英语人教版(2019)必修第三册UNIT 1 Festivals and Celebrations(课件+习题+测试卷)

文档属性

名称 英语人教版(2019)必修第三册UNIT 1 Festivals and Celebrations(课件+习题+测试卷)
格式 zip
文件大小 3.1MB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-01-13 09:06:49

文档简介

(共25张PPT)
UNIT
1 
FESTIVALS
AND
CELEBRATIONS
语篇类型
1.
论说文:WHY
DO
WE
CELEBRATE
FESTIVALS?
2.
应用文:日记;
3.
新媒体语篇:网络论坛跟帖;
4.
其他类型:音频、视频、图片、食谱等
语言知识
语音
英语语音里常见的同化现象
主题
词汇
节日活动:
lantern carnival march congratulation riddle ceremony samba range
from
...
to
... gather feature decorate typical commercial occasion atmosphere eve envelope Christmas
carolfirework go
off represent wrestle set
off moment tent wedding clap
节日饮食:
pumpkin pudding mashed
potatoes roast
turkey pot
节日服装:
costume dress
(sb)
up make-up fancy robe
 grace absolutely brief
节日起源:
origin religion religious harvest agricultural agriculture crop fade
away reflect belief faith lunar
eagle
团体或个人:
figure medium the
media autonomous region branch
情感描述:
after
all joy joyful gratitude grateful significant evil in
spite
of merry
Merry
Christmas! pleased to
be
frank inner respect horrible take
advantage
of
语言知识
语法
动词-ing形式作定语和表语
语篇
描写节日经历的记叙文的语篇结构和语言特点
语用
表达情感:
It
was
fantastic! 
That’s
amazing.  
It
was
great
to
...
How
wonderful!
It
was
great
fun!
I’m
really
happy
that
...
How
exciting!
It’s
very
exciting.
I’m
pleased
to
...
文化知识
了解不同文化背景下形成的不同民族的节日、风俗习惯及其内涵和意义;比较中外传统节日的异同,尊重和包容文化的多样性
语言技能
1.
能够根据说话人的表达方式和表达内容辨别说话者之间的人际关系;
2.
能够正确识别主题句,抓住段落大意;
3.
能够在描述节日经历时准确表达自己的情绪;
4.
能够在看视频的过程中有选择地记录所需信息;
5.
能够写一篇有关节日经历的记叙文
学习策略
1.
在语境中学习词汇和语法;
2.
将本单元所学到的知识运用到写作中并进行反思评价
Section
Ⅰ Listening
and
Speaking
Ⅰ.
在括号里写出黑体部分在句中的含义
1.
The
15th
day
of
the
first
lunar
month
is
the
Chinese
Lantern
Festival.
People
always
make
all
kinds
of
lanterns
(  )
to
celebrate
it
every
year.
All
kinds
of
activities
are
organised,
such
as
guessing
lantern
riddles
(  ),
Yangko
dances,
lion
dances,
and
setting
off
fireworks.
2.
An
actor’s
or
performer’s
costume
(  )
is
a
set
of
clothes
he
wears
while
he
is
performing.
3.
I
offer
my
warmest
congratulations
(  )
to
you
on
receiving
the
first
prize
of
the
Olympic
English
Competition
for
the
middle
school
students.
4.
We
hold
a
flag-raising
ceremony
(  )
every
Monday
in
our
school.
5.
All
the
girls
in
our
class
dressed
up
(  )
to
take
part
in
the
New
Year’s
party.
6.
To
our
surprise,
the
little
girl
can
both
waltz
(跳华尔兹舞)
and
do
the
samba
(  ).
7.
Normally
she
wore
little
make-up(  ),
but
this
evening
was
clearly
an
exception,
because
she
would
attend
her
best
friend’s
wedding.
8.
Don’t
blame
him
for
breaking
that
vase;
after
all
(  ),
he
is
a
child.
答案:
1.
灯笼;灯谜 2.
戏装 3.
祝贺 4.
仪式
5.
穿上盛装 6.
桑巴舞 
7.
化妆品 8.
毕竟;别忘了
Ⅱ.
补全下面的对话
(一)
A.
They
give
chocolate
in
return.
B.
On
that
day,
boys
are
supposed
to
give
roses
to
their
sweethearts.
Li
Hua:
What
do
people
usually
do
on
Valentine’s
Day?
Tom:
1.
________ 
Li
Hua:
What
will
the
girls
do?
Tom:
2.
________  
答案:1.
B 2.
A
(二)
A.
Guess
what
I
have
bought.
B.
Don’t
you
remember
it’s
March
8th
today?
It’s
Women’s
Day.
C.
Tulips!
Great!
Thank
you
very
much,
my
lovely
son!
D.
A
pair
of
leather
gloves?
Jim:
Mum,
I
have
something
for
you
today.
Mum:
What
for?
Jim:
1.
________
Mum:
Oh,
I’ve
really
forgotten
it.
Jim:
2.
________
Mum:
A
silk
scarf?
Jim:
No.
Mum:
3.
________   
Jim:
No.
Look!
Tulips!
Mum:
4.
________  
答案:1.
B 2.
A 3.
D 4.
C
Pre-listening:
Look
and
say.
Look
at
the
pictures
on
page
2
of
the
textbook
and
answer
the
following
questions.
1.
What
can
you
see
in
Picture
A?
_______________________________________________________
2.
What
are
the
girls
wearing
in
Picture
B?
_______________________________________________________
_______________________________________________________3.
What’s
the
girl
doing
in
Picture
C?
_______________________________________________________
I
can
see
many
people
and
lanterns.
They
are
wearing
the
“furisode”,
a
long-sleeved
kimono
(“振
袖”和服).
The
girl
is
singing
and
dancing
crazily.
4.
What’s
your
favourite
festival?
Can
you
say
something
about
it?
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
My
favourite
festival
is
the
Mid-Autumn
Day.
The
Mid-Autumn
Day
is
a
traditional
festival
in
China.
Almost
everyone
likes
to
eat
mooncakes
on
that
day.
Many
people
who
live
far
away
from
home
usually
go
back
to
have
a
family
reunion.
How
happy
it
is
to
enjoy
the
mooncakes
while
watching
the
full
moon
with
family
members!
While-listening:
Listen
and
write.
1.
Listen
to
the
three
conversations
one
by
one
and
finish
Exercises
2,
3
and
4
on
pages
2
and
3
of
the
textbook.
2.
Listen
to
the
three
conversations
again
and
fill
in
the
blanks
according
to
your
listening.
A.
Chinese
Lantern
Festival B.
Coming-of-Age
Day 
C.
Rio
Carnival
答案:①B ②C ③A
Post-listening:
Speak
and
play.
1.
(应用实践)Suppose
you
are
Li
Hua.
Please
introduce
Chinese
Lantern
Festival
to
your
American
friend
according
to
the
notes
you
made
during
your
listening.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
———————————————————————————
2.
(迁移创新)Fill
in
the
blanks
according
to
the
situation,
and
role-play
with
your
partner.
(Situation:
The
Mid-Autumn
Festival
is
coming.
Li
Hua
meets
his
friend
Jack. Jack=A Li
Hua=B)
A:
Nice
weather,
isn’t
it?
It
sure
was
hot
last
week.
B:
I’m
glad
it
is
getting
cooler
as
we
are
into
autumn
now.
The
Mid-Autumn
Festival
is
coming.
A:
What’s
that?
B:
It
is
a
traditional
Chinese
holiday.
A:
When
is
it?
B:

________________________________________________.?
A:
What’s
the
meaning
behind
this
holiday?
B:
Well,
it
is
said
to
have
originated
from
making
a
sacrifice
to
the
moon
goddess.
However,

_______________________________.
A:
How
will
you
celebrate
it?
Let
me
guess
...
you
get
together
to
eat,
right?
B:
Ha-ha
...
you’re
finally
getting
the
hang
of
it!
③?______________.
A:
I
hear
that
there
are
so
many
different
kinds
of
fillings
in
moon-
cakes.
And
④___________________________________________.?
B:
Yes.
Would
you
like
to
go
to
my
house
with
me?
⑤?____________________________________________________.?
A:
That’s
great.
Thank
you!
答案:
1.
 
Chinese
Lantern
Festival
is
a
traditional
Chinese
festival.
It
is
celebrated
on
the
fifteenth
day
of
the
first
month
of
the
lunar
year.
 
Chinese
Lantern
Festival
is
one
of
the
biggest
holidays
in
China.
Lanterns
are
made
in
the
shape
of
different
animals,
vegetables,
fruits
and
many
other
things.
 
On
Lantern
Festival
people
go
outside
to
have
a
look
at
the
lanterns
and
guess
the
riddles
on
the
lanterns.
Perhaps
you
can
see
some
wonderful
folk
performances
like
the
dragon
and
lion
dances.
People
also
eat
yuanxiao
with
their
family
during
this
festival.
2.
①It
falls
on
the
15th
day
of
the
eighth
month
according
to
the
Chinese
lunar
calendar
②nowadays
the
full
moon
just
represents
the
gathering
of
friends
and
family
③Our
family
will
enjoy
mooncakes
and
admire
the
beautiful
full
moon
together
④they
are
all
very
delicious
⑤We
can
celebrate
the
festival
together
Pronunciation:
Listen
and
repeat.
以下是一些常见的语音同化规则:
1.
/t/
changes
to
/p/
before
/m/,
/b/,
or
/p/:
best
man,
put
back,
test
paper
2.
/d/
changes
to
/b/
before
/m/,
/b/,
or
/p/:
good
morning,
good
boy,
gold
plate
3.
/n/
changes
to
/m/
before
/m/,
/b/,
or
/p/:
on
Monday,
in
Britain,
pen
pal
4.
/t/
changes
to
/k/
before
/k/
or
/ɡ/:
short
cut,
fat
girl
5.
/d/
changes
to
/ɡ/
before
/k/
or
/ɡ/:
hard
copy,
good
girl
6.
/n/
changes
to
/?/
before
/k/
or
/ɡ/:
tin
can,
golden
gate
7.
/s/
changes
to
/?/
before
/?/
or
/j/:
dress
shop,
nice
yacht
8.
/z/
changes
to
/?/
before
/?/
or
/j/:
these
sheep,
Where’s
yours
9.
/θ/
changes
to
/s/
before
/s/:
fourth
season,
earth
science
【探究训练】
1.
朗读下列单词或短语,并写出画线部分的发音
①education
/    /    
②issue
/    /?
③this
year
/    /
④last
year
/    /?
⑤those
young
men
/    /
⑥in
case
/    /?
⑦ten
girls
/    /
⑧this
ship
/    /
?
⑨has
to
/    /
⑩have
to
/    /?
答案:①/d?/ ②/?/ ③/?/ ④/t?/ ⑤/?/ ⑥/?/ ⑦/?/ ⑧/?/ ⑨/s/ ⑩/f/
2.
朗读下面的句子或对话,注意音的同化现象,并写出画线部分的发音
①Is
she?
/    /
②I’m
glad
to
meet
you.
/    /
③—Does
she
speak
English?/    /
—Of
course
she
does.
/    /
④Did
you
see
him?/    /
⑤What
brings
you
here?
/    /
⑥Has
your
friend
come?
/    /
答案:
①/?/ ②/t?/ ③/?/,
/f/ ④/d?/ ⑤/?/ ⑥/?/
如何判断对话者之间的关系?
在听力过程中要注意称呼语,捕捉关键词及人物的语气。
1.
透露说话人身份的关键词
仔细辨认对话中的称呼语以及与职业相关的词,抓住关键词进行判断。
可能的关系
关键词
Husband
and
wife
dear;
darling;
sweetheart
Shop
assistant
and
customer
size;
colour;
discount
Doctor
and
patient
trouble;
check;
pain
Teacher
and
student
professor;
subject;
homework
2.
透露地点/场合的关键词
听力中的关于地点或场合(即语言环境)的关键词也有助于判断说话人之间的关系。如果对话中出现store,那么对话双方有可能是店员和顾客。
3.
对话双方的语气
听力中,注意说话人之间的语气尤为重要。朋友之间对话语气一般比较随意,而上下级或师生之间等一般比较正式。
你知道get
the
hang
of
的含义吗?学习一下吧!
get
the
hang
of
找到窍门
1.
Gradually
you
will
get
the
hang
of
learning
English.
慢慢地,你会掌握学英语的门道。
2.
You
will
get
the
hang
of
it.
你会找到窍门的。
3.
I
told
you
you’d
get
the
hang
of
it.
我跟你说过你会掌握要领的。
常见的前后两个音的同化现象:
(1)/s+j/→/?/
(2)/z+j/→/?/
(3)/t+j/→/t?/
(4)/d+j/→/d?/(共44张PPT)
Section
Ⅱ Reading
and
Thinking
(1)
Ⅰ.
(A)在括号里写出黑体单词在句中的含义
1.
The
temperature
of
this
city
ranges
(  )
from
0℃
to
30℃
every
year.
2.
When
his
wish
was
realised,
we
jumped
and
cheered
with
joy
(  ).
3.
Can
you
read
this
figure
(  )?
Is
it
a
three
or
an
eight?
4.
I
would
be
grateful
(  )
to
you
if
you
could
give
me
some
advice
on
how
to
make
friends.
5.
During
the
National
Day,
all
the
streets
are
decorated
(  )
with
flags,
flowers
and
balloons.
6.
It
is
typical
(  )
of
students
to
stay
up
reading
till
late
night
before
the
final
exam.
7.
We’ll
set
off
for
Sanya
tomorrow
and
gather
(  )
at
the
school
gate
at
5:30
a.m.
8.
When
the
autumn
harvest
(  )
is
coming,
we
help
the
farmers
with
their
rice.
9.
As
is
known
to
us
all,
Dr
Yuan
Longping
is
a
famous
Chinese
scientist
in
agriculture
(  ).
10.
It
hadn’t
rained
for
a
few
months,
so
that
the
crops
(  )
such
as
wheat
and
corn
were
dried.
答案:
1.
变化 2.
高兴 3.
数字 4.
感激的 5.
装饰
6.
平常的 7.
集合 8.
收获季节 9.
农业 
10.
庄稼
(B)选出与黑体单词在句中含义对应的英语释义
(  )1.
There
are
no
significant
differences
between
the
two
groups
of
students.
(  )2.
I’ll
speak
to
him
about
it
if
the
occasion
arises.
(  )3.
The
windows
reflected
the
bright
afternoon
sunlight.
(  )4.
This
particular
custom
has
its
origin
in
Wales.
(  )5.
The
weather
at
the
moment
is
not
typical
for
July.
(  )6.
Which
features
do
you
look
for
when
choosing
a
car?
A.
the
point
from
which
sth
starts
B.
having
the
usual
qualities
or
features
of
a
particular
type
of
person,
thing
or
group
C.
something
important,
interesting
or
typical
of
a
place
or
thing
D.
large
or
important
enough
to
have
an
effect
or
to
be
noticed
E.
to
throw
back
light,
heat,
sound,
etc.
from
a
surface
F.
a
suitable
time
for
sth
答案:1.
D 2.
F 3.
E 4.
A 5.
B 6.
C
Ⅱ.
短语含义匹配
(  )1.
take
place
(  )2.
range
from
...
to
...
(  )3.
in
spite
of
(  )4.
fade
away
(  )5.
take
advantage
of
(  )6.
give
up
(  )7.
have
sth
in
common
(  )8.
drive
away 
(  )9.
in
order
to
(  )10.
after
all
A.
逐渐消失;
(身体)变得虚弱
B.
利用;
欺骗;占……的便宜
C.
放弃
D.
(兴趣、想法等方面)相同;有相同的特征
E.
发生;举行
F.
包括从……到……之间
G.
为了……
H.
毕竟;
别忘了
I.
(把车)开走;
赶走
J.
不管;
尽管
答案:1.
E 2.
F 3.
J 4.
A 5.
B 6.
C 7.
D 8.
I 9.
G 10.
H
Ⅲ.
(A)根据语境及汉语提示写出正确单词
1.
She
showed
me
her
    (感激)
by
inviting
me
to
dinner.
2.
This
will
be
an
    (时机,机会)
for
us
all
to
make
a
new
start.
3.
That
evening
they
    (聚集)
in
my
house
and
talked
till
late.
4.
We
are
all
very
busy
because
it’s
the
    (收获)
time.
5.
The
movie
was
a
great
    (商业的)
success.
6.
Mahatma
Gandhi
was
both
a
political
and
a
religious
_________
(人物)
in
Indian
history.
答案:1.
gratitude 2.
occasion 3.
gathered 4.
harvest 
(B)用括号中所给词的适当形式填空
1.
Our
    (origin)
plan
was
to
go
to
Spain,
but
it
was
too
expensive.
2.
There
is
a
great
demand
for
     (agriculture)
machinery
in
this
country.
5.
commercial 6.
figure
3.
His
wife
is
very
    (religion).
4.
She
picked
a
large
bunch
of
flowers
for
the
table
_________
(decorate).
5.
The
new
drug
has
great
    
(significant)
for
the
treatment
of
the
disease.
6.
    (typical),
he
would
come
in
late
and
then
say
that
he
had
to
go
early.
7.
It
is
my
    (believe)
that
he
will
succeed
in
carrying
out
the
experiment.
8.
Apart
from
a
few
faults,
he
is
a
    (faith)
friend.
9.
The
meeting
between
the
two
families
was
a
    (joy)
one.
10.
The
cat
felt
curious
when
it
saw
its
own
    (reflect)
in
the
mirror.
答案:1.
original 2.
agricultural 3.
religious
4.
decoration 5.
significance 6.
Typically 7.
belief
8.
faithful 
9.
joyful 10.
reflection
Ⅳ.
完成句子并背诵
1.
它们有广泛的起源,如时节、宗教、著名人物和重大事件。
They   
   
   
   
   
   ,
such
as
the
seasons
of
the
year,
religions,
famous
figures,
and
important
events.
2.
然而,无论它们看起来多么不同,在世界各地,分享快乐、感恩、爱或和平的精神在所有节日中都是相同的。
However,
   
   
   
   they
may
seem,
all
over
the
world,
the
spirit
of
sharing
joy,
gratitude,
love,
or
peace
is
common
in
all
festivals.
3.
随着现代社会的发展和新思想的传播,一些传统可能会渐渐消失,另一些传统则得以建立。
With
the
development
of
modern
society
and
the
spread
of
new
ideas,
some
traditions
may
   
   
and
others
may
be
established.
4.
另一个例子是万圣节前夕,尽管它有宗教渊源,但它逐渐成为一个令孩子们兴奋的节日。
Another
example
is
Halloween,
which
slowly
became
an
exciting
festival
for
children,
   
   
   its
religious
origins.
5.
由于商家利用庆祝活动,节日正变得越来越商业化。
Festivals
are
becoming
more
and
more
commercial,
with
businesse 
   _____
__________
_______the
celebrations.
6.
如果你仔细研究节日,你可能会惊讶地发现,不同的文化其实有很多共同点。
And
if
you
study
festivals
carefully,
you
may
be
surprised
to
find
that
different
cultures
actually______
____
____
_____
________
after
all.
答案:
1.
have
a
wide
range
of
origins
2.
no
matter
how
different
3.
fade
away
4.
in
spite
of
have
a
lot
in
common
taking
advantage
of
Step
1:
Look
through
the
text
and
find
out
the
topic
sentence
of
each
paragraph.
Para.
1
_________________________________________________
Para.
2
_________________________________________________
Para.
3
________________________________________________
Para.
4
_________________________________________________
Para.
5
_________________________________________________
答案:
Para.
1 Festivals
are
celebrated
all
around
the
world.
Para.
2 Of
all
the
traditional
festivals,
the
harvest
festival
can
be
found
in
almost
every
culture.
Para.
3 Customs
play
a
significant
role
in
festivals,
but
some-
times
they
can
change
over
time.
Para.
4 Festivals
are
becoming
more
and
more
commercial,
with
businesses
taking
advantage
of
the
celebrations.
Para.
5 Festivals
are
an
important
part
of
society.
寻找主题句确定段落大意
主题句是概括全段中心内容的句子,找出主题句是了解段落内容最为直接、最为简单的方式。大部分段落都有自己的主题句,只要找出了段落的主题句,我们就可以用它作为该段的大意。主题句一般位于段首,但有时也位于段中或段尾。
Step
2:
Read
the
text
and
answer
the
question.
Why
is
the
title
of
the
text
a
question?
_____________________________________________________
答案:
In
order
to
attract
the
readers’
attention
and
arouse
their
interest.
Step
3:
Read
the
text
again
and
choose
the
best
answers.
1.
Which
of
the
following
is
NOT
right
about
the
spirit
of
festivals?
A.
Gratitude.  
B.
Love.
C.
Sharing
joy.  
D.
War.
2.
Which
one
is
TRUE
according
to
the
text?
A.
The
harvest
festival
takes
place
in
every
culture.
B.
The
harvest
festival
is
celebrated
to
show
people’s
gratitude.
C.
In
fact,
different
cultures
have
little
in
common.
D.
The
commercialisation
of
festivals
is
wrong.
3.
Why
have
many
big
cities
given
up
lighting
firecrackers?
A.
The
evil
spirits
don’t
exist.
B.
To
prevent
the
air
from
being
polluted.
C.
People
don’t
like
lighting
firecrackers.
D.
Lighting
firecrackers
can
be
unsafe.
4.
What
is
the
structure
of
the
text?
答案:
1.
D 2.
B 3.
B 4.
B
Reading
and
Thinking
(2)
1.
range
【观察思考】
?They
have
a
wide
range
of
origins,
such
as
the
seasons
of
the
year,
religions,
famous
figures,
and
important
events.
(教材第4页)
它们有广泛的起源,如时节、宗教、著名人物和重大事件。
?She
puts
the
picture
within/in
the
baby’s
range
of
vision.
她把画放在婴儿看得见的地方。
?The
price
of
the
car
is
beyond/out
of
his
range.
这辆车的价格超过了他能承受的范围。
?The
children’s
ages
range
from
8
to
15.
这些孩子们的年龄在8岁到15岁之间。
?Prices
of
these
toys
range
between
$7
and
$10.
这些玩具的售价在7美元和10美元之间。
【探究总结】
(1)range
n.
一系列;范围;界限
①a
wide
_________
...
种类繁多的,各种各样的?
②_________
range
of
...
在射程以内;在……范围内?
③_________
range
在射程外;在……范围外?
(2)range
vi.
包括;(在一定范围内)变化
①range
from
...
    ...
包括从……到……之间
②range
between
...
    ...
在……和……范围内变动
【应用实践】
单句语法填空。
①She
has
a
wide
range
    interests.
②Costs
range
    50    
several
hundred
pounds.
③The
ship
came
    range
of
vision.
答案:
(1)①range
of ②in/within ③beyond/out
of 
(2)①to ②and
答案:
①of ②from;
to/between;
and ③in/within
2.
typical
【观察思考】
?One
example
is
the
typical
Chinese
Spring
Festival
custom
of
lighting
firecrackers
to
drive
away
the
evil
spirits
and
celebrate
the
new
year.(教材第4页)
其中一个例子是典型的中国春节习俗——燃放鞭炮来驱赶邪灵并庆祝新年。
?As
a
carrier
of
culture,
jiaozi
is
typical
of
traditional
Chinese
cuisine
culture.
作为一种文化的载体,饺子是中国传统饮食文化的象征。
?It’s
typical
of
her
to
be
late
for
class.
她这个人就是爱上课迟到。
【探究总结】
(1)typical
adj.
典型的;有代表性的;平常的
①be
typical
    sb/sth
是某人/某物的特点?

____________
to
do
sth
做某事是某人的个性;某人一向如此?
(2)typically
adv.
典型地;一般地
(3)type
n.
类型
答案:
(1)①of ②it
is
typical
of
sb
【应用实践】
(1)完成句子。
①对他人的建议置若罔闻是他的特点。
    
    
    
   
    
to
turn
a
deaf
ear
to
others’
advice.
②这把椅子是安东尼式家具设计的代表。
This
chair
    
    
    
Anthony’s
way
of
designing
furniture.
(2)用所给词的正确形式填空。
The
    of
painting
is
a
    one
created
by
Monet,
which
    
represents
his
painting
style.
(typical)
答案:
(1)①It
is
typical
of
him ②is
typical
of
(2)type;
typical;
typically
3.
in
spite
of
【观察思考】
?Another
example
is
Halloween,
which
slowly
became
an
exciting
festival
for
children,
in
spite
of
its
religious
origins.
(教材第4页)
另一个例子是万圣节前夕,尽管它有宗教渊源,但它逐渐成为一个令孩子们兴奋的节日。
?I
know
whatever
you
try,
you’ll
win
out
in
spite
of
early
difficulties.
我知道你无论做什么,不管最初多么困难,最终都会成功。
?We
went
out
in
spite
of
the
heavy
rain.
→We
went
out
in
spite
of/despite
the
fact
that
it
was
raining
heavily.
→Although/Though
it
was
raining
heavily,
we
went
out.
尽管下着大雨,我们还是出去了。
【探究总结】
(1)in
spite
of:①
__________ ②
__________   ?
(2)in
spite
of/despite
the
fact
that+从句:尽管……
(3)although/though“尽管;不管;不顾”,引导让步状语从句。
尽管;虽然
不管
【应用实践】
选词填空(although/though,
in
spite
of/despite)。
①        
my
uncle
is
old,
he
looks
very
strong
and
healthy.
②They
made
it
at
last
        
the
great
difficulty.
4.
take
advantage
of
【观察思考】
?You
should
take
advantage
of
the
opportunity
to
join
sports
teams.
你应该利用这一机会加入运动队。
?He
has
always
been
taking
advantage
of
me.
他老是占我的便宜。
Although/Though
in
spite
of/despite
【探究总结】
(1)take
advantage
of:
①     ②
_________      
(2)相关短语。

have
an
advantage
over
比(某人)强;胜过;优于

be
at
an
advantage
处于有利地位,有优势

be
to
sb’s
advantage
对某人有利
答案:
(1)①利用 ②欺骗;占……的便宜
【应用实践】
完成句子。
①我想借这个机会对你们的帮助表示感谢。
I
would
like
to
   
   
   
this
chance
to
express
my
thanks
for
your
help.
②你要是英语讲得好,找工作时就会处于非常有利的地位。
If
you
speak
good
English,
you’ll
be   
   
   
when
you
try
to
get
a
job.
③说英语流利的人比其他人有优势。
A
man
who
can
speak
English
fluently
_______
_________
_______
______others.
答案:
①take
advantage
of ②at
an
advantage
③has
an
advantage
over
5.
reflect
【观察思考】
?They
reflect
people’s
wishes,
beliefs,
faiths,
and
attitudes
towards
life.
(教材第5页)
它们反映了人们的愿望、信仰、信念以及对生活的态度。
?Her
beautiful
face
was
reflected
in
the
mirror.
镜子里映照出她漂亮的脸蛋。
?She
sat
reflecting
on/upon
how
much
had
changed
since
she
had
bought
the
farm.
她坐在那里思考着自从买下这个农场以来发生了多少变化。
?She
was
lost
in
reflection
on
her
future.
她为自己的未来而陷入沉思。
【探究总结】
(1)reflect
vt.
显示;反映;反射
vi.
认真思考;沉思
①reflect
sb/sth
_________
sth
(指镜子等)映出某人/物的影像?
②reflect
_________
sth
思考某事;回忆某事?
(2)reflection
n.
反射;反映;映像;深思
be
lost
_________
reflection
陷入深思中?
答案:
(1)①in ②on/upon (2)in
【应用实践】
完成句子。
①你最好认真考虑他对你说的话。
You’d
better
_______
_______what
he
told
you.
②群山倒映在水中。
The
mountains
  
_______
_______the
water.
③我姐姐默默地坐了一会儿,陷入沉思。
My
sister
sat
silent
for
some
time,
_______
_______
   .
答案:
①reflect
on/upon ②are
reflected
in
③lost
in
reflection
6.
have
sth
in
common
【观察思考】
?And
if
you
study
festivals
carefully,
you
may
be
surprised
to
find
that
different
cultures
actually
have
a
lot
in
common
after
all.
(教材第5页)
如果你仔细研究节日,你可能会惊讶地发现不同的文化其实有很多共同点。
?Research
shows
that
successful
learners
have
some
good
habits
in
common.
研究表明,成功的学习者有一些共同的好习惯。
【探究总结】
(1)have
sth
in
common:

     ②________   
(2)相关短语
①have
little/nothing/a
lot/much
in
common
(with
...)
(与……)几乎无/无/有很多共同之处
②in
common
共同;共有;共用
③in
common
with
...
和……一样
答案:
①有相同的特征 ②(兴趣、想法等方面)相同
【应用实践】
完成句子。
①他们发现他们有很多共同之处,且彼此相处得很好。
They
found
that
they
______
_______
_______
_______
________
and
got
on
well
with
each
other.
②她已和许多人一起加入舞蹈俱乐部。
    
   
________many
others,
she
joined
a
dance
club.
③令我惊讶的是,他们虽然是兄弟,但没有共同之处。
To
my
surprise,
although
they
are
brothers,
they
______
_______
_______
______.
答案:
①had
a
lot
in
common ②In
common
with
③have
nothing
in
common
7.
no
matter
how
...
【观察思考】
?However,
no
matter
how
different
they
may
seem,
all
over
the
world,
the
spirit
of
sharing
joy,
gratitude,
love,
or
peace
is
common
in
all
festivals.
(教材第4页)
然而,无论它们看起来多么不同,在世界各地,分享快乐、感恩、爱或和平的精神在所有节日中都是相同的。
?No
matter
how/However
late
it
is,
his
mother
is
always
waiting
for
him.
不管有多晚,他母亲总是等他。
【探究总结】
(1)no
matter
how引导让步状语从句,意为“无论多么”,此时可用_________代替。?
(2)“no
matter+wh-词(如who/what/where/when等)”一般引导让步状语从句,这时可与“wh-词+-ever等词”互换。
(3)whoever/whomever/whatever/whichever可引导让步状语从句,也可引导名词性从句。
however
【应用实践】
完成句子。
①No
matter
how
difficult
it
is,
I’m
determined
to
finish
the
work
ahead
of
time.
→        
it
is,
I’m
determined
to
finish
the
work
ahead
of
time.
②No
matter
what
you
say,
I
won’t
believe
you
any
longer.
→    
you
say,
I
won’t
believe
you
any
longer.
③Whenever
I’m
unhappy,
it
is
my
friend
Jane
who
cheers
me
up.
→        
I’m
unhappy,
it
is
my
friend
Jane
who
cheers
me
up.
④I’ll
eat
anything
that
you
give
me.
→I’ll
eat
    
you
give
me.
答案:
①However
difficult 
②Whatever
③No
matter
when 
④whatever
8.
with+复合结构
【观察思考】
?Festivals
are
becoming
more
and
more
commercial,
with
businesses
taking
advantage
of
the
celebrations.
(教材第5页)
由于商家利用节日庆祝活动,节日正变得越来越商业化。
?She
came
to
a
river
with
green
grass
and
red
flowers
on
both
sides.
她来到了一条两岸长着红花绿草的河边。
?With
the
key
lost,
he
had
to
wait
outside
the
door.
由于钥匙丢了,他不得不在门外等。
?With
so
much
work
to
do,
I
have
no
time
for
a
holiday.
有那么多工作要做,我没有时间去度假。
?I
couldn’t
do
my
homework
with
the
noise
going
on.
由于噪声不断,我没法做家庭作业。
?The
student
fell
asleep
with
the
light
on.
这个学生开着灯就睡着了。
【探究总结】
(1)第一句中with
businesses
taking
advantage
of
the
celebrations为with+复合结构。其构成为:________________________。此结构在句中可作定语,也可作状语,表示伴随、方式、条件、原因等。?
with+宾语+宾语补足语
(2)with复合结构的具体构成形式:
【应用实践】
单句语法填空。
①In
the
afternoon,
with
nothing
    (do),
I
went
to
the
bookstore.
②With
the
guide
     (lead)
the
way,
we
found
his
home
easily.
③The
boy
was
crying
with
the
toy
    (break).
答案:
①to
do ②leading ③brokenSection

Reading
and
Thinking
(1)
阅读理解
A
Vidal
first
experienced
Brazil’s
carnival
celebrations
as
a
baby
living
in
Salvador,
the
capital
of
Bahia
State.
Before
he
was
even
one
year
old,
his
mother
took
him
to
his
first
carnival
event.
The
cultural
traditions
of
Salvador
have
stuck
with
him.
And,
Vidal,
a
trained
musician,
now
performs
the
typical
music
of
Bahia
in
the
U.S.
He
often
plays
in
the
Washington
area.
February
is
the
carnival
season
in
Brazil
and
other
countries
around
the
world.
Even
the
Washington
area
celebrates
the
season.
Last
week,
Vidal,
Brazilian
singer-songwriter
Cissa
Paz
and
other
musicians
performed
here
for
a
carnival
celebration.
Performing
in
Washington
and
other
U.S.
cities
has
helped
Vidal
and
Paz
stay
close
to
their
Brazilian
roots(根).
“Living
in
the
U.S.
now
and
not
being
able
to
enjoy
carnival
as
I
used
to
in
Brazil
with
my
friends
and
family
is
really
heartbreaking.
And
that
was
the
reason
why
I
decided
to
start
making
my
own
events—carnival
parties—just
to
get
connected
to
my
roots,
to
my
happiness.”
It
may
come
as
a
surprise,
but
Washington
is
said
to
have
one
of
the
largest
followings
for
Brazilian
culture
in
the
U.S.
This
year
alone,
there
are
more
than
twelve
carnival
celebrations
in
the
Washington
area.
Here,
the
season
isn’t
celebrated
on
city
streets
as
in
Brazil,
where
it
is
warm
summer.
February
is
one
of
Washington’s
coldest
months.So,
the
events
take
place
at
theatres,
restaurants
and
other
places.
Carnival
is
one
of
the
world’s
biggest
celebrations.
In
many
countries,
activities
take
place
for
a
few
weeks
each
year
and
include
huge
parades(游行)
and
street
parties
with
live
music.
Carnival
goers
wear
colourful,
themed
clothing
and
masks(面具).
1.
What
do
we
know
about
Vidal
from
the
passage?
A.
He
didn’t
enjoy
carnival
at
first.
B.
His
mother
trained
him
to
be
a
singer.
C.
He
encouraged
Americans
to
celebrate
carnival.
D.
Brazil’s
traditional
cultures
influenced
him
greatly.
解析:细节理解题。结合第一段中提到的Vidal还不满一岁时,他的妈妈就带他去参加巴西的狂欢节和第二段的第一句“The
cultural
traditions
of
Salvador
have
stuck
with
him.”可知,Vidal深受巴西传统文化的影响。
答案:D
2.
How
did
Vidal
feel
during
the
carnival
season
in
the
U.S.?
A.
Excited.  B.
Sad.  C.
Proud.  D.
Anxious.
解析:推理判断题。根据第四段可知,在巴西狂欢节期间,身在美国的Vidal不能回国参加庆祝活动,感到非常伤心,他还通过举办狂欢节派对的方式来保持他和故乡的联系。
答案:B
3.
Why
are
the
carnival
celebrations
in
Washington
held
indoors?
A.
Because
weather
conditions
are
not
good.
B.
Because
American
carnivals
fall
in
hot
summers.
C.
Because
they
want
to
make
carnivals
different.
D.
Because
few
people
celebrate
carnivals
in
Washington.
解析:细节理解题。根据倒数第二段的最后两句可知,二月是华盛顿最寒冷的月份之一,因此,狂欢节庆祝活动在室内举办。
答案:A
4.
What
may
be
the
best
title
for
the
passage?
A.
Brazilian
Musician
Lives
in
America
B.
Brazil’s
Carnival
Comes
to
Washington
C.
Brazil’s
Carnival
Becomes
World-famous
D.
People
in
Washington
Love
Brazil’s
Carnival
解析:主旨大意题。本文通过Vidal的故事讲述了巴西的狂欢节在美国华盛顿越来越流行,故把Brazil’s
Carnival
Comes
to
Washington作为标题最为合适。
答案:B
B
Family
Relationships
The
concept
of
family
is
different
in
the
U.S.
compared
to
country
like
India.
Most
American
families
consist
of
a
mother
and
a
father
with
an
average
of
1-3
children.
It
is
very
common
in
most
families
that
both
the
mother
and
the
father
are
employed
full
time
and
are
at
work
while
their
children
are
at
school
or
a
daycare
centre.
Time
Punctuality(守时)
Most
Americans
are
very
punctual.
Most
people
arrive
exactly
on
time
or
a
few
minutes
early
for
an
appointment.
Although
most
high-tech
jobs
don’t
require
exact
arrival
and
departure
times,
most
people
at
most
jobs
arrive
on
time
and
work
hard.
If
there
is
an
unexpected
delay,
it
is
customary(惯常的)
to
inform
the
other
party
by
calling
them
about
the
delay
and
apologise
immediately
upon
meeting.
It
is
said
that
many
Indians
don’t
accept
this
concept
of
being
on
time
in
a
non-work
related
environment.
Most
people
are
late
for
social
gatherings
like
parties
or
dinners.
Social
Matters
In
India,
people
of
the
same
sex
hold
hands
or
touch
shoulders
as
a
gesture
of
friendship.
Never
do
that
in
the
U.S.
If
you
are
male
and
hold
another
man’s
hand
or
put
your
arm
around
his
shoulder,
you
might
be
considered
weird.
Also,
unless
you
have
a
close
relationship,
you
should
keep
your
distance
even
from
the
people
of
the
opposite
sex.
At
the
office,
in
public,
and
at
home,
people
keep
a
comfortable
distance
while
sitting
next
to
each
other.
People
speak
softly
and
in
low
voices.
In
general
conversation,
your
voice
should
not
be
too
loud.
Have
the
same
manners
while
talking
on
the
phone
so
you
don’t
disturb
those
around
you.
5.
Who
is
the
passage
most
probably
written
for?
A.
The
Chinese
who
live
in
the
U.S.
B.
The
Indians
who
will
visit
the
U.S.
C.
The
Americans
who
will
travel
to
India.
D.
Those
who
want
to
know
about
American
lifestyle.
解析:推理判断题。本文主要介绍了美国人在家庭观念和社会生活等方面的情况,并简要提及了印度人在这几个方面与美国人的差别,由此可推知,本文的目标读者很可能是即将去美国的印度人。故选B。
答案:B
6.
Which
of
the
following
is
TRUE
about
the
Indians?
A.
Parents
are
unwilling
to
care
for
their
children
at
home.
B.
Friends
are
rarely
found
walking
hand
in
hand
in
public.
C.
Few
parents
leave
their
kids
alone
at
home
while
working.
D.
Colleagues
keep
a
distance
away
from
each
other
in
the
office.
解析:推理判断题。根据第一段中“It
is
very
common
in
most
families
that
both
the
mother
and
the
father
are
employed
full
time
and
are
at
work
while
their
children
are
at
school
or
a
daycare
centre.”可知,这种情况在美国很普遍,但在印度,父母很少把孩子单独留在家里而自己去工作。故选C。
答案:C
7.
What’s
the
Indians’
attitude
to
Americans’
sense
of
punctuality?
A.
Puzzled.        B.
Approving.
C.
Disapproving.
D.
Doubtful.
解析:推理判断题。根据第三段中“It
is
said
that
many
Indians
don’t
accept
this
concept
of
being
on
time
in
a
non-work
related
environment.”可知,很多印度人不喜欢美国人这种守时的生活习惯。故选C。
答案:C
8.
Being
unable
to
join
a
party
on
time,
an
Indian
will
    .
?
A.
just
take
it
for
granted
B.
feel
deeply
sorry
for
a
long
time
C.
apologise
to
the
organiser
immediately
D.
try
to
inform
the
organiser
about
it
in
advance
解析:细节理解题。根据第三段中“Most
people
are
late
for
social
gatherings
like
parties
or
dinners.”可知,印度人对社交方面的迟到现象习以为常,不以为意。故选A。
答案:A
C
We’re
told
to
buy
environmentally
friendly
cars
and
change
the
old
electrical
items
in
our
home.
But
what
if
you’re
a
teenager
and
not
in
control
of
such
things?
Worse—your
parents
have
more
important
things
to
worry
about
than
global
warming(全球变暖).
 9 
But
you’re
completely
wrong;
there
are
many
things
you
can
do.?
Take
a
shower
instead
of
a
bath.
When
taking
a
shower,
don’t
use
too
much
time.
Try
to
keep
it
within
10
minutes.
 10 
Make
it
a
kind
of
game,
trying
to
beat
your
old
“score”
every
time
you
take
a
shower.?
 11 
For
example,
buy
recyclable
pens
that
can
be
filled
with
ink(油墨)
rather
than
pens
that
get
thrown
away
after
being
used.
If
you
have
papers,
bottles
or
whatever,
don’t
throw
them
away.
Instead,
send
them
to
the
recycling
company
in
your
area.?
Talk
about
pollution
and
global
warming
with
your
parents.
 12 
They
wouldn’t
mind
a
few
suggestions
every
now
and
again.
So
be
patient
and
influence
them
gradually.
Then
you
might
find
they
will
be
interested
in
living
a
green
life.?
Haven’t
got
any
ideas
for
your
birthday
presents?
 13 
Recycled
notebooks
or
solar-powered
chargers
...
There
are
lots
of
useful
and
green
things
you
can
buy.
And
there
will
be
an
added
warm
feeling
on
your
birthday.?
A.
Consider
a
green
idea.
  B.
You
don’t
use
so
much
energy.
  C.
Try
buying
things
that
can
be
recycled.
  D.
Don’t
turn
the
heat
all
the
way
up,
either.
  E.
You
might
think
as
a
teen;
you
can’t
do
much
to
help.
  F.
Many
adults
don’t
care
about
environmental
protection.
  G.
Don’t
push
them
to
be
greener
because
that
may
make
them
angry.
答案:9.E 10.D 11.C 12.G 13.A
Reading
and
Thinking
(2)
[基础测评]
Ⅰ.
单句语法填空
1.
In
1973,
he
became
the
first
    (agriculture)
pioneer
in
the
world
to
grow
rice.?
2.
Jack
is
late
again.
It
is
typical
    him
to
keep
others
waiting.?
3.
This
film
is
a
real
  
   (reflect)
of
the
living
conditions
of
people
in
the
western
region.?
4.
With
the
boy
    (lead)
the
way,
we
had
no
difficulty
in
finding
his
home.?
5.
    leaves
the
classroom
last
should
turn
off
the
lights.?
6.
A
range
    cultural
conditions
are
thought
to
boost
divorce
rates.?
7.
He
had
little
    common
with
his
sister.?
8.
She
was
grateful
    them
for
letting
her
stay
at
their
house.?
9.
There
is
a
general
    (believe)
that
things
will
soon
get
better.?
10.
Chinese
folk
dances
are
only
performed
   special
occasions.?
答案:1.
agricultural 2.
of 3.
reflection 4.
leading
5.
Whoever 6.
of 7.
in 8.
to 9.
belief 10.
on
Ⅱ.
用所给短语的适当形式填空
in
spite
of,
range
from
...
to
...,
fade
away,
take
advantage
of,
after
all
1.
        many
difficulties,
he
managed
to
get
through
the
experiment.?
2.
There
were
120
students
whose
ages
   10
   ?18.
3.
Don’t
lend
them
the
car—they’re
        
 ?
you.
4.
The
sound
comes
up
and
slowly
        into
the
distance.?
5.
He
is
old
enough
to
travel
by
his
own.
        he
is
already
18
years
old.?
答案:1.
In
spite
of 2.
ranged
from;
to
3.
taking
advantage
of 4.
fades
away 5.
After
all
Ⅲ.
语法填空
People
celebrate
festivals
all
around
the
world.As
we
all
know,
festivals
have
1.
      wide
range
of
origins.
Of
all
the
2.
_____
(tradition)festivals,
the
harvest
festival
can
be
found
in
almost
every
culture.
People
celebrate
it
to
show
that
they
are
grateful
3.
    the
year’s
supply
of
food.
With
the
4.__________(develop)
of
modern
society,
some
traditions
may
fade
away
and
others
may
be
established.
Nowadays,
many
big
cities
in
China
5.
___________
(give)
up
the
typical
custom
of
lighting
firecrackers
6.
     (avoid)
air
pollution.
With
businesses
7.
_________(take)
advantage
of
the
celebrations,
festivals
are
becoming
more
and
more
commercial.
8.
_________some
believe
festivals
should
not
be
commercialised,
others
believe
the
increase
in
spending
is
good
for
the
economy
and
public
9.
_________(happy).
And
if
you
study
festivals
carefully,
you
may
be
surprised
to
find
that
different
cultures
10.    
(actual)
have
a
lot
in
common
after
all.?
答案:1.
a 2.
traditional 3.
for 4.
development
5.
have
given 6.
to
avoid 7.
taking 8.
Although
9.
happiness 10.
actually
[提升测评]
Ⅳ.
阅读理解
North
America
will
have
six
more
weeks
of
winter,
says
“Punxsutawney
Phil”,the
most
famous
groundhog(土拨鼠)
in
the
United
States.
Every
year,
thousands
of
people
from
across
the
U.S.
travel
to
Punxsutawney,
Pennsylvania.
On
the
night
of
February
1,
they
go
to
a
hill
called
Gobbler’s
Knob.
There,
they
wait
until
sunrise,
when
Phil
leaves
his
home
to
look
for
his
shadow.
Tradition
says
that
if
the
animal
sees
his
shadow,
there
will
be
six
more
weeks
of
winter
weather.
But
if
skies
are
cloudy
and
no
dark
shape
appears,
Americans
can
expect
spring
to
arrive
early.
Groundhog
Day
is
said
to
come
from
a
European
tradition
called
“Candlemas”.
February
2
was
the
middle
of
winter,
and
in
Europe,
clergymen
would
give
candles
to
people
at
religious
services.
When
lit,
the
candles
brightened
up
the
community
in
the
dead
of
winter.
Later,
in
Germany,
the
tradition
changed,
and
people
instead
began
looking
for
signs
of
increased
sunlight
and
changes
in
the
weather.
If
an
animal
saw
its
shadow
on
Candlemas
Day,
this
meant
six
more
weeks
of
winter,
or
the
“Second
Winter”.
The
tradition
came
to
North
America
when
German
immigrants
arrived
in
what
is
now
the
eastern
state
of
Pennsylvania.
They
chose
the
groundhog
as
the
animal
to
continue
the
tradition.
The
first
official
Groundhog
Day
at
Gobbler’s
Knob
was
held
in
1887.
The
event
has
continued
there
ever
since
and
has
become
part
of
American
culture.
Other
states
now
celebrate
their
own
Groundhog
Day
with
their
own
groundhog.
In
North
Carolina,
his
name
is
Sir
Walter
Wally.
In
West
Virginia,
people
turn
to
French
Creek
Freddie.
Groundhog
Day
has
also
been
popular
in
American
media.
In
the
1993
film
Groundhog
Day,
a
reporter
visits
Punxsutawney
for
the
big
event,
but
becomes
stuck
in
time.
He
then
has
to
repeat
the
same
day
over
and
over
again,
until
he
becomes
a
better
person.
1.
Why
do
people
go
to
Gobbler’s
Knob
on
the
night
of
February
1?
A.
To
hunt
for
groundhogs.
B.
To
see
the
beautiful
sunrise.
C.
To
pay
a
visit
to
a
clergyman.
D.
To
celebrate
Groundhog
Day.
解析:推理判断题。根据第二段的内容和第五段中的“The
first
official
Groundhog
Day
at
Gobbler’s
Knob
was
held
in
1887.
The
event
has
continued
there
ever
since
...”可知,人们在2月1日晚上来到Gobbler’s
Knob是为了庆祝第二天的土拨鼠节。
答案:D
2.
The
origin
of
Groundhog
Day
was
related
to
    .?
A.
war   B.
politics
C.
religion
D.
agriculture
解析:细节理解题。根据第三段的内容可知,土拨鼠节的起源与宗教有关。
答案:C
3.
What
is
Phil
used
to
predict?
A.
Climate
change.
B.
The
harvest
of
the
year.
C.
Natural
disasters.
D.
The
length
of
the
winter.
解析:推理判断题。根据第二段中的“Tradition
says
that
if
the
animal
sees
his
shadow,
there
will
be
six
more
weeks
of
winter
weather.”和第四段中的“If
an
animal
saw
its
shadow
on
Candlemas
Day,
this
meant
six
more
weeks
of
winter,
or
the
‘Second
Winter’.”可知,人们用土拨鼠能否看到自己的影子来预测当年冬天持续的时间。
答案:D
4.
What’s
the
passage
mainly
about?
A.
The
history
of
Groundhog
Day.
B.
The
tradition
of
Groundhog
Day.
C.
The
popularity
of
Groundhog
Day.
D.
The
significance
of
Groundhog
Day.
解析:主旨大意题。文章主要介绍了北美地区的传统节日——土拨鼠节的起源和发展,该节日一直延续到了今天。
答案:A
Ⅴ.
完形填空
My
Forever
Valentine
Valentine’s
Day
was
the
time
my
father
chose
to
show
his
love
for
the
special
people
in
his
life.
Over
the
years
I
fondly(天真地)
thought
 1 
him
as
my
“Valentine
Man”.?
My
first
recollection
of
the
 2 
he
could
bring
to
Valentine’s
Day
came
when
I
was
six.
That
morning
at
the
breakfast
table
I
found
a
card
and
a
gift-wrapped
package
at
my
chair.?
The
card
was
 3 
“Love,
Dad”
and
the
gift
was
a
ring
with
a
small
piece
of
red
glass
to
 4 my
birthstone,
a
ruby(红宝石).
There
is
 5 
difference
between
red
glass
and
rubies
to
a
child
of
six,
and
I
remember
 6 
that
ring
with
pride
that
all
the
cards
in
the
world
 7 
not
surpass.?
 8 I
grew
older,
the
gifts
gave
 9 
to
heart-shaped
boxes
filled
with
my
 10 
chocolates
and
always
included
a
 11 
card
signed
“Love,
Dad”.
In
those
years
my
“thanks”
became
 12 
of
a
perfunctory(敷衍的)
response.
The
cards
seemed
less
 13 ,and
I
took
it
for
granted
that
the
valentine
would
 14 
be
there.
I
had
 15 
my
hopes
and
dreams
in
receiving
cards
and
gifts
from
“significant
others”
and
“Love,
Dad”
just
didn’t
seem
quite
 16 .?
His
final
card
remains
on
my
desk
today.
It’s
a 17 of
how
special
fathers
can
be
and
how
important
it
had
been
to
me
over
the
years
to
know
that
I
had
a
father
who
continued
a
 18 
of
love
with
simple
acts
of
understanding?
and
an
ability
to
express
happiness
over
the
people
in
his
life.
Those
things
never 19 ,nor
does
the
memory
of
a
man
who
never
 20 being
my
valentine.?
1.
A.
of         B.
about
C.
up  
D.
over
解析:think
of
...
as
...是固定短语,意为“把……视为/看作……”。
答案:A
2.
A.
memory
B.
magic
C.
puzzle 
D.
present
解析:句意:在我六岁那年的情人节,他给我带来了第一次“魔法”回忆。依据下文的描述可知,作者对这个情人节的记忆特别深刻,所以用magic来指代那种难以忘怀的经历。memory
记忆;magic魔法;puzzle谜;疑问;present礼物。
答案:B
3.
A.
read  
B.
written 
C.
shown  
D.
signed
解析:此处表示卡片上有父亲的“签名”。该选项从第四段第一句中的“included
a
...
card
signed
‘Love,
Dad’”可得到提示。
答案:D
4.
A.
recover
B.
resemble
C.
represent
D.
replace
解析:礼物是一个戒指,上面镶着一小片红色的玻璃来代表“我”的诞生石——红宝石。故选C。其他选项不符合语境。
答案:C
5.
A.
much 
B.
little
C.
great 
D.
less
解析:根据下文的with
pride可知,此处用little,表示对一个六岁的孩子而言,红玻璃和红宝石几乎没有什么不同。
答案:B
6.
A.
having  
B.
owning
C.
wearing 
D.
watching
解析:表示佩戴首饰只能用wear。have
有;own
拥有;wear戴着;watch观察。
答案:C
7.
A.
could   
B.
did
C.
must  
D.
should
解析:上文提及作者佩戴这个礼物时的自豪之情,所以这里选A,表示作者认为这是最好的,世界上所有的卡片都不能超越它。
答案:A
8.
A.
Because
B.
Since
C.
When  
D.
As
解析:as在此处引导时间状语从句,意为“随着”。
答案:D
9.
A.
room 
B.
way
C.
honour  
D.
seat
解析:随着年龄的增加,礼物变成装满了作者最喜爱的巧克力糖的心形盒子。give
way
to是固定短语,意为“为……所代替”。
答案:B
10.
A.
favourite
B.
lovely
C.
dear 
D.
precious
解析:该题可采用排除法,修饰巧克力糖不能用“可爱的”“亲爱的”“宝贵的”,但可以用“最喜爱的”。
答案:A
11.
A.
usual
B.
common
C.
strange  
D.
special
解析:此处表示父亲的卡片是“特殊的”。
答案:D
12.
A.
less 
B.
little
C.
more  
D.
much
解析:句意:那些年我的“感谢”更多成为一种敷衍的反应。
答案:C
13.
A.
important
B.
beautiful
C.
familiar
D.
standard
解析:此处表示这些卡片看起来已经不是那么“重要”。
答案:A
14.
A.
surely 
B.
always
C.
regularly
D.
often
解析:作者想当然地认为“情人”年年都在,正因为如此,才有了后文说的对父亲送的礼物不珍惜及上文提及的说感谢的话也成了敷衍的回应。
答案:B
15.
A.
let  
B.
kept
C.
placed 
D.
remembered
解析:作者把希望和梦想“放在”收到那些来自“重要的其他人”的卡片和礼物上。place意为“(小心或有意)放置,放”,用在此处能反映出作者当时对父亲的爱的漠视。
答案:C
16.
A.
suitable
B.
enough
C.
effective  
D.
sacred
解析:与自己希望收到的礼物相比,父亲的贺卡似乎远远不够。与上文的from
“significant
others”相照应。
答案:B
17.
A.
signal
B.
certificate
C.
consequence
D.
reminder
解析:父亲送作者的最后一张卡片在提醒着她:父亲对子女的爱是多么特别。每当看到父亲的这张卡片,作者就想起了父亲和卡片的意义,所以这张卡片具有“提示”的功能,故选D。
答案:D
18.
A.
tradition
B.
hobby 
C.
habit  
D.
custom
解析:结合语境可知,父亲表达的是一种爱的“传统”。
答案:A
19.
A.
lose   
B.
die
C.
miss 
D.
appear
解析:此处表示那些事情永远不会消失,作者将永远记着父亲。这句话表达了女儿对父亲永远的怀念。die在此处意为“消失”。
答案:B
20.
A.
thought 
B.
wanted
C.
tried 
D.
stopped
解析:根据句意可知,此处表示父亲从来没有停止过当作者的“情人”,用stop
doing
sth符合语境。
答案:D
PAGESection
Ⅲ Discovering
Useful
Structures
[基础测评]
Ⅰ.
单句语法填空
1.
The
woman
    (look)
at
her
map
is
a
relative
of
my
mother.?
2.
Give
me
the
blue
raincoat,
please,
the
one
      (hang)
behind
the
door.?
3.
The
flowers
      (smell)
sweet
in
the
botanical
garden
attract
many
visitors.?
4.
I
have
a
good
friend
    (live)
in
London.?
5.
The
story
I
read
last
night
is
very
     (interest).?
6.
Her
devotion
to
her
motherland
is
very
    (touch).?
7.
They
lived
in
a
house
    (face)
south.?
8.
The
match
was
    (excite).
I
was
very
    (excite)
about
the
match.?
9.
The
classmates
are
   (confuse)
about
this
    (confuse)
problem.?
10.
I
am
very
  
 (please)
to
see
her
  
 (smile)
face.
11.
What
he
said
at
the
meeting
is
very
    (shock).?
12.
The
little
boy
came
into
the
house
with
a
     (shock)
look.?
答案:
1.
looking 2.
hanging 3.
smelling 4.
living
5.
interesting 
6.
touching 7.
facing 8.
exciting;
excited
9.
confused;
confusing 10.
pleased;
smiling 11.
shocking
12.
shocked
Ⅱ.
完成句子
1.
他的工作是粉刷墙壁。
His
job
is
    
    .?
2.
聚集在校门口的那些男孩是我的同学。
The
boys   
   
   
   
   
are
my
classmates.?
3.
在教室里学习的男孩是我们的班长。
The
boy
   
   
   
   
is
our
monitor.?
4.
他的缺点之一就是说谎。
One
of
his
weaknesses
is
   
   .?
5.
你取得的进步令人鼓舞。
The
progress
that
you
have
made
   
   .?
答案:1.
painting
walls 2.
gathering
at
the
school
gate
3.
studying
in
the
classroom 4.
telling
lies 5.
is
inspiring
Ⅲ.
句型转换
1.
The
students
who
are
working
in
the
countryside
will
be
back
tomorrow.
→The
students
            will
be
back
tomorrow.?
2.
The
hotel
being
built
now
will
open
up
next
year.
→The
hotel
       now
will
open
up
next
year.?
3.
The
man
who
is
speaking
to
the
teacher
is
our
monitor’s
father.
→The
man
         is
our
monitor’s
father.?
4.
Her
job
is
keeping
the
lecture
hall
as
clean
as
possible.
→                  
is
her
job.?
答案:1.
working
in
the
countryside
2.
that/which
is
being
built 3.
speaking
to
the
teacher
4.
Keeping
the
lecture
hall
as
clean
as
possible
[提升测评]
Ⅳ.
语法填空
Taking
a
photo
each
day
and
posting
it
online
has
many
benefits.
For
example,
it
helps
improve
a
sense
of
well-being(幸福).
In
the
past
two
1.
    (month),
a
study
which
2.
    (do)
by
Dr
Liz
Brewster
and
Dr
Andrew
Cox
has
recorded
what
photos
people
took,
what
text
they
added
and
3.
    they
communicated
with
others
online.?
They
found
that
taking
a
daily
photo
could
improve
well-being
through
self-care
and
community
interaction(互动).
One
person
said,“My
job
is
4.
    (real)
busy.
There
are
some
days
when
I
almost
have
no
time
to
stop
5.
    (breathe).
One
day
when
I
looked
out
of
the
window,
I
saw
a
bird
in
a
tree.
I
took
a
photo
of
it
and
felt
so
good.”
Another
person
said,“It
encourages
me
out
of
the
house
sometimes.
I’ll
spend
time
taking
6.
       walk
down
to
a
nearby
river.
It
is
7.
    (relax).”?
The
online
interactions
create
a
community
that
is
based
8.________
the
photos
with
text
together.“It
could
be
a
rubbish
photo,
but
if
some-
body
paid
attention
to
it,
it
would
become
useful.”“I
like
enjoying
9.____
(I)
good
memories
by
watching
those
photos
I’ve
taken,
even
if
it’s
something
simple
like
eating
dinner
with
my
10.
__________
(love)
kids.”?
答案:1.
months 2.
was
done 3.
how 4.
really
5.
to
breathe 6.
a 7.
relaxing 8.
on 9.
my 10.
lovely
Ⅴ.
阅读理解
A
New
Year’s
Eve
New
Year’s
Eve,
also
called
Old
Year’s
Night,
is
celebrated
on
December
31st,
the
final
day
of
the
year.
It
is
celebrated
all
over
the
world
with
parties
and
social
gatherings
with
usually
a
lot
of
fireworks
and
noise.
In
the
United
States
of
America,
New
York
is
the
place
which
this
celebration
is
associated
with.
People
gather
in
the
Times
Square
just
before
midnight
in
the
last
minute
of
the
countdown
to
see
the
“ball
dropping”.
The
celebration
is
also
associated
with
parties
in
other
parts
of
the
world.
In
France,
for
instance,
the
celebration
is
called
le
Réveillon.
Special
food
is
prepared
accompanied
with
champagne.
People
also
go
to
the
Eiffel
Tower
in
Paris
to
see
the
fireworks
display.
In
Japan,
people
traditionally
clean
their
home.
Buddhist
temple
bells
are
rung
108
times
at
midnight.
In
Brazil,
the
beach
of
Copacabana
is
considered
by
many
to
be
the
place
of
the
most
beautiful
fireworks
show
in
the
world.
On
New
Year’s
Eve,
people
commit
themselves
with
resolutions.
These
are
made
to
reform
a
habit
and
should
go
into
effect
and
remain
until
fulfillment.?
1.
When
is
New
Year’s
Eve
celebrated?
A.
On
December
30th.
B.
On
January
1st.
C.
On
December
31st.
D.
On
January
30th.
解析:细节理解题。根据文章第一段第一句“New
Year’s
Eve,
also
called
Old
Year’s
Night,
is
celebrated
on
December
31st
...”可知,New
Year’s
Eve是在12月31日。故选C。
答案:C
2.
What
is
le
Réveillon?
A.
A
kind
of
celebration.  
B.
A
kind
of
food.
C.
A
kind
of
display.    
D.
A
kind
of
party.
解析:细节理解题。根据文章第三段第二句“In
France,
for
instance,
the
celebration
is
called
le
Réveillon.”可知,le
Réveillon是一种庆祝方式,故选A。
答案:A
3.
How
many
countries
are
mentioned
in
the
passage
to
celebrate
New
Year’s
Eve?
A.
Three.   
B.
Four.
C.
Five. 
D.
Six.
解析:细节理解题。文章第二、三段列举了美国、法国、日本、巴西四国的庆祝方式。故选B。
答案:B
4.
What
does“These”
refer
to
in
the
last
paragraph?
A.
People.
B.
Resolutions.
C.
Habits. 
D.
Fireworks.
解析:细节理解题。根据最后一段首句“...
people
commit
themselves
with
resolutions.”可知,在新年前夕,人们用下决心的方式对自己做出承诺。这些决心让人们改进习惯并付诸行动。故选B。
答案:B
B
Chinese
Farmers’
Harvest
Festival
is
the
first
festival
in
China
for
farmers.
The
festival
starting
from
2018,
falls
on
Autumn
Equinox(秋分)
each
year.
The
Autumn
Equinox
is
one
of
the
24
solar
terms(节气)
and
usually
falls
between
September
22nd
and
24th,
during
the
country’s
harvest
season.
As
we
all
know,
China
has
the
largest
population
all
over
the
world.
It
was
difficult
to
feed
the
largest
population
in
the
past.
After
reform
and
opening-up,
with
the
development
of
modern
agriculture,
people’s
life
is
getting
better
and
better,
and
their
living
conditions
have
improved
a
lot.
Chinese
Farmers’
Harvest
Festival
shows
that
our
government
is
paying
more
attention
to
agriculture
and
farmers’
life.
It
will
greatly
encourage
farmers
to
farm
and
develop
further
modern
agriculture.
China
has
a
long
history
of
agriculture.
Chinese
Farmers’
Harvest
Festival,
the
cultural
symbol,
helps
to
show
China’s
long
farming
culture
to
the
world.
It
also
connects
the
excellent
traditional
Chinese
culture
to
modern
civilisation
and
improves
the
cultural
self-confidence
and
national
pride.
Since
the
festival
is
especially
created
for
farmers,
they
are
encouraged
to
think
of
their
own
ways
to
celebrate
harvest.
Some
activities
are
held
across
the
country,
but
most
of
the
celebrations
will
take
place
at
a
local
level
coming
from
local
customs.
Also,
the
local
government
usually
hosts
all
kinds
of
activities
for
the
festival,
such
as
folk
culture
performances,
food
tasting
and
so
on.
Some
people
think
the
festival
is
the
happiest
time
of
the
year,
even
better
than
the
Spring
Festival,
because
food
gives
people
a
sense
of
safety
and
hope.
For
other
people,
the
harvest
festival
is
a
time
to
look
back
on
the
past
and
look
forward
to
the
future.
5.
When
is
Chinese
Farmers’
Harvest
Festival
probably
celebrated?
A.
On
September
20th.   B.
On
September
23rd.
C.
On
September
25th.
D.
On
October
1st.
解析:细节理解题。根据第一段第二、三句“The
festival
starting
from
2018,
falls
on
Autumn
Equinox
each
year.
The
Autumn
Equinox
is
one
of
the
24
solar
terms
and
usually
falls
between
September
22nd
and
24th,
during
the
country’s
harvest
season.”可知,中国农民丰收节设置在每年的秋分,有可能是9月22、23、24日中的任意一天。故选B。
答案:B
6.
What
can
we
learn
from
the
third
paragraph?
A.
The
celebrations
will
be
different
based
on
local
customs.
B.
Western
countries
also
celebrate
the
Farmers’
Harvest
Festival.
C.
The
Farmers’
Harvest
Festival
is
one
of
the
traditional
Chinese
festivals.
D.
The
Farmers’
Harvest
Festival
is
created
for
both
farmers
and
workers.
解析:段落大意题。第三段的主要内容说的是鼓励农民用自己的方式庆祝丰收,大部分庆祝活动都会结合当地的民俗文化展开,当地政府也会组织开展民俗文化表演、品尝美食等活动。选项A
“根据当地习俗,庆祝活动将有所不同”与段意相符,故选A。
答案:A
7.
Which
of
the
following
is
TRUE
according
to
the
passage?
A.
The
Farmers’
Harvest
Festival
falls
on
different
days
in
different
areas
in
China.
B.
The
Farmers’
Harvest
Festival
is
the
best
time
to
harvest
crops
in
the
world.
C.
The
Farmers’
Harvest
Festival
has
been
celebrated
once
in
our
country
so
far.
D.
China’s
modern
agriculture
has
greatly
improved
because
of
reform
and
opening-up.
解析:细节理解题。根据第一段的内容可知,农民丰收节在每年的秋分,在中国任何地区都是相同的一天,选项A说法不正确;中国农民丰收节与世界上的其他国家无关,选项B不正确;这个节日是2018年9月开始庆祝的,到目前为止举办了不止一次,选项C错误;根据第二段第三句“After
reform
and
opening-up,
with
the
development
of
modern
agriculture,
people’s
life
is
getting
better
and
better,
and
their
living
conditions
have
improved
a
lot.”可知,改革开放后现代化农业有了很大发展,选项D说法正确。故选D。
答案:D
PAGE(共8张PPT)
Section
Ⅲ Discovering
Useful
Structures
一、动词-ing形式作定语
【观察思考】
?People
are
running
out
of
the
burning
house.
(前置定语)
人们正从着火的房子里跑出来。
?The
boy
standing
there(=who
is
standing
there)
is
a
classmate
of
mine.
(后置定语)
站在那儿的那个男孩是我的同班同学。
动词-ing形式作定语和表语
?The
building
being
built
over
there
is
our
library.
(后置定语,强调“正在被建”)
那里正在建造的大楼是我们的图书馆。
【探究总结】
(1)单个的动词-ing形式作定语常放在被修饰的名词之前,作   ;动词-ing形式短语作定语则常放在被修饰的名词之后,作    ,相当于一个定语从句。表示    、    的动作。
(2)动词-ing形式的被动式being
done作定语时,表示一个    、________的动作。
(3)动词-ing形式的完成式一般不作定语。
答案:
(1)前置定语;后置定语;主动的;正在进行
(2)被动的;正在进行
【应用实践】
(1)用所给词的适当形式填空。
①Women
    (look)
after
small
children
in
this
city
usually
get
paid
monthly.
②The
children
    (practise)
playing
the
violin
over
there
will
give
a
performance
next
week.
③Make
less
noise.
There’s
a
    (sleep)
child.
④You
should
adapt
to
the    (change)situation.
⑤He
built
a
    (swim)
pool
in
his
garden
last
year.
(2)句型转换。
①The
man
speaking
to
the
teacher
is
Tom’s
father.
=The
man
________
_______
speaking
to
the
teacher
is
Tom’s
father.
?
②No
one
is
allowed
to
speak
aloud
in
the
reading
room.
=No
one
is
allowed
to
speak
aloud
in
the
room
______
_______.
?
答案:
(1)①looking ②practising ③sleeping
④changing
⑤swimming (2)①who
is ②for
reading
二、动词-ing形式作表语
【观察思考】
?Her
job
is
teaching.
=Teaching
is
her
job.
她的工作是教书。
?Her
job
is
very
interesting.
她的工作是非常有趣的。
?The
story
is
very
moving.
这个故事很感人。
【探究总结】
(1)动词-ing形式作表语用于对主语的内容进行解释说明,可表示抽象或习惯性的动作,且主语和表语可以互换位置。
(2)动词-ing形式作表语表示主语的性质、特征和状态,相当于形容词。动词-ing形式的前面可以有修饰性的副词,如very、rather、quite等。
(3)作表语的动词-ing形式,许多是由能够表示人们某种感情或情绪的动词变化而来的。常见的有:astonishing、confusing、disappointing、boring、encouraging、inspiring、moving、tiring、interesting、surprising等,它们表示“       ”时,常修饰物;但这类词的-ed形式,表示“       ”,常修饰人。
令人……的
感到……的
【应用实践】
(1)用所给词的适当形式填空。
①What
I
am
tired
of
is
    (wait)
here
alone.
②This
food
smells
    (invite).
③Their
job
is
    (clean)
the
windows.
④The
news
was
    (disappoint).
⑤This
film
is
very
    (move).
(2)完成句子。
①My
job
is
   
_______(照顾)
the
children.
②His
concern
for
his
mother
is
   
_______(相当感人).
答案:
(1)①waiting ②inviting ③cleaning
④disappointing ⑤moving 
(2)①looking
after
②quite
movingSection
Ⅴ Assessing
Your
Progress
&
Video
Time
[基础测评]
Ⅰ.
根据语境及汉语提示写出正确单词
1.
His
voice
was
warm
with
friendship
and
    (尊敬).?
2.
I
admire
his
passionate
    (信心)
in
what
he
is
doing.
?
3.
We
will
    (集合)
at
the
Students’
Club
at
8
p.m.
this
Friday.
?
4.
We
sent
Nancy
our
    (祝贺)
on
her
winning
the
gold
medal
in
the
1,500-metre
race.
?
5.
I
am
very
     (感激的)
to
you
for
giving
me
some
advice.
?
6.
Mike
was
trying
to
show
off
his
talent
by
      (装饰)
the
kitchen
wall
with
his
colour
pencils.
?
7.
The
     (氛围)
during
the
concert
was
extremely
exciting.
?
8.
From
that
    (瞬间)
they
started
to
feel
anxious
and
they
slept
badly
that
night.
?
9.
You
put
the
letter
in
the
    (信封)
and
send
it
through
the
post
office.
?
10.
The
river
has
two
main
    (支流)
along
its
way
to
the
sea.
?
答案:1.
respect 2.
belief 3.
gather 4.
congratulations
5.
grateful 6.
decorating 7.
atmosphere 8.
moment
9.
envelope 10.
branches
Ⅱ.
用所给短语的适当形式填空
after
all,
set
off,
go
off,
dress
up,
in
spite
of,
take
advantage
of,
except
for,
have
...
in
common,
range
from
...
to
...,
to
be
frank
1.
Look!
Little
Tom
is
in
tears.
Don’t
scold
him.
        ,
he
is
only
a
boy
of
six.
?
2.
Every
time
she
went
to
a
dance,
she
would
always
        
to
the
nines.
?
3.
If
you
want
to
catch
that
train
you’d
better
        for
the
station
immediately.
?
4.
Fish
soon
        easily
in
such
hot
weather.
?
5.
The
room
was
empty
      a
broken
wood
chair.
?
6.
They
decided
to
carry
on
walking
________________the
bad
weather.
7.
I
intend
to
    this
trip
to
buy
the
things
we
need.
?
8.
        ,
I
would
prefer
not
to
take
a
train
to
Shanghai.
?
9.
Those
two
brothers
not
only
look
alike,
but
also
they
    
a
lot
    .
?
10.
She
has
had
a
number
of
different
jobs,
   
chef
    
swimming
instructor.
?
答案:1.
After
all 2.
be
dressed
up/dress
up 3.
set
off
4.
goes
off
 5.
except
for 6.
in
spite
of 7.
take
advantage
of
8.
To
be
frank 9.
have;
in
common 10.
ranging
from;
to
Ⅲ.
句式仿写
1.
However,
no
matter
how
different
they
may
seem,
all
over
the
world,
the
spirit
of
sharing
joy,
gratitude,
love,
or
peace
is
common
in
all
festivals.
句式:no
matter
how
...
仿写:一个意志坚定的人,无论工作多艰难,总是会设法完成。
A
determined
person
always
tries
to
finish
the
job,
         
it
is.
?
2.
Festivals
are
becoming
more
and
more
commercial,
with
businesses
taking
advantage
of
the
celebrations.
句式:with复合结构
仿写:随着时间的推移,我们确信一切都会好起来的。
We
are
sure
that
everything
will
be
better
          .
?
3.
Online
shopping
websites
and
social
media
apps
have
made
it
much
easier
for
the
public
to
spend
more
on
gifts
for
their
loved
ones.
句式:make+it+adj.+for
sb+to
do
...
仿写:计算机的使用使更多的人在家办公成为可能。
The
use
of
computers
                at
home.
?
4.
After
singing
some
songs,
the
competitors
danced
onto
the
green
field,
waving
their
arms
in
the
air
as
if
they
were
eagles.
句式:as
if
引导方式状语从句
仿写:我还记得整件事,就好像它发生在昨天一样。
I
remember
the
whole
thing
      it
had
happened
yesterday.
?
5.
I
heard
it
is
because
children
are
lighter
and
the
horses
can
run
faster
and
farther.
句式:because引导表语从句
仿写:今天上午我到校很晚,那是因为我昨晚熬夜太长时间了。
I
was
very
late
for
school
this
morning.
       I
stayed
up
too
late
last
night.
?
答案:1.
no
matter
how
hard/difficult
2.
with
time
going
by
3.
has
made
it
possible
for
more
people
to
work
4.
as
if 5.
That’s
because
Ⅳ.
语法专练
用动词-ing形式完成句子。
1.
我最大的幸福是为人民服务。
My
greatest
happiness
is    
________
_________.
?
2.
护士的工作是照料病人。
A
nurse’s
job
is    
________
_________
    .?
3.
他的故事中没什么有意思的东西。
There
is
    
________in
his
story.?
4.
坐在我旁边的姑娘是我表妹。
The
girl
    
________
_________
   was
my
cousin.
?
5.
我们昨天晚上看的电影很感人。
The
film
we
saw
last
night
is
    
________.
?
答案:1.
serving
the
people 2.
looking
after
the
patients
3.
nothing
interesting 4.
sitting
next
to
me
5.
very
touching
[提升测评]
Ⅴ.
阅读理解
A
With
today’s
pressures,
play
is
one
of
the
most
ignored
privileges(特权)
of
a
child,
and
for
this
reason,
there
is
a
special
day
devoted
to
play—World
Play
Day.
It
is
celebrated
on
28
May
each
year
in
over
40
countries
around
the
world.
Nationally,
World
Play
Day
has
been
celebrated
at
various
Toy
Libraries,
ECD
Centres
and
Government
Departments
for
the
past
five
years.
Each
year
has
seen
a
new
theme
and
a
new
focus,
although
the
aim
is
always
the
same—for
children
to
let
go
of
the
stresses
of
daily
life
and
play.
The
theme
of
the
inaugural
World
Play
Day
in
2014
was
“we
create
time
to
play”.
In
2015
it
was“play
is
fun”;
2016
focused
on
“play
for
all
ages”;
2017
saw
the
theme
“sustainable(可持续的)
play”
take
to
the
stage;
at
the
heart
of
2018
was
“free
play”.
Vanessa
Mentor,
the
Early
Childhood
Development
expert
at
Afrika
Tikkun
says,
“Play
is
of
the
greatest
importance
for
the
developing
child.
It
is
through
play
at
an
early
age
that
children
learn
to
connect
with
the
world
around
them
and
interact
with
the
people
in
their
lives.
Play
allows
them
to
explore
the
world
where
they
can
develop
new
abilities,
overcome
fears
and
increase
their
level
of
confidence.
It
allows
children
to
use
their
imagination
and
creativity.
Physical
play
also
leads
to
active
lifestyles
and
healthy
bodies.
The
theme
of
‘free
play’
is
very
fitting
because
play
time
is
when
children
feel
the
most
free.
Play
time
is
their
time.”
So,
whether
you
have
children,
play
with
them,
or
consider
yourself
“a
big
kid”.
Anyone
can
celebrate
World
Play
Day
on
28
May.
1.
Which
of
the
following
is
the
reason
why
World
Play
Day
is
created?
A.
There
is
little
attention
paid
to
play.
B.
Play
is
important
to
children’s
development.
C.
Children
connect
with
the
world
through
play.
D.
Modern
children
badly
need
a
day
of
their
own.
解析:细节理解题。根据第一段中的“With
today’s
pressures,
play
is
one
of
the
most
ignored
privileges
of
a
child,
and
for
this
reason,
there
is
a
special
day
devoted
to
play—World
Play
Day.”可知,由于当今各种压力,玩耍作为孩子的一项特权遭到了忽视,为此,世界玩耍日被创建。
答案:A
2.
What
is
the
aim
of
World
Play
Day?
A.
To
increase
children’s
confidence.
B.
To
help
children
ease
their
stress
and
play.
C.
To
encourage
children
to
lead
an
active
lifestyle.
D.
To
improve
children’s
imagination
and
creativity.
解析:细节理解题。根据第二段中的“Each
year
has
seen
a
new
theme
and
a
new
focus,
although
the
aim
is
always
the
same—for
children
to
let
go
of
the
stresses
of
daily
life
and
play.”可知,世界玩耍日的目的是让孩子释放压力去玩耍。
答案:B
3.
Which
of
the
following
can
replace
the
underlined
word
“inaugural”
in
paragraph
3?
A.
Previous.      
B.
Following.
C.
Special.
D.
First.
解析:词义猜测题。根据第二段中的“...
World
Play
Day
has
been
celebrated
...
for
the
past
five
years.”和本段描述可知,2014年举办了首届世界玩耍日。inaugural在此处意为“开始的;开幕的”。
答案:D
4.
Why
does
the
author
quote
Vanessa
Mentor?
A.
To
introduce
the
theme
of
the
2018
World
Play
Day.
B.
To
encourage
us
to
celebrate
World
Play
Day.
C.
To
stress
the
importance
of
play
to
children.
D.
To
advise
children
to
play
freely.
解析:推理判断题。根据Vanessa
Mentor所说的“Play
is
of
the
greatest
importance
for
the
developing
child
...”可知,玩耍对于孩子的成长具有重要的作用,作者通过引用她的话旨在强调玩耍对于孩子的重要性。
答案:C
B
Many
Chinese
people
will
wonder
what
presents
to
get
for
their
moms
on
Mother’s
Day,
but
not
many
know
Mother’s
Day
is
actually
a
festival
from
overseas.
Mother’s
Day
originated
in
America
during
the
early
20th
century.
The
festival
spread
to
China
as
early
as
the
1980s
and
was
widely
accepted.
Why
did
a
foreign
festival
become
popular
in
China?
In
fact,
traditional
Chinese
culture
has
always
encouraged
filial(孝顺的)
devotion
to
parents.
There
are
many
stories
which
show
filial
respect
in
ancient
China.
For
example,
the
story
of
“Taste
Liquid(液体的)
Medicine
for
Mother”
tells
us
the
filial
virtue(美德)
of
Emperor
Wen
of
the
Western
Han
Dynasty.
His
mother
had
been
sick
for
three
years.
He
often
stayed
up
by
her
bedside
to
care
for
her.
He
tasted
the
liquid
medicine
first
before
she
drank
it.
Also,
mothers’
love
is
a
repeated
subject
in
ancient
Chinese
poems,
like
“Song
of
the
Parting
Son”
by
Meng
Jiao,
a
poet
of
the
Tang
Dynasty.
Now
this
poem
is
still
a
must
in
the
school
textbooks.
Children
in
China
are
brought
up
with
the
education
of
filial
devotion.
On
special
days,
people
often
use
roses
or
forget-me-nots
to
express
love.
Carnations
are
considered
as
the
perfect
flowers
for
mothers
around
the
world,
but
few
know
that
China
has
its
own
for
mothers—the
tiger
lily.
Love
for
mothers
can
have
different
ways
of
expression.
What
matters
most
is
love,
not
the
festival
itself.
What
mothers
truly
want
is
perhaps
just
a
simple
expression
of
love
from
their
children.
5.
When
did
Mother’s
Day
spread
to
China?
A.
In
the
1920s.
B.
In
the
1980s.
C.
In
the
Western
Han
Dynasty.
D.
In
the
Tang
Dynasty.
解析:细节理解题。根据第二段第二句话“The
festival
spread
to
China
as
early
as
the
1980s
and
was
widely
accepted.”可知,母亲节传入中国的时间是20世纪80年代。故选B。
答案:B
6.
What
is
the
poem
“Song
of
the
Parting
Son”
mainly
about?
A.
The
filial
virtue
of
Emperor
Wen.
B.
Caring
for
the
old.
C.
Traditional
Chinese
medicine.
D.
A
mother’s
love
for
her
son.
解析:细节理解题。根据第三段倒数第三句话“Also,
mothers’
love
is
a
repeated
subject
in
ancient
Chinese
poems,
like
‘Song
of
the
Parting
Son’
by
Meng
Jiao,
a
poet
of
the
Tang
Dynasty.”可知,“Song
of
the
Parting
Son”这首诗歌的内容与母亲对儿子的爱有关。故选D。
答案:D
7.
Mother’s
Day
is
popular
in
China
mainly
because
of
    .
?
A.
its
wide
spread
in
many
countries
B.
our
ancient
stories
of
respecting
parents
C.
our
traditional
cultural
values
D.
its
simple
way
of
expressing
love
解析:推理判断题。根据第三段第二句话“In
fact,
traditional
Chinese
culture
has
always
encouraged
filial
devotion
to
parents.”可知,中国的传统文化一直在鼓励对父母的孝道。由此可推知,母亲节之所以在中国流行,跟中国的传统文化价值观是紧密相关的。故选C。
答案:C
8.
What
a
mother
truly
wants
on
Mother’s
Day
may
be
    .
?
A.
a
big
dinner
B.
a
celebration
party
C.
greetings
of
the
festival
D.
expensive
presents
解析:细节理解题。根据最后一段最后一句“What
mothers
truly
want
is
perhaps
just
a
simple
expression
of
love
from
their
children.”可知,母亲想要的不过是子女以简单的形式表达爱意。故选C。
答案:C
C
The
“Chongyang
Festival”
is
celebrated
on
the
ninth
day
of
the
ninth
lunar
month,
which
is
also
known
as
the
Double
Ninth
Festival.
 9 .?
Climbing
Mountains
People
like
to
climb
mountains
on
this
festival,
so
Double
Ninth
Festival
is
also
called
“Mountain-climbing
Festival”.
The
9th
lunar
month,
with
clear
autumn
skies
and
bracing
air,
is
a
good
time
for
sightseeing.
 10 .
It
is
really
refreshing
to
climb
mountains
and
enjoy
the
beauty
of
nature
at
this
bright
and
clear
time
in
autumn.
?
Climbing
mountains
also
indicates
“climbing
to
a
higher
position”.
Another
reason
why
climbing
mountains
is
valued
by
people,
especially
by
the
elderly
is
that
it
has
a
meaning
of
“climbing
to
longevous
life”.
Climbing
mountains
on
Double
Ninth
Festival
was
already
popular
in
the
Tang
Dynasty.
 11 .?
Drinking
Chrysanthemum
Flower(菊花)
Wine
The
chrysanthemum
flower
wine
is
unique
in
brewing.
In
ancient
times,
people
usually
picked
fresh
chrysanthemum
flowers
and
leaves
on
the
9th
of
the
9th
lunar
month,
and
brewed
the
mixture
of
them
and
grains
into
the
wine.
 12 .
The
wine
is
said
to
have
wholesome
effects
on
sharpness
of
the
eye,
a
drop
of
high
blood
pressure,
reduction
of
weight
and
removal
of
stomach
trouble,
thus
contributing
to
longevity.
?
 13 ?
The
Double
Ninth
cake
is
also
known
as
“flower
cake”.
It
dates
back
to
the
Zhou
Dynasty.
It
is
said
that
the
cake
was
originally
prepared
after
autumn
harvests
for
farmers
to
have
a
taste
of
what
was
just
in
season,
and
it
gradually
grew
into
the
present
cake
for
people
to
eat
on
the
Double
Ninth
Day.
A.
Eating
Double
Ninth
Cake
B.
Making
“Flower
Cake”
with
Friends
C.
A
lot
of
poems
were
devoted
to
this
custom
D.
So
people
love
to
go
sightseeing
this
month
E.
It
would
not
be
drunk
until
the
same
day
next
year
F.
Here
are
some
traditional
customs
of
the
Double
Ninth
Festival
G.
But
few
Chinese
people
are
aware
of
the
importance
of
the
festival
答案:
9.F 10.D 11.C 12.E 13.A
Ⅵ.
完形填空
At
the
age
of
60,
my
father
was
hit
by
a
car
when
he
walked
to
a
nearby
supermarket
to
buy
vegetables.
After
 1 
for
two
months
in
hospital,
he
finally
woke
up.
His
waking
up
 2 
all
our
family.
 3 ,
he
didn?t
know
any
of
us.
Doctors
said
his
brain
was
hurt
so
 4 
that
he
had
lost
all
his
memory.
And
his
mental
age
was
only
five.
We
were
sorry
to
hear
about
the
bad
news.
?
Since
I
was
his
only
child,
it
was
my
 5 
to
look
after
him.
He
forgot
 6 
everything,
but
he
did
rem-?
ember
he
liked
sweets.
I
used
the
sweets
as
a
way
of
 7 
bad
behaviour.
I
would
give
him
one
sweet
 8 
he
didn’t
sit
on
the
ground,
a
second
for
stopping
painting
on
the
wall,
and
another
for
not
trying
to
put
clothes
on
the
dog.
?
Dad
became
the
 9 
child
in
town.
He
climbed
up
the
tree
to
catch
a
bird
and
couldn’t
get
down
after
it
 10 
away.
He
broke
my
window
with
a
ball
and
 11 
our
telephone
in
water
like
washing
clothes.
When
I
told
him
he
was
doing
 12 
things,
he
would
answer
smilingly,
“I
like
that!”
My
son,
then
aged
five,
and
two
eight-year-old
daughters,
welcomed
their
 13 
playmate.
He
would
happily
make
them
real
cigarettes,
 14 
his
sweets
with
them,
and
carry
them
high
in
the
apple
tree
to
 15 
apples.
?
It
is
eight
years
since
the
 16 .
Dad
has
accepted
the
fact
that
he
is
the
 17 
of
his
three
playmates
but
not
a
brother.
He
has
also
accepted
that
they
grow
taller
but
his
 18 
stays
the
same.
Though
it
is
still
 19 
to
take
care
of
him,
he
brings
us
a
lot
of
fun.
In
some
way
I
think
it
is
a(n)
 20 
thing
to
look
after
Dad
like
looking
after
a
child.
How
many
people
can
have
the
chance
to
care
for
a
child-like
parent??
1.
A.
lying          
B.
waiting
C.
staying 
D.
sleeping
解析:根据“he
finally
woke
up”可知,在医院睡了两个月后,他终于醒了。lie躺;撒谎;wait等待;stay停留;sleep睡觉。
答案:D
2.
A.
excited 
B.
calmed
C.
hurt  
D.
protected
解析:句意:他的醒来使我们全家都很兴奋。excite使兴奋;calm使平静;hurt伤害;protect保护。
答案:A
3.
A.
Luckily    
B.
Amazingly
C.
Unfortunately  
D.
Regularly
解析:根据“he
didn’t
know
any
of
us”可知,不幸的是,他不认识我们任何一个人。故选C。luckily幸运地;amazingly令人惊讶地;unfortunately不幸地;regularly有规律地。
答案:C
4.
A.
slowly 
B.
strangely
C.
lightly 
D.
seriously
解析:根据“he
had
lost
all
his
memory”可知,医生说他的大脑严重受伤,以致丧失了所有的记忆。故选D。slowly慢慢地;strangely惊奇地;lightly轻轻地;seriously严重地。
答案:D
5.
A.
turn  
B.
duty
C.
favour  
D.
habit
解析:句意:因为我是他唯一的孩子,所以照顾他是我的责任。故选B。turn机会;duty职责;favour帮助;habit习惯。
答案:B
6.
A.
almost  
B.
half
C.
truly  
D.
simply
解析:句意:他几乎忘记了一切,但他记得他喜欢糖果。故选A。almost几乎;half一半地;truly真实地;simply简单地。
答案:A
7.
A.
stopping  
B.
performing
C.
accepting  
D.
planning
解析:根据下文可知,作者用糖果来制止不良行为。故选A。stop阻止;perform表演;accept接受;plan计划。
答案:A
8.
A.
so  
B.
though
C.
if  
D.
before
解析:句意:如果他不坐在地上,我就给他一颗糖;如果他停止在墙上画画,我就再给他一颗;如果他不试图给狗穿衣服,我也给他一颗糖。故选C。so所以;though
尽管;if
如果;before在……以前。
答案:C
9.
A.
cleverest  
B.
oldest
C.
bravest  
D.
kindest
解析:根据空后的child并结合实际情况可知,爸爸成了镇上年龄最大的孩子。故选B。clever聪明的;old年龄大的;brave勇敢的;kind善良的。
答案:B
10.
A.
flew 
B.
jumped
C.
drove  
D.
walked
解析:根据语境可知,他爬上树去抓一只鸟,但鸟飞走了,他却下不来了。故选A。fly飞;jump跳跃;drive驾驶;walk散步。
答案:A
11.
A.
repaired 
B.
designed
C.
answered
D.
cleaned
解析:根据“...
in
water
like
washing
clothes.”可知,他用水洗电话,就像洗衣服一样。故选D。repair修理;design设计;answer回答;clean打扫。
答案:D
12.
A.
useless  
B.
wrong
C.
dangerous  
D.
impolite
解析:他爬树捉鸟,打碎窗户,用水洗电话,这些都是错误的行为。故选B。useless无用的;wrong错误的;dangerous危险的;impolite不礼貌的。
答案:B
13.
A.
foolish  
B.
big
C.
shy  
D.
foreign
解析:作者的父亲60岁了,相对于五岁的儿子和两个八岁的女儿来说,他是他们的大玩伴。故选B。foolish愚蠢的;big大的;shy害羞的;foreign外国的。
答案:B
14.
A.
show  
B.
lend
C.
share  
D.
sell
解析:句意:他会高高兴兴地为他们做真正的香烟,和他们分享糖果……share
sth
with
sb表示“与某人分享某物”,是常用搭配。故选C。show显示;lend借出;sell卖。
答案:C
15.
A.
pick  
B.
hide
C.
buy  
D.
plant
解析:他还会把他们高高举在苹果树上摘苹果。故选A。pick摘;hide藏;buy买;plant种植。
答案:A
16.
A.
graduation  
B.
invention
C.
mistake  
D.
accident
解析:根据首段可知父亲出了车祸。故选D。graduation毕业;
invention发明;mistake错误;accident事故。
答案:D
17.
A.
teacher  
B.
grandfather
C.
doctor  
D.
uncle
解析:根据but
not
a
brother可知,父亲已经接受了他是三个玩伴的爷爷而不是哥哥的这一事实。故选B。teacher老师;grandfather祖父;doctor医生;uncle叔叔。
答案:B
18.
A.
weight  
B.
age
C.
height  
D.
look
解析:根据前文“they
grow
taller”可知,他也接受他们长高了,但他的身高却保持不变。故选C。weight重量;age年龄;height高度;look面容。
答案:C
19.
A.
tiring  
B.
relaxing
C.
amusing  
D.
interesting
解析:though
表示转折,再根据“he
brings
us
a
lot
of
fun”可知,虽然照顾他仍然很累,但他给我们带来了很多乐趣。故选A。tiring累人的;relaxing令人放松的;amusing引人发笑的;interesting有趣的。
答案:A
20.
A.
perfect  
B.
important
C.
easy  
D.
happy
解析:根据文章最后一句“How
many
people
can
have
the
chance
to
care
for
a
child-like
parent?”可知,在某种程度上,作者认为这是一件快乐的事情,照顾爸爸就像照顾一个孩子。故选D。perfect完美的;important重要的;easy容易的;happy高兴的。
答案:D
PAGE(共12张PPT)
Section
Ⅳ Reading
for
Writing
写一篇节日经历
Christmas
is
the
most
important
Western
festival.
It
falls
on
December
25th.
My
mother
and
I
were
invited
to
celebrate
Christmas
with
an
American
family
last
year.
We
bought
some
presents
for
them.
They
had
prepared
lots
of
gifts
for
their
family
and
us
when
we
arrived.
A
beautiful
Christmas
tree
was
placed
in
the
corner
of
the
hall.
After
a
big
dinner,
they
told
us
some
interesting
stories
about
Christmas.
Although
we
went
to
bed
at
midnight,
we
stayed
awake
on
purpose
waiting
for
Santa
Claus
to
bring
us
presents.And
we
received
many
beautiful
presents
the
next
morning.
What
an
unforgettable
Christmas!
Not
only
did
I
have
a
good
time,
but
also
I
knew
something
about
foreign
culture.                   
感受
时间
 
回顾本单元及以前学过的关于节日的文章,总结一下描写节日经历常用的表达。
1.
词汇
节日:?_______________________________________________
____________________________________________________
简介:?_______________________________________________
活动:?_______________________________________________
感受:?_______________________________________________
____________________________________________________
2.
句型
节日起源:?_____________________________________________
______________________________________________________
重要性:?_______________________________________________
时间:?_________________________________________________
庆祝活动:?____________________________________________
______________________________________________________
答案:

假定你是李华,你的美国朋友Mike发来邮件想了解一下中秋节,并问你上次中秋节是怎样度过的。请你写封回信,内容包括:
1.
中秋节的重要性及其时间;
2.
你的中秋节经历;
3.
你的节日感受。
注意:
1.
词数100左右;
2.
可以适当增加细节,以使行文连贯。
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________
答案:
Dear
Mike,
I’m
writing
to
tell
you
something
about
Mid-Autumn
Day.
Mid-Autumn
Day
is
a
traditional
Chinese
festival.
It
falls
on
the
15th
of
the
8th
month
of
our
Chinese
lunar
calendar.
People
will
join
together
to
celebrate
this
festival.
It
means
reunion.
On
last
Mid-Autumn
Day,
I
went
to
the
market
with
my
mother
to
buy
some
vegetables,
fruits,
meat
and
mooncakes
in
the
daytime.
When
we
came
back
home,
I
helped
my
mother
prepare
supper.
In
the
evening
my
family
members
and
relatives
had
a
big
dinner
together.
We
talked
and
drank
wine
with
each
other.
After
dinner,
we
enjoyed
the
moon
and
ate
mooncakes.
The
moon
was
very
big
and
round.
I
spent
a
very
happy
day.
Looking
forward
to
hearing
from
you.
Yours,
Li
Hua
写完之后,同伴之间或者小组成员之间互换批改,找出习作中的不足或错误,然后再结合别人的反馈进行修改完善。批改的时候可以参考下表。
项目
角度
具体评价(结合习作写出具体内容)
文章结构
是否结构清晰,思路流畅,符合节日经历描写的常用结构
主题词汇
是否充分有效运用了【素材积累】中的主题词汇(在右栏写出所用到的词汇)
主题句型
是否充分有效运用了【素材积累】中的主题句型(在右栏写出所用到的句型)
知识错误
单词拼写、语法错误等
其他不足
整体评价
☆☆☆☆☆
假定你是李华。你远在美国的朋友Jack对中国的春节很感兴趣,他来信询问有关情况。请你给他回一封电子邮件,简单介绍春节及中国人是如何过春节的。内容应包括如下要点:
1.
春节在中国的地位;
2.
春节持续的时间、春节来临前及期间人们的活动;
3.
你对春节的态度。
注意:
1.
词数100左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);
2.
可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:春节联欢晚会Spring
Festival
Gala
Dear
Jack,
Thanks
for
your
email.
I’m
glad
to
tell
you
something
about
China’s
Spring
Festival.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
How
do
you
like
the
Spring
Festival?
I’m
looking
forward
to
hearing
from
you.
Yours,
Li
Hua
答案:
Dear
Jack,
Thanks
for
your
email.
I’m
glad
to
tell
you
something
about
China’s
Spring
Festival.
As
you
know,
the
Spring
Festival
is
the
most
important
festival
in
China,
just
like
Christmas
in
the
West.
It
falls
on
the
first
day
of
the
lunar
year
and
lasts
until
the
Lantern
Festival.
Before
the
festival
comes,
people
clean
and
decorate
their
houses
to
welcome
the
new
year.
On
New
Year’s
Eve,
people
usually
get
together
to
watch
the
annual
Spring
Festival
Gala
on
TV
while
eating
delicious
food.
During
the
festival,
people
go
from
house
to
house
to
pay
a
New
Year
visit
to
their
relatives
and
friends.
As
a
teenager,
I
like
the
Spring
Festival
very
much
because
I
can
enjoy
a
happy
get-together
with
my
parents
and
relatives.
How
do
you
like
the
Spring
Festival?
I’m
looking
forward
to
hearing
from
you.
Yours,
Li
Hua单元素养评估卷(一)
时间:100分钟 分数:120分
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Summer
of
Culture“What
is
your
teen
doing
this
summer?”Welcome
a
student
from
France
or
Spain
into
your
family!Host
a
student
from
Spain
or
France
and
experience
his/her
life
and
culture.Exchange
students
from
Spain
and
France
are
looking
for
welcoming,
warm,
fun
and
loving
hosts
who
will
share
life
and
culture
with
them
for
a
few
weeks
in
June,
July
and
August.
Stays
can
be
from
3
to
6
weeks.What
to
do
with
your
exchange
student:Movies/Museums/Beaches/Cooking/Baking/Community
projects/Volunteering/Hanging
out/Shopping/Disneyland/anything
you
can
think
of
...Requirements
to
host:Loving,
active,
outgoing
familyOne
stay-at-home,
or
part-time
host
parentTeen
in
the
home
within
4
years
of
age
of
the
exchange
studentWilling
to
take
students
to
places
of
interest
once
a
week(maybe
visiting
them
next
summer
in
their
home
countries)If
you
are
interested
and
would
like
more
information,
please
contact:Shirley
Wentzell 909×××6715
1.
Exchange
students
from
France
or
Spain
will
possibly
stay
for
    in
host
families.
?
A.
10
days       
B.
5
weeks
C.
2
months
D.
1
year
解析:细节理解题。根据文中“Stays
can
be
from
3
to
6
weeks.”可知,来自法国或西班牙的交换生可能停留在寄宿家庭的时间为三至六周。故选B。
答案:B
2.
According
to
the
passage,
we
can
learn
that
    .
?
A.
exchange
students
will
come
back
next
summer
B.
exchange
students
have
to
cook
dinner
by
themselves
C.
parents
in
a
host
family
should
have
full-time
jobs
D.
teens
in
host
families
can
experience
different
cultures
解析:细节理解题。根据文中“Exchange
students
from
Spain
and
France
are
looking
for
welcoming,
warm,
fun
and
loving
hosts
who
will
share
life
and
culture
with
them
...”可知,交换生正在寻找可以与他们分享生活和文化的主人,寄宿家庭的青少年可以体验不同的文化。故选D。
答案:D
3.
The
text
above
is
probably
a
    .
?
A.
letter 
B.
notice
C.
poster 
D.
diary
解析:推理判断题。根据文中“Welcome
a
student
from
France
or
Spain
into
your
family!”以及文末的联系方式可知,本文在呼吁人们欢迎来自法国或西班牙的学生加入自己的家庭,可能是海报。故选C。
答案:C
B
In
the
deadly
wildfires
that
broke
out
in
California
this
summer,
an
unusual
friendship
was
formed
between
a
cat
and
a
chicken
that
stayed
together
to
survive
the
fire.
According
to
their
Facebook
post,
the
Grass
Valley
firefighters
found
the
pair
on
their
second
day
of
cleaning
up
during
the
wildfire
in
a
neighbourhood
near
Redding.
“The
animals
had
survived
one
of
the
most
serious
fires
in
memory,
finding
comfort
in
each
other
in
the
doorway
of
a
home,”
Grass
Valley
Fire
Chief
Mark
Buttron
wrote
on
the
department’s
Facebook
page.
The
cat
and
the
chicken
were
both
burned
and
needed
treatment
for
their
injuries.
Firefighters
quickly
found
water
and
called
the
Society
for
the
Prevention
of
Cruelty
to
Animals.
The
animals
shared
one
animal
carrier
so
they
could
wait
together
until
being
taken
to
receive
medical
treatment.
Niko
Kuyper,
the
owner
of
the
chicken,
didn’t
know
what
had
happened
until
a
neighbour
saw
his
animal
on
the
news
and
called
him.
Kuyper
recognised
the
chicken
as
the
most
energetic
of
the
six
hens
he
owned.
He
was
even
more
surprised
to
see
his
chicken
lying
close
to
Whiskers,
another
neighbour’s
cat.
Though
Whiskers
has
to
visit
the
hospital
every
day
to
deal
with
her
injuries,
and
her
whiskers(胡须)
were
burned
by
the
fire,
she
has
been
sent
to
her
family.
Kuyper
took
the
chicken
to
his
parent’s
house
where
it
is
being
introduced
to
a
new
group
of
hens.
Both
animals
are
expected
to
recover
from
their
injuries.
The
pair’s
friendship
provided
small
hope
for
those
affected
by
the
wildfires.
“Everyone
in
our
area
lost
their
homes,”
Kuyper
told
TODAY.
“It’s
nice
to
see
something
good
like
this
shining
through.”
4.
What
happened
to
a
cat
and
a
chicken?
A.
They
lived
together
peacefully.
B.
They
caused
a
big
fire
together.
C.
They
survived
a
big
fire
together.
D.
They
hid
together
to
avoid
firefighters.
解析:细节理解题。根据第一段中的“that
stayed
together
to
survive
the
fire”可知,这两只小动物聚在一起,在火灾中生存下来。
答案:C
5.
How
did
Kuyper
know
the
news
about
the
two
animals?
A.
He
was
told
by
a
neighbour.
B.
He
read
it
in
the
newspaper.
C.
He
met
with
them
in
the
hospital.
D.
He
got
in
touch
with
the
firefighter.
解析:细节理解题。根据第四段首句“Niko
Kuyper,
the
owner
of
the
chicken,
didn’t
know
what
had
happened
until
a
neighbour
saw
his
animal
on
the
news
and
called
him.”可知,这只母鸡主人的邻居看到了新闻,并且联系了他。
答案:A
6.
What
is
happening
to
the
chicken?
A.
She
is
still
in
hospital.
B.
She
lives
with
other
hens.
C.
She
has
recovered
completely.
D.
She
lives
together
with
her
owner.
解析:细节理解题。根据第五段第二句“Kuyper
took
the
chicken
to
his
parent’s
house
where
it
is
being
introduced
to
a
new
group
of
hens.”可知,这只母鸡现在被主人带到他父亲(母亲)的家里,与新的母鸡群生活在一起。
答案:B
7.
How
is
the
news
according
to
Kuyper?
A.
It
is
encouraging.
B.
It
is
interesting.
C.
It
is
moving.
D.
It
is
lovely.
解析:推理判断题。根据最后一段内容可知,Kuyper认为在这场大火给人们带来巨大灾难的时候能有这样一个积极的新闻是振奋人心的。
答案:A
C
As
a
little
girl,
one
of
my
favourite
family
traditions
was
held
on
the
first
day
of
May.
Along
with
my
sister,
my
mother
and
I
would
make
simple
flower
baskets
by
making
paper
into
cones(圆锥形).
Then,
we
filled
the
bottom
of
the
cone
with
small
candies
before
putting
some
flowers
into
it.
With
our
May
Day
baskets
in
hand,
my
sister
and
I
became
anonymous
gift-givers.
After
hanging
a
basket
on
the
front
door
of
a
neighbour
or
friend,
we
rang
the
doorbell
and
ran
away.
The
goal
was
to
remain
secret
givers.
?
Historically,
the
first
day
of
May,
often
referred
to
as
“May
Day”,
has
been
recognised
as
a
celebration
of
spring,
of
life
and
growth.
Parades(游行)
and
dances
are
ways
that
the
day
has
been—and
continues
to
be—celebrated
in
many
parts
of
the
world.
Although
formal
May
Day
celebrations
may
be
less
common
now,
it
is
always
worth
celebrating.
Here
are
some
simple
and
lovely
ways
to
celebrate
May
Day
in
our
homes
and
with
those
we
love:
Making
a
May
Day
basket
is
always
a
great
choice.
Although
the
May
Day
basket
we
made
as
children
was
simple,
the
making
of
the
basket
was
a
joy
in
itself.
Consider
making
or
buying
some
flowers
for
friends.
Fill
the
basket
with
a
few
sweets
and
write
a
note
thanking
your
friend
or
neighbour
for
their
kindness,
their
presence,
and
their
love.
On
May
Day,
we
also
take
flowers
to
a
local
hospital
or
nursing
home.
Flowers
are
always
welcome
in
places
that
are
too
often
full
of
sadness.
Stopping
to
have
a
conversation
with
a
patient
and
thanking
a
nurse
would
be
an
additional
gift—to
the
receiver
and
to
us!
Besides,
we
always
give
friends
small
gifts
to
celebrate
May
Day.
A
small
book
or
magazine
with
a
note,
an
art
print
celebrating
spring—the
choices
are
endless.
When
your
friends
are
far
away,
an
unexpected
gift
can
reawaken
friendship
across
the
miles.
8.
The
underlined
part
“anonymous
gift-givers”
refers
to
people
who
    .
?
A.
are
serious
about
gift-giving
B.
don’t
know
the
value
of
gifts
C.
are
careful
about
every
small
detail
D.
give
gifts
but
don’t
want
their
names
to
be
known
解析:词义猜测题。根据画线部分后的“After
hanging
a
basket
...
we
rang
the
doorbell
and
ran
away.”和“secret
givers”可知,anonymous
gift-givers的意思应该是“匿名的赠送礼物者”。
答案:D
9.
What
do
we
know
about
May
Day
from
the
passage?
A.
It
is
celebrated
all
over
the
world.
B.
The
date
of
its
celebration
has
changed.
C.
It
traditionally
celebrates
the
arrival
of
spring.
D.
There
is
an
increase
in
formal
May
Day
celebrations.
解析:细节理解题。根据第三段首句“Historically
...
a
celebration
of
spring,
of
life
and
growth.”可知,五朔节是庆祝春天到来的节日。
答案:C
10.
In
the
author’s
eyes,
May
Day
is
a
great
chance
to
    .
?
A.
express
thanks
B.
visit
faraway
friends
C.
read
a
book
or
magazine
D.
stay
with
family
members
解析:推理判断题。根据第四段中的“...
write
a
note
thanking
your
friend
or
neighbour
for
their
kindness,
their
presence,
and
their
love.”和第五段中的“thanking
a
nurse”可知,在作者看来,五朔节是一个很好的表达感谢的机会。
答案:A
11.
What
is
the
passage
mainly
about?
A.
The
history
of
May
Day.
B.
Great
family
traditions.
C.
Celebrating
May
Day.
D.
Flowers
for
festivals.
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了庆祝五朔节的一些方式。故选C项。
答案:C                               
D
This
spring,
you
may
be
fortunate
enough
to
have
good
weather,
a
small
piece
of
earth
and
the
energy,
enthusiasm
and
inspiration
to
plant
a
garden.
There
is
nothing
better
to
shake
off
the
boredom
and
dullness
of
winter
than
to
dig
in
the
earth,
plant
some
seeds
and
watch
them
grow.
A
small
garden
can
produce
something
extra
fresh
for
dinner,
flowers
for
the
table
and
a
feeling
of
accomplishment.
It
is
work,
but
it
is
ever
so
rewarding.
What
about
your
life
garden?
Just
as
a
beautiful
garden
is
a
work
in
progress,
so
is
the
garden
in
your
mind.
It
takes
effort,
planning,
nurturing(培育)
and
weeding(除草)
to
grow
a
garden.
What
have
you
planted—what
have
you
allowed
to
take
root?
Is
your
life
the
picture
of
a
well
laid
out
garden
or
an
untidy
mixture
of
plants,
trees
and
weeds
whose
seeds
were
blown
way
and
took
root?
We
have
all
heard
phrases
like
“sowing
seeds
of
doubt”
or
“sowing
seeds
of
discontent”.
We
can
make
a
careful
choice
whether
to
allow
them
to
take
root
in
our
lives
or
throw
them
out
of
our
garden.
Negative
energy
and
words,
like
weeds,
will
spread
quickly
if
left
unchecked.
Find
a
good
“weed
killer”—a
book,
an
inspirational
story,
or
positive
affirmations(肯定)—to
help
you
get
rid
of
the
thoughts
that
reduce
the
beauty
of
your
garden.
Plant
as
many
seeds
of
joy
and
beauty
as
you
can
in
your
own
life
and
in
the
lives
of
the
people
with
whom
you
live
and
work
every
day.
Grow
a
gratitude
garden,
a
peace
garden
and
a
dream
garden.
Look
after
them
daily.
If
you
give
them
time
and
energy,
you
will
have
a
rich
harvest
of
success,
happiness
and
peace
of
mind.
12.
Why
does
the
author
tell
us
the
benefits
of
growing
a
garden?
A.
To
lead
to
the
life
garden.
B.
To
introduce
rewarding
work.
C.
To
show
his
love
for
gardening.
D.
To
suggest
a
way
to
kill
boredom.
解析:推理判断题。分析第一段可知,作者通过描述花园带给人们的愉悦而引出“生命的花园”,即通过类比引出本文的主题。
答案:A
13.
In
what
way
is
our
life
garden
similar
to
a
beautiful
garden?
A.
It
changes
all
the
time.
B.
It
needs
our
effort
and
nurturing.
C.
It
can
make
us
happy
and
grateful
in
life.
D.
It
is
full
of
both
positive
and
negative
energy.
解析:细节理解题。由第二段中的“Just
as
a
beautiful
garden
is
a
work
in
progress,
so
is
the
garden
in
your
mind.
It
takes
effort,
planning,
nurturing
and
weeding
to
grow
a
garden.”可知,我们生命的花园也需要我们的努力和培育才能有好的结果,这跟我们现实生活中的花园是一样的。
答案:B
14.
Why
does
the
author
compare
negative
energy
and
words
to
weeds?
A.
They
are
a
natural
part
of
life.
B.
They
are
often
left
unchecked.
C.
They
are
difficult
to
be
removed.
D.
They
need
to
be
removed
before
they
spread.
解析:推理判断题。由第三段中的“Negative
energy
and
words,
like
weeds,
will
spread
quickly
if
left
unchecked.”可知,负能量和充满负能量的语言就像杂草一样,如果不及时清除就会迅速蔓延。
答案:D
15.
Which
of
the
following
can
be
regarded
as
a
weed
killer?
A.
Reading
a
dull
book.
B.
Expressing
our
discontent.
C.
Having
positive
self-talks.
D.
Pulling
up
weeds
in
the
garden.
解析:细节理解题。由第三段中的“a
book,
an
inspirational
story,
or
positive
affirmations”可知,我们内心积极的自我交谈可以清除我们的负能量,即为“杂草清理剂”。
答案:C
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
根据下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
First
rains
of
the
season
always
make
everybody
happy.
However,
as
it
begins
to
rain
often,
you
will
possibly
feel
bored.
 16 
Well,
you
can
do
many
fun
things,
which
will
make
the
day
a
truly
enjoyable
one.?
 17 
Take
a
little
time
out
for
yourself.
Then
take
a
long
walk
and
watch
everything.
You
can
walk
in
your
neighbourhood
or
even
take
the
subway
and
discover
new
places
in
the
town.
If
you
like
taking
pictures,
take
your
camera
along
with
you
to
catch
beautiful
moments.?
Host
a
rain
dance
party!
 18 
It
can
also
be
in
your
backyard.
Make
sure
that
the
dance
floor
is
hard
and
even
to
avoid
accidents.
Place
the
stereo(立体声音响)
under
the
roof
in
case
it
gets
wet.
Call
your
friends
and
enjoy
the
party!?
Watch
and
listen
to
nature.
For
example,
you
can
take
your
bike
and
ride
in
a
green
hilly
area.
 19 
If
you
can’t
go
outside
your
house,
sit
on
the
balcony(阳台)
with
a
cup
of
tea
and
listen
to
the
sound
of
water
falling
on
different
objects.?
There
are
many
things
to
do
on
a
rainy
day.
But
make
sure
you
take
a
rain
jacket
or
an
umbrella
while
going
out
in
the
rains.
 20 
When
it
comes
to
preventing
you
catching
a
cold
in
the
rains,
you
can
eat
a
lot
of
vitamin
C,
and
take
a
bath
once
you
come
back
home.?
A.
Take
a
walk
by
yourself.
B.
You
can
stop
to
buy
an
ice
cream.
C.
So
how
can
you
have
fun
on
such
a
rainy
day?
D.
You
can
sit
on
the
top
of
a
hill
and
enjoy
the
view.
E.
You
won’t
get
completely
wet
and
then
catch
a
cold.
F.
Have
some
coffee
outside
and
enjoy
the
conversation.
G.
The
dance
floor
can
be
near
your
home’s
swimming
pool.
答案:16.C 17.A 18.G 19.D 20.E
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A
mother
and
daughter
living
in
my
community
are
two
of
the
most
unfriendly
people
I
have
ever
come
across
in
my
life.
They
are
totally
separated,
mixing
with
 21 .
As
they
drive
past
neighbours
they
keep
their
eyes
looking
away
and
make
no
sign
of
acknowledgement.
The
only
fame
they
have
is
making
a
nuisance
of
themselves
to
the
local
police
station
by
 22 
music
played
too
loud,
dogs
barking
more
than
once
a
day
and
any
other
pretty
 23 
gripe(把柄).
?
On
moving
into
this
neighbourhood,
I
was
 24 
of
these
two
but
decided
I
would
make
up
my
own
mind.
This
proved
quite
a
 25 
to
me
as
more
than
once
either
the
mother
or
the
daughter
would
knock
on
my
door
and
blast(猛烈抨击)
me
with
some
 26 
or
other.
?
I
always
answered
politely
and
made
sure
I
 27 
as
they
went
past
my
place
and
also
made
the
effort
now
and
then
to
make
a
kind
remark(话语)
about
their
garden
or
pets.
?
Time
passed
and
in
October,
as
part
of
the
kindness
rock
give(送爱心石活动),
Maureen
and
I
 28 
to
place
a
kindness
rock
in
their
garden.
Their
attitude
remained
unchanged,
however,
and
I
continued
to
be
as
friendly
as
possible.
During
the
Easter
eve,
we
decided
once
again
to
 29 
these
two
unhappy
ladies
to
our
list
and
left
a
packet
of
cookies
on
their
gate.
Imagine
my
 30 
when
two
days
later
they
 31 
at
my
gate
and
jokingly
said
they
were
considering
hanging
their
Christmas
stocking
on
their
gate,
and
they
 32 
me
a
bunch
of
flowers!?
So,
my
fellow
gifters,
do
not
 33 
gifts
of
kindness.
You
may
never
know
just
what
this
 34 
to
others,
nor
how
many
broken-hearted
or
 35 
hearted
people
you
may
just
change
with
a
simple
act
of
kindness.
?
21.
A.
nobody       
B.
someone
C.
anyone
D.
nothing
解析:根据上文“They
are
totally
separated(她们完全与别人隔离了)”可知,她们不与任何人来往。故选A。nobody没有人;someone某人;anyone任何人;nothing无物。
答案:A
22.
A.
showing
B.
describing
C.
reporting
D.
explaining
解析:根据空后的“music
played
too
loud,
dogs
barking”等信息可知,她们向当地警局反映情况,故用report。show展出;describe描述;report报告;explain解释。
答案:C
23.
A.
important
B.
easy
C.
interesting
D.
little
解析:由上文可知,小区里的居民认为这对母女令人讨厌,遇到一点小事就向警察打报告,故选D。important重要的;easy容易的;interesting有趣的;little小的。
答案:D
24.
A.
heard
B.
warned
C.
cheated
D.
convinced
解析:邻居们非常不喜欢这对母女,作者一搬到这里就有人警告他这些情况。warn
sb
of
sth
警告某人某事,符合语境,故选B。hear听说;warn警告;cheat欺骗;convince
使相信。
答案:B
25.
A.
challenge
B.
job
C.
task
D.
matter
解析:根据“more
than
once
either
the
mother
or
the
daughter
would
knock
on
my
door
and
blast
me(这对母女不止一次敲我的门抨击我)”可知,作者要和她们友好相处确实是个挑战(challenge),故选A。challenge挑战;job
工作;task
任务;matter
事件。
答案:A
26.
A.
jokes
B.
advice
C.
explanation
D.
complaint
解析:上文讲到这对母女喜欢投诉,由此可知她们找作者来抱怨(complaint),故选D。joke玩笑;advice
建议;explanation解释;complaint抱怨。
答案:D
27.
A.
waved
B.
stared
C.
noticed
D.
laughed
解析:当她们经过时,作者挥手(wave)向她们打招呼,故选A。wave挥手;stare
盯着看;notice注意到;laugh大笑。
答案:A
28.
A.
started
B.
continued
C.
mentioned  
D.
decided
解析:由上文的answered
politely(礼貌地回答)以及make
a
kind
remark(说好话)推断作者想要向这对母女表示友好,因此决定(decide)把爱心石送到她们的花园里,故选D。start开始;continue继续;mention提及;decide决定。
答案:D
29.
A.
add
B.
lead
C.
reduce
D.
drive
解析:作者决定把她们也列入要送礼物的人的名单中,故选A。add
增添;lead领导;reduce减少;drive
驱使。add
...
to
...“把……加到……中”。
答案:A
30.
A.
interest
B.
smile
C.
surprise  
D.
face
解析:根据“...
at
my
gate
and
jokingly
said
...(在我门口开玩笑说)”可知,她们开始对作者表示友好,这让作者感到惊讶,故选C。interest兴趣;smile
微笑;surprise
惊讶;face脸。
答案:C
31.
A.
whispered
B.
stopped
C.
shouted
D.
wandered
解析:根据上下文可知,她们在作者家门口停留(stop),故选B。whisper低语;stop停止;shout大叫;wander漫游。
答案:B
32.
A.
brought
B.
wished
C.
threw
D.
expected
解析:她们从作者那儿得到了礼物,受到了感化,也给作者带来(bring)一束花,
故选A。bring带来;wish希望;throw扔;expect期望。
答案:A
33.
A.
take
in
B.
take
up
C.
give
in
D.
give
up
解析:根据“You
may
never
know
just
what
this
...
to
others”可知,不要放弃(give
up)对别人的善意,善意的举动会对人产生很大的影响,故选D。take
in
吸收,理解;take
up
占据(时间、空间),开始从事;give
in
屈服,让步;give
up
放弃。
答案:D
34.
A.
refers
B.
means
C.
relates
D.
contributes
解析:此处表示你也许永远不知道这对别人意味着(mean)什么,故选B。refer提及,参照;mean意味着;relate相关;contribute贡献。
答案:B
35.
A.
kind
B.
light
C.
hard
D.
warm
解析:文章告诉我们,这对母女开始时很固执,铁石心肠(hard
hearted
people),后来在作者的感化下,态度发生了改变,故选C。kind
善良的;light
轻的;hard
坚硬的;warm
温暖的。
答案:C
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
There
is
a
special
festival
in
Thailand
that
people
and
animals
celebrate
together.
It’s
a
festival
for
Thailand’s
elephants—the
Surin
Elephant
Round-up
and
Elephant
Show,
36.
    takes
place
in
the
third
week
of
November.
People
in
Surin
are
good
at
training
elephants.
The
festival
aims
37.
(show)
the
importance
of
elephants
to
Thailand
and
people’s
good
relationship
38.
them.
?
39.
    attracts
tourists
most
is
the
elephant
parade.
People
40.
    (dress)
in
traditional
Thai
clothes
and
they
decorate
their
elephants
colourfully.
After
the
parade,
the
elephants
gather
at
a
place
to
enjoy
breakfast.
They
will
eat
up
all
the
fruit
41.
    (serve)
to
them
within
minutes.
?
There
are
many
other
interesting
activities
at
the
festival,
too.
For
example,
soccer
42.
    (match)
and
dancing
are
held
among
elephants
to
show
their
43.
(strong)
and
skills.
?
Elephants
have
always
played
44.
    important
role
in
Thailand’s
history
and
culture.
People
used
to
use
them
in
wars
and
they
are
now
important
for
the
logging
industry
and
tourism.
An
elephant
can
carry
about
500
kg
logs.
They
are
45.
       (environment)
friendly
compared
to
machines.
?
答案:
36.
which 37.
to
show 38.
with 39.
What
40.
are
dressed 41.
served 42.
matches 43.
strength
44.
an 45.
environmentally
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你的家乡将举办庆祝首个“中国农民丰收节”(Chinese
Farmers’
Harvest
Festival)的活动,请你写封电子邮件,邀请你的新西兰朋友Eric来参加,内容包括:
  (1)时间和地点;
  (2)活动内容(民俗文化表演、美食品尝及观光活动等)。
注意:
  (1)词数100左右;
(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案:
Dear
Eric,
How
is
everything
going?
I
am
writing
to
invite
you
to
participate
in
the
celebrations
of
the
first
Chinese
Farmers’
Harvest
Festival
in
my
hometown.
It
will
be
held
on
the
square
from
September
22
to
September
24.
It
is
expected
to
last
from
9:00
a.m
to
5:00
p.m.
The
local
government
will
host
various
activities
for
the
festival,
such
as
folk
culture
performances,
tasty
food
tasting
and
sightseeing.
If
it
is
convenient
to
you,
you
are
welcome
to
visit
my
hometown.
You
can
have
a
better
understanding
of
Chinese
culture
through
the
activities.
I
believe
that
you
will
spend
an
unforgettable
time
during
the
festival.
Best
wishes.
Yours,
Li
Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When
I
saw
her
tonight,
she
recognised
me
and
smiled
sweetly.
I
smiled
back
at
her.
She
looked
more
relaxed
even
though
she
was
still
busy
doing
her
job.
I
had
noticed
her
several
times
during
the
last
few
months
and
she
looks
so
much
happier
now.
Tonight
when
I
talked
with
her,
I
noticed
her
name
tag.
Her
name
is
Pamela.
Pamela
works
at
the
express
checkouts(结账处)
in
a
busy
supermarket.
She
deals
with
problems
when
the
self-serve
checkout
has
a
problem
(no
price
tag
on
the
product,
machine
problems,
etc.).
She
monitors
these
checkouts
and
often
she
has
hardly
dealt
with
one
complaint(抱怨)
before
another
appears.
When
I
first
talked
to
Pamela,
I
called
her
to
the
check-
out
I
was
using.
There
wasn’t
any
problem
with
the
check-out
though.
My
problem
or
should
I
say
care
was
about
Pamela.
She
looked
tired
and
was
under
a
lot
of
stress
as
she
quickly
moved
from
one
checkout
to
the
next.
It’s
a
bit
of
a
fire-fighting
job.
I
told
Pamela
that
she
needed
to
slow
down.
I
told
her
that
we,
the
customers,
could
wait
and
it
was
very
bad
for
her
health
to
put
herself
under
too
much
pressure.
I
told
her
that
customers’
expectations(期望)
were
not
as
high
as
she
had
imagined.
Pamela
told
me
she
would
follow
my
advice.
I
could
tell
she
was
touched—not
only
did
I
notice
her
stress
but
I
chose
to
talk
to
her
about
it.
I
was
concerned
about
her
well-being.
I
gently
told
her
that
things
had
to
be
changed.
I
also
told
her
I
would
pay
more
attention
to
her
in
future
to
see
if
she
would
make
any
changes.
She
smiled
and
said,
“I
promise
I
will.”
  注意:
(1)所续写短文的词数应为150左右;
(2)续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。
Paragraph
1:
When
I
saw
her,
she
was
still
doing
her
job
but
there
was
such
a
difference.
__________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph
2:
I
am
proud
of
myself.____________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案:
Paragraph
1:
When
I
saw
her
again,
she
was
still
doing
her
job
but
there
was
such
a
difference.
Now
Pamela
said
that
customers
would
just
wait
their
turn
when
she
was
dealing
with
another
customer.
She
also
solved
the
machine
problems
in
order.
She
was
cool
and
calm
in
her
job.
I
was
happy
to
see
these
changes
in
her
and
I
praised
her.
She
told
me
that
not
only
did
she
tell
her
husband
what
I
had
said,
but
she
also
shared
it
with
a
lot
of
her
partners.
Paragraph
2:
I
am
proud
of
myself.
I
walked
away
from
Pamela
with
a
light
heart.
She
has
listened
to
me
and
in
turn
encouraged
her
partners
to
slow
down
and
reminded
them
to
care
about
their
health.
I
have
succeeded
in
helping
Pamela
to
reduce
stress
and
feel
relaxed.
Most
importantly,
it
seemed
that
I
also
helped
others
at
the
same
time.
We
are
very
small,
but
we
are
capable
of
big
things.
I
really
feel
very
happy
and
satisfied.
PAGE