2020年中考英语专题分类卷 题型二阅读理解(选择形阅读)
Passage 1(安徽)
Children's Games in Ancient China
During ancient times, children didn't have much to enjoy themselves. However, they came up with interesting games to play in their childhood.
Kicking stone balls
During the Qing Dynasty, kicking a stone ball around was a popular game in the northern part of China, and it was often played in winter to keep warm.
Playing hide-and-seek
Hide-and-seek is a traditional game for children, popular around the nation. There are two ways to play: covering a child's eyes while other kids run around to tease(戏弄) him or, more commonly, others hide and one child must try to rind them.
Flying kites
Kites have quite a long history. The earliest kites were made of wood, instead of paper. The three most famous kites are the Beijing kite, Tianjin kite and Weifang kite. Each has its own feature. For example, the bird-shaped kite with long wings is a special kind of the Beijing kite.
Watching shadow plays(皮影戏)
The closest thing to watching a film during ancient times was going to see a shadow play. The artists control puppets(木偶) behind the screen and tell stories to the music.
( )1. According to the text, the game of kicking a stone ball was________.
played in summer
B. like flying kites
C. invented in Beijing
D. popular in North China
( )2. How is hide-and-seek usually played?
A. One plays and others watch.
B. Others laugh and one must cry.
C. Others hide and one tries to find.
D. One runs and others try to catch.
( )3. What does the underlined word "feature" mean in the text?
特征
地貌
五官
D.影片
( )4. Which ancient game is like watching a film?
Kicking stone balls.
B. Flying kites.
C. Playing hide-and-seek.
D. Watching shadow plays.
Passage 2 (河北)
"Volunteering makes you look at the world differently. You see how little things can change a person's life for the better, which makes everyone a better person. " Mason, a volunteer said.
National Volunteer Week started in 1974 and is held every April. It is a time to thank volunteers for their achievements. It is also a perfect opportunity ( 机会) to encourage others to take their first step toward becoming a volunteer. Making the decision to take the first step can be the biggest problem, because they often wonder if they will be able to meet the organization's expectations (期望). Some people fear not knowing anyone else in the group. Not having enough time also prevents some from sharing their abilities.
The following tips can help if you have some of these worries:
* Start out slowly, don't add too much pressure. Even a few hours a month can make a big difference in someone's life.
* Choose an organization with the same interests and common values.
* Take part in a training meeting for new volunteers, even if it is not asked.
* Work with a veteran volunteer. He volunteered a lot, he can help you increase the confidence and completely understand the organization's expectations.
* Invite a friend or family member to serve. It is a good experience to volunteer with them.
* Finally, it is most important to enjoy the volunteer experience and to remember that not all volunteer experiences are perfect. If one experience doesn't work, don't give up and you'll surely find the right opportunity.
Spend some time on volunteer work and you will see great changes in people's lives. As Mason discovered during his volunteer experience,"...little things can change a person's life. "
( )5. Volunteering can help ______.
make a decision
B. see the world clearly
C. thank other people
D. make person's life better
( )6. What could be the reason to stop people taking the first step?
A. They don't have enough time.
B. They are prevented by their families.
C. They fear that their abilities are shared.
D. They don't expect to become volunteers.
( )7. Which of the following can help people take the first step?
A. Start out quickly.
B. Organize a training meeting.
C.Invite a friend to be with them.
D. Join in a group with different values.
( )8. The underlined word "veteran" in the passage means "______".
polite
B. humorous
C. Young
D. experienced
Passage 3(江西 )
A young woman turns around and around quickly, and jumps high.In the background, a young girl reads a rejection (拒绝) letter from a ballet school. ' You have the wrong body for ballet,' it says,and at thirteen,you are too old. 'This was one of the most popular advertisements (广告) of 2014 and it describes American Ballet Theater's principal (主要的) dancer Misty Copeland.
This was not a real letter. But Copeland says it is very similar to letters from her childhood. While many dancers start at the age of three, Copeland only began to study ballet in 1995 as a thirteen-year-old. People often told her that she was too old, or that she didn't have the perfect body type ( She is only 157 cm tall).Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes. But Copeland loved dancing and did not want to give up. She stayed with
her ballet teacher during the week and spent Lime with her family only at the weekend. This was a difficult life, but she worked hard and won her first national competition when she was fourteen years old. Copeland joined the American Ballet Theatre in 2000 and performed in many ballets over the next few years. In 2007. she became a solo(单独WJ) performer, and in 2015 she became its principal dancer.
Copeland is now a dancer, author and Broadway performer. She also stars in the 2015 film A Ballerina's Tale. So what's next? According to Copeland, anything is possible:‘ My career (职业) really is just now beginning. ’
( )9. How old was Copeland when she became the principal dancer?
13
14
25
D. 33
( )10. Why was it difficult for Copeland to attend ballet?
A. Because her family moved a lot.
B. Because she was not a good dancer.
C. Because she had no invitation letter.
D. Because she had the wrong body type.
( )11. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Copeland became successful because of the advertisement.
B. Copeland had to spend a lot of time away from her parents.
C. Copeland won her first national competition as a solo performer.
D. Copeland has ended up her career as an actress on Broadway.
( )12. What's the writers opinion of Copeland?
A. Copeland sets an example who never gives up.
B. Copeland was too old to start ballet at thirteen.
C. Copeland has made her achievements by accident.
D. Copeland was lucky to get support from the ballet school.
Passage 4(2018.广东)
BIPC would like to invite beekeepers to the
World Bee Day Activities
9:00 a. m- 4:00 pm,Sunday,
May 20th 2018
Landhill Hall, Cornwall
Bees are now in danger and its number is going down every year largely because of human activity, while a third of the world's food production depends on this yellow and black insect(昆虫) and other pollinators( 传授花粉者).
May 20th this year is the first World Bee Day. It was created last year by the UN,after Slovenia put forward the idea, to draw people's attention to the important role of bees and other pollinators in keeping the planet healthy.
A day for all those who are interested in learning to improve the quality(质量) of their bees! A day also for those who want to know more about bee keeping !
Bring your family with you and have fun! Let's celebrate everything connected with bees and the coming of spring!
Activities for the whole family:
talks on bees/bee products for sale/wax(蜡) & candle-making lessons
Bee Communication:
Dr Gavin Ramsay will explain the dances of bees, telling you about what smart behaviors bees have.
Cleaning beeswax & candle-making: Classes will be given by Kate Black.
Cafe: Lunch and tea/coffee/cakes are available at the cafe.
These activities are held by BIPC, the Bee Improvement Program for Cornwall.
Tickets are $8 for members of BIPC and $10 for non-members. Half price for a child.
All the money will go to the City Bee Protection Project.
Book your place by emailing bengreen@ hotmail. com
( )13. The danger that bees are facing is caused by________________________.
beekeepers
B. food production
C. human activity
D. other pollinators
( )14. The World Bee Day was created ______.
A. to advise people to keep healthy
B. to help beekeepers sell more bee products
C. to celebrate the coming of spring
D. to make people know the importance of bees
( ) 15. During the activities, you can learn all the following EXCEPT ______.
A. to make a candle
B. to improve the quality of bees
C. to make tea and coffee
D. to understand the dances of bees
( )16. Bill, a member of BIPC, and his 5-year-old son will pay ______for tickets to the activities.
10 dollars
12 dollars
16 dollars
D. 18 dollars
Passage 5(重庆 A)
Gardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling flowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden.
Gardening helps to keep healthy. Today's people sit indoors for too long and don't get much exercise. When you garden,you have to move around. It's a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D. It help your bodies use calcium(钙) ,which is necessary to keep your bones(骨骼) strong.
(3)It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of "No pains, no gains. "
Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbors. Most people love to talk about their hobbies,and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.
( )17. When it's ______, you can get Vitamin D in your garden.
sunny
B. cloudy
C. snowy
D. rainy
( )18. According to the passage, ______is one of the gardening activities.
watching TV
B. watering flowers
C. walking dogs
D. playing with phones
( )19. Which of the following can be the missing part in Paragraph 3?
A. Gardening will be good for your bones.
B. Gardening may help people to feel happy.
C. Gardening is a great activity to do with children.
D. Gardening can be a good way to meet neighbors.
( )20. The best title of the passage may be “________".
Outdoor Activities
B. Advantages of Gardening
C. Healthy Eating Habits
D. Relationships with Neighbors
Passage 6 ( 成都 )
Thank you for dining at
Pizza Man
The best pizza in town!
You can get something at half price
On Special Days! ! !
No Money? No Worry!
Chinese customers can also pay by:
Opening Hours:
Mon-Thurs 11 am-9 pm
Fir, Sat & Sun 11 am-10 pm
Add: 103 Centre Street, New York
If you want to order food, food, find us:
Tel: 678-453~4416
www.Pizzaman.com
( )1. What is Pizza Man?
It's a restaurant.
B. It's a supermarket.
C.it's a food factory.
( )2. How long is Pizza Man open on weekends?
A.9 hours.
10 hours.
C. 11 hours.
( )3.If Alice goes there on Wednesday and orders a small Hawaii pizza and a large cola for dinner, how much should she pay?
5 dollars.
8 dollars.
C. 10 dollars.
( )4. How many ways at most are there to pay for the meals?
Two.
Three.
C. Four.
Passage 7(达州 )
In recent years, a number of Chinese technological innovations (科技~J新)have been making waves around the world. Among them, four stand out. They are known as "four new great inventions" of modem China. They have made our daily lives more convenient.
High-speed trains
China created its first high-speed railway line in 2008. Since then, the number of passenger trips has grown by over 30 percent every year. By 2016,more than 5 billion trips had been taken on China's bullet trains (高铁), according to Xinhua News Agency.
China is currently working on the next-generation bullet trains that will have a top speed of 400 kilometers per hour. By 2020, one-fifth of the country's 150, 000-km railway network will be used by high-speed trains. This network will link more than 80 percent of major cities across China, said Xinhua.
Mobile payment
Mobile payment is turning China into a "cashless society" led by the third-party payment companies like Alipay. For example, instead of paying by cash,customers now pay for goods simply by typing a short password into Alipay app on their mobile devices.
Users can also pay their bills through Alipay, such as their water and electricity bills. Alipay also supports cross-border (跨境的 ) online and in-store payment, which allows users to buy things on international websites and apps.
Shared bikes
Shared bike services started in Western countries. But China has surprised the world with how quickly it has adopted dockless(无桩的)shared bikes.
Unlike traditional bike-sharing method, dockless bikes allow users to simply pick up or park a bike on the street through GPS and smartphone apps.
To unlock a bike, you just need to scan a QR code on a shared bike with a smartphone app. After you finish riding, you can park it at available parking areas, lock it and pay for ride through mobile payment services.
Online shopping
With around 751 million internet users, China has been the world's largest and fastest-growing online shopping market.
Online shopping now accounts for 15.5 percent of total retail sales in China, according to Xinhua. Thanks to lower costs and fewer licensing requirements(执照要求) , it's easier for sellers to open an online shop in China than a brick-and-mortar shop (实体店) .
It also helped to create jobs of rural areas.In 2016, online shopping created more than 20 million jobs in rural areas, with over 8.1 million running their own online shops, said Xinhua.
( )5. What is known as "four new great inventions" of modern China?
A. GPS, Smartphone apps, High-speed trains and Online shopping.
B. Mobile payment, Shared bikes, Online shopping and High-speed railway network.
C. Online shopping, Short password, High-speed railway network and Mobile payment.
D.High-speed trains, Mobile payment, Shared bikes and Online shopping.
( )6. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. After you use shared bikes, you can park them everywhere.
B. When users pay their water and electricity bills, they only pay them by cash.
C. By 2020, China's 30,000-km railway network will be used by high- speed trains.
D.It easier for sellers to open a brick-and-mortar shop than an online shop in China.
( )7. The underlined phrase "accounts for" means______ in Chinese.
占……比例
是……原因
给……解释
D.出……单据
( )8. From this passage, the writer mostly wants to tell us that ______.
A.Nowadays China has become the most developed country in the world
B.Nowadays China has made much great progress in both science and technology
C. Nowadays China is stronger than any other country in the world
D.Nowadays only China can make a great contribution (贡献) to human
Passage 8(南京)
Beijing Opera is the most representative of all Chinese traditional dramatic art forms and the largest Chinese opera form.Having a history of about 200 years, it is developed from absorbing(吸收) many other dramatic forms, mostly from the local drama ‘Huiban', which was popular in South China during the 18th century. It is a scenic (戏剧的)art integrating music,performance,literature,aria,and face painting.
Theatrical art forms in many other countries do not present singing, dancing and spoken parts in one single drama. An opera singer, for example, neither dances nor speaks on stage; there are no singing or dancing parts in a modem play; in a dance drama, the dancer has no speaking role and does not sing either. Traditional Chinese drama, including Beijing Opera, is a kind of entertainment which includes spoken parts, singing, dancing and acrobatics.
In addition to its presence in China, Beijing Opera has spread to many other places. Mer Lanfang,one of the most famous performers (表演者) of all time, was the first to introduce Beijing Opera to foreigners and made highly successful tours to foreign countries.
"You will be puzzled(困惑 ) all the way through and a little bored from time to time; but you will be charmed and interested. You will be strongly attracted to Beijing Opera even if you know nothing of the dramatic background. " This is how one American traveller described his first experience in watching Beijing Opera.
Beijing Opera is China's national opera and it is full of Chinese cultural traditions. Welcome to China and enjoy Beijing Opera!
( )9. What makes Beijing Opera different from theatrical art forms in many other countries?
A.It has one opera singer on stage.
B.It has one dancer who has no speaking role.
C. It has already spread to many other countries.
D.It includes spoken parts, singing, dancing and acrobatics.
( )10. People think Mei Lanfang played an important role in the spread of Beijing Opera because.
A. he made many tours to a foreign country
B. he was a famous Beijing Opera performer
C. he was the first to introduce Beijing Opera to foreigners
D. he made Beijing Opera different from other theatrical art forms.
( )11. From Paragraph 4 we know that the American traveler ______
A. felt bored all the way
B. thought highly of Beijing Opera
C. found Beijing Opera interesting at first
D. knew the background of Beijing Opera
( )12. What does the underlined word "il" mean in the passage?
Beijing Opera.
B. Local drama.
C. An opera singer.
D. A modern play.
Passage 9(北京)
Summer Programs at Museums
( )13. You can join in the programs at the Postal Museum any day ______ .
from July 17 to 23
B. from July 29 to 30
C. from August 7 to 20
D. from August 21to 27
( )14. If you are interested in the program about video arts,you can phone
965 -0400
B.654 -0930
C. 357 -3030
D.272 -0560
( )15. A 15-year-old student can take part in the programs at __________.
the Building Museum
B. the Postal Museum
C. the Air and Space Museum
D. the Science Museum
( )16.In the Air and Space Museum,you 'can ______.
create a stamp
B. build a house
C. make a paper airplane
D. explore a future city
Passage 10(2017 .河北)
You Can Make a Windsock(风筒) !
Have you ever seen a windsock blowing in the wind? Well, you can make one of your own! This is a fun project that you can do with things you may have. You just need to follow a few easy steps.
You will need:
* one piece of heavy colored paper~ five ribbons
* strong tape * a string
* a pencil
What to do:
Step 1: Draw pictures on the paper. You can write your name on it. Do anything that will make it special to you.
Step 2:Make the paper into the shape of a tube. Hold one of the shorter edges(边缘)over the other.Then make them together with the tape at each end and in the middle.
Step 3:Use a pencil to make a hole into both sides of the tube. The holes should be only on one
end of the tube. Pull the string through both holes. Then tie the ends of the string together.
Step 4:Now make five holes around the top of the other end of the tube. Put a ribbon through each of the holes. Tie a knot in the ends. Make sure the knots are bigger than the holes.
Now your windsock is ready to use, but how does it work? The shape of the tube plays an important part. Wind blows through the tube and makes it fly and dance around. Hold the windsock up in the air by its string and run around. It will fly behind you. You can also hang it outside and watch it dance around on its own !
( )17. You draw pictures on the paper to make the windsock__________.
fun
heavy
strong
D.special
( )18. Which of these things do you need for Step 2?
Tape.
Ribbons.
A pencil.
D. A string.
( )19. What do you do after you put ribbons through the holes in the tube?
Make holes in the tube.
B. Tape the tube together.
C. Tie knots in the ribbons.
D. Put a string through the hole.
( )20. What is probably the most important to make a windsock work?
Its shape.
B. Its size.
C. The color of the paper.
D. The number of the holes.
Passage 11
( )1. You should call ______ if you want to take hot spring.
4325116 B.4258663 C.4325611 D. 4325711
( )2.If you want to go to the Pine Sea, you can't enter ______ .
at 10:00 am B.at 6:00 pm
C.at 11 :00am D. at 2:00 pm
( )3.If a couple with a 5-year-old child go to the Big Valley, they need to pay ______ for the trip.
¥160.00 B.¥280.00 C.¥440.00 D.¥320.00
( )4. You can go to ______for hiking.
the Stone Sea B. the Pine Sea
C. the Big Valley D. the Grass Lake
Passage 12(枣庄)
We often face the following situations in our daily life:
The woman next door plays her piano after 12 0'clock at night.
The family across the street never cleans up their yard. The rubbish blows into your yard.
The man next door always parks his car in front of your drive.
Have things like this ever happened to you? If so, you may ask yourself,"Who are these people? Why are they doing these things to me?"
These days, many people don't know their neighbors. Sometimes we share a friendly smile or say hello, but lots of people don't even know their neighbor's names! When you don't know someone, it's easy to be angry when something has happened that you think is unfair. You think," Maybe they like to make me angry," or "Maybe they do it on purpose. " Believe it or not, your neighbors probably don't mean to irritate(激怒) you. Often, they don't even know that they're making you feel angry. So before you take unusual steps to fix the problem, you should discuss it with them first.
When you move towards your neighbors, you should talk to them in a friendly manner. Praise their children to make them feel good. Then explain the situation. And if you can think of a simple way to solve the problem, suggest it.
If talking doesn't work, ask another person to help. This person can listen to both sides of the story and help you and your neighbor solve the situation.
Finally, sometimes it's a good idea to avoid the problem. Depending on the problem, it might be best to just stay out of your neighbor's way.
( )1. What's the writer's purpose of writing paragraphs 1& 2?
To ask some questions.
B. To lead in the subjects.
C. To list some situations.
D. To tell some stories.
( )2. You should talk about the problem with your neighbors first because
A. they often say hello or smile to you
B. you do not know what they are called
C. they probably don't plan to make you unhappy
D. they will take unusual steps to solve the problem
( )3. When talking with your neighbors, you can make them have a good feeling by ______ .
praising their children
B. explaining the problem
C. shaking hands with them
D. making friends with them
( )4. The best way to solve the problem sometimes is to ______
A. ask another person for help .
B. turn a blind eye to it
C. tell the story to your friend
D.let your neighbor get out of the way
Passage 13(河南)
The idea that red means stop and green means go has influenced our lives in more ways than just traffic signals (信号 ) . We have been taught from a young age that the color red means danger and green means it's okay to move forward. But why were those colors chosen for traffic lights in the first place? For something we have to look at every day, why couldn't tliey have been prettier colors?
Well, it's important to know that before traffic lights for cars, there were traffic signals for trains. At first, railway companies used red to mean stop, white to mean go, and green to mean warn.As you could imagine, trains ran into a few problems with white meaning go. For example, one train mistook a bright star for a white light and something unexpected happened. Because of that, railway companies finally moved green meaning go and used yellow to mean warn. And it's been that way ever since.
Red has always been a color that meant danger, long before cars were even around. This most likely started because it's the color with the longest wavelength (波长)so it can be seen somewhere farther than other colors.
But, believe it or not, yellow was once used to mean stop. Back in the 1900s, some stop signs were yellow because it was too hard to see a red sign in a poorly lit area. Finally, highly reflective materials(高反射材料 ) were developed and red stop signs were bom. Since yellow can be seen well at all times of the day, school zones, some traffic signs, and school buses continue to be printed yellow.
So next time you are impatiently waiting at a traffic light, don't get so mad at them, they've certainly come a long way.
( )1. What were traffic signals for before traffic lights for cars?
Trains. B.Boats. C.Planes. D.Bicycles.
( )2. Which of the following colors meant go at first?
Red. B.Yellow. C.White. D.Green.
( )3. Why does red mean danger?
A. Because it's the brightest color.
B. Because it can be seen far away.
C. Because railway companies say so.
D. Because it has the shortest wavelength.
( )4. Why are school buses painted yellow?
A. Because yellow is a prettier color.
B. Because yellow once meat danger.
C. Because yellow can be seen well in daytime.
D. Because yellow means it's OK to go forward.
Passage 14(深圳模拟)
One Saturday morning I decided to go to a nature reserve(保护区). Arriving there, I found the camp in the middle of the reserve surrounded (环绕) by a fence on every side. At reception I asked if I could set up my tent somewhere for the night. I found the receptionist was surprised, but she didn't say much about it.
Though there were many people around, I was surprised to find nobody set up a tent at the place with the best view. So, I set up my tent and drove around the reserve. When I got back to the camp, I found many people standing around the fence in front of tent, so I asked one of them what was going on. As soon as he found out it was my tent, he said loudly, "Hey, here's the guy who will sleep in the tent!" Several guys came up to shake my hand, showed me the leopards(金钱豹) not too far away and also mentioned that I must be careful sleeping in
the tent in front of the only place where the fence had been broken down. That night I couldn't sleep and I was sure that every sound I heard was a leopard, but I was brave and everything was fine until I heard a really loud sound in the trees near my tent. I quietly caught my keys. Hearing the sound a second time,I jumped up and ran out shouting at the top of my voice. I was sure I could scare away any leopard. Then I jumped in my car. The next morning I heard a guy
asking the others whether they heard that scream during the night. Soon, I packed up my tent and disappeared quietly.
( )1. After returning to the reserve, the author found ______ .
his tent was destroyed
B. a leopard slept in his tent
C. his car broke down
D. people stood in front of his tent
( )2.The author's tent was put up ______ .
A. under the tree where the leopard lived
B. on the top of the hill
C. at the place hard to be found by the animal
D. near the fence that had been broken down
( )3. What happened during the night?
A. A leopard walked around the tent.
B. The leopard was frightened by the author's voice.
C. The author caught the keys all the night.
D. The author couldn't sleep all the night.
( )4. How did the author feel when the guys talked about the shout during the night?
Funny.
Shy.
Proud.
Shocked.
Passage 15 ( 阜阳模拟)
This is a list of some Chinese tea.
( )1. Which is the oldest kind of tea according to the passage?
Blue tea. B. Green tea.
C. White tea. D. Red tea.
( )2. What kind of tea is also called "red tea"?
Black tea. B. White tea. C. Green tea. D. Wulong tea.
( )3. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Black tea is a kind of unfermented tea.
B. Some people think Wulong tea can help them lose weight.
C. Longjing is a famous brand of green tea.
D. The color of white tea is lighter than other kinds of tea.
( )4. Who do you think would be interested in this passage?
A. Those who live in Hangzhou.
B. Those who are going to travel to Africa.
C. Those who want to improve their English.
D. Those who are interested in Chinese tea.
Passage 16
With the development of technology, WiFi is becoming more and more popular and important in people's daily life. But have you ever experienced it?Just imagine what life will be like if there is no Internet. Maybe you won't be able to talk with friends, play video games or search for information for your homework on the Internet.
But in fact, only one third of the world's population are able to get information on the Internet. The rest are too poor to buy WiFi access(使用权) or they live in remote areas. As a result, they live without the Internet.
Google and Facebook, two world-famous technology companies, have decided to do something about it. Google's Project Loon will try to send balloons which are 15 meters wide into our Earth's stratosphere (平流层) in 2016. The balloons are made of a special material that is three times thicker than the plastic bag we use every day. Each balloon will carry a minicomputer and a WiFi radio. The WiFi radio will send the Internet over the areas it is floating over. Then people can get up-to-date information on weather or news.
( )1. The underlined word "remote" means in the passage.
crowded B. faraway C. near D. modern
( )2. Two thirds of the world's population live without the Internet because .
A. they have no money to buy WiFi access
B. they live in remote areas
C. they don't need the Internet
D. they can't afford WiFi access or they live in remote areas
( )3. The underlined word " which"in Paragraph 3 refers to(指代) .
Companies B. Google and Facebook
C. Balloons D. Google's projects
( )4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The balloons are 15 meters long.
B. People can do lots of things on the Internet.
C. The WiFi radio can send the Internet without any help.
D. The material of the balloons is not as thick as our usual plastic bag.
Passage 17
( )1. The most expensive dress is made of_________.
silk B.cotton C.wool D.nylon
( )2. How much are they if you buy a red dress and a checked one?
¥416 B.¥376 C.¥296 D.¥436
( )3. Mrs. Green is very tall and very fat, she may buy a ______ ______ dress.
red B.Yellow C.purple D.checked
( )4. You may Not order a dress
on the phone B. on the Internet
C. in the shop D. by fax
Passage 18
Pack up and Fly away
Hainan Island
Hainan Island is a wonderful place of sun, sand and sea. It is in the south of China. It's famous for its underwater beauty. Tianyahaijiao is also very famous. It attracts lots of tourists around the world every year.
Thailand
Thailand is in the heafi of Southeast Asia. Its capital Bangkok has some of Thailand's greatest buildings, like the GrandPalace (大皇宫) . Chiang Mai (清迈) is a big cityin Thailand. There are many historic temples(庙) there,such as the Wat Phra Singh temple. The temple has a history of over 500 years.
Australia
This country is a land of beauty and diversity(多样性) . It is famous for Sydney Opera and Ayers Rock(艾尔斯岩). Ayers Rock is 3,600 meters long and 348 meters high. What'smore,, children can also see many animals here like koalas, kangaroos and sheep. South Korea's Jeju Island(韩国济州岛 )
As a volcanic(火山)island, Jeju once was chosen as one of the New Seven Wonders (奇迹) of Nature. Not only that,Jeju attracts children with its Teddy Bear Museum. There, people show historical events with teddy bears.
( )1. The jnformation above can't be from ______ .
a magazine B. a story book
C. a newspaper D. a tour guidebook
( )2. Hainan Island is
in the Indian Ocean B. in Europe
C. in the south of China D. in Africa
( )3. If you like historic temples,you can go to ______.
Hainan Island B. Thailand
C. Australia D. South Korea's Jeju Island
( )4. People in South Korea's Jeju Island show historical events with ______ .
teddy bears B. toy cars C. heroes D. pictures
Passage 19
In the eyes of many foreigners,Chinese are the best hosts(主人) and the worst guests in the world. They're not really bad guests, but because the guest host relationship in China is much different than in some western countries, it appears they are not nice guests. And western hosts sometimes look rude (粗鲁的)in the eyes of Chinese guests.
In China, guests are almost like gods. Whenever I enter a Chinese person's home, there is always fruit on the table for me, and someone is quick to bring me a cup of tea or water. In the west, generally the guest is not a god. Acting according to the host's way of doing things is usual behavior for a guest.
My wife's mother, a very kind elderly Chinese lady, doesn't smoke. When I see some of her guests smoking in her house, as a non-smoker, I feel unhappy. Usually I want to stop them directly, but I must realize that in China, to be a good host, she must not do that. In most North American homes, if you are a guest, and the hosts are not smokers, you should not smoke in their house. At the very least, you could ask, ''Is it OK if I smoke?" But, don't be surprised if they say, "No, you can't smoke. " In our culture, if you smoke in their home, you are a bad guest, but if they do not allow you to smoke in their house, they are not a rude host.
Guests in China also have special habits. Some western people may not adapt to these habits very soon. Thankfully my wife is Chinese, so whenever we visit a Chinese family she tells me to buy them a gift. However, giving a gift to a host is not always necessary in my country. So, if you invite international guests to your house, don't be too surprised if they don't bring you a gift.
In China, you probably won't need to change the guest-host relationship very much because you will probably only be the host, and Chinese are naturally very good hosts. If western hosts invite you to their house,try not to be too surprised if their style of treating you is not what you have expected.
( ) 1. Many foreigners think that Chinese hosts are the ______ in the world.
best B. worst C. most natural D. most different
( )2. When a western guest visits a Chinese family, he often ______ .
buys some fruit B. feels like a god
C. wants some gifts D. takes a cup of tea
( )3. If the writer's guests want to smoke in his house,what will he probably Say?
It's OK if you smoke here. B. Let's smoke together.
C. Sorry, you can't smoke here. D. Smoking is a bad habit.
( ) 4. What is the meaning of the underlined phrase "adapt to" in the passage ?
think back to B. get used to
C. look forward to D. keep close to
Passage 20
A new report shows what life might be like in 100 years from now. It describes skyscrapers that are much taller than today's buildings, underwater 'bubble' cities and holidays in space. The report is from a company. It asked experts(专家) on space and architecture, as well as city planners, to give their ideas on the life in 2116. They said the way we live, work and play will be totally different to how we do these things today. The experts used the Internet as an example.They said that 25 years ago, people could not imagine how the Internet and smartphones would change our lives. The Internet has completely changed the way we communicate, learn and do daily things. The experts said the changes in the next century would be even more unbelievable.
Researchers questioned 2,000 adults about the prediction (预言 ) they thought were most likely(很可能的)to happen in the future. They predicted that in the future, few people will go to an office but will work from home and have work meetings online. People will have highly developed 3-D printers that will let you download(下载)a design for furniture or a food recipe and then' print' the sofa, table or pizza at home. There will also be less need for visits to the doctor. We will all have a home health instrument that will tell us what the problem is and give us treatment. We will also be going into space for holidays and to get resources that we have used up on Earth. A prediction that is missing is whether people will need to study English.
( )1. The writer uses the example of the Internet in Paragraph l to show
A. the Internet was often used
B. the Internet has developed fast
C. people will not believe the changes
D. technology will change people's lives
( )2. With the help of highly developed 3-D printers, a way to get a sofa in 2116 is to .
A. buy one in a shop
B. ask somebody to make one
C. download a design and s 'print' one
D. design and make one by oneself
( )3. According to the passage, the missing prediction is .
A. how people will work
B. where people will get resources
C. what people will have at home to treat illness
D. whether people will still need to learn English
( )4.The passage is mainly about .
the life in 2116
B. holidays in space
C. the history of the Internet
D. medical treatment
Passage 21(扬州模拟)
( )1. We can go to ______to know the history.
Jinghua Shopping Mall B. He Garden
C. Dong Guan street D. Exhibition Center
( )2.If Mr. Green and his 9-year-old son want to see the Circus show, they should pay ______.
¥60 B.¥45 C.¥30 D.¥35
( )3. Which show is Amy most likely to watch if she is crazy about nice food ?
Circus show B. Car show
C. 30 years of pictures D. A bite of Taiwan
Passage 22
It is most difficult for parents to decide whether to have a second child or not.
It is often heard that a single child is like to be a lonely child. There are no other children in the family for the child to talk or play with. An only child is not able to get along well with children of his age. Some parents regretted making the decisions to have only one child.
But the number of parents choosing to have only one child is increasing in many parts of the world. In the US,for example,more than 14 percent of women between 18 and 34 plan to have just one child. The same can be seen in the UK. In Japan, the average number of children born per family had gone down t0 1.42 by 1996.
For some single-child parents, especially who are busy working every day, time and energy seem to be overwhelming. They don't have enough time and energy to share with more children. For other people, money is their first consideration. Many couples in Japan choose not to have large families as the cost of supporting a child up to the age of 18 reaches around US$160, 000.
( )1. According to the passage, why is a single child likely to be lonely?
A. Because his parents don't love him.
B. Because he doesn't have holidays.
C. Because he doesn't have a brother or a sister to talk or play with.
D. Because there are other children in the family.
( )2. What do people not think about when they choose to have a second child ?
time B.energy C.money D. food
( )3. What does the underlined word "overwhelming" mean in the last paragraph?
压倒一切的 B.宽松的 C.流行的 D.充足的
( )4. Which of the following is true according to the passage?
A. It is not easy to make a decision to have a second child.
B. Many couples in Japan love to have large families.
C. All parents feel confident(自信的) about having a second child.
D. Less than 14% of women in the UK plan to have just one child.
( )5. Parents choose not to have a second child because.
A. the cost of supporting a child is so high
B. parents are too busy working every day to share their time and energy with more.children
C. some parents regretted making the decisions to have only one child
D. both A and B
Passage 23
There are many different kinds of disasters around the world. As an adult you know what to do during a disaster, but what about the children? Some adults think it would probably never happen to them, so they don't teach their children what to do. Before it's too late, here are ways to help you prepare your child for a disaster:
Educate: It is always good to let your child know about possible disasters. This doesn't mean children have to live in fear. When teaching them about disasters, keep the conversation positive (积极的 ) by telling them there is a solution(解决办法) to the disaster. Keep the conversations short, allow for questions and answer honestly.
Prepare: Always be prepared, that is the best advice for children. For example, when preparing for bad weather, get the tools you need, like candles,radios, food, water and medicine. Teach your child what is needed in certain disasters so that they know what is available for them, if ever needed.
Plan: You should always have a plan for you and your child for any dangerous situation. Write out a simple list that they can read. The plan could start with "listen to an adult's advice and/or call 119".
Practice: Once you have got the correct safety tools and worked out the right plan ,practice every few months. Practicing what to do during a disaster with your child will help them if the time comes.
Disasters can't be avoided but they can be lessened (减轻) once you are prepared and ready for one.
( )1. What does the word disaster mean?
A.命运 B.灾难 C.演戏 D.倾销
( )2. What should adults teach children?
When disasters will happen.
B. Why disasters are dangerous.
C. What to do for a disaster.
D. How to avoid a disaster.
( )3. What is the correct thing to do for adults?
A. Have positive conversations with children.
B. Try not to talk about disasters with children.
C. Make the children scared of disasters.
D. Ask children lots of questions.
( )4. What's the most important thing for children?
A. Always ask adults for help.
B. Always be prepared for a disaster.
C. Always listen to an adult's advice.
D. Always remember where the tools are.
( )5. What is NOT suggested doing?
A. Remembering what is needed in certain disasters.
B. Getting the children to know the plan well.
C. Helping people in disaster areas.
D. Getting radios for bad weather.
Passage 24
Each Friday,my son's kindergarten (幼儿园 ) class has "a prize day". All the children who do well in the week can get a prize. The children have behavior cards. The cards start out green every morning, but are changed from green to yellow, orange and finally to red if they do something wrong. Most of the children never change their cards from green.
On many Fridays. a boy named Tommy often walks out with an unsmiling face because he has had a bad day or two that week. Tommy is a naughty boy and he often causes trouble. Other children would tell their parents:"Tommy got angry ,"or " Tommy didn't listen to the teacher,"or - Tommy got trouble today. " But recently, things have become much better for Tommy. My son reports proudly each day, "All GREEN today. "
Last night, after I kissed him goodnight, he said he was very excited because tomorrow was a prize day. " And I hope,hope,hope that Tommy stays on green!"My heart was filled with pride. I told my son how kind it was of him to think of Tommy rather than caring about his own prize.
I am so proud of both my son and Tommy and I hope one day they will both understand what the real prize was !
( )1. What color is a behavior card at first?
Red B.Yellow C.Green D.Orange
( )2.If a boy's card was changed into red,it showed that________________________.
he got a prize B.he did badly
C. he helped other children D.he became better than before
( )3. The underlined word "naughty" in Paragraph 2 refers to________________________.
聪明的 B.友善的 C.内向的 D.淘气的
( )4. From the passage we know that________________________.
A. things were becoming better for Tommy
B. Tommy behaved worse and worse
C. Tommy always listened to teachers
D. Tommy never got a green card
( )5. Why does the father take pride in his son?
A. Because his son always cares about him.
B. Because his son always thinks of his own prize.
C. Because his son often tells him what happens at the kindergarten.
D. Because his son always thinks of Tommy rather than caring about his own prize.
Passage 25 (2017.昆明模拟)
How do you get to school or work every day? Take a bus or drive a car?They both cause the heavy traffic and air pollution.
Dai Wei, the CEO of the OFO sharing-bicycle, one of the founders(创始人)of OFO, who graduated from Beijing University, is considered as the short-distance(短距离的)traffic problem solver. He believed that the sharing-economy(共享经济)and intelligent hardware(智能硬件)can make a difference to people's lives. "Bike-riding is the best way to see the world," he said, "One day, OFO win change the world, just like Google(谷歌)did.”He strongly supports the idea that OFO plays an important role in connecting the bikes from one to another, turning private bikes into public ones. Taking the "yellow bikes" to travel will become the most popular way of transportation.It doesn't cost much money. Also, it helps to cut down the air pollution.
If you want to use the yellow bike, first of all, you need to scan(扫描)the 2d barcode with your phone, then download the OFO app. Input(输入)the password and press the button(按钮).Finally, unlock the bike. After that, you can have a pleasant bike trip on the sharing bicycle. It's very easy!
“It's a pity that some OFO bicycles have been broken or thrown away by the bad people.”An OFO user told the reporter,"Our government should make ion like OFO and everyone can take
more rules to protect such public transportation like OFO and everyone can take action to prevent people from breaking these bicycles.”
( )1. What is the OFO bicycle?
A. Dai Wei's first bicycle in Beijing University.
B. A special kind of high-technology(高科技的 ) bicycle.
C. A new popular kind of public transportation.
D. The yellow bike with 3d barcode on it.
( )2. What's the advantage of taking the OFO bicycle?
A.It connects bikes with cars.
B.It reduces the pollution.
C. Most people can't afford it.
D. It's harmful to the environment.
( )3. The first step to unlock an OFO bicycle is to ______.
take a photo of it
B. download the OFO app
C. scan the 2d barcode
D. input the password
( )4. What will happen if more people use OFO bicycles?
A. There will be more cars and bicycles on the road.
B. People will spend more money on transportation.
C. People will buy more phones.
D. There will be fewer cars and less pollution.
( )5. What should the government do to stop people from breaking OFO bicycles?
A. Make rules and take action to protect OFO.
B. Put more OFO bicycles into use.
C. Tum private bikes into public ones.
D. Throw away broken bikes and make new bikes.
Passage 26 ( 2017.保定模拟)
One day, I picked up my daughter Eloise from school and .went to the supermarket for a few things.I was hoping to be in and out quickly.
I found a short line with just one person in front of me. It was an elderly woman, and she was paying for her things with only change. After a long way at work,I was frustrated(沮丧的) with this woman.
But then I watched the young clerk. He helped her count her change, ever so tenderly (温柔地) taking it from her shaking hands. I listened to him repeatedly say to her: "Yes, ma'am. " When she asked if she had enough to buy a bag, he told her she did. Then he went two lines over to get one for her. Never once did this clerk get annoyed or roll his eyes. He was patient and kind.
As I was watching him, I saw Eloise was too. I realized my daughter was learning an important lesson from a complete stranger.
When the woman was finished, the clerk began ringing up(用收银机记录) my things and thanked me for my patience. I thanked him too. I found the manager and told him about the clerk's kindness and patience.
Then we left the supermarket with a full cart(购物车), but also with a heart full of thankfulness for such an important lesson.
( )1. Where did the writer go?
School. B. Supermarket. C. Library. D. Station.
( )2.The elderly woman.
lived a comfortable life
B. might not have much money
C. was a friend of the clerk's
D. didn't want to pay for her things
( )3. What did the elderly woman want to buy?
A bag. B. A basket of eggs.
C. Some vegetables. D. A sweater.
( )4. The writer was moved by ____________ at last.
the woman B. his daughter
C. the manager D. the clerk
( )5. What was the important lesson the writer referred to?
A. Be kind and patient with others.
B.It's hard to be a good clerk.
C. We can learn from strangers.
D. Don't look down on anyone.
Passage 27
Better Time for Teenagers to Keep Healthy
Word Box: germ细菌 tip提示
( )1. Teenagers are used to drinking milk ______ ______ according to the information above.
before sleeping
during breakfast
3 minutes after meals
( )2.Teenagers often go to bed ______ hour( s) later than the time the experts suggest.
A.one B. two C. three
( ) 3. ______ and are helpful to keep teenagers strong according to the information above.
A. Drinking milk; eating fruits
B. Going to bed; brushing teeth
C. Eating fruits; reducing germs
( )4.If a teenager goes to bed at the time based on the experts' suggestion,the earliest time for him to get up will be ______ in the morning.
A.5:00 B.6:00 C.7:00
( )5. Which of the following is TRUE according to the information above?
A. Some experts suggest washing fruits carelessly an hour before meals.
B. To brush the tongue after meals is good for a deep sleep.
C. Teenagers with a stomachache had better avoid drinking milk.
Passage 28
( )1. Lucy is interested in film making. Which park could be the best choice for her?
Universal Studios.
B. Legoland.
C. Ferrari World.
( )2. While an adult is visiting Legoland, what will probably be thought about?
His or her childhood.
B. His or her present.
C. His or her future.
( )3. According to the chart(图表) , we know that ______
A. we can visit Universal Studios only in America
B. the buildings and dolls at Legoland are made of Lego bricks
C. we can get Ferrari cars for free when we visit Ferrari World
Passage 29
( )1. David's favorite subject is _________.
English
physics
math
D. music
( )2. Why didn't David get a good grade in math?
He was a little bit lazy.
B. He had a strong accent.
C. He didn't play the piano well.
D. He didn't like the music.
( )3. Which of the following is TRUE according to this passage?
David studies hard in physics.
B. David doesn't like math.
C. David's speaking is good.
D. David is good at singing.
( )4. From this passage, we know that________________________.
A. David is a bad student
B. effort can make one get good grades
C. all the teachers are happy with David
D. David had the exams on January 17th
Passage 30
Why is pink or purple a color for girls and blue or brown for boys?
The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. To the Egyptians, green is a color that means the hope and joy of spring, while for Muslims, it means heaven. Red stands for good luck in many cultures. In China, children are given money in a red envelope to bring good luck in the New Year. For many nations,blue stands for protection. Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves from bad people or bad things happening.
People's choice of colors is also influenced by their bodies' reactions(反应)toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to cut down pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environment have been found to have fewer stomachaches.
Red can cause a person's blood pressure(血压 )to rise and increase people's appetites(食欲). Many designers will include different shades of red in restaurants. Similarly,some websites will have a red" Buy Now" button because red is a color that easily catches a person's eyes.
Blue is another color which can make you feel peacefully. Unlike red, blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help.
The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully.
( )1. To the Egyptians, green means .
good luck
B. joy of spring
C. heaven
D. protection
( )2. We can learn from Paragraph 3 that green can .
A. cause more stomachaches
B. easily catch a person's eyes
C. cut down pain and relax people
D. make people's blood pressure rise
( )3. Why will some websites have a red "Buy Now" button?
A. To help people relaxed.
B. To bring people good luck.
C. To make people feel peaceful.
D. To encourage people to buy the things.
( )4. What color might help lose weight according to the text?
Red.
Green.
Blue.
D. Purple.
Passage 31
I have never taken cooking classes. I learned cooking from my mother because she was really interested in teaching me how to cook. The main reason for this was because when my mother got married, she didn't know how to cook anything, not even an egg. My grandmother never allowed her to stay in the kitchen when she was cooking.
My mother did not start to cook until she was 25 years old. In the beginning, it was very hard for her. Therefore, she had to take cooking classes to prepare our meals. After having that experience, she decided to teach me how to cook because she didn't want me to have the same experience.
I remember when I was seven years old, my mother was cooking, and I was with her in the kitchen enjoying cooking. I always helped her. Sometimes we prepared meals that my mother already knew how to make, and sometimes we prepared them for recipes. Nowadays, I am really thankful for that experience because I don't need help to cook a meal.l can cook for me alone or for a group of people, it doesn't matter.
I will do the same with my children because I don't want them to have the same experience as my mother.If one day I am not with them, I want to be sure that they can carry on their lives without me.
( )1. The writer's mother learned cooking ______.
from the writer's grandmother
B. all by herself
C. by taking cooking classes
D. from cooking books
( )2. The writer's mother taught the writer how to cook because .
A. she wanted the writer to be more independent
B. the writer was interested in cooking
C. she thought it a must for a woman to learn
D. she needed more help when she was cooking
( )3. The underlined word " recipes" in this passage most probably means .
A. instructions on how to prepare food
B. experiences of cooking food
C. some well-known cooks
D. tools for cooking and heating food
( )4. We can learn from the passage that the writer's children will ______ .
hate cooking
B. learn cooking
C. teach cooking
D. forget cooking
( )5. The writer must think cooking is ______ to learn in life.
Interesting
different
enjoyable
D. important
Passage 32
One Saturday evening, my husband and I went to have dinner at a restaurant.As we sat there eating and sharing conversation, I watched an old woman stop and look around.I looked over at my husband and said, "She must be lost. "
I got up and caught up with her as she walked by our table and touched her lightly on the shoulder. "Ma'am, are you having trouble finding who you are dining with?" I asked.
She said yes. She was there with her daughter. I asked if her daughter was the only person she was there with, and she replied yes. "If you stay right here, I will find her and come back and take you to her-to save you some steps," I offered. She looked at me and said, "But you don't know who I am here with. "
She was right.I explained that her daughter should be easy to find, because I thought she would be the only lady sitting by herself in the whole restaurant. She agreed...but just then a young man stopped me and asked, "Is she looking for her seat? They're sitting at a table right across from us. "
I told him that she was and thanked him. I watched as they walked off together and kept my eyes on the old woman to make sure that she could see her daughter and all was well. I couldn't help but think that it must not be much different from being lost as a child. I wondered if I too would accept the help from strangers when I was as old as the lost woman.
( )1. Where did the story happen?
In the street.
B.In a restaurant.
C. In a hotel.
D. In a kitchen.
( )2. The woman stopped and looked around because .
she lost her way
B. she asked for some food
C. she didn't feel well
D. she looked for the toilet
( )3. Who did the woman come to the restaurant with?
Her husband.
B. Her son.
C. Her daughter.
D. Her friend.
( )4. Who helped the woman find her seat in the end?
A waiter.
B. Her daughter.
C. The writer
D. A young man.
( )5. What can we learn from the last paragraph?
A. The writer was afraid she would have to accept help from strangers when she was old.
B. The writer felt sorry for the woman because she couldn't find her way to her daughter.
C. The writer decided that she wouldn't accept help from strangers like the woman.
D. The writer thanked the young man for he helped the woman to find her daughter.
选择型阅读
Passage 1
D C A D
Passage 2
D A C D
Passage 3
D A B A
Passage4
C D C B
Passage 5
A B C B
Passage 6
A C B B
Passage 7
D C A B
Passage 8
D C B A
Passage 9
A C A C
Passage 10
D A C A
Passage 11
C B D A
Passage 12
B C A B
Passage 13
A C B C
Passage 14
D D D B
Passage 15
B A A D
Passage 16
B D C B
Passage 17
A B C D
Passage 18
B C B A
Passage 19
A B C B
Passage 20
D C D A
Passage 21
1.B 2.A 3.D
Passage 22
1.C解析:由文章第二段第二句得知,很多孩子没有兄弟姐妹,因此很孤独。
2.D解析:由文章中看出在二胎问题上,父母考虑的没有“food”问题,故选D。
3.A解析:由所猜词的上一句“who are busy working every day”可知时间和精力是压倒一切的。
4.A解析:B与文章“Many couples in Japan choose not to have large families.”相反.C“confident”与文章立意相反,D选项中的“less than”与原文的“more than”相反,故选A。
5. D解析:由文章来看,父母选择不生二胎的原因是:费用高和时间少。故选D。
Passage 23
1.B解析:短文的第一句话中说到There are many different kinds of disasters around the world;下文又从四个方面告诉我们如何让孩子们为disaster做好准备,再根据短文第三段中For example,when preparing for bad weather可知,disaster的意思应该是灾难,故选B。
2.C解析:根据短文中Some adults think it would probably never happen to them,so they
don't teach their children what to do. Before it's too late, here are ways to help you prepare your child for a disaster可知,作者认为大人们应该告诉孩子们在灾难来临的时候,该怎么做,故C是正确的。
3.A解析:根据短文第二段中When teaching them about disasters,keep the conversation
positive(积极的)by telling them there is a solution(解决办法)to the disaster可知,在告诉
孩子们关于灾难的时候,谈话要积极,告诉他们对于灾难是有解决办法的。故选A。
4.B解析:根据短文第三段中Always be prepared,that is the best advice for children可知,让孩子们为灾难做好准备,这是给他们的最好的建议。故选B。
5.C解析:根据短文第三段中Teach your child what is needed in certain disasters so that
they know what is available for them,if ever needed.可知A提到了;根据短文第四段可知
B选项也提到了;根据短文第三段中when preparing for bad weather,get the tools you need,like candles,radios,food water and medicine可知D也提到了。短文中并没有提到帮助灾区的人们,故选C。
Passage 24
1.C2.B3.D4.A5.D
Passage 25
1.C2.B3.C4.D5.A
Passage 26
1.B2.B3.A4.D5.A
Passage 27
1.B解析:细节理解题。由图表第二行Common time和第三列Drinking milk的交叉内容During breakfast可知。
2.B解析:推理判断题。由图表第四列CoinS; to bed与Common time,Time from experts,
suggestion的交叉内容Around 23: 00和Around 21:00可推断出。
3.A解析:细节理解题。由图表第四行中的第三列和第五列的交叉内容可知。
4.A解析:推理判断题。由图表第五行和第四列的交叉内容以及第三行和第四列的交叉内容可推断出。
5.C解析:细节理锯题。由图表最后一行和第三列的交叉内容可知。
Passage 28
1.A2.A3.B
Passage 29
1.D2.A3.A4.B
Passage 30
1.B 2.C3.D4.C
Passage 31
1.C2.A 3.A4.B5.D
Passage 32
1.B 2.A 3.C 4.D 5.A