Module 3 The Violence of Nature(课件练习3份打包)外研版必修3

文档属性

名称 Module 3 The Violence of Nature(课件练习3份打包)外研版必修3
格式 zip
文件大小 1.2MB
资源类型 教案
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2019-08-05 16:48:27

文档简介

(共10张PPT)
单元知识运用
教材回扣
用本单元所学短语完成句子
1.She            (拿起) the telephone and dialed his
number.?
2.When the delayed flight will          (起飞) depends
much on the weather.?
3.The house          (起火)last night.It’s said that
someone                (放火)it on purpose.?
答案:1.picked up 2.take off 3.caught fire; set fire to
答案:4.end up 5.have taken place
4.If you don’t eat less,you’ll           (以……结束)
looking like a whale!?
5.Great changes              (发生) since the reform
and opening-up in China.?
Ⅰ.单句语法填空
1.If you come to visit China,you      (experience) a culture of
amazing depth and variety.?
2.As long as there is the      (possible) of saving our planet,
take action now before it is too late.?
3.Night milk quickened the start of sleep and caused the mice    . 
(sleep) longer.?
语境活用
答案:1.will experience 2.possibility 3.to sleep
4.In many countries more and more forests and even agricultural
land are being lost to development,     (cause) much of the
land to become desert.?
5.The building was completely destroyed.     (unfortunate),no
one knows who set fire to it.?
6.They covered him with a blanket,only leaving his eyes     .
(expose).?
7.It      (occur)to him that he had an important conference
to attend the next morning.
答案:4.causing 5.Unfortunately 6.exposed 7.occurred
8.The first time he met the girl he       (strike) by her
wisdom and fell in love with her.?
9.    (bury) in his study,he didn’t know that all the others
had left.?
10.He was a good student and scored       average in most
subjects.?
答案:8.was struck 9.Buried 10.above
Ⅱ.单句语法改错
1.The whole city lay in ruin after the earthquake,which made them
lie awake all night.
2.The unexpected heavy rain usually causes a great damage.
3.It was reported in the newspaper that the workers were still in
strike.
4.Even the experiencing doctor couldn’t cure him of his deadly
disease.
5.Write down the telephone number when you forget it.
答案:1.将ruin改为ruins 2.去掉a 3.将strike前的in改为on 4.将experiencing改为experienced 5.将when改为before
6.The worst tornado of all time occurred in 1925,affected three
US states.
7.They found the remains of buildings being buried under the sand.
8.There is no possibility which all the students can pass the
College Entrance Examination.
9.By the time Tom came back,I had fell asleep.
10.Because they were to move to a new house,they bought a lot of
furnitures.
答案:6.将affected改为affecting 或者在affected 前加and 7.去掉
being 8.将which改为that 9.将fell改为fallen 10.将furnitures 改为furniture
微写作
1.上个月一场可怕的地震袭击了这座城市,造成了严重的损害。
?
2.城市中一些建筑成为废墟。
?
3.很多人被埋在了建筑物下。
?
(借助过渡性词语或句子就能把下面的句子连接成一篇小短文)
答案:1.Last month,a terrifying earthquake struck the city,causing serious damage to it.
2.Some buildings in the city were in ruins.
3.Many people were buried in the buildings.
4.有很多人失去了生命。
?
5.令人欣慰的是,地震一发生,全世界的人们都提供了帮助。
?
答案:4.Plenty of people lost their lives.
5.Thankfully,people all over the world offered their help
immediately it occurred.
(共29张PPT)
Module 3 The Violence of Nature
原文缩写
关键知识
基础知识
原文缩写·再现 巧复现·重记忆
A tornado,which is a rotating column of air from a thunderstorm to the ground,usually occurs in the US,1.   .
(affect)several US states greatly.?
2.     (hurricane),which are strong 3.     (tropic) storms,usually hit the east coast of the US 4.     Texas to Maine.The worst one of them caused 6,000 5.     (die),and the 6.     (destroy) of 3,600 buildings.?
答案:1.affecting 2.Hurricanes 3.tropical 4.from 5.deaths 6.destruction 7.moved 8.where 9.ended 10.later
Here is a story about the worst hurricane.Charles Coghlan,a famous Irish actor,7.     (move) to Canada,then New York,and finally Galveston,8.     he died in 1899,a year before the hurricane came.In the hurricane,his cemetery was destroyed and his coffin 9.     (end) up in the sea,which was carried by the Gulf Stream to his home on Prince Edward Island in the east of Canada
eight years 10.     (late).?
1.experience n.[C]经历,[U]经验
vt.经历,体验;感受到
典例链接:
①What I saw was completely unlike anything I had experienced
in the past.(2017全国Ⅰ,完形填空)
我看到的与我过去经历的完全不同。
关键知识·盘点 解疑难·提智能
②Simon is a comedian and actor who has 10 years’ experience
of/in teaching comedy.
Simon是一位喜剧演员,有十年教喜剧的经验。
③This is an experienced team that is experienced in working
together.
这是一个在合作方面很有经验的队伍。
④In/From my experience,these things never last very long.
从我的经验来看,这些事情从未长久过。
特别提示:experience作名词,作 “经验” 讲时,是不可数名词; 作 “经历” 讲时,是可数名词。当动词讲时意为 “体验,经历”,是及物动词。



悟 ①experience in/of 在……方面的经验
②in/from one’s experience根据某人的经验
③be experienced in 在……方面有经验?
④an experienced doctor 一名经验丰富的医生
巧学活用:
①他虽然经验不足,但还是获得了这份工作。
Despite his ,he got the job.
②他是一个有经验的司机,有很多不同寻常的经历。
He is a driver ,who has many .
lack of experience
with experience
unusual experiences
2.cause vt.引起;导致
n.原因,起因;理由;事业
典例链接:
①The lack of eco-friendly awareness among the public is thought
to be a major cause of global climate change.
公众缺乏环保意识被认为是全球气候变化的主要原因。
②The child caused a lot of trouble to his parents.
这个孩子给他父母造成了很多麻烦。
③A dog ran into the road,causing the cyclist to swerve.
一条狗跑到了公路上,使得那位骑车人突然转向。
巧学活用:
Last year a terrible flood broke out in the south of China and it caused great loss to the people there.
→Last year a terrible flood broke out in the south of China,
great loss to the people there.(用现在分词作结果状语改写)
causing
重点
领悟 ①cause sb.to do sth.导致某人做某事
②cause sb.sth.给某人引来某事
③a cause of ……的原因
词语辨析:
告诉我们改变计划的原因。
Tell us the reason for changing the plan.
失火的原因是粗心大意。
The cause of the fire was carelessness.
工作太忙不能成为缺席的理由。
Too much work is no excuse for absence.
cause 指某事发生的原因,常与介词of连用。cause and effect表示因果。
reason 解释人做某事的原因,常与for连用。
excuse 指为自己辩解的借口性的理由,常与for连用。
②You will have to bury yourself in your studies if you want to
pass the exam.
如果你想通过考试,就得专心致志地学习。
③She buried her face in her hands and cried.
她双手蒙着脸哭了起来。
特别提示:表示 “专心于; 致力于” 的短语还有:be devoted to sth.;be
lost/engaged/absorbed in;focus/ concentrate on; fix/concentrate
one’s attention on。
3.bury vt.埋葬,埋藏,用……覆盖
典例链接:
①Unfortunately all the people were buried alive,and so was the city!
很不幸的是,所有人都被活埋了,包括这座城市!
巧学活用:
①The girl was sitting on the bench in the park, (bury) her head in
the book in her hands.
②He stood on the sidewalk with his hands (bury) in the pockets of his
dark overcoat.
③Because he buried himself in his book,he didn’t know it was raining
outside.
→ ,he didn’t know it was raining outside.
(用现在分词作状语改写)
→ ,he didn’t know it was raining outside.(用形容词化
的过去分词作状语改写)
burying
buried
Burying himself in his book
Buried in his book



悟 ①bury oneself in=be buried in埋头于……,专心于……
②be buried in thought 陷入沉思
③bury one’s head/face in one’s hands用手捂住某人的头/脸
4.occur vi.(occurred;occurred)发生,出现;(想法、念头等)浮现
典例链接:
①Years ago,a critical event occurred in my life that would change
my life forever.
多年前,足以永远改变我人生的一次重大事件发生了。
②A perfect idea occurred to us that we could give a handmade gift
to our teacher for Teachers’ Day.
我们想到了一个好主意,教师节可以手工制作一个礼物送给老师。
③It never occurred to him to ask anyone to help him with English.
他从没想到可以让任何人帮助他学习英语。
巧学活用:
我从来没想到你能说服他改变主意。
you could succeed in persuading him to change his mind.
It never occurred to me that
重点
领悟 ①sth.occurs to sb. 某人想到……;……出现在某人脑海中
②It occurs to sb.that.../to do...某人想到……
5.strike(struck;struck/stricken)
vt.(雷电、暴风雨等)袭击;击打;侵袭;(钟)敲,报时;突然想到;吸引,
打动;擦,划(火柴)
n.罢工;袭击
【巧学助记】
②A snowball struck him on the back of the head.
一个雪球打中了他的后脑勺。
③At this point,it suddenly struck me that he was on business in
Shanghai.
在这一刻,我突然意识到他在上海出差。
④It was reported that half a million workers were on strike in that
country because of their poor living and working conditions.
据报道在那个国家有50万工人因为工作和生活环境太差在罢工。
⑤ I was struck by the moving story.
我被这个感人的故事打动了。
典例链接:
①A good idea struck me while I was walking along the river.
我在河边散步时突然想到一个好主意。
巧学活用:
They were struck by the beauty of its buildings on their previous visit,so they decided to visit the small old town again.
→ by the beauty of its buildings on their previous visit,they decided to visit the small old town again. (用过去分词短语作状语改写)
Struck



悟 ①strike sb.+介词+the+身体部位 打某人某一身体部位
②be struck by 被……打动
③sth.strikes sb./ It strikes sb.that...某人突然想到……
④be on strike 在罢工
6.pick up拾起,捡起;(健康、生意等)好转;购买;(开车)接人;(无意中)学会;
接收(信号)
典例链接:
①My wife picks the baby up whenever it cries.
②The searchers at last picked up a signal from the crashed plane.
③I don’t know where my children have picked up those rude words!
④The economy in the world is finally beginning to pick up again.
⑤ The old man picks up a newspaper every morning.
⑥ She picked up her daughter on her way home.



悟 pick up 在典例中的意思:
①抱起
②接收(信号)
③(无意中)学会
④ (健康、生意等)好转,恢复
⑤购买(便宜的东西)
⑥(开车)接人
7.end up以……结束;结果为……
典例链接:
①I love how people can seem so different,but end up being so
similar.
我喜欢人们看起来如此不同,但结果却如此相似。
②He’ll end up in prison if he’s not careful.
如果他不小心,最后会锒铛入狱的。
③The party ended up with the singing of “You and Me”.晚会以唱
《我和你》这首歌结束。
④After years of hard work,he ended up as a famous writer.
经过多年努力,他最终成了著名作家。
巧学活用:
①You’ll end up failure if you don’t follow my advice.
②At the dinner we usually begin with soup and end up fruit.
③As a child he wished to become a singer,but he ended up a driver.
④Some people tried many ways to lose weight,ending up (gain)
weight soon again.
⑤As the quality of risk-taking was passed from one generation to the
next,humans ended up a sense of adventure and a tolerance for
risk.
in
with
as
gaining
with



悟 ①end up doing sth.最终做某事
②end (up) in...以……(不好的结果)告终,结果为……?
③end (up) with...以……结束(指以某种方式结束)?
④end (up) as...最后成为……?
8.They can destroy houses,but leave the furniture inside exactly
where it was.
它们会毁掉房子,却把房内的家具留在原处。
特别提示:句中leave the furniture inside exactly where it was为
“leave+宾语+宾补” 结构,该句式意为 “让/使某人(物)继续处于某种状
态、某地等” 。该句式中leave为及物动词,意思是 “使处于……; 听
任……” 。leave的常见结构如下:
leave+宾语+
典例链接:
①Leave your kids as they are and they will grow in a healthy way.
让你的孩子顺其自然,他们会健康地成长。
②Leave the book where it was so that I can find it.
把书放在原来的地方以便我能找到。
巧学活用:
①Hearing the bad news,he hurried home,leaving the books .
(lie) open on the table.
②When he went home,he left the work (unfinish).
③You should leave the lawyer (settle) the problem.
lying
unfinished
to settle
9.On average,there are 800 tornadoes in the US each year,causing
about 80 deaths and 1,500 injuries.
平均来说,美国每年发生800次龙卷风,造成大约80人死亡、1 500人受伤。
典例链接:
①This car was caught in a traffic jam,thus causing the delay.
这辆车遇到了交通堵塞,结果晚点了。
②The cool wind swept through our bedroom windows,making air
conditioning unnecessary.
凉爽的风从卧室的窗户吹进来,使得我们无需开空调了。
特别提示: 动词-ing引起结果状语时表示自然形成的结果,而only/never+动词不定式引起的结果状语则表示意想不到或不愿看到的一种结果。
如: He left home three years ago,never to come back.
他三年前离开了家,结果再也没回来。
巧学活用:
①这则消息震惊了公众,引起了对在校学生安全的极大担忧。
The news shocked the public, .
students’ safety at school.?
②她一早醒来,意外发现外面在下雨。
She woke early .
leading to great concern about
only to find it was raining outside



悟 ①动词-ing形式作结果状语表示与主句的动作之间具有必然的因果关
系,通常放在句末。
②作结果状语的动词-ing形式多是表示“形成”,“引起”,“使得”
等含义的动词,如causing,making,leaving,forming等,有时动词
-ing形式前面有副词thus或thereby修饰。
基础知识·达标 细疏理·固双基
1.    vt.经历 n.经历,经验
adj.有经验的
2. vt.引起;导致
n.原因,事业
3. vt.埋葬;埋藏;使陷入
4. vi.发生
5. vt.& n.(雷电、暴风雨等)袭击
6. n.可能;可能性
adj.可能的?
experience
experienced
cause
bury
occur
strike
possibility
possible
                    




7. adj.猛烈的;强烈的
n.暴力?
8. adj.以前的
adv.先前地
9. adj.吓人的,可怕的
v.使惊吓,吓倒
10. adj.积极的;活跃的
n.活动?
11. n.& v.损失;损害
12.disaster n. .
13.furniture n. .
14.worldwide adj. .
violent
violence
previous
previously
terrifying
terrify
active
activity
damage
灾难
家具
全世界的
                    




1.pick      拾起;(开车)接人;接收;购买;(偶然)学会
2.end 结果为……,以……结束
3.take 发生
4.take 脱掉;起飞;突然成功
5. average 平均起来
6. all 总共;总计
7.put 扑灭(火)
8.a total 总计
9.set fire 放火 (焚烧)……
10. fire 着火?
up
up
place
off
on
in
out
of
to
catch
                    





1.On average,there are 800 tornadoes in the US each year,
about 80 deaths and 1,500 injuries.
平均来说,美国每年发生800次龙卷风,造成大约80人死亡、1 500
人受伤。
2.They can destroy houses,but the furniture inside
exactly .
它们会毁掉房子,却把房内的家具留在原处。
3. ,more than 700 people
and 2,700 had been injured.
等到风停时,已有700多人死亡,2 700多人受伤。
causing
where
it
was
leave
By
the
time
it
ended
had
been
killed
                    










Module 3 The Violence of Nature
Ⅰ.话题延读

The African elephant,the largest land animal remaining on earth,is of great importance to African ecosystem.Unlike other animals,the African elephant is to a great extent the builder of its environment.As a big plant-eater,it largely shapes the forest-and-savanna(大草原) surroundings in which it lives,therefore setting the terms of existence for millions of other animals that live in its habitat.
It is the elephant’s great desire for food that makes it a disturber of the environment and an important builder of its habitat.In its continuous search for the 300 pounds of plants it must have every day,it kills small trees and under-bushes,and pulls branches off big trees.This results in numerous open spaces in both deep tropical forests and in the woodlands that cover part of the African savannas.In these open spaces are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plant-eaters.
Take the rainforests for example.In their natural state,the spreading branches overhead shut out the sunlight and prevent the growth of plants on the forest floor.By pulling down trees and eating plants,elephants make open spaces,allowing new plants to grow on the forest floor.In such situations the forests become suitable for large hoofed plant-eaters to move around and for small plant-eaters to get their food as well.
What worries scientists now is that the African elephant has become an endangered species.If the elephant disappears,scientists say,many other animals will also disappear from vast areas of forest and savanna,greatly changing and worsening the whole ecosystem.
1.What does the underlined phrase “setting the terms” most probably mean?
                                    
A.Improving the quality. B.Worsening the state.
C.Fixing the time. D.Deciding the conditions.
2.The passage is developed mainly by    .?
A.showing the effect and then explaining the causes
B.giving examples
C.pointing out similarities and differences
D.describing the changes in time order
3.What is the passage mainly about?
A.Forests and savannas as habitats for African elephants.
B.The eating habit of African elephants.
C.Disappearance of African elephants.
D.The effect of African elephants’ search for food.
4.What do we know about the open spaces in the passage?
A.They are home to many endangered animals.
B.They result from the destruction of rainforests.
C.They are attractive to plant-eating animals of different kinds.
D.They provide food mainly for African elephants.
语篇解读:本文是一篇说明文。非洲象对非洲森林和大草原的生态系统十分重要,它们的觅食对生态环境有很大影响。现在,令科学家们担忧的是,非洲象正濒临灭绝,这也就意味着整个非洲的生态系统正在遭受威胁。
答案及剖析:
1.D 词义猜测题。根据第一段内容可知,非洲象对非洲的生态系统十分重要,它们在很大程度上是生态环境的创造者,它们塑造了非洲的森林和大草原的环境。由此可推断出,非洲象决定了在它们的栖息地上生活的其他动物的生存条件。因此,“setting the terms”的意思应为“决定了条件”。故选D。
2.A 写作手法题。根据文章内容可知,第一段内容主要介绍了非洲象对整个非洲生态环境的重大影响,接下来的三段话主要解释了为什么它们会有这么大的影响。因此全文应是按照先给出结果、再说明原因的方式展开的。故选A。
3.D 主旨大意题。根据文章内容可判断出,本文主要讲述了非洲象对非洲森林和大草原的生态系统的重要性,它们的觅食对生态环境有很大影响。故选D。
4.C 细节理解题。根据第二段最后一句In these open spaces are numerous plants in various stages of growth that attract a variety of other plant-eaters.可知,那些开阔的地方对各种食草动物很具吸引力。故选C。
Ⅱ.七选五
(2018石家庄质检)
Everyone can benefit from making an effort to practice gratitude(感激)every day.The following three steps can help you start feeling more grateful,and appreciative of the good things in your life:
Notice the Good Things in Your Life
1.    Pay attention to the small everyday details of your life—nature,people,community,shelter,creature comforts like a warm bed or a good meal.And then start a gratitude journal.Making a commitment to writing down good things each day makes it more likely that we will notice good things as they happen.?
Enjoy the Feeling of Gratitude
There are moments when you naturally,right then and there,feel filled with gratitude.These are moments when you say to yourself,“Oh,wow,this is amazing!”or “How great this is!”Pause.2.    Let it sink in.Enjoy your blessings the moment they happen.?
Express Gratitude
Expressing gratitude is more than being polite.3.    Show your appreciation to someone who really did something nice.Say:“It was really kind of you to...”,“You did me a big favor when...”,or“Thank you for being there when...”.4.    Hold the door open for the person behind you,even if it means waiting a little longer than you normally would.?
True gratitude doesn’t leave you feeling like you owe other people something—after all,if you’ve done someone a favor,you probably don’t want the person to feel like you expect something back in return.5.  ?
A.It’s about showing your heartfelt appreciation.
B.Notice and absorb that feeling of true gratitude.
C.You can also express gratitude by doing a kindness.
D.It’s all about feeling good and creating a cycle of good.
E.Start to notice and identify the things you are grateful for.
F.Help someone without letting the person find out it was you.
G.It’s amazing what you notice when you focus on feeling grateful.
答案:1-5 EBACD
Ⅲ.完形填空
(2017宁夏银川一模)
One rainy evening I went to fill up at the gas station.A preteen boy approached my car with a thick hoodie(连帽衫)  1  around his face.He asked me for money to help him and his mother stay in their hotel for an additional week.He stated that if they did not  2  $25 they would be driven out that  3  evening.Having worked in social services before,and being a little skeptical,I asked how come his mother hadn’t sought out social services for  4 .The boy said that they needed to  5  in their hotel for one more week until his grandmother,who lived out of town,could take them in.?
I gave the boy what I had—$5.He thanked me and continued to  6  the parking lot asking for help.I got my gas and drove away.A(n)  7  time some weeks ago,a boy asked me for money and I told him I didn’t have any  8  I did.The skeptic in me had  9  out.Yet,I thought about it,felt  10  at my skepticism and went  11  the boy to give him a dollar.But it seemed that he had disappeared into thin air.“This time,” I thought,“I’ll do it  12 .”?
I reached into my  13  and took out an additional $20;then I returned to the gas station.The boy was  14  there.I observed him  15  approaching strangers who walked past him but took no  16  of him.I pulled up beside a pump and waved  17  the boy to come over.I handed him the $20 bill.?
He  18  through my car window and gave me a huge hug.His hug told me all I needed to know—that finally this kid could get out of the  19 ,the cold and the darkening sky and go inside where it was  20 .?
1.A.hung B.pulled
C.shown D.hidden
2.A.come up with B.catch up with
C.put up with D.feed up with
3.A.certain B.possible
C.same D.exact
4.A.guidance B.reference
C.advice D.assistance
5.A.remain B.survive
C.keep D.continue
6.A.stretch B.clean C.wander D.search
7.A.appointed B.separate C.usual D.regular
8.A.as B.unless C.because D.though
9.A.worn B.turned C.come D.won
10.A.deserved B.ashamed C.relaxed D.worried
11.A.looking at B.looking for C.looking on D.looking into
12.A.accidentally B.purposely C.differently D.quickly
13.A.schoolbag B.wallet C.suitcase D.car
14.A.still B.just C.yet D.even
15.A.suddenly B.bravely C.reluctantly D.constantly
16.A.account B.advantage C.control D.notice
17.A.with B.at C.upon D.for
18.A.gained B.held C.gathered D.reached
19.A.rain B.garage C.hotel D.line
20.A.sunny B.freezing C.warm D.quiet
语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了作者在加油站帮助一个乞讨孩子的故事。25美元就能支付一周的房费,给一对母子一个温暖的歇脚的地方。
答案及剖析:
1.B 由最后一段中的“the cold”可知,男孩因天冷将连帽衫拉起来遮住脸,故选pulled。
2.A 由空后的“driven”可知,此处指男孩和他的母亲若交不上25美元的房费就会被驱赶出去。故选come up with,表示“想出,提出,设法拿出(钱款)”。
3.C 由下文中的“took out an additional $20;then I returned to the gas station”可知,作者明白这25美元对男孩意义重大,否则他们当晚就会被驱赶出去,故选same。
4.D 由上文中的“sought out social services”可知,作者反问男孩,为何他的母亲不向社会福利部门求助,故选assistance。
5.A 由下文中的“for one more week”和“take them in”可知,此处指在男孩的外婆收留他们母子之前他们仍需在宾馆多待一个星期,故选remain“停留,留下”。
6.C 由上文中的“$25”和“I gave the boy what I had—$5.”可知,男孩所需的房费没有凑够,他继续在停车场徘徊,寻求帮助,故选wander“徘徊,闲逛”。
7.B 由下文中的“some weeks ago”可知,此处指作者回想起几周前一个不同的时间里发生的事,故选separate。
8.D 根据下文的内容可知,此处指一个男孩向作者要钱,尽管作者有钱,但他却告诉男孩他没钱。前后句之间是让步关系,故选though“尽管”。
9.D 由上文中的“I told him I didn’t have any     I did”和“The skeptic in me”可知,此处指作者的疑心最终胜出了,故选择won。win out“(克服困难)获得成功,最终
胜出”。?
10.B 由“to give him a dollar.But it seemed...air.”可知,此处指作者虽然因疑心而没有给男孩钱,但内心一直很惭愧,故选ashamed“惭愧的,羞愧的”。
11.B 由下文中的“But it seemed that he had disappeared into thin air.”可知,此处指作者去寻找(looking for) 要钱的男孩,但他似乎已消失得无影无踪了。
12.C 由上文的内容及“This time”和“I’ll do it”可知,此处指作者这次吸取了上次的教训,决定改变做法,去帮助向他要钱的男孩,故选differently“不同地”。
13.B 由“reached into”和“took out”可知,此处指作者把手伸进钱包,取出了额外的20美元。
14.A 由下文中的“approaching strangers who walked past him”可知,男孩仍在停车场,故选still“仍然”。
15.D 由“approaching strangers who walked past him...handed him the $20 bill”可知,为了凑够房费,男孩不断地接近从他身边经过的陌生人,但无人理会他。constantly“不断地”。
16.D 参见上题剖析。take no notice of “不理会”。
17.B 由空前的“waved”和下文中的“I handed him the $20 bill.”可知,此处指作者把车停在了油泵旁边,向男孩招手让他过来。wave at/to sb.“向某人招手”。
18.D 由下文中的“through my car window and gave me a huge hug”可知,男孩把手伸进车窗,给了作者一个大大的拥抱,故选reached。
19.A 由文章开头的“One rainy evening”可知,故事发生在雨夜,而最后男孩凑够了房费,这意味着他可以不用待在雨中了,也一语双关地表示他终于摆脱困境了,故选rain。
20.C 由上文中的“the cold and the darkening sky”和“go inside”可知,此处指男孩可以走进温暖的宾馆房间。同时此处也升华了文章的主题,即帮助他人,让他人感觉到温暖。







PAGE



1