单元过关检测(一) (时间: 100分钟, 满分: 120分)
第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Bullgatortail10 minutes ago
I particularly enjoy the works of Greenwich Village poet Edward Field, whose interest in cinema led to a number of poems based on old monster(怪物) movies(including many about Frankenstein and my favorite, Curse of the Cat Woman).
Litteacher829 minutes ago
There are so many to choose from! I love Robert Frost, especially “Mending Wall”, mostly because he is my dad’s favorite poet. However, personally I love Langston Hughes’s poem “Dreams” because it always brings happiness to me. I am also a big fan of the older poems, such as Spenser’s “One Day I Wrote Her Name Upon the Strand” because it is so simple, and “The Tyger” and “The Lamb” by William Blake because I love the language.
Michael Ugulini51 minutes ago
My favorite poet is Suji Kwock Kim. Ever since I read her book of poetry “Notes from the Divided Country”, I have been a big fan of her clear and thoughtful writing. My favorite poem of hers is “Borderlands”, which she wrote in memory of her grandmother. It is a poem about her grandmother’s experiences during the war.
Loraaa1 hour ago
Hard to decide! But if I have to, I’d say Emily Dickinson. Her life was so wonderful and her opinions about life are also interesting. Her understanding of nature speaks to the heart of anyone who loves the outdoors! Dickinson also understood human nature very well. Her poems speak of love, loneliness, etc. Finally, my favorite poem by her is “I Never Saw a Moor”. I love her thoughts!
【解题导语】 本文是一篇应用文。四位网友就最爱的诗人、作品、原因等发表了看法。
1.Why does Litteacher8 like the poem “Dreams”?
A.It always cheers him up.
B.He loves the language of it.
C.He is a big fan of its author.
D.It is his father’s favorite poem.
A 解析:细节理解题。由Litteacher8所发内容中的personally I love...brings happiness to me可知,他喜爱这首诗,是因为它总能让他开心。
2.Whose favorite poet is Emily Dickinson?
A.Michael Ugulini’s. B.Bullgatortail’s.
C.Litteacher8’s. D.Loraaa’s.
D 解析:细节理解题。由Michael Ugulini所发内容中的My favorite poet is Suji Kwock Kim可推断,他们讨论的话题包括最爱的诗人。再由Loraaa所发内容中的Hard to decide! But if I have to, I’d say Emily Dickinson.可知,Loraaa最爱的诗人是Emily Dickinson。
3.Where is the text most probably taken from?
A.A newspaper. B.A webpage.
C.A notice board. D.A book review.
B 解析:推理判断题。由全文的风格,尤其是每条消息的发布者以及发布时间,可以推断出本文最有可能摘自某网页。
B
I love to read before I go to sleep. It usually makes me feel calm. But a big part of this depends on what I read. I love to read Oor Wullie and The Broons. Very often I’m smiling before I go to sleep.
I decide to write about this in a blog because I find that so many of us go to sleep with stress. Before we go to sleep, we may run over the day in our minds, and worry about tomorrow. We also may watch the news on TV, read the news on our smart phones or tablets, or even answer work emails. But the news is rarely proclaiming(宣告) all the good that’s happening in the world and work emails make us feel that we’re still at work. All these things may leave us a stressful sleep.
Oor Wullie and The Broons are not the only things I ever read at night. I sometimes read novels but, with the odd exception, I mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless it’s something that inspires me or is clearly helpful in my life.
And even if I do read something mentally stimulating, when I feel myself getting tired I lay that book down and pick up a trusty old Oor Wullie or The Broons for the last 10 or 15 minutes. Doing this makes my mind quiet and helps ensure I get a peaceful night’s sleep. Reading about Wullie or Maw and Paw Broon is like a comfort blanket for me.
I’d suggest you find light-hearted reading as a comfort blanket at bedtime, especially if you find yourself stressed or depressed a lot of the time, or if you find difficulty winding at the end of a day. It is the thing that can gently turn your attention towards lightness and ease.
If your material makes you laugh, then you may feel even better. Several studies show that laughter boosts happy chemicals in the brain, it strengthens the immune system, it’s good for the heart, and it is most definitely good for mental health. It even helps us improve our relationships.
And if you do happen to pick up a copy of Oor Wullie or The Broons, I hope you find it just as entertaining as I do.
【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。作者通过叙述自己睡前的一些阅读习惯,告诉人们如何减少睡前的压力以及睡前保持好心情的重要性。
4.What can we learn about Oor Wullie and The Broons?
A.They make people run over the past days.
B.They are the best books to be read before people sleep.
C.They are extremely popular with young people.
D.They make people feel relaxed and happy.
D 解析:细节理解题。根据第一段中的I love to read Oor Wullie and The Broons. Very often I’m smiling before I go to sleep.可知Oor Wullie和The Broons这两本书会使人们感到放松和快乐。
5.What can we know from the text?
A.Oor Wullie and The Broons are the author’s favorite books.
B.A comfortable blanket makes people go to sleep easily.
C.The author sometimes reads something about inspirations.
D.Reading something stimulating at night helps get a peaceful sleep.
C 解析:推理判断题。根据第三段最后一句中的I mostly avoid anything that is too mentally taxing or stimulating late at night unless it’s something that inspires me or is clearly helpful in my life可推知,作者有时候会阅读一些鼓舞人心的书。
6.What is Paragraph 6 mainly about?
A.What material brings us laughter.
B.How laughter affects our health.
C.What benefits laughter brings to us.
D.Why laughter is good for us.
C 解析:段落大意题。根据第六段第一句If your material makes you laugh, then you may feel even better.及该段的描述可知,该段的主题是笑带给我们的好处。
7.What’s the main purpose of the text?
A.To show the importance of reading before sleeping.
B.To prove the importance of a good mood before sleeping.
C.To tell us how to make ourselves stay relaxed before sleeping.
D.To explain how to choose a book worthy to be read before sleeping.
B 解析:写作意图题。根据第一段中的I love to read before I go to sleep. It usually makes me feel calm.及第四段第二句Doing this makes my mind quiet and helps ensure I get a peaceful night’s sleep.可知,作者写这篇文章的目的是证明睡前有一个好心情的重要性。
C
“The Bow Seat Ocean Awareness Student Contest(竞赛) invites middle schoolers and high schoolers from around the world to create pieces of art that look at human influences on our oceans,” says program director Alyssa Irizarry.
The contest was founded in 2011 by Linda Cabot, a visual(视觉的) artist and ocean activist based in Westwood, Massachusetts. It has since reached nearly 10,000 kids worldwide. No entry fee is required, but students who want to enter must be between the ages of 11 and 18.
Students are required to create a piece that not only presents problems, but also communicates a message that encourages others to act.
Students can compete in one of five categories(种类):visual art, poetry, prose, film and music. They are given a school year to work on their pieces, which are then entered into one of two categories:junior or senior.
Irizarry says that visual art is the most popular category, followed by poetry. Winners receive scholarship(奖学金) awards of up to $1,500 and see their work appear in different places to help raise awareness about ocean health.
When most people think about ocean science, they think about the tools that ocean scientists use. Irizarry has a different idea.“Art is a really powerful tool for people to connect with nature and to learn about the world around them,”she says. “It requires you to slow down, notice things, think, and ask questions.”
“Making art,” Irizarry adds, “helps a person create a connection to the world. That connection turns awareness of a problem into action.”
Irizarry has a message for all kids who want to help protect our oceans:“Do something to make a difference.”
【解题导语】 本文是一篇说明文。某海洋知识学生竞赛借助艺术反映与海洋相关的问题,提高人们的海洋环境保护意识。
8.What can we learn about the rules of the contest?
A.Each winner receives $1,500.
B.Contestants must be of certain ages.
C.Students need to pay to enter the contest.
D.Contestants can compete in more than one category.
B 解析:细节理解题。由第二段中的students who want to enter must be between the ages of 11 and 18可知,该竞赛对参赛学生的年龄有要求。
9.To win the contest, students must ________.
A.be good at making visual art
B.have a wide knowledge of geography
C.start preparation one year ahead of time
D.be able to influence others with their works
D 解析:细节理解题。由第三段中的Students are required...encourages others to act.可知,该竞赛要求参赛作品既能反映问题又能引发他人行动起来,因此,想要获奖,参赛学生必须创作出有影响力的作品。
10.Which category attracts the largest number of students?
A.Visual art. B.Poetry.
C.Film. D.Music.
A 解析:细节理解题。由第五段中的visual art is the most popular category可知,视觉艺术门类最受欢迎。
11.What does the underlined word “It” in Paragraph 6 refer to?
A.The contest. B.The world.
C.Nature. D.Art.
D 解析:代词指代题。由倒数第三段中Irizarry所说的话可知,她认为艺术能强有力地将人与自然联系起来,使人们了解周围的世界。它(艺术)需要人们放慢脚步、关注事物、思考和发问。
D
If you’ve been in public in the past year or so, chances are you’ve noticed someone breaking dining etiquette(礼仪) that would seem second-nature to any adult. Why does our dining etiquette seem to be at an all-time low right now?
“Overall, there’s much less feeling about the common good, which means caring about your neighbor—whether at home or in a restaurant,” said Steven Petrow, who writes articles for USA Today.
Take the use of cellphones at the table. While a 2015 survey by the Pew Research Center found that 38 percent of those surveyed thought it was acceptable to use their phones while dining out, the increasing number of cellphone bans(禁令) in restaurants shows that restaurants aren’t putting up with it.
However, some look on the growing use of cellphones as a sign that manners(礼貌) change alongside our society.
“Manners change,” said the writer behind a food site The Takeout. “What we consider improper isn’t set in stone.” She points out the other “rules” that have since become outdated nowadays, like saying “Sir” and “Ma’am”, as proof of this change.
Yes, traditional manners are yet another thing being redefined(重新定义) by youth. “Younger people are growing up in a world with more flexible(灵活的) rules, and this spreads to the dining table,” said Daniel Levine, director of global trends consultancy The Avant-Guide Institute.
Whether you prefer high-end restaurants or a fast-casual meal, the biggest reason behind the decline of manners may just be a numbers game.
“I believe it is more likely for people to break dining‘rules’ because they go out and eat more often,” said Diane Gottsman, owner of The Protocol School of Texas. “Years ago, people stayed home and sat around the family table. Today, there are more people in the workforce, which makes it more affordable for socializing and eating out. With new chance comes the possibility for more dining problems.”
【解题导语】 本文是一篇议论文。现代人们外出就餐时不再遵守某些礼仪,有时甚至做出一些不得体的举动。为什么会产生这种现象呢?人们的看法不一。
12.What did the 2015 survey find?
A.Many people accepted using phones at the table.
B.Cellphones were banned in more and more restaurants.
C.Most of the surveyed people used phones while eating out.
D.Few restaurants took positions on using phones while eating.
A 解析:细节理解题。由第三段中的a 2015 survey...use their phones while dining out可知,该调查发现,被调查者中有38%的人认为外出就餐时使用手机的行为是可接受的。
13.Why was the example of “Sir” and “Ma’am” mentioned?
A.To show modern people are becoming impolite.
B.To explain dining rules in high-end restaurants.
C.To prove dining etiquette changes through time.
D.To argue that young people are making dining rules today.
C 解析:推理判断题。由第五段中的Manners change和What we consider improper isn’t set in stone.以及saying “Sir” and “Ma’am”, as proof of this change可推断,该作家举这个例子是为了说明,就餐礼仪会随着时间推移而发生变化。
14.According to Diane Gottsman, people forget their dining manners more often because ________.
A.they think they’re unimportant
B.they grew up with flexible rules
C.they have more chances to eat out
D.they must hurry meals to get back to work
C 解析:细节理解题。由最后一段中的I believe it is more likely...go out and eat more often以及With new chance...more dining problems.可知,Diane Gottsman认为现在人们无视就餐礼仪的情况增加是因为他们外出就餐的机会多了。
15.What’s the author’s purpose in writing this text?
A.To introduce changes in dining manners.
B.To encourage people to have dining manners.
C.To report survey findings on dining manners.
D.To discuss the reasons for poor dining manners.
D 解析:写作意图题。文章针对人们就餐礼仪变化的原因进行了讨论,列举了不同的人对此的不同看法。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
At the time of birth, babies can explore(探索) all of the five senses—hearing, seeing, touching, tasting, and smelling, though these senses are not fully developed. They explore the new world with their available senses.
Right from the time of birth, babies have a good understanding of sound. In fact, the sense of hearing develops much before the birth of them. When in their mother’s womb(子宫), they can hear their mothers’ heartbeats. 16.________ And it is very easy for them to understand the tone (语调) of speech.
The sight also develops with time. Just after birth, babies can see things which are within eight to ten inches from their eyes. 17.________ With time their range of vision and understanding of colors also develop.
18.________ They love sleeping in lap(大腿) just because personal touches make them feel safe. Touch is an important sense, which affects the relationship between the parents and their babies.
Babies explore most things by putting them inside their mouth. 19.________ And they will spit(吐) out anything that doesn’t taste good immediately.
Babies recognize their mother through smell. 20.________ They also quickly recognize the smell of the food or fruit they love. With time, they develop an understanding of all the smells around.
Though the sensory development takes a long time, you can certainly help to make it fast. But remember: do not over-burden your kid, and do not be overprotective about your kid.
A.Small babies love to be touched.
B.They express their feelings by cries.
C.They taste them through their sensitive tongue.
D.Babies respond to touch in the same way as adults do.
E.They also easily recognize black, white and red colors.
F.Then they start recognizing the smell of other family members.
G.Gradually they can remember words and understand the meanings.
【解题导语】 本文是一篇说明文。文章介绍了婴儿如何利用他们的听觉、视觉、触觉、味觉和嗅觉来探索、认识世界的。
16.G 解析:根据前文的“When in their mother’s womb(子宫), they can hear their mothers’ heartbeats.”(当在他们妈妈子宫里的时候,他们能够听到妈妈的心跳)及下文的“And it is very easy for them to understand the tone (语调) of speech.”(对他们来讲,明白语言的语调是容易的)可知,此处应指“渐渐地,他们能记住词汇和明白它们的意思”。故选G。
17.E 解析:本段主要讲视力的问题,再根据下文的“With time their range of vision and understanding of colors also develop.”(随着他们视力范围的扩展,对颜色的理解也会发展)可知,此处“他们能容易地辨认黑色、白色和红色”符合语境。故选E。
18.A 解析:根据下文的“They love sleeping in lap(大腿) just because personal touches make them feel safe. Touch is an important sense, which affects the relationship between the parents and their babies.”(他们喜欢睡在大腿上,只是因为个人接触能让他们感到安全。触摸是一种重要的意识,它影响父母与孩子之间的关系。)可知,此处应指“婴儿喜欢被接触”。故选A。
19.C 解析:根据本段的描述“孩子喜欢把大多数东西放到嘴里进行探索,他们会立刻吐出尝起来不好的东西”可知,此处“他们通过他们敏感的舌头品尝它们”符合语境。故选C。
20.F 解析:根据空前的“Babies recognize their mother through smell.”(婴儿通过气味认识他们的妈妈)可知,此处“然后,他们开始辨认其他家庭成员的气味”符合语境。故选F。
第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I have been volunteering for three months so far. During the three months, I’ve __21__greatly in a very good way.
I am always interested in __22__people in need to get back on their feet. Since I was little, I’ve always asked my mom __23__we could give homeless people on the street some__24__so that they could eat. Although I always wanted to help people in need, I did not __25__help until recently. Volunteering for Covenant House helped me __26__ a proactive(积极主动的) person. Instead of __27__ instructions, I would step up and offer help.
The homeless teens that I help come from __28__backgrounds such as drunks and drug addicts. Rarely do these teens have __29__parents. It may make you __30__to hear that they grew up without parents __31__ them. If you take a minute to think about how you would live __32__your parents, it would most likely be terrible.
Before I started volunteering, I was not as __33__ as I am today. Now I feel thankful for having such wonderful parents because they give me such a great __34__. That makes me want to spread the love among the teens who never __35__love.
My main __36__of volunteering at Covenant House is to bring a smile to every homeless teen there and help them __37__ in life. I believe we all should help the ones that are less __38__ and put every effort into helping homeless teens __39__ a normal life. Homeless teens should be able to have an equal __40__ of being successful as everyone else.
【解题导语】 作者致力于帮助那些无家可归的青少年,希望可以让他们过一种正常的生活。
21.A.talked B.traveled
C.lost D.changed
D 解析:根据后文可知,作者的这次志愿活动让作者往好的方向“改变”了很多。
22.A.urging B.helping
C.telling D.educating
B 解析:根据后文的 people in need to get back on their feet 可知,作者对“帮助”别人感兴趣。
23.A.how B.why
C.if D.when
C 解析:作者问妈妈“是否”可以帮助那些无家可归的人。
24.A.books B.grass
C.clothes D.food
D 解析:根据后文的 so that they could eat 可知,作者想要妈妈给那些无家可归的人一些“吃”的。
25.A.actively B.sincerely
C.necessarily D.happily
A 解析:根据后文的 a proactive(积极主动的) person 可知,作者以前虽然想帮助那些需要帮助的人,但是并没有那么“积极地”帮助那些人。
26.A.support B.become
C.forget D.find
B 解析:根据 I would step up and offer help 可知,这个机构让作者“成为”了一个积极主动的人。
27.A.turning to B.going through
C.waiting for D.caring about
C 解析:作者成为了一个积极主动的人,所以不再“等待”帮助他人的指示,而是主动帮助他人。
28.A.wealthy B.normal
C.interesting D.different
D 解析:根据 such as drunks and drug addicts 可知,这些无家可归的青少年来自“不同的”背景。
29.A.wise B.loving
C.careful D.rich
B 解析:这些青少年之所以这样,是因为他们没有“慈爱的”父母。
30.A.sad B.comfortable
C.crazy D.pleased
A 解析:根据 they grew up without parents 可知,听到这个会让我们感到“难过”。
31.A.learning from B.looking after
C.thinking of D.looking for
B 解析:这里是指这些青少年没有父母来“照顾”他们。
32.A.on B.beyond
C.without D.for
C 解析:根据后面的 it would most likely be terrible 可知,作者让我们想一想如果我们“没有”父母,会过一种什么样的生活。
33.A.strong B.kind
C.honest D.grateful
D 解析:根据 Now I feel thankful for...可知,作者以前没有像现在这样“充满感激”。
34.A.name B.country
C.life D.friend
C 解析:作者感恩父母给了自己这么好的“生活”。
35.A.expressed B.received
C.understood D.required
B 解析:这里是指那些无家可归的青少年从来都没有“得到”过爱。
36.A.purpose B.gift
C.problem D.concern
A 解析:根据...to bring a smile to every homeless teen 可知,作者的“目的”是希望可以让这里的孩子脸上有笑容。
37.A.move B.follow
C.stay D.succeed
D 解析:根据下文的...being successful as everyone else 可知,作者希望可以帮助这些小孩获得“成功”。
38.A.friendly B.fortunate
C.educated D.hard-working
B 解析:这里是指帮助那些没有我们那么“幸运的”人。
39.A.want B.afford
C.gain D.accept
C 解析:作者认为我们都应该来帮助这些无家可归的青少年“获得”正常的生活。
40.A.chance B.result
C.answer D.plan
A 解析:每一个小孩都应该有平等的获得成功的“机会”。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Nowadays many singers and bands have little to do with good music. They know little about 41.____________ good music means. What is the cause?
So far most of these singers 42.____________ (see) music as a “job” because it is a good source of making money. And if you have a good appearance and expensive clothes to show off at your concerts then your voice is not 43.____________ important as it should be. The public will prefer to admire the most interesting parts of your body and even forget that you are there 44.____________ (show) your music skills, not your dancing, which is important too, but not at such a high level.
Therefore, many young girls on TV choose to wear the most provocative(挑逗的) clothes to catch attention, but when it comes to 45.____________ (sing) , they are in a complete mess and one doesn’t need to have an ear for music to notice their lack 46.____________ talent.
However, the young generation should understand talent and a good voice matter more in their musical career. All the performances 47.____________ have little to do with good music fail to 48.____________ (welcome) on stage. If a young man has a great voice and wants to become a 49.____________ (success) singer, he should take some special 50.____________ (course) in this area because they will help him improve singing abilities.
【解题导语】 本文主要介绍了造成许多歌手和乐队与好音乐关系不大的原因。
41.what 解析:good music means为about的宾语从句,所填词在宾语从句中作means的宾语,表示“所……的”,故填what。
42.have seen 解析:so far意为“迄今为止”,常与现在完成时连用。故填have seen。
43.as/so 解析:not as/so...as...为固定搭配,意为“不像/和……一样”。
44.to show 解析:句意:他们甚至忘记你在那里是为了展示你的音乐技能。此空是不定式表示目的。
45.singing 解析:句中when it comes to...为固定搭配,意为“当谈到……”。其中to是介词,故填 singing。
46.of 解析:lack of为固定搭配,意为“缺少,缺乏”,此时lack为名词。当lack为及物动词时,其后直接跟宾语;当 lack为不及物动词时,用“lack for+宾语”。
47.that 解析:____________ have little to do with good music是定语从句修饰先行词All the performances,空格处在定语从句中作主语,指代All the performances。当先行词有all 等不定代词修饰时,关系代词用that。
48.be welcomed 解析:fail to do sth.意为“未能做某事;做某事失败”。All the performances是本句的主语,与welcome 之间是被动关系,故填 be welcomed。
49.successful 解析:此空修饰其后的名词singer,故填形容词successful。
50.courses 解析:此空前有some修饰,course是可数名词,故填其复数形式。take... courses意为“上/修……课”。
第三部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Today I’d like to tell you something that I experience in the City Park.In the afternoon of last Sunday, my friend and I were taking a walk along a river in the City Park, when suddenly we heard a boy call for help in the river.We jumped into the river or pulled the boy out.Then we made him to breathe using the mouth-to-mouth way.Before the boy came to himself, we sent her to hospital at once and telephoned his parents.The boy was saved.His parents were very thankful us and the doctors thought high of our first aid.We realized that knowing first aid is very help and important because it can help you to save lives.
答案:
Today I’d like to tell you something that I in the City Park. the afternoon of last Sunday, my friend and I were taking a walk along a river in the City Park, when suddenly we heard a boy for help in the river.We jumped into the river pulled the boy out.Then we made him breathe using the mouth-to-mouth way. the boy came to himself, we sent to hospital at once and telephoned his parents.The boy was saved.His parents were very thankful us and the doctors thought of our first aid.We realized that knowing first aid is very and important because it can help you to save lives.
第二节 书面表达(满分25分)
昨天下午你到人民公园游玩, 刚好看到一个感人的救人场面。请根据下面所拍的几张照片, 用英语写一篇报道, 寄给《英语周报》。
注意:1.词数100左右;
2.开头部分已为你写好, 不计入总词数;
3.最后一张照片底片曝光, 请自行补充合理的情节, 使报道完整。
Yesterday afternoon I went to the People’s Park.It happened that I saw a touching event.At that time ________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One possible version:
Yesterday_afternoon_I_went_to_the_People’s_Park.It_happened_that_I_saw_a_touching_event.At_that_time some people were boating on the lake.Among them was perhaps a happy family.They were taking photos when suddenly the girl fell off the boat into the lake.She was struggling and her parents cried out, “Help! Help! ” It was obvious that they couldn’t swim at all.From nearby a young man immediately rushed into the lake.Without taking off his clothes, he jumped into the water and quickly swam towards the girl, who was already tired out.At last he carried her to the lakeside.She was saved!
How happy the parents were! Before they thought of thanking the young man, he had disappeared.
重点单词
1.observe vt. 观察; 注意到; 评论
observe sb.do sth. 观察某人做某事(全过程)
observe sb.doing sth. 观察某人正在做某事
observe that... 观察……
2.narrow adj. 狭窄的
3.approach vi.&vt. 靠近;着手处理
n. 靠近; 方法; 路径
4.hesitate vi. 犹豫, 迟疑不决
(1)hesitate to_do sth.迟疑做某事; 不愿做某事
hesitate about/in/at/over (doing) sth.
(做)某事犹豫不决
(2)hesitation n. 踌躇; 犹豫
without hesitation 毫不犹豫地,立即
have no hesitation in doing sth.
毫不犹豫地做某事
5.grateful adj. 感激的, 表示感谢的
6.reduce vt.&vi. 减少
7.volunteer n. 志愿者
vi.&vt. 自愿做, 义务做
8.recognize vt. 认识, 辨认出; 意识到;
(正式)承认
9.sweat vi. 流汗
n. 汗水
10.distance n. 距离; 远处
(1)in the distance 在远处
from a distance 从远处
at a distance (of) 在……远的地方, 距离稍远
(2)keep a/one’s distance (from)
(与……)保持距离
keep sb.at a distance
对某人冷淡, 与某人疏远, 与某人保持一定距离
(3)distant_adj. 遥远的; 远处的
11.whisper vi.&vt. 小声说; 私下说
12.attract vt. 吸引
13.panic vi.&n. 惊慌, 恐慌
14.loose adj. 松动的, 松开的;宽松的
vt. 松开, 释放
15.forecast vt.&n. 预测, 预报
16.ignore vt. 忽视; 对……不予理会
ignorance n. 无知
ignorant adj. 无知的; 没注意的
17.anxious adj. 焦虑, 忧虑
anxiously adv. 忧虑不安地
anxiety n. 忧虑,担心
18.relief n. 轻松, 宽慰
relieve vt. 减轻, 解除
relieved adj. 放心的; 放松的
19.hopeful adj. 抱有希望的
hopefully adv. 怀有希望地
hope v.&n. 希望
20.attach vt. 使连在一起, 把……附在……上; 认为……重要
attached adj. 附属的; 依恋的
attachment n. 附件; 附属物; 忠诚; 依恋
重点短语
1.glance_at 扫视;一瞥
2.in_sight 看得到, 在视力范围之内
3.reach_out 伸出(手)
4.in_relief 宽慰地,轻松地
5.stare_at 凝视
6.watch_out_for 留心, 密切注意
7.in_the_distance 在远处
8.roll_up 卷起来
9.contrary_to... 和……相反
10.warm_up (使)暖和起来;(使)热身
11.pay_back 报答;偿还
12.be_linked_to 和……有联系
重点句型
1.find oneself+现在分词(作补语)
Polly found herself staring up at the face of an old man with a beard.
【仿写】 当他醒来时, 发现自己躺在一个小山脚下。
When he woke up, he found_himself_lying at the foot of a hill.
2.动词+sb./sth.+介词+the+身体的部位
Hit the shark on the nose with your fist.
【仿写】 杰克不知道为什么他爸爸给了他一耳光。
Jack wondered why his father hit_him_in_the_face.
3. “倍数+形容词/副词比较级+than” 结构
...you are 30 times more likely to be hit by lightning than be attacked by a shark.
【仿写】 这座桥的长度是那座桥的三倍。
This bridge is twice_longer_than_that_one.
话题写作
根据要求运用本单元所学知识完成下面小作文, 并背诵成文。
1.现在很多志愿者举行各种各样的活动帮助残疾人。(volunteer; disability)
2.他们希望他们的行为能吸引更多人。(attract)
3.他们也希望更多的公司能够雇佣残疾人, 避免残疾人被忽略。(employ; ignore)
4.与此同时, 残疾人也会对他们的帮助表示感激。(be grateful to)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One possible version:
Now many volunteers hold all kinds of activities to aid people with disability.They hope their actions will attract more people and that more companies will employ the disabled to avoid them being ignored.At the same time, the disabled are grateful to them for their help.
课件16张PPT。observedoingthatnarrowapproachhesitateto dohesitationwithoutingratefulreducevolunteerrecognizesweatdistance infrom atat distantwhisper attract paniclooseforecast ignore ignoranceanxious anxiouslyreliefrelieved hopefulhopefully attachattachedglance at in sightreach outin reliefstare atwatch out forin the distanceroll upcontrary to...warm uppay backbe linked tofound himself lyinghit him in the facetwice longer than that one本部分内容讲解结束按ESC键退出全屏播放