2020-2021学年外研版(2019)必修第二册单元素养评估(六) Unit 6 Earth first(无听力,含听力材料、答案解析)

文档属性

名称 2020-2021学年外研版(2019)必修第二册单元素养评估(六) Unit 6 Earth first(无听力,含听力材料、答案解析)
格式 doc
文件大小 121.0KB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2020-10-18 16:14:01

图片预览

文档简介

单元素养评估(六)
(120分钟 150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.When will the weather turn to be sunny?
A.This afternoon. B.Tomorrow morning.
C.Tomorrow afternoon.
2.On which day will the woman hold her birthday party?
A.Friday. B.Saturday.
C.Sunday.
3.What are the speakers talking about?
A.Who designed the cup. B.Where the cup was made.
C.How the woman got the cup.
4.What's the probable relationship between the speakers?
A.Neighbors. B.Friends.
C.Couple.
5.What place does the man like best?
A.Mont Saint Michel. B.Pyramids of Giza.
C.Bagan City.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How many people visited the Temple with the woman?
A.One. B.Two.
C.Three.
7.How did the woman learn about the Temple?
A.From the Internet. B.From the locals.
C.From the guide.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.How long did the man sleep last night?
A.For four hours. B.For five hours.
C.For six hours.
9.Why did the man stay up late last night?
A.To watch a football game. B.To hang out with friends.
C.To work on his projects.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Where did the man spend the nights?
A.In a hotel. B.In a campsite.
C.In a guesthouse.
11.What was the weather like on the second day?
A.Cloudy. B.Rainy.
C.Sunny.
12.What time did the man probably get home yesterday?
A.Around 5 p.m. B.Around 7 p.m.
C.Around 9 p.m.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What is the closest ATM next to?
A.A high school. B.A tea room.
C.A post office.
14.Why won't the man go to the store on 3rd Street?
A.It's far. B.It's closed.
C.It's expensive.
15.Where will the man go to buy things?
A.On King Street. B.On 24th Street.
C.On 22nd Street.
16.How will the man probably go shopping?
A.By taxi. B.By bus.
C.By subway.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What will be added in the VIP rooms?
A.The windows. B.The pianos.
C.The mirrors.
18.Which place will be finished at the end of 2019?
A.The ground floor. B.The five?star restaurant.
C.The famous theater.
19.What can we know about Mariners?
A.It has 1,800 seats. B.It's 16 stories tall.
C.It's 40 years old.
20.When will Mariners reopen in 2019?
A.In January. B.In April.
C.In December.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Washington, D.C. Bicycle Tours
Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.
Duration: 3 hours
This small group bike tour is a fantastic way to see world?famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability—the cherry blossoms—disappear!
Washington Capital Monuments Bicycle Tour
Duration: 3 hours (4 miles)
Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.
Capital City Bike Tour in Washington, D.C.
Duration: 3 hours
Morning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route (路线) make cycling between the sites fun and relaxing.
Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour
Duration: 3 hours (7 miles)
Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capital Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.
21.Which tour do you need to book in advance?
A.Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C. B.Washington Capital Monuments Bicycle Tour.
C.Capital City Bike Tour in Washington, D.C. D.Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.
22.What will you do on the Capital City Bike Tour?
A.Meet famous people. B.Go to a national park.
C.Visit well?known museums. D.Enjoy interesting stories.
23.Which of the following does the bicycle tour at night provide?
A.City maps. B.Cameras.
C.Meals. D.Safety lights.
B
Water is very important to living things. Without water there can be no life on the earth. All animals and plants need water. Man also needs water. We need water to drink, to cook our food and to clean ourselves. Water is needed in offices, factories and schools. Water is needed everywhere.
There is water in seas, rivers and lakes. Water is found almost everywhere. Even in the desert part of the world, there is some water in the air. You can not see or feel it when it is a part of the air. The water in the seas, rivers and lakes is a liquid, the water in the air is a gas, and we call it water vapour (水蒸气).
Clouds are made of water. They may be made of very small drops of water. They may also be made of snow crystals (结晶体). Snow crystals are very small crystals of ice. Ice is frozen water. It is a solid. There can be snow and ice everywhere in winter.
Water may be a solid or a liquid or a gas. When it is a solid, it may be as hard as a stone. When it is a liquid, you can drink it. When it is a gas, you can not see or feel it.
24.Where can we find water?
A.Water can be found almost everywhere. B.We can find water when it turns into vapour.
C.We can see water in deserts here and there. D.Water is only in seas and rivers.
25.We can drink water when it is ________.
A.a liquid B.a solid
C.in the air D.turned into ice
26.Clouds are made of ________.
A.seas, rivers and lakes B.blocks of ice
C.solid, liquid and gas D.very small drops of water or snow crystals
27.Water has three states (状态). They are ________.
A.ice, snow and air B.solid, liquid and gas
C.solid, vapour, snow D.drops of water, blocks of ice and crystals of water
C
Self?driving vehicles will rely on cameras, sensors and artificial intelligence (人工智能) to recognize and respond to road and traffic conditions, but sensing is the most effective for objects and movement in the neighborhood of the vehicle. Not everything important in a car's environment will be caught by the vehicle's camera. Another vehicle approaching at high speed on a collision (碰撞) track might not be visible until it's too late. This is why vehicle璽o璿ehicle communication is undergoing rapid development. Our research shows that cars will need to be able to chat and cooperate on the road, although the technical challenges are still great.
The usages of vehicle璽o璿ehicle communication contain vehicles driving together in a row, as well as safety messages about nearby emergency vehicles. Vehicles could alert each other to avoid collisions or share notices about passers璪y and bicycles. From as far as several hundred metres away, vehicles could exchange messages with one another or receive information from roadside units (RSUs) about nearby incidents or dangerous road conditions through 4G network. A high level of AI seems required for such vehicles, not only to self璬rive from A to B, but also to react intelligently to messages received. Vehicles will need to plan, reason, strategize and adapt according to information received in real time and to carry out cooperative behaviors. For example, a group of autonomous vehicles might avoid a route together because of possible risks, or a vehicle could decide to drop someone off earlier due to messages received, a foreseen crowding ahead.
Further applications (应用) of vehicle?to?vehicle communication are still being researched, including how to perform cooperative behaviors.
28.What is the first paragraph mainly about?
A.The reasons for the accidents by self?driving vehicles.
B.The research about how to use self?driving vehicles.
C.The reasons for developing communication between self?driving vehicles.
D.The importance of artificial intelligence of self?driving vehicles.
29.What does the underlined word “alert” mean in Paragraph 2?
A.Change. B.Tell.
C.Ignore. D.Warn.
30.What can we learn about roadside units (RSUs)?
A.They classify the vehicles on the road. B.They serve as efficient information stations
C.They take over the passing vehicles. D.They can change bad road conditions.
31.What is the best title for the text?
A.When do vehicles communicate?
B.Vehicle?to?vehicle communication is coming
C.The reasons why a high level of AI is important
D.What do applications for vehicle?to?vehicle communication need?
D
Plans to bring wild tigers back to their original home, their historical range (历史分布范围) in the Ili?Balkhash region, have been announced by Kazakhstan (哈萨克斯坦) and an agreement with World Wide Fund for Nature (WWF) to conduct a tiger reintroduction programme has been signed. “It will not only bring wild tigers back to their original home, but also protect the unique ecosystem of the Ili?Balkhash region,” said Askar Myrzakhmetov, the Minister of Agriculture of the Republic of Kazakhstan.
If successful, Kazakhstan will be the first country in the world to bring wild tigers back to an entire region where they have died out for nearly half a century. Tiger reintroduction projects have only been achieved within national borders and in areas that are considered current tiger habitats. Kazakhstan's tiger reintroduction programme is unique and it badly requires the restoration of a vast forest that is part of the wild tiger's historical range.
Since the beginning of the 20th century, wild tigers have lost over 90 per cent of their historical range. Wild tigers have completely disappeared from the region since the late 1940s, due to the loss of habitat. To prepare for the return of wild tigers, on 1st January, 2018, Kazakhstan will set up a new nature reserve in the southwestern Ili瑽alkhash, in order to restore the unique forest habitat. This will include the protection of existing wildlife, and reintroducing important prey (猎物), such as the endangered wild Bactrian deer (中亚红鹿).
Restoring tigers will also help protect Lake Balkhash and prevent it from repeating the fate of the Aral Sea, formerly the world's fourth largest lake and now 10 percent of its original size. “The hard work remains ahead of us. We have to spare no effort to make this region ready for tigers and involve all the relevant people to make this happen. That means dealing with illegal activities, having these people who govern parks be well璽rained and equipped, increasing prey populations and involving local communities. said Ekaterina Vorobyeva, Director of the WWF programme.
32.What is Askar Myrzakhmetov's attitude towards the tiger reintroduction programme?
A.Doubtful. B.Favourable.
C.Concerned. D.Disapproving.
33.What made the wild tigers disappear in the Ili?Balkhash region?
A.The increasing loss of prey. B.The evolution of the species.
C.The lack of natural living places. D.The serious environmental pollution.
34.Which measures may be taken for the reintroduction of tigers?
A.Regulating human activities. B.Limiting the number of prey.
C.Building a reserve for tigers only. D.Training tigers to be more adaptable.
35.What is the best title of the passage?
A.Efforts to Restore Forests in Kazakhstan
B.Bringing Tigers back Home to Kazakhstan
C.Attempts to Handle Illegal Activities Effectively
D.Preventing Tigers Disappearing in Kazakhstan
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Why is volunteering important?
When it comes to volunteer work, it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your volunteer work. __36__
Gaining new/social experiences.
Volunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldn't be learned in a classroom environment. __37__
Giving back and helping others.
Volunteers create better environments for others—they create healthier communities and they brighten lives. Jill, a senior student, has been a volunteer in her community (社区) for more than three years. __38__ “They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth,” she said.
Creating connections with people.
__39__ Not only does the volunteer work you do show who you are as a person, but it reflects many positive qualities that possible employers and admission officers want to see. Volunteering allows you to meet a wide variety of people from all sorts of walks of life.
__40__
Volunteering isn't one of the most attractive jobs, but it is one of the most beneficial and uplifting (令人振奋的). It's taking some time out of your day to help others. Volunteer work makes us feel good. It builds self?confidence and lifts up the spirits.
A.Building career choices.
B.Raising the spirits.
C.Volunteering means a lot more.
D.Building relationships with people is very important.
E.Volunteering is an excellent way to improve your independence.
F.She volunteers by performing in concerts for senior citizens.
G.Volunteering allows you to experience different environments and situations
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
“5 pm, ma'am.”
“What? My baby can no longer wait for that!”
My 3?month?old baby was very __41__. His stomach became larger and larger. Three days ago, we brought him for __42__ in hospital where I worked. I knew the __43__ of dehydration (脱水) very well because there were already countless __44__ of this case that we had met.
But it was not a simple dehydration as I __45__. Everything about him suddenly became so __46__ including his laboratory results. Life saving devices were already __47__ inside our room. I knew that his chance of __48__ became very thin. Suddenly, I was __49__ that the schedule was moved to 3 pm. It would be now only in an hour.
I was relieved __50__ another much bigger problem arose. I didn't have the money needed. We __51__ borrowed it from a friend who was one of the two persons in my contact list that responded to me. I only had few minutes left then. Just then, my cellphone suddenly __52__ continuously.
Ms. Lucero, please fetch your money remittance(汇款) through...”
And one after another, I received different __53__ telling me to get the money they sent for my baby. I had the money then in __54__ an hour! Not only for the CT Scan but for our immediate __55__ during our whole hospital stay! I was so blessed that I got so much and that my baby shall live!
41.A.smart B.weak C.naughty D.humorous
42.A.admission B.sale C.free D.goods
43.A.danger B.process C.importance D.gesture
44.A.steps B.patients C.customers D.dealings
45.A.doubted B.held C.expected D.appreciated
46.A.stable B.popular C.impossible D. uncertain
47.A.canceled B.suspected C.recovered D.prepared
48.A.success B.survival C.winning D.tour
49.A. informed B.stressed C.admitted D.criticized
50.A.and B.so C.but D. because
51.A.always B.just C.still D.also
52.A.broke B.crashed C.slowed D.rang
53.A.messages B.thanks C.previews D.comments
54.A.as with B.instead of C.less than D.more than
55.A.responses B.needs C.reaction D.environment
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
I have a degree in business. However, it was my father's decision for me to pursue a business major. Nevertheless, even if my college 56.________ (experience) were fantastic, I still had no interest in any field of commerce, let alone having a long璽erm career 57.________ a businesswoman.
After I 58.________ (graduate), I worked as a marketing 59.________ (plan) at a computer company. My pay and working environment were great; however, I still didn't feel happy 60.________ (do) something I wasn't interested in. After two months of working there, I made up my mind 61.________ (quit) and decided to do 62.________ I love, namely teaching English. I have now been an English teacher for over twenty years. I love my job and love being with my students.
If you are in a place 63.________ you don't love what you are learning or doing, please ask yourself what you are really passionate about, and what you 64.________ (true) want for your life. Don't rush to get yourself a quick answer. Take some time to think about what career could make you happy. The important thing is that you are happy and then you will be able to bring happiness to people around you. There is a quote that says, “Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success.” If you love what you are doing, you will be 65.________ (success).
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节 应用文写作(满分15分)
假定你是李华,上周日你和朋友去海边游玩时发现海水污染很严重。请你根据以下要点提示就此问题给相关部门负责人写一封信。
1.有些游客往海水里随便扔垃圾;
2.水面上漂浮着死鱼、塑料袋、空瓶;
3.希望采取措施,保护海洋环境。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
第二节 读后续写(满分25分)
阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
Sam Watts was a 37?year?old fisherman living and working in Canada. One day, Sam planned to head out into the Pacific at 9 am and work straight through until 5 pm the next day. Joining Sam would be his crewman (船员), 24?year?old Tom Buck.
Although Sam had been warned that a storm was coming, there was little that would keep him from going. As he sailed through the waves about 120 kilometers from land, Sam let out his three?kilometer?long fishing line. The storm was gaining strength on land but it had not yet reached the men far offshore (离岸的). That changed soon after. Waves rocked the small boat, which began to turn sideways like an amusement park ride. “Get us out of here!” Tom screamed to Sam. “Let's go back!”
With the winds and waves kicking up, the boat began to fill with water. Sam and Tom tried to pull the fishing line together, but the high waves filled the boat with water, forcing Sam to make a hard decision. He cut the line, losing thousands of dollars worth of equipment and fish in the sea. He then pointed the boat toward a port five hours away. Sam then called his boss, William Fox, to report his position.
With dawn coming, Sam spotted the rise of the mountains on the horizon (地平线). He was figuring out a route through the dangerous waters when suddenly the motor stopped. “I couldn't believe it.” Sam said. “We were 24 kilometers off the coast,_and the motor died.” High waves raised and dropped the boat, sending the men crashing into the sides. “William, William!” Sam yelled into the radio. “If you're coming to get me, come now!”
“We're coming!” William shouted back.
注意:1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1:
Shortly after, the radio died and the wind continued to blow straight offshore, driving the men farther out to sea.______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
Paragraph 2:
The next morning, Sam spotted a fishing boat in the distance.______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
单元素养评估(六)
第一部分
答案:1~5 CBCCB 6~10 CCACB 11~15 CCBBC
16~20 ACACB
听力材料
(Text 1)
W:Did you hear the weather report?
M:Yes. Tomorrow morning will be cloudy with a little rain, but the weather will clear up by tomorrow afternoon because of the wind.
(Text 2)
M:I know it's your birthday on August 14 — that's Friday. So do you want to hold a party on Friday?
W:No, I'll have it on Saturday. And my family will go on a camping trip on Sunday.
(Text 3)
M:What a beautiful cup. Where did you get it?
W:I have just come back from a guided walk. And we stayed at a village where I saw kinds of cups made by local people. I thought you might love this one.
(Text 4)
M:I really think we should go and visit the new neighbor today.
W:You know, I just saw him making cookies in the kitchen. I have a feeling he's going to come and bring us some cookies this afternoon. I think I'll cut up some fruit to have when he arrives. Have the kids eaten all the apples?
(Text 5)
W:Paul, have you traveled abroad?
M:Yes. I've traveled to a few different places around the world, such as Pyramids of Giza in Egypt, Bagan City in Burma, and Mont Saint Michel in France.
W:Which place do you like best?
M:The first of course.
听第6段材料,回答第6、7题。
(Text 6)
M:Jane, I heard that you visited the Temple of Heaven this past summer.
W:Yes. I went there with my parents and my younger brother.
M:Oh, sounds interesting, I know the Temple is a great building from the Internet.
W:Yes. We walked about 300 metres to get there from the parking lot. We passed locals playing cards and Chinese chess. The guide shows us around there. It was built at the beginning of the Ming dynasty. It was designed to have three levels of roof and a golden ball at the top. We really enjoyed taking a walk there.
M:I'm looking forward to going there.
听第7段材料,回答第8、9题。
(Text 7)
W:Charles, you look pale. What's wrong?
M:I didn't get enough sleep last night. I didn't go to sleep until 2 a.m. and got up at 6 a.m. this morning.
W:Why did you go to sleep so late last night? Did you watch a football game with your friends?
M:No. I had no time for that. I stayed up late for my work. My boss gives me three projects to do.
W:I'm afraid you're burning the candle at both ends.
M:I know, but what can I do?
W:Why not talk to your boss?
M:OK.
听第8段材料,回答第10至12题。
(Text 8)
W:Morning, Paul. Did you enjoy your holiday in the country?
M:Yes, thanks. We had a great time.
W:Where did you stay? At a hotel?
M:No. There wasn't a hotel or a guesthouse near where we were. We camped in the mountain. It was beautiful there. The top of the mountain was covered in cloud.
W:That sounds wonderful. How was the weather?
M:It rained on our first day there, but the weather turned fine that afternoon and it remained so on the following days until we left the country.
W:When did you get back? Last night?
M:Yes. We left the country around 5 p.m. It was just a four?hour drive. So when we got back, it was still not very late.
听第9段材料,回答第13至16题。
(Text 9)
M:Pam, where is the closest ATM?
W:It's not far. Do you see that yellow building over there on King Street?
M:The big one or the small one? The big one looks like a high school.
W:I mean the small one. It's a tea room. It's right next to it, opposite the post office.
M:Do you know if there's a snack store around here?
W:I don't think there's one around here. The closest one is on 3rd Street, but it's small and it's closed now.
M:I really need to get some things before I leave.
W:Well, you could go down to 22nd Street. There are lots of stores down there that are open 24 hours a day.
M:Can I take the bus to get there?
W:Yes, but that'll probably take about forty minutes. Underground will be fifteen minutes faster though you'll have to walk one block to the station. You should just take a taxi since it's getting dark soon.
M:Won't that be expensive?
W:No, from here I think it's only about 5 dollars.
M:OK. Thanks a lot.
听第10段材料,回答第17至20题。
(Text 10)
Attention, all guests. The Pacific Center Hotel will be having repairs done starting on June 16th, 2018 until January 5th, 2019. These changes include new outdoor areas for our sea view rooms and new mirrors in our VIP rooms. Besides, we will be putting in more windows on the east and west sides of the building. Our ground floor is a much larger project, and will hopefully be finished by December 2019. Our famous Pacific Theater is being rebuilt, which raises our total seating space to 1,800. All floors above the 16th floor, as well as our entire ground floor will be unavailable to guests. Besides, starting on April 25th, 2019, our five?star restaurant Mariners will be offering nightly musical performances on the piano. Guests can enjoy the same world?class service and food that you have come to expect in our 40 years as Vancouver's most famous hotel. As always, we promise to provide an unforgettable experience here at the Pacific Center Hotel.
第二部分
第一节
A
【语篇解读】 本文是一篇广告应用文。文章介绍了在Washington, D.C.骑自行车旅行的四条路线的相关行程及注意事项。
21.答案与解析:A 细节理解题。根据文章Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.中的Reserve your spot before availability...可知,这个骑行项目需要提前预约。
22.答案与解析:D 细节理解题。根据文章Capital City Bike Tour in Washington, D.C.中的Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks.可知,在这个活动中,你可以享受有趣的故事。
23.答案与解析:D 细节理解题。根据文章Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour中的All riders are equipped with reflective vests and safety lights.可知,所有骑行者都要装备反光背心和安全灯。
B
【语篇解读】 本文是一篇说明文。水对生命非常重要,本文介绍了在哪里可以找到水以及水的形态等。
24.答案与解析:A 细节理解题。根据第二段中的Water is found almost everywhere.可知,几乎到处都能找到水。
25.答案与解析:A 细节理解题。根据最后一段中的When it is a liquid, you can drink it.可知,当水是液体时可以喝。
26.答案与解析:D 细节理解题。根据第三段中的Clouds are made of water. They may be made of very small drops of water. They may also be made of snow crystals.可知,云彩是由很小的水珠或者雪晶构成的。
27.答案与解析:B 细节理解题。根据最后一段中的Water may be a solid or a liquid or a gas.可知,水有三种形态:固体、液体、气体。
C
【语篇解读】 本文是一篇说明文,主要讲述车对车通信的重要性以及车对车通信即将来临。
28.答案与解析:C 主旨大意题。第一段的最后两句提到“这就是为什么车对车通信正在迅速发展。我们的研究表明,尽管技术方面的挑战仍然很大,但汽车将需要在路上进行交流和合作”。由此可知,第一段讲的是发展车对车之间通信的原因。
29.答案与解析:D 词义猜测题。根据画线单词所在句“...each other to avoid collisions or share notices about passers?by and bicycles.”可知,车辆之间可以互相提醒,避免碰撞或分享有关通知。由此猜测画线词的意思是“提醒,报警”,故选D项。
30.答案与解析:B 推理判断题。根据第二段中的“From as far as several hundred metres away, vehicles could exchange messages with one another or receive information from roadside units (RSUs) about nearby incidents or dangerous road conditions through 4G network.(通过4G网络,远在几百米处,车辆彼此之间可以交换信息或从路侧单元(RSUs)接收有关附近的事故或危险的道路状况)”可知,它们是有效的信息站。
31.答案与解析:B 主旨大意题。根据最后一段“Further applications of vehicle?to?vehicle communication are still being researched, including how to perform cooperative behaviors.(更多的车对车通信应用仍在研究当中,包括如何进行合作行为)”可知,文章主要讲述了车对车通信即将来临,故选B。
D
【语篇解读】 这是一篇说明文。文章讲述了哈萨克斯坦在野生老虎消失将近60年之后,重新引进野生老虎的计划以及这一计划的意义、详细内容和准备活动。
32.答案与解析:B 推理判断题。由题干中的人名将答案定位在第一段最后一句话。由“It will not only bring wild tigers back to their original home, but also protect the unique ecosystem of the Ili?Balkhash region”可以看出,Askar Myrzakhmetov认为重新引进老虎项目不仅能将野生老虎带回原来的家,而且还能保护Ili?Balkhash地区独特的生态环境。也就是说Askar Myrzakhmetov很看好这个项目,认为它意义重大。A.Doubtful“怀疑的”;B.Favourable“良好的;赞成的”;C.Concerned“关心的”;D.Disapproving“不赞同的”。故选B项。
33.答案与解析:C 细节理解题。由第三段中的“Wild tigers have completely disappeared from the region since the late 1940s, due to the loss of habitat.”可知,20世纪40年代末野生老虎完全消失是由于栖息地的消失。选项C(缺少自然的居住地)与文章内容一致,故选C项。
34.答案与解析:A 推理判断题。由文章最后一段中的“That means dealing with illegal activities...”可知,实施这个项目有很多准备工作,包含处理违法活动,即限制人类肆意捕杀或者破坏野生生态群落。所以选项A(有系统的管理人类活动)是引进老虎之前的措施之一,故选A项。
35.答案与解析:B 主旨大意题。文章一开始就介绍了哈萨克斯坦准备引进野生老虎这一计划,下文是对这一事件的背景、内容、意义、准备工作等方面的展开介绍。所以选项B(使老虎回归哈萨克斯坦)与文章主旨一致。选项A和C是实施这一计划需要做的准备工作,选项D是这一项目的目的,不是本文的主要内容。故选B项。
第二节
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了做志愿者的好处。
36.答案与解析:C 根据上文When it comes to volunteer work, it is important to realize that the actual goal should be getting the most out of your volunteer work.可知,当谈起志愿工作时,最重要的是意识到它的实际目标是能够从志愿工作中获得很多。故C项“志愿服务意味着更多。”符合语境。
37.答案与解析:G 根据上文Volunteering allows students to get involved with new things and develop social and academic skills that couldn't be learned in a classroom environment.可知,做志愿者可以使学生参与新事物,培养在课堂上学不到的社交与学术技能。G项“志愿服务可以使你体验不同的环境和情况。”与上文连接,故选G。
38.答案与解析:F 根据上文Jill, a senior student, has been a volunteer in her community (社区) for more than three years.和下文They always tell me how great we sound and how they wish they had taken time to learn an instrument in their youth可知,F项“她通过为老人们在音乐会演奏来做志愿服务。”连接上下文,故选F。
39.答案与解析:D 根据本段标题Creating connections with people.(和人们建立联系。)可知,本段应该讲交往方面的内容。D项“和人们建立关系很重要。”符合语境,故选D。
40.答案与解析:B 根据下文it is one of the most beneficial and uplifting(令人振奋的)以及It builds self?confidence and lifts up the spirits.可知,本段应该讲志愿服务的意义在于发展成就感,振奋人们的精神。故选B。
第三部分
第一节
【语篇解读】 本文为记叙文。一位在医院工作的母亲,在自己的孩子患病住院期间,得到了很多好心人的无私帮助,帮助她渡过了难关,使孩子转危为安。她感恩他人的帮助。
41.答案与解析:B 空后提到His stomach became larger and larger.推测,婴儿非常虚弱(weak)。故选择B项。
42.答案与解析:A 因为孩子的状况很糟糕,所以三天前我们把他带到我工作的医院住院。admission“允许进入”。故选择A项。
43.答案与解析:A 根据第四段中的But it was not a simple dehydration判断,我知道脱水的危险(danger)。故选择A项。
44.答案与解析:B 前面提到in hospital where I worked,同时根据后面的that we had met判断,已经有无数这样的病人(patients)了。故选择B项。
45.答案与解析:C 后文提到Everything about him suddenly became so ____ including his laboratory results.判断,但并不像我想象的(expected)那样只是简单的脱水。故选择C项。
46.答案与解析:D 根据后文语境Life saving devices were already ____ inside our room判断,他的一切突然变得如此不确定(uncertain),包括他的实验室结果。故选择D项。
47.答案与解析:D 根据Life saving devices were already与inside our room.判断,准备(prepared)了。故选择D项。
48.答案与解析:B 前面提到了孩子的情况很严重,判断,他生存(survival)的可能性很渺茫。故选择B项。
49.答案与解析:A 第一句话说“5 pm, ma'am.”而这里说that the schedule was moved to 3 pm.判断,通知(informed)我。故选择A项。
50.答案与解析:C 前后句子在逻辑上为转折关系,所以用but。故选择C项。
51.答案与解析:B 我们刚刚(just)从一个朋友那里借来的,他是我通讯录上回复我的两个人之一。故选择B项。
52.答案与解析:D continuously很关键,判断,我的手机突然连续不断地响起(rang)。故选择D项。
53.答案与解析:A 从上文“Ms. Lucero, please fetch your money remittance(汇款) through...”判断,我一个接一个地收到从手机中传递的信息(messages)。故选择A项。
54.答案与解析:C 根据前面语境It would be now only in an hour.判断,不到一小时就筹够了钱。故选择C项。
55.答案与解析:B 前面提到but another much bigger problem arose. I didn't have the money needed.而后来,手机提示一笔又一笔汇款的到来,判断,不仅为了CT扫描,而且为了我们整个住院期间的迫切需要(needs)。故选择B项。
第二节
【语篇解读】 本文是一篇记叙文,作者通过介绍自己的职业经历来说明选择自己喜欢的职业很重要。
56.答案与解析:experiences 考查名词单复数。分析句子可知,本空作主语,根据系动词were可知,主语应用复数形式,故用experiences。
57.答案与解析:as 考查介词。句意:……更别提把女商人作为一个长期的职业了。此处表示“作为”,故用介词as。
58.答案与解析:graduated 考查动词的时态。此处陈述过去的事情,用一般过去时,故用graduated。
59.答案与解析:planner 考查名词。根据句意可知,此处指作者在电脑公司当市场策划员,由于a修饰名词,故用planner。
60.答案与解析:doing 考查非谓语动词。分析句子可知,本句已有谓语动词,do与其逻辑主语I之间为主动关系,故用其现在分词形式doing。
61.答案与解析:to quit 考查固定搭配。make up one's mind to do sth.下定决心做某事,为固定搭配,故用不定式to quit。
62.答案与解析:what 考查宾语从句。分析句子可知,____ I love作do的宾语,该从句缺少love的宾语,故用连接代词what。
63.答案与解析:where 考查定语从句。分析句子可知,设空处引导限制性定语从句,修饰先行词place,从句缺少地点状语,故用关系副词where。
64.答案与解析:truly 考查副词。修饰动词want用副词,故用truly。
65.答案与解析:successful 考查形容词。分析句子可知,be动词后接形容词作表语,本句缺少表语,故用形容词successful。
第四部分
第一节
参考范文:
Dear Sir,
I'm Li Hua, a middle school student. I'm writing to tell you something about the pollution of the ocean.
Last Sunday, I went to the seaside with my friends. With the sun shining and sea birds singing, we felt relaxed and happy. While we were having fun, something unpleasant caught our attention. We saw two visitors throwing rubbish into the water. In addition, we saw some dead fish, plastic bags and empty bottles floating on the surface of the water.
I hope that you can attach great importance to this problem and take effective measures to protect our ocean.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节
参考范文:
Paragraph 1:
Shortly after, the radio died and the wind continued to blow straight offshore, driving the men farther out to sea.Fear seized Tom and he was trembling, for the water had not only wet his clothes but also ruined his hope of surviving. Sam murmured, “I was warned that a storm was coming. Had it not been for my stubbornness, we would not have lost our equipment and had to face such a terrible situation.” His voice gradually disappeared as waves rocked the boat, making terrifying sounds. After what seemed to be a century, a great darkness fell. Exhausted, they fell asleep.
Paragraph 2:
The next morning, Sam spotted a fishing boat in the distance. He excitedly woke Tom up. Tom rubbed his eyes and stared. Once he caught sight of the boat, he was also lit up. The chance of surviving made them regain strength and they began to shout loudly. The boat saw them and they went aboard. On the boat they met William and other crew members. Although they had lost thousands of dollars, they came to understand the value of hope.