专题35 阅读理解二-中考英语精选考点突破(原卷版+解析版)

文档属性

名称 专题35 阅读理解二-中考英语精选考点突破(原卷版+解析版)
格式 zip
文件大小 15.1MB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2020-01-02 12:10:14

文档简介

专题35
阅读理解二
(原卷版)
三十一、江苏淮安
A
There
were
many
plants
in
a
forest.
When
spring
came,
a
pine
tree
saw
a
red
rose
nearby
and
said,
"What
a
beautiful
flower!
I
wish
I
were
that
lovely.
"
The
rose
proudly
said,
"It
seems
that
I
am
the
most
beautiful
flower
in
this
forest.
"Then
the
rose
looked
at
a
cactus
(仙人掌)
and
said,
"Look
at
that
ugly
plant
full
of
thorns(刺)!
"
"What
a
proud
flower!
"
thought
the
trees.
As
the
days
passed.
the
red
rose
often
looked
at
the
cactus
and
said
bad
words
about
it,
like
"This
plant
is
useless.
How
sorry
I
am
to
be
his
neighbor
!
"
The
cactus
never
got
angry
and
even
tried
to
advise
the
rose,
saying,
"God
did
not
create
any
form
of
life
without
a
purpose.
"
Spring
passed,
and
the
weather
became
very
hot.
As
there
was
no
rain,
the
red
rose
began
to
wilt(枯萎).
One
day
the
rose
saw
birds
put
their
beaks
(喙)
into
the
cactus
and
then
fly
away.
The
red
rose
asked
the
pine
tree
what
the
birds
were
doing.
The
pine
tree
explained
that
the
birds
were
getting
water
from
the
cactus.
"The
cactus
has
water "
asked
the
rose.
Yes,
you
can
also
drink
some
from
it.
The
birds
can
bring
water
to
you
if
you
ask
the
cactus
for
help.
"
The
red
rose
felt
too
ashamed
to
ask
for
water
from
the
cactus.
But
finally
it
did
ask
for
help.
The
cactus
kindly
agreed.
The
rose
learned
a
lesson
and
never
judged
(评价)
anyone
by
their
appearance
again.
31.
At
first,
_________
thought
the
cactus
was
ugly.
A.
the
rose
B.
the
pine
tree
C.
the
birds
D.
the
thorns
32.
The
red
rose
began
to
wilt
because
__________.
A.
the
birds
could
fly
B.
spring
came
C.
there
was
no
rain
D.
the
cactus
got
angry
33.
The
birds
put
their
beaks
into
the
cactus
to
_____________.
A.
get
water
B.
eat
food
C.
offer
help
D.
tell
secrets
34.
From
the
passage,
we
know
the
cactus
was
_______________.
A.
rude
B.
kind
C.
selfish
D.
careless
35.
From
the
story,
we
know___________________.
A.
the
pine
tree
didn't
think
the
red
rose
was
beautiful
B.
the
red
rose
never
said
bad
words
about
others
C.
the
cactus
refused
to
help
the
birds
D.
the
red
rose
realized
she
was
wrong
at
last
B
Shawneen
Mountain
is
a
perfect
place
for
skiing.
Lifts(电梯)can
help
tourists
get
to
the
top
of
the
mountain
in
3
minutes.
The
following
is
the
price
table
of
the
lift
tickets.
LIFT
TICKETS
Tourists
Weekday(open
to
close)
Weekend(open
to
close)
Night(3
p.m.
to
10
p.m.
Adult
(Ages
19
to
60)
$48
$55
$34
Young
Man
(Ages
18&.
under)
$37
$41
$34
Child
(46cm
tall
&.
under)
FREE
FREE
FREE
College
Student[College
ID
(证件
)
needed]
$38
$49
$34
Soldier
(Active
Duty
ID
needed)
$38
$49
$34
Elders
(
Ages
60
to
69)
$38
$49
$34
Super
Elders
(Ages
70+)
FREE
FREE
FREE
proof
(证明)
of
age
needed
Lift
HoursMonday
---
Friday:
9
a.m.

10
p.m.
Weekend:
8
a.m.

10
p.m.Christmas
Day:
Noon

5
p.m.
36.
Shawneen
Mountain
is
a
perfect
place
for
_______________.
A.
skiing
B.
walking
C.
climbing
D.
riding
37.
If
a
child
of
42cm
tall
takes
the
lift
with
his
18-year-old
brother
on
Thursday
morning,
they
will
pay
_______.
A.
$41
B.
$48
C.
$37
D.
$74
38.
As
a
college
student,
you
can
buy
a
lift
ticket
at
a
lower
price
if
you
show
your
_________.
A.
college
name
B.
college
ID
C.
phone
number
D.
Active
Duty
ID
39.
Tourists
take
the
lift
at
_______
to
the
top
of
the
mountain
on
Christmas
Day.
A.
8
a.m.
B.
4
p.m.
C.
9
a.m.
D.
10
p.m.
40.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
It
takes
3
hours
to
get
to
the
top
of
Shawneen
Mountain
by
lift.
B.
Tourists
can’t
take
the
lift
at
9:
30
a.
m.
on
Sunday
morning
.
C.
A
soldier
shouldn’t
pay
$55
for
the
ticket
at
weekends
with
his
Active
Duty
ID.
D.
People
aged
over
70
are
also
welcome
to
Shawneen
Mountain.
C
The
Garbage
(垃圾)
Project
started
at
the
University
of
Arizona
in
1973.
Since
then,
the
students
and
teachers
in
it
have
studied
the
modern
garbage
in
different
cities.
To
study
the
garbage,
the
students
had
to
travel
to
landfills
(填埋场)
,
the
places
where
cities
bury
(填埋)
their
garbage.
While
the
students
were
studying
the
garbage
they
wore
special
clothes.
Students
were
very
careful
when
they
opened
bags
of
garbage.
One
important
thing
the
students
have
learned
from
studying
the
garbage
is
that
the
garbage
in
landfills
disappears
very
slowly.
That
was
surprising
to
both
the
students
and
many
scientists
who
had
thought
that
about
70
%
of
the
garbage
in
landfills
would
disappear
quickly.
Even
in
cities
where
it
rains
a
lot,
the
students
found
newspapers
from
1948,
40-year-old
hot
dogs,
and
vegetables
from
1970.
And
the
students
also
found
many
more
empty
bottles
of
cola
than
they
expected.
How
to
dispose
of
our
garbage
well
depends
on
what
kind
of
garbage
it
is:
regular(普通的)
garbage,
dangerous
materials,
or
recyclable
materials,
such
as
newspapers
and
glass
bottles.
Regular
garbage
goes
to
regular
landfills.
Dangerous
materials
are
harmful
to
people's
health
and
the
environment.
They
shouldn't
go
into
regular
landfills.
Homes
are
full
of
dangerous
waste.
One
kind
of
the
dangerous
waste
in
homes
is
batteries.
When
batteries
are
buried
directly(直接地)in
a
landfill,
they
often
break
open.
The
poison
inside
them
moves
through
rain
water
to
the
bottom
of
the
landfill.
Then
it
can
pollute
the
natural
water
in
the
ground.
Another
dangerous
waste
from
homes
is
motor
oil.
When
people
pour
old
motor
oil
on
the
ground
or
throw
it
in
the
garbage,
it
pollutes
the
environment.
Our
garbage
problem
is
not
new,
but
as
the
world's
population
continues
to
grow,
it
will
become
a
bigger
and
bigger
problem.
41.
The
Garbage
Project
started
at
the
University
of
Arizona
in
_______________.
A.
1973
B.
1970
C.
1948
D.
1940
42.
To
study
the
modern
garbage,
the
students
had
to
do
many
things
except
____________.
A.
Wearing
special
clothes
B.
traveling
to
landfills
C.
burying
the
garbage
themselves
D.
opening
bags
of
garbage
43.
The
underlined
words
"dispose
of"
in
Paragraph
4
means
___________.
A.
crash
into
B.
deal
with
C.
worry
about
D.
put
up
44.
From
the
article,
we
know
old
motor
oil
____________.
A.
should
go
to
regular
landfills
B.
isn't
harmful
garbage
C.
mustn't
be
poured
on
the
ground
D.
never
pollutes
the
environment
45.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
There
are
only
two
kinds
of
dangerous
waste
in
homes.
B.
Scientists
thought
about
70
%
of
the
garbage
in
landfills
would
disappear
slowly.
C.
The
students
found
empty
bottles
of
cola
were
not
as
many
as
they
expected.
D.
Batteries
often
break
open
when
they
are
buried
directly
in
a
landfill.
三十二、江苏连云港
三、阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
SeaWorldSeaWorld
celebrates
50
years
with
a
Sea
of
Surprises.
Step
under
the
waves
at
SeaWorld
San
Diego's
all-new
Explorers'
Reef.
Go
"hand-in"
to
touch
a
shark,
a
crab,
or
thousands
of
tiny
cleaner
fish
that
will
bite
playfully
at
your
fingers.
And
you
can
enjoy
an
all-new
Shamu's
Celebration:
Light
Up
The
Night
show.TOUR:
A14ADULT:$111CHILD(3-10)$105
San
Diego
ZooTake
a
walk
on
the
wild
side
at
the
San
Diego
Zoo
with
one
of
the
most
kinds
of
wild
animals
in
the
world.
The
San
Diego
Zoo
covers
100
acres
and
brings
4,
000
animals,
representing
800
kinds;
together
in
one
place.
The
Zoo
has
some
of
the
most
beautiful
and
rare
creatures
in
the
world
and
offers
you
a
great
chance
to
visit
wild
animals.TOUR:
A13ADULT:
$90CHILD
(3-11):
$
72
Legoland
CaliforniaOffering
a
full
day
of
wonderful
adventures,
Legoland
gives
fun,
imagination,
and
entertainment
to
today's
youngsters
and
their
families.
At
Legoland
California
everyone
in
the
family
becomes
a
hero
on
more
than
50.
super
rides,
shows
and
attractions.TOUR:
A16ADULT:
$109CHILD(2-12)
$104
Universal
Studios
HollywoodGo
behind
the
scenes
on
the
world
famous
Studio
Tour
to
explore
where
Hollywood
movies
are
made.
Then,
face
exciting
rides,
shows
and
attractions
that
put
you
inside
some
of
the
world's
biggest
movies.TOUR:
A6ADULT:
$
138
CHILD
(3-12)
:
$
96
31.
Tom,
aged
11,
who
has
only
$100
and
is
crazy
about
rides,
can
choose
Tour
___________.
A.
A6
B.
A13
C.
A14
D.
A16
32.
It
can
be
known
from
the
passages
that
_________________________.
A.
visitors
can
step
under
the
waves
and
enjoy
50
shows
and
attractions
at
SeaWorld
B.
the
San
Diego
Zoo
covers
100
acres
with
one
of
the
most
kinds
of
wild
animals
in
the
world
C.
youngsters
and
their
families
can
enjoy
a
half
day
of
wonderful
adventures
in
Legoland
D.
you
will
be
put
inside
all
of
the
world's
biggest
movies
in
Universal
Studios
Hollywood
33.
The
four
passages
above
probably
come
from
___________________
A.
a
sports
report
B.
a
story
book
C.
a
science
magazine
D.
an
advertisement
poster
B
Then
Alice
saw
a
small
glass
table.
There
was
a
little
golden
key
on
it.
She
picked
it
and
put
it
in
all
the
locks
on
the
doors
but
it
didn't
open
any
of
them.
She
moved
a
curtain
on
one
of
the
walls
and
discovered
another
door,
a
very
small
one.
She
put
the
key
in
the
lock.
It
was
exactly
the
right
size!
She
opened
the
door
and
looked
through
it.
At
the
end
of
a
low
passage
she
saw
a
beautiful
garden.
It
was
full
of
brightly
coloured
flowers
and
fountains.
"Oh,
how
beautiful!
"she
said.
"
I'd
love
to
go
there
but
I'm
too
big
to
get
through
the
door.
"
She
walked
back
to
the
table.
There
was
a
bottle
on
it
now.
"
I'm
sure
that
bottle
wasn't
there
before,
"
she
said,
a
little
confused.
She
put
down
the
key
and
picked
up
the
bottle.
She
read
the
words
"DRINK
ME"
on
it.
Alice
wasn't
a
stupid
girl.
She
didn't
drink
it
immediately.
First
she
looked
at
the
bottle
carefully.
There
wasn't
a
label
on
it
that
said
"POISON".
So
she
put
the
bottle
to
her
lips
and
drank.
"Mmm,
ifs
nice,
"
she
said.
It
tasted
like
cherry
tart,
pineapple,
roast
turkey
and
toast-all
the
things
that
she
liked
to
eat-so
she
drank
some
more.
And
some
more.
Soon
the
bottle
was
empty.
"What
a
curious
feeling,"
she
said.
"I'm
getting
smaller
and
smaller.'"
It
was
true!
She
was
now
as
small
as
her
cat
Dinah.
"Good!
I
can
go
through
the
door
into
the
garden,"
she
said.
But,
poor
Alice!
When
she
got
to
the
door,
she
didn't
have
the
key!
It
was
on
the
table.
She
couldn't
reach
it
because
she
was
too
small
now.
She
sat
down
and
cried.
After
a
while
she
said,"Alice!
Stop
crying!
Crying
doesn't
help!
Dry
your
tears
immediately!"
When
she
looked
at
the
table
again,
she
saw
a
small
glass
box
under
it.
She
picked
it
up
and
opened
it.
There
was
a
small
cake
inside.
It
had
the
words
"EAT
ME"
on
it.
She
put
a
small
piece
of
it
in
her
mouth.
"If
I
grow
bigger
I
can
reach
the
key,
"she
thought."
And
if
I
grow
smaller
I
can
go
under
the
door.
"
But
nothing
happened
so
she
finished
it.
34.
From
the
passage
we
can
know
that
_______________________.
A.
at
first
Alice
could
go
through
the
door
into
the
garden
easily
B.
then
Alice
found
there
was
a
little
golden
key
on
a
small
wooden
table
C.
Alice
was
as
small
as
her
rabbit
Dinah
after
she
drank
something
in
the
bottle
D.
Alice
saw
a
small
glass
box
with
a
small
cake
in
it
under
the
table
35.
Alice
did
the
following
things
in
the
order
of
___________________.
a.
She
saw
a
beautiful
garden
at
the
end
of
a
low
passage.
b.
She
moved
a
curtain
and
discovered
another
door.
c.
She
put
a
small
piece
of
the
cake
in
her
mouth.
d.
She
put
the
bottle
to
her
lips
and
drank.
e.
She
cried
because
she
couldn't
reach
the
key.
A.
a-
b-
c-
d-
e
B.
b-
a-
d-
e-
c
C.
d-
a-
b-
e-
c
D.
b-
d-
e-
a-
c
36.
The
underlined
word
"it"
in
the
last
paragraph
refers
to
______________.
A.
the
small
box
B.
the
glass
table
C.
the
small
cake
D.
the
golden
key
37.
According
to
the
passage,
the
best
words
to
describe
Alice
are
___________________.
A.
careful
and
brave
B.
curious
and
helpful
C.
clever
and
friendly
D.
organized
and
strange
C
You
think
it's
"cool"
to
carry
your
backpacks
and
head
out
to
school.
But
if
you
don't
know
exactly
how
to
choose,
load,
lift
and
wear
them-these
all-important
accessories(配件)can
be
a
pain
in
the
back.
Not
to
mention
the
neck,
head
and
shoulders.
Backpacks
can
influence
your
health.
Carrying
a
heavy
load
improperly
can
lead
to
poor
body
position;
and
even
hurt
the
spinal
column(脊柱)This
can
cause
muscle
strain,
headaches,
back,
neck
and
arm
pain.
For
example,
if
it
is
carried
on
one
shoulder;
a
heavy
backpack
forces
the
muscles
and
spine
to
balance
the
unequal
weight.
This
may
increase
the
possible
back
problems
later
in
life.
More
than
50
percent
of
young
people
suffer
back
pain
by
their
teenage
years.
Research
shows
that
this
could
be
mainly
caused
improper
use
of
backpacks.
Here's
some
advice
to
help
you
carry
backpacks
comfortably
and
safely.
Choose
the
right
backpack.
Forget
leather(皮革)!
It
looks
great,
but
it's
far
too
heavy.
Go
for
canvas(帆布).
Pick
a
pack
that
has
two
wide,
adjustable,
comfortable
shoulder
straps(带子),
along
with
a
hip
or
waist
strap,
and
plenty
of
pockets.
Make
sure
the
pack
fits
properly
and
its
size
is
suitable
for
the
wearer's
body.
Packing
it
properly.
Only
put
in
the
pack
what
is
needed
for
that
day.
It's
a
good
idea
to
know
what
each
object
weighs.
The
total
weight
of
the
filled
pack
should
be
no
more
than
10
to
15
percent
of
the
wearer's
own
body
weight.
Pack
heaviest
objects
close
to
the
body,
and
place
little
ones
outside,
away
from
the
back.
Putting
the
backpack
on.
Put
the
pack
on
a
smooth
surface,
at
waist
height.
Put
on
the
pack,
one
shoulder
at
a
time,
then
adjust(调整)the
straps
to
fit
comfortably.
Remember
when
lifting
a
backpack,
or
anything,
to
lift
using
the
arms
and
legs
and
to
bend
at
the
knees.
The
right
way
to
wear
a
backpack.
Both
shoulder
straps
should
be
used,
and
adjusted
so
that
the
pack
fits
the
body,
without
hanging
to
one
side.
Backpacks
should
never
be
worn
over
just
one
shoulder.
You
should
be
able
to
move
your
hands
between
the
backpack
and
your
back.
The
waist
strap
should
also
be
worn.
Take
the
above
advice,
and
you
may
not
complain
back
pain,
numbness
or
weakness
in
your
arms
and
legs
any
more.
38.
What
could
mainly
cause
some
young
people
to
suffer
back
pain
by
their
teenage
years
A.
Too
much
homework.
B.
Poor
treatment
for
backs.
C.
Improper
use
of
backpacks.
D.
Unhealthy
sleep
position
39.
Which
of
the
following
does
the
writer
suggest
①Choose
leather
backpacks
because
it
looks
"cool"
to
go
to
school.

Pick
a
pack
that
its
size
is
suitable
for
the
wearer's
body.
③Make
sure
the
backpack
contains
only
what
is
needed
for
that
day
④Pack
heaviest
objects
close
to
the
body,
and
place
little
ones
outside.

Put
the
pack
on
a
smooth
surface,
above
the
waist
height.
A.
①②④
B.
①③⑤
C.
②③④
D.
②③⑤
40.
If
a
boy
weighs
40kg,
how
heavy
should
his
filled
backpack
be
at
most
A.
About
4kg.
B.
About
6kg.
C.
About
10kg.
D.
About
15kg.
41.
What
is
the
passage
mainly
about
A.
Some
problems
that
teenagers
face
in
their
study
at
school.
B.
The
suitable
backpack
material
that
you
should
choose.
C.
The
good
influence
that
backpacks
have
on
your
health
D.
Some
advice
on
how
to
carry
backpacks
comfortably
and
safely.
D
The
human
body
is
a
machine
that
can
raise
lots
of
interesting
questions.
Why,
for
example,
are
yawns(呵欠)contagious(传染的)
What's
up
with
ice-cream
headaches
Here
are
answers
to
these
and
other
questions
about
our
bodies.
Why
do
I
get
a
headache
when
I
eat
ice
cream
too
quickly
Scientists
aren't
exactly
sure
what
causes
the
brain
freeze
when
we
eat
ice
cream
or
other
super
cold
foods
too
quickly,
though
some
believe
it's
the
result
of
changed
blood
.flow
in
the
nervous
system.
Blood
vessels
in
the
head
tighten
to
stop
the
loss
of
body
heat
and
then
relax
to
let
blood
flow
rise;
that
sudden
rush
of
blood
is
what
causes
the
headache.
You
can
improve
an
ice-cream
headache
by
rapidly
rubbing
your
tongue
across
the
roof
of
your
mouth
to
help
warm
up
things.
What
causes
my
stomach
to
make
a
low
continuous
noise
when
I'm
hungry
Actually,
your
stomach
makes
noise
whether
you're
hungry
or
full;
you
just
hear
it
more
clearly
when
you're
hungry.
Think
of
your
digestive
tract(消化道)as
a
really
long
tube
lined
with
smooth
muscle
tissue.
These
muscles
move
food,
fluids
and
gas
through
your
digestive
tract.
____________________________.
It
can
make
you
feel
embarrassed尴尬的)but
is
nothing
to
worry
about.
Why
do
I
blush
when
I'm
embarrassed
When
you're
embarrassed,
your
brain
releases
a
shot
of
adrenaline(肾上腺素),
which
makes
your
heart
race
and
blood
vessels
become
larger
in
size.
All
this
happens
to
increase
blood
flow
and
oxygen
delivery
throughout
the
body
in
a
fight-or-flight
reaction(对抗反应).
There
are
a
lot
of
tiny
blood
vessels
in
your
face,
which
turn
noticeably
redder
from
this
sudden
rush
of
blood.
As
for
the
actual
function
of
blushing,
researchers
are
still
trying
to
find
that
one
out.
Why
are
yawns
contagious
Have
you
ever
yawned
in
front
of
someone,
only
to
have
them
yawn
right
back
It's
a
common
thing,
but
researchers
don't
have
a
good
explanation
for
it.
They
do,
however,
know
this
happens
only
with
humans
and
chimpanzees(黑猩猩).
A
bigger
question
puzzling
scientists
is
why
we
yawn
at
all.
It
used
to
be
thought
that
yawning
showed
that
oxygen
to
the
brain
was
not
enough,
but
that's
just
a
myth.
A
growing
body
of
research
now
shows
that
yawning
is
nature's
way
of
keeping
our
brains
cool.
42.
What
is
the
meaning
of
the
underlined
word
tighten
A.
变松
B.
变紧
C.
变短
D.
变长
43.
Which
of
the
following
sentences
can
be
filled
in
the
blank
A.
And
that's
what
you're
hearing
when
your
stomach
makes
noise.
B.
And
that's
why
you're
so
hungry
when
your
stomach
is
empty
C.
And
that's
what
makes
you
feel
uncomfortable
when
you're
full.
D.
And
that's
how
it
makes
a
difference
to
your
digestive
tract.
44.
Which
of
the
following
statements
is
TRUE
A.
There
is
no
way
for
you
to
improve
an
ice-cream
headache.
B.
Researchers
have
found
out
the
actual
function
of
blushing.
C.
Your
stomach
makes
noise
only
when
you
are
hungry.
D.
Researchers
don't
have
a
good
explanation
for
why
yawns
are
contagious.
45.
What
is
the
best
title
of
the
passage
A.
Some
Interesting
Facts
B.
Our
Strange
Body
C.
Some
Useful
Discoveries
D.
Our
Amazing
Feelings
三十三、江苏苏州
第三部分
阅读理解
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
School
holiday
activities
at
the
library
ActivityWhenCostWho
Cartooning
with
Eva
LeungTuesday
7
June,
9-11
a.m.﹩3.00
to.
cover
the
cost
of
art
paper
and
pencils5
to
8-year-olds
ActivityWhenCostWho
Cartooning
with
Eva
LeungWednesday
8
June,
9-11
a.m.$3.00
to
cover
the
cost
of
art
paper
and
pencils9
to
10-year-olds
Eva
Leung
is
famous
for
her
cartoons
published
regularly
in
KIDStime
magazine
ActivityWhenCostWho
Kite-makingWednesday
8
June,
2-4
p.m.$3.00
to
cover
the
cost
of
paper,
string
and
other
materials5
to
10-year-olds
ActivityWhenCostWho
Kite-makingThursday
9
June,
2-4
p.m.$3.00
to
cover
the
cost
of
paper,
string
and
other
materials5
to
10-year-olds
21.
Who
is
this
poster
for
A.
Cartoonists.
B.
Librarians.
C.
Writers.
D.
Children.
22.
On
which
day
are
there
two
different
activities
A.
Monday.
B.
Tuesday.
C.
Wednesday.
D.
Thursday.
23.
Why
are
there
two
cartooning
classes
on
the
program
A.
Because
the
classes
are
for
different
age
groups.
B.
Because
more
time
is
needed
to
learn
cartooning
C.
Because
there
is
a
strict
limit
on
numbers
for
each
class.
D.
Because
some
children
might
want
to
do
both
the
classes.
B
People
all
over
the
world
eat
eggs.
Most
of
the
eggs
we
eat
come
from
hens.
Eggs
are
easy
to
cook.
They
can
be
cooked
in
lots
of
ways
such
as
fried
or
hard-boiled.
Eggs
can
be
used
with
other
things
to
make
cakes
and
ice-cream.
The
fresh
testPut
your
egg
in
a
pan
of
water
and
use
the
guide
below
to
find
out
how
old
your
egg
is.
Sinks(下沉)to
the
bottom
of
the
pan
and
stays
there
3-6
days
old
Sinks,
but
floats
at
an
angle(角度)
Just
over
1
week
old
Sinks,
and
then
stands
on
end
About
2
weeks
old
Floats
on
top
or
just
under
the
surface
Over
2
weeks
oldEggs
last
a
long
time.
You
can
keep
them
for
about
four
weeks
in
your
fridge.
24.
According
to
Paragraph
1,
cakes
and
ice-cream
are
mentioned
to
describe
____________.
A.
the
birth
of
chickens
B.
the
difference
between
them
C.
the
use
of
eggs
D.
the
way
of
keeping
them
25.
What
makes
a
yolk
dark
orange
A.
The
hen's
food.
B.
The
colour
of
the
shell.
C.
The
age
of
the
egg.
D.
The
vitamins
in
the
egg.
26.
What
does
the
table
above
show
A.
How
heavy
an
egg
can
be.
B.
How
long
to
cook
an
egg
in
a
pan.
C.
How
to
make
an
egg
sink.
D.
How
to
check
the
age
of
an
egg.
C
Every
day
there
is
less
and
less
space
on
Earth
for
rubbish.
Yet
every
day
we
make
more
and
more
rubbish.
What
can
we
do
We
can
recycle
some
of
our
rubbish.
Recycling
means
that
the
rubbish
will
be
made
into
something
that
can
be
used
again.
Recycling
helps
Earth.
And
it
saves
space
in
rubbish
dumps.
Half
of
everything
that
we
put
into
landfills
could
be
recycled
instead.
In
fact,
most
things
made
of
paper,
metal,
glass
and
plastic
can
be
recycled.
Paper
can
be
broken
into
small
pieces
and
made
into
new
paper.
Steel
and
aluminum
cans(金属雄)can
be
melted
down(熔化)and
made
into
new
cans.
The
same
is
true
of
glass
bottles.
This
can
be
done
aver
and
over
again.
Recycling
doesn't
take
as
much
energy
as
making
these
things
the
first
time.
So
we
can
use
less
of
Earth's
fuel
resources.
Plastic
can
be
melted
down,
too.
Then
it
can
be
formed
into
park
benches,
playgrounds
and
so
on.
Some
people
call
plastic
the
"wood"
of
the
future.
Things
made
of
plastic
will
last
about
400
years-even
if
they
stay
outside
in
the
weather.
No
wood
can
do
that!
27.
The
underlined
word
"landfills"
in
Paragraph
2
probably
means
_____________.
A.
bench
factories
B.
places
for
rubbish
C.
green
mountains
D.
recycling
centres
28.
According
to
the
passage,
what
happens
last
to
the
can
A.
The
can
is
put
into
a
recycling
bin.
B.
The
can
is
melted
down
and
reused.
C.
A
steel
can
gets
filled
with
corn.
D.
A
person
uses
the
corn
in
the
can.
29.
What
is
the
main
idea
of
the
passage
A.
Cans
should
be
melted
down.
B.
Old
newspapers
can
be
reused.
C.
We
can
build
benches
that
last
400
years.
D.
We
should
recycle
everything
that
we
can.
D
Athletics
vs.
Gardening
The
students
of
Southside
School
were
asked
to
give
their
opinions
about
whether
the
school
should
run
an
athletic
program
or
start
a
vegetable
garden.
An
athletic
program
is
hatch
better
than
gardening.
How
are
we
ever
going
to
win
anything
at
the
Inter-School
Athletics
without
proper
training
At
the
moment,
we
only
do
athletics
for
one
tam
and
the
teachers
train
us.
We
need
experts(专家)to
teach
us
things
like
throwing
and
high
jump.
I
know
lots
of
kids
say
they're
tot
interested
in
competitions,
but
that's
because
they've
never
won
anything.
If
they
got
better
training
and
started
winning
things,
they'd
soon
change
their
minds.
People
always
say
kids
don't
get
enough
exercise.
Just
because
you
do
gardening
outdoors
doesn't
make
it
exercise,
so
I
don't
sec
how
it
matters.
Athletics
is
much
better
for
fitness
and
lots
of
kids
can
have
a
go
at
the
same
tine.
I
don't
think
there
would
be
enough
jobs
for
everyone
in
a
garden.
In
fact,
I
think
a
garden
is
a
really
bad
idea.
I
don't
know
why
we're
even
considering
it.Liz,
Grade
8
I
think
a
vegetable
garden
is
a
great
idea.
We
already
do
hours
of
sport,
including
athletics.
And
not
everyone
likes
sport.Gardening
is
a
great
way
to
get
exercise
without
worrying
about
whether
you're
any
good
at
it,
or
whether
you're
going
to
win.
And
you
really
do
gel
exercise
when
you
garden.
There's
digging,
weeding
and
watering
Even
picking
things
can
be
hard
work

pumpkins
aren't
light
you
know!There
are
lots
of
kids
around
here
who
don't
have
gardens
so
they
can’t
grow
things
even
they
want
to.
If
you
really
want
to
do
more
sport,
you
can
join
a
club.
And
think
about
it:
What
helps
you
to
be
good
at
sport
You
need
to
eat
lots
of
fruit
and
vegetables.
If
we
learn
to
cook
all
the
things
we
grow,
the
garden
will
keep
us
all
fit
and
healthy
and
then
we’ll
be
better
at
sport.
Sam,
Grade
8
30.
Which
of
these
points
do
Liz
and
Sam
both
make
A.
Kids
should
take
exercise.
B.
Kids
should
eat
vegetables.
C.
Kids
should
try
to
win
more.
D.
Kids
should
be
outside
more.
31.
What
is
one
reason
Liz
gives
for
saying
"a
garden
is
a
really
bad
idea"
A.
Some
students
don't
like
getting
dirty.
B.
Some
students
don't
enjoy
being
outside.
C.
Some
students
already
know
how
to
garden.
D.
Some
students
may
have
no
chance
to
garden.
32.
Why
does
Sam
say,
"And
think
about
it.:
what
helps
you
to
be
good
at
sport "
A.
To
change
the
subject.
B.
To
introduce
his
next
reason.
C.
To
support
Liz's
idea.
D.
To
find
an
answer
to
the
question.
三十四、江苏泰州
三、阅读理解
阅读下列短文,
根据短文内容选择最佳答案。
A
After
learning
about
these
famous
women,
you
will
know
you
can
do
a
lot
for
society,
and
make
a
difference
to
the
world
in
your
lifetime.
Amelia
Earhart(1897-1937
)Amelia
Earhart
was
the
first
woman
who
ever
flew
alone
across
the
Atlantic
in
1932.
She
became
the
first
woman
pilot
in
1935
after
flying
from
Hawaii
to
California.
She
began
her
lifelong
dream
of
flying
across
the
world
in
1937.
However,
her
flight
went
missing
on
that
trip
and
she
was
never
seen
again.
Helena
Rubinstein
(1870-1965
)Helena
Rubinstein
moved
to
Australia
in
1902
without
the
ability
to
speak
English.
Later,
she
set
up
one
of
the
world's
first
cosmetic
(
化妆品)
companies
after
mixing
lanolin,
which
is
an
oil山at
comes
from
sheep's
wool,
with
flowers.
Because
of
that,
she
became
the
world's
richest
woman
at
that
time.
Katharine
Hepburn
(1907-2003
)Katharine
Hepburn
was
known
for
playing
strong-willed
women
in
her
films.
She
won
four
Academy
Awards(奥斯卡金像奖)
for
Best
Actress,
the
most
an
actress
has
ever
won.
Her
new
dress
style
made
wearing
trousers
acceptable
to
women,
which
wasn't
allowed
at
that
time.
Emmeline
Pankhurst
(1858-1928)Emmeline
was
a
great
woman
activist.
She
helped
British
women
get
the
right
to
vote.
She
fought
for
the
rights
of
women
all
the
time
with
the
help
of
her
husband
in
the
late
19th
century
and
early
20th
century.
After
she
lost
her
husband,
she
worked
together
with
her
three
daughters
and
formed
The
Women
Social
and
Political
Union.
31.
According
to
the
passage,
which
word
can
best
describe
Amelia
Earhart
A.
Brave.
B.
Careful.
C.
Lucky.
D.
Energetic.
32.
What
was
the
problem
for
Helena
Rubinstein
when
she
moved
to
Australia
A.
She
didn't
have
any
money.
B.
She
couldn't
speak
English.
C.
She
knew
nothing
about
business.
D.
She
didn't
know
how
to
dress
up.
33.
How
many
times
did
Katharine
Hepburn
win
Academy
Awards
for
Best
Actress
A.
Once.
B.
Twice.
C.
Three
times.
D.
Four
times.
34.
What
did
Emmeline
Pankhurst
fight
for
during
her
lifetime
A.
Her
dream
to
be
a
pilot.
B.
Women's
rights
in
the
UK.
C.
Women's
rights
in
the
USA.
D.
Her
dream
to
be
an
actress.
35.
What
do
the
four
women
above
have
in
common
A.
A
creative
mind.
B.
A
warm
heart.
C.
A
pioneer
spirit.
D.
A
good
education.
B
Each
year
on
Feb
21,
UNESCO
(
联合国教科文组织)
holds
an
International
Mother
Language
Day
(IMLD
).
The
event
is
to
help
people
to
pay
attention
to
the
disappearance
of
the
world's
languages;
many
of
them
are
disappearing
each
year.
UNESCO
sees
this
as
a
terrible
fact.
What
happens
when
a
language
dies
out
Something
great
is
lost-not
just
sounds
and
marks
but
the
way
that
people
understand
the
world
and
communicate
with
each
other.
We
keep
different
cultures
and
traditions
through
languages.
Kill
a
language
and
all
these
are
killed
too.
Through
IMLD,
more
and
more
people
come
to
realize
he
terrible
situation
and
try
to
stop
it.
Google's
2018
Endangered
(濒临灭绝的)
Languages
Project
is
a
good
example.
Many
speakers
and
protectors
of
endangered
languages
upload
(上传)
texts,
audios
and
videos
to
the
project
website.
They
want
to
introduce
the
way
that
people
communicate
and
express
themselves
around
the
world.
The
Myaamia
Project
is
the
same
kind
of
effort
to
revive
the
language
spoken
by
the
Miami
tribes
(部落)
of
the
United
States.
Project
members
work
to
encourage
people
to
study
and
communicate
with
this
language
,
which
died
out
in
the
1960s.
These
activities
give
life
to
those
endangered
languages.
People
who
work
to
keep
Languages
alive
are
not
limited
to
the
past.
Many
young
people
design
apps
and
use
social
media
to
support
their
activities.
They
"spread
the
word
"
to
save
the
world.
So,
while
the
problem
of
disappearing
languages
remains
a
very
serious
one,
there
is
hope.
We
all
have
a
special
feeling
of
our
mother
language.
This
is
why
we
should
remember
the
wise
words
of
late
president
of
South
Africa,
Nelson
Mandela:
"If
you
talk
to
a
man
in
a
language
he
understands,
that
goes
to
his
head.
If
you
talk
to
a
man
in
his
own
language,that
goes
to
his
heart."
36.
UNESCO
holds
IMLD
every
year
in
order
to
help
people
to
_______________.
A.
learn
and
use
endangered
languages
B.
show
their
talents
in
learning
languages
C.
practice
reading
skills
of
mother
languages
D.
realize
the
situation
of
endangered
languages
37.
What
did
people
do
in
Google's
2018
Endangered
Languages
Project
A.
Discuss
how
to
make
good
use
of
Google.
B.
Offer
online
courses
on
endangered
languages.
C.
Share
materials
about
endangered
languages
online.
D.
Translate
endangered
languages
into
mother
languages.
38.
What
does
the
underlined
word
"revive"
mean
in
Paragraph
(
段落)
4
A.
创造
B.
学习
C.
复活
D.
清除
39.
What
can
we
infer
(
推断)
from
Paragraph
5
A.
It
is
more
difficult
to
protect
endangered
languages.
B.
The
disappearance
of
languages
has
already
stopped.
C.
Young
people
don't
care
about
endangered
languages.
D.
Young
people
have
creative
ways
to
protect
languages.
40.
The
writer
mentions
Nelson
Mandela's
words
in
order
to
__________________.
A.
tell
the
importance
of
one's
mother
language
B.
show
his
contributions
to
language
protection
C.
tell
the
trouble
in
learning
endangered
languages
D.
show
the
possibility
of
protecting
mother
languages
C
"Why
do
I
live
Why
do
I
wish
for
anything,
or
do
anything
Is
there
anything
in
my
life
that
will
not
be
destroyed
by
my
death "
Like
Leo
Tolstoy,
the
famous
Russian
writer,
many
people
ask
these
difficult
questions.
Tolstoy
spent
his
whole
life
trying
to
answer
these
difficult
questions.
As
a
young
man,
he
thought
people
could
achieve
perfection
if
they
tried
hard
enough.
So
he
worked
very
hard
to
be
the
best
in
everything.
He
thought
that
he
would
find
meaning
and
truth
in
success.
In
1850s.
Tolstoy
wrote
his
first
stories.
He
wrote
about
his
life
in
the
army.
He
also
told
stories
about
his
childhood.
These
works
were
published
and
Tolstoy
became
a
well-known
writer.
He
earned
the
respect
he
always
wanted.
Many
rich
and
smart
men
met
and
talked
with
Tolstoy.
Some
of
them
were
writers
like
him.
They
talked
a
lot
about
faith
(
信仰)
and
the
meaning
of
life.
But
soon
Tolstoy
recognized
that
these
men
were
not
perfect.
Now
he
knew
they
could
not
answer
his
questions
about
faith.
So
in
the
1860s,
Tolstoy
tried
a
different
way
to
find
the
meaning
of
life.
He
opened
a
school
for
the
children
of
his
serfs-the
people
who
worked
on
his
land.
These
workers
were
very
poor.
He
wanted
to
help
them
because
he
thought
they
were
more
honest
than
the
rich
people
he
knew.
Tolstoy
learned
a
lot
from
his
workers.
He
understood
how
they
worked
hard
to
support
their
families.
He
began
to
believe
that
marriage
and
family
would
give
his
life
meaning.
So
in
1862,
Leo
Tolstoy
married
a
young
woman
named
Sonya
Behrs.
The
next
15
years
were
the
best
years
of
Tolstoy's
life.
It
was
during
this
time
that
he
wrote
his
most
famous
books-War
and
Peace
and
Anna
Karenina.
Many
experts
say
that
War
and
Peace
is
one
of
the
greatest
books
ever
written.
In
these
books,
Tolstoy
believed
humans
should
live
a
simple
life
and
take
care
of
their
families.
Tolstoy
thought
this
would
satisfy
him
and
bring
him
happiness.
Leo
Tolstoy
is
still
a
very
respected
writer
today.
His
faith
and
writings
have
influenced
many
people
all
over
the
world.
41.
Which
is
the
correct
order
of
the
following
events

Tolstoy
served
in
the
army.②Tolstoy
got
married.

Tolstoy
wrote
War
and
Peace.④Tolstoy
opened
a
school.

Tolstoy
became
a
well-known
writer.
A.
①⑤③②④
B.
⑤①③②④
C.
①⑤④②③
D.
⑤④①③②
42.
Why
did
Tolstoy
want
to
be
the
best
in
everything
when
he
was
young
A.
To
prepare
for
his
books.
B.
To
achieve
perfection.
C.
To
make
a
lot
of
money.
D.
To
show
his
wisdom.
43.
Tolstoy
thought
he
would
learn
a
lot
from
his
workers
because
they
were
____________.
A.
poor
B.
honest
C.
friendly
D.
patient
44.
According
to
the
passage,
which
of
the
following
is
the
most
important
to
Tolstoy
A.
Family.
B.
Success.
C.
Wealth.
D.
Fame
(
名声)
.
45.
What
does
the
passage
mainly
talk
about
A.
Leo
Tolstoy:
Living
for
writing.
B.
Leo
Tolstoy:
Influencing
the
world.
C.
Leo
Tolstoy:
Being
the
best
in
everything.
D.
Leo
Tolstoy:
Searching
for
the
meaning
of
life.
三十五、江苏宿迁
三、阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Tony
is
a
student
aged
15.
He
and
his
parents
are
going
to
travel
around
Beijing
this
summer.
Below
is
some
information
that
the
have
got.
The
Palace
MuseumOpening
hours:Tuesday-Sunday
8:30
-17:00(Monday
Closed)Admission:
adult:
¥60
student
:
¥20
child
(under
6):
free
The
Summer
PalaceOpening
hours:Monday-Sunday
6:30
-18:00Admission:
adult:
¥30
student
:
¥15
child
(under
6):
free
The
Badaling
Great
WallOpening
hours:Monday-Sunday
6:00
-19:30Admission:
adult:
¥40
student
:
¥20
child
(under
6):
free
Beijing
ZooOpening
hours:Monday-Sunday
7:30
-18:00Admission:
adult:
¥15
student
:
¥7.5
child
(under
6):
free
31.
Tony
interested
in
animals,
so
he
can
go
to
____________
for
fun.
A.
The
Palace
Museum
B.
Beijing
Zoo
C.
the
Summer
Palace
D.
the
Badling
Great
Wall
32.
Tony
and
his
parents
can’t
go
to
visit
the
Palace
Museum
on
_____________.
A.
Monday
B.
Tuesday
C.
Saturday
D.
Sunday
33.
How
much
will
Tony
and
his
parents
pay
if
they
visit
the
Summer
Palace
and
the
Badling
Great
Wall
A.
¥105
B.
¥140
C.
¥175
D.
¥210
B
Sun
bears(马来熊)are
the
smallest
of
the
world’s
eight
bears
species(物种).
They
have
a
black
coat
and
a
white
or
golden
colour
on
their
bodies.
Their
homes
are
in
the
tropical(热带雨林)of
Southeast
Asia.
They
live
in
trees
and
eat
both
plants
and
animals.
They
can
grow
to
be
1.4
metres
in
height
and
65
kilograms
in
weight.
They
usually
live
alone
and
are
happy
to
spend
most
of
their
time
by
themselves.
Scientists
studied
sun
bears
in
the
Bornean
Sun
Bear
Conservation
Center.
They
found
that
although
sun
bears
live
alone,
they
have
developed
a
surprising
social
skill.
They
can
copy
(模仿)
other
sun
bear’s
facial
expression
(面部表情)
as
a
form
of
communication.
They
can
even
copy
exact
muscular
(肌肉的)
movements
that
other
sun
bears
make-
such
as
making
a
face.
The
ability
to
copy
facial
expressions
is
found
in
humans,
gorilla’s
(大猩猩),
some
monkeys
and
some
other
animals.
But
until
now,
only
humans
and
gorillas
have
the
ability
to
exactly
copy
facial
expressions.
However,
scientists
found
that
sun
bears
can
copy
facial
expression
as
well
as
humans
and
gorillas.
This
surprised
them
because
sun
bears
are
alone
and
they
have
no
close
relationship
with
human
beings.
Although
they
live
alone
in
the
wild,
the
sun
bears
in
the
study
often
played
gently
with
each
other.
Sometimes
they
played
with
faster
actions
as
hitting
and
biting.
Scientists
are
still
not
sure
what
messages
the
sun
bears
were
sending
to
one
another.
34.
According
to
the
passage,
where
do
sun
bears
usually
live
A.
In
caves
B.
In
trees.
C.
By
the
river.
D.
On
the
ice.
35.
From
the
passage,
we
can
learn
something
about
sun
bears
EXCEPT
that
_______________.
A.
they
like
to
live
alone
in
the
wild
and
only
eat
animals
B.
they
can
copy
other
sun
bears’
facial
expressions
for
communications
C.
they
can
copy
exact
muscular
movements
of
other
sun
bears
D.
they
have
no
close
relationship
with
human
beings
36.
Which
of
the
following
might
be
the
best
title
for
the
passage
A.
A
warm
home
on
the
earth
B.
A
brave
animal
in
the
forest
C.
A
new
friend
of
human
beings
D.
A
surprising
skill
of
sun
bears
C
Technology
is
developing
fast
and
it
has
become
an
important
part
of
our
life.
Then
what
will
the
world
be
like
in
the
future
3-D
food
will
be
both
delicious
and
nutritious(有营养的).
We
can
use
3-D
printers
to
print
some
basic
materials.

And
we
can
go
further.
Scientists
belive
that
we
just
need
to
turn
on
a
printer
in
the
kitchen
and
then
we
can
enjoy
our
favourite
food
whenever
we
like.

5G
network
will
allow
many
more
people
to
get
information.
Big
companies
like
China
Mobile
and
China
Unicom
will
start
to
offer
5G.
It
is
said
that
promises
download
speeds
10
to
20
times
faster
than
4G.
For
example,
we
can
download
a
film
within
just
1
second.
But
with
a
4G
network,
it
takes
a
few
minutes.
There
will
be
much
bandwidth
(带宽)
and
we
can
get
unlimited
(无限的)
information.
Underwater
cities
will
provide
more
space.
The
earth
is
becoming
more
and
more
crowded.
We
may
turn
to
underwater
homes,
which
will
be
built
as
low
as
15
of
the
sea
can
be
used
to
provide
power
for
the
homes.

For
us
common
people
on
the
earth,
the
dream
of
travelling
around
space
will
come
true.
In
the
coming
years,
spacecraft
will
be
as
popular
as
buses,
trains
and
planes.
We
can
leave
our
home
and
enter
space
to
take
an
adventure
(冒险).
And
even
we
will
get
used
to
living
there.
A
robot
will
be
a
part
of
life.
Robots
can
do
many
of
the
same
things
as
we
humans
do
like
driving
cars.
But
they
will
be
used
in
other
areas
as
well.
They
will
be
able
to
think.
They
can
tell
the
difference
between
right
and
wrong.
They
can
feel

In
a
word,
just
as
Jules
Verne
said,
”Anything
one
man
can
imagine,
other
men
can
make
real.”
37.
According
to
the
passage,
which
of
the
following
statements
about
the
future
world
is
TRUE
A.
3-D
food
will
be
easy
to
make
but
won’t
taste
good.
B.
With
5G,
users
will
get
only
a
little
information.
C.
Underwater
cities
will
provide
more
living
space.
D.
A
robot
will
do
everything
for
us
as
human
beings.
38.
Where
can
the
sentence
“Space
tour
will
be
a
piece
of
cake.”
Be
put
A.

B.

C.

D.

39.
What
can
we
infer
(推断)
from
the
passage
A.
people
will
live
a
hard
life
in
the
future.
B.
Technology
will
make
our
future
better.
C.
People
will
have
no
real
friend
in
the
future.
D.
Technology
will
make
no
difference
to
our
future.
40.
Where
does
the
passage
probably
come
from
A.
A
storybook.
B.
A
film
poster.
C.
A
travel
guide.
D.
A
science
magazine.
D
Mr.
and
Mrs.
March
lived
together
with
their
four
daughters.
Amy
was
very
shy.
Beth
loved
being
at
home.
Meg
looked
very
pretty.
Jo
was
tall
and
thin
and
she
was
a
tomboy..
Their
home
was
always
busy
and
full
of
noise
and
people.
Next
to
them
lived
old
Mr.
Laurence
and
his
grandson,
Laurie.
They
lived
in
a
very
large
and
comfortable
house.
But
it
was
a
house
without
life.
One
day,
Joe
saw
Laurie
standing
at
an
upstairs
window
in
his
house
and
looking
down
at
their
garden.
Jo’s
sisters
were
playing
in
the
snow
there.
They
were
throwing
snowballs
and
having
a
lot
of
fun.
But
Laurie’s
face
was
very
sad.
“Poor
boy!”
Jo
thought.
“He’s
all
alone.
He
needs
some
friends.”
She
couldn’t
stop
thinking
about
him.
She
wanted
to
go
and
see
him,
but
how
could
she
go
to
the
house
without
an
invitation
Then
one
snowy
afternoon,
she
saw
Laurie’s
grandpa
go
out.
This
gave
her
an
idea.
She
took
a
broom
from
the
kitchen.
“What
are
you
going
to
do,
Jo ”
asked
her
sister
Meg.
“To
clear
the
garden
path.”
Answered
Jo.
When
Laurie
saw
Jo
from
the
window,
a
big
smile
changed
his
pale,
sad
face.
Jo
laughed
and
shouted,
”How
are
you
Are
you
ill ”
Laurie
opened
the
window
and
said,”
I’m
better
now,
thank
you.
I
had
a
bad
cold
and
had
to
stay
inside
for
a
week”.
“I’m
sorry,”
said
Jo.
“Are
you
bored ”
“Yes,
very.”
he
replied.
“Don’t
your
friends
come
to
visit
you ”
“No.
But
I
don’t
want
to
see
anybody.
Boys
are
noisy
and
they
give
me
a
headache.”
“Girls
are
quiet.”
“I
don’t
know
any
girls.”
“You
know
us.”
“That’s
true!
Can
you
come
and
visit
me ”
cried
Laurie.

I’m
not
quiet,
but
I’d
like
to
come,”
replied
Jo.
“I
must
ask
Mother
first.”
She
ran
back
into
her
house.
A
few
minutes
later,
she
returned
and
rang
the
bell
on
the
door
of
laurie’s
house.
A
servane
took
her
upstairs.
“Here
I
am!”
she
said
brightly.
“Mother
sends
her
love
and
my
sisters
gave
me
this
blancmange
(牛奶冻)
for
you.”
“That
looks
delicious,”
Laurie
said.
He
was
very
happy
to
see
Jo.
Jo
looked
around.
There
were
lots
of
books
on
the
shelves.
“A
nice
room!”
she
said.
“I
can
read
to
you
if
you
like.”
“No,
let’s
talk,”
replied
Laurie.
“All
right,”
said
Jo,
“I
can
talk
for
hours.
My
sisters
say
I
never
know
when
to
stop.”
“You
have
three
sisters-Amy,
Beth
and
Meg.”
Laurie
continued.
“How
do
you
know
this ”
Jo
was
surprised.
“You
call
each
other’s
names
when
you
are
in
the
garden.
Sometimes
I
can
see
you
all
around
the
table
with
your
mother.
She
has
a
very
kind
face.
I
like
looking
at
her.
I
haven’t
got
a
mother.”
Jo
felt
sad
when
she
heard
this.
“Why
don’t
you
come
and
visit
us ”
she
said,
“It
isn’t
good
for
you
to
stay
in
this
house
all
the
time.”
“Thank
you.
I’d
like
to
come
very
much.”
Said
Laurie.
“We
know
all
our
neighbours
except
you.”
Jo
said,

I’m
glad
we’re
friends
now.”
She
told
him
about
all
the
interesting
things
in
her
life.
She
said,”
Besides(除了……之外)
plays,
I
also
love
books.”
Laurie
loved
books
too,
and
offered
to
show
her
the
library
in
the
house.
The
library
was
a
wonderful
room.
Jo
loved
it.
“Wow!”
she
said,
“All
those
books!”
Laurie
said,
“A
person
needs
more
than
books.”
41.
From
the
first
paragraph,
we
know
________________.
A.
Jo’s
family
had
five
members
B.
Jo
ad
Laurie
were
neighbours
C.
Laurie
and
his
grandpa
were
busy
D.
the
four
sisters
had
the
same
hobby
42.
Jo
wanted
to
visit
Laurie
because
_________________.
A.
she
wanted
to
visit
his
large
house
B.
Laurie
invited
her
to
play
with
snowballs
C.
she
felt
he
was
lonely
and
needed
friends
D.
Laurie
was
seriously
ill
and
needed
her
care
43.
What
might
be
the
correct
order
of
what
happened
in
the
story
a.
Jo
saw
Laurie
standing
at
an
upstairs
window
in
his
house.
b.
Jo
and
Laurie
were
having
a
talk
happily
at
Laurie’s
home.
c.
Jo
wanted
to
Laurie’s
home
after
telling
her
mother.
d.
Jo
couldn’t
stop
thinking
about
Laurie.
A.
a-b-c-d
B.
b-a-c-d
C.
b-d—a-c
D.
a-d-c-b
44.
Which
words
can
best
describe
Jo
and
her
sisters
A.
Kind
and
friendly
B.
Generous
but
rude
C.
Quiet
and
smart
D.
Funny
but
carless
45.
What
does
Laurie
mean
by
saying
“A
person
needs
more
than
books.”
A.
People
need
to
stay
in
their
own
houses.
B.
People
should
learn
much
more
from
the
books.
C.
People
need
love
and
friendship
besides
books.
D.
People
should
relax
themselves
besides
reading
三十六、江苏镇江
三、阅读理解
A
I
am
a
selfish
child.
I
hope
the
sunshine
lies
only
upon
me,
so
I
can
feel
its
warmth.
I
am
a
selfish
child.
I
hope
there
is
a
corner
of
the
world
that
can
comfort
me
when
I
am
sad,
I
am
a
selfish
child.
I
hope
my
mom
belongs
only
to
me,
so
I
can
enjoy
the
sweetness
of
love.
"
This
poem
was
written
by
a
middle
school
student
in
a
lonely
mountainous
town
in
Yunnan
Province
during
her
first
poetry
class.
The
girl
missed
her
mother,
who
died
when
she
was
5.
Kang
Yu,
the
teacher
who
taught
the
girl
how
to
write
the
poem,
graduated
from
Renmin
University
of
China
in
Beijing
in
2015.
Soon
after
her
gradation,
Kang
moved
to
a
town
in
Yunnan,
and
worked
as
a
teacher
at
a
middle
school
there.
Kang
said,
"Compared
with
students
in
the
city,
perhaps
students
in
the
countryside
need
a
way
to
express
their
feelings
and
be
heard
more."
Supported
by
the
headmaster
and
other
teachers,
the
school
held
eight
poetry
classes
for
students
every
year.
As
the
classes
grew
in
popularity,
Kang
became
the
school's
favourite
teacher.
After
she
finished
her
teaching
at
the
school
in
June
2017,
she
returned
to
Beijing
and
planned
to
study
abroad.
However,
on
Teachers'
Day
in
2017,
Kang
received
a
big
box
full
of
poems
and
letters
written
by
students
at
her
old
school.
She
felt
she
was
needed
and
decided
to
abandon
her
plan
of
studying
abroad.
Instead,
she
set
up
Enlighten
our
Future,
a
charity
that
reaches
students
in
the
countryside
how
to
write
poems.
"Now,
I
go
to
several
places
every
week.
I
sleep
less
than
six
hours
a
night
and
the
job
provides
no
vacations
and
little
money,
but
the
happiness
and
satisfaction
I
feel
is
rewarding
enough."
Kang
said.
26.
What's
the
poem
about
at
the
beginning
of
the
passage
A.
A
world
which
is
full
or
love.
B.
A
mother
who
misses
her
child.
C.
A
child
who
is
in
need
of
mother's
love.
D.
A
child
who
can
feel
the
sun's
warmth
27.
What’s
the
meaning
of
the
underlined
word
"abandon"

A.
work
out
B.
carry
out
C.
give
up
D.
make
up
28.
Which
of
the
following
information
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
Kang
ever
worked
at
a
school
named
Enlighten
our
Future.
B.
The
school
held
eight
poetry
classes
for
students
every
term.
C.
Kang
said
she
was
doing
a
well-paid
job
and
had
some
vacations.
D.
Before
Kang
set
up
the
charity,
she
taught
in
Yunnan
for
about
two
years.
B
(an
extract
from
a
detective
story)

"Sit
down,
"
Henderson
said,
sitting
down
in
an
armchair
himself
and
looking
at
Logan.
"What
are
you
here
for "
"I
understand
you
had
a
party
last
night"
said
Logan,
a
police
officer.
"Yes,"
said
Henderson,
"Oh!
I
hope
the
neighbours
haven’t
been
complaining
about
the
noise
again.
"
"Not
that
I
know
of."
said
Logan.
"But
a
young
girl,
Fran,
who
came
to
the
patty
hasn't
been
home
yet"
"Fran"
said
Henderson.
"Yes,
she
was
here.
She
left
early,
as
I
remember-about
one
o'clock.
I
happened
to
notice
what
the
time
was
when
she
came
to
say
goodbye.
But
nobody
else
left
until
about
four
in
the
morning."
Henderson
looked
quite
relaxed.
"Did
you
know
Clare "
asked
Logan
suddenly.
"Oh,
God!"
Henderson
sat
forward.
"You
don't
think
...
the
same
thing
has
happened
to
Fran "
"We're
keeping
an
open
mind,"
said
Logan,
watching
him
carefully,
"but
we're
giving
it
our
full
attention."
Well,
yes.
I
can
understand
that.
"
replied
Henderson,
getting
comfortable
in
the
armchair
again.
"So,"
repeated
Logan,
"did
you
know
Clare "
"Well,
sure.
I
knew
who
she
was.
But
we
never
had
anything
to
do
with
each
other."
Said
Henderson,
giving
Logan
a
big
smile.
"Who
else
was
at
your
party "
asked
Logan.
"People
from
the
university,"
said
Henderson.
"Students,
teachers."
"David "
asked
Grant,
Logan's
partner.
"Yes,
David
was
here
for
a
time."
Henderson
smiled
again.
"But
he's
not
really
a
party
animal.
He
probably
left
early."
"What
do
you
mean,
probably "
asked
Grant.
Henderson
looked
at
Grant.
Grant
was
sixty
with
thick
black
hair
and
a
large
moustache.
His
clothes,
as
always,
looked
rather
old:
a
blue
jacket
and
grey
trousers.
He
did
not
look
much
of
a
party
animal
either.
"Well,
I
don't
check
when
my
guests
arrive
and
leave,"
said
Henderson.
"And
some
people
just
leave
when
they
want
to
go
home.
They
don't
come
and
say
goodbye.
Anyway,
sometimes
I
can
be
difficult
to
find."
Again
he
looked
at
Logan,
raised
his
eyebrows
and
gave
her
a
big
smile.
"I
sometimes
end
up
in
the
bedroom"

29.
How
many
characters
are
mentioned
in
the
story
A.
Five.
B.
Six.
C.
Seven.
D.
Eight
30.
Why
did
Logan
and
Grant
go
to
Henderson's
house
A.
Because
the
girl
Fran
who
attended
the
party
disappeared.
B.
Because
they
went
to
the
party
held
in,
Henderson's
house.
C.
Because
Henderson's
neighbours
called
them
for
the
noise.
D.
Because
they
wanted
to
know
why
Henderson
held
the
party.
31.
What
can
be
inferred
(推断)
from
Grant's
question
"What
do
you
mean,
probably "
A.
Grant
helped
Logan
to
ask
this
question.
B.
Grant
didn't
understand
Henderson's
words.
C.
Grant
himself
wasn't
a
party
animal
like
David.
D.
Grant
wanted
to
know
the
exact
time
of
David's
leaving.
C
Some
researchers
explain
how
most
people
form
their
social
groups
with
people
of
their
age.
Especially,
as
children
and
teenagers,
even
adults,
people
make
their
friends
based
on
proximity
(邻近)
more
than
anything
else.
Even
in
a
college
classroom,
the
students
may
not
make
friends
with
those
who
have
similar
personalities
and
interests.
It's
the
people
they
really
sit
next
to.
Clearly,
who
stands
nearest
to
you
has
the
greatest
influence
on
you.
As
Jim
Rohn
has
widely
said.
"You
are
average
(平均)
of
five
people
you
spend
the
most
time
with."
Over
the
past
ten
months,
I've
paid
Ryan,
a
famous
writer
of
several
bestselling
books,
to
help
with
the
book
I'm
writing.
Working
with
him
has
shown
me
just
how
low
my
standards
for
my
work
are.
For
example,
every
time
I
send
him
a
drab
(草稿),
he
shows
me
how
it
could
be
10
times
better,
and
he
holds
me
to
that
standard.
___32___▲___33___
It's
because
that
I
don't
know
what
I
don't
know.
Working
with
Ryan
has
made
me
realize
what
is
possible
and
what
it
takes
to
create
something
powerful.
Like
Ryan,
my
business
partner
Richard
has
wonderful
ideas
and
far
different
experience
than
I
have.
He
has
written
36
New
York
Times
Bestsellers.
He's
been
speaking
and
doing
events
for
20
years.
Richard
always
performs
at
high
levels,
and
he
is
also
very
strict
with
me
because
my
performance
is
a
reflection
(反映)
on
him.
It's
not
a
bad
thing
because
it
creates
high
pressure
(压力)
to
help
me
make
great
progress
in
organizing
author
training.
In
a
word,
you
need
to
stay
with
those
people
who
can
help
you
realize
your
level
and
potential.
Staying
with
people
who
have
higher
standards
is
the
fastest
way
for
you
to
change.
If
you
don't
change
your
environment,
your
progress
will
be
very
slow.
Who
you
stay
with
has
huge
importance.
You
can't
ignore
this.
32.
Why
did
the
writer
quote
(引用)
Jim
Rohn's
words
in
Paragraph
1
A.
To
support
the
writer's
opinion.
B.
To
introduce
the
writer's
best
friend.
C.
To
show
Jim
Rohn's
working
ability.
D.
To
prove
Jim
Rohn
is
a
great
person.
33.
Which
of
the
following
can
be
put
at
the
beginning
of
Paragraph
3
A.
It's
not
that
my
workmates'
abilities
are
low.
B.
It's
not
that
my
working
ability
was
born
low.
C.
It's
not
that'
e
friends
based
on
proximity.
D.
It's
not
that
I’ve
paid
Ryan
to
help
me
with
my
book.
34.
What
does
the
underlined
word
"it"
in
Paragraph
4
refer
to
(指代)
A.
The
writer's
performance.
B.
Jim
Rohn's
famous
saying.
C.
Richard’s
different
experience.
D.
Richard’s
strictness
with
the
writer.
35.
The
writer
mainly
wants
to
tell
us
that
________________.
A.
we
can
improve
our
working
abilities
by
ourselves
B.
we
must
pay
attention
to
our
talent
and
potential
C.
we’d
better
make
friends
with
those
who
can
hold
us
to
higher
levels
D.
we
should
stay
with
those
who
have
similar
personalities
and
interests
三十七、江苏南通
三、阅读理解
Weekly
Round—up
①The
number
of
Chinese
studying
abroad
grew
at
a
slower
rate(比率)
in
2018,
as
more
students
have
come
to
realize
that
studying
abroad
does
not
guarantee
(保证)
a
well-paid
job
in
foreign
countries.
About
78
percent
of
Chinese
students’
abroad
plan
to
work
in
China
either
right
after
graduation
or
after
working
abroad
for
a
while.

Tours
that
provide
a
window
on
wildlife
without
harming
the
animals
are
a
welcome
development
for
Chinese
animal—lovers,
a
recent
survey
found.
About
60
percent
of
interviewees
said
that
they
would
refuse
to
take
part
in
tours
that
might
badly
influence
the
normal
Life
of
animals
in
the
wild
or
be
harmful
to
wildlife.
②A
survey
by
American
Councils
for
International
Education,
showed
that
there
were
227,086
Chinese
learners
across
the
formal
US
education
system,
making
Chinese
the
third
most
popular
language
being
studied.

Passengers
found
eating
or
drinking
on
the
Beijing
subway
who
do
not
stop
when
they
are
asked
will
face
having
their
actions
noted
on
their
social
credit
(信用)
score
according
to
Beijing
Municipal
Commission
of
Transport.
31.
Which
of
the
following
is
true
according
to
News
l
A.
Most
Chinese
students
studying
abroad
plan
to
work
in
China.
B.
Most
Chinese
students
will
no
longer
go
abroad
for
education.
C.
Chinese
students
studying
abroad
can
find
jobs
easily
in
China.
D.
Chinese
students
studying
abroad
can
get
well-paid
jobs
in
China.
32.
What’s
the
main
idea
of
News
2
A.
Chinese
tourists
will
not
do
any
harm
to
wildlife
from
now
on.
B.
The
tours
are
specially
designed
for
Chinese
to
protect
wildlife.
C.
Many
tourists
in
China
have
a
strong
sense
of
animal
protection.
D.
The
tours
make
more
tourists
become
interested
in
wild
animals.
33.
According
to
the
news
above,
we
know
that
.
A.
227,086
Chinese
learners
have
been
to
America
to
study
languages
B.
Chinese
has
become
the
most
popular
languages
in
the
United
States
C.
passengers
are
not
allowed
to
drink
or
eat
on
the
Beijing
Subway
D.
passengers
will
be
punished
and
fined
if
they
eat
or
drink
on
the
subway
B
Do
you
like
reading
Today
let
me
share
something
about
reading
in
China.
With
rapid
development
of
technology
and
the
Internet,
new
methods
and
ecological
(生态的)
ideas
provide
more
possibilities
for
the
Chinese
to
read.
The
newly
national
reading
report
shows
that
80
percent
of
Chinese
adults
read
books,
newspapers
or
magazines
in
2018,
a
year-on-year
increase.
Prevailing(盛行的)
digital(数字的)
reading
The
growth
of
digital
reading
has
made
reading
more
popular
among
the
Chinese.
According
to
a
survey,
about
76
percent
said
they
had
accessed(访问)
content
through
digital
channels.
Chen
Chengpei,
an
office
worker
in
Xiamen
City
loves
reading
on
his
mobile
phone
app
in
his
spare
time.
He
thinks
it’s
so
easy
to
kill
the
spare
minutes.
Mobile
phone
reading
has
become
the
main
channel
for
him
to
get
information.
He
has
downloaded
seven
news
apps,
through
which
he
reads
for
one
or
two
hours
a
day.
Listening
to
audiobooks
has
become
a
new
growth
point
in
terms
of
reading
habits.
Zhang
Jin
from
Beijing
likes
reading
40
minutes
on
his
mobile
while
going
to
work
on
the
bus
in
the
morning.
and
listening
to
audiobooks
on
the
way
home.
According
to
Ximalaya,
16.
9
percent
of
its
total
users
listen
to
its
audiobooks.
To
attract
more
users,
the
mobile
app
allows
users
to
vote
for
the
book
they
hope
to
listen
to
most.
The
audio
app
tries
to
meet
their
needs.

Li
Yang,
a
student
in
Beijing,
used
to
be
worried
by
piles
of
books
as
her
house
is
too
small.
The
problem
was
solved
when
she
started
to
sell
the
used
books
on
an
online
second-hand
bookstore
Deja
Vu.
“By
selling
them,
most
of
my
books
which
used
to
gather
dust
in
the
corner
can
come
to
life
again.

she
said.
According
to
a
survey
by
giant
Alibaba
in
2018,
the
market
for
the
second-hand
book
was
booming
last
year
as
more
Chinese
tend
to
trade
or
exchange
their
used
books
online.
The
rise
of
online
second-hand
book
platforms
and
sharing
ideas
also
contributed
to
the
booming
book
recycling.
Users
are
able
to
sell
their
books
by
scanning
the
barcode(扫条形码)of
books
and
then
wait
for
the
courier(快递员)
to
collect
them.
The
collected
books
will
be
cleaned,
disinfected
(消毒)
and
packed
before
selling
to
other
readers
at
a
lower
price.
According
to
Deja
Vu,
its
total
users
hit
l.
4
million
in
2018,
with
2
million
used
books
being
sold.
It
has
a
daily
business
of
20,000
books.
“When
I
see
my
books
being
read
by
others,
I
can
feel
a
pleasure
of
sharing,
which
is
really
amazing.

LiYang
said.
34.
From
the
first
paragraph,
we
know
that
.
A.
most
Chinese
adults
read
books,
newspapers
or
magazines
on
the
Internet
B.
the
number
of
Chinese
readers
is
becoming
larger
and
larger
year
by
year
C.
the
writer
tells
us
some
different
new
methods
of
reading
all
over
the
world
D.
Chinese
people
have
more
time
to
read
because
of
technology
and
the
Internet
35.
From
the
passage,
we
know
.
A.
mobile
phones
have
become
the
main
reading
tool
for
Chinese
B.
the
audio
app
can
meet
whatever
the
users
need
to
attract
more
users
C.
listening
to
audiobooks
is
the
most
popular
reading
habit
for
Chinese
D.
Chinese
like
reading
better
because
of
the
growth
of
digital
reading
36.
Which
of
the
following
is
suitable
for


A.
Recycling
digital
reading
B.
Selling
books
at
a
low
price
C.
Booming
book
recycling
D.
Collecting
second-hand
books
37.
Which
of
the
following
is
true
according
to
the
passage
A.
The
writer
wishes
more
people
to
download
mobile
phone
apps
to
read.
B.
people
can
sell
or
exchange
their
books
on
second-hand
book
platforms.
C.
The
used
books
will
be
posted
directly
from
the
sellers
to
the
new
users.
D.
Two
million
used
books
were
sold
on
the
online
platform
Deja
Vu
in
2018.
C
When
I
was
young,
I
lived
in
Scotland
with
my
parents.
I
had
a
good
time
there.
One
morning,
I
ran
to
the
garden,
and
said
to
the
old
Scotsman
who
worked
there.
“Today
I
am
going
up
the
mountain
for
berries.

“No,
no,
Missey,
not
today.

he
said
,
“It
will
rain.

“No,
it
will
not
rain.

I
said,
“The
sun
is
up.
The
cook
says
it
will
be
fine.
The
glass
in
the
hall
does
not
say
rain.

“Tuts,
tuts.

said
the
old
man,
“I
care
for
no
suns,
or
cooks,
or
glasses.
The
pimpernel
(海绿)
says
it
will
rain,
and
so
it
will
rain.
Flowers,
Missey,
always
tell
the
truth.
When
they
say
rain,
go
and
get
your
umbrella.”
Sure
enough,
by
noon
the
rain
was
pouring
down.
After
that,
I
looked
with
great
respect
at
the
tiny
flower,
sometimes
brickred,
sometimes
blue,
which
could
tell
about
the
weather.
But
the
pimpernel
is
not
the
only
plant
that
is
a
weather
prophet.
If
you
go
into
the
garden,
and
find
the
African
marigolds
shut
after
seven
o’clock
in
the
morning,
you
may
be
pretty
sure
that
there
will
be
a
rainy
day.
There
is
a
little
single
marigold
which
shuts
up
in
a
hurry
if
the
sky
becomes
clouded.
It
is
called
the
“rainy-marigold”.
Most
plants
which
we
call
“weather
prophets”
shut
up
for
rain.
But
some
plants
open
for
rain.
The
cause
of
the
opening
and
closing
is
probably
the
difference
in
light.
Most
likely
these
plants
shut
their
flowers
because
there
is
too
little
light.
But
you
know
there
are
some
plants
which
become
smaller
in
a
strong
light
and
love
the
shade.
You
will
find
that
most
shade-loving
plants,
as
the
verbenas,
do
not
close
for
rain.
Lilies,
tulips
and
other
flowers
that
love
the
sun
shut
for
rain.
Tulips
are
careful
not
to
open
their
cups
very
wide
in
the
morning
if
it
is
likely
to
rain.
The
roses
make
no
change.
They
seem
not
to
fear
wet.
On
the
whole,
you
may
be
pretty
sure,
if
you
go
into
your
garden,
and
find
many
flowers-as
tulips,
marigolds
and
morning
glories-shut,
it
will
be
a
stormy
day,
unfit
for
picnics
or
long
walks.
38.
The
plants
which
are
“weather
prophets”
.
A.
become
smaller
in
a
strong
light
B.
tell
about
the
weather
C.
open
for
rain
and
fear
light
D.
love
shade
and
wet
39.
You
can
go
out
for
a
picnic
when
.
A.
the
morning
glories
and
lilies
do
not
shut
B.
the
African
marigolds
shut
after
7:00
a.
m.
C.
die
pimpernels
open
wide
in
the
daytime
D.
the
roses
and
tulips
shut
in
the
sunshine
40.
What
do
we
know
from
the
passage
A.
The
flowers
have
four
ways
to
help
people
to
get
information
about
weather.
B.
The
glass
in
the
hall
has
magic
for
the
writer’s
family
to
know
about
weather.
C.
We
can
know
about
weather
by
keeping
many
roses
at
home
or
in
the
garden.
D.
Missey
will
probably
know
about
weather
by
watching
flowers
from
now
on.
41.
The
passage
is
mainly
about
.
A.
watching
flowers
carefully
before
going
out
B.
learning
to
watch
flowers
from
the
old
Scotsman
C.
the
importance
of
growing
flowers
in
the
garden
D.
the
relationship
between
some
flowers
and
weather
D
We
never
forget
when
Perronet
came
to
us.
It
was
on
a
spring
afternoon.
We
never
knew
who
drowned
Perronet,
but
David
pulled
him
out
of
the
water
and
saved
his
life,
People
sometimes
asked
us
what
kind
of
dog
he
was,
but
we
never
knew,
except
that
he
was
the
nicest
possible
kind.
Mother
said
we
could
not
afford
him
because
of
the
tax(税)
and
his
keep.
The
tax
was
five
shillings(先令),
but
it
was
nearly
a
year
before
the
time
when
it
must
be
paid.
At
last,
we
decided
that
all
three
of
us
would
give
up
sugar
toward
saving
the
cost
of
his
keep.
It
was
the
hardest
for
David
because
he
was
fond
of
sweet
things,
but
then,
he
was
fond
of
Perronet.
So
we
all
gave
up
sugar,
and
Perronet
was
allowed
to
remain.
We
were
very
happy
that
summer.
The
boys
were
especially
happy.
The
only
thing
that
vexed
me
was
Perronet’s
tax
money,
for
months
and
months
went
on
and
we
didn’t
save
it.
One
day,
I
found
David
alone
with
Perronet
in
his
arms.
He
was
crying,
and
feeding
Perronet
with
cake.
I
can’t
bear
to
see
boys
cry.
I
begged
of
David
to
stop,
and
told
him
I
should
certainly
think
of
something.
One
day,
we
were
all
in
school.
The
schoolmaster
told
us
that
there
was
to
be
a
flower
show
for
the
school
children
this
year,
and
that
an
old
gentleman
would
give
prizes
to
the
best
arranged
wild
flowers.
There
was
to
be
a
first
prize
of
five
shillings,
and
a
second
prize
of
a
half
crown,
for
the
best
collection
of
wild
flowers,
with
their
names
upon
them.
I
squeezed(挤)
David’s
arm,
and
whispered,
“Five
shillings!”
I
thought
I
could
never
get
my
lessons
that
day,
for
all
day
I
was
thinking
about
Perronet’s
tax
money.
At
night,
I
said
to
them,
“Look
here!
I’ll
make
a
collection
of
flowers.
You
two
can
make
a
collection
of
mosses(苔藓).
There
are
ten
kinds
of
mosses
by
the
river,
and
we
have
names
of
our
own
for
them.

The
boys
agreed.
Richard
made
me
a
box.
We
put
wet
sand
at
the
bottom,
then
feather
moss,
and
into
that
I
stuck
the
flowers.
I
got
all
the
flowers
and
all
the
grasses
ready
and
printed
the
names
on
pieces
of
cardboard,
to
stick
in
with
them.
I
didn’t
like
it
when
it
was
done,
but
Richard
praised
it
and
that
cheered
me.
I
thought
their
mosses
were
beautiful.
The
day
of
the
flower
show
was
very
hot.
When
we
reached
the
tent,
it
was
filled
with
grown-up
people.
It
was
very
hard
work
getting
about
and
trying
to
see
the
stands
with
flowers.
We
kept
seeing
tickets
with
“First
Prize”
and
“Second
Prize”.
It
made
me
feel
sick
with
heat
and
anxiety,
to
think
of
them.
We
had
walked
slowly
all
round
the
tent.
We
had
seen
all
the
cucumbers,
onions,
lettuce,
grapes,
long
potatoes,
round
potatoes
and
everything
else.
At
last
we
saw
my
collection!
It
had
a
label
on
it,
marked
“First
Prize”,
and
next
to
it
came
the
boy’s
moss,
marked
“Second
Prize”.
We
cried
“Perronet
is
paid
for!”
42.
The
meaning
of
the
underlined
word
“Vexed”
is
close
to

”.
A.
surprised
B.
worried
C.
pleased
D.
attracted
43.
Which
of
the
following
is
the
correct
order
according
to
the
story
a.
The
three
children
decided
to
give
up
sugar.
b.
The
boys
won
the
second
prize
in
the
flower
show.
c.
The
writer
made
a
collection
of
wild
flowers.
d.
The
headmaster
told
the
children
about
the
show.
e.
Mother
allowed
the
children
to
keep
Perronet.
A.
a-d-c-b-e
B.
a-e-d-c-b
C.
e-a-d-c-b
D.
e-a-d-b-c
44.
The
last
paragraph
tells
us
that
.
A.
the
writer
was
sure
she
would
win
the
prize
in
the
show
B.
other
children’s
collections
were
made
of
vegetables
C.
many
school
children
won
prizes
in
the
flower
show
D.
the
children
walked
slowly
to
enjoy
the
collections
45.
From
the
passage,
we
know
that
.
A.
the
children
had
to
save
some
money
if
they
wanted
to
keep
Perronet
B.
the
old
gentleman
wanted
to
help
the
children
save
money
for
Perronet
C.
the
children
saved
money
by
giving
up
sugar
to
pay
the
tax
money
D.
David
was
once
seen
crying
because
he
couldn’t
eat
cake
any
longer
三十八、江苏扬州
三、阅读理解
A
Here
are
some
questions
and
answers
on
Yangzhou
from
a
website.
Questions
&
Answers
Q
Asked
by
Robert
from
USA
|
Feb.
25,
2019
11:21
ReplyWe'd
like
to
visit
the
city
of
Yangzhou
from
Shanghai.
Is
there
any
high
speed
train
A
Answered
by
Black
from
UK
|
Feb.26,
2019
20:29
ReplySorry
but
no
high
speed
train.
You
can
take
an
intercity
bus
from
Shanghai
General
Bus
Station
to
the
city.
It
takes
about
4h
and
CNY
93/
96.
Q
Asked
by
Mr.
Cheverton
from
Australia
|
Jul.17,
2018
20:27
ReplyI
have
holidays
in
late
December
and
will
be
in
Hong
Kong,
and
want
to
visit
Yangzhou.
Are
river
cruises
still
operating
A
Answered
by
Ms.
Chen
from
China
|
Jul.18,
2018
04:24
ReplyI
don't
think
it
is
a
good
idea
to
visit
the
city
in
winter,
which
is
famous
for
natural
scenery.
The
best
time
should
be
spring
and
summer.
And,
the
weather
may
be
somewhat
cold
during
Dec
which
isn't
good
for
cruise.
Q
Asked
by
Eric
Yeo
from
Singapore
|
May.15,
2018
02:53
ReplyCan
I
know
where
I
can
eat
the
nicest
Yangzhou
Fried
Rice
along
Dongguan
Street
area
A
Answered
by
Jennie
from
China
|
May.16,
2018
04:48
ReplyThere
are
many
restaurants
along
the
street
serving
the
fried
rice
and
they
are
all
OK.
If
having
to
name
one,
I’d
say
Shiweitian.
Actually,
you
just
choose
one
with
more
guests
and
it
won't
be
wrong.
Q
Asked
by
Roy
from
USA
|
Mar.12,
2018
12:27
ReplyIs
it
possible
to
live
in
Yangzhou
and
commute
daily
by
bus
to
work
in
Yizheng
A
Answered
by
Tina
from
China
I
Mar.12,2018
21:56
ReplyYeah,
it's
possible.
The
distance
between
is
only
around
30km.
At
the
West
Bus
Station,
many
buses
are
scheduled
for
Yizheng
every
day
from
06:20
to
18:55.
Besides,
intercity
bus
No.77
runs
between
the
West
Bus
Station
and
Yizheng
Bus
Station
from
05:50
to
18:30.
You
can
choose
the
most
convenient
way.
31.
Who
might
work
in
Yizheng
but
live
in
Yangzhou
A.
Robert.
B.
Cheverton.
C.
Eric
Yeo.
D.
Roy.
32.
________answer
was
given
the
most
thumbs
up.
A.
Black's
B.
Ms.
Chen's
C.
Jennie's
D.
Tina’s
33.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
webpage
A.
The
questions
on
the
webpage
are
all
about
Yangzhou
Travel.
B.
It's
not
a
good
idea
to
eat
Yangzhou
Fried
Rice
in
Shiweitia专题35
阅读理解二
(解析版)
三十一、江苏淮安
A
There
were
many
plants
in
a
forest.
When
spring
came,
a
pine
tree
saw
a
red
rose
nearby
and
said,
"What
a
beautiful
flower!
I
wish
I
were
that
lovely.
"
The
rose
proudly
said,
"It
seems
that
I
am
the
most
beautiful
flower
in
this
forest.
"Then
the
rose
looked
at
a
cactus
(仙人掌)
and
said,
"Look
at
that
ugly
plant
full
of
thorns(刺)!
"
"What
a
proud
flower!
"
thought
the
trees.
As
the
days
passed.
the
red
rose
often
looked
at
the
cactus
and
said
bad
words
about
it,
like
"This
plant
is
useless.
How
sorry
I
am
to
be
his
neighbor
!
"
The
cactus
never
got
angry
and
even
tried
to
advise
the
rose,
saying,
"God
did
not
create
any
form
of
life
without
a
purpose.
"
Spring
passed,
and
the
weather
became
very
hot.
As
there
was
no
rain,
the
red
rose
began
to
wilt(枯萎).
One
day
the
rose
saw
birds
put
their
beaks
(喙)
into
the
cactus
and
then
fly
away.
The
red
rose
asked
the
pine
tree
what
the
birds
were
doing.
The
pine
tree
explained
that
the
birds
were
getting
water
from
the
cactus.
"The
cactus
has
water "
asked
the
rose.
Yes,
you
can
also
drink
some
from
it.
The
birds
can
bring
water
to
you
if
you
ask
the
cactus
for
help.
"
The
red
rose
felt
too
ashamed
to
ask
for
water
from
the
cactus.
But
finally
it
did
ask
for
help.
The
cactus
kindly
agreed.
The
rose
learned
a
lesson
and
never
judged
(评价)
anyone
by
their
appearance
again.
31.
At
first,
_________
thought
the
cactus
was
ugly.
A.
the
rose
B.
the
pine
tree
C.
the
birds
D.
the
thorns
【答案】A
【解析】细节理解。根据文中"Then
the
rose
looked
at
a
cactus
(仙人掌)
and
said,
"Look
at
that
ugly
plant
full
of
thorns(刺)!
可知,起初,玫瑰认为仙人掌是丑陋的。故选A。
32.
The
red
rose
began
to
wilt
because
__________.
A.
the
birds
could
fly
B.
spring
came
C.
there
was
no
rain
D.
the
cactus
got
angry
【答案】C
【解析】细节理解。根据文中Spring
passed,
and
the
weather
became
very
hot.
As
there
was
no
rain,
the
red
rose
began
to
wilt(枯萎).可知,因为没有雨。故选C。
33.
The
birds
put
their
beaks
into
the
cactus
to
_____________.
A.
get
water
B.
eat
food
C.
offer
help
D.
tell
secrets
【答案】A
【解析】
细节理解。根据文中One
day
the
rose
saw
birds
put
their
beaks
(喙)
into
the
cactus
and
then
fly
away.
The
red
rose
asked
the
pine
tree
what
the
birds
were
doing.
The
pine
tree
explained
that
the
birds
were
getting
water
from
the
cactus.可知,鸟把嘴伸进仙人掌里取水。故选A。
34.
From
the
passage,
we
know
the
cactus
was
_______________.
A.
rude
B.
kind
C.
selfish
D.
careless
【答案】B
【解析】推理判断。根据文中The
red
rose
felt
too
ashamed
to
ask
for
water
from
the
cactus.
But
finally
it
did
ask
for
help.
The
cactus
kindly
agreed.可知,仙人掌善良地同意了,说明它是善良的。故选B。
35.
From
the
story,
we
know___________________.
A.
the
pine
tree
didn't
think
the
red
rose
was
beautiful
B.
the
red
rose
never
said
bad
words
about
others
C.
the
cactus
refused
to
help
the
birds
D.
the
red
rose
realized
she
was
wrong
at
last
【答案】D
【解析】主旨大意,通读整篇短文可知,这篇短文主要是最后红玫瑰意识到了自己的错误。故选D。
B
Shawneen
Mountain
is
a
perfect
place
for
skiing.
Lifts(电梯)can
help
tourists
get
to
the
top
of
the
mountain
in
3
minutes.
The
following
is
the
price
table
of
the
lift
tickets.
LIFT
TICKETS
Tourists
Weekday(open
to
close)
Weekend(open
to
close)
Night(3
p.m.
to
10
p.m.
Adult
(Ages
19
to
60)
$48
$55
$34
Young
Man
(Ages
18&.
under)
$37
$41
$34
Child
(46cm
tall
&.
under)
FREE
FREE
FREE
College
Student[College
ID
(证件
)
needed]
$38
$49
$34
Soldier
(Active
Duty
ID
needed)
$38
$49
$34
Elders
(
Ages
60
to
69)
$38
$49
$34
Super
Elders
(Ages
70+)
FREE
FREE
FREE
proof
(证明)
of
age
needed
Lift
HoursMonday
---
Friday:
9
a.m.

10
p.m.
Weekend:
8
a.m.

10
p.m.Christmas
Day:
Noon

5
p.m.
36.
Shawneen
Mountain
is
a
perfect
place
for
_______________.
A.
skiing
B.
walking
C.
climbing
D.
riding
【答案】A
【解析】细节理解。根据文中Shawneen
Mountain
is
a
perfect
place
for
skiing.可知,这里是说是滑雪的一个好地方。故选A。
37.
If
a
child
of
42cm
tall
takes
the
lift
with
his
18-year-old
brother
on
Thursday
morning,
they
will
pay
_______.
A.
$41
B.
$48
C.
$37
D.
$74
【答案】C
【解析】细节理解。根据文中Child
(46cm
tall
&.
under)
Weekday
(open
to
close)
FREE;Young
Man
(Ages
18&.
under)
Weekday
(open
to
close)
$37可知,42cm高的免费,18岁的是37美元。故选C。
38.
As
a
college
student,
you
can
buy
a
lift
ticket
at
a
lower
price
if
you
show
your
_________.
A.
college
name
B.
college
ID
C.
phone
number
D.
Active
Duty
ID
【答案】B
【解析】细节理解根据文中College
Student
[College
ID
(证件
)
needed]可知,大学生出示大学证件,比成年人价格低。故选B。
39.
Tourists
take
the
lift
at
_______
to
the
top
of
the
mountain
on
Christmas
Day.
A.
8
a.m.
B.
4
p.m.
C.
9
a.m.
D.
10
p.m.
【答案】B
【解析】推理判断。根据文中Christmas
Day:
Noon

5
p.m.可知,在圣诞节,可以在4点乘电梯。故选B。
40.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
It
takes
3
hours
to
get
to
the
top
of
Shawneen
Mountain
by
lift.
B.
Tourists
can’t
take
the
lift
at
9:
30
a.
m.
on
Sunday
morning
.
C.
A
soldier
shouldn’t
pay
$55
for
the
ticket
at
weekends
with
his
Active
Duty
ID.
D.
People
aged
over
70
are
also
welcome
to
Shawneen
Mountain.
【答案】D
【解析】推理判断。根据文中Super
Elders
(Ages
70+)
FREE可知,70岁以上的老人也欢迎去肖尼恩山。故选D。
C
The
Garbage
(垃圾)
Project
started
at
the
University
of
Arizona
in
1973.
Since
then,
the
students
and
teachers
in
it
have
studied
the
modern
garbage
in
different
cities.
To
study
the
garbage,
the
students
had
to
travel
to
landfills
(填埋场)
,
the
places
where
cities
bury
(填埋)
their
garbage.
While
the
students
were
studying
the
garbage
they
wore
special
clothes.
Students
were
very
careful
when
they
opened
bags
of
garbage.
One
important
thing
the
students
have
learned
from
studying
the
garbage
is
that
the
garbage
in
landfills
disappears
very
slowly.
That
was
surprising
to
both
the
students
and
many
scientists
who
had
thought
that
about
70
%
of
the
garbage
in
landfills
would
disappear
quickly.
Even
in
cities
where
it
rains
a
lot,
the
students
found
newspapers
from
1948,
40-year-old
hot
dogs,
and
vegetables
from
1970.
And
the
students
also
found
many
more
empty
bottles
of
cola
than
they
expected.
How
to
dispose
of
our
garbage
well
depends
on
what
kind
of
garbage
it
is:
regular(普通的)
garbage,
dangerous
materials,
or
recyclable
materials,
such
as
newspapers
and
glass
bottles.
Regular
garbage
goes
to
regular
landfills.
Dangerous
materials
are
harmful
to
people's
health
and
the
environment.
They
shouldn't
go
into
regular
landfills.
Homes
are
full
of
dangerous
waste.
One
kind
of
the
dangerous
waste
in
homes
is
batteries.
When
batteries
are
buried
directly(直接地)in
a
landfill,
they
often
break
open.
The
poison
inside
them
moves
through
rain
water
to
the
bottom
of
the
landfill.
Then
it
can
pollute
the
natural
water
in
the
ground.
Another
dangerous
waste
from
homes
is
motor
oil.
When
people
pour
old
motor
oil
on
the
ground
or
throw
it
in
the
garbage,
it
pollutes
the
environment.
Our
garbage
problem
is
not
new,
but
as
the
world's
population
continues
to
grow,
it
will
become
a
bigger
and
bigger
problem.
41.
The
Garbage
Project
started
at
the
University
of
Arizona
in
_______________.
A.
1973
B.
1970
C.
1948
D.
1940
【答案】A
【解析】细节理解。根据文中The
Garbage
(垃圾)
Project
started
at
the
University
of
Arizona
in
1973.可知,垃圾工程始于1973年的亚利桑那大学。故选A。
42.
To
study
the
modern
garbage,
the
students
had
to
do
many
things
except
____________.
A.
Wearing
special
clothes
B.
traveling
to
landfills
C.
burying
the
garbage
themselves
D.
opening
bags
of
garbage
【答案】C
【解析】细节理解。根据文中To
study
the
garbage,
the
students
had
to
travel
to
landfills
(填埋场)
,
the
places
where
cities
bury
(填埋)
their
garbage.
While
the
students
were
studying
the
garbage
they
wore
special
clothes.
Students
were
very
careful
when
they
opened
bags
of
garbage.可知,学生们必须穿特殊衣服;前往垃圾填埋场;打开垃圾袋,文中没有提到自己埋垃圾,故选C。
43.
The
underlined
words
"dispose
of"
in
Paragraph
4
means
___________.
A.
crash
into
B.
deal
with
C.
worry
about
D.
put
up
【答案】B
【解析】词句猜测。根据下文depends
on
what
kind
of
garbage
it
is:
regular(普通的)
garbage,
dangerous
materials,
or
recyclable
materials,
such
as
newspapers
and
glass
bottles.
dispose
of的意思是“处理”。故选B。
44.
From
the
article,
we
know
old
motor
oil
____________.
A.
should
go
to
regular
landfills
B.
isn't
harmful
garbage
C.
mustn't
be
poured
on
the
ground
D.
never
pollutes
the
environment
【答案】C
【解析】细节理解。根据文中Another
dangerous
waste
from
homes
is
motor
oil.
When
people
pour
old
motor
oil
on
the
ground
or
throw
it
in
the
garbage,
it
pollutes
the
environment.可知,旧机油不能倒在地上,故选C。
45.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
There
are
only
two
kinds
of
dangerous
waste
in
homes.
B.
Scientists
thought
about
70
%
of
the
garbage
in
landfills
would
disappear
slowly.
C.
The
students
found
empty
bottles
of
cola
were
not
as
many
as
they
expected.
D.
Batteries
often
break
open
when
they
are
buried
directly
in
a
landfill.
【答案】D
【解析】推理判断。根据文中When
batteries
are
buried
directly(直接地)in
a
landfill,
they
often
break
open.
The
poison
inside
them
moves
through
rain
water
to
the
bottom
of
the
landfill.
Then
it
can
pollute
the
natural
water
in
the
ground.可知,当电池直接埋在垃圾填埋场时,电池经常会被打开。故选D。
三十二、江苏连云港
三、阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
SeaWorldSeaWorld
celebrates
50
years
with
a
Sea
of
Surprises.
Step
under
the
waves
at
SeaWorld
San
Diego's
all-new
Explorers'
Reef.
Go
"hand-in"
to
touch
a
shark,
a
crab,
or
thousands
of
tiny
cleaner
fish
that
will
bite
playfully
at
your
fingers.
And
you
can
enjoy
an
all-new
Shamu's
Celebration:
Light
Up
The
Night
show.TOUR:
A14ADULT:$111CHILD(3-10)$105
San
Diego
ZooTake
a
walk
on
the
wild
side
at
the
San
Diego
Zoo
with
one
of
the
most
kinds
of
wild
animals
in
the
world.
The
San
Diego
Zoo
covers
100
acres
and
brings
4,
000
animals,
representing
800
kinds;
together
in
one
place.
The
Zoo
has
some
of
the
most
beautiful
and
rare
creatures
in
the
world
and
offers
you
a
great
chance
to
visit
wild
animals.TOUR:
A13ADULT:
$90CHILD
(3-11):
$
72
Legoland
CaliforniaOffering
a
full
day
of
wonderful
adventures,
Legoland
gives
fun,
imagination,
and
entertainment
to
today's
youngsters
and
their
families.
At
Legoland
California
everyone
in
the
family
becomes
a
hero
on
more
than
50.
super
rides,
shows
and
attractions.TOUR:
A16ADULT:
$109CHILD(2-12)
$104
Universal
Studios
HollywoodGo
behind
the
scenes
on
the
world
famous
Studio
Tour
to
explore
where
Hollywood
movies
are
made.
Then,
face
exciting
rides,
shows
and
attractions
that
put
you
inside
some
of
the
world's
biggest
movies.TOUR:
A6ADULT:
$
138
CHILD
(3-12)
:
$
96
31.
Tom,
aged
11,
who
has
only
$100
and
is
crazy
about
rides,
can
choose
Tour
___________.
A.
A6
B.
A13
C.
A14
D.
A16
【答案】A
【解析】细节理解题。根据CHILD
(3-12)
:
$
96以及Then,
face
exciting
rides,
shows
and
attractions
that
put
you
inside
some
of
the
world's
biggest
movies可知,11岁的汤姆喜欢游乐设施,且费用仅仅为96美元,故选A。
32.
It
can
be
known
from
the
passages
that
_________________________.
A.
visitors
can
step
under
the
waves
and
enjoy
50
shows
and
attractions
at
SeaWorld
B.
the
San
Diego
Zoo
covers
100
acres
with
one
of
the
most
kinds
of
wild
animals
in
the
world
C.
youngsters
and
their
families
can
enjoy
a
half
day
of
wonderful
adventures
in
Legoland
D.
you
will
be
put
inside
all
of
the
world's
biggest
movies
in
Universal
Studios
Hollywood
【答案】B
【解析】细节理解题。根据And
you
can
enjoy
an
all-new
Shamu's
Celebration:
Light
Up
The
Night
show可知,他们能够享受一个全新的庆典,排除A;根据Offering
a
full
day
of
wonderful
adventures,
Legoland
gives
fun,
imagination,
and
entertainment
to
today's
youngsters
and
their
families可知,他们可以在加州乐高园享受一整天的冒险,排除C;根据Then,
face
exciting
rides,
shows
and
attractions
that
put
you
inside
some
of
the
world's
biggest
movies可知,你可以被放在一些世界的大电影中,排除D;根据The
San
Diego
Zoo
covers
100
acres
and
brings
4,
000
animals,
representing
800
kinds;
together
in
one
place可知,它占地100英亩且有最多种类的野生动物,故选B。
33.
The
four
passages
above
probably
come
from
___________________
A.
a
sports
report
B.
a
story
book
C.
a
science
magazine
D.
an
advertisement
poster
【答案】D
【解析】推理判断题。本文主要讲述四则广告:海洋世界、圣地亚哥动物园、加州乐高园以及好莱坞环球影城的内容、票价等,所以本文可能来自于一个广告海报,故选D。
B
Then
Alice
saw
a
small
glass
table.
There
was
a
little
golden
key
on
it.
She
picked
it
and
put
it
in
all
the
locks
on
the
doors
but
it
didn't
open
any
of
them.
She
moved
a
curtain
on
one
of
the
walls
and
discovered
another
door,
a
very
small
one.
She
put
the
key
in
the
lock.
It
was
exactly
the
right
size!
She
opened
the
door
and
looked
through
it.
At
the
end
of
a
low
passage
she
saw
a
beautiful
garden.
It
was
full
of
brightly
coloured
flowers
and
fountains.
"Oh,
how
beautiful!
"she
said.
"
I'd
love
to
go
there
but
I'm
too
big
to
get
through
the
door.
"
She
walked
back
to
the
table.
There
was
a
bottle
on
it
now.
"
I'm
sure
that
bottle
wasn't
there
before,
"
she
said,
a
little
confused.
She
put
down
the
key
and
picked
up
the
bottle.
She
read
the
words
"DRINK
ME"
on
it.
Alice
wasn't
a
stupid
girl.
She
didn't
drink
it
immediately.
First
she
looked
at
the
bottle
carefully.
There
wasn't
a
label
on
it
that
said
"POISON".
So
she
put
the
bottle
to
her
lips
and
drank.
"Mmm,
ifs
nice,
"
she
said.
It
tasted
like
cherry
tart,
pineapple,
roast
turkey
and
toast-all
the
things
that
she
liked
to
eat-so
she
drank
some
more.
And
some
more.
Soon
the
bottle
was
empty.
"What
a
curious
feeling,"
she
said.
"I'm
getting
smaller
and
smaller.'"
It
was
true!
She
was
now
as
small
as
her
cat
Dinah.
"Good!
I
can
go
through
the
door
into
the
garden,"
she
said.
But,
poor
Alice!
When
she
got
to
the
door,
she
didn't
have
the
key!
It
was
on
the
table.
She
couldn't
reach
it
because
she
was
too
small
now.
She
sat
down
and
cried.
After
a
while
she
said,"Alice!
Stop
crying!
Crying
doesn't
help!
Dry
your
tears
immediately!"
When
she
looked
at
the
table
again,
she
saw
a
small
glass
box
under
it.
She
picked
it
up
and
opened
it.
There
was
a
small
cake
inside.
It
had
the
words
"EAT
ME"
on
it.
She
put
a
small
piece
of
it
in
her
mouth.
"If
I
grow
bigger
I
can
reach
the
key,
"she
thought."
And
if
I
grow
smaller
I
can
go
under
the
door.
"
But
nothing
happened
so
she
finished
it.
34.
From
the
passage
we
can
know
that
_______________________.
A.
at
first
Alice
could
go
through
the
door
into
the
garden
easily
B.
then
Alice
found
there
was
a
little
golden
key
on
a
small
wooden
table
C.
Alice
was
as
small
as
her
rabbit
Dinah
after
she
drank
something
in
the
bottle
D.
Alice
saw
a
small
glass
box
with
a
small
cake
in
it
under
the
table
【答案】D
【解析】细节理解题。根据"Oh,
how
beautiful!
"she
said.
"
I'd
love
to
go
there
but
I'm
too
big
to
get
through
the
door.
"可知,她太大了,以至于不能轻易地通过门,排除A;根据Then
Alice
saw
a
small
glass
table.
There
was
a
little
golden
key
on
it可知,爱丽丝发现在玻璃桌上有一把金钥匙,排除B;根据She
was
now
as
small
as
her
cat
Dinah可知,她和她家的猫一样小,排除C;根据When
she
looked
at
the
table
again,
she
saw
a
small
glass
box
under
it.
She
picked
it
up
and
opened
it.
There
was
a
small
cake
inside可知,爱丽丝发现在桌子下面有一个小盒子,里面有一块蛋糕,故选D。
35.
Alice
did
the
following
things
in
the
order
of
___________________.
a.
She
saw
a
beautiful
garden
at
the
end
of
a
low
passage.
b.
She
moved
a
curtain
and
discovered
another
door.
c.
She
put
a
small
piece
of
the
cake
in
her
mouth.
d.
She
put
the
bottle
to
her
lips
and
drank.
e.
She
cried
because
she
couldn't
reach
the
key.
A.
a-
b-
c-
d-
e
B.
b-
a-
d-
e-
c
C.
d-
a-
b-
e-
c
D.
b-
d-
e-
a-
c
【答案】B
【解析】细节理解题。根据She
moved
a
curtain
on
one
of
the
walls
and
discovered
another
door,
a
very
small
one、At
the
end
of
a
low
passage
she
saw
a
beautiful
garden.
It
was
full
of
brightly
coloured
flowers
and
fountains、So
she
put
the
bottle
to
her
lips
and
drank、When
she
got
to
the
door,
she
didn't
have
the
key!
It
was
on
the
table.
She
couldn't
reach
it
because
she
was
too
small
now.
She
sat
down
and
cried以及She
put
a
small
piece
of
it
in
her
mouth可知,她移动窗帘发现另一个门、她在低矮的通道尽头看到了一个漂亮的花园、她将瓶子放在嘴唇上并喝了它、她哭了,因为她够不到钥匙、她将一小块蛋糕放到嘴里,所以正确的顺序应该是b-a-d-e-c,故选B。
36.
The
underlined
word
"it"
in
the
last
paragraph
refers
to
______________.
A.
the
small
box
B.
the
glass
table
C.
the
small
cake
D.
the
golden
key
【答案】C
【解析】代词指代题。代词指代上文中出现的东西。根据When
she
looked
at
the
table
again,
she
saw
a
small
glass
box
under
it.
She
picked
it
up
and
opened
it.
There
was
a
small
cake
inside.
It
had
the
words
"EAT
ME"
on
it.
She
put
a
small
piece
of
it
in
her
mouth.、"If
I
grow
bigger
I
can
reach
the
key,
"she
thought."
And
if
I
grow
smaller
I
can
go
under
the
door.
"以及But
nothing
happened
so
she
finished
it可知,她在桌子下面看到一个小的玻璃盒,里面放着一个蛋糕,她将蛋糕放在嘴中,最后吃了这个蛋糕,所以it代指蛋糕。故选C。
37.
According
to
the
passage,
the
best
words
to
describe
Alice
are
___________________.
A.
careful
and
brave
B.
curious
and
helpful
C.
clever
and
friendly
D.
organized
and
strange
【答案】A
【解析】推理判断题。根据She
didn't
drink
it
immediately.
First
she
looked
at
the
bottle
carefully.
There
wasn't
a
label
on
it
that
said
"POISON"可知,她拿起水没有立即喝下,而是没有看到“毒药”标志才喝,说明她是细心的;根据"If
I
grow
bigger
I
can
reach
the
key,
"she
thought."
And
if
I
grow
smaller
I
can
go
under
the
door.
"可知,她在吃蛋糕前想着“如果她变大,就可以拿到钥匙,如果她变得更小,就可以直接出去了”,所以她是勇敢的,故选A。
C
You
think
it's
"cool"
to
carry
your
backpacks
and
head
out
to
school.
But
if
you
don't
know
exactly
how
to
choose,
load,
lift
and
wear
them-these
all-important
accessories(配件)can
be
a
pain
in
the
back.
Not
to
mention
the
neck,
head
and
shoulders.
Backpacks
can
influence
your
health.
Carrying
a
heavy
load
improperly
can
lead
to
poor
body
position;
and
even
hurt
the
spinal
column(脊柱)This
can
cause
muscle
strain,
headaches,
back,
neck
and
arm
pain.
For
example,
if
it
is
carried
on
one
shoulder;
a
heavy
backpack
forces
the
muscles
and
spine
to
balance
the
unequal
weight.
This
may
increase
the
possible
back
problems
later
in
life.
More
than
50
percent
of
young
people
suffer
back
pain
by
their
teenage
years.
Research
shows
that
this
could
be
mainly
caused
improper
use
of
backpacks.
Here's
some
advice
to
help
you
carry
backpacks
comfortably
and
safely.
Choose
the
right
backpack.
Forget
leather(皮革)!
It
looks
great,
but
it's
far
too
heavy.
Go
for
canvas(帆布).
Pick
a
pack
that
has
two
wide,
adjustable,
comfortable
shoulder
straps(带子),
along
with
a
hip
or
waist
strap,
and
plenty
of
pockets.
Make
sure
the
pack
fits
properly
and
its
size
is
suitable
for
the
wearer's
body.
Packing
it
properly.
Only
put
in
the
pack
what
is
needed
for
that
day.
It's
a
good
idea
to
know
what
each
object
weighs.
The
total
weight
of
the
filled
pack
should
be
no
more
than
10
to
15
percent
of
the
wearer's
own
body
weight.
Pack
heaviest
objects
close
to
the
body,
and
place
little
ones
outside,
away
from
the
back.
Putting
the
backpack
on.
Put
the
pack
on
a
smooth
surface,
at
waist
height.
Put
on
the
pack,
one
shoulder
at
a
time,
then
adjust(调整)the
straps
to
fit
comfortably.
Remember
when
lifting
a
backpack,
or
anything,
to
lift
using
the
arms
and
legs
and
to
bend
at
the
knees.
The
right
way
to
wear
a
backpack.
Both
shoulder
straps
should
be
used,
and
adjusted
so
that
the
pack
fits
the
body,
without
hanging
to
one
side.
Backpacks
should
never
be
worn
over
just
one
shoulder.
You
should
be
able
to
move
your
hands
between
the
backpack
and
your
back.
The
waist
strap
should
also
be
worn.
Take
the
above
advice,
and
you
may
not
complain
back
pain,
numbness
or
weakness
in
your
arms
and
legs
any
more.
38.
What
could
mainly
cause
some
young
people
to
suffer
back
pain
by
their
teenage
years
A.
Too
much
homework.
B.
Poor
treatment
for
backs.
C.
Improper
use
of
backpacks.
D.
Unhealthy
sleep
position
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Carrying
a
heavy
load
improperly
can
lead
to
poor
body
position;
and
even
hurt
the
spinal
column(脊柱)This
can
cause
muscle
strain,
headaches,
back,
neck
and
arm
pain可知,不适当地使用背包会造成青少年承受疼痛,故选C。
39.
Which
of
the
following
does
the
writer
suggest
①Choose
leather
backpacks
because
it
looks
"cool"
to
go
to
school.

Pick
a
pack
that
its
size
is
suitable
for
the
wearer's
body.
③Make
sure
the
backpack
contains
only
what
is
needed
for
that
day
④Pack
heaviest
objects
close
to
the
body,
and
place
little
ones
outside.

Put
the
pack
on
a
smooth
surface,
above
the
waist
height.
A.
①②④
B.
①③⑤
C.
②③④
D.
②③⑤
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Choose
the
right
backpack.
Forget
leather(皮革)!
It
looks
great,
but
it's
far
too
heavy可知,选择合适的背包,不要使用皮革书包,所以①错误;Make
sure
the
pack
fits
properly
and
its
size
is
suitable
for
the
wearer's
body确保尺寸适合背包人的身体,②正确;根据Packing
it
properly.
Only
put
in
the
pack
what
is
needed
for
that
day可知,书包里背的是今天所需要的东西,③正确;根据Pack
heaviest
objects
close
to
the
body,
and
place
little
ones
outside,
away
from
the
back可知,将重的物品靠近身体,轻的放在外面,④正确;根据Put
the
pack
on
a
smooth
surface,
at
waist
height可知,将包放在腰部光滑的位置,而不是超过腰部,⑤错误,故选C。
40.
If
a
boy
weighs
40kg,
how
heavy
should
his
filled
backpack
be
at
most
A.
About
4kg.
B.
About
6kg.
C.
About
10kg.
D.
About
15kg.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据The
total
weight
of
the
filled
pack
should
be
no
more
than
10
to
15
percent
of
the
wearer's
own
body
weight可知,书包的重量不能超过体重的10%至15%,所以一个人40公斤,书包最多重6公斤,故选B。
41.
What
is
the
passage
mainly
about
A.
Some
problems
that
teenagers
face
in
their
study
at
school.
B.
The
suitable
backpack
material
that
you
should
choose.
C.
The
good
influence
that
backpacks
have
on
your
health
D.
Some
advice
on
how
to
carry
backpacks
comfortably
and
safely.
【答案】D
【解析】主旨大意题。本文主要讲述背包会影响我们的健康,作者给出了一些关于如何舒服地和安全地背包的建议,故选D。
D
The
human
body
is
a
machine
that
can
raise
lots
of
interesting
questions.
Why,
for
example,
are
yawns(呵欠)contagious(传染的)
What's
up
with
ice-cream
headaches
Here
are
answers
to
these
and
other
questions
about
our
bodies.
Why
do
I
get
a
headache
when
I
eat
ice
cream
too
quickly
Scientists
aren't
exactly
sure
what
causes
the
brain
freeze
when
we
eat
ice
cream
or
other
super
cold
foods
too
quickly,
though
some
believe
it's
the
result
of
changed
blood
.flow
in
the
nervous
system.
Blood
vessels
in
the
head
tighten
to
stop
the
loss
of
body
heat
and
then
relax
to
let
blood
flow
rise;
that
sudden
rush
of
blood
is
what
causes
the
headache.
You
can
improve
an
ice-cream
headache
by
rapidly
rubbing
your
tongue
across
the
roof
of
your
mouth
to
help
warm
up
things.
What
causes
my
stomach
to
make
a
low
continuous
noise
when
I'm
hungry
Actually,
your
stomach
makes
noise
whether
you're
hungry
or
full;
you
just
hear
it
more
clearly
when
you're
hungry.
Think
of
your
digestive
tract(消化道)as
a
really
long
tube
lined
with
smooth
muscle
tissue.
These
muscles
move
food,
fluids
and
gas
through
your
digestive
tract.
____________________________.
It
can
make
you
feel
embarrassed尴尬的)but
is
nothing
to
worry
about.
Why
do
I
blush
when
I'm
embarrassed
When
you're
embarrassed,
your
brain
releases
a
shot
of
adrenaline(肾上腺素),
which
makes
your
heart
race
and
blood
vessels
become
larger
in
size.
All
this
happens
to
increase
blood
flow
and
oxygen
delivery
throughout
the
body
in
a
fight-or-flight
reaction(对抗反应).
There
are
a
lot
of
tiny
blood
vessels
in
your
face,
which
turn
noticeably
redder
from
this
sudden
rush
of
blood.
As
for
the
actual
function
of
blushing,
researchers
are
still
trying
to
find
that
one
out.
Why
are
yawns
contagious
Have
you
ever
yawned
in
front
of
someone,
only
to
have
them
yawn
right
back
It's
a
common
thing,
but
researchers
don't
have
a
good
explanation
for
it.
They
do,
however,
know
this
happens
only
with
humans
and
chimpanzees(黑猩猩).
A
bigger
question
puzzling
scientists
is
why
we
yawn
at
all.
It
used
to
be
thought
that
yawning
showed
that
oxygen
to
the
brain
was
not
enough,
but
that's
just
a
myth.
A
growing
body
of
research
now
shows
that
yawning
is
nature's
way
of
keeping
our
brains
cool.
42.
What
is
the
meaning
of
the
underlined
word
tighten
A.
变松
B.
变紧
C.
变短
D.
变长
【答案】B
【解析】词义猜测题。根据Blood
vessels
in
the
head
tighten
to
stop
the
loss
of
body
heat
and
then
relax
to
let
blood
flow
rise可知,头部的血管收紧,以阻止身体热量的流失,然后放松,让血液流动起来,所以tighten的含义为“变紧”,故选B。
43.
Which
of
the
following
sentences
can
be
filled
in
the
blank
A.
And
that's
what
you're
hearing
when
your
stomach
makes
noise.
B.
And
that's
why
you're
so
hungry
when
your
stomach
is
empty
C.
And
that's
what
makes
you
feel
uncomfortable
when
you're
full.
D.
And
that's
how
it
makes
a
difference
to
your
digestive
tract.
【答案】A
【解析】推理判断题。根据What
causes
my
stomach
to
make
a
low
continuous
noise
when
I'm
hungry可知,本段主要讲述为什么胃会有声音,接下来开始给出原因,根据These
muscles
move
food,
fluids
and
gas
through
your
digestive
tract“这些肌肉通过你的消化道移动食物、液体和气体”,这就是你听到的你的胃发出声音时,故选A。
44.
Which
of
the
following
statements
is
TRUE
A.
There
is
no
way
for
you
to
improve
an
ice-cream
headache.
B.
Researchers
have
found
out
the
actual
function
of
blushing.
C.
Your
stomach
makes
noise
only
when
you
are
hungry.
D.
Researchers
don't
have
a
good
explanation
for
why
yawns
are
contagious.
【答案】D
【解析】细节理解题。根据You
can
improve
an
ice-cream
headache
by
rapidly
rubbing
your
tongue
across
the
roof
of
your
mouth
to
help
warm
up
things可知,有方法改善冰激凌头疼状况,排除A;As
for
the
actual
function
of
blushing,
researchers
are
still
trying
to
find
that
one
out可知,研究人员仍在努力寻找答案,排除B;根据Actually,
your
stomach
makes
noise
whether
you're
hungry
or
full;
you
just
hear
it
more
clearly
when
you're
hungry可知,你饿了或者饱了你的胃都会发出声音,排除C;根据Have
you
ever
yawned
in
front
of
someone,
only
to
have
them
yawn
right
back
It's
a
common
thing,
but
researchers
don't
have
a
good
explanation
for
it可知,关于打哈欠为什么会传染研究者也没有好的解释,故选D。
45.
What
is
the
best
title
of
the
passage
A.
Some
Interesting
Facts
B.
Our
Strange
Body
C.
Some
Useful
Discoveries
D.
Our
Amazing
Feelings
【答案】B
【解析】主旨大意题。本文主要讲述我们身体的一些有趣的问题,包括吃冰激凌太快会头痛、尴尬时会脸红、哈欠会传染。所以是“奇怪的身体”,故选B。
三十三、江苏苏州
第三部分
阅读理解
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
School
holiday
activities
at
the
library
ActivityWhenCostWho
Cartooning
with
Eva
LeungTuesday
7
June,
9-11
a.m.﹩3.00
to.
cover
the
cost
of
art
paper
and
pencils5
to
8-year-olds
ActivityWhenCostWho
Cartooning
with
Eva
LeungWednesday
8
June,
9-11
a.m.$3.00
to
cover
the
cost
of
art
paper
and
pencils9
to
10-year-olds
Eva
Leung
is
famous
for
her
cartoons
published
regularly
in
KIDStime
magazine
ActivityWhenCostWho
Kite-makingWednesday
8
June,
2-4
p.m.$3.00
to
cover
the
cost
of
paper,
string
and
other
materials5
to
10-year-olds
ActivityWhenCostWho
Kite-makingThursday
9
June,
2-4
p.m.$3.00
to
cover
the
cost
of
paper,
string
and
other
materials5
to
10-year-olds
21.
Who
is
this
poster
for
A.
Cartoonists.
B.
Librarians.
C.
Writers.
D.
Children.
【答案】D
【解析】题意:这张海报是给谁的 考查细节理解。根据School
holiday
activities
at
the
library和海报的年龄信息(Who)可知都是孩子们的活动,故选D。
22.
On
which
day
are
there
two
different
activities
A.
Monday.
B.
Tuesday.
C.
Wednesday.
D.
Thursday.
【答案】C
【解析】题意:哪一天有两种不同的活动 考查细节理解。根据第二则Activity:
Cartooning
with
Eva
Leung/When:
Wednesday
8
June,
9-11
a.m.和第三则Activity:
Kite-making/When:
Wednesday
8
June,
2-4
p.m.可知6月8日星期三上午和下午都有活动,故选C。
23.
Why
are
there
two
cartooning
classes
on
the
program
A.
Because
the
classes
are
for
different
age
groups.
B.
Because
more
time
is
needed
to
learn
cartooning
C.
Because
there
is
a
strict
limit
on
numbers
for
each
class.
D.
Because
some
children
might
want
to
do
both
the
classes.
【答案】A
【解析】题意:为什么计划中有两个卡通班 考查细节判断。前面两则都是卡通课,根据第一则Who:
5
to
8-year-olds和第二则Who:
9
to
10-year-olds可知对象不一样,Because
the
classes
are
for
different
age
groups.符合题意,故选A。
B
People
all
over
the
world
eat
eggs.
Most
of
the
eggs
we
eat
come
from
hens.
Eggs
are
easy
to
cook.
They
can
be
cooked
in
lots
of
ways
such
as
fried
or
hard-boiled.
Eggs
can
be
used
with
other
things
to
make
cakes
and
ice-cream.
The
fresh
testPut
your
egg
in
a
pan
of
water
and
use
the
guide
below
to
find
out
how
old
your
egg
is.
Sinks(下沉)to
the
bottom
of
the
pan
and
stays
there
3-6
days
old
Sinks,
but
floats
at
an
angle(角度)
Just
over
1
week
old
Sinks,
and
then
stands
on
end
About
2
weeks
old
Floats
on
top
or
just
under
the
surface
Over
2
weeks
oldEggs
last
a
long
time.
You
can
keep
them
for
about
four
weeks
in
your
fridge.
24.
According
to
Paragraph
1,
cakes
and
ice-cream
are
mentioned
to
describe
____________.
A.
the
birth
of
chickens
B.
the
difference
between
them
C.
the
use
of
eggs
D.
the
way
of
keeping
them
【答案】C
【解析】题意:根据第1段,蛋糕和冰淇淋被提到用来描述鸡蛋的用途。考查细节理解。根据Eggs
can
be
used
with
other
things
to
make
cakes
and
ice-cream.可知鸡蛋可被用于做蛋糕和冰淇淋,the
use
of
eggs(鸡蛋的用途)符合句意,故选C。
25.
What
makes
a
yolk
dark
orange
A.
The
hen's
food.
B.
The
colour
of
the
shell.
C.
The
age
of
the
egg.
D.
The
vitamins
in
the
egg.
【答案】A
【解析】题意:什么使蛋黄变成深橙色 考查细节理解。根据The
yolk
can
be
pale
yellow
to
dark
orange.
The
colour
depends
on
what
the
hen
eats.可知蛋黄的颜色取决于母鸡吃什么,故选A。
26.
What
does
the
table
above
show
A.
How
heavy
an
egg
can
be.
B.
How
long
to
cook
an
egg
in
a
pan.
C.
How
to
make
an
egg
sink.
D.
How
to
check
the
age
of
an
egg.
【答案】D
【解析】题意:上面的表格显示了什么 考查细节理解。根据Put
your
egg
in
a
pan
of
water
and
use
the
guide
below
to
find
out
how
old
your
egg
is.可知表格提供了如何检查鸡蛋的天数的方法,How
to
check
the
age
of
an
egg.符合文意,故选D。
C
Every
day
there
is
less
and
less
space
on
Earth
for
rubbish.
Yet
every
day
we
make
more
and
more
rubbish.
What
can
we
do
We
can
recycle
some
of
our
rubbish.
Recycling
means
that
the
rubbish
will
be
made
into
something
that
can
be
used
again.
Recycling
helps
Earth.
And
it
saves
space
in
rubbish
dumps.
Half
of
everything
that
we
put
into
landfills
could
be
recycled
instead.
In
fact,
most
things
made
of
paper,
metal,
glass
and
plastic
can
be
recycled.
Paper
can
be
broken
into
small
pieces
and
made
into
new
paper.
Steel
and
aluminum
cans(金属雄)can
be
melted
down(熔化)and
made
into
new
cans.
The
same
is
true
of
glass
bottles.
This
can
be
done
aver
and
over
again.
Recycling
doesn't
take
as
much
energy
as
making
these
things
the
first
time.
So
we
can
use
less
of
Earth's
fuel
resources.
Plastic
can
be
melted
down,
too.
Then
it
can
be
formed
into
park
benches,
playgrounds
and
so
on.
Some
people
call
plastic
the
"wood"
of
the
future.
Things
made
of
plastic
will
last
about
400
years-even
if
they
stay
outside
in
the
weather.
No
wood
can
do
that!
27.
The
underlined
word
"landfills"
in
Paragraph
2
probably
means
_____________.
A.
bench
factories
B.
places
for
rubbish
C.
green
mountains
D.
recycling
centres
【答案】B
【解析】题意:第2段下划线的单词“landfills”意思可能是_____________。考查词义理解。put
into投入/倾倒;根据上文And
it
saves
space
in
rubbish
dumps.和下文could
be
recycled
instead.可知landfills是填埋垃圾的地方,places
for
rubbish符合句意,故选B。
28.
According
to
the
passage,
what
happens
last
to
the
can
A.
The
can
is
put
into
a
recycling
bin.
B.
The
can
is
melted
down
and
reused.
C.
A
steel
can
gets
filled
with
corn.
D.
A
person
uses
the
corn
in
the
can.
【答案】B
【解析】
题意:根据这篇文章,罐子最后发生了什么 考查细节推断。根据Steel
and
aluminum
cans
can
be
melted
down
and
made
into
new
cans.可知可以熔化制成新罐,故选B。
29.
What
is
the
main
idea
of
the
passage
A.
Cans
should
be
melted
down.
B.
Old
newspapers
can
be
reused.
C.
We
can
build
benches
that
last
400
years.
D.
We
should
recycle
everything
that
we
can.
【答案】D
【解析】题意:这篇文章的主旨是什么 考查主旨理解。A.
罐头应该熔化。B.
旧报纸可以重复使用。C.我们可以建造使用400年的长椅。D.
我们应该回收我们能回收的一切。根据开头We
can
recycle
some
of
our
rubbish.
Recycling
means
that
the
rubbish
will
be
made
into
something
that
can
be
used
again.可知短文介绍的是垃圾的回收再利用,故选D。
D
Athletics
vs.
Gardening
The
students
of
Southside
School
were
asked
to
give
their
opinions
about
whether
the
school
should
run
an
athletic
program
or
start
a
vegetable
garden.
An
athletic
program
is
hatch
better
than
gardening.
How
are
we
ever
going
to
win
anything
at
the
Inter-School
Athletics
without
proper
training
At
the
moment,
we
only
do
athletics
for
one
tam
and
the
teachers
train
us.
We
need
experts(专家)to
teach
us
things
like
throwing
and
high
jump.
I
know
lots
of
kids
say
they're
tot
interested
in
competitions,
but
that's
because
they've
never
won
anything.
If
they
got
better
training
and
started
winning
things,
they'd
soon
change
their
minds.
People
always
say
kids
don't
get
enough
exercise.
Just
because
you
do
gardening
outdoors
doesn't
make
it
exercise,
so
I
don't
sec
how
it
matters.
Athletics
is
much
better
for
fitness
and
lots
of
kids
can
have
a
go
at
the
same
tine.
I
don't
think
there
would
be
enough
jobs
for
everyone
in
a
garden.
In
fact,
I
think
a
garden
is
a
really
bad
idea.
I
don't
know
why
we're
even
considering
it.Liz,
Grade
8
I
think
a
vegetable
garden
is
a
great
idea.
We
already
do
hours
of
sport,
including
athletics.
And
not
everyone
likes
sport.Gardening
is
a
great
way
to
get
exercise
without
worrying
about
whether
you're
any
good
at
it,
or
whether
you're
going
to
win.
And
you
really
do
gel
exercise
when
you
garden.
There's
digging,
weeding
and
watering
Even
picking
things
can
be
hard
work

pumpkins
aren't
light
you
know!There
are
lots
of
kids
around
here
who
don't
have
gardens
so
they
can’t
grow
things
even
they
want
to.
If
you
really
want
to
do
more
sport,
you
can
join
a
club.
And
think
about
it:
What
helps
you
to
be
good
at
sport
You
need
to
eat
lots
of
fruit
and
vegetables.
If
we
learn
to
cook
all
the
things
we
grow,
the
garden
will
keep
us
all
fit
and
healthy
and
then
we’ll
be
better
at
sport.
Sam,
Grade
8
30.
Which
of
these
points
do
Liz
and
Sam
both
make
A.
Kids
should
take
exercise.
B.
Kids
should
eat
vegetables.
C.
Kids
should
try
to
win
more.
D.
Kids
should
be
outside
more.
【答案】A
【解析】题意:这些观点中哪一个是莉兹和山姆都提出的 考查细节理解。根据(Liz)Athletics
is
much
better
for
fitness和(Sam)Gardening
is
a
great
way
to
get
exercise可知他们俩都认为应该锻炼身体,故选A。
31.
What
is
one
reason
Liz
gives
for
saying
"a
garden
is
a
really
bad
idea"
A.
Some
students
don't
like
getting
dirty.
B.
Some
students
don't
enjoy
being
outside.
C.
Some
students
already
know
how
to
garden.
D.
Some
students
may
have
no
chance
to
garden.
【答案】D
【解析】题意:莉兹说“a
garden
is
a
really
bad
idea”的原因是什么 考查细节判断。根据I
don't
think
there
would
be
enough
jobs
for
everyone
in
a
garden.
In
fact,
I
think
a
garden
is
a
really
bad
idea.可知花园里不会有足够的工作给每个人,Some
students
may
have
no
chance
to
garden.(有些学生可能没有机会种植花卉)符合句意,故选D。
32.
Why
does
Sam
say,
"And
think
about
it.:
what
helps
you
to
be
good
at
sport "
A.
To
change
the
subject.
B.
To
introduce
his
next
reason.
C.
To
support
Liz's
idea.
D.
To
find
an
answer
to
the
question.
【答案】B
【解析】题意:为什么萨姆说"And
think
about
it.:
what
helps
you
to
be
good
at
sport "考查细节判断。A.换个话题。B.
介绍他的下一个原因。C.支持利兹的想法。D.为了找到问题的答案。根据下文If
we
learn
to
cook
all
the
things
we
grow,
the
garden
will
keep
us
all
fit
and
healthy
and
then
we’ll
be
better
at
sport.可知这是山姆支持园艺的另一个理由,故选B。
三十四、江苏泰州
三、阅读理解
阅读下列短文,
根据短文内容选择最佳答案。
A
After
learning
about
these
famous
women,
you
will
know
you
can
do
a
lot
for
society,
and
make
a
difference
to
the
world
in
your
lifetime.
Amelia
Earhart(1897-1937
)Amelia
Earhart
was
the
first
woman
who
ever
flew
alone
across
the
Atlantic
in
1932.
She
became
the
first
woman
pilot
in
1935
after
flying
from
Hawaii
to
California.
She
began
her
lifelong
dream
of
flying
across
the
world
in
1937.
However,
her
flight
went
missing
on
that
trip
and
she
was
never
seen
again.
Helena
Rubinstein
(1870-1965
)Helena
Rubinstein
moved
to
Australia
in
1902
without
the
ability
to
speak
English.
Later,
she
set
up
one
of
the
world's
first
cosmetic
(
化妆品)
companies
after
mixing
lanolin,
which
is
an
oil山at
comes
from
sheep's
wool,
with
flowers.
Because
of
that,
she
became
the
world's
richest
woman
at
that
time.
Katharine
Hepburn
(1907-2003
)Katharine
Hepburn
was
known
for
playing
strong-willed
women
in
her
films.
She
won
four
Academy
Awards(奥斯卡金像奖)
for
Best
Actress,
the
most
an
actress
has
ever
won.
Her
new
dress
style
made
wearing
trousers
acceptable
to
women,
which
wasn't
allowed
at
that
time.
Emmeline
Pankhurst
(1858-1928)Emmeline
was
a
great
woman
activist.
She
helped
British
women
get
the
right
to
vote.
She
fought
for
the
rights
of
women
all
the
time
with
the
help
of
her
husband
in
the
late
19th
century
and
early
20th
century.
After
she
lost
her
husband,
she
worked
together
with
her
three
daughters
and
formed
The
Women
Social
and
Political
Union.
31.
According
to
the
passage,
which
word
can
best
describe
Amelia
Earhart
A.
Brave.
B.
Careful.
C.
Lucky.
D.
Energetic.
【答案】A
【解析】推理判断题。A.
Brave.
勇敢的;B.
Careful.
小心的;C.
Lucky.
幸运的;D.
Energetic.
精力充沛的。根据Amelia
Earhart
was
the
first
woman
who
ever
flew
alone
across
the
Atlantic
in
1932.
She
became
the
first
woman
pilot
in
1935
after
flying
from
Hawaii
to
California.
She
began
her
lifelong
dream
of
flying
across
the
world
in
1937.
阿米莉亚·埃尔哈特是1932年第一位独自飞越大西洋的女性。1935年,她从夏威夷飞往加利福尼亚,成为第一名女飞行员。1937年,她开始了她毕生的飞越世界的梦想。可以推知,阿米莉亚·埃尔哈特是一位勇敢的女性。故选A。
32.
What
was
the
problem
for
Helena
Rubinstein
when
she
moved
to
Australia
A.
She
didn't
have
any
money.
B.
She
couldn't
speak
English.
C.
She
knew
nothing
about
business.
D.
She
didn't
know
how
to
dress
up.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据Helena
Rubinstein
moved
to
Australia
in
1902
without
the
ability
to
speak
English.
1902年,海伦娜·鲁宾斯坦移居澳大利亚,没有说英语的能力。可知,海伦娜·鲁宾斯坦搬到澳大利亚后的问题是她不会说英语。故选B。
33.
How
many
times
did
Katharine
Hepburn
win
Academy
Awards
for
Best
Actress
A.
Once.
B.
Twice.
C.
Three
times.
D.
Four
times.
【答案】D
【解析】细节理解题。A.
Once.一次;B.
Twice.两次;C.
Three
times.三次;D.
Four
times.四次。根据She
won
four
Academy
Awards(奥斯卡金像奖)
for
Best
Actress,
the
most
an
actress
has
ever
won.
她获得了四次奥斯卡奖(奥斯卡金像奖),获得最佳女演员奖,这是一位女演员获得过的最多的奖项。可知,凯瑟琳·赫本获得过4次奥斯卡最佳女主角奖。故选D。
34.
What
did
Emmeline
Pankhurst
fight
for
during
her
lifetime
A.
Her
dream
to
be
a
pilot.
B.
Women's
rights
in
the
UK.
C.
Women's
rights
in
the
USA.
D.
Her
dream
to
be
an
actress.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据She
fought
for
the
rights
of
women
all
the
time
with
the
help
of
her
husband
in
the
late
19th
century
and
early
20th
century.
19世纪末20世纪初,她一直在丈夫的帮助下为妇女的权利而战。可知,艾美琳·潘克赫斯特一生都为了英国妇女权利而奋斗。故选B。
35.
What
do
the
four
women
above
have
in
common
A.
A
creative
mind.
B.
A
warm
heart.
C.
A
pioneer
spirit.
D.
A
good
education.
【答案】C
【解析】推理判断题。A.
A
creative
mind.
创造性思维;B.
A
warm
heart.
热情的心;C.
A
pioneer
spirit.
开拓精神;D.
A
good
education.
良好的教育。根据Amelia
Earhart
was
the
first
woman
who
ever
flew
alone
across
the
Atlantic
in
1932.
阿米莉亚·埃尔哈特是1932年第一位独自飞越大西洋的女性。由句子Later,
she
set
up
one
of
the
world's
first
cosmetic
(
化妆品)
companies
after
mixing
lanolin,
which
is
an
oil
at
comes
from
sheep's
wool,
with
flowers.
后来,她将羊毛脂与鲜花混合后成立了世界上第一家化妆品公司。根据Her
new
dress
style
made
wearing
trousers
acceptable
to
women,
which
wasn't
allowed
at
that
time.可知,她第一次改变了妇女的着装风格。根据Emmeline
was
a
great
woman
activist.
She
helped
British
women
get
the
right
to
vote.
埃米林是一位伟大的女性活动家。她帮助英国妇女获得投票权。从这几句话中可以推知这四位女性都具有开拓精神。故选C。
B
Each
year
on
Feb
21,
UNESCO
(
联合国教科文组织)
holds
an
International
Mother
Language
Day
(IMLD
).
The
event
is
to
help
people
to
pay
attention
to
the
disappearance
of
the
world's
languages;
many
of
them
are
disappearing
each
year.
UNESCO
sees
this
as
a
terrible
fact.
What
happens
when
a
language
dies
out
Something
great
is
lost-not
just
sounds
and
marks
but
the
way
that
people
understand
the
world
and
communicate
with
each
other.
We
keep
different
cultures
and
traditions
through
languages.
Kill
a
language
and
all
these
are
killed
too.
Through
IMLD,
more
and
more
people
come
to
realize
he
terrible
situation
and
try
to
stop
it.
Google's
2018
Endangered
(濒临灭绝的)
Languages
Project
is
a
good
example.
Many
speakers
and
protectors
of
endangered
languages
upload
(上传)
texts,
audios
and
videos
to
the
project
website.
They
want
to
introduce
the
way
that
people
communicate
and
express
themselves
around
the
world.
The
Myaamia
Project
is
the
same
kind
of
effort
to
revive
the
language
spoken
by
the
Miami
tribes
(部落)
of
the
United
States.
Project
members
work
to
encourage
people
to
study
and
communicate
with
this
language
,
which
died
out
in
the
1960s.
These
activities
give
life
to
those
endangered
languages.
People
who
work
to
keep
Languages
alive
are
not
limited
to
the
past.
Many
young
people
design
apps
and
use
social
media
to
support
their
activities.
They
"spread
the
word
"
to
save
the
world.
So,
while
the
problem
of
disappearing
languages
remains
a
very
serious
one,
there
is
hope.
We
all
have
a
special
feeling
of
our
mother
language.
This
is
why
we
should
remember
the
wise
words
of
late
president
of
South
Africa,
Nelson
Mandela:
"If
you
talk
to
a
man
in
a
language
he
understands,
that
goes
to
his
head.
If
you
talk
to
a
man
in
his
own
language,that
goes
to
his
heart."
36.
UNESCO
holds
IMLD
every
year
in
order
to
help
people
to
_______________.
A.
learn
and
use
endangered
languages
B.
show
their
talents
in
learning
languages
C.
practice
reading
skills
of
mother
languages
D.
realize
the
situation
of
endangered
languages
【答案】A
【解析】细节理解题。根据The
event
is
to
help
people
to
pay
attention
to
the
disappearance
of
the
world's
languages;
many
of
them
are
disappearing
each
year.
这次活动旨在帮助人们关注世界语言消失,其中许多语言每年都在消失。可知,联合国教科文组织每年都会举办国际母语日大会,目的是帮助人们学习和使用濒危语言。故选A。
37.
What
did
people
do
in
Google's
2018
Endangered
Languages
Project
A.
Discuss
how
to
make
good
use
of
Google.
B.
Offer
online
courses
on
endangered
languages.
C.
Share
materials
about
endangered
languages
online.
D.
Translate
endangered
languages
into
mother
languages.
【答案】C
【解析】细节理解题。由句子Many
speakers
and
protectors
of
endangered
languages
upload
(上传)
texts,
audios
and
videos
to
the
project
website.
They
want
to
introduce
the
way
that
people
communicate
and
express
themselves
around
the
world.
许多濒危语言的说话者和保护者将文本、音频和视频上传到项目网站。他们想介绍人们在世界各地交流和表达自己的方式。可知,人们在谷歌2018年的濒危语言项目中做了提供有关濒危语言的在线课程。故选C。
38.
What
does
the
underlined
word
"revive"
mean
in
Paragraph
(
段落)
4
A.
创造
B.
学习
C.
复活
D.
清除
【答案】C
【解析】词意猜测题。根据The
Myaamia
Project
is
the
same
kind
of
effort
to
revive
the
language
spoken
by
the
Miami
tribes
(部落)
of
the
United
States.
可知,Myaamia项目使美国迈阿密部落所说的语言得以复活也做出了同样的努力。revive
the
language
spoken
by
the
Miami
tribes
(部落)
of
the
United
States.语境是:使美国迈阿密部落所说的语言得以复活,因此revive有“复活,重新使用”的意思。故选C。
39.
What
can
we
infer
(
推断)
from
Paragraph
5
A.
It
is
more
difficult
to
protect
endangered
languages.
B.
The
disappearance
of
languages
has
already
stopped.
C.
Young
people
don't
care
about
endangered
languages.
D.
Young
people
have
creative
ways
to
protect
languages.
【答案】D
【解析】推理判断题。根据Many
young
people
design
apps
and
use
social
media
to
support
their
activities.
许多年轻人设计应用程序并使用社交媒体来支持他们的活动。可以推知,年轻人有创造性的保护语言的方法。故选D。
40.
The
writer
mentions
Nelson
Mandela's
words
in
order
to
__________________.
A.
tell
the
importance
of
one's
mother
language
B.
show
his
contributions
to
language
protection
C.
tell
the
trouble
in
learning
endangered
languages
D.
show
the
possibility
of
protecting
mother
languages
【答案】A
【解析】推理判断题。根据This
is
why
we
should
remember
the
wise
words
of
late
president
of
South
Africa,
Nelson
Mandela:
"If
you
talk
to
a
man
in
a
language
he
understands,
that
goes
to
his
head.
If
you
talk
to
a
man
in
his
own
language,that
goes
to
his
heart."
这就是为什么我们应该记住南非已故总统纳尔逊·曼德拉(NelsonMandela)的名言:“如果你用一种他能理解的语言与一个人交谈,那就会进入他的头脑。如果你用他自己的语言和一个人说话,那就进入他的内心。”可以推知,作者提到纳尔逊·曼德拉的话是为了说明母语的重要性。故选A。
C
"Why
do
I
live
Why
do
I
wish
for
anything,
or
do
anything
Is
there
anything
in
my
life
that
will
not
be
destroyed
by
my
death "
Like
Leo
Tolstoy,
the
famous
Russian
writer,
many
people
ask
these
difficult
questions.
Tolstoy
spent
his
whole
life
trying
to
answer
these
difficult
questions.
As
a
young
man,
he
thought
people
could
achieve
perfection
if
they
tried
hard
enough.
So
he
worked
very
hard
to
be
the
best
in
everything.
He
thought
that
he
would
find
meaning
and
truth
in
success.
In
1850s.
Tolstoy
wrote
his
first
stories.
He
wrote
about
his
life
in
the
army.
He
also
told
stories
about
his
childhood.
These
works
were
published
and
Tolstoy
became
a
well-known
writer.
He
earned
the
respect
he
always
wanted.
Many
rich
and
smart
men
met
and
talked
with
Tolstoy.
Some
of
them
were
writers
like
him.
They
talked
a
lot
about
faith
(
信仰)
and
the
meaning
of
life.
But
soon
Tolstoy
recognized
that
these
men
were
not
perfect.
Now
he
knew
they
could
not
answer
his
questions
about
faith.
So
in
the
1860s,
Tolstoy
tried
a
different
way
to
find
the
meaning
of
life.
He
opened
a
school
for
the
children
of
his
serfs-the
people
who
worked
on
his
land.
These
workers
were
very
poor.
He
wanted
to
help
them
because
he
thought
they
were
more
honest
than
the
rich
people
he
knew.
Tolstoy
learned
a
lot
from
his
workers.
He
understood
how
they
worked
hard
to
support
their
families.
He
began
to
believe
that
marriage
and
family
would
give
his
life
meaning.
So
in
1862,
Leo
Tolstoy
married
a
young
woman
named
Sonya
Behrs.
The
next
15
years
were
the
best
years
of
Tolstoy's
life.
It
was
during
this
time
that
he
wrote
his
most
famous
books-War
and
Peace
and
Anna
Karenina.
Many
experts
say
that
War
and
Peace
is
one
of
the
greatest
books
ever
written.
In
these
books,
Tolstoy
believed
humans
should
live
a
simple
life
and
take
care
of
their
families.
Tolstoy
thought
this
would
satisfy
him
and
bring
him
happiness.
Leo
Tolstoy
is
still
a
very
respected
writer
today.
His
faith
and
writings
have
influenced
many
people
all
over
the
world.
41.
Which
is
the
correct
order
of
the
following
events

Tolstoy
served
in
the
army.②Tolstoy
got
married.

Tolstoy
wrote
War
and
Peace.④Tolstoy
opened
a
school.

Tolstoy
became
a
well-known
writer.
A.
①⑤③②④
B.
⑤①③②④
C.
①⑤④②③
D.
⑤④①③②
【答案】C
【解析】细节理解题。根据He
wrote
about
his
life
in
the
army.
他写了他在军队的生活。可知,托尔斯泰在军队服役。应该选择①;由句子These
works
were
published
and
Tolstoy
became
a
well-known
writer.
托尔斯泰成为一位著名的作家。应该选择⑤;根据He
opened
a
school
for
the
children
of
his
serfs-the
people
who
worked
on
his
land.
他为农奴的孩子们——在他的土地上工作的人们——开办了一所学校。可知,托尔斯泰开办了一所学校。应该选择④;由句子So
in
1862,
Leo
Tolstoy
married
a
young
woman
named
Sonya
Behrs.
可知,在1862年,利奥·托尔斯泰与一个名叫索尼娅·贝尔斯的年轻女子结婚了。应该选择②;根据It
was
during
this
time
that
he
wrote
his
most
famous
books-War
and
Peace
and
Anna
Karenina.
正是在这段时间里,他写了他最著名的书《战争与和平》和《安娜卡列尼娜》。可知,托尔斯泰写了《战争与和平》。应该选择③。所以正确顺序是:①⑤④②③。故选C。
42.
Why
did
Tolstoy
want
to
be
the
best
in
everything
when
he
was
young
A.
To
prepare
for
his
books.
B.
To
achieve
perfection.
C.
To
make
a
lot
of
money.
D.
To
show
his
wisdom.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据As
a
young
man,
he
thought
people
could
achieve
perfection
if
they
tried
hard
enough.
So
he
worked
very
hard
to
be
the
best
in
everything.
作为一个年轻人,他认为只要人们足够努力,就能达到完美。所以他努力工作,想在每件事上都做到最好。也就是说:他努力工作,是为了达到完美。故选B。
43.
Tolstoy
thought
he
would
learn
a
lot
from
his
workers
because
they
were
____________.
A.
poor
B.
honest
C.
friendly
D.
patient
【答案】B
【解析】细节理解题。A.
poor贫穷的;B.
honest诚实的;C.
friendly友爱的;D.
patient有耐心的。根据He
wanted
to
help
them
because
he
thought
they
were
more
honest
than
the
rich
people
he
knew.
他想帮助他们,因为他认为他们比他认识的富人更诚实。故选B。
44.
According
to
the
passage,
which
of
the
following
is
the
most
important
to
Tolstoy
A.
Family.
B.
Success.
C.
Wealth.
D.
Fame
(
名声)
.
【答案】A
【解析】细节理解题。根据He
began
to
believe
that
marriage
and
family
would
give
his
life
meaning.
他开始相信婚姻和家庭会赋予他的生命意义。和句子In
these
books,
Tolstoy
believed
humans
should
live
a
simple
life
and
take
care
of
their
families.
在这些书中,托尔斯泰相信人类应该过简单的生活,照顾他们的家庭。托尔斯泰认为这会使他满意并给他带来幸福。可知,托尔斯泰认为家庭最重要。故选A。
45.
What
does
the
passage
mainly
talk
about
A.
Leo
Tolstoy:
Living
for
writing.
B.
Leo
Tolstoy:
Influencing
the
world.
C.
Leo
Tolstoy:
Being
the
best
in
everything.
D.
Leo
Tolstoy:
Searching
for
the
meaning
of
life.
【答案】D
【解析】主旨大意题。根据短文的句子They
talked
a
lot
about
faith
(
信仰)
and
the
meaning
of
life.
他们谈论了很多关于信仰和生命的意义。和句子Tolstoy
learned
a
lot
from
his
workers.
He
understood
how
they
worked
hard
to
support
their
families.
He
began
to
believe
that
marriage
and
family
would
give
his
life
meaning.
托尔斯泰从他的工人那里学到了很多东西。他了解他们如何努力支持家庭。他开始相信婚姻和家庭会赋予他的生命意义。可知,这篇短文主要谈论了:寻找生命的意义。故选D。
三十五、江苏宿迁
三、阅读理解
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Tony
is
a
student
aged
15.
He
and
his
parents
are
going
to
travel
around
Beijing
this
summer.
Below
is
some
information
that
the
have
got.
The
Palace
MuseumOpening
hours:Tuesday-Sunday
8:30
-17:00(Monday
Closed)Admission:
adult:
¥60
student
:
¥20
child
(under
6):
free
The
Summer
PalaceOpening
hours:Monday-Sunday
6:30
-18:00Admission:
adult:
¥30
student
:
¥15
child
(under
6):
free
The
Badaling
Great
WallOpening
hours:Monday-Sunday
6:00
-19:30Admission:
adult:
¥40
student
:
¥20
child
(under
6):
free
Beijing
ZooOpening
hours:Monday-Sunday
7:30
-18:00Admission:
adult:
¥15
student
:
¥7.5
child
(under
6):
free
31.
Tony
interested
in
animals,
so
he
can
go
to
____________
for
fun.
A.
The
Palace
Museum
B.
Beijing
Zoo
C.
the
Summer
Palace
D.
the
Badling
Great
Wall
【答案】B
【解析】题意:托尼对动物感兴趣,所以他可以去北京动物园玩。考查细节理解。根据短文介绍的四处景点,可知Beijing
Zoo符合句意,故选B。
32.
Tony
and
his
parents
can’t
go
to
visit
the
Palace
Museum
on
_____________.
A.
Monday
B.
Tuesday
C.
Saturday
D.
Sunday
【答案】A
【解析】题意:托尼和他的父母星期一不能去参观故宫。考查细节理解。根据The
Palace
Museum
Opening
hours:
Tuesday-Sunday
8:30
-17:00
(Monday
Closed)可知星期一闭馆,故选A。
33.
How
much
will
Tony
and
his
parents
pay
if
they
visit
the
Summer
Palace
and
the
Badling
Great
Wall
A.
¥105
B.
¥140
C.
¥175
D.
¥210
【答案】C
【解析】题意:如果托尼和他的父母去参观颐和园和八达岭长城,他们要付多少钱 考查细节计算。根据颐和园的价格信息Admission:
adult:
¥30
student
:
¥15和八达岭的价格信息Admission:
adult:
¥40student
:
¥20可知,(30+40)×2+15+20=175,故选C。
B
Sun
bears(马来熊)are
the
smallest
of
the
world’s
eight
bears
species(物种).
They
have
a
black
coat
and
a
white
or
golden
colour
on
their
bodies.
Their
homes
are
in
the
tropical(热带雨林)of
Southeast
Asia.
They
live
in
trees
and
eat
both
plants
and
animals.
They
can
grow
to
be
1.4
metres
in
height
and
65
kilograms
in
weight.
They
usually
live
alone
and
are
happy
to
spend
most
of
their
time
by
themselves.
Scientists
studied
sun
bears
in
the
Bornean
Sun
Bear
Conservation
Center.
They
found
that
although
sun
bears
live
alone,
they
have
developed
a
surprising
social
skill.
They
can
copy
(模仿)
other
sun
bear’s
facial
expression
(面部表情)
as
a
form
of
communication.
They
can
even
copy
exact
muscular
(肌肉的)
movements
that
other
sun
bears
make-
such
as
making
a
face.
The
ability
to
copy
facial
expressions
is
found
in
humans,
gorilla’s
(大猩猩),
some
monkeys
and
some
other
animals.
But
until
now,
only
humans
and
gorillas
have
the
ability
to
exactly
copy
facial
expressions.
However,
scientists
found
that
sun
bears
can
copy
facial
expression
as
well
as
humans
and
gorillas.
This
surprised
them
because
sun
bears
are
alone
and
they
have
no
close
relationship
with
human
beings.
Although
they
live
alone
in
the
wild,
the
sun
bears
in
the
study
often
played
gently
with
each
other.
Sometimes
they
played
with
faster
actions
as
hitting
and
biting.
Scientists
are
still
not
sure
what
messages
the
sun
bears
were
sending
to
one
another.
34.
According
to
the
passage,
where
do
sun
bears
usually
live
A.
In
caves
B.
In
trees.
C.
By
the
river.
D.
On
the
ice.
【答案】B
【解析】题意:根据这篇文章,马来熊通常住在哪里 考查细节理解。根据They
live
in
trees
and
eat
both
plants
and
animals.可知它们生活在树上,故选B。
35.
From
the
passage,
we
can
learn
something
about
sun
bears
EXCEPT
that
_______________.
A.
they
like
to
live
alone
in
the
wild
and
only
eat
animals
B.
they
can
copy
other
sun
bears’
facial
expressions
for
communications
C.
they
can
copy
exact
muscular
movements
of
other
sun
bears
D.
they
have
no
close
relationship
with
human
beings
【答案】A
【解析】题意:除了
,我们可以从这篇文章中学到一些关于马来熊的知识。考查细节判断。A.他们喜欢独自生活在野外,只吃动物;B.
他们可以模仿其他太阳熊的面部表情来交流;C.
他们可以模仿其他太阳熊的肌肉运动;D.
他们与人类没有密切的关系。根据They
live
in
trees
and
eat
both
plants
and
animals.它们生活在树上吃植物和动物,可知they
like
to
live
alone
in
the
wild
and
only
eat
animals说法错误,故选A。
36.
Which
of
the
following
might
be
the
best
title
for
the
passage
A.
A
warm
home
on
the
earth
B.
A
brave
animal
in
the
forest
C.
A
new
friend
of
human
beings
D.
A
surprising
skill
of
sun
bears
【答案】D
【解析】题意:下面哪个可能是这篇文章的最佳标题 考查标题归纳。A.
地球上温暖的家园;B.
森林里勇敢的动物;C.
人类的新朋友;D.
马来熊的惊人技能。根据短文内容,结合Scientists
studied
sun
bears
in
the
Bornean
Sun
Bear
Conservation
Center.
They
found
that
although
sun
bears
live
alone,
they
have
developed
a
surprising
social
skill.可知介绍的是马来熊的生活习性和惊人技能,故选D。
C
Technology
is
developing
fast
and
it
has
become
an
important
part
of
our
life.
Then
what
will
the
world
be
like
in
the
future
3-D
food
will
be
both
delicious
and
nutritious(有营养的).
We
can
use
3-D
printers
to
print
some
basic
materials.

And
we
can
go
further.
Scientists
belive
that
we
just
need
to
turn
on
a
printer
in
the
kitchen
and
then
we
can
enjoy
our
favourite
food
whenever
we
like.

5G
network
will
allow
many
more
people
to
get
information.
Big
companies
like
China
Mobile
and
China
Unicom
will
start
to
offer
5G.
It
is
said
that
promises
download
speeds
10
to
20
times
faster
than
4G.
For
example,
we
can
download
a
film
within
just
1
second.
But
with
a
4G
network,
it
takes
a
few
minutes.
There
will
be
much
bandwidth
(带宽)
and
we
can
get
unlimited
(无限的)
information.
Underwater
cities
will
provide
more
space.
The
earth
is
becoming
more
and
more
crowded.
We
may
turn
to
underwater
homes,
which
will
be
built
as
low
as
15
of
the
sea
can
be
used
to
provide
power
for
the
homes.

For
us
common
people
on
the
earth,
the
dream
of
travelling
around
space
will
come
true.
In
the
coming
years,
spacecraft
will
be
as
popular
as
buses,
trains
and
planes.
We
can
leave
our
home
and
enter
space
to
take
an
adventure
(冒险).
And
even
we
will
get
used
to
living
there.
A
robot
will
be
a
part
of
life.
Robots
can
do
many
of
the
same
things
as
we
humans
do
like
driving
cars.
But
they
will
be
used
in
other
areas
as
well.
They
will
be
able
to
think.
They
can
tell
the
difference
between
right
and
wrong.
They
can
feel

In
a
word,
just
as
Jules
Verne
said,
”Anything
one
man
can
imagine,
other
men
can
make
real.”
37.
According
to
the
passage,
which
of
the
following
statements
about
the
future
world
is
TRUE
A.
3-D
food
will
be
easy
to
make
but
won’t
taste
good.
B.
With
5G,
users
will
get
only
a
little
information.
C.
Underwater
cities
will
provide
more
living
space.
D.
A
robot
will
do
everything
for
us
as
human
beings.
【答案】C
【解析】题意:根据短文,下列哪个关于未来世界的陈述是正确的 考查细节理解。A.
3D食物制作起来很容易,但味道不会很好。B.
有了5G,用户只会得到很少的信息。C.
水下城市将提供更多的生活空间。D.
机器人会为我们人类做任何事情。ABD三项叙述与短文不符,根据第4段首句Underwater
cities
will
provide
more
space.可知选C。
38.
Where
can
the
sentence
“Space
tour
will
be
a
piece
of
cake.”
Be
put
A.

B.

C.

D.

【答案】C
【解析】题意:“Space
tour
will
be
a
piece
of
cake”这句话能放在哪里呢?考查综合理解。根据For
us
common
people
on
the
earth,
the
dream
of
travelling
around
space
will
come
true.可知本段介绍的是太空旅游,Space
tour
will
be
a
piece
of
cake(太空游将是小菜一碟)符合段意,故选C。
39.
What
can
we
infer
(推断)
from
the
passage
A.
people
will
live
a
hard
life
in
the
future.
B.
Technology
will
make
our
future
better.
C.
People
will
have
no
real
friend
in
the
future.
D.
Technology
will
make
no
difference
to
our
future.
【答案】B
【解析】题意:我们能从这篇文章中推断出什么 考查细节判断。根据短文第2/3/4/5各段所介绍的未来生活的便利,可知科技将使我们的未来生活更美好,Technology
will
make
our
future
better.符合文意,故选B。
40.
Where
does
the
passage
probably
come
from
A.
A
storybook.
B.
A
film
poster.
C.
A
travel
guide.
D.
A
science
magazine.
【答案】D
【解析】题意:这篇文章可能来自哪里 考查来源判断。A.
一个故事书。B.
一张电影海报。C.
旅游指南。D.
一本科学杂志。根据Technology
is
developing
fast
and
it
has
become
an
important
part
of
our
life.
Then
what
will
the
world
be
like
in
the
future 可知本文应该来自科学杂志,故选D。
D
Mr.
and
Mrs.
March
lived
together
with
their
four
daughters.
Amy
was
very
shy.
Beth
loved
being
at
home.
Meg
looked
very
pretty.
Jo
was
tall
and
thin
and
she
was
a
tomboy..
Their
home
was
always
busy
and
full
of
noise
and
people.
Next
to
them
lived
old
Mr.
Laurence
and
his
grandson,
Laurie.
They
lived
in
a
very
large
and
comfortable
house.
But
it
was
a
house
without
life.
One
day,
Joe
saw
Laurie
standing
at
an
upstairs
window
in
his
house
and
looking
down
at
their
garden.
Jo’s
sisters
were
playing
in
the
snow
there.
They
were
throwing
snowballs
and
having
a
lot
of
fun.
But
Laurie’s
face
was
very
sad.
“Poor
boy!”
Jo
thought.
“He’s
all
alone.
He
needs
some
friends.”
She
couldn’t
stop
thinking
about
him.
She
wanted
to
go
and
see
him,
but
how
could
she
go
to
the
house
without
an
invitation
Then
one
snowy
afternoon,
she
saw
Laurie’s
grandpa
go
out.
This
gave
her
an
idea.
She
took
a
broom
from
the
kitchen.
“What
are
you
going
to
do,
Jo ”
asked
her
sister
Meg.
“To
clear
the
garden
path.”
Answered
Jo.
When
Laurie
saw
Jo
from
the
window,
a
big
smile
changed
his
pale,
sad
face.
Jo
laughed
and
shouted,
”How
are
you
Are
you
ill ”
Laurie
opened
the
window
and
said,”
I’m
better
now,
thank
you.
I
had
a
bad
cold
and
had
to
stay
inside
for
a
week”.
“I’m
sorry,”
said
Jo.
“Are
you
bored ”
“Yes,
very.”
he
replied.
“Don’t
your
friends
come
to
visit
you ”
“No.
But
I
don’t
want
to
see
anybody.
Boys
are
noisy
and
they
give
me
a
headache.”
“Girls
are
quiet.”
“I
don’t
know
any
girls.”
“You
know
us.”
“That’s
true!
Can
you
come
and
visit
me ”
cried
Laurie.

I’m
not
quiet,
but
I’d
like
to
come,”
replied
Jo.
“I
must
ask
Mother
first.”
She
ran
back
into
her
house.
A
few
minutes
later,
she
returned
and
rang
the
bell
on
the
door
of
laurie’s
house.
A
servane
took
her
upstairs.
“Here
I
am!”
she
said
brightly.
“Mother
sends
her
love
and
my
sisters
gave
me
this
blancmange
(牛奶冻)
for
you.”
“That
looks
delicious,”
Laurie
said.
He
was
very
happy
to
see
Jo.
Jo
looked
around.
There
were
lots
of
books
on
the
shelves.
“A
nice
room!”
she
said.
“I
can
read
to
you
if
you
like.”
“No,
let’s
talk,”
replied
Laurie.
“All
right,”
said
Jo,
“I
can
talk
for
hours.
My
sisters
say
I
never
know
when
to
stop.”
“You
have
three
sisters-Amy,
Beth
and
Meg.”
Laurie
continued.
“How
do
you
know
this ”
Jo
was
surprised.
“You
call
each
other’s
names
when
you
are
in
the
garden.
Sometimes
I
can
see
you
all
around
the
table
with
your
mother.
She
has
a
very
kind
face.
I
like
looking
at
her.
I
haven’t
got
a
mother.”
Jo
felt
sad
when
she
heard
this.
“Why
don’t
you
come
and
visit
us ”
she
said,
“It
isn’t
good
for
you
to
stay
in
this
house
all
the
time.”
“Thank
you.
I’d
like
to
come
very
much.”
Said
Laurie.
“We
know
all
our
neighbours
except
you.”
Jo
said,

I’m
glad
we’re
friends
now.”
She
told
him
about
all
the
interesting
things
in
her
life.
She
said,”
Besides(除了……之外)
plays,
I
also
love
books.”
Laurie
loved
books
too,
and
offered
to
show
her
the
library
in
the
house.
The
library
was
a
wonderful
room.
Jo
loved
it.
“Wow!”
she
said,
“All
those
books!”
Laurie
said,
“A
person
needs
more
than
books.”
41.
From
the
first
paragraph,
we
know
________________.
A.
Jo’s
family
had
five
members
B.
Jo
ad
Laurie
were
neighbours
C.
Laurie
and
his
grandpa
were
busy
D.
the
four
sisters
had
the
same
hobby
【答案】B
【解析】题意:从第一段,我们知道乔和罗瑞是邻居。考查细节理解。根据Next
to
them
lived
old
Mr.
Laurence
and
his
grandson,
Laurie.可知他们是邻居),故选B。
42.
Jo
wanted
to
visit
Laurie
because
_________________.
A.
she
wanted
to
visit
his
large
house
B.
Laurie
invited
her
to
play
with
snowballs
C.
she
felt
he
was
lonely
and
needed
friends
D.
Laurie
was
seriously
ill
and
needed
her
care
【答案】C
【解析】题意:乔想去看罗瑞,因为她觉得他很孤独,需要朋友。考查细节理解。根据乔的心理活动“Poor
boy!”
Jo
thought.
“He’s
all
alone.
He
needs
some
friends.”可知她觉得他很孤独,需要朋友,故选C。
43.
What
might
be
the
correct
order
of
what
happened
in
the
story
a.
Jo
saw
Laurie
standing
at
an
upstairs
window
in
his
house.
b.
Jo
and
Laurie
were
having
a
talk
happily
at
Laurie’s
home.
c.
Jo
wanted
to
Laurie’s
home
after
telling
her
mother.
d.
Jo
couldn’t
stop
thinking
about
Laurie.
A.
a-b-c-d
B.
b-a-c-d
C.
b-d—a-c
D.
a-d-c-b
【答案】D
【解析】题意:故事中发生的事情的正确顺序是什么 考查细节排序。a.
乔看见罗瑞站在他家楼上的窗户前。b.
乔和罗瑞正在罗瑞家里愉快地聊天。c.
乔告诉她母亲后想去罗瑞的家。d.
乔一直在想罗瑞。根据短文内容:乔看见罗瑞站在他家楼上的窗户前俯视着花园;她认为他需要一些朋友,无法停止对他的想念;罗瑞希望乔来他家,乔说必须先问妈妈;然后他们一起在罗瑞家愉快地聊天。可知a-d-c-b顺序正确,故选D
44.
Which
words
can
best
describe
Jo
and
her
sisters
A.
Kind
and
friendly
B.
Generous
but
rude
C.
Quiet
and
smart
D.
Funny
but
carless
【答案】A
【解析】题意:哪个词最能描述乔和她的姐妹们 考查细节归纳。根据乔的话Mother
sends
her
love
and
my
sisters
gave
me
this
blancmange
for
you.可知乔的家人们都很善良友好,Kind
and
friendly和善而友好,故选A。
45.
What
does
Laurie
mean
by
saying
“A
person
needs
more
than
books.”
A.
People
need
to
stay
in
their
own
houses.
B.
People
should
learn
much
more
from
the
books.
C.
People
need
love
and
friendship
besides
books.
D.
People
should
relax
themselves
besides
reading
【答案】C
【解析】
题意:罗瑞说“A
person
needs
more
than
books.”是什么意思 考查句意理解。根据Next
to
them
lived
old
Mr.
Laurence
and
his
grandson,
Laurie.
They
lived
in
a
very
large
and
comfortable
house.
But
it
was
a
house
without
life.和最后“Thank
you.
I’d
like
to
come
very
much.”
Said
Laurie.的对比,可知罗瑞明白了人需要爱和友谊;People
need
love
and
friendship
besides
books.符合文意,故选C。
三十六、江苏镇江
三、阅读理解
A
I
am
a
selfish
child.
I
hope
the
sunshine
lies
only
upon
me,
so
I
can
feel
its
warmth.
I
am
a
selfish
child.
I
hope
there
is
a
corner
of
the
world
that
can
comfort
me
when
I
am
sad,
I
am
a
selfish
child.
I
hope
my
mom
belongs
only
to
me,
so
I
can
enjoy
the
sweetness
of
love.
"
This
poem
was
written
by
a
middle
school
student
in
a
lonely
mountainous
town
in
Yunnan
Province
during
her
first
poetry
class.
The
girl
missed
her
mother,
who
died
when
she
was
5.
Kang
Yu,
the
teacher
who
taught
the
girl
how
to
write
the
poem,
graduated
from
Renmin
University