专题37
阅读理解四
(解析版)
八十五、沈阳
阅读短文,然后根据其内容从A、B、C、D中选出最佳选项。
A
Antibiotic
Gream(消炎药膏)
uses:
cream
to
treat
pain
and
infection(感染)from
small
burn
on
skin.
26.
Where
can
we
use
the
cream
on
our
bodies
A.
In
eyes.
B.
On
skin.
C.
On
teeth.
D.
On
hair.
27.
We
should
visit
if
we
have
serious
burns.
A.
a
dentist
B.
a
reporter
C.
a
doctor
D.
a
nurse
28.
How
many
times
a
day
do
we
put
the
cream
on
the
burn
at
least
A.
Two
B.
Three
C.
Four.
D.
Five.
29.
Which
of
the
following
statements
about
the
Antibiotic
Cream
is
true
A.
It
is
only
used
on
face
B.
It
can
be
eaten
as
food.
C.
It
is
best
for
pregnant
women.
D.
It
must
be
kept
at
room
temperature.
26.
【答案】B
【解析】题意:我们可以在身体的哪个部位使用这种消炎药膏 考查细节理解。根据Use
on
skin
only.可知仅用于皮肤,故选B。
27.
【答案】C
【解析】题意:如果我们有严重烧伤,我们应该去看医生。考查细节理解。根据Visit
a
doctor
if
you
have
serious
burns.可知选C。
28.
【答案】A
【解析】题意:我们每天至少要在烧伤处涂几次消炎药膏 考查数字理解。根据Put
the
cream
on
the
burn
twice
or
three
times
a
day.
一天两到三次,可知至少2次,故选A。
29.
【答案】D
【解析】题意:关于消炎药膏,下列哪个陈述是正确的 考查细节判断。A.
仅用于面部;根据Use
on
skin
only.可知说法错误。B.
它可以当食物吃;根据uses:
cream
to
treat
pain
and
infection(感染)from
small
burn
on
skin.可知说法错误。C.
对孕妇最好;根据If
you
are
pregnant,
ask
a
doctor
before
use可知说法错误。D.
必须在室温下保存;根据生活常识可知说法正确。综合以上分析,故选D。
B
Most
people
are
afraid
of
sharks,but
they
usually
do
not
know
very
much
about
them.For
example,there
are
350
types
of
sharks,and
all
of
them
are
meat
eaters.Some
sharks
are
very
big.
The
whale
shark
is
50
to
60
feet
long.But
some
sharks
are
very
small.The
dwarf(侏儒)shark
is
only
6
inches(英寸)long.Sharks
are
100
million
years
old.In
fact,they
lived
at
the
same
time
as
dinosaurs.Today,sharks
live
in
every
ocean
on
the
earth,but
most
sharks
live
in
warm
water.They
keep
the
oceans
clean
because
they
eat
sick
fish
and
animals.Most
sharks
have
four
to
six
rows
of
teeth.When
a
shark's
tooth
falls
out,another
tooth
moves
in
from
behind.Sharks
do
not
have
ears.
However,they
"hear"
sounds
and
movements
in
the
water.
Any
sound
or
movement
makes
the
water
vibrate.
This
helps
sharks
find
food.
Sharks
use
their
large
eyes
to
find
food,too.
Most
sharks
see
best
in
low
light.
They
often
hunt
for
food
at
dawn(黄昏),in
the
evening,or
in
the
middle
of
the
night.
Scientists
want
to
learn
more
about
sharks
for
several
reasons.
For
example,cancer(癌症)is
common
in
many
animals,including
people.
However,it
is
rare(罕见的)in
sharks.
Scientists
want
to
find
out
why
sharks
almost
never
get
cancer.
Maybe
this
information
can
help
people
prevent
cancer,too.
30.
According
to
the
text,most
sharks
live_____.
A.
in
very
deep
water
B.
in
warm
water
C.
near
the
surface
of
the
ocean
D.
in
cold
water
31.
Sharks
keep
the
oceans
clean
because
they_____.
A.
do
well
in
cleaning
water
B.
eat
sick
fish
and
animals
C.
can
get
cancer
like
human
D.
can
produce
a
kind
of
chemical
32.
What
does
the
underlined(划线的)word
"vibrate"
mean
in
Chinese?
A.
振动
B.
停止
C.
变清澈
D.
变浑浊
33.
According
to
the
text,
we
know
______.
A.
the
whale
shark
is
50
to
60
feet
long
B.
the
dwarf
shark
is
only
6
feet
long
C.
sharks
and
dinosaurs
lived
in
different
times
D.
sharks
only
use
large
eyes
to
find
food
30.
【答案】B
【解析】题意:根据课文,大多数鲨鱼生活在暖水中。考查细节理解。根据Today,
sharks
live
in
every
ocean
on
the
earth,
but
most
sharks
live
in
warm
water.可知大多数鲨鱼生活在温暖的水中,故选B。
31.
【答案】B
【解析】题意:鲨鱼能保持海洋清洁是因为它们吃生病的鱼和动物。考查细节理解。根据They
keep
the
oceans
clean
because
they
eat
sick
fish
and
animals.可知他们吃生病的鱼和动物来保持海洋清洁,故选B。
32.
【答案】A
【解析】题意:划线词"vibrate"在中文里是什么意思?考查词义理解。make使/让,使役动词,make
sb.
do让某人做某事;根据they
"hear"
sounds
and
movements
in
the
water.
Any
sound
or
movement
makes
the
water
vibrate.可知任何声音或运动都会使水振动,BCD三项不合句意,故选A。
33.
【答案】A
【解析】题意:根据课文,我们知道鲸鲨有50到60英尺长。考查细节判断。根据第二段The
whale
shark
is
50
to
60
feet
long.
But
some
sharks
are
very
small.
The
dwarf
shark
is
only
6
inches
long.
Sharks
are
100
million
years
old.
In
fact,
they
lived
at
the
same
time
as
dinosaurs.和第三段Any
sound
or
movement
makes
the
water
vibrate.
This
helps
sharks
find
food.
Sharks
use
their
large
eyes
to
find
food,
too.可知BCD三项和短文描述不符,the
whale
shark
is
50
to
60
feet
long说法正确,故选A。
C
The
engine
of
a
giant
ship
broke
down,so
the
ship
lost
its
power.The
owner
of
the
ship
was
very
worried.The
owner
of
the
ship
was
very
worried.He
sent
for
one
expert
after
another,but
none
of
them
could
figure
out(弄清楚)how
to
fix
the
engine.Then
an
old
man
who
had
been
fixing
ships
since
he
was
young
was
brought
in.
The
old
man
carried
a
large
bag
of
tools
with
him.When
he
arrived,he
went
to
work
immediately.He
examined
the
engine
very
carefully,from
top
to
bottom,The
owner
of
the
ship
stood
there,watching
the
old
man's
every
move.After
looking
things
over,the
old
man
reached
into
his
bag
and
pulled
out
a
small
hammer(锤子).He
tapped(敲打)something
gently.The
engine
started
back
up
at
once.He
then
put
his
hammer
away
carefully.The
engine
was
fixed.
A
week
later,the
owner
of
the
ship
received
a
bill
from
the
old
man
for
$
10,000.
"What?!"the
owner
shouted,"He
hardly
did
anything."
So
he
wrote
the
old
man
a
note
saying,Please
send
me
an
itemized(逐条记录的)bill.
The
man
sent
a
bill
that
read:Tapping
with
a
hammer-$2
Knowing
where
to
tap-$9,998
Effort(努力)is
important,but
knowing
where
to
put
the
effort
in
your
life
is
more
important.
34.
How
did
the
owner
of
the
ship
feel
when
the
engine
broke
down?
A.
Excited
B.
Worried
C.
Tired
D.
Interested
35.
After
pulling
out
a
small
hammer,the
old
man______.
A.
looked
things
over
rapidly
B.
reached
into
his
bag
secretly
C.
tapped
something
gently
D.
put
his
hammer
away
carefully
36.
According
to
the
itemized
bill,
knowing
where
to
tap
cost.
A.
$10,000
B.
$9,998
C.
$9996
D.
$237.
37.
What's
the
main
idea
of
the
text
A.
Effort
is
very
important
when
you
are
in
trouble.
B.
Fixing
the
engine
of
a
giant
ship
costs
too
much.
C.
Putting
the
effort
in
the
right
place
is
more
important.
D.
Losing
the
engine
s
power
is
the
reason
for
asking
for
help.
34.
【答案】B
【解析】题意:当引擎出故障时,船主有什么感觉 考查细节理解。根据The
owner
of
the
ship
was
very
worried.可知当引擎出故障时船主非常担心,故选B。
35.
【答案】C
【解析】题意:老人拿出一把小锤子,轻轻地敲了敲什么东西。考查细节理解。根据After
looking
things
over,the
old
man
reached
into
his
bag
and
pulled
out
a
small
hammer.
He
tapped
something
gently.可知老人用小锤子轻轻地敲了敲什么东西,故选C。
36.
【答案】B
【解析】题意:根据明细账单,知道从哪里下手-
9998美元。考查细节理解。根据The
man
sent
a
bill
that
read:…Knowing
where
to
tap-$9,998可知选B。
37.
【答案】C
【解析】题意:课文的大意是什么 考查主旨理解。根据Effort
is
important,but
knowing
where
to
put
the
effort
in
your
life
is
more
important.(努力是很重要的,但知道在生活中把努力放在哪里更重要)可知把努力放在正确的地方更重要,故选C。
D
第二部分
非选择题(四大题)
四、回答问题
阅读短文,然后根据内容回答所提问题。
DumplingsYou
need:wrappers(饺子皮)vegetablesbeefsaltSteps1.Put
beef
in
a
bowl.2.Cut
the
vegetables
into
small
pieces
with
a
knife.3.Add
the
vegetables
to
the
beet
.
Then
add
a
little
oil
and
salt.4.Mix
with
chopsticks.5.Put
a
spoonful
of
filing(馅)in
a
wrapper
and
told
the
wrapper
around
it.6.Put
the
dumplings
in
the
boiling
water7.Take
the
dumplings
out
when
they
float(漂浮)to
the
surface.8.Put
the
dumplings
on
a
plate.
38.
Is
the
text
above
a
menu
39.
Besides
the
vegetables,what
else
do
you
add
to
the
beef
40.
How
do
you
mix
the
filing
41.
When
do
you
take
the
dumplings
out
42.
Where
do
you
put
the
dumplings
at
last
38.
【答案】No./No,it
isn't
【解析】题意:上面的文字是菜单吗 考查文意理解。根据短文内容可知介绍的是制作水饺的材料和步骤,本题说法错误,故填No./No,it
isn't.。
39.
【答案】
A
little
oil
and
salt./Oil
and
salt.
【解析】题意:除了蔬菜之外,还有什么要添加到牛肉里 考查细节理解。根据Add
the
vegetables
to
the
beet
.
Then
add
a
little
oil
and
salt.可知填A
little
oil
and
salt./Oil
and
salt.。
40.
【答案】With
chopsticks./By
using
chopsticks.
【解析】题意:你怎样把饺子馅混在一起 考查细节理解。根据Mix
with
chopsticks.可知填With
chopsticks./By
using
chopsticks.。
41.
【答案】When
they
float
to
the
surface.
【解析】题意:什么时候把饺子捞出来 考查细节理解。根据Take
the
dumplings
out
when
they
float
to
the
surface可知填When
they
float
to
the
surface.。
42.
【答案】On
a
plate.
【解析】题意:最后把饺子放在哪里 考查细节理解。根据Put
the
dumplings
on
a
plate.可知填On
a
plate.。
八十六、铁岭
Ⅳ.阅读理解
根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案。
Passage
1
How
many
of
us
have
reached
into
our
drawer(抽屉)and
pulled
out
socks
that
didn't
match Will
you
throw
them
away
like
most
girls
or
try
to
reuse
them
The
story
of
Carly
and
Charley
may
help
you.
Carly
and
Charley
are
the
girls
who
often
lose
their
socks.At
first,they
just
matched
different
colors
or
styles
like
some
other
girls.But
most
of
the
time,
these
socks
couldn't
match
their
clothes.So
they
came
up
with
an
idea
and
started
Odd
Sox:they
collected
these
socks
and
gave
them
away
to
homeless
people.But
the
problem
wasn't
solved.They
still
had
missing
socks
until
they
realized
that
they
could
make
a
business
out
of
it.So
they
set
up
Single
Sox:the
girls
sell
socks
in
packs(包)of
three
so
you
can
mix
and
match
as
you
wish.Each
pack
is
super
colorful
and
super
inspiring(激励人心的)—Carly
and
Charley
have
written
words
on
every
sock
to
encourage
girls
to
celebrate
their
differences.
And
they
carry
on
the
tradition
of
giving
back—for
every
pair
of
socks
sold,they
give
away
a
pair
to
those
in
need.
Nothing
is
a
waste
if
you
have
a
creative
mind.
31.
Carly
and
Charley
set
up
Odd
Sox
and
gave
away
the
socks
to
.
A.
sick
children
B.
disabled
women
C.
poor
students
D.
homeless
people
32.
The
words
on
the
socks
are
to
encourage
girls
to
their
differences.
A.
match
B.
shout
C.
reach
D.
celebrate
33.
The
underlined
words
“carry
on”
in
the
third
paragraph
probably
mean
.
A.
continue
B.
compare
C.
connect
D.
control
34.
The
correct
order
of
the
following
is
.
①started
Odd
Sox.
②carry
on
the
tradition
of
giving
back
③set
up
Single
Sox
④
matched
different
socks
A.
①③④②
B.
①③②④
C.
④①③②
D.
④②①③
35.
The
passage
is
mainly
about
how
to
.
A.
collect
different
ideas
B.
buy
all
kinds
of
socks
C.
put
things
to
good
use
D.
throw
away
the
waste
31.
【答案】D
【解析】题意:卡莉和查理制作Odd
Sox,把袜子送给无家可归的人。考查细节理解。根据they
collected
these
socks
and
gave
them
away
to
homeless
people.可知他们把这些袜子收集起来送给无家可归的人,故选D。
32.
【答案】D
【解析】题意:袜子上的字眼是为了鼓励女孩们庆祝她们的差异。考查细节理解。A.
比赛;B.
大喊;C.到达;D.
庆祝。根据Carly
and
Charley
have
written
words
on
every
sock
to
encourage
girls
to
celebrate
their
differences.可知在每只袜子上都写了文字,鼓励女孩们庆祝她们的不同,故选D。
33.
【答案】A
【解析】题意:第三段划线的“carry
on”可能是“
”的意思。考查词义理解。破折号起解释说明的作用,根据—for
every
pair
of
socks
sold,they
give
away
a
pair
to
those
in
need.可知“carry
on”的意思是“延续”,continue符合句意,故选A。
34.
【答案】C
【解析】题意:下面的正确顺序是
。考查细节排序。①开始Odd
Sox;②继承回馈的传统;③制作单袜Single
Sox;④匹配不同的袜子。根据短文内容,可知起初只是搭配不同的颜色或风格,然后开始制作Odd
Sox,但是仍然缺袜子所以她们制作单袜,成功后她们每卖出一双袜子就赠送一双给需要的人。④①③②顺序正确,故选C。
35.
【答案】C
【解析】题意:这篇文章主要是关于如何把东西用好。考查主旨理解。A.
收集不同的想法;B.
购买各种袜子;C.
把东西好好利用;D.
扔掉废物。根据Will
you
throw
them
away
like
most
girls
or
try
to
reuse
them
The
story
of
Carly
and
Charley
may
help
you.可知本文以袜子为例讲的是如何重新使用日常用品,put
things
to
good
use符合文意,故选C。
Passage
2
There
are
many
wonderful
literature
works(文学作品)in
the
world,they
are
still
popular
after
so
many
years.
Robinson
Crusoe
is
one
of
the
most
famous
adventure(探险)novels
in
England.
It
was
written
by
Daniel
Defoe,an
English
novelist.
The
novel
has
been
popular
for
centuries.
The
main
character
in
it
is
an
Englishman
named
Robinson
Crusoe.
It
tells
about
his
adventure
on
a
desert
island
after
his
ship
was
broken
in
a
terrible
storm.
He
is
a
hero
fighting
against
nature
and
human
fate(命运).
He
is
one
of
the
most
successful
characters
in
English
novels.
Alice's
Adventures
in
Wonderland
is
a
work
of
children's
literature
by
a
British
writer,Lewis
Carroll.
It
tells
the
story
of
a
girl
named
Alice
who
falls
down
a
rabbit—hole
into
a
wonderland.
Many
strange
things
happen
to
her
and
she
also
meets
many
playing
cards
and
creatures(生物)that
can
talk.
Finally,she
finds
everything
is
just
a
part
of
a
wonderful
dream.
Harry
Potter
is
a
set
of
fantasy(魔幻的)novels
written
by
the
British
author
J.K.Rowling.
She
was
born
on
July
30,1965.
The
success
of
the
novels
has
made
her
the
most
highly—paid
novelist
in
history.
The
idea
for
Harry
Potter
came
to
her
in
1990
during
a
train
ride.
The
story
is
about
seven
years'
life
of
an
orphan
(孤儿)Potter
who
learns
magic.
There
are
seven
books
in
total.
36.
Robinson
had
his
adventure
▲
.
A.
on
the
ship
B.
on
a
desert
island
C.
in
the
forest
D.
along
the
river
37.
According
to
the
passage,
▲
is
a
man
who
is
fighting
against
nature
and
fate.
A.
Robinson
Crusoe
B.
Daniel
Defoe
C.
Harry
Potter
D.
Lewis
Carroll
38.
In
fact,Alice's
Adventures
in
Wonderland
is
a
story
of
a
▲
A.
real
adventure
B.
magical
boy
C.
terrible
experience
D.
wonderful
dream
39.
We
can
know
that
has
been
the
most
highly—paid
novelist
in
history.
A.
Hemingway
B.
J.
K.
Rowling
C.
Lewis
Carroll
D.
Alice
40.
Which
is
NOT
mentioned
in
the
passage
A.
Adventure
novels.
B.
Fantasy
novels.
C.
Children's
literature.
D.
Historical
novels.
36.
【答案】B
【解析】题意:鲁滨逊在荒岛上冒险。考查细节理解。根据It
tells
about
his
adventure
on
a
desert
island
after
his
ship
was
broken
in
a
terrible
storm
.可知鲁滨逊漂流到了一个荒岛上,故选B。
37.
【答案】A
【解析】题意:根据文章,鲁滨逊·克鲁索是一个与自然和命运作斗争的人。考查细节理解。根据第一则的简介He
is
a
hero
fighting
against
nature
and
human
fate.可知鲁滨逊是一个与自然和人类命运抗争的英雄,故选A。
38.
【答案】D
【解析】题意:事实上,《爱丽丝漫游奇境记》是一个关于美好的梦的故事。考查细节理解。根据Finally,she
finds
everything
is
just
a
part
of
a
wonderful
dream.可知最后爱丽丝发现一切只是一个美妙的梦想的一部分,故选D。
39.
【答案】B
【解析】题意:我们可以知道,J.K.罗琳是历史上报酬最高的小说家。考查细节判断。根据第三则The
success
of
the
novels
has
made
her
the
most
highly-paid
novelist
in
history.可知小说《哈利·波特》的成功使J.K.罗琳成为历史上收入最高的小说家,故选B。
40.
【答案】D
【解析】题意:这篇文章没有提到什么?考查细节判断。A.
冒险小说。B.
魔幻小说。C.
儿童文学。D.
历史小说。根据表格内容可知介绍了三个:《鲁宾逊漂流记》是冒险小说,《爱丽丝漫游奇境记》是儿童文学,而《哈利 波特》是魔幻小说,并没有提到历史小说,故选D。
Passage
3
Are
you
angry
by
the
noise
of
your
alarm
clock
every
morning
Still
feel
sleepy
after
getting
up
Now,you
can
say
goodbye
to
that
annoying
alarm
clock,you
needn't
hear
its
unpleasant
noise
every
morning.
The
Glow
pillow
(发光枕)can
wake
you
up
with
soft
LED
lights.
The
lights
produce
the
brightness
over
40
minutes
just
like
the
sunrise.
The
pillow
is
taking
the
place
of
the
traditional
alarm
clock.
It
was
designed
(设计)by
Eoin
McNally
and
Ian
Walton
to
be
against
the
pressures
of
a
"24
hour"
lifestyle.
The
pillow
uses
a
kind
of
LED
material
below
the
surface.
It
wakes
the
user
up
with
light.
The
material
can
also
show
the
time
on
the
pillow's
surface,and
it
is
perfect
for
those
who
sleep
with
their
heads
completely
buried(埋)face
down
into
the
pillow
40
minutes
before
the
pre-set(预设)alarm
time,the
pillow
begins
to
glow
and
gently
brings
the
user
out
of
sleep.
The
natural
waking
process
helps
to
set
"body
clock"
and
makes
people
build
a
healthy
sleep-and-wake
habit
slowly.
41.
The
noise
of
the
alarm
clock
makes
people
▲
.
A.
angry
B.
relaxed
C.
happy
D.
excited
42.
The
pillow
wakes
people
up
with
▲
A.
smell
B.
sound
C.
light
D.
touch
43.
The
Glow
Pillow
can
take
the
place
of
▲
.
A.
LED
lights
B.
the
alarm
clock
C.
the
sunrise
D.
people
44.
The
waking
process
is
helpful
to
▲
.
A.
be
against
the
pressures
B.
bury
their
faces
C.
build
a
healthy
habit
fast
D.
set
“body
clock”
45.
Which
is
the
best
title
for
this
passage
A.
Body
clock
is
useful
to
people
B.
Glow
Pillow
brings
you
out
of
sleep
C.
Two
men
created
a
new
product
D.
A
new
kind
of
LED
lights
wakes
you
up
41.
【答案】
【解析】题意:闹钟的声音使人生气。考查细节理解。根据Now,you
can
say
goodbye
to
that
annoying
alarm
clock,
you
needn't
hear
its
unpleasant
noise
every
morning.可知闹钟的声音使人愤怒,故选A。
42.
【答案】C
【解析】题意:枕头用光把人叫醒。考查细节理解。根据The
Glow
pillow
can
wake
you
up
with
soft
LED
lights.可知发光枕可以用柔和的LED灯把你叫醒,故选C。
43.
【答案】B
【解析】题意:发光枕可以代替闹钟。考查细节理解。根据The
pillow
is
taking
the
place
of
the
traditional
alarm
clock.可知枕头正在取代传统的闹钟,故选B。
44.
【答案】D
【解析】题意:唤醒过程有助于设置“生物钟”。考查细节理解。根据The
natural
waking
process
helps
to
set
"body
clock"可知自然的唤醒过程有助于设置“生物钟”,故选D。
45.
【答案】B
【解析】题意:这篇文章的最佳标题是什么?考查标题归纳。根据Now,
you
can
say
goodbye
to
that
annoying
alarm
clock,
you
needn't
hear
its
unpleasant
noise
every
morning.
The
Glow
pillow
can
wake
you
up
with
soft
LED
lights.可知短文介绍的是能够唤醒人起床的发光枕,Glow
Pillow
brings
you
out
of
sleep符合文意,故选B。
Passage
4
Maybe
we
three
were
the
most
unlucky
graduates
in
our
school
history.I'l
never
forget
the
day
when
we
had
our
graduation
ceremony(毕业典礼).
I
was
known
for
being
careless.
I
often
fell
down
for
no
reason.Since
I
fell
off
the
stage(舞台)during
my
Primary
Graduation
Ceremony,my
family
bet(打赌)that
I
would
fall
down
again
during
my
next
graduation
ceremony.
The
day
came
so
quickly.This
time,I
proudly
made
it
through
the
whole
ceremony
without
falling...but
I
knocked
over
the
whole
backdrop
(背景板)used
to
take
pictures
for
graduates!
I
felt
so
embarrassed
(尴尬的)the
whole
morning.
My
friend
Julia
was
even
more
embarrassed.
When
she
together
with
all
the
graduates
was
sitting
quietly
in
the
hall
at
eight
in
the
morning,she
didn't
expect
her
father
to
come
to
attend
her
ceremony
because
he
was
really
busy
then.
The
hall
was
very
quiet
and
you
could
even
hear
a
pin(针)drop
on
the
ground.
When
all
of
a
sudden,out
of
the
silence,she
heard
“Hey,Julia!”Everyone
in
the
hall
looked
behind
and
found
Julia's
father,with
a
camera
in
his
hand,smiling
at
her!
Tiffany
was
the
most
beautiful
girl
of
us
three.
She
loved
all
kinds
of
dresses.
On
that
day,she
dressed
herself
beautifully
and
wanted
to
have
some
beautiful
photos
.Unluckily,
it
was
one
of
the
windiest
days
of
our
life.The
wind
blew
her
beautiful
dress
up
in
front
of
the
whole
graduate
class!She
didn't
know
whether
to
cry
or
laugh.
Lucky Unlucky So
lucky!
All
of
these
became
the
unforgettable
part
of
our
life!
46.
The
writer
was
very
▲
in
her
daily
life.
A.
careless
B.
careful
C.
friendly
D.
lazy
47.
Julia's
father
▲
at
the
graduation
ceremony.
A.
sat
quietly
in
his
seat
B.
was
busy
with
his
work
C.
took
pictures
for
her
D.
dropped
a
pin
on
the
ground
48.
This
story
happened
on
a
▲
morning.
A.
cloudy
B.
windy
C.
sunny
D.
rainy
49.
Tiffany
was
embarrassed
because
▲
that
day.
A.
she
fell
off
the
stage
B.
she
didn't
have
beautiful
dresses
C.
her
dress
was
blown
up
D.
her
photos
weren't
unforgettable
50.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
The
girls
weren't
in
the
same
school.
B.
The
writer
knocked
over
the
backdrop.
C.
Julia
knew
that
her
father
would
come.
D.
Tiffany
loved
all
kinds
of
shoes.
46.
【答案】A
【解析】题意:这位作者在日常生活中很粗心。考查细节归纳。A.
粗心的;B.
小心的;C.
友好的;D.
懒惰的。根据I
was
known
for
being
careless.可知“我”是个很粗心的人,故选A。
47.
【答案】C
【解析】题意:茱莉亚的父亲在毕业典礼上为她拍照。考查细节理解。根据Everyone
in
the
hall
looked
behind
and
found
Julia's
father,with
a
camera
in
his
hand,smiling
at
her!可知父亲在为她拍照,故选C。
48.
【答案】B
【解析】题意:这个故事发生在一个刮风的早晨。考查细节推断。根据The
wind
blew
her
beautiful
dress
up
in
front
of
the
whole
graduate
class风把她漂亮的衣服吹到全班同学面前,可知那天有风,故选B。
49.
【答案】C
【解析】题意:蒂凡尼很尴尬,因为那天她的裙子被刮起来了。考查细节判断。根据The
wind
blew
her
beautiful
dress
up
in
front
of
the
whole
graduate
class!
She
didn't
know
whether
to
cry
or
laugh.可知蒂凡尼感觉很尴尬,故选C。
50.
【答案】B
【解析】题意:根据短文,下列哪个选项是正确的 考查细节判断。A.
女孩们不在同一所学校;根据Maybe
we
three
were
the
most
unlucky
graduates
in
our
school
history.可知说法错误。B.
作者打翻了背景板;根据but
I
knocked
over
the
whole
backdrop
used
to
take
pictures
for
graduates!可知说法正确。C.
朱莉亚知道她父亲会来;根据she
didn't
expect
her
father
to
come
to
attend
her
ceremony
because
he
was
really
busy
then可知说法错误。D.
蒂芙尼喜欢各种各样的鞋子;根据Tiffany
was
the
most
beautiful
girl
of
us
three.
She
loved
all
kinds
of
dresses.可知说法错误。综合以上分析,故选B。
八十七、大连
Ⅲ.阅读理解(一)(本题共3小题,共34分)A.阅读下列短文,从各题所给的四个选项中,选出最佳选项.
14.(8分)
SIGHTSEEING
Discover
the
sights
of
Salt
Lake
City
on
one
of
our
open﹣air
buses!You
can
get
on
and
off
our
buses
at
any
stop,giving
you
the
chance
to
see
the
sights
at
your
own
pace(节奏).
Tickets
Adult:﹩33
Student:﹩29
Child(6﹣12):﹩17
Children
under
6are
free
Don't
Forget!
Don't
burden(使负担)yourself
with
too
much
to
carry.However,a
few
things
will
make
your
tour
more
comfortable.We
suggest:
Sunglasses
Hat
Camera
Bottled
Water
Snacks
DON'T
FORGET
TO
HUG
YOUR
DRIVER!
Check
us
out
at
facebook.com/USBusUtah.
(1)
If
you
get
off
at
Stop,you
can
visit
.
A.Lion
House
B.Rice﹣Eccles
Stadium
C.Liberty
Park
D.Natural
History
Museum
(2)
How
much
are
the
tickets
for
Mr.Smith
and
his
5﹣year﹣old
son?
A.$17.
B.$33.
C.$50.
D.$62.
(3)
Which
of
the
following
is
NOT
advised
to
take?
A.Map
B.Sunglasses.
C.Snacks.
D.Bottled
water.
(4)
The
passage
is
a
leaflet
of
.
A.a
field
trip
B.a
city
bus
system
C.a
bus
tour
D.a
summer
English
course
【解答】
1:
【答案】D
【解析】
细节理解题
根据地图内容可知,你可以参观自然历史博物馆,故答案为D
2:
【答案】B
【解析】
推理判断题根据文章内容Adult:﹩33
(成人33美元)
Student:﹩29
(29美元);
Child(6﹣12):﹩17(6﹣12岁儿童17美元);
Children
under
6are
free(6岁以下儿童免费);可知
Mr.Smith的五岁的孩子不需要付钱,而
Mr.Smith需要付33美元;故答案为B.
3:
【答案】A
【解析】细节理解题
根据文章内容We
suggest:
Sunglasses
Hat
Camera
Bottled
Water
Snacks可知我们建议:太阳镜
帽子
相机
瓶装水
零食可知没有地图,故答案为A.
4:
【答案】C
【解析】
主旨大意题
通读全文可知,本文主要介绍了关于盐湖城公交车旅程的相关情况,故答案为C.
15.(8分)
I
loved
everything
about
school
except
for
one
person:Mildred.
Every
day,as
we
walked
home
after
school,she
would
step
on
the
backs
of
my
shoes.Then,when
I
stopped
to
put
my
shoes
on,Mildred
would
hit
6me
on
the
back
quickly
and
run
away.She
scared(惊吓)me.
Soon,my
mother
found
something
was
wrong.I
told
her
the
whole
story.My
mum
told
me
not
to
worry
and
said
she
had
a
plan.
The
next
morning,my
mum
walked
up
the
hill
with
me.Just
as
we
got
to
the
top
of
the
hill,we
saw
Mildred.
"Hello,Mildred,"my
mum
said
quietly.Mildred
stopped,standing
still.
Her
hands
and
face
were
bright
red.Her
oversized
coat
hung
open.There
were
only
two
buttons(纽扣)on
it.
My
mother
didn't
say
anything
at
first.Instead,she
buttoned
up
Mildred's
coat
and
turned
the
collar(衣领)up
around
her
neck.
"I'm
Amy's
mother.I
need
your
help,Mildred."My
mother's
hands
held
Mildred's
as
she
spoke."Amy
doesn't
have
any
brothers
or
sisters.She
needs
a
good
friend
at
school,someone
to
walk
up
the
hill
with
her
after
classes
are
over.Would
you
be
Amy's
friend,Mildred?"
Mildred
chewed(咬住)on
her
bottom
lip(嘴唇)and
nodded."Oh,thank
you!"my
mother
said."I
just
know
you
are
someone
I
can
depend
on."Then
she
hugged
us
and
left
as
though
nothing
unusual
had
happened.
Mildred
and
I
walked
on
to
school.As
I
looked
over
at
her,I
saw
that
Mildred
was
smiling!I'd
never
seen
her
smile
before.
We
walked
up
the
hill
each
day
after
school
together
and
pretty
soon
we
became
good
friends.
I
didn't
understand
my
mum's
plan
at
that
time.But
finally,I
came
to
understand
her
message:Love
never
fails.
(1)
What
made
Amy
worried
about
school?
A.Poor
grades.
B.No
clean
shoes.
C.No
good
friends.
D.Someone
unfriendly.
(2)
After
greeting
Mildred,Amy's
mum
.
A.gave
her
a
loving
hug
B.asked
her
for
help
directly
C.held
her
hands
warmly
D.helped
her
to
dress
properly
(3)
Mildred
smiled
probably
because
.
A.Amy
and
her
mum
apologised
to
her
B.she
felt
the
touch
of
love
and
trust
C.Amy
agreed
to
make
friends
with
her
D.she
wasn't
punished
so
badly
as
she
imagined
(4)
What
does
the
story
mainly
tell
us?
A.Love
is
always
full
of
magic.
B.True
love
never
disappears.
C.A
mother's
love
is
always
there.
D.It's
never
late
to
share
your
love.
(1)
【答案】D
【解析】
细节理解题,根据I
loved
everything
about
school
except
for
one
person:Mildred.
Every
day,as
we
walked
home
after
school,she
would
step
on
the
backs
of
my
shoes.Then,when
I
stopped
to
put
my
shoes
on,Mildred
would
hit
me
on
the
back
quickly
and
run
away.She
scared(惊吓)me.我热爱有关学校的一切除了一个人:Mildred.每天,我们放学走路回家,她都会在我背后踩我鞋.然后,当我停下来穿鞋时,Mildred会很快打我的背部后跑开.她惊吓到我了.因此判断她担心的是一个不友好的人,故选D.
(2)
【答案】D
【解析】
细节理解题,根据My
mother
didn't
say
anything
at
first.Instead,she
buttoned
up
Mildred's
coat
and
turned
the
collar(衣领)up
around
her
neck.我妈妈刚开始什么也没说.反而,她去系Mildred's外套的纽扣并且立起了脖子上的衣领.故选D.
(3)
【答案】B
【解析】
推理题,根据."Oh,thank
you!"my
mother
said."I
just
know
you
are
someone
I
can
depend
on."Then
she
hugged
us
and
left
as
though
nothing
unusual
had
happened."哦,谢谢你."我妈妈说:"我只知道你是我可以信赖的人."然后她拥抱了我们并且像什么事情都没发生一样离开了.推测Mildred笑的原因是感受到了爱和信任.故选B.
(4)
【答案】A
【解析】
主旨大意题,题目问本文主要讲了什么,根据I
didn't
understand
my
mum's
plan
at
that
time.But
finally,I
came
to
understand
her
message:Love
never
fails.我起初并不理解我妈妈的计划.但是最后,我开始明白她的意思:爱永远不会缺席.本文主要是通过一个故事告诉我们爱是有魔力的.故选A.
16.(10分)
If
you
look
at
the
top
of
your
phone,you'll
usually
see
a
little
symbol
that
says
3G
or
4G.
The"G"stands
for
the"generation"of
your
mobile
network.But
these
symbols
will
become
things
of
the
past
after
5G
fully
arrives.
On
March
30th,2019,Shanghai
vice﹣mayor
Wu
Qing
made
the
first
5G
video
call
on
a
Huawei
Mate
X
smartphone,CGTN
reported.Shanghai
has
also
become
the
first
city
in
China
to
start
testing
5G
networks.
Now,4G
takes
about
100
to
200
milliseconds(毫秒)to
send
and
receive
data(数据).But
5G
will
get
it
down
to
1
millisecond
or
less.This
big
change
will
not
only
make
our
mobile
Internet
faster.It
can
be
used
in
many
other
ways
as
well.
For
example,5G
will
help
to
make
self﹣driving
cars
safer.Today's
self﹣driving
test
cars
have
one
problem﹣lag.When
the
car"sees"an
obstacle(障碍物),it
sends
this
information
to
a
data
center
and
receives
instructions.However,it
takes
time
to
send
and
receive
this
information.With
this
kind
of
lag,the
cars
might
crash(撞击)because
they
don't
receive
instructions
in
time.With
5G,this
lag
will
be
greatly
lowered,making
the
cars
safer,according
to
CNN.
5G
could
also
be
used
to
power
the
Internet
of
Things(IOT).This
refers
to
a
large
online
network
that
connects
all
things
and
people.Fast
Internet
speeds
will
be
the
key
to
developing
this
technology.For
example,with
IOT
under
5G,your
refrigerator
could
automatically(自动地)place
an
order
online
for
eggs
when
it
finds
that
there
are
no
eggs
left
inside.
All
in
all,5G
will
shape
every
type
of
technology
that
it
touches.And
you
won't
have
to
wait
too
long
for
that
to
happen.
(1)
From
Paragraph
②,we
can
know
that
.
A.5G
is
widely
used
in
Shanghai
B.it
took
lots
of
efforts
to
test
5G
C.China
is
working
on
its
5G
networks
D.5G
would
make
it
possible
to
take
videos
(2)
Compared
with
4G,5G
could
be
.
A.cheaper
B.faster
C.safer
D.busier
(3)
The
underlined
word"lag"probably
means"
"in
Chinese.
A.延迟
B.迷路
C.暂停
D.耗电
(4)
The
refrigerator
is
mentioned
to
.
A.describe
the
importance
of
IOT
B.encourage
people
to
try
the
new
product
C.introduce
how
to
use
the
Internet
of
Things
D.show
5G
would
make
IOT
more
powerful
(5)
Which
of
the
following
would
be
the
best
title
of
the
passage?
A.Can
5G
Go
Far?
B.How
is
5G
Changing
Our
Life?
C.5G
is
on
the
Way
D.China
is
Leading
the
World
in
5G
(1)
【答案】C
【解析】
段落大意题,根据On
March
30th,2019,Shanghai
vice﹣mayor
Wu
Qing
made
the
first
5G
video
call
on
a
Huawei
Mate
X
smartphone,CGTN
reported.Shanghai
has
also
become
the
first
city
in
China
to
start
testing
5G
networks.2019年3月30日,上海副市长吴青用MateX智能手机打了第一个5G电话,CCTN报道,上海已经成为中国开始测试5G网络的第一个城市.本段主要介绍了上海已经开始测试5G网络,即中国已经开始致力于自己的5G网络.故选C.
(2)
【答案】B
【解析】
细节理解题,根据Now,4G
takes
about
100
to
200
milliseconds(毫秒)to
send
and
receive
data(数据).But
5G
will
get
it
down
to
1
millisecond
or
less.现在,4G传送和接收数据需要大约100﹣200毫秒.但是5G将降低至1毫秒甚至更短.即与4G相比,5G更快,故选B.
(3)
【答案】A
【解析】
词义猜测题,联系下文,When
the
car"sees"an
obstacle(障碍物),it
sends
this
information
to
a
data
center
and
receives
instructions.However,it
takes
time
to
send
and
receive
this
information.With
this
kind
of
lag,the
cars
might
crash(撞击)because
they
don't
receive
instructions
in
time.当汽车遇到障碍物时,它发送这个信息到数据中心并且接收指令.然而,传送和接收信息需要时间.汽车可能会撞因为他们没有及时接收信息.故判断lag意为延迟.故选A.
(4)
【答案】D
【解析】
推理题,to表示目的,题目意为文中提到冰箱是为了,根据上文5G
could
also
be
used
to
power
the
Internet
of
Things(IOT).5G也可以被用于推动物联网.即为了显示5G对物联网更有影响力,故选D.
(5)
【答案】C
【解析】
主旨大意题,题目问文章的最好的标题是什么,根据All
in
all,5G
will
shape
every
type
of
technology
that
it
touches.And
you
won't
have
to
wait
too
long
for
that
to
happen.总而言之,5G将会影响涉及科技的每个领域.你不会等太久的它会发生的.故选C.
B.阅读短文,根据短文内容,从所给的六个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,使短文意思完整、连贯.有两项为多余选项.
17.(8分)
Prepare
for
Water
Day
Zero
Last
year,Cape
Town
said
it
was
facing
Water
Day
Zero.That
was
the
date
when
the
city's
taps
would
go
dry.It
was
first
expected
to
arrive
in
April,2018.
Thanks
to
hard
efforts
and
a
rainy
season,it
has
been
put
off(推迟).(1)
.And
it
may
hit
cities
all
over
the
world.
How
did
Cape
Town
get
into
a
Water
Day
Zero
situation?The
city
gets
its
water
from
six
reservoirs(水库).They
usually
fill
up
during
the
rainy
season,from
May
through
August.However,since
2015,the
city
had
been
suffering
from
its
worst
drought(旱灾)in
a
century.(2)
.Even
worse,Cape
Town's
population
grew
greatly.As
a
result,the
need
for
water
rose.
(3)
Because
of
climate
change,serious
droughts
are
becoming
more
and
more
common.At
the
same
time,people
are
moving
to
cities.The
United
Nations
says
by
2050,two
thirds
of
the
world's
population
will
live
in
cities.Since
2014,southeastern
Brazil
has
been
suffering
from
its
worst
water
shortage
in
80
years.In
Mexico
City,many
of
the
21
million
people
only
have
running
water
for
half
of
the
day.
Luckily,steps
can
be
taken
to
avoid
water
crises(危机).To
start
with,all
of
us
can
do
something
to
save
water
and
slow
down
climate
change.(4)
At
the
same
time,water
pollution
must
be
stopped.
The
world
now
has
a
chance
to
stop
a
series
of
Water
Day
Zero
crises.
If
we
don't
act,many
cities
may
soon
face
a
time
when
there
isn't
a
drop
to
drink.
A.Cape
Town
is
not
alone.B.The
serious
situation
seems
to
be
improved.C.Water
levels
in
the
reservoirs
became
very
low.D.Cities
can
build
more
water﹣recycling
factories.E.However,the
problem
is
very
likely
to
appear
again.F.More
and
more
countries
are
paying
attention
to
the
problem.
1.
【答案】E
【解析】
根据后句And
it
may
hit
cities
all
over
the
world.它可能袭击世界各地的城市.可知结合选项,应说然而,这个问题很可能再次出现.故选E.
2.
【答案】C
【解析】
根据前句However,since
2015,the
city
had
been
suffering
from
its
worst
drought(旱灾)in
a
century.然而,自2015年以来,这座城市遭受了一个世纪以来最严重的干旱.可知结合选项,应说水库的水位变得很低.故选C.
3.
【答案】A
【解析】
根据后句Because
of
climate
change,serious
droughts
are
becoming
more
and
more
common.At
the
same
time,people
are
moving
to
cities.由于气候变化,严重干旱变得越来越普遍.与此同时,人们正在向城市迁移.可知结合选项,应说开普敦并不孤单.故选A.
4.
【答案】D
【解析】
根据前句all
of
us
can
do
something
to
save
water
and
slow
down
climate
change.我们都可以采取措施节约用水,减缓气候变化.和后句At
the
same
time,water
pollution
must
be
stopped.同时,必须制止水污染.可知结合选项,应说城市可以建造更多的水循环工厂.故选D.
八十八、葫芦岛
Ⅳ.阅读理解(共20分,每小题5分)根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案.
Passage
1
Humans can go to the hospital when they're ill.But as for animals,what should they
do?To stay healthy,animals have their own ways to heal(治愈)themselves.Now let's get to
know their special skills.
Skill One
Have you ever seen your dog or cat lick(舔)its wounds?Why do they do it?It probably
feels good,but it's good medicine.Licking cleans a wound,and saliva(唾液)has chemicals
that kill germs(细菌).
Skill Two
To avoid diseases,many animals have good living habits.They hate to be dirty.Most
animals separate their pooping(排便)areas from their eating areas.Horses poop far away
from the grass they eat.Rabbits put their poop in special pooping areas.
Skill Three
Have you ever heard of the expression "starve a fever(发烧时宜饿)"?Many animals stop
eating when they're ill.When a sick animal stops eating,it can stop germs from getting
necessary things.
Skill Four
Another way that animals heal themselves is to raise their body temperature.High temperature can kill germs.Warm-blooded animals(like us)get fevers to fight with germs.
Cold-blooded animals(like snakes)look for pieces of wood or rocks heated by the sun.
Fish move to warmer waters.
31.A cat cleans its___
by licking.
A.medicine
B.saliva
C.wound
D.chemicals
32.In order to avoid diseases,horses and rabbits___.
A.eat special grass
B.choose dirty areas
C.put poop into holes
D.have good living habits
33.Starving can stop germs from getting___
things.
A.wild
B.waste
C.necessary
D.useless
34.Fish move to warmer waters to___.
A.lick their wounds
B.keep themselves clean
C.starve a fever
D.raise their body temperature
35.We may find the passage in a___.
A.science novel
B.magazine
C.travel guide
D.storybook
(31)
【答案】C
【解析】细节理解题,根据原文,Licking
cleans
a
wound,and
saliva(唾液)has
chemicals
that
kill
germs(细菌).舔干净一个伤口,且唾液里有化学物质可以杀死细菌.故选C.
(32)
【答案】D
【解析】细节理解题,根据原文,To
avoid
diseases,many
animals
have
good
living
habits为了避免疾病,很多动物有好的生活习惯,Horses
poop
far
away
from
the
grass
they
eat.Rabbits
put
their
poop
in
special
pooping
areas.马便会远离他们吃的草,兔子会把他们的便便放到特殊的便便区域.可知为了避免疾病,马和兔子都有好的生活习惯.故选D.
(33)
【答案】C
【解析】细节理解题,根据原文When
a
sick
animal
stops
eating,it
can
stop
germs
from
getting
necessary
things当一个生病的动物停止了吃东西,它可以阻止细菌去获取必需的东西.可知题目空缺处填入necessary.故选C.
(34)
【答案】D
【解析】细节理解题,根据原文Another
way
that
animals
heal
themselves
is
to
raise
their
body
temperature,另外一种动物治意他们自己是提高他们身体的温度,Fish
move
to
warmer
waters.鱼儿会选择跑去温暖的水区.故选D.
(35)
【答案】B
【解析】细节理解题,根据原文,To
stay
healthy,animals
have
their
own
ways
to
heal(治愈)themselves.
Now
let's
get
to
know
their
special
skills.为了保持健康,动物有它们自己的方式去治愈他们自己.现在让我们来了解下他们特殊的技能吧.可知文章主要介绍了动物治愈他们自己的4种方法.这类信息主要是从杂志会出现的信息故选B.
Passage
2
What are the basic ingredients(要素)of good manners?A strong sense of fairness is one
of them.
A friend once told me an experience that he had.When he was driving along a one-lane(单行小路),unpaved(未铺路的)mountain road,the car ahead of his produced clouds of
choking dust(呛人的尘土),and it was a long way to the nearest paved main road.Suddenly,the car ahead stopped at a wider place on the road.My friend thought there must be something wrong with the car ahead.He stopped and asked if anything was wrong. "No," said the
other driver. "But you've
endured my dust so far.I'll endure yours the rest of the way."
Another ingredient is empathy(同情心).It makes a person see into the mind or heart of
someone else.Recently I happened to read such a story in a book.
A man was having dinner alone,and he was trying to open a bottle.But he failed.Then
he asked a waiter for help.The waiter took the bottle,turned his back and opened it without
difficulty.Then the waiter closed it again and turned back.He pretended(假装)to make a
great effort to open the bottle without success.Finally he took it into the kitchen and returned very soon.He told the man that he managed to open it,but only with a tool.
Yet another ingredient is the ability to treat people alike(一视同仁).No matter who he is
and what he does,everyone is worth respecting.
36.The driver in the car ahead stopped to___.
A.repair the car
B.have a rest
C.ask the way
D.let the back car go
37.The underlined word "endure" probably means___
in Chinese.
A.原谅
B.容忍
C.抱怨
D.谴责
38.In fact the waiter opened the bottle___.
A.by himself easily
B.with a tool
C.with difficulty
D.without success
39.The second story may happen___.
A.in the kitchen at home
B.on the main road
C.in the restaurant
D.on the busy street
40.The best title of the passage is "___".
A.The Ability to Solve Problems
B.The Ways to Help Others
C.The Good Manners to Treat Others
D.The Empathy for Strangers
(36)
【答案】D
【解析】细节理解题.根据"But
you've
endured
my
dust
so
far.I'll
endure
yours
the
rest
of
the
way.但到目前为止,你已经忍受了我的灰尘.我会在剩下的路上忍受你的.可知他是想让后面的车先走.故选D
(37)
【答案】B.
【解析】词意推断题.根据the
car
ahead
of
his
produced
clouds
of
choking
dust(呛人的尘士),…"But
you've
endured
my
dust
so
far.
I'll
endure
yours
the
rest
of
the
way."在他前面的汽车产生了呛人的尘土,…“但是到目前为止你已经endure了我的灰尘.我将在剩下的路上endure你的.“可推知是忍受的意思.故选B.
(38)
【答案】A.
【解析】细节理解题.根据The
waiter
took
the
bottle,turned
his
back
and
opened
it
without
difficulty.服务员拿起瓶子,转过身,毫不费力地打开了瓶子.故选A.
(39)
【答案】C.
【解析】推断题.根据A
man
was
having
dinner
alone,.…The
waiter
took
the
bottle.…一个人独自吃饭.…服务员拿了瓶子,.…可知是在一家餐厅。故选C.
(40)
【答案】C
【解析】标题归纳题.根据What
are
the
basic
ingredients(要素)of
good
manners?良好礼仪的基本要素是什么?可知本文讲的主要内容是对待别人好的礼仪是什么.故选用“对待别人好的礼仪”为题合适.故选C.
Passage
3
In some western countries,a gap year(空档年)is regarded as a special celebration for
teenagers.They think it is a necessary process for teens to develop into adults.Then what's a gap year?It's a short break from study for a year or less.It's normally between high school and university.During the gap year,the students usually take a break from their school education to
travel,volunteer,study or work.
There are some reasons why students might want to take a gap year.They usually think it is a chance to get professional or personal experience.Some common reasons to take a gap year include:
★ Open their eyes.
★ Make international friends.
★ Make some money.
★ Get useful work experience and key skills.
Although teenagers can benefit from(从……获益)the gap year activities,there are many
disadvantages.The parents are worried.Here are the reasons why parents disagree with the idea of taking a gap year.
★ It may cost a lot of money to organize.
★ They may get hurt or sick during the travels.
★ They may simply find that they didn't get the experience they were hoping for.
A gap year is a new experience for not only teenagers but also people who were born in the 1960s. Maybe it's really a good chance for them to experience the retirement(退休生活)in
advance(提前).
41.A gap year is a special celebration for___.
A.parents
B.volunteers
C.teenagers
D.teachers
42.A short break from study refers to(指的是)a certain period of time___.
A.before high school
B.between primary school and high school
C.during high school
D.between high school and university
43.The second paragraph talks about the___
for taking a gap year.
A.chances
B.reasons
C.suggestions
D.methods
44.The parents are worried because the students may___
in gap year activities.
A.get work skills
B.make some friends
C.open their eyes
D.get hurt or sick
45.From the last paragraph,we can infer that people who will retire may___
a gap year.
A.be interested in
B.be worried about
C.be disappointed at
D.be nervous about
(41)
【答案】C
【解析】细节理解题,根据原文,In
some
western
countries,a
gap
year(空档年)is
regarded
as
a
special
celebration
for
teenagers.在一些西方国家,空档年被认为是一个为青少年而有的特殊的庆祝.故选C
(42)
【答案】D
【解析】细节理解题,根据原文It's
normally
between
high
school
and
university,通常会是在高中和大学之间.故选D.
(43)
【答案】B
【解析】段落大意题,根据原文,There
are
some
reasons
why
students
might
want
to
take
a
gap
year,为什么学生想要一个空档年是有很多原因的,Some
common
reasons
to
take
a
gap
year
include..一些普遍的需要空档年的原因包括.…可知这段主要讲了需要空档年的原因.故选B.
(44)
【答案】D
【解析】细节理解题,根据原文They
may
get
hurt
or
sick
during
the
travels.他们可能在旅行中会受伤或生病.这是父母反对以及担忧的一点,而其他选项都是需要空档年的原因.故选D.
(45)
【答案】A
【解析】细节理解题,根据原文,A
gap
year
is
a
new
experience
for
not
only
teenagers
but
also
people
who
were
born
in
the19605.Maybe
it's
really
a
good
chance
for
them
to
experience
the
retirement
in
advance.一个空档年不仅是对于青少年来说,也对出生在60年代出生的人的来说,是一种新的体验,对于他们来说提前体验下退休可能真的是对于他们来说的一个很好的机会.可知这批即将退休的60年代的人可能对这个空档年会比较感兴趣.故选A.
Passage
4
When you are waiting on a phone call with a pen in your hand or feeling bored on a train,you may probably doodle(涂鸦).Consultant Graphology(笔迹咨询师)Tracey has studied the
most common doodles and their meaning in a new piece of research.Here she shares the psychology(心理学)behind those doodles.
Circles Drawing round shapes expresses the need to love and be loved.
Squares If you're drawing squares,then this shows a practical(脚踏实地的)nature.
Triangles If you're drawing triangles,his shows you are an energetic and powerful nature.
Flowers If your flower has a large round centre,this expresses confidence and the enjoyment of a good social life.
Hearts Hearts have always been symbols of love.It clearly expresses that you pay much attention to feelings,but easily get sad as well.
Coils(线圈) Drawing these complicated(复杂的)shapes means the doodlers have a colorful life and the ability of creativity.What unusual doodles they are!
Webs This kind of doodles may be unusual and complicated,but drawing webs shows special personalities that are good at leading people to a special situation.
Boxes It's not good news for people who draw boxes.Because Tracey believes that while this shows great dreams,it can also be a sign of materialism(物质主义).
46.Doodling most probably happens when you are___.
A.driving a car
B.feeling bored on the train
C.having a sleep
D.cooking a meal at home
47.The doodles of hearts express that you___.
A.need to love and be loved
B.pay much attention to feelings
C.are a practical nature
D.have a colorful life
48.___
are unusual and complicated doodles.
A.Coils and webs
B.Circles and boxes
C.Hearts and flowers
D.Squares and triangles
49.Tracey believes the doodles of___
can be a sign of materialism.
A.circles
B.webs
C.boxes
D.flowers
50.The writer wrote this passage to___.
A.spend the boring time
B.teach people how to doodle
C.make people know each other
D.share the psychology behind doodle
(46)
【答案】B
【解析】.细节理解题.根据When
you
are
waiting
on
a
phone
call
with
a
pen
in
your
hand
or
feeling
bored
on
a
train,you
ma
y
probably
doodle(涂鸦).当你在手里拿着一支笔打电话或者在火车上感到无聊时,你可能会涂鸦.故选B.
(47)
【答案】B.
【解析】细节理解题.根据Hearts
have
always
been
symbols
of
love.
It
clearly
expresses
that
you
pay
much
attention
to
feelings,but
easily
get
sad
as
well.心一直是爱情的象征.它清楚地表达了你对感情的关注,但也很容易感到悲伤.故选B.
(48)
【答案】A.
【解析】细节理解题.根据Coils(线圈)Drawing
these
complicated(复杂的)shapes..Webs
This
kind
of
doodles
may
be
un
usual
and
complicated,线圈绘制这些复杂的形状.…网格这种涂鸦可能是不寻常的和复杂的,故选A.
(49)
【答案】C.
【解析】细节理解题.根据It's
not
good
news
for
people
who
draw
boxes.
Because
Tracey
believes
that
while
this
shows
great
dreams,it
can
also
be
a
sign
of
materialism(物质主义).对于画盒子的人来说,这不是个好消息.因为Tracey认为虽然这显示了伟大的梦想,但它也可以成为物质主义的标志.故选C.
(50)
【答案】D.
【解析】推断题.根据Here
she
shares
the
psychology(心理学)behind
those
doodles.在这里,她分享这些涂鸦背后的心理学.故选D.
八十九、锦州
Ⅲ.阅读理解(共20分,每小题5分)单项选择
根据短文内容从各题的四个选项中选择一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
7.
(1)
How much should a student pay for the writing course every hour?
A.
8.
B.
20.
C.
40.
D.
240.
(2)
On Saturday, a student can___
in Tengfei School.
A.practice speaking English
B. have speaking and writing courses
C.talk with the native teachers
D.take writing and listening courses
(3)
What's the number of the maximum students in the school?
A.30
B.40
C.70
D.85
(4)
What time does the school open on Tuesday?
A.At 5:00 a.m.
B.At 7:00 p.m.
C.At 8:00 a.m.
D.At 9:00 a.m.
(5)
If you want to get more information about the school,you can NOT___.
A.go to 32 Qinghua West Road
B.visit www.tfedu.cn
C.send a email to tengfei@163.com
D.call at 010-38167295
1.
【答案】B
【解析】细节理解题.根据Writing下面的“12-hour
course“以及”¥240°因此可知写作课每小时20元.故选B.
2.
【答案】D
【解析】细节理解题.根据Writing下面的“Saturday
and
Sunday“以及Listening下面的“every
day
of
the
week“因此可知学生可以在周六的时候参与写作和听力的学习.故选D.
3.
【答案】D
【解析】细节理解题.根据Listening下面的"maximum
students",Speaking下面的“maximum
15
students"Writing下面的"maximum30
students“因此可知这个学校的最大容量是85名学生.故选D.
4.
【答案】C
【解析】细节理解题.根据Opening
Time下面的"Monday-Friday
8a.m.-5p.m.“因此可知周二的开门时间是上午8点.故选C.
5.
【答案】A
【解析】细节理解题.根据Address下面的“32
Qinghua
East
Road“因此可知如果你想获得关于这个学校的更多信息,你不能到清华西路去,故选A.
单项选择
根据短文内容从各题的四个选项中选择一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
8.The Wandering Earth(流浪地球),China's first successful movie whose background is space,as shown on
February 5.It is based on(基于)a short story of the same name by
Liu Cixin,China's top science-fiction writer.
1.Capsule(太空舱)-a core(核心)element(要素)
The space capsule used in the film has made the audience(观众)interested."This was the first time anything like that was done,"said Wang Hong,the producer(制片人)of the movie.At first,the production(制作)team planned
to use a small space capsule that had appeared in an earlier film,
but found that it could not meet their needs for filming.
2.Giant vehicles(巨大的车辆)-key to the film
Giant vehicles are the key element in the film.Famous actors,Ng Man-tat
and Wu Jing,said they could not even imagine what these vehicles would
be like before filming,because the idea was far ahead of our time.
The production team made about 10,000 props(道具)to show the space better,including the giant vehicles.
3.Saving planet itself
In the film,the earth itself is pushed forward by 10,000 giant
thrusters(推进器).It carries
3.5 billion people about 4.2 light years
through space in order to avoid destruction(破坏)by the dying sun.
In Liu's story,each thruster is 11,000 meters in height.
4.Amazing opening
At the beginning of the film,it shows the environment and life in an
underground city-a big tree growing upside down,busy bookstores and snack
bars and so on.There are also many snow scenes (片段)throughout the whole film.
(1)
The story The Wandering Earth was written by___.
A.Wu Jing
B.Ng Man-tat
C.Wang Hong
D.Liu Cixin
(2)
The core clement is___.
A.the space capsule
B.giant vehicles
C.saving the planet itself
D.an amazing opening
(3)
Why did the production team give up using a small space capsule?
A.Because of the audience's needs.
B.Because the producer wanted to cut down the cost.
C.Because of the production team's needs.
D.Because the small capsule was broken in an earlier film.
(4)
People must push the earth forward with 10,000 giant thrusters because___.
A.each thruster is too high
B.people want to save the earth
C.people want to move to the sun
D.3.5 billion people want to go through space
(5)
What can we know about the Wandering Earth from the passage?
A.Liu Cixin is the director of the film.
B.It is made from a story of the same name.
C.The capsule used in the film had appeared before.
D.Snow scenes are shown only at the beginning of the film.
(1)
【答案】D
【解析】细节理解题,根据原文It
is
based
on(基于)a
short
story
of
the
same
name
by
Liu
Cixin,China's
top
science-fiction
writer.它是基于中国顶尖科幻小说家刘慈欣的同名短故事的,可知作者是Liu
Cixin,故选D.
(2)
【答案】A
【解析】细节理解题,根据原文,Capsule-a
core
element.核心要素是太空舱.故选A.
(3)
【答案】C
【解析】细节理解题,根据原文At
first,the
production(制作)team
planned
to
use
a
small
space
capsule
that
had
appeared
i
n
an
earlier
film,but
found
that
it
could
not
meet
their
needs
for
filming.起初制作团队打算用个小的太空舱呈现在一部更早的电影,但是发现它不能满足他们对电影的需求.可知原因是不能满足制作团队的需求.故选C.
(4)
【答案】B
【解析】细节理解题,根据原文It
carries
3.5
billion
people
about
4.2
light
years
through
space
in
order
to
avoid
destruction(破坏)by
the
dying
sun.它携带35亿人穿越太空大约4.2光年,以避免被垂死的太阳破坏,可知目的就是为了Saving
planet
itself拯救地球.故选B.
(5)
【答案】B
【解析】细节理解题,根据原文,It
is
based
on(基于)a
short
story
of
the
same
name
by
Liu
Cixin,China's
top
science-fiction
writer.它是基于中国顶尖科幻小说家刘慈欣的同名短片小说的,故选B.
单项选择
根据短文内容从各题的四个选项中选择一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
It's a hot time for Chinese language learning across the world, not only because of China's higher position in the world but also because of the increasing economic (经济的) and
cultural connections between China and other countries.
For example, the United Arab Emirates (UAE)(阿拉伯联合酋长国) plans to open Chinese
language courses in 200 public primary and middle schools, so experienced Chinese teachers are needed.
Other Chinese courses opened across the world show the increasing need for Chinese-speaking talent.Mandarin(普通话) became an elective(选修的) foreign language in Russia's
college entrance exam. Following English, German, French, and Spanish, Mandarin has become the fifth elective test subject for the exam.
Spain has more than 40,000 people learning Chinese. Last year about 8,000 people
took the Chinese Proficiency Test(HSK) exam. The number of people who took the test was
the biggest, according to Xinhua News Agency.
In the US.leaning Chinese has been thriving for many years and is now a popular choice for American children,especially those who were born in good families.The children
begin to learn Chinese at an early age because their parents believe that learning Chinese will help them build successful international careers(职业).
(1)
Why is Chinese language learning so hot?
A.Because many foreigners like China's culture.
B.Because China has the highest position in the world.
C.Because China helps a lot of countries to develop.
D.Because China has more international influence around the world.
(2)
The following languages are elective test subjects in Russia EXCEPT___.
A.French
B.Spanish
C.Japanese
D.Mandarin
(3)
The Chinese meaning of the underlined word "thriving"
is____.
A.兴盛B.衰落C.改变D.开办
(4)
What can we know about Chinese learning around the world?
A.The UAE needs experienced English teachers.
B.All American children learn Chinese from an early age.
C.About one fifth of the Spanish learning Chinese took the HSK in 2018.
D.The Mandarin exam must be taken before going to Russia's colleges.
(5)
The main idea of the passage is____.
A.more people in the UAE begin to learn Chinese
B.Chinese language learning is popular around the world
C.some foreign countries want more Chinese teachers
D.many American children are learning Chinese now
(1)
【答案】D
【解析】细节理解题,根据原文,not
only
because
of
China's
higher
position
in
the
world
but
also
because
of
the
increasing
economic(经济的)and
cultural
connections
between
China
and
other
countries.故选D.
(2)
【答案】C
【解析】细节理解题,根据原文,Following
English,German,French,and
Spanish,Mandarin
has
become
the
fifth
elective
test
subject
for
the
exam.紧随英语,德语,法语,西班牙语,普通话已经成为了第五项选修测试项目,可知俄罗斯选修测试中不包括现象C的日语,故选C
(3)
【答案】A
【解析】猜测词意题,根据原文,In
the
US.
leaning
Chinese
has
been
thriving
for
many
years
and
is
now
a
popular
choice
for
American
children在美国,学习汉语已经兴盛了好多年且现在仍然是美国孩子一种比较流行的选择.可知thriving的意思是兴盛,故选A
(4)
【答案】C
【解析】细节理解题,根据原文,Spain
has
more
than
40,000
people
learning
Chinese.
Last
year
about
8,000
people
took
the
Chinese
Proficiency
Test(HSK)exam.西班牙有超过4万人学习汉语,去年约有8000人参加了汉语水平考试,可知大约有五分之一的西班牙人在2018年考了汉语水平测试.故选C.
(5)
【答案】B
【解析】主旨大意题,根据原文,It's
a
hot
time
for
Chinese
language
learning
across
the
world世界上学习汉语现在是非常热门的可知这就是文章的中心句.故选B.
还原句子
根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能够填入短文空白处的最佳选项,井将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
10.One day,I fished with my grandfather. When we sat by the river,our bobbers(浮漂)
floated(浮动)together. He told me to be patient. We were lucky to enjoy the warmth of
the sun. I was with my grandfather happily. I wanted to be like him.(1)
____He worked
hard all the time for everyone,but he managed to find time to smile at the life.
My grandfather was an amazing man. He taught me many things- the way to fish, the
value of
good friends, the respect for the old and the importance of working hard. The list
_____When she
was a child, it was my grandfather's duty to teach and guide her.(3)
____It's a family
tree.
The family tree is a learning tree.(4)
____
They balance the family structure(结构).
Over time, the branches(树枝) above grow large, join with other families, and protect the
older branches below. (5)
____The branches above take over (接管) their role on the
learning tree,supporting the new family members. In this way, the life goes on for
generations forever.
A.Instead.
I
learned
them
from
my
mother.
B.He was well liked by everyone.
C.Gradually,the old
branches
grow
weak,die
and
fall
away.
D.Then
the
things
my
grandfather
taught
my
mother
would
be
passed
on
to
me.
E.The
larger,
older
branches
support
and
guide
the
smaller,younger
ones.
1.
【答案】B
【解析】根据前句I
was
with
my
grandfather
happily.
I
wanted
to
be
like
him.我和祖父愉快地在一起.我想像他一样.可知结合选项,应说大家都很喜欢他.故选B.
2.
【答案】A
【解析】根据前句My
grandfather
didn't
always
teach
me
or
tell
me
directly.我的祖父并不总是直接教我或告诉我.可知结合选项,应说相反,我从我妈妈那里学来的.故选A.
3.
【答案】D
【解析】根据前句When
she
was
a
child,it
was
my
grandfather's
duty
to
teach
and
guide
her.当她还是个孩子的时候,祖父有责任教导和引导她,和后句It's
a
family
tree.这是一个家谱.可知结合选项,应说然后我爷爷教我妈妈的东西就会传给我.故选D.
4.
【答案】E
【解析】根据前句The
family
tree
is
a
learning
tree.家谱是一种学习树.可知结合选项,应说较大、较老的树枝支撑和引导较小、较年轻的树枝.故选E.
5.
【答案】C
【解析】根据后句The
branches
above
take
over(接管)their
role
on
the
learning
tree,supporting
the
new
family
members.
上面的树枝在学习树上承担了它们的角色,支持新的家庭成员.可知结合选项,应说渐渐地,老树枝变弱了,枯葵了.故选C.
九十、辽阳
IV.阅读理解(共20分,每小题5分)根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案。
18.(5分)In
ancient
China,
there
was
a
man
called
Zhou
Yong.
Before
his
father
died,
he
left
Zhou
Yong
a
great
number
of
gold
ingots
(元宝).
Zhou
hid
them
in
a
safe
place
in
his
home.
One
day,
Zhou
decided
to
travel
far
away.
He
was
afraid
that
someone
would
steal
the
gold
ingots.
But
they
were
too
heavy
for
him
to
bring
along
with
him.
So
he
put
all
the
ingots
into
a
jar
(坛子)
and
gave
it
to
his
friend
Wang
Wu,telling
Wang
that
the
jar
was
full
of
fresh
red
dates
(红枣).
A
year
later,
one
day
before
Zhou
came
back,
Wang's
wife
wondered
what
was
in
the
jar.
So
she
secretly
opened
it.
She
was
shocked
when
she
saw
so
many
ingots
inside.
She
told
Wang
about
it
and
they
took
the
ingots
out
and
filled
the
jar
with
fresh
red
dates.
When
Wang
returned
the
jar
to
Zhou,
Zhou
found
the
ingots
were
missing.
They
argued
about
it
for
a
while,then
they
went
to
see
the
county
magistrate
(县官).
When
the
magistrate
asked
Wang
what
had
happened,
he
answered,
"Zhou
said
that
there
were
fresh
red
dates
in
it
when
he
gave
me
the
jar
a
year
ago."
The
magistrate
examined
the
jar
and
the
fresh
red
dates
in
it
carefully.
Then
he
said:
"Bring
the
ingots
back,
Wang
Wu!"
Wang
still
denied
(否认)having
taken
them.
But
after
the
magistrate
explained
what
he
knew,Wang
finally
admitted
(承认)that
he
had
taken
the
ingots.
(1)
Zhou
Yong
got
lots
of
ingots
from
.
A.Wang
Wu
B.his
wife
C.
his
father
D.the
county
magistrate
(2)
Zhou
Yong
gave
the
jar
to
Wang
because
.
A.someone
wanted
to
steal
it
B.he
couldn't
bring
it
along
with
him
C.he
didn't
want
it
anymore
D.it
was
full
of
red
dates
(3)
Wang's
wife
was
very
shocked
after
seeing
.
A.so
many
ingots
B.the
red
dates
C.the
county
magistrate
D.
Zhou
Yong
(4)
From
the
passage,
we
know
the
county
magistrate
was
very
.
A.
careless
B.
lazy
C.
clever
D.
brave
(5)
How
did
the
county
magistrate
infer
that
Wang
was
lying?
A.Wang
denied
that
he
had
taken
the
ingots.
B.Wang's
wife
admitted
that
she
had
taken
the
ingots.
C.The
county
magistrate
saw
Wang
take
away
the
ingots.
D.The
red
dates
would
go
bad
if
they
were
in
the
jar
for
a
year.
1.
【答案】C.
【解析】细节理解题.根据"Before
his
father
died,
he
left
Zhou
Yong
a
great
number
of
gold
ingots
(元宝)."在他父亲去世之前,他留给周勇很多金元宝.故选C.
2.
【答案】B.
【解析】细节理解题.根据"they
were
too
heavy
for
him
to
bring
along
with
him"它们太重了以至于他不能随身携带着.故选B.
3.
【答案】A.
【解析】细节理解题.根据"She
was
shocked
when
she
saw
so
many
ingots
inside.
"当看到里面有许多金元宝的时候她惊呆了.故选A.
4.
【答案】C.
【解析】细节理解题.根据"
The
magistrate
examined
the
jar
and
the
fresh
red
dates
in
it
carefully.
Then
he
said:
"Bring
the
ingots
back,
Wang
Wu!"这个县官仔细地检查了这个坛子和新鲜的红枣,然后说:把进金元宝拿回来,王五."因此可知这个县官很聪明.故选C.
5.
【答案】D.
【解析】细节理解题.根据"But
after
the
magistrate
explained
what
he
knew"但是后来县官解释了他知道的事情,也就是新鲜的红枣在里面放一年的话,就坏了.故选D.
19.(5分)Devon
Gallagher,
a
college
graduate
from
Philadelphia,
wants
the
world
to
know
exactly
where
she's
been
during
her
worldwide
vacation
in
a
special
way.
The
traveler,who
was
born
with
a
congenital
bone
disease
(先天性骨病),lost
her
right
leg
at
the
age
of
four.
Although
she
had
a
hard
time
at
first,
she
now
thinks
that
nothing
can
stop
her
living
her
best
life.
To
spread
that
message,
Gallagher
shares
photos
of
her
travels
around
the
world
online,
and
writes
her
location
across
her
artificial
leg
(假肢)before
taking
a
picture.
Now
she
has
been
taking
pictures
across
Europe,
all
with
the
well﹣known
locations
written
on
her
artificial
leg.
"I
get
a
new
leg
every
two
years
and
I
can
choose
the
design
(设计)on
it.
One
day
I
had
a
sudden
idea
to
get
a
chalkboard,"
Gallagher
said,
"My
mum
and
grandmother
didn't
like
the
idea,
but
my
friends
liked
it
and
told
me
to
go
for
it,
so
I
did."
Gallagher
said
people
often
stared
when
she
was
writing
on
her
leg,
but
once
she
shared
the
photos,
she
received
only
positive
feedback
(正面的反馈).
"My
leg
hasn't
stopped
me
doing
anything
I've
wanted
to
do,
and
I've
been
able
to
keep
up
with
my
peers
(同龄人)and
lead
a
pretty
great
life."
Gallagher
shows
us
that
you
should
never
let
anything
stand
in
the
way
of
your
dreams.
And
if
you
run
into
difficulties,
get
creative
with
it
一
because
if
life
gives
you
an
artificial
leg,
make
art.
(1)
Gallagher
has
only
one
leg
because
she
.
A.was
born
with
one
leg
B.had
a
car
accident
at
the
age
of
4
C.got
hurt
at
college
D.had
a
congenital
bone
disease
(2)
A(n)
is
written
on
Gallagher's
artificial
leg
each
time
she
takes
a
picture.
A.disease
B.location
C.message
D.
idea
(3)
Gallagher
has
been
sharing
pictures
to
.
A.help
her
friends
to
spread
the
message
B.make
her
mum
and
grandmother
happy
C.tell
the
world
how
wonderful
her
vacation
is
D.show
that
nothing
can
stop
her
living
her
best
life
(4)
When
people
saw
Gallagher's
pictures,they
.
A.didn't
like
her
idea
B.gave
her
positive
feedback
C.laughed
at
her
dream
D.helped
her
choose
the
design
of
her
leg
(5)
The
best
title
of
the
passage
is
"
".
A.The
secret
to
success
B.Face
difficulties
with
a
smile
C.Wonderful
photos
D.A
vacation
to
remember
(1)
【答案】D.
【解析】细节理解题.根据第二段The
traveler,who
was
born
with
a
congenital
bone
disease
(先天性骨病),lost
her
right
leg
at
the
age
of
four.这位旅行者,先天性骨病,在四岁时失去了右腿.可知她只有一条腿sahib因为先天性骨病.故选:D.
(2)
【答案】B.
【解析】细节理解题.根据第三段
and
writes
her
location
across
her
artificial
leg
(假肢)before
taking
a
picture.在拍照前在假肢上写上她的位置.故选:B.
(3)
【答案】D.
【解析】细节理解题.根据第三段she
now
thinks
that
nothing
can
stop
her
living
her
best
life.
To
spread
that
message,
Gallagher
shares
photos
of
her
travels
around
the
world
online,她认为没有什么能阻止她的美好生活.为了传递这个信念,Gallaghe把她周游世界的照片分享在网上.可知是为了传递她的信念,她才在网上分享照片的.故选:D.
(4)
【答案】B.
【解析】细节理解题.根据第五段
but
once
she
shared
the
photos,
she
received
only
positive
feedback
(正面的反馈).但是一旦她分享了照片,她都收到了正面的反馈.故选:B.
(5)
【答案】B.
【解析】主旨大意题.根据Gallagher
shows
us
that
you
should
never
let
anything
stand
in
the
way
of
your
dreams.
And
if
you
run
into
difficulties,
get
creative
with
it.Gallagher向我们表明不应该让任何事情阻挡了你追求梦想的道路.如果遇到困难,要有创造性.可知,要我们敢于面对困难.故选:B.
20.(5分)
Autumn
is
the
best
season
for
crabs.
The
hairy
crabs
(大闸蟹)are
quite
fat
and
tasty
at
this
time
of
year.
The
best
crabs
come
from
Yangcheng
Lake
in
Jiangsu.
Many
people
use
eight
silver
tools
including
chopsticks,
a
pair
of
scissors
and
a
small
hammer
(锤子)to
eat
crab
meat.
Caviar
(鱼子酱)is
not
common
in
most
people's
daily
life.
But
if
you're
going
to
try
it,
Russian
caviar
may
be
your
best
choice.
Caviar
is
made
of
fish
eggs.
It
sells
at
a
hi专题37
阅读理解四
(原卷版)
八十五、沈阳
阅读短文,然后根据其内容从A、B、C、D中选出最佳选项。
A
Antibiotic
Gream(消炎药膏)
uses:
cream
to
treat
pain
and
infection(感染)from
small
burn
on
skin.
26.
Where
can
we
use
the
cream
on
our
bodies
A.
In
eyes.
B.
On
skin.
C.
On
teeth.
D.
On
hair.
27.
We
should
visit
if
we
have
serious
burns.
A.
a
dentist
B.
a
reporter
C.
a
doctor
D.
a
nurse
28.
How
many
times
a
day
do
we
put
the
cream
on
the
burn
at
least
A.
Two
B.
Three
C.
Four.
D.
Five.
29.
Which
of
the
following
statements
about
the
Antibiotic
Cream
is
true
A.
It
is
only
used
on
face
B.
It
can
be
eaten
as
food.
C.
It
is
best
for
pregnant
women.
D.
It
must
be
kept
at
room
temperature.
B
Most
people
are
afraid
of
sharks,but
they
usually
do
not
know
very
much
about
them.For
example,there
are
350
types
of
sharks,and
all
of
them
are
meat
eaters.Some
sharks
are
very
big.
The
whale
shark
is
50
to
60
feet
long.But
some
sharks
are
very
small.The
dwarf(侏儒)shark
is
only
6
inches(英寸)long.Sharks
are
100
million
years
old.In
fact,they
lived
at
the
same
time
as
dinosaurs.Today,sharks
live
in
every
ocean
on
the
earth,but
most
sharks
live
in
warm
water.They
keep
the
oceans
clean
because
they
eat
sick
fish
and
animals.Most
sharks
have
four
to
six
rows
of
teeth.When
a
shark's
tooth
falls
out,another
tooth
moves
in
from
behind.Sharks
do
not
have
ears.
However,they
"hear"
sounds
and
movements
in
the
water.
Any
sound
or
movement
makes
the
water
vibrate.
This
helps
sharks
find
food.
Sharks
use
their
large
eyes
to
find
food,too.
Most
sharks
see
best
in
low
light.
They
often
hunt
for
food
at
dawn(黄昏),in
the
evening,or
in
the
middle
of
the
night.
Scientists
want
to
learn
more
about
sharks
for
several
reasons.
For
example,cancer(癌症)is
common
in
many
animals,including
people.
However,it
is
rare(罕见的)in
sharks.
Scientists
want
to
find
out
why
sharks
almost
never
get
cancer.
Maybe
this
information
can
help
people
prevent
cancer,too.
30.
According
to
the
text,most
sharks
live_____.
A.
in
very
deep
water
B.
in
warm
water
C.
near
the
surface
of
the
ocean
D.
in
cold
water
31.
Sharks
keep
the
oceans
clean
because
they_____.
A.
do
well
in
cleaning
water
B.
eat
sick
fish
and
animals
C.
can
get
cancer
like
human
D.
can
produce
a
kind
of
chemical
32.
What
does
the
underlined(划线的)word
"vibrate"
mean
in
Chinese?
A.
振动
B.
停止
C.
变清澈
D.
变浑浊
33.
According
to
the
text,
we
know
______.
A.
the
whale
shark
is
50
to
60
feet
long
B.
the
dwarf
shark
is
only
6
feet
long
C.
sharks
and
dinosaurs
lived
in
different
times
D.
sharks
only
use
large
eyes
to
find
food
C
The
engine
of
a
giant
ship
broke
down,so
the
ship
lost
its
power.The
owner
of
the
ship
was
very
worried.The
owner
of
the
ship
was
very
worried.He
sent
for
one
expert
after
another,but
none
of
them
could
figure
out(弄清楚)how
to
fix
the
engine.Then
an
old
man
who
had
been
fixing
ships
since
he
was
young
was
brought
in.
The
old
man
carried
a
large
bag
of
tools
with
him.When
he
arrived,he
went
to
work
immediately.He
examined
the
engine
very
carefully,from
top
to
bottom,The
owner
of
the
ship
stood
there,watching
the
old
man's
every
move.After
looking
things
over,the
old
man
reached
into
his
bag
and
pulled
out
a
small
hammer(锤子).He
tapped(敲打)something
gently.The
engine
started
back
up
at
once.He
then
put
his
hammer
away
carefully.The
engine
was
fixed.
A
week
later,the
owner
of
the
ship
received
a
bill
from
the
old
man
for
$
10,000.
"What?!"the
owner
shouted,"He
hardly
did
anything."
So
he
wrote
the
old
man
a
note
saying,Please
send
me
an
itemized(逐条记录的)bill.
The
man
sent
a
bill
that
read:Tapping
with
a
hammer-$2
Knowing
where
to
tap-$9,998
Effort(努力)is
important,but
knowing
where
to
put
the
effort
in
your
life
is
more
important.
34.
How
did
the
owner
of
the
ship
feel
when
the
engine
broke
down?
A.
Excited
B.
Worried
C.
Tired
D.
Interested
35.
After
pulling
out
a
small
hammer,the
old
man______.
A.
looked
things
over
rapidly
B.
reached
into
his
bag
secretly
C.
tapped
something
gently
D.
put
his
hammer
away
carefully
36.
According
to
the
itemized
bill,
knowing
where
to
tap
cost.
A.
$10,000
B.
$9,998
C.
$9996
D.
$237.
37.
What's
the
main
idea
of
the
text
A.
Effort
is
very
important
when
you
are
in
trouble.
B.
Fixing
the
engine
of
a
giant
ship
costs
too
much.
C.
Putting
the
effort
in
the
right
place
is
more
important.
D.
Losing
the
engine
s
power
is
the
reason
for
asking
for
help.
D
第二部分
非选择题(四大题)
四、回答问题
阅读短文,然后根据内容回答所提问题。
DumplingsYou
need:wrappers(饺子皮)vegetablesbeefsaltSteps1.Put
beef
in
a
bowl.2.Cut
the
vegetables
into
small
pieces
with
a
knife.3.Add
the
vegetables
to
the
beet
.
Then
add
a
little
oil
and
salt.4.Mix
with
chopsticks.5.Put
a
spoonful
of
filing(馅)in
a
wrapper
and
told
the
wrapper
around
it.6.Put
the
dumplings
in
the
boiling
water7.Take
the
dumplings
out
when
they
float(漂浮)to
the
surface.8.Put
the
dumplings
on
a
plate.
38.
Is
the
text
above
a
menu
39.
Besides
the
vegetables,what
else
do
you
add
to
the
beef
40.
How
do
you
mix
the
filing
41.
When
do
you
take
the
dumplings
out
42.
Where
do
you
put
the
dumplings
at
last
八十六、铁岭
Ⅳ.阅读理解
根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案。
Passage
1
How
many
of
us
have
reached
into
our
drawer(抽屉)and
pulled
out
socks
that
didn't
match Will
you
throw
them
away
like
most
girls
or
try
to
reuse
them
The
story
of
Carly
and
Charley
may
help
you.
Carly
and
Charley
are
the
girls
who
often
lose
their
socks.At
first,they
just
matched
different
colors
or
styles
like
some
other
girls.But
most
of
the
time,
these
socks
couldn't
match
their
clothes.So
they
came
up
with
an
idea
and
started
Odd
Sox:they
collected
these
socks
and
gave
them
away
to
homeless
people.But
the
problem
wasn't
solved.They
still
had
missing
socks
until
they
realized
that
they
could
make
a
business
out
of
it.So
they
set
up
Single
Sox:the
girls
sell
socks
in
packs(包)of
three
so
you
can
mix
and
match
as
you
wish.Each
pack
is
super
colorful
and
super
inspiring(激励人心的)—Carly
and
Charley
have
written
words
on
every
sock
to
encourage
girls
to
celebrate
their
differences.
And
they
carry
on
the
tradition
of
giving
back—for
every
pair
of
socks
sold,they
give
away
a
pair
to
those
in
need.
Nothing
is
a
waste
if
you
have
a
creative
mind.
31.
Carly
and
Charley
set
up
Odd
Sox
and
gave
away
the
socks
to
.
A.
sick
children
B.
disabled
women
C.
poor
students
D.
homeless
people
32.
The
words
on
the
socks
are
to
encourage
girls
to
their
differences.
A.
match
B.
shout
C.
reach
D.
celebrate
33.
The
underlined
words
“carry
on”
in
the
third
paragraph
probably
mean
.
A.
continue
B.
compare
C.
connect
D.
control
34.
The
correct
order
of
the
following
is
.
①started
Odd
Sox.
②carry
on
the
tradition
of
giving
back
③set
up
Single
Sox
④
matched
different
socks
A.
①③④②
B.
①③②④
C.
④①③②
D.
④②①③
35.
The
passage
is
mainly
about
how
to
.
A.
collect
different
ideas
B.
buy
all
kinds
of
socks
C.
put
things
to
good
use
D.
throw
away
the
waste
Passage
2
There
are
many
wonderful
literature
works(文学作品)in
the
world,they
are
still
popular
after
so
many
years.
Robinson
Crusoe
is
one
of
the
most
famous
adventure(探险)novels
in
England.
It
was
written
by
Daniel
Defoe,an
English
novelist.
The
novel
has
been
popular
for
centuries.
The
main
character
in
it
is
an
Englishman
named
Robinson
Crusoe.
It
tells
about
his
adventure
on
a
desert
island
after
his
ship
was
broken
in
a
terrible
storm.
He
is
a
hero
fighting
against
nature
and
human
fate(命运).
He
is
one
of
the
most
successful
characters
in
English
novels.
Alice's
Adventures
in
Wonderland
is
a
work
of
children's
literature
by
a
British
writer,Lewis
Carroll.
It
tells
the
story
of
a
girl
named
Alice
who
falls
down
a
rabbit—hole
into
a
wonderland.
Many
strange
things
happen
to
her
and
she
also
meets
many
playing
cards
and
creatures(生物)that
can
talk.
Finally,she
finds
everything
is
just
a
part
of
a
wonderful
dream.
Harry
Potter
is
a
set
of
fantasy(魔幻的)novels
written
by
the
British
author
J.K.Rowling.
She
was
born
on
July
30,1965.
The
success
of
the
novels
has
made
her
the
most
highly—paid
novelist
in
history.
The
idea
for
Harry
Potter
came
to
her
in
1990
during
a
train
ride.
The
story
is
about
seven
years'
life
of
an
orphan
(孤儿)Potter
who
learns
magic.
There
are
seven
books
in
total.
36.
Robinson
had
his
adventure
▲
.
A.
on
the
ship
B.
on
a
desert
island
C.
in
the
forest
D.
along
the
river
37.
According
to
the
passage,
▲
is
a
man
who
is
fighting
against
nature
and
fate.
A.
Robinson
Crusoe
B.
Daniel
Defoe
C.
Harry
Potter
D.
Lewis
Carroll
38.
In
fact,Alice's
Adventures
in
Wonderland
is
a
story
of
a
▲
A.
real
adventure
B.
magical
boy
C.
terrible
experience
D.
wonderful
dream
39.
We
can
know
that
has
been
the
most
highly—paid
novelist
in
history.
A.
Hemingway
B.
J.
K.
Rowling
C.
Lewis
Carroll
D.
Alice
40.
Which
is
NOT
mentioned
in
the
passage
A.
Adventure
novels.
B.
Fantasy
novels.
C.
Children's
literature.
D.
Historical
novels.
Passage
3
Are
you
angry
by
the
noise
of
your
alarm
clock
every
morning
Still
feel
sleepy
after
getting
up
Now,you
can
say
goodbye
to
that
annoying
alarm
clock,you
needn't
hear
its
unpleasant
noise
every
morning.
The
Glow
pillow
(发光枕)can
wake
you
up
with
soft
LED
lights.
The
lights
produce
the
brightness
over
40
minutes
just
like
the
sunrise.
The
pillow
is
taking
the
place
of
the
traditional
alarm
clock.
It
was
designed
(设计)by
Eoin
McNally
and
Ian
Walton
to
be
against
the
pressures
of
a
"24
hour"
lifestyle.
The
pillow
uses
a
kind
of
LED
material
below
the
surface.
It
wakes
the
user
up
with
light.
The
material
can
also
show
the
time
on
the
pillow's
surface,and
it
is
perfect
for
those
who
sleep
with
their
heads
completely
buried(埋)face
down
into
the
pillow
40
minutes
before
the
pre-set(预设)alarm
time,the
pillow
begins
to
glow
and
gently
brings
the
user
out
of
sleep.
The
natural
waking
process
helps
to
set
"body
clock"
and
makes
people
build
a
healthy
sleep-and-wake
habit
slowly.
41.
The
noise
of
the
alarm
clock
makes
people
▲
.
A.
angry
B.
relaxed
C.
happy
D.
excited
42.
The
pillow
wakes
people
up
with
▲
A.
smell
B.
sound
C.
light
D.
touch
43.
The
Glow
Pillow
can
take
the
place
of
▲
.
A.
LED
lights
B.
the
alarm
clock
C.
the
sunrise
D.
people
44.
The
waking
process
is
helpful
to
▲
.
A.
be
against
the
pressures
B.
bury
their
faces
C.
build
a
healthy
habit
fast
D.
set
“body
clock”
45.
Which
is
the
best
title
for
this
passage
A.
Body
clock
is
useful
to
people
B.
Glow
Pillow
brings
you
out
of
sleep
C.
Two
men
created
a
new
product
D.
A
new
kind
of
LED
lights
wakes
you
up
Passage
4
Maybe
we
three
were
the
most
unlucky
graduates
in
our
school
history.I'l
never
forget
the
day
when
we
had
our
graduation
ceremony(毕业典礼).
I
was
known
for
being
careless.
I
often
fell
down
for
no
reason.Since
I
fell
off
the
stage(舞台)during
my
Primary
Graduation
Ceremony,my
family
bet(打赌)that
I
would
fall
down
again
during
my
next
graduation
ceremony.
The
day
came
so
quickly.This
time,I
proudly
made
it
through
the
whole
ceremony
without
falling...but
I
knocked
over
the
whole
backdrop
(背景板)used
to
take
pictures
for
graduates!
I
felt
so
embarrassed
(尴尬的)the
whole
morning.
My
friend
Julia
was
even
more
embarrassed.
When
she
together
with
all
the
graduates
was
sitting
quietly
in
the
hall
at
eight
in
the
morning,she
didn't
expect
her
father
to
come
to
attend
her
ceremony
because
he
was
really
busy
then.
The
hall
was
very
quiet
and
you
could
even
hear
a
pin(针)drop
on
the
ground.
When
all
of
a
sudden,out
of
the
silence,she
heard
“Hey,Julia!”Everyone
in
the
hall
looked
behind
and
found
Julia's
father,with
a
camera
in
his
hand,smiling
at
her!
Tiffany
was
the
most
beautiful
girl
of
us
three.
She
loved
all
kinds
of
dresses.
On
that
day,she
dressed
herself
beautifully
and
wanted
to
have
some
beautiful
photos
.Unluckily,
it
was
one
of
the
windiest
days
of
our
life.The
wind
blew
her
beautiful
dress
up
in
front
of
the
whole
graduate
class!She
didn't
know
whether
to
cry
or
laugh.
Lucky Unlucky So
lucky!
All
of
these
became
the
unforgettable
part
of
our
life!
46.
The
writer
was
very
▲
in
her
daily
life.
A.
careless
B.
careful
C.
friendly
D.
lazy
47.
Julia's
father
▲
at
the
graduation
ceremony.
A.
sat
quietly
in
his
seat
B.
was
busy
with
his
work
C.
took
pictures
for
her
D.
dropped
a
pin
on
the
ground
48.
This
story
happened
on
a
▲
morning.
A.
cloudy
B.
windy
C.
sunny
D.
rainy
49.
Tiffany
was
embarrassed
because
▲
that
day.
A.
she
fell
off
the
stage
B.
she
didn't
have
beautiful
dresses
C.
her
dress
was
blown
up
D.
her
photos
weren't
unforgettable
50.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage
A.
The
girls
weren't
in
the
same
school.
B.
The
writer
knocked
over
the
backdrop.
C.
Julia
knew
that
her
father
would
come.
D.
Tiffany
loved
all
kinds
of
shoes.
八十七、大连
Ⅲ.阅读理解(一)(本题共3小题,共34分)A.阅读下列短文,从各题所给的四个选项中,选出最佳选项.
14.(8分)
SIGHTSEEING
Discover
the
sights
of
Salt
Lake
City
on
one
of
our
open﹣air
buses!You
can
get
on
and
off
our
buses
at
any
stop,giving
you
the
chance
to
see
the
sights
at
your
own
pace(节奏).
Tickets
Adult:﹩33
Student:﹩29
Child(6﹣12):﹩17
Children
under
6are
free
Don't
Forget!
Don't
burden(使负担)yourself
with
too
much
to
carry.However,a
few
things
will
make
your
tour
more
comfortable.We
suggest:
Sunglasses
Hat
Camera
Bottled
Water
Snacks
DON'T
FORGET
TO
HUG
YOUR
DRIVER!
Check
us
out
at
facebook.com/USBusUtah.
(1)
If
you
get
off
at
Stop,you
can
visit
.
A.Lion
House
B.Rice﹣Eccles
Stadium
C.Liberty
Park
D.Natural
History
Museum
(2)
How
much
are
the
tickets
for
Mr.Smith
and
his
5﹣year﹣old
son?
A.$17.
B.$33.
C.$50.
D.$62.
(3)
Which
of
the
following
is
NOT
advised
to
take?
A.Map
B.Sunglasses.
C.Snacks.
D.Bottled
water.
(4)
The
passage
is
a
leaflet
of
.
A.a
field
trip
B.a
city
bus
system
C.a
bus
tour
D.a
summer
English
course
15.(8分)
I
loved
everything
about
school
except
for
one
person:Mildred.
Every
day,as
we
walked
home
after
school,she
would
step
on
the
backs
of
my
shoes.Then,when
I
stopped
to
put
my
shoes
on,Mildred
would
hit
6me
on
the
back
quickly
and
run
away.She
scared(惊吓)me.
Soon,my
mother
found
something
was
wrong.I
told
her
the
whole
story.My
mum
told
me
not
to
worry
and
said
she
had
a
plan.
The
next
morning,my
mum
walked
up
the
hill
with
me.Just
as
we
got
to
the
top
of
the
hill,we
saw
Mildred.
"Hello,Mildred,"my
mum
said
quietly.Mildred
stopped,standing
still.
Her
hands
and
face
were
bright
red.Her
oversized
coat
hung
open.There
were
only
two
buttons(纽扣)on
it.
My
mother
didn't
say
anything
at
first.Instead,she
buttoned
up
Mildred's
coat
and
turned
the
collar(衣领)up
around
her
neck.
"I'm
Amy's
mother.I
need
your
help,Mildred."My
mother's
hands
held
Mildred's
as
she
spoke."Amy
doesn't
have
any
brothers
or
sisters.She
needs
a
good
friend
at
school,someone
to
walk
up
the
hill
with
her
after
classes
are
over.Would
you
be
Amy's
friend,Mildred?"
Mildred
chewed(咬住)on
her
bottom
lip(嘴唇)and
nodded."Oh,thank
you!"my
mother
said."I
just
know
you
are
someone
I
can
depend
on."Then
she
hugged
us
and
left
as
though
nothing
unusual
had
happened.
Mildred
and
I
walked
on
to
school.As
I
looked
over
at
her,I
saw
that
Mildred
was
smiling!I'd
never
seen
her
smile
before.
We
walked
up
the
hill
each
day
after
school
together
and
pretty
soon
we
became
good
friends.
I
didn't
understand
my
mum's
plan
at
that
time.But
finally,I
came
to
understand
her
message:Love
never
fails.
(1)
What
made
Amy
worried
about
school?
A.Poor
grades.
B.No
clean
shoes.
C.No
good
friends.
D.Someone
unfriendly.
(2)
After
greeting
Mildred,Amy's
mum
.
A.gave
her
a
loving
hug
B.asked
her
for
help
directly
C.held
her
hands
warmly
D.helped
her
to
dress
properly
(3)
Mildred
smiled
probably
because
.
A.Amy
and
her
mum
apologised
to
her
B.she
felt
the
touch
of
love
and
trust
C.Amy
agreed
to
make
friends
with
her
D.she
wasn't
punished
so
badly
as
she
imagined
(4)
What
does
the
story
mainly
tell
us?
A.Love
is
always
full
of
magic.
B.True
love
never
disappears.
C.A
mother's
love
is
always
there.
D.It's
never
late
to
share
your
love.
16.(10分)
If
you
look
at
the
top
of
your
phone,you'll
usually
see
a
little
symbol
that
says
3G
or
4G.
The"G"stands
for
the"generation"of
your
mobile
network.But
these
symbols
will
become
things
of
the
past
after
5G
fully
arrives.
On
March
30th,2019,Shanghai
vice﹣mayor
Wu
Qing
made
the
first
5G
video
call
on
a
Huawei
Mate
X
smartphone,CGTN
reported.Shanghai
has
also
become
the
first
city
in
China
to
start
testing
5G
networks.
Now,4G
takes
about
100
to
200
milliseconds(毫秒)to
send
and
receive
data(数据).But
5G
will
get
it
down
to
1
millisecond
or
less.This
big
change
will
not
only
make
our
mobile
Internet
faster.It
can
be
used
in
many
other
ways
as
well.
For
example,5G
will
help
to
make
self﹣driving
cars
safer.Today's
self﹣driving
test
cars
have
one
problem﹣lag.When
the
car"sees"an
obstacle(障碍物),it
sends
this
information
to
a
data
center
and
receives
instructions.However,it
takes
time
to
send
and
receive
this
information.With
this
kind
of
lag,the
cars
might
crash(撞击)because
they
don't
receive
instructions
in
time.With
5G,this
lag
will
be
greatly
lowered,making
the
cars
safer,according
to
CNN.
5G
could
also
be
used
to
power
the
Internet
of
Things(IOT).This
refers
to
a
large
online
network
that
connects
all
things
and
people.Fast
Internet
speeds
will
be
the
key
to
developing
this
technology.For
example,with
IOT
under
5G,your
refrigerator
could
automatically(自动地)place
an
order
online
for
eggs
when
it
finds
that
there
are
no
eggs
left
inside.
All
in
all,5G
will
shape
every
type
of
technology
that
it
touches.And
you
won't
have
to
wait
too
long
for
that
to
happen.
(1)
From
Paragraph
②,we
can
know
that
.
A.5G
is
widely
used
in
Shanghai
B.it
took
lots
of
efforts
to
test
5G
C.China
is
working
on
its
5G
networks
D.5G
would
make
it
possible
to
take
videos
(2)
Compared
with
4G,5G
could
be
.
A.cheaper
B.faster
C.safer
D.busier
(3)
The
underlined
word"lag"probably
means"
"in
Chinese.
A.延迟
B.迷路
C.暂停
D.耗电
(4)
The
refrigerator
is
mentioned
to
.
A.describe
the
importance
of
IOT
B.encourage
people
to
try
the
new
product
C.introduce
how
to
use
the
Internet
of
Things
D.show
5G
would
make
IOT
more
powerful
(5)
Which
of
the
following
would
be
the
best
title
of
the
passage?
A.Can
5G
Go
Far?
B.How
is
5G
Changing
Our
Life?
C.5G
is
on
the
Way
D.China
is
Leading
the
World
in
5G
B.阅读短文,根据短文内容,从所给的六个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,使短文意思完整、连贯.有两项为多余选项.
17.(8分)
Prepare
for
Water
Day
Zero
Last
year,Cape
Town
said
it
was
facing
Water
Day
Zero.That
was
the
date
when
the
city's
taps
would
go
dry.It
was
first
expected
to
arrive
in
April,2018.
Thanks
to
hard
efforts
and
a
rainy
season,it
has
been
put
off(推迟).(1)
.And
it
may
hit
cities
all
over
the
world.
How
did
Cape
Town
get
into
a
Water
Day
Zero
situation?The
city
gets
its
water
from
six
reservoirs(水库).They
usually
fill
up
during
the
rainy
season,from
May
through
August.However,since
2015,the
city
had
been
suffering
from
its
worst
drought(旱灾)in
a
century.(2)
.Even
worse,Cape
Town's
population
grew
greatly.As
a
result,the
need
for
water
rose.
(3)
Because
of
climate
change,serious
droughts
are
becoming
more
and
more
common.At
the
same
time,people
are
moving
to
cities.The
United
Nations
says
by
2050,two
thirds
of
the
world's
population
will
live
in
cities.Since
2014,southeastern
Brazil
has
been
suffering
from
its
worst
water
shortage
in
80
years.In
Mexico
City,many
of
the
21
million
people
only
have
running
water
for
half
of
the
day.
Luckily,steps
can
be
taken
to
avoid
water
crises(危机).To
start
with,all
of
us
can
do
something
to
save
water
and
slow
down
climate
change.(4)
At
the
same
time,water
pollution
must
be
stopped.
The
world
now
has
a
chance
to
stop
a
series
of
Water
Day
Zero
crises.
If
we
don't
act,many
cities
may
soon
face
a
time
when
there
isn't
a
drop
to
drink.
A.Cape
Town
is
not
alone.B.The
serious
situation
seems
to
be
improved.C.Water
levels
in
the
reservoirs
became
very
low.D.Cities
can
build
more
water﹣recycling
factories.E.However,the
problem
is
very
likely
to
appear
again.F.More
and
more
countries
are
paying
attention
to
the
problem.
八十八、葫芦岛
Ⅳ.阅读理解(共20分,每小题5分)根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案.
Passage
1
Humans can go to the hospital when they're ill.But as for animals,what should they
do?To stay healthy,animals have their own ways to heal(治愈)themselves.Now let's get to
know their special skills.
Skill One
Have you ever seen your dog or cat lick(舔)its wounds?Why do they do it?It probably
feels good,but it's good medicine.Licking cleans a wound,and saliva(唾液)has chemicals
that kill germs(细菌).
Skill Two
To avoid diseases,many animals have good living habits.They hate to be dirty.Most
animals separate their pooping(排便)areas from their eating areas.Horses poop far away
from the grass they eat.Rabbits put their poop in special pooping areas.
Skill Three
Have you ever heard of the expression "starve a fever(发烧时宜饿)"?Many animals stop
eating when they're ill.When a sick animal stops eating,it can stop germs from getting
necessary things.
Skill Four
Another way that animals heal themselves is to raise their body temperature.High temperature can kill germs.Warm-blooded animals(like us)get fevers to fight with germs.
Cold-blooded animals(like snakes)look for pieces of wood or rocks heated by the sun.
Fish move to warmer waters.
31.A cat cleans its___
by licking.
A.medicine
B.saliva
C.wound
D.chemicals
32.In order to avoid diseases,horses and rabbits___.
A.eat special grass
B.choose dirty areas
C.put poop into holes
D.have good living habits
33.Starving can stop germs from getting___
things.
A.wild
B.waste
C.necessary
D.useless
34.Fish move to warmer waters to___.
A.lick their wounds
B.keep themselves clean
C.starve a fever
D.raise their body temperature
35.We may find the passage in a___.
A.science novel
B.magazine
C.travel guide
D.storybook
Passage
2
What are the basic ingredients(要素)of good manners?A strong sense of fairness is one
of them.
A friend once told me an experience that he had.When he was driving along a one-lane(单行小路),unpaved(未铺路的)mountain road,the car ahead of his produced clouds of
choking dust(呛人的尘土),and it was a long way to the nearest paved main road.Suddenly,the car ahead stopped at a wider place on the road.My friend thought there must be something wrong with the car ahead.He stopped and asked if anything was wrong. "No," said the
other driver. "But you've
endured my dust so far.I'll endure yours the rest of the way."
Another ingredient is empathy(同情心).It makes a person see into the mind or heart of
someone else.Recently I happened to read such a story in a book.
A man was having dinner alone,and he was trying to open a bottle.But he failed.Then
he asked a waiter for help.The waiter took the bottle,turned his back and opened it without
difficulty.Then the waiter closed it again and turned back.He pretended(假装)to make a
great effort to open the bottle without success.Finally he took it into the kitchen and returned very soon.He told the man that he managed to open it,but only with a tool.
Yet another ingredient is the ability to treat people alike(一视同仁).No matter who he is
and what he does,everyone is worth respecting.
36.The driver in the car ahead stopped to___.
A.repair the car
B.have a rest
C.ask the way
D.let the back car go
37.The underlined word "endure" probably means___
in Chinese.
A.原谅
B.容忍
C.抱怨
D.谴责
38.In fact the waiter opened the bottle___.
A.by himself easily
B.with a tool
C.with difficulty
D.without success
39.The second story may happen___.
A.in the kitchen at home
B.on the main road
C.in the restaurant
D.on the busy street
40.The best title of the passage is "___".
A.The Ability to Solve Problems
B.The Ways to Help Others
C.The Good Manners to Treat Others
D.The Empathy for Strangers
Passage
3
In some western countries,a gap year(空档年)is regarded as a special celebration for
teenagers.They think it is a necessary process for teens to develop into adults.Then what's a gap year?It's a short break from study for a year or less.It's normally between high school and university.During the gap year,the students usually take a break from their school education to
travel,volunteer,study or work.
There are some reasons why students might want to take a gap year.They usually think it is a chance to get professional or personal experience.Some common reasons to take a gap year include:
★ Open their eyes.
★ Make international friends.
★ Make some money.
★ Get useful work experience and key skills.
Although teenagers can benefit from(从……获益)the gap year activities,there are many
disadvantages.The parents are worried.Here are the reasons why parents disagree with the idea of taking a gap year.
★ It may cost a lot of money to organize.
★ They may get hurt or sick during the travels.
★ They may simply find that they didn't get the experience they were hoping for.
A gap year is a new experience for not only teenagers but also people who were born in the 1960s. Maybe it's really a good chance for them to experience the retirement(退休生活)in
advance(提前).
41.A gap year is a special celebration for___.
A.parents
B.volunteers
C.teenagers
D.teachers
42.A short break from study refers to(指的是)a certain period of time___.
A.before high school
B.between primary school and high school
C.during high school
D.between high school and university
43.The second paragraph talks about the___
for taking a gap year.
A.chances
B.reasons
C.suggestions
D.methods
44.The parents are worried because the students may___
in gap year activities.
A.get work skills
B.make some friends
C.open their eyes
D.get hurt or sick
45.From the last paragraph,we can infer that people who will retire may___
a gap year.
A.be interested in
B.be worried about
C.be disappointed at
D.be nervous about
Passage
4
When you are waiting on a phone call with a pen in your hand or feeling bored on a train,you may probably doodle(涂鸦).Consultant Graphology(笔迹咨询师)Tracey has studied the
most common doodles and their meaning in a new piece of research.Here she shares the psychology(心理学)behind those doodles.
Circles Drawing round shapes expresses the need to love and be loved.
Squares If you're drawing squares,then this shows a practical(脚踏实地的)nature.
Triangles If you're drawing triangles,his shows you are an energetic and powerful nature.
Flowers If your flower has a large round centre,this expresses confidence and the enjoyment of a good social life.
Hearts Hearts have always been symbols of love.It clearly expresses that you pay much attention to feelings,but easily get sad as well.
Coils(线圈) Drawing these complicated(复杂的)shapes means the doodlers have a colorful life and the ability of creativity.What unusual doodles they are!
Webs This kind of doodles may be unusual and complicated,but drawing webs shows special personalities that are good at leading people to a special situation.
Boxes It's not good news for people who draw boxes.Because Tracey believes that while this shows great dreams,it can also be a sign of materialism(物质主义).
46.Doodling most probably happens when you are___.
A.driving a car
B.feeling bored on the train
C.having a sleep
D.cooking a meal at home
47.The doodles of hearts express that you___.
A.need to love and be loved
B.pay much attention to feelings
C.are a practical nature
D.have a colorful life
48.___
are unusual and complicated doodles.
A.Coils and webs
B.Circles and boxes
C.Hearts and flowers
D.Squares and triangles
49.Tracey believes the doodles of___
can be a sign of materialism.
A.circles
B.webs
C.boxes
D.flowers
50.The writer wrote this passage to___.
A.spend the boring time
B.teach people how to doodle
C.make people know each other
D.share the psychology behind doodle
八十九、锦州
Ⅲ.阅读理解(共20分,每小题5分)单项选择
根据短文内容从各题的四个选项中选择一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
7.
(1)
How much should a student pay for the writing course every hour?
A.
8.
B.
20.
C.
40.
D.
240.
(2)
On Saturday, a student can___
in Tengfei School.A.practice speaking English
B. have speaking and writing courses
C.talk with the native teachers
D.take writing and listening courses
(3)
What's the number of the maximum students in the school?
A.30
B.40
C.70
D.85
(4)
What time does the school open on Tuesday?
A.At 5:00 a.m.
B.At 7:00 p.m.
C.At 8:00 a.m.
D.At 9:00 a.m.
(5)
If you want to get more information about the school,you can NOT___.
A.go to 32 Qinghua West Road
B.visit www.tfedu.cn
C.send a email to tengfei@163.com
D.call at 010-38167295
单项选择
根据短文内容从各题的四个选项中选择一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
8.The Wandering Earth(流浪地球),China's first successful movie whose background is space,as shown on
February 5.It is based on(基于)a short story of the same name by
Liu Cixin,China's top science-fiction writer.
1.Capsule(太空舱)-a core(核心)element(要素)
The space capsule used in the film has made the audience(观众)interested."This was the first time anything like that was done,"said Wang Hong,the producer(制片人)of the movie.At first,the production(制作)team planned
to use a small space capsule that had appeared in an earlier film,
but found that it could not meet their needs for filming.
2.Giant vehicles(巨大的车辆)-key to the film
Giant vehicles are the key element in the film.Famous actors,Ng Man-tat
and Wu Jing,said they could not even imagine what these vehicles would
be like before filming,because the idea was far ahead of our time.
The production team made about 10,000 props(道具)to show the space better,including the giant vehicles.
3.Saving planet itself
In the film,the earth itself is pushed forward by 10,000 giant
thrusters(推进器).It carries
3.5 billion people about 4.2 light years
through space in order to avoid destruction(破坏)by the dying sun.
In Liu's story,each thruster is 11,000 meters in height.
4.Amazing opening
At the beginning of the film,it shows the environment and life in an
underground city-a big tree growing upside down,busy bookstores and snack
bars and so on.There are also many snow scenes (片段)throughout the whole film.
(1)
The story The Wandering Earth was written by___.
A.Wu Jing
B.Ng Man-tat
C.Wang Hong
D.Liu Cixin
(2)
The core clement is___.
A.the space capsule
B.giant vehicles
C.saving the planet itself
D.an amazing opening
(3)
Why did the production team give up using a small space capsule?
A.Because of the audience's needs.
B.Because the producer wanted to cut down the cost.
C.Because of the production team's needs.
D.Because the small capsule was broken in an earlier film.
(4)
People must push the earth forward with 10,000 giant thrusters because___.
A.each thruster is too high
B.people want to save the earth
C.people want to move to the sun
D.3.5 billion people want to go through space
(5)
What can we know about the Wandering Earth from the passage?
A.Liu Cixin is the director of the film.
B.It is made from a story of the same name.
C.The capsule used in the film had appeared before.
D.Snow scenes are shown only at the beginning of the film.
单项选择
根据短文内容从各题的四个选项中选择一个最佳答案,并将其代表字母涂在答题卡的相应位置.
It's a hot time for Chinese language learning across the world, not only because of China's higher position in the world but also because of the increasing economic (经济的) and
cultural connections between China and other countries.
For example, the United Arab Emirates (UAE)(阿拉伯联合酋长国) plans to open Chinese
language courses in 200 public primary and middle schools, so experienced Chinese teachers are needed.
Other Chinese courses opened across the world show the increasing need for Chinese-speaking talent.Mandarin(普通话) became an elective(选修的) foreign language in Russia's
college entrance exam. Following English, German, French, and Spanish, Mandarin has become the fifth elective test subject for the exam.
Spain has more than 40,000 people learning Chinese. Last year about 8,000 people
took the Chinese Proficiency Test(HSK) exam. The number of people who took the test was
the biggest, according to Xinhua News Agency.
In the US.leaning Chinese has been thriving for many years and is now a popular choice for American children,especially those who were born in good families.The children
begin to learn Chinese at an early age because their parents believe that learning Chinese will help them build successful international careers(职业).
(1)
Why is Chinese language learning so hot?
A.Because many foreigners like China's culture.
B.Because China has the highest position in the world.
C.Because China helps a lot of countries to develop.
D.Because China has more international influence around the world.
(2)
The following languages are elective test subjects in Russia EXCEPT___.A.French
B.Spanish
C.Japanese
D.Mandarin
(3)
The Chinese meaning of the underlined word "thriving"
is____.
A.兴盛B.衰落C.改变D.开办
(4)
What can we know about Chinese learning around the world?
A.The UAE needs experienced English teachers.
B.All American children learn Chinese from an early age.
C.About one fifth of the Spanish learning Chinese took the HSK in 2018.
D.The Mandarin exam must be taken before going to Russia's colleges.
(5)
The main idea of the passage is____.
A.more people in the UAE begin to learn Chinese
B.Chinese language learning is popular around the world
C.some foreign countries want more Chinese teachers
D.many American children are learning Chinese now
还原句子
根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能够填入短文空白处的最佳选项,井将其代表字母涂在答题卡的相应位置.10.One day,I fished with my grandfather. When we sat by the river,our bobbers(浮漂)
floated(浮动)together. He told me to be patient. We were lucky to enjoy the warmth of
the sun. I was with my grandfather happily. I wanted to be like him.(1)
____He worked
hard all the time for everyone,but he managed to find time to smile at the life.
My grandfather was an amazing man. He taught me many things- the way to fish, the
value of
good friends, the respect for the old and the importance of working hard. The list
_____When she
was a child, it was my grandfather's duty to teach and guide her.(3)
____It's a family
tree.
The family tree is a learning tree.(4)
____
They balance the family structure(结构).
Over time, the branches(树枝) above grow large, join with other families, and protect the
older branches below. (5)
____The branches above take over (接管) their role on the
learning tree,supporting the new family members. In this way, the life goes on for
generations forever.
A.Instead.
I
learned
them
from
my
mother.
B.He was well liked by everyone.
C.Gradually,the old
branches
grow
weak,die
and
fall
away.
D.Then
the
things
my
grandfather
taught
my
mother
would
be
passed
on
to
me.
E.The
larger,
older
branches
support
and
guide
the
smaller,younger
ones.
九十、辽阳
IV.阅读理解(共20分,每小题5分)根据短文内容,从各题所给的四个选项中选择一个正确答案。
18.(5分)In
ancient
China,
there
was
a
man
called
Zhou
Yong.
Before
his
father
died,
he
left
Zhou
Yong
a
great
number
of
gold
ingots
(元宝).
Zhou
hid
them
in
a
safe
place
in
his
home.
One
day,
Zhou
decided
to
travel
far
away.
He
was
afraid
that
someone
would
steal
the
gold
ingots.
But
they
were
too
heavy
for
him
to
bring
along
with
him.
So
he
put
all
the
ingots
into
a
jar
(坛子)
and
gave
it
to
his
friend
Wang
Wu,telling
Wang
that
the
jar
was
full
of
fresh
red
dates
(红枣).
A
year
later,
one
day
before
Zhou
came
back,
Wang's
wife
wondered
what
was
in
the
jar.
So
she
secretly
opened
it.
She
was
shocked
when
she
saw
so
many
ingots
inside.
She
told
Wang
about
it
and
they
took
the
ingots
out
and
filled
the
jar
with
fresh
red
dates.
When
Wang
returned
the
jar
to
Zhou,
Zhou
found
the
ingots
were
missing.
They
argued
about
it
for
a
while,then
they
went
to
see
the
county
magistrate
(县官).
When
the
magistrate
asked
Wang
what
had
happened,
he
answered,
"Zhou
said
that
there
were
fresh
red
dates
in
it
when
he
gave
me
the
jar
a
year
ago."
The
magistrate
examined
the
jar
and
the
fresh
red
dates
in
it
carefully.
Then
he
said:
"Bring
the
ingots
back,
Wang
Wu!"
Wang
still
denied
(否认)having
taken
them.
But
after
the
magistrate
explained
what
he
knew,Wang
finally
admitted
(承认)that
he
had
taken
the
ingots.
(1)
Zhou
Yong
got
lots
of
ingots
from
.
A.Wang
Wu
B.his
wife
C.
his
father
D.the
county
magistrate
(2)
Zhou
Yong
gave
the
jar
to
Wang
because
.
A.someone
wanted
to
steal
it
B.he
couldn't
bring
it
along
with
him
C.he
didn't
want
it
anymore
D.it
was
full
of
red
dates
(3)
Wang's
wife
was
very
shocked
after
seeing
.
A.so
many
ingots
B.the
red
dates
C.the
county
magistrate
D.
Zhou
Yong
(4)
From
the
passage,
we
know
the
county
magistrate
was
very
.
A.
careless
B.
lazy
C.
clever
D.
brave
(5)
How
did
the
county
magistrate
infer
that
Wang
was
lying?
A.Wang
denied
that
he
had
taken
the
ingots.
B.Wang's
wife
admitted
that
she
had
taken
the
ingots.
C.The
county
magistrate
saw
Wang
take
away
the
ingots.
D.The
red
dates
would
go
bad
if
they
were
in
the
jar
for
a
year.
19.(5分)Devon
Gallagher,
a
college
graduate
from
Philadelphia,
wants
the
world
to
know
exactly
where
she's
been
during
her
worldwide
vacation
in
a
special
way.
The
traveler,who
was
born
with
a
congenital
bone
disease
(先天性骨病),lost
her
right
leg
at
the
age
of
four.
Although
she
had
a
hard
time
at
first,
she
now
thinks
that
nothing
can
stop
her
living
her
best
life.
To
spread
that
message,
Gallagher
shares
photos
of
her
travels
around
the
world
online,
and
writes
her
location
across
her
artificial
leg
(假肢)before
taking
a
picture.
Now
she
has
been
taking
pictures
across
Europe,
all
with
the
well﹣known
locations
written
on
her
artificial
leg.
"I
get
a
new
leg
every
two
years
and
I
can
choose
the
design
(设计)on
it.
One
day
I
had
a
sudden
idea
to
get
a
chalkboard,"
Gallagher
said,
"My
mum
and
grandmother
didn't
like
the
idea,
but
my
friends
liked
it
and
told
me
to
go
for
it,
so
I
did."
Gallagher
said
people
often
stared
when
she
was
writing
on
her
leg,
but
once
she
shared
the
photos,
she
received
only
positive
feedback
(正面的反馈).
"My
leg
hasn't
stopped
me
doing
anything
I've
wanted
to
do,
and
I've
been
able
to
keep
up
with
my
peers
(同龄人)and
lead
a
pretty
great
life."
Gallagher
shows
us
that
you
should
never
let
anything
stand
in
the
way
of
your
dreams.
And
if
you
run
into
difficulties,
get
creative
with
it
一
because
if
life
gives
you
an
artificial
leg,
make
art.
(1)
Gallagher
has
only
one
leg
because
she
.
A.was
born
with
one
leg
B.had
a
car
accident
at
the
age
of
4
C.got
hurt
at
college
D.had
a
congenital
bone
disease
(2)
A(n)
is
written
on
Gallagher's
artificial
leg
each
time
she
takes
a
picture.
A.disease
B.location
C.message
D.
idea
(3)
Gallagher
has
been
sharing
pictures
to
.
A.help
her
friends
to
spread
the
message
B.make
her
mum
and
grandmother
happy
C.tell
the
world
how
wonderful
her
vacation
is
D.show
that
nothing
can
stop
her
living
her
best
life
(4)
When
people
saw
Gallagher's
pictures,they
.
A.didn't
like
her
idea
B.gave
her
positive
feedback
C.laughed
at
her
dream
D.helped
her
choose
the
design
of
her
leg
(5)
The
best
title
of
the
passage
is
"
".
A.The
secret
to
success
B.Face
difficulties
with
a
smile
C.Wonderful
photos
D.A
vacation
to
remember
20.(5分)
Autumn
is
the
best
season
for
crabs.
The
hairy
crabs
(大闸蟹)are
quite
fat
and
tasty
at
this
time
of
year.
The
best
crabs
come
from
Yangcheng
Lake
in
Jiangsu.
Many
people
use
eight
silver
tools
including
chopsticks,
a
pair
of
scissors
and
a
small
hammer
(锤子)to
eat
crab
meat.
Caviar
(鱼子酱)is
not
common
in
most
people's
daily
life.
But
if
you're
going
to
try
it,
Russian
caviar
may
be
your
best
choice.
Caviar
is
made
of
fish
eggs.
It
sells
at
a
high
price.
If
you
want
to
get
the
fresh
juicy
taste,
don't
cook
it
﹣just
eat
raw
caviar.
You
may
also
eat
it
with
bread
and
salad.
Who
says
the
British
only
have
fish
and
chips?
Beef
Wellington
is
a
dish
that
they
can
truly
be
proud
of.
An
expensive
cut
of
beef
is
covered
with
a
mixture
first.
Next
comes
another
piece
of
ham
(火腿)
and
pastry
(面糊).Then
it
is
covered
with
eggs.
Baked
(烘焙)
until
it
is
golden
yellow,
beef
Wellington
tastes
crispy
outside
and
juicy
inside.
Sukiyaki
(寿喜锅),or
Japanese
beef
hot
pot,
is
one
of
the
most
popular
dishes
in
Japan.
People
cook
beef
and
vegetables
in
soup
with
sweet
and
salty
tastes.
It
is
a
perfect
dinner
for
family
or
to
enjoy
with
guests.
In
Sukiyaki,
you
need
thin
pieces
of
beef.
The
best
is
the
Kobe
beef.
It's
very
expensive
but
amazing.
(1)
The
best
season
to
enjoy
the
hairy
crabs
is
.
A.spring
B.summer
C.autumn
D.winter
(2)
The
underlined
word
"raw"
means
.
A.
clean
B.
dry
C.
cold
D.
uncooked
(3)
There
is
beef
in
.
A.
the
hairy
crabs
and
caviar
B.
Sukiyaki
and
beef
Wellington
C.
caviar
and
Sukiyaki
D.
beef
Wellington
and
the
hairy
crabs
(4)
The
four
foods
in
the
passage
come
from
countries.
A.one
B.two
C.three
D.
four
(5)
Which
of
the
following
is
Right?
A.Crabs
come
from
Yangcheng
Lake.
B.Caviar
is
common
in
most
people's
daily
life.
C.Beef
Wellington
is
the
pride
of
British
people.
D.Sukiyaki
is
a
perfect
dish
only
for
family.
21.(5分)Many
cars
in
advertisements
are
red,
blue
or
green
﹣
but
almost
75
percent
of
new
cars
sold
are
black,
white,
silver
or
grey.
A
survey
shows
people
prefer
the
car
colors
that
don't
show
dirt
such
as
grey.
That
means
the
owners
can
wash
their
cars
less,
saving
money.
Besides,
some
areas
that
are
short
of
water
do
not
allow
people
to
wash
their
cars
often.
According
to
another
survey,
white
cars
are
often
sold
more
than
cars
of
other
colors.
In
China,
car
buyers
say
white
makes
a
small
car
look
bigger.
Car
buyers
in
other
countries
also
like
white.
And
the
research
also
suggests
that
there
is
a
lower
risk
of
accidents
during
the
day
for
white
cars
compared
with
darker
ones.
People
also
think
the
temperature
inside
white
cars
is
lower
than
that
in
cars
of
other
colors.
At
present,
every
year
about
11
percent
of
cars
sold
are
red
and
8
percent
are
blue.
Green
has
become
less
popular.
In
the
mid
1990s,
green
was
the
most
popular
color
in
many
places
of
the
world.
But
today,
green
cars
are
hard
to
find.
Sometime
in
the
future,
people
may
not
have
to
choose
the
color
of
their
car
一
technology
may
let
owners
change
their
car's
paint
color
anytime.
(1)
You
can
often
see
cars
in
advertisements.
A.white
B.black
C.red
D.silver
(2)
Car
buyers
choose
grey
because
they
.
A.
can
wash
their
cars
less
B.
don't
need
to
wash
cars
C.
can
pay
less
money
for
cars
D.
don't
allow
washing
cars
(3)
According
to
the
passage,
white
cars
look
than
those
of
other
colors.
A.
safer
B.
darker
C.
cheaper
D.
bigger
(4)
Green
cars
.
A.make
up
11%
of
the
cars
sold
B.are
hard
to
find
all
the
time
C.were
the
most
popular
in
the
mid
1990s
D.were
less
popular
than
blue
cars
in
the
past
(5)
In
the
future,
we
can
.
A.
choose
cars
in
all
colors
B.
paint
our
cars
any
color
anywhere
C.
buy
cars
in
all
colors
D.
change
our
car's
paint
color
anytime
九十一、
营口
III.
阅读理解(共20分,每小题1分)
根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择一个最佳答案。
Passage
1
1-5
of
90
days
/
All
90
days
Next
5
TODAYJUN
29
SUNJUN
30
MONJUL
1
TUEJUL
2
WEDJUL
3
21°/13
°CMostly
cloudy
19
°/11
°Partial
sunshineMore
19
°/12
°Clouds
and
sunMore
20
°/12
°Partly
sunnyMore
22°/14
°Times
of
clouds
and
sunMore
Temperature
JUN
29Today
Normal
Record
6/29/2018
High
21°
21°
N/A
26°
Low
13°
13°
N/A
15°
More
Historical
Weather
Data
(数据)
Sunrise/sunsetSunrise:
6:06
AMSunset:
7:57
PMDuration:
13:51
hr
Moonrise/moonsetMoonrise:
9:03
PMMoonset:
9:01
AMDuration:
11:58
hrAstronomy
(天文学)
36.
What
will
the
weather
be
like
in
three
days
A.
Mostly
cloudy.
B.
Partly
sunny.
C.
Sunny
and
windy.
D.
Cloudy
and
rainy.
37.
What
was
the
high
temperature
on
Jun.
29,
2018
A.
21℃.
B.
13℃.
C.
15℃.
D.
26℃.
38.
Which
of
the
following
days
has
the
lowest
temperature
A.
JUN
29.
B.
JUN
30.
C.
JUL
1.
D.
JUL
2.
39.
When
did
the
sun
rise
today
A.
At
6:06
am.
B.
At
9:03
pm.
C.
At
9:01
am.
D.
At
7:57
pm.
40.
If
you
want
to
know
about
the
weather
of
next
Friday,
you
can
click
“_____”.
A.
More
Historical
Weather
Data
B.
Astronomy
C.
Next
5
D.
More
Passage
2
I’m
a
girl,
Rosie.
Racing
on
the
1,500-meter
track
(跑道),
I’m
so
tired.
I
want
to
stop
but
a
voice
is
repeating
in
my
head,
“No
one
knows
what
the
result
will
be.
Everything
is
still
possible.”
Today,
I
have
to
fight
with
myself.
Nine
years
ago,
when
I
was
a
6-year-old
girl,
my
mother
took
me
on
a
trip.
We
went
to
the
foot
of
a
high
mountain
which
she
told
me
that
we
would
climb.
I
had
never
done
this
before
and
the
thought
of
it
made
me
very
happy.
At
the
beginning,
I
was
so
excited,
and
climbed
fast.
But
half
an
hour
later,
when
I
was
thirsty
and
tired,
I
just
stopped
and
sat
on
the
ground,
completely
silent.
My
mom
came
and
sat
next
to
me.
She
said,
“Get
up
and
go
on!”
Crying,
I
almost
shouted,
“Never!
It’s
too
tiring
and
I
am
thirsty.
I
want
to
go
back
home
now.”
Patiently
she
explained,
“Listen,
my
dear.
If
you
try
your
best,
anything
is
possible.
If
you
don’t
try,
your
dream
will
never
come
true.
You
will
never
know
how
beautiful
the
sights
look
unless
you
reach
the
top
of
the
mountain.”
Hearing
her
words,
I
stopped
crying
and
started
to
climb
again.
Finally
I
did
reach
the
top
of
the
mountain
and
enjoyed
the
fantastic
view.
Today
I’m
on
the
racing
track.
I’m
going
to
keep
running
because
I
know
it’s
always
valuable.
And
in
the
end
I
made
it
—
I
got
through
the
finish
line.
Although
it
was
really
difficult
and
I
did
not
win,
I
did
finish
it.
“Never
stop
fighting
until
you
arrive
at
your
destined
(命定的)
place.”
41.
Why
did
Rosie
want
to
stop
running
at
first
A.
Because
she
was
excited.
B.
Because
she
was
thirsty.
C.
Because
she
was
tired.
D.
Because
she
was
sleepy.
42.
How
old
was
Rosie
when
she
took
part
in
the
1,500-meter
race
A.
Three.
B.
Fifteen.
C.
Nine.
D.
Six.
43.
What
did
her
mother
do
when
Rosie
wanted
to
give
up
during
the
trip
A.
She
fought
with
her.
B.
She
was
so
angry.
C.
She
did
nothing
and
left.
D.
She
explained
to
her
patiently.
44.
What
was
the
result
of
the
race
A.
Rosie
won.
B.
Rosie
didn’t
win.
C.
Rosie
didn’t
finish
the
race.
D.
We
don’t
know.
45.
What
can
we
learn
from
Rosie’s
experience
A.
We
should
keep
fighting
until
we
achieve
our
goals.
B.
We
should
keep
running
every
day.
C.
Mountain
climbing
is
a
good
way
to
keep
healthy.
D.
When
we
are
tired,
we
must
have
a
rest.
Passage
3
The
British
government
has
started
a
£
10
million
Mandarin
Excellence
(普通话优秀)
Program.
The
program
will
have
helped
over
5,000
British
students
to
be
fluent
(流利的)
in
Mandarin
Chinese
by
2020.
The
program
is
led
by
local
schools
and
supported
(支持)
by
University
College
London.
So
far,
14
schools
have
taken
part
in
the
program.
Hundreds
of
secondary
school
students
in
England
have
taken
lessons
in
Mandarin
Chinese.
Over
the
next
three
years,
they
will
spend
eight
hours
studying
Mandarin
Chinese
every
week.
Ned
Miller
is
an
officer
of
the
British
government.
He
said
a
high
level
of
fluency
in
Mandarin
Chinese
would
become
more
and
more
important.
“Language
skills
are
important
for
jobs
and
life.
Mandarin
Chinese
is
spoken
by
the
largest
number
of
people
in
the
world.
It
is
also
one
of
the
languages
that
matters
the
most
to
our
country’s
future.
If
the
United
Kingdom
wants
to
remain
competitive
in
the
world,
we
do
need
far
more
of
our
young
people
leaving
school
with
a
good
command
of
Mandarin
Chinese,”
Miller
added.
“We
hope
that
our
young
people
could
be
given
the
chance
to
study
the
language.
We
want
them
to
be
fluent
in
both
spoken
and
written
Mandarin.
The
Mandarin
Excellence
Program
will
help
us
do
this.
It
will
not
only
open
the
students’
eyes,
but
also
give
them
a
great
advantage
when
they
enter
the
world
of
work.”
British
kids,
in
fact,
are
not
alone.
In
America,
about
200,000
students
are
studying
Mandarin
Chinese.
It
is
believed
that
800,000
more
will
join
them
over
the
next
couple
of
years.
46.
_____
British
students
will
have
been
fluent
in
Mandarin
Chinese
through
the
program
by
2020.
A.
200,000
B.
Less
than
5,000
C.
About
800,000
D.
Over
5,000
47.
The
program
is
led
by
_____.
A.
University
College
London
B.
local
schools
C.
a
British
officer
D.
the
American
government
48.
What’s
the
Chinese
meaning
of
the
underlined
word
“command”
in
Paragraph
3
A.
掌握
B.
命令
C.
要求
D.
希望
49.
Ned
Miller
hoped
_____
young
people
could
be
given
the
chance
to
study
Chinese.
A.
Chinese
B.
American
C.
British
D.
French
50.
What
does
the
writer
want
to
tell
us
A.
The
program
has
no
use
helping
students
learn
Chinese
well.
B.
Fewer
young
people
abroad
like
to
learn
Chinese.
C.
Mandarin
Chinese
helps
the
UK
improve
its
relationship
with
China.
D.
Mandarin
Chinese
is
becoming
more
and
more
important.
Passage
4
What
words
did
people
search
for
the
most
in
2019
You
can
check
Google’s
list
of
the
top
10
most-searched
words
and
phrases
for
2019
to
find
out.
The
list
shows
what
people
were
most
interested
in
this
year.
Let’s
look
back
at
three
of
them.
Notre
Dame
(巴黎圣母院)
A
terrible
tragedy
(悲剧)
hit
France
on
April
15.
A
fire
broke
out
in
the
Notre
Dame
cathedral
(教堂),
destroying
(毁坏)
its
spire
(尖顶)
and
a
large
part
of
its
roof
(屋顶).
Built
between
1163
and
1250,
Notre
Dame
is
one
of
the
finest
examples
of
French
Gothic
architecture
(哥特式建筑).
It
is
also
home
to
many
priceless
works
of
art.
It
was
reported
that
French
President
Emmanuel
Macron
promised
to
rebuild
the
cathedral.
The
first
black
hole
photo
History
was
made
on
April
10
when
researchers
unveiled
(公布)
the
first-ever
photo
of
a
black
hole.
The
image
shows
a
black
hole
with
a
bright
ring
around
it.
The
black
hole
lies
in
a
faraway
galaxy
named
Messier
87.
Scientists
say
that
the
image
proves
(证明)
that
black
holes
are
real.
It
also
supports
Einstein’s
theory
(理论)
of
general
relativity
(广义相对论).
5G
At
the
top
of
your
phone
display
(显示),
you’ll
usually
see
a
little
symbol
that
says
3G
or
4G.
The
“G”
stands
for
the
“generation
(代)”
of
your
mobile
network.
Now,
the
age
of
5G
is
arriving.
On
March
30,
Shanghai
vice-mayor
(副市长)
Wu
Qing
made
the
first
5G
video
call
on
a
Huawei
Mate
X
smartphone,
CGTN
reported.
Shanghai
has
also
become
the
first
city
in
China
to
start
testing
5G
networks.
About
100
times
faster
than
4G
networks,
5G
will
let
its
users
download
and
upload
data
faster
than
ever
before.
It
can
also
be
used
to
power
other
technology,
such
as
self-driving
cars
and
the
Internet
of
things.
China
is
set
to
become
the
world’s
largest
5G
market,
with
460
million
users
by
2025.
51.
Notre
Dame
cathedral
_____.
A.
is
the
best
French
Gothic
architecture
B.
was
destroyed
on
April
10
C.
was
built
in
the
11th
century
D.
is
probably
going
to
be
built
again
52.
The
underlined
word
“image”
in
Paragraph
3
has
the
similar
meaning
with
“_____”.
A.
news
B.
message
C.
picture
D.
camera
53.
According
to
the
passage,
_____
has
become
the
first
city
to
start
testing
5G
networks.
A.
Shanghai
B.
Beijing
C.
Hong
Kong
D.
Guangdong
54.
5G
can
be
used
in
many
different
fields
because
_____.
A.
China
has
been
the
largest
5G
market
B.
it’s
about
100
times
faster
than
4G
networks
C.
460
million
users
will
use
5G
networks
in
the
following
two
years
D.
it
has
been
tested
in
many
cities
in
China
55.
Which
of
the
following
is
NOT
true
A.
The
top
10
most-searched
words
and
phrases
for
2019
are
listed
by
Google.
B.
There
are
many
priceless
works
of
art
in
Notre
Dame.
C.
It’s
clear
that
black
holes
are
real.
D.
CGTN
reported
that
the
first
5G
video
call
was
made
on
April
15.
九十二、辽宁阜新
V.阅读理解(共30分)(A)根据短文内容,选出最佳选项.
25.(5分)
Grand
Opening
of
The
Book
Nook
Saturday,
June
810
a.
m.
to
10
p.
m.
You
will
not
want
to
miss
this
celebration
for
the
opening
of
a
new
neighborhood
bookstore!
Built
at
2289
Main
Street,
The
Book
Nook
is
close
to
schools
and
many
homes
and
businesses.
Come
and
check
out
The
Book
Nook
on
Saturday!
Festivities
will
include:
●
Free
food
and
drinks
●Live
music
by
local
musicians
●One
Book﹣of﹣the﹣Month
Club
membership
giveaway
Wide
Choice
The
Book
Nook
has
three
floors
filled
with
books
of
all
kinds.
If
we
do
not
have
the
book
you
are
looking
for,
we
can
specially
order
it
for
you.
You
will
have
it
in
your
hands
in
two
days!
Book
Events
The
Book
Nook
will
hold
monthly
book
signings
by
different
writers,
giving
you
a
chance
to
meet
and
speak
with
well﹣known
writers.
Do
not
miss
the
unforgettable
experience
of
hearing
famous
writers
read
their
own
books
aloud!
We
also
have
summer
reading
programs
for
children
of
all
ages.
These
programs
are
a
great
way
to
meet
other
children
and
share
ideas
about
your
favorite
books.
The
Book﹣of﹣the﹣Month
Club
As
a
member
of
our
Book﹣of﹣the﹣Month
Club,you
can
choose
one
new
book
each
month.
The
membership
fee(会员费)is
$120.That
is
a
great
price
for
12
books
a
year!
So
please
join
us
on
Saturday
and
learn
about
all
that
The
Book
Nook
offers.You
can
come
anytime
between
10
a.m.and
10
p.m.﹣
the
celebration
lasts
all
day
long!
(1)
The
Book
Nook
is
not
far
from
.
A.schools
and
many
homes
B.many
homes
and
businesses
C.schools,businesses
and
few
homes
D.schools,many
homes
and
businesses
(2)
At
the
opening,The
Book
Nook
will
.
A.offer
free
food
and
drinks
B.give
away
free
books
C.invite
children
to
play
music
D.provide
free
special
orders
(3)
At
the
monthly
book
signings,you
can
.
A.read
books
aloud
to
famous
writers
B.meet
and
speak
with
famous
writers
C.hear
famous
writers
read
your
favorite
books
D.talk
about
your
favorite
books
with
famous
writers
(4)
The
Book
Nook
also
has
summer
reading
programs
for
.
A.doctors
B.police
C.children
D.managers
(5)
The
price
of
the
Book﹣of﹣the﹣Month
Club
membership
is
.
A.
$12
a
year
B.
$120
a
year
C.
$12
a
month
D.
$
120
a
month
26.(5分)School
homework
and
use
of
electronic
devices(电子仪器)are
main
causes,
a
report
says.
More
than
60%
of
children
and
teens
do
not
get
adequate
sleep,
which
can
put
their
health
at
risk,
according
to
a
report
that
came
out
on
Sunday
by
the
Chinese
Sleep
Research
Society.
The
report
was
from
a
survey
at
the
end
of
last
year
and
in
January.
It
covered
nearly
70,000
children
and
teens
aged
6
to
17
across
the
Chinese
mainland,
Hong
Kong,
Macao
and
Taiwan.
The
report
found
that
the
heavy
school
homework
load(负荷)and
the
popularization
of
electronic
devices
were
the
two
top
causes
for
the
inadequate
sleep.
From
Monday
to
Thursday,
8.
4%
of
the
group
would
still
be
busy
with
their
homework
after
11
p.
m.
More
than
41%
of
children
and
teenagers
who
sleep
too
little
use
electronic
devices,
and
children
whose
parents
use
smartphones
in
front
of
them
are
more
probably
to
have
less
sleep.
Other
reasons,
such
as
noise
and
light
pollution,
made
the
problem
happen,
the
report
said.
The
survey
also
showed
that
good
sleep
results
in
higher
efficiency(效率)in
study.
Gao
Xuemei,vice﹣president
of
the
society,
said
studies
have
shown
that
decreasing(减少)sleeping
time
for
children
and
teenagers
has
been
a
global
trend(全球趋势)in
the
past
10
years,but
the
problem
appears
to
be
worse
in
East
Asia,
including
China,
largely
because
of
a
heavier
load
of
school
homework.
"Lack(缺失)of
sleep
among
children
and
teenagers
is
worth
paying
high
attention
to,because
it
can
seriously
affect
their
health
and
growth,"
she
said.
"Such
a
group
should
sleep
at
least
eight
hours
a
day,"
she
added.
"Sleep
develops
growth,
protects
the
brain
and
improves
the
immune
system(免疫系统),"
she
said.
"Long﹣term
lack
of
sleep
will
bring
risks
of
diseases(疾病)and
conditions
such
as
dementia(痴呆)and
cause
lasting
health
harm."
(1)
The
word
"adequate"
in
Paragraph
1
probably
means
"
".
A.
enough
B.
much
C.
necessary
D.
helpful
(2)
The
two
top
causes
for
the
inadequate
sleep
are
.
A.noise
and
the
heavy
school
homework
B.light
pollution
and
the
heavy
school
homework
C.the
heavy
school
homework
and
electronic
devices
D.Delectronic
devices
and
noise
(3)
From
the
passage
we
can
learn
.
A.the
more
children
sleep,the
higher
their
grades
are
B.parents
influence
their
children
less
if
they
use
smartphones
C.noise
and
light
pollution
play
an
important
role
in
the
sleeping
problem
D.children
in
East
Asia
may
lack
more
sleep
than
those
in
other
parts
of
the
world
(4)
Sleep
helps
us
a
lot
EXCEPT
.
A.developing
growth
B.protecting
the
brain
C.improving
the
immune
system
D.bringing
risks
of
diseases
(5)
The
writer
wants
by
the
passage.
A.to
find
out
the
reasons
for
children's
inadequate
sleep
B.to
stop
children
and
teenagers
using
electronic
devices
C.us
to
pay
high
attention
to
lack
of
sleep
among
children
and
teenagers
D.us
to
cut
down
children
and
teenagers′
heavy
school
homework
九十三、辽宁鞍山
阅读理解
阅读短文,根据其内容从文后A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项
A
Great
Wall
of
China
Trek
(长途跋涉)
2019Step
up
to
the
challenge14---22August,2019London
TimesExplore(探索)
a
part
of
the
ancient
Great
Wall
of
China
on
this
charity
trek.
Sign
up
nowText
CHINA
to
82727
for
an
event
packnspcc.org.uk/chinatrek
0844
8926539challenges@
nspcc.org.ukNSPCC
EVERY
CHILDHOOD
IS
WORTH
FIGHTING
FOR
26.
How
long
will
the
Great
Wall
of
Chinn
Trek
last
A.
8
days.
B.
9
days.
C.
10
days
D.
11
days.
27.
You
can
sign
up
now
EXCEPT
by_______
A.
visiting
nspcc.
org.
uk/chitatrek
B.
texting
CHINA
to
82727
C.
e-mailing
challenges@
nspcc.
org.
uk
D.
calling0844
8926539
28.
NSPCC
has
something
to
do
with________.
A.
children
B.
London
C.
the
Great
Wall
D.
nature
29.
We
may
learn
from
the
material
that______.
A.
joiners
can
sign
up
on
August
22nd,
2019
B.
joiners
can
get
money
from
the
trek
C.
joiners
can
challenge
themselves
through
the
trek
D.
joiners
can
trek
on
the
whole
Great
Wall
30.
We
may
read
the
advertisement_________.
A.
in
a
geography
book
B.
in
a
history
magazine
C.
in
a
story
book
D.
in
a
city
newspaper
B
Two
seeds(种子)
lay
side
by
side
in
the
soil(土壤).
The
first
seed
said,
“
I
want
to
grow!
I
want
to
send
my
roots(根)
deep
into
the
soil,
and
stretch
my
sprouts(
新芽)through
the
earth
above
me.
I
want
to
feel
the
warmth
of
the
sun
on
my
face
and
the
beauty
of
the
fresh
dew(露水)on
my
flowers
in
the
morning!
I
will
make
friends
with
other
plants,
and
we
can
grow
together.
”
So
she
grew.
However,
she
found
that
the
other
seed
did
nothing.
She
was
curious(好奇的)and
asked,
“Don't
you
want
to
come
out
and
see ”
The
other
seed
said,
"I
am
afraid.
If
I
send
my
roots
into
the
ground
below,
I
don’t
know
what
I
will
come
across
in
the
dark.
If
I
push
my
way
through
the
hard
soil
above
me,
I
might
hurt
my
sprouts.
And
if
I
open
my
flowers,
a
naughty(顽皮的)child
might
pull
me
out
of
the
ground.
No,
it
is
much
better
for
me
to
wait
until
it
is
safe.”
The
first
seed
didn't
know
what
to
say,
The
second
seed
sat
there
silently.
A
hen
was
walking
nearby
and
looking
for
food.
She
found
the
second
seed
and
ate
it.
Like
this
seed,
if
we
do
not
take
risks
in
order
to
grow,
life
may
swallow(吞掉)
us.
31.
What
do
we
know
about
the
first
seed
A.
She
was
afraid
of
the
dark.
B.
She
wanted
to
grow.
C.
She
didn't
like
the
sunshine.
D.
She
didn’t
trust
her
sprouts.
32.
The
Chinese
meaning
of
the
underlined
word
“stretch”
is
_______
A.
传播
B.
持续
C.
支撑
D.
伸展
33.
What
can
we
learn
from
the
first
seed
A.
We
can
take
risks
to
grow.
B.
We
can
make
more
friends
C.
We
can
feel
the
warmth
of
the
sun
D.
We
can
enjoy
the
fresh
dew
34.
The
second
seed
is
afraid
of
growing
because
she
thought___________
A.
there
wasn't
much
soil
below
it
B.
she
couldn't
push
her
way
through
the
soil
C.
it
wasn’t
the
best
time
to
grow
D.
sending
roots
into
the
soil
would
hurt
her
sprouts
35.
The
story
mainly
teaches
us
about_________
A.
the
best
way
to
avoid
risks
B.
how
dangerous
the
outside
world
is
C.
different
attitudes(态度)
towards
taking
risks
D.
how
to
grow
plants
correctly
in
the
garden
C
When
your
pen
is
broken,
the
battery(电池)in
your
toy
runs
out,
or
you
have
some
leftover(吃剩的)food,
what
do
you
do
with
these
things
You
will
probably
throw
them
all
into
one
bin.
But
actually,
all
kinds
of
rubbish
need
to
be
sorted(分类)
separately.
Rubbish
sorting
is
a
big
issue
(议题)worldwide.
In
recent
years,
some
Chinese
cities
have
been
working
hand
on
it,
Shanghai
has
worked
with
Alipay
to
create
a“green
account(账户)”
service
for
its
residents(居民).
Account
holders
get
points
by
sorting
their
rubbish
correctly.
Through
the
Alipay
app,
they
ran
exchange
the
points
for
milk,
phone
cards
and
other
products
.
The
city
is
asking
all
of
its
residents
to
sort
their
rubbish
into
four
groups:
wet,
recyclable,
harmful
and
dry.
Wet
waste
is
also
known
as
household
waste.
Paper,
metal
and
glass
are
recyclable
waste.
Medicine
and
batteries
are
harmful
waste.
Finally,
any
waste
that's
not
wet,
recyclable
or
harmful
will
go
in
the
"dry
waste"
bin.
Many
other
Chinese
cities
are
also
doing
this.
Shenzhen
has
been
sorting
its
rubbish
into
the
same
four
groups
since
2012.
Students
there
must
study
waste-sorting
guidebooks.
If
you
don’t
sort
your
rubbish,
it
will
go
to
a
landfill(垃圾填埋场)
and
be
buried
together.
These
landfills
can
take
up
large
areas
of
ground.
Some
rubbish
can
pollute
the
soil
and
groundwater
and
it
can
also
do
harm
to
the
environment
around
us.
China
is
improving
its
waste-sorting
efforts.
There
is
still
a
long
way
to
go.
36.
How
should
we
deal
with
all
kinds
of
rubbish
A.
We
can
throw
them
all
into
one
bin
B.
We
can
sort
them
separately.
C.
We
can
throw
them
away
freely.
D.
We
can
reuse
them
all
37.
How
is
Shanghai
encouraging
people
to
sort
their
rubbish
A.
By
creating
a
"green
account"
service
with
the
help
of
Alipay.
B.
By
paying
people
to
sort
their
rubbish
correctly.
C.
By
allowing
people
to
exchange
rubbish
with
each
other.
D.
By
providing
its
residents
with
guidebooks
to
help
them
38.
Which
of
the
following
things
belong
to
harmful
waste
A.
Leftover
food
and
batteries.
B.
Metal
and
medicine.
C.
Batteries
and
medicine
D.
Paper
and
glass.
39.
What
is
the
main
idea
of
the
last
paragraph
A.
Where
we
can
bury
our
waste.
B.
Why
we
should
sort
our
rubbish
properly.
C.
What
kinds
of
waste
can
pollute
the
environment
D.
How
some
kinds
of
waste
can
be
reused
and
recycled.
40.
What
do
we
know
about
rubbish
sorting
in
China
A.
Shenzhen
has
been
sorting
its
rubbish
for
10
years.
B.
All
the
students
have
to
take
waste-sorting
classes
at
school
C.
As
for
rubbish
sorting,
we
Chinese
still
have
much
work
to
do.
D.
Burying
is
the
only
way
of
dealing
with
rubbish
阅读短文,从短文后的选项中选择合适的句子还原到短文中,使短文意思通顺,结构完整
The
ocean
is
home
to
tens
of
thousands
of
fish.
You
can
see
fish
swimming
freely
in
the
water.
But
you
may
not
know
that
fish
cannot
explore
every
part
of
the
ocean.
Recent
studies
have
found
that
the
deepest
depth(深度)a
fish
can
swim
is
8,200
meters.
_____41_____
This
is
because
of
a
chemical(化学物质)
in
fishes’
cell(细胞)that
is
called
Trimethylamine
N-oxide(TMAO).
For
example,
if
you
take
a
ping-pong
ball
10
meters
underwater,
the
pressure
turns
it
into
a
tiny
piece
of
plastic.
_________42_________
TMAO
warns
fish
of
this
danger
at
about
8,
200
meters.
If
fish
swim
deeper,
the
TMAO
chemical
stops
working
and
starts
to
damage(破坏)
the
fishes’
brain
cells.
Although
there
is
life
at
the
bottom
of
the
sea,
most
fish
live
within
(在…范围内)
the
top
1,000
meters
of
the
ocean.
_________43_________
_______44_______
The
anglerfish
is
one
such
fish.
It
lives
about
2,
000
meters
deep
in
the
ocean
.
There
is
no
sunlight
at
this
depth.
_________45_________
They
use
the
light
to
find
food.
Below
even
these
fish
is
the
cusk-eel.
These
small
fish
live
close
to