阅读理解专题
【2019年】
A
Experiencing China
Mike, Canada
I spent three months with my host family(接待家庭) in China. It was a lifetime experience. I was able to experience Chinese living and culture
from basic Tai Chi to Beijing Opera. I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital. Now I have a better understanding of Chinese culture.
Joanna, Australia
I stayed with my host family for five months. My host mother is a Chinese teacher and she is really warm-hearted. With her help
my Chinese has improved a lot. And I have got used to a new culture. My favorite part of the experience was sharing my feelings in China with her.
Bill, America
My host mother is a wonderful cook! She makes me all kinds of traditional Chinese dishes. They are tasty and I like them very much. Just like me
my host parents love to learn about different cultures. They often ask me questions about life in America.
Cindy, Germany
Recently I took part in a program to study Chinese. I lived with a host family in China for six months. My host sister is a really hardworking student. It was amazing to see how she made progress in English. And a close relationship has developed between us.
21. Who visited a traditional Chinese medicine hospital?
A. Mike. B. Joanna. C. Bill. D. Cindy.
22. How long did Joanna stay with her host family in China?
A. Three months. B. Four months.
C. Five months. D. Six months.
23. Cindy thinks her host sister is .
A. a wonderful cook B. a responsible doctor
C. a warm-hearted teacher D. a hardworking student
B
Blue Lightning
Sally loved cars more than anything else. This spring she thought of building a go-kart to enter for the Go-Go Race. So she asked her dad for help.
“Well,” he said. “How about this: you do some research first and then come back to me with a design.”
A week later Sally brought her notes and drawings to Dad. She named her go-kart “Blue Lightning”. Dad looked over her work, thinking. “Well, that’s interesting,” he said. “Have a try. Just build Blue Lightning as you’ve designed.”
Over three weekends of hard work, Sally turned her design into a real, working go-kart and painted it light blue. Dad asked her to take it for a test drive. Sally agreed.
After she did that, Sally drove back to Dad. “Well,” she said. “Now I know why you wanted me to have a test drive.”
“Oh, do you?” he said. “Please share.”
“When I drove fast, there was a lot of pushback,” she said. “I think it’s because of the lightning bolt (闪电) shape.”
“Very good!” Dad said.?
“So, why didn’t you tell me about that problem in the first place?” Sally asked.
Dad laughed. “Where’s the fun in that? If you give a man a fish, he’ll eat for a day. But if you teach a man to fish, he’ll eat for a lifetime.”
Sally said, “I see. Anyway, designing is half the fun!”
Dad smiled. “Good. Sometimes, learning happens during the process. We learn how to do something right by doing it a few times first and making mistakes along the way.”
That encouraged Sally and she worked even harder. When she showed Dad her new go-kart, he nodded with pride.
Finally came the race. Sally wasn’t worried about whether she would win—in her mind, she had already won, by building something better than ever before.
24. Sally thought of building a go-kart to .
A. practice driving B. enter for a race
C. play with friends D. do some research
25. What did Sally’s dad ask her to do after she built the go-kart?
A. To have a test drive. B. To take a good rest.
C. To give it a cool name. D. To paint it light blue.
26. Sally’s story mainly tells us that .
A. winning a race is important
B. fishing brings us a lot of fun
C. driving experience is necessary
D. learning happens during the process
C
Sometimes it seems that time is flying. Perhaps it doesn’t need to feel this way. Our experience of time can be possibly changed. By understanding the psychological (心理学的) processes behind our different experiences of time, we might be able to slow down time a little.
One basic law of psychological time is that time seems to slow down when we’re exposed(接触) to new environments and experiences. The law is caused by the relationship between our experience of time and the amount of information our minds process. The more information our minds take in the slower time seems to pass.
It follows, then, that we have different experiences of time in different situations. In some situations, our life is full of new experiences. Our minds process a lot of information and time seems to slow down. In other situations, we have fewer new experiences and the world around us becomes more and more familiar(熟悉的). We become insensitive to our experience, which means we process less information, and time seems to speed up.
How can we slow down time? Here are two suggestions.
Firstly, since we know that familiarity makes time pass faster, we can expose ourselves to as many new experiences as possible. We can give ourselves new challenges, meet new people, and expose our minds to new information, hobbies and skills. This will increase the amount of information our minds process and expand (增加) our experience of time.
Secondly, and perhaps most effectively, we can give our whole attention to an experience-to what we are seeing, feeling, tasting, smelling or hearing. This means living through our senses rather than through our thoughts. For example, on the way home, focus your attention outside of yourself, instead of thinking about the problems you have to deal with. Look at the sky, or at the buildings you pass, traveling among them. This open attitude to your experiences helps take in more information and also has a time-expanding effect.
To a certain degree, we can understand and control our experience of time passing. It’s possible for us to slow down time by expanding our experience of time.
27. According to the writer, we can expand our experience of time by .
A. going to bed on time B. traveling to new places
C. having dinner as usual D. printing the same materials
28. What can we learn from the passage?
A. Being familiar with the world around helps us get more information.
B. Understanding psychological time makes life pass more quickly.
C. We can take in more information by living through our senses.
D. We should build a stronger relationship between time and us.
29. Which of the following would be the best title for the passage?
A. Slow Down Time B. Only Time Will Tell
C. Race Against Time D. Time Will Not Come Twice
D
How Much Can We Afford to Forget?
In 2018, Science magazine asked some young scientists what schools should teach students. Most said students should spend less time memorizing facts and have more space for creative activities. As the Internet grows more powerful, students can access (获得) knowledge easily. Why should they be required to carry so much of it around in their heads?
Civilizations(文明)develop through forgetting life skills that were once necessary. In the Agricultural(农业的)Age, a farmer could afford to forget hunting skills. When societies industrialized, the knowledge of farming could be safe to forget. Nowadays, smart machines give us access to most human knowledge. It seems that we no longer need to remember most things. Does it matter?
Researchers have recognized several problems that may happen. For one, human beings have biases(偏见),and smart machines are likely to increase our biases. Many people believe smart machines are necessarily correct and objective, but machines are trained through a repeated testing and scoring process. In the process, human beings still decide on the correct answers.
Another problem relates to the ease of accessing information. When there were no computers, efforts were required to get knowledge from other people, or go to the library. We know what knowledge lies in other brains or books, and what lies in our heads. But today, the Internet gives us the information we need quickly. This can lead to the mistaken belief-the knowledge we found was part of what we knew all along.
In a new civilization rich in machine intelligence, we have easy access to smart memory networks where information is stored. But dependency on a network suggests possibilities of being harmed easily. The collapse of any of the networks of relations our well-being(健康)depends upon, such as food and energy, would produce terrible results. Without food we get hungry; without energy we feel cold. And it is through widespread loss of memory that civilizations are at risk of falling into a dark age.
We forget old ways to free up time and space for new skills. As long as the older forms of knowledge are stored somewhere in our networks, and can be found when we need them, perhaps they’re not really forgotten. Still, as time goes on, we gradually but unquestionably become strangers to future people.
30. ·Why are smart machines likely to increase our biases?
A. Because they go off course in testing and scoring.
B. Because we control the training process on them.
C. Because we offer them too much information.
D. Because they overuse the provided answers.
31. The ease of accessing information from the Internet ·
A. frees us from making efforts to learn new skills
B. . prevents civilizations from being lost at a high speed
C. misleads us into thinking we already knew the knowledge
D. separates the facts we have from those in the smart machines
32. The word "collapse" in Paragraph 5 probably means‘‘—,,·
A. a sudden failure B. the basic rule
C. a disappointing start D. the gradual development
33. What is the writer's main purpose in writing this passage?
A. To question about the standards of information storage.
B. To discuss our problems of communication with machines.
C. To stress the importance of improving our memorizing ability.
D. To remind us of the risk of depending on machines to remember.
【2018年】
A
Roger: Hi, there!It was my 15th birthday last Saturday. Some of my friends and Alan.my cousin, came to celebrate it. Everyone brought me a gift, we played games,sang songs and had a big birthday cake. It was really a wonderful day! Did you do anything special last week?
Jessica: Yes, my class were on a school field trip last week. First, we went to the University of North Carolina to learn about the history of its basketball team. Many basketball stars were students there. Then we visited a museum. We learned about how the plane was invented and took many pictures there.
Sara: Well, I was lucky enough to go to a conference(会议) on charity(慈善) last Wednesday. I was excited to meet a lot of kind people there. One of them was a boy named Richard. He spoke at the conference about the charity work that he had done in the past few years.
Martin: It was a different week than usual, Last Thursday, my school band(乐队) went to Atlanta to perform in a competition. I played the violin and we won a prize! On Friday we went to the Georgia Aquarium and got to see different kinds of sea life from over the world. It was really cool!
21. When did Roger have his birthday party?
A. Last Wednesday B. last Thursday
C. Last Friday D. Last Saturday.
22. Who went on a school field trip last week?
A. Alan. B. Jessica C. Sara D. Richard.
23. Martin went to Atlanta
A. speak at a conference B. organize a party
C. perform in a competition D. visit a universityB
A Beautiful Moment
When I was in high school. I worked part-time helping Dad sell fruits and vegetables at a market. One day, as I was preparing the fruits. A little boy came by with his mom and sister. He was about eight years old,and the girl. five or six. They were looking the fruits in front of me. I heard the kids say to their mom(in French),"They're good!" I knew it was French. Because I can speak and understand it.
Then I noticed how mom was picking the fruits. At first I thought she was really looking at the fruits because she was facing them. But then I noticed how much she had to feel and smell each one as she picked them out. And often asked her son if it looked okay, but looked way above where his face was. Putting what I saw together, I was sure she was blind.
Both of the kids continued to help their mom pick out the fruits. The son made sure the fruits were not obviously bad, and the daughter handed them to her mom. The woman then felt each one and smiled, and the daughter would put them into their basket. The kids were smiling while helping their mom pick the fruits out.
Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before. It was so beautiful to see such young kids so willingly help. Most kids that age would be picking out candies or toys in a store for themselves, instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did.
It was great to witness the moment, but not so great because I didn’t tell the mom how beautiful her children were in their language. this is what I regret to this day.
24. The women and her kids came to the market to buy .
A. fruits B. vegetables C. candies D. toys
25. According to what he saw, the writer was sure the mother couldn’t .
A. speak B. see C. smell D. hear
26. The writer was moved because .
A. the mother was brave to face her problems.
B. the kids were polite and kind to each other
C. the mother was careful in picking out things
D. the kids were so willing to help their mother
C
Some primary schoolchildren have been raised in homes with more green space around. They are likely to come with larger volumes of white and grey matter in certain areas of the brain. These differences are associated(关联) with beneficial effects on cognitive fun_ction (认知功能) . This is the main conclusion of a study led by the Barcelona Institute for Global Health.
The study was performed among 253 schoolchildren in Spain .Lifelong exposure(接触) to green space in the living places was recorded—using the information on the children’s addresses from birth up through to the time of the study. Brain structure was studied using 3D magnetic resonance imaging (MRI). Working memory and inattentiveness(注意力不集中)were graded with computers.
“This is the first study that shows the association between long-term exposure to green space and brain structure.” Says Dr. Payam Dadvand, the leading researcher of the study, “Our findings suggest that exposure to green space early in life could result in beneficial structural changes in the brain.”
The findings show that long-term exposure to greenness is positively associated with white and grey matter volumes in several parts of the brain. Some of them are related to higher scores on cognitive tests. Moreover, larger volumes of white and grey matter in those parts might lead to better working memory and less inattentiveness.
Exposure to nature has been thought to be necessary for brain development in children. Another study of 2,593 children shows that children in school with more green space have a greater increase in working memory and a greater decrease in inattentiveness.
Humans are believed to be tied to nature. Playing in greener areas offers children opportunities to search and learn. Accordingly, green space is thought to prompt important exercises in discovery, creativity and risk taking. These exercises in turn positively influence brain development.
Dr. Dadvand’s study suggests how such structural changes could bring about the beneficial effects of green spaces on cognitive development, it also adds to the proof that suggests the lasting effects of early life exposure to greenness on our health and the benefits of increasing greenness in cities.
Further studies are needed to prove the findings in other populations, settings and climates. And researchers need to examine differences according to the nature and quality of green space.
27. The second paragraph is mainly about .
A. how the study was performed B. what was recorded in the study
C. how long the study lasted D. who took part in the study
28. The word “prompt” in paragraph 6 probably means “ “.
A. control B. encourage C. balance D. change
29. What can we learn from the passage?
A. Working memory influences white and grey matter in the brain.
B. Dr. Dadvand stressed the importance of changing the environment.
C. Studies proved the influence of greenness on populations outs of Spain.
D. Living in greener neighborhoods benefits children in brain development.
D
We often reach a point in our life when we should be ready for change that will help us unlock our self-improvement power. However, there’s always something staring at us right under our nose but we don’t see it. The only time we think of unlocking our self-improvement power is when everything gets worst.
When do we realize that we need to change diets? When none of our shirts and jeans would fit us. When do we stop eating candies and chocolates? When all of our teeth have fallen off. When do we realize that we need to stop smoking? When our lungs have gone bad. We see the warning signs and signals when things get rough and difficult.
The only time most of us ever learn about unlocking our self-improvement power is when the whole world is falling apart. We think and feel this way because it is not easy to change, but change becomes more painful when we ignore(忽视) it,
Change will happen, like it or hate it. At one point or another. we are all going to finally unlock our self-improvement power not because the world says so. But because we realize it's for our own good.
Happy people don’t just accept change; they embrace (拥抱)it. Unlocking our self-improvement power means unlocking ourselves out of the box of thought that is just the way we are. It is such a poor excuse for people who fear change.
Jane always tells everyone that she doesn't have the courage to be around groups of people. She heard her family tell the same things about her to other people. Over the years, that is what Jane has believed. Every time a great crowd come, she steps back and locks herself up in a room. Jane not only believes in her story, but lives it!
Self-improvement may not be everybody’s favorite word, but if we look at things in a different way, we might have greater chances of enjoying the whole process instead of counting the days until we are fully improved. Three sessions in a week at the gym would result in a healthier life. Reading books every day would build up knowledge. And only when we are enjoying the whole process of unlocking our self-improvement power will we realize that we’re beginning to take things light and become happy.
30. The writer mentions the three questions in Paragraph 2 to show that .
A. we learn our lessons when we experience pain.
B. we are responsible for the problems we meet.
C. life fails us when we get into the wrong way.
D. life is a long journey full of ups and downs.
31. What is the key to solving Jane’s problem?
A. She needs to remember why she started.
B. She has to know how to get on with people.
C. She has to realize she is not what she is in her story.
D. She needs to understand the importance of confidence.
32. The writer probably agrees that .
A. the world tells us how to improve ourselves.
B. people change when they find it easy to do that.
C. welcoming change in life is a drive to become better.
D. enjoying the process of self-improvement makes life simpler.
33. Which of the following would be the best title for the passage?
A. Is it important to take things light?
B. Is it necessary to embrace challenges?
C. To hold on to the last moment or to give up?
D. To free ourselves out of the box or to stay in it?
【2017年】
A
41.Summer Programs at Museums
41.You can join in the programs at the Postal Museum any day .
A.from July 17to 23
B.from July 29﹣30
C.from August 7﹣20
D.from August 21to 27
42.If you are interested in the program about video arts,you can phone .
A.965﹣0400
B.654﹣0930
C.357﹣3030
D.272﹣0560
43.A 15﹣year﹣old student can take part in the programs at .
A.the Building Museum
B.the Postal Museum
C.the Air and Space Museum
D.the Science Museum
44.In the Air and Space Museum,you can .
A.create a stamp
B.build a house
C.make a paper airplane
D.explore a future city.
B
The Sixth Time I Went to the Principal's Office
When I was in the seventh grade,I had problems behaving.My heart was in the right place,but I
couldn't always follow the rules.I played many tricks on my schoolmates.Once,I even pulled a girl's hair on the school bus to get her attention.As a result,I was repeatedly sent to the office of the principal(校长).Although I hated going there,I did not hate the principal,Mr.Ratcliff.
Mr.Ratcliff was a kind,elderly man.When he spanked( 打屁股) me for putting some ants into a
classmate's pencil box,it didn't hurt at all,but it did hurt my feelings.I thought so much of him and
moments like that seemed to prove I was hopelessly bad.
When I got called to Mr.Ratcliff's office for the sixth time,I had no idea what I had done.I felt
disappointed as I walked down there.I went into his office,sat down,and looked at the floor.Then he said the last thing I expected to hear:"Kevin,I've heard you've been behaving really well lately.I want you to know how proud I am of you,and I just called you down to my office to give you a peppermint."
"Really?"I was surprised.
"Yes.Now you can take that peppermint and go back to class."
I carried the peppermint with me as if it was a gold coin.When I got into my classroom,I bragged ( 吹嘘) to my classmates about my turnaround,excitedly.I wasn't so bad after all.
Mr.Ratcliff was really kind.He made me realize that I was just a kid who had problems with behavior.He bought some peppermints and took the time to notice me when I got something﹣anything﹣right.Mr.Ratcliff gave me some hope by giving me some love.I will just remember him for the rest of my life.
45.In his seventh grade,the writer .
A.hated the principal
B.had problems behaving
C.always followed the rules
D.often helped his classmates
46.How did the writer feel when he went to the principal's office for the sixth time?
A.Lonely.
B.Excited.
C.Confident.
D.Disappointed.
47.The sixth time the writer went to the principal's office,he got .
A.a peppermint
B.a model bus
C.a pencil box
D.a coin
48.The writer will always remember Mr.Ratcliff,because the principal .
A.talked with him in the office
B.played games with him
C.expected him to be a teacher
D.gave him some hope and love.
C
Buying Is Doing?
How important is shopping to you?How much time do you spend buying things?And how much time
do you spend organizing these things in your home?In the future,how much time will you spend in movie
theaters,at amusement parks,at shopping malls,or at convenience stores?When you add it all up,you will probably see you spend a lot of your life consuming(消费)things.Consuming products is not necessarily bad.However,if we spend too much time doing it,we should look at it carefully.
Imagine that you have a week off from school.You don't have to go to class.However,in this week,
you cannot spend any money﹣﹣﹣﹣﹣no shopping,no movies,no eating out.How would you spend your time?What things would bring you happiness?Perhaps you would take a walk with your best friend.Perhaps you would help a child read.Or you might spend time with your family.
When we look back,it is likely that non﹣consuming experiences like these will be our most important
memories.Why?Non﹣consuming activities are active,not passive.They don't come in a package.You make the experience yourself.For example,each person who reads to a child will have a different experience.The experience changes with the reader,the child,and the book.Similarly,when you have a conversation with a friend,you are actively creating an experience.The conversation that you have with your friend cannot be experienced or recreated by anyone else.However,if you watch a movie with a friend,you will each have a package experience.It requires no action and little interaction between the two of you.
The environment we live in encourages us to have packaged experiences.We feel that we must consume because we believe that buying is doing.However,we can start a personal revolution ( 变革) against consumerism.How?By consuming less.We can ask ourselves what experiences bring us the greatest satisfaction.Then we can organize our lives so that we have more of those kinds of experiences.
49.If consuming products takes too much time,we should .
A.spend less money
B.think about it carefully
C.organize our things
D.go to convenience stores
50.According to the passage,the writer believes that .
A.we can say no to consumerism by consuming less
B.buying things can bring us the greatest satisfaction
C.the environment seldom influences our shopping choices
D.consuming experiences will be our most important memories
51.What is the writer's main purpose in writing this passage?
A.To introduce some ways of enjoying our spare time.
B.To encourage people to have more active experiences.
C.To explain reasons behind people's shopping behavior.
D.To share his personal experience in consuming products.
D
Say you're sitting around with some friends playing video games and someone mentions a game that happens to be one of your favorites."Oh,that game's easy.So not worth the time,"one of your friends says.The others agree.Although you enjoy the game quite a lot,not wanting to argue with them,you go along with the crowd.
You have just experienced what is commonly referred to as peer pressure(同伴压力),also called peer
influence.You will adopt a certain type of behavior,dress,or attitude in order to be accepted as part of a group of your "peers".As a teen,you are likely to have experienced the effect of peer pressure in a number of different areas.
We are all influenced by our peers at any age.For teens,as school and other activities take you away
from home,you may spend more time with your friends than with your family.As you become more
independent,your peers naturally play a greater role in your life.
According to Dr.Casey from Cornell University,teens are very quick and accurate in making decisions
on their own and in situations where they have time to think.However,when they make decisions in the
heat of the moment or in social situations,their decisions are often influenced by factors like peers.In a
recent study,teen volunteers played a video driving game,either alone or with friends watching.The
researchers discovered that the number of risks teens took more than doubled when their friends were
watching,compared with when they played alone.This shows that teens may find it more difficult to control risky behavior when their friends are around,or in situations where they are extremely angry.
Just as people can influence us to make unwise choices,they can also influence us to make good ones.A teen might join in a volunteer project because his or her friends are doing it,or get good grades because his or her friends think getting good grades is important.In fact,friends often encourage each other to study,or try out for sports.
While we are always influenced by those around us,the decision to act or not is up to us.So when it
comes to decision making,the choice is up to you.
52.According to the passage,Dr.Casey probably agrees that teens .
A.like to play driving games with their friends
B.prefer situations where they have time to think
C.may take more risks when their friends are around
D.are slow in making decisions when they are on their own
53.The words "in the heat of the moment" in Paragraph 4probably mean" ".
A.when teens avoid possible risks
B.when teens trust their judgment
C.when teens lose control over their anger
D.when teens give consideration to situations
54.What can we learn from the passage?
A.Teens are eager to be different from their peers.
B.Peer pressure has effects on both teens and adults.
C.Peer pressure does more harm than good to teens.
D.Tees think it challenging to get good grades at school.
55.Which of the following would be the best title for the passage?
A.Peer Pressure:Is It Necessary to Deal with It?
B.Peer Pressure:Is It Possible to Get Away from It?
C.Peer Pressure:Its Benefits to Teens and Friend Making
D.Peer Pressure:Its Influence on Teens and Decision Making
【2016年】
A
The Blog of Rosie
The Weekend
By Rosie | June 6, 2016
Hi! I’m on vacation here in London… and it’s fantastic! On Saturday I was in the British Museum for three hours. On Sunday I visited Tower Bridge. Where were you over the weekend? Tell me your news!
DISCUSSION
Sophia·9:30
Glad you’re having a great vacation. I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. I was there for a flower show. It was amazing! And there were lots of people. But on Sunday it was rainy and I wasn’ t very well. I stayed in bed for a whole day.
● Replay ● Share
Steve·10:10
It was cloudy the whole weekend in Paris. On Saturday I was at a football game with my classmates. It was exciting! On Sunday I was at the shops with Ann for four hours.
● Replay ● Share
Jack·11:00
I wasn’t at home over the weekend. On Saturday I was in Scotland for a trip. It was a lovely, warm day and I had a picnic with friends. It was great! Sunday was boring. It took me five hours to get back home. It was a long journey.
● Replay ● Share
Kate·11:20
On Saturday I was at Heathrow Airport. I met a friend there and we talked together for two hours. I was very happy. On Saturday I was in Sydney for a concert. It is winter in Australia. And it was windy and cold!
● Replay ● Share
41. On Saturday Sophia was .
A. in the Summer Palace B. in the British Museum
C. at Tower Bridge D. at Heathrow Airport
42. What was the weather like when Steve was in Paris?
A. Rainy. B. Warm. C. Cloudy. D. Cold.
43. How long did it take Jack to get back home?
A. Two hours B. Three hours C. Four hours D. Five hours
44. Kate was in Sydney for .
A. a picnic B. a concert C. a football game D. a flower show
B
From Nobody to Somebody
Brian was a funny student. He loved watching comedies(喜剧) best and hoped to become a comedy actor one day.
When he heard about the talent show to be held at this school, Brian decided to take part in. He had never acted on stage(舞台) before, and he was very excited. But some students laughed at him. “You are not funny but silly,” Ken, one of his classmates, said to his face. “No one will like what you do,” another boy also said to him, loudly.
Brian couldn’t understand why they were so unkind to him. For a moment, he thought about giving up the show. But he remembered how much his friends liked his jokes, and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show.
Brian did a great job at the talent show. Everyone loved his performance, and he won the first prize! His teachers and friends were proud of him. Even so, Ken told Brian that he was not funny, and that he would never be successful. Brian didn’t understand why Ken said so, but he realized that it had nothing to do with him. He confidently continued to work towards his goal.
As the years went on, Brian met more people like Ken. “you’ll do a terrible job,” they said to him. Luckily, most people encouraged him and some helped him to become even funnier. He got a lot of opportunities to perform in movies. He was even invited to appear on television. His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.
Now Brian is a big comedy star! He is doing what he loves best. He never feels stressed like those unkind people, and he laughs all day long!
45.What did Brian love best when he was a student?
A. Going to school. B. Helping classmates.
C. Watching comedies. D. Meeting new friends.
46. Brian decided to prepare for the show because .
A. his friends liked his jokes
B. he was invited by a TV station
C. he wasn’t busy acting in movies
D. Ken was expecting his performance
47.After winning the first prize, Brian .
A. began to understand Ken
B. became a teacher of acting
C. encouraged others to join him
D. continued to work towards his goal
48.Brian’s fans thanked him because his comedies brought them .
A. success B. happiness C. luck D. pride
C
Are You Right Handed or Left Handed?
Which hand do you use when write? About 8 to 15 percent of people are left handed. They often have to use tools that are designed for right-handed people. So it is difficult for left-handers to use most tools. If you are right handed, try this experiment: Take a knife with your left hand and try cutting a potato into pieces. Don’t be surprised if you feel awkward(别扭的).
In the past, people thought it was strange to use the left hand. Young students looked down upon their left-handed classmates. Some children were even punished for using their left hand to write. But these days parents and teachers have accepted that. In almost every school in the world, left-handed students can use their left hand to write.
What causes people to be left handed or right handed? Experts have searched long and hard on this. They conclude(得出结论) that left-handed people are left handed for the same reason that right-handed people are right handed. One out of every ten people just is a left-handed people are right handed. One out of every ten people just is a left-hander. It’s simply like the color of our eyes – some people have brown eyes, while some others have black eyes.
However, may researchers think that left-handers and right-handers are different in some aspects. Right-handers are more talkative and outgoing than left-handers. Many right-handed people understand spoken words better. For example, after they listen to directions to a supermarket, they can find it easily. Right-handers are good at organizing people, too. They are also better basketball guards. Just ask Yao Ming.
Research shows that left-handers are creative and artistic. Many famous performers, like Jim Carrey and Paul McCartney, are left handed. Many left-handers learn better visually(在视觉方面). In art, both Leonardo da Vinci and Michelangelo were left handed. In music, Ludwig van Beethoven was left handed. In science, you find Newton and Einstein. The left-handed people are also really good at tennis and other single sports.
If you prefer one hand, but you are still good at writing with the other, you are mixed. Research shows mixed-handers can remember everyday things better than other people. What did you eat for lunch two weeks ago? If you’re mixed handed, you can probably remember.
49. If right-handers cut up potatoes with there left hand, they will .
A. get hurt B. give up cutting
C. feel awkward D. change their tools
50. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Causes of being left handed.
B. Encouragement to left-handers
C. Punishment for using the left hand.
D. Changes in opinions on left-handers.
51. According to the passage, right-handers .
A. learn better visually
B. are good organizers
C. are better at single sports
D. give clear directions to others
52. From the passage, we can learn that left-handers .
A. may be more talkative and outgoing
B. are ordinary people like right-handers
C. might remember everyday things better
D. no longer need to use right-handed tools
D
Should Children Be Allowed to Get Bored?
Children need time to stand and stare. They should be allowed to get bored to that they can develop their ability to be creative.
Children are expected by their parents to be reading a textbook all the time. However, research shows that it may hamper the development of their imagination, while boredom can give them opportunities to develop creativity.
Boredom is often linked with loneliness, but a writer named Meera Syal said boredom had helped here in developing her mind. She told researchers about her childhood. Having few things to do, Syal often talked with her neighbors. She also tried to do things like learning to bake cakes. “But importantly, I Thought and wrote a lot, because I was bored,” Syal said. She kept a diary, filling here time with short stories and poems she made up.
Grayson Perry, an artist, grew up in a family with little money. He enjoyed himself by making up stories, drawing pictures for his stories and reading many books in the library. Bored but free, he spent hours looking out of the window, watching the changing clouds and seasons. Perry filled up his free time with what he liked. He became creative, because he could think freely.
Dr. Belton is an expert on the effects of emotions on learning. “Boredom could be an uncomfortable feeling,” she said. “But some young people cannot deal with that boredom creatively. So sometimes they may break a classroom window, or drive a car out for a mad race.”
Usually, when children have nothing to do, they would turn on the TV, the computer, or the phone. Their time on these things has increased, yet they need to have time to think about their experiences through play or just watching the world around them.
It is this kind of thinking that can inspire the imagination. On the other hand, the TV or phone may cut short the thinking process. That can be harmful to the development of creativity. “For developing the ability to be creative,” Dr. Belton advised, “perhaps we need to stand and stare, and stay off-line from time to time.”
53. What does the word “hamper” in Paragraph 2 probably mean?
A. Slow down. B. Keep up with. C. Go beyond. D. Give rise to.
54. The writer talks about Syal and Perry to .
A. stress the great differences between them
B. introduce a popular writer and a famous artist
C. suggest good ways of going through boredom
D. show effects of boredom on developing creativity
55. What can we learn from the passage?
A. Boredom provides children with space to think freely.
B. It’s much better for children to be busy than be bored.
C. Boredom helps children deal with difficulties properly.
D. It’s boring for children to think about their experiences.
【2015年】
A
My favourite season….
Matt/UK:
My favourite season is spring, because everything is getting new and fresh again. I like having picnics and taking photos with my friends. I don’t like autumn, because I know that it’s going to be getting cold soon.
Anna/Germany:
Autumn is my favourite season. I love the changing of leaves. I like the colours. I love the autumn wind that blows the leaves around. And I often take a walk in that autumn air with a warm cup of coffee. My least favourite season is summer, because it’s too hot.
Neil/Canada:
I like summer best. It’s very cool in my hometown, and it’s nice to have a long and sunny summer. There are a lot of outdoor activities you can take part in, such as going camping. My least favourite is winter, because it’s pretty cold, and you don’t want to go outside.
Kat/US:
My favourite season is winter, because there’s a lot of snow, and it’s very beautiful. When the countryside is covered with snow, it’s perfectly white. Also, I love building snowmen with my friends. So I like winter.
41. Matt’s favourite season is _____
A. spring B. summer C. autumn D. winter
42. Where is Anna from?
A. The US. B. Canada C. The UK D. Germany
43. What’s the weather like in Neil’s hometown in summer?
A. Wet B. Cool C. Windy D. Cloudy
44. In winter, Kat loves _____.
A. going camping B. taking a walk
C. building snowmen D. having picnics
B
Bags of Love
Last year, I worked in a middle school near my mother’s house, and I stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and buy some food.
After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly. Then I began keeping an eye on my mum. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper bag and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to follow her. I saw her taking the food to the street children. She would also spend a lot of time talking and playing with them.
One day, I talked to a neighbour and found out that my mum was well-known in the area. The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother. Then it hit me – why wouldn’t she want to tell me about it? Was she worried that I would stop buying food if I found out?
When my mum got home, I gave her a big hug (拥抱).I told her she didn’t need to keep it a secret from me. And she told me something about the children. Some of them lived with an old lady in a small house. Others slept on the street. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by how selfless (无私的) she was. She helped others in need. As her son, I was so proud of my mum.
I continued to buy food for my mum after that. But I always added one more bag for her other children.
45. After the first week, the writer noticed that _____.
A. the food was put into a big box B. his mum followed the children
C. the food was eaten up quickly D. his mum stopped buying food
46. The street children thought of the writer’s mum as their _____.
A. old grandma B. own mother
C. new neighbour D. dear teacher
47. How did the writer feel about his mum after she told him everything?
A .He was proud of her. B. He was confident in her.
C. He was angry with her. D. He was worried about her.
48. The writer added one more bag of food to _____.
A. make friends with the children B. get a hug from his mother
C. become well-known in the area D. help the poor street children
C
Do you enjoy visiting a museum? Did you ever make a plan before a visit? Every museum must have something that attracts you. And there are many possible ways to enjoy yourself in a museum.
If you follow these steps below, you'll know what is worth seeing and doing, so that you can make the most of your time at the museum.
Decide what museum you will visit. There are so many different kinds of museums and you first need to find one that you like. It's easy for you to choose one and start an enjoyable visit!
Do some research online. Every museum now has a website which allows you to look through the information about it. On the website, you may look for such things as:
?The exhibits(展品)–See what is on show at the museum at all times, and what special exhibitions are held for a short time.
?The history of the museum –There will often be very interesting stories about the exhibits and the benefactors(捐赠者). That can make your visit more interesting.
?Activities –See whether there are talks, tours our special activities on the day when you visit. Many museums hold some activities that meet the interests of all age groups.
?Cost, food or shortage–It's important how much the visit will cost. You have to decide whether or not you can eat there. You might also need to find out transportation needs, as well as storage for coats, bags etc.
Learn at least one thing on your visit. It is always good to take away something new from your visit.
Plan breaks into your visit. When you walk around, standing here and studying exhibits there, you may become very tired. So it is important to take breaks. A break is a good opportunity for you to think of what you have seen and what else you might want to do in museum.
Take a friend or two. Visiting museums is always a lot more fun when you are with someone else. You can talk over what you’re seeing. A friend also brings another way of thinking when you talk about the exhibit.
49. According to the passage, we should first ____.
A. do some research online B. make a plan for lunch
C. decide on a museum to visit D. choose a friend to go with
50. To make our visit more interesting, we can____.
A. organize activities like special shows and talks
B. read the stories about exhibits and benefactors
C. learn about the interests of all age groups
D. walk around the museum without breaks
51. If we visit a museum with friends, we can____.
A. share the experience with them B. come up with strange ideas
C. cut down the cost of the visit D. discuss the next visit plan
D
New Technology Revolutionizes(变革) Learning
More and more people believe that technologies are great for learning. Today, such teaching tools as iPads are used in a lot of courses, including language, history and science.
Many teachers are supporters of using iPads in language learning. They say that students now have much more time for discussion in the classroom. Instead of spending valuable class time listening to texts or watching teaching videos, students can do this on their own and come to class prepared for discussion.
The teachers also say that iPads allow students to learn at their own pace. Some students might listen to a dialogue only once and understand it, so they can save time for doing other things. Other students, however, might need to listen to the same dialogue again and again to understand it. Using iPads is especially helpful to students who are learning a language at different paces.
The students who are using the new tool in some courses are also happy. They believe that using iPads is a more enjoyable way to learn (such as listening to stories and watching movies). The class has become much more interesting and creative.
There are other advantages for students. By using iPads, they can pay more attention to the material and learn more. Teaching notes are stored in their iPads and are easy to find. Some students spend more time studying now. “I can listen to my language material or watch teaching videos on the bus, instead of having to wait until I get home,” a student explained.
Many adults complain that technologies such as iPads are doing harm to students. They worry that students might use iPads to download teaching notes and use them to cheat during exams. Some believe that iPads may separate students from each other. If a student spends more time watching videos on an iPad, he will have fewer opportunities to have face-to-face communication with others.
However, technologies are already a part of most students’ day-to-day lives. As for cheating, teachers can ask students to hand in their iPads when they take exams. Education needs to make changes with the times as technology is playing an important part. We should look forward to a wonderful future when iPads and other technologies can add a lot to the classroom.
53.What does the expression “at their own pace” in Paragraph 3 probably mean?
A. According to their own timetable. B. Without their teachers’ help.
C. Because of their wonderful goals. D. Against their parents’ hope.
54. From the passage we can learn that____.
A. students with iPads have less discussion in class
B. students get more fun from learning with iPads
C. iPads help students save time waiting for buses
D. iPads prevent students from cheating in exams
55. The writer probably agrees that____.
A. teachers can take control of students’ learning
B. exam results depend a lot on now technology
C. technology in education has a bright future
D. note-taking is as helpful as video-watching
【2019年东城区一模】
阅读理解
三、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中,选择最佳选项。
A
Grand Opening of The Book Nook
Saturday, June 8 10 A. M. to 10 P. M.
You will not want to miss this celebration for the opening of a new neighborhood bookstore! Located at 2289 Main Street, The Book Nook is close to schools and many homes and businesses. Come and check out.
The Book Nook on Saturday!
Festivities will include:
.Free food and drinks
.Live music by local musicians
.One Book-of-the-Month Club membership give away
Wide Choice
The Book Nook has three floors packed with books of all kinds. If we do not have the book you are looking for we can specially order it for you. You will have it in your hands in two days!
Book Events
The Book Nook will hold monthly book signings by different writers, giving you a chance to meet and speak with well-known writers. Do not miss the unforgettable experience of hearing famous writers read their own books aloud! We also have summer reading programs for children of all ages. These programs are a great way to meet other children and share ideas about your favorite books.
The Book-of-the-Month Club
As a member of our Book-of-the-Month Club, you can choose one new book each month. The membership fee is$120. That is a great price for 12 books a year! So please join us on Saturday and learn about all that The Book Nook offers. You can come anytime between 10 A. M. and 10 P. M.—the celebration lasts all day long!
21. At the opening, The Book Nook will .
A. offer free food and drinks B. give away free books
C. invite children to play music D. provide free special orders
22. At the monthly book signings, you can .
A. read books aloud to famous writers
B. meet and speak with famous writers
C. hear famous writers read your favorite books
D. talk about your favorite books with famous writers
23. The price of the Book-of-the-Month Club membership is .
A. $12 a year B. $120 a year
C. $12 a month D. $120 a month
B
Talking Too Much
Peter is such a big talker. He drives David and Andy crazy! Peter thinks he is great at everything! What makes David and Andy even crazier is the fact that Peter IS good at everything! He always scores goals in soccer games. He won first place in the school speech competition. He always gets perfect marks on his tests. He can finish a math test first and get the best score in the class.
How can one person be so good at so much? However, Peter is not good at one thing. He is not good at being a good sport. No matter what Peter does well, he makes sure everyone knows about it. He is also quick to make unkind comments about other kids' mistakes. David and Andy's one wish is that Peter learns to be humble.
Not many people tell Peter what a good job he does, or congratulate him on his achievements, because Peter has already talked about them to everyone too proudly. He does not give anyone a chance to learn about anything he has done. David and Andy wish Peter could be more like Jack.
Jack is the new kid in class this year. He does not talk much, but he is very good at many sports and is also super smart. It has taken the rest of the kids a while to learn about Jack and all his talents. Andy, David, and the other kids are happy to congratulate Jack when he scores a goal or gets a great score on a test. Jack just smiles and says thanks. He often makes a nice comment back to express thanks for someone's kindness, and he often praises others' efforts at sporting events or schoolwork. Andy and David have decided that they want to act more like Jack when they experience success. They wish Peter would learn from Jack, too.
24. What is Peter weak at?
A. Giving a speech in public.
B. Scoring goals in soccer games.
C. Getting good marks on his tests.
D. Accepting other people's mistakes.
25. Not many people praise Peter because .
A. he always shows himself off first
B. people think he is an ordinary boy
C. few people know his achievements
D. he doesn't do very well in anything
26. Peter should learn from Jack because Jack is .
A. sporty B. helpful C. respectful D. confident
C
"Five more minutes" is the first thought of many people when their alarms ring in the morning. This first thought is usually followed by hitting the snooze button(小睡催醒按钮)and falling back asleep for a few more moments. Hitting the snooze button has become a habit for millions of people, but it is time to examine this habit and develop new habits for feeling more rested during the day.
Though hitting the snooze button allows people a few more minutes of sleep, it causes unhealthy sleep patterns(模式).Most people think if they are tired when they first wake up, they need more sleep. However, they are mistaken when they conclude that any sleep is good sleep. Sleeping is a process with different cycles. To feel fully rested, the body must go through all the sleep cycles. Falling back asleep after hitting the snooze button restarts the process, but when the alarm rings again several minutes later, the process is interrupted. The body has not gone through all the cycles, and this can cause the body to feel sleepy for the rest of the day. This sleepiness can affect memory, the ability to make choices, and performance at work or school.
Sleepiness may also happen if the body's biological rhythm(规律)is interrupted. People normally fall asleep at night and wake up in the morning because their rhythms are operating naturally. The rhythms are affected by repeated use of the snooze button, which can cause feelings of sleepiness during the day and an inability to fall asleep at night.
Rather than depending on the snooze button, people need to consider developing different routines. The easiest choice is to put the alarm on the other side of the room. Having to get out of bed to turn it off decreases the possibility of hitting the snooze button. Another choice, if your routine allows it, is to just reset the alarm. Setting your alarm for 30 minutes later will make the whole sleep process longer instead of always restarting it. However, it must be stressed that getting up 30 minutes later in the morning is not an excuse to stay up 30 minutes later the night before.
Though a few extra minutes of sleep may seem to promise a better start to the day, hitting that snooze button creates an unhealthy sleep pattern.
27. The second paragraph is mainly about .
A. what unhealthy sleep patterns most people have
B. what people should do to feel fully rested in the day time
C. why people feel like going back to sleep after first waking up
D. why a few minutes of sleep after first waking up causes bad effects
28. What can we learn from the passage?
A. Hitting the snooze button helps people fall asleep at night.
B. People wake up because their biological rhythms are interrupted.
C. Getting up several minutes later helps people feel more energetic.
D. Putting the alarm a bit far from the bed helps form healthy sleep habits.
29. Which of the following would be the best title for the passage?
A. Don't Wake Up Late! B. Don't Use Alarm Clocks!
C. Don't Touch That Button! D. Don't Change Sleep Patterns!
D
I recently spent an evening trying to choose a cup on Amazon. Nearly an hour later, after having read countless reviews about dozens of kinds, I felt tired and simply gave up. The next day, I happily bought the only kind the local store offered.
Too many choices make us tired and unhappy and lead us to sometimes avoid making a decision. Researcher Barry Schwartz calls this “choice overload”. “As the number of options(可选择的事物)increases, the costs in time and effort of collecting the information needed to make a good choice also increase,” writes Schwartz. “The level of certainty people have about their choice decreases. And the possibility that they will regret their choice increases.”
Understanding how and why we make decisions can perhaps help us make better choices. We make poorer decisions when we are tired. The mind can only deal with so many options and make so many choices before it starts to lose energy. That’s why buys like candy bars and magazines at the checkout(付款处)in the store can be hard to resist, We’ve used up all our good decision— making skills.
The same goes for our workday. Making lots of decisions not only tires us, it can put us in a bad mood. That’s why it’s important to make your most important decisions in the morning rather than at the end of a tiring day.
When we’re tired, we often save our energy by making choices based on a single factor(因素)like price, rather than considering all the other factors that go into making the best decision. Another study out of Columbia University shows that this happens when people are given a lot of features(特点)to choose from when buying a car. After a while, people start asking for the common option rather than carefully weighing each decision.
This can also happen when faced with a decision in your creative work. Given endless options of which route to take, we sometimes end up going with the more usual path simply because it’s the easier way to go. So it’s important to put limits on your options, which can develop your creativity and help you make a better decision.
In other words, letting yourself have fewer options to choose from can help you arrive at a more creative answer.
30. According to Barry Schwartz, the more options people have, .
A. the better choice they will make
B. the more easily they will make a choice
C. the happier they will feel to make a choice
D. the more likely they will regret their choice
31. The word "resist" in Paragraph 3 probably means " ".
A. explain B. avoid C. decide D. afford
32. When a person is tired from comparing many kinds of products, he is likely to .
A. consider the price most
B. choose a more common kind
C. read more reviews from others
D. weigh all the factors very carefully
33. The writer believes that .
A. people are unwilling to spend energy making decisions
B. people usually take the easiest way to save their energy
C. limited choices can help people reach a creative decision
D. spending more time thinking helps make better decisions
【2019年石景山区一模】
三、阅读理解
阅读下面的四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
A
Top Four Unusual Shops
Senbikiya
If you are looking for something perfect, come to Senbikiya in Tokyo, Japan! You buy fruit-perfect and very expensive fruit. There are apples for $25 each and 12 strawberries for$82. Yes, it's expensive... but it's popular.
Beacon 's Closet
Are you looking for something old… something other people don’t want any more? Then Beacon's Closet in New York, USA is the place for you. People bring clothes they don't want and other people buy them. These second-hand clothes are of good quality -and cheap!
The Old Curiosity Shop
Sometimes the building is what makes your shopping experience special; for example,The Old Curiosity Shop in London, England. It is a tiny old shop which Charles Dickens wrote about in 1841. There are lots of big modern buildings around it. It is now a shoe shop.
El Ateneo Grand Splendid
From a tiny building to a huge one: the famous bookshop El Ateneo Grand Splendid in Buenos Aires, Argentina. In 1919, the building opened as a theatre, but in February 2000, it became one of the biggest-and most beautiful -bookshops in the world.
21. What can you buy in Senbikiya?
A. Shoes. B. Clothes. C. Books. D. Fruit.
22. Beacon's Closet is in_____________.
A. Buenos Aires B. New York C. London D. Tokyo
23. Which shop did Charles Dickens write about?
A. Senbikiya. B. Beacon's Closet.
C. The Old Curiosity Shop. D. El Ateneo Grand Splendid.
B
The Life of Jane Goodall
On the morning of July 14, 1960, Jane Goodall arrived at Lake Tanganyika in the Gombe National Park. Then around 5 p. m, Jane went into the forest to find her first chimpanzee.
As a young woman, Jane Goodall was following her childhood dream of studying chimpanzees in Africa. After many months of difficult work she made three important discoveries: chimpanzees ate meat, they used tools to get food, and they also made tools.
Every evening Jane wrote her findings in her journal. She began to publish articles in magazines. After a while, Jane was accepted by a university. Her work was also making her famous. There was a documentary (纪录片)film,Miss Goodall and the Wild Chimpanzees (1963), and then My Friends the Wild Chimpanzees (1969), the first of many books. During the 1970s, Gombe became a dangerous place to work. It is on the border of four different countries and there was fighting among them. Many foreigners left, but Jane stayed to continue her workand noted that chimpanzees could also be violent.
A different problem developed in Gombe in the 1980s. The forests were getting smaller and there was no enough space for chimpanzees because of the increasing human population.As a result, there were only about a hundred chimpanzees living in Gombe by t the end of the1980s. Jane realized something had to be done, so she made a plan with the local community to grow more trees.
At the beginning of the 1990s, Jane left Gombe. She set up sanctuaries (庇护所)for chimpanzees which had been caught because of the trade in chimpanzee meat. She also started giving speeches. She has very little spare time but still spends part of every year in the forest in Gombe, watching her chimpanzees.
24. What was Jane's childhood dream?
A. To explore forests in Africa.
B. To make a documentary film.
C. To write books about animals.
D. To study chimpanzees in Africa.
25. What did Jane do in the 1970s?
A. She continued to work in Gombe.
B. She went to study in a university.
C. She found her first chimpanzee.
D. She published her first book.
26. What plan did Jane make to help chimpanzees in1980s?
A. To grow more trees B. To do more studies
C. To stop the fighting. D. To set up sanctuaries
C
It's no secret that laughter works wonders for us. And much research has been carried out into the good that laughter can do for our general health and well-being. It has been found to release endorphins (释放安多芬), our bodies’natural“feel-good"chemicals, into our blood. But as we grow older, we are more likely to find fewer things funny. A child will laugh on average 300 times a day. By the time we reach adulthood, this number is around 20. But what's behind this? One theory(理论) suggests that it's not a problem of us losing our sense of humor but rather, as we grow older, we're socially conditioned to take things a bit more seriously.
Laughter is very much something we do with others. Studies have shown that we are 30 times more likely to find something funny when we are with others than when we are by ourselves. But to laugh with others, we do need to feel a connection to them. We need to feel comfortable in their company. That's why it can be difficult to laugh in the presence of strangers. Laughter is also very contagious and one person's laugh can spread quickly throughout a group of people. But often what makes us join in is the fear of standing out and being different. We laugh, even if we don' t really get the joke, especially in groups controlled by a powerful person. When the head teacher tells a joke, for example, you laugh, even though later you might wonder if the joke was really that funny at all.
There are many different reasons why we laugh. Here are three widely accepted theories:
The Incongruity Theory: It's often the unexpected that makes us laugh. When things that we are familiar with suddenly take a turn into the unknown, our expectations are challenged and that often results in laughter.
The Superiority Theory: We often find the mistakes and misfortunes of others funny. This would explain the popularity of online videos showing pranks (恶作剧).
The Relief Theory:Laugh offers light relief. It explains why there are so many jokes about the darker things in life. By being able to laugh at them, we are able to face them more easily.
27. According to the theory in Paragraph 1, why do we laugh less as we grow older?
A. There are fewer funny things.
B. We take things more seriously.
C. Our body releases less endorphins.
D. We gradually lose our sense of humor.
28. What can we learn from Paragraph 2?
A. More funny things happen when we are with others.
B. It's difficult to build up connections with strangers.
C. We laugh sometimes because of social needs.
D. Powerful people are more likely to be funny.
29. What is the passage mainly about?
A. The science of laughter
B. the power of laughter.
C. The sign of laughter.
D. The art of laughter
D
Upcycling is the process of changing old materials into something useful and often beautiful.
So, is it the same as recycling? No. Recycling takes materials-paper or glass-and breaks them down so their base materials can be remade into a new product. When you upcycle an item(物品), you are not breaking down the material,
you are simply refashioning it. For example, you might make shoes out of old tyres. Also, the upcycled item is typically of the same, or even better, quality(质量) than the original.
Upcycling isn’t a new idea. Some of the best examples of modern-day upcycling come from the 1930s to 1940s when families didn’t have enough materials. In those days, things were repurposed ove阅读理解专题
【2019年】
A
Experiencing China
Mike, Canada
I spent three months with my host family(接待家庭) in China. It was a lifetime experience. I was able to experience Chinese living and culture
from basic Tai Chi to Beijing Opera. I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital. Now I have a better understanding of Chinese culture.
Joanna, Australia
I stayed with my host family for five months. My host mother is a Chinese teacher and she is really warm-hearted. With her help
my Chinese has improved a lot. And I have got used to a new culture. My favorite part of the experience was sharing my feelings in China with her.
Bill, America
My host mother is a wonderful cook! She makes me all kinds of traditional Chinese dishes. They are tasty and I like them very much. Just like me
my host parents love to learn about different cultures. They often ask me questions about life in America.
Cindy, Germany
Recently I took part in a program to study Chinese. I lived with a host family in China for six months. My host sister is a really hardworking student. It was amazing to see how she made progress in English. And a close relationship has developed between us.
21. Who visited a traditional Chinese medicine hospital?
A. Mike. B. Joanna. C. Bill. D. Cindy.
【答案】A
【解析】细节理解题。由题干中a traditional Chinese medicine hospital可定位至短文第一段中I even visited a famous traditional Chinese medicine hospital.这句话,再找到文章的开头Mike Canada可知,Mike参观了著名了中医医院。故应选A。
22. How long did Joanna stay with her host family in China?
A. Three months. B. Four months.
C. Five months. D. Six months.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据题干中的人名Joanna可定位到短文第二段,根据第一句话I stayed with my host family for five months.可知,她和她的寄宿家庭一起待了五个月。故应选C。
23. Cindy thinks her host sister is .
A. a wonderful cook B. a responsible doctor
C. a warm-hearted teacher D. a hardworking student
【答案】D
【解析】细节理解题。根据题干中的人名Cindy可定位到短文第四段,根据I lived with a host family in China for six months. My host sister is a really hardworking student.可知,Cindy觉得寄宿姐姐是一个非常用功的学生。由此可知应选D。
B
Blue Lightning
Sally loved cars more than anything else. This spring she thought of building a go-kart to enter for the Go-Go Race. So she asked her dad for help.
“Well,” he said. “How about this: you do some research first and then come back to me with a design.”
A week later Sally brought her notes and drawings to Dad. She named her go-kart “Blue Lightning”. Dad looked over her work, thinking. “Well, that’s interesting,” he said. “Have a try. Just build Blue Lightning as you’ve designed.”
Over three weekends of hard work, Sally turned her design into a real, working go-kart and painted it light blue. Dad asked her to take it for a test drive. Sally agreed.
After she did that, Sally drove back to Dad. “Well,” she said. “Now I know why you wanted me to have a test drive.”
“Oh, do you?” he said. “Please share.”
“When I drove fast, there was a lot of pushback,” she said. “I think it’s because of the lightning bolt (闪电) shape.”
“Very good!” Dad said.?
“So, why didn’t you tell me about that problem in the first place?” Sally asked.
Dad laughed. “Where’s the fun in that? If you give a man a fish, he’ll eat for a day. But if you teach a man to fish, he’ll eat for a lifetime.”
Sally said, “I see. Anyway, designing is half the fun !”
Dad smiled. “Good. Sometimes, learning happens during the process. We learn how to do something right by doing it a few times first and making mistakes along the way.”
That encouraged Sally and she worked even harder. When she showed Dad her new go-kart, he nodded with pride.
Finally came the race. Sally wasn’t worried about whether she would win—in her mind, she had already won, by building something better than ever before.
24. Sally thought of building a go-kart to .
A. practice driving B. enter for a race
C. play with friends D. do some research
【答案】B
【解析】细节理解题。根据短文第一段第二句话This spring she thought of building a go-kart to enter for the Go-Go Race.可知,Sally想要自己制作一辆卡丁车去参加比赛。由此可知应选B。
25. What did Sally’s dad ask her to do after she built the go-kart?
A. To have a test drive. B. To take a good rest.
C. To give it a cool name. D. To paint it light blue.
【答案】A
【解析】细节理解题。根据短文第四段Over three weekends of hard work, Sally turned her design into a real, working go-kart and painted it light blue. Dad asked her to take it for a test drive. Sally agreed.可知,Sally把卡丁车做好后,给爸爸看,爸爸让她先去试驾一下。由此可知应选A。
26. Sally’s story mainly tells us that .
A. winning a race is important
B. fishing brings us a lot of fun
C. driving experience is necessary
D. learning happens during the process
【答案】D
【解析】推理判断题。根据文意和短文倒数第三段的内容Dad smiled. “Good. Sometimes, learning happens during the process. We learn how to do something right by doing it a few times first and making mistakes along the way.”可知,短文通过讲述Sally制作卡丁车参加比赛的过程,告诉我们,有时候学习就是在过程中发生的。故D选项最符合文意。
C
Sometimes it seems that time is flying. Perhaps it doesn’t need to feel this way. Our experience of time can be possibly changed. By understanding the psychological (心理学的) processes behind our different experiences of time, we might be able to slow down time a little.
One basic law of psychological time is that time seems to slow down when we’re exposed(接触) to new environments and experiences. The law is caused by the relationship between our experience of time and the amount of information our minds process. The more information our minds take in the slower time seems to pass.
It follows, then, that we have different experiences of time in different situations. In some situations, our life is full of new experiences. Our minds process a lot of information and time seems to slow down. In other situations, we have fewer new experiences and the world around us becomes more and more familiar(熟悉的). We become insensitive to our experience, which means we process less information, and time seems to speed up.
How can we slow down time? Here are two suggestions.
Firstly, since we know that familiarity makes time pass faster, we can expose ourselves to as many new experiences as possible. We can give ourselves new challenges, meet new people, and expose our minds to new information, hobbies and skills. This will increase the amount of information our minds process and expand (增加) our experience of time.
Secondly, and perhaps most effectively, we can give our whole attention to an experience-to what we are seeing, feeling, tasting, smelling or hearing. This means living through our senses rather than through our thoughts. For example, on the way home, focus your attention outside of yourself, instead of thinking about the problems you have to deal with. Look at the sky, or at the buildings you pass, traveling among them. This open attitude to your experiences helps take in more information and also has a time-expanding effect.
To a certain degree, we can understand and control our experience of time passing. It’s possible for us to slow down time by expanding our experience of time.
27. According to the writer, we can expand our experience of time by .
A. going to bed on time B. traveling to new places
C. having dinner as usual D. printing the same materials
【答案】B
【解析】推理判断题。根据文意和短文第二段One basic law of psychological time is that time seems to slow down when we’re exposed(接触) to new environments and experiences.可知,当我们接触新环境和经历时,时间好像会变慢。结合选项:A是“按时上床睡觉”;B是“去新的地方旅行”;C是“像往常一样吃晚饭”;D是“打印相同的材料”。故应选B。
28. What can we learn from the passage?
A. Being familiar with the world around helps us get more information.
B. Understanding psychological time makes life pass more quickly.
C. We can take in more information by living through our senses.
D. We should build a stronger relationship between time and us.
【答案】C
【解析】推理判断题。根据短文第六段Secondly, and perhaps most effectively, we can give our whole attention to an experience-to what we are seeing, feeling, tasting, smelling or hearing. This means living through our senses rather than through our thoughts.可知,通过我们的感官,我们可以吸收更多的信息。故应选C。
29. Which of the following would be the best title for the passage?
A. Slow Down Time B. Only Time Will Tell
C. Race Against Time D. Time Will Not Come Twice
【答案】A
【解析】主旨大意题。根据短文第一段Our experience of time can be possibly changed.;再根据第二段One basic law of psychological time is that time seems to slow down when we’re exposed(接触) to new environments and experiences.以及第四段How can we slow down time? Here are two suggestions.可知,短文先告诉我们“时间的体验是可以改变的”,然后从心理学的角度解释了其中的原理,并对如何使时间变慢提出了建议。因此整篇文章都是围绕Slow down time展开的,故选A最合适。
D
How Much Can We Afford to Forget?
In 2018, Science magazine asked some young scientists what schools should teach students. Most said students should spend less time memorizing facts and have more space for creative activities. As the Internet grows more powerful, students can access (获得) knowledge easily. Why should they be required to carry so much of it around in their heads?
Civilizations(文明)develop through forgetting life skills that were once necessary. In the Agricultural(农业的)Age, a farmer could afford to forget hunting skills. When societies industrialized, the knowledge of farming could be safe to forget. Nowadays, smart machines give us access to most human knowledge. It seems that we no longer need to remember most things. Does it matter?
Researchers have recognized several problems that may happen. For one, human beings have biases(偏见),and smart machines are likely to increase our biases. Many people believe smart machines are necessarily correct and objective, but machines are trained through a repeated testing and scoring process. In the process, human beings still decide on the correct answers.
Another problem relates to the ease of accessing information. When there were no computers, efforts were required to get knowledge from other people, or go to the library. We know what knowledge lies in other brains or books, and what lies in our heads. But today, the Internet gives us the information we need quickly. This can lead to the mistaken belief-the knowledge we found was part of what we knew all along.
In a new civilization rich in machine intelligence, we have easy access to smart memory networks where information is stored. But dependency on a network suggests possibilities of being harmed easily. The collapse of any of the networks of relations our well-being(健康)depends upon, such as food and energy, would produce terrible results. Without food we get hungry; without energy we feel cold.And it is through widespread loss of memory that civilizations are at risk of falling into a dark age.
We forget old ways to free up time and space for new skills. As long as the older forms of knowledge are stored somewhere in our networks, and can be found when we need them, perhaps they’re not really forgotten. Still, as time goes on, we gradually but unquestionably become strangers to future people.
30. ·Why are smart machines likely to increase our biases?
A. Because they go off course in testing and scoring.
B. Because we control the training process on them.
C. Because we offer them too much information.
D. Because they overuse the provided answers.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据短文第三段For one, human beings have biases(偏见),and smart machines are likely to increase our biases. Many people believe smart machines are necessarily correct and objective, but machines are trained through a repeated testing and scoring process.In the process, human beings still decide on the correct answers可知,智能机器是通过重复测试和评分过程的训练,在这个过程中,人类仍然决定着正确的答案。故B选项符合文意。
31. The ease of accessing information from the Internet ·
A. frees us from making efforts to learn new skills
B. . prevents civilizations from being lost at a high speed
C. misleads us into thinking we already knew the knowledge
D. separates the facts we have from those in the smart machines
【答案】C
【解析】细节理解题。根据短文第四段中But today, the Internet gives us the information we need quickly. This can lead to the mistaken belief-the knowledge we found was part of what we knew all along.可知,互联网给我们提供了方便,可以让我们快速得到所需要的信息,但这可能会导致错误的信念,我们发现的知识是我们一直都知道的一部分。由此可知应选C。
32. The word "collapse" in Paragraph 5 probably means‘‘—,,·
A. a sudden failure B. the basic rule
C. a disappointing start D. the gradual development
【答案】A
【解析】词义猜测题。根据上下文语境But dependency on a network suggests possibilities of being harmed easily. The collapse of any of the networks of relations our well-being(健康)depends upon, such as food and energy, would produce terrible results.可知,对网络的依赖很容易受到伤害,后面举例说明网络的…会导致可怕的后果。结合选项:A是“突然的失败”;B是“基本规则”;C是“令人失望的开始”;D是“逐渐的发展”。根据文意可知应选A。
33. What is the writer's main purpose in writing this passage?
A. To question about the standards of information storage.
B. To discuss our problems of communication with machines.
C. To stress the importance of improving our memorizing ability.
D. To remind us of the risk of depending on machines to remember.
【答案】D
【解析】推理判断题。根据短文第二段的最后It seems that we no longer need to remember most things. Does it matter?以及第三段Researchers have recognized several problems that may happen.、第四段Another problem relates to the ease of accessing information、第五段But dependency on a network suggests possibilities of being harmed easily等可知,短文作者先提出问题“我们还需要再记忆很多东西吗?”,然后分析了这个问题,发现如果不靠自己的记忆,而去依赖机器会导致很多问题的发生,由此可知推知作者写这篇文章的目的是提醒我们依赖机器记忆是有风险的。故应选D。
【2018年】
A
Roger: Hi, there!It was my 15th birthday last Saturday. Some of my friends and Alan.my cousin, came to celebrate it. Everyone brought me a gift, we played games,sang songs and had a big birthday cake. It was really a wonderful day! Did you do anything special last week?
Jessica: Yes, my class were on a school field trip last week. First, we went to the University of North Carolina to learn about the history of its basketball team. Many basketball stars were students there. Then we visited a museum. We learned about how the plane was invented and took many pictures there.
Sara: Well, I was lucky enough to go to a conference(会议) on charity(慈善) last Wednesday. I was excited to meet a lot of kind people there. One of them was a boy named Richard. He spoke at the conference about the charity work that he had done in the past few years.
Martin: It was a different week than usual, Last Thursday, my school band(乐队) went to Atlanta to perform in a competition. I played the violin and we won a prize! On Friday we went to the Georgia Aquarium and got to see different kinds of sea life from over the world. It was really cool!
21. When did Roger have his birthday party?
A. Last Wednesday B. last Thursday
C. Last Friday D. Last Saturday.
【答案】D
【解析】细节理解题。根据Roger:It was my 15th birthday last Saturday罗杰:这是我上周六的15岁生日。可知罗杰的生日是上周六。故选D。
22. Who went on a school field trip last week?
A. Alan. B. Jessica C. Sara D. Richard.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据Jessica:Yes,My class were on a school field trip last week杰西卡:是的,上个星期我的班级去参加学校郊游了,可知杰西卡上个星期参加学校郊游。故选B。
23. Martin went to Atlanta
A. speak at a conference B. organize a party
C. perform in a competition D. visit a university
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Martin:Last Thursday, my school band(乐队)went to Atlanta to perform in a competition,马丁:上周四,我的学校乐队在亚特兰大的一次比赛中表演了,可知,马丁去亚特兰大在比赛中表演。故选C。
B
A Beautiful Moment
When I was in high school. I worked part-time helping Dad sell fruits and vegetables at a market. One day, as I was preparing the fruits. A little boy came by with his mom and sister. He was about eight years old,and the girl. five or six. They were looking the fruits in front of me. I heard the kids say to their mom(in French),"They're good!" I knew it was French. Because I can speak and understand it.
Then I noticed how mom was picking the fruits. At first I thought she was really looking at the fruits because she was facing them. But then I noticed how much she had to feel and smell each one as she picked them out. And often asked her son if it looked okay, but looked way above where his face was. Putting what I saw together, I was sure she was blind.
Both of the kids continued to help their mom pick out the fruits .The son made sure the fruits were not obviously bad, and the daughter handed them to her mom. The woman then felt each one and smiled, and the daughter would put them into their basket . The kids were smiling while helping their mom pick the fruits out.
Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before .It was so beautiful to see such young kids so willingly help. Most kids that age would be picking out candies or toys in a store for themselves, instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did.
It was great to witness the moment, but not so great because I didn’t tell the mom how beautiful her children were in their language. this is what I regret to this day.
24. The women and her kids came to the market to buy .
A. fruits B. vegetables C. candies D. toys
【答案】A
【解析】细节理解题。根据Then I noticed how mom was picking the fruits.然后我注意到妈妈是如何挑选水果的,可知他们是来买水果的,故选A。
25. According to what he saw, the writer was sure the mother couldn’t .
A. speak B. see C. smell D. hear
【答案】B
【解析】细节理解题。根据I was sure she was blind.我确定她是盲人,可知作者认为这个妈妈看不到,故选B。
26. The writer was moved because .
A. the mother was brave to face her problems.
B. the kids were polite and kind to each other
C. the mother was careful in picking out things
D. the kids were so willing to help their mother
【答案】D
【解析】细节理解题。根据It was so beautiful to see such young kids so willingly help. Most kids that age would be picking out candies or toys in a store for themselves, instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did.看到这么小的孩子们如此乐于助人,真是太美了。大多数同龄的孩子会在商店里为自己挑选糖果或玩具,而不是像两个孩子那样帮助他们的妈妈挑选水果。可知作者被这两个孩子愿意帮助他们的母亲而感动,故选D。
C
Some primary schoolchildren have been raised in homes with more green space around. They are likely to come with larger volumes of white and grey matter in certain areas of the brain. These differences are associated(关联) with beneficial effects on cognitive fun_ction (认知功能) . This is the main conclusion of a study led by the Barcelona Institute for Global Health.
The study was performed among 253 schoolchildren in Spain .Lifelong exposure(接触) to green space in the living places was recorded—using the information on the children’s addresses from birth up through to the time of the study. Brain structure was studied using 3D magnetic resonance imaging (MRI). Working memory and inattentiveness(注意力不集中)were graded with computers.
“This is the first study that shows the association between long-term exposure to green space and brain structure.” Says Dr. Payam Dadvand, the leading researcher of the study, “Our findings suggest that exposure to green space early in life could result in beneficial structural changes in the brain.”
The findings show that long-term exposure to greenness is positively associated with white and grey matter volumes in several parts of the brain. Some of them are related to higher scores on cognitive tests. Moreover, larger volumes of white and grey matter in those parts might lead to better working memory and less inattentiveness.
Exposure to nature has been thought to be necessary for brain development in children. Another study of 2,593 children shows that children in school with more green space have a greater increase in working memory and a greater decrease in inattentiveness.
Humans are believed to be tied to nature. Playing in greener areas offers children opportunities to search and learn. Accordingly, green space is thought to prompt important exercises in discovery, creativity and risk taking. These exercises in turn positively influence brain development.
Dr. Dadvand’s study suggests how such structural changes could bring about the beneficial effects of green spaces on cognitive development, it also adds to the proof that suggests the lasting effects of early life exposure to greenness on our health and the benefits of increasing greenness in cities.
Further studies are needed to prove the findings in other populations, settings and climates. And researchers need to examine differences according to the nature and quality of green space.
27. The second paragraph is mainly about .
A. how the study was performed B. what was recorded in the study
C. how long the study lasted D. who took part in the study
【答案】A
【解析】细节理解题。根据The study was performed among 253schoolchildren in Spain可知,此段主要讲述的是有关于研究如何进行的事情,故选A。
28. The word “prompt” in paragraph 6 probably means “ “.
A. control B. encourage C. balance D. change
【答案】B
【解析】词意猜测题。A. control控制;B. encourage鼓励,促进;C. balance平衡;D. change改变。根据These exercises in turn positively influence brain development可知,是极大的促进大脑的发育,四个选项中意思最为接近的是鼓励,促进,故选B。
29. What can we learn from the passage?
A. Working memory influences white and grey matter in the brain.
B. Dr. Dadvand stressed the importance of changing the environment.
C. Studies proved the influence of greenness on populations outs of Spain.
D. Living in greener neighborhoods benefits children in brain development.
【答案】D
【解析】推理判断题。根据Our findings suggest that exposure to green space early in life could result in beneficial structural changes in the brain可知,在绿色环境下生活有利于大脑发育,故选D。
D
We often reach a point in our life when we should be ready for change that will help us unlock our self-improvement power. However, there’s always something staring at us right under our nose but we don’t see it. The only time we think of unlocking our self-improvement power is when everything gets worst.
When do we realize that we need to change diets? When none of our shirts and jeans would fit us. When do we stop eating candies and chocolates? When all of our teeth have fallen off. When do we realize that we need to stop smoking? When our lungs have gone bad. We see the warning signs and signals when things get rough and difficult.
The only time most of us ever learn about unlocking our self-improvement power is when the whole world is falling apart. We think and feel this way because it is not easy to change, but change becomes more painful when we ignore(忽视) it,
Change will happen, like it or hate it. At one point or another. we are all going to finally unlock our self-improvement power not because the world says so. But because we realize it's for our own good.
Happy people don’t just accept change; they embrace (拥抱)it. Unlocking our self-improvement power means unlocking ourselves out of the box of thought that is just the way we are. It is such a poor excuse for people who fear change.
Jane always tells everyone that she doesn't have the courage to be around groups of people. She heard her family tell the same things about her to other people. Over the years, that is what Jane has believed. Every time a great crowd come, she steps back and locks herself up in a room. Jane not only believes in her story, but lives it!
Self-improvement may not be everybody’s favorite word, but if we look at things in a different way, we might have greater chances of enjoying the whole process instead of counting the days until we are fully improved. Three sessions in a week at the gym would result in a healthier life. Reading books every day would build up knowledge. And only when we are enjoying the whole process of unlocking our self-improvement power will we realize that we’re beginning to take things light and become happy.
30. The writer mentions the three questions in Paragraph 2 to show that .
A. we learn our lessons when we experience pain.
B. we are responsible for the problems we meet.
C. life fails us when we get into the wrong way.
D. life is a long journey full of ups and downs.
【答案】A
【解析】细节理解题。根据第一段最后一句The only time we think of unlocking our self-improvement power is when everything gets worst我们认为打开自我提高能力的唯一时刻是当一切变得最糟糕的时候。可知,作者列举“什么时候我们意识到我们需要改变饮食?当我们的衬衫和牛仔裤都不适合我们的时候,我们什么时候停止吃糖果和巧克力?当我们所有的牙齿都脱落了。我们什么时候意识到我们需要戒烟?”这些的目的是当我们经历痛苦时,我们学到了教训。故选A。
31. What is the key to solving Jane’s problem?
A. She needs to remember why she started.
B. She has to know how to get on with people.
C. She has to realize she is not what she is in her story.
D. She needs to understand the importance of confidence.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据倒数第二段 Jane always tells everyone that she doesn't have the courage to be around groups of people. She heard her family tell the same things about her to other people. Over the years, that is what Jane has believed. Every time a great crowd come, she steps back and locks herself up in a room. Jane not only believes in her story, but lives it! 简总是告诉每个人她没有勇气和一群人在一起。她听到她的家人对其他人说关于她的同样的话。多年来,这就是简所相信的。每次一大群人来,她都后退一步,把自己锁在一个房间里。简不仅相信她的故事,而且生活在其中!可知,解决简问题的关键是她必须意识到她不是她故事中的那样的人。故选C。
32. The writer probably agrees that .
A. the world tells us how to improve ourselves.
B. people change when they find it easy to do that.
C. welcoming change in life is a drive to become better.
D. enjoying the process of self-improvement makes life simpler.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据第五段Happy people don't just accept change; they embrace(拥抱)it. 快乐的人不只是接受变化,他们拥抱变化。及最后一段And only when we are enjoying the whole process of unlocking our self-improvement power will we realize that we're beginning to take things light and become happy. 只有当我们享受开启自我提升能力的整个过程时,我们才会意识到我们开始随遇而安并变得快乐。可知,作者可能同意欢迎生活中的变化是一个变得更好的动力。故选C。
33. Which of the following would be the best title for the passage?
A. Is it important to take things light?
B. Is it necessary to embrace challenges?
C. To hold on to the last moment or to give up?
D. To free ourselves out of the box or to stay in it?
【答案】D
【解析】标题猜测题。根据第五段Unlocking our self-improvement power means unlocking ourselves out of the box of thought that is just the way we are. It is such a poor excuse for people who fear change解开自我提高的力量意味着把自己从思想的框框中解脱出来,这正是我们的方式。对于害怕改变的人来说,这是一个很糟糕的借口。倒数第二段最后一句Every time a great crowd come, she steps back and locks herself up in a room. Jane not only believes in her story, but lives it! 每次一大群人来,她都会后退一步,把自己锁在一个房间里。简不仅相信她的故事,而且生活在其中!及最后一句And only when we are enjoying the whole process of unlocking our self-improvement power will we realize that we're beginning to take things light and become happy. 只有当我们享受开启自我提升能力的整个过程时,我们才会意识到我们开始把一切看淡并变得快乐。可知,标题可以是“把自己从思维的盒子里解放出来还是留在里面?”。故选D。
【2017年】
A
41.Summer Programs at Museums
41.You can join in the programs at the Postal Museum any day .
A.from July 17to 23
B.from July 29﹣30
C.from August 7﹣20
D.from August 21to 27
【答案】A
【解析】细节题,根据第一个图片Date:July 17﹣23,可知是从七月12日到23日,故选A.
42.If you are interested in the program about video arts,you can phone .
A.965﹣0400
B.654﹣0930
C.357﹣3030
D.272﹣0560
【答案】C
【解析】细节题,结合第三个图片you can experience video arts and …,可知可以打电话357﹣3030,故选C.
43.A 15﹣year﹣old student can take part in the programs at .
A.the Building Museum
B.the Postal Museum
C.the Air and Space Museum
D.the Science Museum
【答案】A
【解析】细节题,结合四个图片可知只有第四个图片上年龄限制是十三岁到十五岁,故选A.
44.In the Air and Space Museum,you can .
A.create a stamp
B.build a house
C.make a paper airplane
D.explore a future city.
【答案】C
【解析】细节题,结合第二个图片It's a good place to make and fly your own paper airplane,可知能制造自己的纸飞机,故选C.
B
The Sixth Time I Went to the Principal's Office
When I was in the seventh grade,I had problems behaving.My heart was in the right place,but I
couldn't always follow the rules.I played many tricks on my schoolmates.Once,I even pulled a girl's hair on the school bus to get her attention.As a result,I was repeatedly sent to the office of the principal(校长).Although I hated going there,I did not hate the principal,Mr.Ratcliff.
Mr.Ratcliff was a kind,elderly man.When he spanked( 打屁股) me for putting some ants into a
classmate's pencil box,it didn't hurt at all,but it did hurt my feelings.I thought so much of him and
moments like that seemed to prove I was hopelessly bad.
When I got called to Mr.Ratcliff's office for the sixth time,I had no idea what I had done.I felt
disappointed as I walked down there.I went into his office,sat down,and looked at the floor.Then he said the last thing I expected to hear:"Kevin,I've heard you've been behaving really well lately.I want you to know how proud I am of you,and I just called you down to my office to give you a peppermint."
"Really?"I was surprised.
"Yes.Now you can take that peppermint and go back to class."
I carried the peppermint with me as if it was a gold coin.When I got into my classroom,I bragged ( 吹嘘) to my classmates about my turnaround,excitedly.I wasn't so bad after all.
Mr.Ratcliff was really kind.He made me realize that I was just a kid who had problems with behavior.He bought some peppermints and took the time to notice me when I got something﹣anything﹣right.Mr.Ratcliff gave me some hope by giving me some love.I will just remember him for the rest of my life.
45.In his seventh grade,the writer .
A.hated the principal
B.had problems behaving
C.always followed the rules
D.often helped his classmates
【答案】B
【解析】细节理解题.根据第一段第一句"When I was in the seventh grade,I had problems behaving.""当我上七年级的时候,我行为举止有问题".可知,选B.
46.How did the writer feel when he went to the principal's office for the sixth time?
A.Lonely.
B.Excited.
C.Confident.
D.Disappointed.
【答案】D
【解析】细节理解题.根据第三段第一句和第二句"When I got called to Mr.Ratcliff's office for the sixth time,I had no idea what I had done.I felt disappointed as I walked down there.","当我第六次被叫到Mr.Ratcliff的办公室的时候,我完全不清楚自己做了什么.当我走到那里的时候,感到特别失望".可知,第六次去校长办公室很失望.选D.
47.The sixth time the writer went to the principal's office,he got .
A.a peppermint
B.a model bus
C.a pencil box
D.a coin
【答案】A
【解析】细节理解题.根据第三段最后一句"I just called you down to my office to give you a peppermint","我只是打电话叫你来我办公室给你一颗薄荷糖",可知,作者得到的是"peppermint".故选A.
48.The writer will always remember Mr.Ratcliff,because the principal .
A.talked with him in the office
B.played games with him
C.expected him to be a teacher
D.gave him some hope and love.
【答案】D
【解析】细节理解题.根据最后一段倒数第二句"Mr.Ratcliff gave me some hope by giving me some love:I will just remember him for the rest of my life."Ratcliff先生给了我一些希望,给我一些爱:我会在我以后的生活中记住他.",可知,选项D"给了他希望和爱"才让作者记住他.选D.
C
Buying Is Doing?
How important is shopping to you?How much time do you spend buying things?And how much time
do you spend organizing these things in your home?In the future,how much time will you spend in movie
theaters,at amusement parks,at shopping malls,or at convenience stores?When you add it all up,you will probably see you spend a lot of your life consuming(消费)things.Consuming products is not necessarily bad.However,if we spend too much time doing it,we should look at it carefully.
Imagine that you have a week off from school.You don't have to go to class.However,in this week,
you cannot spend any money﹣﹣﹣﹣﹣no shopping,no movies,no eating out.How would you spend your time?What things would bring you happiness?Perhaps you would take a walk with your best friend.Perhaps you would help a child read.Or you might spend time with your family.
When we look back,it is likely that non﹣consuming experiences like these will be our most important
memories.Why?Non﹣consuming activities are active,not passive.They don't come in a package.You make the experience yourself.For example,each person who reads to a child will have a different experience.The experience changes with the reader,the child,and the book.Similarly,when you have a conversation with a friend,you are actively creating an experience.The conversation that you have with your friend cannot be experienced or recreated by anyone else.However,if you watch a movie with a friend,you will each have a package experience.It requires no action and little interaction between the two of you.
The environment we live in encourages us to have packaged experiences.We feel that we must consume because we believe that buying is doing.However,we can start a personal revolution ( 变革) against consumerism.How?By consuming less.We can ask ourselves what experiences bring us the greatest satisfaction.Then we can organize our lives so that we have more of those kinds of experiences.
49.If consuming products takes too much time,we should .
A.spend less money
B.think about it carefully
C.organize our things
D.go to convenience stores
【答案】B
【解析】细节理解题.根据第四行句子However,if we spend too much time doing it,we should look at it carefully. 但是,如果我们花了太多的时间去做,我们应该仔细看看.可知如果消费产品占用了太多的时间,我们应该认真考虑它.故选B.
50.According to the passage,the writer believes that .
A.we can say no to consumerism by consuming less
B.buying things can bring us the greatest satisfaction
C.the environment seldom influences our shopping choices
D.consuming experiences will be our most important memories
【答案】A
【解析】细节理解题.根据最后一段第二行句子By consuming less.We can ask ourselves what experiences bring us the greatest satisfaction.通过减少消费,我们可以问问自己,什么经历带给我们最大的满足感.可知根据文章,作者认为我们可以通过减少消费来对消费主义说不.故选A.
51.What is the writer's main purpose in writing this passage?
A.To introduce some ways of enjoying our spare time.
B.To encourage people to have more active experiences.
C.To explain reasons behind people's shopping behavior.
D.To share his personal experience in consuming products.
【答案】B
【解析】细节理解题.根据整篇文章内容及其最后一段最后一句Then we can organize our lives so that we have more of those kinds of experiences.然后我们可以组织我们的生活,使我们有更多的体验.可知为了鼓励人们有更积极的体验.故选B.
D
Say you're sitting around with some friends playing video games and someone mentions a game that happens to be one of your favorites."Oh,that game's easy.So not worth the time,"one of your friends says.The others agree.Although you enjoy the game quite a lot,not wanting to argue with them,you go along with the crowd.
You have just experienced what is commonly referred to as peer pressure(同伴压力),also called peer
influence.You will adopt a certain type of behavior,dress,or attitude in order to be accepted as part of a group of your "peers".As a teen,you are likely to have experienced the effect of peer pressure in a number of different areas.
We are all influenced by our peers at any age.For teens,as school and other activities take you away
from home,you may spend more time with your friends than with your family.As you become more
independent,your peers naturally play a greater role in your life.
According to Dr.Casey from Cornell University,teens are very quick and accurate in making decisions
on their own and in situations where they have time to think.However,when they make decisions in the
heat of the moment or in social situations,their decisions are often influenced by factors like peers.In a
recent study,teen volunteers played a video driving game,either alone or with friends watching.The
researchers discovered that the number of risks teens took more than doubled when their friends were
watching,compared with when they played alone.This shows that teens may find it more difficult to control risky behavior when their friends are around,or in situations where they are extremely angry.
Just as people can influence us to make unwise choices,they can also influence us to make good ones.A teen might join in a volunteer project because his or her friends are doing it,or get good grades because his or her friends think getting good grades is important.In fact,friends often encourage each other to study,or try out for sports.
While we are always influenced by those around us,the decision to act or not is up to us.So when it
comes to decision making,the choice is up to you.
52.According to the passage,Dr.Casey probably agrees that teens .
A.like to play driving games with their friends
B.prefer situations where they have time to think
C.may take more risks when their friends are around
D.are slow in making decisions when they are on their own
【答案】C
【解析】细节题.根据文章第四段第四句"The researchers discovered that the number of risks teens took more than doubled when their friends were watching"可知认为身边有朋友的时候会有更多的风险,选项C符合.
53.The words"in the heat of the moment"in Paragraph 4probably mean" ".
A.when teens avoid possible risks
B.when teens trust their judgment
C.when teens lose control over their anger
D.when teens give consideration to situations
【答案】C
【解析】猜词题.结合文章第四段第一句"According to Dr.Casey from Cornell University,teens are very quick and accurate in making decisions on their own and in situations where they have time to think"可知,在依靠自己或者有时间可以思考的情况下,青少年会又快又准确地做出决定.结合后面的however一词,可知后面的与之相反的情况,即受到外界干扰的情况,选项中的C符合此意.
54.What can we learn from the passage?
A.Teens are eager to be different from their peers.
B.Peer pressure has effects on both teens and adults.
C.Peer pressure does more harm than good to teens.
D.Tees think it challenging to get good grades at school.
【答案】B
【解析】推断题.根据文章第三段第一句话"We are all influenced by our peers at any age."可知,在任何年龄段我们会受到同伴压力的影响.选项B同伴压力对青少年和成年人都有影响,说法一致.故答案选B.
55.Which of the following would be the best title for the passage?
A.Peer Pressure:Is It Necessary to Deal with It?
B.Peer Pressure:Is It Possible to Get Away from It?
C.Peer Pressure:Its Benefits to Teens and Friend Making
D.Peer Pressure:Its Influence on Teens and Decision Making.
【答案】D
【解析】主旨题.文章谈论的是同伴压力对青少年的影响,尤其是对青少年做决定的影响.文章前半部分We are all influenced by our peers at any age.For teens,as school and other activities take you away from home,you may spend more time with your friends than with your family讲的是同伴压力对青少年不好的影响,倒数第二段However,when they make decisions in the heat of the moment or in social situations,their decisions are often influenced by factors like peers是同伴压力对青少年好的影响.最后一段作为总结,告诉我们,如何做决定取决于我们自身.所以文章的主题应该是同伴压力对青少年及做决定的影响.答案选D.
【2016年】
A
The Blog of Rosie
The Weekend
By Rosie | June 6, 2016
Hi! I’m on vacation here in London… and it’s fantastic! On Saturday I was in the British Museum for three hours. On Sunday I visited Tower Bridge. Where were you over the weekend? Tell me your news!
DISCUSSION
Sophia·9:30
Glad you’re having a great vacation. I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. I was there for a flower show. It was amazing! And there were lots of people. But on Sunday it was rainy and I wasn’ t very well. I stayed in bed for a whole day.
● Replay ● Share
Steve·10:10
It was cloudy the whole weekend in Paris. On Saturday I was at a football game with my classmates. It was exciting! On Sunday I was at the shops with Ann for four hours.
● Replay ● Share
Jack·11:00
I wasn’t at home over the weekend. On Saturday I was in Scotland for a trip. It was a lovely, warm day and I had a picnic with friends. It was great! Sunday was boring. It took me five hours to get back home. It was a long journey.
● Replay ● Share
Kate·11:20
On Saturday I was at Heathrow Airport. I met a friend there and we talked together for two hours. I was very happy. On Saturday I was in Sydney for a concert. It is winter in Australia. And it was windy and cold!
● Replay ● Share
41. On Saturday Sophia was .
A. in the Summer Palace B. in the British Museum
C. at Tower Bridge D. at Heathrow Airport
【答案】A
【解析】细节理解题。根据I was in the Summer Palace in Beijing on Saturday. 可知Sophie 在星期六在颐和园,故选A.
42. What was the weather like when Steve was in Paris?
A. Rainy. B. Warm. C. Cloudy. D. Cold.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据It was cloudy the whole weekend in Paris.可知当Steve在巴黎时,天气是多云,故选C。
43. How long did it take Jack to get back home?
A. Two hours B. Three hours C. Four hours D. Five hours
【答案】D
【解析】细节理解题。根据 It took me five hours to get back home.可知Jack回家花费了五个小时,故选D。
44. Kate was in Sydney for .
A. a picnic B. a concert C. a football game D. a flower show
【答案】B
【解析】细节理解题。根据On Saturday I was in Sydney for a concert.可知Kate在悉尼是为了参加一个音乐会。故选B。
B
From Nobody to Somebody
Brian was a funny student. He loved watching comedies(喜剧) best and hoped to become a comedy actor one day.
When he heard about the talent show to be held at this school, Brian decided to take part in. He had never acted on stage(舞台) before, and he was very excited. But some students laughed at him. “You are not funny but silly,” Ken, one of his classmates, said to his face. “No one will like what you do,” another boy also said to him, loudly.
Brian couldn’t understand why they were so unkind to him. For a moment, he thought about giving up the show. But he remembered how much his friends liked his jokes, and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show.
Brian did a great job at the talent show. Everyone loved his performance, and he won the first prize! His teachers and friends were proud of him. Even so, Ken told Brian that he was not funny, and that he would never be successful. Brian didn’t understand why Ken said so, but he realized that it had nothing to do with him. He confidently continued to work towards his goal.
As the years went on, Brian met more people like Ken. “you’ll do a terrible job,” they said to him. Luckily, most people encouraged him and some helped him to become even funnier. He got a lot of opportunities to perform in movies. He was even invited to appear on television. His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.
Now Brian is a big comedy star! He is doing what he loves best. He never feels stressed like those unkind people, and he laughs all day long!
45.What did Brian love best when he was a student?
A. Going to school. B. Helping classmates.
C. Watching comedies. D. Meeting new friends.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据He loved watching comedies(喜剧) best and hoped to become a comedy actor one day.可知Brian是一名学生时,他最喜欢看喜剧。故选C。
46. Brian decided to prepare for the show because .
A. his friends liked his jokes
B. he was invited by a TV station
C. he wasn’t busy acting in movies
D. Ken was expecting his performance
【答案】A
【解析】细节理解题。根据But he remembered how much his friends liked his jokes, and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show.可知Brian决定为节目做准备是因为他的老师和朋友喜欢他的笑话。故选A。
47.After winning the first prize, Brian .
A. began to understand Ken
B. became a teacher of acting
C. encouraged others to join him
D. continued to work towards his goal
【答案】D
【解析】细节理解题。根据He confidently continued to work towards his goal.可知Brian在才艺秀中获得了一等奖后,他继续朝着他的目标努力工作。故选D。
48.Brian’s fans thanked him because his comedies brought them .
A. success B. happiness C. luck D. pride
【答案】B
【解析】推理判断题。根据His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.可知Brian的粉丝们感谢他,是因为他的喜剧使他们在不高兴的时候感到很好,故推断给他们带来了快乐,故选B。
C
Are You Right Handed or Left Handed?
Which hand do you use when write? About 8 to 15 percent of people are left handed. They often have to use tools that are designed for right-handed people. So it is difficult for left-handers to use most tools. If you are right handed, try this experiment: Take a knife with your left hand and try cutting a potato into pieces. Don’t be surprised if you feel awkward(别扭的).
In the past, people thought it was strange to use the left hand. Young students looked down upon their left-handed classmates. Some children were even punished for using their left hand to write. But these days parents and teachers have accepted that. In almost every school in the world, left-handed students can use their left hand to write.
What causes people to be left handed or right handed? Experts have searched long and hard on this. They conclude(得出结论) that left-handed people are left handed for the same reason that right-handed people are right handed. One out of every ten people just is a left-handed people are right handed. One out of every ten people just is a left-hander. It’s simply like the color of our eyes – some people have brown eyes, while some others have black eyes.
However, may researchers think that left-handers and right-handers are different in some aspects. Right-handers are more talkative and outgoing than left-handers. Many right-handed people understand spoken words better. For example, after they listen to directions to a supermarket, they can find it easily. Right-handers are good at organizing people, too. They are also better basketball guards. Just ask Yao Ming.
Research shows that left-handers are creative and artistic. Many famous performers, like Jim Carrey and Paul McCartney, are left handed. Many left-handers learn better visually(在视觉方面). In art, both Leonardo da Vinci and Michelangelo were left handed. In music, Ludwig van Beethoven was left handed. In science, you find Newton and Einstein. The left-handed people are also really good at tennis and other single sports.
If you prefer one hand, but you are still good at writing with the other, you are mixed. Research shows mixed-handers can remember everyday things better than other people. What did you eat for lunch two weeks ago? If you’re mixed handed, you can probably remember.
49. If right-handers cut up potatoes with there left hand, they will .
A. get hurt B. give up cutting
C. feel awkward D. change their tools
【答案】C
【解析】细节理解题。根据第一段的If you are right handed, try this experiment: Take a knife with your left hand and try cutting a potato into pieces. Don’t be surprised if you feel awkward(别扭的).可知惯用右手的人用左手去切土豆会感到别扭。故选C。
50. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Causes of being left handed.
B. Encouragement to left-handers
C. Punishment for using the left hand.
D. Changes in opinions on left-handers.
【答案】D
【解析】段落大意题。根据第二段的In the past, people thought it was strange to use the left hand.和But these days parents and teachers have accepted that.前后的对比可知,这段的意思是人们对左撇子过去和现在在看法上的转变。故选D。
51. According to the passage, right-handers .
A. learn better visually
B. are good organizers
C. are better at single sports
D. give clear directions to others
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第四段的Right-handers are good at organizing people, too.可知惯用右手的人是好的组织者,故选B。
52. From the passage, we can learn that left-handers .
A. may be more talkative and outgoing
B. are ordinary people like right-handers
C. might remember everyday things better
D. no longer need to use right-handed tools
【答案】B
【解析】
D
Should Children Be Allowed to Get Bored?
Children need time to stand and stare. They should be allowed to get bored to that they can develop their ability to be creative.
Children are expected by their parents to be reading a textbook all the time. However, research shows that it may hamper the development of their imagination, while boredom can give them opportunities to develop creativity.
Boredom is often linked with loneliness, but a writer named Meera Syal said boredom had helped here in developing her mind. She told researchers about her childhood. Having few things to do, Syal often talked with her neighbors. She also tried to do things like learning to bake cakes. “But importantly, I Thought and wrote a lot, because I was bored,” Syal said. She kept a diary, filling here time with short stories and poems she made up.
Grayson Perry, an artist, grew up in a family with little money. He enjoyed himself by making up stories, drawing pictures for his stories and reading many books in the library. Bored but free, he spent hours looking out of the window, watching the changing clouds and seasons. Perry filled up his free time with what he liked. He became creative, because he could think freely.
Dr. Belton is an expert on the effects of emotions on learning. “Boredom could be an uncomfortable feeling,” she said. “But some young people cannot deal with that boredom creatively. So sometimes they may break a classroom window, or drive a car out for a mad race.”
Usually, when children have nothing to do, they would turn on the TV, the computer, or the phone. Their time on these things has increased, yet they need to have time to think about their experiences through play or just watching the world around them.
It is this kind of thinking that can inspire the imagination. On the other hand, the TV or phone may cut short the thinking process. That can be harmful to the development of creativity. “For developing the ability to be creative,” Dr. Belton advised, “perhaps we need to stand and stare, and stay off-line from time to time.”
53. What does the word “hamper” in Paragraph 2 probably mean?
A. Slow down. B. Keep up with. C. Go beyond. D. Give rise to.
【答案】A
【解析】词义猜测题。根据第二段的However, research shows that it may hamper the development of their imagination, while boredom can give them opportunities to develop creativity. 可知while前后进行对比,后半句表示无聊可以给他们开发创造的机会,也就是会促进他们的发展,故while前表示减慢他们的发展。故选A。
54. The writer talks about Syal and Perry to .
A. stress the great differences between them
B. introduce a popular writer and a famous artist
C. suggest good ways of going through boredom
D. show effects of boredom on developing creativity
【答案】D
【解析】推理判断题。根据第三段的Boredom is often linked with loneliness, but a writer named Meera Syal said boredom had helped here in developing her mind.和第四段的He became creative, because he could think freely.可知无聊在发展创造力方面的影响。故选D。
55. What can we learn from the passage?
A. Boredom provides children with space to think freely.
B. It’s much better for children to be busy than be bored.
C. Boredom helps children deal with difficulties properly.
D. It’s boring for children to think about their experiences.
【答案】A
【解析】主旨大意题。本文主要介绍无聊给孩子提供了自由思考的空间,故选A。
【2015年】
A
My favourite season….
Matt/UK:
My favourite season is spring, because everything is getting new and fresh again. I like having picnics and taking photos with my friends. I don’t like autumn, because I know that it’s going to be getting cold soon.
Anna/Germany:
Autumn is my favourite season. I love the changing of leaves. I like the colours. I love the autumn wind that blows the leaves around. And I often take a walk in that autumn air with a warm cup of coffee. My least favourite season is summer, because it’s too hot.
Neil/Canada:
I like summer best. It’s very cool in my hometown, and it’s nice to have a long and sunny summer. There are a lot of outdoor activities you can take part in, such as going camping. My least favourite is winter, because it’s pretty cold, and you don’t want to go outside.
Kat/US:
My favourite season is winter, because there’s a lot of snow, and it’s very beautiful. When the countryside is covered with snow, it’s perfectly white. Also, I love building snowmen with my friends. So I like winter.
41. Matt’s favourite season is _____
A. spring B. summer C. autumn D. winter
【答案】A
【解析】细节理解题。根据题意中的关键词 Matt,及短文My favourite season is spring,故选A。
42. Where is Anna from?
A. The US. B. Canada C. The UK D. Germany
【答案】D
【解析】细节理解题。根据题意中的关键词Anna及短文给出的国家/Germany故选D。
43. What’s the weather like in Neil’s hometown in summer?
A. Wet B. Cool C. Windy D. Cloudy
【答案】B
【解析】细节理解题。根据题意关键词Neil’s hometown 及in summer结合短文It’s very cool in my hometown,,故选B。
44. In winter, Kat loves _____.
A. going camping B. taking a walk
C. building snowmen D. having picnics
【答案】C
【解析】细节理解题。根据短文关键词In winter, Kat结合短文I love building snowmen with my friends.故选C。
B
Bags of Love
Last year, I worked in a middle school near my mother’s house, and I stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and buy some food.
After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly. Then I began keeping an eye on my mum. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper bag and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to follow her. I saw her taking the food to the street children. She would also spend a lot of time talking and playing with them.
One day, I talked to a neighbour and found out that my mum was well-known in the area. The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother. Then it hit me – why wouldn’t she want to tell me about it? Was she worried that I would stop buying food if I found out?
When my mum got home, I gave her a big hug (拥抱).I told her she didn’t need to keep it a secret from me. And she told me something about the children. Some of them lived with an old lady in a small house. Others slept on the street. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by how selfless (无私的) she was. She helped others in need. As her son, I was so proud of my mum.
I continued to buy food for my mum after that. But I always added one more bag for her other children.
45. After the first week, the writer noticed that _____.
A. the food was put into a big box B. his mum followed the children
C. the food was eaten up quickly D. his mum stopped buying food
【答案】C
【解析】细节理解题。根据题意中的关键词 first week,及noticed,结合短文第二段第一行After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly.故选C。
46. The street children thought of the writer’s mum as their _____.
A. old grandma B. own mother
C. new neighbour D. dear teacher
【答案】B
【解析】细节理解题。结合题意中的关键词street children thought of及短文中的第三段The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother.故选B。
47. How did the writer feel about his mum after she told him everything?
A .He was proud of her. B. He was confident in her.
C. He was angry with her. D. He was worried about her.
【答案】A
【解析】细节理解题。根据题意的关键词feel及after she told him everything结合短文第四段After she told me everything, I was so moved by how selfless (无私的) she was. She helped others in need.,故选A.
48. The writer added one more bag of food to _____.
A. make friends with the children B. get a hug from his mother
C. become well-known in the area D. help the poor street children
【答案】D
【解析】细节理解题。根据短文最后. But I always added one more bag for her other children.
及短文中提到For years, she was helping the poor street children by giving them food.故选D。
C
Do you enjoy visiting a museum? Did you ever make a plan before a visit? Every museum must have something that attracts you. And there are many possible ways to enjoy yourself in a museum.
If you follow these steps below, you'll know what is worth seeing and doing, so that you can make the most of your time at the museum.
Decide what museum you will visit. There are so many different kinds of museums and you first need to find one that you like. It's easy for you to choose one and start an enjoyable visit!
Do some research online. Every museum now has a website which allows you to look through the information about it. On the website, you may look for such things as:
?The exhibits(展品)–See what is on show at the museum at all times, and what special exhibitions are held for a short time.
?The history of the museum –There will often be very interesting stories about the exhibits and the benefactors(捐赠者). That can make your visit more interesting.
?Activities –See whether there are talks, tours our special activities on the day when you visit. Many museums hold some activities that meet the interests of all age groups.
?Cost,food or shortage–It's important how much the visit will cost. You have to decide whether or not you can eat there. You might also need to find out transportation needs, as well as storage for coats, bags etc.
Learn at least one thing on your visit. It is always good to take away something new from your visit.
Plan breaks into your visit. When you walk around, standing here and studying exhibits there, you may become very tired. So it is important to take breaks. A break is a good opportunity for you to think of what you have seen and what else you might want to do in museum.
Take a friend or two. Visiting museums is always a lot more fun when you are with someone else. You can talk over what you’re seeing. A friend also brings another way of thinking when you talk about the exhibit.
49. According to the passage, we should first ____.
A. do some research online B. make a plan for lunch
C. decide on a museum to visit D. choose a friend to go with
【答案】C
【解析】细节理解题。根据题意中的first可知是参观博物馆要做的首要事情,所以根据第一个建议,故选C。
50. To make our visit more interesting, we can____.
A. organize activities like special shows and talks
B. read the stories about exhibits and benefactors
C. learn about the interests of all age groups
D. walk around the museum without breaks
【答案】B
【解析】细节理解题。根据题意中的more interesting结合短文的第二点建议中的第二点That can make your visit more interesting,故选B。
51. If we visit a museum with friends, we can____.
A. share the experience with them B. come up with strange ideas
C. cut down the cost of the visit D. discuss the next visit plan
【答案】A
【解析】细节理解题。根据题意中的share及短文最后一段A friend also brings another way of thinking when you talk about the exhibit. 故选A。
D
New Technology Revolutionizes(变革) Learning
More and more people believe that technologies are great for learning. Today, such teaching tools as iPads are used in a lot of courses, including language, history and science.
Many teachers are supporters of using iPads in language learning. They say that students now have much more time for discussion in the classroom. Instead of spending valuable class time listening to texts or watching teaching videos, students can do this on their own and come to class prepared for discussion.
The teachers also say that iPads allow students to learn at their own pace. Some students might listen to a dialogue only once and understand it, so they can save time for doing other things. Other students, however, might need to listen to the same dialogue again and again to understand it. Using iPads is especially helpful to students who are learning a language at different paces.
The students who are using the new tool in some courses are also happy. They believe that using iPads is a more enjoyable way to learn (such as listening to stories and watching movies). The class has become much more interesting and creative.
There are other advantages for students. By using iPads, they can pay more attention to the material and learn more. Teaching notes are stored in their iPads and are easy to find . Some students spend more time studying now. “I can listen to my language material or watch teaching videos on the bus, instead of having to wait until I get home,” a student explained.
Many adults complain that technologies such as iPads are doing harm to students. They worry that students might use iPads to download teaching notes and use them to cheat during exams. Some believe that iPads may separate students from each other. If a student spends more time watching videos on an iPad, he will have fewer opportunities to have face-to-face communication with others.
However, technologies are already a part of most students’ day-to-day lives. As for cheating, teachers can ask students to hand in their iPads when they take exams. Education needs to make changes with the times as technology is playing an important part. We should look forward to a wonderful future when iPads and other technologies can add a lot to the classroom.
53. What does the expression “at their own pace” in Paragraph 3 probably mean?
A. According to their own timetable. B. Without their teachers’ help.
C. Because of their wonderful goals. D. Against their parents’ hope.
【答案】A
【解析】词义猜测题。根据后文的举例可知不同的人根据自己的实际情况可以听自己需要的次数,所以他们是根据自己的时间表安排的,故选A。
54. From the passage we can learn that____.
A. students with iPads have less discussion in class
B. students get more fun from learning with iPads
C. iPads help students save time waiting for buses
D. iPads prevent students from cheating in exams
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第二段They say that students now have much more time for discussion in the classroom.可知A错误;根据第四段The class has become much more interesting and creative. 可知B正确。根据短文可知文章没有提及C;根据As for cheating, teachers can ask students to hand in their iPads when they take exams.可知D错误。故选B。
55. The writer probably agrees that____.
A. teachers can take control of students’ learning
B. exam results depend a lot on now technology
C. technology in education has a bright future
D. note-taking is as helpful as video-watching
【答案】C
【解析】推理判断题。根据短文最后一段We should look forward to a wonderful future when iPads and other technologies can add a lot to the classroom. 可知作者认为ipads及其他技术在教育中将有光明的前景。故选C。
【2019年东城区一模】
阅读理解
三、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A,B,C,D四个选项中,选择最佳选项。
A
Grand Opening of The Book Nook
Saturday, June 8 10 A. M. to 10 P. M.
You will not want to miss this celebration for the opening of a new neighborhood bookstore! Located at 2289 Main Street, The Book Nook is close to schools and many homes and businesses. Come and check out.
The Book Nook on