Unit
1
Festivals
and
Celebrations
阅读理解
A
Almost
all
cultures
celebrate
the
end
of
one
year
and
the
beginning
of
another
in
some
way.
Different
cultures
celebrate
the
beginning
of
a
new
year
in
different
ways,
and
at
different
times
on
the
calendar.
In
Western
countries,
people
usually
celebrate
New
Year
at
midnight
on
December
31st
or
January
1st.
People
may
go
to
parties,
sometimes
dressed
in
formal
clothes,
and
they
may
drink
champagne
(香槟)
at
midnight.
During
the
first
minutes
of
the
new
year,
people
cheer
and
wish
each
other
happiness
for
the
year
ahead.
But
some
cultures
prefer
to
celebrate
the
new
year
by
waking
up
early
to
watch
the
sunrise.
They
welcome
the
new
year
with
the
first
light
of
the
sunrise.
Many
cultures
also
do
special
things
to
get
rid
of
bad
luck
at
the
beginning
of
a
new
year.
For
example,
in
Ecuador,
families
make
a
big
doll
from
old
clothes.
The
doll
is
filled
with
old
newspapers
and
firecrackers.
At
midnight,
these
dolls
are
burned
to
show
the
bad
things
from
the
past
year
are
gone
and
the
new
year
can
start
afresh
(重新).
Other
common
traditions
to
keep
away
bad
luck
in
a
new
year
include
throwing
things
into
rivers
or
the
ocean,
or
saying
special
things
on
the
first
day
of
the
new
year.
Other
New
Year
traditions
are
followed
to
bring
good
luck
in
the
new
year.
One
widespread
Spanish
tradition
for
good
luck
is
to
eat
grapes
on
New
Year's
Day.
The
more
grapes
a
person
eats,
the
more
good
luck
the
person
will
have
in
the
new
year.
In
France,
people
eat
pancakes
for
good
luck
at
New
Year.
In
the
United
States,
some
people
eat
black?eyed
peas
for
good
luck—but
to
get
good
luck
for
a
whole
year
you
have
to
eat
365
of
them!
本文是一篇说明文,介绍了世界各地几种不同的庆祝新年的传统。
1.Which
of
the
following
can
be
the
best
title
of
the
text?
A.Several
different
New
Year
traditions
B.The
meaning
of
“Happy
New
Year!”
C.What
to
eat
on
New
Year's
Day
D.Why
people
dress
up
nicely
on
New
Year's
Day
答案:A
解析:标题判断题。根据文章内容,特别是第一段中的“Different
cultures
celebrate
the
beginning
of
a
new
year
in
different
ways”可知,不同的文化以不同的方式庆祝新年,下文就介绍了几种不同的庆祝新年的传统,故A项正确。
2.What
do
you
know
from
the
first
two
paragraphs?
A.Different
cultures
celebrate
the
beginning
and
ending
of
a
year
in
the
same
way.
B.The
Western
people
celebrate
the
New
Year
only
by
watching
the
sunrise.
C.People
around
the
world
celebrate
the
New
Year
at
different
times.
D.People
hold
parties,
wear
new
clothes
and
drink
champagne
for
a
whole
day.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“Different
cultures
celebrate
the
beginning
of
a
new
year
in
different
ways,
and
at
different
times
on
the
calendar.”及第二段的举例可知,世界各地庆祝新年的时间不同,故C项正确。
3.In
some
cultures,
why
do
people
throw
things
into
rivers
or
oceans?
A.To
bring
good
luck.
B.To
forget
everything.
C.To
avoid
bad
luck.
D.To
plan
for
the
next
year.
答案:C
解析:细节理解题。根据第四段中的“Other
common
traditions
to
keep
away
bad
luck
in
a
new
year
include
throwing
things
into
rivers
or
the
ocean”可知,新年那天,人们往河里或海里扔东西是为了赶走霉运,故C项正确。
4.Which
of
following
is
CORRECT
if
people
want
to
escape
bad
luck
and
wish
for
good
luck?
A.Families
make
big
dolls
filled
with
old
clothes.
B.Friends
tell
something
special
to
each
other.
C.Some
people
get
up
early
to
watch
the
sunrise.
D.Europeans
eat
365
grapes
on
New
Year's
Day.
答案:B
解析:细节理解题。根据第四段中的“or
saying
special
things
on
the
first
day
of
the
new
year.”可知,如果想要在新的一年里避开霉运,行好运,新年那天,朋友间要彼此讲一些特别的事情,故B项正确。
B
Teenagers'
fitness
is
now
a
major
concern,
to
which
physical
exercise
is
very
important.
It
reduces
stress
and
improves
fitness.
Exercise
makes
your
body
strong,
and
helps
you
to
keep
the
right
body
weight.
Sports
scientists
Dr
Helen
Lopez
offers
the
following
advice
to
teenagers:“First,
you
need
to
find
out
your
present
level
of
fitness.
Then
you
can
design
a
programme
that
will
help
you
become
healthier.”
Dr
Lopez
suggests
that
there
are
three
levels
of
fitness
that
need
a
change
of
lifestyle.
“Overweight”
means
that
the
person
gets
very
little
exercise
and
often
has
a
serious
weight
problem.
“Inactive”
means
that
the
person
does
not
join
in
many
physical
activities,
but
is
not
seriously
overweight.
“Active”
refers
to
people
who
take
part
in
sports
and
other
physical
activities,
but
do
not
have
a
high
fitness
level.
According
to
Dr
Lopez,
overweight
teenagers
should
keep
active
to
keep
healthy.
“Ride
a
bike,
play
volleyball
or
basketball
for
a
while,
and
go
for
a
twenty?minute
walk
each
day.
All
these
will
help
to
burn
calories.”
Inactive
teenagers
should
do
similar
activities,
but
add
some
bending
and
stretching
exercises,
such
as
push?ups
and
sit?ups,
starting
with
twenty
of
each
a
day.
“Inactive
people
can
take
a
little
more
exercise
than
overweight
people
because
their
bodies
are
stronger,”
said
Dr
Lopez.
The
same
principle
applies
to
active
teenagers.
Dr
Lopez
suggests
one
hour
a
week
or
more
on
running
and
other
forms
of
intensive
exercise,
together
with
fifteen
minutes
a
day
spent
on
stretching
and
bending
activities.
“These
are
really
important
in
order
to
prevent
injuries,”
Dr
Lopez
said.
Some
weight?training
and
other
body?strengthening
exercises
could
also
be
planned
in
the
programme
in
order
to
increase
the
person's
strength.
这是一篇议论文。文章主要讲了青少年的健康是非常重要的,作者针对不同青少年的健康问题给出了一些具体的运动方案。
5.Which
of
the
following
statements
is
NOT
the
reason
why
physical
exercise
is
important?
A.It
can
make
the
teenagers
grow
taller.
B.It
can
help
teenagers
become
healthier.
C.It
can
help
to
burn
up
calories.
D.It
can
increase
teenagers'
strength.
答案:A
解析:细节理解题。此题适宜用排除法作答。根据
“First,
you
need
to
find
out
your
present
level
of
fitness.
Then
you
can
design
a
programme
that
will
help
you
become
healthier.”
可知体育运动可以让青少年更健康,排除B;根据All
these
will
help
to
burn
calories.可知体育运动可以帮助燃烧卡路里,排除C;根据Some
weight?training
and
other
body?strengthening
exercises
could
also
be
planned
in
the
programme
in
order
to
increase
the
person's
strength.
可知体育运动可以让青少年更有力量,排除D。文中并没有提到体育运动可以让青少年长高,故选A。
6.What
can
we
learn
from
the
passage?
A.Active
people
always
have
a
high
fitness
level.
B.Overweight
people
always
take
more
exercise.
C.Inactive
teenagers
are
not
seriously
overweight.
D.Keeping
fit
means
changing
teenagers'
lifestyle.
答案:C
解析:细节理解题。答案定位在第二段“Inactive”
means
that
the
person
does
not
join
in
many
physical
activities,
but
is
not
seriously
overweight.可知不活跃的青少年超重不是很严重,故选C。
7.In
order
to
prevent
injuries,
you
should
do
some
________
exercises.
A.walking
B.stretching
and
bending
C.riding
D.weight?training
答案:B
解析:细节理解题。答案定位在最后一段Dr
Lopez
suggests
one
hour
a
week
or
more
on
running
and
other
forms
of
intensive
exercise,
together
with
fifteen
minutes
a
day
spent
on
stretching
and
bending
activities.
“These
are
really
important
in
order
to
prevent
injuries,”
Dr
Lopez
said.可知为了避免受伤,你可以做一些拉伸和弯曲运动,故选B。
8.What
is
the
best
title
for
the
passage?
A.Doing
exercises
B.Teenagers'
fitness
C.Different
lifestyles
D.Overweight
teenagers
答案:B
解析:标题判断题。由全文的主题句Teenagers'
fitness
is
now
a
major
concern,
to
which
physical
exercise
is
very
important.
It
reduces
stress
and
improves
fitness.可知这篇文章主要讲了青少年的健康是非常重要的,作者针对不同青少年的健康问题给出了一些具体的运动方案,所以这篇文章最好的题目是青少年的健康,故选B。Unit
1
Festivals
and
Celebrations
Ⅰ.阅读理解
When
talking
about
colds
(感冒),
maybe
some
people
say
it
is
very
common.
During
the
cold
winter
days,
many
people
will
complain
(抱怨)
the
cold
winter
makes
them
catch
a
cold,
and
what
they
feel
upset
are
not
only
the
headache,
cough
but
also
the
runny
nose.
It
is
so
embarrassing
when
they
forget
to
take
a
handkerchief
or
tissue
along
with
them.
Want
to
stay
away
from
colds?
Put
on
a
happy
face.
Compared
to
unhappy
people,
those
who
are
cheerful
and
relaxed
are
less
likely
to
suffer
from
colds,
according
to
a
new
study.
It's
possible
that
being
happy
helps
the
body
fight
illnesses,
say
the
researchers
from
New
York
University.
“It
seems
that
positive
(积极的)
feelings
may
reduce
(减少)
the
danger
of
illness,”
said
the
study's
chief
researcher
Sheldon
Cohen.
In
an
earlier
study,
Cohen
found
that
people
who
were
cheerful
and
lively
caught
coughs
and
colds
less
often.
People
who_showed_feelings
were
also
less
likely
to
tell
their
doctors
that
they
felt
ill.
In
this
study,
Cohen
has
interviewed
193
adults
every
day
for
two
weeks.
During
the
interviews,
the
people
told
researchers
that
they
were
given
colds
by
doctors
and
had
to
stay
alone
in
a
room
for
six
days.
The
results
showed
that
everyone
in
the
study
was
equally
(相等地)
likely
to
get
ill.
But
for
people
who
said
they
felt
happy
during
the
research
period,
their
illness
are
less
serious
and
lasted
for
a
shorter
time.
Cohen
believes
that
when
people
experience
positive
feelings,
their
body
may
produce
a
chemical
that
helps
fight
illness
and
disease.
So
if
you
are
worried
about
your
health,
look
on
the
brighter
side
more
often.
本文讲述了感冒这种常见病在心情愉悦的人身上比在心情低落的人身上要好得快一些的一些例子和原因。
1.The
underline
part
in
Paragraph
5
is
probably
means
________.
A.sad
B.bad?tempered
C.thoughtful
D.outgoing
答案:D
解析:词义猜测题。根据含有画线部分的句子People
who_showed_feelings
were
also
less
likely
to
tell
their
doctors
that
they
felt
ill.那些愿意表达情感的人也不太可能告诉他们的医生他们感觉不舒服。who
showed
feelings理解为表达感受,性格开朗的人不太容易告诉医生他们感觉生病了,所以画线词的意思是应该是“外向的”,故选D。
2.What
did
the
study
find?
A.People
who
felt
happy
never
got
ill.
B.People's
feelings
didn't
influence
their
health.
C.People
with
good
feelings
became
ill
more
easily.
D.People
with
positive
feelings
had
less
serious
illnesses.
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段第一句Compared
to
unhappy
people,
those
who
are
cheerful
and
relaxed
are
less
likely
to
suffer
from
colds...可知,有积极情绪的人可能更少感冒。故选D。
3.According
to
Cohen,
which
of
the
following
may
help
fight
illness?
A.Eating.
B.Laughing.
C.Crying.
D.Sleeping.
答案:B
解析:细节理解题。根据第二段Want
to
stay
away
from
colds?
Put
on
a
happy
face.可知笑容可抵御疾病。故选B。
4.What
is
the
best
title
for
this
passage?
A.Smiles
can
fight
colds
B.Cause
of
colds
found
C.The
danger
of
colds
D.How
people
get
sick
答案:A
解析:标题判断题。本文主要讲述了感冒在心情感到愉悦的人身上比在心情低落的人身上要好得快,因此本文主题应为笑容可抵御疾病。故选A。
0?0?Ⅱ.七选五
I
have
seen
how
having
an
animal
in
your
life
can
make
things
much
better
for
all
concerned.
Here
are
some
reasons.
A
pet's
love
never
stops.
__1__.
Even
if
you
cannot
return
that
unconditional
love,
just
knowing
that
it
is
there
will
make
your
life
better.
Caring
for
something
other
than
yourself
is
emotionally
healthy.
Giving
and
getting
a
little
love,
even
if
you
have
to
say
“sit
down”
270
times
a
day,
can
take
your
mind
off
your
troubles
and
help
you
to
see
what
really
matters.
__2__.
If
you
have
a
dog,
you
need
to
take
it
(and
yourself)
on
walks.
Dogs
are
happiest
when
they
are
walking.
And
it's
common
knowledge
that
taking
regular
walks
is
also
good
for
your
heart
and
brain
health.
Just
the
act
of
petting
a
creature
lowers
your
blood
pressure
and
helps
you
relax.
The
next
time
you
are
feeling
uncomfortable,
I
suggest
going
to
your
local
shelter
and
giving
some
love
to
an
animal
there.
__3__,
but
notice
how
you
feel
when
the
two
of
you
are
exchanging
emotional
energy.
And
don't
be
surprised
if
you
do
adopt!
Saving
a
life
will
make
yours
better.
__4__,
but
what
about
the
used
ones?
All
my
animals
have
been
rescued,
and
they
are
as
sweet
as
can
be.
Maybe
you
think
you
don't
have
enough
room
in
your
heart.
You
may
already
have
a
family
to
love,
and
that
is
totally
wonderful.
__5__.
I
know
not
everybody
is
an
animal
lover,
but
if
you
think
you
might
be,
don't
lose
this
chance.
A.You
won't
have
to
take
it
home
B.Some
people
want
lovely
pets
C.Having
a
pet
is
also
physically
healthy
D.If
you
want
more
love
in
your
life,
consider
a
pet
E.Taking
your
dog
for
a
walk
can
make
your
dog
happy
F.Some
people
prefer
their
new
puppy
to
be
from
a
pet
store
G.No
matter
what,
your
pet
will
always
love
you
and
remember
you
本文是一篇说明文,介绍了养宠物能让你的生活变得更美好的几点原因。
1.G 解析:根据本段小标题“A
pet's
love
never
stops.”可知,宠物的爱永远不会停止,故G项(无论如何,你的宠物会永远爱你,记得你)符合语境。
2.C 解析:根据本段中的“regular
walks
is
also
good
for
your
heart
and
brain
health.”可知,遛狗对心脑健康有益,故C项(养宠物也有益于身体健康)符合语境。
3.A 解析:根据本空后的“but
notice
how
you
feel
when
the
two
of
you
are
exchanging
emotional
energy.”可知,你不必把收容所里的宠物带回家,但请注意你们情感交流时的感受,故A项(你不必把它带回家)符合语境。
4.F 解析:根据本空后的“but
what
about
the
used
ones?
All
my
animals
have
been
rescued,
and
they
are
as
sweet
as
can
be.”可知,我所有的宠物都是救回来的,它们都非常可爱,此处应该会提到另一种宠物来源,故F项(有些人宁愿他们的小狗来自宠物店)符合语境。
5.D 解析:上文介绍了养宠物的好处,再根据本空前的“You
may
already
have
a
family
to
love”可知,也许你已经有了家庭之爱,此处总结上文,故D项(如果你想要生活中有更多的爱,考虑养一只宠物)符合语境。
Ⅲ.读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
In
1989,
fresh
out
of
high
school,
I
had
the
difficult
task
of
choosing
a
career
path
before
college
started
in
three
months.
In
those
days
in
Pakistan,
there
were
limited
choices:
becoming
a
doctor
or
an
engineer,
or
entering
the
financial
world
after
getting
a
business
degree.
I
wasn't
interested
in
engineering,
so
that
I
was
left
with
medicine
or
business.
I
couldn't
decide.
My
uncle
suggested
that
I
do
a
work
placement
(实习)
to
experience
it
for
a
month
in
an
international
company
followed
by
a
month
in
a
hospital.
After
that,
I
could
make
a
decision.
It
seemed
like
a
good
idea.
I
was
accepted
for
a
month's
placement
at
a
foreign
bank
in
Karachi.
I
got
a
feel
for
how
the
world
of
finance
functioned,
made
new
friends,
and
generally
enjoyed
the
mostly
easy?going
work
surroundings.
The
month
passed
rapidly,
and
soon
I
began
working
at
a
leading
hospital
in
Karachi.
The
experience
couldn't
have
been
more
different.
The
hospital
had
a
stressful
environment.
The
days
started
early
(at
7
am,
compared
to
9
am
at
the
bank),
and
were
filled
with
endless
duties.
And
the
night
calls!
This
was
crazy,
working
all
day,
through
the
night,
and
again
the
next
day.
I
began
thinking
about
my
two
experiences.
The
bank
had
offered
a
more
relaxing
atmosphere,
better
working
hours
and
less
stress.
The
hospital
was
full
of
excitement,
but
the
studying
and
training
was
difficult.
It
seemed
that
the
business
choice
was
going
to
win
out.
Near
the
end
of
my
month
at
the
hospital,
I
was
driving
home
after
an
especially
busy
night
call.
In
front
of
me
was
a
public
bus,
with
college
students
sitting
on
the
top.
As
the
driver
weaved
through
(穿梭)
traffic,
I
could
see
the
boys
shaking
from
side
to
side.
答案
Paragraph
1:
Suddenly,
a
boy
fell
off
the
back
of
the
bus.
He
hit
the
road
face
down
and
rolled
over.
He
lay
still
in
the
middle
of
the
road
as
the
bus
sped
away.
None
of
the
cars
behind
stopped.
Thinking
that
he
could
die
in
a
matter
of
minutes,
I
stopped
my
car
and
carefully
examined
the
boy.
With
the
help
of
some
passers?by,
I
lifted
the
unconscious
boy
into
the
car
and
raced
back
to
the
hospital.
After
his
family
was
contacted,
and
he
was
wheeled
into
emergency
surgery,
I
drove
home,
exhausted
but
happy.
Paragraph
2:
The
next
day,
when
I
went
to
the
hospital
to
see
the
boy,
all
his
family
got
up,
with
grateful
smiles
on
their
faces.
What
a
feeling
it
was
to
help
save
the
life
of
another
person!
I
spent
the
rest
of
the
day
in
a
state
of
the
most
fabulous
mood
I
had
ever
experienced.
Driving
home
that
evening,
I
decided
on
my
career
path.
Two
months
of
placements
could
not
do
what
30
minutes'
helping
an
accident
victim
had
done
for
me.
This
experience
taught
me
that
at
times,
the
decisions
are
made
for
you—and
that
whatever
happens
is
always
for
the
best.Unit
1
Festivals
and
Celebrations
Ⅰ.阅读理解
Valentine's
Day
is
named
after
Saint
Valentine,
an
early
Christian
churchman
who
helped
young
lovers.
Valentine
was
killed
for
his
Christian
beliefs
on
February
14
more
than
1,700
years
ago,
but
the
day
that
has
his
name
is
even
earlier
than
that.
More
than
2,000
years
ago,
the
ancient
Romans
celebrated
a
holiday
for
lovers.
As
part
of
the
celebration,
girls
wrote
their
names
on
pieces
of
paper
and
put
them
in
a
large
container.
Boys
reached
into
the
container
and
pulled
one
out.
The
girl
whose
name
was
written
on
the
paper
became
his
lover
or
sweetheart
for
a
year.
Today,
lovers
still
put
their
names
on
pieces
of
paper
and
they
send
each
other
Valentine's
Day
cards
that
tell
of
their
love.
Sometimes
they
also
send
gifts,
like
flowers
or
chocolate
candy.
Americans
usually
send
these
gifts
and
cards
through
the
mail
system.
But
some
used
another
way
to
send
this
message.
They
have
it
printed
in
a
newspaper.
The
cost
is
usually
a
few
dollars.
Some
of
the
messages
are
simple
and
short,
“Jane,
I
love
you
very
much.”
Others
say
more.
This
one,
for
example,
“Roses
are
red.
Violets
are
blue.
I
hope
you
love
me
as
much
as
I
love
you.
Forever,
Mary.”
Most
of
the
newspapers
that
print
such
messages
are
local,
but
USA
Today
is
sold
throughout
the
United
States
and
90
other
countries
as
well.
This
means
someone
can
send
a
Valentine
message
to
a
lover
in
a
far?away
city
or
town
almost
anywhere
in
the
world.
These
messages
cost
80
dollars
and
more.
An
employee
of
USA
Today
says
readers
can
have
a
small
heart
or
rose
printed
along
with
their
messages
this
year.
Will
this
kind
of
Valentine's
Day
message
reach
the
one
you
love?
Well,
just
make
sure
he
or
she
reads
the
newspaper.
本文是一篇说明文。本文介绍了情人节的起源以及情侣们庆祝节日的方式,例如把名字写在纸上,互相送情人节卡片,寄送礼物和卡片等,现在美国还出现了通过登报来表达爱意的方式。
1.Which
time
period
did
Saint
Valentine
live
in?
A.More
than
1,700
years
ago.
B.More
than
2,000
years
ago.
C.More
than
3,700
years
ago.
D.More
than
300
years
ago.
答案:A
解析:细节理解题。根据第一段中“Valentine
was
killed
for
his
Christian
beliefs
on
February
14
more
than
1,700
years
ago”可知,1
700年前瓦伦丁在2月14日因为他的基督信仰而被杀,可知他生活的年代应该是more
than
1,700
years
ago。故选A。
2.According
to
Para.
2,
which
of
the
following
is
not
part
of
celebration
on
Valentine's
Day?
A.Lovers
put
their
names
on
pieces
of
paper.
B.Lovers
send
each
other
cards
that
tell
of
their
love.
C.Lovers
talk
about
their
love
stories
on
TV
programs.
D.Lovers
send
gifts
and
cards
through
the
mail
system.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段的lovers
still
put
their
names
on
pieces
of
paper
and
they
send
each
other
Valentine's
Day
cards
that
tell
of
their
love.
Sometimes
they
also
send
gifts,
like
flowers
or
chocolate
candy.
Americans
usually
send
these
gifts
and
cards
through
the
mail
system.可知,情侣们庆祝情人节,把他们的名字写在纸上,互相送情人节卡片表达爱,有时他们也送礼物,美国人通常使用邮递寄送礼物和卡片。所以A、B、D三项正确,但是他们并不在电视节目中讲爱情故事。故选C。
3.What
is
the
cost
of
printing
a
message
in
USA
Today
to
show
one's
love?
A.For
free.
B.A
few
dollars.
C.Less
than
80
dollars.
D.80
dollars
and
more.
答案:D
解析:细节理解题。根据最后一段“These
messages
cost
80
dollars
and
more”可知,这些信息要花费80美元甚至更多,故选D。
4.What
is
the
purpose
of
the
passage?
A.To
introduce
the
origin
of
Valentine's
day
and
its
modern
style.
B.To
advertise
for
the
newspaper—USA
Today.
C.To
tell
you
that
Americans
are
open
to
express
their
love.
D.To
call
on
all
the
lovers
to
remember
Saint
Valentine
forever.
答案:A
解析:写作意图题。本文介绍了情人节,第一段说明了情人节的起源来历,第二段介绍了情人节表达爱意的方式,第三段交代了在报纸上表达爱意的现代方式,综合各段大意,本文写作目的是介绍情人节起源以及现代的表达方式。故选A。
Ⅱ.七选五
Everyone
knows
the
advantages
of
using
e?mail.
It's
much
faster
than
ordinary
mail.
It's
much
cheaper
than
the
telephone.
__1__
However,
it
is
not
always
good
to
use
e?mail
at
work.
Some
companies
are
limiting
the
use
of
e?mail
in
their
offices
for
several
reasons.
__2__
You
send
out
your
message
and
then
you
have
to
wait
for
an
answer.
This
is
not
a
problem
if
you
need
to
send
simple
information.
But
if
the
message
is
more
complicated,
e?mail
is
not
so
good.
There
is
another
problem
with
e?mail:
You
don't
get
much
information
from
the
message.
You
have
only
the
words
themselves.
This
doesn't
matter
if
the
message
is
just
about
facts
or
if
it
is
not
important.
__3__
You
can't
tell
much
about
what
the
e?mail
sender
was
thinking
or
feeling.
You
may
put
your
own
feelings
into
the
message.
And
this
can
lead
to
communication
problems
in
a
company.
Psychologists
from
England
studied
office
workers
opening
their
e?mail.
__4__
They
found
that
certain
kinds
of
messages
made
blood
pressure
go
up.
It
went
up
if
the
messages
seemed
angry
or
negative.
It
also
went
up
if
the
messages
were
from
the
boss.
It
went
up
the
highest
when
the
messages
were
both
negative
and
from
the
boss.
The
psychologists
said
that
people
should
be
careful
how
they
use
e?mail
at
work.
This
is
especially
true
for
the
people
with
top
jobs
in
a
company.
__5__
They
should
never
send
important
news
by
e?mail.
They
should
always
meet
face
to
face
with
the
person.
A.One
reason
is
that
e?mail
is
only
one?way.
B.Sometimes,
their
blood
pressure
went
down.
C.Their
messages
can
easily
hurt
or
upset
people.
D.And
it's
easier
than
trying
to
meet
with
someone
in
person.
E.The
psychologists
measured
the
blood
pressure
of
the
workers.
F.It
can
help
to
avoid
misunderstanding
and
strengthen
relationships.
G.But
it
might
cause
trouble
if
the
message
is
about
something
important.
本文是一篇说明文。文章介绍了电子邮件虽有好处,但在工作中电子邮件并不总是好的,并说明了在工作中电子邮件的使用受限的几个原因。
1.D 解析:根据前文内容可知,每个人都知道使用电子邮件的好处。它比普通邮件快得多。它比电话便宜得多。D选项和前文是并列关系,说明电子邮件的好处,再根据后文可知,在提出电子邮件的好处同时,在工作中电子邮件并不总是好的。故可知D项承上启下。
2.A 解析:根据前文的...for
several
reasons.和第三段的There
is
another
problem
with
e?mail:可知此处要解释一些公司限制在办公室使用电子邮件的几个原因,故选择A项(原因之一是电子邮件只是单向的)。
3.G 解析:根据前文内容中的You
don't
get
much
information
from
the
message...This
doesn't
matter
if
the
message
is
just
about
facts
or
if
it
is
not
important.
可知G选项中的message和important
与前文内容呼应,且语义(但如果信息是关于一些重要的事情,它可能会引起麻烦)承接上文并且和前文是转折关系,故选择G项。
4.E 解析:根据后文的They
found
that
certain
kinds
of
messages
made
blood
pressure
go
up.可知They指代E选项中的psychologists,且E选项中blood
pressure和后文的相呼应,E选项的句意(心理学家测量了这些工人的血压。)承接下文,故E项正确。
5.C 解析:根据空前的This
is
especially
true
for
the
people
with
top
jobs
in
a
company.这对公司里身居要职的人来说尤其如此。可知C选项中Their
messages指代前文“the
people
with
top
jobs”,且承上启下,身居要职的人发出的消息可能会伤害他人,故他们不要用电子邮件发送重要的消息,故C项正确。
Ⅲ.语法填空
China,
which
takes
pride
in
inventions
in
ancient
times,
has
once
again
shown
its
__1__
(able)
to
change
the
world
with
its
“new
four
great
inventions”:
high?speed
railways,
electronic
payments,
shared
bicycles
and
online
shopping.
The
“new
four
great
inventions”
are
all
related
__2__
China's
high?tech
innovation
(创新),
__3__
improved
the
quality
of
people's
lives.
“My
wallet
is
no
longer
in
use.
I
can
buy
and
eat
__4__
I
want
simply
with
a
tap
of
my
phone,”
says
Lin
Long,
__5__
overseas
Chinese
student
from
Cambodia.
“It
is
__6__
(amaze)
that
even
pancake
sellers
are
using
Alipay.”
The
operating
model
of
bike?sharing
is
based
on
satellite
navigation
system,
mobile
payment,
big
data
__7__
other
high
technologies.
It
is
__8__
(increase)
clear
that
China
is
innovating
and
no
longer
copying
Western
ideas.
China
has
the
__9__
(large)
mobile
use
in
the
world.
In
terms
of
the
“new
four
great
inventions”,
Charlie
Dai,
principal
analyst
of
American
market
research
company
Forrester,
said,
“These
products
and
services
__10__
(improve)
customer
experience
so
far.”
本文是说明文。介绍了中国的“新四大发明”:高速铁路、电子支付、共享自行车和网上购物,以及它们对人们生活的影响。
1.ability
解析:考查名词。句意:以古代发明为傲的中国,再一次用“新四大发明”展示了它改变世界的能力。its后边接名词形式,故填ability。
2.to
解析:考查介词。句意:“新四大发明”都与中国的高科技创新有关,这提高了人们的生活质量。短语“与……有关”be
related
to,故填to。
3.which
解析:考查关系代词。句意:“新四大发明”都与中国的高科技创新有关,这提高了人们的生活质量。which引导非限制性定语从句,指代前面句子,在从句中作主语。故填which。
4.whatever/what
解析:考查代词。句意:只需轻松点下手机,我就可以购买和吃我想要吃的东西。whatever/what引导宾语从句,在从句中作宾语,故填whatever/what。
5.an
解析:考查不定冠词。此处指一位来自柬埔寨的海外留学生,overseas以元音音素开头,故答案为an。
6.amazing
解析:考查形容词。此处为表语,又因为主语为It指物,用?ing结尾的形容词,故填amazing(令人惊讶的)。
7.and
解析:考查并列连词。句意:共享单车的运营模式是基于卫星导航系统、移动支付、大数据和其他高科技。根据句意可知,此处应填并列连词,连接几个并列成分,故填and。
8.increasingly
解析:考查副词。clear是形容词,用副词修饰形容词,故答案为increasingly。
9.largest
解析:考查最高级。句意:中国拥有世界上最大的移动手机的应用。定冠词the用在最高级前面,故答案为largest。
10.have_improved
解析:考查时态。句意:这些产品和服务到目前为止改善了客户体验。根据so
far可知句子用现在完成时态,These
products
and
services是句子主语,复数形式,故答案为have
improved。Unit
1
Festivals
and
Celebrations
Ⅰ.阅读理解
One
of
the
most
important
ways
to
learn
and
master
the
English
language
is
to
read,
read,
and
read.
It
is
said
that
a
good
reader
is
also
a
good
writer
and
a
good
speaker.
However,
in
today's
world,
reading
is
something
that
most
children
dislike
doing.
There
are
simply
so
many
distractions
(分心的事物)
that
books,
magazines,
and
newspapers
are
often
ignored
and
they
are
in
favor
of
video
games
and
movies.
And
while
video
games
and
movies
also
play
a
role
in
helping
the
child
learn
the
English
language,
they
still
can't
quite
compare
to
reading.
And
as
a
result,
kids
are
learning
less
and
less.
Take
a
look
at
an
elementary
level
text
book.
You'll
notice
that
the
books
for
elementary
students
are
filled
with
pictures
and
colors.
Those
pictures
and
colors
in
the
elementary
level
text
books
aren't
there
just
for
the
sake
(缘由)
of
design.
Colors
and
pictures
make
us
more
engaged
in
the
act
of
learning
grammar.
They
catch
our
attention
and
help
us
retain
(保留)
more
of
what
we
read.
This
is
especially
true
for
little
children
who
enjoy
fun
English.
Children
are
quite
easily
distracted.
When
you
ask
them
to
sit
down
and
read
quietly,
their
minds
will
often
wander
and
it
won't
take
long
before
you
find
them
doodling
(涂鸦)
and
not
doing
what
you
told
them
to
do.
But
if
a
book
is
colourful
enough
to
catch
a
kid's
attention,
then
you'll
have
a
better
chance
at
getting
the
kid
to
sit
down
long
enough
to
learn
English.
The
same
principle
holds
true
for
interactivity
(互动).
Like
colors
and
pictures,
interactive
reading
materials
like
English
songs
for
kids
also
get
the
child
engaged
in
what
he
or
she
is
learning.
Interactive
reading
materials
get
the
child
to
focus
since
using
them
is
almost
like
playing.
本文是一篇说明文。阅读是学习语言最重要的方式之一。
1.Children
don't
like
reading
probably
because
they
prefer
____________.
A.newspapers
B.films
C.magazines
D.books
答案:B
解析:细节理解题。根据第二段中There
are
simply
so
many
distractions
(分心的事物)
that
books,
magazines,
and
newspapers
are
often
ignored
and
they
are
in
favor
of
video
games
and
movies.可知,孩子们不喜欢读书可能是因为他们喜欢看电影。故选B。
2.Children
will
be
interested
in
books
that
are
________.
A.full
of
pictures
B.explained
clearly
C.written
clearly
D.easy
答案:A
解析:细节理解题。根据第三段中You'll
notice
that
the
books
for
elementary
students
are
filled
with
pictures
and
colors.
Those
pictures
and
colors
in
the
elementary
level
text
books
aren't
there
just
for
the
sake
(缘由)
of
design.可知,孩子们会对充满图画的书感兴趣。故选A。
3.Colorful
books
can
help
the
children
________.
A.do
what
they
prefer
B.have
a
good
time
C.fix
their
attention
for
a
longer
time
D.sit
still
and
quietly
答案:C
解析:推理判断题。根据第三段中Colors
and
pictures
make
us
more
engaged
in
the
act
of
learning
grammar.
They
catch
our
attention
and
help
us
retain
(保留)
more
of
what
we
read.可知,丰富多彩的书籍可以帮助孩子们长时间集中注意力。故选C。
4.What's
the
main
idea
of
this
passage?
A.Reading
is
one
of
the
most
important
ways
in
learning
language.
B.All
the
books
are
full
of
pictures
and
colors.
C.Interactivity
and
colorful
designs
are
important
to
learn
English.
D.Interactive
reading
is
very
interesting
for
children.
答案:A
解析:主旨大意题。根据第一段第一句One
of
the
most
important
ways
to
learn
and
master
the
English
language
is
to
read,
read,
and
read.可知,阅读是学习语言最重要的方式之一。故选A。
Ⅱ.完形填空
Finding
Home
“I
hate
New
Orleans!
I
wanna
go
home!”
I
__1__
to
my
mother
as
we
moved
boxes.
__2__,
going
home
was
not
easy
because
my
home
was
1,100
miles
away.
I
was
born
and
__3__
in
northern
Virginia.
Virginia
was
my
home,
and
I
never
expected
that
to
__4__.
In
2014,
my
family
experienced
a
tragedy
(悲剧),
so
my
parents
decided
to
move
to
my
mom's
hometown
of
New
Orleans.
Only
three
months
after
my
parents
made
the
__5__
to
move,
I
found
myself
moving
boxes
into
our
new
house.
My
announcement
to
my
mother
that
I
__6__
the
new
environment
was
partly
motivated
by
how
hot
it
was,
but
it
was
mostly
due
to
the
fact
that
I
felt
like
my
entire
life
had
been
turned
upside
down.
1,100
miles
away
from
everyone
and
everything
I
had
ever
known,
I
was
__7__.
To
make
matters
worse,
I
was
starting
high
school
in
two
weeks.
Beginning
high
school
is
a
scary
__8__
on
its
own.
I
spent
my
first
few
months
in
New
Orleans,
__9__
wanting
to
go
home
to
Virginia.
But
after
a
few
months
of
missing
home,
I
__10__
that
I
had
a
choice.
I
could
continue
thinking
about
how
much
I
missed
my
old
home,
__11__
I
could
start
trying
to
build
a
new
home
right
here.
I
chose
the
latter.
As
soon
as
I
stopped
giving
all
my
__12__
to
how
much
I
missed
Virginia,
I
was
able
to
begin
accepting
the
love
that
people
were
already
giving
me.
I
joined
some
clubs
at
school,
which
gave
me
the
chance
to
make
friends.
My
neighbor
taught
me
how
to
cook
some
New
Orleans
food,
and
I
found
a
wonderful
__13__
of
fellow
cooks
and
neighbors.
Overall,
I
seized
every
possible
opportunity
to
__14__
myself
and
to
rebuild
my
life.
Because
of
my
resilience
(复原力)
in
creating
a
new
home
for
myself
and
the
__15__
that
people
have
shown
to
me,
home
is
right
here.
这是一篇记叙文。从小出生和成长在北弗吉尼亚的作者在家庭遭遇了一场悲剧之后,不得不跟随父母搬到母亲的老家新奥尔良。作者起初对新家非常反感和讨厌,而在几个月之后作者意识到自己有一个选择:是继续想家还是开始在这里建一个新家。作者选择了后者,然后作者逐渐发现了新环境中的美好,以及周围的人对作者表现出的爱。
1.A.announced
B.replied
C.turned
D.pointed
答案:A
解析:考查动词辨析。A.announced述说;宣布;B.replied回答;C.turned
转向;D.pointed指着。句意:“我讨厌新奥尔良!我想回家!”我们搬箱子的时候,我对妈妈说。故选A。
2.A.Therefore
B.Instead
C.However
D.Besides
答案:C
解析:考查连词辨析。A.Therefore因此;B.Instead而不是;C.However
然而;D.Besides除此之外。根据下文going
home
was
not
easy
because
my
home
was
1,100
miles
away.可知虽然作者想要回家,但是在已经在1
100英里之外了,上下文为转折关系,故选C。
3.A.trained
B.raised
C.promoted
D.fed
答案:B
解析:考查动词辨析。A.trained训练;B.raised养育;提高;C.promoted
促进;D.fed喂养。句意:我在北弗吉尼亚出生和长大。故选B。
4.A.develop
B.continue
C.exist
D.change
答案:D
解析:考查动词辨析。A.develop发展;B.continue继续;C.exist
存在;D.change改变。根据上文Virginia
was
my
home,
and
I
never
expected可知作者认为弗吉尼亚是家,从未想过会改变,会搬家。故选D。
5.A.attempt
B.suggestion
C.excuse
D.decision
答案:D
解析:考查名词辨析。A.attempt企图;B.suggestion建议;C.excuse
借口;D.decision决定。句意:就在我父母做出搬家的决定三个月后。短语make
a
decision“做决定”。故选D。
6.A.preferred
B.missed
C.hated
D.imagined
答案:C
解析:考查动词辨析。A.preferred偏爱;B.missed错过;C.hated恨;D.imagined
想象。根据上文I
hate
New
Orleans!
I
wanna
go
home!可知作者憎恨新的环境,故选C。
7.A.surprised
B.frightened
C.delighted
D.relieved
答案:B
解析:考查形容词辨析。A.surprised惊讶的;B.frightened害怕的;C.delighted
高兴的;D.relieved放心的。根据上文I
felt
like
my
entire
life
had
been
turned
upside
down.
1,100
miles
away
from
everyone
and
everything
I
had
ever
known可知作者离所认识的人和事都有1
100英里远,觉得整个生活都被颠覆了。因此很害怕,故选B。
8.A.performance
B.activity
C.presentation
D.experience
答案:D
解析:考查名词辨析。A.performance表现;B.activity活动;C.presentation展示;D.experience经历。根据上文To
make
matters
worse可知作者认为上高中是一个可怕的经历。故选D。
9.A.partly
B.badly
C.slightly
D.hardly
答案:B
解析:考查副词辨析。A.partly部分地;B.badly严重地;非常;C.slightly轻微地;D.hardly几乎不。句意:我在新奥尔良度过了头几个月,非常想回到弗吉尼亚的家。故选B。
10.A.realized
B.remembered
C.observed
D.complained
答案:A
解析:考查动词辨析。A.realized意识到;B.remembered记得;C.observed观察;D.complained抱怨。句意:但是在几个月的想家之后,我意识到我有一个选择。故选A。
11.A.and
B.but
C.or
D.so
答案:C
解析:考查连词辨析。A.and并且;B.but但是;C.or或者;D.so因此。句意:我可以继续想我有多想念我的老房子,或者我可以开始在这里建一个新家。根据后文I
chose
the
latter.可知本句中表示两者之间的选择,故选C。
12.A.attention
B.patience
C.trust
D.confidence
答案:A
解析:考查名词辨析。A.attention注意;B.patience耐心;C.trust
信任;D.confidence自信。句意:当我不再把所有的注意力放在我多么想念弗吉尼亚的时候,我就能够开始接受人们已经给予我的爱。短语give
attention
to“注意”,故选A。
13.A.generation
B.community
C.race
D.school
答案:B
解析:考查名词辨析。A.generation一代;B.community社区;团体;C.race
种族;D.school学校。句意:我的邻居教我如何烹饪新奥尔良的食物,我发现了一个有很棒的厨师和邻居的社区。故选B。
14.A.teach
B.accept
C.judge
D.better
答案:D
解析:考查动词辨析。A.teach教;B.accept接受;C.judge判断;D.better改善;完善。句意:我抓住每一个可能的机会来完善自己,重建我的生活。故选D。
15.A.belief
B.freedom
C.love
D.interest
答案:C
解析:考查名词辨析。A.belief相信;B.freedom自由;C.love爱;D.interest
兴趣。根据第五段第一句I
was
able
to
begin
accepting
the
love
that
people
were
already
giving
me.可知人们对我展示出的“爱”,故选C。