Unit
10
If
you
go
to
the
party,
you’ll
have
a
great
time!
重点词汇
advice,
experience,
mistake,
organize,
travel,
advise,
solve,
trust,
upset,
angry,
understanding,
careless,
careful,
normal
短语归纳:
1.half
the
class
一半的同学
2.order
food
订购食物
3.potato
chips
炸土豆片,炸薯条
4.in
the
end
最后
5.make
mistakes
犯错误
6.go
to
the
party
去参加聚会
7.give
sb.
some
advice
给某人提一些建议
8.go
to
college
上大学
9.make
(a
lot
of)
money
赚(许多)钱
10.travel
around
the
world
环游世界
11.a
soccer
player
一名足球运动员
12.keep…to
oneself
保守秘密
13.in
the
future
在将来
14.run
away
逃避;逃跑
15.the
first
step
第一步
16.in
half
分成两半
17.solve
a
problem
解决问题
18.school
clean-up
学校大扫除
3.
必背典句:
1.
I
think
I’ll
take
the
bus
to
the
party.
我认为我会坐公交去派对。
2.
If
we
do
that,
more
people
will
want
to
play
the
games.
如果我们那样做,更多的人会想要玩游戏。
3.
If
we
have
it
today,
half
the
class
won’t
come.
如果我们今天上它,一半的同学不会来。
4.
For
the
games,
do
you
think
we
should
give
people
some
small
gifts
if
they
win?
对于游戏,你认为如果他们赢了我们应该给一些小礼物吗?
5.
Can
you
give
some
advice
please?
你能给一些建议吗?
6.
What
do
you
think
I
should
do?
你认为我应该做什么?
语法知识:
引导条件状语从句最常用的连词是if。常见的if条件状语从句表示在某条件下,某事很可能发生,条件是可能存在的,主句中某种情况发生的概率也是很高的。
if
条件句不一般,几个要点记心间;
条件句,放在前,逗号要放句中间。
条件句表可能,主句多用将来时;
条件句表事实,主句常用现在时。杭州慕联教育科技有限公司(www.moocun.com)
人教版英语八上
Unit
10
If
you
go
to
the
party,
you'll
have
a
great
time!
单元测试卷
(时间:
90分钟 分值:
100分)
一.单项选择(每题1分,共10分)
1.He
is
a
famous
athlete
and
can
______
a
lot
of
money
every
year.
A.pay
B.make
C.cost
D.ask
2.If
you
study
harder,you
will
______
go
to
college.
A.are
able
to
B.be
able
C.can
be
able
to
D.be
able
to
3.Nobody
went
there
with
him.
He
went
by
______.
A.him
B.himself
C.his
D.themselves
4.I'm
late
for
school
today.
I
think
my
teacher
must
be
______
me.
A.worried
about
B.pleased
with
C.friendly
to
D.angry
with
5.If
she
______,she'll
have
a
great
time.
A.do
B.will
do
C.does
D.did
6.It's
a
secret
between
you
and
me.
I
hope
you
can
keep
it
______.
A.to
us
B.to
ourselves
C.for
us
D.for
ourselves
7.If
we
don’t
______
the
problem,we
won't
be
happy.
A.solve
B.will
solve
C.solved
D.solving
8.Your
son
often
smokes.
Please
advise
him
______it.
A.to
smoke
B.not
to
smoke
C.smoking
D.not
smoking
9.He
got
______
before
he
was
famous.
A.a
education
B.an
education
C.education
D.some
education
10.He
often
makes
______
mistakes,because
he
doesn't
read
______.
A.careful;carefully
B.careless;careful
C.careless;carefully
D.careful;carelessly
二.完形填空(每题2分,共20分)
American
researchers
have
found
that
if
teenagers
watch
TV
too
much
they
may
develop
depression(压抑).
Over
4,000
1
?
were
asked
how
many
hours
of
TV
they
2
?
every
day.
They
were
also
asked
if
they
played
computer
3
?
and
listened
to
the
radio.
The
result
shows
that
young
people
4
?
five
and
a
half
hours
in
front
of
media(媒体)
every
day.
More
than
two
hours
which
they
spent
on
watching
television.
Seven
years
later
more
than
70%
of
the
people
5
?
the
survey
showed
depression.
The
study
also
found
that
young
men
became
more
depressed
than
6
?.
Watching
TV
7
?
more
time
away
from
sports.
It
also
makes
teenagers
have
less
8
?
time.
People
who
watch
less
TV
find
themselves
9
?
than
others.
Watching
too
much
TV
is
not
10
?
for
teenagers.
It's
bad
for
health.
1.
A.
bosses
B.
teenagers
C.
stars
D.
singers
2.
A.
read
B.
bought
C.
changed
D.
watched
3.
A.
games
B.
screens
C.
videos
D.
keyboards
4.
A.
used
B.
paid
C.
spent
D.
had
5.
A.
took
part
in
B.
carried
out
C.
looked
forward
to
D.
made
fun
of
6.
A.
parents
B.
teachers
C.
friends
D.
women
7.
A.
runs
B.
takes
C.
throws
D.
pushes
8.
A.
work
B.
sleep
C.
play
D.
dinner
9.
A.
wiser
B.
greater
C.
happier
D.
younger
10.
A.
ready
B.
good
C.
famous
D.
late
三.阅读理解(每题2分,共30分)
A
A
new
study
on
students'
sleeping
habits
says
that
more
than
70%
of
students
do
not
get
enough
sleep.
Researchers
found
that
primary
school
students
get
9
hours
and
10
minutes
of
sleep
a
night;
junior
high
students
get
8
hours
and
6
minutes;
and
senior
high
school
students
get
7
hours
and
9
minutes.
None
of
those
sleeping
periods
are
enough
for
each
group.
Insufficient
sleep
can
cause
all
kinds
of
problems
in
children
and
teenagers.
In
2009,
Shanghai
Municipal
Education
Commission
asked
primary
and
middle
schools
in
the
city
to
adjust
their
schedules
so
that
students
could
get
more
sleep.
Two
years
later,
a
study
found
that
students
at
schools
that
adjusted
their
schedules
got
more
sleep
than
in
2009.
The
researchers
of
the
study
hope
education
departments
will
take
measures
to
make
students
have
enough
sleep.
Students
in
other
places
may
be
getting
even
less
sleep
than
those
in
Shanghai.
1.
How
long
do
the
primary
school
students
sleep
a
night
according
to
the
study?
A.
9
hours
and
10
minutes.
B.
8
hours
and
6
minutes.
C.
7
hours
and
9
minutes.
D.
8
hours
and
10
minutes.
2.
How
long
do
junior
high
students
sleep
more
than
senior
high
school
students?
A.
An
hour
and
four
minutes.
B.
Two
hours
and
one
minute.
C.
Fifty
seven
minutes.
D.
An
hour
and
three
minutes.
3.
What
does
the
underlined
word
"insufficient"
mean?
A.
表面的
B.
足够的
C.
紧张的
D.
不足的
4.
Why
did
the
schools
in
Shanghai
adjust
their
schedules
in
2009?
A.
To
make
the
students
go
to
bed
early.
B.
To
make
the
students
get
up
early.
C.
To
make
the
students
get
more
sleep.
D.
To
make
the
students
study
better.
5.
Which
of
the
following
is
NOT
true
according
to
the
passage?
A.
More
than
70%
of
students
do
not
get
enough
sleep
in
China.
B.
Senior
high
school
students
get
enough
sleep
every
night.
C.
Insufficient
sleep
is
bad
for
children
and
teenagers.
D.
Students
in
other
places
may
sleep
less
than
those
in
Shanghai.
B
A
football
coach
walked
into
the
waiting
room
before
a
big
match.
He
looked
at
Wilson,
his
Star
Player,
and
said
to
him,
"I'm
not
supposed
to
(不应该)
let
you
play
because
you
failed
in
the
math
test.
However,
we
really
need
you
in
this
match.
So,
I'll
give
you
a
chance
and
ask
you
a
math
question.
And
if
you
answer
it,
correctly,
you
will
be
allowed
to
play."
Of
course,
Wilson
was
pleased
and
agreed.
Then
the
coach
looked
into
his
eyes
seriously
and
asked,
"Okay,
now
listen
carefully
and
tell
me
the
answer
to
this
question:
What
is
two
plus
two?"
Wilson
thought
for
a
few
minutes
and
then
answered,
"4?"
"Are
you
sure
it
is
4?"
the
coach
got
very
excited
because
Wilson
had
given
the
right
answer.
Suddenly,
all
the
other
players
on
the
team
began
shouting(喊叫),
"Come
on,
coach,
please
give
him
another
chance!"
1.
The
coach
thought
Wilson
did
badly
in
?.
A.
football
B.
math
C.
history
D.
English
2.
The
coach
decided
to
give
Wilson
a
chance
because
?.
A.
he
played
football
well
B.
the
match
needed
more
players
C.
the
other
players
asked
him
for
help
D.
the
coach
liked
him
a
lot
3.
The
underlined
word
"chance"
means
"
?"
in
Chinese.
A.
机会
B.
线索
C.
建议
D.
评论
4.
?
so
the
coach
got
very
excited.
A.
Wilson
got
the
right
answer
B.
The
other
players
shouted
to
him
C.
Wilson
got
the
wrong
answer
D.
Wilson
wouldn't
join
the
match
5.
According
to
the
story,
we
know
that
all
the
other
players
?.
A.
liked
talking
with
their
coach
B.
didn't
want
to
play
the
football
C.
didn't
want
Wilson
to
join
in
the
match
D.
wanted
to
give
Wilson
one
more
chance
C
How
green
are
you?
Do
you
know
how
to
be
green?
We
all
need
a
healthy
environment,
but
we
produce
waste
every
day
and
it
is
harmful
to
our
environment.
Though
we
are
young,
we
can
still
do
something
to
help.
Here
are
some
ideas
for
you.
Reduce
Reduce
means
"use
less".
Don't
waste
things.
This
saves
money
and
reduces
pollution.
Before
we
buy
something
new,
think
whether
it
is
really
necessary—or
maybe
the
old
one
is
still
useful.
Reuse
Reuse
means
"use
again".
When
we
buy
things,
make
sure
that
they
can
last
a
long
time.
When
something
is
broken,
we
should
repair
it
instead
of
throwing
it
away
and
buying
a
new
one.
Don't
use
a
paper
cup
or
a
paper
bag.
It's
better
to
use
a
china(瓷)
cup
and
a
lunch
box
because
you
can
use
them
again.
Recycle
Recycle
means
"change
things
into
something
else".
Though
it
takes
energy
to
change
something
into
something
else,
it's
better
than
throwing
things
away
or
burning
them.
So
please
remember
these
words:
reduce,
reuse
and
recycle.
1.
What
is
the
passage
about?
A.
How
to
produce
things.
B.
How
to
burn
things.
C.
How
to
be
green.
D.
How
to
help
others.
2.
Which
of
the
following
is
right?
A.
Always
throw
away
old
things.
B.
Don't
waste
things.
C.
Always
buy
new
things.
D.
Never
buy
new
things.
3.
The
underlined
word
"last"
means
"
?".
A.
中断
B.
持续
C.
终止
D.
凑合
4.
It
is
better
to
use
a
china
cup
and
a
lunch
box
because
we
can
?
them.
A.
reuse
B.
reduce
C.
repair
D.
recycle
5.
The
passage
may
come
from
a
?.
A.
menu
B.
dictionary
C.
storybook
D.
magazine
四.任务型阅读(每题2分,共10分)
Having
a
pen
pal
is
fun
and
can
be
a
great
way
to
develop
and
practice
writing
skills.
But
most
people
have
trouble
knowing
what
to
write
to
their
pen
pal.
1.
?
Share
your
information.
Break
the
ice
by
telling
your
pen
pal
a
little
about
yourself.
2.
?
Write
about
what
you
like
to
do
or
what's
on
your
mind
that
day.
Sharing
your
information
will
encourage
your
pen
pal
to
share
his
information
with
you.
3.
?
Ask
questions.
Write
questions
for
your
pen
pal
to
answer
in
his
next
email.
4.
?
Make
your
questions
into
the
email
by
telling
him
something
you
like
to
do
and
then
asking
if
he's
ever
tried
it.
Ask
for
advice.
You
may
share
a
situation(处境)
with
your
pen
pal
and
then
ask
what
he
might
do
in
your
situation.
5.
?
Also,
discussing
real
world
questions
will
further
develop
your
friendship.
A.
Start
with
your
name,
age
and
job.
B.
This
will
help
you
get
to
know
her
and
probably
get
you
a
faster
answer.
C.
You
don't
have
to
take
all
his
advice,
but
it
will
give
you
something
about
his
opinions.
D.
Luckily,
here
are
some
ways
to
get
to
know
a
pen
pal.
E.
And
this
will
begin
to
develop
your
friendship.
五.首字母填空(每题1分,共10分)
1.We’ll
have
a
trip
to
the
Great
Wall
next
Sunday.
Can
you
help
me
o_______
it?
2.He
didn’t
pass
the
exam,
so
he
was
u________.
3.I
also
a_______
you
to
take
a
basic
multivitamin
every
day.
4.You
can
ask
your
father
to
help
you
s_______
this
problem.
5.T________
him!
He
has
no
difficulty
in
working
out
the
problem.
6.Our
teacher
has
much
teaching
e_________
and
she
teaches
very
well.
7.Sam
played
computer
games
a
lot.
His
mother
was
a___________
with
him.
8.We
call
the
persons
who
are
between
13
and
19
t____________.
9.Rick’s
dream
is
to
t_________
around
the
US
and
he
can
see
a
lot
of
great
things
there.
10.Zhang
Ping
is
very
c__________.
He
usually
makes
mistakes
in
his
exam.
六.书面表达(共20分)
根据提示,以“My
dream
job”为题写一篇短文,可发挥自己的想象,要求语言通顺、流畅。
提示:1.想成为一名记者。
2.打算给报纸杂志写文章。
3.高中毕业后想去北京上大学。
4.想为一家电台工作并环游世界。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案和解析:
单项选择
1.
答案:B 点拨:句意为“他是一名著名的运动员,一年能挣许多钱”。make有“挣钱”的意思。
2.
答案:D 点拨:will后接动词原形;be
able
to
do为固定搭配。
3.
答案:B 点拨:前句“没人和他一块儿去”,自然是“他自己去的”,故选B项。
4.
答案:D 点拨:A项意为“担心……”;B项意为“对……满意”;C项意为“对……友好”;D项意为“生……的气”;根据“今天我上学迟到了”可知“我认为老师肯定对我很生气”,故D项正确。
5.
答案:C 点拨:主句用了一般将来时,那么if引导的条件状语从句用一般现在时。
6.
答案:B 点拨:“你和我”即“我们”,故keep...to
oneself中的反身代词用ourselves。B项正确。
7.
答案:A 点拨:unless引导的条件状语从句用一般现在时,主句用一般将来时,故A项正确。
8.
答案:B 点拨:advise
sb.
not
to
do
sth.意为“建议某人不要去做某事”,故选B项。
9.
答案:B 点拨:get
an
education意为“接受教育”,B项正确。
10.
答案:C 点拨:根据
read是动词可知用副词修饰,排除B项;由后句“因为他没有仔细阅读”可知“他经常犯粗心的错误”,可知C项正确。
完形填空
1.
B
文章前一句讲到美国研究生发现看过多电视,青少年容易抑郁,接下来肯定是开始分析这件事,因此选B。
2.
D
研究者问学生他们每天看多少小时的电视,用固定搭配watch
TV。
3.
A
研究者问学生每天玩几个小时电脑游戏,用固定搭配play
computer
games。
4.
C
人做主语,花费的为时间,只能选C。
5.
A
A参与,B执行,C期望,D取笑,应选A参与这项调查的学生展现出沮丧的趋势。
6.
D
研究还发现男人表现的比女人更沮丧,因此选D。
7.
B
看电视做主语,花费的是时间,选择B。
8.
B
看电视使孩子有更少的时间去睡觉,选B。
9.
C
通过对整篇文章的总结,会发现电视看的少的学生比电视看的多的学生更开心。
10.
B
看电视对孩子不好,选B。
三.阅读理解
A篇
A
由原文
Researchers
found
that
primary
school
students
get
9
hours
and
10
minutes
of
sleep
a
night可知,答案为A。
C
由原文
junior
high
students
get
8
hours
and
6
minutes;
and
senior
high
school
students
get
7
hours
and
9
minutes.
可知,答案为C。
D
由原文Insufficient
sleep
can
cause
all
kinds
of
problems
in
children
and
teenagers.可知会引起问题的是不足的睡眠,答案为D。
C
由原文In
2009,
Shanghai
Municipal
Education
Commission
asked
primary
and
middle
schools
in
the
city
to
adjust
their
schedules
so
that
students
could
get
more
sleep.可知,答案为C。
B
由原文None
of
those
sleeping
periods
are
enough
for
each
group.可知,答案为B。
B篇
B
由原文I'm
not
supposed
to
(不应该)
let
you
play
because
you
failed
in
the
math
test.
可知,答案为B。
A
由原文However,
we
really
need
you
in
this
match.
So,
I'll
give
you
a
chance
可知,答案为A。
A
由原文So,
I'll
give
you
a
chance
and
ask
you
a
math
question.
可知教练想给学生一个机会,答案为A。
A
由原文the
coach
got
very
excited
because
Wilson
had
given
the
right
answer.
可知,答案为A。
C
由原文Suddenly,
all
the
other
players
on
the
team
began
shouting(喊叫),
"Come
on,
coach,
please
give
him
another
chance!"可知,答案为C。
C篇
C
由原文How
green
are
you?
Do
you
know
how
to
be
green?可知,答案为C。
B
由原文
Reduce
means
"use
less".
Don't
waste
things.
可知,答案为B。
B
由原文Reuse
means
"use
again".
When
we
buy
things,
make
sure
that
they
can
last
a
long
time.可知当我们买一样东西的时候要确定它能持续用很久,答案为B。
A
由原文It's
better
to
use
a
china(瓷)
cup
and
a
lunch
box
because
you
can
use
them
again.可知,答案为A。
D
由原文So
please
remember
these
words:
reduce,
reuse
and
recycle.可知,本篇文章不可能出自于菜单故事书和字典,用排除法答案为D。
四.任务型阅读
1.
D
幸运的是,这里有一些方法让你去认识一个笔友。
2.
A
在开头写上你的名字、年龄和工作。
3.
E
并且这将开始发展你的友谊。
4.
B
这将帮助你认识她并且可能能使你快速得到回答。
5.
C
你不一定要采用所有建议,但是你将会得到他的一些建议。
五.首字母填空
1.organize
我们下周将去长城游玩。你能帮我们策划一下吗?
2.unhappy/
upset
他没有通过考试,所以他很不开心(失望)。
3.advise
我也建议你每天摄入综合维他命。
4.solve
你能叫你爸爸来帮你解决这个问题。
5.Trust
相信他!他在解决这类问题上没有任何困难。
6.experience
我们教师有许多教学经验并且她教的很好。
7.angry
Sam玩了很久电脑。他的妈妈对他很生气。
8.teenagers
我们把13到19岁的人称为青少年。
9.travel
Rick的梦想是环游美国并且他能看到许多好玩的事情。
10.careless
张平非常粗心。他总是在考试中犯错误。
书面表达
One
possible
version:
My
dream
job
My
dream
job
is
to
become
a
reporter.
I
want
to
write
some
articles
for
newspapers
and
magazines.
So
after
I
graduate
from
senior
high
school,
I
would
like
to
go
to
Beijing
for
college
study.
Also,
I
want
to
work
at
a
radio
station
and
travel
around
the
world.