avoid Dreams
C 解析:标题归纳题。通读全文并根据第三段中的“Some say that dreams are how your receptors(感受器) make sense of random thoughts while you sleep.”及第四段中的“Other people think dreams are ways of expressing stress or internal feelings you may be experiencing.”可知,本文对梦所代表的意义进行了分析,故选C项。
完形填空
(2019·济南针对性训练)A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations.Inspiring speakers 1 thousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $12 2 ride.
I had 3 into Dallas just for the purpose of calling on a client.Time was precious and my 4 included a quick round?trip from and back to the airport.A 5 taxi pulled up.The driver rushed to 6 the passenger door for me and made sure I was 7 seated before he closed the door.As he got in the driver’s seat,he 8 that the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use.He then showed me several 9 and asked me what type of music I would enjoy.
I could not believe the 10 I was receiving!I took the opportunity to say, “ 11 you take great pride in your work.You must have a 12 to share.”
“You bet,” he 13 . “I used to be in Corporate America.But I was tired of thinking my best would never be good enough.I 14 to find my right position in life,where I could feel 15 of being the best.I love driving cars,and feeling like I have done a full day’s work and done it 16 .So I chose to become a 17 .One thing I know for sure,to be good in my business I just have to meet the expectations of my passengers. 18 ,to be great in my business,I have to go 19 the customer’s expectations!”
The taxi driver taught me a great life 20 :Go an extra mile when providing any service to others.
【解题导语】 本文主要讲述了一名出租车司机给作者上了一堂关于如何达到客户满意和期望的课。
1.A.offer          B.charge
C.pay D.afford
B 解析:根据空后的“thousands of dollars to give this kind of training to corporate directors and staff.It cost me only a $12”可知,励志演讲家的培训是要收费的。charge表示 “收费”,符合语境。
2.A.taxi B.bus
C.car D.train
A 解析:根据文章第一句“A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations.”可知,出租车司机收作者12美元。
3.A.driven B.flown
C.run D.cycled
B 解析:根据第二段第二句的“Time was precious and my included a quick round?trip from and back to the airport.”可知,作者当时是乘飞机去的。
4.A.hope B.purpose
C.plan D.choice
C 解析:根据语境可知,时间很珍贵,作者的计划中包括往返机场的旅程。
5.A.private B.rough
C.slow D.clean
D 解析:根据下文的“the neatly folded Wall Street Journal next to me was for my use”可推知,出租车很干净。
6.A.open B.lock
C.push D.shut
A 解析:结合 “the passenger door for me”可推知,司机赶快跑过来给作者开车门。
7.A.silently B.comfortably
C.tightly D.casually
B 解析:根据语境可推知,该司机注重乘客的满意度,所以他一定确保作者乘坐舒适。
8.A.declared B.concluded
C.found D.mentioned
D 解析:根据语境可推知,司机向乘客提醒有杂志可看。mention “提到”。
9.A.pictures B.maps
C.tapes D.books
C 解析:根据空后的“asked me what type of music I would enjoy”可推知,司机给作者拿出几盘音乐磁带让他选择。
10.A.service B.gift
C.invitation D.advice
A 解析:根据空后的“I was receiving”可推知,作者对出租车司机提供的服务非常吃惊,难以相信。receive the service “接受服务”。
11.A.Actually B.Obviously
C.Gradually D.Suddenly
B 解析:由空后的“You must have a to share.”以及语境可推知,显而易见,作者认为出租车司机为自己的工作自豪。
12.A.chance B.secret
C.story D.ride
C 解析:根据空后的“to share” 以及语境可推知,此处表示有故事分享。
13.A.whispered B.argued
C.sighed D.replied
D 解析:根据语境可知,司机回应了作者的推断。
14.A.decided B.promised
C.happened D.hesitated
A 解析:根据空前的“I was tired of thinking”可推知,司机决定行动起来,找到生活中合适的位置而不是一味地想想。
15.A.careful B.proud
C.afraid D.curious
B 解析:根据第三段第二句中的“you take great pride in your work”可推知,司机想做到最好并为自己的工作自豪。
16.A.early B.rapidly
C.cautiously D.well
D 解析:根据语境可推知,司机想把工作做好。
17.A.driver B.director
C.client D.speaker
A 解析:根据语境可知,他决定转行当一名司机。
18.A.Besides B.Therefore
C.However D.Perhaps
C 解析:根据语境可知,上下文表示逻辑上的转折关系,故用However “然而”。
19.A.against B.within
C.over D.beyond
D 解析:根据文章最后一句“Go an extra mile when providing any service to others.”可知,要想做到最好,就要多为客户考虑,超出客户的期望。beyond “超出”。
20.A.method B.experience
C.lesson D.standard
C 解析:根据文章开头 “A taxi driver taught me a lesson in customer satisfaction and expectations.”可知,此处表示司机给作者上了生动的一课。





PAGE



- 1 -



(共61张PPT)
每年的
降水量;降雨量
荒凉的,不适宜居住的
块,堆,团
商业的
核的,核能的
(乘船的)旅行,航行
刺眼的光
强烈的
艰难的,艰巨的
晒伤的
麻木的;失去知觉的
衣服;(尤指)某种服装
轻便的;便携的
干净的;不含有害物质的
不正常的,反常的
孤单的,孤立的
不很昂贵的;适中的
紧急情况;突发事情
常规的;普通的
脆弱的;易碎的
娇气的,纤弱的
荣幸
可靠性
难理解的,晦涩的
居住
state
trap
balance
promote
via
crew
sunrise
sunset
insight
trapped
balanced
promoted
explorer
explore
exploration
depth
deep
deeply
deepen
extreme
extremely
absence
absent
depressing
depress
depressed
depression
discourage
encourage
discouraging
discouraged
inspiration
inspire
nspiring
inspired
tiresome
tire
tired
tiring
inspiring
inspired
inspiration
tired
tiring
depth
deeply
deep
extreme
extremely
depressing
depressed
depression
discouraged
discouraging
encouraged
adapt to
stand out
set foot on
break up
come up with
in case of 
in charge of
set foot on
in case of
come up with
adapt to
Not until
did I find
had been trapped
trapped
trapping
into
had been trapped in traffic
Trapped in traffic/Having been trapped in traffic
促进;增进
提升;晋升
推销;促销
promoted friendship between us
was soon promoted to a
higher position
discouraged
discouraging
discouraged
discouraging
discourages→discourage
discourage him from going abroad
encourage their children to overcome difficulties
In
in
as
去掉of
In this case
in which case he is
likely to get into the national team
until
until
在recently后加did
Not until I finished film studies did I pursue my
career as an actress.
It was not until I finished film studies that I
pursued my career as an actress.
until
discouraged
in
out
absence
enjoying
to give
abnormal
Trapped
promotion
在great前加a
在up后加with
Inspiring→Inspired
extreme→extremely
在第二个I前加did
largest
permanently
On
depth
that/which
trapped
what
the
to set
has been made
It is stated that
was promoted to
expedition
stood out
the first college student
explorers to go to the Antarctic
set foot on
adapt to
met with an emergency
were trapped in a snowstorm
were almost numb
minus
in no case discouraged in case someone
lost his life