课件34张PPT。 中考英语
(河北专用) 5·3综合测试卷(一)5·3综合测试卷(一)21.—You may go to Milan for a free trip.
—It's a very kind ????,but I really can't accept it.
A.excuse B.offer C.promise D.decision
答案????B 句意:——你可以免费去米兰旅游。——这是一个非常好的提议,但我真的不能接受它。excuse借口;offer 提议;promise 承诺;decision决定。
22.—Excuse me, may I use your bicycle?
???? is broken.
—Certainly. But remember to return it before lunch.
A.I B.Me C.Myself D.MineI.单项选择(共10小题,每小题1分,计10分)答案????D 句意:——打扰一下,我可以用你的自行车吗?我的坏了。——当然。但是记得在午饭前还给我。设空处指my bike,可用名词性物主代词mine指代。23.—Why are you looking ????in class all day?
—Because I stay up late to do my homework every night.
A.angry B.nervous C.sleepy D.active答案????C 句意:——你为什么一整天在课上看起来都很困?——因为我每天晚上都熬夜做作业。由stay up late可知设空处应为sleepy,意为“困倦的”。
24.Aunt Lucy will tell us something about her trip to Australia when she ????back.
A.came B.comes
C.would come D.will come
答案????B 句意:Lucy姑姑回来后会告诉我们一些关于她澳大利亚之旅的事情。when引导时间状语从句,遵循“主将从现”原则,故答案为B项。25.—Where is your father?
—He ???? the World Cup in the living room.
A.is watching B.watches
C.watched D.will watch答案????A 句意:——你的爸爸在哪儿?——他在客厅里看世界杯。本题考查动词时态。由问句中的is及句意可知应用现在进行时,故答案为A项。
26.Hurry up!The movie ???? for 10 minutes.
A.begin B.began
C.has begun D.has been on答案????D 句意:快点!电影已经开演十分钟了。由时间状语for 10 minutes可知此空时态应为现在完成时,且应用延续性动词或表状态的词。故选择D。27.—Your new watch is so beautiful!
—Oh, thank you. I ????it during my visit to Shanghai.
A.buy B.bought
C.will buy D.have bought答案????B 句意:——你的新表是如此的好看!——哦,谢谢。我在访问上海期间买的这块表。设空处所在句表示什么时候买的这块表,故用一般过去时。
28.We should think more of others if we want to ????them.
A.get on well with B.hear of
C.get ready for D.hear from答案????A 句意:如果我们想与别人相处融洽,我们就应该多为他们考虑。本题考查动词短语辨析。get on well with 与……相处得好。根据句意可知答案为A项。29.The office phones are dirty and they ????next week.
A.will clean B.will be cleaned
C.are cleaning D.are cleaned答案????B 句意:办公室的电话很脏。它们下周会被擦干净。本题考查被动语态和时态。next week 决定了要用一般将来时。空前they指代前面的office phones,它与谓语动词之间是被动关系,故用被动语态。
30.—Mr.Green,do you know ?????
—July 10. It will last a month.
A.when our summer camp begins B.when does our summer camp begin
C.where our summer camp begins D.where does our summer camp begin答案????A 句意:——格林先生,你知道我们的夏令营什么时候开始吗?——7月10号,它将持续一个月。本题考查宾语从句。根据答语可知疑问词应为when,无论主句是陈述句还是疑问句,宾语从句都必须使用陈述句语序,故选A项。Ⅱ.完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Recently,I felt like I reached a very low point in life.My relationships weren't good,I wasn't enjoying my class-es,and I felt like I had nothing to 31????.My life seemed to be full of endless homework,tests and loneliness.Nothing anyone said seemed 32????to me.I wasn't sure what to do about myself.All I wanted was to be happy again,but I didn't know who or what would 33????that.
During these days,I had trouble sleeping.I had to take sleeping pills but still woke up in the midnight.I had no 34????but to tell my dad.He 35????the book The Secret.I immediately bought the e-book online and read the whole thing that night.I'm 36????quite a stubborn person,but the effect on my mood after finishing the book was 37????.Suddenly,I felt like life was beautiful again.I had never felt such a deep and quick 38????in my life before.In fact,the book's message was very simple—think positively(积极地).The book had many success stories about how people were able to 39????money,soul mates(心灵伙伴)and old friends back into their lives.I started learn-ing to thank everything in my life like them.Little by little,I realized that The Secret could only work 40????I be-lieved these people's success stories.Now I'm sure I can bring myself happiness.
31.A.take care of B.come up with
C.look down on D.look forward to
32.A.helpful B.colourful C.peaceful D.powerful
33.A.serve B.offer C.answer D.prevent
34.A.problem B.idea C.need D.doubt
35.A.borrowed B.collected
C.returned D.recommended
36.A.normally B.mainly C.finally D.probably
37.A.realistic B.common C.obvious D.serious38.A.breath B.notice C.surprise D.change
39.A.attract B.control C.imagine D.mention
40.A.until B.when C.unless D.before答案
31.D 由上下文可知“我处于人生的低谷,觉得没什么可以期待的”。look forward to盼望,期待。故选D。
32.A 由上下文可知,任何人说的话对我都似乎没有帮助。helpful有帮助的。
33.B 由上下文可知,我想重新快乐起来,但不知道谁或者什么东西能给我提供快乐。serve服务;offer给予,提供;answer回答;prevent阻止。故选B。
34.B 由上下文可知,我不知道怎么办,只好和我父亲讲。have no idea不知道。
35.D 由上下文可知,父亲向我推荐了The Secret这本书。recommend推荐。36.A 由上下文可知,我通常是一个十分顽固的人,但读了这本书后,我很快被改变了。normally通常;main-ly主要地;finally最后;probably很可能。故选A。
37.C 由上下文可知,读了这本书后,我的变化是显而易见的。realistic现实的;common普通的;obvious显而易见的;serious严重的。故选C。
38.D 由上下文可知,我以前没有感觉到如此大、如此快速的变化。change改变。
39.A 由上下文可知,The Secret是关于许多成功人士如何吸引钱、心灵伙伴和老朋友回归生活等故事的书。attract吸引。
40.B 由上下文可知,只有当我相信书中这些人的成功故事的时候,这本书才起作用。until直到……为止;when当……时候;unless除非;before在……之前。Ⅲ.阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分)
阅读A、B、C、D四篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A41.Paddington is a movie about ????.
A.space B.a bear
C.a musician D.a panda
42.Which of the following is NOT true?
A.Evening shows are more expensive than day shows.
B.The bear went to London by ship.
C.We can see the movie in Xingkong Cinema.
D.We can see the movie at noon from Monday to Friday.答案
41.B 细节理解题。从最后一个要点“About:A young bear...”可知,这是一部有关“熊(bear)”的电影。
42.D 推理判断题。由“Mon.—Fri. 10:00, 19:00”可知,周一到周五,中午是不能看这部电影的。B
A new report shows what life might be like in 100 years from now. It describes skyscrapers that are much taller than today's buildings, underwater ‘bubble’ cities and holidays in space. The report is from a company. It asked experts(专家) on space and architecture, as well as city planners, to give their ideas on the life in 2116. They said the way we live, work and play will be totally different to how we do these things today. The experts used the Internet as an example. They said that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives. The Internet has completely changed the way we communicate, learn and do daily things. The experts said the changes in the next century would be even more unbelievable.
Researchers questioned 2,000 adults about the predictions(预言) that they thought were most likely(很可能的) to happen in the future. They predicted that in the future, few people will go to an office but will work from home and have work meetings online. People will have highly developed 3-D printers that will let you download(下载) a design for furniture or a food recipe and then ‘print’ the sofa, table or pizza at home. There will also be less need for visits to the doctor. We will all have a home health instrument that will tell us what the problem is and give us treatment. We will also be going into space for holidays and to get resources that we have used up on Earth. A prediction that is missing is whether people will still need to study English.
43. The writer uses the example of the Internet in Paragraph 1 to show ????.
A.the Internet was often used B.the Internet has developed fast
C.people will not believe the changes D.technology will change people's lives
44.With the help of highly developed 3-D printers, a way to get a sofa in 2116 is to ????.
A.buy one in a shop B.ask somebody to make one
C.download a design and ‘print’ one D.design and make one by oneself45.According to the passage, the missing prediction is ????.
A.how people will work B.where people will get resources
C.what people will have at home to treat illness D.whether people will still need to learn English
46.The passage is mainly about ????.
A.the life in 2116 B.holidays in space C.the history of the Internet D.medical treatment答案
43.D 细节理解题。根据第一段可知,作者以因特网为例的目的是表明科技将会改变人们生活,故选D项。
44.C????细节理解题。根据第二段第三句可知,在2116年,人们可以通过3D打印机下载家具设计并在家打印沙发。故选C项。
45.D 细节理解题。根据第二段最后一句可知,没有预测到的是人们在将来是否仍需要学习英语。故选D项。
46.A 主旨大意题。纵览全文可知,本文作者主要向我们描述了2116年的生活。C
How green are you? Do you know how to be green?
We all need a healthy environment,but we produce waste every day and it does harm to our environment.Though we are young,we can still do something to help.In fact,even the simplest everyday activities can make a real dif-ference to the environment.Here are some ideas for you.
Reduce
Reduce means “use less”.Don't waste things.This saves money and reduces pollution and waste going into the environment.Before we buy something new,think whether it is really necessary—or maybe the old one will be just as good! When we do buy things,choose local products if possible,and try not to buy too many things from abroad.Reuse
Reuse means “use again”.Use things for as long as possible.When we buy things,make sure that they last a long time.We should look after them so that they will last,and we should repair them if we can instead of throw-ing them away and buying new ones.Don't use a paper cup or a paper bag.It's better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.
Recycle
Recycle means “change things into something else”.Though it takes energy to change something into some-thing else,it's better than throwing things away or burning them.Find out what can be recycled in your neigh-bourhood and take part in recycling programmes.We should also buy products made from recycled materials,
such as recycled paper,to help save trees.
So please remember these three words:reduce,reuse and recycle.47.What is the passage about?
A.How to produce things. B.How to burn things.
C.How to help others. D.How to be green.
48.Which of the following is right?
A.Don't waste things.
B.Always throw away old things.
C.Always buy new things.
D.Buy too many things from abroad.
49.Why is it better to use a china cup and a lunch box?
A.You can burn them.
B.You can use them again.C.You can throw them away.
D.You can change them into something else.
50.The passage may come from ????.
A.a menu B.a dictionary
C.a storybook D.a magazine答案
47.D 主旨大意题。通读全文,不难发现,文章在向我们讲述如何做到环保。
48.A 细节理解题。由第三段第二句可知。
49.B 细节理解题。由第四段最后一句话可知。
50.D 推理判断题。不难发现文章不是故事,不是菜单,也不是词典中某一个单词的释义。用排除法可知应该选择D项。D
Community(社区)service means doing volunteer jobs for the public.It teaches valuable lessons about the duties of a citizen(公民).Today,in the United States,important services are provided through thousands of organizations created to meet needs not provided by government at the local,state,and national levels.These activities help to create a sense of great care for the public.
There are close connections between community service programs and civic(公民的)education in schools.At ev-ery level of school,students can be involved in community service projects.In the primary grades,one of the pur-
poses for students is to learn basic civic values that include fair play,respect for the opinions of others,and the rights and duties of a citizen in our society.By taking part in community service programs,very young children can learn how to solve problems,work in groups as leaders or group members,and accept the duties for their de-cisions and actions.Besides,children develop knowledge of their community—its leaders,organizations,social groups,and standards of civic behavior.Community service programs can provide the chances for students to learn social study skills.These include higher-level processes and skills of information collecting,critical thinking,and decision making.Community ser-vice programs also teach processes and skills for group discussions,leadership and teamwork.
Through community service programs,children can learn how people play roles in a discussion to work out the local problems.Students can volunteer to teach young children in child care centers or help in senior citizen cen-ters.
51.From the passage,we know ????play a main role in community service.
A.the adult citizens
B.the volunteer organizations
C.the students at school
D.the local and state governments52.What is the meaning of the underlined sentence in Paragraph 2?
A.Children can learn about their community at school.
B.Civic education is about knowledge of community.
C.School students can offer community service programs.
D.Communities provide chances for school civic education.
53.Which of the following must be learnt in the primary grades?
A.Basic civic values.
B.Social study processes.
C.Skills for information collecting.
D.Processes of decision making.54.What does the underlined word “These” in Paragraph 3 refer to?
A.The students.
B.Social study skills.
C.The chances.
D.Community service programs.
55.This passage is mainly about ????.
A.how the students set up community service organizations
B.how schools get involved in community service programs
C.what can be learnt by joining in community service projects
D.the volunteer jobs that the students can do in their community答案
51.B 推理判断题。从文中第一句和第三句可知志愿者组织在社区服务中起着主要的作用。
52.D 词义猜测题。由画线句所在段落内容可推知D项正确。
53.A 细节理解题。由文中第二段第三句(在小学阶段,对于学生来说,主要目的之一就是学习基本的公民价值观……)可知选A。
54.B 词义猜测题。由These后的内容可知它指代上句中的social study skills。
55.C 主旨大意题。这篇文章主要是关于通过加入社区服务项目所能学到的东西。故选C。Ⅳ.任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)
阅读短文,并按要求完成56—60题。
Experiencing life is a kind of learning. And there are several things that life has taught me and that I want to share with you.
Take care of your body.Whether you like it or not, life is unfairly biased (有偏向的) towards people who look
good. So it's important that you do all kinds of things to make you look good. I mean you should dress nicely, exercise regularly and eat healthily. If you take care of your body, you will live longer and more happily, and you may even get a pay rise in your job. You should remember that your health is always your greatest wealth.
Think in the long term.In high school I was thinking about the college. In college I was thinking about the life af-ter college. I'm designing my life and I'm making decisions today that will enable me to live the life I hope for in the future. You have to think in the long term;you have to see the“big picture”. By planning your future properly, you will live into your plans.Besides, I have something else to share with you. Be clear about the power of focus.Focus, focus, focus...Noth-ing is more important than focus. If you fail in your lifetime, maybe it's mainly because of broken focus. If you focus on the goals that are important to you, you will achieve them. What separates the winners from the losers is that the winners learn to focus on their goals.Winners just focus on achieving what is critical(极重要的) to their goals.
56题完成句子;57~58题简略回答问题;59题找出并写下最后一段的主题句;60题将文中画线句子译成汉语。
56.According to the passage, life is unfairly biased towards people who
??? ?.
57.How will you live into your plans?
??? ?
58.What separates the winners from the losers?
??? ?
59.????
60.??? ?答案
56.look good 由原文第二段可知本空填look good。
57.By planning my future properly. 由原文第三段最后一句话可知本题答案。
58.What separates the winners from the losers is that the winners learn to focus on their goals./The winners learn to focus on their goals. 由原文最后一段可知答案。
59.Be clear about the power of focus.
60.你应该记住你的健康总是/永远是你最好/棒/大的财富。
Ⅴ.词语运用(共10小题,每小题1分,计10分)
根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。
I am good at English, but my brother isn't. It 61????(make) him very sad. Are you facing the same problem with him? If so, try the following two ways.I think they are 62????(fast) and better ways!The first way is to download English songs from the Internet. It can really help improvey 63????listening ability. Listening to your favorite English songs is actually 64????useful way. Before listening, you can read the lyrics
(歌词) first to understand the meaning of the song. While you are listening, you can write some useful words 65????. If necessary, you can go to a dictionary for help.
Watching a movie is thes 66????. It's good and interesting. So choose your favorite movie before watching. It is 67????(wonder) to watch movies, and it can help you a lot! You can also imitate(模仿) the pronunciation of the 68????(actor) in the movie. To increase the number of your English words 69????know the dialogues better, have your pen and notebook ready as you may want to pick some useful words or phrases.
Do you enjoy using the two ways? I hope they can help you learn English more 70????(easy).答案
61.makes 本句前后均为一般现在时态,且主语it为第三人称单数形式,故填makes。
62.faster 由and后的better可知本空填faster。
63.your 句意:它能真正帮助提高你的听力。ability为名词,由此可知本空填形容词性物主代词your。
64.a 句意:听你最喜欢的英语歌曲确实是一种有用的方法。
65.down 句意:当你正在听的时候,你可以写下一些有用的词。固定短语write down意为“写下;记下”。
66.second 句意:看电影是第二种。
67.wonderful 本句为“It is+adj.+to do sth.”的固定句型,意为“做某事是……的”。
68.actors 句意:你也可以模仿电影里演员的发音。电影里的演员肯定是多人,故用复数形式,故填actors。
69.and 为了增加你的英语单词的数量并且更好地理解对话。由句意可知本空填并列连词and。
70.easily 本空应用副词easily修饰前面的动词短语learn English。Ⅵ.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分15分,共计20分)
A)连词成句(共5小题,每小题1分,计5分)
将所给词语连成句子,标点已给出。
要求:符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。
71.know,do,Jack London,you
?? ???
72.born,he,in America,was
???? .
73.had to,money,school,leave,to make,he
???? .
74.to,started,he,in 1893,write
???? .75.his writings,are,successful,how
??? ?!
答案
A)71.Do you know Jack London
72.He was born in America
73.He had to leave school to make money
74.He started to write in 1893
75.How successful his writings areB)书面表达(计15分)
在初中即将毕业之际,请你以张明的名义给英国笔友Brian写一封感谢信。
要点提示如下: 参考词汇:分享快乐 share happiness
要求:
(1)词数:80~100。
(2)信的开头和结尾已给出,不计入总词数。
(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。
Dear Brian,
How time flies! We have been friends for three years.I'm writing to thank you for your great help!
Three years ago,??? Hope to see you soon!
Yours,
Zhang Ming答案
B)[参考范文]????
Dear Brian,
How time flies!We have been friends for three years.I'm writing to thank you for your great help!
Three years ago,when I first went into the class,I had no friends to play with,so I always felt lonely and bored.
During the three years,you always write to me to encourage me to make more friends.You often tell me how to learn English well.When you have something happy,you can always share it with me.Thanks to you,I am not lonely any longer now.I have made lots of good friends and I become more and more outgoing now.
Great changes have taken place in Tianjin in the past years.I hope you can come and visit Tianjin.
Hope to see you soon!
Yours,
Zhang Ming课件31张PPT。 中考英语
(河北专用) 5·3综合测试卷(三)Ⅰ.单项选择(共10小题,每小题1分,计10分)
选出可以填入空白处的最佳选项。
21.Look!The kites in the sky are in different ????. Some are small and some are big.
A.sizes B.colors C.prices D.names
答案????A 句意:看!天空中的风筝大小不同。一些是小的,一些是大的。由句意可知选A。
22.People like taking photos with friends. These photos are ????good memories.
A.they B.them C.theirs D.their5·3综合测试卷(三)答案????D 句意:人们喜欢和朋友们拍照片。这些照片是他们的美好回忆。此空后有名词复数,由此可知此空为形容词性物主代词,故选D。23.It's dark.I can't see the words on the blackboard ????.
A.carefully B.clearly
C.silently D.patiently答案????B 句意:天黑了。我不能看清黑板上的字。本题考查副词辨析。carefully 仔细地;clearly清楚地;silently安静地;patiently有耐心地。
24.—How do you like the dishes?
—They ????delicious. Don't you like them?
A.sound B.feel
C.taste D.smell答案????C 句意:——你认为这些菜怎么样?——它们尝起来很美味。难道你不喜欢它们吗?由句意可知选择C。25.—I didn't see you at the beginning of the party last night.
—I ????on my biology report at that time.
A.worked B.work
C.was working D.am working答案????C 句意:——昨晚聚会开始的时候我没有看到你。——那时我正在写生物报告。本题考查动词的时态。由at that time可知用过去进行时,过去进行时的结构为:was/were+doing sth.。故答案为C项。
26.Mr Wang has left for Guangzhou.He ???? a speech there in two days.
A.gives B.gave C.will give D.has given答案????C????句意:王先生已经去广州了。他两天后将在那里发表演讲。本题考查动词的时态。根据时间状语in two days可知,发表演讲是将来的行为,应用一般将来时。27.—How can you let your daughter drive a car in the street?
—She ???? the driving licence already.
A.receives B.is going to receive
C.has received D.was received答案????C 句意:你怎么能让你的女儿在街上开车呢?——她已经拿到驾照了。由already可知用现在完成时。
28.John didn't give up looking for a job ????he got an offer from a German company.
A.until B.since C.because D.if答案????A 句意:John没有放弃寻找工作,直到他被一家德国公司聘用。本题考查时间状语从句。not...un-til...直到……才,根据句意可知答案为A项。29.Jack ???? to Canada as an exchange student last year.
A.sends B.sent C.is sent D.was sent答案????D 句意:去年杰克作为交换生被派到了加拿大。由句意可知本空考查被动语态和时态,last year为一般过去时的标志,故选择D。
30.—Could you tell me ????travelling this summer?
—We plan to go and see the beautiful sea in Sanya.
A.where your family will go
B.how will your family go
C.how your family will go
D.where will your family go答案????A 句意:——你能告诉我你家今年夏天将去哪里旅行吗?——我们计划去三亚看美丽的大海。宾语从句应用陈述句语序,根据答语可知选择A。Ⅱ.完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
The way you think may influence the way you do things.
We spent this summer with our 31????. He loved taking a walk to collect stones. One day, he bought us back-packs and 32????us to go to the mountain and carry stones with him.
We walked around the whole day. Now and then he put stones in our bags. To our surprise, he also 33????some stones out of our bags. We thought he just found the better stones.
When we returned to the house, we were very 34????. The backpacks were so heavy that we felt happy when we took them off. Yet our uncle's backpack was half empty.
“Why did you give us so many 35?????”we asked.
“I didn't. You did,”he said.“You didn't know, but I gave you a small test to test the way you think. I 36????every word you said. Whenever you said something that made me unhappy or sad, I added a stone to your bags. 37????you talked about something with positive(积极的)thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks.” The backpacks were almost full.
Your thoughts about the bad side of a situation are just 38????stones. You carry them in your minds just like the stones in your backpacks. The more negative(消极的)thoughts you have, the 39????your mind will be.
With great love, our uncle taught us one of the most important lessons in our life—the power of the 40????we think. I would never forget this lesson.
31.A.father B.uncle C.brother D.cousin
32.A.taught B.told C.made D.had
33.A.drew B.blew C.beat D.took
34.A.tired B.patient C.excited D.nervous
35.A.lessons B.tests C.stones D.bags36.A.talked back B.worried about
C.picked out D.listened to
37.A.When B.What C.Who D.Where
38.A.among B.about
C.like D.behind
39.A.happier B.heavier C.lighter D.better
40.A.life B.love C.smile D.way答案
31.B 由文章最后一段的“our uncle taught us one of the...”可知选择B。
32.B 四个选项中只有A和B后可接复合宾语, 再根据上下文内容可知选B。
33.D 句意:……他也把一些石头从我们的背包里拿出来。take...out of...意为“把……从……拿出”。故选D。34.A 句意:当我们回到房子时,我们很累了。孩子们爬山捡石头回来肯定很累,同时根据下文The back-packs were so heavy也可推断孩子们肯定很累。
35.C 孩子们看到叔叔的背包里石头少,肯定就会问“为什么你给我们这么多石头?”,故选择C。
36.D 句意:我听你们讲的每一句话。故应选D。
37.A 句意:当你们带着积极的想法谈一些事情时,我就拿出一块石头。根据句意和上句中的whenever可知选择A。
38.C 句意:你对一种境遇的消极想法就像石头一样。根据句意可知选择C。
39.B 句意:你拥有的消极想法越多,你的思想负担就越重。根据句意选择B。
40.D 由本文第一句话“The way you think may influence the way you do things.”可知本空选择D。Ⅲ.阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分)
阅读A、B、C、D四篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A
It's Time to Join the School Band!
?Students perform for their school concert.
This year would be one of our greatest years ever, but we are looking for more great young musicians!Band members must want to learn music, be part of the band team, pick their own instrument, enjoy concerts, like playing on a spring tour, enjoy parties, Saturday band classes, and more!Band is also a great way to make new friends.
As you can see, there is much more to being in the band than just rehearsals(排练). Band members have great self-confidence, improved problem-solving skills, and at the end of the year, everyone earns a trophy(纪念品)!Read through this newsletter to learn more about your own school band!
Joining Band Is EASY!
1.Go to your school's Band Demo Concert.
2.Choose any band instrument you want.
3.Show this newsletter to your parents and talk about the band.
4.Come to the New Band Parents' Night Meeting.5.Come to your first band class—you're in the band.
NEW BAND PARENTS' NIGHT MEETING
Date & Time:August 31st, 7:00 PM
Place:In the main room
All interested(有关的)band parents and students should come to a short but very important night meeting about the band. You will have a chance to sign up for(报名参加)the band at the end of this meeting.
41.The band members have band classes ????.
A.once a week B.twice a week C.once a month D.twice a month
42.The purpose of this newsletter is to ????.
A.explain why kids should join the band team B.tell us the history of the school band
C.invite kids to take part in after-school activities D.ask more kids to join the band team答案
41.A 细节理解题。由第一段中的Saturday band classes可知答案为A项。
42.D 主旨大意题。通读全文可知,这个简讯主要是为了招募更多的乐队成员。B
Rachel Carson was born in the USA on May 27,1907.Her mother,Maria Carson,had been a school teacher.She loved books.She also loved nature.She showed Rachel the beauty of nature.She also taught Rachel a deep love for books.As a quiet child,Rachel liked to read and write stories.At a very early age,she decided she wanted to be a writer some day.Her story first appeared in a children's magazine when she was ten years old.
Her first book,Under the Sea Wind came out in 1941.In 1948,Miss Carson began working on another book,The Sea Around Us.She always researched carefully when she wrote.She collected information from more than one thousand places to write The Sea Around Us.When the book came out in 1951,it won the National Book Award.It was No.1 on the best-seller list for more than a year.The Sea Around Us made Rachel Carson famous.
Rachel Carson's most famous book,Silent Spring came out in 1962.In this book,she pointed out that the use of
some kinds of pesticides(杀虫剂) like DDT would cause the number of birds to decline because it would kill them as well.Finally,in November 1969,the United States government decided that the use of DDT must stop in two years.Rachel Carson has been regarded as a great environmentalist(环保主义者) and writer.She will be remembered by the world.
43.Rachel Carson had a deep love for nature and books because of ????.
A.her father B.her mother C.her schoolteacher D.her brother
44.Rachel decided that she wanted to be a writer when ????.
A.she was very young B.she was in college C.she became a teacher D.she became famous
45.The Chinese meaning of the word “decline” in this passage is probably “ ????”.
A.增加 B.减少 C.维持 D.翻番
46.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Rachel Carson was a careful and serious writer.
B.The Sea Around Us won the National Book Award.
C.In Silent Spring Rachel said some pesticides were bad for the environment.
D.The use of DDT was stopped as soon as the book Silent Spring came out.答案
43.B 细节理解题。由第一段第二至第六句可知。
44.A 细节理解题。由第一段中的At a very early age...可知。
45.B 词义猜测题。由第三段中的because it would kill them as well可知答案为B。
46.D 推理判断题。由第三段第一句和最后一句可知,在书出版几年之后政府才决定禁止使用DDT。
C
For me, Facebook is about staying in touch with friends. It's a useful website for finding long-lost friends, ar-ranging parties and sharing photos. But that's not all:Facebook is now being used by all kinds of people for all kinds of reasons!
Do you want to play computer games?Log(登录) on to Facebook. There are now thousands of entertaining games to help you pass the time. Do you want to find cafés, cinemas and theaters in your area?Log on to Face-book pages that you can join and ‘like’,which makes it very easy to search for fun things to do near you. I think it's cool to have all the information that you want on just one website!People are now joining Facebook to make professional connections too. Either with people who do the same kind of work or with businesses that are looking for new people to work for them.
It's a pretty good idea and so many people are using Facebook these days, especially young people!They log on to Facebook to look for summer jobs. And there are hundreds of pages about sports teams, TV programmes and pop stars to look at on Facebook. Why do most young people like Facebook so much?Because Facebook makes it so easy to let the world know what they think about different things or people.
Facebook is meant for fun and shouldn't be used for saying bad things about people around us. Recently, a stu-dent made some rude and unfair comments about her classmates on Facebook and then got into trouble, so she had to leave her school at last. In fact, it really annoys me when I see somebody write nasty things about others!
It's true that Facebook is becoming a part of our daily life for many different reasons, and it can be really helpful as well as fun. But like all the other websites, we must be careful about how we use it.47.What can't Facebook help people to do?
A.To do homework. B.To share photos.
C.To stay in touch with friends. D.To find long-lost friends.
48.What can we infer from Paragraphs 2—3?
A.People use Facebook just for playing games.
B.Facebook cannot be used for business reasons.
C.It is very difficult to search for fun things to do on Facebook.
D.People who do the same kind of work can share ideas on Facebook.
49.Why does the writer think young people like Facebook so much?
A.It's a good website to read TV programme reviews.
B.They can have conversations about their interests.
C.They like using the platform to give their opinions.
D.It's the best website to find information about sports.50.What is the best title of the passage?
A.The Use of Facebook
B.The Information on Facebook
C.The Reasons of Using Facebook
D.The Suggestions for Using Facebook答案
47.A 由文章描述的人们在Facebook上可以做的事情可知选择A。
48.D 由第三段的“Either with people who do the same kind of work”可知选择D。
49.C 由第四段最后一句话可知年轻人喜欢Facebook的原因是它可以让世界知道他们对不同的事或人的看法,由此可知选择C。
50.A 从各段的段意可以看出本文主要讲的是人们对Facebook的使用情况。The brain weighs just 3 pounds, but it controls everything you do from thinking, learning, feeling even to breath-ing and your heart beating. Even though the brain is just 2% of your body weight, it uses around 20% of all your energy in your body. That is a lot for such a small organ(器官). There are about 100 billion tiny, tiny little cells(细胞) in your brain. There are so many that it would take you over 3,000 years to count them all!
Your brain stops growing when you're 18, but it actually keeps on developing and learning new things. So your parents are really super smart! You won't be able to fool them! Believe it or not, your brain NEVER stops work-ing. Even during sleeping, the brain works for long-term memory establishment(建立). It is realized that the brain is the second organ in the body like the heart that never stops during human lives.
So everyone should be proud of such a gift of nature.
51.In Paragraph 1, the writer wants to tell us ????.
A.eyes and muscles react quickly B.the brain controls everything in your body
C.the computer is the best thing in the world D.the brain is more powerful than any computer52.In Paragraph 2, the underlined word “That” refers to(指的是) ????.????
A.the body weight B.2% of the body weight
C.all energy in the body D.around 20% of the energy in the body
53.Which is RIGHT according to the passage?
A.The brain doesn't work during sleeping.
B.The brain is the only organ that never stops.
C.The brain keeps growing during human lives.D.The brain keeps on developing during human lives.
54.Which word can best describe the brain according to the passage?
A.Magic. B.Quick. C.Light. D.Developing.
55.In which magazine can the passage be found most probably?
A.Business Weekly B.Medicine C.Science D.Sports答案
51.D 主旨大意题。作者在第一段是想要告诉我们 “事实上,大脑比任何电脑都要强大”。故答案选D。
52.D 词义猜测题。That是指around 20% of the energy in the body。故选D。
53.D 细节理解题。由第三段第一句可知D选项是正确的。
54.A 推理判断题。magic “不可思议的”;quick“快的”;light“亮的”;developing“发展中的”。根据文章的描述,大脑很神奇,故答案选择A。
55.C 推理判断题。题目意为“这篇文章最可能在哪一种杂志中被发现?”很明显是在科学杂志中,故答案选择C。
Ⅳ.任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)
阅读短文,并按要求完成56—60题。
Do you know“Moser lamp”?Do you believe that plastic bottles and water can be used as lamps? A Brazilian scientist, Alfredo Moser, has invented a way to light a house without electricity.A plastic bottle and some water are all the materials that a “Moser lamp” needs. First a hole must be made in the roof(屋顶), and then the water-filled bottle should be pushed into the hole. In this way, the sunlight can be reflected(反射)into the room through the water-filled plastic bottle.
In 2002, the country's blackouts(断电)happened a lot. In order to light his room without electricity, Mr. Moser started doing experiments. Once, his boss suggested that he should try a plastic bottle filled with water which can light dry grass in the sun. This helped Moser and soon he worked out the lamp.
This invention has been used all over the world.It is lighting up the world now. Moser's lamps have been used in over 140,000 houses in the Philippines, and they have been used in 15 other countries too. This invention had been used in over a million houses by the end of 2015.
He says he has never thought that his invention can be so popular. But he feels very proud when thinking of peo-ple using it. It is true that Alfredo Moser has changed the life of a large number of people. 56、57题完成句子;58题简略回答问题;59题找出并写下全文的主题句;60题将文中画线句子译成汉语。
56.A “Moser lamp” needs????.
57.The sunlight can be reflected into the room ????.
??? ?
58.Who gave Mr. Moser a suggestion while he was doing experiments?
??? ?
59.??? ?
60.??? ?答案
56.a plastic bottle and some water 由原文第二段第一句话可知。
57.through the water-filled plastic bottle 由原文第二段最后一句话可知。
58.His boss. 由文章第三段的“Once, his boss suggested that he should...”可知他的老板曾给他提建议。
59.A Brazilian scientist, Alfredo Moser, has invented a way to light a house without electricity. 本文主要介绍了一位科学家发明不用电的照明工具的过程。
60.这项发明已在全世界范围内被使用。 注意该句为被动语态。
Ⅴ.词语运用(共10小题,每小题1分,计10分)
根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。
Willow Shields is 61???? American film actress. She wasb 62????on June 1st,2000 in Albuquerque, New Mexi-co.
Willow got her 63????(one) job in 2008 and she acted in a 7-minute short film with her sister. Later, she acted in many movies. Her most famous role is Prim in the movie The Hunger Games. She worked hard for the movie and she read the book 64????(careful) before acting. Willow did 65????well that the director said,“I've never met any actress who worked 66????(hard) than her. We were very lucky to have her.” Willow also 67????(win) a lot of awards because 68????the movie.
Willow makes use of every chance to enrich 69????(she). She especially loves reading. Besides, she is also warm-hearted. In her free time, she often volunteers to send out food to homeless 70????(family).答案
61.an 薇洛·西尔德斯是美国的一个女电影演员。本空填不定冠词an。
62.born 她出生在2000年6月1日。由句意可知本空填born。
63.first 薇洛在2008年得到了她的第一份工作。由句意可知本题填序数词first。
64.carefully 本空应用副词carefully修饰前面的动词短语read the book。
65.so 薇洛表现得如此好以至于导演说:“我从来没有遇到过比她工作更努力的女演员。”固定句型“so...that...”意为“如此……以至于……”。66.harder 由本空后的than可知填harder。
67.won 由前文的时态可知本空应用一般过去时态,故填won。
68.of 固定短语because of 意为“由于”,故本空填of。
69.herself Willow利用每一次机会来充实她自己。由句意可知本空填反身代词herself。
70.families 在她空闲的时间,她经常自愿给无家可归的家庭分发食物。由句意可知本空填families。
Ⅵ.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分15分,共计20分)
A)连词成句(共5小题,每小题1分,计5分)
将所给词语连成句子,标点已给出。
要求:符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。
71.tea, cup, a, of, let's, have
??? ?.
72.you, money, afford, can, how much
? ????73.are, music, in the city, clubs, there, many
?? ??.
74.teachers, kind and honest, to, the book, us, be
??? ?.
75.might, think, it, he, enjoy, I
?? ??.答案
A)71.Let's have a cup of tea
72.How much money can you afford
73.There are many music clubs in the city
74.The book teaches us to be kind and honest
75.I think he might enjoy itB)书面表达(计15分)
良好的生活与学习习惯对我们的成长是非常重要的。请从以下的习惯中选择一个你以前做得不够好,但现在已具备的好习惯,谈一谈你养成这个习惯的过程及收益。
要求:1)不使用真实的校名、人名等相关信息;
2)内容完整,书写整齐;
3)80词左右;
4)文章的开头已给出,但不计入总词数。My good habit
????is my good habit.
?? 答案
B)[参考范文]
My good habit
Early to bed and early to rise is my good habit.Two years ago,when I was a Grade 7 student,I liked reading books in bed.Every day after I finished my homework,I lay in bed until midnight.The next day I couldn't get up on time.I used to be late for school,and I felt tired in class.It was too bad.With the help of my teacher and my parents,I gave up the bad habit.Ever since then,I go to bed early and get up early.I never go to school late again.As a result,I'm much stronger and doing better in my studies now.课件34张PPT。 中考英语
(河北专用) 5·3综合测试卷(二)Ⅰ.单项选择(共10小题,每小题1分,计10分)
选出可以填入空白处的最佳答案。
21.I want sweet milk.Put some ????in my cup,please.
A.ice B.soup C.salt D.sugar
答案????D 句意:我想要甜牛奶。请往我的杯子里放些糖。本题考查名词辨析。由题干中的sweet(甜的)可知选sugar(糖),故答案为D项。
22.—This book on idioms is interesting.I'd like ????;where did you buy it,Simon?
—In the Amazon Bookstore.
A.it B.this C.that D.one5·3综合测试卷(二)答案????D 句意:——这本有关成语的书很有趣,我想要一本,你在哪里买的,Simon?——在亚马逊书店。本题考查代词的用法。it指代前面提到的物,即同类同物;this这个,近指;that那个,远指;one指同类不同物。根据题意选D项。23.The more careful you are, the ???? mistakes you will make.
A.less B.more C.fewer D.better答案????C 句意:你越细心,你犯的错会越少。本题考查“the+比较级,the+比较级”的特殊句式,意为“越……越……”。mistakes为可数名词复数,故选C。
24.All passengers ????go through safety check before they take a plane.
A.can B.may C.must D.ought答案????C 句意:所有乘客在乘飞机前必须经过安检。本题考查情态动词。can 能,会;may 可以;must 必须;ought后面需加to,表示应该。25.—Excuse me, look at the sign “NO SMOKING”.
—Sorry, I ????it. I will stop at once.
A.don't see B.won't see
C.wasn't seeing D.didn't see答案????D 句意:——打扰了,看那个标志“禁止吸烟”。——对不起,我(刚才)没有看到它,我会马上停下来的。由句意可知本句时态为一般过去时,故选择D。
26.—Amy, I called you yesterday evening, but nobody answered the phone.
—Oh, I ???? a walk with my mother at that time.
A.take B.took C.am taking D.was taking答案????D 句意:——埃米,我昨天晚上给你打电话了,但是没有人接。——哦,那时我正在和我妈妈散步。由时间状语at that time可知此空时态应为过去进行时。故选择D。27.—Lily,why are you still here? School is over for half an hour.
—Because I ???? my task yet.I still need one more hour.
A.won't finish B.didn't finish
C.haven't finished D.hadn't finished 答案????C 句意:——莉莉,你为什么还在这里?已经放学半个小时了。——因为我还没完成我的任务。我还需要一个小时。本题考查动词的时态。由句意可知,到目前为止还没有完成任务,且对现在造成了一定的影响,应用现在完成时。同时,副词yet常用在现在完成时的否定句或疑问句中。故选C项。
28.The lady ???? dancing in her sixties, and she is really good at it.
A.dressed up B.looked up C.took up D.put up答案????C????句意:那位女士在她60多岁时对跳舞产生了兴趣,并且她真的很擅长跳舞。A项意为“装扮”;B项意为“查阅”;C项意为“开始做”;D项意为“搭建,张贴”。29.Look at our new school.It ????last year.
A.built B.was built
C.is built D.will be built答案????B 句意:看我们的新学校。它是去年建成的。本题考查动词时态和语态。本句中it指代学校,与动词build构成被动关系,故此处应该使用被动语态。依据last year可知应该使用一般过去时的被动语态。
30.—Excuse me, sir. Could you tell me ?????
—It arrives at 6:15 in the afternoon.
A.if the plane arrived in London B.when the plane arrives in London
C.how the plane will arrive in London D.what time does the plane arrive in London答案????B 句意:——先生,打扰一下。你能告诉我这架飞机什么时候到伦敦吗?——下午6:15到。根据宾语从句应用陈述句语序以及答语中的时间可知选B。Ⅱ.完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Have you ever had a day when everything goes wrong?Not too long ago,I was having one of those days.In low spirits,I was unhappy and 31????.I was thinking about my problems.After all,no one else was 32????the same problems as I was.
I expressed my sad 33????to my mother,hoping for some pity.Instead,she said,“I heard Lily was having a diffi-cult day, 34????.Why don't you make her some cookies and we'll take them to her this afternoon?”I didn't re-ally want to,but decided that I didn't want to go back to my own problems just yet.I made the 35????and placed them on a plate.Then I made a card with a sunflower on it and wrote a small warm and sweet note.
36????,we dropped in at my friend's house.I went to the door and rang the bell.Soon,Lily came to the door.She didn't expect our visit.So she looked at us in surprise.Before she could say 37????,I rushed,“I heard that you were having a hard day and decided to bring you something.I hope your day goes 38????.”The look on Lily's face was getting bright in that small act.It was as if a dark sky suddenly shined with the golden rays of the sun.Her day was 39????.
I got back into the car and for some reason,I felt a lot better myself.That day I experienced the truth“Those who bring 40????to the lives of others cannot keep it from themselves.”
31.A.excited B.angry C.pleased D.sad
32.A.experiencing B.expecting
C.exercising D.explaining
33.A.plan B.idea C.state D.result
34.A.also B.too C.either D.neither
35.A.hamburgers B.cookies C.cakes D.bread
36.A.That morning B.That evening
C.That afternoon D.That night37.A.anything B.something
C.nothing D.everything
38.A.bad B.well C.worse D.better
39.A.cheered up B.waken up C.turned up D.cleaned up
40.A.a cookie B.sunshine C.a present D.help答案
31.D 设空处是跟unhappy并列的,因此应填sad“悲伤的”。
32.A 句意:毕竟没有别人和我一样在经历同样的问题。experience经历,遭受。
33.C 句意:我向妈妈表达了我的悲伤,期望她的怜悯。state“状态”符合题意。
34.B too表示“也”,置于句末,用于肯定句中。
35.B 与上文中的some cookies呼应,故选cookies。
36.C 由上一段中的“we'll take them to her this afternoon”可得出答案。37.A anything任何事情。结合语境“在她说任何话之前”可知,选anything。
38.D go better变得更好,符合作者去看Lily的目的:希望在拜访之后,她的心情能好起来。
39.A 由上文中的“The look...was getting bright”和“a dark sky suddenly shined with the golden rays of the sun”可知Lily高兴起来了,与cheer up的意思一致。
40.B 句意:那些带给他人阳光的人,阳光也不会远离他们。
Ⅲ.阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分)
阅读A、B、C、D四篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A
Most people in Poland have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to have a rest but they try to do something more pleasant most of the time. They have many different hobbies which help them to forget about everyday problems.Most Polish people like traveling. They search for new places which they have never been to. Some prefer climbing mountains. Others go to the sea or lakes where they can have a sunbath and swim.
Many people also like to do sports in their free time. They are completely mad about football, which seems to be the Polish national sport. Football fans try to support their team by donating(捐献)millions of money.
Watching sport, as well as practicing it, is a good way to relax. Taking part in sporting activities is very good for health. Many people, especially the young men, like keeping fit and they often go to the gym to have bodybuild-ing classes.
People in Poland have many other recreational(娱乐的)habits. In their opinion, their happiness depends just on
how they spend their free time.
41.The second paragraph mainly tells us about ????.
A.how people in Poland spend their free time B.where people in Poland go to travel
C.the best season to travel in Poland D.the best place to visit in Poland42.According to people in Poland, happiness depends on ????.
A.how people spend their free time
B.people's living habits
C.how much money people have
D.people's opinions on life答案
41.B 主旨大意题。第二段主要介绍了波兰人去旅游的地方。
42.A 细节理解题。由文章最后一句可知,对波兰人来说快乐取决于怎样度过空闲时间。B
I think it's hard for a teenager to live in the modern society. For example, how to go to school is a problem I of-ten worry about. Every afternoon, my father picks me up at the gate of our school. Many parents pick up their children, too. Most of them drive private cars. Of all the cars, Anna's father's car is the best. Anna seems to have a very rich father. She always has beautiful dresses, shoes and bags. Besides these, she is also very beauti-ful. But she has no friends at school. When other students are playing, she never joins them. I don't like her be-cause she is too perfect. It makes me uncomfortable to make friends with her. She seems to have everything.
One afternoon, when I walked to my father's car, I saw a small thing fall out of Anna's bag. So I called her quickly. However, she didn't look back and kept going. I felt very angry with her.
During the dinner, my father asked me, “Why do you look unhappy?”“Today I saw something fall out of Anna's bag, so I called her. But she didn't answer me. She is arrogant,”I said angrily.
“Oh, I know that girl. She has no friends and is unhappy because she was born deaf. I'm sure that she didn't hear you.”
What my father said suddenly woke me up. Because she is deaf, she does not talk or play with anyone at school. She seems to have everything, but in fact she doesn't. Even the perfect man has his weaknesses.
43.The writer goes home ????every afternoon.
A.by bus B.on foot C.by car D.by subway
44.The writer doesn't like Anna because ????.
A.Anna seems to be the best in everything
B.Anna is the most excellent student in their school
C.Anna doesn't want to be the writer's friend
D.Anna's father is richer than the writer's45.Anna didn't look back and kept going because she didn't ????.
A.like the writer
B.hear the writer at all
C.see the small thing fall out
D.want to get back the small thing
46.Which of the following is true according to the passage?
A.Many students like Anna very much.
B.The writer's father knows Anna is a deaf girl.
C.Anna has everything she wants.
D.Anna is very happy though she is deaf.答案
43.C 细节理解题。由第一段第三句以及第二段第一句可知答案。
44.A 细节理解题。第一段中的“I don't like her because she is too perfect.”与选项A“Anna seems to be the best in everything”意思最相近。
45.B 细节理解题。由第五段可知她没有回头并继续往前走是因为她根本听不见作者在叫她。
46.B 推理判断题。由第一段的“But she has no friends at school. When other students are playing, she nev-er joins them.”可知A项是错误的;由第六段的 “She seems to have everything, but in fact she doesn't.”可知C项是错误的;由第五段的“Oh, I know that girl. She has no friends and is unhappy”可知D项是错误的。C
Teens want structure in their lives,which means they want their lives well-planned.To begin building structure,teens need love and trust.They need to know their parents are there to give them needed love and support(支持).Teens want to be sure that nothing can prevent parents from shouldering their responsibility for them—not their growing maturity(成熟),misbehavior,nor anger at something they have done.Teens want parents to keep control
while allowing them to make some decisions.
There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close.One way is to spend time together.Parents often mistake their teens' increased interest in friends for a disinterest in the family.
Teens would like to spend more time doing things with their parents,but watching TV is not counted as spending time together.As your teens mature,it is important that you and your teens spend time alone together,one to one.Your teens need time to talk to you alone without any other family member present.
Talk with your teens about their interests and concerns.Make sure you really show interest in what is happening.When talking with your teens,give full attention and do not stop them.The way to help your teens become adults is to let your teens into your world.Sharing your emotions and con-cerns with your teens is important.Avoid causing needless worry.
Trust your teens.Don't expect the worst.Hope for the best.Telling your teens you don't like their friends will cause the teens not to bring their friends home.If something should go wrong,believe that your teens didn't do it on purpose.
It is very important that you treat your teens with respect.Teens need the same respect adults show for total strangers.Don't talk down to your teens.
You need to be supportive of your teens.What may be a small problem to you may be troubling to your teens.Teens don't have the experiences that adults have had.Let the teens know that you understand how much it hurts when something happens that is upsetting or hurtful to them.As they mature,they can look back at some prob-lems they had and laugh at having been upset by something that now seems unimportant.
The most important things to remember are:talk with your teens,listen to their worries and offer suggestions when needed.This will help your teens to live a well-organized life.47.According to Paragraph 1,teens ????.
A.can control themselves B.expect direction and freedom
C.don't know how to make decisions D.don't have responsibility for the family
48.The underlined part “counted as” in Paragraph 3 probably means “ ????”.
A.compared with B.used as C.connected with D.regarded as
49.To help teens organize their lives,parents should ????.
A.invite their teens' friends home B.leave their teens' problems alone
C.share their feelings with their teens D.pay little attention to their teens' daily lives
50.What is the best title of the passage?
A.Training Teens to Become Responsible Adults
B.Helping Teens to Build Reasonable Structure
C.Improving the Relationship with Your Teens
D.Stepping into Your Teens' Secret World答案
47.B 推理判断题。从第一段最后一句可知,青少年希望家长在允许他们做决定的同时又能给予他们控制和引导。故选B。
48.D 词义猜测题。从第三段第一句可知青少年想要和父母一起共度时光,但看电视不能视为共度时光。A:与……相比;B:用作;C:与……有联系;D:视为。
49.C 细节理解题。从第五段第二句可知父母和孩子分享自己的情感和关注的事情很重要,故选C。
50.B 主旨大意题。根据全文内容和首尾段可知本文是给父母建议,帮助自己的孩子建立合理的生活结构。故选B。D
Are you curious about how busy students are in the United States? Well, we are always busy. We have a lot of homework, but not as much as Chinese students. But we are not just busy working on our studies. As the saying goes,“All work and no play makes Jack a dull boy.”
First, we have after-school clubs. We finish school early,around 2:40 p.m. Then we go to our clubs from 3 p.m.
to 4 p.m. There are several kinds of clubs, such as those for arts, sports and culture. I love after-school clubs be-cause I can learn something and socialize with others.
Another kind of common after-school activity is playing on school sports teams. These teams train hard so they can win games against other teams during the competitive season. I have a friend who is on a girl's basketball team. It is basketball season now, so she trains every day after school from 3 p.m. to 8 p.m. There is just a one-hour break.
The school band's rehearsal(排练)period is also held after school. I am in a school band. We rehearse once a week every Monday from 4 p.m. to 7 p.m.Finally, many of us do volunteer work on the weekend. We need 15 to 20 volunteer hours each semester(学期)in order to graduate. I often go to the food bank, which is a food donation organization, to work as a volunteer. I'm usually pretty tired after I finish volunteering each week. The work is sometimes boring, but I know I'm working for the good of society. So I enjoy it.
51.Why does the author like after-school clubs?
A.Because she finishes school early.
B.Because there are different kinds of clubs.
C.Because she enjoys learning and talking with others.
D.Because she doesn't have anything better to do.
52.What is the purpose of the training of the school sports teams?
A.To keep them busy after school. B.To help them socialize with each other.
C.To win games during the competitive season. D.To help them get scholarships(奖学金).53.Which of the following after-school activities is necessary for graduation?
A.The arts club. B.The sports team.
C.The school band. D.Volunteer activities.
54.How many after-school activities are mentioned in the passage?
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
55.What is the main idea of the passage?
A.American students learn more than Chinese students.
B.There are better after-school activities in the US than in China.
C.School activities are popular in the world.
D.American students are busy with activities after school.答案
51.C 细节理解题。由第二段最后一句可知作者可以学到一些知识并与其他人进行交流。
52.C 细节理解题。由第三段第二句可知在学校的运动队训练是为了在赛季里可以击败其他队。
53.D 细节理解题。第五段第二句告诉我们,为了毕业,我们必须每学期做15到20小时的志愿者活动。
54.C 推理判断题。第二、三、四、五段分别提到了课外活动的种类:课外俱乐部、运动队的训练、乐队排练、志愿者工作,共四项。
55.B 主旨大意题。通观全文和第一段第三、四句可知“我们有很多作业,但不像中国学生那么多。但我们不仅仅关注学习”可知选B。Ⅳ.任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)
阅读短文,并按要求完成56—60题。
Have you ever had problems in your life and don't know how to be happy?If so, you will find Being a Happy Teenager useful. The book is written by Andrew Matthews, an Australian writer.
Andrew Matthews is a writer, cartoonist and speaker. His books are very popular and they have been translated into 20 languages.
In his book, Matthews tells us how to have a happy life and answers the questions from teenagers.
There are many topics such as parents and friends, and the book says we should stop being angry and forgive. The book tells us a lot of useful skills, for example how to put what you have learned into pictures of your mind to make your memory better. Many teenagers think that happiness comes from good exam marks or praise from other people, ???? you can still be happy when there are no such“good” things.
Success comes from good attitudes. If you learn from problems, you will have success in the future.Some schoolboys have problems, such as being too tall or too short. But Matthews tells us happiness comes from thinking about things in positive ways.
If you are tall, people can notice you and you can get a better view of the screen when seeing a movie;if you are short, your clothes take less room in your bedroom. In a word, you should choose to be happy.
56题完成句子;57题在文中的横线上填写一个恰当的单词;58、59题简略回答问题;60题将文中画线句
子译成汉语。
56.You will find Being a Happy Teenager useful if you don't know
??? ?.
57.??? ?
58.What is Andrew Matthews?
??? ?
59.Where does happiness come from according to many teenagers' opinion?
??? ?
60.??? ?答案
56.how to be happy 第一段第二句中的so指代的内容为前句,故此空填how to be happy。
57.but 句意:许多青少年认为快乐来自好的考试分数或其他人的赞扬,但是没有那样的“好”事时你仍然可以快乐。由句意可知此空填but,表转折。
58.Andrew Matthews is a writer, cartoonist and speaker. 由第二段第一句可知。
59.They think that happiness comes from good exam marks or praise from other people. 由第四段可知本题答案。
60.如果你从问题中学习,那你将来会取得成功。
Ⅴ.词语运用(共10小题,每小题1分,计10分)
根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。
Several Asian hospitals are doing experiments with tele-medicine. Tele-medicine 61????(allow) doctors to“see” patients in different places through high-speed communication networks(网络). The way of video meet-ing lets them see and talk 62????each other. Blood pressure(血压)and body temperature are 63????(direct)
shown on computers.Tele-medicine is already widely 64????(use) in some places such as the United States. Tele-medicine has been slow to reach Asia because of 65????(it) high costs, besides other reasons. The Chinese University of Hong Kong's medical school has joined 66????hospital in Beijing. And Thailand is 67????(build) a tele-medicine sta-tion connecting 20 areas. Tele-medicine will do good top 68????because doctors from different places can give their medical advice. The help is quite importanti 69????the disease is an unusual one. As tele-medicine devel-ops better, its costs will be 70????(low) and it will become very popular in the medical field.答案
61.allows 根据前后文可知此处用一般现在时态,本句主语为tele-medicine,故本空填allows。
62.to/with????句意:视频会议的方式让他们看见彼此并互相交谈。固定短语talk to/with意为“和某人谈话”,故本空填介词to或with。
63.directly 本空用副词directly修饰shown,故填directly。64.used 句意:远程医疗已经被广泛应用在一些地方,比如美国。由句意可知本句为被动语态,故填used。
65.its 由于它的高花费,远程医疗到达亚洲很慢。由句意可知本空填形容词性物主代词its。
66.a 本空用不定冠词a表泛指。
67.building 句意:泰国正在建一个连接20个地区的远程医疗站。由句意可知本空用现在进行时态,故填building。
68.patients 句意:远程医疗将会对病人有好处,因为来自不同地方的医生可以给医学建议。由句意可知本空填patients。
69.if 句意:如果疾病是很不寻常的一种,这个帮助就十分重要了。由句意可知本空填if,意为“如果”。
70.lower 随着远程医疗发展得更好,它的花费会更低。由句意可知本空填lower。Ⅵ.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分15分,共计20分)
A)连词成句(共5小题,每小题1分,计5分)
将所给词语连成句子,标点已给出。
要求:符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。
71.have, any, do, dreams, you
?? ???
72.will, who, to, thanks, give, you
???? ?
73.the, some, there are, bookcase, books, in
???? .
74.happier, us, and, sports, make, smarter
???? .75.should, I, you, think, read, books, more
???? .答案
A)71.Do you have any dreams
72.Who will give thanks to you
73.There are some books in the bookcase
74.Sports make us happier and smarter
75.I think you should read more booksB)书面表达(计15分)
请仔细观察下面的图片,并根据所给提示和要求写一篇短文。
学习方法、自我反思、合作交流、同伴互评是学习过程中几个重要的方面。其中,有效的学习方法能使你的学习境界大开,让学习成为一种享受。
在你初中三年的学习过程中,你一定会有一些好的学习方法与你的同伴分享,请按以下要求写一篇短文,内容须包含以下要点:
●your good learning method(s)●an experience that you helped your partners
●your thoughts and feelings答案
B)[参考范文]????
Good learners must have good ways.Discussing in a group really helps me have a better understanding of what I've learned.It broadens our mind and gives us more chances to express our thoughts.
Shy and nervous,my classmate Jeff used to hide himself behind books.Answering questions in public was quite a difficult job for him.Once our math teacher asked us to solve a difficult problem.I encouraged Jeff to discuss his idea with us and we found his way was so creative.Then we advised him to write his answer on the blackboard and explain it to us.Believe it or not,he did it and we saw his great improvement after that.
Discussing in a group not only makes me enjoy the happiness of being a good learner but also deepens the friendship between Jeff and me.Knowledge comes from communicating and questioning.By discussing,we learn more wisely and better.