高中英语人教版版选修9 Unit 1 Breaking records(课件+学案+同步练习,11份打包)

文档属性

名称 高中英语人教版版选修9 Unit 1 Breaking records(课件+学案+同步练习,11份打包)
格式 zip
文件大小 15.8MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(新课程标准)
科目 英语
更新时间 2020-04-22 22:22:04

文档简介

课时作业3
单句语法填空
1.____________(walk)
is
a
good
form
of
exercise
for
both
young
and
old.
答案:Walking
2.____________
she
is
coming
or
not
doesn’t
matter
too
much.
答案:Whether
3.____________(complete)
the
project
took
them
two
years.
答案:To
complete
4.His
____________(elect)
our
chairman
made
us
think
of
a
lot.
答案:being
elected
5.It’s
no
use
____________(go)
there
today;
he
won’t
be
at
home.
答案:going
6.Not
only
John
but
also
I
____________(be)
going
to
shanghai
next
week.
答案:am
7.Three
weeks
____________(be)
allowed
for
making
the
necessary
preparations.
答案:was
8.Many
a
person
____________(read)
the
novel.
答案:has
read
9.More
than
one
teacher
____________(get)
the
flowers.
答案:gets
10.Either
your
students
or
Mr.Wang
____________(know)
this.
答案:knows
阅读理解
A
Those
accustomed
to
browsing
through
thousands
of
books
in
large
bookstores
may
find
Japan’s
Morioka
Shoten
a
little
strange.
That’s
because
this
tiny
bookstore
that
is
located
in
Ginza,
Tokyo
sells
only
a
single
book
at
a
time.
Opened
in
May
2015,
Morioka
Shoten
is
the
brainchild
of
Yoshiyuki
Morioka.
He
began
his
career
as
a
bookstore
clerk
in
Tokyo’s
Kanda
district
before
branching
out
to
open
his
own
store.
It
was
here
while
organizing
book
reading
and
signing
that
he
realized
that
customers
usually
came
into
the
store
with
one
title
in
mind.
Morioka
began
to
wonder
if
a
store
could
exist
by
selling
multiple
copies
of
just
one
single
book.
In
November
2014,
he
partnered
with
Masamichi
Toyama
to
establish
a
unique
bookstore
with
the
philosophy
of
“A
Single
Room
with
a
Single
Book”.
The
selections
that
are
picked
by
Morioka
change
weekly
and
vary
widely
to
attract
customers
with
different
interests.
Recent
choices
include
The
True
Deceiver,
an
award winning
Swedish
novel
by
ToVe
Jansson,
Hans
Andersen’s
Fairy
Tales,and
a
collection
of
Karl
Blossfeldt’s
photography
of
plants.
Morioka
has
also
selected
books
written
by
a
famous
Japanese
author
Mimei
Ogawa. 
To
highlight
his
only
offering,
Morioka
often
uses
clever
tricks.
For
example,
when
selling
a
book
about
flowers,
the
store
keeper
decorated
his
shop
with
the
ones
that
had
been
mentioned
in
the
book.
He
also
encourages
authors
to
hold
talks
and
discussions
so
they
can
connect
with
customers.
Morioka
says
his
goal
is
for
the
customers
to
experience
being
inside
a
book,
not
just
a
bookstore.
Risky
as
the
idea
might
seem,
things
appear
to
be
going
well.
The
storekeeper
says
he
has
sold
over
2,100
books.
Things
can
get
better
given
that
his
bookstore
is
becoming
increasingly
popular
not
just
among
the
locals
but
also
visitors
from
other
countries.
【解题导语】 在日本你会发现一家名为“Morioka
Shoten”的别致书店,这家书店因其特别的经营方式很快就吸引了众人的注意。
1.What
inspired
Morioka
to
open
such
a
bookstore
A.A
Swedish
novel.
B.His
present
partner.
C.A
bookstore
clerk.
D.His
working
experience.
D 解析:
细节理解题。依据第二段可知,在开办自己的书店之前Morioka当过书店的店员,正是在工作中,他开始想创办一家“一周只卖一本书”的书店,由此可知,他的工作经验给了他灵感。
2.Why
is
Morioka
Shoten
unique
A.It
is
popular
with
foreigners.
B.It
sells
books
of
different
topics.
C.It
is
decorated
with
colorful
flowers.
D.It
sells
various
copies
of
a
book
in
a
week.
D 解析:
细节理解题。依据第一段的“sells
only
a
single
book
at
a
time”可知,选项D正确。
3.Why
does
Morioka
encourage
authors
to
hold
talks
A.To
introduce
his
bookstore.
B.To
advocate
his
philosophy.
C.To
make
books
better
understood.
D.To
help
readers
connect
with
each
other.
C 解析:
推理判断题。依据第四段的第三句和第四句可知,Morioka鼓励作者举办会谈、讨论是为了与顾客接触,这样顾客便会更好地体会书中的内容,故选C。
4.What’s
the
author’s
opinion
about
the
bookstore’s
future
A.Risky.
B.Promising.
C.Unpredictable.
D.Hopeless.
B 解析:
观点态度题。依据文章最后一段的内容可知,这个书店会变得更好,它不仅在当地人中而且在其他国家的游客中也受欢迎,由此可知,作者认为这个书店很有发展前途。
B
Many
people
in
high
school
cannot
wait
to
go
to
college
and
leave
their
hometown
behind.
Questions
arise,
though,
when
it
comes
to
all
of
the
decisions
involved
in
choosing
a
college.
One
of
the
first
considerations
may
be
finance.
State
and
public
colleges
are
often
the
least
expensive.
Often,
though,
the
better
colleges
are
private
and
more
expensive.
It
is
sad
when
gifted
students
cannot
attend
a
college
of
their
choice
just
for
financial
reasons.
Another
major
factor
is
location.
Whether
the
college
is
in
a
small
town
or
large
city
can
have
a
major
impact
on
its
activities.
A
water
lover
probably
will
be
more
comfortable
spending
four
years
near
an
ocean
or
a
lake.
Those
who
cannot
tolerate
heat
will
probably
be
more
comfortable
at
a
northern
college.
Distance
from
home
may
also
come
into
consideration.
If
family
is
a
top
priority,
that
person
should
stay
close
to
home;
on
the
other
hand,
if
independence
is
desired,
a
campus
farther
from
home
would
be
more
appropriate.
School
size
also
plays
a
major
role
in
the
decision
process.
If
you
want
to
get
to
know
your
teacher,
a
small
college
is
suitable.
For
those
of
you
who
consider
yourself
a
“people_person”
and
want
a
wide
range
of
activities,
a
large
college
is
more
fitting.
Your
area
of
interest
is
another
factor
to
consider
in
the
decision making
process
if
you
want
to
get
the
most
from
your
education.
The
whole
point
of
college
is
to
learn
what
is
of
interest
to
you.
Crucially(至关重要地),
one
must
take
into
consideration
the
colleges
by
which
you
can
realistically
be
accepted.
An
Ivy
League
school
for
an
average
student
would
probably
not
be
a
good
match.
Similarly,
an
average
school
for
an
above average
student
would
not
work
well.
The
college
should
provide
enough
of
a
challenge
for
the
student
to
work
hard.
Although
there
may
not
be
the
perfect
college
out
there,
there
probably
will
be
one
that
is
close.
Those
who
cannot
find
a
suitable
college
are
probably
not
looking
hard
enough.
【解题导语】 本文是一篇说明文,
主要介绍了高中生在选择适合自己的大学时要考虑到的四个因素:个人经济情况、大学的地理位置、学校规模以及个人的成绩,
其中个人的成绩是至关重要的。
5.When
it
comes
to
going
to
college
the
author
thinks
________.
A.students
will
become
homesick
B.students
are
unwilling
to
leave
their
home
C.financial
situation
is
the
first
to
consider
D.students
are
eager
to
attend
their
ideal
university
C 解析:细节理解题。
根据第二段第一句“One
of
the
first
considerations
may
be
finance.”
可知,作者认为经济问题是选择大学应考虑的首要问题。
故选C。
6.What
is
the
main
idea
of
the
third
paragraph
A.The
location
of
the
college
is
a
main
factor.
B.A
long
distance
will
make
students
upset.
C.Students
can
be
independent
at
college.
D.The
climate
must
be
taken
into
consideration.
A 解析:段落大意题。
根据第三段第一句“Another
major
factor
is
location.”
可知,
选择大学应考虑的另一个主要因素是大学的地理位置,
随后作者在第三段说明了应根据学校位置和其离家的远近来选择大学。
A项“大学的位置是一个主要因素”符合本段大意。
故选A。
7.What
does
the
underlined
part
“people
person”
in
the
passage
mean
A.A
very
sociable
person.
B.A
very
particular
person.
C.A
person
of
great
capacity.
D.A
person
of
great
importance.
A 解析:词义猜测题。
根据画线词所在句子中的“want
a
wide
range
of
activities”
可知,
画线词所表示的这种人是“想在大学期间参加很多活动的人”,
即喜欢社交的人。
故选A。
8.Which
is
the
most
important
factor
when
choosing
a
college
A.The
location
of
a
college.
B.The
coming
challenges.
C.School
size.
D.The
examination
result.
D 解析:推理判断题。
根据最后一段第一句“Crucially(至关重要地),
one
must
take
into
consideration
the
colleges
by
which
you
can
realistically
be
accepted.”
可知,
在所有的因素中,
至关重要的一点是选择大学要从实际出发,
要考虑到你能否被这所大学录取。
由此可推知,
个人的成绩是选择大学时最重要的因素。
故选D。
语法填空
During
a
recent
Senior
Three
English
lesson,
the
teacher
1.____________(notice)
Liu
Yun,
a
student,
busily
typing
messages
on
her
cellphone.
To
the
teacher’s
surprise,
Liu
Yun
wasn’t
just
texting
her
friends
the
latest
small
talk.
She
was
blogging
about
what
she
was
learning
in
the
classroom,
sharing
her
opinions
2.____________
her
classmates.
She
said
she
3.____________(true)
enjoyed
doing
that.
The
case
caused
4.____________
heated
discussion
among
teachers
and
students
citywide.
Miss
Li,
another
English
teacher
said,
“I
am
amazed
at
how
5.____________(create)
the
students
can
be
when
writing
on
their
blogs.
To
me
it’s
a
great
way
for
students
to
improve
their
writing
skills
while
writing
about
personal
feelings
and
experiences.”
But
6.____________
made
other
teachers
worried
was
the
blog addiction
which
may
disturb
the
students’
study.
A
supporter
and
classmate
of
Liu
Yun
said,
“We
love
her
blog!
We
all
read
it
each
day
and
can’t
wait
to
see
what
she
writes
about
next.
Many
of
her
7.____________(suggest)
on
study
really
help
to
encourage
us.
And
we
can
relax
8.____________(we)
while
reading
her
blog.”
Another
student
blogger
admitted
that
he
often
works
late
into
the
night,
9.____________(write)
his
blog.
He
said,
“Sometimes
I
don’t
even
have
time
10.____________(finish)
my
homework.
I
can’t
help
myself.
I
really
have
a
lot
to
say.”
【解题导语】 本文主要讲述了老师和学生对发博客的看法。
1.noticed 解析:
考查动词时态。通读全文可知,故事发生在过去,故用动词的一般过去式形式。
2.with 解析:
考查介词。share
sth.
with
sb.意为“与某人分享某物”,为固定搭配,故用介词with。
3.truly 解析:
考查副词。修饰动词应用副词,故用副词truly修饰动词enjoyed。
4.a 解析:
考查冠词。discussion在此处表示具体概念,且第一次在语境中出现,故用不定冠词a修饰。
5.creative 解析:
考查形容词。how修饰形容词或副词。由下文的be可知,此处应用形容词作表语,故用creative。
6.what 解析:
考查名词性从句。空处引导主语从句,在从句中作主语,表示物的概念,what符合语境。
7.suggestions 解析:
考查名词。her是形容词性物主代词,修饰名词,故用名词形式。此外,suggestion是可数名词,由Many
of可知,应用复数形式。
8.ourselves 解析:
考查代词。由句子主语we可知,此处应用反身代词,表示放松自我。
9.writing 解析:
考查非谓语动词。write和从句的谓语works之间没有连词,故用非谓语动词。其与主语he构成逻辑上的主谓关系,故用现在分词作伴随状语。
10.to
finish 解析:
考查非谓语动词。have
time
to
do
sth.意为“有时间做某事”,为固定搭配,不定式作宾语补足语。
书面表达
你校正在开展“创建文明班级,共建和谐校园”活动,请根据下面的内容,以“A
Meaningful
Activity”为题写一篇短文,向China
Daily投稿,介绍有关情况。
主题:“同陋习告别,与文明握手”
目的:根除乱扔、乱吐、吸烟、喝酒等现象;提倡穿校服、讲礼貌。
内容:举办图片展,进行教室、宿舍美化评比等。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One
possible
version:
A
Meaningful
Activity
Our
school
has
now
started
an
activity
called“Build
Civilized
Classes
and
a
Harmonious
Campus”.
The
topic
is“Get
Rid
of
Bad
Habits
and
Greet
Civilization”.
Bad
habits
do
exist.Some
students
throw
rubbish
everywhere
or
spit
in
public.Others
are
even
addicted
to
smoking
and
drinking.We
require
that
the
students
break
away
from
these
bad
habits.
We
urge
the
students
to
wear
their
school
uniform
and
be
polite
to
others.
During
the
activity,we’ll
hold
a
picture
show,a
competition
of
classroom
and
dormitory
decorations
and
so
on.
We
all
hope
that
we’ll
build
each
class
into
a
civilized
one
and
our
campus
into
a
harmonious
place.课时作业1
单句语法填空
1.With
so
many
workers
leaving
the
factory,he
faces
the
____________(tough)
test
of
his
leadership.
答案:toughest
2.
____________
fascinates
me
most
about
him
is
his
accent.Where
does
he
come
from
答案:What
3.Having
been
told
____________(exact)where
he
lived,I
had
no
difficulty
in
finding
Peter’s
address.
答案:exactly
4.The
____________
(devote)of
too
much
time
to
sports
leaves
too
little
time
for
studying.
答案:devotion
5.Her
____________
(laugh)
is
contagious.
答案:laughter
6.I
think
it
is
as
necessary
to
write
English
articles
____________
to
listen
to
and
read
English
texts.
答案:as
7.When
I
go
out
in
the
morning
I
use
the
bike
rather
____________
the
car
if
I
can.
答案:than
8.The
participants
of
the
meeting
were
very
excited
____________
the
discussion.
答案:about
9.The
journey
took
____________(approximate)
seven
hours.
答案:approximately
10.She
went
through
a
period
of
emotional
____________(adjust)
after
her
marriage
broke
up.
答案:adjustment
阅读理解
At
39
weeks
pregnant
most
women
would
only
be
thinking
of
racing
to
hospital.
But
not
Amber
Miller,
who
set
off
to
run
the
Chicago
Marathon
while
expecting
her
second
child
any
day.
As
she
neared
the
final
stage
of
the
race,
she
began
to
feel
pain
in
the
stomach.
But
the
determined
athlete
managed
to
cross
the
finish
line
in
6
hours
and
25
minutes.
Unbelievably
the
Chicago
race
was
not
even
baby
June’s
first
marathon—Miller
ran
the
Wisconsin
Marathon
earlier
this
year,
four
months
pregnant.
She
also
ran
another
marathon
when
she
was
about
four
months
pregnant
with
her
son,
Caleb.
Although
there
was
extra
weight,
the
seasoned
runner’s
time
was
just
3
hours
off
her
personal
best.
Miller
began
to
feel
pain
near
the
end
of
the
race,
but
she
was
not
sure
if
it
was
labor(分娩),
because
she
typically
feels
some
pain
when
she
runs
while
pregnant.
After
her
race
her
husband
drove
her
to
Central
DuPage
Hospital
in
Winfield
where
she
gave
birth
to
the
healthy
7
pounds,
13
ounce
baby.
Miller
decided
to
run
because
she
and
her
husband
had
already
signed
up
for
the
race.
The
athletic
mother
said
she
experienced
an
enthusiastic
welcome
from
crowds
as
she
ran
along.
But
the
devoted
runner,
who
had
completed
eight
marathons,
admitted
that
she
did
get
a
few
strange
looks
along
the
course.
“I
know
what
I
can
handle.
This
is
something
I’ve
been
doing
for
a
long
time,”
the
experienced
marathon
runner
said.
June
was
born
at
10:29
p.m.
on
Sunday
night
after
seven
hours’
labor.
“She’s
absolutely
perfect,”
Miller
said.
“We
are
extremely
happy,
but
very
tired.”
After
her
surprising
double
achievement,
Miller
says
she
is
planning
to
take
some
time
off
to
concentrate
on
being
a
fulltime
mom.
【解题导语】 本文讲述了在芝加哥马拉松赛上,Amber
Miller已怀孕39周,但她坚持用6个小时25分钟完成了马拉松赛并在当晚产下了小女儿June。
1.What
can
we
learn
from
the
passage
A.Miller
failed
to
finish
the
race
due
to
her
labor.
B.Miller’s
husband
was
against
her
running
the
race.
C.Miller
knew
she
was
going
to
give
birth
at
the
end
of
the
race.
D.It
wasn’t
Miller’s
first
time
to
run
a
marathon
while
pregnant.
D 解析:
细节理解题。根据第三段的内容可知,这并非Miller第一次以孕妇之身参加马拉松比赛。年初,已经怀孕4个月的她参加了威斯康星州马拉松比赛。此外,在怀着第一个孩子Caleb的时候,她也参加过马拉松比赛。故选D。
2.What
is
the
name
of
Miller’s
kid
born
right
after
the
Chicago
Marathon
A.Caleb.
B.June.
C.Amber.
D.Wisconsin.
B 解析:
细节理解题。根据第三段的第一句及倒数第二段中的“June
was
born
at
10:29
p.m.
on
Sunday
night
after
seven
hours’
labor.”可知,芝加哥马拉松比赛结束后,Miller的小女儿June诞生了。故选B。
3.What
can
be
inferred
from
the
passage
A.People
have
different
attitudes
to
Miller’s
action.
B.Miller
will
soon
return
for
her
favorite
marathons.
C.The
baby
was
in
danger
at
birth
because
of
the
race.
D.Miller’s
personal
best
in
marathons
was
over
6
hours.
A 解析:
推理判断题。根据第六段中的“The
athletic
mother
said
she
experienced
an
enthusiastic
welcome
from
crowds
as
she
ran
along.
But
the
devoted
runner,
who
had
completed
eight
marathons,
admitted
that
she
did
get
a
few
strange
looks
along
the
course.”可知,人们对Miller怀孕仍坚持跑马拉松比赛有着不同的态度。故选A。
4.What
is
the
best
title
of
the
passage
A.A
Young
American
Couple
Loving
Marathons
B.How
to
Finish
the
Latest
Chicago
Marathon
C.How
to
Train
a
Pregnant
Woman
for
Marathons
D.A
Pregnant
Woman
Giving
Birth
After
a
Marathon
D 解析:
标题归纳题。本文讲述了在芝加哥马拉松赛上,Amber
Miller已怀孕39周,但她坚持用6个小时25分钟完成了马拉松赛并在当晚产下了小女儿。故选D。
完形填空
Life
is
filled
with
challenges.As
we
get
older
we__1__
realize
that
those
challenges
to
the
very
things
that__2__
us
and
make
us
who
we
are,it
is
the
same
with
the
challenges
that
come
with__3__.
When
we
are
faced
with
a
challenge,we
usually
have
two__4__.We
can
try
to
beat
it
off,or
we
can
decide
that
the
thing__5__
the
challenge
isn’t
worth
the
__6__
and
call
it
quits.Although
there
are
certainly__7__when
calling
it
quits
is
the
right
thing
to
do,in
most__8__
all
that
is
needed
is__9__and
communication.
When
we
are
committed
to
something,it
means
that
no
matter
how__10__
or
how
uncomfortable
something
is,we
will
always
choose
to__11__
it
and
work
it
through
instead
of
running
away
from
munication
is
making
a
__12__
for
discussion
and
talking
about
how
you
feel
as
opposed
to
just
saying
what
the
other
person
did
wrong.__13__you
can
say
to
a
friend,“I
got
my
feelings
hurt.”__14__“You
hurt
my
feelings,”
you
are
going
to
be
able
to
solve
the
problem
much
faster.
In
dealing
with
the
many
challenges
that
friendship
will
bring
to
you,try
to
see
them
for__15__
they
are:small
hurdles
you
need
to
jump
or__16__
on
your
way
through
life.Nothing
is
so
big
that
it
is__17__
to
get
over,and
hurt
only__18__
to
make
us
stronger.It’s
all
part
of
growing
up,it__19__to
everyone,and
some
day
you
will
__20__
all
of
this
and
say,“Hard
as
it
was,it
made
me
who
I
am
today.And
that
is
a
good
thing.”
1.A.seem
to
B.come
to
C.hope
to
D.try
to
B 解析:come
to意为“开始被……所认识;被……所记起”,表示随着我们年龄的增加,我们开始认识到正是这些挑战把我们塑造,并使我们成了现在的样子。seem
to意为“似乎”;hope
to意为“希望”;try
to意为“试图”。
2.A.design
B.promote
C.direct
D.shape
D 解析:shape意为“定形,使成形,塑造”。that引导定语从句,指代先行词the
very
things,表示正是把我们塑造,并使我们成了现在的样子的事。design意为“设计,计划,谋划,构思”;promote意为“促进,发扬,提升,提拔,晋升为”;direct意为“指引,指示,指挥,命令;导演”。
3.A.confidence
B.pressure
C.friendship
D.difficulty
C 解析:friendship意为“友谊,友好”。根据最后一段的“In
dealing
with
the
many
challenges
that
friendship
will
bring
to
you”可判断出友谊也是这样。confidence意为“信心”;pressure意为“压,压力,压迫,强制,紧迫”;difficulty意为“困难,难点”。
4.A.opportunities
B.expectations
C.choices
D.aspects
C 解析:choice意为“选择,抉择”。根据下文中的“We
can
try
to
beat
it
off,or
we
can
decide
that
the
thing...”可判断出当我们面对挑战时有两种选择。opportunity意为“机会,时机”;expectation意为“期待,预料,指望”;aspect意为“样子,(问题等的)方面”。
5.A.demanding
B.deserving
C.predicting
D.presenting
A 解析:demand意为“要求,需要”,表示需要挑战的事。deserve意为“应受,值得”;predict意为“预知,预言,预报”;present意为“介绍,引见”。
6.A.comment
B.loss
C.trouble
D.expense
C 解析:trouble意为“烦恼,麻烦”。根据下文中的call
it
quits可判断出不值得烦恼。comment意为“注释,评论,意见”;loss意为“损失,遗失,失败”;expense意为“费用,代价”。
7.A.spans
B.times
C.dates
D.ages
B 解析:time作可数名词表示“次数”。span意为“跨度,跨距,范围”;date意为“日期,日子,(历史上某一)年代,时期”;age意为“年龄,时代”。
8.A.cases
B.fields
C.parts
D.occasions
A 解析:case意为“情况”。本处表示“在大多数情况下”。field意为“原野,领域,(一块)田地”;part意为“部分,零件,角色”;occasion意为“场合,时机,机会”。
9.A.assessment
B.commitment
C.encouragement
D.adjustment
B 解析:commitment意为“(受)约束,承担义务”。本句表示“一切所需要的是受到约束”。assessment意为“估价,被估定的金额”;encouragement意为“鼓励,奖励”;adjustment意为“调整,调节”。
10.A.doubtful
B.shameful
C.harmful
D.painful
D 解析:painful意为“疼痛的,使痛苦的”。根据下文中的how
uncomfortable可判断出当我们受到某事的约束时,这就意味着无论多么痛苦,多么不舒服,我们都要面对它,并把它解决,而不是躲避。doubtful意为“可疑的,不明确的,疑心的”;shameful意为“不体面的”;harmful意为“有害的,伤害的”。
11.A.keep
B.control
C.face
D.catch
C 解析:face意为“面对,面向,面临”。本处表示面临挑战。keep意为“保持”;control意为“控制,支配”;catch意为“捕获,赶上(车、船等)”。
12.A.space
B.plan
C.topic
D.room
A 解析:space意为“空间,间隔”;表示“交流提供了讨论的空间”。plan意为“计划,设计图,平面图”;topic意为“话题,主题”;room意为“房间;空间”,作空间解时,是不可数名词,不与不定冠词连用。
13.A.If
B.As
C.While
D.Unless
A 解析:if意为“如果”,引导条件状语从句。表示如果你对朋友说“我的感情受到了伤害”。as意为“当……的时候”;while意为“当……的时候”;unless意为“如果不,除非”。
14.A.other
than
B.rather
than
C.or
rather
D.or
else
B 解析:rather
than意为“宁可……也不愿”。表示宁愿说“我的感情受到了伤害”,而不说“你伤害了我的感情”。other
than意为“不同于,除了”;or
rather意为“确切地说,说得更准确些”;or
else意为“否则”。
15.A.what
B.who
C.where
D.which
A 解析:what引导宾语从句,作介词for的宾语。what在从句中作are的表语。因为指的是什么样的人,所以要用what而不用who。
16.A.pass
by
B.come
across
C.get
through
D.run
over
C 解析:get
through意为“通过”。根据上文中的small
hurdles可判断出表示越过障碍。pass
by意为“经过,通过”;come
across意为“来到,偶遇”;run
over意为“跑过去”。
17.A.unnecessary
B.necessary
C.impossible
D.possible
C 解析:impossible意为“不可能的”。句意为“没有越不过去的障碍”。unnecessary意为“不必要的”;necessary意为“必要的,必需的,必然的”;possible意为“可能的”。
18.A.serves
B.means
C.aims
D.attempts
A 解析:serve意为“服务,对……有用”。表示伤害只能使我们更坚强。故选A项。mean意为“想要,预定,有意义”;aim意为“对……瞄准,打算”;attempt意为“尝试,企图”。
19.A.opens
B.appeals
C.goes
D.happens
D 解析:happen意为“发生”。表示这对任何人都会发生。open意为“打开,公开,开放”;appeal意为“求助,申诉,要求”;go意为“离去,走”。
20.A.look
down
on
B.look
back
on
C.look
forward
to
D.look
up
to
B 解析:look
back
on意为“回忆”。根据下文中的“Hard
as
it
was,it
made
me
who
I
am
today.”可判断出有一天你会回忆这一切事。look
down
on意为“轻视,看不起”;look
forward
to意为“期望,期待,盼望”;look
up
to意为“尊敬,仰望”。
短文改错
In
the
summer
holiday
following
my
eighteen
birthday,
I
took
driving
lessons.
I
still
remember
how
hard
first
day
was.
Before
getting
into
the
car,
I
thought
I
had
learned
the
instructor’s
orders,
so
once
I
started
the
car,
my
mind
goes
blank.
I
forgot
what
he
had
said
to
me
altogether.
The
instructor
kept
repeating
the
word,
“Speed
up!”
“Slow
down!”
“Turning
left!”
I
was
so
much
nervous
that
I
could
hardly
tell
which
direction
was
left.
A
few
minutes
late,
the
instructor
asked
me
to
stop
the
car.
It
was
a
relief
and
I
came
to
a
suddenly
stop
just
in
the
middle
on
the
road.
答案:
In
the
summer
holiday
following
my
birthday,
I
took
driving
lessons.
I
still
remember
how
hard
first
day
was.
Before
getting
into
the
car,
I
thought
I
had
learned
the
instructor’s
orders,
once
I
started
the
car,
my
mind
blank.
I
forgot
what
he
had
said
to
me
altogether.
The
instructor
kept
repeating
the

“Speed
up!”
“Slow
down!”

left!”
I
was
so
nervous
that
I
could
hardly
tell
which
direction
was
left.
A
few
minutes

the
instructor
asked
me
to
stop
the
car.
It
was
a
relief
and
I
came
to
a
stop
just
in
the
middle
the
road.我们大家都知道身体健康的重要性。青少年时代是否坚持体育运动,对我们一生的大脑健康都有深远的影响。那么就让我们了解更多的锻炼与健康的关系吧。
Physical
activity
in
teens
linked
to
mental
skills
in
late
life
How
active
you
are
early
in
life
may
affect
how
able minded
you
are
late
in
life.That
was
the
finding
of
a
new
study
of
cognitive
impairment(认知损害).
The
study
involved
more
than
nine
thousand
women
in
the
United
States
over
the
age
of
sixty-five.They
answered
questions
about
their
level
of
physical
activity
as
teenagers
and
at
thirty,fifty
and
late
in
life.
Laura
Middleton
of
the
Health
Sciences
Center
in
Canada
led
the
study.
“People
who
were
physically
active
on
a
regular
basis
had
a
lower
risk
of
a
loss
in
mental
abilities
in
late
life.It
seemed
that
teenage
physical
activity
was
particularly
important
in
terms
of
the
prevention
of
cognitive
impairment,”
Laura
Middleton
said.
Laura
Middleton
noted
two
long-lasting
effects
that
physical
activity
can
have
on
teenagers.Exercise
could
help
strengthen
the
blood
vessels(血管)
that
carry
blood
and
oxygen
to
the
brain.Also,physical
activity
is
known
to
improve
the
brain’s
ability
to
repair
itself.
Women
who
said
they
were
physically
active
even
once
a
week
showed
less
loss
in
mental
abilities
as
measured
by
a
test.There
was
not
a
strong
link
between
the
amount
of
physical
activity
and
the
extent(程度)
of
loss.But
the
link
was
the
strongest
among
those
who
were
active
as
teenagers.
Laura
Middleton
says
other
studies
of
exercise
and
cognitive
skills
have
found
a
stronger
link
in
women
than
in
men.Still,she
says,there
is
no
reason
to
suggest
that
the
finding
about
teenage
physical
activity
should
not
apply
to
men
as
well.
Section
Ⅰ Warming
Up
&
Reading—Preparing
boxing
n.
拳击
extreme
adj.
极端的;偏激的
approximately
adv.
近似地;大约地
unfit
adj.
不适宜的;不太健康的
conventional
adj.
习俗的;传统的
motivation
n.
动机
tough
adj.
强硬的;困难的
adv.
顽强地
spiritual
adj.
精神上的
9.devotion
n.
热爱;投入
10.fascinate
vt.
使着迷;入迷
11.accomplish
vt.
完成;实现
12.hurdling
n.
跨栏运动
in
reality
实际上;现实
2.burst
into
laughter
突然大笑起来
3.make
an
adjustment
做调整
4.urge
sb.to
do
督促/劝说某人干某事
5.regret
doing
后悔做了某事
6.break
Guinness
records
打破吉尼斯纪录
allow/permit
sb.to
do
容许/允许某人干某事
rather
than
而不是
9.as
well
as
也;和……一起
10.give
up
放弃
1.Over
the
last
25
years,he
has_broken_approximately
93
Guinness
records.
在过去的25年里,他大约已经打破了93项吉尼斯世界纪录。
2.While
these
activities
might
seem
childish
and
cause
laughter
rather_than
respect,in
reality
they_require_an_enormous_amount_of_strength_and_fitness
as
well
as
determination.
虽然这些活动看起来孩子气且令人发笑而不是让人肃然起敬,但实际上,这些活动却需要强大的力量、健康的体格和坚定的决心。
3.He
had
been
urged
by
his
spiritual
leader
to
enter
the
marathon
even_though_he_had_done_no_training.
尽管从没有训练过,他还是受到他的精神领袖的敦促参加了马拉松比赛。
Scan
the
text
and
then
choose
the
best
answer
according
to
the
text.
What’s
the
main
idea
of
the
text
A.Actions
speak
louder
than
words.
B.There
is
only
one
perfect
road—try
your
best.
C.You
can
use
your
spirit
to
accomplish
anything.
D.A
bad
beginning
makes
a
bad
ending.
From
the
text,we
know
Ashrita
has________.
A.broken
the
most
Olympic
Games
records
B.had
the
most
Guinness
records
C.set
imaginative
and
interesting
records
D.broken
93
Guinness
records
According
to
the
text,which
one
is
TRUE
A.Somersaulting
is
an
easy
event.
B.A
Swiss
ball
looks
easy
but
needs
a
lot
of
concentration
and
a
great
sense
of
balance
to
stay
on
it.
C.As
a
teenager
Ashrita
was
healthy.
D.Ashrita
is
English.
Which
event
that
he
has
experienced
needs
strength
most
A.Doing
gymnastically
correct
lunges.
B.Walking
with
a
bottle
of
milk
on
his
head.
C.Standing
on
top
of
a
Swiss
ball.
D.Somersaulting.
It
is
known
from
the
text
that
Ashrita
is
grateful
to
his
teacher
because
he________.
A.thinks
he
can
accomplish
anything
without
spirit
B.thinks
that
he
should
be
devoted
to
his
teacher
or
he
cannot
be
successful
C.thinks
it
is
his
teacher
who
makes
him
successful
D.thinks
he
can
do
anything
if
he
is
willing
to
答案:1-5.BBBAC
Read
the
passage
carefully
and
tell
the
statements
True
(T)
or
False
(F).
Over
the
last
25
years,Ashrita
Furman
has
broken
more
than
93
Guinness
records.(
)
Ashrita
Furman
achieved
his
dream
of
breaking
a
record
in
all
seven
continents
including
hula
hooping
in
Austria.(
)
Ashrita
is
not
a
born
talent
in
sports.(
)
Sri
Chinmoy
has
been
the
teacher
of
Ashrita
from
the
time
when
Ashrita
was
16
years
old.(
)
In
a
24 hour
bicycle
marathon
in
1978,Ashrita
got
into
the
Guinness
Book
of
World
Records.(
)
答案:1-5.FFTTF
Fill
in
the
blanks
according
to
the
text.
Over
the
last
25
years,Ashrita
Furman
1.____________
(break)
approximately
93
Guinness
records,2.____________
are
not
made
in
any
3.____________
(convention)
sport.
4.____________
these
activities
might
seem
childish
and
cause
laughter,in
5.____________
(real)
they
require
an
enormous
amount
of
strength
and
6.____________
(fit)
as
well
as
determination.
He
was
fascinated
by
the
Guinness
Book
of
World
Records.And
his
teacher
kept
7.____________
(tell)
him
that
it
is
just
as
important
for
people
to
develop
their
bodies
as
it
is
to
develop
their
minds,hearts
and
8.____________
(spirit)
selves.
Every
time
Ashrita
tries
to
break
a
record,he
reaches
a
point
9.____________
he
feels
he
cannot
physically
do
any
more.10.____________
he
always
remembers,“There
is
only
one
perfect
road.It
is
ahead
of
you,always
ahead
of
you.”
答案:1.has
broken 2.which 3.conventional
4.While 5.reality 6.fitness 7.telling 8.spiritual 9.where 10.But(共49张PPT)
Unit
1 Breaking
records
本部分内容讲解结束
按ESC键退出全屏播放
》语法精讲专项突破
语法透新·专项训练◆
》写作指导妙笔生花
技法指导·佳作赏析◆
点击链接(共41张PPT)
Unit
1 Breaking
records
本部分内容讲解结束
按ESC键退出全屏播放
自学导引·语篇理解
自主探究·巩固新知◆
》要点透析讲练互动
名师解疑·精讲精练◆
点击链接Section
Ⅱ Warming
Up
&
Reading—Language
Points
Over
the
last
25
years,he
has
broken
approximately
93
Guinness
records.
在过去的25年里,他大约打破了93项吉尼斯世界纪录。
①The
plane
will
be
landing
in
approximately
20
minutes.
这架飞机将在大约二十分钟后着陆。
②The
approximate
number
of
students
in
this
school
is
3,000.
这所学校学生的人数大约为3
000人。
[自我探究]
approximately意为大约,是副词;其形容词是approximate,意为近似的,大约的,大概的。
eq
\a\vs4\al()
approximately
adv.
大约,近似
approximate
adj.
近似的,大约的,大概的
v.
接近,近似(常与介词to连用) 
③The
total
income
approximates
$10,000.
总收入近一万美元。
[巧学活用]——用approximate的适当形式填空
The
cost
given
is
only____________.
答案:approximate
While
these
activities
might
seem
childish
and
cause
laughter
rather
than
respect,in
reality
they
require
an
enormous
amount
of
strength
and
fitness
as
well
as
determination.
虽然这些活动看起来孩子气且令人发笑而不是让人肃然起敬,但实际上,这些活动却需要强大的力量、健全的体格和坚定的决心。
(1)rather
than
①They
were
determined
to
die
rather
than
surrender. 他们宁死不屈。
②I
think
I’ll
have
a
cold
drink
rather
than
coffee.我想要冷饮,而不要咖啡。
③It
ought
to
be
you
rather
than
me
that
sign
the
letter.
在信上署名的应该是你而不是我。
[自我探究]
rather
than意为而不是,并列前后两个对称的部分。
eq
\a\vs4\al()
(1)rather
than 而不是(是并列连词或介词,用于连接两个并列成分)
(2)other
than
除了……;除……以外
(常用于否定句中,相当于except,but等)
(3)would
rather
do...than
do=would
do...rather
than
do...
宁可……而不愿……
(4)would
rather+宾语从句(从句常用虚拟语气,表示愿望)
宁愿……
(5)prefer
to
do...rather
than
do...or
rather
宁愿……而不愿……更确切地说 
④I
decided
to
write
rather
than
(to)
telephone.
我决定写信而不是打电话。
⑤You
can’t
go
to
that
island
other
than
by
boat.
你只能乘船去那个岛屿。
⑥He
prefers
to
see
the
film
rather
than
read
the
novel.
他宁愿看电影而不愿看这部小说。
⑦I
would
rather
you
came
tomorrow.
我宁愿你明天来。
(2)in
reality
Outwardly
she
seemed
confident
but,in
reality
she
felt
extremely
nervous. 表面上看起来,她显得信心十足,而实际上却紧张得要命。
[自我探究]
in
reality意为实际上;现实=in_fact/as_a_matter_of_fact。
(3)require
①They
require
our
help.
他们需要我们的帮助。
②This
plan
requires
careful
consideration.
这项计划有必要仔细考虑。
[自我探究]
require意为需求,需要,是动词,后面可跟名词作宾语。
eq
\a\vs4\al()
(1)require
sth.
需要
(2)require
that从句(从句要用虚拟语气,谓语动词用should+do,should可省略)
需要……
(3)require
doing
sth.
需要做…… 
③This
work
requires
patience.
这项工作需要耐心。
④They
required
that
I
(should)
arrive
at
6:00
a.m. 他们要求我上午6点钟到达。
⑤The
blackboard
requires
cleaning.
黑板需要擦干净。
require
to
do
sth.,require
doing
sth.都表示“需要做某事”。接动词不定式时,句子的主语是动词不定式的逻辑主语,接动名词时,句子的主语则是动名词的逻辑主语。
⑥He
requires
to
see
my
passport.
他要看我的护照。
⑦The
house
requires
painting.
这所房子需要喷漆。
[巧学活用]——完成句子
(1)我们原以为他们是来修电话的,但实际上他们是小偷。
We
thought
they
had
come
to
repair
the
phone,________________________.
(2)他们要求我们立即做出决定。
They
required
that______________________.
答案:(1)but
in
reality
they
were
thieves
(2)we
(should)
make
an
immediate
decision
Think
about
the
fine
neck
adjustments
needed
to
keep
a
full
bottle
of
milk
on
your
head
while
you
are
walking.
想象一下你在行走时头顶顶着满满一瓶子牛奶,那需要很好地调节你的脖子。
①Some
schools
will
have
to
make
adjustments
in
agreement
with
the
national
soccer
reform.
一些学校将不得不做出调整,
以便和国家足球改革保持一致。
[自我探究]
adjustment
是名词,意为调节;调整(常与介词to搭配)。
eq
\a\vs4\al()
(1)make
an
adjustment
作出调整
(2)adjust
vi.&vt.
调整;(使)适合
adjust
sth.to
sth.
调整……以适应……
adjust
(oneself)
to
使(自己)适应于……
(3)adjustable
adj.
可调整的;
可调节的 
②However,
I
think
that
you
will
quickly
adjust
to
them
although
the
weather
and
the
food
are
different
from
yours.
然而,虽然天气、食物与你们那的不同,我相信你会很快适应的。
③This
adjustable
chair
is
comfortable
to
sit
on.
这把可调整的椅子坐上去很舒服。
[巧学活用]——一句多译
在高中时迈克的妈妈为他做了几乎所有的事情。这让他难以适应大学第一年的生活。
(1)Mike’s
mother
did
almost
everything
for
him
when
he
was
in
high
school,______________________________________________________________.(定语从句)
(2)Mike’s
mother
did
almost
everything
for
him
when
he
was
in
high
school,___________________________________.(现在分词作结果状语)
答案:(1)which
made
it
difficult
for
him
to
adjust
to
the
first year
college
life
(2)making
it
difficult
for
him
to
adjust
to
the
first year
college
life
Somersaulting
is
a
tough
event
as
you
have
to
overcome
dizziness,extreme
tiredness
and
pain. 翻筋斗难度很大,因为你必须克服眩晕、极度疲劳以及疼痛。
(1)tough
①Children’s
shoes
need
to
be
tough.
孩子们的鞋要牢固耐穿。
②It
was
tough
to
get
a
job.
找工作真不容易。
③They
put
up
tough
measures
to
deal
with
terrorism.
他们提出了对付恐怖主义的严厉措施。
④You
need
to
be
tough
to
survive
in
the
jungle.
你要在丛林中活下来就要有坚忍不拔的精神。
[自我探究]
tough是形容词,意为坚强的;坚韧的;牢固的;硬的;严格的;困难的;难对付的。
eq
\a\vs4\al()
be/get
tough
with
sb. 
对某人采取强硬手段
be
tough
on
sb.
严格对待某人 
⑤It’s
time
to
get
tough
with
robbers.
该对抢劫者采取强硬手段了。
⑥Don’t
be
too
tough
on
him;he
was
only
trying
to
help. 别对他要求过严,他只是想帮忙。
(2)extreme
①We
are
working
under
extreme
pressure
at
the
moment. 目前我们正在极大的压力下工作。
②Love
and
hate
are
extremes
of
feeling.
爱和恨是感情的两个极端。
[自我探究]
extreme是形容词,意为极端的,极度的,偏激的;如果是名词,意为极端,极度(状态)。
eq
\a\vs4\al()
(1)go
to
extremes=run
to
an
extreme
走极端
in
the
extreme
极端地;非常
(2)extremely
adv.
极其;极端;非常
extremely
important/useful/complicated
极为重要/有用/复杂 
③He
could
not
tolerate
the
extremes
of
heat
in
the
desert. 
他忍受不了沙漠的酷热。
④The
journey
would
be
dangerous
in
the
extreme.
这段旅程将是极其危险的。
⑤She
found
it
extremely
difficult
to
learn
English.
她发现学英语极其困难。
[巧学活用]——完成句子
(1)政府应该对极端分子采取强硬的手段。
The
government
should____________________the
extremists.
(2)这项工作的后半部分将会是极其困难的。
The
latter
of
the
job
would
be
difficult____________________.
答案:(1)get
tough
with (2)in
the
extreme
However,he
was
fascinated
by
the
Guinness
Book
of
World
Records.
然而,他对《吉尼斯世界纪录大全》这本书很感兴趣。
①It
was
a
question
that
fascinated
him
since
he
was
a
boy.
这是一个从他是个孩子时就一直让他着迷的问题。
②The
children
were
fascinated
by
the
toys
in
the
shop
window.
孩子们被商店橱窗里的玩具吸引住了。
[自我探究]
fascinate是动词,意为使着迷,入迷。有一个常用的短语是be_fascinated_by/with...,意为“对……着迷,被……所吸引”。
eq
\a\vs4\al()
fascinating
adj.
吸引人的;迷人的;使人神魂颠倒的
fascination
n.
魅力;魔力;着迷;入迷 
[巧学活用]——完成句子
那些男孩子被西湖的美景所吸引。
The
boys________________the
beauty
of
the
West
Lake.
答案:were
fascinated
with
When
Ashrita
came
third
in
a
24 hour
bicycle
marathon
in
New
York’s
Central
Park
in
1978,he
knew
that
he
would
one
day
get
into
the
Guinness
Book
of
World
Records.
当阿什里塔于1978年在纽约中心公园的24小时自行车马拉松比赛获得第三名时,他知道他将来某天会进入《吉尼斯世界纪录大全》。
①Don’t
get
into
a
temper. 别发脾气。
②I’m
sorry
if
I
got
you
into
trouble.
如果我给你增添了麻烦,我十分抱歉。
③Don’t
let
the
children
get
into
the
habit
of
going
to
bed
late.
别让孩子们养成晚睡的习惯。
④I’m
getting
into
fitness
since
I
joined
the
health
club.
自从加入健身俱乐部,我对健身运动很着迷。
[自我探究]
get
into意为陷入;学会;习惯于;参与;被录取;开始从事某职业;对……产生强烈的兴趣。
eq
\a\vs4\al()
get
hold
of
抓住
get
away
from
离开,摆脱;回避;否认
get
out
of
从……中出来;从……中得到,
逃避,改掉(习惯)
get
rid
of
去掉(坏习惯);摆脱;消灭
get
up
起床,站起来
get
in
收获;购买,买进
get
through
接通(电话);让人了解;办完;
完成;了结;(使议案在议会)通过
get
over
克服,摆脱
get
sb.into
the
habit
of
使某人养成……的习惯 
 He
had
been
urged
by
his
spiritual
leader
to
enter
the
marathon
even
though
he
had
done
no
training.
尽管从没有训练过,他还是受到他的精神领袖的敦促参加了马拉松比赛。
①He
urged
his
followers
on.
他催促后面的人快走。
②He
urged
on
us
the
necessity
of
patience.
他对我们强调忍耐是必要的。
③He
urged
that
we
should
go.
=He
urged
us
to
go.
=He
urged
our
going.
他催我们走。
[自我探究]
urge
sb.to
do
sth.=urge
sb.into_doing
sth.催促某人做某事;urge
on
sb.鼓励某人,为某人加油;urge
that...要求……,从句需使用虚拟语气,谓语动词用should+动词原形,且should可省略。
eq
\a\vs4\al()
urge
v.
鼓励,激励;力劝;竭力主张
urgent
adj.
紧急的;紧迫的;迫切的
urgency
n.
紧急;迫切 
[巧学活用]——完成句子
他们敦促将救济工作放在优先位置。
They
urged
that__________________________.
答案:relief
work
should
be
given
priority
...and
that
he
seemed
to
be
able
to
use
his
spirit
to
accomplish
anything.
……而且他好像能够用他的精神来完成任何事情。
①You
have
accomplished
a
purpose.
你已经达到目的了。
②He
is
so
lazy
that
he
will
never
accomplish
anything. 
他那么懒,将一事无成。
③I
don’t
feel
I
have
accomplished
very
much
today. 
我觉得我今天没有干成多少事。
[自我探究]
accomplish是及物动词,意为完成,做到。
eq
\a\vs4\al()
accomplish
vt.
完成,贯彻,实现(计划等),达到(目的);实行
accomplished
adj.
才华高的;技艺高超的;熟练的
accomplishment
n.
成绩;成就;技艺,专长
accomplish
one’s
object
达到目的
accomplish
one’s
mission
完成使命 
④They
didn’t
accomplish
the
purpose
desired.
他们没有完成预期的目标。
⑤The
whole
journey
was
accomplished
in
five
weeks.
全部旅程用了五个星期。
⑥She
is
an
accomplished
artist.
她是一位技艺高超的艺术家。
⑦It
was
one
of
the
president’s
greatest
accomplishments. 那是总统最伟大的成绩之一。
单词
意义区别
accomplish
通常接task,aim,journey,voyage等名词,指“成功完成预期目标”
complete
可接建筑、工程、书籍等名词,指“按预期目的把未完成的工作经过进一步的努力使之完成”,主要含义是“竣工”
finish
在许多情况下与complete换用,但强调事情的“了结,终止,结束”
achieve
指“完成计划、大业等”,多指完成伟大功业
⑧When
will
work
on
the
highway
be
completed
高速公路什么时候能完工?
⑨The
university
has
achieved
all
its
goals
this
year.
这所大学今年已经实现了所有的奋斗目标。
⑩What
time
does
the
concert
finish
音乐会何时结束?
[巧学活用]——完成句子
(1)通过极大的努力,这项工作已被完成。
This
task______________________with
great
efforts.
(2)以任何标准来衡量,过去一年取得的成就是非凡的。
By
any
standards,____________________are
extraordinary.
答案:(1)has
been
accomplished
(2)the
accomplishments
of
the
past
year
The
motivation
to
keep
trying
to
break
records
comes
through
his
devotion
to
Sri
Chinmoy.
一直想打破纪录的动机贯穿于他对斯里琴摩的热爱。
(1)motivation
①Most
people
say
that
pay
is
their
main
motivation
for
working.
大多数人说工作的主要动机在于报酬。
②The
stronger
the
motivation,the
more
quickly
a
person
will
learn
a
foreign
language.
一个人学外语的动机越强,那么就学得越快。
[自我探究]
motivation是名词,意为动机,积极性。常用搭配为the
motivation
to_do_sth./for_sth.,意为做……的动机。
eq
\a\vs4\al()
(1)motivate
vt.
激励;推动;成为……的动机
motivate
sb.to
do
sth.
督促某人做某事
(2)motive
n.
动机,原因;目的 
③He
has
no
motive
for
helping
us.
他帮助我们没有什么动机。
(2)devotion
①His
devotion
to
the
cause
of
peace
is
well
known.
他对和平事业的献身精神是众所周知的。
②He
told
of
his
devotion
to
duty.
他谈到了他忠于职守。
③We
were
moved
by
his
devotion
to
his
students.
他热爱自己的学生,我们很受感动。
[自我探究]
devotion是名词,意为热爱,投入;one’s
devotion
to+n.对……的热爱、钟情。
eq
\a\vs4\al()
devote
v.
奉献,献身于
devoted
adj.
热爱的,非常忠实的;全心全意的
devote
(time;one’s
life;money;energy)to
(doing)
sth.
把(时间、生命、金钱、精力)奉献于(做)某事
devote
oneself
to
献身于……
be
devoted
to...
献身于……;忠于…… 
④The
death
of
his
devoted
friend
made
him
sad.
他忠实的朋友的去世使他很悲痛。
⑤He
was
still
devoted
to
the
study
of
chemistry.
他仍专心致力于化学研究。
[巧学活用]——完成句子
(1)他们缺乏学习的积极性。
They
lack____________________.
(2)他对音乐的挚爱是显而易见的。
________________________is
plain
to
see.
答案:(1)the
motivation
to
study
(2)His
devotion
to
music
Every
time
Ashrita
tries
to
break
a
record,he
reaches
a
point
where
he
feels
he
cannot
physically
do
any
more.
每一次阿什里塔想打破纪录时,他感觉自己的身体达到了极限无法再度创新。
①Every
time
I
meet
him,he
always
smiles
at
me.
每次见到他,他总向我微笑。
②The
photo
reminds
me
of
my
childhood
every
time
I
see
it. 每次看到这张照片,我就想起了我的童年。
③Don’t
refer
to
a
dictionary
every
time
you
meet
a
new
word. 不要每次遇到生词就停下来查词典。
[自我探究]
every
time是名词词组,意为每一次;在此充当连词的作用,在句中引导时间状语从句。
eq
\a\vs4\al()
可以引导时间状语从句的名词词组有each
time/every
time/the
first
time/next
time等名词词组,在此处相当于一个连词可以直接引导一个时间状语从句。当主句的时态是一般将来时时,所引导的状语从句要用一般现在时。除此以外,还有以下几个名词短语和副词也可以引导时间状语从句:the
minute/the
moment/the
instant意为“一……就……”以及instantly,directly,immediately等词都可以。
④She
rushed
into
the
room
immediately
she
heard
the
noise. 她一听到声音就跑进屋里了。
⑤Each
time
we
made
mistakes
in
our
homework,he
would
ask
us
to
correct
them. 我们每一次在家庭作业中出现了错误,他都要我们改正。
[巧学活用]——完成句子
(1)他们第一次见面就相爱了。
They
fell
in
love_________________________________________.
(2)下一次你来时,请把你的女儿带来。
______________________________,please
bring
your
daughter.
(3)上一次参加考试,他名列第二。
__________________________,he
came
second.
答案:(1)the
first
time
they
met
(2)Next
time
you
come
(3)Last
time
he
took
the
examination
课时作业1
单句语法填空
1.With
so
many
workers
leaving
the
factory,he
faces
the
____________(tough)
test
of
his
leadership.
答案:toughest
2.
____________
fascinates
me
most
about
him
is
his
accent.Where
does
he
come
from
答案:What
3.Having
been
told
____________(exact)where
he
lived,I
had
no
difficulty
in
finding
Peter’s
address.
答案:exactly
4.The
____________
(devote)of
too
much
time
to
sports
leaves
too
little
time
for
studying.
答案:devotion
5.Her
____________
(laugh)
is
contagious.
答案:laughter
6.I
think
it
is
as
necessary
to
write
English
articles
____________
to
listen
to
and
read
English
texts.
答案:as
7.When
I
go
out
in
the
morning
I
use
the
bike
rather
____________
the
car
if
I
can.
答案:than
8.The
participants
of
the
meeting
were
very
excited
____________
the
discussion.
答案:about
9.The
journey
took
____________(approximate)
seven
hours.
答案:approximately
10.She
went
through
a
period
of
emotional
____________(adjust)
after
her
marriage
broke
up.
答案:adjustment
阅读理解
At
39
weeks
pregnant
most
women
would
only
be
thinking
of
racing
to
hospital.
But
not
Amber
Miller,
who
set
off
to
run
the
Chicago
Marathon
while
expecting
her
second
child
any
day.
As
she
neared
the
final
stage
of
the
race,
she
began
to
feel
pain
in
the
stomach.
But
the
determined
athlete
managed
to
cross
the
finish
line
in
6
hours
and
25
minutes.
Unbelievably
the
Chicago
race
was
not
even
baby
June’s
first
marathon—Miller
ran
the
Wisconsin
Marathon
earlier
this
year,
four
months
pregnant.
She
also
ran
another
marathon
when
she
was
about
four
months
pregnant
with
her
son,
Caleb.
Although
there
was
extra
weight,
the
seasoned
runner’s
time
was
just
3
hours
off
her
personal
best.
Miller
began
to
feel
pain
near
the
end
of
the
race,
but
she
was
not
sure
if
it
was
labor(分娩),
because
she
typically
feels
some
pain
when
she
runs
while
pregnant.
After
her
race
her
husband
drove
her
to
Central
DuPage
Hospital
in
Winfield
where
she
gave
birth
to
the
healthy
7
pounds,
13
ounce
baby.
Miller
decided
to
run
because
she
and
her
husband
had
already
signed
up
for
the
race.
The
athletic
mother
said
she
experienced
an
enthusiastic
welcome
from
crowds
as
she
ran
along.
But
the
devoted
runner,
who
had
completed
eight
marathons,
admitted
that
she
did
get
a
few
strange
looks
along
the
course.
“I
know
what
I
can
handle.
This
is
something
I’ve
been
doing
for
a
long
time,”
the
experienced
marathon
runner
said.
June
was
born
at
10:29
p.m.
on
Sunday
night
after
seven
hours’
labor.
“She’s
absolutely
perfect,”
Miller
said.
“We
are
extremely
happy,
but
very
tired.”
After
her
surprising
double
achievement,
Miller
says
she
is
planning
to
take
some
time
off
to
concentrate
on
being
a
fulltime
mom.
【解题导语】 本文讲述了在芝加哥马拉松赛上,Amber
Miller已怀孕39周,但她坚持用6个小时25分钟完成了马拉松赛并在当晚产下了小女儿June。
1.What
can
we
learn
from
the
passage
A.Miller
failed
to
finish
the
race
due
to
her
labor.
B.Miller’s
husband
was
against
her
running
the
race.
C.Miller
knew
she
was
going
to
give
birth
at
the
end
of
the
race.
D.It
wasn’t
Miller’s
first
time
to
run
a
marathon
while
pregnant.
D 解析:
细节理解题。根据第三段的内容可知,这并非Miller第一次以孕妇之身参加马拉松比赛。年初,已经怀孕4个月的她参加了威斯康星州马拉松比赛。此外,在怀着第一个孩子Caleb的时候,她也参加过马拉松比赛。故选D。
2.What
is
the
name
of
Miller’s
kid
born
right
after
the
Chicago
Marathon
A.Caleb.
B.June.
C.Amber.
D.Wisconsin.
B 解析:
细节理解题。根据第三段的第一句及倒数第二段中的“June
was
born
at
10:29
p.m.
on
Sunday
night
after
seven
hours’
labor.”可知,芝加哥马拉松比赛结束后,Miller的小女儿June诞生了。故选B。
3.What
can
be
inferred
from
the
passage
A.People
have
different
attitudes
to
Miller’s
action.
B.Miller
will
soon
return
for
her
favorite
marathons.
C.The
baby
was
in
danger
at
birth
because
of
the
race.
D.Miller’s
personal
best
in
marathons
was
over
6
hours.
A 解析:
推理判断题。根据第六段中的“The
athletic
mother
said
she
experienced
an
enthusiastic
welcome
from
crowds
as
she
ran
along.
But
the
devoted
runner,
who
had
completed
eight
marathons,
admitted
that
she
did
get
a
few
strange
looks
along
the
course.”可知,人们对Miller怀孕仍坚持跑马拉松比赛有着不同的态度。故选A。
4.What
is
the
best
title
of
the
passage
A.A
Young
American
Couple
Loving
Marathons
B.How
to
Finish
the
Latest
Chicago
Marathon
C.How
to
Train
a
Pregnant
Woman
for
Marathons
D.A
Pregnant
Woman
Giving
Birth
After
a
Marathon
D 解析:
标题归纳题。本文讲述了在芝加哥马拉松赛上,Amber
Miller已怀孕39周,但她坚持用6个小时25分钟完成了马拉松赛并在当晚产下了小女儿。故选D。
完形填空
Life
is
filled
with
challenges.As
we
get
older
we__1__
realize
that
those
challenges
to
the
very
things
that__2__
us
and
make
us
who
we
are,it
is
the
same
with
the
challenges
that
come
with__3__.
When
we
are
faced
with
a
challenge,we
usually
have
two__4__.We
can
try
to
beat
it
off,or
we
can
decide
that
the
thing__5__
the
challenge
isn’t
worth
the
__6__
and
call
it
quits.Although
there
are
certainly__7__when
calling
it
quits
is
the
right
thing
to
do,in
most__8__
all
that
is
needed
is__9__and
communication.
When
we
are
committed
to
something,it
means
that
no
matter
how__10__
or
how
uncomfortable
something
is,we
will
always
choose
to__11__
it
and
work
it
through
instead
of
running
away
from
munication
is
making
a
__12__
for
discussion
and
talking
about
how
you
feel
as
opposed
to
just
saying
what
the
other
person
did
wrong.__13__you
can
say
to
a
friend,“I
got
my
feelings
hurt.”__14__“You
hurt
my
feelings,”
you
are
going
to
be
able
to
solve
the
problem
much
faster.
In
dealing
with
the
many
challenges
that
friendship
will
bring
to
you,try
to
see
them
for__15__
they
are:small
hurdles
you
need
to
jump
or__16__
on
your
way
through
life.Nothing
is
so
big
that
it
is__17__
to
get
over,and
hurt
only__18__
to
make
us
stronger.It’s
all
part
of
growing
up,it__19__to
everyone,and
some
day
you
will
__20__
all
of
this
and
say,“Hard
as
it
was,it
made
me
who
I
am
today.And
that
is
a
good
thing.”
1.A.seem
to
B.come
to
C.hope
to
D.try
to
B 解析:come
to意为“开始被……所认识;被……所记起”,表示随着我们年龄的增加,我们开始认识到正是这些挑战把我们塑造,并使我们成了现在的样子。seem
to意为“似乎”;hope
to意为“希望”;try
to意为“试图”。
2.A.design
B.promote
C.direct
D.shape
D 解析:shape意为“定形,使成形,塑造”。that引导定语从句,指代先行词the
very
things,表示正是把我们塑造,并使我们成了现在的样子的事。design意为“设计,计划,谋划,构思”;promote意为“促进,发扬,提升,提拔,晋升为”;direct意为“指引,指示,指挥,命令;导演”。
3.A.confidence
B.pressure
C.friendship
D.difficulty
C 解析:friendship意为“友谊,友好”。根据最后一段的“In
dealing
with
the
many
challenges
that
friendship
will
bring
to
you”可判断出友谊也是这样。confidence意为“信心”;pressure意为“压,压力,压迫,强制,紧迫”;difficulty意为“困难,难点”。
4.A.opportunities
B.expectations
C.choices
D.aspects
C 解析:choice意为“选择,抉择”。根据下文中的“We
can
try
to
beat
it
off,or
we
can
decide
that
the
thing...”可判断出当我们面对挑战时有两种选择。opportunity意为“机会,时机”;expectation意为“期待,预料,指望”;aspect意为“样子,(问题等的)方面”。
5.A.demanding
B.deserving
C.predicting
D.presenting
A 解析:demand意为“要求,需要”,表示需要挑战的事。deserve意为“应受,值得”;predict意为“预知,预言,预报”;present意为“介绍,引见”。
6.A.comment
B.loss
C.trouble
D.expense
C 解析:trouble意为“烦恼,麻烦”。根据下文中的call
it
quits可判断出不值得烦恼。comment意为“注释,评论,意见”;loss意为“损失,遗失,失败”;expense意为“费用,代价”。
7.A.spans
B.times
C.dates
D.ages
B 解析:time作可数名词表示“次数”。span意为“跨度,跨距,范围”;date意为“日期,日子,(历史上某一)年代,时期”;age意为“年龄,时代”。
8.A.cases
B.fields
C.parts
D.occasions
A 解析:case意为“情况”。本处表示“在大多数情况下”。field意为“原野,领域,(一块)田地”;part意为“部分,零件,角色”;occasion意为“场合,时机,机会”。
9.A.assessment
B.commitment
C.encouragement
D.adjustment
B 解析:commitment意为“(受)约束,承担义务”。本句表示“一切所需要的是受到约束”。assessment意为“估价,被估定的金额”;encouragement意为“鼓励,奖励”;adjustment意为“调整,调节”。
10.A.doubtful
B.shameful
C.harmful
D.painful
D 解析:painful意为“疼痛的,使痛苦的”。根据下文中的how
uncomfortable可判断出当我们受到某事的约束时,这就意味着无论多么痛苦,多么不舒服,我们都要面对它,并把它解决,而不是躲避。doubtful意为“可疑的,不明确的,疑心的”;shameful意为“不体面的”;harmful意为“有害的,伤害的”。
11.A.keep
B.control
C.face
D.catch
C 解析:face意为“面对,面向,面临”。本处表示面临挑战。keep意为“保持”;control意为“控制,支配”;catch意为“捕获,赶上(车、船等)”。
12.A.space
B.plan
C.topic
D.room
A 解析:space意为“空间,间隔”;表示“交流提供了讨论的空间”。plan意为“计划,设计图,平面图”;topic意为“话题,主题”;room意为“房间;空间”,作空间解时,是不可数名词,不与不定冠词连用。
13.A.If
B.As
C.While
D.Unless
A 解析:if意为“如果”,引导条件状语从句。表示如果你对朋友说“我的感情受到了伤害”。as意为“当……的时候”;while意为“当……的时候”;unless意为“如果不,除非”。
14.A.other
than
B.rather
than
C.or
rather
D.or
else
B 解析:rather
than意为“宁可……也不愿”。表示宁愿说“我的感情受到了伤害”,而不说“你伤害了我的感情”。other
than意为“不同于,除了”;or
rather意为“确切地说,说得更准确些”;or
else意为“否则”。
15.A.what
B.who
C.where
D.which
A 解析:what引导宾语从句,作介词for的宾语。what在从句中作are的表语。因为指的是什么样的人,所以要用what而不用who。
16.A.pass
by
B.come
across
C.get
through
D.run
over
C 解析:get
through意为“通过”。根据上文中的small
hurdles可判断出表示越过障碍。pass
by意为“经过,通过”;come
across意为“来到,偶遇”;run
over意为“跑过去”。
17.A.unnecessary
B.necessary
C.impossible
D.possible
C 解析:impossible意为“不可能的”。句意为“没有越不过去的障碍”。unnecessary意为“不必要的”;necessary意为“必要的,必需的,必然的”;possible意为“可能的”。
18.A.serves
B.means
C.aims
D.attempts
A 解析:serve意为“服务,对……有用”。表示伤害只能使我们更坚强。故选A项。mean意为“想要,预定,有意义”;aim意为“对……瞄准,打算”;attempt意为“尝试,企图”。
19.A.opens
B.appeals
C.goes
D.happens
D 解析:happen意为“发生”。表示这对任何人都会发生。open意为“打开,公开,开放”;appeal意为“求助,申诉,要求”;go意为“离去,走”。
20.A.look
down
on
B.look
back
on
C.look
forward
to
D.look
up
to
B 解析:look
back
on意为“回忆”。根据下文中的“Hard
as
it
was,it
made
me
who
I
am
today.”可判断出有一天你会回忆这一切事。look
down
on意为“轻视,看不起”;look
forward
to意为“期望,期待,盼望”;look
up
to意为“尊敬,仰望”。
短文改错
In
the
summer
holiday
following
my
eighteen
birthday,
I
took
driving
lessons.
I
still
remember
how
hard
first
day
was.
Before
getting
into
the
car,
I
thought
I
had
learned
the
instructor’s
orders,
so
once
I
started
the
car,
my
mind
goes
blank.
I
forgot
what
he
had
said
to
me
altogether.
The
instructor
kept
repeating
the
word,
“Speed
up!”
“Slow
down!”
“Turning
left!”
I
was
so
much
nervous
that
I
could
hardly
tell
which
direction
was
left.
A
few
minutes
late,
the
instructor
asked
me
to
stop
the
car.
It
was
a
relief
and
I
came
to
a
suddenly
stop
just
in
the
middle
on
the
road.
答案:
In
the
summer
holiday
following
my
birthday,
I
took
driving
lessons.
I
still
remember
how
hard
first
day
was.
Before
getting
into
the
car,
I
thought
I
had
learned
the
instructor’s
orders,
once
I
started
the
car,
my
mind
blank.
I
forgot
what
he
had
said
to
me
altogether.
The
instructor
kept
repeating
the

“Speed
up!”
“Slow
down!”

left!”
I
was
so
nervous
that
I
could
hardly
tell
which
direction
was
left.
A
few
minutes

the
instructor
asked
me
to
stop
the
car.
It
was
a
relief
and
I
came
to
a
stop
just
in
the
middle
the
road.(共24张PPT)
Unit
1 Breaking
records
Unit
1 Breaking
records
Unit
1 Breaking
records
Unit
1 Breaking
records
Unit
1 Breaking
records
Unit
1 Breaking
records
本部分内容讲解结束
按ESC键退出全屏播放
Unit
I
Breaking
records
教材背景链度
>
自学导引·语篇理解
自主探究·巩固新知◆课时作业2
单句语法填空
1.It’s
suggested
that
medicine
should
not
be
kept
where
it
is
____________
(access)
to
children.
答案:accessible
2.A
man
without
a
long
head
would
regret
____________
he
has
done.
答案:what
3.The
plan
was
doomed
____________
failure.
答案:to
4.She
bade
six
hundred
dollars
____________
the
table
last
week.
答案:for
5.The
goods
were
damaged
during
transportation,and
____________
we
need
to
make
a
claim
from
the
freight
company.
答案:therefore
6.The
____________
(entirely)body
of
a
zebra
is
marked
with
black
and
white
stripes.
答案:entire
7.They
are
seeking
____________
(attain)
the
most
advanced
technological
levels
in
the
world.
答案:to
attain
8.I
would
appreciate
____________
if
you
would
turn
the
music
down.
答案:it
9.They
are
____________(courage)
animals.They
do
not
even
fear
to
attack
lions.
答案:courageous
10.A
____________
(politics)
must
be
able
to
withstand
public
criticism.
答案:politician
阅读理解
A
It’s
cold
and
dark
outside,
and
your
bed
is
so
warm
and
comfortable.
Going
for
a
run
seems
like
such
a
bad
idea.
But
before
you
hide
your
running
shoes,
it
might
be
worth
giving
that
crazy
idea
a
go.
According
to
The
Huffington
Post,
an
outdoor
run
in
winter,
as
opposed
to
one
on
a
treadmill(跑步机),
burns
more
calories
because
the
body
is
working
hard
to
regulate(调节)
its
core
temperature.
Furthermore,
research
shows
that
race
times
are
faster
in
cold
weather
than
in
warmer
temperatures—and
quicker
runs
burn
more
calories.
Similarly,
cold
weather
also
makes
the
heart
work
harder
to
distribute
blood
through
the
body,
making
that
vital
muscle
even
stronger.
Outdoor
exercise
also
turns
up
your
energy
and
rids
you
of
the
stress
and
depression
that
build
up
every
day.
The
heat
and
humidity
in
summer
can
drag
you
down
and
tire
you
faster,
but
cold
weather
is
refreshing.
It
adjusts
you
to
your
surroundings,
making
you
feel
alive.
Of
course,
the
threat
of
smog
in
some
built up
areas
is
a
further
hurdle
to
winter
exercise.
Heart
attacks,
strokes,
lung
cancer
and
asthma
are
all
dangers
of
running
in
smog.
The
combination
of
air
pollution
and
exercise
increases
the
potential
problems.
If
you
do
choose
to
run
outside
on
smoggy
days,
take
a
path
in
a
park
or
residential
area
to
avoid
car
exhaust(废气),
and
go
early
in
the
morning,
before
rush
hour.
But
staying
inside
on
smoggy
days
and
waiting
for
the
next
clear
day
to
run
is
best.
【解题导语】 本文是一篇说明文,介绍了冬季户外跑步的意义和方法。冬季户外跑步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免在雾霾时进行户外活动。
1.How
does
cold
weather
benefit
runners,
compared
with
warm
weather
A.They
can
run
more
slowly.
B.They
can
take
in
more
calories.
C.Their
hearts
can
function
harder.
D.Their
body
temperature
can
get
lower.
C 解析:
细节理解题。由题干关键词“benefit”和“compared
with
warm
weather”可将答案定位至第二段的最后一句“Similarly...makes
the
heart
work
harder
to
distribute
blood
through
the
body,
making
that
vital
muscle
even
stronger.”可知,与温暖的天气相比,在寒冷的天气里户外跑步能使心脏更健康,故C项正确。
2.How
does
summer
affect
runners
A.It
builds
up
their
energy
quickly.
B.It
makes
runners
tired
easily.
C.It
lessens
runners’
stress.
D.It
causes
heart
attacks.
B 解析:
细节理解题。根据第三段第二句中的“The
heat
and
humidity
in
summer
can
drag
you
down
and
tire
you
faster”可知,夏季的炎热和湿气容易让跑步的人很快就感到疲劳,故B项正确。
3.What
are
the
runners
supposed
to
do
on
smoggy
days
A.Stop
driving
cars.
B.Do
more
exercise.
C.Avoid
outdoor
exercise.
D.Run
late
in
the
morning.
C 解析:
细节理解题。根据第四段的最后一句“But
staying
inside
on
smoggy
days
and
waiting
for
the
next
clear
day
to
run
is
best.”可知,如果有雾霾,最好待在室内,等到天气晴朗时再跑步,故C项正确。
4.What
can
be
the
best
title
of
the
text
A.Refresh
with
a
Winter
Run
B.Take
Outdoor
Exercise
in
Summer
C.Go
to
Run
in
a
Park
D.Follow
the
Tips
to
Reduce
Stress
A 解析:
标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了冬季早晨户外跑步的意义和方法。冬季跑步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免在雾霾天气进行户外活动。据此可以判断,A项最能概括文意,故A项正确。
B
Modern
humans
have
a
hard
time
controlling
their
desire
to
eat.
Often
you
eat
not
because
you
are
hungry,
but
because
you
are
affected
by
many
other
things.
How
much
you
eat
is
strongly
affected
by
how
much
those
around
you
eat.
People
eating
alone
eat
least.
People
eating
with
one
other
person
eat
35
percent
more
than
they
do
at
home.
People
dining
in
a
party
of
four
eat
75
percent
more.
Eating
with
overweight
friends
You’ll
eat
more.
Is
your
waitress
overweight
You’ll
eat
more.
A
wide
variety
of
food
You’ll
eat
more.
Plates
can
decide
how
sweet
dessert
tastes.
If
people
ate
it
off
a
paper
plate,
they’d
say,
“This
is
good.”
If
they
ate
it
off
a
fancy
silver
plate,
they
would
say,
“This
is
the
greatest
cake
I’ve
eaten
in
my
entire
life.”
Your
knowledge
about
what
makes
food
good
or
bad
also
affects
how
much
you
eat.
You
tend
to
eat
more
when
you
think
the
food
is
good,
and
less
when
you
think
it
is
bad.
So
Grandma’s
cookies
always
taste
better
than
other
cookies.
“Good
food”
even
has
a
“health
halo(光环)
effect”.
If
we’re
eating
something
healthy,
we
feel
that
everything
in
that
meal
is
healthy.
Due
to
this,
people
often
believe
that
a
cheese
cake
with
a
salad
has
fewer
calories(卡路里)
than
the
cheese
cake
alone.
That’s
perhaps
also
why
eating
organic(有机的)
food
might
turn
you
into
an
annoying
guy.
Your
brain
may
use
anything
that
makes
you
feel
good
about
your
own
morality
to
excuse
your
immoral
behaviour.
Food
and
hunger
affect
your
judgment
too.
Hungry
judges
give
more
serious
sentences.
Kids
who
don’t
eat
breakfast
behave
worse
than
kids
who
eat
their
breakfast.
People
who
have
low
blood
sugar
are
more
likely
than
the
average
person
to
have
trouble
concentrating
and
controlling
their
unpleasant
emotions.
【解题导语】 本文主要介绍了哪些因素会导致人们吃得更多。
5.What
is
mentioned
as
a
cause
of
overeating
A.Suffering
from
great
loneliness.
B.Being
served
by
a
helpful
waitress.
C.Being
treated
to
high
quality
food.
D.Eating
with
many
friends.
D 解析:
细节理解题。根据第一段的“People
eating
with
one
other
person
eat
35
percent
more
than
they
do
at
home.”
可知,和许多朋友一起吃饭是吃得多的一个原因,故D项正确。
6.According
to
the
passage,
an
annoying
person
may
be
one
who________.
A.finds
any
excuse
for
eating
more
B.is
crazy
about
the
quality
of
plates
C.competes
with
others
in
making
cookies
D.teaches
people
to
stick
to
morality
A 解析:
推理判断题。根据第一段的内容和第三段中的“That’s
perhaps
also...your
immoral
behaviour.”
可知,一个让人讨厌的人可能总会找到多吃的借口,故A项正确。
7.According
to
the
passage,
people
are
more
likely
to
make
a
bad
judgment
when
________.
A.they
don’t
feel
hungry
B.they
aren’t
overweight
C.they
have
low
blood
sugar
D.they
know
little
about
food
C 解析:
细节理解题。根据文章最后一段的“People
who
have
low
blood
sugar
are
more
likely
than
the
average
person
to
have
trouble
concentrating
and
controlling
their
unpleasant
emotions.”
可知,低血糖的人比常人更难以集中注意力和控制自己的情绪,判断力会更差,故C项正确。
8.What
would
be
the
best
title
for
the
passage
A.When
Can’t
We
Go
on
a
Diet
B.What
Affects
Eating
C.How
to
Make
Good
Food
D.Where
to
Find
Safe
Food
B 解析:
标题归纳题。通读全文可知,本文的主题句是第一段的第二句“Often
you
eat
not
because
you
are
hungry,
but
because
you
are
affected
by
many
other
things.”,
结合下文内容可知,本文主要介绍影响吃饭的因素,故B项最能概括文章大意。
七选五
What
is
happiness
When
you
can
feel
inner
peace
and
satisfaction,
you
are
happy.
1.________
This
usually
happens
when
we
do
something
we
love
or
achieve
something
that
we
value.
It
is
our
opinions
that
make
us
feel
happy
or
unhappy.
All
of
us
constantly
go
through
various
situations
or
conditions,
but
we
do
not
have
to
let
them
influence
our
reactions
and
feelings.
2.________
Try
hard
to
make
a
change
of
the
way
you
look
at
things.
3.________
That
means
looking
at
the
good
and
positive
side
of
every
situation.
Pay
attention
to
solutions,
not
problems.
Listen
to
relaxing
and
uplifting
music.
Watch
funny
and
interesting
programs
that
make
you
laugh.
Always
look
at
what
you
have
done
and
not
at
what
you
haven’t
done.
Look
at
what
you
can
do,
not
at
what
you
cannot
do.
Each
day
do
at
least
one
act
to
make
others
happy.
When
you
make
someone
happy,
you’ll
become
happy,
and
then
people
will
try
to
make
you
happy.
4.________
On
the
contrary,
be
happy
for
their
happiness.
Communicate
with
happy
people
and
try
to
learn
from
them
to
be
happy.
Remember,
do
your
best
to
stay
detached(冷静的)
when
things
do
not
occur
as
intended
and
desired.
Detachment
has
much
to
do
with
inner
peace.
5.________
A.I’ve
never
regretted
it.
B.Always
look
at
the
bright
side.
C.Do
not
envy
people
who
are
happy.
D.Stop
asking
for
everyone’s
approval.
E.Inner
peace
can
lead
to
happiness,
so
smile
more
often.
F.Here
are
a
few
tips
for
increasing
happiness
in
daily
life.
G.It
is
usually
experienced
at
a
special
moment.
【解题导语】 本文就如何提高幸福感提出了几条建议。
1.G 解析:
由空后一句可知,幸福感总是在我们做我们喜欢做的事情或者得到我们重视的东西时出现;据此可知,G项“在特定的时刻通常会体验到幸福感”引出下文,故G项正确。
2.F 解析:
根据下文内容可知,下面两段阐述的是提高幸福感的建议,所以选F项,F项起承上启下的作用。
3.B 解析:
根据空后一句“That
means
looking
at
the
good
and
positive
side
of
every
situation.”可知,选B项,要看到事物光明的一面。
4.C 解析:
根据空后一句“On
the
contrary,
be
happy
for
their
happiness.”可知,空处的意思与“be
happy
for
their
happiness”相反,故空处选C项“不要嫉妒幸福的人”。
5.E 解析:
根据空前一句“Detachment
has
much
to
do
with
inner
peace.”可知,冷静地面对事情和内心的平静有很大关系,据此可以判断,空处阐述的是内心的平静和幸福的关系,故E项正确。Section
Ⅳ Grammar
&
Writing
主 语
夏天我们海滨城市的天气很凉爽。
________________________
is
nice
and
cool
in
summer.
答案:Weather
in
our
coastal
city
这就是我想要的全部。
__________
is
all
I
want.
答案:This
三个对于我们每个人来说就足够了。
__________
is
enough
for
each
of
us.
答案:Three
成为护士是我的心愿。
____________________
is
my
wish.
答案:To
become
a
nurse
使我感到惊讶的是他对待他父亲的方式。
________________________
is
the
way
he
treated
his
father.
答案:What
made
me
surprised
[自我探究]
上面几个句子说明可以作句子主语的有以下结构:名词、代词、数词、不定式、从句等。
一、主语的定义
主语是一个句子所叙述的主体。主语一般位于句首,但在there
be结构、疑问句(当主语不是疑问词时)和倒装句中,主语位于谓语、助动词或情态动词的后面。
二、主语的表现形式
主语可由名词、代词、数词、不定式、动名词、名词化的形容词和主语从句等表示。
名词作主语
Professor
Smith
is
a
famous
scientist.
史密斯教授是一位著名的科学家。
The
year
2015
saw
the
big
earthquake
in
Nepal.
2015年尼泊尔发生了大地震。
代词作主语
We
often
speak
English
in
and
out
of
class.
我们经常在课内外说英语。
Who
is
the
man
standing
over
there
站在那里的那个人是谁?
数词作主语
Sixty
percent
of
her
income
was
spent
on
clothes.
她收入的60%花在了衣服上。
Two
times
five
is
ten.
2乘5等于10。
不定式作主语
To
master
English
is
useful.
掌握英语是有用的。
To
swim
in
the
Lijiang
River
is
a
great
pleasure.
在漓江里游泳是件非常愉快的事。
不定式作主语时多采用it作形式主语,而把不定式后置,如:
It’s
a
pity
not
to
go
to
the
concert
with
you.
真遗憾不能和你一起去听音乐会。
动名词作主语
Smoking
does
harm
to
the
health.
吸烟对健康有害。
Playing
football
in
the
street
is
dangerous.
在街上踢足球有危险。
v.-ing结构作主语也可用it作形式主语,而把v.-ing结构置于句末,这种形式通常用于某些形容词或名词之后。
It’s
no
good
complaining.
抱怨是没有用的。
名词化的形容词作主语
The
rich
should
help
the
poor.
富人应该帮助穷人。
In
new
China
the
old
are
living
a
happy
life.
在新中国老年人过着幸福的生活。
从句作主语
When
we
are
going
to
have
an
English
test
has
not
been
decided
yet.
我们什么时候进行英语测试还没有决定。
Whether
he’ll
join
us
in
the
discussion
is
of
great
importance.
他是否参加我们的讨论是很重要的。
从句作主语时也通常用it作形式主语,而把主语从句置于句末。
It
was
obvious
that
the
driver
could
not
control
his
car.
很明显,司机已经不能控制他的车了。
It
is
not
clear
who
was
responsible
for
the
accident.
谁来为这起事故负责还不清楚。
三、主语在应用过程中,与谓语的人称和数要保持一致,主要有以下三种原则:
语法一致原则
主语为单数形式,谓语动词用单数形式;主语为复数形式,谓语动词也用复数形式。当名词词组中心词为表示度量、距离、金额、时间、书名等复数名词时,往往把它们看作一个整体,谓语动词用单数形式。如果主语由more
than
one...或many
a...构成,尽管从意义上看是复数内容,但它的谓语动词仍用单数形式,强调个别。但是,在“more+复数名词+than
one”结构之后,谓语动词一般多用复数形式。例如:
Three
years
is
not
enough
for
the
experiment.
三年对这个实验来说是不够的。
More
than
one
student
has
seen
the
film.
许多学生都看了这部电影。
More
members
than
one
are
against
your
plan.
许多成员反对你的计划。
意义一致原则
(1)主语形式虽为单数,但意义为复数,谓语动词用复数,常见的这类词有:people,police,cattle,militia(民兵组织)等。
(2)主语形式为复数,而意义上却是单数,谓语动词用单数,常见的这类词有news,works(工厂)和一些以-ics或-s结尾的学科名称physics,politics,economics,maths等。例如:
The
police
are
searching
for
the
lost
boy.
警察正在搜寻失踪的男孩。
A
chemical
works
is
being
built
in
our
hometown.
我们家乡正在建一个化工厂。
就近一致原则
即谓语动词的单、复数形式取决于最靠近它的词语。如用连词or,either...or...,neither...nor...,not
only...but
also...等连接的并列主语,如果一个是单数,一个是复数,谓语动词与靠近它的主语保持一致。例如:
Is
either
he
or
you
to
go
是他去还是你去?
单句语法填空
It
is
no
good____________(try)that
method,because
it
won’t
work.
答案:trying
His____________(make)
the
same
mistake
again
made
his
parents
very
angry.
答案:making
Many
a
student____________(chat)
online
and
played
computer
games
in
recent
years.
答案:has
chatted
The
blue
files____________(use)
for
storing
photos.
答案:are
used
The
situation
described
in
those
reports____________(sound)
terrible,but
it
may
not
happen.
答案:sounds
A
series
of
books____________(translate)
into
English.
答案:has
been
translated
It
seems
that
a
great
many
middle-aged
workers____________(be)
out
of
jobs
now.
答案:are
I
feel
it
is
the
parents
rather
than
his
grandma
that____________(blame)
for
the
spoiled
child.
答案:are
to
blame
I
have
finished
a
large
part
of
the
book.The
rest
of
it____________(be)
very
difficult.
答案:is
The
singer
and
dancer____________(be)
to
come
to
the
party.
答案:is
语法与写作
与其说这些鞋好看,不如说它们舒适。
____________________are
comfortable
rather
than
pretty.
答案:These
shoes
他将会成功使得他的家人很高兴。
__________________makes
his
family
very
happy.
答案:That
he
will
succeed
晚睡对健康不好。
It’s
bad
for
your
health
____________________.
答案:to
go
to
bed
late
真遗憾不能和你一起去郊游。
It’s
a
pity
____________________.
答案:not
to
go
outing
with
you
学习生词对我很重要。
____________________
is
very
important
to
me.
答案:Learning
new
words
学英语时用英语思考是必要的。
____________________
when
learning
English
is
necessary.
答案:To
think
in
English
1949年见证了中华人民共和国的成立。
____________________saw
the
founding
of
the
People’s
Republic
of
China.
答案:The
year
1949
他在这里一切顺利。
________________
is
going
well
with
him.
答案:Everything
我们班三分之二的学生是女生。
________________________
in
our
class
are
girls.
答案:Two-thirds
of
the
students
年轻人在中国必须接受教育。
________________
must
be
educated
in
China.
答案:The
young
语法填空
Some
inventions
happen
in
strange
ways.The
potato
chip
is
one
of
them.
Moon’s
Lake
House
was
1.____________
restaurant
in
New
York
in
the
1850s.George
Crum
was
the
cook
there.Many
rich
people
often
came
to
the
restaurant
2.____________
(enjoy)
his
cooking.
The
one
thing
that
really
upset
Crum
was
3.____________
a
customer
complained
about
the
food
and
sent
it
back
to
the
kitchen
to
be
done
over.He
would
often
return
it
overcooked.He
was
happy
to
see
the
customer
walk
out
of
the
restaurant
4.____________(angry).
On
August
24,1853,a
customer
returned
his
fried
potatoes
to
the
kitchen,5.____________they
weren’t
crunchy(脆的)
enough.Crum
reacted
in
his
6.____________(usually)
way.He
cut
the
potatoes
very
thin
and
cooked
them
in
hot
oil.They
were
so
crunchy
and
Crum
was
sure
that
the
man
would
refuse
7.____________(eat)
them.Instead,the
man
loved
them.He
even
asked
for
more.
Now,do
you
know
8.____________
invented
the
potato
chip
It’s
George
Crum!
He
9.____________(late)
set
up
his
own
restaurant.He
named
it
Crum’s
House.He
put
baskets
of
his
potato
chips
on
all
the
tables.They
made
his
restaurant
a
very
popular
place.
Today,potato
chips
are
one
of
Americans’
10.____________(favor)
foods!
【解题导语】 本文告诉我们薯条是怎样被发明出来的。
1.a 解析:考查冠词。restaurant是名词,此处表示泛指,故用不定冠词a。
2.to
enjoy 解析:考查非谓语动词。这里用动词不定式作目的状语,表示许多富人常常来这里吃他烹饪的饭菜。
3.when 解析:考查表语从句。此处应用when
引导表语从句,且在从句中作时间状语。
4.angrily 解析:考查副词。根据前面“walk
out
of
the
restaurant”可知,后面应用副词angrily修饰动词。
5.because 解析:考查连词。根据语境可知,此处表示“因为油炸的薯条不够脆”,强调原因,故用because。
6.usual 解析:考查形容词。根据后面的名词way可知,此处应用形容词。
7.to
eat 解析:考查动词不定式。refuse
to
do
sth.“拒绝做某事”。
8.who 解析:考查疑问词。根据后面“It’s
George
Crum”可知,此处问的是谁发明了薯条。
9.later 解析:考查副词。根据后面的“set
up”可知,这里应用later。
10.favorite 解析:考查形容词。根据后面的“foods”可知,这里需要用形容词,且表示“最喜欢的”。
如何写人物介绍类文章
eq
\a\vs4\al()
写作要求
李娜是中国女子网球队运动员,1982年2月26日生于湖北武汉,毕业于华中科技大学。6岁开始练习网球,1999年转为职业选手。请结合下面表格中的内容写一篇100词左右的短文。
主要奖项
2010年进入澳大利亚网球公开赛四强。
2011年取得澳大利亚网球公开赛亚军。
2011年赢得法国网球公开赛女单冠军,成为中国乃至亚洲在网球四大满贯赛事上夺得的第一个单打冠军。
李娜已经成为“中国的英雄”,也成为了中国体育界的代表人物。
eq
\a\vs4\al()
审题谋篇
本文体裁为写人记叙文。
主体时态为一般现在时兼一般过去时。
主体人称为第三人称。
行文可以分为三段,第一段介绍李娜生平简历,第二段介绍其赛事成绩,第三段对李娜进行综述。
eq
\a\vs4\al()
写作要点
李娜是中国女子网球队运动员,1982年生于湖北武汉,毕业于华中科技大学。
①Li
Na,____________
the
Chinese
Women’s
Tennis
Team
player,was
born
in
Wuhan,Hubei
Province
in
1982
and
graduated
from
Huazhong
University
of
Science
and
Technology.
②Li
Na,____________
in
Wuhan,Hubei
Province
in
1982
and
____________
Huazhong
University
of
Science
and
Technology,is
the
Chinese
Women’s
Tennis
Team
player.
答案:①who
is ②born;graduating
from
6岁开始练习网球,1999年转为职业选手。
①She
began
to
____________
tennis
at
the
age
of
six
and
became
a
professional
player
in
1999.
②__________________,she
began
to
learn
to
play
tennis,and
in
1999
she
____________
to
a
professional
player.
答案:①practice
playing ②When
she
was
six
years
old;was
transferred
2011年赢得法国网球公开赛女单冠军,从而成为中国乃至亚洲在网球四大满贯赛事上夺得的第一个单打冠军。
①She
________
the
championship
in
the
French
Open
women’s
singles,thus
____________
her
the
first
singles
champion
ever
in
China
even
in
Asia
in
Tennis
four
grand
slam
events.
②She
________________
in
the
French
Open
women’s
singles,____________
her
the
first
singles
champion
ever
in
China
even
in
Asia
in
Tennis
four
grand
slam
events.
答案:①won;making ②won
the
first
prize;which
made
李娜已经成为“中国的英雄”,也成为了中国体育界的代表人物,我们都为她感到骄傲。
①Li
Na,________________,has
become
“China’s
hero”,also
the
____________
of
Chinese
sports.
②We
all
____________
her,for
Li
Na
has
become
the
representative
of
Chinese
sports
____________
“China’s
hero”.
答案:①of
whom
all
of
us
are
proud;representative ②take
pride
in;as
well
as
eq
\a\vs4\al()
妙笔成篇
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One
possible
version:
Li
Na,the
Chinese
Women’s
Tennis
Team
player,graduated
from
Huazhong
University
of
Science
and
Technology
and
was
born
in
Wuhan,Hubei
Province
in
1982.
Li
Na
began
to
practice
playing
tennis
at
the
age
of
six
and
became
a
professional
player
in
1999.Her
efforts
made
her
achieve
many
successes
in
the
past
years.She
entered
the
final
fourth
in
the
2010
Australia
Open
Tennis
Championship.She
obtained
the
second
place
in
the
2011
Australia
Open
Tennis
Championship.She
won
the
championship
in
the
French
Open
women’s
singles,thus
making
her
the
first
singles
champion
ever
in
China
even
in
Asia
in
Tennis
four
grand
slam
events.
Li
Na,of
whom
all
of
us
are
proud,has
become
“China’s
hero”,also
the
representative
of
Chinese
sports.
课时作业3
单句语法填空
1.____________(walk)
is
a
good
form
of
exercise
for
both
young
and
old.
答案:Walking
2.____________
she
is
coming
or
not
doesn’t
matter
too
much.
答案:Whether
3.____________(complete)
the
project
took
them
two
years.
答案:To
complete
4.His
____________(elect)
our
chairman
made
us
think
of
a
lot.
答案:being
elected
5.It’s
no
use
____________(go)
there
today;
he
won’t
be
at
home.
答案:going
6.Not
only
John
but
also
I
____________(be)
going
to
shanghai
next
week.
答案:am
7.Three
weeks
____________(be)
allowed
for
making
the
necessary
preparations.
答案:was
8.Many
a
person
____________(read)
the
novel.
答案:has
read
9.More
than
one
teacher
____________(get)
the
flowers.
答案:gets
10.Either
your
students
or
Mr.Wang
____________(know)
this.
答案:knows
阅读理解
A
Those
accustomed
to
browsing
through
thousands
of
books
in
large
bookstores
may
find
Japan’s
Morioka
Shoten
a
little
strange.
That’s
because
this
tiny
bookstore
that
is
located
in
Ginza,
Tokyo
sells
only
a
single
book
at
a
time.
Opened
in
May
2015,
Morioka
Shoten
is
the
brainchild
of
Yoshiyuki
Morioka.
He
began
his
career
as
a
bookstore
clerk
in
Tokyo’s
Kanda
district
before
branching
out
to
open
his
own
store.
It
was
here
while
organizing
book
reading
and
signing
that
he
realized
that
customers
usually
came
into
the
store
with
one
title
in
mind.
Morioka
began
to
wonder
if
a
store
could
exist
by
selling
multiple
copies
of
just
one
single
book.
In
November
2014,
he
partnered
with
Masamichi
Toyama
to
establish
a
unique
bookstore
with
the
philosophy
of
“A
Single
Room
with
a
Single
Book”.
The
selections
that
are
picked
by
Morioka
change
weekly
and
vary
widely
to
attract
customers
with
different
interests.
Recent
choices
include
The
True
Deceiver,
an
award winning
Swedish
novel
by
ToVe
Jansson,
Hans
Andersen’s
Fairy
Tales,and
a
collection
of
Karl
Blossfeldt’s
photography
of
plants.
Morioka
has
also
selected
books
written
by
a
famous
Japanese
author
Mimei
Ogawa. 
To
highlight
his
only
offering,
Morioka
often
uses
clever
tricks.
For
example,
when
selling
a
book
about
flowers,
the
store
keeper
decorated
his
shop
with
the
ones
that
had
been
mentioned
in
the
book.
He
also
encourages
authors
to
hold
talks
and
discussions
so
they
can
connect
with
customers.
Morioka
says
his
goal
is
for
the
customers
to
experience
being
inside
a
book,
not
just
a
bookstore.
Risky
as
the
idea
might
seem,
things
appear
to
be
going
well.
The
storekeeper
says
he
has
sold
over
2,100
books.
Things
can
get
better
given
that
his
bookstore
is
becoming
increasingly
popular
not
just
among
the
locals
but
also
visitors
from
other
countries.
【解题导语】 在日本你会发现一家名为“Morioka
Shoten”的别致书店,这家书店因其特别的经营方式很快就吸引了众人的注意。
1.What
inspired
Morioka
to
open
such
a
bookstore
A.A
Swedish
novel.
B.His
present
partner.
C.A
bookstore
clerk.
D.His
working
experience.
D 解析:
细节理解题。依据第二段可知,在开办自己的书店之前Morioka当过书店的店员,正是在工作中,他开始想创办一家“一周只卖一本书”的书店,由此可知,他的工作经验给了他灵感。
2.Why
is
Morioka
Shoten
unique
A.It
is
popular
with
foreigners.
B.It
sells
books
of
different
topics.
C.It
is
decorated
with
colorful
flowers.
D.It
sells
various
copies
of
a
book
in
a
week.
D 解析:
细节理解题。依据第一段的“sells
only
a
single
book
at
a
time”可知,选项D正确。
3.Why
does
Morioka
encourage
authors
to
hold
talks
A.To
introduce
his
bookstore.
B.To
advocate
his
philosophy.
C.To
make
books
better
understood.
D.To
help
readers
connect
with
each
other.
C 解析:
推理判断题。依据第四段的第三句和第四句可知,Morioka鼓励作者举办会谈、讨论是为了与顾客接触,这样顾客便会更好地体会书中的内容,故选C。
4.What’s
the
author’s
opinion
about
the
bookstore’s
future
A.Risky.
B.Promising.
C.Unpredictable.
D.Hopeless.
B 解析:
观点态度题。依据文章最后一段的内容可知,这个书店会变得更好,它不仅在当地人中而且在其他国家的游客中也受欢迎,由此可知,作者认为这个书店很有发展前途。
B
Many
people
in
high
school
cannot
wait
to
go
to
college
and
leave
their
hometown
behind.
Questions
arise,
though,
when
it
comes
to
all
of
the
decisions
involved
in
choosing
a
college.
One
of
the
first
considerations
may
be
finance.
State
and
public
colleges
are
often
the
least
expensive.
Often,
though,
the
better
colleges
are
private
and
more
expensive.
It
is
sad
when
gifted
students
cannot
attend
a
college
of
their
choice
just
for
financial
reasons.
Another
major
factor
is
location.
Whether
the
college
is
in
a
small
town
or
large
city
can
have
a
major
impact
on
its
activities.
A
water
lover
probably
will
be
more
comfortable
spending
four
years
near
an
ocean
or
a
lake.
Those
who
cannot
tolerate
heat
will
probably
be
more
comfortable
at
a
northern
college.
Distance
from
home
may
also
come
into
consideration.
If
family
is
a
top
priority,
that
person
should
stay
close
to
home;
on
the
other
hand,
if
independence
is
desired,
a
campus
farther
from
home
would
be
more
appropriate.
School
size
also
plays
a
major
role
in
the
decision
process.
If
you
want
to
get
to
know
your
teacher,
a
small
college
is
suitable.
For
those
of
you
who
consider
yourself
a
“people_person”
and
want
a
wide
range
of
activities,
a
large
college
is
more
fitting.
Your
area
of
interest
is
another
factor
to
consider
in
the
decision making
process
if
you
want
to
get
the
most
from
your
education.
The
whole
point
of
college
is
to
learn
what
is
of
interest
to
you.
Crucially(至关重要地),
one
must
take
into
consideration
the
colleges
by
which
you
can
realistically
be
accepted.
An
Ivy
League
school
for
an
average
student
would
probably
not
be
a
good
match.
Similarly,
an
average
school
for
an
above average
student
would
not
work
well.
The
college
should
provide
enough
of
a
challenge
for
the
student
to
work
hard.
Although
there
may
not
be
the
perfect
college
out
there,
there
probably
will
be
one
that
is
close.
Those
who
cannot
find
a
suitable
college
are
probably
not
looking
hard
enough.
【解题导语】 本文是一篇说明文,
主要介绍了高中生在选择适合自己的大学时要考虑到的四个因素:个人经济情况、大学的地理位置、学校规模以及个人的成绩,
其中个人的成绩是至关重要的。
5.When
it
comes
to
going
to
college
the
author
thinks
________.
A.students
will
become
homesick
B.students
are
unwilling
to
leave
their
home
C.financial
situation
is
the
first
to
consider
D.students
are
eager
to
attend
their
ideal
university
C 解析:细节理解题。
根据第二段第一句“One
of
the
first
considerations
may
be
finance.”
可知,作者认为经济问题是选择大学应考虑的首要问题。
故选C。
6.What
is
the
main
idea
of
the
third
paragraph
A.The
location
of
the
college
is
a
main
factor.
B.A
long
distance
will
make
students
upset.
C.Students
can
be
independent
at
college.
D.The
climate
must
be
taken
into
consideration.
A 解析:段落大意题。
根据第三段第一句“Another
major
factor
is
location.”
可知,
选择大学应考虑的另一个主要因素是大学的地理位置,
随后作者在第三段说明了应根据学校位置和其离家的远近来选择大学。
A项“大学的位置是一个主要因素”符合本段大意。
故选A。
7.What
does
the
underlined
part
“people
person”
in
the
passage
mean
A.A
very
sociable
person.
B.A
very
particular
person.
C.A
person
of
great
capacity.
D.A
person
of
great
importance.
A 解析:词义猜测题。
根据画线词所在句子中的“want
a
wide
range
of
activities”
可知,
画线词所表示的这种人是“想在大学期间参加很多活动的人”,
即喜欢社交的人。
故选A。
8.Which
is
the
most
important
factor
when
choosing
a
college
A.The
location
of
a
college.
B.The
coming
challenges.
C.School
size.
D.The
examination
result.
D 解析:推理判断题。
根据最后一段第一句“Crucially(至关重要地),
one
must
take
into
consideration
the
colleges
by
which
you
can
realistically
be
accepted.”
可知,
在所有的因素中,
至关重要的一点是选择大学要从实际出发,
要考虑到你能否被这所大学录取。
由此可推知,
个人的成绩是选择大学时最重要的因素。
故选D。
语法填空
During
a
recent
Senior
Three
English
lesson,
the
teacher
1.____________(notice)
Liu
Yun,
a
student,
busily
typing
messages
on
her
cellphone.
To
the
teacher’s
surprise,
Liu
Yun
wasn’t
just
texting
her
friends
the
latest
small
talk.
She
was
blogging
about
what
she
was
learning
in
the
classroom,
sharing
her
opinions
2.____________
her
classmates.
She
said
she
3.____________(true)
enjoyed
doing
that.
The
case
caused
4.____________
heated
discussion
among
teachers
and
students
citywide.
Miss
Li,
another
English
teacher
said,
“I
am
amazed
at
how
5.____________(create)
the
students
can
be
when
writing
on
their
blogs.
To
me
it’s
a
great
way
for
students
to
improve
their
writing
skills
while
writing
about
personal
feelings
and
experiences.”
But
6.____________
made
other
teachers
worried
was
the
blog addiction
which
may
disturb
the
students’
study.
A
supporter
and
classmate
of
Liu
Yun
said,
“We
love
her
blog!
We
all
read
it
each
day
and
can’t
wait
to
see
what
she
writes
about
next.
Many
of
her
7.____________(suggest)
on
study
really
help
to
encourage
us.
And
we
can
relax
8.____________(we)
while
reading
her
blog.”
Another
student
blogger
admitted
that
he
often
works
late
into
the
night,
9.____________(write)
his
blog.
He
said,
“Sometimes
I
don’t
even
have
time
10.____________(finish)
my
homework.
I
can’t
help
myself.
I
really
have
a
lot
to
say.”
【解题导语】 本文主要讲述了老师和学生对发博客的看法。
1.noticed 解析:
考查动词时态。通读全文可知,故事发生在过去,故用动词的一般过去式形式。
2.with 解析:
考查介词。share
sth.
with
sb.意为“与某人分享某物”,为固定搭配,故用介词with。
3.truly 解析:
考查副词。修饰动词应用副词,故用副词truly修饰动词enjoyed。
4.a 解析:
考查冠词。discussion在此处表示具体概念,且第一次在语境中出现,故用不定冠词a修饰。
5.creative 解析:
考查形容词。how修饰形容词或副词。由下文的be可知,此处应用形容词作表语,故用creative。
6.what 解析:
考查名词性从句。空处引导主语从句,在从句中作主语,表示物的概念,what符合语境。
7.suggestions 解析:
考查名词。her是形容词性物主代词,修饰名词,故用名词形式。此外,suggestion是可数名词,由Many
of可知,应用复数形式。
8.ourselves 解析:
考查代词。由句子主语we可知,此处应用反身代词,表示放松自我。
9.writing 解析:
考查非谓语动词。write和从句的谓语works之间没有连词,故用非谓语动词。其与主语he构成逻辑上的主谓关系,故用现在分词作伴随状语。
10.to
finish 解析:
考查非谓语动词。have
time
to
do
sth.意为“有时间做某事”,为固定搭配,不定式作宾语补足语。
书面表达
你校正在开展“创建文明班级,共建和谐校园”活动,请根据下面的内容,以“A
Meaningful
Activity”为题写一篇短文,向China
Daily投稿,介绍有关情况。
主题:“同陋习告别,与文明握手”
目的:根除乱扔、乱吐、吸烟、喝酒等现象;提倡穿校服、讲礼貌。
内容:举办图片展,进行教室、宿舍美化评比等。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
One
possible
version:
A
Meaningful
Activity
Our
school
has
now
started
an
activity
called“Build
Civilized
Classes
and
a
Harmonious
Campus”.
The
topic
is“Get
Rid
of
Bad
Habits
and
Greet
Civilization”.
Bad
habits
do
exist.Some
students
throw
rubbish
everywhere
or
spit
in
public.Others
are
even
addicted
to
smoking
and
drinking.We
require
that
the
students
break
away
from
these
bad
habits.
We
urge
the
students
to
wear
their
school
uniform
and
be
polite
to
others.
During
the
activity,we’ll
hold
a
picture
show,a
competition
of
classroom
and
dormitory
decorations
and
so
on.
We
all
hope
that
we’ll
build
each
class
into
a
civilized
one
and
our
campus
into
a
harmonious
place.Section
Ⅲ Learning
about
Language
&
Using
Language
sacred
adj.
宗教的;庄严的;神圣的
conception
n.
主意;计划
champion
n.
冠军;优胜者
politician
n.
政客;政治家
courageous
adj.
勇敢的;有胆量的
attain
vt.
达到;获得
economics
n.
经济学
therefore
adv.
因此;所以
wisdom
n.
智慧
receptionist
n.
接待员;招待员
appreciate
vt.
感激;欣赏;理解;鉴赏
12.amateur
n.
业余爱好者
13.entire
adj.
全部的;完整的
14.accountant
n.
会计
15.salary
n.
薪水
focus
on
集中精力于……
compete
in
参加……比赛
concentrate
on
专心于……
retire
from
从……退休
make
a
living
谋生
bid
for
投标;竞价
in
itself
就其本质而言;本身
win
the
gold
medal
赢得金牌
Read
the
text
quickly
and
then
choose
the
best
answer
according
to
the
text.
Which
of
the
following
orders
is
true
about
what
Michellie
Jones
did
according
to
the
passage
A.establishment
of
the
triathlon→completing
teaching
qualification→beginning
to
concentrate
on
triathlon→winning
the
silver
medal
B.establishment
of
the
triathlon→beginning
to
concentrate
on
triathlon→completing
teaching
qualification→winning
the
silver
medal
C.establishment
of
the
triathlon→completing
teaching
qualification→winning
the
silver
medal→beginning
to
concentrate
on
triathlon
D.completing
teaching
qualification→establishment
of
the
triathlon→beginning
to
concentrate
on
triathlon→winning
the
silver
medal
What
did
Fu
Mingxia
learn
after
her
retirement
from
diving
after
Atlanta
A.Swimming.
B.Politics.
C.Economics.
D.Triathlon.
Who
practiced
playing
the
guitar
before
becoming
a
professional
marathon
swimmer
A.Fu
Mingxia.
B.Martin
Strel.
C.Michellie
Jones.
D.Lance
Armstrong.
答案:1-3.ACB
Read
the
passage
carefully
and
tell
the
following
statements
True
(T)
or
False
(F).
It
was
in
1988
and
in
America
that
Michellie
Jones
helped
establish
the
triathlon.(
)
Fu
Mingxia
was
the
first
woman
in
Olympic
diving
history
to
win
three
gold
medals.(
)
In
2001,Martin
Strel
became
the
first
person
ever
to
swim
the
entire
length
of
the
Danube
River
in
Europe.(
)
答案:1-3.FTF
...about
their
school’s
bid
to
break
a
Guinness
record.
……关于他们学校打破吉尼斯纪录的尝试。
①Several
firms
have
bid
for
the
contract
to
build
the
new
concert
hall.
有几家公司投标争取建造新音乐厅的合同。
②She
bid
$500
for
the
painting.
她出价500美元买这幅画。
③He
failed
in
his
bid
to
reach
the
summit.
他攀登顶峰但没有成功。
[自我探究]
bid是动词,意为出价,投标;吩咐;命令;bid
sb.(to)
do
sth.意为命令某人做某事;bid
some
money
for
sth.出价买某物;bid也可以是名词,意为出价,投标;努力,争取。
eq
\a\vs4\al()
make
a
bid
of
出价……
make
a
bid
for
出价买;争取
make
a
bid
for
power/popular
support
争取权利/大众的支持 
 He
was
an
amateur
cyclist
before
the
1992
Olympic
Games
but
turned
professional
after
he
had
competed
in
the
Games.
在1992年奥运会之前他是个业余自行车运动员,但在参加完奥运会之后就成为专业的了。
①She
turned
pale.
她的脸变白了。
②The
weather
suddenly
turned
cold
and
windy.
天气突然变得寒冷而多风。
③He
turned
communist.
他成了一名共产主义者。
④She
has
turned
teacher.
她成了一名老师。
[自我探究]
turn意为变得,变成,后面可以跟形容词组成系表结构,也可以跟名词作表语,但是,如果是单数名词作表语,名词前不加冠词。
eq
\a\vs4\al()
turn
over
翻身;移交
turn
on
打开(水、电、煤气、电器)
turn
off
关上(水、电、煤气、电器)
turn
up
调大/高(水、电器);前来,露面
turn
down
调小(水、电器);拒绝(提议)
turn
away
拒绝(某人);打发走
turn
out(to
be)
最后结果是,最终
turn
in=hand
in
上交
turn
to
sb.
转向;向……求助
turn
against
反对
turn
into
转变成,把……变成 
[巧学活用]——用turn的相关词语完成下面小片段
The
party
was
almost
over,but
Jane
still
didn’t
(1)________________.Tom
was
very
disappointed.He
didn’t
know
why
Jane
didn’t
(2)________________his
invitation
if
she
didn’t
want
to
come.He
(3)________________the
bottles
on
the
tables,and
the
rest
guests
left
the
hall
in
shock.Tom
(4)________________all
the
lights
in
the
hall,(5)________________the
hall________________a
world
of
darkness.No
one
could
imagine
how
upset
he
was!
答案:(1)turn
up (2)turn
down (3)turned
over
(4)turned
off (5)turning;into
In
2000,he
was
the
first
person
ever
to
swim
the
entire
length
of
the
Danube
River
in
Europe—a
distance
of
3,004
kilometres
in
58
days. 
在2000年,他是第一位游过欧洲多瑙河全程的人——58天游过了3
004千米。
①She
spent
the
entire
day
in
bed.
她一整天都躺在床上。
②I
am
in
entire
agreement
with
you.
我完全同意你的看法。
[自我探究]
entire是形容词,意为完整的,全部的,完全的,其副词形式是entirely。
单词
意义区别
entire
指事物没有被分割或破坏等;强调事物的完整性和保持原样
whole
作形容词时,可以与entire互换
total
主要指数量或程度上是“完整的,全部的”
③I
want
an
entire
apple.
我想要一个完整的苹果。
④Please
tell
me
the
whole
thing.
请告诉我整件事情。
⑤He
has
paid
off
his
total
debts.
他还清了全部的债务。
Group
words
that
come
from
the
same
root,eg
appreciate,appreciation,appreciative.
来自同一词根的一组词,例如:appreciate,appreciation和appreciative。
①The
passengers
appreciated
my
warm hearted
service,which
greatly
inspired
me.
乘客感激我热情的服务,这极大地鼓励了我。
②Successfully,I
have
lent
a
helping
hand
to
her
in
several
English
activities
of
my
class,which
has
been
appreciated
by
both
teachers
and
my
classmates.
在班级的几次英语活动中我成功地帮助了她,这受到师生的赞赏。
[自我探究]
appreciate是及物动词,意为鉴赏;感激;欣赏,其名词是appreciation,意为感激,欣赏;appreciate后面可以跟动名词作宾语或that从句,如:appreciate
doing
sth./that从句(但是不能跟不定式作宾语)。
③I’d
appreciate
your
writing
me
back
as
soon
as
possible.
你尽早回信我将感激不尽。
当appreciate,
hate,
dislike,
love,
like,
depend/rely
on等词后接宾语从句时,
一般先加it,
再接宾语从句。
[巧学活用]——一句多译
如果你能不辞辛苦地为我做那么多事情我将感激不尽。
(1)____________________
you
could
take
the
trouble
to
do
so
much
for
me.
(2)____________________
you
could
take
the
trouble
to
do
so
much
for
me.
答案:(1)I
would
appreciate
it
if (2)I
would
be
grateful
if
Since
then,she
has
never
finished
lower
than
fourth
in
any
of
the
world
championships
she
has
competed
in.
从那以后,在她所参赛的任何一次世界锦标赛中,她从来没有得过低于第四名的成绩。
①Since
we
have
no
money,we
can’t
buy
it.
因为没有钱,我们不能买它。
②Since
everybody
is
here,let’s
begin
our
meeting.既然大家都在这里,我们开会吧。
③My
uncle
left
the
town
in
1980
and
I
haven’t
seen
him
since. 我叔叔在1980年离开了这个城镇,我从此以后就没有见过他。
④Where
have
you
been
since
I
last
saw
you
自从我上次见到你之后,你去哪了?
[自我探究]
since是连词,当引导原因状语从句时,意为既然;当引导时间状语从句时,意为自从,主句用现在完成时时态。
eq
\a\vs4\al()
since
conj.&
adv.
(1)表示“由于,因为,既然”,引导原因状语从句,一般置于句首相当于now
that。
(2)表示“自从……以后,自……以来”,可用作连词、介词,副词,用来表示时间,其所在的句子的中心动词用现在完成时。
(3)since引导时间状语从句时,若动词为非延续性动词,句子可译为:自……以来有多长时间了;若从句的动词为延续性动词时,句子可译为:没做某事有多长时间了。 
⑤It’s
two
years
since
I
smoked.
我戒烟两年了。
⑥It’s
two
years
since
I
began
to
smoke.
自从我开始抽烟有两年了。
单词
意义区别
because
引导的从句通常表示说话人认为听话人不知道的原因或理由,从句往往是整个主从复合句的重心。所以在所有表示原因的词中是语气最强的
since,as
since和as表示原因时,往往表示人们显然已经知道的理由或原因。因此,侧重点是主句的内容,原因只是附带说明,在语气上because最强,since次之(在意义上相当于汉语的“既然”),as最弱
for
它表示的原因只是附加说明,所以常用逗号与主句分开。另外,for引导的原因状语从句不能放在句首
⑦He
was
annoyed
because
he
missed
the
bus.
他非常生气因为他错过了那班公交车。
⑧Since
his
method
doesn’t
work,let’s
try
yours.
既然他的方法不行,那就试试你的吧。
⑨As
you
object,I’ll
reconsider
the
plan.
既然你反对,我将重新考虑这个计划。
⑩I
recommend
seeing
the
latest
film,for
it
is
very
exciting
and
interesting.
我建议看最新的电影,因为它很有趣又令人兴奋。
At
the
Sydney
Olympics
in
2000
she
won
the
silver
medal
in
the
Women’s
Triathlon,the
first
time
the
event
had
been
included
in
the
Olympic
Games.
在2000年悉尼奥运会上,她在女子三项全能比赛中获得银牌,那是该项比赛首次成为奥运会的比赛项目。
①It
is
the
first
time
that
I
have
seen
such
a
wonderful
film.
这是我第一次看这么精彩的电影。
②It
was
the
first
time
that
I
had
seen
the
sea.
那是我第一次见到大海。
③This
is
the
first
time
that
I
have
read
an
English
novel. 这是我第一次读英文小说。
④It
is
the
third
time
that
he
has
written
such
a
good
composition.
这是他第三次写这么好的文章。
[自我探究]
the
first
time
the
event
had
been
included
in...是省略句,全句为
it_was
the
first
time
that
the
event
had
been...。
It/This
is/was
the
first/second...time
that
sb.has(have)/had
done
sth.这是某人第一/二……次做某事。此处主句的谓语动词要用现在完成时或过去完成时。
[巧学活用]——完成句子
这是她第一次去北京。
It
is
the
first
time______________________________________________.
答案:that
she
has
been
to
Beijing
课时作业2
单句语法填空
1.It’s
suggested
that
medicine
should
not
be
kept
where
it
is
____________
(access)
to
children.
答案:accessible
2.A
man
without
a
long
head
would
regret
____________
he
has
done.
答案:what
3.The
plan
was
doomed
____________
failure.
答案:to
4.She
bade
six
hundred
dollars
____________
the
table
last
week.
答案:for
5.The
goods
were
damaged
during
transportation,and
____________
we
need
to
make
a
claim
from
the
freight
company.
答案:therefore
6.The
____________
(entirely)body
of
a
zebra
is
marked
with
black
and
white
stripes.
答案:entire
7.They
are
seeking
____________
(attain)
the
most
advanced
technological
levels
in
the
world.
答案:to
attain
8.I
would
appreciate
____________
if
you
would
turn
the
music
down.
答案:it
9.They
are
____________(courage)
animals.They
do
not
even
fear
to
attack
lions.
答案:courageous
10.A
____________
(politics)
must
be
able
to
withstand
public
criticism.
答案:politician
阅读理解
A
It’s
cold
and
dark
outside,
and
your
bed
is
so
warm
and
comfortable.
Going
for
a
run
seems
like
such
a
bad
idea.
But
before
you
hide
your
running
shoes,
it
might
be
worth
giving
that
crazy
idea
a
go.
According
to
The
Huffington
Post,
an
outdoor
run
in
winter,
as
opposed
to
one
on
a
treadmill(跑步机),
burns
more
calories
because
the
body
is
working
hard
to
regulate(调节)
its
core
temperature.
Furthermore,
research
shows
that
race
times
are
faster
in
cold
weather
than
in
warmer
temperatures—and
quicker
runs
burn
more
calories.
Similarly,
cold
weather
also
makes
the
heart
work
harder
to
distribute
blood
through
the
body,
making
that
vital
muscle
even
stronger.
Outdoor
exercise
also
turns
up
your
energy
and
rids
you
of
the
stress
and
depression
that
build
up
every
day.
The
heat
and
humidity
in
summer
can
drag
you
down
and
tire
you
faster,
but
cold
weather
is
refreshing.
It
adjusts
you
to
your
surroundings,
making
you
feel
alive.
Of
course,
the
threat
of
smog
in
some
built up
areas
is
a
further
hurdle
to
winter
exercise.
Heart
attacks,
strokes,
lung
cancer
and
asthma
are
all
dangers
of
running
in
smog.
The
combination
of
air
pollution
and
exercise
increases
the
potential
problems.
If
you
do
choose
to
run
outside
on
smoggy
days,
take
a
path
in
a
park
or
residential
area
to
avoid
car
exhaust(废气),
and
go
early
in
the
morning,
before
rush
hour.
But
staying
inside
on
smoggy
days
and
waiting
for
the
next
clear
day
to
run
is
best.
【解题导语】 本文是一篇说明文,介绍了冬季户外跑步的意义和方法。冬季户外跑步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免在雾霾时进行户外活动。
1.How
does
cold
weather
benefit
runners,
compared
with
warm
weather
A.They
can
run
more
slowly.
B.They
can
take
in
more
calories.
C.Their
hearts
can
function
harder.
D.Their
body
temperature
can
get
lower.
C 解析:
细节理解题。由题干关键词“benefit”和“compared
with
warm
weather”可将答案定位至第二段的最后一句“Similarly...makes
the
heart
work
harder
to
distribute
blood
through
the
body,
making
that
vital
muscle
even
stronger.”可知,与温暖的天气相比,在寒冷的天气里户外跑步能使心脏更健康,故C项正确。
2.How
does
summer
affect
runners
A.It
builds
up
their
energy
quickly.
B.It
makes
runners
tired
easily.
C.It
lessens
runners’
stress.
D.It
causes
heart
attacks.
B 解析:
细节理解题。根据第三段第二句中的“The
heat
and
humidity
in
summer
can
drag
you
down
and
tire
you
faster”可知,夏季的炎热和湿气容易让跑步的人很快就感到疲劳,故B项正确。
3.What
are
the
runners
supposed
to
do
on
smoggy
days
A.Stop
driving
cars.
B.Do
more
exercise.
C.Avoid
outdoor
exercise.
D.Run
late
in
the
morning.
C 解析:
细节理解题。根据第四段的最后一句“But
staying
inside
on
smoggy
days
and
waiting
for
the
next
clear
day
to
run
is
best.”可知,如果有雾霾,最好待在室内,等到天气晴朗时再跑步,故C项正确。
4.What
can
be
the
best
title
of
the
text
A.Refresh
with
a
Winter
Run
B.Take
Outdoor
Exercise
in
Summer
C.Go
to
Run
in
a
Park
D.Follow
the
Tips
to
Reduce
Stress
A 解析:
标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了冬季早晨户外跑步的意义和方法。冬季跑步能燃烧更多的热量,让肌肉更强健,心脏更健康,但是应当避免在雾霾天气进行户外活动。据此可以判断,A项最能概括文意,故A项正确。
B
Modern
humans
have
a
hard
time
controlling
their
desire
to
eat.
Often
you
eat
not
because
you
are
hungry,
but
because
you
are
affected
by
many
other
things.
How
much
you
eat
is
strongly
affected
by
how
much
those
around
you
eat.
People
eating
alone
eat
least.
People
eating
with
one
other
person
eat
35
percent
more
than
they
do
at
home.
People
dining
in
a
party
of
four
eat
75
percent
more.
Eating
with
overweight
friends
You’ll
eat
more.
Is
your
waitress
overweight
You’ll
eat
more.
A
wide
variety
of
food
You’ll
eat
more.
Plates
can
decide
how
sweet
dessert
tastes.
If
people
ate
it
off
a
paper
plate,
they’d
say,
“This
is
good.”
If
they
ate
it
off
a
fancy
silver
plate,
they
would
say,
“This
is
the
greatest
cake
I’ve
eaten
in
my
entire
life.”
Your
knowledge
about
what
makes
food
good
or
bad
also
affects
how
much
you
eat.
You
tend
to
eat
more
when
you
think
the
food
is
good,
and
less
when
you
think
it
is
bad.
So
Grandma’s
cookies
always
taste
better
than
other
cookies.
“Good
food”
even
has
a
“health
halo(光环)
effect”.
If
we’re
eating
something
healthy,
we
feel
that
everything
in
that
meal
is
healthy.
Due
to
this,
people
often
believe
that
a
cheese
cake
with
a
salad
has
fewer
calories(卡路里)
than
the
cheese
cake
alone.
That’s
perhaps
also
why
eating
organic(有机的)
food
might
turn
you
into
an
annoying
guy.
Your
brain
may
use
anything
that
makes
you
feel
good
about
your
own
morality
to
excuse
your
immoral
behaviour.
Food
and
hunger
affect
your
judgment
too.
Hungry
judges
give
more
serious
sentences.
Kids
who
don’t
eat
breakfast
behave
worse
than
kids
who
eat
their
breakfast.
People
who
have
low
blood
sugar
are
more
likely
than
the
average
person
to
have
trouble
concentrating
and
controlling
their
unpleasant
emotions.
【解题导语】 本文主要介绍了哪些因素会导致人们吃得更多。
5.What
is
mentioned
as
a
cause
of
overeating
A.Suffering
from
great
loneliness.
B.Being
served
by
a
helpful
waitress.
C.Being
treated
to
high
quality
food.
D.Eating
with
many
friends.
D 解析:
细节理解题。根据第一段的“People
eating
with
one
other
person
eat
35
percent
more
than
they
do
at
home.”
可知,和许多朋友一起吃饭是吃得多的一个原因,故D项正确。
6.According
to
the
passage,
an
annoying
person
may
be
one
who________.
A.finds
any
excuse
for
eating
more
B.is
crazy
about
the
quality
of
plates
C.competes
with
others
in
making
cookies
D.teaches
people
to
stick
to
morality
A 解析:
推理判断题。根据第一段的内容和第三段中的“That’s
perhaps
also...your
immoral
behaviour.”
可知,一个让人讨厌的人可能总会找到多吃的借口,故A项正确。
7.According
to
the
passage,
people
are
more
likely
to
make
a
bad
judgment
when
________.
A.they
don’t
feel
hungry
B.they
aren’t
overweight
C.they
have
low
blood
sugar
D.they
know
little
about
food
C 解析:
细节理解题。根据文章最后一段的“People
who
have
low
blood
sugar
are
more
likely
than
the
average
person
to
have
trouble
concentrating
and
controlling
their
unpleasant
emotions.”
可知,低血糖的人比常人更难以集中注意力和控制自己的情绪,判断力会更差,故C项正确。
8.What
would
be
the
best
title
for
the
passage
A.When
Can’t
We
Go
on
a
Diet
B.What
Affects
Eating
C.How
to
Make
Good
Food
D.Where
to
Find
Safe
Food
B 解析:
标题归纳题。通读全文可知,本文的主题句是第一段的第二句“Often
you
eat
not
because
you
are
hungry,
but
because
you
are
affected
by
many
other
things.”,
结合下文内容可知,本文主要介绍影响吃饭的因素,故B项最能概括文章大意。
七选五
What
is
happiness
When
you
can
feel
inner
peace
and
satisfaction,
you
are
happy.
1.________
This
usually
happens
when
we
do
something
we
love
or
achieve
something
that
we
value.
It
is
our
opinions
that
make
us
feel
happy
or
unhappy.
All
of
us
constantly
go
through
various
situations
or
conditions,
but
we
do
not
have
to
let
them
influence
our
reactions
and
feelings.
2.________
Try
hard
to
make
a
change
of
the
way
you
look
at
things.
3.________
That
means
looking
at
the
good
and
positive
side
of
every
situation.
Pay
attention
to
solutions,
not
problems.
Listen
to
relaxing
and
uplifting
music.
Watch
funny
and
interesting
programs
that
make
you
laugh.
Always
look
at
what
you
have
done
and
not
at
what
you
haven’t
done.
Look
at
what
you
can
do,
not
at
what
you
cannot
do.
Each
day
do
at
least
one
act
to
make
others
happy.
When
you
make
someone
happy,
you’ll
become
happy,
and
then
people
will
try
to
make
you
happy.
4.________
On
the
contrary,
be
happy
for
their
happiness.
Communicate
with
happy
people
and
try
to
learn
from
them
to
be
happy.
Remember,
do
your
best
to
stay
detached(冷静的)
when
things
do
not
occur
as
intended
and
desired.
Detachment
has
much
to
do
with
inner
peace.
5.________
A.I’ve
never
regretted
it.
B.Always
look
at
the
bright
side.
C.Do
not
envy
people
who
are
happy.
D.Stop
asking
for
everyone’s
approval.
E.Inner
peace
can
lead
to
happiness,
so
smile
more
often.
F.Here
are
a
few
tips
for
increasing
happiness
in
daily
life.
G.It
is
usually
experienced
at
a
special
moment.
【解题导语】 本文就如何提高幸福感提出了几条建议。
1.G 解析:
由空后一句可知,幸福感总是在我们做我们喜欢做的事情或者得到我们重视的东西时出现;据此可知,G项“在特定的时刻通常会体验到幸福感”引出下文,故G项正确。
2.F 解析:
根据下文内容可知,下面两段阐述的是提高幸福感的建议,所以选F项,F项起承上启下的作用。
3.B 解析:
根据空后一句“That
means
looking
at
the
good
and
positive
side
of
every
situation.”可知,选B项,要看到事物光明的一面。
4.C 解析:
根据空后一句“On
the
contrary,
be
happy
for
their
happiness.”可知,空处的意思与“be
happy
for
their
happiness”相反,故空处选C项“不要嫉妒幸福的人”。
5.E 解析:
根据空前一句“Detachment
has
much
to
do
with
inner
peace.”可知,冷静地面对事情和内心的平静有很大关系,据此可以判断,空处阐述的是内心的平静和幸福的关系,故E项正确。(共61张PPT)
Unit
1 Breaking
records
本部分内容讲解结束
按ESC键退出全屏播放
》要点透析讲练互动
名师解疑·精讲精练◆
点击链接