人教版(2019)必修第三册寒假专题测试 Unit 1 Reading for Writing(含解析)

文档属性

名称 人教版(2019)必修第三册寒假专题测试 Unit 1 Reading for Writing(含解析)
格式 doc
文件大小 1.2MB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2021-01-29 14:55:00

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2020-2021学年度高一英语人教版(2019)必修第三册寒假专题测试
Unit 1 Reading for Writing
一、
1._______ moment I closed my eyes, I fell asleep.
2.I'll treat people _______ I'll be treated.
3.Just as _she_pr_epared to set ________ to the next village, two friends arrived in a taxi.
4.I am spendi_ng_a_l_ot of money and time on this boat, and it is worth _______.
5.I can’t _rememb_er exactly what you said. Could you repeat it __________ brief?
6.Wade stepped inside and closed the _______(里面的)door behind him.

7.They waited for a long time until the________(雕)flew back.21世纪教育网版权所有
8.The students have great _______(尊重)for their history teacher.21教育网
9.No one knows where the ________(支流)of the river goes.21cnjy.com
10.In a _______ (简洁的)statement, he concentrated entirely on international affairs.
11.We should _think__up a good way _____________________ the bad people.
我们应该想出一个好方法把坏人吓走。(frighten)
12._________________, she became famous overnight.21·cn·jy·com
获奖后,她很快就出名了。(after+动词-ing形式)
13.Fireworks__will_____________________ at the square at 7 in the evening.
晚上7点钟将在广场燃放烟花。(go)
14._________________,I don’t really think you will get the chance to go abroad.
坦率地说,我认为你不会得到出国的机会。(frank)
15.________________ unsure of where she was, she hesitated and looked round.
她仿佛不知身在体处,犹犹豫豫,向四周打量着。(as)
二、
Beijing— Th_e_publ_ic has responded with vigorous support for an NPC deputy's proposal to extend the Spring Festival holiday from three days to 10.21·世纪*教育网
More than 7_8_perc_ent of about 27, 600 respondents to a poll on voted in favor of the idea of Li Jing, who is also the mayor of Meishan city in South-west China's Sichuan province. Li said the lunar new year festival holiday was too short for family reunions, especially for the nation’s 220 million migrant workers.
With hundr_eds_of_ millions of people on the move during such a short time span, the holiday puts great stress on the public transport system and suppresses tourism, she added. She suggested the holiday be extended and cover the three adjacent(毗连的) weekends, which means the public could take a total of 16 days off and floating population could spend the Lantern Festival, which falls on the 15th day of the lunar new year, with their families.www-2-1-cnjy-com
Peop_le_wou_ld then have sufficient time to fully enjoy the traditional holiday with their families, Li said during an interview with People's Daily Online on Friday.
Mo_st_onl_ine voters agreed that extending the holiday will ease the burden on public transport and strengthen family ties. "The Spring Festival is an occasion for family reunions and should be longer than the National Day holiday," one responder said in an online post. “Every year, I wish I could spend more time at home for the Spring Festival, but I always have to go back to work. I hope the NPC will approve this proposal."2-1-c-n-j-y
An_other__online comment read: "Extending the Spring Festival holiday could prevent the annual transportation crush, which has in recent years resembled an exodus(出走) of fleeing refugees(难民)".21*cnjy*com
Most of the__about_ 13 percent who opposed the idea cited difficulties readjusting to work after the break. Some pointed out that office moral (士气) was generally low during the first week after the holiday. “After the six-day holiday, many people come back to work feeling absent-minded,” one respondent said. Some who opposed the extension suggested adding the Lantern Festival as an official holiday.【来源:21cnj*y.co*m】
Another 10 _percen_t said lawmakers should carefully study the impacts before they make any decisions on holidays.【版权所有:21教育】
1.Which of__the_f_ollowing is NOT the reason why Li Jing suggested extending the Spring Festival holiday?
A.The floating population could spend the Lantern Festival.
B.People could spend more money and this could promote consumption.
C.The lunar new year festival holiday was too short for family reunions.
D.The holiday puts great stress on the public transport system and suppresses tourism.
2.What was Li Jing's plan for the lunar new year festival holiday?
A.It could cover the two adjacent weekends.
B.The holiday would be from the first day of the lunar year.
C.She added the Lantern Festival as an independent official holiday.
D.The public could take a total of 16 days off including the Lantern Festival.
3.The underlined word “crush” in the sixth paragraph probably means "________".
A.uncomfortable pressure caused by a great crowd of people
B.a drink made by pressing fruit and used as juice
C.a traffic accident resulting from traveling too fast
D.people’s eagerness to go home to meet their families
4.Why were some netizens against extending the holiday?
A.It was a waste of time.
B.People would not earn much money.
C.It would have a bad effect on China's economy.
D.People wouldn’t be in a good working stage after so long a holiday.21教育名师原创作品
三、
假如你是李明,端午节即将到来,_è?·??????????°????_邀请你的加拿大笔友Jack来中国过端午节。信的主要内容包括:1. 表达你诚挚的邀请;2. 对端午节做简单介绍;3. 介绍你将带他做什么。注意:词数80左右;可适当增加细节,以使行文连贯。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21*cnjy*com
答案以及解析
一、
1.答案:The
解析:句意:我一闭上眼睛,就睡着了。 the moment意为“一......就......”,引导时间状语从句。
2.答案:as
解析:句意:人们怎样对待我,我就怎样对待他们。as意为“正如;正像”,引导方式状语从句。
3.答案:off
解析:句意:正当她准备出发去下一个村庄时,两个朋友乘出租车来了。set off意为“出发;启程”,符合题意。【来源:21·世纪·教育·网】
4.答案:it
解析:句意:我正把大量的金钱和时间花在这艘船上,这是值得的。固定用法 be worth it,意为“……是值得的”。【出处:21教育名师】
5.答案:in
解析:句意为_:???è?°?????????_到底说了什么。你能简单地重复一遍吗? in brief为固定搭配,意为“简言之,简单地说”。故填in。
6.答案:inner
7.答案:eagle
8.答案:respect
9.答案:branch
10.答案:brief
11.答案:to frighten away
12.答案:After winning the prize
13.答案:go off
14.答案:To be frank
15.答案:As if/though
二、
答案:1.B; 2.D; _3.A;_4_.D
解析:1.细节理解题。根据文章第二、三段可知A、C、D 项在文章中都有所提及,B项人们可以花更多的钱,提高消费,并没有提到,故选B。
2.细节理解题。根据文章第三段的She suggested the holiday be extended and cover the three adjacent weekends, which means the public could take a total of 16 days off and floating population could spend the Lantern Festival 可知人们可以拥有16天的春节假期,故选D。
3.词义猜测题。根据文章第六段的 which has in recent years resembled an exodus of fleeing refugees 可知春节假期的延长会减轻交通运输的压力,crush本意是拥挤的人群,故选A。
4.细节理解题。根据文章第七段的 Most of the about 13 percent who opposed the idea cited difficulties readjusting to work after the breaks可知,网民认为假期延长会导致他们重新回到工作非常困难, 故选D。 www.21-cn-jy.com
三、
答案:Dear Jack,
I would like to__exten_d a heartfelt invitation to you. Since the Dragon Boat Festival is around the corner, I sincerely invite you to come to China. The Dragon Boat Festival is one of the three major festivals in China, along with the Spring Festival and the Mid-Autumn Festival. The Dragon Boat Festival, also called the Duanwu Festival's celebrated on the fifth day of the fifth lunar month according to the Chinese calendar. For thousands of years, the festival has been marked by eating zongzi and racing dragon boats. You have told me many times in your letters that you are fond of boating. Now I am sure that your dream will come true soon, because there will be many boat races in my hometown during the Dragon Boat Festival. I’m looking forward to your reply.2·1·c·n·j·y
Yours,
Li Ming
_21?????????è?????(www.21cnjy.com)_