课件7张PPT。
Unit 5Canada—“The True North”话题阅读·趣味导引
谢谢观看!课时作业(十七) Unit 5 Canada—“The True North”
Section Ⅰ Warming Up & Reading—Pre-reading
(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
Ⅰ.阅读理解
A
On any given day,you can find most 10-year-old boys throwing a ball around outside,riding their bikes,or playing video games.But Braden Baker is different.
Braden is a hearing impaired (受损的) 5th-grader and has to wear hearing aids (助听器).Unluckily,Braden’s dog Chewy found his hearing aids on the floor and destroyed them—not once,but twice—and they had to be replaced.But at $3,500 to $6,000 a pair,Braden’s carelessness was costly.
Braden’s mother Ashley sat Braden down and had a long talk about taking better care of his hearing aids,explaining just how much they cost.“I told him that he was lucky we could buy another pair and that some people couldn’t afford a new pair,”Ashley said.
Those words clearly stuck in Braden’s mind,who realized that not every child who needed hearing aids could afford them.So recently,the 10-year-old took it upon himself to start a GoFundMe page to raise money for those who aren’t so lucky.
Braden made a video to explain why he wanted to raise money.Ashley said,“We weren’t really sure how it would turn out.He began with a goal of $1,000.We woke up the next morning and found that it had raised $400.”
This encouraged him to start making even more videos.Fast-forward a few months and Braden’s GoFundMe page has raised over $15,000,which Braden donated to the Oticon Hearing Foundation.And that money will be used to help other families buy hearing aids for their children.
The project has not only taught Braden the value of money,but according to his mom,“he’s learned that if you put a small idea into action,amazing things can happen.”
As for Braden’s advice to those looking for ways to give back to others?“Don’t give up!Any small idea can get really big.”
语篇解读 本文是记叙文。10岁的听障男孩发起筹资网页,帮助贫困听障儿童购买助听器。
1.Why did Braden change his hearing aids?
A. He wanted a better pair of hearing aids.
B.The old pairs were destroyed by his dog.
C.His hearing problem became more serious.
D.He lost the old pairs because of his carelessness.
解析: 细节理解题。由第二段中的“Braden’s dog Chewy found...they had to be replaced”可知,Braden的狗找到并弄坏了他的助听器。
答案: B
2.What has led to Braden starting a GoFundMe page?
A. His mother’s words about the usefulness of hearing aids.
B.His mother’s encouragement for him to do good things.
C.His wish to help poor children with hearing problems.
D.His need to buy a new pair of hearing aids.
解析: 细节理解题。由第四段中的“Braden’s mind,who realized that...raise money for those who aren’t so lucky”可知,Braden了解到有些听障儿童买不起助听器,因此他想筹资帮助这些孩子。
答案: C
3.How did Braden and his mother feel when the page was started?
A.Uncertain. B.Satisfied.
C.Hopeful. D.Unexpected.
解析: 细节理解题。由第五段中的“We weren’t really sure how it would turn out”可知,一开始发起筹资网页时,Braden和妈妈都不确定结果会怎样。
答案: A
4.What has Braden learned from working on the project?
A.One should always use money smartly.
B.A small idea can make a big difference.
C.Videoing is a good way to reach people.
D.It’s important to dream big and hold on to it.
解析: 细节理解题。由倒数第二段中的“he’s learned that if you...things can happen”可知,Braden通过筹资学到一件事:将小小的想法付诸行动,会有很棒的结果出现。
答案: B
B
The Bow Seat Ocean Awareness Student Contest (竞赛) “invites middle schoolers and high schoolers from around the world to create pieces of art that look at human influences on our oceans,”says program director Alyssa Irizarry.
The contest was founded in 2011 by Linda Cabot,a visual (视觉的) artist and ocean activist based in Westwood,Massachusetts.It has since reached nearly 10,000 kids worldwide.No entry fee is required,but students who want to enter must be between the ages of 11 and 18.
Students are required to “create a piece that not only presents problems,but also communicates a message that encourages others to act.”
Students can compete in one of five categories (种类):visual art,poetry,prose,film,and music.They are given a school year to work on their pieces,which are then entered into one of two categories:junior or senior.
Irizarry says that visual art is the most popular category,followed by poetry.Winners receive scholarship (奖学金) awards of up to $1,500 and see their work appear in different places to help raise awareness about ocean health.
When most people think about ocean science,they think about the tools that ocean scientists use.Irizarry has a different idea.“Art is a really powerful tool for people to connect with nature and to learn about the world around them,”she says.“It requires you to slow down,notice things,think,and ask questions.”
Making art,Irizarry adds,helps a person create a connection to the world.That connection “turns awareness of a problem into action.”
Irizarry has a message for all kids who want to help protect our oceans:“Do something to make a difference.”
语篇解读 本文是说明文。某海洋知识学生竞赛借助艺术反映与海洋相关的问题,提高人们的海洋环境保护意识。
5. What can we learn about the rules of the contest?
A.Each winner receives $1,500.
B.Contestants must be of certain ages.
C.Students need to pay to enter the contest.
D.Contestants can compete in more than one category.
解析: 细节理解题。由第二段中的“students who want to enter must be between the ages of 11 and 18”可知,该竞赛对参赛学生的年龄有要求。
答案: B
6.To win the contest,students must________.
A. be good at making visual art
B.have a wide knowledge of geography
C.start preparation one year ahead of time
D.be able to influence others with their works
解析: 细节理解题。由第三段中的“Students are required...encourages others to act”可知,该竞赛要求参赛作品既能反映问题又能引发他人行动起来,因此,想要获奖,参赛学生必须创作出有影响力的作品。
答案: D
7.Which category attracts the largest number of students?
A.Visual art. B.Poetry.
C.Film. D.Music.
解析: 细节理解题。由第五段中的“visual art is the most popular category”可知,视觉艺术门类最受欢迎。
答案: A
8.What does the underlined work“It”in Paragraph 6 refer to?
A.The contest B.The world.
C.Nature. D.Art.
解析: 篇章结构题。由倒数第三段中Irizarry所说的话可知,她认为艺术能强有力地将人与自然联系起来,使人们了解周围的世界。它(艺术)需要人们放慢脚步、关注事物、思考和发问。
答案: D
C
Canada is home to many mountains,which are found in every province.The highest mountain is Mount Logan in the Yukon,and many other mountains of the Canadian Rockies reach high into the blue skies.
The Rocky Mountains begin in British Columbia and snake (蜿蜒) nearly 3,000 miles to their smaller low hills in New Mexico.Many of the mountains sit within state and national parks.A large number of popular tourist attractions are among the longest of all Canadian mountains.Many people spend entire vacations in seeing the Rockies.Banff National Park in Alberta is one of the most beautiful places in the world.Home to Lake Louise,the national park is on the top of many people’s dream vacations.Several of Canada’s top ski places are on the peaks (山顶) of the Canadian Rockies.
While the Appalachian Mountains are mainly known as a US mountain range (山脉),they don’t end once they hit the Canadian border.While not the longest of the Canadian mountain ranges,the Appalachians snake nearly 2,000 miles from the Atlantic coast of Canada to Alabama.The things to do in this region are as various as the provinces themselves.Whether you’re looking to experience the culture or the scenery,you’ll have ample chances to experience what makes Canada such an amazing place to explore.
Running along the British Columbia-Yukon Territory,the Pelly Mountains set the stage for adventures.Several Yukon-based shops that sell equipment for outdoor activities bring adventurers to the Pelly Mountains for vacations.On these trips,you’ll find adventures that are not easy to find in the city.One day,you could float down a mountain river and then hike a mountain path.These Canadian mountains also offer a lot of fishing opportunities in the spring and summer.
语篇解读 加拿大有很多有名的山脉,本文介绍了其中的一些。
9.What do we know about Banff National Park?
A.It’s home to one of Canada’s top ski places.
B.It’s a popular place for taking a vacation in Canada.
C.It’s home to the most popular part of the Rockies.
D.It’s considered the most beautiful place in the world.
解析: 推理判断题。根据第二段的“...the national park is on the top of many people’s dream vacations.”可知,这个公园是人们在加拿大度假很受欢迎的去处。
答案: B
10. What does the underlined word “ample” in Paragraph 3 mean?
A.Enough. B.New.
C.Few. D.Valuable.
解析: 词义猜测题。根据第三段的“The things to do in this region are as various as the provinces themselves.”可知,阿巴拉契亚山脉有“足够的”机会让人们体验加拿大的风景和文化。
答案: A
11.According to the text,what are you most probably advised to do in the Pelly Mountains?
A.To fish there anytime you want.
B.To float down a mountain river all day.
C.To enjoy a quiet vacation on your own.
D.To explore and have thrilling experiences.
解析: 推理判断题。根据末段的“the Pelly Mountains set the stage for adventures”以及“you’ll find adventures that are not easy to find in the city”可知,这个地方适合探险和经历刺激的事情。
答案: D
Ⅱ.七选五
Rainbows (彩虹) are one of the most beautiful works that nature creates.__1__If you’ve ever seen one,consider yourself lucky.
Rainbows can be seen when light passes through raindrops,says Kristin Calhoun,a research scientist studying the conditions of weather.
When sunlight passes through raindrops,the light bends,as it enters a droplet.As it leaves the droplet,the light separates into different wavelengths (波长).__2__The seven colors—red,orange,yellow,green,blue,indigo and violet—bend in seven different directions.Red light,for example,bends in a different way than violet light.__3__It also explains why rainbows look like an arc (弧).Sometimes,however,rainbows can actually form a circle that you can see in a plane with the right conditions.
__4__“There is an even better chance when the sun is at a lower level,early or later in the day,”Calhoun says.And another key is to face the rain and have your back to the sun.
__5__“Small showers and storms often form in late afternoon in this area,”Calhoun says.“These types of showers often produce heavy rain,but remain isolated (孤立的) over the center of the island.”
A.There are lots of stories relating to rainbows.
B.Rainbows are created by light through raindrops.
C.And each wavelength appears as a different color.
D.With the conditions just right,Hawaii gets lots of rainbows.
E.The best time to catch a rainbow is when it’s sunny and raining.
F.But they can be seen only if you are in the right place at the right time.
G.This is why the person on the ground sees each color at a different location.
语篇解读 本文是说明文。彩虹是大自然最美的作品之一,在什么样的条件下才能欣赏到美丽的彩虹呢?
1.解析: 上文“Rainbows are one of the most beautiful works that nature creates”与F项内容形成转折关系,即彩虹虽然美丽,但人们必须在合适的时间和地点才能看见它。
答案: F
2.解析: C项中的wavelength和color分别复现上文中的wavelengths和下文中的colors,起到承上启下的作用。
答案: C
3.解析: 上文中的“The seven colors...bend in seven different directions.Red light,for example,bends in a different way than violet light”与G项内容形成因果关系。
答案: G
4.解析: 本段涉及彩虹出现的天气条件,E项内容符合该话题;且E项中的sunny and raining与下文中的the sun和the rain存在词汇复现关系。
答案: E
5.解析: 下文中的this area和the island指代D项中的Hawaii,本段说明夏威夷气象条件合适,因此经常出现彩虹。
答案: D
课件37张PPT。
Unit 5Canada—“The True North”Section Ⅰ Warming Up & Reading—Pre-reading点点释疑·把课文读懂课时作业
谢谢观看!课时作业(十八) Unit 5 Canada—“The True North”
Section Ⅱ Warming Up & Reading—Language Points
(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
Ⅰ.单句语法填空
1. He was wandering in the street when he________(catch) sight of his former boss.
答案: caught
2.________(surround) by trees and flowers,our school looks very beautiful.
答案: Surrounded
3.All the work________(finish),the workers left the factory.
答案: finished
4.When I study English,I like to put my dictionary________my reach so that I can refer to it when necessary.
答案: within
5.Tom_____________(chat) about the football match with his classmates when the headteacher came in.
答案: was chatting
6.The old couple have been to three __________ (continent) and more than twenty countries.
答案: continents
7.Nothing serious.Your son just got __________ (slight) injured in the accident.
答案: slightly
8.Although it was a hard problem,he managed __________(settle) it all by himself at last.
答案: to settle
9.__________ (walk) straight ahead,the students went out of the classroom one by one.
答案: Walking
10.The fact worries the public __________ about a third of English school children are overweight.
答案: that
Ⅱ.阅读理解
A
Most countries would love to attract more tourists,but Norway (挪威),a country in northern Europe,rather wishes they’d stay away.The country slashed its advertising budget for next summer after experiencing a flood of curious visitors that it felt unprepared to deal with.
More and more people are visiting Norway.A big part of the success depends on Disney’s 2013 movie Frozen,which was modeled on Norway.Since then,lots of tourists have come to see the real thing.Another attraction is the cruise ships that rush into small villages such as Geiranger,with 700,000 sightseers every year.
Norway,however,does not want to accept growth because that would come at too high a cost to nature.It has now turned its focus toward sustainable (可持续的),slow tourism,in the hope that visitors will enjoy the Norwegian way of life for longer periods of time,in less damaging ways.
The Slow TV series is one of the changes to slow travel.Viewers can watch traditional Norwegian activities such as fishing and knitting.
Another change is the growth of small,sustainable inns and guesthouses in the countryside,whose prices are competitive with bigger hotels in town.One of them is 29/2 Aurland,a beautiful family-run farm hotel located deep within the Sognefjord.It offers countryside-styled cabins,an outdoor hot tub (浴盆),and food sourced from the organic gardens.
The owners of 29/2 Aurland say,“We want to be a sustainable choice to more visitors.But once you become famous,you get more crowds,and more pollution at the same time.We really want guests to slow down here,understand the culture and history of the valley,and meet the craftspeople who keep alive generations of traditions and live a simple and peaceful life.”
语篇解读 本文为新闻报道,话题是旅游类。大量的游客涌入挪威,使其自然环境遭到一定的破坏。为了挽救这一局面,挪威打算实行可持续发展的慢旅游业,一边保护大自然,一边为游客提供更好的了解挪威的机会。
1. Which of the following can replace the underlined word “slashed” in Para.1?
A.cut B.increased
C.balanced D.overspent
解析: 词义猜测题。根据划线单词前后的“wishes they’d stay away和a flood of curious visitors that it felt unprepared to deal with”可知,挪威为突然大量涌入的游客感到措手不及,由此可知,挪威并不想接纳太多的游客,所以它应该是“削减”明年夏天的广告宣传预算,来控制到挪威旅游的游客数量。slashed意为“削减”,在此处可以用cut代替。
答案: A
2. According to Para.2,what makes Norway a popular tourism attraction?
A.The success of a movie.
B.Its successful advertising.
C.Its wonderful natural scenery.
D.The comfortable cruise ship trips.
解析: 细节理解题。根据第二段的前两句可知,电影《冰雪奇缘》赢得世界各国人们的喜爱,而这部电影模仿的是挪威的冰雪景观,所以人们慕名前来旅游。
答案: A
3. What do we know about the hotel 29/2 Aurland?
A.It allows visitors to work on its farm.
B.It is more expensive than hotels in town.
C.It encourages visitors to live there longer.
D.It makes visitors enjoy Norway at a slow pace.
解析: 推理判断题。根据文章的最后两段可知,29/2 Aurland旅店给游客提供享受乡下慢生活的机会,让游客们放慢脚步,慢慢地享受挪威的风景和生活。
答案: D
4. Why does Norway develop sustainable slow tourism?
①To stop people from visiting it.
②To help visitors enjoy Norway better.
③To protect nature from being damaged.
④To reduce the money spent on tourism.
A.①③ B.②③
C.②④ D.①④
解析: 推理判断题。根据第三段中的“...because that would come at too high a cost to nature”可知,挪威实行可持续发展的慢旅游是为了保护其自然环境;结合第三段中的“...in the hope that visitors will enjoy the Norwegian way of life for longer periods of time,in less damaging ways”和最后一段中29/2 Aurland旅店主人说的话可知,挪威希望游客们能够更长久地感受这里的文化和生活。
答案: B
B
Hidden in the mountains of Jordan is the beautiful ancient city of Petra.It lay in ruins for more than a thousand years.
Petra was built in 312 BC by the Nabataeans who were an ancient southern Arab people.They were very skilled at carving (刻).It is no wonder that this ancient city has so much to offer!
In 363 AD,the city suffered from terrible earthquakes that left most of the city damaged.The buildings and the city’s water system were affected.A Swiss explorer,Johann Ludwig Burckhardt,discovered this city of wonders in 1812.Until he discovered Petra,it had been unheard of in the Western world for about 5 centuries!
Petra is the Greek word for stone and this name makes perfect sense because of where the city is located and how some of it is carved into the rock.The ancient city of Petra is also known as the “Rose City”.This is because the rock in which the city is built is a rose-red colour.Many of the buildings of Petra have beautiful facades (正面).Some of the facades have columns (柱) carved into the rock,but they are for decoration and they don’t actually hold anything up.
Petra was built in the middle of the desert,where it hardly ever rained.Luckily,the Nabataeans were very skilled engineers and knew how to live in a hot and dry place.First,they carved channels(渠) to bring water from a nearby spring into the city.Rainwater was also collected in underground channels.The water was then stored.So,even in the long dry months there was enough water for people to use.
Today,Petra is one of the world’s most famous ancient sites and people come from all over the world to visit it.
语篇解读 本文是说明文。作者在文中介绍了古城佩特拉。
5.What do we know about Petra?
A. It was built on high mountains.
B.It has a history of five centuries.
C.It was destroyed by earthquakes.
D.It was first visited by westerners in 363.
解析: 细节理解题。由第三段中的“In 363 AD,the city suffered from terrible earthquakes that left most of the city damaged”可知,这座古城被地震毁了。
答案: C
6.Why was the city named “Petra”?
A.Some of it looked rose-red.
B.Some of it was filled with roses.
C.Some of it was home to animals.
D.Some of it was built into the rock.
解析: 细节理解题。由第四段中的“Petra is the Greek word for stone and this name makes perfect sense because of where the city is located and how some of it is carved into the rock”可知答案。
答案: D
7.What is the purpose of the columns?
A.To beautify the buildings.
B.To support the buildings.
C.To fun_ction as gates.
D.To serve as tools.
解析: 细节理解题。由第四段中的“they are for decoration and they don’t actually hold anything up”可知,这些柱子没有实际作用,装饰而已。
答案: A
8.Which word can best describe the Nabataeans?
A.Honest. B.Creative.
C.Hard-working. D.Well-educated.
解析: 推理判断题。由倒数第二段可知,纳巴泰人在沙漠上建起了佩特拉城,并用很智慧的方式解决了沙漠的缺水问题。
答案: B
Ⅲ.完形填空
When I was younger,I loved reading.I could __1__ a book in a day and often stayed up late to finish it.And those books made my life __2__.There are many wonderful books for younger children,but the choices become __3__ once you reach your teens.I found myself __4__ between books for children that were silly and adult books that I couldn’t quite __5__.And the lack of choice __6__ led me to read less and less.
When I was in secondary school,the only books I read were the ones we were given in English class,and I was never __7__ my teacher’s choices.I thought too much discussion of themes __8__ the book and was meaningless.Maybe the sky being blue didn’t represent anything;maybe it was __9__ a description! Rather than putting the __10__ of literature into my mind,I decided never to pick up a book again.
__11__,I realized very quickly that going to __12__.meant that I had signed up for four years of reading books.I chose a French literature module in my first year.Though I started out,I determined not to __13__ any of the works we were studying.__14__,I soon came to know that at a university level,the discussion was more __15__ and the books were more interesting.Then I found I had a lot to __16__ ! Books with women as the main characters especially __17__ me,and being able to discuss my thoughts with other people meant that I could better know the real __18__.I began reading again for __19__.
Now,I am used to __20__ my thoughts about a book with other readers.
语篇解读 本文为记叙文,话题是日常生活类。作者结合自己的亲身经历叙述了对阅读的态度的变化。
1. A.get through B.pick up
C.look for D.find out
解析: 根据下文“...and often stayed up late to finish it”可知,作者小的时候喜欢读书,一天就能够读完一本书。
答案: A
2. A.healthy B.easy
C.quiet D.colorful
解析: 这些书让她的生活也变得丰富多彩。
答案: D
3. A.clear B.free
C.limited D.wide
解析: 根据上文“There are many wonderful books for younger children...”以及转折词but可知,到了青少年,可选的书很有限。
答案: C
4. A.thinking B.choosing
C.losing D.comparing
解析: 句中提供了两种情况的书籍,一种是给孩子看的,一种是给成人看的,此处指这之间的选择。
答案: B
5. A.borrow B.meet
C.understand D.get
解析: 一些给小孩看的书对作者来说有些幼稚,而一些给成人看的书作者又看不懂。
答案: C
6. A.hardly B.usually
C.probably D.finally
解析: 适合自己的书很少,这最终导致作者读的书越来越少。
答案: D
7. A.familiar with B.interested in
C.tired of D.worried about
解析: 根据下文“I thought too much discussion of themes...the book and was meaningless”可知,作者对老师的选择从来不感兴趣。
答案: B
8. A.ruined B.improved
C.saved D.translated
解析: 根据句中的“...and was meaningless”可知,作者觉得对主题过多的讨论会毁了这本书而且毫无意义。
答案: A
9. A.also B.still
C.just D.even
解析: 作者认为天空是蓝色的并不一定就代表什么,或许仅仅只是一种描述。
答案: C
10. A.love B.difference
C.power D.value
解析: 根据下文“...I decided never to pick up a book again”可知,上面提到的做法并没有让作者爱上文学。
答案: A
11. A.Strangely B.Fortunately
C.Normally D.Firstly
解析: 下文提到作者对阅读的态度的变化,所以说很幸运。
答案: B
12. A.university B.work
C.charity D.school
解析: 根据下文“...I soon came to know that at a university level...”可知,上大学就意味着要在大学四年里读书。
答案: A
13. A.praise B.deliver
C.support D.enjoy
解析: 此时作者仍然决定不去喜欢做课堂分配的阅读任务。
答案: D
14. A.So B.Besides
C.However D.Instead
解析: 作者不喜欢阅读,然而不久却有了变化,作者开始喜欢讨论了。
答案: C
15. A.difficult B.famous
C.informal D.fruitful
解析: 根据下文“...being able to discuss my thoughts with other people...”可知,作者现在认为讨论所阅读的内容更有收获。
答案: D
16. A.make B.say
C.gather D.fight
解析: 既然是讨论,所以要发言,作者发现有好多话要说。
答案: B
17. A.controlled B.surprised
C.interested D.entertained
解析: 书中的一些女性人物让作者很感兴趣。
答案: C
18. A.meaning B.result
C.fact D.reason
解析: 通过和别人讨论,作者能够更好地了解真实的意思。
答案: A
19. A.future B.pleasure
C.belief D.peace
解析: 作者积极参与讨论,很明显作者是因为快乐而去读书。
答案: B
20. A.considering B.reporting
C.sharing D.preparing
解析: 现在作者已经习惯和别的读者分享自己对于一本书的看法。
答案: C
课件56张PPT。
Unit 5Canada—“The True North”基础认知·自主预习核心突破·互动探究课时自测·当堂达标Ⅰ.单词拼写
1. My kids spend hours (闲聊) on the phone to their friends.
答案: chatting
2.The plane crashed,killing all 157 passengers (在飞机上).
答案: aboard
3.Two pieces of (行李) have gone missing,which makes the woman very sad.
答案: baggage4.There is a national park on the (边界)between Kenya and Tanzania.
答案: border
5.The taxi knocked into the bus.Fortunately,the driver and the passengers got (稍微) injured.
答案: slightly
6.As is known to all,the world is made up of seven (大陆) and four oceans.
答案: continents7.The old couple love being (围绕)by their grandchildren.
答案: surrounded
8.The (景色) of Canada in autumn is more beautiful and attracts lots of tourists every year.
答案: scenery9.New safety (措施) were demanded after that night’s terrible train crash.
答案: measures
10.The film,which was directed by Zhang Yimou,will be shown (在……之内) a week.
答案: withinⅡ.选词填空
rather than;have a great gift for;settle down;manage to;catch sight o
1. I her chatting with her friend in the street on my way to shopping.
答案: caught sight of
2. Water pollution air pollution is the biggest concern of our city.
答案: rather than
3. What sounded impossible to everyone present was that he finish the task within a week.
答案: managed to4. His son drawing,and dreams of becoming a famous artist.
答案: has a great gift for
5.He was tired of wandering here and there and longed to .
答案: settle downⅢ.单句写作
1.沿着这条河前行,你不仅会看到赏心悦目的花草,而且会看到很多高大的楼群。
the river,you’ll admire many tall buildings as well as pleasant flowers and grass.
答案: Walking along
2.我们必须采取措施控制疾病的传播。
We must the spread of the disease.
答案: take measures to prevent3.该救援队设法从矿井里救出了八名矿工。
The rescue team eight miners from the mine.
答案: managed to rescue
4.那个很有音乐天赋的小男孩梦想有朝一日成为著名的音乐家。
The little boy,who ,dreams of one day becoming a famous musician.
答案: has a gift for music
5.这里的景色是如此美丽,以至于许多游客不愿离开。
The scenery here many visitors are unwilling to leave.
答案: is so beautiful that课时作业
谢谢观看!课时作业(十九) Unit 5 Canada—“The True North”
Section Ⅲ Learning about Language & Using Language
(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
Ⅰ.单句语法填空
1.Early to bed,early to rise,make a man healthy,________(wealth),and wise.
答案: wealthy
2.We planned to start out ________dawn,but the sudden rain ruined our plan.
答案: at
3.She felt a strange __________ (mix) of excitement and fear at the news that her daughter is making a trip into space.
答案: mixture
4.The president turned up at the party last night,__________ (confirm) that he had recovered from his illness.
答案: confirming
5.The old woman stopped talking about her parents,her eyes growing __________ (mist).
答案: misty
6.Due to a technical problem,the concert will start __________ (approximate) half an hour later.
答案: approximately
7.__________ (terrify) by the sight of the lion,the young hunter had to climb up the tree quickly.
答案: Terrified
8. Marty was so __________ (please) at the news that he couldn’t help jumping.
答案: pleased
9.Unlike other girls,my daughter is quite interested in these __________ (topic) like climate change,education and social issues.
答案: topics
10.You seem to have a gift __________ seeing into people’s minds and none of my thoughts can escape from you.
答案: for
Ⅱ.阅读理解
A
Only a few people in Toronto have the luck to live within walking distance from their workplace.For the rest of us,commuting (乘车上下班) is a rather unpleasant daily necessity.
So how do you avoid a traffic jam in Toronto?You can do it in the old way and listen to one of the radio stations that give regular updates about the traffic situation in Toronto’s streets.Seeing the big picture of Toronto’s traffic and knowing when and where heavy traffic occurs is a must.From my own experience,there are situations where a quick decision can help you make it in time for an event or a meeting.That’s why we prepared three short videos showing the overall traffic situation in Toronto from dawn to night.You can click them and watch.
With the help of “Google Maps”,where you can watch the live traffic density all over the world and average traffic data based on past conditions,we were able to provide you with traffic maps for a typical (平常的) Friday.
Friday traffic in Toronto is quite fast in the early morning,with only a few hot spots showing up at the major junctions (交叉点) at 7:00 am.The morning traffic jam starts light at 7:30 and the traffic gradually slows down to reach a breaking point at 8:30.The roads are quite free afterwards,only Allen Road is likely to be jammed around lunchtime from 11:30 am to 12:00 noon.It comes as no surprise that Friday afternoon brings heavy traffic as early as 1:00 pm,mainly on the Don Valley Parkway.You won’t have a good time getting away from the city from 4:00 pm to 6:30 pm,as there is a good chance to get caught in a traffic jam.The traffic in Toronto is quite heavy on a Friday night.I hope you will have a nice Friday night in the city and a safe journey home this Friday!
语篇解读 多伦多的交通状况如何呢?
1.By saying “commuting is a rather unpleasant daily necessity”,the writer refers to the fact that________.
A.buses are usually very crowded
B.they are often stuck in traffic jams
C.they have to travel a long way to work
D.they usually cannot do anything on the way to work
解析: 推理判断题。本文主要讲多伦多的交通堵塞情况。作者说上班的路上不是很愉快,是因为堵车的缘故。
答案: B
2.According to Paragraph 2,when you are in a traffic jam,you should________.
A.do nothing but to wait patiently
B.report your situation to a radio station
C.relax and enjoy some good radio programmes
D.make a quick decision and find another way to go
解析: 细节理解题。根据第二段的“From my own experience,there are situations where a quick decision can help you make it in time for an event or a meeting”可知应选D。
答案: D
3.What is the last paragraph mainly about?
A.What the traffic in Toronto is like for a typical Friday.
B.How to avoid heavy traffic on Friday.
C.Why the traffic is terrible on Friday.
D.What “Google Maps” can do for us.
解析: 主旨大意题。通读末段可知主要讲多伦多周五的交通情况,故选A。
答案: A
4.Where is this passage taken from?
A.A TV programme. B.A radio programme.
C.A website. D.A travel booklet.
解析: 推理判断题。根据第二段的“You can click them and watch”可推断本文来源于某个网站。
答案: C
B
The 67th Miss Universe Beauty Pageant (选美比赛) will take place on December 16 in Bangkok,Thailand.The competition will include young women from around the world representing their countries.But one South American country,Chile,will not be represented by a native Chilean.Instead,Andrea Diaz,a native of Venezuela (委内瑞拉) will have that honor.
Diaz grew up in Valencia,Venezuela.She began training as a model at age 12 at a school there.At 19,she won a pageant organized by her town’s baseball team.As Diaz moved along her career path,she also moved away from home.She went first to Panama,and later to Mexico,for modeling jobs.In 2015,she settled in Chile,where most of her family members now live.The 27-year-old woman told the reporter,“I represent the new Chile.This is an inclusive (包容广阔的) country where immigrants come in search of opportunities.”
Thousands of people leave Venezuela each day to escape a lack of food and medicine in the country.Its economic crisis (危机) has created an almost 1 million percent inflation (通货膨胀) rate.Many beauty pageant hopefuls have left Venezuela and have found work in modeling and media fields.Diaz is one of several Venezuelan beauty pageant competitors representing countries other than their homeland.
A recent Miss Earth pageant had two Venezuelan models who competed for other countries,including Jessica Russo.Russo represented Peru just one year after moving to the country.She said,“My dream of being a beauty queen is not going to stop just because I arrived in a new country.” The 22-year-old competitor did not make it into the Miss Earth finals.But she is not giving up.She says she hopes to one day win a competition for Peru,the country where her mother was born.
语篇解读 委内瑞拉的经济危机造成通货膨胀及食物和医药短缺,人们的生活十分贫困,因此许多人到异国他乡追求梦想。本文讲述了委内瑞拉女孩参加选美比赛追求梦想的故事。
5. Who can take part in the beauty pageant held in Bangkok,Thailand?
A.Only young women from Chile.
B.Only young women from the university in Venezuela.
C.Young women from Venezuela.
D.Young women from all over the world.
解析: 细节理解题。根据第一段中的“The competition will include young women from around the world...”可知,来自世界各国的女士都可以参加这次比赛。故选D项。
答案: D
6.What nationality is Diaz now?
A.Chile. B.Venezuela.
C.Panama. D.Mexico.
解析: 细节理解题。根据第二段中的“In 2015,she settled in Chile,where most of her family members now live.”可知,现在迪亚斯的国籍是智利。故选A项。
答案: A
7. What can be inferred from the third paragraph?
A. Economic situation in Venezuela is becoming better and better.
B.Women in Venezuela have to work as models in their country.
C.Venezuelan beauty competitors have to represent other countries.
D.Venezuelan beauty hopefuls have found work in educational fields.
解析: 推理判断题。文章第三段介绍了委内瑞拉的经济危机及其引起的通货膨胀、食物和药品短缺等问题,这使得许多选美有望成功的参赛者离开了自己的国家。根据该段最后一句“Diaz is one of several Venezuelan beauty pageant competitors representing countries other than their homeland.”可以推知,委内瑞拉选美参赛者不得不代表其他国家参加选美比赛。故选C项。
答案: C
8. What does the underlined word “it” mean in the last paragraph?
A.Her dream of being a beauty queen.
B.Not giving up.
C.The place where her mother was born.
D.Moving to a new country.
解析: 词义猜测题。根据最后一段第三句中的My dream of being a beauty queen is not going to stop,再联系该段最后三句可知,这位22岁的参赛者没有在环球小姐决赛中实现梦想,此处it指成为选美皇后的这个梦想。故选A项。
答案: A
Ⅲ.七选五
If you work hard to have a positive attitude,you might be surprised by how much better you feel about yourself and life in general.__1__ The less stress you feel,the better you will feel overall.So if you’ve been feeling tired,think about the good,put on a happy face and you just might feel better soon.
But how can you have a positive attitude when life is hard?It’s more than just turning life’s lemons into lemonade.__2__ But it’s worth it.Here are some ways you can develop and maintain (保持) a positive attitude even in the midst of life’s troubles.
__3__ It just means being an optimist and looking for the good in things,rather than being a pessimist (悲观者) and focusing on the bad in things.Sometimes your view can make all the difference in the world.
Identify (确认) those areas of your life that might not be going so well.__4__ Focus on one area at a time and think of ways you can find the positive in them.
Smile and laugh! Yes,it can be that simple.Learn to love life,no matter what’s going on.Smile at others and they will smile back at you.__5__ Sometimes laughter really is the best medicine.
Exercise! Get off the couch and get moving.Being active and healthy can give you a completely different outlook on life.
A. Have fun and find the humor in life.
B.You may find it hard to stay positive in your life.
C.Having a positive attitude can take some hard work.
D.A positive attitude doesn’t mean ignoring life’s troubles.
E.Having a positive attitude can also reduce your stress level.
F.These are the areas likely to make you think negative thoughts.
G.Go to bed earlier so you get the sleep you need to feel positive.
语篇解读 本文为说明文,话题是日常生活类。积极的心态能够使你保持乐观向上的精神面貌,本文介绍了保持积极态度的一些方法。
1.解析: 根据空后的“The less stress you feel,the better you will feel overall”可知,有个积极的心态可以减小你的压力。
答案: E
2.解析: 根据空后的But it’s worth it可知,拥有一个积极的心态需要付出努力。
答案: C
3.解析: 根据空后的“It just means being an optimist and looking for the good in things...”可知,一个积极的心态并不意味着忽略生活中的问题。
答案: D
4.解析: 根据空前的“Identify those areas of your life that might not be going so well”可知,这些领域可能会让你产生消极的心态。
答案: F
5.解析: 根据上文“Smile at others and they will smile back at you”可知,开心一些,去寻找生活中的幽默。
答案: A
课件69张PPT。
Unit 5Canada—“The True North”Section Ⅲ Learning about Language & Using Language文本研析·整体阅读基础认知·自主预习点点释疑·把课文读懂核心突破·互动探究课时自测·当堂达标Ⅰ.单词拼写
1.There is a beautiful town on the (边境线) of two countries.
答案: border
2.The salesgirl pretended not to hear me and went on (闲谈) with a lady in blue.
答案: chatting
3.She was (高兴的) that her mother was being taken care of in the Home of the Aged.
答案: pleased4.The steps of the house are as (宽的) as those of a palace.
答案: broad
5.I live (在市区) so it’s convenient for me to buy things I need.
答案: downtown
6.The smell of cigarettes (证实) that he must have smoked here.
答案: confirms
7.There’s a (传统) in our office that when it’s somebody’s birthday,we’ll celebrate it together.
答案: tradition8.Her mother lives in a (附近的) town by herself,so Helen goes to visit her on weekends.
答案: nearby
9.The little girl was (印象深刻) by his speech and made up her mind to become a speaker like him.
答案: impressed
10.She was (害怕) at the thought of being alone.
答案: terrifiedⅡ.选词填空
in the distance;get close to;have a gift for;all the way;settle down;catch sight o
1.His son drawing and dreams of becoming a famous painter.
答案: has a gift for
2.We arrived and in my uncle’s house when it got dark.
答案: settled down
3.The bus broke down and we had to walk home.
答案: all the way4.As soon as he the policeman,the thief ran away.
答案: caught sight of
5.Susan likes to nature,so she often goes travelling in her spare time.
答案: get close to
6.The farmer was searching for his missing dog in the forest when he saw a lion .
答案: in the distanceⅢ.完成句子
1.约翰看见远处有个人正朝村子走来。
John saw a person walking up to the village.
答案: in the distance
2.孩子们都对这位著名科学家的演讲印象深刻。
The children the famous scientist’s speech.
答案: were all deeply/greatly impressed with3.黎明时分,我们终于完成了这项任务。
,we finally finished the task.
答案: At dawn
4.春节时给孩子们压岁钱对中国人来说是一种传统。
for the Chinese to give kids lucky money in the Spring Festival.
答案: It is a tradition
5.苏珊和我一起走到了森林的边缘。
Susan and I went the edge of the forest.
答案: as far as课时作业
谢谢观看!课时作业(二十) Unit 5 Canada—“The True North”
Section Ⅳ Grammar ——同位语从句
(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
Ⅰ.单句语法填空
1.He often asked me the question________the work was worth doing.
答案: whether
2.I have no idea __________ I can operate the new machine,so I will ask Mr White for guidance.
答案: how
3.The news __________ Donald Trump had won the election excited his supporters.
答案: that
4.Frankly speaking,there is not much hope ________ they are still alive.
答案: that
5.The manager didn’t answer the question _______ would take his place.
答案: who
6.The fact has worried many scientists __________ the earth is becoming warmer and warmer these years.
答案: that
7. I have no idea __________ the journalist could have got his information from.
答案: where
8.Do you still remember your promise __________ you will buy me a bike on my birthday?
答案: that
9.The professor showed evidence __________ his paper was based on original research.
答案: that
10.The problem______city we are going to,Qingdao or Dalian,is not decided.
答案: which
Ⅱ.阅读理解
After leaving Vancouver Airport,I got on the Skytrain to downtown Vancouver.I’d hardly sat down when two local ladies got on the train,sat next to me and started chatting with me.When I got to Burrard Station,I asked a passerby for directions to my hotel.He took a lot of time to explain it to me.But I still got confused and had to ask another passerby for directions.This time I was guided along the street practically to the door of my hotel.
So far,after just 45 minutes in Vancouver,I’d met four Vancouverites (温哥华人),all of whom were unbelievably friendly and helpful.Before I came to Canada,I was told Canadians were friendly.Well,that’s really true.
When I arrived at my hotel,it was 4:00 pm and I only had one day to explore Vancouver,so after admiring the harbour views from my hotel room,I had a quick shower,cast one more longing glance at the bed,and then stepped out into the bright Vancouver sunshine.
It was a sunny spring day.I planned to visit Stanley Park,just a ten-minute walk from my hotel,so I took a bike from Spokes Bicycle Rentals and cycled through the park,stopping every few meters to take photos,admire the wildlife and watch the locals enjoying the sunshine.As a traveler,one can walk,bike,or go roller skating around Vancouver’s Stanley Park.It’s a popular local hang-out (某人常去的地方) whether you want to sunbathe or pose for your wedding photos.
I could have hung out in Stanley Park until dusk,but I had to keep moving as two friends and some Vancouver locals were meeting me at the hotel at 6:00 pm.So I had to leave to meet them.
If you are interested in my time in Canada,come back to my blog tomorrow.
语篇解读 作者讲述了他在温哥华的一段旅行经历。
1.When the writer was on the train to downtown Vancouver,________.
A.he offered to talk with two women
B.he asked some strangers for directions
C.two local women kept talking with each other
D.two local women left him a friendly impression
解析: 细节理解题。根据文章第一段的“two local ladies got on the train,sat next to me and started chatting with me”以及第二段的“So far,after just 45 minutes in Vancouver,I’d met four Vancouverites,all of whom were unbelievably friendly and helpful”可知在火车上,两个当地的女人给作者留下了非常友好的印象。
答案: D
2.What does the writer think of Stanley Park?
A.He thinks it is too big to take a walk in it.
B.He thinks it’s a poor place to take wedding photos.
C.He thinks it’s a nice place to enjoy sunshine in spring.
D.He thinks it is too crowded with too many locals in it.
解析: 推理判断题。根据文章第四段的“It’s a popular local hang-out whether you want to sunbathe or pose for your wedding photos”可推断作者认为Stanley Park是一个可以在春天享受阳光的好地方。
答案: C
3.What would the writer do at night?
A.Spend time with two friends and some locals.
B.Go to visit some friends at their home.
C.Keep hanging out in Stanley Park.
D.Take a good rest at his hotel alone.
解析: 推理判断题。根据文章第五段的“but I had to keep moving as two friends and some Vancouver locals were meeting me at the hotel at 6:00 pm.So I had to leave to meet them”可推断作者晚上会跟两个朋友和一些本地人待在一起。
答案: A
4.What is this passage mainly about?
A.The writer’s impression of Canadians.
B.The writer’s visit to Vancouver,Canada.
C.Why the writer enjoyed his trip to Canada.
D.The writer’s most unforgettable experience.
解析: 主旨大意题。作者主要讲述了他在温哥华的旅行经历,故选B。
答案: B
Ⅲ.完形填空
My father was 27 when he died.I was only a few months old.After my father’s death,my mother__1__back to Louisville,Kentucky,where she had grown up.We lived in a small house with her older sister,Marion.This was a period when being a__2__parent was still considered unusual.
__3__and open-minded,my aunt was the one who played baseball with me in the early summer evenings,who took me horseback riding,and who sat by my bed when I was__4__.She helped me find my first job and__5__her male friends at work to take me to father-son dinners that__6__the end of every sports season.__7__the time came,she asked the elderly man next door to teach me how to shave (剃须).She gave me__8__about how to drive when I was 15.__9__that anything unusual was probably good for me,she__10__to get a loan (贷款) so that I could go to Africa to work as a volunteer.She even __11__my first typewriter.
As a young girl,Aunt Marion always planned to have a large number of __12__of her own,but she never got married.This meant that she was free to__13__her spare time taking care of me.She always__14__me to do my best.She never __15__to tell me that I could do anything with my life that I wanted,if only I __16__hard enough.
For more than sixty years,Aunt Marion was__17__without a job of some kind.Unless __18__to stand in front in family photos,she’s always in the background,and she doesn’t think her efforts have made much __19__.So every June for the past 40 years,with growing__20__of my Aunt Marion,I’ve sent her a Father’s Day card.
语篇解读 本文是一篇记叙文。作者很早失去父亲,在姨妈的悉心呵护下长大。姨妈对他的关怀无微不至,因此他每年的6月都会送给姨妈一张父亲节卡片,以示感激。
1.A.looked B.moved
C.drew D.wrote
解析: 从下文作者和姨妈住在一起可看出,母亲带着他搬回了家乡。
答案: B
2.A.caring B.happy
C.strict D.single
解析: 根据下文作者被姨妈带大可推知,当时是一个单亲母亲仍被看作不寻常的时期。
答案: D
3.A.Rich B.Serious
C.Generous D.Humorous
解析: 从下文姨妈牺牲了自己的很多时间和精力把作者带大可知,姨妈在作者眼中是慷慨无私的,generous符合语境。
答案: C
4.A.ill B.asleep
C.awake D.away
解析: 根据上文姨妈和作者打垒球、骑马及sat by my bed可推测出作者生病时,姨妈守在一旁。
答案: A
5.A.taught B.asked
C.ordered D.showed
解析: 由“She helped me find my first job”可知以下均在交代姨妈为作者所做的一切,因此asked符合语境。
答案: B
6.A.cut B.joined
C.marked D.reached
解析: 由“father-son dinners”和“the end of every sports season”之间的关系不难看出,marked符合语境。
答案: C
7.A.Unless B.Though
C.Before D.When
解析: 由下文姨妈让隔壁的长者教作者如何剃胡须可知,作者已到了长胡子的年龄。
答案: D
8.A.classes B.articles
C.lessons D.excuses
解析: 上文的teach给出提示,姨妈亲自教作者开车。
答案: C
9.A.Believing B.Reminding
C.Doubting D.Regretting
解析: 由下文姨妈贷款让作者去非洲当志愿者可看出,她相信任何不寻常的事都很可能对作者有帮助。
答案: A
10.A.happened B.offered
C.forgot D.refused
解析: 上文列举的都是姨妈主动为作者提供的帮助和关爱,offered符合语境。
答案: B
11.A.paid for B.took away
C.gave up D.depended on
解析: 以上内容都是姨妈为作者所付出的,由本句中的even可看出paid for符合语境。
答案: A
12.A.houses B.friends
C.hobbies D.children
解析: 由“but she never got married”可知,姨妈很希望有一群自己的孩子。
答案: D
13.A.check B.spend
C.keep D.waste
解析: 姨妈终生未嫁,因此她也有了更多的时间照顾作者。
答案: B
14.A.expected B.invited
C.agreed D.allowed
解析: 根据下文“tell me that I could do anything with my life that I wanted”可知姨妈期望作者能做到最好。
答案: A
15.A.pretended B.hoped
C.failed D.decided
解析: 姨妈总是使作者相信:只要他足够努力,任何事情都能做到。
答案: C
16.A.trained B.tried
C.practiced D.studied
解析: 根据上下文语境可知,只要努力去做,什么事都可以做到。tried符合语境。
答案: B
17.A.never B.still
C.always D.ever
解析: 从第二段作者对姨妈种种关爱的描写可推断,姨妈是一个闲不住的人,因此她一直都有事做。
答案: A
18.A.planned B.warned
C.forced D.left
解析: 根据“she’s always in the background,and she doesn’t think her efforts have made much...”可看出姨妈的默默无闻,她不觉得自己做了多么了不起的事情。所以拍全家福时,姨妈总是站在后面,除非被强迫她才站在前面。
答案: C
19.A.progress B.impression
C.sense D.difference
解析: 拍全家福时,如果不是被强迫站在前面,姨妈会主动站在后面,由此可看出姨妈很谦逊不彰显,她不认为自己做出过多大贡献,因此difference符合语境。
答案: D
20.A.surprise B.pain
C.expectation D.appreciation
解析: 每年的6月都会送给姨妈一张父亲节卡片,以示感激。appreciation符合语境。
答案: D
Ⅳ.语法填空
Hello,I’m Helen.I’m introducing you to one of the most famous 1.__________ (theatre) in the world,2.__________ you can hear and see wonderful performances of opera and ballet.It’s the Royal Opera House.The Royal Opera House was built in 1858.And it 3.__________ (be) actually the third theatre that we have had on this land at Covent Garden.The first theatre was built in 1732,and it burnt down in 1808.The second one was built in 1809 and it burnt down in 1856.
But it’s not just the 4.__________ (build) that makes it 5.__________ (impress);it’s also the performances on stage that make it an amazing place 6.__________ (visit).The Royal Opera House is home 7.__________ two companies,the Royal Ballet and the Royal Opera.They are both full-time here,and they give almost 300 performances of opera and ballet every year.
The Royal Ballet and the Royal Opera have dancers and singers from all over 8.__________ world.In recent years,we’ve had two famous singers from China—Zhang Liping and Dai Yuqiang.
There are some cheap tickets 9.__________ (offer) there,but the number of them is limited,so I think the best thing to do is buy 10.__________ (they) in advance.
语篇解读 本文为说明文,话题为日常生活类。本文介绍了与英国皇家歌剧院相关的一些信息。
1.解析: 由该空前面的“one of the most famous”可知,此处填theatre的复数形式theatres。
答案: theatres
2.解析: 分析句子结构可知,填关系副词where引导非限制性定语从句,where在该定语从句中作地点状语。
答案: where
3.解析: 根据该空后面的“that we have had on this land at Covent Garden”可知,这里用一般现在时。
答案: is
4.解析: 由该空前的the可知填build的名词形式building,意为:建筑物。
答案: building
5.解析: 此处指“让人印象深刻的,给人深刻印象的”,故填impress的形容词形式impressive。
答案: impressive
6.解析: 此处填动词不定式作后置定语,修饰名词place。
答案: to visit
7.解析: be home to为固定短语,在此意为:是……的所在地。
答案: to
8.解析: from all over the world为固定短语,在此意为:来自世界各地的。
答案: the
9.解析: 该空前面的cheap tickets是动词offer所表示动作逻辑上的宾语,故填offer的过去分词形式作后置定语。
答案: offered
10.解析: 动词buy后面跟宾语,故填they的宾格形式them,指代前面提到的cheap tickets.
答案: them
课件23张PPT。
Unit 5Canada—“The True North”课前·自主领悟课堂·要点精析课后·强化训练Ⅰ.单句语法填空
1.The question he will take part in the activity or not has not been decided yet.
答案: whether
2.We are excited at the news you have been chosen as manager of the company.
答案: that
3.The question is responsible for the accident has not been settled.
答案: who4. When it was his turn to share his opinion with others,he said he had no idea happiness really was.
答案: what
5.The teacher told me the fact it was determination and hard work that made her successful.
答案: that
6.He called to ask the question the meeting would be held and I said I didn’t know the exact place.
答案: where7.I’ve come from Mr Wang’office with a message he has no time to see you this afternoon.
答案: that
8.We have no idea she will do to get out of trouble.
答案: what9.There is some doubt he will give us a hand if we turn to him for help.
答案: whether
10.They have no idea the Greens are going for their summer holidays.
答案: whereⅡ.语法与写作
1.史密斯先生给了我一条建议:去纽约工作。
Mr Smith gave me a piece of advice .
答案: that I should go to New York to work
2.我们不能忽视这个事实:有些语言正在逐渐消失。
We can’t ignore the fact .
答案: that some languages are gradually disappearing3.我的妈妈有一个强烈的信念:教育能改变一个人的未来。
My mother has a strong belief .
答案: that education can change a person’s future
4.我们还没解决这个问题:谁将被派往加拿大参加那个会议。
We haven’t yet settled the question Canada for the meeting.
答案: who will be sent to
5.我们应该怎样去那里的问题还没决定。
The question hasn’t been decided.
答案: how we should go there6.有人怀疑约翰是否会准时到来。
There is some doubt .
答案: whether John will come on time
7.女排赢得冠军的消息大大地鼓舞了我们所有人。
The news the championship encouraged us all greatly.
答案: that our women volleyball team had won
8.我从王先生那里过来,带来一个消息,他说他今天下午不能来看你了。
I came from Mr Wang with a message see you this afternoon.
答案: that he won’t be able to课时作业
谢谢观看!课件20张PPT。
Unit 5Canada—“The True North”Section Ⅴ Writing——叙事类记叙文写作·能力提升写作·强化训练阶段质量评估(五)
谢谢观看!阶段质量评估(五) Unit 5 Canada—“The True North”
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 3个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。
1.When did the man go to bed last night?
A.At 9 pm. B.At 10 pm.
C.At midnight.
2. What did the man buy this morning?
A.A T-shirt. B.A shirt.
C.A pair of shoes.
3.How was the weather last night?
A.Rainy. B.Cloudy.
C.Fine.
4.How many students are there in Tom’s class?
A.18. B.31.
C.33.
5.What are the speakers mainly talking about?
A.The woman’s trip to Beijing.
B.Some local Beijing food.
C.The woman’s plan.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 3个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does the man like doing?
A.Writing books. B.Reading news online.
C.Reading magazines.
7. How long does it take the man to finish reading a book?
A.A month. B.Two months.
C.Three months.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What did the man do in the library this morning?
A.He went to read books.
B.He went to do his schoolwork.
C.He went to do a part-time job.
9.Why is the man going to the coffee house?
A.To meet his sister.
B.To have some coffee.
C.To study.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. How was the woman’s time at the park yesterday?
A.Relaxing. B.Tiring.
C.Unpleasant.
11. What’s the woman’s plan for tomorrow afternoon?
A.To clean the garden.
B.To study.
C.To go to a party.
12. What day is it today?
A.Friday. B.Saturday.
C.Sunday.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. When does the man usually work at the supermarket?
A.In the morning. B.In the afternoon.
C.In the evening.
14. Why does the man work there?
A.To learn new things.
B.To help support the family.
C.To learn to deal with others.
15. What does the man think of teaching young children?
A.It’s fun. B.It’s disappointing.
C.It’s helpful.
16.What does the woman suggest the man do?
A.Spend more time with others.
B.Study much harder.
C.Look for a highly-paid job.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. Who is the woman speaking to?
A.Her teachers. B.Her classmates.
C.Some strangers.
18. What is the relationship between the woman and Alice?
A.They are neighbors.
B.They are classmates.
C.They are relatives.
19.How did Anna look when the woman first met her?
A.Upset. B.Easy-going.
C.Shy.
20. Who has the longest friendship with the woman?
A.Alice. B.Anna.
C.Lisa.
答案:
1-5 BACCA 6- 10 BABAC
11-15 BACBB 16-20 ABACA
听力材料
第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 3个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:Did you stay up until midnight again last night?
W:No.I became tired at 9 pm and went to bed at 10 pm.
M:I went to bed at the same time last night.
Text 2
W:What did you buy this morning?This shirt?
M:No.It’s not a new shirt.I just hardly wear it.I bought a new T-shirt this morning.
W:I need a pair of shoes.I’m going downtown this afternoon.
Text 3
M:Look! Did it rain last night?
W:No.Dad just watered the garden.The starry sky last night was very beautiful,so I didn’t go to bed until midnight.
M:I hope it’ll rain today.
Text 4
W:Are there 15 boys in Tom’s class?
M:No.There are 16 boys in his class.
W:And how many girls?
M:There were 18,but one went to another school last month.
Text 5
M:What did you do in Beijing?
W:Well,we walked a lot,visited several places of interest and enjoyed some local food.
M:Did you have a good time?
W:Oh,yes.I look forward to such a trip again.
第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 3个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
(Text 6)
W:Mike,do you like reading newspapers?
M:I hardly read newspapers now.But I like reading news on the Internet.
W:Do you read books?
M:Yes.But I read very slowly.It usually takes me a month to finish reading a book.What about you?
W:I usually read magazines.
M:What kind of magazine do you usually read?
W:Those about movie stars and singers.
听第7段材料,回答第8、9题。
(Text 7)
W:Henry,are you going to the library?
M:No.I went to the library and worked on my school paper this morning.Now I’m going to the coffee house.
W:Are you meeting anyone there?
M:Yes.My sister will come to visit me today.I want to buy her a cup of coffee.
W:I didn’t know you have a sister.Is she younger or older than you?
M:She’s two years older than me.She’s attending a college in New York.
W:It must be great to have an elder sister.
M:Surely it is.Do you have any brothers or sisters?
W:No.
M:You must have felt very lonely as you were growing up.
听第8段材料,回答第10至12题。
(Text 8)
M: So,Jenny,do you have any plans for tomorrow?
W:Uh,I’m very busy.Why do you ask?
M:Oh,I was thinking if you’d like to get together with me and do something like going for a walk in the park.
W:A walk in the park?I just did that with a friend yesterday and it wasn’t a pleasant experience.
M:Why?
W:While we were walking,it suddenly became windy.And before we realized it,it had already begun to rain.Both of us got wet.
M:We can go to see a movie,if you like.
W:Sorry,but I really can’t make it.I have to help clean the garden in the morning and in the afternoon I must do my homework.
M:What about tomorrow night?
W:I’ll go to a party.It’s my friend Lily’s birthday tomorrow.I’ve told her I’ll go there.
M:You’re always so busy on Saturdays.I guess I’ll just stay at home and do some reading myself tomorrow.
W:Sorry,Mike.I guess we can go out next week.I’ll try my best to make some time for it.
M:Great.
听第9段材料,回答第13至16题。
(Text 9)
W:Mark,I saw you at the supermarket yesterday.But you didn’t seem to buy anything there.Were you waiting for anyone there?
M:No.I was working.I work there from 7:00 pm to 10:00 pm every day.
W:It must be tiring.I mean you have to study and work at the same time.
M:Yes.But I have no choice.My father is the only breadwinner of my family.I must make money myself.
W:Do you like working there?
M:Not so much.It’s kind of boring.But the pay isn’t that bad.I can get 20 dollars an hour.
W:Why not find a teaching job?It can be more fun.
M:I once had a teaching job.But I found I wasn’t good at teaching young children.Young children like shouting and crying.I really can’t stand it.To be honest,I’m not very good at dealing with people.
W:You just need to spend more time with others.The more time you spend with others,the better you’ll become at dealing with others.
M:I guess you’re right.I’ll try to spend more time with others.
听第10段材料,回答第17至20题。
(Text 10)
W:Good afternoon,my dear classmates.Today my topic is “My Close Friends”.
As is known to all,it’s very important to have friends.I’m lucky enough to have some very close friends.One of them is Alice.We became friends because her family lives just next door to mine.We started playing together when we were just around one year old.We’ve always been there for each other.Anna is another close friend of mine.We first met when I was in the third grade in primary school.She was very shy and never talked to anyone when she first came to my class.She was sitting next to me.As time went by,we became friends.She changed a lot in the following years.Now she is no longer a shy girl.Instead,she has become easy-going and friendly.We often laugh aloud together.My friend Lisa and I met at the school music club.We became friends because we both love music so much.I’m glad that I have so many good friends in my life.
That’s all.Thank you.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Bullgatortail10 minutes ago
I particularly enjoy the works of Greenwich Village poet Edward Field,whose interest in cinema led to a number of poems based on old monster (怪物) movies (including many about Frankenstein and my favorite,Curse of the Cat Woman).
Litteacher829 minutes ago
There are so many to choose from! I love Robert Frost,especially “Mending Wall,” mostly because he is my dad’s favorite poet.However,personally I love Langston Hughes’s poem “Dreams” because it always brings happiness to me.I am also a big fan of the older poems,such as Spenser’s “One Day I Wrote Her Name Upon the Strand” because it is so simple,and “The Tyger” and “The Lamb” by William Blake because I love the language.
Michael Ugulini51 minutes ago
My favorite poet is Suji Kwock Kim.Ever since I read her book of poetry “Notes from the Divided Country”,I have been a big fan of her clear and thoughtful writing.My favorite poem of hers is “Borderlands,” which she wrote in memory of her grandmother.It is a poem about her grandmother’s experiences during the war.
Loraaa 1 hour ago
Hard to decide! But if I have to,I’d say Emily Dickinson.Her life was so wonderful and her opinions about life are also interesting.Her understanding of nature speaks to the heart of anyone who loves the outdoors!Dickinson also understood human nature very well.Her poems speak of love,loneliness,etc.Finally,my favorite poem by her is “I Never Saw a Moor”.I love her thoughts!
语篇解读 本文是应用文。四位网友就最爱的诗人、作品、原因等发表了看法。
21.Why does Litteacher8 like the poem “Dreams”?
A.It always cheers him up.
B.He loves the language of it.
C.He is a big fan of its author.
D.It is his father’s favorite poem.
解析: 细节理解题。由Litteacher8所发内容中的“personally I love...brings happiness to me”可知,他喜爱这首诗,因为它总能让他开心。
答案: A
22.Whose favorite poet is Emily Dickinson?
A.Michael Ugulini’s. B.Bullgatortail’s.
C.Litteacher8’s. D.Loraaa’s.
解析: 细节理解题。由Michael Ugulini 所发内容中的“My favorite poet is Suji Kwock Kim”可推断,他们讨论的话题包括最爱的诗人。再由Loraaa所发内容中的“Hard to decide!But if I have to,I’d say Emily Dickinson”可知,Loraaa最爱的诗人是Emily Dickinson。
答案: D
23.Where is the text most probably taken from?
A.A newspaper. B.A webpage.
C.A notice board. D.A book review.
解析: 推理判断题。由全文的风格,尤其是每条消息的发布者以及发布时间,可以推断出本文最有可能摘自某网页。
答案: B
B
In 2013,I realised that I needed a break from the office work,so I set out travelling.But I had no idea how much the decision would change me for the rest of my life!
Before travelling,I was always worried about what other people think of me.How I looked and dressed was really important to me.I was always worried about putting on weight,getting darker,wondering if I was good-looking enough to socialise and be one of the people I used to hang out with.It doesn’t matter now.I’m more confident with my colour,my weight,and how I dress.
I used to compete a lot even when I was still a kid.I always wanted to impress people with how smart I was,how I could handle any task...But now,why should I feel like I need to compete?I only need to impress myself.My life is already complete;I just have to make sure that whatever I do will be positive (积极的) and make me a better person.
I was a 24-year-old Filipina with a successful career (事业) and had all of the things I could buy.But when I started travelling,I was no one.I have to learn a lot of things when travelling and I love it!
I thought the only skills I needed to improve were Microsoft Office and networking.Well I can now proudly say that I know how to fix beds in a hotel style,how to cook breakfast for a lot of guests,and how to work in a restaurant!
Besides the skills I’ve learned volunteering,I have completed several certifications(资格证) to start making money to support my new lifestyle.I am now a yoga teacher,an Ayurveda massage therapist (按摩师) and an English teacher.Now,with the new skills and certifications,I can work wherever I want!
语篇解读 本文是夹叙夹议文。作者因一次偶然的决定开始旅行。这次经历改变了她以后的生活。
24.Why did the author start travelling?
A.To escape from her then-job.
B.To make herself a better person.
C.To look for an interesting lifestyle.
D.To experience different kinds of jobs.
解析: 细节理解题。由第一段中的“I realised that I needed a break...set out travelling”可知,作者起初开始旅行是为了暂时摆脱当时的工作。
答案: A
25.How did travelling change the author’s life?
A.It improved her socialising skills.
B.It made her more impressive to people.
C.It changed the way she saw herself.
D.It helped her realise the true meaning of life.
解析: 推理判断题。由第二段和第三段可知,在旅行之前,作者非常注重自己的长相、身形、着装等,在意他人对自己的看法,而且期盼获得他人的认可;开始旅行之后,作者变得更加自信,且不再追求他人的认可,只是努力让自己变得更好。因此,旅行改变了作者对自我的认知。
答案: C
26.What does the author think of learning new things while travelling?
A.Difficult and troublesome.
B.Necessary and enjoyable.
C.Helpful but time-wasting.
D.Tiring but meaningful.
解析: 细节理解题。由第四段中的“I have to learn a lot of things when travelling and I love it”可知,作者在旅行途中必须学习新事物,并表示喜欢这么做。
答案: B
27.How is the text mainly organised?
A.By time. B.By space.
C.By comparisons. D.By examples.
解析: 推理判断题。通读全文可知,作者记述了自己开始旅行的原因,并采用今昔对比的方式,从几个方面阐述了旅行给自己带来的改变。提示本题答案的线索词汇或结构有:Before travelling,It doesn’t matter now,I used to,But now,I thought,I can now等。
答案: C
C
The first people in Canada crossed the Bering Strait from Asia.In the north the Inuit lived by hunting seals,walruses and whales.They also hunted caribou.On the west coast people hunted deer,bear and beaver.They also fished.On the plains people lived by hunting buffalo.In the east people grew crops of beans,squash,maize and sunflower seeds.
The first Europeans to reach Canada were the Vikings.In 986 a Viking called Bjarni Herjolfsson was blown off course by a storm and he spotted a new land.However he sailed away without landing.In 1001 a man named Leif Eriksson landed in the new land,which he named Vinland (it was part of Canada).However Eriksson did not stay permanently.Later the Vikings did establish a colony in North America but they abandoned it because of conflict with the natives.
However after the Vikings Canada was forgotten until the end of the 15th century.In 1497 the English king Henry Ⅶ sent an Italian named John Cabot on an expedition across the Atlantic to Newfoundland.Cabot discovered rich fishing waters off the coast of Canada.
Then in 1534 and in 1535-36 a Frenchman named Jacques Cartier (1491-1557) sailed on two expeditions to Canada.On 10 August 1535 (St Lawrence’s Day) he sailed into the St Lawrence River,which he named after the saint.
However no permanent European settlements were made in Canada until the early 17th century.In 1603 a Frenchman named Samuel de Champlain (1567-1635) sailed up the St Lawrence River.In 1604 he founded Port Royal in Acadia (Nova Scotia).In 1608 Samuel de Champlain founded Quebec.(The name Quebec is believed to be an Algonquin word meaning a narrow part of a river).In 1642 the French founded Montreal.The new colony in Canada was called New France.By 1685 the population of New France was about 10,000.By 1740 it was 48,000.
语篇解读 本文是一篇说明文,讲述了加拿大人口的构成及城市的逐渐形成。
28.In which part of Canada did people grow crops?
A.In the north. B.In the east.
C.On the west coast. D.On the plains.
解析: 细节理解题。根据文章第一段最后一句“In the east people grew crops of beans,squash,maize and sunflower seeds.”可知答案。
答案: B
29.Who was the first European to reach Canada?
A.Leif Eriksson. B.Bjarni Herjolfsson.
C.John Cabot. D.Samuel de Champlain.
解析: 细节理解题。根据文章第二段前两句“The first Europeans to reach Canada...called Bjarni Herjolfsson was blown off course by a storm and he spotted a new land.”可知Bjarni Herjolfsson是最早来到加拿大的欧洲人。
答案: B
30.What is the last paragraph mainly about?
A.Europeans set foot on Canada.
B.Europeans started expeditions.
C.Europeans fought against the natives.
D.Europeans began to make permanent settlements.
解析: 主旨大意题。文章最后一段第一句为该段的主题句。
答案: D
31.What is the best title for the passage?
A.The early history of Canada
B.The languages of Canada
C.Europeans started expeditions
D.The war between Europeans and Canadians
解析: 主旨大意题。文章各段落主要讲述了加拿大人口的构成及城市的逐渐形成。综合来看,文章讲述了加拿大早期的历史。
答案: A
D
The Golden Gate Bridge was the longest bridge in the world from 1937 when it was completed until the Verrazano Narrows Bridge was built in New York in 1964.Today,it is still the ninth longest bridge in the world.
For many years before the Golden Gate Bridge was built,the only way to get across San Francisco Bay was by ship.And by the early twentieth century the Bay was crowded because of them.In the 1920s,engineer and bridge-builder Joseph Strauss believed that a bridge should be built across the Golden Gate to solve the problem.
Many groups went against him,each for their own selfish reasons.Besides,the engineering challenge was also huge—the Golden Gate Bridge area often has winds of up to 60 miles per hour,and strong ocean currents (洋流) sweep below the surface.If all that weren’t enough,it was the middle of the Great Depression,and funds were hard to find.
Strauss didn’t give up,and the Golden Gate Bridge history began when San Francisco officials approved (批准) $35 million to build the Golden Gate Bridge.After the artistic design and red color were chosen,construction (建造) work began in 1933.The Golden Gate Bridge project was completed in 1937,an important date in San Francisco history.
Strauss was a pioneer in building safety.The Bay Bridge,which was being built at the same time cost 24 lives while the Golden Gate Bridge cost only 12,a great achievement in a period of time when one man was killed on most construction projects for every million spent.
语篇解读 本文是说明文。文章主要介绍了美国的金门大桥在建桥时面临重重困难,但是Joseph Strauss并没有放弃,最终于1937年建成这座大桥。
32.What do we know about the Golden Gate Bridge?
A.It remained the world’s longest bridge for 30 years.
B.It was the widest bridge worldwide when completed.
C.It is of the same age as the Verrazano Narrows Bridge.
D.There are only 8 bridges worldwide longer than it now.
解析: 细节理解题。根据第一段中的“Today,it is still the ninth longest bridge in the world”可知,现在世界上只有八座桥比金门大桥长。
答案: D
33. Why did Strauss want to build the Golden Gate Bridge?
A.To prove his artistic ability.
B.To build the world’s longest bridge.
C.To solve traffic jams at San Francisco Bay.
D.To make crossing San Francisco Bay possible.
解析: 推理判断题。根据第二段中的“the Bay was crowded because of them”可知,Strauss建桥的原因是旧金山湾交通拥堵。
答案: C
34. What does Paragraph 3 mainly talk about?
A.The necessity for building the bridge.
B.The hard time of the Great Depression.
C.The bad weather in the Golden Gate Bridge area.
D.The difficulties in building the Golden Gate Bridge.
解析: 段落大意题。根据第三段的内容可知,该段主要是讲建这座大桥时面临的多重困难,包括反对意见、恶劣的地理因素、低迷的经济等。
答案: D
35.Which of the following words can best describe Strauss?
A.Honest. B.Patient.
C.Warm-hearted. D.Strong-minded.
解析: 推理判断题。根据倒数第二段中的Strauss didn’t give up以及这座桥最终建成的语境可知,Strauss是一个意志坚定的人。
答案: D
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
When you prepare to go mountain biking,there are a few things to keep in mind.__36__Work out whether you plan on taking exciting trips far off the beaten path or riding on more standard trails (小道),and whether you want to complete long-distance mountain journeys or shorter ones.
The next step is to make sure you have a good understanding of the International Mountain Bicycling Association’s Rules of the Trail.__37__ First,make sure to only ride on open trails.This means staying away from private areas,closed roads, and especially wilderness areas.Be considerate of others who are using the same paths as you,be they mountain bikers,horseback riders,or mountain climbers.
The third step is to make sure you have a bike that is suitable for the type of riding you plan to do.__38__Don’t be afraid to shop around quite a bit—after all,this is something you’ll be spending quite some time on,and a bad fit can make for a lot of suffering down the trail.
Finally,get gear (装备) together for your trip and choose some trails.Always make sure you are entirely self-sufficient (自给自足的) on the trail.__39__It is also important to carry a good helmet (头盔),and the tools or supplies you’ll need to do quick repairs or changes if the weather turns.__40__
A.Be careful of animals on the path.
B.Make sure to carry enough water and food.
C.Test ride different bikes to find the right one for you.
D.Choose short runs that can help you get used to the sport.
E.The first step is to decide what sort of riding you plan to do.
F.In a word,don’t get yourself in trouble and cause trouble to others.
G.Make sure you look after your environment and get on with others along the way.
语篇解读 本文是说明文。文章介绍了进行山地自行车运动时需要注意的几个事项。
36.解析: 下文中的“whether you plan on taking exciting trips...or shorter ones”涉及几种不同的山地自行车运动方式,与E项中的“what sort of riding you plan to do”在语意上相符。
答案: E
37.解析: 下文中的“make sure to only ride on open trails”和“Be considerate of others who are using the same paths as you”介绍骑行时要注意保护自然环境,并且照顾到同路的他人的感受,这些与G项中的“look after your environment”和“get on with others along the way”一致。
答案: G
38.解析: 上文中的“have a bike that is suitable for the type of riding you plan to do”与C项内容一致,涉及合适的自行车的选择问题。
答案: C
39.解析: B项中的water and food属于上文中的gear,即骑行途中需要的装备。
答案: B
40.解析: 上文介绍骑行前做好装备的准备工作,F项便是这些准备工作的目的,即不让自己陷入困境,同时也不给别人添麻烦。
答案: F
第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)
阅读短文,从短文后各题所给的4个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项。
When I was ten,my parents felt proud of me when I received a good mark at school.So,I spent most of my time __41__ and I always felt afraid that I wouldn’t perform well,which __42__ my parents.I had no friends and it seemed that I __43__ to be a happy person.When I grew up,I thought a good salary and a better position were what I __44__.I was a selfish person and I was lonely.My life seemed to be a __45__.
One day,an old man in __46__ clothes knocked at my door and asked me to give him some food.He was dirty,__47__ and thirsty and his eyes were filled with __48__.So,I helped him.I gave him some milk and bread.These were all the things that I could __49__ him that day.But he showed me his gratitude (感谢),his __50__ as well as his happiness.His smile also made me happy and everything negative inside me __51__.That feeling was __52__.And that old homeless man taught me the __53__ meaning of happiness and also changed me.
Happiness doesn’t mean high marks or a good __54__.Happiness means that you receive __55__ and give it to someone who needs it.Since I changed myself in a(n) __56__ way,many people were __57__ to play with me.I also took part in some charity activities to help people __58__.And I realize __59__ someone’s day is one of the most generous things we can do and making other people smile is the most __60__ way that makes us happy.
语篇解读 本文为记叙文,话题是日常生活类。作者成绩好、工作好,但是作者不快乐,后来她明白快乐的人不一定是有钱或有地位的人,而是能给别人带去快乐的人。
41. A.thinking B.practising
C.studying D.reading
解析: 根据下文“...and I always felt afraid that I wouldn’t perform well...”可知,作者花很多时间在学习上。
答案: C
42. A.frightened B.ignored
C.reminded D.disappointed
解析: 根据上文“...I wouldn’t perform well...”可知,作者担心她不能得到好分数,从而让父母失望。
答案: D
43. A.failed B.wanted
C.refused D.asked
解析: 根据上文“I had no friends...”可知,作者把大部分时间用在学习上,没有朋友,看起来不快乐。
答案: A
44. A.experienced B.noticed
C.needed D.offered
解析: 根据上文“...a good salary and a better position...”可知,作者长大后,丰厚的薪水和好的地位是她追求的或需要的。
答案: C
45. A.discovery B.warning
C.dream D.failure
解析: 根据上文“I was a selfish person and I was lonely”可知,作者觉得自己很失败。
答案: D
46. A.formal B.worn
C.nice D.special
解析: 根据下文“And that old homeless man...”可知,老人衣衫褴褛。
答案: B
47. A.simple B.direct
C.hungry D.stubborn
解析: 根据“上文...asked me to give him some food”可知,这位老人很邋遢,饥饿,口渴。
答案: C
48. A.sadness B.power
C.mercy D.regret
解析: 这位老人眼睛里都是悲伤,希望作者能帮助他。
答案: A
49.A.thank B.pass
C.send D.give
解析: 作者给了那位老人牛奶和面包,这些是她那天能够给他的。
答案: D
50. A.confidence B.humor
C.smile D.concern
解析: 根据下文“...as well as his happiness”可知,老人很开心,笑了。
答案: C
51. A.came B.disappeared
C.struggled D.spread
解析: 根据上文“His smile also made me happy...”可知,作者的负面情绪都消失了。
答案: B
52. A.amazing B.terrible
C.general D.personal
解析: 这种感觉特别棒。
答案: A
53. A.common B.hidden
C.full D.actual
解析: 根据下文“...changed me”可知,那位老人教会了作者快乐的真正意义。
答案: D
54. A.school B.family
C.job D.chance
解析: 根据上文“...a good salary and a better position...”可知,快乐并不意味着取得高分数和有个好工作。
答案: C
55. A.food B.love
C.advice D.luck
解析: 快乐意味着你接受别人的爱,爱别人。
答案: B
56. A.positive B.traditional
C.new D.important
解析: 根据下文“I also took part in some charity activities...”可知,作者用积极的方式转变了自己。
答案: A
57. A.lucky B.willing
C.able D.proud
解析: 正因为作者转变了,她不再是一个孤独的人,人们开始喜欢她,愿意和她交朋友。
答案: B
58. A.in fear B.in danger
C.in anger D.in need
解析: 作者参加慈善组织帮助有困难的人。
答案: D
59. A.recording B.brightening
C.remembering D.saving
解析: 作者认为让别人快乐是我们能做的最慷慨的事情之一。
答案: B
60.A.useful B.ordinary
C.reasonable D.comfortable
解析: 作者说使他人快乐是使我们获得快乐的最有用的办法。
答案: A
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Winter in Quebec,Canada is very different from that in England.When I first arrived,I was 61.________(slight) worried about the winter.I couldn’t imagine 62.________it would be like to have 3 metres of snow and what on earth I was going to do when the weather was so bad.However,here,life goes on as usual.Trains and buses continue,and people socialise and even better,63.________number of new sports take over.
For me,skiing means downhill skiing,in ski resorts (度假胜地),with ski lifts taking you up the mountain.Before 64.________(arrive),I did not know there were in fact different 65.________(type) of skiing.Imagine a sunny but cold day,and you have taken a chairlift to the top of a mountain 66.________(cover) in snow.An hour seems like a few minutes,as you carve your way down a run to the bottom,and then do it all again.It is my new favourite sport.
Ice skating on a frozen (结冰的) lake is another 67.________(excite) sport for me.Once I could hardly stand on a pair of ice skates,but now I am able to make laps (圈) of the 3 km route on the lake,68.________is frozen during January and February.
Indeed having 3 metres of snow was a bit frightening.School 69.________(cancel) once because of a big snowstorm, but I was 70.________busy enjoying all these cool sports that winter finished too soon!
语篇解读 本文是记叙文。加拿大魁北克的冬季降雪量会达到三米。不过,别担心,这儿有丰富多样的冬季户外运动。
61.解析: 考查副词。设空处修饰形容词worried,表示“稍微”,故填副词slightly。
答案: slightly
62.解析: 考查连接词。设空处所在句意为“我无法想象降雪量达到三米是什么样的情景”,故填what。what在此引导宾语从句。
答案: what
63.解析: 考查不定冠词。由下文的描述可知,此处表示“有许多新的运动”,故填a。a number of意为“许多,大量”。
答案: a
64.解析: 考查动词-ing形式作宾语的用法。设空处作介词Before的宾语,故填arriving。
答案: arriving
65.解析: 考查名词复数。设空处表示“种类”,因为type是可数名词,由其前的were和different可知,此处应用其复数形式,故填types。
答案: types
66.解析: 考查过去分词作定语的用法。设空处所在部分意为“被积雪覆盖的山”,cover与mountain之间是动宾关系,故填covered。
答案: covered
67.解析: 考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰sport,表示“令人激动的”,故填形容词exciting。
答案: exciting
68.解析: 考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句补充说明lake,且在从句中作主语,故填which。
答案: which
69.解析: 考查一般过去时的被动语态。设空处所在句意为“有一次因为大暴雪学校还放了假”,school与cancel之间是被动关系,因为设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时,故填was cancelled。
答案: was cancelled
70.解析: 考查副词。so...that...意为“如此……以至于……”。
答案: so
第四部分:写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
My mother has always worn her children’s birthstones around their neck.One morning,when she was nearly late for works,my little brother Larry’s birthstone fell.She was so worry that she searched everywhere for it,say to herself,“I lost my Larry,but I will get him back.” Larry’s doctor called with any test results that day.Larry would need new heart within weeks.Happy,Larry received a heart but he survived.My family had almost lost Larry.Thanks to the heart from a kind family who has lost their own baby,we got him back.We’ve tried to help with others live a better life ever since.
答案:
My mother has always worn her children’s birthstones around neck.One morning,when she was nearly late for ,my little brother Larry’s birthstone fell.She was so that she searched everywhere for it, to herself,“I lost my Larry,but I will get him back.” Larry’s doctor called with test results that day.Larry would need new heart within weeks. ,Larry received a heart he survived.My family had almost lost Larry.Thanks to the heart from a kind family who lost their own baby,we got him back.We’ve tried to help with—— others live a better life ever since.
第二节 书面表达(满分25分)
假定你是加拿大某中学校广播台的记者Tom,7月1日是加拿大日,请你根据下列要点针对这一天的活动写一则新闻报道:
1.介绍活动地点(加拿大首都Ottawa);
2.介绍具体活动(国会山升旗仪式、音乐会、游行及燃放烟花)。
注意:
1.词数:100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:Parliament Hill国会山
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
答案:
Hello everyone.I’m Tom,a school radio reporter.Today is July 1st,which is officially known as Canada Day.On the special day,our country’s biggest annual celebration was held in Ottawa,which is Canada’s capital as well as its political,economic and cultural center.In the morning,the crowds gathered at Parliament Hill early to attend the flag-rising ceremony,followed by a wonderful concert at 10:00 am.In the afternoon,people wearing special clothes took part in the exciting Canada Day parade.What’s more,beautiful fireworks lit up the whole sky at night.That’s all.Thank you for your listening.