Unit 5 What are the shirts made of(单元测试卷+思维导图+知识点)

文档属性

名称 Unit 5 What are the shirts made of(单元测试卷+思维导图+知识点)
格式 zip
文件大小 221.0KB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2020-06-03 14:43:36

文档简介

Unit
5
What
are
the
shirts
made
of?
重点词汇:
wood,
gold,
paper,
silk,
painting,
tea,
mountain,
health,
business,
camera,
clothes,
watch,
toy,
kite,
festival,
competition,
art,
bamboo...
2.
短语归纳:
1.be
made
of
由……制成的(表示制成成品后,仍可看出原材料是什么)
2.be
made
from
由……制成的(在成品中已无法辨认原材料)
3.be
known
for
以……闻名
4.be
used
for
被用于……
5.no
matter
不论;无论
6.be
covered
with
用...覆盖
7.as
far
as
I
know
据我所知
8.by
hand
用手
9.be
good
for
对……有益
10.
in
trouble
处于困境中
11.be
good
at
擅长
12send
out
放出
13.the
earth's
surface
地球表面
14.many
different
kinds
of
许多不同种类的
15.fly
a
kite
放风筝
16.such
as
例如
17.according
to
根据
按照
18.ask
for
help
请求帮助
3.
必背典句:
1.
-Are
you
shirts
made
of
cotton?
你的衬衫是棉制的吗?
-Yes,
they
are.
And
they
were
made
in
the
US.
是的,他们是。它们是美国制造的。
2.
-What’s
the
model
plane
made
of?
这个模型飞机是用什么做的?
-It’s
made
of
used
wood
and
glass.
它是用旧木头和玻璃做的。
3.
Tea
plants
are
grown
on
the
sides
of
mountains.
茶树生长在山的两边。
4.
When
the
leaves
are
ready,
they
are
picked
by
hand
and
then
are
sent
for
processing.
当叶子成熟时,它们被手工采摘,然后送去加工。
语法知识:
一般现在时的被动语态
结构:am/is/are+过去分词
肯定句:主语+am/is/are+过去分词(+by短语)
否定句:主语+am
not/isn’t/aren’t+过去分词(+by短语)
一般疑问句:Am/Is/Are+主语+过去分词(+by短语)?
特殊疑问句:特殊疑问词+am/is/are+主语+过去分词(+by短语)?杭州慕联教育科技有限公司(www.moocun.com)
人教版英语九全Unit
5
What
are
the
shirts
made
of?
单元测试卷
(时间:
90分钟 分值:
100分)
一.
单项选择(每小题1.5分,15分)
1.There
a
lot
of
birds
in
this
area.
But
there
aren’t
many
of
them
left
now.
A.
used
to
be
B.
used
to
have
C.
was
used
to
have
D.
was
used
to
be
2.I
don’t
understand
why
more
girls
    
to
do
housework
than
boys
in
today’s
society.
A.
asked
B.
were
asked
C.
are
asked
D.
ask
3.
the
teacher’s
opinions,we
gave
up
the
experiment
immediately.
A.
According
to
B.
As
a
result
of
C.
Instead
of
D.
With
the
help
of
4.
silk
in
Suzhou?
A.Is;produced
B.
Are;produced
C.
Does;produce
D.
Do;produce
5.Lu
Xun
is
known
his
books.
And
he
is
also
known
a
great
thinker.
A.
as;for
B.
for;as
C.
for;for
D.
as;as
6.
—China
is
getting
better
and
better
at
making
high
technology
products.
—That’s
right.
People
around
the
world
can
hardly
avoid
________
products
made
in
China.
A.
not
buying
B.
not
to
buy
C.
to
buy
D.
buying
7.—We
usually
use
QQ
to
chat
with
each
other
online.
—That’s
great.
But
I
don’t
know
it.
A.
how
to
use
B.
what
to
use
C.
how
can
I
use
D.
what
can
I
use
8.The
river
after
the
heavy
rain.
A.
has
been
raised
B.
has
been
risen
C.
has
raised
D.
has
risen
9.—The
T-shirt
feels
soft.
—Yes.
It
cotton.
A.
is
made
of
B.
is
made
in
C.
is
made
by
D.
is
made
into
10.You
don’t
do
your
homework
as
as
me.
You
should
pay
more
attention
to
your
spelling.
A.
careful
B.
carefully
C.
more
careful
D.
more
carefully
二.
完形填空(每小题1.5分,共15分)
China
is
the
home
of
1
.It
has
more
than
4,000
years’
history.
People
throughout
China
drink
tea
daily.
2
the
three
major
drinks—tea,
coffee
and
cocoa,
tea
is
drunk
by
3
people
in
the
world.
Tea
from
China,along
4
silk
and
porcelain,began
to
be
known
by
the
world
over
a
thousand
years
ago
and
has
been
an
important
Chinese
export
5
.
Tea
leaves
6
mainly
in
the
area
south
of
the
Yangtze
River,in
the
provinces
of
Zhejiang,Jiangxi
and
Fujian,because
of
the
mild
7
and
rich
soil
there.
Longjing,Oolong,Pu’er
and
Tieguanyin
are
all
8
kinds
of
tea.
Over
the
past
centuries,Chinese
people
9
their
unique
tea
culture.
The
tea
culture
includes
tea
planting,tea-leaf
picking,tea
making
and
so
on.
Tea
is
10
a
popular
topic
which
is
often
mentioned
in
dances,songs,poems
and
novels.
1.
A.
coffee
B.
tea
C.
silk
D.
paper
2.
A.
In
B.
For
C.
Of
D.
By
3.
A.
the
number
of
B.
a
number
of
C.
a
large
number
of
D.
the
largest
number
of
4.
A.
between
B.
with
C.
except
D.
besides
5.
A.
at
that
time
B.
from
now
on
C.
since
then
D.
since
now
6.
A.
produce
B.
are
produced
C.
make
D.
are
made
7.
A.
climate
B.
weather
C.
condition
D.
environment
8.
A.
interesting
B.
important
C.
famous
D.
normal
9.
A.
had
developed
B.
have
developed
C.
developed
D.
are
developing
10.
A.
too
B.
as
well
C.
either
D.
also
三.
阅读理解(每小题2分,共30分)
A篇
Super
International
Crafts(工艺品)
Market
1/F,Super
Shopping
Center,12
Shopping
Road,ssKowloon,
next
to
Dandy’s
Store
and
Cleo’s
Café
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆★★★★★☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
The
Super
Shopping
Center
is
proud
to
hold
the
Super
International
Crafts
Market.
The
market
owns
hand-crafted
products
from
all
over
the
world.
Come
to
learn
about
other
cultures
and
see
beautiful
things
from
different
countries!
A
part
of
the
sales
will
be
given
to
the
International
Children’s
Fund(ICF).
Some
of
the
interesting
products
include:
Beaded
bracelets
(圆珠手链)
from
Africa
Do
you
love
bracelets?
Here
you
can
find
bracelets
made
from
special
wooden
beads,and
no
two
pieces
are
the
same!
Each
bracelet
looks
expensive,but
costs
only
$20.
What
is
more,if
you
buy
two,you
can
get
a
card
for
a
free
drink
at
Cleo’s
Café!
Silk
handbags
from
Thailand
These
colorful
bags
are
beautiful
and
useful!
You
can
use
them
every
day.
Each
bag
is
as
much
as
$150.
If
you
buy
more
than
one,they
will
be
10%
cheaper
for
you.
Fantastic!
We
will
have
introductions
about
the
different
countries,as
well
as
a
lucky
draw(抽奖)
for
a
free
trip
to
one
of
the
special
countries
in
the
market!
You
can
also
taste
foods
from
the
different
countries
at
our
International
Foods
Stand.
Visit
the
International
Crafts
Market
and
learn
about
different
cultures.
Buy
beautiful,interesting
things
and
support
the
International
Children’s
Fund!
1.
The
passage
above
is
probably
.
A.
a
piece
of
news
B.
a
visitor’s
letter
C.
a
shopping
guide
D.
a
trip
introduction
2.
The
Super
International
Crafts
Market
is
.
A.
next
to
Cleo’s
Café
B.
next
to
12
Shopping
Road
C.
on
1/F,Dandy’s
Store
D.
on
2/F,Super
Shopping
Center
3.
People
can
in
the
market.
A.
learn
about
different
cultures
B.
visit
the
International
Children’s
Fund
C.
sell
their
own
hand-crafted
products
D.
see
beautiful
things
mostly
from
ssKowloon
4.
Which
is
right
according
to
the
passage?
A.
Two
bracelets
cost
$20.
B.
The
bracelets
look
the
same.
C.
Each
bag
costs
only
$135.
D.
The
handbags
are
colorful.
5.
What
can
we
do
to
have
a
free
trip
to
a
country
in
the
market?
A.
Give
money
to
the
ICF.
B.
Take
part
in
a
lucky
draw.
C.
Buy
wooden
beads
from
Africa.
D.
Taste
different
foods
in
the
market.
B篇
Soccer
is
the
world’s
favorite
sport.
It
has
around
3
billion
fans—nearly
half
the
world’s
population!
And
about
300
million
people
play
this
game.
That’s
4
percent
of
the
world’s
population!
It’s
hard
to
say
where
soccer’s
birthplace
is.
Many
people
in
old
days
played
early
forms
(形式)
of
this
modern
game.
Cuju
(蹴踘),a
ball-kicking
game
in
China,
was
reported
as
early
as
2500
B.C.
Around
the
same
time
in
Greece,
people
were
also
playing
a
similar
ball
game
without
using
their
hands.
But
modern
soccer
didn’t
become
official
(官方的)
until
1863.An
Englishman
called
Cobb
Morley
introduced
the
idea
of
a
soccer
association
(联盟).He
also
wrote
the
sport’s
official
rules.
From
then
on,
other
associations
in
the
countries
were
set
up.
They
came
together
to
make
up
the
FIFA,
which
organizes
the
World
Cup.
It’s
not
easy
to
tell
what
makes
soccer
so
popular.
But
one
reason
is
how
simple
the
sport
is.
Soccer
needs
only
two
feet
and
a
ball.
This
makes
it
a
sport
that
developing
countries
can
easily
play.
Some
of
the
sport’s
best
players
come
from
these
poor
nations.
Soccer
performances
are
pleasing
to
the
eyes.
The
sport’s
no-hands
rule
makes
beautiful
dance-like
movements
on
the
field.
What’s
more,
this
sport
excites
the
heart.
Teams
might
score
only
a
few
times
each
match,
so
matches
can
turn
around
suddenly.
No
one
knows
who
will
win
at
the
next
World
Cup.
But
one
thing
is
certain:
The
world
will
be
watching.
6.
How
many
people
like
watching
football
games?
A.
About
300
million
people.
B.
The
people
all
over
the
world.
C.
About
3
billion
people.
D.
We
don’t
know.
7.
Which
game
is
like
football?
A.
Basketball.
B.
Cuju.
C.
Volleyball.
D.
Baseball.
8.
When
did
modern
soccer
become
official?
A.
Before
1863.
B.
After
1863.
C.
Before
2500
B.C.
D.
After
2500
B.C.
9.
Soccer
players
can’t
use
their
hands
during
the
football
match,
can
they?
A.
Yes,
they
can.
B.
No,
they
can’t.
C.
Yes,
they
can’t.
D.
No,
they
can.
10.
What
is
the
most
popular
sport
in
the
world?
A.
Basketball.
B.
Soccer.
C.
The
World
Cup.
D.NBA.
C篇
Canada
Day
Since
1982,
July
1st
has
been
officially
known
as
Canada
Day.
Canadians
of
all
ages
take
part
in
this
festival
across
the
country.
Canada
Day
is
the
year’s
biggest
national
party.
In
many
towns
and
cities,
the
government
organizes
a
lot
of
events,
often
outdoors.
These
include
parades(游行),
concerts,
festivals,
firework
displays
and
ceremonies
for
new
Canadian
citizens(公民).The
celebrations
often
have
a
patriotic
mood.
Canada’s
national
flag,
a
symbol
for
Canada
Day,
can
be
seen
everywhere
and
a
lot
of
people
paint
their
faces
red
and
white,
which
are
Canada’s
national
colors.
The
celebrations
in
Ottawa,
Canada’s
capital
city,
are
especially
grand
and
exciting.
In
the
province
of
Quebec,
many
home
rentals(租赁)start
on
July
1st
and
last
for
exactly
one
year,
and
many
people
in
Quebec
spend
Canada
Day
moving
from
one
house
to
another.
So
in
Quebec,
Canada
Day
is
also
known
as
Moving
Day.
Many
organizations,
businesses
and
stores
are
closed
this
day.
Only
some
bookstores,
hospitals
and
gas
stations
may
be
open.
Post
offices
are
closed,
too.
As
Canada
Day
falls
in
the
Canadian
summer
holiday
period,
all
schools
are
closed
as
well.
In
some
areas,
special
services
are
provided
for
large
events.
The
concerts,
parades
and
festivals
may
cause
some
traffic
jams.
11.
According
to
the
passage,
which
of
the
following
is
TRUE?
A.
Canada
Day
falls
on
the
first
day
of
June.
B.
Canada
Day
was
celebrated
before
1982.
C.
Canada
Day
is
celebrated
throughout
Canada.
D.
Canadians
except
new
citizens
celebrate
Canada
Day.
12.
The
underlined
word
“patriotic”
means
_____
in
Chinese.
A.
温馨的
B.
爱国的
C.
肃穆的
D.
紧张的
13.
Canada
Day
is
known
as
Moving
Day
in
Quebec
because
on
this
day
_____.
A.
people
think
it
lucky
to
move
to
new
houses
B.
people
look
for
houses
from
one
place
to
another
C.
people
like
moving
from
house
to
house
to
visit
friends
D.
people
move
home
when
new
home
rentals
go
into
effect
14.
From
Paragraph
4,
we
know
that
on
Canada
Day
_____.
A.
no
student
goes
to
school
B.
traffic
jams
happen
everywhere
C.
all
Canadians
stop
working
D.
few
businesses
and
stores
are
closed
15.
Which
of
the
following
is
NOT
mentioned
about
Canada
Day?
A.
Background
B.
Symbol.
C.
Public
life.
D.
Events
and
activities.
用单词的适当形式填空(每小题1分,共10分)
1.Most
of
the
earth’s
s________
is
cover
by
water.
2.No
m___________
where
you
go,
you
will
find
the
products
made
in
China.
3.You
should
try
to
a__________
catching
cold.
4.German
is
spoken
in
G___________.
5.Knives
are
made
of
s___________.
6.
Gas
is
now
w________
used
for
cooking
and
heating.
7.?The?quilt?is?made?of?c________
and?cloth.??
8.?The?cow?eats?g____________.?It?doesn’t?eat?meat.??
9.?Paris?is?the?capital?of?F___________.??
10.?There?are?too?many?t__________??accidents?on?the?road??these?days.
五.完成句子(每小句2分,共10分)
A.
Does
it
look
nice
on
me?
B.
I’m
just
having
a
look.
C.
Do
you
have
any
other
kind?
D.
How
much
is
it?
E.
Could
you
tell
me
where
the
Women’s
Wear
Section
is?
F.
Could
I
try
it
on?
Salesgirl:What
can
I
do
for
you?
Mrs.
Jones:
1
Salesgirl:Certainly.
This
way,please.
It’s
on
the
third
floor.
Mrs.
Jones:So
many
beautiful
clothes!What
a
beautiful
skirt!
2
Salesgirl:Certainly.
The
changing
room
is
over
there.
Mrs.
Jones:
3
Salesgirl:Yes.
It
looks
nice
on
you.
Mrs.
Jones:I
like
it
very
much.
4
Salesgirl:It’s
on
sale.
It’s
only
200
yuan.
Mrs.
Jones:
5
Salesgirl:It’s
made
of
silk.
Mrs.
Jones:I
think
I’ll
take
it.
1.
2.
3.
4.
5.
六.书面表达(20分)
请根据下列提示写一篇短文。词数:80左右。
1.今天是Millie的生日。Millie的妈妈给她买了一件白衬衫、一条粉红色短裙和一双白色的鞋子。
2.衬衫是丝绸的,产自杭州,摸上去很软。裙子是棉的,鞋子是皮革的,都产自上海。衬衫和鞋很相配。
3.Millie很喜欢它们。穿上它们,她看起来很漂亮、很时髦。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
答案和解析:
一.
单项选择(15分)
1.A
由后句中的now可知,此句表示“这个地区过去有许多鸟”。There
used
to
be...
意为“过去有……”。
2.
C
ask意为“请求”,ask
sb.
to
do
sth.为固定结构,意为“要求某人做某事”。分析题干可知,more
girls与动词ask之间为被动关系,应用被动语态,排除A项;本句为含有宾语从句的主从复合句,主句用了一般现在时,宾语从句根据句中的in
today’s
society(在当今社会)可知,应用一般现在时。故选C。句意:我不明白为什么在当今社会与男孩相比更多的女孩被要求做家务。
3.A
according
to意为“按照,根据”;as
a
result
of意为“由于”;instead
of意为“代替”;with
the
help
of意为“在……的帮助下”。
句意:根据老师的意见,我们马上放弃了这项实验。
4.A
主语silk与动词produce之间存在被动关系,因此应用被动语态,排除C、D两项;silk作“丝绸”讲是不可数名词,因此谓语动词用单数,排除B项。故选A。
5.B
be
known
for“因……而闻名”;be
known
as“作为……而出名”。由句意“鲁迅因他的书而出名。他也作为一名伟大的思想家而出名”可知B项符合题意。
6.D
avoid后面只能接名词、代词或动词-ing形式,但不能接动词不定式,排除B、C两项。avoid
doing
sth.为固定搭配,意为“避免做某事”。句意:“中国在制造高科技产品方面正变得越来越好。”“说得对。全世界的人几乎都不能避免购买由中国制造的产品。”故选D。
7.A
句意:“我们通常用QQ在网上互相聊天。”“那很好。但是我不知道怎样使用它。”故A项符合题意。
8.D
由句意“大雨过后河水已上涨”可知D项符合题意。
9.A
由空格后的cotton可推知应用is
made
of。空格所在句句意:它是棉制的。
10.B
not
...as...as...意为“与……不一样”,as与as之间应使用形容词或副词的原级,句中空格处单词应修饰谓语动词do,故应用副词carefully。
二.
完形填空(15分)
1.B
联系下文可知,整篇文章都是围绕“茶”展开的,故选B。
2.C
of
the
three
major
drinks意为“在这三种主要饮品中”,of表示范围。
3.D
茶、咖啡、可可这三种饮品作比较,因此用最高级形式,故选D。
4.B
along
with意为“与……一起”,此处意为“来自中国的茶与丝绸和瓷器一起……”。
5.C
since
then意为“从那时起”,常与现在完成时连用。
6.B
produce可指“(自然地)生产;出产”,make指“(人工地)制作”,根据常理可知是“出产”茶叶,故排除C、D两项;tea
leaves与produce之间存在被动关系,应用被动语态,故选B。
7.A
climate意为“气候”,指天气、降水量等;weather
意为“天气”,指冷、暖、阴、晴等;condition意为“状况”;environment意为“环境”。此处指的是温和的气候与肥沃的土壤,故选A。
8.C
该句句意为“龙井、乌龙、普洱和铁观音都是著名的茶的品种”,故选C。
9.B
由时间状语over
the
past
centuries可知,本句应该用现在完成时。
10.D
too和as
well常用于肯定句的句末;either常用于否定句句末;只有also用于肯定句的句中。
三.
阅读理解(30分)
A篇
1.
C
我们可用“推理判断法”解答本题。
a
piece
of
news“一则新闻”;a
visitor’s
letter“一封游客的信”;a
shopping
guide“一份购物指南”;a
trip
introduction“一份旅行简介”。由所给材料中圆珠手链和丝质手提包的价格等内容可推知,这是一份购物指南。
2.
A
我们可用“细节理解法”解答本题。由“购物指南”中Super
International
Crafts
Market与next
to
Dandy’s
Store
and
Cleo’s
Café可知,超级国际工艺品市场在丹迪商店和克里奥咖啡店旁边,故选A。由1/F,Super
Shopping
Center,12
Shopping
Road,ssKowloon,next
to
Dandy’s
Store.
.
.
可知,B项中应是“在购物路12号”,C项中应是“在丹迪商店旁边”,D项中应是“在一层”。
3.
A
我们可用“细节理解法”解答本题。由文中Come
to
learn
about
other
cultures
and
see
beautiful
things
from
different
countries!(来了解其他文化,看来自不同国家的美好东西吧)可知,人们可以在市场中了解不同的文化。
4.
D
我们可用“细节理解法”解答本题。由文中Each
bracelet
looks
expensive,but
costs
only
$20.
(每串圆珠手链看起来昂贵,但只花20美元)可知,两串圆珠手链应是花费40美元,故A项错误;由文中Here
you
can
find
bracelets
made
from
special
wooden
beads,and
no
two
pieces
are
the
same!(这里你能发现特有的木制圆珠制成的手链,没有两串是相同的)可知B项描述错误;由文中Each
bag
is
as
much
as
$150.
If
you
buy
more
than
one,they
will
be
10%
cheaper
for
you.
(每个包150美元。如果你买一个以上,它们会便宜10%)可知C项描述错误;由文中These
colorful
bags
are
beautiful
and
useful!(这些五颜六色的包既美观又实用)可知,手提包是五颜六色的,故D项正确。
5.
B
我们可用“细节理解法”解答本题。由文中.
.
.
as
well
as
a
lucky
draw
for
a
free
trip
to
one
of
the
special
countries.
.
.
[……也有幸运抽奖,(抽中可以)去其中一个非同寻常的国家免费旅游]可知,参加幸运抽奖可能会获得免费旅游的机会。
B篇
6.C
由短文第一段中Soccer
is
the
world’s
favorite
sport.
It
has
around
3
billion
fans—nearly
half
the
world’s
population!可知答案。
7.B
由第二段第二、三句可知答案应选B。
8.B
由第三段第一句But
modern
soccer
didn’t
become
official(官方的)until
1863.可知答案。
9.B
由第五段第二句The
sport’s
no-hands
rule
makes
beautiful
dance-like
movements
on
the
field.可知,此处应作否定回答。
10.B
通读全文可知,足球是世界上最受欢迎的运动,故选B。
C篇
11.C
推理判断题。题干意为:根据文章,下列哪项是对的?A加拿大国庆节在6月的第一天;
B加拿大国庆节在1982年之前被庆祝;C加拿大国庆节在加拿大被庆祝;D加拿大人除了新市民都庆祝加拿大国庆节。根据文章“Since
1982,
July
1st
has
been
officially
known
as
Canada
Day.
Canadians
of
all
ages
take
part
in
this
festival
across
the
country.
”(从1982年开始,7月1日正式地被确认为加拿大国庆节。来自全国的所有加拿大人都参加这个节日)。由排除法可排除A,B,D。故选C。
12.
B
词义猜测题。题干意为:划线单词“patriotic”
意思是_____在汉语中。A.
温馨的;B.
爱国的;C.
肃穆的;D.
紧张的。根据文章“Canada’s
national
flag,
a
symbol
for
Canada
Day,
can
be
seen
everywhere
and
a
lot
of
people
paint
their
faces
red
and
white,
which
are
Canada’s
national
colors.”(加拿大的国旗,加拿大国庆节的象征,在任何地方都能看到而且很多人在脸上画加拿大国旗的颜色,红色和白色。)通过加拿大人在脸上画国旗可知,他们应该是爱国的故选B。
13.
D
细节理解题。题干意为:加拿大国庆节在魁北克被称为迁徙日是因为这一天_____。A人们认为搬进新房子是幸运的;B人们从一个地方到另一个地方寻找房子;C人们喜欢搬家来拜访朋友;D当新家租金生效时人们就搬家。根据文章“In
the
province
of
Quebec,
many
home
rentals
start
on
July
1st
and
last
for
exactly
one
year.”(在魁北克,许多家庭的租金在七月一日开始并持续一年)可知,人们搬家是因为租金生效的原因。故选D。
14.A
细节理解题。题干意为:从第四段中,我们知道加拿大国庆节_____。A没有学生去学校;B到处是交通阻塞;C所有加拿大人停止工作;D少数企业和商店都关门了。根据文章“all
schools
are
closed
as
well.”(所有学校也关闭了)可知,没有学生去学校。故选A。
15.A
细节理解题。题干意为:关于加拿大国庆节,下列哪项没有被提到?A背景;B象征;C公众生活;D事件和活动。通篇文章讲了庆祝加拿大国庆节的事件和活动,介绍了加拿大的国旗是加拿大国庆节的象征。加拿大国庆节期间,公众生活是什么样子。因此可知,A是正确的。
四.用所给词的适当形式填空。(10分)
1.surface???
地球的大部分表面都被水覆盖。
2.matter??
无论你去那里,你都会发现中国制造的产品。
3.avoid??
你应该尝试去避免感冒。
4.Germany???
德国人说德语。
5.steel?
刀是用金属制成的。
6.
widely???
煤气现在大范围用于煮饭与加热。
7.?cotton?
被子是由棉花和布制作而成的。
8.?grass?
奶牛吃草,不吃肉。
9.?France?
巴黎是法国的首都。
10.?traffic
这些天路上有太多事故。
五.完成句子(10分)
1.E
由答语“Certainly.
This
way,please.
It’s
on
the
third
floor.”可知,此处是询问地点,故选E。
2.F
由答语“Certainly.
The
changing
room
is
over
there.(当然,更衣室在那边)”可知,此处询问“我可以试穿吗?”。
3.A
由答语“Yes.
It
looks
nice
on
you.(是的,你穿着很漂亮)”可知,Mrs.
Jones询问女售货员她穿着那件裙子是否合身好看。
4.D
由答语中“It’s
only
200
yuan.”可知,此处询问价格,故选D。
5.G
由答语“It’s
made
of
silk.(它是丝制的)”可知,此处询问衣服是由什么制成的。
六.
书面表达(20分)
Today
is
Millie’s
birthday.
Millie’s
mum
bought
her
a
white
blouse,a
short
pink
skirt
and
a
pair
of
white
shoes.
The
blouse
is
made
of
silk.
It
was
made
in
Hangzhou.
It
feels
soft.
The
skirt
is
made
of
cotton
and
the
shoes
are
made
of
leather.
They
were
both
made
in
Shanghai.
The
blouse
matches
the
shoes
very
well.
Millie
likes
them
very
much.
She
looks
pretty
and
modern
in
them.