2020年中考英语一轮专题复习课件:话题9 世界与环境(123张PPT)

文档属性

名称 2020年中考英语一轮专题复习课件:话题9 世界与环境(123张PPT)
格式 zip
文件大小 292.0KB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2019-10-30 20:23:46

图片预览

文档简介

课件123张PPT。话题9 世界与环境010203目录导航 0405基础知识必备一、精选核心词汇 二、精选核心短语 三、常用句型(请同学们牢记下面的常用句型, 做到学以致用。) Day1 完形填空 通读下面短文, 掌握其大意, 然后在每小题所给的四个选项中, 选出一个最佳答案。 As we all know, the environment around us is getting worse and worse. In some places we can’t see fish swimming in the river or trees on the hills. Some people even have no clean 1 to drink. Recently, a new lifestyle called low-carbon life is 2 every corner of our country. The meanings of low-carbon life are 3 energy and no waste. It is such an important project that I can’t wait to 4 my ideas on how to promote (推动)it. First, we should 5 a no-car day every week in our school. Because cars not only cause serious air pollution but also waste energy. 6 the no-car day, neither students nor teachers are allowed to drive to school. At the same time, we just walk or run. Use our bikes and enjoy the fun.
Second, we had better not use plastic 7 any more. No one can stand the “white pollution”, 8 it is wise to use cloth bags which can be used again and again. 9 , one thing that we should keep in mind is that every big thing comes from small details. So, as students, we should 10 lights when we leave, use both sides of paper, and reuse our textbooks and so on.
All in all, it weighs greatly for all of us to put the low-carbon lifestyle into practice. Just set our mind to these: no-car days, no plastic bags, and no waste. Let’s do it now. ( )1. A. drink B. water C. soup D. tea
( )2. A. spreading B. moving C. living D. becoming
( )3. A. many B. high C. much D. low
( )4. A. express B. complete C. require D. accept
( )5. A. put off B. set up C. ask for D. think of
BADAB( )6. A. In B. At C. On D. With
( )7. A. boxes B. bags C. pens D. fans
( )8. A. because B. so C. but D. although
( )9. A. Finally B. Generally C. Last D. Lately
( )10. A. turn up B. turn down C. turn on D. turn off CBBAD【答案详解】 1. B 考查动词辨析。句意:一些人甚至没有干净的饮用水。根据上下文提示,可知此处应填water,故选B。2. A 考查动词辨析。句意:最近,一种被称为低碳生活的新生活方式正在传播到每一个角落。A.spread传播;B.move移动;C.live居住;become变成。根据句意可知,此处应指的是传播到各地,故选A。3.D 考查形容词辨析。句意:低碳意思就是少的能源消耗和没有浪费,A.many多的;B.high高的;C.much多的;D.low低的,根据句意可知,应选D。4. A 考查动词辨析。句意:它是如此重要的一个项目以至于我迫不及待的想表达关于如何推动它的想法。A.express表达;B.complete 完成;C.require要求;D.accept接受。根据句意可知,应选A。5. B.考查短语辨析。A.put off张贴 B.set up建立,设置; C.ask for索要;D.think of想起,根据后面a no-car day every week in our school在我们学校无车日,应该是设置;我们应该在学校每周都将一天定为"无车日",故选B。6. C 考查介词辨析。根据后面the no-car day在"无车日"这一天,具体某一天前用介词on,故选C。7. B 考查名词辨析。句意:第二,我们不要再使用塑料袋。根据后文cloth bags(布袋)相对应,可知此处应填plastic bags,故选B。8.B 考查连词辨析。A.because因为 B.so所以;C.but但是;D.although尽管,根据No one can stand the"white pollution", it is wise to use cloth bags which can be used again and again前面说没人能忍受白色垃圾,后面用布袋子是个明智的选择,应该是因果关系,故选B。9.A 考查副词辨析。A.Finally最后;B.Generally普遍地;C.Last 最后;D.Lately最近。根据上文中First第一,Second第二,可知此处应填Finally用来陈述作者的观点。故选A。10.D 考查短语辨析。句意:作为学生,在离开的时候应该关掉灯。A.turn up调大;B.turn down调小;C.turn on打开;D.turn off关闭。故选D。Day 2 阅读理解A篇从每小题所给的四个选项中, 选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。 Nowadays,it is more and more convenient for us to travel around the world. But each country has different rules about social situations. It is helpful for us to learn as many of these customs as possible. Here are some suggestions.
1. Avoid giving certain flowers in Russia.
Be careful when sending flowers to a friend or business partner in Russia. Yellow flowers mean being cheated or a broken relationship. Red carnations(康乃馨)are also not expected,either. Traditionally,red carnations are placed on the graves(坟墓)of the dead. 2. Skip the salt in Egypt.
When you are invited to enjoy a meal in an Egyptian family,you are not supposed to use the saltshaker(盐瓶) at table. It’s impolite to sprinkle salt on your food in front of your host. If you have to season(调味)your plate,it means that you find the meal terrible. 3. Don’t show up on time in Venezuela.
Showing up early or on time is one of the good Chinese customs. Yet it is regarded as being rude in Venezuela. If you are invited over to someone’s home for a meal,you are supposed to arrive 10 to 15 minutes later than the requested time. Early or punctual guests are viewed as being too eager,even greedy(贪婪). 4. Be careful of the number of your flowers in Finland.
If you are invited to the party in Finland,you are expected to be exactly on time and bring the hostess some flowers. The hostess is excited about receiving five or seven flowers,but make sure to avoid dual(双数的)flowers and number thirteen is regarded as a very unlucky number. Nobody looks forward to receiving them.
Learning what you are supposed to do and not supposed to do in social situations may be difficult,but it is worth the trouble doing that. ( )1. We are not supposed to give red carnations to a Russian as a gift because _____.
A. Russians think red is a kind of unlucky color
B. red flowers mean being cheated
C. red carnations should be presented on the graves
D. red carnations mean a broken relationship C( )2. Sprinkling salt on your food in front of your Egyptian host is very _____.
A. rude B. important C. impossible D. necessary
( )3. If you are invited to have dinner in Venezuela at 7 p. m. ,you are expected to arrive at _____.
A. 6:45 p. m. to 7:00 p. m. B. 7:00 p. m. to 7:10 p. m.
C. 7:10 p. m. to 7:15 p. m. D. 7:45 p. m. to 7:50 p. m. AC( )4. In Finland,you are supposed to bring _____flowers to the hostess.
A. 4 B. 7 C. 10 D. 13
( )5. It is very important to be on time in _____.
A. Russia B. Egypt C. Venezuela D. Finland
BD【答案详解】1. C 文章第1点里最后一句提到红色康乃馨是放在“坟墓前”的。2.A 在文章第2点里可以找到关键词。文章里说到“如果你往碟子里撒调味料,这意味着你觉得饭菜味道不好。”故在埃及的主人面前撒盐这种行为是不礼貌的。3.C 根据第3点,在委内瑞拉我们应该比邀请的时间迟10到15分钟。所以选C。4.B 根据第4点,在芬兰送花要送单数,双数花和13支花都是不吉利的。 5.D 根据第4点第一句话可知,在芬兰是必须准时的。Day 3 阅读理解B篇从每小题所给的四个选项中, 选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。 The government in China ended its one-child policy and let families have two children instead. The change is meant to balance population development, stop a falling birth rate(比率)and strengthen the country’s labor force.
China, with the largest population in the world, started the one-child policy in 1980. But the government allowed only a small number of couples to have two children. For example, some families in the countryside could have two children, if the first-born child is a girl. In 2013, the Chinese government gave other couples a chance to have two children if one of them was an only child. At the end of 2014, China had a population of 1. 37 billion people. A total of 800 million of them have jobs. But the labor market population will drop in 35 years. That is to say, the country will be in great need of labor by the year 2050. With the two-child policy, an increase in birth can solve this problem. But unlike people in the countryside, too many young people in the cities are no longer interested in having a second child. A survey of the UN also shows that the growth rate is low where there is a higher level of income, better education, more health care and better living conditions. A report by the United Nations shows that the growth rate of world population will actually go down in the next ten years. The growth rate will fall from the present 1. 8% to a rate of about 1. 6% by the end of this century. But the report also points out that problems of food, health care, housing, jobs and schools will get worse unless we do something about the situation. ( )1. The government plan to end the one-child policy because _____.
A. we need a larger population
B. millions of people have jobs
C. most families want to have a second child
D. the falling of labor population must be stopped D( )2. The underlined word “strengthen ” probably means _____ in Chinese.
A. 增加 B. 购买 C. 培训 D. 转变
( )3. Our country will be in great need of labor _____ if the one-child policy continues.
A. in 2015 B. in 2035 C. in 2050 D. in 2070 AC( )4. Which of the following statements is TRUE?
A. The total growth rate of world population will increase.
B. The growth rate of population in richer areas will increase.
C. The growth rate of population in poorer areas will increase.
D. The total growth rate in big cities around the world will increase. C( )5. Which of the following may be the best title?
A. UN Report on World Population
B. Two-child Policy Carried out in China
C. Birth Rates Dropping Quickly
D. Problems with Overpopulation B【答案详解】
1.D 细节理解题。根据第一段“The change is meant to balance population development, stop a falling birth rate(比率)and strengthen the country’s labor force.”可知选D。2.A 词义判断题。根据上文停止下降的出生率可知此处是增加劳动力,故选A。3.C 细节理解题。根据第二段“That is to say, the country will be in great need of labor by the year 2050.”可知选C。4.C细节理解题。根据第四段“A report by the United Nations shows that the growth rate of world population will actually go down in the next ten years.”可知A错误;根据第四段“A survey of the UN also shows that the growth rate is low where there is a higher level of income, better education, more health care and better living conditions.”可知B错误;根据第四段“But unlike people in the countryside, too many young people in the cities are no longer interested in having a second child.”可知D错误,故选C。5.B 主旨大意题。纵观全文可知联合国报告只在第四段提及,故A错误;人口过剩问题没有提及,故D错误;除了提到出生率下降,还提及实施二孩政策,故B更适合。Day 4 短 文 填 空 请用适当的词完成下面的短文,并把所缺单词填写在指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。 We all need a healthy environment,but we produce waste every day and it is harmful to① our environment. 1. ___________ students,we can still do something to help. 2. ___________ fact,even the simplest everyday activities can make a real difference② to the environment. Here are some ideas for you to live 3. ___________ green life.
Remember these three words: reduce,reuse③ and recycle. Reduce means “use less”. Don’t waste things. As InaWe should put them to good use. This 4. ___________money and reduces pollution. Before we buy something new,think if it is really necessary! When we do need to 5. ___________things,choose local products④ if possible,and try not to buy too many things from abroad. Reuse means “use again”. Use things for as long as 6. ___________ . When we buy things,make sure that they last a long time. We should take 7. ___________of them so that they savesbuypossiblecare will last,and we should repair them instead of 8. ___________ them away and buying new ones. Don’t use cups or bags which are made of paper. It’s better to use a china cup and a lunch box because you can use them again. Recycle means “change things into something else”. Although it takes energy to pull down something and bring it back to daily life, it’s better than throwing things away or burning them. 9. ____________ out what can be recycled in your neighborhood and take 10. ___________in the the recycling programs. throwingFind part We should also buy products made from⑤ recycled materials,such as recycled paper,used bottles, metal and so on. Johny, the president of Rubbish Recycle, often built some toys out of used bottles and paper. He also set up a lab to work for the rubbish recycle. He was well-known for this in his area and won a big prize in a recycling competition in his city. Nothing is a waste if you have a creative mind. 【答案详解】3.a live a green life绿色生活。2.In 固定搭配:in fact事实上。1. As 句意:作为学生,我们应该做些事情去保护环境。as作为。4.saves 句意:不要浪费东西,这有助于省钱和减少污染。save money节约钱。6.possible as…as possible尽可能……地。use things for as long as possible意为“尽可能久地使用物品”。5.buy 从下文“…try not to buy too many things from abroad”可知,此句意思是如果你需要买东西。buy things买东西。7.care 固定搭配,take care of照顾。8.throwing 句意:当东西坏了,我们应该修理,而不是把它们扔掉或者重新购买。throw away扔掉。9.Find find out找到、查明。10. part 句意:号召大家加入回收利用的活动项目中。固定搭配take part in,意为“参加”。Day 5 短 文 填 空 请用适当的词完成下面的短文,并把所缺单词填写在指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。 Once, there was a little grey planet. People living on it hadn’t looked after① it well. 1. ________________ they had excellent inventions and spaceships beyond our imagination, they made the planet 2. ___________ of litter and pollution. As 3. ___________ result, there were no plants or animals left.
One day, a little boy was walking on the planet. When 4. ___________ passed a cave, he noticed a small red flower in it. The flower was sick and almost dying. The boy dug it out carefully with Although/Thoughfull a he its root and some soil. Then he tried to② find somewhere to plant it, but he 5. ___________. He looked up in the sky and found the 6. ___________. He thought the flower might grow 7. ___________ on the moon. So he climbed into a spaceship with the flower and 8. ___________ to the moon. He grew the flower on the moon and took care of it every day. Soon the flowers spread all over the moon and the moon 9. ___________ covered with red flowers. failed moon well flew was When all the flowers came out, the moon looked red, like a warning light. If we don’t look 10. ___________ our Earth carefully, the day will come when flowers will only be able to③ grow on the moon. after【答案详解】
1.考查连词。句意:虽然他们有着超乎想象的优秀发明和宇宙飞船。上句提到they had excellent inventions“他们有着优秀的发明”,而下句又说, there were no plants“没有了植物”,根据语境及首字母提示,故填Although/Though “即使,虽然”。2.考查形容词。句意:他们使地球充满了垃圾和污染。full of为固定短语“充满…”,结合后文there were no plants提示可知填full。3.考查冠词。句意:结果没有留下任何植物或动物。as a result结果,是固定短语。4.考查代词。句意:一天,一个小男孩正走在星球上。当他经过山洞时,他注意到山洞里有朵红色的小花。本句为包含when引导的时间状语从句的复合句,填代词,代指上文提到的小男孩,所以填he。5.考查动词。句意:小男孩想把它种在月球上,但是他失败了。从but可知前后两句是转折关系,故答案为failed。6.考查名词。句意:他仰望天空,发现了月亮。根据后面的句子“He thought the flower might grow 7 on the moon.”可知,小男孩看到了天空中的月亮,故答案为moon。7.考查副词。句意:他认为这朵花可以在月球上长得很好。根据后文He grew the flower on the moon and took care of it every day.可知小男孩认为小花能够在月球上长得好,本空修饰动词grow,故应是副词well。8.考查动词。句意:所以他带上小花爬进了一艘宇宙飞船并飞向了月球。根据语境可知本空含义应为 “飞”,fly to the moon飞向月球,前面的句子“So he climbed into a spaceship with the flower”的时态为一般过去时,并列连词and前后连接的两个句子的时态要保持一致,故填fly的过去式flew。9.考查be动词。句意:花儿很快传遍了月球,月球被红色的花覆盖了。be covered with为固定短语,意为“被…覆盖”,结合句意及时态可知填was。10.考查介词。句意:句意:如果我们不小心谨慎地照顾我们的地球,花儿只能在月球上生长的这一天将会到来。look after照看,照顾,短文最后警告地球上的人们一定要照顾好我们赖以生存的星球,故答案为after。Day6 核心素养综合能力组合训练(1)一、完形填空
Have you ever taken a tour of a zoo? If so, it’s likely that the person who led you through the zoo helped you to learn a lot about the 1 .
Amelia Rinas is a high school student who lives in Ohio. One day Amelia 2 the Cleveland Metro Park Zoo. The moment she saw the gorillas(猩猩)there, she felt 3 for them. She wondered if they were getting the right foods. Amelia read all she could about gorillas and 4 what they like to eat. Then she started a “gorilla garden”. She grows the fruits and vegetables that gorillas love to eat. Some of those foods are tomatoes, carrots, and strawberries.
Amelia works with other volunteers in her community who use their 5 time to help Amelia and the gorillas. When they take the food to the zoo and 6 it to the gorillas, they look so excited! Amelia is a member of Roots and Shoots. Its members are young people who 7 animals and the environment. They helped Amelia understand that animals 8 our care, too. The slogan(口号)on the Roots and Shoots Website is “Take action and make a difference”. These words tell kids and grown-ups, including parents and teachers, to do what they can do to make a difference where they live. When asked about her project, Amelia said, “I joined Roots and Shoots 9 I wanted to make a difference in the world. ”
There are many 10 to make a difference in the world. Amelia Rina’s gorilla garden has helped make gorillas happier and healthier. ( )1. A. gardens B. foods C. plants D. animals
( )2. A. opened B. passed C. visited D. started
( )3. A. bored B. worried C. tired D. relaxed
( )4. A. found out B. worked out
C. took out D. put out
( )5. A. lost B. last C. spare D. waste DCBAC( )6. A. give B. raise C. send D. feed
( )7. A. care about B. look for
C. run after D. throw away
( )8. A. hate B. value C. need D. keep
( )9. A. though B. but C. since D. because
( )10. A. doubts B. laws C. skills D. ways AACDD【答案详解】 1.D garden公园;food食物;plant植物;animal动物。根据上文zoo可知选D。2.C open打开;pass经过;visit参观;start开始。根据下文可知Amelia参观动物园,故选C。3.B bored无聊的;worried担心的;tired疲惫的;relaxed放松的。根据下文她想知道它们是否有合适的食物,可知选B。4.A find out查明;work out锻炼;take out取出;put out灭火。根据上文可知她想增加对猩猩的了解,故选A。5.C 考查固定搭配:spare time空闲时间。故选C。6.A give给予;raise举起;send寄送;feed喂食。根据上文take the food to the zoo可排除C;give sth. to 给某物,故选A。7.A care about关心;look for寻找;run after追赶;throw away扔掉。根据 our care可知选A。8.C hate讨厌;value重视;need需要;keep保持。根据文意可知动物也需要我们的关爱,故选C。9.D though尽管;but但是;since自从;because因为。根据上下文可知考查因果状语从句,故选D。10.D doubt怀疑;law法律;skill技巧;way方式。句意:有很多对世界产生影响的方式。故选D。 二、阅读理解
A
Let’s Learn About Nature!
Are you interested in animals and nature? Want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your CHANCE! Here is a THREE-DAY SUMMER PROGRAM! You can take part in many activities and meet with animals, like giraffes, pandas tigers, and so on! More information about the program is as follows:
Age: Students aged 8—16
Groups: There are 2 programs for you to choose from. Each program needs at most 15 students. Program cost: $230 for members; $250 for non-members(非会员).
How to do: Come to our center to get an application form(申请表). Send your form on or before March 25, 2020.
Notes:
1. NO FREE LUNCHES. You may either bring a lunch-box or pay for lunch in our restaurants.
2. Both programs will start ONE DAY later if there is a warning of rainstorms.
COME AND JOIN US NOW!!
DON’T MISS THE CHANCE!! ( )11. Each summer program lasts _____ days.
A. two B. three C. four D. six
( )12. _____ can join the Summer Program.
A. A seven-year-old kid B. A ten-year-old girl
C. An eighteen-year-old boy D. A thirty-year-old father
BB( )13. Two members and one non-member should pay _____ for the Summer Program.
A. $690 B. $710 C. $730 D. $750
( )14. Program B will start _____ if there is a rainstorm.
A. on April 8 B. on April 9 C. on June 3 D. on June 5 BD( )15. What can we know from the passage?
A. Youth Explorer is the name of the program.
B. More than 15 students are in each program.
C. We can see three kinds of animals in the program.
D. You need to hand in an application for the program.
D【答案详解】11.B. 细节理解题。根据第三段第二句Here is a THREE-DAY SUMMER PROGRAM!可知,这是一个为期三天的暑期项目。故选B。12. B细节理解题。通过这篇广告中对年龄的要求Age: Students aged 8~16我们可以知道这个夏令营要求是8到16岁的孩子参加,B选项是一个10岁的男孩,可以参加,故选B。13. B 推理判断题。根据Program cost: $230 for members; $250 for non-members可知参加这个项目,如果是会员每人需支付230美元,非会员每人需支付250美元,因此两个会员和一个非会员,需要支付230×2+250=710美元,故选B。14. D 推理判断题。根据Program B Dates: April 8 –10, 2020 Days: Tuesday to Thursday和 Both programs will start ONE DAY later if there is a warning of rainstorms.可知如果有暴风雨的话这两个项目都推迟一天,因此项目B原来从星期二开始,推迟到星期三开始,故选D。15. D推理判断题。这篇短文是关于暑假去大自然探索的项目,故A不正确;根据Each program needs at most 15 students.可知B不正确;根据文中You can take part in many hands-on activities and meet with live animals- giraffes, pandas, tigers, and son on! 可知我们可以看到很多动物,故C不正确。根据How to do: Simply come to our centre to get an application form (申请表).Send your form on or before March 25. 2020. 可知你需要上交参加这个项目的申请表,故选D。B
Have you ever recycled? To recycle is to make rubbish into something new. Recycling is good for our planet because it makes junk into something that we can use again. Recycling also helps to clean up the litter that makes our streets look dirty.
All kinds of things can be recycled. The most common materials like glass, plastic, paper, metal, cloth are all recyclable. Sometimes these products are broken down to make the same kinds of products. An example of this type of recycling is using paper to make more paper. Garbage can also be broken down to make completely new items(物品)!
Some items, like glass, can be recycled forever! We can use glass items, then break them down and use them again and again. Aluminum (铝)cans are one of the most successful recycled metals. They can be recycled again and again and nearly 60% of all cans have been recycled. The average family of four can produce nearly 2, 000 pounds of garbage each year. As time goes by, we have fewer places to put all of the garbage in. Recycling is one way to limit (限制)the amount of garbage we need to put into the land.
The next time you toss a can or bottle into the garbage can, please see if there is a recycling triangle (三角形)on the label. It is the international sign for recycling. It means that the item you are going to throw in the dustbin could be recycled. ( )16. To recycle is to _____.
A. clean up the dirty things on the street
B. find a land to put into the garbage
C. make new things out of litter
D. find something useful in the rubbish C( )17. Which of the following is NOT true in this passage?
A. Plastic, metal, cloth and paper can be recycled.
B. Rubbish can also be used to make completely new items.
C. All things can be recycled forever.
D. Some things can be recycled forever. C( )18. What does the underlined word “toss ” in the passage mean?
A. 拿出 B. 扔掉
C. 放弃 D. 查明
( )19. _____ can’t be recycled according to the passage.
A. Paper B. Cloth
C. Glass D. Food
BD( )20. The passage mainly tells us _____.
A. some recyclable materials
B. a new way to change and keep rubbish
C. the importance of recycling
D. how to recycle
D【答案详解】16.C细节理解题。根据短文第一行To recycle is to take rubbish and make it into something new.可知,垃圾回收利用,使之成为新的东西。所以该选C。17.C细节理解题。根据第二段中All kinds of things can be recycled和我们的生活经验可知,虽然很多不同种类的东西可回收利用,但并不是所有的都可以回收利用。所以该选C。18.B词义猜测题。根据最后一段“……look to see if there is a recycling triangle on the label” 看是否有一个循环的三角形在标签上,可知应是扔掉之意。所以该选B。19.D细节理解题。根据第二段like glass, plastic, paper, metals, cloth are all recyclable.可知,paper、cloth和glass都是可以循环利用的。那么 Battery电池、蓄电池就是不能循环利用的。所以该选D。20.D主旨大意题。根据这篇短文介绍了循环利用的必要性,以及循环利用的物品,在生活中我们应如何尽可能做到循环利用。可知该选D。Day7 核心素养综合能力组合训练(2)一、短文填空
France is well-known for its fine art, tasty food and romantic scenery. About 75 million visitors come here every year.
France is the largest country in Western Europe. It 1. __________ a population of over 66 million. The country is home to many famous 2. ___________ of interest, like the River Seine as well as the Eiffel Tower. hasplaces Many visitors also come here 3. ___________ the country’s art. Sculptor(雕刻家)Auguste Rodin and painter Claude Monet once created their great 4. ___________ here. If you visit France today, it is not 5. ___________ surprise to meet street artists in the city or 6. ___________ across a singer in the subway.
No visit to Paris is complete without a trip to Louvre, one of the 7. ___________ and most famous museums in the world. forworksa comelargestInside, there are 35, 000 works of art, 8. ___________ as the painting Mona Lisa by Da Vinci. It would 9. ___________ you nine months to enjoy all the pieces.
10. ___________ France is not always good. Paris, the city of light, may also show its dark side to visitors. Chinese visitors feel sorry about the crowded subway in Paris.suchtakeBut【答案详解】1. has 句意:它的人口超过66,000,000。2. places 考查固定搭配:place of interest名胜古迹。3. for 考查介词:for为了。4. works 考查代词:根据上文Auguste Rodin和Claude Monet可知此处指代两人,故填their。5. a 考查固定搭配:be a surprise是意想不到的事。6. come 考查固定搭配:come across偶然遇见。7. largest 根据常识刻章子卢浮宫为最大的博物馆;largest最大的;one of后接形容词最高级形式。8. such 考查固定搭配:such 比如。9. take 考查固定搭配:it takes sb.+时间+to do sth.做某事花了某人时间。10. But 考查连词:根据上文关于巴黎值得旅游的方面,下文认为法国不是只有好的一面,可知为转折关系。 二、读写综合
A. 信息归纳
请阅读 Sabrina Akhtar 写的一封信, 根据所提供的信息, 完成信息卡。 Mr. John Heppell
House of Commons
London
SWIAOAA
Dear Mr. Heppell,
I am Sabrina Akhtar studying in a high school and I’ve noticed that forests are disappearing. You know, more and more forests are disappearing around the world each year. That is because of many different reasons including farming pollution, tourism pollution, etc. If we stop doing these things, there will be a good future for people of tomorrow. Now I’m writing to ask you to help stop forests from disappearing. You can help by getting shops to stop selling paper made from trees and change to tree-free paper (paper not made from trees). That will help forests so much. There are many things we can do to help protect forests. By changing the little things, we can make a big difference. If you would like to contact (联系)me, please see the above address or e-mail me at shazadinol @hotmail. co. uk. Thank you for spending your time in reading this letter.
Yours sincerely,
Sabrina Akhtar Information Cardtwo/2farming pollution, tourism pollution, etc a studentto get shops to stop selling paper made from trees and change to tree-free paperto ask Mr.Heppell to help stop forests from disappearing/protecting forests B. 书面表达
6月5日是联合国世界环境日。为了增强同学们保护环境的意识, 你们学校决定组织一次“Plant Trees for the Earth”的活动。假设你是班长, 你要动员你班上的同学参加这次活动, 请根据要点提示完成你的发言稿。内容包括:
1. 根据信件内容简单介绍森林的现状并分析造成这种状况的原因;
2. 阐明植树的意义:至少从两个方面说明树木对环境保护的作用;
3. 邀请一起参加活动。
作文要求:
1. 不能照抄原文;不得在作文中出现学校的真实名称和学生的真实姓名。
2. 语句连贯, 词数80个左右。作文的开头和结尾已经给出, 不计入总词数。 —草拟提纲 确定思路 —遣词造句 巧添妙补
普通范文
Dear fellow students,
Forests are important to the environment. But more and more forests are disappearing every year. The reasons are that people cut down trees and pollute the environment.
Trees are very useful to the environment. Because of trees, the soil will not be washed away. They can cool the air and make our cities less noisy. Trees can prevent the climate from getting warmer and warmer. They can also keep the balance of nature. Without trees, humans and animals would die. So we should protect trees, plant more trees and take care of them.
In order to protect our environment, our school is planning an activity “Plant Trees for the Earth”. Let’s join in the activity together.
That’s all. Thank you.作文升格 Dear fellow students,
Forests are important to the environment. _______________________
_____________________________________________________
___________________________________________________
That’s all. Thank you.【参考范文】
Dear fellow students,
Forests are important to the environment. But more and more forests are disappearing around the world every year. That is because of people’s cutting down trees and many kinds of pollution like farming pollution, tourism pollution and so on.
As we all know, trees are very useful to the environment. They can stop the soil from being washed away. They can cool the air and make our cities less noisy. Trees can prevent the climate from getting warmer and warmer. They can also keep the balance of nature. Without trees, humans and animals would die. So we should protect trees, plant more trees and take care of them.
In order to protect our environment, our school is planning an activity “Plant Trees for the Earth”. Let’s join in the activity together!
That’s all. Thank you.