专题36
阅读理解三
(原卷版)
六十一、长沙
Ⅲ.阅读技能
第一节 图表理解 阅读下面的图表,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
21.
The
Yum
Restaurant
stays
open
for
_______
in
total.
A.
two
hours
B.
three
hours
C.
five
hours
22.
From
the
menu
above,
we
know
that
_______.
A.
bread
and
butter
goes
with
starters
B.
there
are
four
kinds
of
different
ice
cream
C.
the
desserts
are
available
for
both
lunch
and
dinner
B
23.
If
you
are
accepted
as
part
of
the
audience
by
EZ
Comedy
Club
you
can
___________.
A.
perform
there
B.
watch
a
live
show
C.
record
your
own
comedies
24.
Which
of
the
following
is
NOT
mentioned
in
the
poster(海报)
A.
The
host
of
the
show.
B.
The
way
to
join
the
audience.
C.
Recording
time
and
location.
25.
We
can
infer(推断)from
the
poster
that
the
show
could
be
_______.
A.
very
serious
B.
quite
funny
C.
kind
of
boring
第二节
短文理解
阅读下面的短文,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
Recently,
a
junior
high
school
sent
several
students
back
home
because
they
broke
the
school
uniform(校服)rules.
Should
students
wear
school
uniforms
The
Young
World
magazine
held
a
discussion
on
this
topic(话题).
Kennedy:
The
school
uniform
is
very
important,
because
it
always
reminds
me
that
I
am
supposed
to
go
out
of
my
way
to
study
hard.
It
also
helps
prevent
school
bullying(欺凌).
If
everyone
wears
the
same
clothes,
it
is
impossible
to
laugh
at
other
people’s
clothing.
Manson:
The
uniform
has
to
be
earned(获得)through
efforts.
Students
should
start
school
with
no
uniforms.
As
they
make
progress
at
school,
they
start
wearing
it.
I
always
think
children
need
to
be
proud
of
their
school.
The
uniform
is
important
for
that.
So,
make
students
earn
it!
If
they
don’t
perform
well,
they
should
not
be
allowed
to
get
one.
Moorhead:
In
my
opinion,
kids
don’t
have
to
wear
uniforms.
There
should
be
more
choices
open
to
kids
in
education.
They
ought
to
develop
their
own
independence
and
just
be
themselves.
Their
personalities
would
be
expressed
through
their
own
clothes
at
school.
And
different
dress
could
be
one
way
of
showing
their
understanding
of
beauty.
Besides,
they
make
the
school
lively
and
colorful.
Patrick:
I
can
see
the
advantages
of
wearing
school
uniforms.
They
play
a
very
important
role
in
managing
schools.
However,
a
school
should
not
depend
heavily
on
uniforms
to
improve
students’
behaviors.
Teaching
them
how
to
express
themselves
with
confidence(信心)is
more
important.
26.
What
does
the
writer
mean
to
do
in
Paragraph
1
A.
Present
an
opinion
on
a
subject.
B.
Introduce
a
topic
for
discussion.
C.
Provide
a
way
to
solve
problems.
27.
What
is
Kennedy
in
the
second
paragraph
A.
A
student.
B.
A
teacher.
C.
A
parent.
28.
In
Manson’s
opinion,
___________
.
A.
students
have
the
right
to
get
school
uniforms
for
free
B.
students
should
be
encouraged
to
earn
school
uniforms
C.
students
performing
well
needn’t
wear
school
uniforms
29.
According
to
Patrick,
what
is
more
important
A.
Managing
schools
by
uniforms.
B.
Improving
students’
behaviors.
C.
Helping
students
express
themselves
confidently.
30.
We
can
learn
from
the
text
that
___________
.
A.
Kennedy
can’t
stand
school
uniforms
B.
Moorhead
is
against
school
uniform
rules
C.
the
writer
holds
the
same
opinion
as
Patrick’s
B
It
is
believed
that
Huck
Finn
is
based
on(基于)a
childhood
friend
of
Mark
Twain’s.
In
fact,
Twain
was
not
alone
in
basing
a
fictional
character(虚构的角色)on
a
real-life
person.
Severus
Snape
/
John
Nettleship
Severus
Snape
is
a
skillful
wizard(巫师)teaching
magic
in
Harry
Potter.
The
writer,
J.K.
Rowling,
once
said
that
the
character
was
based
on
a
teacher
of
hers.
The
teacher
turned
out
to
be
John
Nettleship,
who
taught
Rowling
chemistry.
At
first,
Nettleship
felt
surprised.
“I
know
I
am
a
strict
teacher,”
he
said.
“But
I
don’t
think
I
am
as
bad
as
Snape!”
On
second
thoughts,
however,
he
said
that
he
was
so
ill-tempered
that
most
of
his
students
avoided
making
him
mad.
Also,
he
used
to
wear
long
hair
and
have
an
untidy
lab.
That
sounds
familiar
to
Harry
Potter
fans.
Alice
/
Alice
Liddell
Famously,
Lewis
Carroll’s
Alice
in
Alice’s
Adventures
in
Wonderland
is
based
on
Alice
Liddell.
Carroll
was
close
to
the
Liddell
family.
One
day,
ten-year-old
Alice
asked
Carroll
to
tell
her
a
new
story.
Carroll
began
to
create
his
famous
tale
of
Alice
and
what
happened
after
she
fell
through
the
rabbit
hole.
The
little
girl
liked
the
story
so
much
that
she
asked
him
to
write
it
down.
And
the
rest
is
history.
Dill
/
Truman
Capote
In
To
Kill
a
Mockingbird,
Harper
Lee
based
Dill
on
her
childhood
friend,
Truman
Capote.
Capote
once
said,
“Lee
was
my
best
friend.
Have
you
ever
read
To
Kill
a
Mockingbird
I’m
a
character
in
that
story!
The
story
takes
place
just
in
the
town
where
we
lived!”
31.
Snape
and
Nettleship
have
something
in
common
EXCEPT__________.
A.
their
jobs
B.
their
looks
C.
their
hobbies
32.
What
does
the
underlined
word
“ill-tempered
”
mean
in
Paragraph
3
A.
沉着冷静的
B.
优柔寡断的
C.
脾气暴躁的
33.
What
made
Carroll
decide
to
create
Alice’s
Adventures
in
Wonderland
A.
Alice
Liddell’s
requirement.
B.
His
great
interest
in
rabbits.
C.
His
experience
of
travelling.
34.
Being
a
character
of
To
Kill
a
Mockingbird,
Truman
Capote
felt________.
A.
proud
B.
unsatisfied
C.
surprised
35.
The
text
is
mainly
about
________.
A.
purposes
of
writing
fictional
stories
B.
introductions
to
famous
writers’
childhood
friends
C.
characters
of
fictional
stories
from
real-life
persons
第四节 阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
I
am
Canadian.
I
started
learning
French
when
I
was
10
years
old.
But
my
whole
experience
with
the
language
was
in
the
classroom.
All
of
that
changed,
however,
during
my
last
summer
of
high
school.
As
a
17-year-old
girl,
I
flew
across
the
country
by
myself
for
the
first
time!
I
headed
for
Quebec
to
live
in
the
province
with
a
French-speaking
host
family,
who
didn’t
speak
any
English.
And
I
would
learn
French
at
a
local
school.
On
the
first
day
of
school,
all
of
us
students
were
given
a
test
to
determine(测定)our
language
level.
We
were
required
to
speak
only
French
all
summer.
I
made
every
effort
to
communicate
in
a
second
language
by
making
new
friends,
seeing
movies
and
even
ordering
food
from
restaurants
in
French.
Though
I
couldn’t
understand
most
of
it
at
the
very
beginning,
the
whole
experience
was
exciting
and
refreshing.
On
weekends,
my
classmates
and
I
took
trips
to
different
places
around
the
province.
On
one
trip,
we
went
whale
watching
on
the
St.
Lawrence
River.
Even
though
it
was
raining,
we
could
see
huge
whales
swimming
around
our
boat.
The
most
memorable
part
of
our
trip
was
a
visit
to
historic
Quebec
City.
I
walked
along
the
stone
streets,
took
pictures
of
the
European-style(欧式的)buildings,
and
learned
some
stories
there.
Finally
my
efforts
paid
off!
At
the
end
of
the
summer,
I
was
able
to
communicate
pretty
well.
I
couldn’t
wait
to
go
back
to
school
and
talk
with
my
French
teacher.
Being
fully
immersed(沉浸)in
a
French-speaking
environment
was
a
valuable
learning
experience.
And
it
could
be
the
main
reason
for
my
improvement
in
French.
40.
When
did
the
writer
fly
alone
for
the
first
time
41.
How
did
the
local
school
determine
the
students’
language
level
42.
Did
the
writer
enjoy
the
experience
of
communicating
in
French
43.
What
did
the
writer
think
of
the
visit
to
historic
Quebec
City
44.
What
could
be
the
main
reason
for
the
writer’s
improvement
in
French
六十二、株洲
第三部分
阅读技能
阅读下面的材料,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题成完成句子。
A
FOR
BASKETBALL
PLAYERS⊙
At
least
eight
hours
of
sleep
every
night.
⊙
Drink
ten
glasses
of
water
every
day.⊙
Two
hours
of
training
every
day.
No
soft
drinks.⊙
Eat
plenty
of
rice.
⊙
Eat
fruit
four
times
a
day.
⊙
Eat
vegetables
three
times
a
day.
⊙
Eat
white
meat
only.
No
red
meat.
21.
How
many
times
should
the
basketball
players
eat
fruit
A.
Two.
B.
Three.
C.
Four.
22.
This
picture
mainly
introduces
the
ways
of
________.
A.
becoming
strong
B.
training
C.
eating
B
Kinds
◇
full
time
◇
study
on
the
Internet
Students
◇
of
all
ages
◇
a
gap
year
before
college
study
Buildings
◇
environment
friendly
◇
by
AI
Courses
◇
over
30
courses
to
choose
from
◇
more
than
10
languages
Teachers
◇
with
doctor
◇
AI
robots
Exams
◇
all
sides
◇
different
kinds
23.
What
can
students
get
before
college
study
A.
30
courses.
B.
AI
robots.
C.
A
gap
year.
24.
How
many
points
does
the
form
mention
A.
4.
B.
6.
C.
19.
25.
What
can
be
the
beset
title
for
the
form
A.
Future
Schools
of
China.
B.
Future
Exams
of
China.
C.
Future
Students
of
China.
C
Protecting
the
earth
is
like
protecting
our
eyes.
People’s
attention
to
recycling
is
increasing.
From
recycling
plastic
bags
to
using
environment
friendly
products,
there
are
many
developments
to
be
seen
in
almost
every
corner
of
the
world.
Sweden
is
a
worldwide
leader
in
recycling.
They
open
world’s
first
mall
for
repaired
and
recycled
goods.
It’s
called
ReTuna
a
two-story
building
in
Eskilstuna,
Sweden,
about
70
miles
west
of
Stockholm.
The
clever
thing
about
this
mall
is
its
position.
It’s
right
next
to
the
city’s
recycling
centre.
So
a
stream
of
cars
is
already
coming
to
drop
off
unwanted
household
things.
This
produces
a
supply
of
things
for
the
shops.
There
are
14
special
shops.
When
goods
arrive,
a
team
sorts
everything
into
categories
(类别).
The
mall
only
sells
goods
that
are
recycled
or
“upcycled”,
meaning
unwanted
things
broken
down
and
reinvented
as
something
new.
By
doing
so,
50
new
jobs
were
created
in
repair
and
retail
(零售).
“You
can
come
and
just
do
sustainable
shopping
and
Sweden
loves
it.
And
the
world
loves
it,”
said
Anna
Bergstrom,
the
manager
of
the
ReTuna
Mall.
“I
think
it’s
fun
to
find
something
that
people
have
used,
and
we
can
use
further,’’
said
Cato
Limas,
a
ReTuna
customer
(顾客).
“If
you
look
at
the
things
they’re
selling
here,
they
are
almost
new.
So
actually,
why
do
you
need
to
buy
new
things ”
These
unwanted
things
found
new
homes.
In
2018,
the
mall
sold
second-hand
goods
worth
$1.
3
million.
26.
The
Sweden’s
first
mall
for
repaired
and
recycled
goods
is
________.
A.
ReTuna
B.
Eskilstuna
C.
Anna
Bergstrom
27.
How
many
new
jobs
were
created
in
repair
and
retail
A.
14.
B.
50.
C.
70.
28.
What
does
the
underlined
word
“sustainable”
in
Paragraph
3
mean
A.
Lucky.
B.
Private.
C.
Environment
friendly.
29.
Who
is
Cato
Limas
A.
A
manager.
B.
A
customer.
C.
A
driver.
30.
The
passage
mainly
talks
about
_________.
A.
shopping
in
Sweden
B.
making
more
money
C.
the
mall
selling
second-hand
goods
D
The
United
Kingdom,
officially
known
as
the
United
Kingdom
of
Great
Britain
and
Northern
Ireland,
is
a
state
located
at
north-west
Europe.
The
United
Kingdom
has
four
countries:
England,
Scotland,
Wales
and
Northern
Ireland.
It
is
one
of
the
most
powerful,
and
richest
countries
in
the
world.
It
is
an
amazing
piece
of
land
that
is
rich
in
history
and
facts,
some
of
which
are
yet
to
be
discovered.
From
the
natural
beauty
to
the
people,
technological
advancement
(科技进步)
and
sports,
no
one
can
ever
have
enough
of
the
UK.
To
learn
more
about
the
country,
you
should
read
the
facts
below.
The
English
drink
the
most
tea
in
the
world.
They
drink
over
163
million
cups
of
tea
daily,
about
20
times
the
number
of
cups
drunk
by
Americans.
Although
Britain
has
been
involved
in
many
wars
lasting
for
many
years,
it
has
also
been
involved
in
the
shortest
war.
The
Anglo-Zanzibar
War
fought
in
1896
lasted
only
45
minutes,
just
the
time
for
a
class.
The
UK
has
the
highest
rate
(比率)
of
being
very
fat
in
the
world.
Almost
25%
of
the
British
adults
are
very
fat.
The
UK
has
the
third-highest
rate
of
heart
disease
in
Europe.
It
ranks
(排位)
just
below
Ireland
and
Finland.
Of
all
countries
that
celebrate
Independence
Day,
58
are
independent
of
the
UK,
the
highest
by
any
country.
Almost
25%
of
all
women
in
the
UK
were
named
Mary
in
1811.
According
to
history,
the
London
Bridge
had
indeed
fallen
down
according
to
the
old
rhyme,
when
the
Saxons
had
torn
it
down
using
ropes
and
boats.
The
Thames
has
over
200
bridges
and
tunnels
along
its
course.
31.
The
first
paragraph
introduces
the
_________
of
the
UK.
A.
people
B.
countries
C.
weather
32.
What
do
the
English
drink
the
most
A.
Coffee.
B.
Cola.
C.
Tea.
33.
When
did
the
Anglo-Zanzibar
War
happen
A.
In
1896.
B.
In
1811.
C.
In
1800.
34.
What
did
the
writer
use
most
to
tell
the
truth
A.
Stories.
B.
Examples.
C.
Numbers.
35.
What
can
be
the
best
title
of
the
passage
A.
The
Culture
of
the
UK.
B.
The
Fun
Facts
of
the
UK.
C.
The
Science
of
the
UK
E
The
2030
Agenda
says
that
ending
poverty
in
all
its
forms,
including
extreme
poverty
(极度贫困),
is
the
greatest
task.
Because
1.
4
billion
people
in
developing
countries
live
on
less
than
$1.
25
a
day.
Another
842
million
people,
or
one
in
eight
people,
do
not
have
enough
to
eat,
today.
The
good
news
is
that
there
are
ways
to
end
poverty.
Creating
jobs,
both
in
the
United
States
and
abroad,
is
a
great
way
to
deal
with
poverty.
When
people
have
jobs,
they
have
money,
and
when
people
have
money,
they
can
more
easily
get
themselves
out
of
poverty.
The
U.
N.
says
that
‘‘For
the
poor,
labor
is
often
the
only
thing
they
can
use
to
improve
their
well-being.”
The
education
of
girls
and
women
impacts
(影响)
the
rest
of
the
societies.
A
woman’s
degree
of
education
is
linked
to
the
age
at
which
she
marries
and
has
children,
to
her
health
and
diseases.
Educating
girls
and
women
can
end
poverty
in
developing
nations,
as
well
as
in
the
United
States.
The
United
States
hasn’t
raised
the
lowest
pay
since
2007.
Because
of
this,
right
now,
UA
full-time
worker
with
two
children
getting
the
lowest
pay
will
still
raise
his
or
her
family
in
poverty.”
And
this
is
a
problem
in
almost
every
other
country,
especially
in
developing
nations.
Raising
the
lowest
pay
could
possibly
increase
the
health
and
well-being
of
millions.
The
president
of
the
World
Bank,
Jim
Yong
Kim,
says
that
he
believes
“health
care
covering
in
all
countries
can
help
achieve
a
goal
of
ending
extreme
poverty
by
2030.”
He
says
that
health
care
could
end
poverty.
Because
about
100
million
people
are
pushed
into
extreme
poverty
every
year
by
having
to
spend
money
on
health
problems,
and
health
problems
push
about
another
150
million
into
very
serious
hardship.
These
ways
to
end
poverty
show
that
while
there
is
a
difficult
road
ahead,
there
is
a
practical
path
forward.
36.
How
many
people
do
not
have
enough
to
eat
today
A.
100
million.
B.
150
million.
C.
842
million.
37.
What
is
the
only
thing
the
poor
can
use
to
improve
their
well-being
A.
Creating.
B.
Labor
C.
Studying.
38.
The
fourth
paragraph
mainly
tells
us
_________.
A.
the
importance
of
educating
girls
and
women
B.
the
ways
of
educating
girls
and
women
C.
the
time
of
educating
girls
and
women
39.
Who
is
Jim
Yong
Kim
A.
The
President
of
the
U.
N.
B.
The
president
of
the
World
Bank.
C.
The
President
of
the
United
States.
40.
How
many
ways
to
end
poverty
are
mentioned
A.
4.
B.
6.
C.
7.
第二节
回答问题
阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。
Sometimes
we
throw
apple
remains
into
forests,
hoping
small
animals
around
may
find
them.
But
what
if
they
are
never
noticed
People
believe
they
would
rot
(腐烂)
one
day.
So
it
doesn’t
matter.
Is
that
true
Sure
they
will.
But
it
won’t
happen
overnight.
Marjorie
Woodruff
works
in
the
Grand
Canyon,
set
up
a
small
experiment.
She
put
a
banana
peel
(皮),
orange
peels
in
a
box,
wide
enough
to
allow
small
animals
to
go
in
and
out.
After
six
months,
the
orange
peels
had
dried
out,
the
banana
had
turned
black.
Nothing
had
been
eaten
or
had
rotted.
She
buried
the
same
things
in
sand
and
soil
and
six
months
later
everything
could
still
be
seen.
In
fact,
it
takes
two
months
for
apple
remains
to
rot
and
an
orange
peel
can
take
up
to
one
year.
“Do
we
eat
orange
peels
We
do
not.
So
why
would
a
squirrel
(松鼠)
eat ”
Woodruff
writes
in
High
Country
News,
“The
animals
do
just
fine
on
nuts
and
berries.
They
do
not
need
us.”
There’s
another
point
to
think
about.
When
animals
start
to
get
food
from
people,
they
may
stop
looking
for
their
own
food
in
nature.
This
is
dangerous
because
it
may
weaken
their
hunting
ability.
Besides,
they
need
different
food.
Food
waste
also
attracts
animals
to
areas
where
there
are
a
lot
of
people,
says
the
Leave
No
Trace
organization.
This
may
put
their
life
in
danger
as
they
may
get
used
to
looking
for
food
alongside
busy
roads.
Many
of
them
are
too
small
to
be
noticed
by
drivers.
When
you’re
throwing
fruit
remains,
you
may
be
fined
(罚款).
Fines
are
different.
Some
states
might
only
fine
people
$100,
but
a
few
states
fine
people
more
than
$6,000
for
a
first
time.
46.
Where
does
Marjorie
Woodruff
work
47.
How
long
does
it
take
for
apple
remains
to
rot
48.
Which
animal
is
mentioned
49.
How
much
might
you
be
fined
at
least
if
you
throw
fruit
remains
50.
Why
can’t
we
give
food
waste
to
animals
六十三、湘潭
第三部分
阅读技能
阅读下面五篇材料,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.
A
Look
at
the
foods
around
you.From
grapes
and
walnuts(核桃)to
cucumbers
and
spinach(菠菜),they
make
our
diets
special.
But
did
you
know
that
none
of
the
foods
above
are
native
to
China
They
came
to
China
through
the
Silk
Road
hundreds
of
years
ago.Are
there
any
foods
that
are
native
toChina?Of
course
there
are.
Rice,soy
beans,chestnuts(栗子),Chinese
cabbage
and
hawthorns(山植)were
all
grown
in
China
first.
Where
are
these
foods
from
Food
Home
country
Time
to
enter
China
Luffa
India
Tang
Dynasty(AD
618﹣907)
Eggplant
India
and
Southeast
Asia
Han
Dynasty(206BC﹣AD220)
Cucumber
South
Asia
Han
Dynasty(206BC﹣AD202)
Watermelon
Africa
Tang
Dynasty(AD
618﹣907)
21.
came
to
China
through
the
Silk
Road.
A.
Watermelons
and
rice
B.
Grapes
and
walnuts
C.
Cabbage
and
hawthorns
22.
came
to
China
at
the
same
time.
A.
Cucumbers
and
eggplants
B.
Watermelons
and
eggplants
C.
Cucumbers
and
watermelons
23.
From
the
text,we
know
that
.
A.
luffas
are
from
Africa
B.
eggplants
are
from
China
C.
none
of
the
foods
above
in
the
chart
are
native
to
China
B
2019
Beijing
International
Horticultural
Expo
Time:
April
29﹣October7
Theme:
Live
Green,
Live
Better.
Many
flowers
and
herbs
from
both
home
and
abroad
are
on
display
at
the
expo.
There
are
also
lots
of
wildflowers.
Around
110
countries
and
international
organizations
take
part
in
the
expo.
The
expo
has
4l
outdoor
display
centers
and
about
2,500
activities.
注:
International
Horticultural
Expo世界园艺博览会
24.
How
long
will
the
expo
last?
A.
More
than
5
months.
B.
More
than
6
months.
C.
Less
than
5
months.
25.
Which
of
the
following
about
the
2019
Beijing
International
Horticultural
Expo
is
true?
A.
You
can'
t
see
wildflowers
at
the
expo.
B.
There
are
many
flowers
and
herbs
from
both
China
and
other
countries.
C.
About
4l
countries
and
international
organizations
take
part
in
the
expo.
C
It's
late
evening.Sun
Tian
is
using
her
smartphone
do
her
homework.The
15﹣year﹣old
girl
from
Zhejiang
uses
an
app
to
read
English
articles
according
to
her
teachers
instructions.
These
days,it's
normal
for
teachers
to
give
homework
on
apps.For
example,students
are
asked
to
practice
English
or
do
math
exercises.Some
teachers
also
use
Wechat
chat
groups
to
give
homework.But
now,Zhejiang
province
is
moving
to
ban(禁止)teachers
from
giving
homework
on
mobile
apps
because
they
worry
about
sudents'
eyesight.More
than
70
percent
of
middle
school
students
in
China
are
found
to
be
nearsighted,according
to
the
World
Health
Organization.Using
mobile
phones
for
long
periods
of
time
is
bad
for
our
eyes.
Do
students
like
to
do
their
homework
on
their
phones?Zhang
Hua,a
13﹣year﹣old
boy
from
Fujian,said
he
doesn't."Sometimes
the
apps
can't
recognize
what
I'm
reading
in
English.I
have
to
work
on
them
for
a
long
time
to
get
a
high
score,"he
said.He
said
his
eyesight
has
gotten
worse
since
he
started
using
apps
to
do
his
homework.
However,Wang
Xidi,from
Anhui,15,enjoys
doing
homework
on
apps."The
apps
have
big
databases(数据库)of
math
exercises!And
I
can
revise(修改)my
answers
easily,"She
said."But
the
bad
part
is
that
I
can't
help
playing
with
other
apps
while
doing
my
homework."
Zhou
Tianyi,12,from
Sichuan,also
thinks
it's
fun
to
do
homework
with
apps.Her
teachers
ask
their
students
to
dub(配音)English
videos
and
make
their
own
short
videos."But
if
I
have
too
much
other
homework
to
do,I
feel
like
it's
too
much
for
me
to
finish,"she
said.
26.
From
Paragraph
2.
we
know
that
.
A.
all
teachers
must
give
homework
on
mobile
apps
B.
it's
unusual
for
teachers
to
give
homework
on
apps
C.
using
mobile
phones
for
a
long
time
is
bad
for
our
eyes
27.
Wang
Xidi
while
doing
her
homework
on
apps.
A.
can't
play
with
other
apps
B.
often
plays
with
other
apps
C.
doesn't
play
with
other
apps
28.
According
to
the
passage,
doesn'
t
like
to
do
homework
on
apps.
A.
Zhang
Hua
B.
Wang
Xidi
C.
Zhou
Tianyi
29.
The
text
is
most
probably
from
.
A.
an
ad
B.
a
newspaper
C.
a
story
book
30.
What's
the
best
title
of
this
text?
A.
Protecting
our
eyes
B.
Playing
games
on
a
phone
C.
Doing
homework
on
a
phone
D
When
he
was
nine
years
old,an
American
boy
called
Milo
Cress
had
a
question:How
many
plastic
straws(吸管)do
Americans
use
every
day?
He
quickly
learned
there
wasn't
a
simple
answer.The
boy
tried
to
find
it
out
himself.Through
lots
of
research,Cress
found
out
that
Americans
use
about
500
million
straws
every
day.In
hopes
of
cutting
down
plastic
waste,he
founded
the
Be
Straw
Free
project
in
2011.
Cress
started
the
project
in
his
hometown
Burlington.Vermont
He
asked
a
local
restaurant
to
stop
offering
straws
with
every
drink
order.It
was
a
simple
change.However
it
would
save
money.And
by
doing
that,the
restaurant
would
cut
down
on
its
straw
use
by
50
percent.
For
the
year
that
followed,Cress
tried
to
spread
his
protect
across
the
United
States.
More
and
more
restaurants
agreed
to
join.
They
stop
providing
the
customer
with
a
straw
unless
he
or
she
asks
for
one.
Last
April,
Seattle
became
the
first
American
city
to
completely
ban
plastic
straws.
After
his
project
became
popular,
Cress
took
his
findings
on
the
road.
He
has
spoken
to
tens
of
thousands
of
students
around
the
world.He
wants
to
encourage
more
people
to
say
no
to
plastic
straws.
"Focusing
on
straws
is
one
simple
step
we
all
could
take,"Cress
says."And
it
makes
me
feel
that
I,as
a
kid,could
make
a
difference,too."
31.
Cress
found
out
that
Americans
use
straws
every
day.
A.
about
50
million
B.
about
500
million
C.
about
10
million
32.
Cress
founded
the
Be
Straw
Free
project
in
order
to
.
A.
save
money
B.
become
popular
C.
cut
down
plastic
waste
33.
Which
American
city
first
completely
banned
plastic
straws?
A.
Burlington.
B.
New
York.
C.
Seattle.
34.
What
does
the
sentence
"Cress
took
his
findings
on
the
road"mean?
A.
Cress
took
a
walk
on
the
road.
B.
Cress
spread
his
project
around
the
world.
C.
Cress
was
doing
his
research
all
the
time.
35.
According
to
the
last
paragraph,
Cress
thinks
.
A.
he
could
be
famous
B.
he
has
made
much
money
through
his
project
C.
he
could
also
do
something
meaningful
although
he
is
a
child
E
A
man
once
visited
a
temple
that
was
still
being
built.He
saw
a
sculptor
making
a
sculpture(雕塑).As
he
watched
the
man
work
on
the
sculpture,he
noticed
that
there
was
a
similar
sculpture
lying
nearby.
He
felt
very
strange
and
asked
the
sculptor,"Why
are
you
making
two
same
sculptures?Do
you
need
two
to
put
in
different
places?"
"No,"the
man
said
without
looking
up,"We
need
only
one,but
the
first
one
became
damaged
before
I
could
finish
it,so
I'm
making
a
new
one."
The
visitor
picked
up
the
damaged
sculpture
and
examined
it.But
he
couldn't
find
anything
wrong
with
it.
"Where
is
the
damage?"he
asked.
"There
is
a
scratch(擦痕)on
the
sculpture's
nose."the
sculptor
said
while
continuing
his
work.
The
man
then
asked,"Where
are
you
going
to
place
the
sculpture?"
The
sculptor
replied
that
it
would
be
placed
on
a
20﹣foot﹣high
platform(平台)."If
the
sculpture
is
up
that
high,
who
is
going
to
notice
that
there
is
a
scratch
on
the
nose?"the
man
asked.
The
sculptor
stopped
his
work,looked
up
at
the
man
and
said,"I
will
know
it".
The
sculptor
chose
to
stick
to
a
high
standard
of
excellence
in
his
work.
Even
if
other
people
didn't
notice
it,it
mattered
to
him
that
his
work
should
be
of
the
best
quality.
This
is
an
attitude
we
should
all
work
hard
to
keep.
36.
Why
did
the
visitor
feel
strange
at
first?
A.
Because
he
could
take
one
of
the
sculptures.
B.
Because
the
sculptor
was
making
two
same
sculptures.
C.
Because
he
thought
the
sculptor
needed
two
sculptures.
37.
The
underlined
word
"damaged"
in
Paragraph
3
is
closest
in
meaning
to"
".
A.
broken
B.
fallen
倒下的
C.
beaten
被打败的;被打了的
38.
What
was
wrong
with
the
first
sculpture's
nose?
A.
It
was
too
big.
B.
There
was
a
scratch
on
it.
C.
There
was
nothing
wrong
with
it.
39.
Where
would
the
sculpture
be
placed?
A.
Outside
the
temple.
B.
At
the
sculptor's
home.
C.
On
a
20﹣foot﹣high
platform.
40.
From
the
story,we
know
that
.
A.
the
sculptor
was
very
serious
about
his
work
B.
the
sculptor
always
made
two
sculptures
C.
the
sculptor
didn't
mind
the
damage
六十四、湘西土家族苗族
阅读技能
第一节阅读判断根据短文内容,判断下列句子的正(T)、误(F)
Greenland
is
the
largest
island
in
the
world.
It's
in
the
northeast
of
North
America.
Near
Greenland
is
another
island.
It's
small.
Its
name
is
Iceland.
Do
you
think
that
Greenland
is
green
and
warm?Do
you
think
that
Iceland
is
white
with
ice?If
you
do,
you’re
wrong.
That
is
because
most
of
Greenland
is
covered
with
lots
of
ice.
The
ice
is
higher
than
the
world's
tallest
building.
There
are
more
people
in
your
hometown
than
in
all
of
Greenland.
What
about
Iceland?Iceland
has
ice,but
not
so
much
ice
as
Greenland.
Iceland
has
lots
of
hot
springs(温泉).
They
give
out
hot
water
and
steam.
The
climate(气候)is
less
cold
than
that
in
Greenland.
And
there
are
a
lot
more
people
living
in
Iceland.
41.
Greenland
is
in
the
northeast
of
North
America.
42.
Greenland
is
green
and
warm
43.
It's
colder
in
Iceland
than
that
in
Greenland.
44.
Iceland
is
the
largest
island
in
the
world.
45.
There
are
much
more
people
living
in
Iceland
than
in
Greenland.
阅读选择根据短文内容,选择正确的答案
One
day,a
little
monkey
and
a
little
fox
went
out
to
play.
They
saw
an
apple
tree
on
the
other
side
of
the
river.
There
were
many
big
and
red
apples
on
it.
But
there
was
no
bridge
over
the
river.
The
monkey
thought
hard
and
had
an
idea.
They
pulled
down
a
tree
and
put
it
over
the
river
as
a
bridge.
The
monkey
said,"My
old
friend,you
go
there
first."
But
after
the
fox
went
to
the
other
side,he
kicked(踢)the
tree
into
the
river
and
ran
to
the
apple
tree."
How
can
I
get
there
without
the
tree?"cried
the
monkey.
The
fox
laughed
and
said,"You
just
stand
there
and
watch
me
eating
the
apples.”
The
monkey
was
very
angry.
Suddenly
it
began
to
rain.The
water
level(水位)in
the
river
rose(上涨)and
the
tree
flew
away
with
the
water.”
You
can
eat
all
the
apples.
But
you
can't
come
back,"shouted
the
monkey.
The
fox
stopped
eating
and
looked
at
the
monkey
sadly.
46.
What
did
the
monkey
and
the
fox
see
on
the
other
side
of
the
river?
A.
A
bridge.
B.
An
apple
tree.
C.
A
boat.
47.
Who
thought
hard
and
had
an
idea?
A.
The
monkey.
B.
The
fox.
C.
Both
of
them.
48.
What
did
they
put
over
the
river
as
a
bridge?
A.
A
tree.
B.
An
apple.
C.
A
monkey.
49.
Why
was
the
fox
sad
at
last?
A.
Because
he
was
angry
with
the
monkey.
B.
Because
he
couldn't
come
back.
C.
Because
he
couldn't
eat
apples.
50.
What
does
the
story
tell
us
according
to
the
passage?
A.
The
fox
shouldn't
go
first.
B.
The
monkey
could
eat
apples
first.
C.
One
shouldn't
care
only
about
himself.
第三节阅读选择根据表格内容,选择正确的答案
A
51.
Fangfang
wants
a
room
for
herself,how
much
should
she
pay?
A.
99
yuan
B.
1,200
yuan
C.
2,000
yuan
52.
Mr.Peng
is
a
driver.He
found
a
black
bag
with
a
mobile
phone
and
some
important
books
in
his
taxi
yesterday.I
think
he
should
call
.
A.
13908883210
B.
0743-8788345
C.
1590888453273.
53.
From
the
passage,we
can
know
.
A.
if
you
are
free
from
July
to
September,you
can
take
care
of
two
boys
B.
the
Zhangs
can
rent
a
single
apartment
to
live
C.
if
Mr.Tian
found
a
black
wallet,he
can
call
15908884532
54.
If
you
want
a
part-time
job,you
will
read
.
A.
Help
Wanted
B.
Lost
C.
For
Rent
55.
This
passage
is
probably
from
.
A.
a
novel
B.
a
book
C.
a
newspaper
B
摘录要点
根据短文内容,完成表格中所缺信息,每空不超过三个单词,
Mo
Ya,
Nobel
Prize
winner
in
literature
(文学)in
2012,
believes
his
success
comes
from
a
large
amount
of
reading.
Mo
was
born
into
a
farming
family
in
a
village
in
Shandong
Province.
Mo
left
school
at
the
age
of
12
and
started
to
work
in
the
fields.
Mo
was
tired
after
his
daily
hard
work,
but
he
was
always
hungry
for
books.
However,
there
were
very
few
books
in
the
village,
he
never
gave
up.
He
read
his
elder
brother's
textbooks
and
even
dictionaries.
He
helped
others
with
farm
work
in
exchange
for
books.
After
Mo
left
his
hometown
and
joined
the
army
in
1976,
he
began
to
read
widely,
including
works
by
Lu
Xun
and
many
other
famous
writers.
He
studied
from
these
writers
but
did
not
copy
them.
Instead,
he
developed
his
own
style.
Mo
Yan,
the
first
Chinese
Nobel
Prize
________56________in
literature
The
process
ofMo
Yan's
growth
He
was
born
in
a
village
and
his
parents
are
both
________57________.After
leaving
school
at
the
age
of
12,
he
was
always
________58________books.In
the
army,he
read
works
such
as
Lu
Xun's
and
other
famous
writers'
to
develop
his
own
_________59_________In
2012,
he
won
the
Nobel
Prize
for
literature.
His
success
comes
from
a
large
amount
of
________60________
阅读简答。根据短文内容,回答下列问题。
On
May
5th,
2017,
at
Shanghai
Pudong
International
Airport,China's
first
large
homemade
jet
airliner(喷气式客机),
the
C919,
took
off
successfully
for
the
first
time.
It
has
taken
about
ten
years
for
the
scientists
and
researchers
to
make
this
Chinese
dream
come
true.
It's
a
pride
of
the
whole
nation.
So
far,
more
than
23
companies
have
already
ordered
570
C919
planes
from
China.
But
we
still
have
a
long
way
to
go
before
the
C919
carries
passengers
by
2020.
What’s
more,
China
is
working
on
the
new
high-speed
trains
with
the
highest
speed
of
400km/h.
It
will
be
ready
by
2020.Many
countries,
especially
the
ones
in
Central
Asia,
Southeast
Asia,
the
Middle
East
and
Eastern
Europe,
are
planning
to
build
high-speed
rail
lines
or
to
improve
their
railways
with
the
help
of
China.
China
has
made
great
progress
in
both
science
and
technology.
And
it
makes
a
great
contribution(贡献)to
humans,
too.
All
of
these
are
changing
the
daily
life
of
Chinese
people,
even
of
the
people
around
the
world.
61.
When
did
the
C919
take
off
successfully
for
the
first
time?
62.
How
long
has
it
taken
the
scientists
and
researchers
to
make
the
C919?
63.
How
many
companies
have
already
ordered
570
C919
planes
from
China?
64.
Are
many
countries
planning
to
improve
their
railways
with
the
help
of
China?
65.
What
fields
has
China
made
great
progress
in
according
to
the
passage?
六十五、益阳
III.阅读技能
A)选择
阅读下面三篇材料,从每题所给A、B、C三个选项中选出最佳答案。
A
Found
:Some
keys
and
a
red
box
are
in
Classroom
l.
There
is
an
eraser
and
a
blue
watch
in
the
box.Are
they
yours
Call
Laura
at
356-7788.
Art
ClubHave
nothing
to
do
after
work
Why
not
come
to
our
club
and
learn
to
draw
It’s
fun.
You
can
also
make
friends
here.
Call
Sally
at
345-1258.Time:
6:00
p.m.-8:00
p.m.
(From
Monday
to
Friday)
Teachers
WantedAre
you
a
teacher
Are
you
good
with
children
Can
you
volunteer
to
help
them
with
English
on
weekends
Come
to
Xinhua
School.
Call
Robert
at
378-5378.
Helping
DriveCan't
drive
after
drinking
I
can
help
you.
I
will
drive
you
home
and
keep
you
safe.
I'm
a
good
driver.
And
I
know
the
city
well.
Call
Bob
at
549-3582
at
any
time.
21.
What
color
is
the
watch
in
the
box
A.
Orange.
B.
Blue.
C.
Red.
22.
If
Amy
wants
to
learn
to
draw,
__________
can
help
her.
A.
Laura
B.
Sally
C.
Robert
23.
People
can
go
to
the
art
club
on
_______________.
A.
Friday
evening
B.
Saturday
evening
C.
Sunday
evening
24.
If
you
want
to
be
a
teacher
in
Xinhua
School,
you
can
call
_____________.
A.
356-7788
B.
345-1258
C.
378-5378
25.
Who
may
call
Bob
A.
A
person
who
drinks.
B.
A
person
who
wants
to
make
friends.
C.
A
person
who
helps
children
with
their
English.
B
Ten
years
ago,
I
lost
my
job
in
Hangzhou.
I
had
to
move
to
Shanghai
to
find
another
job.
I
left
my
wife
and
children
behind.
I
missed
them
very
much,
so
I
went
home
on
weekends
to
see
them.
A
few
days
after
New
Year's
Day,
I
drove
my
old
car
back
to
Hangzhou.
On
the
way,
my
car
broke
down
(发生故障).
It
was
so
cold
and
I
didn't
know
what
to
do.
Suddenly,
a
young
man
drove
up.
He
tried
his
best
to
help
me
repair
the
car.
He
soon
got
it
started.
I
was
so
thankful
that
I
gave
him
all
the
money
in
my
purse,
but
he
refused.
Then
I
got
to
know
that
he
helped
the
drivers
in
trouble
on
the
road
every
weekend.
What
a
kind
man!
How
lucky
I
was
to
meet
him
in
my
life!
Many
years
later.
I
still
often
remember
that
great
man.
26.
Why
did
the
writer
move
to
Shanghai
ten
years
ago
A.
To
find
another
job.
B.
To
live
with
his
family.
C.
To
help
the
young
man.
27.
How
did
the
writer
go
back
to
Hangzhou
a
few
days
after
New
Year's
Day
A.
By
bus.
B.
By
train.
C.
By
car.
28.
The
writer
met
the
kind
man
most
probably
on
a
day
_____________.
A.
in
January
B.
in
May
C.
in
July
29.
What
did
the
young
man
help
the
writer
do
A.
Drive
the
car.
B.
Repair
the
car.
C.
Move
to
Shanghai.
30.
What's
the
writer's
attitude
(态度)
to
the
young
man
A.
Angry.
B.
Worried.
C.
Thankful.
C
Dust
storms
(沙尘暴)
appear
when
strong
wind
blows
and
dirt
from
a
dry
surface.
Strong
dust
storms
may
cause
deaths,
so
you
should
know
how
to
protect
yourself
from
dust
storms
when
Be
careful
of
dust
storm
warnings
Dust
storms
very
probably
happen
on
hot
summer
days,
and
it’s
not
safe
for
people
to
travel
during
this
period.
So
you
should
listen
to
the
local
TV
or
radio
before
travelling,
and
consider
changing
or
giving
up
your
trip
if
dust
storms
are
predicated.
(预测)
Be
prepared
If
you
are
in
a
place
where
storms
happen
often,
carry
a
mask
(面具)
to
keep
dust
and
dirt
away
from
your
face,
and
a
pair
of
glasses
to
protect
your
eyes.
Stay
inside
Do
not
move
around
when
a
dust
storm
comes,
as
you
will
not
be
able
to
see
hidden
(隐藏的)
dangers.
So
if
you're
in
a
house,
don't
go
out
and
just
stay
inside.
Protect
yourself
from
flying
objects
Cover
your
body
as
much
as
possible
in
a
dust
storm.
A
strong
wind
of
dust
storms
can
carry
heavy
objects,
so
you
should
try
to
stay
low,
and
close
to
the
ground,
and
protect
your
head
with
your
arms
or
a
backpack.
31.
What
should
you
do
before
you
travel
according
to
the
passage
A.
Pack
your
backpack.
B.
Bring
some
money
with
you.
C.
Listen
to
the
local
TV
or
radio.
32.
We
can
learn
from
the
passage
that
____________________.
A.
it
is
Safe
to
travel
on
hot
summer
days
B.
people
should
stay
inside
when
a
dust
storm
comes
C.
a
strong
wind
of
dust
storms
can
't
carry
heavy
objects
33.
Which
of
the
following
may
NOT
be
needed
when
you
meet
a
dust
storm
A.
A
knife.
B.
A
mask.
C.
A
pair
of
glasses.
34.
The
underlined
word
"dirt"
mentioned
in
the
first
paragraph
means
______________.
A.
烂泥
B.
尘土
C.
丑闻
35.
What
is
the
main
idea
of
this
passage
A.
How
to
predict
dust
storms.
B.
How
to
reduce(减少)dust
storms.
C.
How
to
protect
yourself
from
dust
storms.
B)
摘录
阅读下面的材料,然后在表格中完成内容摘要,每空不超过三个单词。
Soccer
is
much
loved
by
people
all
over
the
world.
Nowadays,
our
country
is
taking
action
to
get
soccer
games
to
enter
schools.
For
the
activity
"Soccer
Enters
School",
different
people
have
different
opinions.
Some
people
think
this
activity
is
good
for
students.
It
helps
them
become
better
and
stronger.
It
not
only
can
help
students
improve
their
psychological
quality(心理素质)but
also
can
develop
the
spirit
of
team
work.
Especially
for
some
students.
they
may
have
a
chance
to
become
professional
soccer
players
and
play
an
important
part
in
China's
soccer
field.
Other
people
think
this
activity
will
take
up
plenty
of
time
of
students
and
get
in
the
way
of
their
study.
Sometimes
it's
dangerous
because
they
may
get
hurt
while
playing
soccer.
What's
more,
it's
hard
to
become
a
professional
soccer
player.
Each
coin
has
two
sides.
What
about
your
idea
Soccer
Enters
School
Our
country
____36____
to
get
soccer
games
to
enter
schools.
Differentopinions
Pros
Become
better
and
stronger.
___37___
psychological
quality.
Develop
the
____38____
of
teamwork.
Help
to
become
professional
soccer
players.
Cons
Take
up
___39___
time
of
students.
Be
____40____
because
they
may
get
hurt..
Be
hard
to
become
professional
soccer
players.
C)简答
阅读下面的短文,然后根文内答问题。
Aron
Ralston
is
an
American
man.
He
is
interested
in
mountain
climbing.
He
is
used
to
taking
risks,
and
there
were
many
times
when
Aron
almost
lost
his
life
because
of
accidents.
On
April
26,
2003,
when
he
climbed
in
Utah,
he
found
himself
a
very
dangerous
situation.
He
struggled
(抗争)
and
fought
for
five
days.
At
last,
he
saved
his
own
life
but
lost
his
right
arm.
Even
after
this
experience,
he
kept
on
climbing
mountains.
He
also
wrote
a
famous
book
with
a
single
arm.
Aron's
story
tells
us
never
to
give
up.
Every
person
has
a
dream.
It
makes
us
do
what
we
are
doing,
because
it's
what
we
believe
in.
And
everyone
has
moments
when
life
seems
too
hard,
but
never
stop
going
like
Aron.
Our
biggest
enemies
are
hiding
in
us-laziness(懒惰)
and
doubt.
We
should
be
warriors
(勇士)
of
our
dreams
and
goals
and
we
should
keep
on
fighting
for
them.
41.
What
is
Aron
interested
in
_________________________________________________________________________
42.
When
did
Aron
climb
in
Utah
_________________________________________________________________________
43.
How
long
did
Aron
struggle
to
save
his
life
in
Utah
_________________________________________________________________________
44.
Did
Aron
keep
on
climbing
mountains
after
the
serious
accident
_________________________________________________________________________
45.
What
are
the
biggest
enemies
hiding
in
us
_________________________________________________________________________
六十六、郴州
第一节
阅读选择
阅读下面的材料,
从每题所给的A.B、C三个选项中,
选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
阅读下面的图表,
完成41-43小题。
Shopping
Guide
in
Jixang
Hypermarket
5F
Restaurant,
Tea
house,
Coffee
house,
Cinema
4F
Children's
clothing,
Children's
pleasure
ground
3F
Men's
clothing,
Sports
clothing
2F
Women's
clothing
1F
Fruits,
vegetables,
meat,
eggs,
drinks,
cooked
food,
etc
Business
hours:
Weekdays:
8:00
a.m-
9:30
p.mWeekends:
8:30
a.m.-
10:00
p.m
21.
You
can
buy
a
shirt
for
your
father
on
_________
A.
the
third
floor
B.
the
fourth
floor
C.
the
fifth
floor
22.
According
to
the
guide,
you
can
go
shopping
at
_________on
weekends
A.
8:00
a.m.
B.
9:30
p.m.
C.
10:30
p.m.
阅读下面的图表,
完成43--45小题。
Huawei
has
announced
today
that
smartphone
sales
abroad
in
2018
have
reached
over
200
million
units.
In
recent
months
the
company
has
become
the
No.
2
supplier(供应商)of
smartphones,
ahead
of
Apple
and
behind
Samsung,
marking
a
great
progress
Huawei
has
made
since
it
entered
this
market
eight
years
ago.
An
extended
version
of
the
Fuzing
bullet
train
will
be
fitted
with
the
automatic
train
operation
system(列车自动控制系统).
With
a
design
speed
of
350
kilometers
per
hour,
the
new
train
is
439.8
meters
long,
with
17
carriages(火车车厢)that
can
carry
1283
passengers
.
The
world's
first
5G-enabled
railway
station
is
on
its
way!
The
Shanghai
Hongqiao
Railway
Station
is
the
first
railway
station
built
upon
the
5G
digital(数字的)indoor
system,
with
China
Mobile
and
Huawei
launching(发射)the
network's
system
there.
23.
In
recent
months,
which
company
has
become
the
No.
2
supplier
of
smartphones
A.
Samsung.
B.
Huawei.
C.
Apple
24.
An
extended
version
of
the
Fuzing
bullet
train
can
reach
the
speed
of
_________
A.
350
kilometers
per
hour
B.
200
kilometers
per
hour
C.
128
kilometers
per
hour
25.
_________will
be
the
world's
first
5G-enabled
railway
station
A.
Beijing
Railway
Station
B.
Shenzhen
Railway
Station
C.
The
Shanghai
Hongqiao
Railway
Station
B
A
father
and
his
son
went
to
a
kite-flying
festival.
The
son
was
full
of
joy
when
he
saw
the
sky
filled
with
colorful
kites.
He
wanted
to
fly
a
kite,
too.
The
father
then
bought
a
kite
for
him.
The
son
started
to
fly
the
kite.
Soon,
his
kite
was
high
up
in
the
sky.
After
a
while,
he
said,
"Father,
it
seems
that
the
string
(线)
is
stopping
the
kite
from
flying
higher.
If
we
cut
it,
the
kite
will
be
free
and
fly
even
higher.
Can
we
cut
it "
The
father
cut
the
string.
The
kite
started
to
go
higher.
This
made
the
little
boy
happy.
But
then,
slowly,
the
kite
started
to
come
down.
And
finally
it
fell
to
the
ground.
The
son
was
surprised
to
see
this.
He
asked
his
father,
"I
thought
that
after
cutting
the
string,
the
kite
would
fly
higher.
Why
did
it
fall
down "
The
father
explained,
"The
string
was
not
stopping
the
kite
from
going
higher,
but
was
helping
it
stay
in
the
sky.
You
helped
the
kite
go
up
in
the
right
direction
using
the
string.
But
when
you
cut
the
string,
it
could
no
longer
support
the
kite."
Sometimes,
we
may
feel
like
there
are
certain
things
that
are
holding
us
back(阻碍)and
stopping
us
growing.
But
in
fact,
these
might
be
the
things
that
support
us
the
most.
26.
How
did
the
boy
feel
when
he
saw
the
colorful
kites
A.
Strange.
B.
Happy.
C.
Relaxed
27.
When
the
son
started
to
fly
the
kite,
_________
A.
it
could
not
fly
B.
it
stopped
in
the
sky
C.
it
was
high
up
in
the
sky
28.
The
son
wanted
to
cut
the
string
because
_________.
A.
he
preferred
to
use
a
longer
one
B.
he
thought
the
kite
would
fly
higher
C.
he
found
the
string
was
not
strong
29.
According
to
the
passage,
what
happened
to
the
kite
after
the
string
was
cut
A.
It
fell
to
the
ground
in
the
end
B.
It
fell
down
at
once
C.
It
became
broken
suddenly
30.
What
can
we
learn
from
the
passage
A.
The
things
that
hold
us
back
can
also
support
us
B.
We
can
fly
kites
in
our
free
time
with
our
parents
C.
Flying
kites
can
make
people
healthy
C
In
today's
world,
almost
everyone
knows
that
air
pollution
and
water
pollution
are
harmful
to
people's
health.
However,
not
all
the
people
know
that
noise
is
also
a
kind
of
pollution,
and
that
is
harmful
to
human
health,
too.
People
who
work
and
live
under
noisy
conditions
usually
become
deaf.
Today,
scientists
believe
that
10%
of
the
workers
in
Britain
are
becoming
deaf
because
of
the
noise
where
they
work.
Many
of
the
workers
who
print
newspapers
and
who
weave
cloth(织布)become
deaf.
Plenty
of
people
living
near
airports
also
become
deaf.
Recently
it
was
discovered
that
many
teenagers
in
America
could
hear
no
better
than
65-year-old
persons,
because
these
young
people
like
to
listen
to
pop
music
and
most
of
pop
music
is
a
kind
of
noise.
Besides,
noise
which
is
produced
by
jet
planes
or
machines
will
make
people's
life
difficult
and
unpleasant.
It
can
make
people
ill
or
even
drive
them
mad.
It
is
said
that
a
continuous
noise
of
more
than
85
decibels(分贝)can
cause
deafness.
Now
the
governments
in
many
countries
have
made
laws
to
control
noise
and
make
it
less
than
85
decibels.
In
China
the
government
is
trying
to
solve
not
only
air
and
water
pollution
problems
but
also
noise
pollution
problems
31.
Scientists
believe
10%
of
the
workers
_________are
becoming
deaf
because
of
their
noisy
workplaces.
A.
in
America
B.
in
China
C.
in
Britain
32.
_________will
probably
become
deaf.
A.
Workers
who
print
newspapers
B.
People
who
live
far
from
airports
C.
Students
who
like
listening
to
soft
music
33.
According
to
the
passage,
noise
from
jet
planes
or
machines
can
_________
A.
make
people
sleepy
B.
drive
people
mad
C.
cause
people
to
die
34.
The
underlined
word
"continuous"
means
_____________
in
Chinese.
A.
正常的
B.
持续的
C.
清晰的
35.
What's
the
best
title
of
this
passage
A.
Air
Pollution
B.
Water
Pollution
C.
Noise
Pollution
第二节
回答问题
阅读短文,
然后根据短文内容简要回答问题。
Julie
is
ten
years
old.
Her
brother
Rick
is
eleven.
Last
year
their
family
went
to
Kenya(肯尼亚)for
their
summer
holiday.
They
had
a
wonderful
time
Kenya
is
famous
for
its
safari
holiday.
On
a
safari
holiday,
you
stay
in
a
national
park
and
watch
the
wild
animals.
Julie's
family
did
this.
They
camped
in
the
middle
of
a
national
park,
far
from
any
towns.
There
were
guides
with
them,
and
the
guides
knew
a
lot
about
wild
animals.
During
the
day,
their
guides
took
them
in
a
big
car
and
they
saw
all
kinds
of
animals.
They
saw
lions,
elephants
monkeys
and
many
other
wild
animals.
Sometimes
the
animals
came
very
close
to
them.
Once
an
elephant
started
to
walk
towards
them,
and
Julie
and
Rick
felt
very
scared.
The
guide
said,
"It's
all
right
Don't
move,
please."
He
didn't
seem
afraid
at
all!
After
some
minutes,
the
elephant
walked
away.
At
night,
the
family
slept
in
a
tent.
They
could
hear
the
noises
of
the
animals.
They
said
it
was
noisy,
and
sometimes
they
couldn't
sleep!
Also,
they
said
it
was
very,
very
hot.
But
they
loved
their
holiday
and
are
going
again
next
year.
36.
When
did
Julie
and
Rick
travel
to
Kenya
__________________________________________________________________
37.
Did
the
family
camp
next
to
a
town
__________________________________________________________________
38.
How
did
the
guides
take
them
to
watch
wild
animals
__________________________________________________________________
39.
Why
were
Julie
and
Rick
very
scared
__________________________________________________________________
40.
Where
did
the
family
sleep
at
night
__________________________________________________________________
六十七、邵阳
第三部分
阅读技能
正误判断
阅读短文,
根据短文内容判断所给句子正(T)误(F)。
When
you
look
up
into
the
night
sky,
you
can
see
the
moon.
But
do
you
know
that
you're
only
seeing
one
side
of
the
moon
The
other
side,
also
known
as
the
far
side
of
the
moon,
has
long
been
a
secret
to
us.
But
now,
we
have
a
chance
to
see
what's
on
the
far
side.
On
January
3rd,
China's
Chang'e
4
probe
(探测器)
landed
on
the
far
side
of
the
moon.
It
is
the
first
probe
in
history
to
land
there.
Chang'e
4
probe
has
already
done
a
lot
of
things
on
the
moon.
One
of
its
jobs
is
to
grow
plants.
Chang'e
4
probe
took
six
living
things
to
the
moon.
Such
as
cotton,
potatoes
and
fruit
flies(果蝇).
The
cotton
has
already
started
growing.
This
is
the
first
time
humans
have
grown
plants
on
the
moon.
Chang'e
4
probe
also
took
a
lot
of
pictures
of
the
moon's
far
side.
With
these
pictures,
scientists
will
learn
more
about
the
moon.
21.
According
to
the
passage,
we
can
see
both
sides
of
the
moon.
22.
Growing
plants
on
the
moon
is
Chang'e
4
probe's
only
task.
23.
Chang'e
4
probe
is
the
first
probe
to
land
on
the
far
side
ofthe
moon.
24.
Seven
living
things
were
brought
to
the
moon
by
Chang'e
4
probe.
25.
The
cotton
has
already
begun
growing
on
the
moon.
阅读
选择阅读短文,从
A.
B.
C三个选项中选出最佳答案则答问题或完成句子。
A
woman
bought
a
parrot
from
a
pet
store.
However,
the
woman
decided
to
return
the
parrot
to
the
shop
the
next
day.
"This
bird
doesn't
talk,"
she
told
the
pet
shop
owner.
"Does
he
have
a
mirror
in
his
cage
(笼子) "
the
owner
asked.
"Parrots
love
mirrors."
The
woman
bought
a
mirror
and
left.
The
next
day
she
came
back,
saying
that
the
bird
still
wasn't
talking.
"How
about
a
ladder
Parrots
love
ladders,"
the
owner
said.
The
woman
bought
a
ladder
and
left.
But
the
next
day,
she
was
back.
"Does
your
parrot
have
a
swing
No
Well,
once
he
starts
swinging,
he'll
talk,"
the
owner
said.
The
woman
then
bought
a
swing
and
left.
When
she
walked
into
the
store
the
next
day,
she
began
to
cry.
"The
parrot
died,"
she
said.
The
pet
store
owner
was
shocked.
'I’m
sorry.
Tell
me,
did
he
ever
say
anything "
he
asked.
"Yes,
right
before
he
died."
the
woman
answered.
"in
a
low
voice,
he
asked
me;
Don't
they
sell
any
food
at
that
pet
store "'
Sometimes
we
forget
what's
really
necessary
in
life.
We
sometimes
have
lots
of
things
to
do
at
once,
but
we
forget
to
deal
with
the
most
important
things
first.
We
have
to
remember
to
"feed
the
parrots"
in
our
lives.
26.
The
underlined
word
"parrot"
in
paragraph
l
means
"____________
"in
Chinese.
A.
孔雀
B.
鹦鹉
C.
鸽子
27.
The
woman
bought
___________
from
the
pet
shop
owner.
A.
a
mirror
and
a
ladder
B.
a
ladder
and
a
swing
C.
a
mirror,
a
ladder
and
a
swing
28.
Why
did
the
parrot
die
A.
Because
he
didn't
eat
any
food.
B.
Because
the
woman
killed
him.
C.
Because
the
pet
shop
owner
killed
him.
29.
Did
the
parrot
say
anything
before
he
died
A.
Yes,
he
did.
B.
No,
he
didn't.
C.
We
don't
know.
30.
Which
is
NOT
true
according
to
the
passage
A.
The
woman
forgot
to
buy
any
food
tor
the
parrot.
B.
The
parrot
liked
the
mirror
most
C.
We
shouldn't
forger
to
deal
with
the
most
important
things
first.
信息摘录
阅读短文.然后完成内容摘要。每空不超过三个单词。
Do
you
know
the
Tantou
New
Year
Picture
It's
a
famous
traditional
art
form
in
Shaoyang.
It
is
used
for
the
Spring
Festival.
The
Tantou
New
Year
Picture
appeared
in
the
Tang
Dynasty
first
And
it
has
a
long
history一
more
than
l.300
years.
Since
the
end
of
the
Ming
Dynasty,
the
Tantou
New
Year
Picture
has
got
its
special
features
(特点)
-
bright
colors,
old
and
exaggerated
images
(夸张的图像),
ordinary
materials
and
special
skills.
There
are
more
than
20
steps
to
make
the
Tantou
New
Year
Picture.
All
these
steps,
from
making
paper
by
hand
to
producing
the
New
Year
Picture,
are
finished
in
one
place.
This
is
not
usual
in
our
country.
In
1994.
the
Tantou
New
Year
Picture
won
the
silver
medal
at
the
folk
arts
fair.
However,
fewer
people
know
the
skill
well
now
and
most
young
people
are
not
interested
in
it.
The
Tantou
New
Year
Picture
is
in
danger
of
disappearing
in
the
world.
Luckily,
the
government
has
taken
action
to
protect
and
save
it.
Tantou
New
Year
Picture
History
It
appeared
in
the
Tang
Dynasty
and
has
a
long
history
-
more
than
___36___years.
___37___
◆Bright
colors◆Old
and
exaggerated
images◆Ordinary
materials
and
special
skills
Producing
steps
There
are
more
than
20
steps
to
make
the
Tantou
New
Year
Picture,
and
I
finishing
all
these
steps
in
one
place
in
a
country
is
___38___.
Prize
It
won
the
___39___
medal
at
the
folk
arts
fair
in
1994.
Situation
The
Tantou
New
Year
Picture
is
in
danger
of
disappearing,
but
the
government
has
taken
action
to___40___
it.
阅读简答
阅读下面短文,根据短文内容简要回答问题.
Nowadays,
a
new
method
is
used
to
decide
who
are
the
top
students
in
school.
The
best
students
are
those
who
not
only
get
high
marks,
but
also
follow
the
rules
and
the
behavior
standards
for
middle
school
students.
Here
are
some
of
the
new
rules
and
standards.
Tell
the
truth.
Have
you
ever
copied
someone
else's
work
on
an
exam
If
you
have,
then
don't
do
it
again!
That's
not
something
an
honest
student
should
do.
If
you
have
played
computer
games
for
two
hours
in
your
room.
don't
tell
your
parents
you
were
doing
homework.
Learn
to
work
together
with
others.
It
would
be
more
fun
when
more
people
work
together.
Did
you
fight
with
your
teammates
when
your
basketball
team
lost
Only
working
together
can
make
your
team
stronger.
Be
friendly
to
the
people
you
are
with.
Try
to
think
of
others,
instead
of
only
yourself.
Be
open
to
new
ideas.
Have
you
ever
thought
that
people
could
live
on
the
moon
Perhaps
you'll
discover
Earth
Ⅱ
someday.
Don't
look
down
on
new
ideas.
Everyone's
ideas
are
important.
You
should
welcome
them,
because
new
ideas
make
life
better
for
everyone.
Use
the
Internet
carefully.
Some
websites
on
the
Internet
aren't
for
kids,
so
make
sure
to
visit
the
web
pages
that
are
good
for
you.
You
can
visit
the
websites
for
fun
or
homework.
Can't
you
find
any
good
websites
for
children
46.
How
many
new
rules
and
standards
are
mentioned
in
the
passage
________________________________________________________
47.
Should
we
learn
to
work
together
with
others
________________________________________________________
48.
Why
should
we
welcome
the
new
ideas
________________________________________________________
49.
What
kind
of
web
pages
should
we
visit
________________________________________________________
50.
Who
can
be
the
best
students
according
to
the
new
standards
________________________________________________________
六十八、岳阳
Ⅲ.
阅读技能
判断正误
阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合的填涂“T”,不符合的填涂“F”。(T=True,F=False)
More
and
more
people
are
using
mobile
phones
now.
Smart
phones
are
used
as
televisions,
cameras,
and
music
players.
They
are
also
used
for
sending
e-mails
or
surfing
the
Internet.
If
someone
talks
about
mobile
phones,
many
Chinese
will
think
of
Huawei.
In
China,
even
in
the
world,
Huawei
is
a
wonder
(奇迹).
Ren
Zhengfei
built
up
(创建)
Huawei
company
in
1987.
The
company
sold
58.4
million
smart
phones
in
the
first
season
of
2019.
Huawei
has
got
the
second
place
at
the
mobile
market.
Now,
Huawei
has
been
the
leader
in
5G
field.
It
has
more
than
75,000
top
engineers
and
scientists
on
research.
They
try
their
best
to
bring
digital
(数码)
and
high
technology
to
every
person
and
place.
It's
more
convenient
for
modern
people
to
live
in
a
rapid
way.
What
a
useful
technology
5G
is!
We
are
looking
forward
to
seeing
a
stronger
Huawei.
It
provides
a
faster
and
better
communication
way
for
us.
It
also
brings
“Created
in
China”
to
the
world.
21.
You
can
use
Huawei
mobile
phones
to
take
photos.
22.
Ren
Zhengfei
set
up
Huawei
company
in
1987.
23.
Huawei
has
got
the
first
place
at
the
mobile
market.
24.
Few
top
engineers
and
scientists
work
on
research
in
Huawei
company.
25.
Huawei
gives
us
a
slower
communication
way.
B)选择答案阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
26.
If
you
want
to
buy
a
book,
you
will
go
to
the
________
floor.
A.
third
B.
fourth
C.
fifth
27.
What
is
between
KFC
and
the
restroom
A.
Wanda
Cinema.
B.
The
shoe
store.
C.
The
supermarket.
B
Welcome
to
Sanhe
Airport
From
To
Departs(出发)
Arrives
Flights
(航班)
Prices
Yueyang
Chengdu
16:00
18:00
EU6672
¥1138
Xi’an
Yueyang
13:05
14:40
GS7686
¥1320
Kunming
Yueyang
18:40
21:00
HD1035
¥1310
28.
It
takes
________
to
fly
to
Chengdu
from
Yueyang.
A.
an
hour
B.
two
hours
C.
three
hours
29.
You
can
take
________
from
Xi’an
to
Yueyang.
A.
EU6672
B.
GS7686
C.
HD1035
30.
How
much
is
the
air
ticket
from
Kunming
to
Yueyang
A.
¥1310
B.
¥1320
C.
¥1138
C)阅读表达
阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题。
Amazing
China
is
a
90-minute
documentary
about
the
development
of
China.
Many
people
have
watched
it.
We
asked
some
students
how
they
liked
this
movie.
Here
are
their
opinions.
▲
The
director
Wei
Tie
made
this
successful
movie.
It
shows
that
China
has
progressed
rapidly
in
the
past
nearly
70
years.
——Li
Lin
▲This
movie
drew
a
picture
of
common
people’s
great
work,
I’m
proud
of
our
country
because
all
the
Chinese
try
to
achieve
Chinese
dream.
——Xu
Wei
▲
In
this
documentary,
we
saw
the
longest
sea-crossing
bridge
in
the
world,
Hong
Kong-Zhuhai-Macao
Bridge.
Now,
China
also
has
longer
high-speed
rail
network
(高铁网)
than
any
other
country.
——Liu
Yang
▲
The
film
helped
people
to
know
China
better.
The
stories
in
the
movie
touched
my
heart
deeply.
From
then
on,
I
decided
to
work
harder
than
before.
——Huang
Lei
31.
What
kind
of
movie
is
Amazing
China
32.
Who
is
the
director
of
this
movie
33.
Why
is
Xu
Wei
proud
of
China
34.
Which
is
the
longest
sea-crossing
bridge
in
the
world
35.
Did
Amazing
China
touch
Huang
Lei's
heart
六十九、衡阳
阅读下面的短文,并根据短文内容判断正误。正确的用(T),错误的用(F)。
Strawberries
look
nice,
but
a
light
pressure
can
make
them
out
of
shape.
Nowadays,
there
are
many
young
people
who
are
just
like
strawberries.
They
easily
break
down
when
they
face
difficulties.
They
don’t
know
what
to
do
when
they
are
in
trouble.
They
have
a
common
name-
strawberry
kids.
Why
are
many
students
so
easy
to
break
down
Parents
and
schools
are
a
main
reason.
Parents
do
almost
everything
for
them
in
their
daily
life,
while
schools
care
more
about
their
grades
instead
of
developing
their
personality(个性)
.
Liu
Yue13,is
from
Fujian.
His
mom
hardly
criticizes
(批评)
him
and
he
always
feels
good
about
himself.
When
a
teacher
criticized
him
strictly,
he
felt
surprised
and
sad.
He
began
to
doubt
his
ability.
Students
should
do
something
to
make
themselves
mentally
strong.
An
expert
said,
"When
you
are
in
trouble,
don't
ask
for
help
too
quickly.
You
should
try
to
deal
with
problems
first
by
yourself.
I
also
advise
you
to
take
an
active
part
in
sports
and
social
activities.
That
can
make
you
mentally
strong.
"
Crowing
up
is
not
just
a
happy
process
(过程).
Pains
also
go
along
with
it.
The
most
important
thing
is
to
face
the
pains
bravely
and
learn
from
them.
11.
Some
students
are
called
"strawberry
kids"
because
they
all
like
to
eat
some
fruit,
especially
strawberries.
12.
Liu
Yue'
s
mother
often
criticizes
him.
13.
Parents
do
almost
everything
for
their
children
in
their
daily
life.
14.
According
to
the
fourth
paragraph,
students
should
ask
for
help
quickly
when
they
are
in
trouble.
15.
The
writer
advises
students
to
be
brave
in
the
face
of
pains.
(C)
阅读下面的短文,并根据短文内容回答所提问题。
On
Sept.
19,2014
Alibaba
went
public
on
the
New
York
Stock
Exchange(纽约证券交易所),
raising
$25
billion
through
an
IPO(公司股票的首次公开发行),
the
biggest
in
the
US
history.
It
shows
that
Ma
Yun
has
done
his
business
successfully.
The
short
Chinese
man
seems
to
be
the
tallest
in
the
world
right
now.
Ma,
who
was
an
English
teacher,
has
become
one
of
the
richest
men
on
the
Chinese
mainland.
Born
in
Hangzhou
Zhejiang,
Ma
grew
up
as
a
happy
kid.
At
the
age
of
12,
he
wanted
to
learn
English.
Every
morning,
he
woke
up
at
5
a.m.
,
cycling
40
minutes
to
a
hotel
near
the
West
Lake
where
he
could
chat
with
foreign
tourists.
On
a
trip
to
the
US
in
1995,Ma
was
shown
the
Internet
for
the
first
time.
Seeing
the
chance,
Ma
returned
to
China
and
set
up
a
website
called
China
Pages
without
even
knowing
much
about
computers.
Four
years
later,18
people
including
Ma,
his
wife
and
his
friends
founded
Alibaba
in
Hangzhou.
People
called
him
"Crazy
Jack
Ma".
But
15
years
later,
Alibaba
has
developed
into
the
world's
largest
e-commerce(电子商务)company.
No
one
thinks
he's
mad
now.
Ma'
s
favorite
line
has
been
printed
on
Alibaba's
souvenir
T-shirts.
It
reads,
"Everybody
should
have
a
dream.
What
if
that
dream
comes
true "
16.
How
much
did
Alibaba
raise
through
an
IPO
on
Sept.
19,2014
______________________________________________________________________
17.
Where
was
Ma
Yun
born
______________________________________________________________________
18.
What
did
Ma
want
to
do
when
he
was
twelve
years
old
______________________________________________________________________
19.
Alibaba
was
founded
in
1995
,wasn't
it
______________________________________________________________________
20.
What
did
Ma
do
after
coming
back
to
China
from
the
US
______________________________________________________________________
(D)
阅读下面短文,从每题所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子。
Inventions
usually
make
a
big
difference
to
people's
lives.
Do
you
have
any
great
inventions
at
home
Do
they
help
you
a
lot
in
your
life
or
bring
you
much
fun
Here
are
some
of
the
most
useful
inventions
in
families
according
to
a
survey.
The
most
helpful
and
creative
invention
for
kids
is
the
reading
pen.
With
the
specially-designed
pen,
kids
find
it
convenient
and
fun
to
learn.
Little
kids
can
learn
a
lot
including
story-telling,
poems
and
music.
They
start
learning
by
touching
the
contents
in
the
books
with
the
pen.
This
way
kids
can
learn
by
themselves.
They
are
also
great
helpers
for
primary
school
students
after
school.
Mopping
robots(扫地机)are
popular
with
people
who
are
too
busy
to
do
housework.
They
are
more
popular
with
office
ladies.
They
can
help
people
clean
dirt,
dust
and
hair
easily.
With
the
help
of
them,
people
don't
need
to
spend
much
time
on
housework.
They
can
enjoy
a
more
relaxing
life
after
work.
As
for
old
people,
an
electric
foot
basin
(电动洗脚盆)
is
the
best
invention.
It's
a
good
choice
to
buy
one
for
your
grandparents.
It
can
help
keep
their
blood
pressure
normal
and
improve
blood
circulation
(循环)
.
The
special
basin
can
keep
the
water
help
old
people
become
healthier
and
warm.
So
washing
feet
with
it
will
more
relaxed.
21.
It
is
__________
for
kids
to
learn
with
the
reading
pen.
A.
boring
B.
convenient
C.
difficult
22.
The
three
useful
inventions
are
mainly
used
_______________.
A.
at
school
B.
in
the
office
C.
at
home
23.
Mopping
robots
are
popular
with
_____________________.
A.
kids
B.
office
ladies
C.
old
people
24.
Old
people
can
keep
their
blood
pressure
normal
by
________________.
A.
using
the
electric
foot
basin
B.
listening
to
music
with
the
reading
pen
C.
enjoying
the
mopping
machine
working
25.
Which
of
the
following
sentences
is
TRUE
A.
The
water
won't
get
cold
when
the
electric
foot
basin
is
used.
B.
It's
dangerous
for
kids
to
use
the
reading
pen
alone.
C.
Mopping
robots
can
help
people
forget
their
busy
life.
(E)
阅读下面的短文,从每题所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子。
The
world’s
largest
radio
telescope
was
finished
on
Sept.
25,
2017
in
China.
FAST
is
a
five-hundred-meter
telescope.
It
is
also
called
Tian-yan
("The
Eye
of
Heaven")
with
a
dish
the
sire
of
30
football
grounds,
deep
in
the
mountains
of
southwest
China's
Guizhou
Province.
The
giant
dish
is
built
on
a
howl-like
valley.
The
surrounding
area
has
"radio
silence"
as
there
are
no
towns
and
cities
within
a
5-kilometer
radius(半径范围)
and
only
one
county
center
within
25
kilometers.
FAST
is
made
up
of
4,450
panels(面板).
The
second
largest
radio
telescope
is
in
Russia.
The
bigger
dish
will
be
able
to
pick
up
weaker
signals
(信号).
The
radio
telescope
is
like
an
ear,
listening
to
tell
meaningful
radio
messages
from
white
noise
in
the
universe.
With
the
help
of
the
telescope,
we
can
receive
weaker
and
more
radio
messages
far
away
in
space.
It
will
help
us
to
search
for
intelligent
life
outside
of
the
Galaxy(银河系)
and
explore
the
origins(起源)of
the
universe.
"Any
of
its
discoveries
will
lead
to
a
Nobel
Prize,"
said
Joseph
Taylor,
a
Noble
Prize
winner.
The
FAST
project
began
in
2011.
And
the
telescope
is
expected
to
remain
the
global
leader
for
the
next
10
to
20
years.
26.
Where
was
FAST
developed
A.
In
China.
B.
In
Russia.
C.
In
America.
27.
The
underlined
word
"giant"
probably
means
"___________"
in
Chinese.
A.
神秘的
B.
巨大的
C.
宽广的
28.
FAST
is
used
to
__________________.
A.
explore
the
origins
of
human
beings
B.
receive
distant
radio
messages
from
the
universe
C.
watch
the
beautiful
scenery
of
the
Galaxy
29.
From
the
passage,
we
can
know
that
__________________.
A.
FAST
is
the
largest
radio
telescope
all
over
the
world
so
far
B.
Noisy
towns
are
around
the
telescope
within
a
5-kilometer
radius
C.
The
second-largest
radio
telescope
is
made
up
of
4,450
panels
30.
How
long
did
it
take
to
finish
the
FAST
project
A.
About
twenty
years.
B.
About
ten
years.
C.
About
six
years.
七十、娄底
三、阅读理解
第一节阅读下面的短文,判断下列句子是否与短文内容相符,符合的写(A),不符合的写(B)
People
always
call
firefighters(消防)for
help
when
there
is
a
big
fire.Do
you
think
they
only
need
to
do
many
other
kinds
of
strange
things.Firefighters
are
often
called
to
save
people
or
animals
that
are
trapped(困住).
In
many
countries,there
are
lots
of
stories
of
firefighters
saving
animals
trapped
in
strange
places.For
example,several
firefighters
in
England
saved
a
dog
trapped
in
a
wheelchair
(轮椅)
last
winter.Also,firefighters
often
save
people
trapped
in
very
unusual
places.Once
some
firefighters
saved
an
adult
American
trapped
in
a
washing
machine.They
cut
up
the
machine
and
helped
him
out
in
the
end.Sometimes,firefighters
also
have
to
save
any
person
in
danger
--even
when
the
person
is
doing
something
wrong
or
breaking
the
law(法律).
Firefighters
always
come
to
help
people
in
need
even
at
the
risk
of
their
own
lives.They
are
heroes
in
our
hearts.
11.
Firefighters
only
need
to
fight
fires.____(判断对错)
12.
Firefighters
often
save
people
or
animals
that
are
trapped.____(判断对错)
13.
A
dog
trapped
in
a
wheelchair
was
saved
by
firefighters
in
England.___(判断对错)
14.
Firefighters
needn't
save
a
person
in
danger
who
is
breaking
the
law.___(判断对错)
15.
Sometimes
firefighters
need
to
risk
their
own
lives
to
help
people
in
danger.__(判断对错)
第二节阅读下面三篇材料并根据材料内容做后面的题目,从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案.
A
Do you want to make our city a better place? Join us and volunteer together!
Planting treesPlanting trees
is a great way to make the air fresher and make our city greener. If you're over 12 years old, come and help us to plant more trees in Zhushan Park. Let's meet at the east gate of thepark at 8:30 a.m. this Saturday. You'd better wear sports shoes.
Repainting wallsThe buildings covered with graffiti(涂鸦)are terrible. ThisSunday, we are going to repaint the walls of Lianbin Street and make the专题36
阅读理解三
(解析版)
六十一、长沙
Ⅲ.阅读技能
第一节 图表理解 阅读下面的图表,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
21.
The
Yum
Restaurant
stays
open
for
_______
in
total.
A.
two
hours
B.
three
hours
C.
five
hours
22.
From
the
menu
above,
we
know
that
_______.
A.
bread
and
butter
goes
with
starters
B.
there
are
four
kinds
of
different
ice
cream
C.
the
desserts
are
available
for
both
lunch
and
dinner
21
【答案】C
【解析】细节理解题。根据表格中的内容“Lunch
served
12:
30-2:
30
p.m./Dinner
served
6:
00-9:
00
p.m.”可知,午餐营业两个小时,晚餐营业三个小时,共计五个小时。答案为C。
22
【答案】A
【解析】细节理解题。根据表格中的信息“All
starters
are
served
with
bread
and
butter.”所有的开胃小菜都配有面包和黄油。故答案为A。
B
23.
If
you
are
accepted
as
part
of
the
audience
by
EZ
Comedy
Club
you
can
___________.
A.
perform
there
B.
watch
a
live
show
C.
record
your
own
comedies
24.
Which
of
the
following
is
NOT
mentioned
in
the
poster(海报)
A.
The
host
of
the
show.
B.
The
way
to
join
the
audience.
C.
Recording
time
and
location.
25.
We
can
infer(推断)from
the
poster
that
the
show
could
be
_______.
A.
very
serious
B.
quite
funny
C.
kind
of
boring
23
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文中句子“The
greatest
live
show
ever
is
coming
to
town!
Do
you
want
to
be
part
of
the
live
audience(观众) ”有史以来最伟大的现场表演即将到来!你想成为现场观众的一部分吗?由此可知如果你被EZ喜剧俱乐部接受为观众的一部分,可以观看现场表演。故答案为B。
24
【答案】A
【解析】细节理解题。根据文中信息“How
to
join
the
audience
Please
email
us
the
following
information
atezccaudience2019(@…”可知,海报中介绍了加入现场观众的方式;根据文中信息“Recording
Time
Friday,
July
12,
2019
Recording
Location(位置)361
3
Ave.
New
Haven.
CT”可知,海报中介绍了录制时间和地点。没有提到节目主持人。故答案为A。
25
【答案】B
【解析】推理判断题。根据海报的标题LAUGH
YOUR
HEAD
OFF!
狂笑不止,捧腹大笑。以及文中句子“you’ll
have
an
amazing
afternoon
at
EZ
Comedy
Club.”你将在EZ喜剧俱乐部度过一个美妙的下午。由此我们可以从海报上推断出这个节目可能很有趣。故答案为B。
第二节
短文理解
阅读下面的短文,从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
Recently,
a
junior
high
school
sent
several
students
back
home
because
they
broke
the
school
uniform(校服)rules.
Should
students
wear
school
uniforms
The
Young
World
magazine
held
a
discussion
on
this
topic(话题).
Kennedy:
The
school
uniform
is
very
important,
because
it
always
reminds
me
that
I
am
supposed
to
go
out
of
my
way
to
study
hard.
It
also
helps
prevent
school
bullying(欺凌).
If
everyone
wears
the
same
clothes,
it
is
impossible
to
laugh
at
other
people’s
clothing.
Manson:
The
uniform
has
to
be
earned(获得)through
efforts.
Students
should
start
school
with
no
uniforms.
As
they
make
progress
at
school,
they
start
wearing
it.
I
always
think
children
need
to
be
proud
of
their
school.
The
uniform
is
important
for
that.
So,
make
students
earn
it!
If
they
don’t
perform
well,
they
should
not
be
allowed
to
get
one.
Moorhead:
In
my
opinion,
kids
don’t
have
to
wear
uniforms.
There
should
be
more
choices
open
to
kids
in
education.
They
ought
to
develop
their
own
independence
and
just
be
themselves.
Their
personalities
would
be
expressed
through
their
own
clothes
at
school.
And
different
dress
could
be
one
way
of
showing
their
understanding
of
beauty.
Besides,
they
make
the
school
lively
and
colorful.
Patrick:
I
can
see
the
advantages
of
wearing
school
uniforms.
They
play
a
very
important
role
in
managing
schools.
However,
a
school
should
not
depend
heavily
on
uniforms
to
improve
students’
behaviors.
Teaching
them
how
to
express
themselves
with
confidence(信心)is
more
important.
26.
What
does
the
writer
mean
to
do
in
Paragraph
1
A.
Present
an
opinion
on
a
subject.
B.
Introduce
a
topic
for
discussion.
C.
Provide
a
way
to
solve
problems.
27.
What
is
Kennedy
in
the
second
paragraph
A.
A
student.
B.
A
teacher.
C.
A
parent.
28.
In
Manson’s
opinion,
___________
.
A.
students
have
the
right
to
get
school
uniforms
for
free
B.
students
should
be
encouraged
to
earn
school
uniforms
C.
students
performing
well
needn’t
wear
school
uniforms
29.
According
to
Patrick,
what
is
more
important
A.
Managing
schools
by
uniforms.
B.
Improving
students’
behaviors.
C.
Helping
students
express
themselves
confidently.
30.
We
can
learn
from
the
text
that
___________
.
A.
Kennedy
can’t
stand
school
uniforms
B.
Moorhead
is
against
school
uniform
rules
C.
the
writer
holds
the
same
opinion
as
Patrick’s
26
【答案】B
【解析】主旨大意题。根据第一段中的句子“Should
students
wear
school
uniforms
The
Young
World
magazine
held
a
discussion
on
this
topic(话题).”学生应该穿校服吗?The
Young
World杂志就这个话题进行了讨论。可知作者在第一段介绍了一个将要讨论的主题。故答案为B。
27
【答案】A
【解析】细节判断题。根据第二段中的句子“The
school
uniform
is
very
important,
because
it
always
reminds
me
that
I
am
supposed
to
go
out
of
my
way
to
study
hard.”校服很重要,因为它总是提醒我要努力学习。由此判断Kennedy是一名在校学生,故答案为A。
28
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第三段中的句子“So,
make
students
earn
it!
If
they
don’t
perform
well,
they
should
not
be
allowed
to
get
one.”让学生们赢得校服!如果他们表现不好,就不应该允许他们得到校服。由此可知,Manson认为应该鼓励学生通过自己的表现来获得校服。故答案为B。
29
【答案】C
【解析】细节理解题。根据短文最后一句“Teaching
them
how
to
express
themselves
with
confidence(信心)is
more
important.”教给他们如何自信地表达自己更重要。因此在Patrick看来,帮助学生自信地表达自己更重要。故答案为C。
30
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第二段可知,Kennedy认为校服很重要,A答案错误;根据第三段中的句子“In
my
opinion,
kids
don’t
have
to
wear
uniforms.”可知,Moorhead反对学校穿校服的规定,B答案正确;文章列举了四个人对学生穿校服的个人观点,我们无法判断作者倾向于哪个观点,C答案错误,故答案选B。
B
It
is
believed
that
Huck
Finn
is
based
on(基于)a
childhood
friend
of
Mark
Twain’s.
In
fact,
Twain
was
not
alone
in
basing
a
fictional
character(虚构的角色)on
a
real-life
person.
Severus
Snape
/
John
Nettleship
Severus
Snape
is
a
skillful
wizard(巫师)teaching
magic
in
Harry
Potter.
The
writer,
J.K.
Rowling,
once
said
that
the
character
was
based
on
a
teacher
of
hers.
The
teacher
turned
out
to
be
John
Nettleship,
who
taught
Rowling
chemistry.
At
first,
Nettleship
felt
surprised.
“I
know
I
am
a
strict
teacher,”
he
said.
“But
I
don’t
think
I
am
as
bad
as
Snape!”
On
second
thoughts,
however,
he
said
that
he
was
so
ill-tempered
that
most
of
his
students
avoided
making
him
mad.
Also,
he
used
to
wear
long
hair
and
have
an
untidy
lab.
That
sounds
familiar
to
Harry
Potter
fans.
Alice
/
Alice
Liddell
Famously,
Lewis
Carroll’s
Alice
in
Alice’s
Adventures
in
Wonderland
is
based
on
Alice
Liddell.
Carroll
was
close
to
the
Liddell
family.
One
day,
ten-year-old
Alice
asked
Carroll
to
tell
her
a
new
story.
Carroll
began
to
create
his
famous
tale
of
Alice
and
what
happened
after
she
fell
through
the
rabbit
hole.
The
little
girl
liked
the
story
so
much
that
she
asked
him
to
write
it
down.
And
the
rest
is
history.
Dill
/
Truman
Capote
In
To
Kill
a
Mockingbird,
Harper
Lee
based
Dill
on
her
childhood
friend,
Truman
Capote.
Capote
once
said,
“Lee
was
my
best
friend.
Have
you
ever
read
To
Kill
a
Mockingbird
I’m
a
character
in
that
story!
The
story
takes
place
just
in
the
town
where
we
lived!”
31.
Snape
and
Nettleship
have
something
in
common
EXCEPT__________.
A.
their
jobs
B.
their
looks
C.
their
hobbies
32.
What
does
the
underlined
word
“ill-tempered
”
mean
in
Paragraph
3
A.
沉着冷静的
B.
优柔寡断的
C.
脾气暴躁的
33.
What
made
Carroll
decide
to
create
Alice’s
Adventures
in
Wonderland
A.
Alice
Liddell’s
requirement.
B.
His
great
interest
in
rabbits.
C.
His
experience
of
travelling.
34.
Being
a
character
of
To
Kill
a
Mockingbird,
Truman
Capote
felt________.
A.
proud
B.
unsatisfied
C.
surprised
35.
The
text
is
mainly
about
________.
A.
purposes
of
writing
fictional
stories
B.
introductions
to
famous
writers’
childhood
friends
C.
characters
of
fictional
stories
from
real-life
persons
31
【答案】C
【解析】细节理解题。根据文中句子Severus
Snape
is
a
skillful
wizard(巫师)teaching
magic
in
Harry
Potter.可知,西弗勒斯·斯内普是一位熟练的巫师,在《哈利波特》中教授魔法。根据文中句子The
teacher
turned
out
to
be
John
Nettleship,
who
taught
Rowling
chemistry.
可知,约翰·内特利希普是罗琳的化学老师,因此两个人的职业相同;根据文中句子Also,
he
used
to
wear
long
hair
and
have
an
untidy
lab.
That
sounds
familiar
to
Harry
Potter
fans.可知,约翰·内特利希普以前留着长发,有一间不整洁的实验室,这听上去像是《哈利波特》迷们所熟悉的。由此判断两个人的相貌相似。故答案选C。
32
【答案】C
【解析】词义猜测题。根据“ill-tempered
”所在句子的从句“…that
most
of
his
students
avoided
making
him
mad.”大多数学生都避免让他生气。由此推断约翰·内特利希普的脾气比较暴躁,故答案选C。
33
【答案】A
【解析】细节理解题。根据文中句子One
day,
ten-year-old
Alice
asked
Carroll
to
tell
her
a
new
story.
Carroll
began
to
create
his
famous
tale
of
Alice
and
what
happened
after
she
fell
through
the
rabbit
hole.
一天,十岁的爱丽丝让卡罗尔给她讲一个新故事。卡罗尔开始创作他著名的爱丽丝故事,以及她从兔子洞里掉下来后发生的事情。由此可以看出爱丽丝·利德尔的要求让卡罗尔决定创作《爱丽丝梦游仙境》。故答案为A。
34
【答案】A
【解析】细节推理题。根据短文最后的句子Have
you
ever
read
To
Kill
a
Mockingbird
I’m
a
character
in
that
story!
The
story
takes
place
just
in
the
town
where
we
lived!
你读过《杀死一只知更鸟》吗?我是那个故事里的人物!故事发生在我们居住的小镇上!由此推断作为《杀死一只知更鸟》的角色,杜鲁门·卡波特感到骄傲与自豪。答案为A。
35
【答案】C
【解析】主旨大意题。短文介绍了一些小说中所塑造的人物角色取材于现实生活中的真实人物。故答案为C。
第四节 阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
I
am
Canadian.
I
started
learning
French
when
I
was
10
years
old.
But
my
whole
experience
with
the
language
was
in
the
classroom.
All
of
that
changed,
however,
during
my
last
summer
of
high
school.
As
a
17-year-old
girl,
I
flew
across
the
country
by
myself
for
the
first
time!
I
headed
for
Quebec
to
live
in
the
province
with
a
French-speaking
host
family,
who
didn’t
speak
any
English.
And
I
would
learn
French
at
a
local
school.
On
the
first
day
of
school,
all
of
us
students
were
given
a
test
to
determine(测定)our
language
level.
We
were
required
to
speak
only
French
all
summer.
I
made
every
effort
to
communicate
in
a
second
language
by
making
new
friends,
seeing
movies
and
even
ordering
food
from
restaurants
in
French.
Though
I
couldn’t
understand
most
of
it
at
the
very
beginning,
the
whole
experience
was
exciting
and
refreshing.
On
weekends,
my
classmates
and
I
took
trips
to
different
places
around
the
province.
On
one
trip,
we
went
whale
watching
on
the
St.
Lawrence
River.
Even
though
it
was
raining,
we
could
see
huge
whales
swimming
around
our
boat.
The
most
memorable
part
of
our
trip
was
a
visit
to
historic
Quebec
City.
I
walked
along
the
stone
streets,
took
pictures
of
the
European-style(欧式的)buildings,
and
learned
some
stories
there.
Finally
my
efforts
paid
off!
At
the
end
of
the
summer,
I
was
able
to
communicate
pretty
well.
I
couldn’t
wait
to
go
back
to
school
and
talk
with
my
French
teacher.
Being
fully
immersed(沉浸)in
a
French-speaking
environment
was
a
valuable
learning
experience.
And
it
could
be
the
main
reason
for
my
improvement
in
French.
40.
When
did
the
writer
fly
alone
for
the
first
time
41.
How
did
the
local
school
determine
the
students’
language
level
42.
Did
the
writer
enjoy
the
experience
of
communicating
in
French
43.
What
did
the
writer
think
of
the
visit
to
historic
Quebec
City
44.
What
could
be
the
main
reason
for
the
writer’s
improvement
in
French
40
【答案】At
age
17.
【解析】问题:作者第一次独自坐飞机是什么时候?根据短文中的句子“As
a
17-year-old
girl,
I
flew
across
the
country
by
myself
for
the
first
time!”可知作者在17岁的时候,第一次坐上了飞机,故答案为At
age
17。
41
【答案】By
giving
them
a
test.
【解析】问题:当地学校是如何测定学生语言水平的?根据短文第二段中的句子On
the
first
day
of
school,
all
of
us
students
were
given
a
test
to
determine(测定)our
language
level.可知,所有的学生是通过测试来测定语言水平的,故答案为By
giving
them
a
test。
42
【答案】Yes,
she
did.
【解析】问题:作者喜欢用法语交流的这段经历吗?根据第三段中的句子“Though
I
couldn’t
understand
most
of
it
at
the
very
beginning,
the
whole
experience
was
exciting
and
refreshing.”
虽然我一开始大部分并不太明白,但整个经历是令人兴奋和耳目一新。由此判断作者非常喜欢这段语言学习的经历,故答案为Yes,
she
did。
43
【答案】It
was
the
most
memorable
part
of
the
trip
【解析】问题:作者对历史悠久的魁北克市的这次访问是怎么看的?根据倒数第二段中的句子“The
most
memorable
part
of
our
trip
was
a
visit
to
historic
Quebec
City.”我们这次旅行最难忘的部分是参观历史悠久的魁北克市。因此作者认为这是旅行中最难忘的部分。故答案为It
was
the
most
memorable
part
of
the
trip。
44
【答案】Being
fully
immersed
in
a
French-speaking
environment.
【解析】问题:作者提高法语水平的主要原因是什么?根据短文最后的句子“Being
fully
immersed(沉浸)in
a
French-speaking
environment
was
a
valuable
learning
experience.
And
it
could
be
the
main
reason
for
my
improvement
in
French.”完全沉浸在讲法语的环境中是一种宝贵的学习经验。这可能是我法语进步的主要原因。故答案为Being
fully
immersed
in
a
French-speaking
environment。
六十二、株洲
第三部分
阅读技能
阅读下面的材料,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题成完成句子。
A
FOR
BASKETBALL
PLAYERS⊙
At
least
eight
hours
of
sleep
every
night.
⊙
Drink
ten
glasses
of
water
every
day.⊙
Two
hours
of
training
every
day.
No
soft
drinks.⊙
Eat
plenty
of
rice.
⊙
Eat
fruit
four
times
a
day.
⊙
Eat
vegetables
three
times
a
day.
⊙
Eat
white
meat
only.
No
red
meat.
21.
How
many
times
should
the
basketball
players
eat
fruit
A.
Two.
B.
Three.
C.
Four.
22.
This
picture
mainly
introduces
the
ways
of
________.
A.
becoming
strong
B.
training
C.
eating
21
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Eat
fruit
four
times
a
day“一天吃四次水果”可知,故选C。
22
【答案】A
【解析】推理判断题。根据全文可知,主要讲述篮球运动员的吃、喝以及睡眠的要求,旨在让人们变得强壮,故选A。
B
Kinds
◇
full
time
◇
study
on
the
Internet
Students
◇
of
all
ages
◇
a
gap
year
before
college
study
Buildings
◇
environment
friendly
◇
by
AI
Courses
◇
over
30
courses
to
choose
from
◇
more
than
10
languages
Teachers
◇
with
doctor
◇
AI
robots
Exams
◇
all
sides
◇
different
kinds
23.
What
can
students
get
before
college
study
A.
30
courses.
B.
AI
robots.
C.
A
gap
year.
24.
How
many
points
does
the
form
mention
A.
4.
B.
6.
C.
19.
25.
What
can
be
the
beset
title
for
the
form
A.
Future
Schools
of
China.
B.
Future
Exams
of
China.
C.
Future
Students
of
China.
23
【答案】C
【解析】细节理解题。根据a
gap
year
before
college
study“大学学习之前的一个间隔年”可知,故选C。
24
【答案】B
【解析】细节理解题。根据表格可知,总共描述了6点,包括Kinds,
Students,
Buildings,
Courses,
Teachers和Exams,故选B。
25
【答案】A
【解析】主旨大意题。根据全文可知,主要通过种类、学生、建筑、课程、教师以及考试等六方面,讲述中国未来的学校,故选A。
C
Protecting
the
earth
is
like
protecting
our
eyes.
People’s
attention
to
recycling
is
increasing.
From
recycling
plastic
bags
to
using
environment
friendly
products,
there
are
many
developments
to
be
seen
in
almost
every
corner
of
the
world.
Sweden
is
a
worldwide
leader
in
recycling.
They
open
world’s
first
mall
for
repaired
and
recycled
goods.
It’s
called
ReTuna
a
two-story
building
in
Eskilstuna,
Sweden,
about
70
miles
west
of
Stockholm.
The
clever
thing
about
this
mall
is
its
position.
It’s
right
next
to
the
city’s
recycling
centre.
So
a
stream
of
cars
is
already
coming
to
drop
off
unwanted
household
things.
This
produces
a
supply
of
things
for
the
shops.
There
are
14
special
shops.
When
goods
arrive,
a
team
sorts
everything
into
categories
(类别).
The
mall
only
sells
goods
that
are
recycled
or
“upcycled”,
meaning
unwanted
things
broken
down
and
reinvented
as
something
new.
By
doing
so,
50
new
jobs
were
created
in
repair
and
retail
(零售).
“You
can
come
and
just
do
sustainable
shopping
and
Sweden
loves
it.
And
the
world
loves
it,”
said
Anna
Bergstrom,
the
manager
of
the
ReTuna
Mall.
“I
think
it’s
fun
to
find
something
that
people
have
used,
and
we
can
use
further,’’
said
Cato
Limas,
a
ReTuna
customer
(顾客).
“If
you
look
at
the
things
they’re
selling
here,
they
are
almost
new.
So
actually,
why
do
you
need
to
buy
new
things ”
These
unwanted
things
found
new
homes.
In
2018,
the
mall
sold
second-hand
goods
worth
$1.
3
million.
26.
The
Sweden’s
first
mall
for
repaired
and
recycled
goods
is
________.
A.
ReTuna
B.
Eskilstuna
C.
Anna
Bergstrom
27.
How
many
new
jobs
were
created
in
repair
and
retail
A.
14.
B.
50.
C.
70.
28.
What
does
the
underlined
word
“sustainable”
in
Paragraph
3
mean
A.
Lucky.
B.
Private.
C.
Environment
friendly.
29.
Who
is
Cato
Limas
A.
A
manager.
B.
A
customer.
C.
A
driver.
30.
The
passage
mainly
talks
about
_________.
A.
shopping
in
Sweden
B.
making
more
money
C.
the
mall
selling
second-hand
goods
26
【答案】A
【解析】细节理解题。根据They
open
world’s
first
mall
for
repaired
and
recycled
goods.
It’s
called
ReTuna“他们开了世界上第一个修理和回收物品的商场,叫做ReTuna”可知,,是ReTuna,故选A。
27
【答案】B
【解析】细节理解题。根据By
doing
so,
50
new
jobs
were
created
in
repair
and
retail“通过做这个,在修理业和制造业有50个新的工作被创造”可知,有50个新工作被创造,故选B。
28
【答案】C
【解析】词义猜测题。根据I
think
it’s
fun
to
find
something
that
people
have
used,
and
we
can
use
further“我发现一些人们已经使用的东西并且我们能更深地使用是有趣的”以及If
you
look
at
the
things
they’re
selling
here,
they
are
almost
new.
So
actually,
why
do
you
need
to
buy
new
things “如果你看他们在这里卖的东西,他们几乎都是新的,你为什么需要买新的东西呢?”可知,表示对环境有利的,环保的,故选C。
29
【答案】B
【解析】细节理解题。根据said
Cato
Limas,
a
ReTuna
customer可知,他是一个顾客,故选B。
30
【答案】C
【解析】主旨大意题。根据全文以及These
unwanted
things
found
new
homes.
In
2018,
the
mall
sold
second-hand
goods
worth
$1.
3
million“这些不需要的东西找到了新家,在2018年,这个商场卖出去的二手商品价值130万美元”可知,主要讲述这个商场卖二手商品,故选C。
D
The
United
Kingdom,
officially
known
as
the
United
Kingdom
of
Great
Britain
and
Northern
Ireland,
is
a
state
located
at
north-west
Europe.
The
United
Kingdom
has
four
countries:
England,
Scotland,
Wales
and
Northern
Ireland.
It
is
one
of
the
most
powerful,
and
richest
countries
in
the
world.
It
is
an
amazing
piece
of
land
that
is
rich
in
history
and
facts,
some
of
which
are
yet
to
be
discovered.
From
the
natural
beauty
to
the
people,
technological
advancement
(科技进步)
and
sports,
no
one
can
ever
have
enough
of
the
UK.
To
learn
more
about
the
country,
you
should
read
the
facts
below.
The
English
drink
the
most
tea
in
the
world.
They
drink
over
163
million
cups
of
tea
daily,
about
20
times
the
number
of
cups
drunk
by
Americans.
Although
Britain
has
been
involved
in
many
wars
lasting
for
many
years,
it
has
also
been
involved
in
the
shortest
war.
The
Anglo-Zanzibar
War
fought
in
1896
lasted
only
45
minutes,
just
the
time
for
a
class.
The
UK
has
the
highest
rate
(比率)
of
being
very
fat
in
the
world.
Almost
25%
of
the
British
adults
are
very
fat.
The
UK
has
the
third-highest
rate
of
heart
disease
in
Europe.
It
ranks
(排位)
just
below
Ireland
and
Finland.
Of
all
countries
that
celebrate
Independence
Day,
58
are
independent
of
the
UK,
the
highest
by
any
country.
Almost
25%
of
all
women
in
the
UK
were
named
Mary
in
1811.
According
to
history,
the
London
Bridge
had
indeed
fallen
down
according
to
the
old
rhyme,
when
the
Saxons
had
torn
it
down
using
ropes
and
boats.
The
Thames
has
over
200
bridges
and
tunnels
along
its
course.
31.
The
first
paragraph
introduces
the
_________
of
the
UK.
A.
people
B.
countries
C.
weather
32.
What
do
the
English
drink
the
most
A.
Coffee.
B.
Cola.
C.
Tea.
33.
When
did
the
Anglo-Zanzibar
War
happen
A.
In
1896.
B.
In
1811.
C.
In
1800.
34.
What
did
the
writer
use
most
to
tell
the
truth
A.
Stories.
B.
Examples.
C.
Numbers.
35.
What
can
be
the
best
title
of
the
passage
A.
The
Culture
of
the
UK.
B.
The
Fun
Facts
of
the
UK.
C.
The
Science
of
the
UK
31
【答案】B
【解析】主旨大意题。根据The
United
Kingdom,
officially
known
as
the
United
Kingdom
of
Great
Britain
and
Northern
Ireland,
is
a
state
located
at
north-west
Europe.
The
United
Kingdom
has
four
countries:
England,
Scotland,
Wales
and
Northern
Ireland“英国,正式名称为大不列颠及北爱尔兰联合王国,是位于欧洲西北部的一个国家。英国有四个国家:英格兰、苏格兰、威尔士和北爱尔兰”可知,第一段主要介绍国家,故选B。
32
【答案】C
【解析】细节理解题。根据The
English
drink
the
most
tea
in
the
world“英国人喝最多的茶”可知,故选C。
33
【答案】A
【解析】细节理解题。根据The
Anglo-Zanzibar
War
fought
in
1896
lasted
only
45
minutes“1896年的盎格鲁-桑给巴尔战争只持续了45分钟”可知,故选A。
34
【答案】C
【解析】推理判断题。根据They
drink
over
163
million
cups
of
tea
daily,
about
20
times
the
number
of
cups
drunk
by
Americans,The
Anglo-Zanzibar
War
fought
in
1896
lasted
only
45
minutes以及Almost
25%
of
the
British
adults
are
very
fat可知,作者通过数字来讲述事实,故选C。
35
【答案】B
【解析】主旨大意题。根据全文可知,主要通过数据讲述一些有关英国的有趣的事实,例如茶喝得最多的国家、耗时最短的战役等等。故选B。
E
The
2030
Agenda
says
that
ending
poverty
in
all
its
forms,
including
extreme
poverty
(极度贫困),
is
the
greatest
task.
Because
1.
4
billion
people
in
developing
countries
live
on
less
than
$1.
25
a
day.
Another
842
million
people,
or
one
in
eight
people,
do
not
have
enough
to
eat,
today.
The
good
news
is
that
there
are
ways
to
end
poverty.
Creating
jobs,
both
in
the
United
States
and
abroad,
is
a
great
way
to
deal
with
poverty.
When
people
have
jobs,
they
have
money,
and
when
people
have
money,
they
can
more
easily
get
themselves
out
of
poverty.
The
U.
N.
says
that
‘‘For
the
poor,
labor
is
often
the
only
thing
they
can
use
to
improve
their
well-being.”
The
education
of
girls
and
women
impacts
(影响)
the
rest
of
the
societies.
A
woman’s
degree
of
education
is
linked
to
the
age
at
which
she
marries
and
has
children,
to
her
health
and
diseases.
Educating
girls
and
women
can
end
poverty
in
developing
nations,
as
well
as
in
the
United
States.
The
United
States
hasn’t
raised
the
lowest
pay
since
2007.
Because
of
this,
right
now,
UA
full-time
worker
with
two
children
getting
the
lowest
pay
will
still
raise
his
or
her
family
in
poverty.”
And
this
is
a
problem
in
almost
every
other
country,
especially
in
developing
nations.
Raising
the
lowest
pay
could
possibly
increase
the
health
and
well-being
of
millions.
The
president
of
the
World
Bank,
Jim
Yong
Kim,
says
that
he
believes
“health
care
covering
in
all
countries
can
help
achieve
a
goal
of
ending
extreme
poverty
by
2030.”
He
says
that
health
care
could
end
poverty.
Because
about
100
million
people
are
pushed
into
extreme
poverty
every
year
by
having
to
spend
money
on
health
problems,
and
health
problems
push
about
another
150
million
into
very
serious
hardship.
These
ways
to
end
poverty
show
that
while
there
is
a
difficult
road
ahead,
there
is
a
practical
path
forward.
36.
How
many
people
do
not
have
enough
to
eat
today
A.
100
million.
B.
150
million.
C.
842
million.
37.
What
is
the
only
thing
the
poor
can
use
to
improve
their
well-being
A.
Creating.
B.
Labor
C.
Studying.
38.
The
fourth
paragraph
mainly
tells
us
_________.
A.
the
importance
of
educating
girls
and
women
B.
the
ways
of
educating
girls
and
women
C.
the
time
of
educating
girls
and
women
39.
Who
is
Jim
Yong
Kim
A.
The
President
of
the
U.
N.
B.
The
president
of
the
World
Bank.
C.
The
President
of
the
United
States.
40.
How
many
ways
to
end
poverty
are
mentioned
A.
4.
B.
6.
C.
7.
36
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Another
842
million
people,
or
one
in
eight
people,
do
not
have
enough
to
eat,
today可知,如今,其他的8亿四千二百万人,或者八分之一的人没有足够的吃的,故选C。
37
【答案】B
【解析】细节理解题。根据For
the
poor,
labor
is
often
the
only
thing
they
can
use
to
improve
their
well-being可知,对于穷人来说,劳动往往是他们唯一可以用来改善生活的东西,故选B。
38
【答案】A
【解析】主旨大意题。根据The
education
of
girls
and
women
impacts
(影响)
the
rest
of
the
societies以及第四段可知,讲述女孩和女人的教育影响着社会,所以是女孩和妇女接受教育的重要性,故选A。
39
【答案】B
【解析】细节理解题。根据The
president
of
the
World
Bank,
Jim
Yong
Kim可知,他是世界银行行长,故选B。
40
【答案】A
【解析】细节理解题。根据Creating
jobs、The
education
of
girls
and
women
impacts
(影响)
the
rest
of
the
societies、The
United
States
hasn’t
raised
the
lowest
pay
since
2007、The
president
of
the
World
Bank,
Jim
Yong
Kim,
says
that
he
believes
“health
care
covering
in
all
countries
can
help
achieve
a
goal
of
ending
extreme
poverty
by
2030可知,总共提出了四个方法:创造就业机会、女孩和妇女接受教育、健康医疗和提高最低工资。故选A。
第二节
回答问题
阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。
Sometimes
we
throw
apple
remains
into
forests,
hoping
small
animals
around
may
find
them.
But
what
if
they
are
never
noticed
People
believe
they
would
rot
(腐烂)
one
day.
So
it
doesn’t
matter.
Is
that
true
Sure
they
will.
But
it
won’t
happen
overnight.
Marjorie
Woodruff
works
in
the
Grand
Canyon,
set
up
a
small
experiment.
She
put
a
banana
peel
(皮),
orange
peels
in
a
box,
wide
enough
to
allow
small
animals
to
go
in
and
out.
After
six
months,
the
orange
peels
had
dried
out,
the
banana
had
turned
black.
Nothing
had
been
eaten
or
had
rotted.
She
buried
the
same
things
in
sand
and
soil
and
six
months
later
everything
could
still
be
seen.
In
fact,
it
takes
two
months
for
apple
remains
to
rot
and
an
orange
peel
can
take
up
to
one
year.
“Do
we
eat
orange
peels
We
do
not.
So
why
would
a
squirrel
(松鼠)
eat ”
Woodruff
writes
in
High
Country
News,
“The
animals
do
just
fine
on
nuts
and
berries.
They
do
not
need
us.”
There’s
another
point
to
think
about.
When
animals
start
to
get
food
from
people,
they
may
stop
looking
for
their
own
food
in
nature.
This
is
dangerous
because
it
may
weaken
their
hunting
ability.
Besides,
they
need
different
food.
Food
waste
also
attracts
animals
to
areas
where
there
are
a
lot
of
people,
says
the
Leave
No
Trace
organization.
This
may
put
their
life
in
danger
as
they
may
get
used
to
looking
for
food
alongside
busy
roads.
Many
of
them
are
too
small
to
be
noticed
by
drivers.
When
you’re
throwing
fruit
remains,
you
may
be
fined
(罚款).
Fines
are
different.
Some
states
might
only
fine
people
$100,
but
a
few
states
fine
people
more
than
$6,000
for
a
first
time.
46.
Where
does
Marjorie
Woodruff
work
47.
How
long
does
it
take
for
apple
remains
to
rot
48.
Which
animal
is
mentioned
49.
How
much
might
you
be
fined
at
least
if
you
throw
fruit
remains
50.
Why
can’t
we
give
food
waste
to
animals
46
【答案】In
the
Grand
Canyon
【解析】细节理解题。根据Marjorie
Woodruff,
works
in
the
Grand
Canyon可知,马乔里伍德拉夫在科罗拉多大峡谷工作,故填In
the
Grand
Canyon。
47
【答案】Two
months
【解析】细节理解题。根据In
fact,
it
takes
two
months
for
apple
remains
to
rot可知,苹果皮腐烂需要两个月,故填Two
months。
48
【答案】Squirrel
【解析】细节理解题。根据So
why
would
a
squirrel
(松鼠)
eat“为什么松鼠会吃呢?”可知,文中提到了松鼠,故填Squirrel。
49
【答案】100
dollars
【解析】细节理解题。根据Some
states
might
only
fine
people
$100,
but
a
few
states
fine
people
more
than
$6,000
for
a
first
time“一些州可能仅仅罚人们100美元,但是一些州第一次会罚人们多达6000美元”可知,至少罚100美元,故填100
dollars。
50
【答案】Because
different
animals
need
different
food
and
it
will
weaken
their
hunting
ability.
【解析】细节理解题。根据“Do
we
eat
orange
peels
We
do
not.
So
why
would
a
squirrel
(松鼠)
eat ”
Woodruff
writes
in
High
Country
News,
“The
animals
do
just
fine
on
nuts
and
berries.
They
do
not
need
us.”“我们吃橘子皮吗?我们不吃,所以为什么松鼠要吃?这个动物仅仅吃坚果和浆果,他们不需要我们”以及When
animals
start
to
get
food
from
people,
they
may
stop
looking
for
their
own
food
in
nature.
This
is
dangerous
because
it
may
weaken
their
hunting
ability.
Besides,
they
need
different
food“当动物开始从人么这里得到食物时,他们可能会停止自己寻找食物,这个是危险的,因为这个可能会削弱他们的打猎能力,除此之外,他们需要不同的食物”可知,不同的动物需要不同的食物,并且这样会削弱他们的打猎的能力,故填Because
different
animals
need
different
food
and
it
will
weaken
their
hunting
ability。
六十三、湘潭
第三部分
阅读技能
阅读下面五篇材料,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子.
A
Look
at
the
foods
around
you.From
grapes
and
walnuts(核桃)to
cucumbers
and
spinach(菠菜),they
make
our
diets
special.
But
did
you
know
that
none
of
the
foods
above
are
native
to
China
They
came
to
China
through
the
Silk
Road
hundreds
of
years
ago.Are
there
any
foods
that
are
native
toChina?Of
course
there
are.
Rice,soy
beans,chestnuts(栗子),Chinese
cabbage
and
hawthorns(山植)were
all
grown
in
China
first.
Where
are
these
foods
from
Food
Home
country
Time
to
enter
China
Luffa
India
Tang
Dynasty(AD
618﹣907)
Eggplant
India
and
Southeast
Asia
Han
Dynasty(206BC﹣AD220)
Cucumber
South
Asia
Han
Dynasty(206BC﹣AD202)
Watermelon
Africa
Tang
Dynasty(AD
618﹣907)
21.
came
to
China
through
the
Silk
Road.
A.
Watermelons
and
rice
B.
Grapes
and
walnuts
C.
Cabbage
and
hawthorns
22.
came
to
China
at
the
same
time.
A.
Cucumbers
and
eggplants
B.
Watermelons
and
eggplants
C.
Cucumbers
and
watermelons
23.
From
the
text,we
know
that
.
A.
luffas
are
from
Africa
B.
eggplants
are
from
China
C.
none
of
the
foods
above
in
the
chart
are
native
to
China
21
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第一段From
grapes
and
walnuts(核桃)to
cucumbers
and
spinach(菠菜),They
came
to
China
through
the
Silk
Road
hundreds
of
years
ago.从葡萄和核桃到黄瓜和菠菜,它们几百年前通过丝绸之路来到中国。可知葡萄和核桃都是从丝绸之路来到的中国。故选B。
22
【答案】A
【解析】细节理解题。根据表格二和三Luffa,India,Tang
Dynasty(AD
618﹣907).Eggplant
,
India
and
Southeast
Asia
,
Han
Dynasty(206BC﹣AD220).茄子,印度与东南亚,汉代(206BC﹣AD220);黄瓜,南亚,汉代(206BC﹣AD202).可知茄子和黄瓜都来自汉代。故答案选A。
23
【答案】C
【解析】细节理解题。根据文字还有表格可知,文字和上面图表中的食物都不是中国本土的。故选C。
B
2019
Beijing
International
Horticultural
Expo
Time:
April
29﹣October7
Theme:
Live
Green,
Live
Better.
Many
flowers
and
herbs
from
both
home
and
abroad
are
on
display
at
the
expo.
There
are
also
lots
of
wildflowers.
Around
110
countries
and
international
organizations
take
part
in
the
expo.
The
expo
has
4l
outdoor
display
centers
and
about
2,500
activities.
注:
International
Horticultural
Expo世界园艺博览会
24.
How
long
will
the
expo
last?
A.
More
than
5
months.
B.
More
than
6
months.
C.
Less
than
5
months.
25.
Which
of
the
following
about
the
2019
Beijing
International
Horticultural
Expo
is
true?
A.
You
can'
t
see
wildflowers
at
the
expo.
B.
There
are
many
flowers
and
herbs
from
both
China
and
other
countries.
C.
About
4l
countries
and
international
organizations
take
part
in
the
expo.
24
【答案】A
【解析】细节理解题。根据原文Time:April
29﹣October7可知时间是4月29日到10月7日,一共有5个多月。故答案选A。
25
【答案】B
【解析】细节理解题。根据原文Many
flowers
and
herbs
from
both
home
and
abroad
are
on
display
at
the
expo来自国内和国外的花卉和草本植物都会展示在博览会中,可知该信息与选项B吻合,故答案选B。
C
It's
late
evening.Sun
Tian
is
using
her
smartphone
do
her
homework.The
15﹣year﹣old
girl
from
Zhejiang
uses
an
app
to
read
English
articles
according
to
her
teachers
instructions.
These
days,it's
normal
for
teachers
to
give
homework
on
apps.For
example,students
are
asked
to
practice
English
or
do
math
exercises.Some
teachers
also
use
Wechat
chat
groups
to
give
homework.But
now,Zhejiang
province
is
moving
to
ban(禁止)teachers
from
giving
homework
on
mobile
apps
because
they
worry
about
sudents'
eyesight.More
than
70
percent
of
middle
school
students
in
China
are
found
to
be
nearsighted,according
to
the
World
Health
Organization.Using
mobile
phones
for
long
periods
of
time
is
bad
for
our
eyes.
Do
students
like
to
do
their
homework
on
their
phones?Zhang
Hua,a
13﹣year﹣old
boy
from
Fujian,said
he
doesn't."Sometimes
the
apps
can't
recognize
what
I'm
reading
in
English.I
have
to
work
on
them
for
a
long
time
to
get
a
high
score,"he
said.He
said
his
eyesight
has
gotten
worse
since
he
started
using
apps
to
do
his
homework.
However,Wang
Xidi,from
Anhui,15,enjoys
doing
homework
on
apps."The
apps
have
big
databases(数据库)of
math
exercises!And
I
can
revise(修改)my
answers
easily,"She
said."But
the
bad
part
is
that
I
can't
help
playing
with
other
apps
while
doing
my
homework."
Zhou
Tianyi,12,from
Sichuan,also
thinks
it's
fun
to
do
homework
with
apps.Her
teachers
ask
their
students
to
dub(配音)English
videos
and
make
their
own
short
videos."But
if
I
have
too
much
other
homework
to
do,I
feel
like
it's
too
much
for
me
to
finish,"she
said.
26.
From
Paragraph
2.
we
know
that
.
A.
all
teachers
must
give
homework
on
mobile
apps
B.
it's
unusual
for
teachers
to
give
homework
on
apps
C.
using
mobile
phones
for
a
long
time
is
bad
for
our
eyes
27.
Wang
Xidi
while
doing
her
homework
on
apps.
A.
can't
play
with
other
apps
B.
often
plays
with
other
apps
C.
doesn't
play
with
other
apps
28.
According
to
the
passage,
doesn'
t
like
to
do
homework
on
apps.
A.
Zhang
Hua
B.
Wang
Xidi
C.
Zhou
Tianyi
29.
The
text
is
most
probably
from
.
A.
an
ad
B.
a
newspaper
C.
a
story
book
30.
What's
the
best
title
of
this
text?
A.
Protecting
our
eyes
B.
Playing
games
on
a
phone
C.
Doing
homework
on
a
phone
26
【答案】C
【解析】细节理解题。根据“Using
mobile
phones
for
long
periods
of
time
is
bad
for
our
eyes.”长时间的使用手机对眼睛有害。故答案选C。
27
【答案】A
【解析】细节理解题。根据“But
the
bad
part
is
that
I
can't
help
playing
with
other
apps
while
doing
my
homework.”不好的地方是我在做作业的时候,不能在其他的app上玩了。故答案选A。
28
【答案】A
【解析】细节理解题。根据"Zhang
Hua,a
13﹣year﹣old
boy
from
Fujian,said
he
doesn't."张华,福建的一个13岁的男孩,说他不喜欢这样做。故答案选A。
29
【答案】B
【解析】推理判断题。根据“These
days,
it's
normal
for
teachers
to
give
homework
on
apps.”这些日子以来,老师在app上布置作业是很普遍的。因此可以推知这篇文章有可能是选自报纸。故答案选B。
30
【答案】C
【解析】标题概括题。根据“These
days,it's
normal
for
teachers
to
give
homework
on
apps.For
example,students
are
asked
to
practice
English
or
do
math
exercises.Some
teachers
also
use
Wechat
chat
groups
to
give
homework.”这些日子以来,老师在app上布置作业是很普遍的。例如,有的学生让在app上练习英语或做数学作业,有的老师通过微信群布置作业。因此可知本文主要介绍了在手机上做作业的事情。故答案选C。
D
When
he
was
nine
years
old,an
American
boy
called
Milo
Cress
had
a
question:How
many
plastic
straws(吸管)do
Americans
use
every
day?
He
quickly
learned
there
wasn't
a
simple
answer.The
boy
tried
to
find
it
out
himself.Through
lots
of
research,Cress
found
out
that
Americans
use
about
500
million
straws
every
day.In
hopes
of
cutting
down
plastic
waste,he
founded
the
Be
Straw
Free
project
in
2011.
Cress
started
the
project
in
his
hometown
Burlington.Vermont
He
asked
a
local
restaurant
to
stop
offering
straws
with
every
drink
order.It
was
a
simple
change.However
it
would
save
money.And
by
doing
that,the
restaurant
would
cut
down
on
its
straw
use
by
50
percent.
For
the
year
that
followed,Cress
tried
to
spread
his
protect
across
the
United
States.
More
and
more
restaurants
agreed
to
join.
They
stop
providing
the
customer
with
a
straw
unless
he
or
she
asks
for
one.
Last
April,
Seattle
became
the
first
American
city
to
completely
ban
plastic
straws.
After
his
project
became
popular,
Cress
took
his
findings
on
the
road.
He
has
spoken
to
tens
of
thousands
of
students
around
the
world.He
wants
to
encourage
more
people
to
say
no
to
plastic
straws.
"Focusing
on
straws
is
one
simple
step
we
all
could
take,"Cress
says."And
it
makes
me
feel
that
I,as
a
kid,could
make
a
difference,too."
31.
Cress
found
out
that
Americans
use
straws
every
day.
A.
about
50
million
B.
about
500
million
C.
about
10
million
32.
Cress
founded
the
Be
Straw
Free
project
in
order
to
.
A.
save
money
B.
become
popular
C.
cut
down
plastic
waste
33.
Which
American
city
first
completely
banned
plastic
straws?
A.
Burlington.
B.
New
York.
C.
Seattle.
34.
What
does
the
sentence
"Cress
took
his
findings
on
the
road"mean?
A.
Cress
took
a
walk
on
the
road.
B.
Cress
spread
his
project
around
the
world.
C.
Cress
was
doing
his
research
all
the
time.
35.
According
to
the
last
paragraph,
Cress
thinks
.
A.
he
could
be
famous
B.
he
has
made
much
money
through
his
project
C.
he
could
also
do
something
meaningful
although
he
is
a
child
31
【答案】B
【解析】细节理解题。由“Cress
found
out
that
Americans
use
about
500
million
straws
every
day”可知克雷斯波发现美国人每天使用大约5亿根吸管,故答案选B。
32
【答案】C
【解析】细节理解题。根据“In
hopes
of
cutting
down
plastic
waste,he
founded
the
Be
Straw
Free
project
in
2011.”为了减少塑料垃圾,他在2011年创建了无吸管项目,可知为了减少塑料垃圾,故选C。
33
【答案】C
【解析】细节理解题。根据“Last
April,
Seattle
became
the
first
American
city
to
completely
ban
plastic
straws.”去年四月,西雅图成为第一个完全禁止塑料吸管的美国城市,可知西雅图成为第一个完全禁止塑料吸管的美国城市。故答案选C。
34
【答案】B
【解析】内容理解题。根据“He
has
spoken
to
tens
of
thousands
of
students
around
the
world.
He
wants
to
encourage
more
people
to
say
no
to
plastic
straws.”他已经和世界各地成千上万的学生交谈过,他想鼓励更多的人对塑料吸管说不,可知此处是指克雷斯把自己项目传遍了全世界。故答案选B。
35
【答案】C
【解析】细节理解题。根据“Focusing
on
straws
is
one
simple
step
we
all
could
take,"Cress
says."And
it
makes
me
feel
that
I,
as
a
kid,
could
make
a
difference,
too.”“关注吸管是我们都可以采取的一个简单的步骤”,克雷斯安说,“这让我觉得,作为一个孩子,我也可以有所作为”,可知他认为作为一个孩子,也可以有所作为,故答案选C。
E
A
man
once
visited
a
temple
that
was
still
being
built.He
saw
a
sculptor
making
a
sculpture(雕塑).As
he
watched
the
man
work
on
the
sculpture,he
noticed
that
there
was
a
similar
sculpture
lying
nearby.
He
felt
very
strange
and
asked
the
sculptor,"Why
are
you
making
two
same
sculptures?Do
you
need
two
to
put
in
different
places?"
"No,"the
man
said
without
looking
up,"We
need
only
one,but
the
first
one
became
damaged
before
I
could
finish
it,so
I'm
making
a
new
one."
The
visitor
picked
up
the
damaged
sculpture
and
examined
it.But
he
couldn't
find
anything
wrong
with
it.
"Where
is
the
damage?"he
asked.
"There
is
a
scratch(擦痕)on
the
sculpture's
nose."the
sculptor
said
while
continuing
his
work.
The
man
then
asked,"Where
are
you
going
to
place
the
sculpture?"
The
sculptor
replied
that
it
would
be
placed
on
a
20﹣foot﹣high
platform(平台)."If
the
sculpture
is
up
that
high,
who
is
going
to
notice
that
there
is
a
scratch
on
the
nose?"the
man
asked.
The
sculptor
stopped
his
work,looked
up
at
the
man
and
said,"I
will
know
it".
The
sculptor
chose
to
stick
to
a
high
standard
of
excellence
in
his
work.
Even
if
other
people
didn't
notice
it,it
mattered
to
him
that
his
work
should
be
of
the
best
quality.
This
is
an
attitude
we
should
all
work
hard
to
keep.
36.
Why
did
the
visitor
feel
strange
at
first?
A.
Because
he
could
take
one
of
the
sculptures.
B.
Because
the
sculptor
was
making
two
same
sculptures.
C.
Because
he
thought
the
sculptor
needed
two
sculptures.
37.
The
underlined
word
"damaged"
in
Paragraph
3
is
closest
in
meaning
to"
".
A.
broken
B.
fallen
倒下的
C.
beaten
被打败的;被打了的
38.
What
was
wrong
with
the
first
sculpture's
nose?
A.
It
was
too
big.
B.
There
was
a
scratch
on
it.
C.
There
was
nothing
wrong
with
it.
39.
Where
would
the
sculpture
be
placed?
A.
Outside
the
temple.
B.
At
the
sculptor's
home.
C.
On
a
20﹣foot﹣high
platform.
40.
From
the
story,we
know
that
.
A.
the
sculptor
was
very
serious
about
his
work
B.
the
sculptor
always
made
two
sculptures
C.
the
sculptor
didn't
mind
the
damage
36
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第二段He
felt
very
strange
and
asked
the
sculptor,
"Why
are
you
making
two
same
sculptures他觉得很奇怪,于是问雕塑家,“你为什么要做两件相同的雕塑?”可知因为雕塑家做了2个一样的雕塑,故答案选B。
37
【答案】A
【解析】词义猜测题。根据第六段“There
is
a
scratch
on
the
sculpture's
nose.”the
sculptor
said
while
continuing
his
work.“在雕塑的鼻子上有划痕”,雕塑家在继续工作时说道,可知此处是讲第一个在我完成之前就损坏了,damage意思是破坏、损坏,与broken意思相近,故选A。
38
【答案】B
【解析】细节理解题。根据There
is
a
scratch
on
the
sculpture's
nose."the
sculptor
said
while
continuing
his
work“在雕塑的鼻子上有划痕”,雕塑家在继续工作时说道,可知是鼻子上有划痕,故选B。
39
【答案】C
【解析】细节理解题。根据The
sculptor
replied
that
it
would
be
placed
on
a
20﹣foot﹣high
platform可知雕塑将被放置在一个20英尺高的平台上,故选C。
40
【答案】A
【解析】细节理解题。根据
The
sculptor
chose
to
stick
to
a
high
standard
of
excellence
in
his
work.
Even
if
other
people
didn't
notice
it,it
mattered
to
him
that
his
work
should
be
of
the
best
quality雕塑家选择在工作中坚持高标准。即使其他人没有注意到这一点,对他来说,他的工作质量最好也很重要,可知雕塑家认真地做好自己的本职工作,故选A。
六十四、湘西土家族苗族
阅读技能
第一节阅读判断根据短文内容,判断下列句子的正(T)、误(F)
Greenland
is
the
largest
island
in
the
world.
It's
in
the
northeast
of
North
America.
Near
Greenland
is
another
island.
It's
small.
Its
name
is
Iceland.
Do
you
think
that
Greenland
is
green
and
warm?Do
you
think
that
Iceland
is
white
with
ice?If
you
do,
you’re
wrong.
That
is
because
most
of
Greenland
is
covered
with
lots
of
ice.
The
ice
is
higher
than
the
world's
tallest
building.
There
are
more
people
in
your
hometown
than
in
all
of
Greenland.
What
about
Iceland?Iceland
has
ice,but
not
so
much
ice
as
Greenland.
Iceland
has
lots
of
hot
springs(温泉).
They
give
out
hot
water
and
steam.
The
climate(气候)is
less
cold
than
that
in
Greenland.
And
there
are
a
lot
more
people
living
in
Iceland.
41.
Greenland
is
in
the
northeast
of
North
America.
42.
Greenland
is
green
and
warm
43.
It's
colder
in
Iceland
than
that
in
Greenland.
44.
Iceland
is
the
largest
island
in
the
world.
45.
There
are
much
more
people
living
in
Iceland
than
in
Greenland.
41
【答案】T
【解析】判断正误题。根据Greenland
is
the
largest
island
in
the
world.
It's
in
the
northeast
of
North
America.
格陵兰是世界上最大的岛屿。在北美东北部。可知,格陵兰位于北美洲东北部。故答案为:T。
42
【答案】F
【解析】判断正误题。由句子Do
you
think
that
Greenland
is
green
and
warm?Do
you
think
that
Iceland
is
white
with
ice?If
you
do,
you’re
wrong.
你认为格陵兰是绿色和温暖的吗?你认为冰岛是冰白色的吗?如果你认为,你错了。可以知道格陵兰不是绿色和温暖的。因此该题是错误的。故选F。
43
【答案】F
【解析】判断正误题。根据The
climate(气候)is
less
cold
than
that
in
Greenland.
气候不如格陵兰的冷。因此说:冰岛比格陵兰的更冷。是错误的。故选F。
44
【答案】F
【解析】判断正误题。根据Greenland
is
the
largest
island
in
the
world.
格陵兰是世界上最大的岛屿。而不是冰岛。故选F。
45
【答案】T
【解析】判断正误题。根据And
there
are
a
lot
more
people
living
in
Iceland.
在冰岛生活着更多的人。可知,这句话是说:There
are
much
more
people
living
in
Iceland
(than
in
Greenland).
可知,冰岛的居民比格陵兰的多。故选T。
阅读选择根据短文内容,选择正确的答案
One
day,a
little
monkey
and
a
little
fox
went
out
to
play.
They
saw
an
apple
tree
on
the
other
side
of
the
river.
There
were
many
big
and
red
apples
on
it.
But
there
was
no
bridge
over
the
river.
The
monkey
thought
hard
and
had
an
idea.
They
pulled
down
a
tree
and
put
it
over
the
river
as
a
bridge.
The
monkey
said,"My
old
friend,you
go
there
first."
But
after
the
fox
went
to
the
other
side,he
kicked(踢)the
tree
into
the
river
and
ran
to
the
apple
tree."
How
can
I
get
there
without
the
tree?"cried
the
monkey.
The
fox
laughed
and
said,"You
just
stand
there
and
watch
me
eating
the
apples.”
The
monkey
was
very
angry.
Suddenly
it
began
to
rain.The
water
level(水位)in
the
river
rose(上涨)and
the
tree
flew
away
with
the
water.”
You
can
eat
all
the
apples.
But
you
can't
come
back,"shouted
the
monkey.
The
fox
stopped
eating
and
looked
at
the
monkey
sadly.
46.
What
did
the
monkey
and
the
fox
see
on
the
other
side
of
the
river?
A.
A
bridge.
B.
An
apple
tree.
C.
A
boat.
47.
Who
thought
hard
and
had
an
idea?
A.
The
monkey.
B.
The
fox.
C.
Both
of
them.
48.
What
did
they
put
over
the
river
as
a
bridge?
A.
A
tree.
B.
An
apple.
C.
A
monkey.
49.
Why
was
the
fox
sad
at
last?
A.
Because
he
was
angry
with
the
monkey.
B.
Because
he
couldn't
come
back.
C.
Because
he
couldn't
eat
apples.
50.
What
does
the
story
tell
us
according
to
the
passage?
A.
The
fox
shouldn't
go
first.
B.
The
monkey
could
eat
apples
first.
C.
One
shouldn't
care
only
about
himself.
46
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文中第一段They
saw
an
apple
tree
on
the
other
side
of
the
river.There
were
many
big
and
red
apples
on
it.他们看到一棵苹果树在河的对面,上面长着又大又红的苹果。故选B。
47
【答案】A
【解析】细节理解题。根据The
monkey
thought
hard
and
had
an
idea.
猴子苦思冥想,想出了一个主意。可知,是猴子想出了注意。故选A。
48
【答案】A
【解析】细节理解题。根据They
pulled
down
a
tree
and
put
it
over
the
river
as
a
bridge.
他们推到了一棵树,把它当作桥放在河上。故选A。
49
【答案】B
【解析】推理判断题。结合上文But
you
can't
come
back,"shouted
the
monkey.The
fox
stopped
eating
and
looked
at
the
monkey
sadly.可知,树被冲走,狐狸没法过河,回不了对岸,所以很伤心,故选B。
50
【答案】C
【解析】主旨大意题。综合全文,这个故事告诉我们:一个人不能太自私,不能光考虑自己,也要考虑别人,为别人着想,不然没有好的结果,故选C。
第三节阅读选择根据表格内容,选择正确的答案
A
51.
Fangfang
wants
a
room
for
herself,how
much
should
she
pay?
A.
99
yuan
B.
1,200
yuan
C.
2,000
yuan
52.
Mr.Peng
is
a
driver.He
found
a
black
bag
with
a
mobile
phone
and
some
important
books
in
his
taxi
yesterday.I
think
he
should
call
.
A.
13908883210
B.
0743-8788345
C.
1590888453273.
53.
From
the
passage,we
can
know
.
A.
if
you
are
free
from
July
to
September,you
can
take
care
of
two
boys
B.
the
Zhangs
can
rent
a
single
apartment
to
live
C.
if
Mr.Tian
found
a
black
wallet,he
can
call
15908884532
54.
If
you
want
a
part-time
job,you
will
read
.
A.
Help
Wanted
B.
Lost
C.
For
Rent
55.
This
passage
is
probably
from
.
A.
a
novel
B.
a
book
C.
a
newspaper
51
【答案】B
【解析】细节理解题。根据Single
apartment
for
girls,
an
excellent
living
room
with
a
bedroom
and
a
bathroom.
1,200
yuan
a
month.
可知,芳芳要一个人住,因此租一个单身公寓就行了,因此她只要付1,200元就行。故选B。
52
【答案】C
【解析】细节理解题。根据A
black
bag
with
a
mobile
phone
and
some
important
books
was
lost
in
a
taxi.
If
you
find
it,
you
can
call
1590888453273.
一个装着手机和一些重要书籍的黑色袋子在出租车里丢了。如果你看到了,你可以打1590888453273。可知,彭先生是个司机。他昨天在出租车里发现了一个带手机的黑包和一些重要的书。我想他应该打1590888453273。联系失主。故选C。
53
【答案】A
【解析】细节理解题。根据If
you
are
free
to
look
after
two
boys
from
July
to
September,
please
call
0743-8888571.
如果您可以在7月至9月期间照顾两个男孩,请致电0743-8888571。可知,如果你从7月到9月有空,你可以照顾两个男孩。故选A。
54
【答案】A
【解析】细节理解题。A.
Help
Wanted工作招聘;B.
Lost寻物启事;C.
For
Rent出租。因此如果你想要找一份兼职工作,你可以阅读Help
Wanted的信息。故选A。
55
【答案】C
【解析】推理判断题。A.
a
novel一本小说;B.
a
book一本书;C.
a
newspaper一份报纸。这是有关三个信息的介绍,属于广告类,因此最有可能出现在报纸上。故选C。
B
摘录要点
根据短文内容,完成表格中所缺信息,每空不超过三个单词,
Mo
Ya,
Nobel
Prize
winner
in
literature
(文学)in
2012,
believes
his
success
comes
from
a
large
amount
of
reading.
Mo
was
born
into
a
farming
family
in
a
village
in
Shandong
Province.
Mo
left
school
at
the
age
of
12
and
started
to
work
in
the
fields.
Mo
was
tired
after
his
daily
hard
work,
but
he
was
always
hungry
for
books.
However,
there
were
very
few
books
in
the
village,
he
never
gave
up.
He
read
his
elder
brother's
textbooks
and
even
dictionaries.
He
helped
others
with
farm
work
in
exchange
for
books.
After
Mo
left
his
hometown
and
joined
the
army
in
1976,
he
began
to
read
widely,
including
works
by
Lu
Xun
and
many
other
famous
writers.
He
studied
from
these
writers
but
did
not
copy
them.
Instead,
he
developed
his
own
style.
Mo
Yan,
the
first
Chinese
Nobel
Prize
________56________in
literature
The
process
ofMo
Yan's
growth
He
was
born
in
a
village
and
his
parents
are
both
________57________.After
leaving
school
at
the
age
of
12,
he
was
always
________58________books.In
the
army,he
read
works
such
as
Lu
Xun's
and
other
famous
writers'
to
develop
his
own
_________59_________In
2012,
he
won
the
Nobel
Prize
for
literature.
His
success
comes
from
a
large
amount
of
________60________
56
【答案】winner
【解析】细节理解题。根据原文Mo
Yan,
Nobel
Prize
winner
in
literature
(文学)in
2012,
believes
his
success
comes
from
a
large
amount
of
reading.
2012年诺贝尔文学奖获得者莫言认为,他的成功来自于大量的阅读。因此中国第一位诺贝尔文学奖获得者是莫言。故答案为:winner。
57
【答案】farmers
【解析】细节理解题。根据Mo
was
born
into
a
farming
family
in
a
village
in
Shandong
Province.
莫出生在山东省一个村庄的一户农家。可知,他的父母都是农民。故答案为:farmers。
58
【答案】hungry
for
【解析】细节理解题。根据Mo
was
tired
after
his
daily
hard
work,
but
he
was
always
hungry
for
books.
莫言每天努力工作后很累,但他总是渴望书本。所以答案填:hungry
for。
59
【答案】style
【解析】细节理解题。根据He
studied
from
these
writers
but
did
not
copy
them.
Instead,
he
developed
his
own
style.
他向这些作家学习,但没有抄袭他们,而是发展了自己的风格。故答案为:style。
60
【答案】
reading
【解析】句意:2012年,他获得诺贝尔文学奖,他的成功来自于大量的阅读。根据Mo
Yan,
Nobel
Prize
winner
in
literature
(文学)in
2012,
believes
his
success
comes
from
a
large
amount
of
reading.
可知,莫言的成功来自于大量的阅读。故答案为:reading。
阅读简答。根据短文内容,回答下列问题。
On
May
5th,
2017,
at
Shanghai
Pudong
International
Airport,China's
first
large
homemade
jet
airliner(喷气式客机),
the
C919,
took
off
successfully
for
the
first
time.
It
has
taken
about
ten
years
for
the
scientists
and
researchers
to
make
this
Chinese
dream
come
true.
It's
a
pride
of
the
whole
nation.
So
far,
more
than
23
companies
have
already
ordered
570
C919
planes
from
China.
But
we
still
have
a
long
way
to
go
before
the
C919
carries
passengers
by
2020.
What’s
more,
China
is
working
on
the
new
high-speed
trains
with
the
highest
speed
of
400km/h.
It
will
be
ready
by
2020.Many
countries,
especially
the
ones
in
Central
Asia,
Southeast
Asia,
the
Middle
East
and
Eastern
Europe,
are
planning
to
build
high-speed
rail
lines
or
to
improve
their
railways
with
the
help
of
China.
China
has
made
great
progress
in
both
science
and
technology.
And
it
makes
a
great
contribution(贡献)to
humans,
too.
All
of
these
are
changing
the
daily
life
of
Chinese
people,
even
of
the
people
around
the
world.
61.
When
did
the
C919
take
off
successfully
for
the
first
time?
62.
How
long
has
it
taken
the
scientists
and
researchers
to
make
the
C919?
63.
How
many
companies
have
already
ordered
570
C919
planes
from
China?
64.
Are
many
countries
planning
to
improve
their
railways
with
the
help
of
China?
65.
What
fields
has
China
made
great
progress
in
according
to
the
passage?
61
【答案】On
May
5th,2017
【解析】细节理解题。根据On
May
5th,
2017,
at
Shanghai
Pudong
International
Airport,
China's
first
large
homemade
jet
airliner(喷气式客机),
the
C919,
took
off
successfully
for
the
first
time.
2017年5月5日,在上海浦东国际机场,中国第一架国产大型喷气式客机C919首次成功起飞。可知,C919首次成功起飞是2017年5月5日?所以答案为:On
May
5th,
2017.
62
【答案】Ten
years.
【解析】细节理解题。根据It
has
taken
about
ten
years
for
the
scientists
and
researchers
to
make
this
Chinese
dream
come
true.
科学家和研究人员花了大约十年的时间才实现这个中国梦。故答案为:Ten
years.
63
【答案】More
than
23
companies.
【解析】细节理解题。根据So
far,
more
than
23
companies
have
already
ordered
570
C919
planes
from
China.
到目前为止,已有超过23家公司从中国订购了570架C919飞机。所以答案为:More
than
23
companies.
64
【答案】Yes,
they
are.
【解析】细节理解题。根据Many
countries,
especially
the
ones
in
Central
Asia,
Southeast
Asia,
the
Middle
East
and
Eastern
Europe,
are
planning
to
build
high-speed
rail
lines
or
to
improve
their
railways
with
the
help
of
China.
许多国家,特别是中亚、东南亚、中东和东欧国家,正计划在中国的帮助下修建或改善其铁路。故答案为:Yes,
they
are.
65
【答案】Both
science
and
technology.
【解析】细节理解题。由句子China
has
made
great
progress
in
both
science
and
technology.
中国在科学和技术方面都取得了很大的进步。所以答案为:Both
science
and
technology.
六十五、益阳
III.阅读技能
A)选择
阅读下面三篇材料,从每题所给A、B、C三个选项中选出最佳答案。
A
Found
:Some
keys
and
a
red
box
are
in
Classroom
l.
There
is
an
eraser
and
a
blue
watch
in
the
box.Are
they
yours
Call
Laura
at
356-7788.
Art
ClubHave
nothing
to
do
after
work
Why
not
come
to
our
club
and
learn
to
draw
It’s
fun.
You
can
also
make
friends
here.
Call
Sally
at
345-1258.Time:
6:00
p.m.-8:00
p.m.
(From
Monday
to
Friday)
Teachers
WantedAre
you
a
teacher
Are
you
good
with
children
Can
you
volunteer
to
help
them
with
English
on
weekends
Come
to
Xinhua
School.
Call
Robert
at
378-5378.
Helping
DriveCan't
drive
after
drinking
I
can
help
you.
I
will
drive
you
home
and
keep
you
safe.
I'm
a
good
driver.
And
I
know
the
city
well.
Call
Bob
at
549-3582
at
any
time.
21.
What
color
is
the
watch
in
the
box
A.
Orange.
B.
Blue.
C.
Red.
22.
If
Amy
wants
to
learn
to
draw,
__________
can
help
her.
A.
Laura
B.
Sally
C.
Robert
23.
People
can
go
to
the
art
club
on
_______________.
A.
Friday
evening
B.
Saturday
evening
C.
Sunday
evening
24.
If
you
want
to
be
a
teacher
in
Xinhua
School,
you
can
call
_____________.
A.
356-7788
B.
345-1258
C.
378-5378
25.
Who
may
call
Bob
A.
A
person
who
drinks.
B.
A
person
who
wants
to
make
friends.
C.
A
person
who
helps
children
with
their
English.
21
【答案】B
【解析】细节理解题。根据There
is
an
eraser
and
a
blue
watch
in
the
box.一句可知,盒子里面的手表是蓝色的,故选B。
22
【答案】B
【解析】细节理解题。根据Call
Sally
at
345-1258.
拨打电话345-1258,呼叫萨利可知,可以向Sally求助,故选B。
23
【答案】A
【解析】细节理解题。根据Time:
6:00
p.m.-8:00
p.m.
(From
Monday
to
Friday)可知,美术俱乐部的时间从周一到周五的晚上6点到晚上8点,所以只有Friday
周五晚上开张,故选A。
24
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Call
Robert
at
378-5378.可知,拨打电话378-5378找Robert,故选C。
25
【答案】A
【解析】细节理解题。首先明确Bob为第四个广告中的人物,根据第四个广告第1句Can't
drive
after
drinking 酒后不能开车?以及整个广告的大意可知,喝过酒的人如果找代驾,可以给Bob打电话,故选A。
B
Ten
years
ago,
I
lost
my
job
in
Hangzhou.
I
had
to
move
to
Shanghai
to
find
another
job.
I
left
my
wife
and
children
behind.
I
missed
them
very
much,
so
I
went
home
on
weekends
to
see
them.
A
few
days
after
New
Year's
Day,
I
drove
my
old
car
back
to
Hangzhou.
On
the
way,
my
car
broke
down
(发生故障).
It
was
so
cold
and
I
didn't
know
what
to
do.
Suddenly,
a
young
man
drove
up.
He
tried
his
best
to
help
me
repair
the
car.
He
soon
got
it
started.
I
was
so
thankful
that
I
gave
him
all
the
money
in
my
purse,
but
he
refused.
Then
I
got
to
know
that
he
helped
the
drivers
in
trouble
on
the
road
every
weekend.
What
a
kind
man!
How
lucky
I
was
to
meet
him
in
my
life!
Many
years
later.
I
still
often
remember
that
great
man.
26.
Why
did
the
writer
move
to
Shanghai
ten
years
ago
A.
To
find
another
job.
B.
To
live
with
his
family.
C.
To
help
the
young
man.
27.
How
did
the
writer
go
back
to
Hangzhou
a
few
days
after
New
Year's
Day
A.
By
bus.
B.
By
train.
C.
By
car.
28.
The
writer
met
the
kind
man
most
probably
on
a
day
_____________.
A.
in
January
B.
in
May
C.
in
July
29.
What
did
the
young
man
help
the
writer
do
A.
Drive
the
car.
B.
Repair
the
car.
C.
Move
to
Shanghai.
30.
What's
the
writer's
attitude
(态度)
to
the
young
man
A.
Angry.
B.
Worried.
C.
Thankful.
26
【答案】A
【解析】细节理解题。根据第一段第2句I
had
to
move
to
Shanghai
to
find
another
job.可知,我去上海是为了找另一份工作,故选A。
27
【答案】C
【解析】细节理解题。根据第二段第1句A
few
days
after
New
Year's
Day,
I
drove
my
old
car
back
to
Hangzhou.可知,我是开车回杭州的,故选C。
28
【答案】A
【解析】推理判断题。根据第一句可知,我在新年后几天开车回杭州,根据常识可知,新年在1月,可推测可能在1月遇见这个年轻人,故选A。
29
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第二段He
tried
his
best
to
help
me
repair
the
car.可知,他尽最大努力帮助我修车,故选B。
30
【答案】C
【解析】细节理解题。根据第三段第一句I
was
so
thankful
that
I
gave
him
all
the
money
in
my
purse,
but
he
refused.可知,我非常感谢他,把钱包内的所有钱给他,但是他拒绝了。可知,我的应该是非常感激的,故选C。
C
Dust
storms
(沙尘暴)
appear
when
strong
wind
blows
and
dirt
from
a
dry
surface.
Strong
dust
storms
may
cause
deaths,
so
you
should
know
how
to
protect
yourself
from
dust
storms
when
Be
careful
of
dust
storm
warnings
Dust
storms
very
probably
happen
on
hot
summer
days,
and
it’s
not
safe
for
people
to
travel
during
this
period.
So
you
should
listen
to
the
local
TV
or
radio
before
travelling,
and
consider
changing
or
giving
up
your
trip
if
dust
storms
are
predicated.
(预测)
Be
prepared
If
you
are
in
a
place
where
storms
happen
often,
carry
a
mask
(面具)
to
keep
dust
and
dirt
away
from
your
face,
and
a
pair
of
glasses
to
protect
your
eyes.
Stay
inside
Do
not
move
around
when
a
dust
storm
comes,
as
you
will
not
be
able
to
see
hidden
(隐藏的)
dangers.
So
if
you're
in
a
house,
don't
go
out
and
just
stay
inside.
Protect
yourself
from
flying
objects
Cover
your
body
as
much
as
possible
in
a
dust
storm.
A
strong
wind
of
dust
storms
can
carry
heavy
objects,
so
you
should
try
to
stay
low,
and
close
to
the
ground,
and
protect
your
head
with
your
arms
or
a
backpack.
31.
What
should
you
do
before
you
travel
according
to
the
passage
A.
Pack
your
backpack.
B.
Bring
some
money
with
you.
C.
Listen
to
the
local
TV
or
radio.
32.
We
can
learn
from
the
passage
that
____________________.
A.
it
is
Safe
to
travel
on
hot
summer
days
B.
people
should
stay
inside
when
a
dust
storm
comes
C.
a
strong
wind
of
dust
storms
can
't
carry
heavy
objects
33.
Which
of
the
following
may
NOT
be
needed
when
you
meet
a
dust
storm
A.
A
knife.
B.
A
mask.
C.
A
pair
of
glasses.
34.
The
underlined
word
"dirt"
mentioned
in
the
first
paragraph
means
______________.
A.
烂泥
B.
尘土
C.
丑闻
35.
What
is
the
main
idea
of
this
passage
A.
How
to
predict
dust
storms.
B.
How
to
reduce(减少)dust
storms.
C.
How
to
protect
yourself
from
dust
storms.
31
【答案】C
【解析】细节理解题。根据So
you
should
listen
to
the
local
TV
or
radio
before
travelling,可知,旅行前要听当地电视或者收音机。了解天气,故选C。
32
【答案】B
【解析】细节理解题。根据第四段So
if
you're
in
a
house,
don't
go
out
and
just
stay
inside.可知,短文中作者主张在沙尘暴到来时,人们应该待在室内,故选B。
33
【答案】A
【解析】细节理解题。第三段If
you
are
in
a
place
where
storms
happen
often,
carry
a
mask
(面具)
to
keep
dust
and
dirt
away
from
your
face,
and
a
pair
of
glasses
to
protect
your
eyes.提到了携带面具和墨镜,没有提到小刀,故选A。
34
【答案】B
【解析】词义猜测题。根据第一段第1句Dust
storms
(沙尘暴)
appear
when
strong
wind
blows
and
dirt
from
a
dry
surface.可知,沙尘暴是大风刮起干燥地表尘土时出现的,故选B.
35
【答案】C
【解析】主旨大意题。根据第一段Strong
dust
storms
may
cause
deaths,
so
you
should
know
how
to
protect
yourself
from
dust
storms
when,并分析短文内容可知,介绍了人们在沙尘暴到来时如何保护自己,故选C。
B)
摘录
阅读下面的材料,然后在表格中完成内容摘要,每空不超过三个单词。
Soccer
is
much
loved
by
people
all
over
the
world.
Nowadays,
our
country
is
taking
action
to
get
soccer
games
to
enter
schools.
For
the
activity
"Soccer
Enters
School",
different
people
have
different
opinions.
Some
people
think
this
activity
is
good
for
students.
It
helps
them
become
better
and
stronger.
It
not
only
can
help
students
improve
their
psychological
quality(心理素质)but
also
can
develop
the
spirit
of
team
work.
Especially
for
some
students.
they
may
have
a
chance
to
become
professional
soccer
players
and
play
an
important
part
in
China's
soccer
field.
Other
people
think
this
activity
will
take
up
plenty
of
time
of
students
and
get
in
the
way
of
their
study.
Sometimes
it's
dangerous
because
they
may
get
hurt
while
playing
soccer.
What's
more,
it's
hard
to
become
a
professional
soccer
player.
Each
coin
has
two
sides.
What
about
your
idea
Soccer
Enters
School
Our
country
____36____
to
get
soccer
games
to
enter
schools.
Differentopinions
Pros
Become
better
and
stronger.
___37___
psychological
quality.
Develop
the
____38____
of
teamwork.
Help
to
become
professional
soccer
players.
Cons
Take
up
___39___
time
of
students.
Be
____40____
because
they
may
get
hurt..
Be
hard
to
become
professional
soccer
players.
36
【答案】
is
taking
action
【解析】细节理解题。根据第一段Nowadays,
our
country
is
taking
action
to
get
soccer
games
to
enter
schools.可知,我们的国家在采取措施让足球进校园,故填is
taking
action。
37
【答案】Improve
【解析】细节理解题。根据第二段第4句It
not
only
can
help
students
improve
their
psychological
quality(心理素质)but
also
can
develop
the
spirit
of
team
work.
可知,正方观点认为足球有助于改善身体素质,故填improve。
38
【答案】spirit
【解析】细节理解题。根据第二段的It…but
also
can
develop
the
spirit
of
team
work.
可知,足球还能培养合作精神,故填spirit。
39
【答案】plenty
of
【解析】细节理解题。根据第三段第1句Other
people
think
this
activity
will
take
up
plenty
of
time
of
students可知,反对者认为足球占据学生大量学习时间,故填plenty
of。
40
【答案】dangerous
【解析】细节理解题。根据第三段第2句Sometimes
it's
dangerous
because
they
may
get
hurt
while
playing
soccer.可知,反对者认为踢球时,学生可能受伤,所以
觉得是危险的,故填dangerous。
C)简答
阅读下面的短文,然后根文内答问题。
Aron
Ralston
is
an
American
man.
He
is
interested
in
mountain
climbing.
He
is
used
to
taking
risks,
and
there
were
many
times
when
Aron
almost
lost
his
life
because
of
accidents.
On
April
26,
2003,
when
he
climbed
in
Utah,
he
found
himself
a
very
dangerous
situation.
He
struggled
(抗争)
and
fought
for
five
days.
At
last,
he
saved
his
own
life
but
lost
his
right
arm.
Even
after
this
experience,
he
kept
on
climbing
mountains.
He
also
wrote
a
famous
book
with
a
single
arm.
Aron's
story
tells
us
never
to
give
up.
Every
person
has
a
dream.
It
makes
us
do
what
we
are
doing,
because
it's
what
we
believe
in.
And
everyone
has
moments
when
life
seems
too
hard,
but
never
stop
going
like
Aron.
Our
biggest
enemies
are
hiding
in
us-laziness(懒惰)
and
doubt.
We
should
be
warriors
(勇士)
of
our
dreams
and
goals
and
we
should
keep
on
fighting
for
them.
41.
What
is
Aron
interested
in
_________________________________________________________________________
42.
When
did
Aron
climb
in
Utah
_________________________________________________________________________
43.
How
long
did
Aron
struggle
to
save
his
life
in
Utah
_________________________________________________________________________
44.
Did
Aron
keep
on
climbing
mountains
after
the
serious
accident
_________________________________________________________________________
45.
What
are
the
biggest
enemies
hiding
in
us
_________________________________________________________________________
41.
【答案】He/
Aron
is
interested
in
mountain
climbing.
/Mountain
climbing.
【解析】细节理解题。根据第一段第2句He
is
interested
in
mountain
climbing.可知,他对登山感兴趣。
42.
【答案】On
April
26,
2003./
On
April
26,2003,when
he
climbed
in
Utah,
he
found
himself
in
a
very
dangerous
situation.
【解析】细节理解题。根据第一段On
April
26,
2003,
when
he
climbed
in
Utah,
he
found
himself
a
very
dangerous
situation.可知,他登山发现自己处于危险,是在2003年4月26日。
43.
【答案】For
five
days./
Five
days√He
struggled
(and
fought)
for
five
days.
【解析】细节理解题。根据第一段He
struggled
(抗争)
and
fought
for
five
days.可知,他斗争了5天。
44.
【答案】Yes,
he
did.
【解析】细节理解题。根据第一段倒数第2句Even
after
this
experience,
he
kept
on
climbing
mountains.可知,经历事故后,他继续登山,所以是肯定回答。
45.
【答案】Laziness
and
doubt/
They
are
laziness
and
doubt/
Our
biggest
enemies
are
hiding
in
us-
laziness
and
doubt.
【解析】根据第二段倒数第2句Our
biggest
enemies
are
hiding
in
us-laziness(懒惰)
and
doubt.可知,我们的最大敌人是懒惰和怀疑。
六十六、郴州
第一节
阅读选择
阅读下面的材料,
从每题所给的A.B、C三个选项中,
选出最佳选项回答问题或完成句子。
A
阅读下面的图表,
完成41-43小题。
Shopping
Guide
in
Jixang
Hypermarket
5F
Restaurant,
Tea
house,
Coffee
house,
Cinema
4F
Children's
clothing,
Children's
pleasure
ground
3F
Men's
clothing,
Sports
clothing
2F
Women's
clothing
1F
Fruits,
vegetables,
meat,
eggs,
drinks,
cooked
food,
etc
Business
hours:
Weekdays:
8:00
a.m-
9:30
p.mWeekends:
8:30
a.m.-
10:00
p.m
21.
You
can
buy
a
shirt
for
your
father
on
_________
A.
the
third
floor
B.
the
fourth
floor
C.
the
fifth
floor
22.
According
to
the
guide,
you
can
go
shopping
at
_________on
weekends
A.
8:00
a.m.
B.
9:30
p.m.
C.
10:30
p.m.
21.
【答案】A
【解析】细节理解。根据文中3F
Men's
clothing,
Sports
clothing可知,在第三层可以给父亲买衬衫。故选A。
22.
【答案】B
【解析】细节理解。根据文中Business
hours:
Weekdays:
8:00
a.m-
9:30
p.m;Weekends:
8:30
a.m.-
10:00
p.m可知,在周末下午9点半可以购物。根据题意,故选B。
阅读下面的图表,
完成43--45小题。
Huawei
has
announced
today
that
smartphone
sales
abroad
in