人教版(2019)必修第三册寒假专题测试 Unit 1 Listening and Speaking & Reading and Thinking(含解析)

文档属性

名称 人教版(2019)必修第三册寒假专题测试 Unit 1 Listening and Speaking & Reading and Thinking(含解析)
格式 doc
文件大小 1.2MB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-01-29 14:39:56

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2020-2021学年度高一英语人教版(2019)必修第三册寒假专题测试
Unit 1 Listening and Speaking & Reading and Thinking
一、
1.An interesting ________(特色)of the city is the old market.【来源:21·世纪·教育·网】
2.The weather at the moment is not _______(典型的)for July.2-1-c-n-j-y
3.Organiser_s_expe_cted up to 300,000 protesters to join the_______(示威游行).
4.In th_e_past_, there were no TVs, cellphones or computers, so children used to guess_______(谜语).21世纪教育网版权所有
5.What you said on the _______(场合)was not fit.
6.She acted in the_______( believe) that she was doing good.
7.There a_re_man_y shops in the ____________(commerce) heart of the city.
8.Christmas is such a ___________(joy) time of year.
9.The authors ar_e_to_b_e congratulated on ___________(produce) such a great work.
10.Now farmers _______( gather) their crops for the second Chinese Farmers' Harvest Festival.
二、
dress...up; after all; in spite of; take advantage of; have...in common; range from...to...
(1).The colour _______ yellow through green _______ black.【出处:21教育名师】
(2).The boys were all _______ as soldiers to play war games.
(3).You shouldn't be hard on him. ________, he is still a schoolboy.
(4).He _______ the good weather to go for a walk.
(5).We happened to discover we _______ a friend _______.
(6). _______ all your talk, you never seem to come to the point.21教育网
三、
Th_e_New__Year is a time for celebrations for almost everyone around the world. In Britain, people go to pubs and nightclubs to dance the old year away, and to welcome in the new one at midnight. Everyone wants to kiss someone special (boyfriend, girlfriend or even a complete stranger!) as the bells ring out at midnight.21cn穓穣
In recen_t_year_s, street parties have become more popular. Hundreds or even thousands of people gather in squares, main streets or on the river banks to listen to bands playing and to see fabulous fireworks displays.21教育名师原创作品
For peopl_e_who__stay at home, most watch specials live New Year shows on TV and countdown i along with the presenters, from 10 to 1 as the last seconds of the old year tick away and the bells of the New Year are rung.
In Scotlan_d,_on__New Year's Eve, people visit their neighbours and drinks dance and generally have a good time. If you抮e invited to a Scottish home, it抯 important to know what to bring with you: a lump of coal, some shortbread and some whisky.
The coal _shows__warmth so you're wishing that the people you visit will have enough heat in the coming year. The shortbread represents food, so you're hoping that the people will have enough to eat in the New Year. Some Scots call whisky 搕he water of life, so when you hand over your bottle to your hosts, it means you want them to have enough to drink over the next 12 months.
There's one _more_k_ey task you still have to perform if you can. The first person to knock on a neighbour抯 door is supposed to be a tall, dark, handsome man. If you are, you'll bring good luck to the household. But what if that’s not you? Well, don’t ring the hell just yet. Wait a while and the right person will turn up soon!【版权所有:21教育】
1.What is__the_b_est title for this passage?
A.Seeing the old year off in Britain. B.Celebrations of a Scottish New Year.
C.Visiting Scottish homes on New Year. D.Sending good luck in the New Year.
2.We know from the passage ___________.
A.British people hate to think of the old year and wish to dance it away quickly
B.street concerts have become more popular on New Year抯 Eve
C.British people let off fireworks in public places to celebrate the New Year
D.people stay at home doing nothing but wait for the bell of the New Year to ring
3.Why do visitors take some things to a Scottish home on New Year抯 Eve?
A.To share good food and warmth. B.To help those poor families.
C.To send best wishes to the families. D.To show respect and richness.
4.The underlined phrase "the right person in the last paragraph refers to ___________.
A.the host of a special TV show B.a tall,dark,handsome man
C.a man with coal,shortbread and whisky D.a neighbor
四、
The Qing_ming_F_estival is celebrated with a 3-day national holiday, whose name originates from the saying "Plants start to revive and prosper at Qingming in a clean and bright way". Thus, the festival is called Qingming, which means clean and bright. ①_________ Tomb sweeping aims to commemorate family ancestors while going on a spring outing allows everyone the chance to enjoy the beautiful scenery and enjoy the season.
Traditional customs
Tomb__sweep_ing. ②_________ On this day, the whole family gathers in front of their ancestral tombs. They offer fruit and wine to their ancestors and clean the weeds from around the tomb. Finally, they kowtow and pray, hoping for their ancestors blessing for the rest of the year.
Spring outin_g._The_ time around the Qingming Festival is one of the most suitable seasons for a spring outing, as plants are thriving and flowers are blooming. People can have a great time outdoors with their friends and family. ③_________21cnjy.com
Traditional food
Qingtuan, a__green_ rice ball tiny enough to fit into your hand, is also called Qingmingguo or Aiguo. ④_________ It is a mixture of sticky rice powder and green vegetable juice, stuffed with sweetened bean paste. Qingtuan tastes sweet with the fresh fragrance of Aicao, a green spring vegetable. In celebration of Qingming, people from Shaanxi make steamed buns, known as Huamo, made into different shapes. ⑤_________ Some are for peaceful family life while others represent the wish for health.21·世纪*教育网
A. With each distinct look comes a good blessing.
B. Playing football and flying kites are popular activities.www-2-1-cnjy-com
C. It is popular in the regions south of the Yangtze River.21*cnjy*com
D. Family members gather together to celebrate and taste the food.
E. The tradition of tomb sweeping originates from the Qin Dynasty.
F. Many traditio_nal_cu_stoms are practised to show respect for our ancestors.
G. The tw_o_main_ activities over the festival include tomb sweeping and going on a spring outing.
答案以及解析
一、
1.答案:feature
2.答案:typical
3.答案:march
4.答案:riddles
5.答案:occasion
6.答案:belief
解析:句意:她这么做是因为她认定自己是在做好事。空后的that引导同位语从句,设空处需要用名词,意为“看法;信念”。故填 belief。21*cnjy*com
7.答案:commercial
8.答案:joyful
9.答案:producing
10.答案:are gathering
解析:句意:现在,农民们正收割庄稼,准备过第二个中国农民丰收节。此处表示正在进行的动作,故用现在进行时。【来源:21cnj*y.co*m】
二、
答案:range from; t_o;_dre_ssed up; After all; took advantage of; had; in common; In spite of
三、
答案:1.B; 2.C; 3.C; 4.B
解析:1.主旨大意题。本文主要介绍了英国人庆祝新年的活动方式。故选B。
2.推理判断题。根据第二段可知,人们举行街道晚会庆祝新年的活动,除了欣赏乐队演奏外,还可以欣赏烟花,由此可知, 人们会在公共场合燃放烟花以示庆祝。
3.细节理解题。根据第四段和第五段可知,到苏格兰人家里的拜访者要带着一些东西,这些东西都代表着拜访者美好的祝愿和祝福。
4.细节理解题。根据最后一段的叙述可知,the right person指的是上文提到的The first person to knock on a neighbour's door is supposed to be a tall, dark, handsome man.中的a tall, dark, handsome man。故选B。
四、
答案:GEBCA
解析:本文主要介绍了我国的传统节曰清明节及其传统习俗和传统美食。
1. G 根据_?????????é??è??t_he festival和下句中的Tomb sweeping与going on a spring outing可知,选项G中的the festival与two main activities可分别与上下句关键词呼应。故选C项。
2 E根据本段主旨Tom_b_swee_ping可知,设空处应介绍与扫墓有关的背景信息。选项E中的关键?信息The tradition of tomb sweeping与本段中心一致。故选E项。
3 B 本段中心是介绍清明习_???????????????é??_项B中的Playing football和flying kites与设空处上一句中的outdoors呼应,且与本段中心一致。故选B项。
4. C根据空前的一句_??????,é??é??C_中的It可代指Qingtuan, a green rice ball, 且与下一句中的It指代一致。故选C项。21·cn·jy·com
5. A 空前 In _celebr_ation of…into different shapes.中的 different shapes与选项A中的With each distinct look相呼应。故选A项。www.21-cn-jy.com

_21?????????è?????(www.21cnjy.com)_